Digidexo.com

zantac før keisersnitt

Hvordan å miste vekt etter et keisersnitt

Hvordan å miste vekt etter et keisersnitt


De fleste kvinner er interessert i å miste vekt etter å ha en baby. Og mens mange kvinner er vellykket, de som har et keisersnitt, eller C-delen, kan ha en vanskelig tid å miste de overskytende pounds. Keisersnitt innebærer kirurgi, og det kan ta opp til åtte uker for snittet til å helbrede. Som et resultat, har noen kvinner ikke begynner å miste sin graviditet vekt inntil 2 eller 3 måneder etter fødselen.

Hvordan å miste vekt etter et keisersnitt

•  Snakk med legen din før du trener. Selv om du kan være engstelig for å begynne å miste graviditet vekt, vente til innsnitt helbreder å starte en treningsøkt rutine. Trene på forhånd kan svekke sting linje. Snakk med legen din før engasjerende i noen form for fysisk aktivitet.

Ta en rask spasertur. Vente 3 måneder før du starter en intens treningsøkt etter en C-delen. I mellomtiden, bygge din utholdenhet og ta en rask power walk. Gå i 30 minutter eller lengre minst tre ganger i uken. Dette vil hjelpe deg å forbrenne kalorier og fett, og miste graviditet vekt.

Reduser kaloriinntaket. Mens gravide, mange kvinner blitt vant til "å spise for to." Hvis du prøver å gå ned i vekt etter en keisersnitt, spiser 500 færre kalorier om dagen. Begrense carb og sukker inntak, og holde seg borte fra raske og stekt mat.

amme babyen. Hvis du ikke klarer å engasjere seg i fysisk aktivitet på grunn av smerter fra en C-delen, bør du vurdere å amme barnet ditt. Amming forbrenner ca 500 kalorier om dagen, og det vil hjelpe deg å kaste graviditet pounds.

Oppgave magemusklene. Når dine innsnitt leger, delta i trening som er rettet mot mid-delen. Crunches, kan abdominal treningsøktene og pilates brenne kalorier og forme magen.

Hvordan å miste vekt ved å ta Zantac

Zantac er merkenavnet for ranitidin, et medikament som brukes til å behandle acid reflux, magesår, halsbrann og andre lidelser i fordøyelsessystemet. Det er et reseptbelagte medikamenter, men en svakere versjon av stoffet er tilgjengelig over disk. Stoffet er ikke godkjent som et middel for vekttap, så tar det av den grunn anbefales ikke med mindre under en legens råd.

Hvordan å miste vekt ved å ta Zantac

•  Vurder dine matvaner. Grunnen Zantac er ryktet til drivstoff vekttap er på grunn av sin tilsynelatende evne til å føle deg full. Hvis du spiser selv når du føler deg full, vil en slik virkning sannsynlig har ingen peiling på vekten din.

Snakk med legen din. Selv om det er lite sannsynlig at du vil motta Zantac for vekttap, kan legen forskrive medikamentet for andre enn de som er på etiketten grunner. Ifølge Food and Drug Administration, er Zantac for behandling av magesår, halsbrann, blødning i øvre del av magen og magen skader fra andre rusmidler.

Vurdere en erstatning. Fiber har vist seg å gjøre akkurat det ting Zantac er ryktet å gjøre: det gjør at du føler deg full, og det krever ikke en resept eller en tur til apoteket. Mat rik på fiber omfatter mange frukt, korn, grønnsaker og bønner.

Forskjellen mellom prilosec og Zantac

Finnes i både over-the-counter og reseptbelagte styrker, prilosec og Zantac er merkenavn medisiner omerprazole og ranitidin, henholdsvis. Til tross for at begge er vant til å behandle halsbrann og symptomer på syre reflux, prilosec og Zantac har mange forskjeller.

Funksjon

Zantac er kjent som H2-blokkere, en klasse av medikament som reduserer mengden av syre som produseres i magen ved å blokkere arbeidet til reseptorer som utløser syreproduksjon. Prisolec avbryter syreproduksjon senere i prosessen ved å blokkere allerede produserte syre fra å bli utskilt.

Bruksområder

I tillegg til behandling av magesår, halsbrann, GERD (gastroøsofageal reflukssykdom) og esophageal erosjon, resept Prilosec også er godkjent for bruk i behandling av et sjeldent tilstand kjent som Zollinger-Ellisons syndrom, noe som fører til magen for å produsere for mye syre. Zantac brukes ikke til dette formålet.

Time Frame

For enhver tilstand, resept-styrke Prilosec vanligvis gis i 12 uker eller mindre. Zantac noen ganger brukes for opp til et år som vedlikeholdsbehandling for å hindre retur av magesår og spiserørs erosjon, melder RxList.com.

Dosering og utseende

Resept-styrke Prioslec kommer i 10 mg, 20 mg og 40 mg kapsler som enten er aprikos og dyp purpur i farge eller helt lilla, med 'Prisolec' og doseringen nummer skrevet på en ende av kapselen. Resept-styrke Zantac 150 mg er en fersken-farget, femkantede tablett, og 300 mg variasjon er en gul, kapselformet tablett.

Risiko

Resept-styrke Prisolec har potensial til å øke hastigheten på veksten av magen svulster, men Zantac har ikke vist seg å ha denne effekten, melder RxList.com. Sjelden, bruk av reseptbelagte-styrke zantac resultater i en opphopning av kjemikalier som kalles porfyriner i blodet, forårsaker magesmerter, lysfølsomhet, kramper og mentale forstyrrelser.

Hvordan forberede en planlagt keisersnitt

Hvordan forberede en planlagt keisersnitt


Forberede deg selv for en planlagt keisersnitt kan utgjøre forskjellen mellom stressende fødselsopplevelse og en hyggelig en. Mer enn en tredjedel av alle fødsler i USA resultat i et keisersnitt, ifølge Centers for Disease og forebygging. Planlegging fremover vil forberede deg både mentalt og fysisk for kirurgi, ditt sykehusopphold og ukene fremover.

Bruksanvisning

•  Pakk sykehus bag. Keisersnitt krever et lengre sykehusopphold enn vaginal fødsel, så pakke nok klær for tre til fire dager. Pass på at klærne er komfortable og løstsittende, slik at de ikke trykker på snittet.

Kjøp en sykepleier pute. Sykepleie puter gjør at du kan holde babyen din mens du holder ham ut av såret. Du kan også bruke en vanlig pute eller et sammenrullet teppe.

Forbered huset ditt. Du må ta det med ro første ukene hjem fra sykehuset. Du bør unngå å gå opp og ned trappene mer to ganger per dag, så prøv å sette opp et sentralt sted for deg og babyen å leiren ut.

precook og fryse måltider for familien din. Gryteretter, taco kjøtt, spaghetti og supper kan fryses og enkelt varmes opp. Kjøp disponibel plater, kopper og plastslitasje for å spare tid på opprydding, også.

Verve familie og venner til å hjelpe med eldre barn og husarbeid. Du vil ikke være i stand til å kjøre i minst to uker, så finn et familiemedlem eller en venn til å plukke opp barna fra skole eller kjøre dem til aktiviteter etter skoletid. Be noen om å komme over for å hjelpe deg med klesvask eller splurge på en rengjøring for den første måneden.

Natten før keisersnitt vil du ikke være i stand til å spise eller drikke etter midnatt. Du vil bli bedt om å komme frem til sykehuset to timer før planlagt keisersnitt. Få noen til å bo med eldre barn og bringe dem til sykehuset senere samme ettermiddag. Beholdes de første dagsbesøkende til et minimum. Selv om du ikke vil ha arbeidet i flere timer, vil du fortsatt være sliten og omtåket fra smertestillende medikamenter.

Hvordan håndtere Keisersnitt Fødsel

Hvordan håndtere Keisersnitt Fødsel


Om lag en tredjedel av childbirths er Keisersnitt fødsler, også kjent som C-seksjoner. Det er mange grunner til keisersnitt fødsel, for eksempel en stor baby, babyens posisjon posisjon i livmoren (seteleie) eller en aktiv arbeidsmarkeds som ikke fortsette etter mange timer. I mange tilfeller vil et keisersnitt fødsel redusere risikoen for både mor og nyfødt, men siden det er et stort kirurgisk prosedyre, bør du vite hvordan du skal håndtere det når det store øyeblikket kommer.

Bruksanvisning

•  Velg hvilken type smertestillende medikamenter under fødselen, hvis du allerede vet på forhånd at du kommer til å ha et keisersnitt fødsel. De fleste mennesker be spinalbedøvelse, eller epidural, slik at de kan holde seg våken under operasjonen og se ankomsten av sine babyer.

Spør om din partner eller et familiemedlem kan være med deg under operasjonen. Vanligvis barnet er født innen 10 minutter etter operasjonen har begynt. Har din partner eller familiemedlemmer er det en stor trøst. Du kan også be sykepleierne å la partneren din holder opp babyen for deg rett etter fødselen.

•  Prøv å amme babyen før bedøvelsen er ikke lenger effektive.

Etter operasjonen, unngå å ha for mange besøkende, slik at du kan få tid til å hvile. Bruk en pute til å støtte magen når du endrer posisjon eller amme babyen din. Sørg for at legen din vet at du kommer til å amme eller ikke slik at han kan foreskrive den rette smertestillende medikamenter, som noen smertestillende medikamenter kan forstyrre kvaliteten på morsmelk.

Når hjem, ringe legen din hvis du har feber, nedre magesmerter eller drenering fra snittet nettstedet. Andre symptomer som kanskje trenger medisinsk oppmerksomhet er en stygg lukt og en økning i vaginal blodstrømmen.

Unngå å kjøre i flere uker etter fødsel. Unngå løfting eller husarbeid. Seksuell aktivitet kan gjenopptas når både interne og eksterne snitt helbrede og vaginal blodstrømmen stopper. Det kommer til å ta ca 4 til 6 uker for deg å gjenoppta normale aktiviteter.

Kosthold og helse Tips for mødre Etter keisersnitt

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, mer enn 30 prosent av fødslene skjer ved keisersnitt kirurgi. Dette betyr at hvert år over en million kvinner håndtere utvinne fra en større operasjon. Kosthold og ernæring spiller en viktig rolle i helse av et keisersnitt mor. Får tilstrekkelig hvile, sunn mat, og holde immunsystemet sterkt er viktig i månedene etter et keisersnitt.

Funksjoner

Det er viktig å spise et sunt, velbalansert kosthold som inneholder alle de fire mat grupper. Spesielt viktig for post-keisersnitt helse er frisk frukt og grønnsaker, melkeprodukter og protein.

Betraktninger

Siden en kvinne som leverte via C-delen vil trolig oppleve økt gass etter inngrepet, begrense matvarer som produserer gass, for eksempel stekt mat og kullsyreholdige drikker, er sterkt anbefalt.

Time Frame

Verdens helseorganisasjon (WHO) anmeldt seks kliniske studier designet for å studere effekter av tidlig versus forsinket spise post-keisersnitt. WHO funnet ut at det ikke er noen overbevisende faktorer for å utsette å spise en diett av normal mat etter keisersnitt kirurgi.

Typer

Kvinner som har gjennomgått et keisersnitt bør passe på å få tilstrekkelig vitaminer fra mat og kosttilskudd, spesielt vitamin E og C som disse fremme helse og helbredelse og hjelper kroppen motstå infeksjon.

Expert Insight

The International Keisersnitt Awareness Network anbefaler å øke aktiviteten langsomt og bare ta vare på babyen din og deg selv for de første ukene hjemme. Få hjelp til husarbeid og ta vare på dine andre barn.

Hvordan å behandle rektal blødning etter keisersnitt

Rektal blødning under svangerskapet vanligvis ikke signalisere en alvorlig problem. Ofte forårsaket av anal sprekker eller hemorroider, er rektal blødning faktisk vanlig i løpet av tredje trimester av svangerskapet og i ukene etter levering. Resultatet av økt press på venene i indre bekkenet under svangerskapet og fødselen, vil de fleste ganger hemorroider leges på egen hånd. Selv de kvinnene som leverer ved keisersnitt kan lide av hemorroider under og etter svangerskapet, særlig hvis de var utsatt for hemoroider før du blir gravid. Heldigvis finnes det egenomsorg trinn du kan ta for å hindre rektal blødning forårsaket av hemorroider.

Bruksanvisning

Rapporter eventuelle uvanlige postpartum blødning med legen din. Mens ita € ™ s sannsynligvis ikke noe å bekymre seg, legen din vil være sikker på at det ikke er noe annet enn hemoroider forårsaker blødning. Noen ganger kan det være vanskelig å fortelle om blødningen kommer fra endetarmen.

Drikk rikelig med vann og legge til flere high-fiber matvarer til ditt daglige kosthold for å forebygge forstoppelse. Forskning viser at forstoppelse forekommer hyppig i svangerskapet, og rammer halvparten av alle gravide kvinner. Hvis du lider av kronisk forstoppelse, kan det være lurt å spørre legen din om å ta en over-the-counter fiber supplement for å forebygge hemoroider.

Påfør et kaldt omslag eller varmepute til området flere ganger hver dag for å bidra til å redusere hevelse. La kalde kompresser på plass i ca 10 minutter. Vekslende mellom en ispose og varm sitz bad kan tilby mer lettelse.

Bruk myk, hvit, uparfymert toalettpapir for å unngå irritasjon fra tørke. Towelettes fuktet med trollhassel er et annet trygt alternativ.

Do Kegel øvelser hver dag for å øke blodsirkulasjonen i endetarms området. Dette bidrar til å redusere faren for hemoroider. Styrking av musklene i bekkenbunnen og forbedre muskel tone også bidra til en raskere postpartum utvinning.

Ta ibuprofen eller paracetamol for å lindre smerter midlertidig.

Be legen din om å bruke en aktuell bedøvelse eller medisinert stikkpille for å lindre svie og kløe. Hemorrhoid forberedelser er ikke alltid anbefalt, som noen inneholder steroider.

Tips og advarsler

 • Fortsatt bruk av hemorrhoid lettelse produkter for mer enn en uke kan føre til enda mer betennelse, eller permanent skade på huden med regelmessig bruk over tid.

Keisersnitt Recovery Etter Labor

Å ha et barn er svært taxing på morens kropp. Hvis et keisersnitt - vanligvis kjent som en C-delen - utføres, stress forårsaket av kroppen er mer alvorlig, som et keisersnitt innebærer en kirurgisk prosess for å fjerne barnet fra mageområdet snarere slik at barnet kan passere gjennom vagina. Det er viktig å ha så mye hjelp som mulig gjennom hele gjenopprettingsprosessen. Nøkkelen til en effektiv utvinning er mye hvile.

Bruksanvisning

Remain på sykehuset i tre til fire dager etter at C-delen, eller som anvist av legen.

Ta smertestillende medikamenter og en krakk mykner som anvist av legen din. Ta medisinen som foreskrevet så lenge legen ber deg om å gjøre det.

Drikk rikelig med vann og andre væsker. Dette bidrar til å myke opp avføringen.

Skift til over-the-counter medisiner hvert som smertene avtar. Hvis du ammer, ikke ta aspirin eller medisiner som inneholder acetylsalisylsyre.

Overvåk abdominal såret nøye. Såret vil være øm i flere uker. Hvis noen tegn til varme, rødhet, hevelse, oser, feber eller plutselige smerter utgår fra området, må du kontakte lege umiddelbart.

Monitor vaginal blødning og utflod. Dette vil vare i opptil seks uker. Utladningen skal endre seg i farge fra rødt til en gulaktig-hvitt over tid.

Gå litt rundt når styrken har returnert. Turgåing og bevegelse forebygge blodpropp. Ikke over-belastning og stoppe umiddelbart dersom intense smerter utvikler seg.

Begynn å trene moderat etter seks til åtte uker har gått.

Hvordan prøve og forberede for keisersnitt

Csections varierer så mye fra kvinne til kvinne, men før jeg hadde mine jeg lese så mye som jeg kunne for å ha noen ide om hva du kan forvente.

Bruksanvisning

•  Ideen om å ha en csection kan være ekstremt nerve wracking. Hvis andre alternativer ikke har jobbet prøve å be om det og mentalt forberede deg på kirurgisk fødsel. Vet at legene utføre tonnevis av disse så det bør være det minste av din bekymring. Hvis du ønsker å amme babyen din, ikke forvent at det skal skje med en gang.

Kontroller at du har barnerommet alle satt opp med bleier, sviller og så videre. Du ønsker ikke å måtte bekymre deg for det senere. Vær forberedt på å tillate andre å hjelpe. Du vet ikke om din csection vil være en lett, opp neste dag med nærmest ingen smerte (som var min søsters erfaring) eller en woah, du var ikke ventet å bli slått flatt på en ##, du vondt som pokker og du er ment å stå opp og gå? (Dette, selvfølgelig var meg.) Alle er forskjellige. Også, kan du ha din mann eller en person du er ekstremt komfortabel med opphold med deg i løpet av csection. Det hjelper mye.

Du vil bli koblet opp til en IV (nummen litt først) vil de sette inn en catheder og de vil gå med deg inn i kirurgi rommet. Husk, hvis alt går bra, vil du se dine vakre baby med i timen. Som også hjalp meg. Jeg satt på kirurgisk bordet. Når legen satt den smerte medisin (husker ikke medisin navn rett utenfor, men det var i min korsryggen og vondt å ha satt inn.) Jeg fikk en liten dose fordi jeg er liten. Jeg bokstavelig talt begynte å gå ned-det nummen meg så raskt. De vil sørge for at du er nummen. Si fra hvis du ikke er. Min ob og den andre legen måtte hjelpe meg lå på bordet, kunne jeg ikke gjøre det. Når fastsettelse, avdekket de magen min og anvendt væsken å sterilisere kirurgiske området. Du har ikke lov til å røre det siden det ville unsterilize det. Det er vanskelig å ikke-det føles rart. Magen din er rett under deg og du kan ikke føle det. De vil sette en skjerm foran deg med en drapere over det.

Jeg følte ingen smerte, bare slite. Du må prøve å ikke tenke på det. Deretter, ut kommer min lille fyren-som is..just best. Prøv ikke å gråte. Det er ikke behagelig når du er åpnet opp.

Oppgangen rom er neste. Igjen, vil individuell opplevelse variere. Jeg klødde som en gal, kunne ikke stoppe risting, og var kald. Hjertet ditt vil bli overvåket og sykepleieren vil sjekke deg blodtrykk. De vil holde deg der for en time eller lengre, kan jeg ikke helt huske hvor lenge nå. Men det gir en idé. Så, hvis du gjør det bra, av til din opprinnelige plass. Husk, vil barnet ikke være med deg til du er tilbake i vanlig fødsel rom og bare hvis han / hun også gjør det bra.

Det er svært nyttig å ha din støtte person (mor, venn eller mann) oppdatere deg på hvordan barnet ditt gjør.

Du vil ha ditt hjerte overvåket og de vil sjekke blodtrykket for de neste 24 timer før du er god og stabil. Babyen vil være ved siden av deg, men ikke forvent å kunne holde ham.

Tips og advarsler

 • Spis rikelig med mat å få holde opp din energi
 • Drikk mye vann.
 • la noen få babyen din til du-får opp kan være ekstremt smertefullt
 • ikke vær redd for å ta smerte medisin, bruke det til din fordel.
 • ta smerten med og deretter forsøke å komme seg ut av sengen med hjelp neste dag
 • la kjære hjelpe deg, er et keisersnitt større abdominal kirurgi-og det kan skade mye
 • ikke presse for hardt det vil bare langsom bedring
 • gang hjem, ringe legen hvis kroppen ikke leges som det skal
 • få opp kan være langtekkelig-ta det sakte. Tillate folk å hjelpe. Du kan være veldig svimmel.

Hvordan å miste Cesaerian Seksjon vekt (keisersnitt magefett)

Hvordan å miste Cesaerian Seksjon vekt (keisersnitt magefett)


Å ha en c-delen er ikke noe gøy, spesielt etter at du er alt grodd opp og gjenvinnes, og du ser ned og legge merke til den herlige flab av magen pooching ut over din c-delen arr. Hvordan kan du få din flat mage tilbake? Her er noen strategier for å miste at keisersnitt vekt.

Bruksanvisning

•  Vær tålmodig: Det tar vanligvis litt lengre tid å gå ned i vekt etter et keisersnitt, så forvent prosessen for å ta litt mer tid. Bare husk, det tok nesten ti måneder for å få vekten, så det vil ta litt tid å miste det. Du kan gjøre det, skjønt!

Hvis du ikke allerede har, kutte ut stekt mat og kutte ned på søtsaker og brus. Fetende mat og sukker bidrar til magefett, og du ikke ønsker å legge til det som allerede er der. Du bør spise sunnere uansett, med tanke på at kroppen din bare gikk gjennom en stor operasjon, og også hvis du ammer.

Få sove noen måte du kan. Ja, jeg vet det er en humoristisk tanke hvis du fremdeles er sår fra keisersnitt, og er opp med en nyfødt baby, men prøv å få din ektefelle eller en slektning å bo med barnet i løpet av dagen slik at du kan få litt søvn. Mangel på resten er vanligvis knyttet til vektøkning.

Hvis du er fortsatt for sår til å gjøre harde kjernen crunches, minst begynne å gå. Ta babyen ut i vognen og prøve å gå litt lenger hver dag. Gjøre lunges med to kilos vekter og deretter flytte opp til fire. Du vil slå at keisersnitt vektøkning, det bare tar tid!

Hårtap hos kvinner som tar Zantac

Hårtap hos kvinner som tar Zantac


Selv Ricardo Azziz, MD, direktør for Senter for Androgen-relaterte lidelser ved Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles på WebMD.com gir en rekke ulike årsaker til hårtap hos kvinner, erkjenner han at enkelte medisiner kan forårsake kvinnelig hårtap som en bivirkning. Den amerikanske Håravfall Association spesifikt lister narkotika for magesår, mage lidelser og dårlig fordøyelse, som Zantac, kan føre til hårtap hos både menn og kvinner.

Definert

Mens BeatPsoriasis.com klargjør at daglig Hårtap er en normal del av håret vekst syklus, til kvinner som begynner merke tynning i håret over hele hodebunnen kan ha oppstått kvinnelige-mønster skallethet som kan tilskrives en rekke årsaker, herunder medisiner som Zantac. Hvis du tar Zantac og bekymret for en økning i hårtap, er det viktig å konsultere legen din for en grundig undersøkelse og riktig diagnose.

Diagnose

Fordi det er mange mulige årsaker til kvinnelig hårtap, eksperter på WebMD.com understreke viktigheten av en skikkelig diagnose og vurdering før man vurderer behandling. Siden kvinner kan lett oppleve en periode med hårtap etter en traumatisk hendelse, fra graviditet, av feil hårpleie eller fra en infeksjon et sted i kroppen, hvis du tar Zantac eller noen medisiner med hårtap som en side effek, bør du se legen din før forutsatt medisineringen er årsaken.

Bivirkninger

De kliniske studier funnet vanligste bivirkningene av stoffet Zantac er diaré, hodepine eller forstoppelse, ifølge eMedTV, men ikke nødvendigvis hårtap. Imidlertid er hårtap oppført som en av de sjeldne, men mulige bivirkninger av stoffet, og fordi det er så sjelden, kan studiene ikke bekrefte om Zantac er den egentlige årsaken til hårtap. Du bør diskutere din erfaring med din lege for riktig diagnose.

Misforståelse

Mens en rekke reseptbelagte legemidler kan gi bivirkninger og spesielt den bivirkning av hårtap, kan legen forskrive Zantac uten å være klar over at hårtap er en sjelden, men mulig bivirkning, advarer den amerikanske Håravfall Association. De advarer forbrukerne ikke til å stole på sine leger å informere dem om mulige håravfall bivirkninger, men å ta kontakt med apoteket og lese stoffet produsentens fullstendige advarsler før du starter en ny medisin.

Expert Insight

Hudlege Michael Reed, MD på WebMD.com klargjør at kvinnelig hårtap kan være midlertidig eller permanent. Hvis tilstanden er forårsaket av en fysisk betingelse eller utvendig kilde, for eksempel Zantac som kan adresseres, kan betingelsen være midlertidig. Reed foreslår å se en lege hvis spesialitet er kvinnelig mønster balding hvis du opplever overdreven hodebunnen tynning. En spesialist kan ta blodprøver eller enda en biopsi av hodebunnen for å sikre riktig diagnose og behandling.

Hvordan gjenopprette fra et Keisersnitt

Hvordan gjenopprette fra et Keisersnitt


De fleste mødre og babyer blir holdt på sykehuset i opptil tre dager etter et keisersnitt. Dette er nødvendig for smertelindring og tilstrekkelig væskeinntak umiddelbart etter kirurgi.

Bruksanvisning

Gjennomgang trinn for å komme seg etter et keisersnitt

Forvent å være oppe å gå med hjelp snart etter levering fra keisersnitt. Flytte rundt vil bidra til å redusere forstoppelse og oppmuntre blodsirkulasjonen å redusere sjansen for å danne blodpropper.

Forutse fjerning av urinkateter og eventuelle IVs innen 12 til 24 timer, så snart væskeinntak og urin funksjon er tilstrekkelig.

Forvent tretthet og operasjonssåret ubehag i opptil seks uker.

Ta det med ro de første par ukene etter et keisersnitt. Unngå å løfte noe tyngre enn babyen din, og holde bleier og andre baby nødvendigheter for hånden før du har din 6-ukers kontroll.

Opprettholde god mage støtte. Ved hjelp av en pute mot magen vil hjelpe med smerter når du nyser eller hoster. Det er også en god idé å bruke den for støtte mens du ammer.

Drikk rikelig med væske for å gjenopprette væsketap mens du ammer. Drikke væske hjelper også hindre urinveisinfeksjoner etter innsetting av et kateter.

Unngå sex før legen din frigjør deg. Den typiske mengde tid til å vente er seks uker.

La noen andre stasjonen før du kan godt håndtere brå bevegelser uten operasjonssåret smerte. Du må også være i stand til å enkelt administrere bøying og løfting å plassere barnet ditt i bilsetet eller bærer.

Lær Symptomer til rapport

Informer legen din umiddelbart hvis du gjenkjenne tegn på infeksjon. Symptomene kan være feber, sterke magesmerter, rødhet eller utflod ved innsnitt området, og abdominal oppblåsthet eller hevelse.

Forstå at en viss tretthet er normalt i ukene etter levering. Hvis tretthet henger, eller hvis du finner ditt nivå av lykke er synkende til det punktet av ikke ønsker å flytte, ringe legen din umiddelbart. Du kan lide av fødselsdepresjon.

Innse at symptomer som nummenhet og kløe kan være til stede i flere uker. Dette er vanlig etter et keisersnitt. Hvis nummenhet sprer, eller kløe øker, varsle legen din.

Tips og advarsler

 • Planlegg på forhånd for å få hjelp i løpet av tiden det tar å komme seg etter en keisersnitt. Du vil trenge hjelp med matlaging og rengjøring for de første dagene.
 • Tidsbruk i utvinningen vil være bestemt av hvilken type bedøvelse (generell eller lokal).

Hvordan unngå en Keisersnitt (C Seksjon)

3, Ed Yourdon, og johnnyalive på flickr.com "data-modal-content =" Commons.wikimedia.org; Annacdotes, Scott Greider, sosarem, apg, GraceFoto> 3, Ed Yourdon, og johnnyalive på flickr.com "> Hvordan unngå en Keisersnitt (C Seksjon)


Flere og flere kvinner med keisersnitt (C seksjoner) i disse dager for en rekke grunner til tross for det faktum at de er høyere i fare. Venter til du er på sykehuset i Arbeiderpartiet å engang tenke på det er det første steget mot å ha en. Hvis du ønsker å unngå å ha en selv må du ta følgende forholdsregler for å forberede deg på forhånd.

Bruksanvisning

Se helsepersonell regelmessig og så snart som mulig etter å finne ut at du er gravid.

Vær så sunt som mulig. Spise sunt. Ikke drikker juice og spiser bare noen få porsjoner frukt om dagen. Spise seks små måltider. Bytte til en lavere fett melk. Bruk lav-fett ost og meieriprodukter. Kutte ut all raffinert mel og sukker. Trene hver dag. Alle disse tiltakene vil bidra til å holde blodsukkeret stabilt. Hvis blodsukkernivået pigg eller er høye ofte det fører til en større baby. Og, selvfølgelig, en større babyen fører til en økt sjanse for C-delen.

Velg en helsepersonell som ser fødsel som en naturlig hendelse, ikke et medisinsk nødstilfelle.

Vurder å bruke en jordmor. Jordmødre øve i frittstående fødsel sentre, i hjemmene, og i sykehus. De kan øve i samarbeid med leger eller kan ha sin egen praksis. Jordmødre bruker mange trygge strategier for å unngå C seksjoner som leger ofte ikke engang har fått opplæring.

Tenk å føde hjemme med en sertifisert sykepleier jordmor og sykepleier. Studier av planlagte hjemmefødsler i utviklede land med kvinner som har hatt ukompliserte svangerskap har vist sykdom og dødelighet for mor og baby lik eller bedre enn sykehus fødselsstatistikken for kvinner med ukompliserte svangerskap. (Se Resources.)

Tenk en doula. En doula hjelper den gravide mor og hennes partner for å forberede og sette ut i praksis sin fødsel plan. Hun holder med moren hele arbeidskraft gir emosjonell og fysisk støtte. Studier viser at mødre som har hatt doulas under fødselen har 25% kortere arbeid, 50% færre C seksjoner, 40% færre epidurals og 30% -40% redusert behov for tang, vakuum utvinning, pitocin og narkotika.

Harden din beslutning om å unngå en epidural. Utdanne deg selv. Epidurals har negative bivirkninger som mødre utviklings lavt blodtrykk som kan føre til redusert føtal hjertefrekvens. Høyere forekomst av feber i mødre som resulterer i 25% flere C-seksjoner. Redusert hastighet på utvidelse av bruken av epidural resultater i flere C-seksjoner. Men epidurals ikke bare påvirke mor. Babyer utvikler økt forekomst av unormal hjerterytme, ikke-ideelle fødselsstillinger, pusteproblemer ved fødselen, nevrologiske skader, neonatal gulsott, dårlig sugerefleks og hyperaktivitet opp til alder 7. Arbeiderpartiet er lengre og dermed vanskeligere for mor og baby. Det er første skritt på glattisen til en C-delen.

C seksjoner har negative bivirkninger også for ikke å nevne at det er en større operasjon og utvinning er betydelig lengre. Babyer født av C-delen har en økt risiko for pusteproblemer. Kvinner opplever dypere postpartum depresjon. (Se Resources.)

Komponer en fødsel plan. Dette er et dokument som beskriver hva du vil skal skje under fødselen. Vil du ha en epidural? Ønsker du å unngå narkotika helt? Partneren din vil klippe ledningen? Slike spørsmål er dekket i din fødsel plan. Inkluder sterkt formulert be om at du ikke vil bli spurt om du ønsker en epidural eller narkotika for smerte. Tro meg, når du sliter med smerte selv det gjør det mye vanskeligere å motstå da sykepleieren spør deg hver gang han / hun kommer inn om du vil legemidler for smerte. Denne uttalelsen ikke kuttet muligheten for faktisk å bruke smertestillende. Alt du trenger å gjøre er å be om det.

Når du har bestemt deg for en fødsel plan sørge for at alle som avtaler med deg i din medisinske anlegget er kjent med den. Bringe det til din helsepersonell en måned før fødselen og gå over den med ham eller henne. Hvis du føder på en helseinstitusjon (i motsetning til hjemme), sørge for at alle sykepleiere som er tilordnet du leser den.

Snakk med din fødsel partner hvor viktig det er for ham eller henne til å stikke opp for deg og dine ønsker om sykehusets personell ønsker å gjøre noe som du protesterer. Leger kan ikke tvinge deg til å gjøre noe du ikke ønsker å gjøre. Noen ganger fødsler ikke går som planlagt. Men du trenger å føle at du personlig har valgt en annen omstendighet enn hva som er på din fødsel plan. Og for å gjøre dette vil du trenger noen å støtte dine ønsker.

Forbered godt for din arbeidskraft og levering. Les om og bestemme hvilke av de ulike typer arbeidskraft teknikker som Lamaze, Bradley, og Hypnobirthing føler rett til deg.

Delta på dine fødsels klasser. Siden noen babyer kommer tidlig det ville være klokt å avslutte klassene minst fire uker før forfallsdato. Noen kvinner føder for tidlig. Deretter religiøst øve på utvalgte arbeidsteknikker hver dagene før du går inn i arbeid.

Under fødselen forteller deg selv på ingen usikre vilkår at du vil vente til etter en sammentrekning før de bestemmer hva om du vil ha en epidural (det første skrittet mot å ha en unødvendig C-delen). Gjøre avtaler med deg selv. Fortell deg selv at du vil gjøre det gjennom ytterligere fem (eller tre eller to) sammentrekninger før man vurderer en unødvendig C-delen igjen.

Hvis du finner riene enormt overveldende og føler at du ikke kan fortsette, kan du be om et medikament for å ta kanten av av smerte hvis du må. Men husk at jo lenger du kan gå uten smertestillende jo bedre sjansene dine vil være å unngå en unødvendig C-delen.

Post Keisersnitt Abdominal øvelser

Post Keisersnitt Abdominal øvelser


Etter å ha gjennomført et barn i ni måneder og ha kirurgi for å hjelpe til levering, er trening ikke det første på de fleste mødre 'sinn. Imidlertid er det nødvendig å styrke musklene i magen, hastighet utvinning og arbeide av overflødig fett. Puste og tøyningsøvelser kan begynne umiddelbart etter løslatelse fra sykehuset. Som bekken kjernen styrker, vil øvelsene bli mer fokusert og målrette bestemte magemusklene.

Pust dypt

Begynn med lett-pusteøvelser for å få blodet til å bruse og aktivere magemusklene. Plasser hånden eller en pute over snittet området og inhalerer dypt, fylle mellomgulvet med så mye luft som mulig. Hold i noen sekunder og deretter sakte puster ut, gjenta øvelsen til din mage muskler dekk. Når magemusklene styrke, legg deg ned på gulvet og bøy knærne oppover, tærne peker fremover. Plasser begge hendene bak hodet og Square skuldrene; du skal se ut som du er i ferd med å gjøre en sit-up. Ta et dypt åndedrag og pust sakte ut. Som du puster ut, løfter hodet opp fra gulvet og hold til du har sluppet all luft. Senk hodet til bakken som du inhalerer. Hvil og gjenta øvelsen.

Kegel Crunches

Disse crunches er enkle og kan gjøres direkte etter operasjonen. Kontrakt bekken musklene som om du prøvde å stoppe en strøm av urin. Ved inngåelse av, sørg for at du arbeider musklene i bekkenet, ikke baken eller Mage. Hold stillingen i tre til fem sekunder og gjenta. Dette øker blodsirkulasjonen til bekkenet og quickens utvinning og muskel-formasjonen. Arbeidet med å holde den kontraktsfestede posisjon i minst ti sekunder. Når du kommer til det, variere øvelsen ved å stramme bekkenmusklene for ulike tidslengder med litt hvile i mellom.

Pelvic Tilt

Denne øvelsen styrker kjernemuskulaturen gjennom rotasjon og muskelspenninger. Legg deg ned på gulvet og bøy knærne, tærne peker fremover. Hold bena hip bredde hverandre og plassere armene bak hodet, albuene peker utover. Ta et dypt åndedrag og puster. Som du puster stramme musklene i mage og rumpe og bruke styrken av bena å trekke bekkenet opp fra bakken. Stige så høyt som du kan, men vær forsiktig. Hvis du over-anstrenge magen i tidlige stadier du kan trekke dine masker. Hold strekken i noen sekunder og deretter sakte senke bekkenet tilbake til gulvet. Denne øvelsen skal utføres i løpet av dagen for å styrke magemusklene.

Side Crunches

Som magemusklene styrke, begynner å gjøre side crunches. Legg deg ned på gulvet og bøy knærne. Plasser hendene bak hodet og Square skuldrene for å ligge flatt på bakken. Stige opp fra gulvet og ta på høyre albue til venstre kne. Hvis du ikke får tak i kneet, strekke så langt du kan og deretter sakte senke deg tilbake til bakken. Gjenta øvelsen fem ganger og prøve å gå videre hver gang. Etter at du har fullført repetisjoner, skifte side, noe som gjør din venstre albue berører høyre kne.

Hva er behandlingen for et keisersnitt graviditet arr?

Enhver kvinne som gjennomgår en C-delen vil ha et arr. Noen arr er mindre enn andre og noen er lavere ned enn andre basert på kvinner, lege, og hvor fort barnet skal leveres. I mange tilfeller kvinner ønsker å vite hvordan de skal behandle sine snitt til å redusere arrdannelse og hvordan du kan redusere fremkomsten av arr når snittet har grodd.

Vitamin E Oil

Påføring Vitamin E olje direkte til arret er en av de beste behandlingsalternativene for å fremme healing og redusere fremkomsten av arr. Tar Vitamin E olje internt i kapselform hjelper også med healing.

Scar Treatment Kremer

Det er mange skremme behandling kremer og oljer på markedet som hevder å redusere fremkomsten av arr, inkludert C-delen arr. Folk bruker disse kremer og oljer med varierende grad av suksess. I de fleste tilfeller er de mest effektive når de brukes på ferske sår i stedet for de gamle.

Mageplastikk

Den eneste sikre måten å bli kvitt en C-delen arr er gjennom en mageplastikk. Dette vil fjerne løs hud som resultat av graviditet og ekstra fett, også. Of course, en mageplastikk krever et snitt, også, men plastisk kirurg er dyktig til å skjule det.

Laser Treatment

Det finnes flere typer laserbehandling tilgjengelig som vil bidra til å redusere rødhet og utseende av C-delen arr og andre typer arr. Laserbehandling kan ikke slette et arr, men det kan bidra til å redusere fremkomsten av arr.

Skjule Scar

Den enkleste måten å behandle en C-delen arr er å skjule det. I de fleste tilfeller er arret svært lavt ned og kan lett skjules med et par truser eller en badedrakt. I mange kvinner, vokser kjønnshår rundt arret og reduserer synligheten.

Hvordan å bli klar for tvillinger

Hvordan å bli klar for tvillinger


Komme klar for tvillinger tar litt mer avansert planlegging så får klar for en baby. Alt er doblet: vogner, bilseter, klær og fôring. Det er viktig å tenke fremover når familien din er klar til å utvide. Det er enda mer viktig når mer enn en er på vei.

Hvordan å bli klar for tvillinger

•  Forbered din barnehage i god tid. Gestational tid for de fleste tvillinger er ca 36 uker. Det er noen uker kortere enn for enkeltfødsler. Den andre trimester er ikke for tidlig å få barnehagen klar.

Shop for babyer før du får også ubehagelig. I løpet av siste trimester bære en baby kan bli ganske tungvint og bærer tvillinger enda mer. Få din shopping gjort for barna dine mens du føler fortsatt ganske bra og kan lett komme deg rundt.

Tenk på to-tallet. Noen elementer kan deles mellom babyer, som badekar og spille yards. Andre ting som bilseter, barnevogner, baby svinger, høye stoler og bouncy seter kan ikke.

Kjøp i bulk. Hvis du aldri har tilhørt en engros klubb som Sams eller Costco, er nå en god tid å tenke på å bli med. Kjøpe bleier, kluter, formel og babymat i bulk kan spare deg for mye penger over tid.

•  Ta vare på deg selv. Bærer tvillinger er dobbelt så krevende på en kvinnes kropp, så får nok hvile, forbruke flere kalorier for sunn baby utvikling, ta en jern supplement og sjekk med legen din før du trener.

Tenk om fôring alternativer. Brystet er det sunneste valget for babyer, men sykepleie tvillinger kan være en utfordring. Snakk med legen din om fordelene ved amming. Ta kontakt med en amming ekspert på hvordan man best kan sykepleier tvillinger.

Meld deg på svangerskapskurs tidlig. Når du bærer tvillinger dette er spesielt viktig som de vil gi verdifull informasjon om fødselsprosessen, og også mulighet for keisersnitt.

Hvordan bestemme når man skal bli gravid

Hvordan bestemme når man skal bli gravid


Mange faktorer spiller en rolle i hvorvidt det er riktig tid i en persons liv å ha en baby. Forfall på personen eller folk som vil forelder barnet, sammen med er viktig mange økonomiske problemer for å ta en titt på.

Hvordan bestemme når man skal bli gravid

•  Avgjør om nåværende livsstil vaner er bidrar til å ha en baby. Vaner som røyking, alkohol og illegale rusmidler må gis opp før du blir gravid for å sikre helsen til barnet både gjennom svangerskapet og som et spedbarn. Alle andre som bor i samme hjem bør også gi opp røyking, som det er en stor risiko for graviditet, samt SIDS (Sudden Infant Death Syndrome) etter å bringe barnet hjem.

Analyser budsjettet. Er det nok penger til å legge til et barn? Ikke bare er arbeid og levering vanligvis en heftig pris, men etter at babyen kommer, det er barnepass, legebesøk og behov, for eksempel bleier og klær.

Se over forsikringsdekning. Prenatal omsorg er svært kostbare, så forsikring er nødvendig. Avgjøre om dagens penge situasjoner tillate betaling av hva forsikringen ikke dekker.

Få en full sjekk fra legen. Få dine helsespørsmål under kontroll før du blir gravid. Sjekk om din nåværende medisiner er trygge å ta under svangerskapet, og hvis ikke, bestemmer hva som kan gjøres for å få ut av dem, eller erstatte dem.

Se inn din jobb fødselspermisjon politikk. Seks uker som kreves for en normal levering, åtte for keisersnitt. Har selskapet tilbudet forlate? Er det betalt? Vil din stilling vil fortsatt være der når du kommer tilbake? FMLA krever at selskapene holde lønnen, men ikke den faktiske posisjonen til personen som tar permisjon.

Se hvordan selskapet behandler andre foreldre rundt arbeidsplassen, samt gravide. Prenatal avtaler, barnas avtaler, sykedager og andre plutselige kriser bli en realitet. Det er nødvendig å jobbe for et selskap som forstår dette.

Hvordan lage Twins med fruktbarhet piller

Hvordan lage Twins med fruktbarhet piller


Flere faktorer kan påvirke sannsynligheten for å bli gravid tvillinger. Hvis du har en historie med tvillinger i familien din eller allerede har tvillinger, er det mer sannsynlig å bli gravid tvillinger. Fertilitetsbehandling, inkludert fruktbarhet piller, kan også øke sjansen for å få tvillinger.

Hvordan lage Twins med fruktbarhet piller

•  Gjør en avtale med en fruktbarhet lege eller fødselslege. Diskuter ditt ønske om å ha tvillinger med legen din, og lytte til hans anbefalinger. De fleste leger vil fraråde å ta fruktbarhet piller med mindre du har problemer med å bli gravid helt.

Vet at fruktbarhet piller bære med seg en flokk av bivirkninger, inkludert risiko for cyster på eggstokkene og ovarialt hyperstimuleringssyndrom. Det har også vist seg at fruktbarhet piller kan føre til en større sjanse for å få kreft i eggstokkene.

Vær oppmerksom på at tvillingsvangerskap og leveranser bære flere komplikasjoner. Kvinner som bærer tvillinger er mer sannsynlig å oppleve ubehag, premature arbeid og postpartum depresjon. Tvilling babyer er også mer sannsynlig å bli født med lavere fødselsvekt enn enkelt babyer. I tillegg er det mer sannsynlig at du vil trenge å føde via keisersnitt hvis du har tvillinger.

Ta fruktbarhet piller nøyaktig som foreskrevet av legen din. Du må aldri endre dosen din i et forsøk på å øke sjansene for tvillinger. Gjør du det kan føre til alvorlige bivirkninger.

Se legen din regelmessig for å overvåke resultatene av fruktbarhet piller. Det anbefales at du ikke tar fruktbarhet piller for en lengre periode. Snakk med legen din om hvor lenge du skal ta piller hvis du ikke ser tidlige resultater.

Hint

 • Det anbefales at du får en liten mengde vekt, hvis du prøver å unnfange tvillinger. Kvinner som har litt forhøyet kroppsfett prosenter tendens til å ha tvillinger oftere enn de med normal kroppsfett.
 • Spis yams. Yams, spesielt kassava rot, har vist seg å øke eggløsning, og dermed øke dine sjanser for å få tvillinger.
 • Kvinner som ammer er også mer sannsynlig å bli gravid tvillinger. Hvis du allerede har en baby, fortsetter ammingen barnet ditt mens du prøver å unnfange tvillinger.
 • Vær oppmerksom på at fruktbarhet piller kan være harde på kroppen din. Fullt drøfte mulige bivirkninger med legen din før du tar pillene.
 • De fleste leger vil ikke gi pasienter med fertilitetsbehandling med mindre de absolutt trenger dem. Hvis du søker fruktbarhet piller bare for å øke sannsynligheten for å få tvillinger, er det lite sannsynlig at en lege vil foreskrive deg pillene.

Kostnaden av å ha en baby på et sykehus

Kostnaden av å ha en baby på et sykehus


Når du først finner ut du er gravid, er din første følelse av glede. Du tror ikke du kan muligens vente ni måneder for din dyrebare engel for å være i armene dine. Jada, vet du at du har mye forberedelse i forkant og mange elementer til å kjøpe før hun kommer, men en tanke som vanligvis omgår alle er hva sykehuset vil belaste deg for å vikle din bunt av glede i en av sine millioner dollar blankies. Bare for å gi deg en heads up, du må betale for nesten alt, inkludert rullestolen turen fra inngangen sykehus til din arbeidsrommet.

Forsikret vaginal fødsel

I en studie gjort av March of Dimes, vil de som er forsikret betale i gjennomsnitt $ 463,00 for en vaginal fødsel uten komplikasjoner.

Forsikret C-Section

I samme studie gjennomført av March of Dimes, er den gjennomsnittlige kostnaden for en c-delen for de med forsikring $ 563,00.

Unisured vaginal fødsel

En uforsikret vaginal fødsel uten komplikasjoner vil koste mellom $ 9000 og $ 17 000 dollar. Med komplikasjoner en vaginal fødsel kan koste mellom $ 14 000 og $ 25 000 dollar.

Unisured C-Section

Et keisersnitt for de uforsikrede vil koste omtrent det samme som en vaginal med komplikasjoner; mellom $ 14 000 og $ 25 000 dollar.

Arbeiderpartiet Room

Sykehus betalt per time for arbeidsrommene. I gjennomsnitt, er prisen $ 120 dollar.

Nursery Care

Når barnet er født, forutsatt at de har ingen spesielle behov, er deres regning for barnehagen mellom $ 1500 og $ 4000 dollar. Hvis barnet er for tidlig eller har helseproblemer, kan kostnadene ved neonatal omsorg starte i titusener og spenner inn i hundretusener.

Betraktninger

Disse kostnadene gjenspeiler ikke bruk av noen medikamenter som kan brukes til å indusere arbeidskraft eller lindre smerte under fødselen. I tillegg, hvis mor har til hensikt å ha en tubal ligation etter fødselen, kan hun forvente å betale en annen $ 4000 i tillegg til kostnadene ved å levere hennes baby.

Forskjellige typer fødslerMed fortsatt utvikling av medisinske teknikker, er fødsel blir mer og mer rutine. Men når vanlig levering er ikke et alternativ for noen grunn, andre trygge metoder er tilgjengelige.

Normal fødsel

De fleste babyer er født vaginalt, som forekommer normalt uten mye hjelp fra lege eller jordmor. Mange kvinner leverer hjemme eller i birthing sentre, så vel som i sykehus, særlig når det ser ut til at risikoen for komplikasjoner er lav. En kvinne som kan ha en lang eller kort periode av arbeidskraft med en normal fødsel. Når babyen kommer, de helsearbeidere bidra med levering av etterbyrden eller morkaken og membraner.

Pain Relief

Noen kvinner velger å ha en helt naturlig fødsel uten smertestillende medikamenter og med bare puste og avspenningsøvelser. Hvis det er mulig, andre mødre-å-være ha en epidural, som leverer smertelindring til den nedre delen av kroppen sin mens de er helt våken. Andre kvinner får systemiske smertestillende tabletter som reduserer, men eliminerer ikke smerten. En beroligende av seg selv eller med smertestillende kan redusere angst og kvalme. Når barnet er født, er det en sjanse for at kvinnen vil trenge sting på grunn av en rift på plasseringen av levering. Dette området kan bli sår i flere dager etter fødselen.

Vakuum Extraction

I århundrer har leger brukt tang for å oppmuntre levering av babyer gjennom fødselskanalen. Men tang noen ganger kan forårsake skade. Den obstetrisk vakuum ble oppfunnet spesielt for å bøte på denne bekymringen. Vakuumet komprimerer ikke spedbarnets hodeskallen, noe som gjør prosedyren for barnet. Vakuumvifte brukes ikke før kvinnen er fullt utvidet og spedbarnets hode er sett. Moren må være en aktiv deltaker som barnet blir presset og trakk seg ut. Babyen kan ha en kul på hodet fra prosedyren, men det vil gå bort i en dag eller to.

Tang

I vanskelige situasjoner når babyens levering går framover sakte, det fremdeles kan være nødvendig å bruke pinsett eller metallinstrumenter som vugge hodet. Noen ganger er det vanskelig posisjon av spedbarnets hode forårsaker et problem. Pinsett hjelpe legen lede barnet gjennom fødselskanalen som mor presser ned med sine sammentrekninger. Når hodet kommer gjennom, blir tangen fjernet, og resten av kroppen blir levert naturlig.

Keisersnitt

En keisersnitt eller keisersnitt utføres vanligvis når det er en medisinsk bekymring for at en normal vaginal fødsel ikke kan være den sikreste form for levering for mor eller baby. I dette kirurgiske prosedyren, er at barnet fjernes gjennom et kutt i kvinnens bukveggen. Dette snitt er oftest laget på toppen av skam hårfestet, slik at arret er ikke sett. C-delen er alltid gjort i en operasjonsstue. En keisersnitt er gjort for en rekke grunner, slik som levering tar for lang tid, kan barnet ikke får tilstrekkelig med oksygen, er den nyfødte i en unormal stilling, eller mor er å ha flere fødsler.