Digidexo.com

sår i ganen metall smak

Hvorfor har jeg en Metal smak i munnen min?

Hvis du merker en metallisk smak i munnen, er du ikke alene. Det er en kjent og ikke uvanlig problem med flere mulige årsaker.

Betydning

Dette kan være en indikasjon på problemer med oral helse, giftighet i blodet eller som en bivirkning av visse medisiner. Det betyr ofte at noe er galt, kanskje veldig små, kanskje alvorlig.

Typer

Den metalliske smaken kan skyldes metal forgiftning, tannkjøttsykdommer, tanninfeksjon, matallergier, nyresykdom, kreft eller bruk av medikamenter som antibiotika, antidepressiva eller blodtrykksmedisin.

Time Frame

Hvis det ikke er identifiserbar årsak, kan problemet gå bort av seg selv i alt fra noen dager til noen måneder. Ellers kan det vare inntil årsaken er fjernet.

Løsninger

Hvis oral helse er problemet, kan hyppigere børsting hjelpe, samt skraping tungen regelmessig med en tunge pensel. Hvis det vedvarer, kontakt lege.

Tips

Det har blitt foreslått av nettstedet Health Blurbs at det kan hjelpe å bruke plastredskaper når du spiser i stedet for sølvtøy.

Årsaken til en Metal smak i munnen

En plutselig metallisk smak i munnen kan være alarmerende. Finne ut mulige årsaker kan utelukke kilden. En eller sår i munnen kan bidra til å blø, hvilket kan forårsake en metallisk smak. Overveielser, og holde deg oppdatert med dental eksamener og årlige physicals, vil hjelpe en lege diagnostisere årsaken.

Årsaker

Forskning indikerer at en metallisk smak i munnen kan være relativt ufarlig. Finne årsaken til metallisk smak kan dra en persons generelle helse. Oftest kan årsaken være fra periodontal sykdom, tannfyllinger eller fra blod i munnen. Andre mulige årsaker inkluderer oral og intravenøs medisiner, gastrointestinale forstyrrelser, godartet kosten ketose, vitamin / mineral mangler, kjemoterapi / strålebehandling, visse sykdommer og halsbetennelse.

Identifikasjon

Det er viktig å finne årsaken for å utelukke sykdom, sykdom og ernæringsmessige mangler, noe som kan påvirke en persons generelle helse. Motta en diagnose kan identifisere en tilstand som kan, over tid hindre en mer alvorlig tilstand i fremtiden.

Betraktninger

Vurdere mulige faktorer som kan ha bidratt til metallisk smak. Gjennomgå medisiner som kan tas, og ta kontakt med en farmasøyt for å utelukke mulige bivirkninger.

Fordeler

Finne årsaken til metallisk smak kan ha stor nytte generelle helse. Hvis den metalliske smaken skyldes en tannlege problem, gå til tannlegen. Du kan hindre en mer alvorlig tilstand.

Forebygging / løsning

Gå til tannlegen regelmessig for å hindre periodontal sykdom, og se på gamle fyllinger. Ha en liste over alle medisiner, vitaminer og mineraler tatt, mulige matallergier og informasjon om eventuelle nye dietter. Denne informasjonen vil i stor grad hjelpe fastlegen, når du søker etter en diagnose.

Urter forårsaker en Metal Taste

Urter forårsaker en Metal Taste


Metal smaker vises i menn, kvinner og barn fra alle deler av verden, og kan variere fra litt irriterende å ekstremt belastende. De er vanligvis ufarlige. En rekke årsaker kan forklare opplevelsen av en metallisk smak i munnen. Noen har tannfyllingsmaterialer, tidlige symptomer på graviditet og bruk av urter. Faktisk, etter en fersk antall forbrukerklager, FDA har utstedt et varsel adressering en metallisk smak forbundet med pinjekjerner. FDA har ikke godkjent alle bruksområder for urter. Ikke bruk dem i stedet for medisiner foreskrevet av legen din.

Echinacea

Echinacea, også kjent som Purple Cone Flower, er funnet i tre arter: De er Echinacea angustifolia, E. purpurea og E. pallida. Den vanligste er E. purpurea, som er mye dyrket og lett for produsentene å oppnå. Kvaliteten samt pris forventet bestemmes av typen av Echinacea, men det er enda mer viktig å se på den delen av planten som har vært brukt, i henhold til herbalisten James Hart.

Siden Echinacea er kjent for sin kriblende følelse, leverandører ønsker å kjøpe denne urten vil teste krible faktor på tungen før du handler, for å vurdere kvaliteten. Tommelfingerregelen er at overlegen planter vil utgå høyere krible sensasjoner.

Klaseormedrue

Klaseormedrue er en urt også kjent under flere andre navn: Cimicifuga racemosa, Baneberry, bugbane, sort slange rot, rattle, bugwort og richweed.

Klaseormedrue, som ikke må forveksles med blå cohosh, er en urte supplement som brukes til å behandle symptomer på overgangsalder, menstruasjons ubehag, revmatisme og felles hoste. Noen hevder det tregere kolesterolnivået og reduserer herdet arterier.

Urter som Black cohosh blir ofte solgt som en urte supplement og pakket med andre urter for å gjøre opp en proprietær blanding for felles over disk vekttap piller. Siden det er ingen regulerte produksjon standarder på plass for mange klaseormedrue og andre urte forbindelser, har rapporter vist forurensning fra giftige metaller, som kan resultere i en metallisk smak, spesielt i urtete. Kjøpe urte / helse kosttilskudd fra en pålitelig kilde for å minimere risikoen for forurensning.

Sink

Sink er brukt i en rekke forskjellige måter, blant annet inntak fra en urte supplement sprøytes inn i neseborene gjennom en nasal applikator. Du kan bruke den som en aktuell agent for sårhelende og akne.

Den menneskelige kroppen krever en liten mengde sink, og de med merkbare symptomer som hemmet vekst, akutt diaré hos barn, og langsom sårheling kan bli diagnostisert med en sinkmangel. I dette tilfellet kunne et sink supplement være vaksinen; Det er imidlertid bivirkninger, inkludert et metall smak i munnen. Noen produsenter kombinere sink produkter med et annet metall som heter kadmium, noe som kan øke den metalliske smaken.

Kosttilskudd

Multikomponent, ephedra-holdig kosttilskudd er rapportert å ha en høy konsentrasjon av mange metaller. Hydroxycut inneholdt de høyeste nivåene når det tas i henhold til instruksjonene, og Xenadrine RFA-1 var tett bak.

Siden disse produktene er urte kosttilskudd, og er ikke godkjent av FDA, er omfanget av bivirkningene ukjent. Men testene som resulterer i forhøyede metallnivåene støtte kravet bak metall smak noen forbrukere har opplevd.

Lagring

Tørkede urter som basilikum, merian, persille, salt, timian og oregano kan føre til en metallisk smak på egenhånd. Men en mindre opplagt skyldige kan være beholderen med hvor du oppbevarer urter. Naturopaths og kokker både kan oppleve et metall smak etter å bruke urter som er lagret i en metallblikkboks. Reaching for en gammel metall kaffe kan i stedet for en plastbeholder kan være bare en vane, men det kan føre til timer med forskning diagnostisering hvordan en penny-aktig smak kom fra en frisk urt oppskrift.

Rettsmidler

En rekke interne og eksterne midler er lett tilgjengelig for å kjempe den harde jern smak som kan komme fra visse urter. Den mest åpenbare og tilgjengelig er syre. Surhetsgraden i smaker som sitrus juice, brus og eddik vil nøytralisere metallisk smak i munnen mens du øker spyttproduksjon for å skylle tungen.

Hvis du ikke klarer å rette på metall smak på egen hånd, kan du se din lege om en mer alvorlig sak. Leger bruker ofte anti-skjoldbrusk medisiner og diuretika å behandle metallisk smak.

Hvordan å behandle Gardenella

Gardenella er en bakteriell infeksjon som rammer kvinner. Det er oftere kalles bakteriell vaginose (BV). Ifølge Feministiske kvinner Health Center, er BV endringen i den normale bakterier i en kvinnes vagina. Skadelige bakterier vokser og endrer balansen i skjeden miljøet. Dette kan føre til utslipp, lukt, kløe eller svie.

Bruksanvisning

•  Gå til du fastlege eller gynekolog. Fortelle dem de symptomene du opplever, for eksempel mer utflod enn normalt. Se om de konferere at det er Gardenella eller BV.

Ta en antibiotika som klindamycin eller metronidazol (merkenavn Flagyl). Det vil kvitte vagina av anaerobe bakterier som forårsaker Gardenella. Men det er viktig å merke seg at medisinen kan legge igjen en metall smak i munnen eller forårsake kvalme, så ta det med mat.

Unngå alkohol mens du tar metronidazol eller Flagyl. Når det kombineres med alkohol, kan antibiotika forårsake kraftig oppkast og kvalme.

Bruk kondom hvis engasjerende i sex mens du tar antibiotika. Noen eksperter anbefaler at du avstå fra sex helt frem til medisinering er fullført.

Påfør en antibiotika vaginal krem eller gel hvis du foretrekker å behandle Gardenella lokalt. De fungerer godt, men koster mer enn antibiotika. Følg legens instruksjoner for hvor mye og hvor ofte du bruker.

Tenk klindamycin fordi ikke bare er den tilgjengelig i en syv-dagers vaginal krem, men også som en vaginal stikkpille som du bruker for tre netter.

Tips og advarsler

 • Spørsmålet legen din om han foreskriver antibiotika amoxicillin eller Triple sulfa vaginal krem ​​for å behandle Gardenella. Ifølge Vaginosis.com, studier viser at de er mindre effektive enn andre medisiner.

Hvordan bruke Metrogel

Metrogel (metronidazol gel) er en resept aktuell antibakteriell gel brukes til å behandle rødhet, sår og ujevnheter forbundet med rosacea. For rosacea, blir gelen påført en gang om dagen til berørte hudområder. Metrogel er ikke en kur for rosacea, men det er en behandling for å håndtere hudens tilstand. En dobbel-blind studie viste at metronidazol gel, ingrediensen i Metrogel, betydelig redusert symptomene på rosacea.

Bruksanvisning

•  Vask det område som skal behandles med en svak rensemiddel. Klapp huden tørr.

Gni et tynt lag av Metrogel inn i huden. Unngå øyepartiet for å hindre irritasjon i øynene. Hvis gelen ved et uhell kommer i øynene, skyll grundig med kaldt vann i to minutter, eller til det ikke er mer ubehag i øynene. Påfør Metrogel en gang om dagen eller som foreskrevet av legen din.

Vask hendene med såpe og vann for å fjerne Metrogel rester.

Tillat Metrogel tørke helt på huden før du tar på solkrem, kremer eller kosmetikk. Det tar ca 3-5 minutter for gelen tørke helt.

Påfør solkrem før du går utendørs for å minimere effekten av solskader på huden. Velg en solkrem som er laget for sensitiv hud for å redusere sjansen for hudirritasjon.

Tips og advarsler

 • Fortsett å bruke Metrogel som foreskrevet av legen din. Første resultatene kan ikke sees i inntil tre uker med maksimale resultater generelt blir sett etter ni uker.
 • Ta kontakt med din lege for råd hvis du utvikler irritasjon av huden, et metall smak i munnen, kvalme eller prikking og nummenhet i armer eller ben.

Hvordan bruke Captopril

Kaptopril er en reseptbelagte medisiner som brukes til å kontrollere høyt blodtrykk og enkelte typer av hjertesvikt. Medisinen virker ved å slappe av blodårene, noe som tillater en økt mengde av blodstrøm som skal pumpes til og fra hjertet.

Bruksanvisning

Ta hver foreskrevet dose av Captopril på tom mage, enten en time før du spiser eller to timer etter å ha spist. Spør legen din om å ta Captopril med mat hvis urolig mage oppstår fra å ta medisinen.

Drikk en hel 8 oz. glass vann med hver dose av Captopril.

Drikk minst 6 8 oz. glass vann eller andre væsker om dagen for å unngå dehydrering mens du tar Captopril. Vann, klare væsker og juice er gode drinker for hydration.

Avgjør om å ta en savnet dose eller hoppe over det. Generelt bør en savnet dose tas hvis du husker det innen to timer etter planlagt dose. Hvis mer enn to timer har gått fra den planlagte tid til å ta Captopril, hoppe over dosen.

Tips og advarsler

 • Captopril oppbevare ved værelsestemperatur med lokket tett forseglet på beholderen. Hold Captopril unna fuktighet og fuktighet. Legen din vil regelmessig kontrollere blodtrykket ditt og justere foreskrevet dose av Captopril om nødvendig. Captopril kan forårsake bivirkninger. Vanlige bivirkninger er et metall smak i munnen, svimmelhet, tretthet, sår hals, blåmerker, raske hjerteslag og sår i munnen. Hvis bivirkningene er spesielt plagsom eller ikke forsvinner etter å ha tatt Captopril i noen uker, snakk med legen din.
 • Captopril kan forårsake fødselsskader. Snakk med legen din før du tar Captopril hvis du er gravid, blir gravid, planlegger å bli gravid eller ammer. Informer legen din om alle medisiner som du tar og i alle medisinske tilstander før du tar Captopril. Fortell legen eller tannlegen at du tar Captopril før under noen form for kirurgi. Slutt å ta Captopril og ringe 911 hvis du opplever hevelse i ansiktet, hevelse i bena, brystsmerter, eller en alvorlig utslett eller du besvimer.

Hvordan lage Krykker Uten Metal

Hvordan lage Krykker Uten Metal


Mens moderne krykker er ofte laget av metall, ble de siste krykker laget av tre, som det er billig og lett å arbeide med. Hvis du bruker en krykke regelmessig, kan du finne det bryet verdt å lage en egendefinert tre krykke; du kan gjøre det akkurat den høyden du ønsker, og pynte det som passer din smak. Tre krykker pleier også å være lettere enn metall seg. Mens de fleste av tre krykker bruke skruer eller spiker for å holde delene sammen, er det mulig å foreta krykken i sin helhet fra tre med noe metall i det hele tatt.

Hvordan lage Krykker Uten Metal

Mål person for hvem krykken er ment. Du må avstanden fra undersiden av personens arm til gulvet, i bunnen av armen til håndleddet, og bredden av hånden.

•  Skjær tre planke til lengden av undersiden av personens arm til gulvet. Planken må være solid, har rett korn, ingen fordreining og ingen knop. Det må være ca 2 inches med 2 inches. En tynnere kortet kan være for svak, og en tykkere kan være litt vanskelig å jobbe med, selv om tykkelsen vil legge mer styrke.

Bruk rip saw, delt planken på halve lang vei, stopper ved om en fot fra den ene enden.

Sug veden i en beholder med vann i noen dager. Dette myker veden slik at du kan bøye den. Du kan også dampe eller koke tre, som vil ta mindre tid, men er vanskeligere.

Bøy tre rundt en form i form av en krykke og la den tørke. Du kan også skjære et større stykke av trevirke, så som kryssfiner, i form av en krykke.

6. Skjær to trestykker fra tappen, både noe lengre enn bredden av personens hånd.

•  Mål nedover hver side av krykken fra toppen av den delte ende. Lag et merke på det punkt som er lengden fra undersiden av personens arm til hans eller hennes håndleddet. Bore et hull på dette merke på hver side fra innsiden av krykken, ikke går helt gjennom veden. Bor to hull på toppen av den delte ende på samme måte. Diameteren av hullet må være den samme som den for de plugg stykker.

Sett lim inn i hvert hull, og sett to stykker av dowel stang. Dette danner et grep for hånden og en topp å lene seg på.

Sand grundig. Det må være noen splinter eller grove, ubehagelig flekker som kan skade eller bry brukeren.

Maling, legge til en avslutning eller på annen måte tilpasse eller dekorere i henhold til personens smak.

Wrap toppen og grep med et mykt materiale for komfort hvis ønskelig. Lim et stykke gummi til bunnen av krykken for stabilitet og for å sikre at brukeren ikke glir.

Hint

 • Hvis du gjør krykke for noen andre enn deg selv, be mottakeren til å delta i å gjøre krykke for å sikre at alle målingene er korrekte og at krykken er behagelig.

Ting som påvirker din følsomhet for smak

Ting som påvirker din følsomhet for smak


Munnen inneholder smaksløker som hjelper deg med å identifisere bitter, salt, surt og søt mat. Når du er født du har ca 10.000 smaksløker som sakte dør som du alder, slik at du med kanskje bare 5000 av dem når du er gammel. Cellene på smaksløkene sende signaler til hjernen for å identifisere hver smak. Smakssansen kan endres av mange faktorer.

Medisiner

Visse medisiner kan påvirke din følelse av smak. Tennessee Oncology bemerker at endringer i smak er vanlig under kjemoterapi. Dette kan være et resultat av skader på cellene i munnen eller av legemidler blir spredt i munnen vev. Søt mat kan smake så søt som de gjorde tidligere. Sure og bitre matvarer kan ha en sterkere smak. Greenwich Hospital sier at noen høy-protein matvarer som kjøtt kan smake metallic. For folk flest, returnerer normal smak innen et par måneder etter at kjemoterapi behandlinger. Andre medisiner som kan påvirke din oppfattelse av smak inkluderer antidepressiva, betablokkere, blodtrykk medisiner og ACE-hemmere.

Aldring

På grunn av redusert antall smaksløker, pensjonister ofte ikke føler for å spise fordi mat bare ikke smaker så godt som de gjorde i fortiden. Ifølge Best Natural Cures Health Guide dette tapet av appetitt kan føre til vekttap, depresjon og til slutt helsespørsmål. Mat blir uviktig når det ikke er hyggelig. Din luktesans også spiller en stor rolle i hvordan maten smaker. Helse 101 notater som lukter er ansvarlig for omtrent 80 prosent av en matens smak.

Temperatur

Temperaturen kan også endre din følsomhet for smak. Kald drikke og kald mat kan føre til mindre følsomme smaksløker, ifølge Kidshealth. For eksempel, hvis du spiser en is pop som ble laget av juice, det virker ikke så søt som juice. Suge på en isbit før du spiser noe du ikke bryr seg for bidrar til å redusere den dårlige smaken.

Helse

Enkelte helsetilstander kan påvirke din smak følsomhet. Problemer som forkjølelse, bihulebetennelse, allergier og andre nasale problemer som forstyrrer luktesansen kan føre til tap av smak. The Mayo Clinic bemerker at sykdommer som Alzheimers og Parkinsons kan også påvirke din følelse av smak og lukt. Sykdommer som multippel sklerose som påvirker sentralnervesystemet kan også være et problem for smaksløkene. I tillegg kan tannråte, tannkjøttsykdom og røyking alle endre din følelse av smak.

Stråling

Stråling behandlinger kan påvirke din følelse av smak, fordi de kan skade spyttkjertler og forårsake tørr munn. Spytt er avgjørende for evnen til å smake fordi det blander seg med mat i munnen, og stimulerer smaksløkene.

Hva er en metallisk smak i munnen et symptom på?

Å ha en metallisk eller stygg, bitter smak i munnen kalt smaksforstyrrelser. Behandling av denne tilstanden hjemme inkluderer forbruker sitron juice, nellik, kanel, natron eller saltvann.

Gum Disease

En metallisk smak er en kjent symptom av tenner og tannkjøtt. Gingivitis (tannkjøttsykdom), nedbrytningen av tannarbeid og dårlig munnhygiene kan presentere dette symptom.

Metal Poisoning

Bly eller kvikksølv forgiftning symptomer kan føre til en metallisk smak i munnen; kobber toksisitet kan kvalme, diaré og oppkast. Med blyforgiftning, en blå-grå linjen danner langs tannkjøttet, sammen med metallisk smak.

Medisiner bivirkninger

Mange medikamenter har en metallisk smak som en bivirkning, slik som Capoten, som brukes til behandling av høyt blodtrykk; litium, som brukes til å behandle bipolar lidelse; og Biaxin, et antibiotikum.

Prenatal Drugs

Kvinner som tar prenatal vitaminer, antibiotika og antidepressiva kan oppleve en metallisk smak i munnen.

Hormon svingninger

Når østrogennivået svinge, kan en metallisk smak i munnen noen ganger oppstå.

Behandlinger

Behandlinger for metallisk smak i munnen inkluderer pust mints, pusse tennene og skraping tungen etterpå, og blande en teskje salt i vann for en munn skyll.

Heavy metal forgiftning Tegn og symptomer

Heavy metal forgiftning Tegn og symptomer


Selv om våre organer krever noen av dem i varierende mengder, kan overeksponering for tungmetaller forårsake sykdom og død. Hva som utgjør overeksponering avhenger av typen av tungmetall. Litt arsenikk eller bly kan gjøre mye skade, mens barium, nikkel og kadmium har medisinske anvendelser. Giftig avfall, eldre materialer som blyrør, visse arbeidsmiljøer, og forurenset mat og vannforsyninger all utsette oss for varierende grad av tungmetaller.

Tegn eller symptom

Tegn er observerbare indikasjoner på forgiftning, slik som misfarging av huden eller atferdsendringer. Symptomer er subjektive følelser en person har som ikke kan bli følt av noen andre, for eksempel hodepine eller søvnighet.

Tungmetaller

Tungmetaller er metalliske elementer med høy atomvekt, og en densitet på minst fem ganger større enn den til vann. Av de 20-pluss tungmetaller, fire - bly (Pb), kadmium (Cd), kvikksølv (Hg), og uorganisk arsen (As) - forårsake toksisitet hos mennesker, selv ved lave nivåer. Tilstede i giftig avfall, de kommer inn i kroppen gjennom næringskjeden og akkumuleres i både hardt og mykt vev. Andre tungmetaller som nikkel, kan føre til toksisitet, men folk er mindre sannsynlig å møte dem på giftige nivåer.

Akutt heavy metal forgiftning oppstår når en person blir utsatt direkte til giftige nivåer. Tegn og symptomer skje innen to uker etter eksponering, og snart blir alvorlig. Kronisk forgiftning oppstår når en person som er utsatt for ikke-toksiske nivåer i løpet av en tidsperiode, muligens til og med år, inntil de når toksisitetsnivået i kroppen. I likhet med eksponeringen, kan tegn og symptomer på kronisk heavy metal forgiftning utvikle seg over år.

Tegn på Heavy Metal Poisoning

Tegn på akutt heavy metal forgiftning kan omfatte:
Anoreksi
Arytmier (unormale endringer i hjerterytmen)
Gikt
Endringer i slimhinner
Kramper
Hoste
Diaré
Pustevansker
Feber
Hypertensjon
Rød hud på kontaktpunkt - arsenikk forgiftning
Nedsatt (nyre) dysfunksjon
Sår hals
Takykardi (hjertefrekvens over 100 slag per minutt)
Oppkast
Svakhet

Tegn på kronisk heavy metal forgiftning kan omfatte:
Allergier
Alopecia (unormal hårtap) - kadmium toksisitet
Anemi - kadmium toksisitet
Gikt
Autisme
Fødselsskader
Blindhet
Hjerneskade - kvikksølv toksisitet i ufødte barn
Kreft
Hjerte- og karsykdommer
Cerebral parese - kvikksølv toksisitet i ufødte barn
Kronisk obstruktiv lungesykdom - kadmium toksisitet
Kognitiv og motorisk dysfunksjon - kvikksølv toksisitet
Emosjonell ustabilitet
Emfysem
Glemsomhet
Skjøre bein - kadmium toksisitet
Hvitløk lukt å puste - arsenikk forgiftning
Veksthemming
Hyperaktivitet
Hyperkeratose (overdreven hud vekst på håndflater og fotsåler) - arsenikk forgiftning
Hyperpigmentering (overflødig mørkere hud) - arsenikk forgiftning
Manglende evne til å snakke - kvikksølv toksisitet i ufødte barn
Søvnløshet
Nyreskader
Læring lidelser - kadmium toksisitet
Leverskader
Psykisk utviklingshemning
Humørsvingninger
Muskelsvakhet
Nevropati (betennelse og sløse bort i nerver) - arsenikk forgiftning
Osteoporose
Lammelse (starter i underarmene - bly toksisitet)
Psykose
Ustø hender
Tremors
Vekttap

Symptomer på Heavy Metal Poisoning

Symptomer på akutt heavy metal forgiftning kan omfatte:
Fatigue
Hallusinasjoner
Hodepine
Tap av appetitt
Metallisk smak i munnen - kvikksølv toksisitet
Kvalme
Nummenhet
Sterke magesmerter
Søvnløshet
Vertigo
Synsforstyrrelser (blinde flekker, glorier, etc.)

Symptomer på kronisk heavy metal forgiftning kan omfatte:
Angst
Dysleksi
Mangel på konsentrasjon
Tap av smak og lukt
Migrene
Parestesier ("nåler og pins" sensasjon)

Slik fjerner metallisk smak i munnen forårsaket av medisin

Noen medisin du må ta inneholder kjemikalier som etterlater en rest i munnen som fører deg til å smake på ting som om du skulle spise noe metallic. Dette er kjent som "Dysgeusi." Dette problemet kan føre til at du har problemer med å spise visse matvarer, eller gjør normale aktiviteter. Heldigvis finnes det noen mottiltak du kan ta for å redusere smak i munnen.

Bruksanvisning

•  Øke antall ganger du pusser tennene på en dag. Pusse tennene bidrar til å kvitte seg noen rester på tungen som kan resultere fra å ta medisinen.

Børst eller skrape tungen med en tunge renere. Fordi tungen er direkte utsatt for den dårlige smaken av medisin, skraping lagene bør redusere eller eliminere smak i munnen. Ideelt sett vil du ønsker å gjøre dette etter at du har tatt medisinen.

Skyll munnen med en løsning av en kopp vann og en spiseskje salt. Sørg for å spytte ut løsningen etter skylling.

Drikk juice eller andre matvarer som har en sterk smak, for eksempel appelsinjuice, brus eller mat med marinaden eller grillsaus. Dette bør bidra til å maskere metallisk smak i tillegg.

Tips og advarsler

 • Sørg for at den metalliske smaken er en faktisk bivirkning av medisinen du tar. Ellers kan det være tegn på en alvorlig sykdom.
 • Sørg for å unngå noe mat eller drikke som medisinen ikke vil fungere godt. Rådfør deg med lege eller apotek for råd om å fjerne den dårlige smaken.

Grunner for en dårlig smak i munnen

Grunner for en dårlig smak i munnen


Vi har alle klaget over å ha en "dårlig smak i munnen" på ett eller annet tidspunkt. Hvis vi lider av halitosis, kan dette dårlig smak bli mer merkbare enn andre ganger, men det er vanskelig å legge merke til ens egen dårlige ånde. Halitosis er ikke alltid årsaken til å ha en dårlig smak i sin munn.

Narkotika og kjemisk eksponering

En bivirkning av enkelte medisiner er en dårlig smak i munnen. Dette betyr ikke at det vil skje med alle mennesker å ta et bestemt legemiddel, men det er noe å vurdere. Eksponering for noen kjemikalier, for eksempel insekticider, kan også føre til en dårlig smak i munnen.

Graviditet

Under en del av svangerskapet, vil mange gravide kvinner klager over en dårlig smak i munnen. For noen kan det være så ille som å forårsake kvalme, og de vil som regel suge på mints eller andre candies å lindre plagsomme smak. Heldigvis er dette symptomet midlertidig og vil vanligvis være borte før fødselen av barnet.

Sykdom

Noen sykdommer kan forlate en uvanlig eller dårlig smak i munnen. Dette kan skje med munn og hals sykdommer, for eksempel tannråte, tannkjøtt sykdommer, munn og hals kreftformer, og bakterieinfeksjoner. Respiratoriske og middels øret infeksjoner kan også føre til en dårlig smak i munnen, som kan oppkast. Enkelte sykdommer kan også bære biprodukter inn i spytt, forårsaker dårlig smak og ånde. En lege eller tannlege bør sees umiddelbart hvis du mistenker å ha noen medisinsk problem.

Noen sykdommer som forlater en bitter smak i munnen er halsbrann, hiatal brokk, gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), akalasi, Helicobacter pylori, lichen planus og aspirasjonspneumoni.

Smaksforstyrrelser, en forvrengning eller et fravær av smak vedvarer i munnen, kan også føre til en harsk, metallic, foul eller salt smak. Personen kan også ha en brennende følelse i munnen, som kan følge med smaksforstyrrelser. Dette er mer vanlig hos middelaldrende og eldre kvinner.

Sykdom Therapies

Noen sykdoms behandlinger, for eksempel stråling for kreft i halsen og hodet, kan føre til en forvrengning i smak. Kjemoterapi mot hode og nakke kan skade smaksløkene, noen ganger påvirker hvordan maten smaker. Mange ganger kan disse behandlinger forårsake en forandring i evnen til å lukte. Siden både luktesans og smak henger nøye sammen, vil ethvert problem som oppstår med luktesansen radikalt påvirke vår oppfatning av smak.

Lichen planus & Metal Poisoning

Lichen planus & Metal Poisoning


Lichen planus er en vanlig sykdom som påvirker huden, negler og slimhinner av voksne mellom 30 og 70. Det skaper flekker av lesjoner som kan vare i noen tid, og noen ganger krever behandling. Årsaken til sykdommen er ukjent, men mange lider har lagt merke til en sammenheng mellom bruk av metall dentale materialer og utbruddet av symptomene - en kobling uvanlig av American Academy of Dermatology.

Om Lichen planus

Lichen planus er en betennelsestilstand som kan produsere spesifikke symptomer på hud, negler, hodebunnen, munn vev og kjønnsorganer. På huden, gir det en rødlilla, kløende utslett med flate støt eller en hvit, Lacy utseende. I munnen, kan det gi en brennende følelse, såre tannkjøttet, ømhet når du spiser eller tannpuss og en metallisk smak. Lichen planus er ikke smittsom. Teorier om årsaken til sykdommen foreslår det er en allergisk eller autoimmun respons. De med hepatitt C har økt risiko for å pådra lichen planus. Sykdommen kan forårsake alvorlig kløe eller munnsår, eller det kan være relativt mild og krever ingen behandling.

Lichen planus og Dental Metaller

Ifølge Mayo Clinic nettsted, reaksjoner på metall dentale materialer er en anerkjent årsak til lichen planus. En patch test for å fastslå om det er en allergisk reaksjon på visse metaller vil hjelpe legen diagnostisere lichen planus. En hud eller lesjon biopsi vil også bekrefte diagnosen.

Forskning på Lichen planus og Dental Metaller

The National Institutes of Health siterer en rekke studier som tyder på en sammenheng mellom reaksjonene til dental metall i noen mennesker og lichen planus, men ingen avgjørende årsak og virkning har blitt foreslått. Gull, kvikksølv og sølv er noen av materialene som har vært knyttet til lichen planus problemer.

Behandling av Lichen planus

Behandlinger for lichen planus i huden inkluderer antihistaminer for å redusere kløe, kortikosteroider for betennelser, netthinnens behandlinger og lys behandlinger. Lichen planus i munnen behandles med medisinert skyllinger eller spray som beroliger de orale vev og redusere størrelsen på lesjoner. Kortikosteroid geler eller salver kan påføres på munn vev, og orale medisinering kan også være nødvendig. Immunsuppressive medikamenter kan være foreskrevet, selv om disse har bivirkninger. I alvorlige tilfeller kan de tann metaller som skaper reaksjons i munnen vev fjernes.

Beskytte mot Dental Metal Reaksjoner

Hvis du er plaget av en pågående, kløende hudutslett som ikke responderer på vanlig behandling, eller hvis du eller tannlegen merker noen endring i vev av munnen din, kan du ha en allergisk eller autoimmun reaksjon på metall dentale materialer som brukes . Konsultere med en lege for en riktig diagnose og behandling. Diskutere alternative materialer med tannlegen din for å se om andre alternativer er tilgjengelige.

Om Metal Palates i Proteser

Som vi alder, kjører vi inn alle typer omrøringsproblemer. Et problem som er ganske vanlig er behovet for proteser eller falske tenner. Å få proteser er viktig for helsen din fordi tennene støtte strukturen i ansiktet ditt, og usunne tenner kan føre til andre alvorlige helseproblemer. Det er mye å vurdere når du får proteser. Etter å ha lært om proteser, kan du bestemme at metall gane proteser er riktig for deg.

Palate

Taket av munnen din kalles ganen. Ganen består av to deler, den harde ganen og den bløte ganen. Den harde ganen er forsiden av ganen. Hvis du gni tungen mot den harde ganen, føler du at det har rygger. Den bløte ganen er den glatt, dome-lignende "taket" av munnen din. Ganen er en svært viktig del i konstruksjonen av proteser. Protese beslutningstakere kan enkelt forme metall for å passe kurvene i ganen slik at proteser er mer komfortabel og passer godt for å holde seg i munnen.

Gebiss Design

Proteser er konstruert for å passe perfekt inn i munnen din. Proteser gjør du synes å ha ekte tenner, samt å støtte musklene i ansiktet. Uten tenner, kan disse ansiktsmusklene sag. Protese stakere konstruere ganer av metall eller plast. Plast proteser krever protese gel å bo i munnen mens metall proteser ikke.

Materialer

Ideen om metall tett festet til taket av munnen din kan gjøre deg litt skeptisk til metall proteser. Metallet ganen er laget av en legering av medisinsk kvalitet. Legeringen er allergivennlige, eller med andre ord, vil du ikke ha en allergisk reaksjon på metallet. Legeringen er fabrikkert til å være kompatibelt med vev av munnen. Det vil ikke føre til reaksjoner av irritasjoner. Enkelte metall Gane proteser kan være foret med et mykt plastforing som passer mellom munningen og protesen.

Holdbarhet

Metal basert proteser er veldig holdbare. Den medisinsk kvalitet legering som brukes for å gjøre dem er meget sterk. Metal proteser vil neppe bryte eller bøye ute av form. Metal proteser er bygget sist. Metal proteser er også svært fleksibel. De kan lett legges til med andre materialer for å hjelpe dem å passe inn i munnen. Dette hjelper dem også vare lenger enn plastbaserte proteser.

Ulemper

Selv metall proteser er svært effektiv og passe perfekt i munnen, de har noen ulemper. En ulempe er at standard metall protese med ingen myk foring kan være vanskelig å reline. I dette tilfellet teknikere kan trenge å rekonstruere proteser. Den annen ulempe med metall proteser er at de er dyrere enn plast proteser.

DIY Heavy Metal Cleanse

DIY Heavy Metal Cleanse


Tungmetaller som bly, kvikksølv og kadmium bygge opp i våre organer som fører til alvorlige sykdommer, blant annet kreft og immunsuppresjon. Vi er alle underlagt, daglig, for forurensning fra eksos, sigarettrøyk og luftforurensing, men arbeidere i bygg og anlegg, industri, maling og skjønnhetssalonger, eller med flere kvikksølv fyllinger er sannsynlig å ha vært overeksponert. Du kan teste dine egne tungmetallnivåer med et enkelt hår sample test at du kan bestille online. Det er mange heavy metal avgiftning produkter tilgjengelig som hevder å fjerne disse giftstoffer fra kroppen din, samt hjemmelagde oppskrifter med naturlige ingredienser som visstnok fjerne heavy metal giftstoffer fra kroppen din.

Bruksanvisning

øke immunsystem og tømme tarmen før du starter heavy metal rensing program. Ta en mineraltilskudd, spise lette måltider, drikke mye destillert eller renset, vann og redusere raffinert sukker og mel inntak --- spise mer fiber i stedet. Mosjon og ta en mild naturlig avføringsmiddel også, for å hjelpe rense og øke hastigheten på en svak kolon.

Kjøp et kommersielt produkt eller utgjør en hjemmelaget avgiftning oppskrift. Koriander, også kjent som koriander, er tenkt for å fjerne tungmetaller fra kroppen relativt raskt og kan gjøres til et pesto med andre helsebringende naturlige stoffer. Du må ta 2 ts. av pesto en dag --- spre den på toast eller spise den i en jakke potet eller pasta --- for 3 uker. For å gjøre Cilantro Chelatering Pesto prosess 2 kopper pakket frisk koriander og 2/3 kopp linfrø olje i en blender, tilsett 4 fedd hvitløk, 1/3 kopp paranøtter, 1/3 kopp gresskarkjerner og 1/3 kopp solsikkefrø, 2 ts. dulse pulver og 4 ss. sitronsaft. Bland i en lime og legge en sprut av Bragg likvide Aminos å smake og bland igjen. Avkjøl i et mørkt glass.

Fortsett å ta mineraltilskudd under avrusning, men ta det på et annet tidspunkt til rensing produkt, eller oppskrift. Også bære på å drikke mye vann. Spis sunt i løpet av denne tiden, holde opp høyt fiberinntak. Ta en terapeutisk dose av organisk cider eddik og aloe vera mens rensing. Ting du bør unngå mens avgift er kaffe, sigaretter, alkohol, vann fra springen, melk, flaske juice, energidrikker og andre leskedrikker.

Test dine tungmetaller etter endt avrusning. Det kan være nødvendig å gjenta prosessen, men har en pause på 10 dager, eller så mellom kommersielle produkter. Folk rapporterer bedre mental klarhet og økt energinivå, samt lindring fra fordøyelsesproblemer, hodepine og ledd- og muskelsmerter etter heavy metal avgiftning.

Tips og advarsler

 • Ta dine kommersielle produkter i henhold til produsentens instruksjoner.
 • EDTA eller etylendiamintetraeddiksyre er et tungmetall chelator som tradisjonelt har vært brukt av den medisinske profesjon intravenøst. Det er ryddet så trygg av Federal Drug Administration for å ta muntlig, men kun ment for bruk i små mengder som mat konserveringsmiddel. Det er markedsført på nettet for heavy metal avgiftning, men absorberes dårlig muntlig og kan harm igle for mange viktige mineraler fra kroppen. Elmer M. Cranton, sier MD på sin nettside at "Oral EDTA chelation er villedende markedsført i mange år», og forklarer hvordan EDTA tas oralt penetrerer ikke celler, som også gjør det uhjelpsom for chelation terapi. Hvis du har tenkt å bruke en EDTA chelation produkt, vurdere å konsultere legen din om råd først.
 • Du vil sannsynligvis oppleve noen tretthet og influensalignende symptomer når avgifte, men hvis du blir syk på andre måter, stopp avrusning umiddelbart og oppsøke lege.

Hvordan igle for Metall

Hvordan igle for Metall


Høye nivåer av visse metaller i avfall kan føre til at det å bli klassifisert som farlig av statlige organer. Farlige avfallspolitikk krever en test for utlutbare giftige metaller hvis de er tilstede i fast avfall ved nivåer over visse terskelverdier. Muligheten av metaller til å bevege seg ut av avfallet ved utlutning er en viktig miljømessig bekymring. I noen tilfeller, blir kjemikaliene immobilisert inne i avfallsmaterialet. Analytikere i sertifiserte laboratorier utfører en test for å igle for metaller og organiske forbindelser i USA, kalt Environmental Protection Agency (EPA) "Toxicity Karakteristisk Utlekking Prosedyre (TCLP)," eller metode 1311.

Bruksanvisning

Smak Evaluering og Forberedende trinn

Gjør utvinning væske No. 1. Bland 5,7 ml iseddik med 0,5 liter reagens vann. Legg 64,3 ml av en normal (N) natronlut. Fortynn denne blandingen til et sluttvolum på 1 liter. PH-verdien bør være 4,93 +/- 0,005. Ekstraksjon fluid No. 2 er fremstilt ved å fortynne 5,7 ml eddiksyre til et sluttvolum på 1 liter. PH-verdien for dette bør være 2.88 * / - 0,05.

Gjør en foreløpig evaluering på 100 gram av materialet. Dette innebærer å (1) å bestemme om det er ubetydelige faste stoffer eller finne prosent faststoffer, (2) å vurdere om den faste delen må ha redusert partikkelstørrelse (hvis det passerer gjennom en 9,5 mm sikt den trenger ingen reduksjon), og (3) finne den riktige utvinning væske. De prosentvise faststoffer, bestemmes av hvor stor andel av faste stoffer holdt tilbake på en på forhånd veid filteret etter filtrering. Formelen for beregning av prosent tørrstoff er:% tørrstoff = ((vekten av det tørre avfalls + filter) - (tarert vekt av filter)) / (opprinnelig vekt av avfallet) x 100. Dersom det er mindre enn 0,5 prosent tørrstoff, kan ekstraksjonen utføres direkte på avfallet. Hvis det er mer enn dette beløpet, må du finne ut hvilken type utvinning væske.

•  Bestem egnet utvinningsfluid for prøver som har mer enn 0,5 prosent tørrstoff. Plassere en 5 g prøve (med en partikkelstørrelse mindre enn 1 ml) i et 500 ml begerglass eller Erlenmeyerkolbe inneholdende 96,5 ml av reagens vann. Omrør denne i 5 minutter på en magnetrører. Hvis pH-verdien i dette vannet er mindre enn 5,0, bruker ekstraksjon fluid 2. Hvis ikke, tilsett 3,5 ml av 1 N saltsyre, dekke beholderen med et urglass, og varme for å opprettholde en temperatur på 50 grader Celsius i 10 minutter. Dersom pH er mindre enn 5,0, bruker ekstraksjon fluid 1, ellers bruker ekstraksjon fluid 2. Hvis det er mindre enn 0,5 prosent tørrstoff, surgjør filtratet til en pH-verdi på mindre enn 2 og direkte analysere det som TCLP ekstrakt.

Bruke Zero-Head Extraction Device

Legg ZHE anordningen en gang med 25 g eller mindre av avfallet filtratet av den passende partikkelstørrelse (eller væske hvis det er <0,5 prosent faststoff). Vekten av avfall som skal tilsettes, bestemmes av formelen: Vekt å lade ZHE = (25 g / prosent faststoff) x 100. På overgurten av ZHE, plasserer filtrer og støtteskjermer, og deretter feste flensen til ZHE container. Sikre alle beslag og orientere den vertikalt med gassen flens nedenfor. Koble gassledningen til flensen ventilen på bunnen, og å holde den øverste flens ventilen åpen, anvende opp til 10 psi for å tvinge all luften i topprommet ut. Når væsken fremstår umiddelbart lukke utløpsventilen. For det meste faste materialer, sakte heve trykket til 50 psi for å presse ut det meste av luften.

Koble filtratet samling fartøy til utløpsventilen og åpne den. Øke trykket til 10 psi for å presse ut væsken i 2 minutter, og gjenta ved 20, 30, 40 og 50 psi. Øker til neste stadium oppstå etter noen flytende blader på hver økning på 10 psi, med en ventetid på to minutter. Lukke ventilen og veie oppsamlingsbeholder som inneholder filtratet. Denne fraksjon kan analyseres umiddelbart eller holdes nedkjølt ved 4 grader Celsius til den andre delen er klar for analyse.

6. Beregn vekten (i gram) av ekstraksjonsfluidet som trenger å bli tilsatt til ZHE ved formelen: Vekt = (20 x% faststoff x vekt filtrert avfall) / 100. Legg ekstraksjonsfluidet (etter at trykket er sluppet) til beholderen gjennom innløpsporten. Lukke porten og rotere skipet ende-over-ende tre ganger. Orient det vertikalt, deretter blø ut noen hodet plass mens under avtrekksskap. Legge press på 5 til 10 psi til skipene og sjekke utstyr for sikre tilkoblinger.

•  Sett ZHE beholderen på en rotasjonsrister med rotasjoner av 30 omdreininger per minutt i 16 til 20 timer. Opprettholde en omgivelsestemperatur på 21-25 grader celsius. Hvis trykket ikke ble opprettholdt i denne perioden, må prosedyren gjøres igjen. Hvis trykket ble opprettholdt, samle TCLP ekstrakt i Tedlar poser eller gasstett sprøyte.

analysere prøvene i fire volum-ekvivalent deler. Legg metallstandard til tre av de fraksjoner i forskjellige konsentrasjoner i et nivå på 50, 100 og 150 prosent av den forventede konsentrasjon i den ukjente prøven. Disse alikvoter blir brukt til å utvikle en lineær regresjonsanalyse som bidrar til å bestemme konsentrasjonen av den utlutede metall i det ukjente. Plottet er laget ved å sette verdiene for de eksterne standard testresultat konsentrasjoner på y-aksen, og på x-aksen konsentrasjonen av metall pluss standard i de fire deler av TCLP ekstrakt. Den ukjente konsentrasjonen er skjæringsverdien av abscissen på x-aksen. De instrumenter som kan brukes til å bestemme de tungmetaller konsentrasjoner i TCLP ekstrakt omfatter induktivt koblet plasma-optisk emisjonsspektroskopi (ICP-OES) og flamme atomabsorpsjonsspektroskopi.

Sure matvarer som absorberer Metal Coating

Sure matvarer som absorberer Metal Coating


Når du koker i en metall potten, kan noe av metall komme inn i maten du spiser. Mens våre forfedre kan ha verdsatt ekstra jern fra sine støpejernspanner, er dette opptaket av metall alltid ikke bra.

Matvarer

Matvarene som absorberer mest metall er sure, for eksempel tomater, sitrus eller retter som er krydret med sitronsaft eller med eddik.

Forslag til Cookware

Ikke alle typer metall igle inn maten i samme takt. Health Canada anbefaler matlaging med anodisert aluminium, rustfritt stål, jern, emalje, keramikk eller silikon kokekar.

Metall for å unngå

Kobber og rustfritt stål er metaller er mest berørt av sure matvarer. Kobber er behandlet med et beskyttende belegg, men over tid dette belegget slites av, utlekking noen kobber i formen.

Smak

Mens du kan være i stand til å smake en metallisk skjær til noen retter som har absorbert metallbelegg, vil du ikke alltid smake en smak.

Tips

Ikke oppbevar syreholdig mat i en metallbeholder og unngå å bruke aluminium kokekar å lage sure produkter. Hvis dine gryter og panner er ripete og bulker, handel dem for nye gryter og panner uten riper i belegget.

Risiko

Forbruker for mye nikkel, jern eller aluminium kan føre til helserisiko på lang sikt. Den gjennomsnittlige daglige diett gir kun lave doser av disse metaller, men koking med dårlig kvalitet kokekar over en periode kunne opp mengden konsumert.

Tegn og symptomer på Metal Hip-erstatning Avslag

Total hofteprotese, eller hofteprotese, kan være et ønskelig alternativ for mange mennesker som kan ha oppstått kroniske smerter eller immobilitet i dette området. Disse problemene kan være forårsaket av skade eller tap av beinmasse på grunn av sykdom eller høy alder. Teknologien og utforming av hofteproteser har bedret seg siden den opprinnelige prosedyren ble etablert, men realiteten av å ha kunstige materialer satt inn i kroppen kan ta opp spørsmålet om avvisning av protesen.

Iboende Årsaker

Det er i dag to typer metalliske hofteproteser. Den første type som skal utvikles var en liten metallkule som ble innsatt i den femorale ben, som sammen med en metallkopp som erstattet det opprinnelige kontakten. Et avstandsstykke ble plassert mellom disse to metallflater. På grunn av den hurtigere degenerering av plast, i motsetning til metall, begeret hadde en tendens til å slites bort fra kontinuerlig kontakt med metallkule. Oppbyggingen av plastrester i området ville føre til en løsning av protesen over tid.

Andre iboende årsaker

Den andre typen av metallisk hofteprotese har ingen plastdeler. Femoral ball er mye større, og dermed skape en bedre passform med metallkontakten. Metallet som benyttes i denne protesen er laget av en kobolt-krom-legering kjent som Vitallium. Dette er en svært slitesterk legering, men det er fremdeles en nedsliting av materialet over tid. Imidlertid har denne type av metall-mot-metall-proteser blitt rapportert å ha vist bedre slitestyrke enn metall-mot-plast-type, i henhold til American Academy of Surgeons Ortopedisk.

Symptomer

Når noen form for hofteproteser begynner å vise tegn på slitasje eller forvridning, vil de vanligste symptomene være smerte og økt begrensning av bevegelse i området. Dette er forårsaket av en nedbrytning av protesefunksjon og / eller slite ned av metallkomponenter, i henhold til hofte og kne Institute. Som disse delene slites ned, mister de den stramme passform som er nødvendig for optimal effektivitet. Ballen og socket krysset vil løsne, slik at felles å bli fortrengt. Immobilitet blir satt inn, og smerte vil være forårsaket av forskyvning av komponentene i protesen.

Andre symptomer

Forskning har blitt gjort på muligheten for bivirkninger enten fra protesen selv eller fra rester som skyldes normal slitasje av komponentene. Dermatitt og reaksjoner på ionisering av metall, hovedsakelig av kobolt, er to av de mer alvorlige bivirkninger som har blitt studert. Mens statistikken varierer med hensyn til graden av opphopning av rester, tilgjengelige data antyder at graden av negativ reaksjon er ansett for å være minimal.

Korrigerende tiltak

Prosedyrene for å rette metall hip-erstatning avvisning kan være alvorlige. Effekter av avvisning symptomer kan inkludere en slitasje av femur, samt bekkenet, forårsaker en øket forskyvning av protesen, og alvorlig smerte og immobilitet. Den kirurgiske prosedyren for å rette opp noen av disse krever enten erstatte en eller flere komponenter eller fjerne og erstatte hele protese. Disse kalles hip-erstatning revisjoner. Medisinske rapporter om dette kirurgisk tilnærming indikerer at disse endringer tendens til å ha suksess til tross for den fortsatte invasivitet av kirurgi på femur og pelvis, og at de ofte krever lengre perioder rehabilitering.

Hva som forårsaker tap av lukt og smak?

Sammenhengen mellom smak og lukt er en sterk en, så når det er et problem i ett område, er det ofte et problem i den andre. Noen ganger årsaken kan være mindre, men det er alvorlige forhold som kan føre til tap av disse sansene.

Betydning

Tapet av lukt og smak kan være noe mer enn en ulempe forårsaket av en kald, men selv da er det risiko. Den manglende evnen til å lukte en gasslekkasje eller smake mat som har gått dårlig kan føre til alvorlige konsekvenser.

Vanlige årsaker

Noen av de vanligste syndebukkene som forårsaker tap av smak og lukt er sigarettrøyk, forurensing, forkjølelse, medisiner som antibiotika og blodtrykket medisiner, tann og tannkjøtt sykdommer, blokkerte neseganger og allergier. Det er også vanlig for oss å miste noe av vår følelse av smak og lukt som vi blir eldre.

Andre årsaker

Alzheimers sykdom, Parkinsons sykdom, kjemoterapi, nesepolypper, tumorer, kirurgi og enda en hit til hodet kan føre til et tap av lukt og smak.

Tester

Hvis du er bekymret for tap av smak eller lukt, kan en lege utføre en ripe og snuse test. Han kan også ringe for røntgen, CT og nese undersøkelser for å bestemme mengden av tap, dens årsak, og omfanget av skaden.

Forebygging / løsning

Mens mindre årsaker, for eksempel en forkjølelse eller røyking, kan håndteres på egen hånd, mer alvorlige årsaker kan kreve antibiotika eller kirurgi.

Hvordan eliminere en dårlig smak i munnen

Hvordan eliminere en dårlig smak i munnen


Før du kan eliminere dårlig smak i munnen, må du finne ut hva som forårsaket det i første omgang. Mulige årsaker er hulrom eller tannråte; betennelse i tannkjøttet, tungen eller munnen fôr; dårlig ånde; lungeinfeksjoner; acid reflux; medisiner og graviditet. Mens dårlig smak i munnen kan være noe så harmløst som å ha spist for mye hvitløk eller andre matvarer med offensive lukt, søk straks legehjelp for å være trygge, spesielt hvis det vedvarer.

Noen kreftformer vil gjøre din munn smak dårlig.

Hvordan eliminere en dårlig smak i munnen

Se tannlegen for å helbrede eventuelle tannproblemer som fører til en dårlig-smake munnen som hulrom eller gingivitt - tannkjøtt betennelse. Telltale tegn er tann verke, mørt og blødende tannkjøtt, tannkjøtt som rir opp over tennene og pus når du trykker på tannkjøttet, dårlig ånde og løse tenner, sensitive eller smertefulle områder av tenner.

Hold en logg over maten du spiser og de ​​medisiner du tar for å finne ut hva som gjør munnen smak dårlig. Noen medisiner inneholder ingredienser som kan gjøre din munn smak dårlig. Hvis du er flittig, vil du snart kunne peke ut den skyldige og eliminere den.

Sjekk om du er gravid. En dårlig-smake munnen kan være en bivirkning av svangerskapet, noe som ofte forsvinner lenge før barnet ditt skyldes. Mens du venter det ut, ta mints eller tygge på sitron-flavored godteri for å gjøre munnen smaker bedre.

Gi opp røyking og snus. Ikke bare vil din munn smaker bedre, vil du føle deg bedre og gjøre din generelle helse en stor tjeneste. Hvis du ikke kan slutte å røyke, i hvert fall tygge sukkerfri tyggegummi for å fremme spytt-produksjon og drikke mye vann.

Ta vare på din tannhelse. I tillegg til bruk av tanntråd og pusse tennene minst to ganger om dagen, børste tungen. Bruke munn vann designet for å kontrollere tartar og drepe bakterier i tannkjøttet. Matrester mellom tennene, råtnende tenner og tannkjøtt sykdom alle stimulere veksten av bakterier som kan gjøre smaken i munnen dårlig.