Digidexo.com

blodsukkeret er høyere fire timer etter

Hvordan å føle deg mett timer etter spising

Overspising er et problem som mange opplever, vanligvis som et resultat av å gå for lenge uten å spise og bli altfor sulten. For å spise mindre, har du å bli fornøyd lenger og unngå følelsen altfor sulten. Dette kan oppnås ved å gi kroppen med matvarer som fordøye langsommere, slik som magert proteiner og fibrøse grønnsaker. Å spise disse typer matvarer vil tillate deg å bli mett for lengre perioder.

Hvordan å føle deg mett timer etter spising

•  Drikk så mye vann som mulig i løpet av dagen, minst 8 til 10 kopper anbefales. Drikk vann før og etter måltider for å sikre at du føler deg tilfreds.

Drikk en fiber-forsterkede drikke før hvert måltid - disse drikkene er vanligvis laget med psylliumfibre pulver som blandes med vann for å lage en fruktig-flavored drikke. The fiber vil utvide innenfor magen, noe som gjør at du føler deg mett etter å ha spist mindre beløp.

innlemme store mengder kostfiber inn alle dine måltider og snacks. Grønnsaker, litt frukt og helkorn gi gode kilder til fiber. Noen eksempler på fiberrik mat inkludere blomkål, rosenkål, havregryn, epler og quinoa.

Spis en liten salat før du spiser lunsj og middag. Dette vil få deg til å føle deg mett raskere, som bladgrønnsaker er mer tilfredsstillende enn tomme kalorier. Kroppen din vil også måtte fordøye salat før bearbeider dine måltider, holde mat i magen for en lengre periode.

Konsumere rikelig med protein og sunt fett, som disse elementene fordøye tregere. På samme måte kan omega-3 fatty acid kosttilskudd og proteintilskudd hjelpe å lure kroppen til å ikke bli sulten så ofte. Noen eksempler på sunt fett inkluderer linfrøolje, olivenolje, fiskeolje og fett i nøtter og frø. Omega-3 kosttilskudd er ofte laget med fiskeolje eller linfrøolje.

Spis små måltider hver to til tre timer for å sikre at magen er aldri tom, slik at du hele tiden fornøyd.

The Average Recovery Time Etter Rotator Cuff kirurgi

The Average Recovery Time Etter Rotator Cuff kirurgi

Hva er en Rotator Cuff?

Alle kan være utsatt for en skulderskade. Yngre mennesker ser vanligvis senebetennelse fra overforbruk aktiviteter som en pitching baseballs. Når du har nådd en alder av 40, begynte de sener å svekkes, slik at eldre folk vanligvis se sene tårer. Rotator cuff er fire separate muskler i skulderleddet, som danner sener og koble til beinet. En muskel i front og bak, to musklene på toppen, er rotator cuff er ansvarlig for å løfte armen opp over hodet og flytte armen til siden.

Rotator Skader

I kroppen din, er sirkulasjon og blodtilførsel avgjørende for muskelvev for å reparere og vedlikeholde seg fra daglig slitasje. Dårlig blodtilførsel i senene gjør dem sårbare for skader, spesielt med aldring. En rotator cuff skade er når en sene tårer fra beinet, vanligvis forårsaker smerter på utsiden av armen og svakhet eller manglende evne til å løfte armen over hodet. Det er to typer av tårer. En er gradvis og skjer fra avgang og den andre er traumatisk som oppstår fra et fall, forvridning eller annen skade armen.

Recovery

Recovery fra en rotator cuff skade skjer i faser. Den første fasen vil være å immobilisere sene for å tillate den til å begynne helbredelse på egen hånd. Pasienten vil være i en arm slynge i ca. 3 til 4 uker. En fysioterapeut er nødvendig for å bistå pasienten i å bevege armen og gjenopprette bevegelsesområdet. Pasientene er ikke lov til å bevege armen på egenhånd for de første 4 til 6 uker, så de vil ikke true reparasjon.

Styrking Fase

Etter 3 måneder etter rotatorkuff operasjonen, vil de fleste pasienter være i stand til å løfte 5 til 10 lbs. over hodet og kan initiere styrke øvelser på egenhånd. Det er viktig å fortsette å bevege armen, slik at skulderen ikke blir stiv. Ved 6 måneder etter operasjonen, de fleste pasienter gjenvinne ca 75 til 80 prosent av sin styrke tilbake. Full utvinning fra rotator cuff kirurgi kan ta alt fra 6 til 12 måneder, avhengig av pasienten. En studie av rotator cuff kirurgi utvinning publisert i Cochrane Database of Systematic Anmeldelser, utstede en, i 2008 viste fortsatt styrke gevinster to år etter rotator cuff kirurgi.

Hva Er Recovery Time etter en fullstendig Hysterektomi?

Restitusjonstid for en hysterektomi avhenger ikke så mye på hva organer er fjernet som på hvordan operasjonen er utført. Den vanligste typen hysterektomi er åpen abdominal kirurgi. Det innebærer en 3 eller 4-dagers sykehusopphold og en 6-ukers oppgang. Det finnes flere typer av mindre invasive hysterektomier der pasienter ofte forlate sykehuset i en eller to dager, og tilbake til arbeid i to uker.

Prosedyrer

Begrepet total hysterektomi refererer ofte til fjerning av livmoren og livmorhalsen, mens en radikal hysterektomi inkluderer å ta ut eggstokkene og egglederne. I tilfeller av livmorhalskreft, vev ved siden av livmoren, den øverste tomme av skjeden og bekken lymfeknuter kan også fjernes. Vanligvis er disse operasjoner kan utføres med et antall teknikker.

Metoder

Det finnes flere typer minimalt invasive hysterektomier, alle som resulterer i en mye kortere restitusjonstid enn abdominal kirurgi. I en vaginal prosedyre blir uterus fjernes gjennom et snitt i vagina. Hvis denne operasjonen ikke er utført i forbindelse med en annen metode, har legen begrenset utsikt over bekken organer. I et laparoskopisk assistert hysterektomi, er flere små snitt gjort i buken gjennom å sette inn virkemidler. Legen ser på operasjonsstedet gjennom et endoskop innsatt gjennom en av innskjæringene. Livmoren er kuttet i biter, som enten kan fjernes gjennom laparoskop eller vagina.

Minst Invasive

Den minst invasiv hysterektomi tilgjengelig i dag bruker da Vinci robot og teknikker som ligner på en laparoskopisk kirurgi. Roboten gir leger med en high-definition, 3D, forstørret bilde av den kirurgiske området. Kirurgen opererer roboten, som er i stand til å gjøre bevegelser for liten og presis for den menneskelige hånd. Det er som regel flere små snitt, en gjennom navlen. Livmoren er vanligvis fjernet vaginalt. Pasienter som har da Vinci kirurgi taper mindre blod og kommer seg raskere. Noen er i stand til å forlate sykehuset samme dag som sin prosedyre.

Ekspertise

Dessverre abdominal kirurgi er fortsatt den vanligste typen hysterektomi i USA. Dette er fordi mange kirurger ikke har tekniske ferdigheter for å utføre mindre invasive prosedyrer. Minimalt invasive prosedyrer er vanskeligere å utføre og dyrere, men de resulterer i mindre dyre sykehusopphold. Og enda viktigere for pasientene, de tillater for mye raskere inngang.

Time Frame

Uansett hvilken metode som brukes, bør kvinner være forberedt på en gradvis bedring. Selv i en minimal invasiv prosedyre, er en hysterektomi fortsatt stor operasjon som involverer skyve, dra, og omorganisere organer. Mange pasienter er sår i en måned, noe så lenge som 6 måneder. Hevelse etter operasjonen er typisk. Støttegruppen Hystersisters.com sier at majoriteten av kvinner ikke gå enda en dag uten å tenke på sin operasjon i 6 måneder etter inngrepet.

Komplikasjoner etter koronar angiografi Prosedyrer

Komplikasjoner etter koronar angiografi Prosedyrer


Koronar angiografi er en fremgangsmåte som brukes til å bilde blodkar. Et kateter blir satt inn i en arterie i armen eller lysken. Fargestoff injiseres inn i kateteret som vil vise et bilde av et fartøy på røntgen. Prosedyren er et diagnostisk verktøy for forskjellige koronare tilstander slik som blokkeringer og innsnevring av fartøy, arterier og vener som kan klumper seg sammen og floke, svulmende av et fartøy (aneurisme), inflammasjon og tårer i veggen av en beholder (disseksjon).

Prosessuelle Komplikasjoner

Prosedyren kan være ubehagelig, forårsaker noen pasienter til å bevege seg. Bevegelse kan føre til alvorlige komplikasjoner slik som kateteret kompromittere karveggen og selv sprekker den. Pasienter får en beroligende før prosedyren og bedt om å holde seg i ro og rapportere eventuelle ubehag. Fargestoff som injiseres gjennom arterien kan forårsake en allergisk reaksjon. I sjeldne tilfeller kan anafylaktisk sjokk oppstå, forårsaker respiratorisk distress. Nyreskader kan oppstå når fargestoff utskilles gjennom urinen. Sjokk og kramper kan oppstå. En annen komplikasjon er hjertestans. Alle medisinske personalet ta forholdsregler før du starter prosedyren. Målet er å unngå livstruende komplikasjoner.

Rest Komplikasjoner

Blødning på stedet av oppføring kan oppstå etter inngrepet. Arteriene fører blod fra hjertet til resten av kroppen som er drevet av pumping av hjertet. Trykket fra blodet som strømmer gjennom arterien kan forårsake koagulering å bli kompromittert. Konstant trykk på injeksjonsstedet, er det nødvendig å blokkere blødning. Blødning kan starte på nytt hvis for mye aktivitet foregår etter inngrepet. Leger råder pasienter til å hvile fire timer etter testen.

Den bestrålingsdose er mye høyere enn den mengde som benyttes i et basisk røntgen. Ifølge American Heart Association, bør lave doser av stråling brukes for å unngå risiko for hjertepasienter under angiografi. De anbefaler også at rutinemessige tester som bruker radioaktivt materiale ikke brukes for folk som er fri for hjertesymptomer.

Betraktninger

En kardiolog anbefaler en hjerte angiografi når tegn på sykdommen. Prosedyren er ikke anbefalt for personer som ikke har noen hjertesymptomer. Søke en ny mening i slike tilfeller.

Sjekk med ditt forsikringsselskap operatør for å forsikre prosedyren vil bli dekket. Forberedelse til testen er nødvendig for å sikre en vellykket prosedyre. Følg instruksjonene som er utstedt av lege som kan omfatte ingen mat eller drikke som er angitt i litteraturen.

Joint Stivhet etter langvarig bruk av Prednisolon

Prednison er en av de sterkeste legemidlene som finnes for å redusere betennelse. Det fungerer ved å redusere immunsystemets respons på visse sykdommer. Det er oftest foreskrevet for bindevevssykdommer som revmatoid artritt, systemisk lupus, blodsykdommer og enkelte kreftformer. Selv om denne kortikosteroid hormon er effektive i å bekjempe alvorlig betennelse, er det flere komplikasjoner relatert til langvarig bruk av prednison. Diskuter disse bivirkningene med legen din dersom du er under utvidet behandling.

Felles Stivhet i morgen

Hvis du våkner opp med stive ledd, spør legen din om det med modifisert frisetting. Tablett utgivelser prednison fire timer etter inntak. Denne forsinkelsen betyr at du kan ta pillen ved sengetid for å bekjempe tidlig morgen stivhet neste dag. Resultater fra en studie utført av Merck i 2005 viste pasienter ikke bare tolerert medisinen godt, men også opplevd en klinisk signifikant reduksjon i morgen stivhet etter to ukers behandling.

Hofte- og kneledd

Hvis smerte og stivhet oppstår i hip eller kneledd, informere legen din umiddelbart. Dette kan være en indikasjon på aseptisk nekrose. Ifølge MedicineNet skjer dette alvorlig tilstand hos 3 prosent av langsiktige prednison brukere. Aseptisk nekrose fører områder av bein til å dø. Siden den berørte bein er svak og ofte kollapser, kan denne tilstanden krever hofte eller kneprotesekirurgi hvis ikke fanget opp tidlig. Hvis stivhet skyldes denne tilstanden, diskutere andre behandlingsalternativer med legen din.

Andre behandlingsalternativer

Langvarig bruk av prednison kan og vanligvis påvirker viktige organer. Hvis du har tatt høye doser i mer enn et par uker, diskutere alternative behandlinger med legen din. NSAIDs, slik som aspirin, er det tryggeste alternativet. Hvis du tar prednison for leddgikt, spør legen din om sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler (DMARDs). Etter flere uker med behandling, har DMARDs bremset utviklingen av leddgikt hos noen pasienter. Immundempende medikamenter er en annen anti-inflammatorisk alternativ; Imidlertid kan det oppstå store bivirkninger, spesielt til leveren. Nøye overvåking er viktig med denne behandlingen. Dersom alle anti-inflammatorisk narkotika er mislykket, snakk med legen din om splinting de berørte ledd. Denne behandlingen har redusert betennelse og lettet symptomene for noen pasienter.

Forsiktig

Ikke slutte å ta prednison uten legens hjelp. Denne medisinen må gradvis reduseres i ditt system for å hindre alvorlige rebound-effekter. Fordi prednison stopper produksjonen av hormoner som hjelper kroppen til å bekjempe betennelser, bør behandlingen avtatt for å tillate restaurering av disse hormonene.

Kjennetegn på kroppen etter døden

Kjennetegn på kroppen etter døden


De spesifikke egenskapene til en kropp etter døden er av særlig interesse for rettsmedisinske antropologer, detektiver og medisinske sensorer. Disse fagfolk kan se et lik og bestemme tidspunktet for dødsfallet, en mulig årsak til død og ledetråder til omstendighetene rundt dødsfallet. En kropp går gjennom tre stadier før du begynner nedbryting.

Dødsflekk

Dødsflekk er kjent som hypostase i det medisinske fellesskapet. Innen to til fire timer etter døden, blodet i kroppen legger seg på de deler av legemet som ligger nærmest bakken. Tilstanden blir "fast" etter åtte til 12 timer. Denne tilstanden er tydelig som mørk lilla blåmerke-type merker på personens kropp. Blodet strømmer fra de større årer, og på grunn av mangelen på hjertet til å fortsette sin bevegelse, det drenerer raskt inn i de mindre kapillarer, som brister. Huden, som har vokst blek, er gjennomskinnelig og blodet er tydelig.

Rigor Mortis

Etter Dødsflekk, musklene begynner å stivne. Dette er referert til som rigor mortis. Etter død, fortsetter kroppen å bruke glukose for muskelmetabolisme, noe som resulterer i en akkumulering av melkesyre. Kroppens manglende evne til å bryte ned melkesyre fører til at musklene til å stivne. Utbruddet av rigor mortis avhenger av personens muskelstruktur, alder, kjønn og fysisk tilstand. Tilstanden starter omtrent seks timer etter døden, og forsvinner mellom 12 til 36 timer senere.

Algor Mortis

Algor mortis er nedkjølingen av kroppen. Komplett avkjøling, eller tiden når kroppstemperaturen er den samme som den aktuelle miljø temperatur, skjer mellom 18 til 24 timer etter døden. Kjølehastigheten er avhengig av temperaturen i omgivelsene og klærne på kroppen. Menneskekroppen kjøler mellom 0,5 og 3 grader Fahrenheit per time, i henhold til Saint Louis University School of Medicine.

Forråtnelse

Forråtnelse er begynnelsen av spaltningstrinn. Denne fasen av døden har fire kategorier. Stage man tilfeldigvis med en blå grønn misfarging av buken. Stage to starter en marmorering mønster på magen. Stage tre er oppblåsthet stadium, begynner med løs hud og deretter ekspandere til resten av kroppen. Stadium fire er epidermolysis scenen, når håret og neglene begynner å falle av, og huden på hender og føtter kommer ut i en hanske-type mote.

Oppførsel Tegn på lavt blodsukker

Lavt blodsukker, også kalt hypoglykemi, oppstår når blodsukkeret faller under normalt nivå, ifølge National Diabetes Information Clearinghouse. Glukose er en viktig kilde til energi for kroppen, som finnes i matvarer rike på karbohydrater, som ris, poteter, brød, korn og frukt. Hypoglykemi kan påvirke mennesker med lav-karbohydrat diett, men det er også en farlig bivirkning av diabetes behandling, og det kan forårsake anfall og koma. Alvorlige hypoglykemiske kriser hos diabetikere kan forebygges ved å observere atferd tegn, for eksempel mental forvirring, nervøsitet og svimmelhet.

Mental forvirring

Mental forvirring og svakhet er en del av en biologisk varslingsmekanisme til den lave glukosetilførsel i blodet og påfølgende behov for å spise. Disse symptomene raskt bedre etter å ha spist, men når glukose ikke er gitt, begynner kroppen å bruke kroppsfett og til slutt, muskelcellene. Imidlertid, i henhold til diabetikere insulinbehandling, kan denne trappes til en hypoglykemisk beslaget, på grunn av deres mangel på naturlige blodsukkerkontroll.

Nervøsitet

Ifølge National Diabetes Information Clearinghouse, nervøsitet, skjelving og talevansker er andre atferds symptomer på lavt blodsukker. I ikke-diabetikere mennesker, er disse symptomene relatert til lavt blodsukker hvis de skjer innen fire timer etter siste måltid. Å behandle hypoglykemi i mellom måltidene, bør folk ha en matbit eller fruktjuice. Diabetikere bør vente 15 minutter og kontroller blodsukkernivået, og gjenta behandlingen til den når 70 mg / dL eller høyere.

Svimmelhet

Svimmelhet er også en del av varslingsmekanisme utløses av adrenalin og andre hormoner når blodsukkeret er lavt, ifølge National Diabetes Information Clearinghouse. Men hvis normale forhold ikke er gjenopprettet etter å ha spist, svimmelhet kan være relatert til andre problemer, for eksempel labyrinthitis, en betennelse i det indre øret. I en Hypoglykemi Support Foundation spørreskjema med hypoglycemic pasienter, rapporterte 79 prosent svimmelhet som et symptom på tilstanden.

Lantus Insulin Vs. Novolin N

Lantus Insulin Vs.  Novolin N


Diabetes er en tilstand der en persons blodsukkernivå er høyere enn normalt. Novolin N og Lantus er typer insulin som brukes til å holde blodsukkeret innenfor normale grenser.

Klassifisering

Lantus og Novolin N er klassifisert terapeutisk som antidiabetika eller hormoner. Deres farmakologisk klassifisering er pancreatics.

Handling

Begge medisiner senke blodsukkernivået ved å stimulere opptaket av glukose i skjelettmuskulatur og fettvev. De kan også inhibere produksjonen av glukose i leveren.

Onset

Novolin N er et middels langtidsvirkende insulin som begynner å virke fra én til fire timer etter at de er tatt. Lantus er et langtidsvirkende insulin som begynner å handle i fra ett til 10 timer etter å ha blitt injisert.

Peak

Topp tid for et insulin er den tid i løpet av hvilken blodsukkeret er mest påvirket. Topp tid for Novolin N er fire til 12 timer etter inntak. Lantus ikke har en topp tid, fordi det er sluppet ved en konstant hastighet.

Varighet

Novolin N varer i fra 12 til 18 timer, mens Lantus har en varighet på inntil 24 timer.

Hvor mye karbohydrater Har en Orange har?

En mellomstor appelsin (en kopp spiselige deler) inneholder 21 g karbohydrater. Karbohydrater gir energi til musklene og hjernen. Whole Foods, snarere enn behandlet, er de beste kildene for karbohydrater fordi de gir størst mengde næring. Appelsiner hjelpe drivstoff deg gjennom karbohydrater, men de har også potensial til å bekjempe sykdom og fremskynde vekttap.

Vitamin C

En medium oransje gir 100 prosent av det daglige anbefalte verdier av vitamin C. Kroppen kan ikke lagre opp Vitamin C, så du må se etter den i eksterne kilder. Vitamin C bidrar til å styrke immunforsvaret, forbedrer synet, forbedrer ditt hjerte helse og kan gjøre at du ser yngre ut. I tillegg til vitamin C, appelsiner gi nesten 10 prosent av det daglige anbefalte mengder folat, og 7 prosent av B1 og kalium.

Fiber

Karbohydratene i appelsiner inkluderer fire gram kostfiber. FDA anbefaler at du får minst 21 g fiber om dagen - og hvis du er under 50 eller en mannlig, anbefalingene er litt høyere. Fiber bidrar med helsen til fordøyelseskanalen. Appelsiner inneholder en bestemt type fiber som kalles pektin, som har vist seg å holde deg mett lenger og redusere inntaket av kalorier for timer etter inntak. The Journal of American College of Nutrition rapportert i en studie i 1997 at deltakerne matet pektin med sin appelsinjuice bodde full for opp til fire timer etter sitt forbruk, mens deltakerne som drakk vanlig appelsinjuice eller spiste iskrem var sulten bare en time senere.

Naturligvis Søt

Tjuefire prosent av sukker i appelsiner kommer fra fruktose. Fruktose er lav på glykemisk indeks, noe som betyr at det er lite sannsynlig å føre til stigning og fall i blodsukkeret som skjer med mais sirup og sukker.

Low Calorie

En gjennomsnittlig størrelse appelsin inneholder 80 kalorier. De kommer i sin egen pakke, noe som gjør dem svært bærbar. En hel appelsin tar også lengre tid å spise enn et glass juice, og inneholder 30 færre kalorier. Skifte høyere kalori snacks som chips og kjeks med en appelsin kan spare hundrevis av kalorier om dagen, og muligens opp til 20 pounds i året.

Samlet Helse

Appelsiner telle som en frukt i det daglige inntaket av frukt og grønnsaker. Jo større forbruket av frukt og grønnsaker, jo mer sunn du er sannsynlig å være. En stor studie, utført av Harvard-baserte Nurses 'Health Study og Helse Professionals Follow-up Study, spores over 100.000 deltakernes frukt og grønnsaksinntak i 14 år. Funnene viste tydelig at et høyere inntak av frukt og grønnsaker minsket deltakernes risiko for kardiovaskulær sykdom.

Hva er årsakene til høy feber hos barn?

Hva er årsakene til høy feber hos barn?

Barn som blir syke får ofte feber. Det er ikke uvanlig. Men bare fordi feber er et vanlig symptom betyr ikke at det bør tas lett på. Høy feber, for eksempel, kan sette et barn i faresonen for en febril anfall. Ifølge boken med tittelen "Ta vare på barnet ditt" av Pantell, Fries og Vickery, kan det være flere årsaker til høy feber hos barn.

Meningitt

En av årsakene til høy feber hos barn er hjernehinnebetennelse. Dette er en alvorlig infeksjon som involverer ryggmargen og hjernen. Takknemlig, er det ikke en vanlig infeksjon. I tillegg til en høy feber, andre symptomer inkluderer irritabilitet og en stiv nakke. En god test for å prøve er å ha barnet prøve og berøre haken til brystet. Kvalme og oppkast er også noen ganger til stede.

Hepatitt

En annen årsak til høy feber hos barn er hepatitt. Dette resulterer når leveren blir betent. Kvalme og oppkast er de første indikatorene. Mens gulsott er ikke alltid åpenbar, er mørk urin. En ting som er universelle med denne infeksjonen er ømhet i magen der leveren ligger - i øvre høyre del av bukhulen.

Roseola

Denne sykdommen er vanligvis finner hos unge barn i alderen tre og yngre. Feberen som følger med Roseola vanligvis varer i tre dager. Det visuelle aspektet av dette er et utslett. Når utslett vises, betyr at feberen går bort. Utslettet varer ca 24 timer eller mindre. Andre symptomer som barnet kan oppleve er rødhet i hals, rennende nese og hovne kjertler i nakken eller bak ørene.

Når skal man oppsøke lege

Ikke alle feber bør involvere å gå til legen. Det er visse retningslinjer å gå etter. Ifølge KidsHealth.org (se Ressurser) bør du ta tre måneder gamle eller yngre spedbarn til legen hvis han har en temperatur på 100,4 grader F (38 grader C) eller høyere. Ta en ungdom til legen om hun har en høyere temperatur enn 102,2 grader F (39 grader C). Når du er i tvil, alltid ringe ditt barns barnelege.

Medisin og Dosering

Vanligvis paracetamol er feber redusering at barneleger anbefaler. Aspirin unngås på grunn av muligheten for en sjelden, men alvorlig problem kalt Reyes syndrom. Hvis feberen ikke reagerer på paracetamol, kan ibuprofen gis. Faktisk, venter fire timer etter paracetamol er gitt er ikke nødvendig før administrering av ibuprofen. I høy feber, barneleger si at vekslende de to legemidlene er nyttig. Dette er tillatt fordi de er to forskjellige typer av medisin. Såvidt dosering, er en utmerket dosering diagram tilgjengelig av Warren P. Silberstein, MD (se Ressurser).

Lavt blodsukker Informasjon

Lavt blodsukker Informasjon


Lavt blodsukker (hypoglykemi) forekommer hos personer som ikke har diabetes, så vel som de som gjør. Flere år siden, mange mennesker hevdet de led av hypoglykemi. Som et resultat av legene prøvde å ignorere lidelse og fjerne sin eksistens. Nylig, leger innser at selv om ikke alle hevder å ha hypoglykemi faktisk har det, det er mange mennesker som har problemer med å håndtere raffinert sukker, som de opplever vanlige symptomer til diabetikere.

Identifikasjon

Også kjent som lavt blodsukker, er hypoglykemi når blodsukkeret faller under normalt nivå. Glukose, laget hovedsakelig fra karbohydrater, er kroppens viktigste kilde til energi, det er gjennomført til hver celle gjennom blodet. For å fungere riktig, trenger kroppen akkurat den rette mengden av glukose. Når blodsukkernivået er av og er enten for høyt eller for lavt, viser kroppen visse symptomer på en hypoglykemi angrep.

Symptomer

Blek og svett hud er et symptom på lavt blodsukker. Det er på grunn av de høye nivåer av adrenalin som kroppen utgivelser å øke blodsukkeret til å forebygge hypoglykemi. Angst, hjertebank og skjelvinger er andre symptomer. Hodepine, uklart eller dobbelt syn, tretthet og ekstrem sult kan oppstå på grunn av mangel på glukose nå hjernen, orgel lider mest fra lavt blodsukker. Beslag, kan forvirring og tap av bevissthet skje i de verste tilfeller av utilstrekkelig glukose strømmer til hjernen.

Typer

Hypoglykemi er enten diabetiker relatert eller ikke koblet til diabetes. For folk som ikke har diabetes, kan to typer hypoglykemi oppstå med symptomer i begge typer som ligner på diabetesrelatert hypoglykemi. Reaktiv hypoglykemi eller postprandial (etter middagen) hypoglykemi skjer om to til fire timer etter å ha spist et høyt karbohydratrikt måltid. Fasting hypoglykemi (postabsorptive hypoglykemi) forekommer på tom mage, og kan være forårsaket av ulike årsaker, for eksempel hormonmangel, leversykdom, arvelighet, enzym eller insulinproduserende svulster.

Behandling for diabetikere

Hvis det er mulig, kontrollere blodsukkernivået og spise eller drikke noe for å heve nivået raskt. For eksempel bære hard candy (5 til 6 stykker) med deg til enhver tid, i tillegg til små fruktjuicer eller glukosetabletter. Sjekk blodsukkeret 15 til 20 minutter senere, og hvis det er fortsatt for lavt spise mer harde drops før det er 70 mg / dL (milligram per desiliter). Deretter, når du får med legen din, beskrive episoder slik at han kan avgjøre hva som utløste angrepene og justere diabetes behandling plan.

Behandling for ikke-diabetikere

Hvis pasienten ikke har en historie med diabetes, vanligvis leger forsøker å fastsette vilkårene for angrepet, etterfulgt ved å ta blodprøver og gjennomføre en fysisk undersøkelse på pasienten. Ofte er det på grunn av dårlig ernæring eller faste. Faktisk, mange mennesker har lavt blodsukker uvitende. Men hvis symptomene vedvarer, folk som lider av det bør søke ytterligere legehjelp for å avdekke de opprinnelige årsakene til sykdommen.

Forebygging / løsning

Diabetikere bør regelmessig sjekke blodsukkeret, spesielt før du kjører en bil. Å spise hyppige små måltider og gjennomføring akutt snacks er en god sikkerhetsforanstaltning. Folk som ikke har diabetes bør spise godt balanserte måltider med nok protein, mat med høyt fiber, hele korn matvarer, frukt og grønnsaker, unngå høyt sukker matvarer. Konsekvent trening er også et godt forebyggende tiltak.

Misoppfatninger og advarsler

Mange er skeptiske til å ta insulin fordi de frykter en hypoglykemi angrep. Men gjør de ikke skjønner det er insuliner som reduserer sjansene for hypoglykemi. Nøkkelen til å hindre et angrep er å lære hvordan å administrere insulin for å unngå en hendelse.
Hvis diabetiker, bære et ID-armbånd og trene familiemedlemmer og kolleger hva de skal gjøre i tilfelle et angrep. Et angrep av lavt blodsukker skjer vanligvis plutselig. Oftest det kan behandles ved å spise eller drikke noe glukose rik. Hvis ikke adressert, kan det vokse verre, forårsaker forvirring, klossethet eller besvimelse. I alvorlige tilfeller kan hypoglykemi føre til anfall, koma eller død.

Hvordan virker Vegeterianism Hjelp Longevity?

Hvordan virker Vegeterianism Hjelp Longevity?


Mange studier har blitt gjennomført for å finne ut om vegetarisme støtter lang levetid. Kina-prosjektet, som ble gjennomført i 2005 av Cornell og Oxford universitet har funnet bevis som indikerer at fremveksten av kreft øker i direkte forhold til økt forbruk av animalske produkter. Studien viste også at et kosthold med fokus mest på grønnsaker og frukt økte den gjennomsnittlige levetiden på gruppene som er undersøkt.

Herbivors kontra rovdyr

Menneskekroppen er godt egnet for en planteetende kosthold. Våre tarmer er tolv ganger vår kroppslengde, noe som hjelper oss å bryte ned komplekse karbohydrater og fiber som finnes i planteprodukter. Tarmen hos rovdyr er bare tre ganger kroppslengden. Dette gir raskt råtnende kjøtt til å forlate kroppen raskt. Kjøtt putrefies innen fire timer etter inntak, og restene klamre seg til veggene i mage og tarmer for tre til fire dager.

Fiber og komplekse Carbohydates

Naturlige og ubearbeidede plantestoffer er avgjørende for vår fordøyelseskanal helse. Frukt og grønnsaker er høy i ulike typer fiber og komplekse karbohydrater. Disse fibrene kan enten være uoppløselig eller vann-oppløselige, noe som forsinker absorpsjon av glukose og styrer hastigheten av fordøyelsen. Ifølge familie lege og forfatter av boken "Eat to Live", Joel Fuhrman, MD, "plantefibre har komplekse fysiologiske effekter i fordøyelseskanalen som tilbyr en rekke fordeler, som for eksempel å senke kolesterolet."

Fytokjemikalier

En tomat inneholder mer enn 10.000 ulike fytokjemikalier. Fytokjemikalier (fyto betyr plante) er naturlig forekommende plante-avledet kjemikalier. Tyder på at fytokjemikalier kjempe en myriade av skadelige sykdommer. & Ldquo, Krepsen, for eksempel resulterer i hovedsak fra en kropp & rsquo; s mangler kritiske stoffer som finnes i ulike typer vegetasjon, hvorav mange er fremdeles uoppdaget, som er metabolsk nødvendig for normal beskyttende funksjon, "sier Fuhrman.

Fordeler med frukt og grønnsaker

Stoffer har blitt oppdaget i brokkoli og kål spirer som feier giftstoffer ut av cellene. Nøtter og bønner hindre skade cellene våre 'DNA. Forbindelser i rødbeter, paprika og tomater bekjempe kreft endringer i celler. Appelsiner og epler beskytte våre blodkar mot skader som kan føre til hjertesykdom. "Mange store epidemiologiske studier har bevist at visse planteføde spille en rolle i å beskytte kroppen mot sykdommer som påvirker-og drepe-minst 500.000 amerikanere hvert år," Fuhrman sier.

Ulempene ved Animal produktforbruk

En av ulempene med animalsk produkt forbruket er tilstedeværelsen av plantevernmidler, hormoner og antibiotika i husdyr mating. Hvis mennesker spiser store mengder antibiotika i kjøtt, vil de til slutt bli immun mot fordelene av antibiotika i å bekjempe infeksjoner. Jo høyere fettinntak fra animalske produkter også fremmer hormonproduksjon, noe som gir raskere reproduktive beredskap og aldring og fremmer veksten av visse svulster.

Frie radikaler

En annen ulempe med animalsk produkt forbruket er økningen av frie radikaler i legemet. Frie radikaler er skadet oksygen molekyler, og når skadet, skade de friske cellene. Resultatene er et svekket immunforsvar, for tidlig aldring og en økt risiko for kreft. Billy Ray Boyd, forfatter av boken "For vegetarianer i deg», sier, & ldquo; Et resultat av frie radikaler er aterosklerose, som er dannelse av plakk i blodårene, redusere indre diameter på arterieveggene. Dette begrenser blodstrømmen til hjernen og hjertet, og skaper en tendens til hjerneslag og hjerteinfarkt - for både menn og kvinner og rdquo.;

Tilfeldig Vs. Fastende blodsukker tester

Tilfeldig Vs.  Fastende blodsukker tester


Diabetes er en sykdom hvor nivåer av glukose, en sukkertype, er unormalt høy i kroppen. Glukose tester kan avgjøre om kroppen er i stand til å lagre overflødig glukose. Tilfeldige tester og fastende tester hver har ulike diagnostiske verdier. En helsepersonell bør gjennomgå alle blodsukkermålinger.

Blood Glucose

Glukose er den primære kilde til drivstoff for kroppens funksjoner. Vi får glukose fra nedbrytningen av karbohydrater. Når du spiser, et komplekst system i kroppen din opprettholder blodsukkernivået innenfor et område på ca 70 milligram per desiliter (mg / dL) og 130 mg / dL. Hvis nivået synker for lavt, til kroppen din utgivelser tilgjengelig lagret glukose og fett kompensere. Hvis blodglukosenivået stiger for høyt, til bukspyttkjertelen frigjør insulin lagre overflødig glukose i musklene. Hos personer med glukoseintoleranse (prediabetes) og diabetes, er insulin enten fraværende eller ute av stand til å lagre overflødig glukose. Dette forårsaker skade på blodkar, noe som fører til komplikasjoner sett i noen diabetikere.

Random Test

En tilfeldig blodsukkermåling gjøres når som helst på dagen for å måle blodsukkernivået på det aktuelle tidspunktet. The American Diabetes Association anbefaler at blodsukker før et måltid ikke overstige 130 mg / dL, eller 180 mg / dL etter å ha spist. Hvis testen avslører noen nivåer over dette, bør du se en helsepersonell for oppfølging og evaluering for glukoseintoleranse eller diabetes. Når en leverandør ber om en "fastende blodglukose" test, skal laboratorie bekrefte om dette betyr en tilfeldig blodglukosetest utført etter minst åtte timers faste, en glukosetest utført etter faste som også omfatter en annen test to timer etter spising, eller en glukosetoleransetest, hvor en fastende nivå blir målt før testen begynner.

Post prandiale Test

De to-timers postprandial testen sjekker blodsukkeret etter et måltid. En blodprøve er tatt før et måltid, og igjen to timer etter måltidet. Innledende blodsukkernivået bør være normal, og nivåene på to timer etter spising bør være tilbake til det normale, under 130 mg / dL.

Hemoglobin A1c

Hemoglobin er et oksygen-bærende protein i røde blodceller. Hemoglobin A1c er en type hemoglobin som inneholder glukose. Måle det gir et riktig bilde av blodsukkernivået i løpet av de siste 90 dagene. Helsepersonell be om denne testen for å sjekke for samsvar hos diabetespasienter. Hemoglobin A1c bør utgjør ikke mer enn 7 prosent av den totale mengden av hemoglobin i kroppen din. Nivåer over det tyde på at en diabetiker pasient ikke har fulgt deres behandling protokollen riktig.

Glukosetoleransetest

Glukosetoleransetest bestemmer kroppens evne til å håndtere en glukosebelastning. Testen består av å ta en innledende blodprøve når fasten, forbruker en glukosebelastning (vanligvis i form av en brus), og deretter å ha tatt blodprøver hver time i fire timer etter glukosebelastning. En normal reaksjon er en rask økning i blodglukose etter at belastningen med en reduksjon til normalt nivå etter to eller tre timer. Økte nivåer etter den tid kan tyde på glukoseintoleranse eller diabetes.

Betraktninger

Selv hjemme glukose meter er svært nøyaktig, verdiene de gir er ingen erstatning for en helsepersonell råd. Alltid konsultere med din leverandør hvis du får en unormal blodsukker lesing av noe slag når som helst. Følg din leverandørs instruksjonene for å opprettholde sunne blodsukkeret.

Blood Sugar Ranges for barn

Barn med forhøyet blodsukker symptomer er utsatt for en rekke symptomer, inkludert økt sult, tørst og tåkesyn. Hvis de utvikler full blåst diabetes, kan de lider av helseproblemer som kan resultere i amputerte lemmer og tidlig død. Lavt blodsukker kan gi symptomer på tretthet og forvirring, og det kan ha negativ innvirkning et barns prestasjoner på skolen, sport og andre aktiviteter.

Normal Blood Sugar Ranges

Før frokost, bør blodsukker områder være 70-99 mg / dl (milligram / desiliter). To til fire timer etter et måltid, bør blodsukkeret området være 70-139 mg / dl.

Symptomer på Unormal blodsukker Ranges

Økt tørste, urinering og sult, sammen med vekttap og tåkesyn, er de vanligste tegnene.

Testing Blood Sugar

Hvis barnet ditt viser noen symptomer, kan en lege utføre en fastende plasma glukose test, en uformell plasma glukose test eller en oral glukosetoleransetest.

Typer av Diabetes

Type 1-diabetes, også kjent som tidlig diabetes eller insulin-avhengig diabetes mellitus (IDDM), er den mest vanlige formen av sykdommen blant barn. Type 2 diabetes effekter vanligvis overvektige voksne over 40 år.

Livsstil endringer

Et sunt kosthold, mosjon og ofte testing blodsukkeret er de beste måtene for barn å forholde seg til sykdommen. Å spise hyppige små måltider gjennom dagen kan lindre lavt blodsukker.

Behandling for en overdose med insulin

Insulin er tatt for å senke blodsukkeret hos diabetikere. Imidlertid, hvis en diabetiker tar for mye insulin, lavt blodsukker resultater. Insulin overdose og lavt blodsukker har de samme symptomene: blek blekhet, svette hender, forvirring, skjelving og intens angst. Iverksette tiltak på gang for å hindre ytterligere komplikasjoner.

Drikke

Det første trinnet i å motvirke en overdose med insulin er å øke blodsukkeret raskt. Hvis du lider av en overdose med insulin, drikke en brus produkt med sukker i det å få sukkeret inn i systemet så raskt som mulig. Drinker gjøre det i blodet mye raskere enn mat. Diabetikere bør holde sukker brus på hånden i tilfelle av en lavt blodsukker episode. Hvis du ikke har sukker brus på hånden, spise noe høy i sukker, for eksempel et stykke godteri eller en cookie.

Monitor

Etter å ha drukket, sjekk blodsukkeret med en hjem-skjerm enhet (se Ressurser nedenfor). Hvis det er fortsatt lav, drikke litt mer brus. Spis noe høy i sukker, for eksempel en frukt eller en annen cookie. Ikke bli bekymret på dette punktet med høyt blodsukker; spise og drikke før hjem monitor sier du er i sikker sone eller høyere.

Oppmerksomhet

Ta hensyn til kroppen din for minst de neste to timer etter overdose med insulin episode. Ikke gå til sengs. Du må kanskje spise mer eller drikke mer for å opprettholde akseptable blodsukkermålinger. Hvis du føler at du ikke kan opprettholde bevisstheten samtale om krisehjelp umiddelbart.

Medisinsk assistanse

Hvis hjem behandlinger ikke fungerer, og blodsukkeret forblir uakseptabel lav to timer etter overdose med insulin, ring din lege eller gå til legevakten. Ikke kjør. Ring 911 og be om en ambulanse ta deg til nærmeste sykehus.

Insulin Antidote

Hvis du er utsatt for lavt blodsukker generelt, bør du spørre legen din om du kan holde glukagon for en nødsituasjon. Sykehuset bruker denne insulin motgift hvis du trenger å gå til legevakten. Injisering glukagon inn i kroppen vil øke blodsukkeret umiddelbart.

Utdanning

Hvis du bor sammen med andre sørge for at de vet at de behandlinger du trenger i tilfelle av utilsiktet overdose med insulin. Du kan ikke være i stand til å hjelpe deg selv fordi du kan bli forvirret eller til og med besvime. Skriv ut instruksjoner og kjører praksis øvelser slik at alle familiemedlemmer vet hva de skal gjøre i tilfelle av overdose med insulin.

Søvn Fremme dietter

Søvn Fremme dietter


Stress, for mye alkohol og ulike andre faktorer kan hindre deg i å sove godt om natten. Ditt kosthold kan også være den skyldige. Men det er mat du kan spise som fremmer søvn.

Karbohydrat Foods

Høy karbohydrat, men likevel lett mat, hjelper du snooze. Karbohydrater forbedre hjernens søvn kjemiske, serotonin, men de har ikke overbelaste fordøyelsessystemet. Eksempler på høy karbohydrat matvarer inneholder et lite stykke angel mat kake toppet med bær; en rosin bagel belagt med honning eller en hel hvete engelsk muffin. Du kan spise noen pretzels eller en bakt potet eller 1/2 kopp pasta med saus.

Trytophan

Å drikke kamille te, vendelrot te eller sitronmelisse te vil hjelpe deg å sove. Drikke varm melk gjør det samme, ifølge UCdailynews.com. Melk inneholder aminosyren tryptofan, som kan sammenlignes med å ta en beroligende. Mandler inneholder også tryptofan og kan fremme søvn. Tryptofan som finnes i kalkun visstnok fremmer søvn; Men Elizabeth Somer, RD, og ​​forfatter av "The Food and Mood Cookbook: oppskrifter for å spise godt og føler ditt beste," sier at det er egentlig ikke nok tryptofan i Tyrkia for å zonk deg ut.

Bananer og andre søvn Inducere

Spis en banan. Bananer består av serotonin og melatonin, som begge gjør deg søvnig. Sett litt honning i varm melk eller kamille te og drikke opp. Den bit av glukose som finnes i honning forteller hjernen din til å slutte å produsere signalstoffet orexin som gjør deg våken.

Havregryn, poteter og flaxseeds

Spis litt havregryn, råder Care2.com. Havre inneholder melatonin. Når du spiser poteter du bli kvitt de syrer som forstyrrer tryptofan produksjon. Spise noen flaxseeds, med er rike på omega-3 fettsyrer, for å minske depresjon og hjelpe deg å føle deg bedre; når du er deprimert, er det vanskelig å sove.

Måltider

Velg en søvndyssende måltid til kvelds. Velg mellom eggerøre og ost; sjømat, cottage cheese og pasta; tofu stir fry; pasta med parmesan ost og en tunfisk sandwich. Chili med bønner kan gjøre deg søvnig, også, hvis det ikke er for krydret.

Når du skal spise

Karbohydrat matvarer har høyere glykemisk rangeringer når de brytes raskt ned under fordøyelsen. Denne typen mat hjelper du sovner dobbelt så fort. Spis maten innen fire timer etter pensjonere seg, som gir hjernen kjemikalier serotonin og tryptofan tid til å slippe.

Slik konverterer Lantus insulin med NPH-insulin

Slik konverterer Lantus insulin med NPH-insulin


NPH og Lantus er begge langtidsvirkende insulin, men det betyr ikke at de er utskiftbare. NPH har et angrep av to til fire timer, topper etter seks til syv timer, og varer i opptil 20 timer. Lantus, på den annen side, har et begynnende to timer og deretter fortsetter på samme nivå (uten topp) i opp til 24 timer. De fleste på NPH krever to daglige injeksjoner, mens Lantus brukere vanligvis bare trenger én injeksjon per dag (ikke medregnet injeksjoner av andre, kortere virkende insulin de kan trenge). Likevel, med nøye tilsyn er det mulig å konvertere fra NPH å Lantus, eller vice versa.

Slik konverterer Lantus insulin med NPH-insulin

•  Når du først konvertere til NPH, må du finne ut hvor lang tid det tar for det å begynne å jobbe, peak, og slites av for akkurat din kropp. Start med én daglig injeksjon av samme antall enheter av NPH som din Lantus dosering.

Test blodsukkeret regelmessig. Dersom blodsukkermålinger holder seg stabile etter 24 timer, trenger du kanskje bare én NPH injeksjon per dag. Men hvis blodsukkeret begynner stiger 12-20 timer etter den første injeksjonen, kan det hende du trenger en injeksjon av NPH to ganger om dagen.

Hvis du finner ut at du trenger to daglige NPH injeksjoner, multiplisere den opprinnelige Lantus dosering med 0,8, deretter dele i to. Dette er hvor mange enheter av NPH du bør ta hver 12. time. Fortsett å teste regelmessig for å finne ut om dosen din trenger ytterligere raffinement.

Hint

  • Hyppige blodsukkermålinger i løpet av uken etter konverteringen vil hjelpe deg å avgjøre om din konvertert dosering beregningen er riktig å møte dine behov, eller om det er behov for å øke / senke.
  • Ikke prøv å bytte insulin uten å rådføre deg med diabetes pedagog eller helsepersonell. Ulike mennesker reagerer ulikt på NPH og Lantus; du kan uventet finne deg selv overfor en rekke alvorlige høye eller lave blodsukkermålinger. Legen din kan hjelpe deg å gjøre nødvendige justeringer.

Natural Cures For periodontal sykdom

Forebyggende tiltak mot gingivitt og periodontitt er mest gunstig, men hvis tannkjøttsykdom er fanget i en tidlig fase, en rekke naturlige rettsmidler er tilgjengelige som kan reversere effekten til en viss grad. Vitamin C og D, urte pakker, tyggegummi massasje og ulike typer tannkrem har alle potensial til å hjelpe.

Effekter

Tannkjøttsykdom starter med plakk på tennene, som kan begynne å danne så snart som fire timer etter børsting. Plakk er et klebrig materiale som inneholder bakterier og forårsaker tannråte. Hvis plakk ikke fjernes, det begynner å stivne, og til slutt blir til tannstein. Tartar produserer giftstoffer som forårsaker kronisk tannkjøttbetennelse, en tilstand som heter gingivitt. Gingivitt kan videre føre til periodontitt, hvor beina som støtter tennene blir irritert og skadet. Periodontitt kan føre til tap av beinmasse og løse tenner.

Periodontal sykdom har også vist seg å skape en høyere risiko for hjerte- og karsykdom og kan forverre type 2 diabetes.

Forebygging / løsning

De viktigste forebyggende tiltak mot tannkjøttsykdom er tanntråd. Folk bør tanntråd tennene minst en gang om dagen for å fjerne matrester og plakk. Børsting kan ikke nå overalt som tanntråd kan.

En ekstra nyttig tiltak er å drikke tranebærjuice, fordi dette juice hindrer bakterier fester seg til tennene og dermed reduserer plakk bygge opp.

Advarsel

Tobakksrøyking er en betydelig årsak til periodontal sykdom, og en studie publisert i Journal of Periodontology, perio.org, funnet ut at det er mer sannsynlig for røykere å ha avansert tannkjøttsykdom enn folk som aldri har røykt. Jo flere sigaretter en person røykte per dag også var forbundet med en større forekomst av tannkjøttsykdom. Røyking forstyrrer healing og gjør en person mer utsatt for betennelse og infeksjon.

Potensial

Flere naturlige rettsmidler er tilgjengelige for å reversere effektene av tannkjøttsykdom til en eller annen grad, spesielt hvis problemet er fanget tidlig. Det beste stedet å begynne er med ernæring og generell helse. Naturlig helse utøvere anbefaler passende inntak av vitamin C og D for å helbrede tannkjøttsykdom. En gunstig mengde vitamin D kan oppnås bare ved å bruke 10 eller 15 minutter i sol to ganger i uken. Vitamin C inntak bør begynne med å spise rikelig med frukt, og grapefrukt har vist seg å være spesielt effektiv i å gi vitamin C. Vitamin C-tilskudd er bra også, selv om tygge skjemaet er for syrlig for tennene.

Vitamin C er en antioksidant som bidrar til å reparere connective fiber og regenerere bein. Vitamin D er en antiinflammatorisk substans.

Typer

Urte pakker kan bidra til å helbrede tannkjøttsykdom. Å se en herbalist for en bestemt blanding anbefales. Aloe, lakris rot, pulverisert alun, gurkemeie, willow bark, og vitamin E er stoffer som vanligvis brukes i muntlige helbredende packs.

Pusse tennene med salt og pulverisert alun kan også bidra til å helbrede tannkjøtt. Alun, kan salt og gurkemeie kombineres og brukes som en gummi massasjeapparat.

Funksjoner

Tea tree olje gel kan redusere gingivitt, og co-enzym Q10, en naturlig forekommende antioksidant, har vist seg å bidra til å reparere tannkjøtt vev. Tannkrem med disse stoffene er tilgjengelig på naturlig mat og helsekostbutikker.

Typer Novolin Insulin

Typer Novolin Insulin


Insulin er et viktig hormon produsert av bukspyttkjertelen. Insulin er ansvarlig for gjennomføring av glukose som mottas fra mat til cellene som skal lagres, og senere brukes som energi. Når bukspyttkjertelen er ikke i stand til å produsere insulin, for eksempel i sykdommen Diabetes, må insulin injiseres for å kontrollere nivået av sukker i blodet. Novolin insulin, et bestemt merke av insulin produsert av selskapet Novo Nordisk, finnes i flere typer.

Novolin R

Novolin R er referert til som "vanlig" insulin, noe som betyr at det er korttidsvirkende. Denne type insulin blir injisert 30 minutter før måltidene som det begynner å opptre senke blodsukkeret mellom 30 og 60 minutter etter injeksjon. Dette insulin når sin topp ytelse mellom to og tre timer, og er helt brukt opp innen fem til sju timer.

Novolin N

Novolin N er et middels langtidsvirkende insulin. Dette betyr at den begynner å arbeide mellom to og fire timer etter injeksjon. Novolin N når sin topp ytelse mellom 4 og 12 timer etter injeksjon. Virkningene av Novolin N vil vare mellom 14 og 20 timer etter injeksjon.

Novolin L

Novolin L er en lente insulin, noe som betyr at det er humaninsulin i en sinksuspensjon. Dette insulin begynner å jobbe to og en halv time etter injeksjon, og når sitt høydepunkt mellom 7 og 15 timer etter injeksjon. Novolin L holder jobbe i opptil 22 timer.

Novolin 70/30

Novolin 70/30 er en kombinasjon som består av 70 prosent NPH (normalt trykk hydrocephalus) humaninsulin i suspensjon og 30 prosent vanlig humaninsulin. Denne kombinasjonen insulin er et middels langtidsvirkende insulin, men i motsetning til andre mellomvirkende insulin det begynner å jobbe 30 minutter etter injeksjon. Novolin 70/30 når sin topp ytelse mellom 2 og 12 timer, og vil fortsatt være aktiv i kroppen i opptil 24 timer.

Novolog

I likhet med Novalin og produsert av samme selskap, er Novolog insulin en hurtigvirkende insulin og kommer som en FlexPen som åpner for enkel injeksjon. Novolog virker raskere enn normalt insulin slik at det kan tas bare 5 til 10 minutter før du spiser. Novolog imiterer naturlig menneskelig insulin som gjør effektiv i å kontrollere blodsukkeret etter måltidene.

Når skal ta Thyroid Meds?

Den vanligste skjoldbrusk medisinering er levotyroksin, også kalt T4 eller thyroid hormon. Det er foreskrevet for pasienter som er hypothyroid, enten fordi deres thyroids ikke produserer nok thyroid hormon naturlig, eller fordi de har gjennomgått kirurgisk fjerning av skjoldbruskkjertelen på grunn av sykdom eller kreft. Denne medisinen er vanligvis nødvendig for livet.

Om Levothyroxine

Levotyroksin er kjemisk identisk med hormon som produseres av en sunn skjoldbrusk. Denne medisinen er vanligvis tas daglig, og har en halveringstid (mengden av tid som er nødvendig for halvparten av den kjemiske å bli eliminert fra kroppen) av mer enn fem dager. Selv om det er en god vane å ta denne medisinen på samme tid hver dag, vil en forskjell på et par timer ikke ha en merkbar effekt.

Time of Day

Det anbefales at levotyroksin tas først i morgen på tom mage, sammen med et fullt glass vann, og at du venter 60 minutter før du spiser eller drikker noe annet enn vann. Ved å følge samme diett hver dag, vil nivået av hormonet tyroksin i systemet forblir konstant.

Jern og kalsium kan påvirke opptaket av levotyroksin, så det anbefales at du venter minst fire timer etter å ha tatt medisinen din før du tar en multivitamin eller kalsiumtilskudd.

Tips for å ta Levothyroxine

Hvis du er typisk i et rush hver morgen, som blir tvunget til å vente en time før spising kan bety at du forlater huset uten frokost. Prøv å plassere din medisinering og et glass vann på nattbordet før du går til sengs, og deretter sette alarmen i en time tidligere enn normalt. Når alarmen går av, få opp akkurat lenge nok til å svelge pillen, deretter trykke på snooze-knappen for en annen times hvile. På denne måten kan du nyte frokost så snart du våkner.

Huske om du har tatt medisinen din, spesielt når du tar det første om morgenen når du er fortsatt litt groggy, kan være vanskelig. Dette problemet er lett løses ved hjelp av en pille minder med avdelinger for hver dag i uken.

New Study

Tidsskriftet Clinical Endocrinology nylig rapportert om en liten pilotstudie som fant at inntak av levotyroksin ved sengetid hadde de samme eller bedre resultater enn når det tas om morgenen. Pasienter som har tatt sine medisiner i kveld hadde "høyere tyroidhormon konsentrasjoner og lavere TSH konsentrasjoner." En større studie er nødvendig for å bekrefte disse resultater.

Se legen din

Sjekk alltid med legen din før du gjør noen endringer i din medisinering rutine. På grunn av levotyroksin lange halveringstid, kan det ta fire til seks uker å få full effekt. Legen din kan ha behov for å gjøre små justeringer for å finne den nøyaktige dosen du trenger. Nivået av medisiner du trenger kan endre seg på grunn av alder, vekt, andre medisiner eller graviditet, så det er viktig å se din endokrinolog for vanlige diagnostiske blodprøver.