Digidexo.com

symptomer på forestående hjerneslag

Tegn og symptomer på forestående hjerteinfarkt hos kvinner

Tegn og symptomer på forestående hjerteinfarkt hos kvinner


Trettitre prosent av amerikanske kvinner dør av hjertesykdom, ifølge National Heart Lung, and Blood Institute. Byrået sier også kvinner er mer sannsynlig enn menn for å dø etter et hjerteinfarkt. En studie fra National Institutes of Health 2003 fant at 95 prosent av kvinnene har opplevd ulike symptomer en måned før deres hjerteinfarkt. Erkjennelsen av disse tidlige symptomer når de oppstår sammen kan være nøkkelen til å redusere antall kvinner som dør av hjerteinfarkt.

Fatigue

Nummer én rapporterte tidlig symptom på et hjerteinfarkt hos kvinner er uforklarlig tretthet. Sytti prosent av kvinnene i 2003 studie utført av National Institutes of Health rapporterte at de følte seg utmattet uten noen åpenbar grunn en måned eller enda mer før de hadde sine hjerteinfarkt. Noen kvinner rapporterte at de var så slitne, de kunne ikke engang gjøre sin seng uten å ta en pause.

Søvnproblemer

Førti-åtte prosent av kvinnene i undersøkelsen sa at de hadde problemer med å sove i løpet av måneden før deres hjerteinfarkt. Søvnforstyrrelser inkluderer våkner ofte midt på natten, eller har problemer med å gå i dvale.

Pusteproblemer

En annen vanlig rapportert tidlig symptom på et hjerteinfarkt hos kvinner er pusteproblemer eller kortpustethet. Førti-to prosent av kvinnene i undersøkelsen opplevde kortpustethet i løpet av måneden før deres hjerteinfarkt. Kortpustethet er ikke ofte behandlet som et alvorlig symptom i seg selv, men det kan være farlig hvis det skjer med disse andre tidlige faresignaler.

Fordøyelsesbesvær

Fjerde på listen over tidlig varsling tegn på hjerteinfarkt hos kvinner er dårlig. Fordøyelsesproblemer kan oppleves som halsbrann eller en ubehagelig full følelse under eller etter et måltid. Dette problemet er noe de fleste kvinner sjelden ta hensyn til, bortsett fra å pop en syrenøytraliserende tablett, men 39 prosent av kvinnene i 2003-undersøkelsen rapporterte dårlig en måned før deres hjerteinfarkt.

Angst

Angst er en annen tidlig varsling tegn på hjerteinfarkt hos kvinner, og det er like vanskelig å klassifisere som de andre tegnene. Angst er en normal reaksjon på stress, men noen ganger folk føler seg engstelig uten noen åpenbar grunn. Hvis du ikke opplever stress i livet ditt, men du opplever angst, er det på tide å få sjekket ut.

Advarsel tegn på forestående slag

Et hjerneslag kan komme ned som en bolt ut av det blå --- en skremmende prospektet. Men å vite advarselen tegn på et slag kan hjelpe deg å beskytte deg selv og dine kjære. Jo før et hjerneslag er behandlet, jo bedre er sjansene for utvinning er.

Snakker

Utydelig ord eller glemme dine ord kan være tegn på slag.

Lammelse

Hvis du føler deg svak eller nummen i armer, ben eller ansikt, som kan være et slag faresignal, spesielt hvis svakhet er på den ene siden av kroppen.

Seeing

Problemer med å se på ett øye --- uskarpt eller dobbelt syn - er et tegn på en forestående slag.

Samordning

Svimmelhet eller ubalanse og har problemer med turgåing er hjerneslag faresignaler.

Hodepine

En advarsel tegn på en forestående hjerneslag er en alvorlig hodepine. Du kan også ha nakke eller ansiktssmerter eller brekninger.

TIA

En forbigående iskemisk attakk (TIA) er som en midlertidig slag --- blodstrømmen til hjernen din er kuttet av for bare en kort stund. Symptomer i opptil 24 timer, og deretter gå bort, uten noen merkbar permanent effekt. En TIA kan sette deg i fare for hjerneslag.

Tegn på forestående slag

Kjenne tegn på en forestående hjerneslag kan redde livet ditt. Et hjerneslag er et angrep på hjernen, og jo raskere du reagerer, jo mer sannsynlig at du vil være i stand til å redusere alvorlighetsgraden av hjerneslag. Hvis du mistenker at du eller noen du er sammen med er å ha et hjerneslag, oppsøke lege umiddelbart.

Forbigående iskemiske angrep

Forbigående iskemiske anfall, kalt TIA, er forløpere til et slag, og det er derfor et TIA er kjent som en advarsel hjerneslag. En TIA er lignende til å ha et hjerneslag.

Definisjonen av TIA

Når du har et TIA, kan blodstrømmen til hjernen kuttes midlertidig. Det kan være en blokkering i arterien som gir blod til hjernen.

Symptomer

Symptomer på slag kan oppstå raskt, og kan inkludere nummenhet i ekstremiteter og ansikt, svimmelhet, problemer med å snakke, tåkesyn, tap av balanse og en alvorlig, vedvarende hodepine som ikke kan lindres.

Varighet

En person som opplever TIA kan ha symptomer for bare noen få minutter, eller for så lenge som 24 timer. Det kan ikke være noen varige effekter.

FAST

FAST er en måte å finne ut om en person opplever et slag eller TIA. F står for ansikts svakhet, A for arm svakhet, S for tale vansker, og T for tid til å handle.

Legehjelp

Strokes kan være livstruende. Det er viktig å gjenkjenne tegn slik at du kan handle umiddelbart.

Tegn på en forestående jordskjelv

Tegn på en forestående jordskjelv


En definitiv tegn på en forestående jordskjelv, som i 2011, har så langt ligget gjemt forskere. Ifølge US Geological Survey, hverken de "heller Caltech eller noen andre forskere har noen gang spådd et stort jordskjelv." Til tross for manglende vitenskapelig bevist tegn på en forestående jordskjelv, finnes nok av anekdotiske bevis.

Animal Behavior

Hvis gamle koner 'tales er å bli trodd, er merkelig dyrs atferd et tegn på en forestående jordskjelv. Mange moderne rapporter detalj noen menneskers påstander om at deres kjæledyr rømte eller ellers handlet ut av karakter før et jordskjelv. Ifølge USGS, tidlige greske referanser rapportere uvanlig dyrs atferd før et stort jordskjelv. I den gamle kontoen, gnagere, reptiler og noen insekter flyktet fra sine hjem for sikkerhets flere dager i forkant av et stort jordskjelv. Sammenhengen mellom merkelig dyrs atferd og økt seismisk aktivitet ikke er definitivt bevist. På grunn av det vell av anekdotiske bevis, er noen forskere forfølge dette mysteriet, ifølge USGS.

Sensitive People

Noen påstår at de kan føle et jordskjelv. De som tror de kan forutsi en forestående jordskjelv rapport en rekke tegn og symptomer som de angivelig erfaring før et jordskjelv. Hyppigst rapporterte tegn inkluderer hodepine og en generell følelse av ubehag. USGS sier på sin hjemmeside at ingen vitenskapelig forklaring finnes for de som hevder å være følsom for jordskjelv.

Boom Sound

USGS melder at høyt boom-lignende lyder oppstår like før og under jordskjelv, ifølge enkelte vitneutsagn, men ingen vitenskapelige bevis finnes for å støtte eller forklare dette fenomenet. Noen forskere mener at "boom" lyd kan være forårsaket av mindre jordskjelv som er for grunt til å bli oppdaget av seismisk overvåking utstyr, ifølge USGS.

Vær

"Jordskjelv vær" finnes ikke, til tross for mange tror og folklore. Ifølge USGS, jordskjelv forekommer i alle typer værforhold. Imidlertid, i henhold til usgs, store lavt trykkfronter fra store stormer, orkaner eksempel, kan være en katalysator for noen jordskjelv.

Symptomer på et massivt hjerneslag

Før har en massivt hjerneslag, vil mange mennesker opplever varseltegn av noe slag. Disse signalene blir referert til som TIA, eller TIA. Dette er hva som forårsaker symptomene på hjerneslag i stedet for skaden. Mange ganger symptomene vil bare vare i ca fem minutter, noe som gjør dem lett å ignorere; derimot, er en TIA et rødt flagg som et slag kommer, slik at symptomene bør ikke ignoreres.

Tale

De som opplever en TIA generelt har utydelig tale, problemer med å forstå hva som blir sagt til dem, eller talevansker. De tror kanskje de sier noe, når det i virkeligheten ingenting kommer ut.

Visjon

Tap av syn eller dobbelt syn er et annet vanlig symptom på et TIA. Dette kan skje i ett eller begge øyne.

Svakhet

En TIA kan produsere en svakhet eller lammelse i en arm og ben, samt ansiktet. Dette skjer som regel i bare en side av kroppen.

Balanse

De som opplever en TIA vil ha en vanskelig tid å opprettholde sin koordinasjon, mister balansen lett og kan ha en vanskelig tid å gå.

Advarsel

Det er mulig å oppleve en eller alle av disse symptomene før har en massivt hjerneslag. Selv om disse symptomene kan gå bort etter noen få minutter, er det viktig å oppsøke lege umiddelbart når de har inntruffet.

Symptomer på en tilstoppet Artery i nakken

Et tett arterie i halsen er også referert til som karotid arteriesykdom. Denne tilstanden er det som fører til slag, ettersom blodtilførselen er avskåret til hjernen i en lengre tidsperiode. Det er vanskelig å si om du har denne sykdommen, siden det ikke er noen symptomer før utbruddet av et slag. Men å ha hjertesykdom er et stort faresignal. Likeledes tegn på hjerneslag er generelt sterke indikatorer på at en arterie er tett i halsen.

Synsproblemer

En av de første tegnene på en tett arterie i halsen eller om en forestående hjerneslag er utbruddet av uskarpt syn. Dette vil som regel komme plutselig. Du kan også oppleve fullstendig tap av synet på ett øye ut av ingenting, noe som kan bety at du er i midten av et slag, noe som gjør øyeblikkelig legehjelp er nødvendig.

Nummenhet

Nummenhet i en del av kroppen din, eller på den ene siden av kroppen din er en annen indikator på en tett arterie. Du kan legge merke til at den ene siden av ansiktet eller armen eller beinet er prikking og at du ikke lenger kan føle sensasjonen i dette området. Dette kan være en indikasjon på at du er i midten av et slag eller ved utbruddet av en.

Svakhet

Plutselig følelsen veldig svak på den ene siden av kroppen din er et annet symptom på en tett arterie. Du kan føle deg som om du ikke kan ordentlig kontrollere dine lemmer, at ansiktet ditt er sagging eller at du ikke kan flytte den ene siden av kroppen din i det hele tatt. Igjen er rask legehjelp er nødvendig for å begrense skadene av en tett arterie.

Forvirring

Føler generelt desorientert, ofte ut av det blå, er et annet symptom på en tett arterie i halsen eller et slag. Du kan føle ut av balanse, svimmel eller liker du kommer til å besvime. I alvorlige tilfeller kan du gå inn i koma. Ved første tegn på forvirring eller desorientering, bør du oppsøke lege.

Svelgeproblemer

Plutselig har problemer med å svelge er et annet symptom på hjerneslag eller en tett arterie. Du kan føle deg som om det er noe fast i halsen eller som om selve svelgemekanismen ikke lenger fungerer som den skal. Dette kan være forståelig alarmerende, noe som gjør rask legehjelp avgjørende.

CVD Symptomer

CVD Symptomer


Cardiovascular Disease, eller CVD, er en av de viktigste årsakene til dødsfall i den vestlige verden. CVD inkluderer noen sykdommer som omfatter hjertet og sirkulasjonssystemet som angina, hjerteinfarkt og hjerneslag. Det er viktig å være i stand til å gjenkjenne symptomer på hjerte- og karsykdom slik at du kan oppsøke lege og gjøre endringer i livsstilen din, noe som kan bidra til å forhindre sykdom og tidlig død.

Brystsmerter

Brystsmerter under trening, stress eller kaldt vær kan være et tegn på CVD, særlig hvis smertene sprer seg til skuldre, nakke og armer. Denne smerten er kjent medisinsk som angina og representerer en mangel på oksygen til hjertet, forårsaket av muskelsvakhet eller blokkerte arterier. Utvidet smerter eller ubehag i midten av brystet som sprer seg til skuldre, nakke og armer er også et faresignal for et hjerteinfarkt. Hvis du kjenner igjen dette symptomet på noe punkt, ringe nødtelefonen umiddelbart.

Hjertebank

Uregelmessig eller forhøyet puls, ofte demonstrert av kortpustethet under daglige oppgaver eller lett fysisk aktivitet, kan være et symptom på CVD. En lege kan overvåke hjerterytmen din over en kort periode for å finne ut om du har hjertesykdom, og kan gi deg råd om måter å rette opp dette problemet. En raskt forhøyet puls, spesielt når sammen med andre symptomer på CVD, kan være et tegn på en forestående hjerteinfarkt.

Feverishness

Angst og ubehag i brystet kombinert med feber symptomer som klam hud, kvalme, svimmelhet, åndenød og besvimelse er symptomer på forestående hjerteinfarkt og krisetiltak bør tas umiddelbart på en erkjennelse av disse faresignaler.

Svakhet

Plutselig svakhet i armer og ben med en nummen følelse i ansiktet er et av symptomene på hjerneslag og bør få akutt legehjelp så snart som mulig. En følelse av generell svakhet i hele kroppen, ørhet og besvimelse kan være tegn på hjertesvikt eller hjerteinfarkt og garanterer også rask medisinsk behandling.

Symptomer Med LH Surge

Symptomer Med LH Surge


Under fertil år, de fleste kvinner opplever en luteiniserende hormon (LH) hver måned. LH-stigningen er en indikator på eggløsning.

LH Surge Definition

I menneskelige hunner, er et egg slippes hver måned fra eggstokken til å reise gjennom egglederne, noe som resulterer i menstruasjon. LHS fra hypofysen stimulere eggstokkene å frigjøre egg. Frigjøringen av disse hormonene er kjent som LH-bølge (se referanser 1).

Tegn og symptomer på LH Surge

LH-stigningen, en indikator på eggløsning skjer på ca dag 14 i menstruasjonssyklusen. Tegn og symptomer på forestående eggløsning kan omfatte mild magekramper, økning i basal kroppstemperatur, og en økning i klare, glatte vaginale sekreter. Disse symptomene forsvinner etter eggløsning (se referanser 2).

Viktigheten av LH Surge

LH-stigningen er nødvendig for å oppdage når du planlegger en graviditet. Selv om det er mulig, graviditet etter månedlig eggløsning er sjeldne (se referanser 2)

Grunner for ikke inntreffer LH Surge

LH-stigningen avtar og til slutt forsvinner i løpet av pre- og post-menopause. Konsultere med en medisinsk faglig hvis du har problemer eller spørsmål angående din reproduktiv helse.

Detection Metoder for LH Surge

Over disk LH-stigningen gjenkjenning kits er tilgjengelig på de fleste apotek. Med henblikk på kunstig inseminasjon, medisinske fagfolk bruker en transvaginal ultralyd for å overvåke eggstokkene og oppdage egg vekst (se referanser 3).

Hvordan unngå abort

Abort kan være en traumatisk opplevelse. Spontanabort oppstår vanligvis i første trimester (de første tre månedene) av svangerskapet og er ofte forårsaket av en genetisk defekt. Visse helsemessige forhold og livsstilsfaktorer kan øke risikofaktorer, men det er skritt du kan ta for å redusere risikoen for spontanabort.

Bruksanvisning

Hvordan unngå en spontanabort

•  Få riktig medisinsk behandling så snart du finner ut at du er gravid. Tidlig helsesektoren kan gjøre en forskjell i å ha en sunn graviditet.

Hvis du allerede har en eksisterende helsetilstand følge opp med din lege når du blir gravid. Stille spørsmål og uttrykke dine bekymringer. Hvis du tar noen medisiner konsultere wtith din lege om den effekten de kan ha på ditt ufødte barn, og hvordan helsetilstander kan påvirke svangerskapet. Å være informert er et viktig skritt mot en sunn graviditet.

Spis sunt. Et sunt kosthold kan sikre at du og barnet ditt få de næringsstoffene du trenger. Kutte ned på salt og bearbeidet mat. Spis rikelig med frukt og grønnsaker.

Slutte å røyke. Kvinner som røyker er har en høyere risiko for spontanabort enn de som ikke røyker. Hvis du røyker, stoppe nå. Ikke sette ditt ufødte barn i fare.

Styr klar av alkohol og koffein. Ikke drikk alkohol. Når du drikker så gjør det ufødte barnet. Alkohol passerer gjennom placenta og påvirker fosteret. Kutte kaffe og andre koffeinholdige drikker fra kosten din i løpet av svangerskapet. Koffein har nylig blitt knyttet til spontanabort. Ta forholdsregler og unngå koffein.

Sengeleie kan anbefales hvis du allerede er på en høy risiko for spontanabort eller hvis du har opplevd noen smerter og / eller blødning.

Avstå fra sex hvis du har opplevd noen smerter eller blødninger. Ta kontakt med din lege for å forsikre deg om at du ikke er i fare for spontanabort.

Tips og advarsler

  • Hvis du opplever noen blødninger, smerter og / eller kramper konsultere legen din umiddelbart. Lett blødning eller spotting kan være normal, men blødninger og kramper, samt smerter i korsryggen kan være symptomer på forestående abort.

Hvordan å minimere hetetokter

Hetetokter er et symptom på forestående overgangsalder at mange kvinner må møte når de blir eldre, men hetetokter trenger ikke å være ødeleggende. Mer enn 60 prosent av amerikanske kvinner opplever hetetokter, og antallet stiger vesentlig for dem som overgangsalder er utløst av en medisinsk behandling eller prosedyre. Mens hetetokter kan være ubehagelig, kan de også bli kontrollert og minimeres med noen enkle strategier.

Bruksanvisning

•  Hold en liten, bærbar, elektrisk vifte tilgjengelig på skrivebordet ditt og i din favoritt rom i huset. Hetetokter kan utløses og forverres av kroppens indre temperatur, og være i stand til å skape en rask bris kan ha en dramatisk effekt i å motvirke en varm flash.

Dress i lag, uansett årstid. Dette tillater deg å fjerne klesplagg som er nødvendig når du føler deg selv vokser altfor varm.

Slutte å røyke. Tobakksbruk har vært knyttet til hetetokter samt til hjertesykdommer og mange typer kreft.

Tips og advarsler

  • Senke en høy body mass index - dvs. å miste vekt - kan bidra til å redusere hyppigheten av hetetokter, som kan øke hyppigheten og intensiteten av ditt treningsprogram.
  • Legge noen form for avspenningsteknikk til slutten av treningen kan redusere stress og hjelpe deg å sove bedre om natten, som begge kan ha en positiv effekt på hetetokter og andre overgangsplager.
  • Hetetokter er ikke farlig, men noen urtemedisiner kan være. Sjekk alltid med legen din før du prøver noen form for medisiner for hetetokter. Et hederlig lege vil kunne hjelpe deg til kosttilskudd som er sikreste og har størst sjanse til å gi resultater.

Årsakene til Solstikk

Årsakene til Solstikk


Solstikk er en alvorlig, potensielt livstruende tilstand som påvirker kroppens temperaturregulering. Dødsfall fra solstikk er mer vanlig enn mange er klar over. For eksempel, i årene 1992 og 2002 var det tilskrives solstikk i Arizona 52 dødsfall. Risikoen for solstikk varierer avhengig av hvor en person bor.

Eksterne årsaker

Solstikk, noen ganger kalt heteslag, er forårsaket av overdreven og langvarig eksponering for sol eller varme i varmt klima eller miljøer. Som miljø temperaturen stiger, kroppens naturlige kjølesystemer begynner å jobbe. I tider med fysisk aktivitet eller etter lengre tid i solen eller varme, kroppens systemer enten ikke fungere godt nok, eller slutte å virke helt.

Fysiske Triggers

Kroppen reduserer kroppens varmetap via svette. Som en person svetter, svetten på huden fordamper. Legemet blir avkjølt gjennom denne fordampningskjøling. Dersom den omgivende lufttemperaturen er for høy, kan dette fordampende kjølevirkningen ikke tilstrekkelig senke kroppskjernetemperatur. Som denne temperaturen stiger, blir kroppen nærmere og nærmere solstikk. Solstikk kan også være forårsaket av kroppen har lite væske på grunn av overdreven svette. Hvis kroppen ikke har nok væske til å svette, begynner kroppens naturlige kjølesystemet til å mislykkes. Når kjølesystemet svikter, kan kjerne kroppstemperatur begynner å nå farlig høye nivåer.

Fysiske symptomer

Fysiske symptomer på forestående solstikk kan inkludere varme kramper, som oppstår like kroppen begynner å gå inn i fase av kritisk dehydrering som står foran solstikk. Symptomer på sol eller heteslag kan være mangel på svette, spyles hud, blek hud, lilla hud, rask pust og puls, utvidede pupiller, apatisk atferd eller forvirring.

Behandle Mistenkt Solstikk

Solstikk kan være dødelig. Hvis du mistenker at du eller noen du kjenner kan være lider av solstikk eller noen annen form for heteslag, er det svært viktig at personen får medisinsk behandling. Hvis det ikke er mulig, vil fordype personen i et kjølig bad bidra til å redusere kjernekroppstemperatur. Dersom dette ikke er mulig, kan plassere håndklær dyppet i kaldt vann direkte på huden hjelpe. Cool, våte håndklær må re-gjennomvåt og re-anvendt til kjernetemperaturen senkes. En av de farligste fysiske årsaker til solstikk er en mangel på blod til hjernen. Det er viktig å heve offerets føtter for å hjelpe blodstrømmen til hjernen.

Hindre Solstikk

Den beste måten å unngå solstikk er å sikre en tilstrekkelig grad av fuktighet. Bruk lyse, lette porøs klær som vil reflektere solens varme bort fra kroppen og gir mulighet for enkel fordampning eller svette. Hatter som reflekterer solen vekk fra hodet er også nyttig. Den viktigste måten å forebygge solstikk er å drikke rikelig med væske.

Tegn og symptomer på hjerneslag for menn

Tegn og symptomer på hjerneslag for menn


Rammet av slag er en alvorlig helserisiko som rammer ca 700.000 amerikanere hvert år. Selv om de fleste overlever, evnen til å identifisere hjerneslag symptomer tidlig spiller en viktig rolle i den samlede effekten av slaget. De vanligste symptomene på hjerneslag er identiske hos menn og kvinner, men det er noe som tyder på kjønn kan være en faktor i hvilke av symptomene er oftere utstilt. Svakhet i ansiktet eller ekstremiteter, forvirring, utydelig tale og problemer med å gå er de tre mest vanlige tegn og symptomer på hjerneslag for menn og kvinner.

Identifikasjon

Et hjerneslag er oksygenmangel til hjernen og påfølgende skadene som oppstår på grunn av blokkering eller blødning. Selve hjernen forbruker om lag 20 prosent av oksygenet tatt inn gjennom åndedrett. Hvis blodårene i hodet er ikke i stand til å levere oksygenrikt og næringsrikt blod til hjernen, alvorlige skader, kan tap av hjernefunksjon og død resultatet hvis behandlingen ikke gis raskt. Tilstedeværelsen av slagsymptomer er en indikasjon på at minst midlertidig tap av hjernefunksjon allerede forekommer.

Tradisjonelle Symptomer

Ifølge American Heart Association, er det fem vanlige, tradisjonelle symptomer på hjerneslag. Disse symptomene er nummenhet eller svakhet i ansikt eller en ekstremitet (særlig på den ene siden av kroppen), problemer med å snakke eller forvirring, problemer med å se på ett eller begge øyne, svimmelhet eller problemer med å gå og alvorlig hodepine. Den plutselige utbruddet av noen av disse symptomene er i seg selv en indikasjon på et mulig slag hos både menn og kvinner. Foreningen skiller ikke mellom symptomer for menn og kvinner.

Prodromal symptomer

Prodromale symptomer er de som oppstår på og indikerer begynn av en sykdom eller tilstand. For et slag, prodromal symptomer oppstår mer enn 24 timer før alvorlige symptomer kan tyde akutt hjerneslag og føre til sykehusinnleggelse. I minst én studie (Resource 2), de vanligste prodromal symptomer hos kvinner og menn var identiske. De var svakhet, problemer med å snakke og vanskeligheter med å gå. Bare om lag en tredjedel av både menn og kvinner rapporterte prodromal symptomer i det hele tatt.

Akutte symptomer

I den samme studien ble symptomer som oppstod i løpet av de 24 timene med opptak til sykehuset vurderes akutt. Igjen, de hyppigst rapporterte akutte symptomer var identiske hos kvinner og menn. Igjen var de svakhet, problemer med å snakke og vanskeligheter med å gå. En separat studie (Referanse 3) fant at hyppigheten av to av disse symptomene kan være korrelert med kjønn. Selv ansikts svakhet er den vanligste symptomet hos både menn og kvinner, er det rapportert noe oftere hos kvinner; om problemer med å gå er den tredje vanligste symptomet hos både menn og kvinner, er det rapportert noe oftere hos menn.

Viktigheten av symptomer

Selv om risikofaktorer for hjerneslag kan identifiseres på forhånd, er en faktisk hjerneslag vanskelig å identifisere og diagnostisere før selve symptomene er til stede. På dette punktet, kan hvert minutt som utløper uten akutt medisinsk behandling medføre betydelig og varig hjerneskade. Dermed kan gjenkjenne symptomer på hjerneslag tidlig ha en betydelig effekt på sjansen for overlevelse og livskvalitet etter et slag.

Forbigående Thyroid Tumor Symptomer

Når du lider av en svulst på skjoldbruskkjertelen, vil du vanligvis ikke opplever noen tegn eller symptomer som en formasjon har utviklet på denne kjertelen. Det er ikke før mye senere, når svulsten har kommet, at enhver form for indikatorer vil selv manifest. Faktisk, er dannelsen av tumorer eller kreftutvikling innenfor denne kjertel av legemet relativt sjeldne. Så, hvis du skulle lide noen tegn eller symptomer som en svulst har utviklet, er det best å kontakte legen din for å få tilstanden riktig diagnostisert.

Kul

En av de mest dominerende symptomer av forbigående skjoldbrusk svulst vil innebære utviklingen av en klump på halsen din. I de tidligere stadier, vil du ikke engang være i stand til å føle er tilstedeværelse. Men som svulsten vokser og utvikler seg, bør du være i stand til å faktisk føler dette klump rett under huden nær adamseplet, ifølge Cleveland Clinic.

Smerte

En gang, vil denne klumpen også komme med en viss grad av smerte og ubehag. Mye som klump i seg selv, denne smerten og ubehaget vil ikke manifest før mye senere i utviklingen av svulsten. Smerte og ubehag forbundet med en forbigående tumor thyroid vil generelt bli isolert til nakken og halsen.

Hevelse

Mange ganger, vil en forbigående thyroid svulst begynner å påvirke lymfeknutene i nakken. Ettersom nærværet av svulsten utvikles, kan lymfeknutene begynne å svelle og oppflamme. Vanligvis ville du ikke nødvendigvis merke noen betennelse mindre du var å ta og føle området av halsen, men det finnes anledninger at denne betennelsen kan ses med det blotte øye.

Vocal Endringer

Et annet symptom på en forbigående thyroid svulst ville innebære noen endring i stemmen din. Dette er i stor grad på grunn av plasseringen av svulsten. Som svulsten vokser og utvikler seg, kan du begynne å oppleve økt episoder av heshet, på halsen og råhet til tekstur av stemmen din. Det kan også endre den generelle pitch eller lyden av stemmen din.

Svelge Issues

Sammen med dannelsen av klump og tilstedeværelsen av smerte, kan du begynne å oppleve noen problemer rundt din svelge. Dette kan skje under måltider, forbruket av drikkevarer eller bare mens svelge spytt.

Pusteproblemer

På grunn av plasseringen av tumoren, kan det faktisk begynne å begrense eller blokkere passasjen av luftveiene, i det vesentlige påvirker den måten som puster. Du kan begynne å legge merke til en vanskelighet i å ta en pust, fange pusten eller puste generelt. Med dette redusert evne til å puste, kan du bli ør, svimmel eller oppleve noen trøtthet som følge av mangel på oksygen.

Skilt og symptomer og behandling for arteria carotis stenose

Arteria carotis stenose er en innsnevring av arteriene som frakter blod og oksygen til hjernen. Tilstanden er noen ganger referert til som carotisar sykdom, ifølge El Camino Hospital. Noen pasienter opplever ikke symptomer med carotisstenose, men når hjernen er fratatt oksygen, symptomene begynner å dukke opp.

Utydelig tale

Når hjernen er ute av oksygenrikt blod, symptomer som utydelig tale og problemer med å forstå andre er en advarsel tegn på alvorlig sykdom. Disse symptomene kan være tegn på et slag eller at et slag er overhengende, ifølge Mayo Clinic. Symptomer som utydelig tale kan også være et tegn på en forbigående iskemisk anfall, som er et plutselig tap av blod til hjernen, ifølge El Camino Hospital.

Synstap

Visjon bli uskarpe eller et tap av synet på ett eller begge øyne. Med en forbigående iskemisk anfall, er tap av synet midlertidig og kan vare i bare noen få minutter eller 24 timer. En forbigående iskemisk anfall kan være en advarsel tegn på en forestående slag og krever øyeblikkelig legehjelp.

Nummenhet og prikking

Nummenhet og kribling oppstår i ansiktet eller armer og ben og kan være begrenset til en side av kroppen.

Lammelse

Pasienter med et tap av blodstrømmen til hjernen kan oppleve lammelse på en side av kroppen. Pasienten kan ikke være i stand til å flytte de berørte lemmer. En TIA ikke alltid skje før et slag. Under et hjerneslag, pasienter opplever et tap av blodtilførsel til hjernen for en lang nok periode til å forårsake varig skade på hjernen.

Bevisstløshet

Pasienter som opplever et tap av blodtilførsel til hjernen kan lide av bevisstløshet under angrepet, ifølge Cedars-Sinai. Mens symptomene på TIA forårsaket av carotisstenose kan være midlertidig, må en lege vurdere dem umiddelbart. Disse angrepene kan være en advarsel tegn på et slag som kan være invalidiserende.

Stenter

Stenting er en behandling for carotisstenose som bruker angioplastikk å åpne arterien og fjerne blokkeringen. Stenten blir brukt i arterien for å holde den åpen og forbedre blodstrøm. Fremgangsmåten er mindre inngrep enn en operasjon for å åpne arteriene og fjerne tilstoppingen.

Antikoagulerende medisiner

Leger bruker blodfortynnende medisiner for pasienter som har en blokkering som er mindre enn 50 prosent. Aspirin er et eksempel på antikoagulerende medikamenter som hindrer forekomsten av blodpropper.

Kirurgi

Operasjonen for å fjerne plakk fra arteriene er en endarterektomi prosedyre. Leger foreta et innsnitt i halsen og fjerne plaque fra arteriene for å øke blodstrømmen og redusere risikoen for slag.

Hva er Tegn og symptomer på hjerteproblemer?

Erkjenner de tidlige tegn på hjerteproblemer kan du søke medisinsk hjelp og behandling, og gjøre livsstilsendringer for å hindre en eventuell hjerteinfarkt eller hjerneslag. Skiltene variere, så det er viktig å være klar over din egen kropp. Hvis noen av symptomene oppstår, rapportere dem til legen din og få riktig diagnose.

Puste Troubles

Du kan ha problemer med å fange pusten eller ta et dypt åndedrag. Problemet kan oppstå under aktivitet eller mens du er inaktiv. Hvis det oppstår under søvn, vil du våkne opp trøtt fra din manglende evne til å puste lett i løpet av natten. En følelse av trykk i brystet signaliserer en mulig hjerteinfarkt, så søker oppmerksomhet.

Fatigue

Å være sliten etter en sen kveld eller overflødig trening skiller seg fra følelsen av absolutt trøtthet som kommer over folk med hjerteproblemer. Hvis du ikke kan gå lett, gå i trapper, eller gjøre noen av aktivitetene som er normalt for deg, så se din lege.

Angina / brystsmerter

Hvis tidlige varseltegn har blitt ignorert, en av de mest åpenbare symptomer på et hjerteproblem er brystsmerter. Angina smerter i brystet kan være midlertidig, som oppstår under trening, og det stopper når aktiviteten stopper. Dette kan føre en person til å overse skiltene, men det er en advarsel om at hjertet ditt ikke er å få en god flyt av blod.

Hevelse

Hevelse i ekstremitetene eller vektøkning som ikke skyldes overflødige kalorier, kan være et tegn på at du opprettholder væske i kroppen din. Den tilstand, kalt ødem, kan være et resultat av et problem med hjertet i hvilken blodet avtar og påvirker evnen av nyrene til å behandle fluid, slik at det i vev. Hvis væske bygger seg opp i lungene, produserer det hoste.

Racing Heartbeats

Hjertet kan dunk tungt i brystet, rase eller slå uberegnelig. Disse tegnene på at ditt hjerte ikke slår på en normal rytme bør undersøkes.

Kvalme / besvime

Hvis blodet ikke blir pumpet skikkelig til hodet eller fordøyelsessystemet, vil du føle det som svimmelhet eller kvalme. I alvorlige forhold, kan det være et tegn på en forestående hjerteinfarkt.

Symptomer hos menn og kvinner

Selv om mange av de typiske tegn og symptomer på hjerteproblemer gjelder likt for begge kjønn, kan kvinner få mer generelle symptomer, som tretthet. Det samme gjelder for advarsler på hjerteinfarkt hos kvinner. De kan ikke føle den tradisjonelle smerter i brystet, men føler det i nakke, skulder eller rygg, og kan være usedvanlig trøtt, kvalm og svimmel.

Canine Stroke Symptomer

Erkjennelsen symptomene på en hjørnetann hjerneslag kan aktivere en riktig behandling plan som kan føre til en gunstig prognose. Når antatt å være en sjelden hendelse, hjørnetann slag blir diagnostisert oftere og nøyaktig. Det er sant, takket være avansert teknologi. Observere en eller flere av disse symptomene indikerer en grundig evaluering av hunden er nødvendig. Det er to typer av slag som påvirker hunder: iskemiske (som følge av en plutselig mangel på blod til hjernen) og hemorrhagic (som er forårsaket av en blodåre sprekker i hjernen). Disse symptomene kan også reflektere den type slag og det berørte området av hjernen.

Leder Tilt

Legemiddel definert som den unormale stilling av hodet i hvilken det ene øret er lavere enn den andre, er hodet tilt ofte den første merkbare symptom på en hjørnetann slag. Selv om hodet tilt er ikke spesifikke for slag, kan en rask diagnose oppnås med hjerneskanning.

Tap av Balanse

Symptomer på en hjørnetann hjerneslag er manifestert i henhold til plasseringen av den berørte delen av hjernen. Et tap av balanse, ofte beskrevet som en beruset rave, betyr at hjernebarken eller lillehjernen har lidd et opphør av blodsirkulasjonen

Apati

Siden et hjerneslag kan føre til svakhet i alle ekstremiteter, kan dette ved første synes å være apati. Hvis hunden ikke er i stand, snarere enn villige til å gå og stå, kan diagnosen hjerneslag være forestående.

Blindhet

Avhengig av plasseringen av slaget i hjernen, kan føre til blindhet. Dette symptomet kan reverseres dersom årsaken til hjerneslag er en hindring på synsnerven, og hvis den delen av hjernen som regulerer syn ikke er permanent skadet.

Brå endring i atferd

Hvis hunden ikke reagerer når kalt - eller hvis kjæledyret plutselig dukker opp forvirret da bedt om å utføre en enkel kommando - et hjerneslag kan ha oppstått. Hunden kan være ute av stand til å gjenkjenne tale mønstre av eieren eller bli desorientert i hjemmet eller verksted.

Tap av tarm og blærekontroll

Siden det komplekse system for kommunikasjon mellom hjernen og resten av kroppen er berørt med et slag, kan hunden ikke oppfatte behovet for å urinere eller defekt. Kroppen vil derfor utføre disse funksjonene uten bevisst kontroll.

Mini Anfall Symptomer

Det finnes over 40 forskjellige typer anfall, men de mest vanlige typene er enkle partielle anfall, komplekse partielle anfall, generelle absenser og tonisk-kloniske anfall, også kjent som grand mal anfall. Mens noen anfall føre til voldsomme reaksjoner som inkluderer ukontrollert risting og hakkete og til og med miste bevisstheten og andre er knapt merkbar. Et ubegrenset antall typer anfall som er generelt mild i naturen blir ofte referert til som mini anfall.

Årsaker

Det er mange årsaker til anfall eller epilepsi, men alle av dem involverer noen form for avbrytelse av hjerneaktiviteten mønster. Hjernens kjemi ubalanse, arvelighet, hodeskade, prenatal skade, medisiner eller tilbaketrekning fra narkotika eller medisiner, alkoholisme, hjerneslag eller noe som fører til oksygenmangel og sykdommer som hjernehinnebetennelse, AIDS og hjernesvulster alle kan forårsake anfall. Den type anfall og grad avhenger av hvor mye skade og plassering.

Odd Sensations

Mini anfall forekommer i ulike deler av hjernen, og på grunn av det, produserer svært ulike symptomer. Et anfall kan produsere uvanlige opplevelser avhengig av området der det forstyrrer hjernens aktivitet. Dersom avbruddet er i nærheten av tinninglappen, disse mini anfall føre til at du lukter uvanlig lukt. De effekt også hvordan du behandler en tanke eller bestemme når sitt beste for å uttrykke tanken eller forbli stille. Hvis mini anfall oppstår på bakhodelappen, det påvirker synet og kan føre til hallusinasjoner eller rask blunking.

Forestående Doom

Ubehag i magen kan være ett symptom på en mini anfall. Også en følelse av at noe ille er i ferd med å skje, eller forestående undergang, kan være en del av beslaget opplevelse. Av og til, med en svært mild anfall, personen ikke mister bevisstheten.

Dazed Reaction

En mer kompleks mini anfall skaper ofte et tap av bevissthet eller oppmerksomhet av personens omgivelser. I løpet av disse typer mini anfall, repetitive handlinger som oppsiktsvekkende, slite i klær eller mumlende kan forekomme. Personen kan vises ør og forvirret.

Dagdrømmer

Mini beslag i form av en generell fravær anfall, skaper et tap av bevissthet om personens omgivelser. Ofte barn har disse typer beslag og vokse dem ved ungdomsårene. Ofte, lærere og foreldre forveksle disse typer anfall for dagdrømmer fordi barnet stirrer ut i rommet. Det er ingen advarsel når disse oppstår, og regelmessig aktivitet fortsetter når anfallet er over.

Tonic Beslag

Toniske anfall bare vare i ca 10 sekunder, men de forårsaker stivne av muskler og tap av bevissthet. Forskjellen fra tonisk-kloniske anfall er hvor lenge de varer og mangel på muskelrykninger. I sin mildere form, denne typen anfall er en border mini-anfall fordi det er mer tydelig for publikum at det som skjer.

Søke hjelp

Flere medisinske tilstander ligne mini anfall, som trenger øyeblikkelig legehjelp. Noen ganger anfallene kommer fra en underliggende sykdom som trenger behandling. Av og ubehandlede mini anfall forårsake mer skade og bli fullverdig tonic-kloniske epilepsi.

Ekstern carotisar Blokkering Symptomer

Fire carotis, venstre og høyre intern og venstre og høyre ytre, omfatter systemet som leverer avgjørende oksygen til hjernen og hodet. En blokkering av noen av de fire produserer de samme symptomene og kan føre til hjerneslag.

Funksjon

Oksygen-bærer blod transporteres til hjerne, hode, hals og ansikt ved de to carotis på forsiden av halsen. Når disse blir hindret med fettavleiringer, kalt plakk, er dette omtalt som åreforkalkning og carotisar sykdom.

Typer

De to carotis, en på hver side av halsen, dele seg i ytre og indre karotid-arteriene. "De interne carotis leverer oksygenrikt blod til hjernen," ifølge National Heart, Lung and Blood Institute, og "de eksterne carotis leverer oksygenrikt blod til ansiktet, hodebunnen og halsen."

Signs

Forbigående iskemiske anfall (TIA) er referert til som "mini-slag", og er en advarsel om at et stort slag kan være forestående. "En person kan oppleve forbigående blindhet, svakhet i en arm eller et ben, svimmelhet, prikking på overflaten av huden eller nummenhet", sier University of Maryland Medical Center.

Symptomer

De fleste opplever ingen eksterne carotisar blokkering symptomer før utseendet av en TIA. Fordi den eksterne carotis leverer blod til halsen, hodebunn og ansikt, symptomer som nummenhet og prikking er mest sannsynlig skje i disse områdene.

Risikofaktorer

Hypertensjon, røyking, diabetes, fedme, høyt kolesterol, og mangel på mosjon øker sannsynligheten for eksterne carotisar blokkering.

Ubehandlede Stroke Symptomer

Hjerneslag er en alvorlig tilstand som krever umiddelbar medisinsk behandling for å forebygge eller minske alvorlige funksjonshemninger og hjerneskade. Ubehandlede hjerneslag symptomer kan bare forverre; derfor er behandlingen er nødvendig for å forbedre slag offerets tidig livskvalitet. Under et slag millioner av hjerneceller dør påvirker normal funksjon av sinn og kropp.

Advarsel

Ofte er det ingen advarsel om en forestående slag; det bare skjer. Men får jo før offeret til et sykehus for å bli behandlet, jo bedre er sjansene for å bli frisk og rehabilitering.

Identifikasjon

En plutselig stikkende smerte i hodet kan være et slag symptom følge med ansikts nummenhet eller prikking, en stiv nakke, smerter mellom øynene, oppkast eller kvalme. Disse symptomene er av en "hemoragisk" slag, og må evalueres på nærmeste akuttmottaket.

Funksjon

Plutselig tap av tale, problemer med å snakke eller manglende evne til å forstå eller begripe samtalen er et symptom på ubehandlet hjerneslag. Ofte venstre side av kroppen påvirkes av lammelse under og etter et slag, der følelse og funksjon kan, eller kan ikke, gå tilbake etter behandling.

Betraktninger

Et hjerneslag offeret kan lide uklart eller nedsatt syn eller dobbelt syn, og kan virke forvirret og desorientert. Offeret kan ikke forstå hva som skjer og handle stressende. Hukommelse, spesielt korttidshukommelse, vil bli påvirket av et slag.

Funksjoner

Svelgeproblemer kan være et symptom på ubehandlet slag samt sikling. Plutselig blir ukoordinert og ha en manglende evne til å balansere er et tegn på hjerneslag. Black outs, kramper og besvimelser kan ocur grunnet oksygenmangel problemer forbundet med å få slag.

Relapse Symptomer på multippel sklerose

En sykdom i sentralnervesystemet, er multippel sklerose ofte karakterisert ved intermitterende perioder av remisjon og tilbakefall. Noen symptomer som ofte kommer og går, for eksempel prikking i føttene, ikke er relatert til tilbakefall. Imidlertid kan disse symptomene føre til konstant bekymring for personen med MS som et tilbakefall er nært forestående. Vanligvis er imidlertid dette ikke tilfelle.

Identifikasjon

En tilbakefall er definert av en forverring av symptomer eller forekomst av nye symptomer. På grunn av dette, er tilbakefall også kalt eksaserbasjoner.

Multippel sklerose Symptomer

Symptomer på multippel sklerose inkluderer synsproblemer, muskelsvakhet, krampetrekninger eller rykninger i musklene, nummenhet, smerter, tap av koordinasjon og beven. Noen av disse symptomene kan bety et tilbakefall hvis det ikke har skjedd før, eller hvis det nå har blitt verre.

Bekreftelse

Etter tilbakefall kan ikke være rask eller dramatisk, må forekomsten bekreftes ved en magnetisk resonansavbildning skanning for å fastslå om det er en ny lesjon på hjernen eller ryggmargen.

Time Frame

En faktisk tilbakefall vil ha symptomer som varer i minst 24 timer, selv om de vanligvis siste ukene. Tilbakefall må også forekomme i minst en måned senere enn en tidligere tilbakefall, for å skille den fra symptomer på teknikkens forverring, siden symptomer kan endres som betennelse avtar.

Pseudo-Relapse

En forvirrende faktor for pasienter er pseudo-tilbakefall, en midlertidig økning i symptomer som vanligvis er assosiert med en økning i kroppstemperatur på grunn av været, trening eller sykdom. Dette er ikke en faktisk forverring.