Digidexo.com

forhøyet kortisol infeksjoner

Tegn på forhøyet kortisol

Tegn på forhøyet kortisol


Kortisol er et spesialisert kortikosteroid hormon produsert og generert av binyrene. Når under mye stress, produserer kroppen en større mengde cortisol å forberede seg "fight or flight" respons. Kortisol hjelpemidler i reduksjon av mange forskjellige typer betennelser, regulerer natrium i kroppen, øker korttidshukommelsen, og bidrar til å fjerne toksiner fra kroppen via leveren. En forhøyet kortisolnivået kan føre til en reduksjon i din generelle helse.

Hyppige infeksjoner

Et forhøyet nivå av kortisol i blodet fører til nedsatt funksjon av immunsystemet, som hindrer kroppens evne til å bekjempe sykdommer og infeksjoner. Denne dysfunksjon av immunresponsen gjør personen mer utsatt for å utvikle sår og infeksjoner.

Hudsykdommer

Mange forskjellige typer hudsykdommer, inkludert akne og strekk linjer, kan oppstå på grunn av forhøyede kortisolnivå. Disse kan forekomme på alle hud området inkludert torso, ben og armer. Huden kan også bli tynnere og mer utsatt for blåmerker.

Muskelsvakhet og Broken Bones

Høye nivåer av kortisol i blodet kan svekke muskler, noen ganger fører til muskelsvinn og bevegelseshemninger. Bones kan også svekke, som fører til en økt sannsynlighet for brudd.

Fedme og fettopphopning

Hvis kortisolnivået forblir forhøyet i en lengre periode, kan pasienten utvikle fedme og ujevn fett opphopning. Fett innskudd kan samle seg på den øvre rygg, nakke og buk-området, mens armer og ben forbli slanke. Denne tilstanden øker blod kolesterol (LDL) nivåer, slik at personen mer utsatt for slag og hjerteinfarkt.

Nedgang i kognitive evner

Kognitiv evne kan avta hos personer med forhøyet kortisolnivå og kan gjøre personen mer utsatt for emosjonelle og mentale helseproblemer som paranoia, angst og depresjon.

Forhøyet PSA & Infeksjoner

Den PSA (prostataspesifikt antigen) blodprøve er en av de mest brukte verktøy ved diagnose av prostatakreft. Det er imidlertid en forhøyet lesning neppe definitive og kan indikere helt andre problemer relatert til kreft.

Nytten av PSA Test

Til tross for sitt store bruk, er PSA-test gjenstand for en viss kontrovers, både på grunn av tvetydigheten i funnene og fordi 15 prosent av prostatakreftpasienter har en "normal" PSA lesing.

Hva er forhøyet PSA?

En PSA lesing større enn 4,0 nanogram per milliliter er vanligvis en indikasjon på et problem, ifølge National Cancer Institute.

Hva det betyr

Mens en forhøyet PSA-nivå kan bety prostatakreft er til stede, er det også kan indikere tilstedeværelse av prostatitt eller en annen urinveisinfeksjon eller benign prostatahyperplasi, noncancerous en forstørrelse av prostata.

Hva nå?

Hvis legen mistenker en infeksjon som forårsaker forhøyet PSA lesing, vil han bestille enten en urinalysis eller sæd kultur for å bekrefte den diagnosen.

Ikke få panikk

Gitt tvetydigheten i en forhøyet PSA lesing, ikke hoppe til noen forhastede konklusjoner. Ifølge DrMirkin.com, sjansene er bedre enn selv at det indikerer en infeksjon eller betennelse og ikke kreft.

Grunner for forhøyet kortisol

Kortisol er et steroid hormon som produseres i binyrebarken. Det blir frigjort som respons på et annet hormon, adrenokortikotropt hormon (ACTH), som er fremstilt av hypofysen. Kortisol spiller mange roller i kroppen, inkludert å hjelpe kroppen utnytte glukose og fett til energi og hjelper kroppen med å kontrollere stressnivået som en del av sin "fight or flight" respons. Skader, tretthet, sykdom og høyt stress eller aktivitet kan påvirke kortisolnivå.

Normale Kortisol Ranges

Normale kortisolnivå er høyest i når du våkner opp og lavest når du sover. Normale høye verdier for en frisk voksen generelt varierer mellom 6 og 23 mikrogram per desiliter, avhengig av din alder, kjønn og livsstil. Din helsepersonell kan teste dine nivåer via en blod-eller urinprøve, og hun kan hjelpe deg å finne din sunn kortisolnivået.

Symptomer

Mange symptomer på høye nivåer av kortisol - hyperkortisolisme - kan inkludere vektøkning, cravings for sukker eller enkle karbohydrater, blodtrykksendringer, redusert immunitet mot infeksjoner og problemer med hukommelsen. Men noen ganger mennesker viser ingen symptomer.

Stress

Kroppen utgivelser kortisol for å håndtere stress, og langsiktige stressnivå kan føre til at binyrene til å produsere unormalt høye nivåer av kortisol, selv når det ikke er nødvendig. Dette stress kan være forårsaket av livsstil problemer, altfor strenge treningsøkter, klinisk depresjon, søvnløshet, udiagnostisert diabetes, ekstreme vekt gevinster eller tap.

Kvinner

Visse typer p-piller, østrogen kosttilskudd eller graviditet kan heve kortisolnivå hos ellers friske kvinner.

Thyroid

Høye kortisolnivå kan være forbundet med skjoldbrusk dysfunksjon, selv hos pasienter som viser normale skjoldbrusk nivåer i blodprøver. David Zava, Ph.D., av ZRT Laboratory i Portland, OR, forklarer at "En fysiologisk mengde kortisol --- ikke for høyt og ikke for lavt --- er veldig viktig for normal thyroid funksjon." Det kan også føre til skjoldbruskkjertelen motstand der kroppen slutter å reagere effektivt til skjoldbruskkjertelen, og dermed begynner en syklus av kortisol ubalanse.

Cushings sykdom

Forhøyede kortisolnivåer kan være forårsaket av dysfunksjoner av hypofysen, som er hovedkontrollen for hormonfrigjørelse i kroppen. Dette kan føre til Cushings sykdom eller Cushings syndrom. Når dysfunksjon er spores tilstedeværelsen av små tumorer inne i kjertelen, kalt adenom, kalles det Cushings sykdom. I Cushings sykdom, disse adenom føre til at kroppen til å frigi økt kortisol ved å signalisere at hypofysen til å produsere for mye ACTH.

Cushings syndrom

Cushings syndrom ligner Cushings sykdom, men. denne sjeldne tilstanden ikke forårsaket av svulster. I stedet er det oftest forårsaket av langvarig bruk av kortikosteroider (for eksempel prednison), eller medikamenter for astma eller revmatoid artritt.

Forhøyet kortisolnivå og sykdom

Forhøyet kortisolnivå og sykdom


Cortisol er et hormon dannet av binyrene som en del av stressrespons. The Mayo Clinic rapporterer at kortisol øker glukoseproduksjon og opptak, mens hemme immun, reproduktive og fordøyelses svar. Forhøyet kortisol kan føre til flere alvorlige helsemessige forhold.

Sykdommer

The National Institute of Health rapporterer at forhøyede kortisolnivåer kan føre til utvikling av Cushings sykdom eller Cushings syndrom. Det kan også være en indikator på en svulst som forårsaker utslipp av overflødig Atch (utskiller hormon).

Årsaker

Sperring en organisk dysfunksjon, slik som en tumor, den hyppigst forekommende årsak til overskytende kortisol og relaterte sykdommer er kronisk stress. Kronisk stress tvinger kroppen for konstant å oppnå kortisol

Symptomer

Langsiktig heving av kortisol kan inkludere overvekt rundt magen og immunsuppresjon, noe som øker sannsynligheten for å utvikle andre typer infeksjoner. I Cushings lidelser, kan det også inkludere trøtthet, muskelsvakhet og hyperglykemi.

Behandlinger

Behandling av sykdommer forårsaket av forhøyede kortisolnivåer kan omfatte kortisol inhiberende medikamenter, strålebehandling eller kirurgi, avhengig av den spesielle tilstand og dens årsak.

Forebygging

Den mest effektive måten å unngå en cortisol-indusert sykdom er gjennom stressmestring. Vanligvis er dette oppnådd gjennom endringer i livsstil som kan inkludere trening, meditasjon eller kutte arbeidstiden.

Årsaker til forhøyet kortisolnivå

Når du har høye kortisolnivåer over lang tid kroppen din og generell helse kan bli negativt påvirket. Overskytende kortisolnivåer kan forårsakes av eksterne stimuli (medikamenter) eller fra problemer som stammer fra lidelser i kroppen.

Kroppen din trenger Kortisol

Kortisol er et hormon som regulerer kroppens immunrespons. I riktig mengde regulerer det din metabolske funksjoner. Kortisol hjelper deg også med å håndtere stress. Når du er under stress, er kortisol utskilles som resulterer i en mobilisering av fett, protein og karbohydrater for å hjelpe deg å ta affære mot stressor. Kjent som "fight or flight" respons, mobilisering av disse næringsstoffene sammen med adrenalin og andre endokrine hormoner gjør at du kan ta rask handling når du er under stress.

Men Too Much Kortisol kan påvirke din helse

I forhøyede mengder cortisol kan ha negative effekter på helsen. Det øker nedbrytningen av proteiner og muskler, negativt påvirker glukose absorpsjon og reduserer muskelveksthormoner. Kortisol kan også forårsake problemer med søvn, humør, sexlyst, bein og ligament helse, kardiovaskulær helse og idrettslige prestasjoner. Når kortisolnivået er forhøyet i lang tid, de forårsake en konstant nedbrytning av musklene og undertrykke immunsystemet. Dette gir risiko for sykdom og skade og reduserer muskelstyrke.

Overflødig Kortisol kan skyldes Kortikosteroid medisiner du tar

Noen ganger leger fore kortikosteroider (som prednison) for å behandle inflammatoriske sykdommer slik som astma, lupus eller andre inflammatoriske sykdommer. Dosene som er foreskrevet er mange ganger høyere enn det kroppen kan tilpasse seg, forårsaker et overskudd om av kortisol i systemet. Hvis tatt for en lang periode, er disse kortikosteroider, i form av en injeksjon eller pille, kan øke nivåer av kortisol til overkant.

Kroppen din kan produsere for mye kortisol på egen hånd

Forhøyede kortisolnivå kan også være forårsaket av kroppens overproduksjon. Dette kan skje når binyrene produsere overflødig adrenokortikotropt hormon (ACTH) som styrer kortisolproduksjon. Hvis dette skjer kan legen mistenke en hypofysen svulst (en ikke-kreftsvulst), en ektopisk ACTH-sekresjon tumor (en kreft eller ikke-kreftsvulst som vokser i et organ som lunge, bukspyttkjertel, skjoldbruskkjertelen eller thymus gland) eller primær binyrene sykdom (en ikke-cancerous svulst i binyrebarken).

Behandling for forhøyet kortisolnivå

Behandling for forhøyet kortisol er avhengig av årsaken. Hvis det er grunn til å bruke medisiner, vil legen din redusere mengden av kortikosteroider du tar. Hvis det er på grunn av en svulst eller ACTH-syndrom, kirurgi, strålebehandling, kjemoterapi immunterapi eller en kombinasjon av disse terapi kan anbefales.

Hva er symptomene på forhøyet kortisolnivå?

Kortisol er et hormon som frigjøres når kropp og sinn oppfatter en trussel. Hvis du er under konstant stress, kan nivåene av kortisol i kroppen din begynne å bygge opp. En mildt tilfelle av forhøyet kortisolnivå kan ikke engang gi noen merkbare symptomer. For dette er en blodprøve som trengs. Kortisolnivå kan være høy for svært lang tid før noen symptomer presentere seg selv. Cushings syndrom oppstår når legemet blir utsatt for svært forhøyede mengder av kortisol, vanligvis over en lang tidsperiode.

Kroppstype

Personer med Cushings syndrom har en tendens til å utvikle en viss kroppstype etter deres langvarig sykdom. De begynner som regel å bli overvektige, bærer det meste av fettet i bagasjerommet mens deres lemmer er mager. En akkumulert mengde fett vanligvis vises på øvre del av ryggen slik at det ser humped. Ansiktet blir veldig rund og rød. Dette er de vanligste symptomene på sykdommen.

Hudproblemer

Hudsykdommer og følsomhet kan utvikle seg over tid. Akne oppstår ofte i ansiktet, og lilla strekkmerker kan vises på ulike områder av kroppen, som mage, bryster og lår. Huden blir også tynnere og mer utsatt for blåmerker.

Muskler og bein

Musklene blir stadig svakere, og pasienten kan begynne å ha problemer med mobilitet. Tonen og styrke musklene lide, noe som resulterer i svake og bortkastede lemmer. Bones kan bli svekket og mer utsatt for brekkasje.

Mental Helse

Endringer i personens mentale tilstand kan oppstå som et resultat av høye kortisolnivåer. De kan oppleve depresjon, angst og paranoia. Insomnia er et vanlig problem.

Andre helseplager

Immunsystemet ser ut til å lide med Cushings syndrom. Pasienter med høyt kortisolnivå er sannsynlig at kontrakten infeksjoner lettere og er utsatt for magesår. Det er også en forhøyet risiko for utvikling av ødemer og hypertensjon. En femtedel av pasienter med Cushings syndrom utvikle en form for diabetes.

Menn og kvinner

Kvinner kan oppleve en uregelmessighet i menstruasjonssyklusen, noen ganger resulterer i fruktbarhet problemer. De kan også legge merke til en økning i veksten av ansikts-og kroppshår. Menn vil ofte oppleve en nedgang i sexlysten som følge av høye kortisolnivåer.

Hva gjør en forhøyet PSA Angi?

PSA er et akronym for "prostata spesifikt antigen," et protein som produseres av prostatakjertelen som deretter utskilt i blodet. En frisk prostata utskiller normale PSA-nivåer av 0,0 til 4,0 nanogram per milliliter (PSA ng / ml) i blod. En irritert, skadet eller syke prostata vil utsondre høyere nivåer. En PSA-test kan avgjøre og oppdage om det er en abnormitet som påvirker prostata.

Kreft Testing

En PSA-test er en blodprøve tatt for å bestemme nivået av PSA i blodet. Kreftceller skiller ut et høyt nivå av PSA derfor en forhøyet PSA avlesning kan foreslå muligheten for kreft i prostata. Men det er andre godartet (noncancerous) prostata forhold som kan føre til en forhøyet PSA lesing også.

Andre årsaker til en forhøyet PSA

En urinveisinfeksjon kan irritere prostata og forårsake en forhøyet PSA. Prostatitt - som er en infeksjon i prostata - steiner i prostata, nylig prostata kirurgi, aldring og godartet forstørrelse av prostata er alle mulige årsaker til en forhøyet PSA lesing.

Diskutere Din Forhøyet PSA

Diskutere resultatene av en forhøyet PSA leser med helsepersonell. Hvis det ikke er noen tegn på kreft, gjenta PSA tester og en DRE vil gjøres for å overvåke og observere for eventuelle ytterligere endringer. Hvis en DRE avslører tegn på en tumor, vil ytterligere testing gjøres. Disse testene kan omfatte en urinanalyse for å se etter en urinveisinfeksjon eller tilstedeværelse av blod, en transrectal ultralyd, røntgenstråler, cystoskopi eller en biopsi av prostata.

Raising PSA nivåer etter Prostate Cancer Treatment

En stigende PSA nivå av en pasient som har hatt behandling for prostatakreft bør diskuteres med legen din. Legen vil vurdere, vurdere og trend pasientens PSA resultater over en periode. I tillegg vil andre testresultater holdes. Hvis det er en unormal DRE resultat, en positiv prostatabiopsi resultat eller en unormal computertomografi, kan rask anbefalinger for videre behandling følge.

Andre PSA Readings og hva de betyr

Menn hvis PSA nivået er hevet til 10,0 ng / ml er en høy risiko for prostatakreft. Ifølge American Cancer Society (ACS) disse mennene har mer enn en 67-prosent sjanse for å bukke under for prostatakreft. PSA-avlesninger på 4,0 ng / ml og 10,0 ng / ml er ansett å være i "grå-sone."

Hvordan behandle forhøyet bilirubin

Hvordan behandle forhøyet bilirubin


En forhøyet bilirubin nivå markerer et problem med leveren, det organ som renser kroppen for giftstoffer. En nyfødt leveren kan ikke være i stand til å behandle alle de gamle røde blodceller (bilirubin), og en gul skjær i huden utvikler seg. Utsette babyen for naturlig sollys var historisk hva som ble gjort for å forbedre tilstanden og er fortsatt anbefalt av noen hvis gulsott er mild. Nåværende behandlinger inkluderer lysbehandling, medikamentell behandling og blodoverføring.

Hvordan behandle forhøyet bilirubin

•  Vurdere usingg lysbehandling, den minst invasiv prosedyre. Denne behandlingen er administrert av en Bili-teppe, en enhet foreskrevet av en neonatolog eller barnelege. Utstyret består av en fiberoptikk-stoff, kabling og en boks som tjener som en lyskilde. Teppet plasseres på babyen, som fortrinnsvis er kledd bare i en bleie, slik at så mye av huden blir utsatt for teppet største overflateareal som mulig. Unngå å dekke barnets øyne med puten. Teppet kan bæres under klærne om nødvendig.

•  Vurder å behandle babyen med intravenøs immunglobulin. Immunoglobuliner produseres av de hvite blodlegemer til å bekjempe infeksjoner og auto-immune mangler og er blitt funnet effektive i behandling av hyperbilirubinemi. Denne prosedyren vil bli gjort i en klinisk setting under en lege retning.

Undersøke legemidler som fenobarbital, kolestyramin, agar og clofibrate. Fenobarbital er den mest brukte medikamentell behandling, men er ikke anbefalt dersom gulsott er akutt på grunn av saktevirkende natur stoffet. Kolestyramin og agar arbeider sammen og gjør bilirubin å feste til gallesyrer, som deretter utskilles. Clofibrate er en veldig lovende behandling på grunn av den lave forekomsten av bivirkninger og i kombinasjon med lysbehandling, reduserer symptomer på gulsott raskere enn lysbehandling alene.

Undersøke muligheten til blodoverføring, noe som kan være nødvendig hvis barnets gulsott er alvorlig. Denne prosedyren vil bli gjort i et sykehus. Babyens blod vil bli fullstendig transfundert (utvekslet) med en matchende blodtype.

Røyking og Forhøyet WBC

Røyking og Forhøyet WBC


Røykere kan oppleve en forhøyet antall hvite blodlegemer for en rekke årsaker. Røyking kan forårsake og / eller forverre mange medisinske problemer, for eksempel hjertestans, puste og dental forhold. Sigarettrøyk er også en kjent kreftfremkallende og en ledende årsak til mange ulike kreftformer. Pasienter som lider av disse og andre sykdommer som påvirkes av røyking kan presentere seg med et høyt antall hvite blodlegemer.

Hva er en forhøyet antall hvite blodlegemer?

En forhøyet antall hvite blodlegemer eller hvite blodlegemer, oppstår når hvite blodceller, kalt leukocytter, forsøk på å bekjempe infeksjoner i kroppen. Når kroppen detekterer en infeksjon, er flere leukocytter fremstilt for å bekjempe problemet. Et høyt antall hvite blodlegemer kan også være forårsaket av visse medisiner, stress og vev skade eller betennelse. Røyke alene kan også øke leukocytt nivåer som et kroppslig respons til komponentene i sigarettrøyk. Normale WBC lab verdier spenner fra 4500 til 10.000 celler / ml.

Hjertesykdom

Røyking er en av de viktigste årsakene til hjerte-og karsykdommer i USA. Ifølge American Heart Association, røykere har større risiko for å utvikle aterosklerose, noe som kan føre til hjerteinfarkt, koronar hjertesykdom og hjerneslag. Aterosklerose, en oppbygging av fettsubstanser i arteriene, oppstår på grunn av forandringer i veggene av blodkar forårsaket av de kjemikalier som finnes i sigaretter. Røykere lider av aterosklerose vil ha en forhøyet antall hvite blodlegemer på undersøkelse på grunn av betennelse oppstår innenfor veggene i blodårene.

Infeksjoner og betennelser

En forhøyet WBC er forventet når infeksjoner eller betennelser oppstår i kroppen. Røykere er utsatt for hyppige luftveisinfeksjoner, bihulebetennelse, kronisk obstruktiv lungesykdom, emfysem og kronisk bronkitt. Sigarettrøyk forverrer også visse tilstander som astma. I tillegg kan røyking føre til tannproblemer som tannråte, tannkjøttsykdommer, oral abscesser og sår, som alle kan resultere i en økt WBC sekundært til enten infeksjon eller hevelse.

Kreft

Røykere er en økt risiko for å utvikle kreft. De karsinogener som finnes i sigarettrøyk er kjent for å forårsake lunge, munn og strupekreft. Røykere er også utsatt for å utvikle bukspyttkjertel, blære, spiserør og nyrekreft. Inflammasjon som skyldes røyking er antatt å være en av faktorene i utviklingen av disse krefttypene, og derfor bør vurderes når en røyke pasient viser en forhøyet antall hvite blodlegemer.

En studie av T. Erlinger, P. Muntner og K. Helzlsouer publisert i "The Journal of Cancer Epidemiology, Biomarkers og forebygging" i 2004 en hypotese om at betennelse & ndash; som reflekteres av forhøyet WBC & ndash; ville være forbundet med økt risiko for kreftdødelighet i en nasjonalt utvalg av amerikanske voksne. Studien fant bevis knytter betennelse (enten forårsaket av røyking eller annen inflammatorisk agent) til en økt kreftrisiko. Studien har også uttalt at tobakksrøyk, "en kjent kreftfremkallende, øker flere markører for betennelse, inkludert WBC. Mens røyking kan ha direkte kreftfremkallende effekter, er det også tenkes at den generelle betennelsesreaksjon utløst av røyking kan øke risikoen for kreft. "

Ting å vurdere

Enten en forhøyet antall hvite blodlegemer har allerede blitt oppdaget i en smoking pasient, er det aldri for sent å slutte å røyke. Ifølge American Cancer Society, slutte før 50 år reduserer risikoen for å dø i løpet av de neste 15 årene i halvparten. Ex-røykere også lider færre sykdommer som bronkitt og lungebetennelse, og vanligvis nyte en bedre livskvalitet enn røykere. Røykere opplever en forhøyet antall hvite blodlegemer bør vurderes av sin lege for å fastslå den underliggende årsaken og nødvendig kurs for behandling.

Hva gjør en Forhøyet C3 Komplement Mean?

Hva gjør en Forhøyet C3 Komplement Mean?


A C3 testen måler visse proteiner i blodet som arbeider med immunforsvaret. Det finnes ni av disse proteinene (C1-C9), men C3 og C4 er de mest måles. Endringer i nivåene av disse proteinene kan være et tidlig tegn på en inflammatorisk prosess eller annet sted i kroppen.

Kronisk betennelse

C3 stiger i forhold til kronisk betennelse, inkludert koronarsykdom og astma, og selv følelsesmessige tilstander som vedvarende sinne, fiendtlighet og depresjon.

Autoimmune sykdommer

Måling av komplement-proteiner kan anvendes til å overvåke resultatet behandling av pasienter med autoimmune sykdommer. Lupus erythematosus kan føre til en C3-nivå under det normale, samtidig som revmatoid artritt, kan den til å stige i blodet, men faller i leddvæske.

Diabetes

Forhøyet C3 nivåer har blitt funnet hos pasienter med diabetes og insulinresistens, men om en forhøyet C3 betyr en økt risiko for å utvikle diabetes er fortsatt ukjent.

Andre betingelser

En C3-test kan også bli brukt i soppinfeksjoner, generaliserte infeksjoner slik som septikemi ("blodforgiftning") og sykdommer forårsaket av parasitter, slik som malaria.

IBS symptomer og forhøyet WBC

Irritabel tarm syndrom (IBS) kan karakteriseres ved forstoppelse, diare eller begge deler. I å undersøke slike symptomer, leger gjennomføre laboratorietester som inkluderer fullblods konsentrasjoner. Hvis en forhøyet antall hvite blodceller (WBC) er funnet i enten en blodprøve eller avføringsprøve, er indikasjonen en ikke-IBS infeksjon eller inflammasjon i kroppen. Selv om det ikke er IBS-relatert, kan forhøyet WBC være en indikasjon på en mer alvorlig medisinsk tilstand.

Historie

Forskere gruppert sammen i 1988 for å definere noen kriterier som å diagnostisere IBS mer nøyaktig. De retningslinjer som er utviklet av denne gruppen av leger ble kjent som Roma Criteria.

Betydning

En forhøyet antall hvite blodlegemer er ikke et symptom på IBS. Det er et symptom på andre infeksjoner eller sykdommer som har symptomer som ligner på IBS.

Fakta

IBS er en funksjonell sykdom som bare kan diagnostiseres ved eksklusjon: når alle andre mulige sykdommer, infeksjoner eller betennelser er utelukket.

Funksjon

Symptomene identifisert av Roma Kriterier, samt andre laboratorietester som en blodprøve, tjene til å utelukke andre intestinal sykdommer på vei til en IBS diagnose.

Identifikasjon

Når utført som en del av IBS diagnose, laboratorieprøver (blodprøver, avføringsprøver) viser utbredelsen av blødninger, betente eller infiserte tarmen. Disse forholdene er ikke tegn på IBS, men heller de mer alvorlige tarmsykdommer som ofte etterligner symptomene på IBS.

Implikasjoner

En komplett blodprøve som resulterer i et høyt antall hvite blodlegemer kan være en indikasjon på intestinal sykdommer som divertikkelsykdom, inflammatorisk tarmsykdom (Crohns sykdom, ulcerøs kolitt) eller kreft.

Forhøyet WBC og autoimmun sykdom

Forhøyet WBC og autoimmun sykdom


The National Institutes of Health (NIH) anslår at om lag 23,5 millioner voksne i USA er plaget med en autoimmun sykdom. Det er et mysterium hvorfor disse sykdommene oppstår. Likevel finnes noen innsikt i hvordan kroppen reagerer.

Hvite blodlegemer

Hvite blodceller (WBC), også kjent som leukocytter, forsvare kroppen mot infeksjoner. Når et fremmedlegeme eller organisme invaderer kroppen, leukocytter angrepet ved oppslutning av fremmedlegemet eller å lære å gjenkjenne den inntrenger for å forhindre fremtidige infeksjoner, i henhold til Nemours Foundation.

Identifikasjon

Normalt inneholder kroppen mellom 4.500 og 10.000 WBC per mikroliter blod, ifølge US National Library of Medicine. Nivåer over 10.500 WBC kvalifisere som forhøyet.

Betydning

Forhøyede hvite blodceller kan oppstå på grunn av infeksjoner, benmarg sykdommer eller immunsystem lidelser, ifølge MayoClinic.com

Autoimmune Disease

Autoimmune sykdommer oppstår når kroppens immunsystem funksjonsfeil og feil egne friskt vev som fremmedlegemer, ifølge The Merck Manual of Medical Information. Denne funksjonsfeil kan føre til vevsskade og unormal organfunksjon, ifølge US National Library of Medicine.

Typer

Mer enn 80 typer autoimmune sykdommer finnes, US National Library of Medicine rapporterte i mai 2009 Eksempler på slike sykdommer inkluderer lupus, leddgikt, graves 'syndrom og type 1 diabetes.

Hvordan redusere forhøyet kortisolnivå

Selv tenkt på som en fiende av mange, er kortisol et hormon som kroppen trenger for mange formål. Blant annet hjelpemidler det i å regulere blodtrykk, støtter et sunt immunfunksjon og hjelper til å kontrollere glukosemetabolismen. Mens det har en positiv effekt på kroppen når nivåene øker litt, effekten blir negativ når nivået blir for høyt. Høy kortisolnivå kan føre til problemer som høyt blodtrykk og økt magefett, som bærer sine egne helserisiko. Kjent som "stresshormonet", høyere nivåer er vanligvis, men ikke alltid, stress indusert. Det finnes måter å senke kortisolnivå, og selv om det er mange over-the-counter medisiner tilgjengelig i dag som hevder å gjøre dette, de er ikke alltid nødvendig.

Hvordan redusere forhøyet kortisolnivå

eliminere koffein. Dette er kanskje den raskeste måten å redusere kortisolnivå og her er grunnen; en kopp kaffe kan øke kortisol nivåer med så mye som 30 prosent. Når forhøyet, nivåer kan bli forhøyet i opptil 18 timer.

Få en bedre natts søvn. Selv om noen mennesker tror kanskje at de sover godt nok, kan de ikke får den dype søvnen som trengs for å håndtere stress bedre. Hvis du merker at du er trøtt hele dagen eller våkner ofte om natten, prøv å ta melatonin før sengetid. Melatonin er faktisk et hormon som finnes i kroppen som bidrar til å regulere normale søvnmønster. Noen mennesker har ikke nok av det og trenger kosttilskudd.

Få mer mosjon. Dette vil bygge muskelmasse og slipper to viktige hormoner i hjernen som er kjemiske budbringere; dopamin og seratonin. Disse hormonene anses feel good hormoner, og vil bidra til å redusere stress og kortisol nivåer.

Oppretthold blodsukkernivået. Unngå å spise raffinerte karbohydrater, som forårsaker insulin nagler og en økning i kortisolnivå. På den annen side, spise små balanserte måltider med protein og komplekse karbohydrater som hele korn brød og brun ris, vil bidra til å senke kortisolnivå.

Relax. Mange synes at å lytte til en avslapning CD eller meditere kan hjelpe dem med å redusere stressnivået, til slutt redusere kortisolnivået også. En annen øvelse å prøve yoga, da dette ikke bare slapper av deg, men forbedrer ditt sinn, kropp og ånd.

Hva er årsakene til en forhøyet antall hvite blodlegemer?

Den medisinske termen for et høyt antall hvite blodlegemer er leukocytose. Hvite blodceller er kroppens beskyttelse når du har en infeksjon, og deres formål er å angripe eventuelle virus, bakterier eller sopp som er til stede. Hvis antallet hvite blodlegemer er unormalt høy, kan det være indikasjon på en viss type sykdom. Økte nøytrofile, en type hvite blodceller, kalles neutrofili. Neutrophila er den hyppigste typen leukocytose.

Infeksjoner

Hvis antallet hvite blodlegemer er eksepsjonelt høyt, kan det bety tilstedeværelse av en infeksjon. Kroppens immunsystem reagerer på infeksjonen ved å sende hvite blodlegemer, som er lagret i vev, inn i sirkulerende blod å drepe sopp eller bakterier, og deretter benmargen begynner å produsere flere hvite celler. Etter at infeksjonen har ryddet opp, bør antall hvite blodlegemer tilbake til et normalt nivå.

Medisiner

Visse medisiner kan øke kroppens produksjon av nøytrofile granulocytter, forårsaker en forhøyet antall hvite blodlegemer. Noen av disse medikamentene er kortikosteroider, antibiotika, anti-beslag medisiner og adrenalin.

Bone Marrow Disease

Fordi hvite blodlegemer produseres i benmargen, noen sykdommer, så som myeloproliferative forstyrrelser av benmargen, kan føre til en øket produksjon. Noen av disse inkluderer ulike typer leukemi, myelofibrose, polycytemi vera og noen kreftformer.

Andre betingelser

Fjerning av milten kan resultere i et noe høyere nivå av hvite blodceller. I løpet av den siste måneden av svangerskapet og under fødselen, kan kvinner har en forhøyet antall hvite blodlegemer. Andre årsaker til et høyt nivå av hvite blodceller kan inkludere røyking, fysisk eller følelsesmessig stress og vevsskade. En økt telling kan også være et resultat av en autoimmun sykdom slik som reumatoid artritt.

Betraktninger

Hvis du har en pågående tilstand som garanterer en komplett blodprosent test, og en forhøyet antall hvite blodlegemer blir oppdaget, bør du diskutere resultatene med legen din. I mange tilfeller er årsaken er enkel og lett å behandle. Men i noen tilfeller ytterligere tester kan være nødvendig for å diagnostisere problemet.

Hva er årsakene til litt forhøyet Thyroid nivå?

Det er mange grunner en skjoldbrusk-nivå kan bli litt forhøyet. Komme til riktig grunn, samt forståelse nøyaktig hvilke skjoldbrusk-nivå er forhøyet, er nøkkelen til å få dine nivåer tilbake i sjakk. Avhengig av årsaken til høyde, fange dine skjoldbrusk problemer når nivåene er bare litt off vil la deg få behandling før symptomene blir mer alvorlige.

Thyroid Levels Forklart

Hvis legen mistenker at du har en skjoldbrusk problem, vil han eller hun bruke en blodprøve for å sjekke tre forskjellige thyroid hormonnivået: TSH, T4 og T3. TSH er skjoldbrusk stimulerende hormon og produseres av hypofysen. TSH ber skjoldbruskkjertelen for å produsere T4 (tyroksin), som deretter omdannes til T3 (trijodtyronin). Ifølge Thyroid Foundation of Canada, er T4 faktisk et inaktivt hormon; det endelige T3 produktet gjør faktisk "arbeid" av skjoldbruskkjertelen, som blir sammenlignet med cruisekontrollen i bilen. Skjoldbruskkjertelen styrer stoffskiftet, så i praksis kan det raskere eller tregere alle kroppens systemer.

Forhøyet TSH Levels

Litt forhøyet TSH nivåer indikerer at skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok thyroid hormon, en tilstand også kjent som hypotyreose eller underactive skjoldbruskkjertelen. (Se Resources for normalområdet.) Siden TSH stimulerer skjoldbruskkjertelen, indikerer overflødig TSH at hypofysen prøver å få skjoldbruskkjertelen til å bli mer aktive. Årsaker til forhøyet TSH inkluderer Hashimotos tyreoiditt, en autoimmun tilstand der kroppens eget immunforsvar angriper skjoldbruskkjertelen; graviditet; og hypofysen lidelser. Du kan også utvikle forhøyet TSH nivåer etter å ha strålebehandling, skjoldbruskkirurgi, eller hvis du har en jod-mangel eller tar thyroid undertrykke medisiner på grunn av hypertyreose (overaktiv skjoldbruskkjertel).

Forhøyet T4 og T3 Levels

Forhøyet T4 og T3 nivåer indikerer at skjoldbruskkjertelen produserer for mye skjoldkjertelhormon (hypertyreose). Ifølge American Thyroid Association, T3 nivå er den siste thyroid nivå for å bli uvanlig når det er et problem, så du kan ha en forhøyet T4 og normal T3 hvis du fange din tilstand tidlig. Årsakene til forhøyet T4 og T3 nivå inkluderer Graves 'sykdom, en autoimmun sykdom der skjoldbruskkjertelen blir angrepet og reagerer ved å bli overaktiv; tyreoiditt (betennelse eller infeksjon i skjoldbruskkjertelen på grunn leger ikke forstår); og skjoldbrusk knuter, som er utvekster på skjoldbruskkjertelen.

Behandlinger

Behandlingen avhenger av årsaken til skjoldbruskkjertelen nivå høyde. Forhøyet TSH er behandlet ved hjelp av skjoldbruskkjertelhormon medisiner. Forhøyet T4 og T3 nivå er behandlet ved hjelp thyroid undertrykke medisiner eller radioaktivt jod terapi. Noen ganger, skjoldbrusk nodules kreve kirurgi. Hvis forhøyede nivåer er forårsaket av en midlertidig situasjon, som graviditet eller infeksjon, kan de gå tilbake til normal uten behandling.

Advarsler

Det kan ta tid å finne riktig dosering av medisiner for å behandle forhøyede skjoldbrusk nivåer. Legen din vil jobbe med deg for å overvåke behandlingen.

Hva er årsakene til forhøyet blodtrykk?

En blodtrykksmåling måler hvor mye press blod steder på blodårene under sirkulasjon. En blodtrykkstest leser ett tall over den andre og leses som en brøk. Den øverste nummeret (systolisk) leser den høyeste mengden kraft plassert på blodårene. Den nederste tallet (diastolisk) måler den laveste mengden kraft plassert på blodårene. Vedvarende forhøyet blodtrykk (hypertensjon) kan føre til hjerneslag, hjerteinfarkt, hjertesvikt og aneurisme.

Fedme

Overvektige personer er fem ganger mer sannsynlig at lider av høyt blodtrykk. Den overvektige kroppen fører til at hjertet til å jobbe hardere for å utføre enkle oppgaver. Den langvarig forhøyet puls, kombinert med dårlig kosthold og mangel på mosjon, legger et enormt press på hjerte og blodkar.

Sodium Toxicity

En diett høy i natrium kan føre til forhøyet blodtrykk. Overskudd av natrium i systemet fører blodet til å bli tunge og legger større kraft på blodkar.

Genetikk

En familiehistorie med hypertensjon øker oddsen for en person som lider av høyt blodtrykk. Som de fleste sykdommer, stammer høyt blodtrykk fra en kombinasjon av arv og miljø.

Age

Høy alder kan være en årsak til høyt blodtrykk. Blodårene stive med alderen. Når blodårene blir stive, må blodet pumpes med større kraft gjennom legemet, og skaper forhøyet blodtrykk.

Stress

Langvarig stress blir en faktor i hypertensjon. Stress får kroppen til å frigi hormoner kortisol og adrenalin. Disse hormonene heve hjertefrekvensen, og konsekvent forhøyet puls legger stort trykk på blodårene.

Årsaker til forhøyet PSA nivåer

PSA står for prostataspesifikt antigen og er produsert av prostatakjertelen. Det er trygt for menn å ha PSA nivåer underkant av fire (ng / ml) og for menn 50 eller mindre, er det enda bedre for sine PSA nivåer å være under 3 (ng / ml); noe over dette er forhøyet. PSA blodprøver bør utføres årlig for menn over 50.

Prostate Cancer

Ikke alle menn med forhøyet PSA nivåer har prostatakreft. Faktisk viser en forhøyet PSA-nivå bare en økning i muligheten for prostatakreft med om lag 15%. Noen menn med prostatakreft ikke utvikler forhøyede PSA nivåer.

Prostatitt

Prostatitt, som kan være en bakteriell infeksjon eller bare bekkensmerte, kan føre til forhøyede nivåer PSA.

Forstørret prostata

En forstørret prostata kan også føre til forhøyede PSA nivåer; Dette er en ikke-kreft, urinrør blokkerer tilstand.

PSA nivå Endringer

Mengden av høyden eller hastigheten som PSA nivå endringer er en indikator på graden av fare for prostata helse.

Viktig

PSA nivå testene er ofte den første indikator på en prostata problem, og er derfor viktig for menn å ha.

Hva er meningen med forhøyet WBC?

Hva er meningen med forhøyet WBC?


Ditt immunsystem er avhengig av riktig nivå av hvite blodceller for å forsvare kroppen mot fremmede inntrengere, som bakterier eller virus. Det finnes imidlertid omstendigheter hvor deres fremstilling kan endres, forårsaker en hvit blodcelle (WBC) telling som er enten for lavt for høy.

Hvite blodlegemer

Hvite blodceller (leukocytter) er spesielle celler som er opprettet i benmargen som er gitt ut i blodet for å bekjempe infeksjoner. Hvite blodceller kan svinge i tall basert på immunsystemets nåværende behov.

Infeksjon

Infeksjoner er en av de vanligste årsakene til at hvite blodlegemer kan bli forhøyet. Som kroppen registrerer en infeksjon, starter det en økt produksjon av hvite blodlegemer til å bekjempe infeksjonen. Når problemet er blitt lindret, den hvite blodlegemer tilbake til normalen.

Bone Marrow Disease

Visse benmargs sykdommer som påvirker blodlegemer kan også føre til en forhøyet antall hvite blodlegemer. Disse lidelser omfatter akutt lymfatisk leukemi, myelofibrose og polycytemi, ifølge Mayo Clinic hjemmeside.

Drug Interaction

Visse legemiddelinteraksjoner kan også føre til en forhøyet antall hvite blodlegemer. For eksempel, medikamenter inneholdende enten epinefrin eller kortikosteroider har en tendens til å forårsake overproduksjon av hvite blodceller.

Livsstilsfaktorer

Visse livsstilsvalg kan også føre til en heving i dine hvite blodceller. For eksempel, kan røyke sigaretter føre til en økning i hvite blodceller, så mye slik at de kan begynne å aggregere og forårsake vaskulære skader. Konsekvent stress fører til en forhøyet antall hvite blodlegemer i tillegg, som også kan føre til en økt risiko for vaskulære skader.

Hva gjør en forhøyet antall hvite blodlegemer Angi?

Forhøyede WBC-telling, medisinsk kjent som leukocytose, indikerer en økning i sykdoms hvite blodceller (leukocytter) som sirkulerer i blodstrømmen, som kan oppstå av en rekke årsaker.

Betydning

En telling av mer enn 10.500 leukocytter per mikroliter blod er vanligvis betraktet som en høy hvite blodceller hos voksne.

Funksjon

En forhøyet antall hvite blodceller indikerer vanligvis en infeksjon i legemet, et stoff reaksjon, en benmargs sykdom eller en immunsystemsykdom.

Spesifikke årsaker

Noen mulige årsaker til en forhøyet antall hvite blodlegemer inkluderer leukemi, allergisk reaksjon, legemidler (for eksempel kortikosteroider og adrenalin), meslinger, myelofibrose, infeksjoner, røyking, revmatoid artritt, alvorlig følelsesmessig eller fysisk stress, vevsskade, tuberkulose og kikhoste.

Identifikasjon

Det er fem hovedtyper av hvite blodceller, hver med en annen sykdom-kampene aktivitet. Å vite hvilken type er forhøyet med på å bestemme den underliggende årsaken.

Betraktninger

Det er best å snakke med legen din dersom tester indikerer et høyt antall hvite blodlegemer. Den spesifikke type celle som er hevet og resultater fra andre tester kan tyde på det underliggende problemet, eller ytterligere tester kan være nødvendig.

Hva er årsakene til forhøyet alkalisk fosfatase?

Hva er årsakene til forhøyet alkalisk fosfatase?


Alkalisk fosfatase er et kjemikalie som kalles et enzym som finnes naturlig i kroppen. Nivåer av dette enzymet i blodet kan stige på grunn av en rekke medisinske tilstander.

Leverproblemer

En rekke problemer i leveren kan føre til forhøyede nivåer av alkalisk fosfatase. Ifølge University of Michigan Health System, disse inkluderer kreft, infeksjon, blokkering fra en gallestein eller svulst, skader forårsaket av giftstoffer og betennelser fra enkelte medisiner.

Bone Disease

Bein sykdommer, inkludert bein kreft, kan føre til at nivået av alkalisk fosfatase å stige, ifølge University of Michigan Health System.

Vekst

Høye nivåer av alkalisk fosfatase er funnet i voksende mennesker og under vekst spruter, er så alkalisk fosfatase tester ikke ofte utført på barn, ifølge Medline Plus.

Andre grunner

Andre årsaker til forhøyet alkalisk fosfatase inkluderer hormon problemer, ikke å ha nok vitamin D, nyresykdom og graviditet, ifølge University of Michigan Health System.

Betraktninger

Laboratorier testing for alkalisk fosfatase har ulik normale områder, slik at en lege kan hjelpe hans pasient tolke hans resultater på riktig måte, ifølge Medline Plus.