Digidexo.com

stikk fra berberis symtomer

Symptomer på hiatal brokk

Symptomer på hiatal brokk


Også kalt en hiatus brokk, er en hiatal brokk en anatomisk abnormitet som oppstår når den øvre delen av magen stikker fra bukhulen inn i brysthulen. Dette utstikket skjer gjennom en ventil åpning i mellomgulvet kalles lavere esophageal sphincter (LES). Den delen av den øvre del av magen som stikker inn i brysthulen kalles en hiatushernie. Skissert nedenfor er noen symptomer på denne tilstanden.

Acid Reflux

En av de mest vanlige symptomer på hiatushernie er sure oppstøt, en tilstand karakterisert ved en tilbakespyling av mat og mage-syrer fra magen i spiserøret. Hiatal brokk forårsaker denne tilstanden ved å svekke den nedre esophageal sphincter og forårsaker den til å svikte. Den LES er en ring av muskler som tjener som en ventil for å holde mageinnholdet i magen.

Halsbrann

Når mage væsker er tilbakestrømmet, den sure innholdet i disse væskene irriterer eller inflames ubeskyttet cellevev som linjer i spiserøret. Dette fører til en varm, brennende følelse og smerte i brystet som stråler oppover fra magen inn mot munnen. Dette skjer vanligvis i løpet av eller etter å ha spist et måltid.

Oppstøt

Oppstøt også resultater fra svekkelsen av LES av en hiatal brokk. Dette tillater ufordøyd mat i magen for å bli evakuert opp og inn i spiserøret. Disse mageinnholdet kan regurgitated helt opp i halsen, og til og med inn i munnen.

Raping og kvalme

Et annet symptom på hiatal brokk er raping. Raping resultater når gass som samler seg i magen frigjøres gjennom svekket LES. Denne gass som ellers ville være inneholdt i magen mesteparten av tiden.

Komplikasjoner

I alvorlige tilfeller av hiatal brokk, kan komplikasjoner utvikle. For eksempel, hvis en hiatal brokk er vridd eller strangulated den kutter av blodtilførsel. En strangulated hiatal brokk forårsaker vanskeligheter med å svelge (dysfagi) og sterke brystsmerter.

Betraktninger

Symptomer på en hiatal brokk utløses eller forverres når du legger deg ned, len deg forover eller belastning fra å løfte en tung gjenstand. Disse symptomene kan også utvikle eller forverre seg i tredje trimester av svangerskapet. Dette er fordi utvide livmoren kan presse magen oppover mot mellomgulvet, som påvirker LES og skjerpende symptomene på hiatal brokk.

Hvor å fastsette en underbite

Hvor å fastsette en underbite


En underbite oppstår når de nedre tennene stikker ut over de beste tennene. Vanlige årsaker til denne tann tilstanden inkluderer arvelighet, tyggevaner, tunge stakk og smokk bruk. Underbites påvirke omtrent 5 til 10 prosent av befolkningen, ifølge Dental Care Resource nettsted. Voksne vanligvis krever kirurgi for å korrigere tilstanden siden problemet blir skjelettlidelser. Med barn en rekke verktøy er tilgjengelige for å justere tennene uten behov for invasiv og kostbar operasjon. Ta kontakt med tannlege før du velger riktig løsning.

Hvor å fastsette en underbite

•  Ta kontakt med tannlegen din om en hakestropp. Denne enheten brukes ofte for små barn. En hakestropp, som navnet indikerer, brytes rundt baksiden av hodet og sikrer haken. Dette hindrer at den nedre kjeve i å vokse i samme takt som den øvre kjeven. Dette gjør at den øvre kjeve, og de øvre tenner for å overlappe de nedre tenner.

Sett inn en ekspander inn i munnen. En ekspander utvider den øvre kjeve med en metallstang. Den metallstang festes mellom bicuspid og den første molar i munnen. Pasienten bruker deretter en nøkkel, i henhold til instruksjonene av tannlegen, for å slå ekspander forårsaker en liten utvidelse.

Legg en omvendt-pull hodeplagg til ekspander hvis du ikke ser positive resultater av ekspander alene. Det motsatte-pull hodeplagg festes til ekspander bar og brytes rundt hodet. Metallstenger stikke fra pannen og haken, presser mot haken og trekke i overkjeven. 12 timers kontinuerlig bruk kreves hver dag.

Ta kontakt med tannlegen din om operasjon hvis haken cap, ekspander og revers-pull hodeplagg ikke klarer å løse problemet. Noen barn må bruke kirurgi hvis møtt med en alvorlig underbite og har brukt alle andre alternativer.

Hint

  • Mange mennesker med under bitt tilstand klage om ikke å være i stand til å smile ordentlig. For å motvirke en slik effekt, lukke munnen når du smiler.
  • Kirurgi er dyrt og muligens kan ikke tas før du slutter å vokse.

Hva er årsakene til Foot Pain & Nummenhet i bena?

Hva er årsakene til Foot Pain & Nummenhet i bena?


Foten din (eller fot) vondt. Beinet er nummen. Det er irriterende, og det er upraktisk og, fremfor alt annet, gjør det vondt, og det skremmer deg fordi du ikke vet hva som forårsaker det. Skader i ryggen, kan visse sykdommer og alder alle bidra til nummenhet i ben og fot smerter.

Isjias

Hvis du har skadet ryggen, forårsaker press på en nerve eller kompresjon av nerver, dette godt kan føre til smerter i fot og ben nummenhet. Hvis isjiasnerven har blitt påvirket, kan dette føre til ben og fotproblemer. Faktisk er isjias den primære årsaken for ben og fot smerter og nummenhet, ifølge Spine-Health.com. Den medisinske termen for denne type smerte er radikulopati. Når en person lider av isjias, reiser smerter fra korsryggen ned gjennom rumpe og videre ned den store hoftenervene plassert på baksiden av leggen. Når en plate stikker fra sin korrekte posisjon i virvelsøylen og deretter legger press på nerveroten (radicular nerve), som ligger i nedre del av ryggen og er en del av isjiasnerven, kan dette føre til ben og fot smerter og nummenhet.

Degenerasjon

Som vi alder, ryggvirvlene i ryggen vår begynner å utarte. Noen ganger det første symptomet på platen degenerasjon er ben og fot smerter og nummenhet. Dette anses som "referert" smerte fordi hjernen kan ikke alltid fortelle hvor kilden av smerte er, slik at smertene kan være filt vagt eller akutt, i andre områder. Normalt referert smerte er verkende, kjedelig og ikke spesielt lokalisert. Degenerative plate sykdom resulterer i kompresjon av nerveroten, noe som kan føre til smerter i bena. Som vi alder, plater i vår rygg krympe opp og plassen som var avsatt til nerverøtter krymper også, ifølge Back.com. Hele lumbalcolumna blir langt mindre fleksibel. Smerten, fra de komprimerte nerverøttene, kan stråle ned ett eller begge ben og inn i foten og er forbundet med prikking og nummenhet.

Posisjonens Leg Pain

Leg nummenhet kan være forårsaket av noe så harmløst som å sitte med bena krysset for en lang periode, ifølge Healthhype.com. I tillegg, hvis du har vært i en husokkupasjon posisjon eller har rett og slett vært for lenge, kan beinet eller beina bli nummen. Noe så liten da lommeboken i baklommen trykke mot nervene i beinet kan føre til beinet for å sovne fordi det er direkte press plassert på beinet nerver og blodforsyning kan bli kuttet på grunn av squished arterier. Dette kalles posisjonell smerter, ifølge Spine-Health.com

Tarsal Tunnel Syndrome

Fot smerte kan være forårsaket av tarsal tunnel-syndrom, som er kompresjon av tibial nerven på ankelen. I tillegg til smerter, kan dette føre til en brennende eller prikkende følelse og nummenhet i foten.

Diabetiker Neuorpathy

Et stort flertall av de som lider av diabetes vil ha foten smerte, ifølge Todaysseniorsnetwork.com. Når du opplever denne typen nerve problem, regnes det som nevropati og det inkluderer smerter og nummenhet og kan tenkes å utvikle seg til et punkt der det resulterer i uførhet. Nevropati, som er en nervesykdom som kan være forårsaket av diabetes, er en del av årsaken til 80.000 benet og foten amputasjoner hvert år, så det må tas på alvor. Ifølge Diabetes.niddk.nih.gov, kan nevropati være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert langsiktig diabetes, unormale blodfettnivåer, høyt blodsukker, muligens lave nivåer av insulin, nevrovaskulære problemer som kan føre til skade av blodkar som transporterer oksygen og næringsstoffer til nerver, samt en skade på nerve (carpal tunnel syndrom), auto-immune faktorer som fører til betente nerver, og valg av livsstil, som røyking og drikking. Diabetisk nevropati er mest vanlig hos diabetikere som har problemer med å kontrollere blodsukkeret (glukose) og de har har høyt blodtrykk og høye nivåer av fett i blodet. Å være overvektig øker også risikoen for å utvikle nevropati.

Healing Tid for en Labia Minora Reduction

Healing Tid for en Labia Minora Reduction

Hva er en Labia Minora Reduction?

Kjønnsleppene reduksjon kirurgi, også kjent som labiaplasty, er en kirurgisk prosedyre som er utformet for å minimere størrelsen på kjønnsleppene, som det kan stikke fra skjeden og bli ubehagelig når iført trange klær eller mens du har samleie. Kjønnsleppene reduksjon kirurgi er en mindre operasjon som tar omtrent to timer å fullføre og generelt har ingen komplikasjoner. Operasjonen er utført av en plast eller kosmetisk kirurg på et sykehus innstilling eller kosmetisk kirurg kontor.

Labia Minora Reduction Prosedyre

Kirurgen vil gi pasienten narkose og deretter gjøre et snitt på kjønnsleppene. Det overskytende hud vil bli fjernet og skåret bort, så arret er skjult i og ut av veien område av labia for å hindre ytterligere ubehag ved helbredelse. En mindre populær indre kjønnslepper reduksjon prosedyren tar ca 30 minutter og er rimeligere, selv om et arr vil være tydelig på utsiden av indre kjønnslepper som kan føre til ubehag under samleie og gni på klær.

Healing tips

Healing fra en kjønnsleppene reduksjon kan ta seks uker. Du vil oppleve smerte og bør ta vare mens du går eller stretching og mens tørke deg selv for de første tre til fire uker. Ikke ha seksuell omgang eller samleie før om seks uker etter operasjonen. Hvis du fortsatt opplever smerte eller hevelse etter seks uker, bør du kontakte legen din og planlegge en oppfølging avtale.

Hva som forårsaker en brennende følelse i kroppen?

Hva som forårsaker en brennende følelse i kroppen?


En brennende følelse, enten i et bestemt område av kroppen, eller over et stort område i løpet, er ikke en behagelig ting. Det kan også være en indikasjon på et antall underliggende problemer. Avhengig av andre symptomer som følger med de brennende følelse, kan årsaken være alt fra en reaksjon på alvorlige traumer til en indikasjon på vaskulær sykdom.

Trauma

Noen fortsatt i sjokk eller utvinne fra en alvorlig traume kan oppleve en brennende følelse. Dette skjer fordi nervefibrene er overstimulert, fremdeles reagerer på traumatisk begivenhet.

Nervous System

Problemer med nervesystemet kan forårsake en brennende følelse i legemet. Nerver som videresende meldinger og er koblet til ryggmargen og hjernen kan bli skadet i en tilstand som kalles perifer neuropati. Det fører ofte en brennende sammen med tap av muskelkontroll, mangel på opplevelser og smerte. I andre tilfeller er en spesiell nerve berørt, i en tilstand som kalles nervesmerter. Andre symptomer på nervesmerter kan inkludere øm hud, numne føtter, tap eller mangel på motoriske ferdigheter og parestesier, eller unormale sensasjoner.

Spinal Disease

Svie er også vanlig når noen lider av en sykdom av spinal nerve røttene kalles radiculothopy. Hvis dette er tilfelle, er det brennende følelse ofte ledsaget av en prikking eller nummenhet i ekstremiteter og en bokstavelig smerte i baken.

Herpes

Herpes, en seksuelt overført infeksjon, er også kjent for å forårsake en brennende følelse. Både herpes simplex og herpes zoster er kjent for å forårsake en brennende følelse, sammen med en rekke andre forhold. Herpes simplex er ofte ledsaget av smerter eller klumper i underlivet, hovne lymfeknuter og en stikkende følelse i huden. Herpes zoster fører ofte også til en brennende magesmerter, tap av hørsel på det ene øret, hodepine og manglende evne til å bevege øynene. Begge kan produsere åpne lesjoner og sår.

Vaskulær Tilstand

Perifer vaskulær sykdom er en annen årsak til en brennende følelse. I dette tilfellet, blir blodårene smalere og blodstrømmen er begrenset. Dette vaskulær tilstanden rammer vanligvis bena, men kan også bli funnet i armene. I dette tilfellet kan den brennende følelse være ledsaget av en blodtrykksøkning, hovne føtter, blå lepper og tykke negler.

Andre betingelser

Andre forhold som kan resultere i en brennende følelse er whiplash, slangebitt, stikk fra dyr i havet, spedalskhet, vitamin, kalsium eller hormonmangler, frostskader, hudsykdommer, sår, carpal tunnel syndrom og andre tilstander preget av nerveskader.

Testosteron tester for en kvinne

Testosteron tester for en kvinne


Testosteron er et kjønnshormon stede i større mengder hos menn og lavere mengder hos kvinner. Økende nivåer i en kvinnelig kan signalisere problemer, slik at legen kan bestille en testosteron-test.

Når det er gjort

En lege kan bestille en testosteron-test for å diagnostisere nedsatt sexlyst, infertilitet, hypofysen eller hypothalamus forstyrrelser, hirsutisme (unormal hårvekst), virilisering (mannlige egenskaper i en kvinne), eggstokk eller binyrene svulster, eller polycystisk ovariesyndrom (PCOS).

Hvordan det gjøres

Testosteronnivåene er tilstede i blodet, slik at testen krever en blodprøvetaking, vanligvis fra baksiden av hånden eller albuen. I små barn, er det blod trekkes via et stikk fra en lansett.

Resultater

Legen din vil diskutere resultatene dine med deg, spesielt hvis de faller utenfor området anses normalt for en kvinne, som er 20 til 80 ng / dl (nanogram per desiliter).

Behandling

Kvinner med høye testosteronnivåer kan behandles med hormoner, ofte i form av p-piller eller enheter. Et annet alternativ er en diett lavere i sukker og raffinerte karbohydrater.

Fun Fact

En studie publisert i den 24 august 2009, utgaven av "Proceedings of the National Academy of Sciences" detaljer en kobling mellom høyere testosteronnivå hos kvinner og deres vilje søke karrierer i områder med høy risiko, slik som handel eller investment banking.

Hemorroider Symptomer

Hemorroider er en vanlig tilstand forårsaket av betennelse i årer rundt anus og rektum. I beste fall er de irriterende og i verste fall kan de være direkte smertefullt. Forstå symptomer og årsaker vil hjelpe deg å bli kvitt problemet.

Blødning

Hemorroider kan føre til blødning under en avføring. Hvis blødningen er smertefri, kan det være et tegn på hemorroider, ifølge Mayo Clinic, men hvis blødningen er ledsaget av smerter, kan det være et tegn på en mer alvorlig problem.

Irritasjon

Hemorroider ofte føre til intens kløe, hevelse eller annen irritasjon rundt anus, ifølge Mayo Clinic. De kan også gi en sensitiv eller vond klump i samme område. Eksterne hemorroider kan stikke fra anus og bli sett enkelt.

Forskjellen mellom Symptomer

Symptomene avhenger av hvor hemorroider er, ifølge Mayo Clinic. Innvendige hemorroider inne i endetarmen, og som oftest viser seg ved sprekker fra belastningen av avføring. Anstrengelse kan også føre til en intern hemorrhoid å stikke gjennom anus.

Eksterne hemorroider er plassert under huden rundt anus. De klør og blør, og når blodet koagulerer (stivner), kan sterke smerter oppstå.

Advarsel

Blødning er et vanlig symptom på hemoroider, men Mayo Clinic advarer at folk ikke bør anta at de har hemorroider hvis de har blod i avføringen. Anal blødning kan være et tegn på en mye mer alvorlig tilstand som kreft.

Lindring og behandling

Over-the-counter kremer og andre remedier kan behandle milde hemorroider. Leger trå propper i eksterne hemorroider med en rask innsnitt. For hemorroider som bare ikke vil gå bort, kan legen anbefale en mindre medisinsk prosedyre. Disse inkluderer å kutte av opplaget ved å binde dem av med små gummistrikk, eller krymper dem med en injeksjon, laser eller infrarødt lys.

Hjem Rettsmidler

Varme bad, kalde omslag, ved hjelp av våt toalettpapir og ta over-the-counter smertestillende midler kan lindre smerten av milde hemorroider. Et fiberrikt kosthold produserer avføring som er enklere å passere, drikke rikelig med væske og excercising kan alle avlaste presset på venene hvor hemorroider oppstå, ifølge Mayo Clinic.

Beskriv strukturen av HIV

Kapsid

Den kapsid ligger i bunnen av en partikkel av HIV (en viral partikkel som kalles et virion). I henhold til National Institute of Allergy and Infectious Diseases, er kapsid selve laget av et protein kalt p24, og inneholder virusets genetisk informasjon som er kodet i RNA, så vel som enzymer viruset anvender å integrere seg inn i vertsceller.

Disse enzymene er: revers transkriptase, protease og integrase. Revers transkriptase er brukt av viruset til å slå sitt eget genetiske informasjon, RNA, DNA inn i hvilke det kan integrere i vertsceller. Protease blir brukt til å kutte proteiner, og itegrase er enzymet som brukes til å integrere den nye virale DNA dannet med revers transkriptase inn i den genetiske koden av vertsceller.

Matrix og konvolutt

Et lag som kalles matrisen omgir kapsid som består av proteinet p17. Rundt matrisen er virusets konvolutt, dannet av to lag av lipider (fett). De pigger som stikker fra overflaten av virionet er innleiret i konvolutten.

Spikes

Ifølge Avert.org, omtrent 72 pigger vises på overflaten av en HIV-virion. Hver pigg er sammensatt av glykoproteinene gp120 og gp41. Ifølge NIAID, settes gp41 piggen til virusets konvolutten mens gp120 tillater at viruset til å binde til CD4-celler (celler i immunsystemet som HIV-mål).

Størrelse

Ifølge Avert.org, er et HIV partikkel fire en-milliondeler av en tomme over, 70 ganger mindre i diameter enn de immunceller som den infiserer. En infisert vertscelle produserer mange flere kopier av viruset.

Hva er en cystocele?

Hva er en cystocele?


En cystocele er et område av svakhet i fremre vaginalvegg som lar blæren til å stikke inn i vagina. Det er en vanlig tilstand med en rekke årsaker, blant annet kronisk forstoppelse, tunge løft og redusert østrogen hos postmenopausale kvinner. De fleste cystoceles er et resultat av fødsel, spesielt hos kvinner som har hatt flere barn.

Effekter

Cystoceles vanligvis føre til stressinkontinens - urinlekkasje når du hoster eller nyser - og, avhengig av alvorlighetsgrad, kan føre til andre symptomer i tillegg. En bule kan være merkbar, og i mer alvorlige tilfeller kan faktisk stikke fra skjeden. En cystocele kan også føre til at du føler at du ikke har tømt blæren etter vannlating. Noen mennesker opplever ryggsmerter og smerter under sex; andre kan ha gjentatt urinveisinfeksjoner.

Identifikasjon

En cystocele kan vanligvis bli diagnostisert under en rutinemessig bekken eksamen. Vanligvis bule er merkbar når legen utfører bimanual eksamen. Du kan bli bedt om å bære ned, slik at omfanget av bule forårsaket av cystocele kan bli dømt. Andre tester er ofte utført for å finne ut hvor mye urin igjen i blæren etter vannlating.

Typer

Cytoceles vurderes ved hjelp av et karaktersystem for å fastslå alvorlighetsgraden av tilstanden. Den mildeste form er en klasse 1 cystocele, når blæren bare stikker litt inn i vagina. Grad 2 cystoceles stikker langt nok til at prolapsed blæren når skjedeåpningen. Hvis blæren stikker utenfor skjeden, er cystocele en karakter 3. Noen leger legge til en fjerde klasse til dette systemet, avhengig av hvor mye av blæren stikker fra skjeden.

Forebygging / løsning

Behandling for en cystocele er valgt basert på hvilken klasse den cystocele er og hvilke symptomer det fører til. Milde cystoceles, spesielt de som forårsaker begrensede symptomer, er vanligvis behandles med bekken øvelser for å øke muskel tone i området. Moderate cystoceles kan kreve bruk av et pessar - en enhet settes inn i vagina for å presse blæren inn i sin normale stilling. Grad 3 eller 4 cystoceles og de som forårsaker alvorlige symptomer behandles kirurgisk. Flere metoder brukes til kirurgisk reparasjon cystoceles. De fleste operasjonene for denne tilstanden innebærer å skape en slynge for å støtte blæren; seilet er godt festet til bekkenet bein eller muskler og holder blæren i sin normale posisjon.

Time Frame

Cystoceles forekommer hyppigst hos kvinner etter fødsel. Høy alder er også en risikofaktor for å utvikle en cystocele, og de som utvikler en på grunn av fødselen kan finne det øker i alvorlighetsgrad etter overgangsalderen. Østrogen bidrar til å opprettholde vev i vagina, og når østrogennivåer avtar post-menopause, er vaginal muskler ofte svekket. Selv kirurgisk korreksjon av en cystocele kan utføres i alle aldre, er det vanligvis utsettes til etter at kvinnen har fullført fruktbar. Å føde etter en cystocele er reparert kan forårsake tilstanden skal gjentas.

Hvordan lage Stevia Powder

Stevia pulver kommer fra Stevia rebaudiana plante, en næringsrik plante som er innfødt til Sør-Amerika, men kan blomstre i ulike klimaer (du finner anlegget alt fra Florida til Canada). Bladene er naturlig søt og et sunt alternativ til sukker eller kunstige søtningsmidler, som stevia er 300 ganger søtere enn sukker, vil ikke forårsake hull i tennene, påvirker ikke blodsukkeret (så den er ideell for diabetikere) og er kalorifritt. Mens du kan kjøpe stevia pulver i de fleste helsekostbutikker, noe som gjør det selv kan være morsomt og kostnadseffektiv, og det er lett å vokse i en stor hage eller i en liten pott på terrassen eller balkongen.

Hvordan lage Stevia Powder

Høst bladene fra din stevia plante hele sommeren eller, ideelt sett, i høst. Klippe grenene av med saks.

Bunch grenene sammen med en strikk og bruke en binders eller hengeren til å henge dem opp til tørk. Velg en tørr, varm, utkastet sted i direkte sol hvis mulig.

La grenene tørke til de er skarpe, noe som normalt vil ta fra 12 timer til noen dager.

Strip bladene fra grenene med hendene. De vil smuldre av ganske lett.

Grind bladene til et pulver ved hjelp av en kaffekvern eller en morter. Plukk ut noen stilker og stikker fra pulveret.

Oppbevar nye stevia pulver i en lufttett glassbeholder.

Hint

  • Snarere enn å plante frø, er det lettere å bruke en stevia starter anlegget, som du kan kjøpe på de fleste barnehager eller på nettet.

Hypotyreose og øye problemer

Hypotyreose og øye problemer


Når hypotyreose og relaterte øye endringene er til stede, er tilstanden kjent som Graves 'sykdom. Denne tilstanden vanligvis rammer unge kvinner, men menn og kvinner i alle aldre kan ha Graves 'sykdom. Å vite faresignaler kan bidra til å forhindre langsiktig øyeskader fra hypotyreose.

Hypotyreose

Leger diagnostisere hypotyreose når skjoldbruskkjertelen - som er plassert i nakken - ikke produserer nok hormoner. Symptomer inkluderer overdreven tretthet, lav konsentrasjon og vektøkning.

Øyesykdom

Hypotyreose kan føre til tørre, røde øyne, og det kan bli endringer i synet. Når sykdommen påvirker musklene rundt øynene, kan øyelokkene ikke lukke riktig, og øynene selv kan synes å stikke fra øyehulen.

Diagnose

En øyelege vil sjekke visjon og bruke et spesielt mikroskop for å se på både forsiden og baksiden av øynene. Han vil avgjøre, basert på testing og undersøkelse, enten hypotyreose forårsaker skade på øyne.

Behandling

I tilstander som involverer muskler og omkringliggende vev i øyet, kan kirurgisk korreksjon hjelper det ytre av øyet. Legen kan anbefale kunstige tårer for å hjelpe med ubehag og irritasjon.

Betraktninger

Hvis du er en røyker og diagnostisert med hypotyreose, jobbe med å slutte sigaretter. Ifølge Columbia University Medical Center, risiko for øyesykdom relatert til skjoldbrusk sykdom "er høyere og mer alvorlig hos røykere."

Medisinske Symptomer på Hemorroider

Hemorroider er hovne vener i endetarmen. Dette er en vanlig tilstand som er kronisk for noen mennesker. Hemorroider er enten internt eller eksternt. De fleste hemorroider gå bort på egenhånd, men noen er så store og smertefullt at kirurgi er nødvendig for å fjerne dem. Et par forhold forårsaker hemorroider som forstoppelse, graviditet og dårlig kosthold.

Rektalblødning

Et tegn på en intern hemorrhoid er rektal blødning. Innvendige hemorroider ikke forårsake smerte, men hvis du ser blod på eller i toalettet, kan dette bety at en blodåre i anus sprukket på grunn av anstreng.

Pain

Eksterne hemorroider forårsake smerte. Betent vene kan bli følt og sett. Hvis en blodpropp former i venen som følge av samlet blod, da smerten kan være uutholdelig.

Kløe

Dette er et vanlig symptom. Hvis du føler noen irritasjon i ditt endetarms området, kan dette være et tegn på en intern hemorrhoid.

Hauger

Hemorroider er også kalt hauger og ha en stikker fra endetarmen din er et klart tegn på en ekstern hemorrhoid.

Hevelse

For noen mennesker anal området blir hoven og ubehagelig.

Lekkasje av avføring

Dette er en av de mest pinlige av hemorroider symptomer fordi det skjer uventet.

Tarm Blokkering Årsaker

Tarm blokkering er en medisinsk tilstand som kan påvirke evnen til å ha en naturlig avføring. Mens noen årsaker til tarm blokkering er mindre i naturen, er det visse årsaker tarm blokkering som kan kreve medisinsk behandling.

Forstoppelse

Minor tarm blokkering kan være forårsaket av forstoppelse. Mens forstoppelse er en ubehagelig symptom som kan føre til mindre smerter, er forstoppelse blant de mer lette å behandle årsakene til tarm blokkering. Kosttilskudd modifikasjon som økt fiberinntak eller kortvarig bruk av avføringsmidler for å avlaste moderat forstoppelse vanligvis vil klare tarm blokkeringer forårsaket av forstoppelse.

Avførings

Avføringsblokkering er en svært alvorlig form for forstoppelse der avføring blir stort, tørt og herdet i tykktarm og endetarm. Avførings oppstår når forstoppelse står ubehandlet i flere dager eller uker av gangen. Når avførings inntreffer, avføring er praktisk talt umulig å passere uten bruk av en kombinasjon av klyster og manuell tømming av rektum.

Bile Duct Blokkering

Den gallegang kobles til leveren til galleblæren. Vanlige årsaker til gallegang blokkering inkluderer voksninger, gallesten og arrvev. Symptomer på gallegang blokkering inkluderer abdominal ømhet, oppblåsthet i magen, kvalme og alvorlige magekramper. For å fjerne gallegang blokkering, er kirurgi vanligvis nødvendig.

Crohns sykdom

Crohns sykdom er en sykdom i tarmen og tykktarmen som kan føre til sammenvoksninger og arrvev. Mens det er ingen kur for Crohns, endringer i kostholdet og livsstilsendringer kan bidra til å kontrollere symptomer, inkludert tarm hindringer.

Scar Tissue

Hvis en person har noen gang hadde alle typer kirurgi i mageregionen, slik som en blindtarm, galleblæren fjernes, keisersnitt eller hysterektomi, er arrvev en legitim medisinsk bekymring. Arrvev kan spre seg gjennom mageregionen og skape en tarm blokkering. Kirurgi for å fjerne arrvev vil vanligvis måtte bli utført mer enn en gang i løpet av perioden for den enkelte levetiden for pasienten.

Brokk

Brokk oppstår når arrvev stikker fra musklene. Brokk kan også vises når en hel organ stikker gjennom magemusklene og arrvev i buken. Mens noen typer brokk som hiatal brokk er alvorlige, er kirurgisk fjerning av brokk vanligvis en mindre prosedyre som krever mye tid å helbrede.

Fremmedlegemer

Fremmedlegemer kan føre til at tarmen blir betent og blokkert. Fremmedlegemer kan inkludere gallestein, svelget fremmedlegemer og gjenstander som kan ha blitt satt inn i en kroppsåpning for rekreasjonsformål. Det er viktig at fremmedlegemer fjernes fra tarmen umiddelbart for å unngå potensielt dødelig tarmperforasjon og brudd.

Hemorrhoid Prolaps Treatment

Hemorrhoid Prolaps Treatment


Ifølge World Organization of Public Health, over 10 millioner mennesker lider av en form for hemoroider. Prolaps hemorroider er klassifisert som klasse fire og anses irreducible. Åreknuter, ofte referert til som prolaps hemoroider oppstår når vev som inneholder blodkar stikker fra anus, også referert til som thrombosed ekstern hemorrhoid. Tromboserte eksterne hemorroider er mer vanlig hos ellers friske voksne.

Symptomer

Personer med prolaps hemorroider kan oppleve ekstremt smertefull hevelse, samt lyse rødt blod på toalettpapir eller i toalettet. En ekstern klump rundt anus min være til stede.

Årsaker

Flere faktorer kan bidra til utbruddet av prolaps hemorroider. Forstoppelse, straining under avføring, kolitt, trichuriasis, cystisk fibrose, og graviditet er kjent mulige årsaker.

Diagnose

Diagnose metoder omfatter sigmoidoskopi, barium klyster, rektal undersøkelse og anorektalt manometry. Fordi det er likheter i symptomer mellom prolapsed hemorroider og endetarmskreft, perianal hematom, anal fissur fistel og abscess, min andre tester brukes for diagnose

Behandling

Behandlingen kan omfatte mucosal striper eller ligering Baron, et mindre inngrep og foretrukket metode for behandling. Et elastisk bånd er knyttet rundt den ytre hemoroide. Blodgjennomstrømningen er så oppbrukt og avføring blir mindre smertefull.
Sclerotherapy er en prosedyre som brukes til å krympe hemorroider. Medisinering er sprøytet inn i blodårene innenfor hemorrhoid, forårsaker venen å redusere.
En mer invasiv prosedyre er kirurgisk restaurering å fjerne hemorroider, ofte referert til som hemorrhoidectomy. Hemorrhoidectomy er en kirurgisk prosedyre som brukes for å fjerne hemorrhoid. Dette benyttes som en siste utvei, som det er ansett for å være svært smertefullt under utvinning.
I alvorlige tilfeller kan restaurering av endetarmen, anus eller sphincter være nødvendig.

Risiko

Visse faktorer assosiert med alder, før rektal kirurgi, svake muskler, kronisk forstoppelse, og anstreng kan bidra til utbruddet av prolaps hemorroider.

Prognose

Prolaps hemorrhoid er en kronisk tilstand. I de fleste tilfeller, med anbefaling fra en lege, kronisk prolaps hemorroider kan styres.

Forebygging

En endring i kosthold, og unngå straining under avføring kan bidra til å hindre hemorroider. I tillegg min en mild krakk mykner bli anbefalt av legen din.

Blødning i endetarmen

Blødning i endetarmen


Blødning fra endetarmen kan resultere fra nedre del av tykktarmen eller endetarmen, eller fra den siste delen av tykktarmen. Du kan se blod på avføringen, på toalettpapir, eller i toalettet. Det er mange årsaker til blødning fra endetarmen, for eksempel forstoppelse eller hemorroider. Det er viktig å se en lege hvis du opplever blødninger fra endetarmen for å utelukke eventuelle andre alvorlige forhold, for eksempel kreft i endetarmen. Behandlinger kan variere avhengig av alvorlighetsgraden av din tilstand.

Årsaker

Blødning fra endetarmen kan være et resultat av hemorroider, som er hovne årer i nedre rektum. Når du har avføring, kan dette føre til hemorroider å bli betent og blø. Du kan også utvikle blødninger på grunn av forstoppelse. Hvis du anstrenge seg for å ha avføring, kan du forårsake blødninger. Sprekker kan oppstå dersom du har alvorlig forstoppelse eller diaré. Ifølge Jackson Siegelbaum Gastroenterology, sprekker er som å ha sprukne lepper, men i endetarmen. Sprekker kan føre til blødning når du belastningen for mye.

Alvorlige årsaker

Blødning fra endetarmen kan også være et resultat av mer alvorlige komplikasjoner, som for eksempel polypper, kreft eller en utvekst i endetarmen. Noen mennesker utvikler polypper i tykktarmen. De er vanligvis godartet, men de kan vokse til å bli stort. Polypper kan da blø og du kan passere blod når du har avføring. Noen polypper kan bli kreft. Et vanlig tegn på tykktarmskreft er blødning fra endetarmen. I eldre voksne, kan en tilstand som kalles utstikket av endetarmen forekomme. Ifølge Jackson Siegelbaum Gastroenterology, en utvekst av endetarmen resultater i svekket vev i endetarmen. En del av endetarmen kan stikke fra anus og forårsake blødninger.

Å se en Doctor

Du bør se en lege hvis du har rektal blødning som varer i mer enn to dager. Andre tegn på bekymring er blødning som er tung eller kontinuerlig, blødning som er ledsaget av alvorlig rektal smerte og feber, eller blødning som er ledsaget av magekramper og smerter.

Diagnose

Legen din vil ta en medisinsk historie av tilstanden din. Ifølge Jackson Siegelbaum Gastroenterology, kan spørre konkrete spørsmål om din tilstand bidra til å avsløre den underliggende årsaken til blødningen din. En visuell eksamen vil også bli gjennomført for å se på det berørte området og finne noen å rive eller hemorroider. En endoskopi kan utføres for å se etter polypper. En barium klyster, som bruker flytende barium å fremheve dine tarmen, kan se etter mulige svulster.

Behandlinger

Behandling vil variere, avhengig av alvorlighetsgraden av blødningen din. For eksempel, hvis du lider av forstoppelse, inkludert mer fiber i kostholdet ditt, og drikker mer vann kan utvikle mykere avføring. Hvis du har en utvekst i endetarmen, kan kirurgi for å fikse utstikket være det eneste alternativet. Sprekker og hemoroider kan lindres med varme bad, eller bruke baby kluter etter å ha avføring. Unngå å bruke parfymerte såper eller toalettpapir hvis du har hemoroider eller sprekker, da dette kan forverre symptomene dine.

Sigmoid kolon sykdommer

Kolon består av fem meter av segmenterte seksjoner. Det er din stigende kolon, din tverrgående tykktarmen, din synkende kolon og din sigmoid kolon. Sigmoid er formet som en "S", og ligger nær bunnen av kolon. Din sigmoid kolon er ansvarlig for å fjerne avfallsstoffer fra kroppen din. Sigmoid trekk avføring gjennom kroppen din ved kontrahering og gjør regulerte bevegelser. En av de vanligste sykdommene som oppstår til din sigmoid er divertikulitt, som er et resultat av dette konstant kontrahering av sigmoid. Det finnes også andre sykdommer som kan oppstå til din sigmoid.

Divertikulitt

Diverticuli er små fremspring eller porsjonsposer. Disse posene oppstå i svake områder av kolon. Som kolon kontrakter, vil posene stikker fra tykktarmen. Som kolon blir pepret med diverticuli, vil sigmoid bli tykkere og smalere i teksturen. Som et resultat, vil avføringen endres, blir enten mer løs og vannaktig, eller hardere.

Divertikulitt Komplikasjoner

Du kan utvikle en tilstand som kalles peritonitt hvis en av dine diverticuli poser brudd. Ifølge Mayo Clinic, kan en sprukket diverticuli søler "tarminnholdet i bukhulen." Som et resultat, kan slimhinnen i bukhulen bli betent. Du kan også utvikle en fistel. En fistel oppstår når en del av en av dine organer følger en annen intern struktur, forårsaker en unormal passasje. Du kan også utvikle rektal blødning, abscesser (når poser fylle med pus), eller blokkeringer i din kolon.

Ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt er en sykdom som påvirker tarmsystem. Sykdommen kan angripe flere segmenter av kolon. Sykdommen er kronisk og fører til betennelse og sår. Når sår blø, kan de produsere puss og slim. Som et resultat, vil kolon forsøke å fjerne avfallet på en konstant basis. Du vil oppleve hyppig diaré som kan noen ganger være blodig, samt alvorlige magekramper.

Ulcerøs kolitt Komplikasjoner

Ifølge Merck, er en av de mest vanlige komplikasjoner forbundet med ulcerøs kolitt blødning. Blødning kan føre til anemi. Andre komplikasjoner kan omfatte en perforert (utvikling av et hull) kolon, dehydrering, leversykdom og osteoporose. Du kan også utvikle giftige kolitt, som oppstår når tarmbevegelsene stanse. Som et resultat kan innholdet i tarmene er ikke i stand til å bevege seg gjennom tarm spor. Tykktarmen vil da miste muskel tone og utvide. Du kan også utvikle alvorlige infeksjoner, og det har også vært noen tilfeller av individer utvikler kreft i tykktarmen som et resultat av denne tilstanden.

Kolon polypper

Ifølge The Society for Surgery av fordøyelsessystemet Track, polypper som oppstår i tykktarmen forekommer i mer enn 30 prosent av personer over fylte 60 år kolon polypper også er knyttet til tykktarmskreft, en kreftform som er den nest største årsaken til alle kreftdødsfall i USA. En hoved type polypp som presenterer de fleste problemer med tykktarmen, er adenomatøse polypper. Adenomatøse polypper kan oppstå med bare noen få polypper ligger innenfor tykktarmen. Imidlertid, i tilfellet med familiær adenomatøs polypose, til flere hundre tusen polypper kan skje i løpet av tykktarmen.

Hva er Kortpustethet?

Kortpustethet, også kalt dyspné, er følelsen av at man ikke er i stand til å puste inn nok luft til å tilfredsstille sin kroppens behov, som kan føre til at personen til å puste raskt i et forsøk på å ta inn mer luft. Kortpustethet kan bety en rekke underliggende forhold, hvorav noen er livstruende, så et anfall av åndenød bør tas svært alvorlig.

Dyspné Sensations

Kortpustethet er en tilstand som kan være årsaken mange forskjellige opplevelser avhengig av den enkelte, og årsaken til dyspné. En vanlig måte å oppleve kortpustethet er å føle seg tett i brystet og pusten hast, mens følelsen som om du blir kvalt. Kortpustethet kan også komme som mildt ubehag mens du puster, eller å ha en følelse av at du må frivillig puste, eller sliter med å holde pusten, selv om normal pusting er en automatisk funksjon. Ofte noen opplever kortpustethet vil kjøl over og / eller har vanskelig taler.

Eksterne årsaker

Mens dyspné kan være forårsaket av et bredt spekter av medisinske tilstander, er det også vanligvis indusert av ytre forhold. Det er normalt å oppleve kortpustethet til en viss grad mens du arbeider ut, siden hjertet og lungene må arbeide hardere for å levere nok oksygen til kroppen. Aktivitet i store høyder vil sannsynligvis føre til kortpustethet, siden det er mindre oksygen i lufta høyt oppe i atmosfæren. Dessuten blir utsatt for ekstrem varme eller kulde kan forårsake problemer med å puste. Voldelige allergiske reaksjoner kan forårsake kortpustethet, samt giftige bitt eller stikk fra insekter og edderkoppdyr.

Interne årsaker

Det er mange interne problemer som kan føre til kortpustethet. Saker som berører de sirkulasjons- og åndedrettssystemet kan forårsake kortpustethet, for eksempel hjerteinfarkt, hjertesykdom, uregelmessige hjerteslag, lungekreft, en kollapset lunge og astma. Lungebetennelse, tuberkulose, og selv influensa eller forkjølelse kan føre til kortpustethet. Anemi, en tilstand der blodlegemer er ikke effektiv på å levere oksygen, fører ofte kortpustethet.

Risikofaktorer

Visse risikofaktorer har en tendens til å gjøre noen mennesker mer sannsynlig oppleve kortpustethet enn andre. Fedme og stillesittende livsstil gjør en mye mer sannsynlig å oppleve kortpustethet, både fordi uskikket personer har svakere respiratoriske systemer og hjerter, som må levere oksygen til en større mengde av vev, og fordi overvektige mennesker er mer sannsynlig å bli påvirket av andre forhold , som hjertesykdom, noe som fører til kortpustethet. Alvorlig angst kan også føre til hyperventilering og kortpustethet.

Behandling

Hvis en utøver nettopp ferdig med et løp, kan hun forvente kortpustethet for en tid, men bør komme naturlig. På den annen side, kortpustethet forårsaket min astma kan kreve bruk av en inhalator å musling problemet. Som en grunnregel, hvis kortpustethet er så alvorlig at personen blir forvirret, svimmel eller er heaving ukontrollert etter pusten, ringe 911 umiddelbart. En lege som best kunne diagnostisere årsaken til dyspné.

Kan Eating Honey Årsak Anafylaktisk sjokk?

Kan Eating Honey Årsak Anafylaktisk sjokk?

Anafylaksi

Anafylaksi er betegnelsen på en alvorlig og rask allergisk reaksjon. Hvis ikke behandles raskt, kan det være livstruende. Symptomer inkluderer hudreaksjoner, som elveblest, kløe og rødme, innsnevring av luftveiene, en svak puls, kvalme, oppkast, diaré, svimmelhet og besvimelse. Disse symptomene kan oppstå i løpet av sekunder eller minutter etter eksponering for et allergen. Ifølge Mayo Clinic, vanlige triggere for anafylaktisk sjokk inkluderer penicillin, peanøtter, skalldyr, melk, egg og stikk fra bier, veps, Hornets og brann maur. Anafylaksi er ikke vanlig, men folk med en historie med allergi eller astma har økt risiko.

Honey Produksjon

Honningbier samle nektar fra blomster og lagre den i spesielle mager brukes bare for honning --- de har separate magene for vanlig fordøyelsen. Disse biene deretter tilbake til strukturen der nektar suges ut av magen, via deres munn, ved arbeideren bier kalt "huset bier." Huset bier deretter legge sitt spytt til nektaren. Bee spytt inneholder enzymer som bryter ned komplekse sukker til enkle sukkerarter. Huset bier så spytte nektar inn honeycombs. Biene forsegle honeycomb med en voks plugg etter at honning er avkjølt og noe av vannet er fordampet. Birøktere høste honningen.

Pollenallergi

Selv om sjeldne, kan noen individer har en allergisk reaksjon på honning på grunn av pollen den inneholder. Nektar er avledet fra mange planter. Honning inneholder små mengder av pollen fra planten som leverte nektar. For eksempel ble solsikke honning laget av bier som samlet nektar primært fra solsikker. Hvis noen har en alvorlig allergi mot solsikker og bruker nok solsikke honning, kan de gå inn i anafylaktisk sjokk. Nettsteder som Allergyfree-gardening.com og FitSugar.com foreslå små mengder av honning lokale til en allergi pasientens geografisk område kan gradvis desensitize ham til at regionens pollen. Det er uklart hvorvidt en allergisk reaksjon kan være forårsaket av honning i seg selv, bortsett fra at den inneholder pollen.

Bee Allergi

Honning kan indusere anafylaksi hos personer som er allergisk mot bee gift. En studie med tittelen "Food Allergy til Honey: Pollen eller Bee Products?" og publisert i Journal of Allergy and Clinical Immunology fant at sekret fra bee spyttkjertler som finnes i honning har noen av de samme komponentene som bie gift. Dermed, hvis noen er allergisk mot bee gift, de kan også være allergisk mot honning. Andre bee produkter, som bee pollen, royal gelé og bivoks, kan også føre til en reaksjon, fordi de er produsert ved hjelp av eller komme i kontakt med bee sekret.

Hva African Insekter Bruk Venom å lamme?

Afrika er et fristed for farlige insekter som bruker giften til å lamme sine ofre. Et bitt fra en giftig insekt kan eller ikke kan være dødelig for mennesker, men kan likevel forårsake mye smerte og alvorlig sykdom. Edderkopper, skorpioner, bier, veps og maur er blant de mest giftige insekter i Afrika.

Giftige edderkopper

Button edderkopper er særlig giftige. Mer kjent som svarte enker, deres farge varierer fra krem ​​til svart, og et bitt fra en kvinnelig har evnen til å drepe et barn og alvorlig skade en voksen. Svarte enker bruke sin giften til å lamme insekter før suger livet ut av dem, men et bitt kan også føre til lammelser hos mennesker. Sac edderkopper er kjent for å bite flere mennesker enn noen andre edderkopper. Disse edderkoppene er ganske blek, og deres gift dreper celler og forårsaker vev sammenbrudd og blemmer på bite området. De bruker sin gift til å paralysere og drepe insekter.

De seks-eyed sand edderkopp er spesielt giftig. Funnet i den afrikanske ørkenen, kan en bite drepe en kanin i løpet av noen timer. Giften fra en av disse edderkoppene fører blod fartøy lekkasje, vev ødeleggelse, lammelse og fiasko multiple-organ.

Scorpions

Scorpions lamme sine byttedyr ved å injisere gift gjennom den buede brodd på slutten av halene. Den afrikanske spytter skorpion er den mest giftige. Den kornete tykk tailed skorpion liker hardpakket sand og modig jord, og aktivt kjører rundt på jakt etter byttedyr. Funnet i Cape Town og vestlige Zimbabwe, er denne type skorpion svært giftige og dreper rundt seks mennesker hvert år. Vanligvis finnes under steiner og stokker, er den sørafrikanske fattail vurderes av de farligste i Afrika. Dens gift er svært potent og kan forårsake død hos barn. Den fattail skorpion er den dødeligste av arten. Funnet i ørkener og tørre habitater, disse skorpioner er ansvarlig for flere dødsfall hvert år. Giftige skorpion stikk forårsake smerte, nummenhet og lammelser, og uten behandling kan døden inntreffe, hvorav barn er mest utsatt.

Bier og veps

En bie stikk er giftigste, og kan føre til forbigående lammelser. Hvis en person er stukket flere ganger, kan hennes luftveiene bli lammet; hos personer som er allergisk mot bier, kunne bare en brodd få alvorlige konsekvenser. Africanized honningbier, også kjent som drapsmann bier, er svært aggressiv og selv om deres gift er ikke mer potent enn en vanlig honningbie, de er kjent for å angripe i større antall og til å forfølge dyr og mennesker for langt større avstander. Som med alle andre bier, vil en Africanized honningbie dø etter at det svir. Spider veps bruker giften til å lamme taranteller før du legger ett egg på tarantellen mage at når klekket, vil sluke tarantula fra innsiden og ut. Et stikk fra en edderkopp veps er ikke dødelig for mennesker, men giften forårsaker ekstrem smerte, og antihistaminer må tas for å motvirke effektene.

Maur

Hogst maur er en av de mest giftige insekter i verden. Et stikk fra en slåmaskin maur er mer potent enn en bie stikk og forårsaker smerte, svie, elveblest, midlertidig lammelse og kvalme. Brann maur, som finnes i de vestlige delene av Afrika, har en giftig brodd som kan føre til en persons hud å føle at det er på brann. Ett stikk er ikke farlig og kan behandles, men hvis maurene sverme de er i stand til å drepe en person eller et dyr, og en allergisk reaksjon på en brann maur brodd kan føre til hevelse og lammelser.

Typer av hydrogen i isopropylbenzen

Isopropylbenzen molekylære formelen C9H12, tyder på at bare to forskjellige komponentene utgjør denne forbindelsen: karbon og hydrogen. Dette er bare delvis riktig, men. Som et resultat av deres orientering med hensyn til forskjellige karbonatomer, er individuelle hydrogenatomer innenfor isopropylbenzen anses å være "i en annen rekkefølge." I praksis betyr dette at visse hydrogener er mer utsatt for en vanlig reaksjon som kalles "brominization" enn andre, og som sådan anses å være forskjellige enheter.

Aromatiske hydrogen

Den mest reaktive variasjon av hydrogen som finnes i isopropylbenzen er "aromatisk" hydrogen, hvorav det er fem, som hver er bundet til et av karbonatomene i benzen sin heksagonale "ring". Når isopropylbenzen plasseres i nærvær av en forbindelse som inneholder brom, disse fem aromatiske hydrogener er de bromatomer 'enkleste målet. Romlig, stammer benzen stive ring formen fra den doble liming av alle karbonatomer til hverandre; hydrogenatomene er igjen stikker fra hovedstrukturen.

Alifatiske hydrogen

Neste langs kjeden er de "alifatiske" hydrogener, som bindes til de to karbonatomer av isopropylbenzen som verken er en del av benzenringen og heller ikke er direkte bundet til den. Ettersom disse karboner kommer av den såkalte "benzylisk" carbon som forbinder isopropyl (C3H7) til benzenringen (C6H5), deres respektive hydrogener, slik som de aromatiske seg, er igjen utsatt for noen bromatomer flytende i oppløsning i nærheten. Alifatiske hydrogen skje i tre varianter - primære, sekundære og tertiære - som de som finnes i isopropylbenzen kvalifiserer som den første.

Benzyliske hydrogen

Den minst reaktive av alle hydrogenatomer i isopropylbenzen er lone "benzyliske" hydrogen, som er bundet til karbonatomet som forbinder isopropyl til benzenringen. Som tilfellet er med alifatiske hydrogen, benzyliske hydrogen skje i primære, sekundære og tertiære bestillinger - og siden isopropylbenzen sin benzyliske karbon har men ett hydrogen kommer av det, er dette hydrogen anses tertiær. Det er den mest stabile hydrogen i hele forbindelsen, skjermet av en benzenring på én side og et T-formet isopropyl-radikal på den andre.