Digidexo.com

immunterapi leiomyosarcoma

Hva er behandlingen for Lung leiomyosarcoma?

Hva er behandlingen for Lung leiomyosarcoma?


Lung leiomyosarcoma er en sjelden sykdom som består av svulster i mykt vev i kroppen, som for eksempel lungene. Det er oftest ondartet; Men det finnes behandlinger for å fjerne disse svulstene.

Kirurgi

Kirurgi kan brukes for å oppnå bløtt vev for diagnose og for å fjerne selve svulsten.

Kjemoterapi

Kjemoterapi består av mange kreft-bekjempelse av narkotika som angriper kreft bløtvev celler på lungen.

Stråling

Stråling onkologer kan gjelde høyenergisk stråling bjelker til vev som inneholder sarkom å prøve å krympe eller drepe kreftcellene.

Intraoperativ strålebehandling (IORT)

Dette gir stråler av stråling til kreftcellene under en operasjon, slik at leger å administrere høye nivåer av stråling til svulsten uten å utsette organer i nærheten.

Brachyterapi

Ofte brukes etter kirurgi, tillater brachyterapi for en høyere enn normal dose av stråling for å bli plassert i nærheten av tumoren. Den strålingskilden er plassert i legemet i nærheten av svulsten eller innenfor et kroppshulrom, og kan være permanent igjen på plass.

Bivirkninger av Sublingualt Immunterapi

Sublingual immunterapi (SLIT) er en behandling for allergi der allergolog gir pasienten små doser av hva de er allergisk mot i dråper plasseres under tungen. Doseringen er gradvis redusert som en måte å øke kroppens toleranse for allergenet og redusere symptomer på allergi.

Effekt

Testing har vist at selv om sublingual immunterapi har vist seg mindre effektive enn subkutan eller nasal allergi terapi, noen pasienter finner det en effektiv behandling av allergisymptomer.

Testing

Pasientens allergier blir testet med en rekke subkutane injeksjoner for å bestemme hvilke stoffer vil komponere sublingual dose.

Behandling

Behandlingen starter med en fire måneders opptrappingsfasen hvori dosen økes gradvis. Når doseringen når vedlikeholdsfasen, fortsetter de pasienter med stabil dosering inntil symptomer på allergi avta.

Bivirkninger

Bivirkninger er sjeldne. I 20 år med studier og studier har SLIT behandling ikke vist seg å ha alvorlige bivirkninger eller for å være livstruende. Ingen dødsfall noensinne har skjedd i løpet SLIT behandling. Irritasjon og kløe på stedet av dosering er rapportert samt gråtende øyne, pipende pust eller kløende utslett i en håndfull saker. Over tid huden kan bli mindre reaktiv til allergi dosering. Studier har vist ingen målbare endringer i bronkial respons eller astmatiske symptomer, og en reduksjon i symptomer på rhinitt eller andre nesesymptomer med sublingual immunterapi.

Fordøyelsessystemet Symptomer

I noen tilfeller diaré eller magesmerter har oppstått etter Slit behandlinger. Midlertidig redusere doser redusere slike symptomer umiddelbart.

Hvordan identifisere bivirkninger av bioterapi (Immunterapi)

Hvordan identifisere bivirkninger av bioterapi (Immunterapi)


Bioterapi, også kalt immunterapi, er en behandling for kreft hvor kroppens eget immunrespons mot kreft er forsterket og forbedret. Dette oppnås ved å stimulere produksjonen av immuncelle sekreter. Bioterapi brukes også for å redusere bivirkningene av andre kreftbehandlinger. Blant våpnene av bioterapi er stoffer som kalles monoklonale antistoffer, vaksiner og vekstfaktorer

Hvordan identifisere bivirkninger av bioterapi (Immunterapi)

•  Forvent at pasienten opplever tretthet. Trøtthet er en vanlig bivirkning av bioterapi. Det foreslås at bioterapi pasienter forberede seg til å ha hjelp i huset og få tilstrekkelig hvile.

Se opp for influensa-lignende symptomer. Selv bioterapi ikke angriper friske celler, kan det resultere i influensalignende symptomer, inkludert muskelsmerter, feber og frysninger. Symptomer på vag, generell sykdom har også blitt rapportert.

Ta hensyn til alle kvalme. Kvalme er en svært ubehagelig bivirkning av bioterapi. Anti-kvalme medisiner kan være foreskrevet eller trangen til å spy kan kontrolleres ved å forbruke små mengder mat ofte.

Vær på vakt for "kapillærblødningssyndrom." Dette er en alvorlig bivirkning av bioterapi, som er preget av en svekkelse av veggene i kapillærene (små årer) av enkelte medisiner. Dette kan føre til lekkasje av blod, som forårsaker alvorlige tap av matlyst, vev hevelse, nerveskader og pustevansker.

Stage 4 leiomyosarcoma Prognose

Stage 4 leiomyosarcoma Prognose


Leiomyosarkom er en form for sarkom, en sjelden, men aggressiv type kreft som angriper bindevev som glatte muskelvev. Leger kan bruke flere former for behandling for å bekjempe denne kreftformen.

Leiomyosarcoma

Ifølge LMSarcoma Direct Research Foundation, slår leiomyosarcoma ufrivillig muskler på steder som blodårer, fordøyelsessystem og livmor. Kreften kan metastasere, eller spredt, til andre deler av kroppen.

Symptomer

Symptomer på en leiomyosarcoma kan inkludere en masse eller hovne området hvor som helst på en pasientens kropp, smerte fra komprimerte muskler og nerver eller haltende og andre problemer med å bruke lemmer, ifølge Children Hospital Boston.

Behandling

En lege kan behandle en pasient med en leiomyosarcoma ved kirurgisk fjerning av en svulst, ifølge LMSarcoma Direct Research Foundation. Andre behandlinger som kjemoterapi, målrettet medikamentterapi og strålingsterapi kan anvendes i forbindelse med kirurgi.

Prognose Faktorer

Prognosen for vellykket behandling av leiomyosarkom avhenger av omfanget av pasientens sykdom, plassering og størrelse av tumoren og den generelle helse og alder på pasienten.

Stage 4

Trinn 4 leiomyosarkom har spredt seg til andre deler av kroppen, muligens inkludert lymfeknuter. Pasienter med stadium 4 leiomyosarcoma er mindre sannsynlig å oppleve vellykket behandling av sykdommen enn scenen en pasienter som behandles før en svulst har en sjanse til å spre seg.

Hvordan virker Nekrose fokalt Present i leiomyosarcoma?

Nekrose

Nekrose refererer til døden av bløtvev celler i kroppen. Kreftsvulster og noen former for kreft behandling kan forstyrre blodstrømmen, forårsaker vev død. Ifølge National Institutes of Health, er nekrose ikke reversibel; det er behandlet ved kirurgisk fjerning av dødt vev. Nekrose i leiomyosarcoma manifesterer seg hovedsakelig som hovne og noen ganger smertefulle vev, og er normalt internt synlig via CT eller MR. Nekrose påvirker vevet som omgir et mykt vev tumor, eller det området hvor strålingen / kjemoterapi er blitt brukt til å behandle leiomyosarkom.

Leiomyosarcoma

Leiomyosarcoma --- en form for bløtvevssarkom --- er en kreftsvulst som ofte fører til en merkbar klump eller hevelse, smerte (avhengig av plassering) eller en blokkering i magen eller tarmen som forårsaker blødninger. Ifølge Mayo Clinic, oppstår leiomyosarcoma i glatt muskulatur funnet oftest i livmor, mage-tarmkanalen eller foring av blodkar. Leiomyosarcoma har ingen kjent årsak; ifølge Mayo Clinic, kan tidvis bløtvevssarkomer oppstå som en bivirkning fra eksponering for strålebehandling under forrige kreftbehandling. Hvis du oppdager en klump, har magesmerter eller blod i avføringen, snakk med legen din.

The Connection

Leiomyosarkom, ved definisjon, er en myk tissue kreft funnet i musklene ikke er under frivillig kontroll. Som kreftceller i svulsten vokser, kan det oppstå celledød. Celledød --- nekrose --- forårsaker utslipp av skadelige kjemikalier inn i omkringliggende vev. Nekrose kan spre seg innen en svulst og til omkringliggende vev som en svulst vokser. Siden leiomyosarcoma påvirker intern bløtvev langt fra overflaten av huden din, vil nekrose ikke være synlige eksternt, og vil bli funnet under en radiologisk undersøkelse.

Hvis leiomyosarkom svulster vokse seg stor eller spre seg til andre organer, disse organfunksjoner blitt kompromittert og til slutt ødelagt. Som kreftsvulst vokser risikoen for nekrose øker. Nekrose presenterer de samme symptomene på leiomyosarkom, med en økt sjanse for blødning dersom svulsten er i livmor, mage eller tarm.

Hvordan diagnostisere leiomyosarcoma

Hvordan diagnostisere leiomyosarcoma


En leiomyosarcoma er en ondartet svulst som oppstår fra glatt muskulatur. De fleste forfattere klassifisere leiomyosarcomas som en type gastrointestinal stromal tumor (GIST), sammen med GI leiomyomas, leiomyoblastomas og schwannomer. GIST utgjør om lag 80 prosent av alle mesenchymale svulster avhengig av klassifiseringskriteriene som benyttes. De oppstår vanligvis i magen og tynntarmen, og av og til i spiserøret. Følgende trinn viser hvordan diagnostisere en leiomyosarcoma.

Bruksanvisning

Forvent GIST å ha et bredt spekter av symptomer. Mange er asymptomatiske og oppdaget bare forresten, men andre kan forårsake smerte og blødning, spesielt når de blir større.

Overhold oppkast av blod og blodig avføring i tilfelle av store GIST. En opplagt masse kan også være tilstede. En GIST kan også bli perforert i 20 prosent av tilfellene.

Utfør en computertomografi (CT) skanne med intravenøse og orale materialer kontrast fordi det er ideelt for å definere omfanget av svulsten. Mindre GIST skal fremstå som glatte veldefinerte massene. Større GIST kan være nekrotisk med den forventede uregelmessig form og variabel tykkelse.

Kjør en Magnetic Resonance Imaging skanning (MRI). GIST er ofte isodense på T1-vektede bilder og hyperdense på T1-vektede bilder i forhold til skjelettmuskulatur.

Undersøk lesjonen histologisk for de mest definitiv diagnose. En biopsi kan tas med tynn nål aspirasjon og analysert ved hjelp av immunkjemiske fargeteknikker. Dette er sjelden gjort, imidlertid, fordi risikoen for perforering av peritoneum eller poding tumoren er vanligvis betraktet som er større enn behovet for en definitiv diagnose.

Stråling Behandling for leiomyosarcoma

Strålingsterapi, også kalt radioterapi, er en vanlig behandling metode som brukes mot mange kreftformer, inkludert leiomyosarkom, sammen med andre behandlinger, som reseksjon, kjemoterapi og medikamentterapi. Leiomyosarkom (LMS) er en sjelden form for kreft preget av ukontrollert vekst og spredning av cellene lining den glatte muskulaturen. Glatte muskler er en del av de ufrivillig muskler, som er til stede i nesten alle kroppsdeler slik som mage, livmor, lunger, lever og tarmer. I strålebehandling, blir de ondartede cellene i den glatte muskulaturen bestrålt med høy energi stråler av lys, som hjelper i å ødelegge kreftceller.

Typer Radiation behandling

Vanligvis to typer stråling metoder, intern terapi og ekstern stråle terapi, benyttes for å behandle pasienter som lider av leiomyosarcoma. I intern behandling, er en enhet som er koblet til en ledning eller et kateter plassert inne i eller i nærheten av de maligne celler av den glatte muskulaturen. Enheten deretter fokuserer høyeffekts stråling på kreftcellene for å ødelegge dem. Med ekstern stråle terapi, blir kreftcellene utsettes for stråling eksternt, som hjelpemidler i å ødelegge dem og dermed hindrer deres metastasering.

I noen tilfeller er en sjelden form for strålebehandling brukes i hvilken radioaktive frø (isotoper av radioaktive elementer slik som Jod) er plassert rundt de ondartede kreftceller i en tynn plastpose. Denne metoden har ikke vist noen gode resultater i herding kreft; Men, det hjelper i lindrende ubehag og smerter forårsaket på grunn av leiomyosarcoma.

Time Frame

Den nøyaktige tidsramme for administrering av radioterapi varierer, avhengig av stadium av kreft og metastasering av de maligne celler inne i pasientens legeme. Men i de fleste tilfeller er strålebehandling administreres periodevis for en til to måneder.

Fordeler

Strålebehandling er spesielt funnet å være gunstig for eldre mennesker som ikke kan opereres (reseksjon) for fjerning av svulsten, og også til pasienter som lider av hjerte plager og andre medisinske tilstander.

Effekter

Tap av matlyst, hårtap, tretthet og tretthet, utslett og irritasjoner er mostcommon bivirkninger oppleves av pasienter som gjennomgår strålebehandling for behandling av leiomyosarcoma.

Forholdsregler og advarsler

Noen av de vanligste forholdsregler man må følge mens gjennomgår strålebehandling inkluderer å redusere eksponeringen mot solens stråling og miljøgifter. Det er også viktig å slutte å røyke og redusere alkoholforbruket.

Leiomyosarcoma Symptomer

En av de kreftformer som kan angripe de ufrivillige muskler i kroppen er kjent som leiomyosarcoma. Å diagnostisere denne tilstanden, vil en lege bruke en blodprøve, en biopsi av potensielt kreftvev og en avbildning test for eksempel en MR eller CT scan for å finne den nøyaktige plasseringen av svulstene. Siden leiomyosarkom kan slå på mange forskjellige deler av kroppen på samme tid, kan diagnostisere tilstanden tar lengre tid.

Identifikasjon

Det finnes flere forskjellige typer av kreftformer, og en av de mer aggressive kreftformer kalles sarkom. En sarkom kreft angriper kroppens bindevev så som muskler og ben. En form for sarkom kalles leiomyosarkom, som er en kreft som påvirker den glatte muskelvev i kroppen. Den glatte muskulaturen er de involvert i ufrivillige kroppsfunksjoner, som for eksempel fordøyelsen og pust.

Effekter

Glatte muskelceller blir funnet i hele kroppen, slik leiomyosarkom kan forekomme i en hvilken som helst del av kroppen. Det er oftest funnet i fordøyelsessystemet og lungene. Siden den angriper bløtvevet, kan det ta litt tid å vise symptomer fordi det myke muskelvevet er i stand til å flytte og plass til svulstene lettere enn de fleste andre former for muskel. Noen av de tidlige symptomer på leiomyosarcoma inkluderer en hard, men smertefri klump som kan finnes overalt på kroppen, en verkende smerter forårsaket av kompresjon av muskel vev eller nerver og problemer med å gå eller bruke armene.

Potensial

Avanserte symptomer på leiomyosarcoma inkluderer magekramper og oppblåsthet som kan være svært smertefullt til tider og en økning i størrelsen på klumpene som ble funnet i de tidlige stadier. Kvinner som er pre-menopausale vil oppleve spotting av blod fra skjeden som er uventet og ikke en del av menstruasjonssyklusen, og kvinner som er post-menopausal kan også legge merke til vaginal blødning.

Forebygging / løsning

Å behandle leiomyosarkom, vil en lege vanligvis fjerne svulsten eller svulster. Det kan også være oppfølging kjemoterapi medisiner og strålebehandling for å bidra til å stoppe spredningen av potensielt kreftceller. En lege kan bruke strålebehandling eller cellegift medisiner før operasjonen, samt å prøve og få kreftceller under kontroll og redusere størrelsen på svulsten eller svulster. Hvis operasjonen er gjort på kreftceller som sprer raskt da denne operasjonen kan agitere cellene enda mer, og få dem til å spre seg raskere.

Betraktninger

Diagnosen leiomyosarcoma kan være en sterk emosjonell hendelse for en person. Sammen med medisinsk behandling kan det være en god idé å også oppsøke emosjonelle terapi i tillegg. I mange tilfeller vil sykehuset være i stand til å få en person i kontakt med støttegrupper og rådgivere som kan hjelpe.

Livmor Leiomyomer Vs. Leiomyosarcoma

Livmor leiomyomas og leiomyosarcomas oppstår fra lignende vev, men deres forskjellene ligger i sine risikofaktorer, symptomer og behandlinger. Hvis du har spørsmål om et symptom eller risikofaktor du kan ha, eller hvis du har spørsmål om behandlingen, diskutere alternativer med legen din.

Definisjoner

Leiomyomas er godartede svulster med opprinnelse i glatt muskelvev. Den vanligste plassering for leiomyomer i livmoren er. Livmor leiomyomas, vanligvis kjent som livmor fibroids, er svulster som vokser i, på eller i de muskulære veggene i livmoren. Leiomyosarcomas er ondartede glatt muskelsvulster og, når de blir funnet i livmoren, kalles livmor sarkom. Færre enn én av 1000 leiomyomas slå inn leiomyosarcomas.

Risikofaktorer: Livmor Leiomyomer

Alder er en risikofaktor for livmor leiomyomas, som er mest vanlig fra 30-årene gjennom overgangsalder. Fibroids tendens til å krympe etter overgangsalderen. Overvektige kvinner og kvinner som spiser rødt kjøtt og noen grønne grønnsaker har høyere risiko enn kvinner som har en annen diett. Å ha et familiemedlem med fibroids øker risiko, som gjør afrikansk herkomst.

Risikofaktorer: Livmor leiomyosarcoma

De kjente risikofaktorer for livmor leiomyosarcomas er få, og tilstedeværelsen av disse risikofaktorene, som med noen risikofaktorer, betyr ikke at en pasient vil få kreft. En slik risikofaktor er tidligere strålebehandling mot bekkenet. Livmor sarkomer er også omtrent dobbelt så vanlig i svarte kvinner som i asiatiske eller hvite kvinner.

Symptomer: Livmor Leiomyomer

Mens de fleste livmor leiomyomas ikke forårsaker noen symptomer, noen ganger kan de forårsake blødninger eller tyngre perioder, smerter under sex, smerter i korsryggen, hyppig vannlating, eller en følelse av fylde i eller utvidelse av nedre del av magen eller bekkenområdet. For gravide kvinner, kan de føre til graviditet og arbeidstager komplikasjoner, inkludert en seks ganger større risiko for keisersnitt leveranser. I sjeldne tilfeller kan muskelknuter føre til ufruktbarhet eller reproduktive problemer.

Symptomer: Livmor leiomyosarcoma

Symptomene for livmor leiomyosarcoma kan også være symptomer på andre, ikke-kreft forhold, så noen symptomer bør diskuteres med legen din. Unormal spotting eller blødning mellom perioder eller blødning som oppstår etter overgangsalderen bør undersøkes, så bør noen ublodig utflod. Noen kvinner opplever en følelse av fylde eller smerter i bekken-området eller finne en abdominal masse, som også bør diskuteres med lege.

Behandlinger: Livmor Leiomyomer

For kvinner uten symptomer, er ingen behandling vanligvis nødvendig. Milde symptomer er vanligvis kontrollert med en kombinasjon av over-the-counter og reseptbelagte medisiner. For moderate eller alvorlige symptomer, er den vanligste behandlingen kirurgi. Det er mange kirurgiske alternativer tilgjengelig, med varierende grad av invasivitet. Velge kirurgiske alternativer avhenger av plasseringen og alvorlighetsgraden av fibroids og symptomer, samt om pasienten ønsker å få barn.

Behandlinger: Livmor leiomyosarcoma

De mest vanlige behandlinger for uterin leiomyosarkom er kirurgi, strålebehandling og kjemoterapi. Målet for operasjonen er å fjerne alt av kreft, noe som ofte kan medføre en total eller radikal hysterektomi. Intern (brachyterapi) og ekstern strålebehandling er stråle behandlingstilbud, og mange ulike former for kjemoterapi er tilgjengelig for behandling. Hormonbehandling brukes kun for noen få enkelte typer livmor sarkom.

Livmor leiomyosarcoma Treatment

Livmor leiomyosarcoma er en sjelden og aggressiv form for kreft som oppstår i de ufrivillige musklene i livmorveggen. Det er mest vanlig på 50 eller høyere alder, og utgjør mindre enn 2 prosent av alle livmorkrefttilfeller. I sine avanserte stadier livmor leiomyosarcoma er svært dødelig, og effektiv behandling er direkte knyttet til tidlig oppdagelse og rask helbredende handling.

Potensielle årsaker og symptomer

Leiomyosarcomas kan oppstå i alle kroppens ufrivillige muskelvevet. Mens deres sak ikke er helt forstått, forskere tror at genetikk og stråling spiller en rolle. I tilfelle av livmor leiomyosarkom, eksponering mot bekken stråleterapi i minst 10 år tidligere, og bruken av tamoxifen (a brystkreft medikament) har blitt angitt som mulige årsaksfaktorer. Hvis du har vært utsatt for noen av disse behandlingene, arrangere en livmorkreft screening med legen din. Dette trinnet er spesielt viktig hvis du har opplevd unormal livmor eller vaginal blødning.

De tidligste stadiene av livmor leiomyosarcoma ofte presentere ingen symptomer. Hvis symptomene utvikler kan det for eksempel magesmerter, menstruasjons endringer hvis du er pre-menopausal eller vaginal blødning hvis du allerede har gjennomgått menopause. Du kan også oppleve uforklarlig vekttap, samt kvalme eller oppkast. Hvis du har noen av disse symptomene, bør du oppsøke lege så raskt som mulig.

Viktigheten av Specialized Care

Hvis du er diagnostisert med livmor leiomyosarkom, oppsøke leger som har erfaring i behandling av denne spesielle formen for kreft. Selv den mest kompetente generell onkolog (kreft lege) kan bare se ett eller to tilfeller av leiomyosarcoma i sin karriere, og utforming av en effektiv behandling programmet vil trolig kreve økt kompetanse.

Kirurgi

Når du finner en kvalifisert spesialist, vil behandlingen nesten helt sikkert fokusere på kirurgisk fjerning av de viktigste tumormasse. På grunn av den aggressive natur av kreft, har en vellykket behandling for livmor leiomyosarcoma ulike vurderingskriteriene enn de som vanligvis brukes med mindre inngripende kreft. Utviklingen av de fleste kreftformer er brutt ned i en serie av progressive stadier, basert på størrelse og veksthastighet av den opprinnelige massen kreft. Vanligvis kreft er svært behandles i stadier før de sprer seg (metastasere) til andre steder i kroppen.

Imidlertid presenterer livmor leiomyosarcoma en noe akselererende tempo av sykdomsutvikling. Forskning viser at sjansene for vellykket behandling kan avhenge direkte av størrelsen på svulsten når den først oppdaget. Tilstedeværelsen av en tumor er større enn 5 cm i diameter, er forbundet med forminskede sjansene for overlevelse, uavhengig av om kreften har spredd seg. Senere, mens trinn 1 livmor leiomyosarkom pasienter har en 50 prosent sjanse for å overleve fem år eller lenger etter første diagnose, satsene for overlevelse for de høyere stadier slippe raskt 20-0 prosent.

Andre potensielle behandlinger

Likevel, hvis du har avansert livmor leiomyosarkom, behandlingsalternativer er under utvikling. Forskere har begynt klinisk testing av potensielt effektive behandlinger for spredning leiomyosarkom, bruke narkotika docetaxel, gemcitabin og filgrastim. Ta kontakt med din onkolog for den nyeste informasjonen om denne utviklingen.

Allergi Immunterapi

Immunterapi for allergier, også kjent som immunterapi, vil hjelpe deg å tolerere de allergener som forårsaker dine allergisymptomer. Immunterapi er en serie av allergivaksinering der en liten mengde av den fornærmende allergen injiseres. Dette bygger opp din toleranse eller immunitet mot allergenet over tid. Oral immunterapi, jag terapi og intranasal terapi er andre former for allergi immunterapi. Immunterapi har ikke vist seg å være effektive for matallergi eller elveblest. Det vil ikke kurere allergi, men skal bidra til å redusere alvorlighetsgraden av symptomene dine.

Allergi Shots

Før du får allergi immunterapi, forteller legen din om alle medisiner du nå tar. Medisiner som betablokkere kan forstyrre dine terapi eller forårsake bivirkninger. Du kan ikke være i stand til å ta allergivaksinering hvis du ikke kan slutte å ta disse medisinene.

Allergivaksinering vil bli gitt til deg to ganger i måneden over en periode på to til fem år. De vil bli gitt til deg i gradvis økende doser. Skuddene vil inneholde doser av allergener du er følsomme for. Du bør bli mindre følsomme for disse allergener over tid som din immunitet bygger fra injeksjoner. Du kan utvikle rødhet, hevelse eller irritasjon på injeksjonsstedet, som skal forsvinne i løpet av fire til åtte timer.

Du trenger å bli sett på legekontoret i ca 30 minutter etter å ha mottatt ditt immunterapi å sikre at du ikke utvikler kortpustethet eller andre luftveissymptomer. Hvis du utvikler disse symptomene senere, ta et antihistamin, bruke astmamedisin og ringe eller gå tilbake til legens kontor eller til nærmeste legevakten i en puste nødsituasjon.

Rush Immunterapi

Hvis legen foreslår Rush immunterapi, må du få dette på et sykehus under nøye medisinsk tilsyn. Økende doser av allergenet injiseres noen få timer heller enn noen få uker. Men det er en større risiko for en hel-kroppen reaksjon. Du må kanskje være forbehandlet med medisin for å redusere sjansene for å ha denne reaksjonen.

Sublingual og Intranasal Allergi Immunterapi

Hvis du bor utenfor USA, leger i Tyskland og andre land tilbyr sublingual eller oralt allergiimmunterapi hvor dråper av allergener plasseres under tungen i gradvis økende doser som er gjort med injeksjoner. I tillegg har studier vist intranasal administrasjon av gress, trekker bjørk og husstøv-midd allergen å være effektive for å redusere nasal allergi symptomer. Imidlertid har sublingual allergi drops og intranasal allergi immunterapi ikke mottatt godkjennelse av US Food and Drug Administration.

Leiomyosarcoma Informasjon

Leiomyosarkom er en aggressiv type sarkom, som er en form for cancer som angriper det forbinde vev i kroppen. Leiomyosarkom er svært sjelden uten kjent årsak. Overlevelse avhenger av hvilket stadium kreften er og hvor langt den har spredd seg. Leiomyosarkom er ansvarlig for mellom 7 til 11 prosent av alle sarkomer i bløtvevet hos voksne og barn. Personer over 50 år står for de fleste tilfeller av leiomyosarcoma.

Risikofaktorer

Selv om ingen definitiv årsak til leiomyosarkom er kjent, er det visse ting som setter en person i større fare for å utvikle tilstanden. Familier med visse genetiske endringer er mer utsatt for å utvikle leiomyosarkom, sammen med en økt risiko for folk som har hatt andre typer kreft. Personer med Epstein-Barr og de med AIDS, sammen med alle som går gjennom immunsuppresjon behandling etter nyretransplantasjon også ha økt risiko for å utvikle tilstanden. Strålebehandling og miljøfaktorer som eksponering for enkelte kjemikalier også øke risikoen.

Typer

Leiomyosarkom separeres i lav og høy grad avhengig av egenskapene av kreftceller. Lavgradig leiomyosarcoma er diagnostisert når kreftceller ser nesten ut som normale celler i bløtvev. Disse cellene vokser saktere og ikke spres så raskt. Høyverdig leiomyosarcoma er diagnostisert når kreftceller ser ekstremt unormale fra vanlige celler. Disse celler vokser raskere, og det er mer sannsynlig å spre seg.

Stages

Tumorstørrelse og hastighet på spredning bestemme iscenesettelse i kreft. Alle leiomyosarkom kreft unntatt dem med gynekologisk opprinnelse blir vurdert ved de følgende stillasanordninger retningslinjer: Trinn 1A betyr kreften er lav karakter og mindre enn 5 cm i størrelse, overflatisk (på overflaten av kroppen) eller dypt inne i kroppen, og det er ingen sprer seg. Stage 1B betyr svulsten er lav karakter og større enn 5 cm, overfladisk og uten spredning tydelig. Stage 2A betyr at kreft er større enn 5 cm, lav karakter og dypt, men har ikke spredd seg. Stage 2B betyr svulsten er mindre enn 5 cm, høy klasse, overfladiske eller dype, men har ikke spredd seg. Stage 2C betyr kreften er større enn 5 cm, og høykvalitets overfladisk med ingen spredning tydelig. Stage 3 betyr at svulsten er større enn 5 cm, dyp og høy klasse, men har ikke spredd seg. Trinn 4 betyr kreften har spredd seg til lymfeknuter eller en annen del av kroppen.

Symptomer

Symptomer variere avhengig av størrelsen av tumoren og plassering. Vanlige symptomer assosiert med leiomyosarcoma inkluderer en masse eller hevelse på kroppen som ikke forårsaker smerte, smerte eller sårhet der nerver og muskler er komprimert, og limping eller problemer med å bruke armer, ben, føtter eller hender.

Behandling

Behandlingsalternativene avhenger av alder, sykdomsprogresjon, toleranse for medisiner og prosedyrer, grad av sykdom og personlige mening. Kirurgisk fjerning av svulster og omkringliggende vev sammen med kjemoterapi og stråling å krympe eller drepe kreftceller brukes til å behandle leiomyosarcoma. Lindrende behandling i form av infeksjon forebygging og behandling av komplikasjoner er også brukt.

Livmor leiomyosarcoma Prognose

Livmor leiomyosarcoma Prognose


Livmor leiomyosarcoma er en sjelden type livmorkreft. Livmor sarkomer utgjør bare 2 til 4 prosent av alle livmor kreft, og leiomyosarcomas er en subtype av livmor sarkom. Afroamerikanske kvinner er spesielt utsatt for å få livmor leiomyosarkom, av grunner som ikke er kjent. Gjennomsnittsalderen for en kvinner å bli diagnostisert med livmor leiomyosarkom er 50, ifølge National Cancer Institute.

Aggressiv kreft

Uterin leiomyosarkom antas å være en mer aggressiv cancer enn carcinosarcomas men kan herdes gjennom kirurgi hvis kreften er begrenset til livmoren.

Tumor Størrelse

En av de viktigste faktorene for å bestemme prognosen er tumorstørrelsen, ifølge National Cancer Institute. En svulst større enn fem centimeter har en dårlig prognose.

Diagnose Timing

For noen livmor sarkom, er prognosen sterkt avhengig av hvilket stadium sykdommen er på når den først diagnostisert. Jo før sykdommen er fanget, jo bedre er prognosen.

Prognose Stage 1

De fem-års overlevelse for kvinner som er diagnostisert med stadium en livmor leiomyosarcoma er 50 prosent, ifølge National Cancer Institute.

Andre Prognoser

For kvinner på trinn 2 til 4, er prognosen betydelig verre. Det er 0 til 20 prosent for de fem-års overlevelse.

Leiomyosarcoma Prognose

Leiomyosarcoma Prognose


Leiomyosarkom er en kreft i bløtvev som stammer fra glatte muskelceller. Denne sjeldne kreft danner svulster i kjønnsorganer, bekken, store blodårer og andre deler av kroppen der glatte muskelceller eksisterer.

Overlevelse

Leiomyosarcoma vanligvis har en ugunstig prognose på mindre enn 3-5 års overlevelse på grunn av sin høye potensial til oppstår på nytt og metastasere.

Retroperitoneum

Når kreften oppstår i retroperitoneum - plassen bak peritoneum, hvilke linjer bukhulen - disse tumorer er vanligvis dødelig.

Leveren

Leveren er det vanligste stedet der leiomyosarcoma kreft metastasizes.

Detection

Leiomyosarkom er ofte vanskelig å detektere tidlig fordi symptomene er vanligvis ikke utbredt. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, viser det minimale symptomer, for eksempel ubehag og hevelse, bare fra trykket av svulst på nabo organer og vev.

Symptomer

De viktigste symptomer på leiomyosarkom inkluderer nærvær av en masse, smerte og væske i bukhulen, så vel som leverforstørrelse, gulsott og obstruksjon av den hepatiske vene. Symptomer inkluderer også hevelse i bena, nedsatt nyrefunksjon og obstruksjon av nyrevenen.

Leiomyom Vs. Leiomyosarcoma

Det er en avgjørende forskjell mellom leiomyomer og leiomyosarcomas; er en cancerøs og den andre ikke er det. Begge typer av tumorer begynner i glatt muskulatur, slik de kan forekomme hvor som helst i kroppen, men de er vanligvis finnes på bestemte steder. De symptomer og behandlingen avhenger av om tumoren er kreft og dens størrelse og plassering.

Leiomyom Definition

En leiomyom er en ikke-cancerous (godartet) vekst som er oftest funnet i spiserøret, livmor og tynntarm. Esophageal leiomyomas er sjeldne, men de er den vanligste typen av godartet svulst i spiserør. De ofte forårsake ingen symptomer med mindre de blir for store. Leiomyomer er de mest vanlige benigne svulster i tynntarmen. De kan heller ikke gi symptomer, men kan føre til blødninger. Hvis de blir store nok, kan de bli en hindring. I livmoren, er leiomyomer kalt uterine fibroider. De forårsaker bekkenløsning, tunge perioder eller blødning mellom perioder, og problemer med å gå på do.

Leiomyom Treatment

Behandling for livmor fibroids begynner med medisiner for å hjelpe symptomene. Noen av medikamenter også krympe leiomyoma, men den eneste permanent løsning er fjerning av livmoren. Leiomyomer i spiserøret eller i tynntarmen, trenger å fjernes kirurgisk dersom de forårsaker symptomer.

Leiomyosarcoma Definition

Leiomyosarkom er en kreftsvulst som er inkludert i kategorien av bløtvevssarkomer. Leiomyosarcomas er oftest plassert i livmoren, abdomen og pelvis. Disse svulstene kan være til stede i lang tid før symptomene vises. Symptomene er smerter, en merkbar klump eller hevelse og blødning.

Leiomyosarcoma Diagnostisering og Staging

Blodprøver, en titt på magen og tarmene gjennom et endoskop, og barium klyster, røntgenbilder og skanninger å visualisere svulster er de første trinnene. Ved mistanke om en svulst, deretter en biopsi må utføres for å gjøre en nøyaktig diagnose. Etter en patolog ser på cellene under et mikroskop, vil kreften bli iscenesatt og gradert. Dette bestemmer hvordan behandlingen vil fortsette. Gradering refererer til hvordan cellene ser ut og om de ligner normale celler fra vev der de begynte. Dette er en indikasjon på hvor aggressivt kreft vil vokse og spre seg. Staging beskriver størrelsen på svulsten og om den har spredd seg.

Leiomyosarcoma Treatment

Det første trinnet i behandlingen er kirurgi for å fjerne så mye av kreft som mulig, som er avhengig av dens størrelse og plassering i kroppen. Under operasjonen vil vevsprøver bli sendt til patologer, slik at de kan undersøke celler og avgjøre om kantene av prøvestykket fjernet er klare. Hvis kantene er klare, så er det en stor sannsynlighet for at hele svulsten ble fjernet før den spredte seg. Etter kirurgi, kan strålebehandling eller kjemoterapi brukes til å krympe en hvilken som helst tumor som gjenstår, og å drepe kreftceller i hele kroppen.

Immunterapi for Cat Allergi

Immunterapi for Cat Allergi


Ditt immunsystem normalt holder deg trygt fra farlige inntrengere som virus og bakterier ved å slippe antistoffer for å nøytralisere den fornærmende stoffet. I tilfelle av en allergi, immunsystemet feil en ellers ufarlig stoff for noe mer uhyggelig. Når antistoffer er gitt ut, og det utløser produksjonen av kjemikalier som histamin som forårsaker fysiske reaksjoner som inkluderer tett nese og nysing. Over-the-counter medisiner kan redusere symptomer, men allergi kan også behandles med immunterapi, som innebærer allergivaksinering foreskrevet av legen din.

Årsak

I motsetning til det mange tror, ​​er katt allergi ikke forårsaket av dyret hår, men av et protein i sitt spytt, hud og urin. Katter stelle seg selv ved å slikke pelsen deres, som kan løsne døde hudceller og løse hår. Tørket spytt er også på håret og celler, forårsaker de som er følsomme for protein å oppleve allergiske reaksjoner. Disse løse partikler kalles dander og kan finnes i luften eller belegg møbler.

Behandling

Immunterapi er foreskrevet for å hjelpe kroppen blir vant til allergenet og redusere symptomer, litt om gangen. Den består av skudd som inneholder små mengder av allergen --- i dette tilfelle proteinet i kattens --- spytt for å utløse immunsystemet uten å bevirke en fullstendig allergisk reaksjon. Som behandlingen fortsetter, blir mengden av allergen i skuddet økt for å oppmuntre kroppen til å utvikle en toleranse for det og redusere allergisymptomer.

Reaksjoner

Reaksjoner på bildet kan oppstå, da den inneholder noen av de ting du er allergisk mot. Lokale reaksjoner som rødhet og hevelse kan vises på injeksjonspunktet, men vanligvis falmer i et par timer. Systematiske reaksjoner kan noen ganger oppstå og inkluderer typiske allergi symptomer som tett nese eller elveblest. Anafylaksi er en sjelden, men livstruende reaksjon som krever øyeblikkelig legehjelp som det innebærer et fall i blodtrykket og pustevansker.

Tidsplan

Immunterapi innebærer vanligvis en langsiktig plan for omsorg, og starter med oppbygging fase og etter hvert utvikler seg til vedlikeholdsfasen. Buildup fasen spenner vanligvis 3-7 måneder, men kan variere avhengig av din respons og alvorlighetsgraden av symptomene. I denne fasen vil du få et skudd mellom én og tre ganger i uken, med allergenet dosen økes i hvert program. Når dine allergisymptomer er minimert, begynner vedlikeholdsfasen, og bildene er redusert til en gang i måneden, og kan fortsette i opptil fem år eller mer.

Prognose

Målet med immunterapi er å desensitize kroppen din for allergenet, og dermed minimere og redusere dine utbrudd og reaksjoner på stoffet i fremtiden. Ifølge Mayo Clinic, den mest bemerkelsesverdige nivå av bedring inntrer vanligvis i løpet av det andre året av behandlingen, og ved det tredje året, er allergiske reaksjoner noen ganger helt borte. Men noen mennesker kan kreve pågående behandling for å holde reaksjoner kontrollerte.

Hva er leiomyosarcoma?

Leiomyosarkom er en sjelden og aggressiv form for kreft som involverer den glatte muskulaturen som lunger, lever, mage eller tarm. Selv om årsaken er ukjent, kan risikofaktorer er alder, arvelighet og tidligere eksponering for kjemikalier som plantevernmidler og industrielle forurensninger.

Symptomer

Symptomer kan inkludere en smertefri hevelse eller klump under huden. Hvis kreften er mer avansert, kan det være vekttap og smerte som tumoren ekspanderer mot de omliggende muskler og nerver.

Diagnose

En biopsi vil være nødvendig for å bestemme prognosen for kreft. Patologen vil undersøke vev tatt og finne ut hvilken type og grad kreften er. Alder og generelle helse vil også tas i betraktning.

Stages

Etappene varierer fra 1A til 4, Stage 1A være det minste lavgradig tumor. Trinn 4 er den mest aggressive, med tumoren sprer seg til omgivende vev.

Behandling

Kirurgi for å fjerne svulsten har det beste resultatet. Kjemoterapi og stråling kan også brukes, men dette er kreft ikke veldig mottakelig for enten behandling. Legemidler som brukes til å forstyrre eller inhibere veksten av tumorceller kan også anvendes, og med mildere bivirkninger.

Prognose

Prognosen er avhengig av størrelsen og fasen av kreft. Oppdaget tidlig, er en 90 prosent overlevelse på fem år mulig. Svulster oppdaget senere har en dårligere prognose som disse cellene mest sannsynlig har spredning. Alder og generelle helse avgjør også overlevelse.

Lymfadenopati Lung Cancer Treatment

Lymfadenopati Lung Cancer Treatment


Lymfadenopati lungekreft er lungekreft som resulterer i masse forming i lymfeknutene. Lymfadenopati (massen i lymfeknutene) og lungekreft ofte vises separat, men når de opptrer sammen er det vanligvis en indikasjon på at kreften har spredd seg til lymfeknuter. Behandlingen er vanligvis det samme som med alle kreft, og innebærer flere alternativer, avhengig av pasientens spesielle omstendigheter og historie. Disse alternativene er vanligvis kirurgi, stråling og kjemoterapi, med mindre konvensjonelle alternativer blir immunterapi og transplantasjoner. Behandlingen består vanligvis av en kombinasjon av disse forskjellige behandlinger, avhengig av stadium, alvorlighetsgraden og aggressivitet av lungekreft og lymfadenopati.

Kjemoterapi

Kjemoterapi er vanligvis den første behandlingen som legene prøve når du møter lymfadenopati og lungekreft. Kjemoterapi involverer administrering av medikamenter inn i kroppen for å drepe kreftceller. Kjemoterapi behandling gis vanligvis i flere omganger. Bivirkninger av cellegift inkluderer håravfall, tretthet, magesmerter og en reduksjon i beinmargen.

Stråling

Strålebehandlingen avgir stråling i løpet av kreftceller til å drepe dem. Stråling dreper også friske celler i kroppen, noe som resulterer i bivirkninger tilsvarende kjemoterapi: hårtap, tretthet, magesmerter og en betydelig reduksjon i benmargen. Strålebehandling, derimot, er svært effektiv, og er ofte brukt for å kjempe alle typer kreft.

Transplantasjoner

Ved høye nivåer av kjemoterapi eller strålebehandling er brukt, er benmargstransplantasjon brukt til å erstatte benmargen som blir ødelagt under disse prosesser. Stamcelletransplantasjoner er brukt på en lignende måte. Denne metoden er vanligvis brukt som en siste utvei, da det krever intensiv sykehusinnleggelse og ødelegger pasientens immunsystem.

Immunterapi

Å øke pasientens eget immunsystem for å angripe kreftcellene er en relativt ny metode for behandling, men kan være vellykket i enkelte krefttilfeller. En beslektet behandling innebærer injisere antistoffer i pasientens immunsystem, som deretter angripe kreften. Denne type behandling er mindre invasiv og krever mindre sykehus enn noen annen behandling, og bivirkninger er generelt mildere. Bivirkninger er vanligvis svært kortvarig og inkluderer feber, kvalme og tretthet.

Kirurgi

Kirurgi er noen ganger brukt for lungekreft, men blir sjelden brukt for lymfadenopati. Kirurgi er noen ganger brukt til å redusere størrelsen på en svulst før han angriper den med andre behandlinger. Av og til andre organer blir ødelagt i kamp mot kreften, og de må fjernes kirurgisk. Milten er den mest ofte fjernet organ hos pasienter med lymfadenopati lungekreft.

Om melanom

Det finnes forskjellige typer hudkreft som stammer fra ulike hudceller. Den melanin i hud gir huden den pigmentering, eller farge. Celler som kalles melanocytter utgjør melanin. Melanom hudkreft som utvikler seg fra melanocyttene. Selv om det er den minst vanlige hudkreft, ifølge Skin Cancer Foundation, melanom forårsaker mest hudkreft dødsfall hvert år.

Fakta

Melanom utvikler seg i både menn og kvinner. Selv om det kan utvikle seg hvor som helst på huden, hos menn det er oftere funnet på nakken, hodet og hofter. Hos kvinner det ofte utvikler seg på sin hals og ben. Fordi melanomer kan sees, er tidlig diagnose er mulig. Kreften er ofte kureres i tidlige stadier. Men avanserte tilfeller, der kreften har spredd seg, har en dårligere prognose.

Risikofaktorer

Eksponering for ultrafiolette stråler fra solen eller solarium er en av de viktigste risikofaktorene for å utvikle melanom, ifølge American Cancer Society. Personer som har hatt alvorlig solbrenthet som barn er også høyere risiko. Folk som er lys flådd eller har mange fregner har en høyere risiko. Å ha en familiehistorie med sykdommen eller har et svekket immunsystem også er kjente risikofaktorer.

Signs

Ifølge American Academy of Dermatology, er det visse indikasjoner en føflekk eller bump kan være melanom. Føflekker som er asymmetrisk og har ujevne grenser kan være tegn på melanom. Et annet tegn er ujevn farge i hele føflekken. For eksempel kan det være ulike nyanser av brunt med svart, rød eller rosa blandet inn. Føflekker større enn 6 mm kan tyde melanom. En føflekk som klør eller blødninger kan også være et tegn. Selv små endringer i føflekker bør vurderes av en hudlege.

Behandling

Behandling vil være avhengig av stadiet av sykdommen. Melanom er arrangert i henhold til tykkelsen av svulsten eller hvor dypt det trenger inn i huden, og hvis den har spredt seg til andre organer. Kirurgi vil være nødvendig i alle faser av sykdommen. Kjemoterapi kan gis i mer avanserte stadier. Immunterapi er en type behandling anvendes som bidrar til å stimulere immunsystemet til å ødelegge kreftcellene. Strålebehandling er en gang anbefalt for føflekkreft som har spredt seg til andre organer.

Forebygging

Ikke alle risikofaktorer kan unngås. Men det finnes noen måter å unngå sjansene for å utvikle melanom. Unngå overdreven soling, spesielt i tider når de ultrafiolette strålene er mest intense. Dette er vanligvis mellom 11 am og 15:00 Bruk alltid solkrem med solfaktor på minst 15. slitasje hatter og solbriller for å beskytte mot solen. Gjøre vanlige eksamener av huden, sjekker for hud uregelmessigheter. Se en hudlege årlig eller når du merker endringer i føflekker.

Behandlinger for Amyloidosis

Amyloidose er en sjelden gruppe av sykdommer som er delt inn i tre hovedtyper: primær, sekundær og familiære, eller arvelig amyloidose. Amyloidose oppstår når organer bygge opp for mye amyloid protein. Behandling kan bidra til å begrense produksjonen av amyloid proteiner, redusere symptomer og bremse utviklingen av sykdommen. Behandlinger varierer i henhold til hvilken type amyloidose er til stede og underliggende tilstand som må tas opp ..

Kjemoterapi

Kjemoterapi kan gis som iv eller oralt for å ødelegge unormale plasmaceller i benmargen. Low-dose oral kjemoterapi er den vanligste behandlingen for amyloidose. Det kan brukes i kombinasjon med andre medikamenter slik som kortikosteroider og anti-inflammatoriske legemidler. De mest brukte kjemoterapi narkotika inkluderer melfalan (Alkeran), bortezomib (VELCADE), thalidomid (Thalomid) og lenalidomid (Revlimid).

Immunterapi

Immunotherapy, også kjent som biologisk behandling, blir brukt for å styrke immunsystemet og redusere eller hindre dannelsen av nye amyloids. Alfa-interferon er gitt til pasienten gjennom en injeksjon. Denne behandlingen brukes primært for primær amyloidose og myelomatose kreft.

Stamcelletransplantasjon

Stamcelletransplantasjon erstatter benmargceller som gjør amyloid proteiner med friske benmargsceller som ikke vil gjøre proteiner. Det finnes to typer stamcelletransplantasjon: allogene (ALLO) og autolog (AUTO). Den ALLO transplantasjon bruker donor stamceller som samsvarer med pasientens stamceller genetisk.

Vanligvis et familiemedlem som en bror eller søster vil være donor, men urelaterte mennesker kan matche i noen tilfeller. AUTO behandling bruker stamcellene til pasienten. Friske stamceller er tatt fra pasienten når annen behandling har stoppet dannelsen av amyloidproteiner. De friske stamceller er frosset før det er tid for transplantasjon. For begge behandlinger, er høydose kjemoterapi brukes til å ødelegge alt det unormale plasmaceller og undertrykke immunsystemet slik at de friske stamceller fra en donor ikke blir avvist av pasientens kropp.

Kosttilskudd terapi

Amyloidose kan behandles gjennom kosten dersom den påvirker visse organer, og vil bidra til å redusere produksjon av amyloidproteiner i pasientens kropp. Dersom pasientens hjerte eller nyrer blir påvirket av amyloidose, kan legen bestille en lav-natrium diett. Matvarer som inneholder koffein, tilsetningsstoffer og raffinert sukker bør unngås samt bearbeidet mat og meieriprodukter. Å spise sunnere, mer fullkorn, friske frukter og grønnsaker bør inngå i kostholdet.

Kirurgi

En organtransplantasjon kan betraktes som et kirurgisk alternativ hvis det er nok skade på hjertet og nyrene. Det er mulig de amyloide proteiner kan bygge seg opp igjen i de nye organer over tid. Noen amyloid protein innskudd kan fjernes fra kroppen og kirurgi kan også behandle arvelig amyloidose ved lindrende nerve press.