Digidexo.com

medikamentelt utløst hårtap

Årsaker til Hormonelle Hårtap hos kvinner

Selv om hår tap på ca 50 til 100 tråder per dag er normalt for både menn og kvinner, skallethet eller merkbart tynt hår kan resultere når beløpet øker utover dette nivået. En av de viktigste årsakene til hårtap hos kvinner er hormonelle endringer som er produsert av en rekke situasjoner.

Hormonell ubalanse

Når det normale nivået av mannlige og kvinnelige hormoner - kalt androgen og østrogen, henholdsvis - i en kvinnes kropp, reduseres eller økes, kan ubalansen innvirkning på den vanlige syklusen av hårsekkene og utløse hårtap.

Prevensjonsmidler

Prevensjonsmetoder som frigjør østrogen eller progesteron i kroppen kan stimulere håravfall mens de er brukt, eller oftere, uker eller måneder etter bruk er avviklet.

Graviditet

Graviditet øker hormonnivåer og fjerning av placenta etter fødselen senker dem, som begge kan føre til follicle forstyrrelser som bidrar til hårtap.

Menopause

Menopause fører til et fall i østrogen, og den etterfølgende overskudd av mannlig hormon testosteron i forhold kan resultere i redusert hår på hodet.

Gener

Noen kvinner har en genetisk predisposisjon for å utvikle tynt hår.

Typer hårtap hos menn

Typer hårtap hos menn


Om lag to tredjedeler av amerikanske menn vil oppleve en merkbar grad av hårtap etter når de når en alder av 35, ifølge den amerikanske Håravfall Association. Det tallet vokser til om lag 85 prosent i en alder av 50. For en uheldig 25 prosent, utbruddet av balding prosessen vil komme før de når sin 21-årsdag. Selv om hårtap kan være noe mindre traumatisk for menn enn for kvinner, er det en situasjon som mange menn kjemper tappert gjennom en eller annen måte.

Årsaker

Langt den vanligste årsaken til hårtap hos menn er at gamle bugaboo, mannlig mønster skallethet, kjent av det medisinske samfunnet som androgenetic alopecia. Det ville være så vondt av noen andre navn. Mann mønster baldness er ansvarlig for omtrent 95 prosent av all hårtap hos menn. Andre årsaker til hårtap inkluderer medisinske tilstander som anemi og stoffskiftesykdommer; visse medisiner for sykdommer som anemi og depresjon; og anabole steroider.

Diagnose

Diagnosen mannlig mønster skallethet er en ganske grei prosedyre som kombinerer observasjon av pasientens mønster av håravfall med å ta av en detaljert medisinsk historie. Sistnevnte bør inneholde informasjon om hårtap oppleves av nære mannlige slektninger, inkludert far, bestefedre, onkler og brødre. Hvis årsaken til hårtap er mistenkt for å være noe annet enn androgenetic alopecia, legen din trolig vil bestille en rekke tester, blant annet blodprøver som dekker blod kjemi, komplett blodprosent (CBC), skjoldbruskkjertelen funksjon, serum jern og tester for lupus og syfilis.

Androgen alopeci

Mann mønster balding settes i bevegelse når noen hårsekkene begynner å krympe, hver av dem produserer gradvis finere og kortere hår. Ettersom prosessen fortsetter, vil mange av disse follikler krympe i en slik grad at de ikke lenger produserer håret i det hele tatt. Selv om de berørte follikler er ikke lenger spirende hår, de forblir i live, holder ut løftet om at en eller annen måte vil bli funnet å starte hår voksende prosessen. Årsakene til androgenetic alopecia er ikke fullstendig kjent, men antas å være relatert til både hormoner og genetikk.

Symptomer

Symptomene på mannlig mønster balding er ganske lett å kjenne igjen, begynner med merkbar hårtap ved hårfestet. Over tid håret på kronen av hodet vil etter hvert begynne å tynne. I de fleste tilfeller kan disse to viktigste områdene av hårtap --- vikene og tap av hår på kronen --- vil fusjonere til å forlate hva MedlinePlus beskriver som "en hestesko mønster av hår rundt sidene av hodet."

Hva kan gjøres

Individuelle menn vil reagere ulikt på fenomenet håravfall. Noen godtar det --- riktignok litt motvillig --- som en naturlig del av aldringsprosessen. Andre er villige til å prøve nesten hva som helst for å reversere prosessen eller å erstatte hår som allerede har gått tapt. Noen balding menn har funnet en grad av suksess i regrowing håret med to medisiner: finasterid og minoxidil. Sistnevnte er markedsført som Rogaine og brukes lokalt på hodebunnen for å stimulere hårvekst, mens det tidligere, foreskrevet som Propecia og Proscar, er en oral medisin utviklet for å hemme det mannlige hormonet dihydrotestosteron (DHT), antas å ha en viktig rolle i utløsende hårtap. Atter andre har tydd til kirurgisk hårtransplantasjon eller har valgt å dekke opp med en parykk.

Hårtap hos kvinner på grunn av høy Testosteron

Kvinner står for opptil 40 prosent av alle amerikanere lider hårtap, ifølge American Håravfall Association. Som ego-knuste som hårtap kan være til menn, er det enda mer ødeleggende for kvinner, for hvem en full og sunt hår synes å være en forutsetning for lykke. Mye involvert i kvinners hår tap er hormonelle ubalanser, særlig unormalt høye nivåer av testosteron.

Testosteron

Testosteron er et steroid hormon som finnes i både menn og kvinner, men på langt høyere nivåer hos menn. Hos menn er testosteron produseres i testiklene, mens hos kvinner, er hormonet skilles ut av eggstokkene. Menns kropper produserer omtrent 40 til 60 ganger så mye testosteron hos kvinner. Forskning har imidlertid vist at kvinner er langt mer følsomme overfor hormonet, noe som betyr at vesentlig lavere nivåer av testosteron kan ha en merkbar effekt på kvinner.

DHT

Dihydrotestosteron, eller DHT, er et derivat av testosteron som er tenkt å være en av de største synderne i hårtap hos både kvinner og menn. Ifølge den amerikanske Håravfall Association, DHT "er fiende av hårsekkene på hodet ditt. Enkelt sagt, under visse vilkår DHT ønsker disse follikler døde."

Hvordan DHT Works

Mens DHT er den primære årsaken til en av de vanligste former for håravfall hos både menn og kvinner, nivået av liggende testosteron, DHT som er et biprodukt, er åpenbart en stor bekymring - særlig i kvinner, som er mer følsomme for effektene av hormonet. Bidrar til å konvertere testosteron til DHT er et enzym kalt Type II 5-alfa reduktase, som er til stede i olje glands av hårsekkene. Når DHT er opprettet, binder den seg til reseptorer i hårsekken og til slutt dreper hårsekken. Når denne prosessen er kopiert i flere follikler, er betydelig hårtap bundet til å følge.

Androgen alopeci

Den vanligste formen for hårtap hos menn og kvinner er androgenetic alopecia, mer kjent som manns eller kvinne-mønster skallethet. DHT spiller en stor rolle i denne type hårtap. Nesten medskyldig til DHT i kvinnelige mønster Hårtap er en senket nivået av kvinnelige hormoner, som på mer normale nivåer kan bidra til å holde både testosteron og DHT nivåer i sunnere balanse og dermed hindre eller i det minste forkjøpet hår-tap prosess.

P-piller

En kvinnes hormonelle balanse, hvis det holder seg innenfor normale grenser, er mindre sannsynlig å tillate DHT å få en øvre hånd og gjøre sitt skitne arbeid i form av å utløse hårtap. Fordi opprettholde en sunn balanse er selvsagt viktig, bør kvinner være klar over virkningen at p-piller kan ha på denne balansen. Den amerikanske Håravfall Association anbefaler at kvinner, særlig de med en genetisk predisposisjon for håravfall, bruker bare lave androgen index p-piller. Din lege eller gynekolog kan hjelpe deg med å finne den beste oral contraceptive i denne gruppen.

Hårtap skyldes RA hos kvinner

Kvinner som kjemper revmatoid artritt (RA) er noen ganger tvunget til å ta en vanskelig avgjørelse. Noen av de medisiner påvist mest vellykket i behandling av RA symptomer er også forbundet med hårtap, en uverdige at de fleste kvinner vil gå langt for å unngå. Making saken enda verre, RA og andre autoimmune lidelser kan noen ganger utløse hårtap uavhengig av legemidler som pasientene tar.

Alopecia areata

Den vanligste formen for kvinners hår tap på grunn av RA selv er alopecia areata, som også er klassifisert som en lidelse av autoimmune systemet. Alopecia areata ofte rammer kvinner som lider av en autoimmun sykdom eller har en familiehistorie med slike lidelser. Blant de sykdommer av denne typen er RA, Addisons sykdom, lupus erythematosus, pernisiøs anemi, vitiligo, skjoldbrusk sykdom og tidlig-onset diabetes.

Medisinering-Induced Hårtap

Medikamenter som er foreskrevet for å behandle RA symptomer kan bære med seg en betydelig risiko for midlertidig hårtap, som er ikke desto mindre meget plagsom til tross for det faktum at det er en kortvarig bivirkning. Denne typen hårtap er kjent som telogen effluvium, og skjer når et økt antall hårsekker gå inn i en midlertidig tilstand av dvalen. Medikamenter som kan utløse denne typen hårtap inkluderer de som brukes til å behandle RA, gikt, depresjon og høyt blodtrykk. Også innblandet som mulige årsaker til telogen effluvium er p-piller, blodfortynnende og høye doser av vitamin A.

RA medisiner

RA-pasienter ta en rekke medisiner, ifølge National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer (NIAMS), en gren av National Institutes of Medicine. De generelle kategorier av slike medisiner inkluderer smertestillende og ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), kortikosteroider, sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler (DMARDs), biologiske responsmodifiserende og tumornekrosefaktor-hemmere. Mens noen av disse stoffer er brukt til behandling av smerte og betennelse i RA, er DMARD anvendes ikke bare til behandling av symptomer, men også til å forsinke forløpet av sykdommen.

DMARDs og hårtap

RA medisiner oftest forbundet med hårtap er DMARDs. Spesifikke medisiner i denne kategorien omfatter azatioprin, gull natrium thiomalate, leflunomid, metotreksat og sulfasalazin. Dmards er i det vesentlige immunsuppressive midler, og bærer med seg bivirkninger av legemidler som kompromiss --- hvis bare midlertidig --- immunsystemet. En av disse bivirkningene er midlertidig hårtap.

Dempe effekten av narkotika

Noen kvinner blir behandlet med DMARDs og lidelse bivirkning av hårtap har rapportert suksess i bremse eller stanse håravfall ved å supplere kosten med folsyre, sink, aminosyren L-lysin og vitamin B-6 og B-12. Imidlertid må du rådføre deg med legen din før du begynner å ta slike kosttilskudd, som andre faktorer i din medisinske historie kan gjøre å ta en eller flere av disse kosttilskudd uklokt.

Hvordan behandle Alopecia

Hvordan behandle Alopecia


Folk naturlig miste ca 50 til 100 hår på daglig basis. Hvis du mister mer enn 150 hår daglig, kan du lider av alopecia areata eller androgen alopeci. Alopecia areata er en tilstand der immunforsvaret angriper hårsekkene og utløser hårtap. Androgen alopeci er arvelig håravfall. Begge forhold kan starte med tynt hår og en skallet flekk på toppen av hodet ditt, og kan de gradvis øke i alvorlighetsgrad. En rekke behandlinger kan hjelpe deg å bekjempe alopecia.

Hvordan behandle Alopecia

•  Påfør minoxidil til hodebunnen din på en daglig basis. Minoxidil, bedre kjent under FDA-godkjente merkenavnet Rogaine, bidrar til å stimulere hårvekst hos mennesker som lider av arvelig håravfall. Resultatene kan ta opp til tre måneder for å være synlig, og levetiden bruk av stoffet er nødvendig for å holde håret tap fra å returnere.

Ta reseptbelagte anti-inflammatoriske legemidler, foreskrevet av din fastlege eller hudlege, for å behandle alopecia areata. Anti-inflammatoriske medikamenter, også kjent som kortikosteroider, kan administreres topisk, oralt eller via injeksjon inn i hodebunnen. Stoffet i pilleform er sterkere enn injeksjoner og topikalt narkotika. Piller er foreskrevet for alvorlige tilfeller av alopecia areata 50 prosent av håret er tapt der. Resultater fra anti-inflammatoriske medikamenter er gradvis og kan bli sett hvor som helst fra fire til 12 uker inn i behandlingen.

Gjennomgå alopecia reduksjon kirurgi. Alopecia reduksjon kirurgi må utføres av en utdannet og erfaren hår restaurering lege. Restorative operasjoner inkluderer skalp reduksjon, der hårløse flekker er fjernet og hårete hodebunnen vev er strukket for å dekke lede områder; skalp klaff kirurgi, der flaps eller hud fra andre steder blir transplantert til å dekke lede områder; eller hodebunn ekspansjon, der bare flekker er fjernet og en ballong-type enhet blåses hodebunnen slik at bare flekker er dekket med hårete hodebunnen vev.

Juster matvaner slik at du får et bredt spekter av vitaminer og mineraler, siden hårtap kan utløses av underernæring. Konsumere et bredt utvalg av frukt og grønnsaker, grove kornvarer, magert kjøtt og umettet fett.

Ta 300 mcg (eller 0,3 mg) biotin og opptil 6 blå-grønne alger tabletter daglig. Ifølge University of Maryland Medical Center, kan disse fremme hårvekst hos personer med alopecia areata. Spis romanosalat, Chard, tomater og gulrøtter som alternative biotin kilder.

Ta 50 mg beta-sitosterol og 200 mg så Palmetto, to ganger daglig. The University of Maryland Medical Center sier at disse kosttilskudd kan utløse hårvekst hos personer med androgen alopeci.

Hint

  • Konsultere legen din før du tar noen kosttilskudd eller som gjennomgår andre alopecia behandlinger eller operasjoner.
  • Parykk eller parykk mens behandle din alopecia. En god kvalitet parykk eller parykk er ikke opplagt, og kan bidra til å øke din selvtillit.

Hvorfor håret faller ut?

Mineralmangel

Visse mineral mangler kan føre til hårtap i mild, moderat eller alvorlig grad. Sink er et viktig mineral kreditert for rask sårtilheling, immunsystemets funksjon og for proteinsyntesen.

Uten en tilfredsstillende daglig inntak av sink, er kroppen i fare for flere sykdommer med økende alvorlighet, avhengig av graden av mangel. Mental apati kan manifestere på grunn av en mild form for sink mangel, mens diaré, vekttap og hårtap signalisere en mer seriøs en. Hår tap som et resultat av sink mangel forekommer direkte på grunn av den bremset proteinsyntese er nødvendig for follikulær styrke og vekst.

Selv om symptomer på Sinkmangel kan oppstå som et resultat av en annen tilstand, øke eller opprettholde den foreslåtte daglig inntak av sink er en rimelig og relativt rask måte å dempe håravfall når andre forhold er utelukket. Dette gjelder spesielt hvis kostholdet ditt mangler protein og jern, med sistnevnte blir en andre mineral som mangel kan også utløse hårtap. Anbefalt daglig inntak av sink er 8 mg for kvinner og 11 mg for menn, ifølge National Institutes of Health.

Hormonelle endringer

Enhver hendelse som fører til ekstreme endringer i hormoner kan føre til gradvis hårtap. Håravfall noen kvinner opplever i overgangsalderen og / eller umiddelbart etter graviditet er lik som forårsaket av hormonell prevensjon i andre kvinner. Denne typen hårtap er vanlig og vanligvis ikke en indikator på en mer alvorlig medisinsk tilstand.

Kvinner som nylig har født (innen tre måneder etter levering) ofte merke tapet av håret i små, ikke-mønstrede klumper, mens kvinner i overgangsalderen med hårtap kan se en fortynning av håret rundt templene. Fordi dramatiske hormonelle endringer er årsaken til disse typer hårtap, bør kvinner i begge situasjoner se en forbedring når en hormonell balanse er oppnådd, enten naturlig eller gjennom hormonsubstitusjonsbehandling (HRT).

Medisinske behandlinger

Håravfall er relatert til genetisk predisposisjon, kan eksisterende medisinske tilstander (for eksempel ringorm eller skjoldbrusk sykdom) og stress også oppstå som en bivirkning av visse medisiner og / eller medisinske behandlinger.

Flere hormonelle fødselskontroller sitere mild til moderat håravfall som en potensiell bivirkning; selv de ikke-pille prevensjon NuvaRing har vært kjent for å føre til hårtap hos kvinner. Mange reseptbelagte antidepressiva også liste hårtap som en bivirkning med potensial til å påvirke både menn og kvinner.

En av de mest vanlige medisinske årsaker til hårtap er kjemoterapi, som består av en serie av høye dose anti-kreft medikamenter utformet for å drepe kreftceller og stanse spredningen i hele kroppen. Ulempen med disse aggressive behandlinger er ødeleggelsen det herjer på ikke-kreftceller, inkludert hårsekkene, forårsaker de fleste om ikke alle kroppshår til å falle ut i løpet av behandlingen. Fordi medisinske årsaker til håravfall ikke er biologisk basert, er hår regenerasjon svært sannsynlig etter den gitte behandlingen er opphørt.

Hjem rette for håravfall med DHT

Ifølge American Academy of Dermatology, to av tre menn i USA opplever en viss grad av hårtap, om lag 25 prosent i en alder av 30. Hvis du er en av dem, kan du skylde tapet av dine låser på to ting - en nedgang i testosteronnivå og konvertering av tilgjengelig testosteron til DHT. Heldigvis kan håravfall med DHT behandles med et hjem rette stedet for å ty til kjemikalier.

Gre håret tap Mystery

Møt din No. 1 én fiende. Du kan være fristet til å skylde på hårtap på dihydrotestosteron, eller DHT, og la det bli med det. Tross alt, er at stoffet som instruerer hårsekkene å ta en pause fra spirende - for godt. Men du bør vite at den virkelige skyldige er 5-alfa-reduktase (5 ar) type II, enzymet utgitt av hårsekkene når testosteronnivået begynner å falle av. Uten dette enzymet, vil omdannelsen av testosteron til DHT ikke finne sted, og håret vil bli satt.

Pass på at det ikke er andre grunner til hårtap utover aldersrelatert nedgang av mannlige hormoner. En overaktiv skjoldbruskkjertel, en opphoping av giftige metaller og enda noen medisiner kan utløse hårtap. Hvis du mistenker at en underliggende medisinsk tilstand kan være en mulighet i ditt tilfelle, ta kontakt med helsepersonell for et klarsignal før du bruker noen hjemme bøte for hårtap med DHT.

Ta naturlig tilnærming til Håravfall

Konsentrer deg om et balansert kosthold som inneholder rikelig med frisk frukt og grønnsaker, som er høy i bioflavonoider og antioksidanter. En annen grunn til å følge en plantebasert diett er å øke inntaket av aminosyrer, så som L-lysin og L-arginin, og gamma-linolensyre (GLA).

Mens alle disse næringsstoffer er nøkkelen til frisk hud og hår, GLA, en omega-6 essensielle fettsyrer, ser ut til å hemme 5-alfa-reduktase type II. Faktisk oppdaget forskere ved University of Chicago som GLA utstillinger denne aktiviteten in vivo og in vitro, som betyr inne i kroppen så vel som når introdusert i et reagensrør. En utmerket kilde til GLA er borage frø olje.

Supplere med så Palmetto ekstrakt. Bær av så Palmetto inneholder beta sitosterol, som fungerer som en anti-androgen ved binding til 5-alfa-reduktase og avskrekke omdannelsen av testosteron til DHT. Den 12 mars 2006 "Journal of Alternative and Complementary Medicine" presenterte funnene i den første placebokontrollerte, dobbeltblind studie for å støtte bruk av så Palmetto og beta sitosterol å effektivt behandle hårtap med DHT. Studien, som involverte menn mellom 23 og 64, rapporterte at 60 prosent av behandlingsgruppen viste bedring på slutten av studieperioden.

Merk: Sjekk med legen din før du tar så Palmetto hvis du for tiden tar warfarin eller andre blodfortynnende, på grunn av økt risiko for blødninger.

Slik gjenoppretter håret på kronen

Hårtap på kronen av hodet kan påvirke både menn og kvinner. Hårtap kan starte så tidlig som i slutten av tenårene og tyveårene. Arvelighet er den viktigste grunnen til at både menn og kvinner mister hår. Imidlertid kan ernæring, medikamenter, hormoner, sykdom, medisinsk behandling, generelle helse og stress også utløse hårtap, ifølge Mayo Clinic. På dette tidspunkt, er det flere vellykkede metoder for å gjenopprette håret på toppen av hodet.

Slik gjenoppretter håret på kronen

•  Ta Minoxidil å gjenopprette håret på kronen av hodet. Minoxidil er solgt over disk i 2 prosent og 5 prosent styrke. Etter å ha brukt Minoxidil på hodebunnen din i tre måneder, kan du begynne å se små hår som vokser inn. Hvis du ikke ser noen hårvekst, slutte å bruke. Minoxidil er en levetid forpliktelse. Når du slutter å sette den på din krone, vil Veksten avtar igjen. Bivirkninger av Minoxidil inkluderer hud irritasjon i hodebunnen og muligens et blodtrykksfall som kan få deg til å føle deg kvalm.

Ta Finasteride å gjenopprette håret på kronen. Finasteride er en reseptbelagte medisiner i tablettform som stopper tap av hår og kan vokse tilbake noen hår på kronen av hodet. Kvinner kan ikke ta Finasteride fordi det fører til misdannelser. Se etter hår re-vekst i om lag tre måneder. Fortsett å ta Finasteride å opprettholde resultatene fordi når du slutter å ta medisinen, alt hår som ble re-vokst vil falle ut igjen. Bivirkninger for Finasteride inkluderer redusert libido eller seksuell funksjon. Finasteride kan gjenopprette ca 14 prosent av hårtap på kronen.

Få laser hår terapi for å re-vokse håret. Laser hår terapi bruker et lavt nivå kald laser for å stimulere hårsekken vekst. Fremgangsmåten utføres i et hår restaurering klinikken. Behandlingen er smertefri og innebærer å sitte under et laserlys for to halvtimes økter per uke. Du vil begynne å se hår re-vekst i om lag tre måneder. De to ganger i uken behandlinger vil være komplett i seks til 12 måneder. Re-veksten er permanent i noen mennesker hvis de fortsetter med en månedlig behandling for resten av deres liv. Behandlingen vil mest sannsynlig ikke fungere hvis du ikke har hatt hår på din krone for 20 eller flere år. Laser hår terapi kan vokse tilbake ca 37 prosent av din mistet håret.

Få hårtransplantasjon for å gjenopprette hårtap på kronen. En lege beveger permanent hår fra en del av hodebunnen til kronen under en hårtransplantasjon prosedyre.

Slik Lavere DHT

Slik Lavere DHT


DHT eller dihydrotestosteron, er en kjemisk i kroppen som kan utløse hårtap når produsert i store mengder, og kan også være en faktor i ulike prostata problemer. Såvidt håravfall er opptatt av, binder overflødig DHT til hårsekkene. Dette forstyrrer deres næringstilgang, forårsaker dem til å krympe og til slutt dø. Overskudd av DHT forstørrer også prostata, noe som kan føre til benign prostatisk hyperplasi og prostatakreft selv.

Slik Lavere DHT

Tips for General DHT Reduction

•  Legg soya matvarer i kostholdet ditt. Ifølge en Harvard Medical School studie publisert i en 2003-utgaven av Journal of Nutrition, soya matvarer hemme dannelsen av DHT. Hele soya matvarer som tempeh, tofu og soyabønner er å foretrekke fremfor bearbeidet soya funnet i kjøtt erstatter.

Drikk svart te. Den Harvard Studien fant også at svart te redusert DHT formasjon. Grønn te kan være gunstig også, studien bemerket, men svart te produsert mer nytte.

Arbeid med en helsepersonell opplevd i å bruke naturmedisin før du slår til kosttilskudd. Dette er spesielt viktig når du arbeider med hormonelle prosesser. Mange kosttilskudd på markedet hevder å senke DHT nivåer, men ofte ikke har noen solid vitenskap å sikkerhetskopiere sine krav. Arbeide med en kunnskapsrik professsional kan hjelpe deg med å utforme en trygg og effektiv behandling plan.

DHT Produksjon og håravfall

Vurder å bruke Propecia for hårtap hvis du er en mann. FDA-godkjente behandling hindrer testosteron fra konvertering til DHT.

Bruk Saw Palmetto og lakris kosttilskudd. Ifølge alternativ medisin ekspert Dr. Andrew Weil, kan disse kosttilskudd senke DHT produksjon. Rådfør deg med en utøver med erfaring i bruk av alternative behandlinger. Ditt beste valg er en medisinsk utdannet lege som integrerer naturlig terapi i hans behandlingsregimer.

Se legen din om hårtap hvis du er en kvinne. I noen tilfeller er det utløst av hormonelle ubalanser mellom mannlige hormoner som DHT og kvinnelige homones. Legen din kan undersøke deg og foreslå behandlinger for å gjenopprette hormonbalansen og hårvekst.

Hint

  • Saw Palmetto er ikke egnet for kvinner. Propecia er kun godkjent for menn og kan gi bivirkninger som nedsatt seksuell interesse og funksjon. Sjekk alltid med legen din før du bruker noen kosttilskudd eller andre typer behandlinger.

Ernæring Mangel & Hair Loss

Hår helse er direkte knyttet til den ernæringsmessige kvaliteten på en persons kosthold. Selv om den generelle kvaliteten på en diett er viktig for sunt hår, kan noen næringsstoffer mer enn andre direkte bidra til håravfall.

Protein og Hair Helse

Proteinrik mat spiller en viktig rolle i hårvekst. Begrense protein, når krasj slanking, kjører kroppen i en bevaring modus og hår vekst inn i en hvilefase, noe som kan føre til hårtap.

Biotin

Mangel på biotin i kroppen kan føre til alvorlig hårtap. Noen alternative leger anbefaler store doser av biotin i en periode på seks til åtte uker for å stanse hårtap.

Iron

Lave nivåer av jern kan være ansvarlig for en plutselig innsettende hårtap hos kvinner. Menstruasjon, barnets fødsel, og vegan dietter kan føre til en mangel og utløse hårtap.

Cosiderations

Det er et etablert faktum at alvorlig underernæring kan bidra til totalt hårtap. Men selv når du spiser en sunn diett kan det være nødvendig å ta kosttilskudd for en kort tid å bygge bro over gapet skapt av spesifikke mangler.

Expert Insight

Dr. Andrew Weil anbefaler å supplere med gamma linolenic acid (GLA) i form av solbær olje kapsler, i en dose på 500 mg to ganger om dagen for å se en forskjell i hår tap.

Ernæring for å forhindre håravfall

Plutselig håravfall kan være en skremmende og frustrerende opplevelse. Selv om det er mange faktorer som kan være involvert i en gradvis eller plutselig tap av hår, kan dårlig ernæring også være en gjerningsmann. Andre faktorer er sykdom, arvelighet, hormoner, aldring, dårlig immunsystem funksjon, skjoldbrusk sykdom, stress og diabetes. Undersøke og justere dine diettbehov for å sikre at du forsyne kroppen med optimal ernæring for å støtte sunt hår produksjon er gunstig mot å hjelpe bekjempe håravfall.

Ernæringsmessige mangler

Ernæringsmessige mangler kan bidra til håravfall, inkludert dietter utilstrekkelig i folsyre; vitaminer B3, B5 og B6; biotin; sink; magnesium og inositol. Mange mennesker med langvarige kosttilskudd utilstrekkelighet på grunn av sykdom, stress eller dårlige matvaner kan bli kronisk mangelfull i vitaminer og mineraler. Testing gjort på forsøksdyr har vist rotter fôret med en diett mangelfull i magnesium lidd hårtap, og de matet kostholdet inneholder lite inositol og biotin ble hårløs helt. Ofte er disse typer av ernæringsmessige mangler er reversibel når den riktige tilførsel av vitaminer og mineraler blir returnert til dietten.

Ubalanser

Vitamin eller mineral ubalanser kan også spille en viktig rolle i hårtap, som kan skje med vitamin A. Høye doser av vitamin A (100 000 IE eller mer daglig) over lange strekninger av gangen har vært kjent for å utløse hårtap.

Hormonelle ubalanser også bidra til håret tynning eller tap. Hos kvinner, kan dette være på grunn av en skjoldbrusk hormon mangel, østrogenmangel, progesteron mangel eller en kortison mangel. Hos menn er håravfall ofte tilskrives dihydrotestosteron (DHT), et derivat av testosteron, som fører til hårsekkene til regress og dø. Stress er også en medvirkende faktor, og kan føre til at binyrene blir overaktivt. Når dette skjer, frembringer den mannlige organ ekstra testosteron og adrenalin, som i sin tur kan fremme ytterligere håravfall.

Sunt kosthold

Streng oppmerksomhet bør vies til dietten; sunn mat rik på kalsium, jern og silika vil bidra til å redusere sjansen for hårtap. Sjø grønnsaker, som for eksempel tang og dulse, og andre bladgrønnsaker er gode mineralkilder. Protein er nødvendig for sunt hår produksjon, så sørg for å konsumere nok magert kjøtt, fisk og kylling. De på vegetarisk kosthold bør være sikker på at de spiser mat med høyt protein som bønner, nøtter, soya melk og havre. Andre rik mat kilder for hårvekst er olivenolje, ølgjær, poteter, bønnespirer, avokado, grønn og rød paprika og agurk. Unngå bearbeidet og sukkerholdig mat og drikke, fet mat, salt og melkeprodukter.

Grunner for en kvinne å miste håret

Grunner for en kvinne å miste håret


Selv om håravfall er mer åpent erkjent hos menn, er fenomenet vanlig hos kvinner. Mens det er vanlig for kvinner å være flau om og prøve å skjule hårtap, de som synes å være å miste mer enn ca 100 hårstrå om dagen bør snakke med en lege. Leger kan behandle hårtap og, kanskje enda viktigere, sjekk for underliggende helsemessige problemer som kan føre den, for eksempel skjoldbrusk problemer.

Kroppen kjemi

Håravfall hos kvinner kan være forårsaket av hormonelle og andre kjemiske forandringer i kroppen. Anemi og en diett for lavt i jern kan føre kvinner til å kaste store mengder hår, som kan skjoldbrusk problemer. Aktiv og underaktiv skjoldbrusk problemer kan både utløse hårtap. Ifølge CNN heia, er det mer enn 290 ulike medisiner som kan forårsake kvinner til å kaste håret, inkludert noen blodfortynnende, antidepressiva og betablokkere. Noen kvinner merker Shedding i overgangsalderen når østrogennivået faller, og Shedding er vanlig etter graviditet. Heldigvis kan hår Shedding forårsaket av alle disse tingene bli reversert i omtrent seks måneder når årsaken til hårtap er identifisert og adressert.

Styling Damage

Visse frisyrer og behandlinger kan skade håret og føre til hårtap. Traction Alopecia er det tekniske navnet for håravfall forårsaket ved å trekke på eller å sette press på håret. Musefletter, stramme hestehaler, cornrows og stramt hår valser kan alle føre trekkraft alopecia. Traction alopecia kan reverseres hvis korrigeres tidlig, men kan føre til permanent håravfall hvis det går lang nok til å skape arrdannelse. Kjemikalier og varme kan også sak hårtap. Varm olje behandling, perms, flat-strykejern og varme valser kan alle forårsake håret skade og tap.

Arvelighet

Som de blir eldre, kan både menn og kvinner opplever håravfall og skallethet. Dette er arvelig, og er den vanligste årsaken til hårtap, ifølge CNN Health. Dette arvelig hårtap på grunn av aldring oppstår fordi færre nye hårene vokser som hodebunnen aldre. De nye hårene som vokser ut også en tendens til å være tynnere med alderen enn de var i ungdommen. Mens menn vanligvis opplever denne typen hårtap i form av viker hairlines og hårløse flekker, kvinner varsel tynt hår rundt kronen av hodet og kan oppleve thinning over hele hodebunnen. Arvelig hårtap kan ikke helt forebygges, men det finnes behandlinger tilgjengelig som fremmer vekst av sterkere hårsekker.

Om Mann Hårtap

Om Mann Hårtap


Mannlig hårtap er et sørgelig problem for mange menn. Mens det er ikke uvanlig for menn å oppleve noen hårtap som de blir eldre, er det de store hårløse flekker som forårsaker mest bekymring. Flere medisinsk-godkjente behandling for hår restaurering er tilgjengelig, og hver bør være grundig undersøkt før du starter et kurs for behandling.

Typer

Mann mønster baldness (MPB), kjent i det medisinske miljøet som androgenetic alopecia, forårsaker over 95% av hårtap hos menn, ifølge American Håravfall Association. MPB oppstår når et biprodukt av testosteron som kalles dihydrotestosteron (DHT) gjør at hårsekkene å krympe. Over tid krympet follikler slutte å produsere hår. Hårtap starter vanligvis på forsiden av hodet, med håret linjen viker til det bare er en ring av håret rundt en skallet flekk på toppen av hodet. Follikler i andre deler av hodet er vanligvis ikke påvirket av DHT, selv om noen uheldige menn vil til slutt miste alle håret.
En rekke andre faktorer føre til hårtap ikke relatert til MPB. De omfatter allergier, autoimmune problemer, stress, sykdom, kirurgi og selv stramme frisyrer, som for eksempel mais rader. Et stort antall legemidler kan også utløse mannlig hårtap, inkludert blodfortynnende og medisiner som brukes til å behandle høyt kolesterol, epilepsi, depresjon, fordøyelsesproblemer, glaukom, høyt blodtrykk og hjerteproblemer. Kjemoterapi forårsaker ofte skallethet, selv om hårvekst vanligvis gjenopptas etter behandlingen avsluttes.

Funksjoner

En hudlege kan gi råd om det beste løpet av behandling for ditt tilfelle av hårtap. Omfanget av hårtap vil bli notert og gitt et nummer basert på Norwood Scale, en billedlig chart leger bruker for å betegne graden av hårtap. Du vil bli spurt om din medisinske og familiens historie, som MBP er en arvelig tilstand. Hudleger bruker en spesiell forstørrelsesglass, kalt en densitometer å se på hodebunnen og hårsekkene og finne ut hvor mye folliklene har krympet.

Betraktninger

Finasteride brukes til å behandle forstørre prostata kjertler, har også en annen fordel: det fører til hårvekst ved å senke DHT nivåer. Stoffet selges under merkenavnene Propecia og Proscar. Du må ta dette stoffet i omtrent tre måneder før du merker ny hårvekst. Hvis du ikke opplever ny vekst etter et år med å ta stoffet, vil ytterligere bruk sannsynligvis ikke føre til hårvekst.
Minoxidil, selges under merkenavnet Rogaine, ble opprinnelig brukt til å behandle høyt blodtrykk og ble også observert å anspore hårvekst. Minoxidil krem ​​påføres problemområder daglig. Stoffet bremser håravfall og kan føre til vekst i skallet områder, men fungerer bare hvis den brukes daglig og ser ikke ut til å fungere ganske så vel som finasterid.
Flere typer kirurgi for mannlig hårtap er tilgjengelig. En hårtransplantasjon er den vanligste formen for kirurgi, og kan gi gode resultater hvis det utføres av en dyktig kirurg. Under en hårtransplantasjon, er strimler av sunne hårsekker fjernes fra baksiden av hodet og plassert på skallet områder. Fordi disse hårsekkene er resistente mot DHT, vil de vokse enda når den plasseres på et tidligere lede området. Denne operasjon er kostbar og krever at transplantasjon av flere follikler å gjøre en forskjell i utseende.
Skalp reduksjon gjør håravfall mindre synlige ved å fjerne løs hud og skyve områder med hår tettere sammen. Tissue ekspansjon kan være nødvendig før en skalp reduksjonen utføres. Små bobler plassert under hodebunnen blir gradvis oppblåst, forårsaker en del av huden til å løsne.

Effekter

Hårtap er mer enn et kosmetisk problem og påvirker yrkesvalg og mellommenneskelige relasjoner. For år, balding menn tydde til å skjule hårtap ved å bære en tupé eller gre den gjenværende håret over skallet flekk, verken som var estetisk tiltalende alternativer i mange tilfeller. Behandlingstilbud i dag tilbyr muligheten til å ta tak i problemet når det først begynner og er knapt merkbart. Behandling av hårtap på sitt tidligste stadium tilbyr den beste muligheten for å bremse eller stoppe håravfall.

Advarsel

Det er mange selskaper som tilbyr hårvekst behandlinger som bare ikke gjør det de lover. Den amerikanske Håravfall Association anbefaler at alle som vurderer en bestemt medisin, krem ​​eller prosedyre diskutere det med en lege først, og bare bruke produkter og medisiner som er godkjent av Federal Drug Administration.

Dreven hårtap hos kvinner

Dreven hårtap hos kvinner


Håravfall er ikke eksklusivt for eldre kvinner. Det kan skje med hvilken som helst kvinne, uansett alder. Alle mister hår på jevnlig basis, som ikke er noe å bekymre seg; men hvis du mister betydelige mengder, kan det være en underliggende faktor som forårsaker problemet.

Stress

Hvis du har vært gjennom en forferdelig ildprøve eller gjennomgått en større operasjon, kan dette føre til at håret til å falle ut. Traumatiske hendelser kan definitivt føre til hårtap, og tapet kan være betydelige. Få stress under kontroll, spise riktig og få sove. Med tiden skal håret tap opphøre og nytt hår bør komme tilbake igjen.

Alopecia

Den plutselige tap av de fleste, om ikke alle, av håret kan være grunn til en tilstand som kalles alopesi, som kan utløses av reumatoid artritt, lupus, thyroid sykdom, og, noen tror, ​​stress og trauma. Noen mennesker har unormalt i sitt immunforsvar som kan føre til autoimmunitet. I tilfelle av alopesi, blir immunsystemet på hårfolliklene og angriper dem, forårsaker håret til å falle ut. I noen tilfeller vokser håret tilbake og i andre tilfeller gjør det ikke.

Telogen effluvium

Telogen effluvium er en type alopecia som er forårsaket når hormonene blir forstyrret, enten gjennom svangerskap og fødsel eller fra å ta p-piller. Håravfall er ikke nødvendigvis permanent, selv om det kan være. Problemet løser vanligvis seg selv i løpet av noen få måneder etter at kvinnens østrogennivå få sortert ut. Hårvekst tilbake til normal og hårtap bør avta. Telogen effluvium kan også være forårsaket av metabolske (skjoldbruskkjertelen) lidelser eller stress.

Vitaminmangel

Det du er jern mangelfull (blodfattig), kan dette bidra til håravfall. Du trenger tilstrekkelige mengder av B-vitaminer i systemet til å gi næring til hår, negler og hud. Biotin er et B-vitamin som forebygger hårtap og tynning. Leger anbefaler å ta 3 mg om dagen, spesielt hvis du ikke får nok B-vitaminer via kosten. Matvarer som inneholder B-vitaminer er sopp, ølgjær, laks, gulrøtter, eggeplommer, belgfrukter, sardiner og blomkål. Biotin er nødvendig i systemet til å danne glukose og fettsyrer, som produserer energi.
Hvis du ikke har nok vitamin A i systemet, kan dette føre til hårtap, samt tørr hud og hår, ifølge Ezinearticles.com. Imidlertid kan for mye vitamin A resultere i ytterligere håravfall og andre medisinske problemer. Gulrøtter er rike på vitamin A. Ta kontakt med legen din før du tar kosttilskudd.

Hår Prosedyrer

Hvis du mister håret ditt, kan det være på grunn av over-prosessering. Bleking, farging, perming, føner, iført utvidelser og / eller avslappende håret ditt vil alle til slutt ta en toll på manke. Noen ganger er skaden begrenset til ødelagte og deler hår, men i en verre tilfelle, kan håret falle ut i betydelige mengder. Hvis du rutinemessig ha håret stramt trukket tilbake i en bolle, kan dette være vanskelig på håret. Ikke sove med håret trukket tilbake tett.

Det er i genene

Selv om du er en kvinne, kan det være at du er forutbestemt til å miste håret på grunn av testosteron følsomhet. Det kan være i din genetiske kode. Det er produkter på markedet som er spesifikke for kvinner, for eksempel Rogaine, at bekjempe hårtap og skallethet.

Betyr Vytorin føre til hårtap?

Hva er Vytorin?

Vytorin er en kombinasjon av to statinene, simvastatin (Zocor) og ezetimib (Zetia), som senker kolesterolet. Hvert medikament senker kolesterol ved hjelp av en annen mekanisme, slik at en kombinasjon av de to er antatt å være mer effektiv enn et enkelt middel. Kolesterol er både produsert i leveren og absorberes fra mat som den passerer gjennom tarmen. Simvastatin fungerer ved å bremse produksjonen av kolesterol i leveren; ezetimib opptrer i tarmen ved å hindre absorpsjon av kolesterol fra næringsmidler. I tillegg til å senke kolesterol, ble Vytorin også forventet å kvitte arteries av plaque forårsaket av overdreven kolesterolnivåer. Resultater fra en mye omtalt studie kalt forbedre klarte å finne bevis for at Vytorin redusert oppbygging av plakk i arteriene som tidligere antatt. Studien viser imidlertid at Vytorin effektivt reduserte nivåer av low-density lipoproteiner (LDL), den såkalte "dårlige" kolesterolet.

Håravfall

Vytorin er forbundet med hårtap. Hårtap, eller alopecia, er oppført som den vanligste dermatologiske bivirkning av Vytorin. Likevel, hårtap er fortsatt en av de minst vanlige bivirkninger ordnede. Brukere av Vytorin er mer sannsynlig å oppleve hodepine eller muskel eller leddsmerter. Den alopecia forbundet med Vytorin ligner mannlig mønster skallethet. Tap av øyenbryn er også rapportert. En teori på hvorfor Vytorin forårsaker alopecia er at håret inneholder kolesterol, og en reduksjon av total kolesterol i kroppen vil negativt påvirke hårvekst. Høyt kolesterolnivå i blodet kan påvises i hårprøver, men det er ingen bevis for at lavt kolesterolnivå svekke hårvekst. En mer sannsynlig forklaring er at Vytorin kan utløse en tilstand som kalles alopecia areata i noen mennesker.

Alopecia areata

Alopecia areata er en autoimmun lidelse som er et resultat av kroppens immunsystem giring inn i en hyperaktiv tilstand der den kjemper seg selv. Tilstanden kan utløses av kjemikalier, plantevernmidler eller allergiske reaksjoner. Tilstanden fører tommers størrelse bare flekker i hodebunnen, og skallethet kan være omfattende. I motsetning til ekte mannlig mønster skallethet kan alopecia areata bli reversert hvis avtrekkeren blir fjernet. Behandlinger som aktuell minoxidil (Rogaine) sammen med antihistaminer kan bidra til å gjenopprette hårvekst og lette allergiske symptomer, men med mindre avtrekkeren er identifisert og fjernet, vil håravfall gjenta seg.

Statiner for hårvekst

Interessant nok er statiner blir undersøkt for en rekke forskjellige tilstander, blant annet hårvekst. I tillegg til å senke kolesterol, har statiner vist aktivitet i moderere en altfor aktive immunsystem. Tidlig forskning viser at statiner kan bidra til å forhindre håravfall assosiert med kjemoterapi.

Hvorfor kan p-piller føre til hårtap?

Telogen effluvium

Det er flere faktorer som kan bidra til eller forårsake hårtap hos kvinner. De som tar p-piller kan oppleve en økning i Shedding av hår. Den gjennomsnittlige mengden hår skur bør være rundt 100 tråder per dag - men dette kan variere litt med hver kvinne. Dette er en normal del av hår Shedding syklus. Hair Shedding som går utover det som er normalt, noe som fører til tynning og selv bare flekker, kalles "telogen effluvium."

Hormoner

Hormonene som vanligvis brukes i p-piller inkluderer østrogen og progesteron. Disse hormonene er effektive for prevensjon (når det tas som anbefalt), men kan føre til andre bivirkninger, for eksempel hår tap. Hårtap oppstår når hormonene påvirker måten en kvinner kaster håret ved å utløse den fasen av hår Shedding (telogen) forekommer oftere. Mens de fleste hår bør være i "anagen", eller vekstfase (ca. 90 prosent), kan hormoner føre til et skifte i veksten, slik at hårene til å anta Shedding prosessen.

Anbefalinger

Hårtap forekommer oftest hos kvinner som også har en familiehistorie med håravfall. Tapet kan være svak eller alvorlig, og kan reverseres når en kvinner avbryter henne prevensjon diett. For de som måtte være bekymret for muligheten for hårtap, den amerikanske Håravfall Association anbefaler p-piller som inneholder lave doser av hormoner. Et annet forslag er å vurdere ikke-hormonelle prevensjonsmetoder. Se "Ressurser" for mer informasjon og produkter de fleste forbundet med hårtap.

Tegn til hårtap hos kvinner

Med over 100.000 hår på den gjennomsnittlige kvinnens hode, kan det virke rart å tenke en kvinne ville merke noen tegn til hårtap med mindre det er betydelig, siden alle vanligvis mister minst 100 hår fra hodet hver dag. Men det faktisk er hårtap tegn. Slikt hårtap (kalt Alopecia) kan deles inn i fem grunnleggende typer, og oppstår på grunn av mange ulike faktorer. Derfor er de tegn på håravfall hos kvinner påvirket av årsaken til tapet i første omgang.

Typer

De fem grunnleggende hårtap typer er telogen effluvian (tynt hår på grunn av plutselige hår syklus endringer), alopecia areata (å miste hår i store flekker, vanligvis medisinsk relatert), androgen alopeci (tap på grunn av genetikk), involutional alopecia (normal tynning av hår på grunn av aldring) og trikotillomani (tap på grunn av rive ut sitt eget hår).

Generelle Signs

Noen generelle tegn til hårtap hos kvinner inkluderer å se mer hår enn normalt vises i hår børste eller på vasken eller forfengelighet når du børster håret ditt; realisering at du synes å være å måtte løfte av mer hår fra skuldrene dine bluse topper og jakker enn du gjorde før; eller opplever dreneringsproblemer i hjemmet på grunn av håret clogging opp dusj eller badekar.

I tillegg er en annen generell tegn på hårtap vikene langs siden av ansiktet eller panne, som synes å dukke opp over natten, men faktisk har vært sakte beveger seg bakover over en mye lengre periode.

Om skilt

Det er én ting å legge merke til et par ekstra hår i hårbørsten; det er en annen til å føle en plutselig skallet flekk under at hår eller å plutselig ha håret kommer ut i klumper.

Flekkvis hårtap kan faktisk ikke være merkbar for andre i utgangspunktet, men det er intenst lagt merke til av kvinnen lider av det og kan representere begynnelsen på en alvorlig sykdom. Likeledes å ha kvart stor håravfall flekker på hodet, ispedd blant normal hårvekst, kan indikere helsemessige bekymringer, også. Men det mest om hårtap observert hos kvinner er den som bruker hele hodet: total skallethet.

Telogen effluvium

Når håret kommer ut i klumper som du pusser det eller vaske det, det er et tap du legger merke til med en gang og er medisinsk kalles telogen effluvium. Men ikke få panikk. Denne typen tapet er vanligvis på grunn av en stressor du har opplevd i det siste, og vil vanligvis stoppe når stressor er fjernet eller blir mindre presserende for deg følelsesmessig. Stressor kunne ha vært en operasjon, en drastisk endring i kosthold, ernæringsmessige mangler eller til og med tap av en kjær.

Alopecia areata

Denne typen hårtap er vanligvis genetisk i naturen, men den eksakte årsaken er ikke fastslått medisinsk; Imidlertid, er det antatt at på grunn av noen nyere type autoimmun sykdom tilstedeværelse, blir alopecia areata utløst i handling. Den gode nyheten er at selv om det kan forekomme av og på i løpet av livet ditt; Det er ikke permanent. I tillegg mister du ikke alt håret med denne tilstanden; du bare miste små kvart stor flekker av den, som faktisk kan forsvinne fra øyenbrynene og andre kroppsdeler.

Androgen alopeci

Arv er et resultat av denne typen hårtap, og dessverre er det permanent. Det er imidlertid sjelden at en kvinne å oppleve total skallethet fra den. Vanligvis, tynning av hår i visse områder (sidene, foran, eller kronen) er resultatet oppleves i stedet.

Årsaken til hårtap

Hvert hårstrå på hodet ditt går gjennom en vekstperiode på to til 10 år, og deretter en hvile stadium av to til tre måneder før den er utgytt. Folk vanligvis kaster 50 til 100 hår hver dag, en liten brøkdel av de om lag 100 000 hår i hodebunnen sin. Men, unektelig, for mange mennesker, håravfall kan akselerere og føre til delvis eller total skallethet. Det er flere vanlige årsaker til hårtap, hvorav de fleste er midlertidig med riktig behandling.

Arvelighet

Mest håravfall er et resultat av genetikk. På en periode i livet som strekker seg fra slutten av tenårene til slutten av middelalderen, vekstperioden av hår forkorter, og hvert hårstrå blir tynnere og faller ut lettere. Denne prosessen, som kalles androgenetic alopecia, er mer kjent som mannlig-mønster skallethet om det forekommer hos kvinner også. Flere aktuelle programmer er tilgjengelig som kan forsinke prosessen. Som navnet antyder imidlertid androgen alopeci er bare delvis forårsaket av arvelighet; det er også en sterk korrelasjon til endringer i hormonnivåene.

Testosteron

Androgene alopesi er assosiert med lavere totalt testosteronnivåer og høyere nivåer av androgener, for eksempel dihydrotestosteron (DHT). Det er antatt at overflødig DHT kan påvirke hårsekkene, hindrer hårvekst. Enzymet 5-alfa-reduktase konverterer testosteron til DHT, og medikamenter som forstyrrer dette enzymet brukes til å behandle mannlig mønster skallethet. En annen naturlig molekyl, kalt SHBG, er viktig for å hindre prosessen med konvertering av testosteron til DHT. SHBG brytes ned i nærvær av insulin, men og høye insulin nivåer er også korrelert med visse uttrykk for mannlig-mønsteret skallethet.

Thyroid

Skjoldbruskkjertelen, som ligger i halsen nær halsen, skiller ut et hormon som kalles thyroxin, som regulerer kroppens stoffskifte. Både hypo og hypertyreose forårsake metabolske forstyrrelser som kan føre til hårtap. Hypotyreoidisme, som ikke er en uvanlig årsak til lav metabolisme hos kvinner, kan føre til androgen alopesi, fordi det fremmer omdannelsen av testosteron til DHT. Dersom langvarig, er den resulterende effekten mønster skallethet hos både menn og kvinner.

Immune Disorder

En annen form for hårtap er alopecia areata. Dens årsaker er ukjent, men det er klassifisert som en autoimmun lidelse. Det er antatt at kroppen lager antistoffer til håret, som angriper hårsekkene og hindrer hårvekst. Denne typen hårtap er vanligvis forbigående, men kan gjenta seg flere ganger i løpet av en persons liv. Den er karakterisert ved tapet av små mynt-størrelse plastre samtidig, og til å avsløre røde eller oljeaktige flekker i hodebunnen. Det er antatt å være en genetisk predisposisjon for alopecia areata, og at denne type hårtap kan utløses ved faktorer i omgivelsene.

Stress

Telogen effluvium er navnet for hårtap som oppstår på grunn av stress. En alvorlig fysisk eller følelsesmessig sjokk kan tidlig avslutte vekstfasen av et stort antall hår. Etter 2-3 måneder hvileperiode, disse hårene faller ut, noe som resulterer i en betydelig og plutselig håravfall. Forutsatt tilstanden som i utgangspunktet forårsaket stress er løst, håravfall forårsaket av stress er vanligvis forbigående.

Andre grunner

Det er flere andre vanlige årsaker til håravfall. Utilstrekkelig nivå av essensielle proteiner og jern i kosten kan føre til hårtap. Visse medisiner og medisinske behandlinger, spesielt strålebehandling, kan resultere i tap av hår. Hudinfeksjoner som ringorm, en soppinfeksjon, kan føre til lokaliserte hårtap. Alvorlige eller overta behandlingen av håret med kjemiske fargestoffer, blekemidler, og rettetang kan føre til hårtap også. Alle disse årsakene er vanligvis forbigående, med hår etterveksten når årsaken faktor er fjernet.

Sykdommer som kan føre til hårtap

Vi alle mister håret regelmessig, så mange som 50 til 100 hår om dagen. Dette er normalt. Men hvis håret ditt faller ut i klumper, det er ikke noe vanlig om dette. Dette indikerer at det er noe som skjer i systemet og må tas opp av lege.

Alopecia areata

Ifølge Mayo Clinic, en tilstand som kalles alopecia areata, som er en autoimmun sykdom, er forårsaket av ukjente faktorer. En person som er i god helse kan plutselig bli plaget med denne sykdommen. Det kan være at det er utløst av noe i miljøet eller et virus. Det er også tenkt å ha en genetisk basis. Hvis du har alopecia areata, kan alle av håret ditt faller ut. Heldigvis håret vokser vanligvis tilbake i, men ikke alltid.

Lupus og Diabetes

Lupus og diabetes kan føre til hårtap som kan medisinsk behandling for kreft. Hvis du får kjemoterapi, kan legemidler som blir brukt forårsake alopecia. Håret vokser vanligvis tilbake etter at behandlingen er avsluttet.

Cicatricial Arrdannelse

Når en person har en hud tilstand som lichen planus eller lupus erthematrosus, kan dette føre til arrdannelse (cicatricial) alopecia, noe som resulterer i permanent hårtap. Betennelse kan arr og skader hårsekken, noe som gjør det umulig for nytt hår å vokse. Legene vet ikke hva som forårsaker betennelse i første omgang.

Soppinfeksjon

Ringorm, som kan invadere huden i hodebunnen, så vel som håret, kan føre til tap av hår. Ringorm er en soppinfeksjon.

Thyroid Ubalanse

Skjoldbrusk dysfunksjon, inkludert hypotyreose og hypertyreose, kan rote opp din hormonbalansen og føre til hårtap. En hormonell ubalanse kan også resultere i for mye produksjonen av testosteron, som er den mannlig hormon. Dette kan føre til at håret tynt og jevnt falle ut.

Eating Disorder

Hvis en person er midt oppe i anoreksi, spiseforstyrrelse, kan dette føre til at håret til å falle ut fordi hun vil ha en grav nærings-mangel i henhold til sulter seg selv.

Follikulitt

Det er en tilstand som kalles follikulitt som manifesterer seg som små kviser rundt hårsekkene. Hvis den forverres, vil pus-fylt blemmer, bryte åpne og deretter skorpe over. Røde nupper kan også være tydelig. Håret ditt vil klø og hodebunnen vil være øm. Follikulitt kan være forårsaket av en skade på din hud, eksem, kviser, overdreven svetting eller eksponering for kreosot eller steinkulltjære. Når hårsekken er skadet, vil håret falle ut, og det kan være umulig å vokse det.
Hårtap kan være medfødt, noe som betyr at den sykdom som forårsaker det var tilstede fra fødsel. Genetisk ervervet hårtap utvikler senere i livet som et resultat av gener som du har arvet. Ervervede sykdommer føre til hårtap som er forårsaket av effekten at miljøet har på håret vårt, ifølge Hairdiseases.com.

Kinesisk rette for hårtap

Kineserne har brukt urter, røtter og andre elementer som finnes i naturen i tusenvis av år for å kurere alle slags sykdom. De har mange forskjellige urter som brukes til å forhindre håravfall. De tilskriver håravfall av mangel på qi eller livsenergi, og blod til hodebunnen og røtter av håret. Kinesiske urter kan hjelpe overvinne denne mangelen. Ifølge mester herbalist og akupunktør Catherine Browne, urter er gunstig fordi "De bygger blod, balansere hormoner, gjenopprette nyre energi og direkte nærende blod til hodebunnen."

Hva er årsaken Redusert Qi og blodstrøm

Flere ting kan føre til redusert blodstrøm, som igjen kan føre til tynt hår. Noen av de utløsende faktorene omfatter mangel på visse vitaminer og mineraler, hverdagens stress, hormoner og genetikk, for å nevne noen. Ifølge tradisjonell kinesisk medisin, hår helse direkte relatert til helse av nyrer, lever og blod.

Urter brukes til å stimulere hårvekst

Noen av de mest populære kinesiske urtemedisiner for å stimulere hårvekst er fo-ti, reishi sopp, Schizandra, nu zhen zi, tang, Mulberry og brennesle. Blant disse, fo-ti er den mest brukte. Den har en lang historie med å legge styrke til håret, og bygge opp blodet og reverserings grått hår. Disse individuelle urter er vanligvis synergi blandet inn i en godt avrundet formel og tatt internt eller påføres lokalt.

Hindre Hårtap From Within

Det er lurt å ikke vente til du begynner å miste håret ditt til å innlemme noen tid testet metoder for generelle helse og vitalitet, og å gi næring og gi næring til kroppen din gjennom hele livet; men det er aldri for sent å begynne å helbrede kroppen din innenfra.

Det er visse matvarer som kan konsumeres som spiller en viktig rolle i behandling og forebygging av hårtap. Svarte soyabønner er en av dem. De fremmer god blodsirkulasjon. Forbruker sesamfrø vil gi næringsstoffer slik som fettsyrer, vitamin E, protein og lecithin.

Ekstern Håravfall behandlinger

Hvis du kan stå lukt, er rubbing fersk ingefær biter og løk juice inn i hodebunnen rapportert å være en stor hår-vekst stimulerende. Watercress kan også gjøres til en effektiv hår-vekst tonic og vil fremme veksten av tykkere hår. Andre effektive aktuelle behandlinger inkluderer olivenolje kombinert med alkohol, kokos og persille blader, Royal Jelly og tang.