Digidexo.com

reseptorer seponering koffein

Adenosin Behandlinger

Adenosin Behandlinger


Adenoside er et sukker som forekommer naturlig i kroppen, og kan brukes som en medisin for hjerteproblemer og hevelse. Adenoside har en depressiv virkning på nervesystemet, og det er en blokkering av adenoside reseptorer av koffein-molekyler som forårsaker hyperaktivitet forbundet med inntak av koffein. Koffein er blitt vist å forårsake uregelmessige og hurtige hjerteslag, som er et direkte resultat av den adenoside receptor blokkering. Vi presenterer adenoside inn pasienter med rask hjerterytme kan oppveie abnormitet og gå tilbake rytmen til det normale.

Behandlinger

I tilfelle av paroksysmal supraventrikulær takykardi eller rask rytme av hjertet, en intravenøs injeksjon av adenoside returnerer hjertet til normal rytme. Adenoside gjør dette ved å bremse den tiden det tar for elektriske impulser til kontrakt hjertet, og dermed returnere takten til sin normale rytme. Inntak av koffein kan ha en negativ virkning på pasienten og gjenskape unormal eller rask hjerterytme.

Når brukes lokalt som en krem ​​adenoside kan redusere hevelse og øke healing, spesielt i føttene, et område forbundet spesielt med diabetespasienter. Studier har vist at adenoside krem ​​kan raskt redusere hevelse og hjelpe cellular reparasjon og regenerering i sår.

Advarsler

Mens adenoside kan være effektive i behandling av paroksysmal supraventrikulær takykardi, bør det ikke brukes til disse andre hjertesykdommer: atrieflutter, atrieflimmer eller ventrikkeltakykardi. Adenoside er heller ikke 100 prosent trygt for de med sinusknutedysfunksjon. Pasienter med en SA nodal dysfunksjon har vært kjent for å ha en negativ og noen ganger dødelig reaksjon.

Det er også noen vanlige bivirkninger forbundet med adenoside behandlinger, inkludert hjerte hjertebank og brystsmerter, unormalt lavt blodtrykk, flushing, hodepine, svimmelhet, kvalme og nummenhet, men de er ofte kortvarig. Dersom bivirkningene vedvarer, kontakt lege.

Negative bivirkninger av koffein

Koffein er en naturlig forekommende komponent i mange planter. Mange av disse plantene brukes til å lage populære matvarer og drikkevarer, som for eksempel: sjokolade, kaffe, cola og te.

Ifølge Mayo Foundation for medisinsk utdanning og forskning, de fleste kan trygt spise 200 til 300 mg koffein per dag uten lidelse noen syke effekter. Dette beløpet tilsvarer omtrent to til fire kopper brygget kaffe per dag.

Ifølge Mayo Foundation, koffein stimulerer sentralnervesystemet. De positive effektene inkluderer midlertidig lindring av tretthet. De negative effektene av koffein kan ofte bli følt som symptomer på tilbaketrekning.

Koffein Følsomhet

Ifølge Mayo Foundation for medisinsk utdanning og forskning, noen mennesker er mer følsomme for effektene av koffein enn andre. De som er følsomme for koffein kan oppleve negative bivirkninger etter inntak av små mengder. Mayo Foundation for medisinsk utdanning og forskning viser disse vanlige negative bivirkninger for de som er følsomme for koffein: angst, rastløshet, irritabilitet og søvnvansker. Ifølge stiftelsen, folk som ikke er vant til regelmessig inntak av koffein er mer sannsynlig å oppleve negative bivirkninger.

Koffein tilbaketrekning er en offisiell Disorder

Basert på en 2004 studie utført av Johns Hopkins Medicine og delvis finansiert av National Institute on Drug Abuse, ble koffein tilbaketrekning offisielt anerkjent som en lidelse. Koffein tilbaketrekning er nå et forslag til diagnose i Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, fjerde utgave (DSM-IV).

Resultatene fra studien viste at jo høyere inntak av koffein, desto større er sannsynligheten for lider av negative bivirkninger forbundet med abstinenssymptomer etter seponering av koffein bruk.

Vanlige Abstinenssymptomer

Ifølge forskere i Johns Hopkins studien, kan de negative bivirkningene av koffein ofte sees i fem grupper av vanlige abstinenssymptomer:

Hodepine Tretthet eller utmattelse Depresjon og irritabilitet Konsentrasjonsvansker Influensalignende symptomer som oppkast, kvalme og muskelsmerter eller stivhet

Koffein Hodepine

Hodepine er kanskje den mest beryktede symptom på koffein tilbaketrekning. Mange ivrige kaffedrikkere har opplevd denne negative bivirkning av å hoppe over sine vanlige morgen joe.

Ifølge Mayo Clinic, koffein blokkerer reseptorer i hjernen som kan utvide blodårene. Dette kan føre til at noen mennesker til å oppleve hodepine. Med mindre de får sin vanlige dose koffein, kan hodepine lider forvente å føle symptomer så lenge som en uke.

I en april 2009 CNN artikkel, Michael Kuhar, sjef for delingen av nevrovitenskap ved Yerkes National Primate Research Center ved Emory University i Atlanta, Georgia, sa følgende om de negative effektene av koffein: "Abstinenssymptomer kan starte 12-20 timer etter din siste kopp kaffe og topp om to dager senere og kan vare omtrent like lenge som en uke. "

Kutte ned på koffein

Ifølge Mayo Foundation for medisinsk utdanning og forskning, symptomer på koffein tilbaketrekning vanligvis gå bort etter flere dager. Gradvis senke nivåene av koffein i kroppen kan bidra til å minske symptomene på tilbaketrekning. Abstinenssymptomer er ofte opplevd etter altfor brå nedgang i koffein forbruk.

Forslag til gradvis redusere koffein forbruk

Roland Griffiths, Ph.D., professor i psykiatri og nevrovitenskap ved Johns Hopkins sier i en pressemelding: "Vi lærer en systematisk metode for å gradvis redusere koffein forbruk over tid ved å erstatte koffeinholdig eller ikke-koffeinholdige produkter."

Med denne informasjonen i bakhodet, kan du prøve å spørre barista på din favoritt kaffe stopp for å legge en mindre skudd av espresso til din kaffe drikke. Hvis du drikker brygget kaffe, bør du vurdere å bestille neste størrelse ned: i stedet for en 20 oz. cup, gå med en 16 eller 12 oz. drikke.

Drikk koffein-fri. Hvis du får din koffein fra brus, gradvis drikke mindre mengder hver dag. Du kan også redusere koffein forbruk ved å erstatte noen av dine koffeinholdige leskedrikker med koffeinfri seg.

Drikk svakere te. Jo lenger du drikker koffein-holdig te, jo mer koffein du forbruker. Tenk dunking din tepose færre ganger. Hvis du liker smaken av sterk te, prøve å drikke koffein-fri urte varianter.

Hvordan takle koffein tilbaketrekning

Hvordan takle koffein tilbaketrekning


Koffeinfri drikke
Urtete

Hvordan takle koffein tilbaketrekning

•  Kutt ned på koffein forbruk ved å drikke en mindre kopp kaffe eller koffeinholdige brus. Når du kan gjøre dette uten å oppleve noen abstinenssymptomer, prøve å fjerne en annen cup.

Bruk drikker som inneholder koffein om morgenen når du mestrer å drikke bare ett koffeinholdige drikke i løpet av dagen. Du vil fortsatt ha nok koffein for å komme i gang i morgen, men da kan drikke ikke-koffeinholdige drikker eller vann i løpet av resten av dagen.

Cut ryggen morgen koffein fikse gradvis. Etter at du er i stand til å lykkes å komme gjennom dagen på morgenen kopp kaffe eller cola, prøv å helle selv en halv kopp for de neste dagene. Gradvis redusere mengden av koffeinholdige drikker som du drikker om morgenen til du er endelig i stand til å slutte å bruke koffein helt.

La din te bratt for halvparten av vanlig tid under uttaksprosessen for å kutte ned på mengden av koffein. Etter hvert erstatte koffeinholdige te med koffeinfri te eller urtete.

Undersøk din favoritt sjokolade godteri. Sjokolade inneholder koffein, med mengden varierer fra produkt til produkt. Hvis du ønsker å fullstendig eliminere koffein fra kostholdet ditt, sjekk ingredienslister for å være helt sikker.

Få nok hvile mens du går gjennom uttaksprosessen. Få en god natts søvn vil gjøre symptomene på tilbaketrekning lettere å håndtere.

Øvelse daglig for å bekjempe følelsen av trøtthet og å arbeide av nervøs energi ved seponering. Du trenger ikke en forseggjort øvelse rutine - en tur i løpet av lunsjen eller en svømmetur etter jobb vil hjelpe deg å slappe av og holde seg frisk.

Hint

  • Ifølge National Coffee Association of USA, Inc., 54 prosent av amerikanerne nyte en kopp kaffe hver dag. Hvis du er en av dem, vil du ikke å gi opp kaffen helt når du gir opp koffein. Du vil finne mange varianter av koffeinfri kaffe som gir det velsmakende kaffesmak uten koffein.
  • Sjekk smertestillende midler for koffein. Noen medikamenter legge koffein som det øker effektiviteten av produktet.

Hvordan Alkohol og koffein påvirke blodtrykket

Hvordan Alkohol og koffein påvirke blodtrykket

Innledning

Blodtrykket er måling av blodets kraft på veggene i blodårene. Blodkar inkludere arterier, vener og kapillærer. Blodtrykket er et viktig begrep, som det hjelper drive oksygen og næringsstoffer kroppen trenger for å overleve gjennom hele systemet. Dessverre, når blodtrykket blir for høyt, kan det potensielt skade blodkar. To stoffer som kan bidra til høyere blodtrykk, når den ikke brukes i moderate mengder, er alkohol og koffein.

Alkohol

Ifølge American Heart Association, kan drikke alkohol i moderate mengder har potensielt gunstige effekter på hjertet. Men "i moderate" betyr bare en eller to drinker per dag for menn, og bare én drink om dagen for kvinner. Når du begynner å forbruke mer enn dette, kan blodtrykket begynner å bli negativt påvirket. Alkohol gjør dette først ved å forstyrre blodtilførselen til hjertet ved å skyve næringsrikt blod fra hjertet. Alkohol er også høy i kalorier, som bidrar til fedme, som i sin tur også øker blodtrykket. Ifølge Mayo Clinic, hvis du for tiden tar medisiner for høyt blodtrykk, kan alkohol forstyrre deres evne til å arbeide, setter du på en enda høyere risiko for farlig høyt blodtrykk nivåer.

Koffein

Koffein kan også være gunstig i moderate mengder. Ifølge menns helse, koffein kan bidra til å holde dopamin molekyler aktiv og kan også bidra til å bekjempe Alzheimers. Men akkurat som alkohol, når den ikke brukes i moderate mengder, koffein kan også ha skadelige effekter på blodtrykket. Koffein påvirker blodtrykket ved å begrense blodårer. Det gjør den ved å binde med adenosin reseptorer i kroppen, som blokkerer adenosin fra å være i stand til å fungere korrekt. Adenosin er et hormon som er delvis ansvarlig for å hjelpe å holde blodårene bred nok for blodet å passere gjennom enkelt. Koffein stimulerer også utgivelsen av adrenalin og kortisol fra binyrene. En av bivirkningene av utgivelsen av disse kjemikaliene inn i blodstrømmen er en økning i blodtrykket.

Koffein Pill bivirkninger

Koffein virker til å stimulere både sentrale nervesystemet og det metabolske system. Koffein pille produsenter markedsføre sine produkter basert på studier som viser at koffein kan øke mental årvåkenhet. Imidlertid kan bruk av koffein piller resultere i toleranse og avhengighet, caffeinism, og koffein-relatert søvn og angstforstyrrelser.

Historie

Koffein er en type kjemisk kjent som et xantin, og virker både som en stimulant og et mildt diuretikum (den øker produksjonen av urin). Koffein finnes i bladene, bønner og frukt av visse planter, som bruker det til sine pesticidal effekter. Mennesker oftest spise eller drikke det fra bønner av kaffe planter, teblader, og fra kola nut, selv om det er andre kilder.

Identifikasjon

Koffein piller (også kjent som koffein tabletter) generelt har 50 mg til 200 mg koffein per tablett. For referanse er gjennomsnittlig kopp kaffe inneholder omtrent 100 mg koffein. Koffein tabletter er særlig populær blant lastebilsjåfører, studenter og de som arbeider lange timer. Noen bruker også koffein piller for å gå ned i vekt, selv om dens effektivitet i denne forbindelse er tvilsom.

Effekter

Fordi koffein virker på sentralnervesystemet, særlig ved aktivering av reseptorer for adenosin nevrotransmitteren, er det mulighet for toleranse og fjerning. Når sentralnerve mottar en forholdsvis konstant høyt nivå av et signal, justerer den måten det modulerer signalet for å kompensere for det. Som et resultat, kan langvarig bruk av koffein forårsake toleranse mot dets effekter. I tillegg kan en person som forbruker koffein på en vanlig baser for en lengre periode blir avhengig av det, og vil være ute av stand til å slutte å ta koffein uten abstinenssymptomer.

Advarsel

En koffein overdose, noe som er vanlig et beløp over 300 mg (dette avhenger av kroppsmassen og toleranse) kan resultere i koffein rus, som ligner på overdoser av andre sentralstimulerende midler. Milde tilfeller kan føre til nervøsitet, spenning, rødme i ansiktet og muskelskjelvinger, blant andre symptomer. Mer alvorlige overdoser kan føre til mani, depresjon, forvirring, hallusinasjoner, psykose og død. For svært høye doser, kan dialyse eller filtrering av blodet være nødvendig.

Expert Insight

En annen bivirkning av koffein pille bruk kan resultere i to forhold som er anerkjent av American Psychiatric Association. Den første er en koffein-relatert søvnforstyrrelse, insomni en type som kan resultere fra vanlige høye doser av koffein, forstyrre pasientens søvn. Den andre er koffein-indusert angst lidelse, som kan ta en rekke former, inkludert panikkanfall, fobier eller obsessive-compulsive tendenser.

Effekten av koffein på hjertefrekvensen

Effekten av koffein på hjertefrekvensen


Godt over halvparten av amerikanerne drikker i gjennomsnitt tre kopper kaffe per dag, melder Harvard School of Public Health. Hvis du ikke er en av dem, kan du stole på cola eller en sjokolade bar som en pick-me-up. Kaffe, sjokolade (spesielt mørk sjokolade), brus og te alle inneholder koffein - en mild stimulerende. Koffein forårsaker ulike metabolske bivirkninger, blant annet økt hjertefrekvens og uregelmessig hjerterytme. Følg de anbefalte retningslinjer for inntak av koffein for å unngå uønskede konsekvenser.

Koffein Definert

Koffein er et naturlig forekommende stoff som finnes i planter og en kunstig substans tilsettes til matvarer. Det stimulerer sentralnervesystemet, og fungerer som et vanndrivende, forårsaker du å skille ut mer væske. Når forbrukes, er koffein absorberes raskt og reiser direkte til hjernen. Du trenger ikke lagre det, men heller skille ut det gjennom urinen innen et par timer. Ifølge University of Michigan, føler du effekten av koffein så raskt som 15 minutter, men de kan tåle opptil seks timer.

Koffein i kroppen

Adenosin er en naturlig forekommende kjemiske i kroppen din. Den kobles til reseptorer i hjernen, forårsaker du å føle deg sliten. I nærvær av koffein, kan adenosin ikke finne disse reseptorene, og hjernen din øker sin aktivitet, noe som er grunnen til at du kan oppsøke en koffeinholdige kopp kaffe å perk deg opp. Hjernen sender også stimulerende signaler til resten av kroppen din, inkludert hjertet, noe som resulterer i en økt hjertefrekvens.

Hjertearytmier

Et hjerte arytmi er en unormal hjerterytme, inkludert en uvanlig rask eller langsom hjerterytme, forårsaket av underliggende hjerteproblemer eller andre medisinske tilstander. En arytmi kan også forekomme hos friske hjerter fra medisiner eller stoffer som koffein. Du kan ikke innse at du har en arytmi, eller du kan føle en hoppet hjerterytme, pounding på brystet, svimmelhet, kortpustethet, ubehag i brystet eller tretthet. Snakk med legen din hvis du er bekymret, men legen din kan anbefale å begrense koffein. The Cleveland Clinic rapporterer at noen individer er mer følsomme for effektene av koffein og kan legge merke til en uregelmessig hjerterytme etter koffein forbruk.

Vurderinger og anbefalinger

Moderat koffein forbruk er vanligvis ikke skadelig. Dette inkluderer 2:58 8-unse krus kaffe eller fem porsjoner med brus eller te. Ti 8-unse kopper kaffe ville bli betraktet som ekstreme. Begrens inntak av koffein hvis du lider av angst problemer, smertefulle bryster, sure oppstøt, høyt blodtrykk, uregelmessig hjerterytme eller hodepine. Gravide kvinner bør holde koffein inntak til 200 til 300 milligram per dag. En 6-unse kopp kaffe inneholder 100 milligram koffein; usøtet sjokolade, 25 milligram; cola drikker, 46 milligram, og te, 40 milligram. Hvis du velger å fjerne koffein fra kostholdet ditt, kan du oppleve abstinenssymptomer i de første 12 til 24 timer.

Hvorfor Har Koffein Hev hjertefrekvens?

Hvorfor Har Koffein Hev hjertefrekvens?

Innledning

Koffein er et psykostimulerende alkaloid som finnes i mange naturlige produkter som kaffe, te, guarana, yerba kompis og te. Ifølge International Journal of Food Sciences og ernæring, om lag 80 prosent av amerikanerne forbruker koffein på en daglig basis, med en gjennomsnittlig inntak på ca 280 mg. En av de mest merkbare bivirkninger fra koffein er en økning i hjertefrekvensen.

Sentralstimulerende

Hovedårsaken koffein øker pulsen er dens stimulerende egenskaper. Koffein tar ca 45 minutter å bli absorbert inn i blodet. Når du er der, kan koffein gjøre veien til hjertet, hvor den fungerer som en stimulerende ved å binde seg, eller å feste seg til spesifikke reseptorer på hjertet vev forårsaker pulsen til å øke.

Kinase

Når på hjertet, koffein ligner handlingene adrenalin og binder seg med reseptorer som ofte brukes av enzymer for å blokkere produksjonen av cAMP (syklisk adenosin monofosfat). cAMP er en substans som aktiverer proteinkinase, som produserer adenosin trifosfat (ATP) som er nødvendig for muskelsammentrekninger og avslapning av hjertet. Økningen av ATP fører til at hjertet til å slå raskere.

Adenosin

Koffein fester seg også til P-området områder av adenosin-reseptorer. Adenosin er en kjemisk laget i hjernen som bremser ned nervecelle-aktivitet. Den er mest brukt av kroppen når det er på tide å sove. Koffein har evnen til å etterligne adenosin, og ved å gjøre dette kan feste til adenosinreseptorer. Dette blokkerer adenosin fra å binde seg til cellene. Fordi koffein er et stimulerende middel, er nervecelle-aktivitet økes, i stedet for den reduksjon som ellers ville oppstå fra adenosin. Hypofysen observerer deretter økning i nervecelle-aktivitet og tolker den som en nødsituasjon i kroppen. Dette fører til at hjernen til å aktivere kroppens "fight or flight" respons. Denne responsen fører til at hypofysen til å frigjøre hormoner som aktiverer binyrene. Binyrene i sin tur frigjøre hormonet adrenalin å reagere på "krise". Adrenaline deretter reagerer, får hjertet til å banke fortere i forberedelse til behovet for å løpe eller kjempe under krisen, selv om ingen krise eksisterer.

Effekten av koffein på nervesystemet

Koffein er en kjemisk blanding som finnes i bønner, planter og frukter. Det er vanligvis brukes i kaffe, te, brus og energigivende drikker. Det er den mest lovlig og uregulert psykostimulerende stoff forbrukes, spesielt på grunn av dens virkning på sentralnervesystemet (CNS).

Historie

Koffein har blitt konsumert i ulike former som kakao i Maya-sivilisasjonen; te i 3000 f.Kr. i Kina og kaffe i det niende århundre av etiopiere. Men det var ikke før 1819 da tyske kjemikeren Friedrich Ferdinand Runge først isolert kjemisk, koffein.

Identifikasjon

Det stimulerer sentralnervesystemet på et høyt, intens nivå som resulterer i økt årvåkenhet, fokus, konsentrasjon og kroppsbeherskelse.

Funksjon

Da adenosin (naturlige molekyler funnet i CNS) binde sammen, resultere i at de tretthet og døsighet i kroppen. Koffein blokkerer adenosin-reseptorer og constricts blodstrøm.

Advarsel

Kontinuerlig nærvær av koffein øker mengden av adenosiner reseptorer som resulterer i toleransen tilpasning og øker følsomheten når koffein ikke lenger er tilstede. En 1998 studie publisert i Institute of Food Research in Reading Laboratory, UK, konkluderte koffein narkomane fortsette å konsumere koffein for å unngå abstinenssymptomer.

Betraktninger

Forbruker mer enn 200 mg øker ikke årvåkenhet men hever nervøsitet, irritabilitet, migrene, hodepine og skjelvinger.

Koffein & Back Pain

Koffein er et hvitt alkaloid som også virker som et stimulerende middel i kroppen. Denne stimulerende finnes i kaffe, te og andre matvarer forbrukes på en daglig basis. I dobbeltblinde studier utført av en rekke forskere, har koffein også blitt funnet å ha potensial for å fungere som en smertestillende lik paracetamol eller aspirin, men uten de samme bivirkningene.

Betydning

I et antall studier utført på pasienter med forskjellige former for ryggen, muskelsmerter og oral, koffein har blitt brukt til å redusere eller eliminere smerte. Koffein har vist seg å fungere godt når blodstrømmen reduseres, og koffein ble brukt til å hjelpe til med å blokkere adenosin reseptorer som også arbeider for å blokkere muskelsmerter. Adenosin reseptorer i hjernen kan føre til negative smertestillende effekter når det gjelder koffein tilbaketrekning og migrene.

Størrelse

Moderate doser av koffein har vært brukt med hell i mange prøve studier, blant annet en studie i "Clinical Journal of Pain" ser på kronisk lavere pakke smerter og koffein. Denne studien brukte 131 pasienter med kroniske ryggsmerter å måle alvorlighetsgraden av smerte i lav, middels og høy koffein brukere. Moderate doser (tilsvarende 200 mg, eller 2-3 kopper kaffe) ga de beste resultatene, mens en høy dose koffein var ineffektive i å lindre ryggsmerter.

Effekter

I samme studie utført av og publisert i "Clinical Journal of Pain," de positive effektene av koffein på kroniske smerter av pasientene utstyrt dem med en kortsiktig analgetisk effekt. Dette reduserte smerter de følte mens koffein var til stede i kroppen. Diverse andre studier på hodepine og generell muskelverk har konkludert med at koffein kan fungere like bra for å lindre smerte hos enkelte pasienter som paracetamol eller aspirin.

Side Effects

Koffein i seg selv fører til bivirkninger hos noen mennesker som kan negere den positive virkningen det har på ryggsmerter. I noen, kan moderate mengder koffein føre til hjertebank, skjelvinger og forstyrrelser i søvnmønster. Studier utført på koffein og smerte har ennå ikke bestemt om de positive effektene fortsatt gjelde for vanlige koffein brukere som kan ha bygget opp en toleranse for effekten av koffein.

Advarsel

Koffein vil ikke ha en positiv effekt på smerter i alle mennesker. Når en person begynner å bruke koffein regelmessig, kan han lider av akutt koffein uttak dersom han slutter å bruke det. En studie utført på pasienter med somatiske dysfunksjon ved koffein tilbaketrekking konkluderte med at tilbaketrekkingen var betydelig hos noen pasienter som fikk minst 300 mg koffein per dag for smerte og deretter avsto fra koffein i fire dager. Koffein kan redusere transkutan elektrisk nervestimulering hos noen pasienter, forårsaker de positive smertelindring effekter for å være minimal.

Psykologiske effekter av koffein

Koffein, en bitter organisk alkaloid med en pH på mer enn 7, har mange psykologiske effekter. Disse stammer fra det faktum at koffein etterligner så noen andre rusmidler og hormoner i kroppen.

Hvor kommer Koffein kommer fra?

Koffein finnes naturlig i kaffebønner, kakaobønner, og te. Det er også lagt til Colas, energidrikker, og medisiner.

Koffein Mimic Drugs

Koffein er et alkaloid mye som morfin og kodein. Koffein påvirker hjernen på samme måte som kokain og heroin gjør. Det tar plassen til adenosin, en base-sukkerforbindelsen som er en komponent av RNA og er først og fremst en neurotransmitter i hjernen.

Koffein og Sleep Ikke Get Along

Som adenosin i hjernen, som binder seg til sine reseptorer for å indusere søvn i kroppen, koffein også binder seg til adenosin-reseptorer. Men når koffein kommer i veien, kroppen ikke får søvn. Ved å drikke koffeinholdige drikker hele tiden, er adenosinreseptorene kontinuerlig bundet til koffein, og kroppen er ute av sårt tiltrengt hvile.

Gjør I Feel Good eller føler jeg Jittery?

Koffein øker dopamin nivåer. Dopamin er en neurotransmitter i hjernen, som fungerer som et mellomprodukt i biosyntesen av adrenalin. Adrenalin er hormonet inni deg som gjør at du ønsker å enten kjempe noen som har gjort deg sint eller å flykte fra denne personen, som kan være farlig. Drikker store mengder kaffe vil produsere en bit av eufori, men fordi det gir raskere puls, men overdoser på kaffe kan bringe på symptomer som etterligner en angst angrep.

Tilbaketrekking & symptomer

Det er vanskelig å slutte å drikke kaffe fordi abstinenssymptomer vil sette i 21 timer etter å ha drukket en kopp. Flere kopper kaffe hevde behovet for mer kaffe. For mye koffein og uten tid til å komme seg fra dens virkninger setter kroppen i en adrenalin overbelastning. Kommer av adrenalin høy bare fører til et hormon krasj, som kommer av en berg og dalbane.

Abstinenssymptomer fra koffein, samt fra kommer av adrenalin høy, kan omfatte tretthet, hodepine, verk apati, treghet, nervøsitet, rennende nese, gjesping, mental depresjon, og oppkast.

Hvordan Quit koffein og Hvordan leve med koffein

En gradvis pause fra koffein er best. Å gi opp koffein kaldt kalkun er mer sannsynlig å bringe på alvorlige abstinenssymptomer.

Vær nøye med å se hvor mye koffein er satt inn i kroppen din. Selv om koffein har noen fordeler, bør det fortsatt brukes i moderate mengder. Alltid gi kroppen din tid til å hvile.

Hvordan påvirker Koffein Fatigue?

Hvordan påvirker Koffein Fatigue?

Den Koffein Debatt

Kjent for sin wake-up effekt, er koffein den mest populære stoffet i Amerika, med om lag 90 prosent av alle amerikanere inntak ca 200 milligram (Se Resources) daglig i en eller annen form. Koffein er også et hett tema, og det har diskutert om hvorvidt det er bra eller dårlig for helsen. Det er uenighet om dens virkninger på energinivået. Mens noen hevder koffein er bare mildt vanedannende, andre hevder det er svært vanedannende og bør unngås fordi det fører til helseproblemer og tretthet.

Koffein og dens rolle

Koffein er et stoff, et plantebasert alkaloid. Når forbrukes det stimulerer sentralnervesystemet. I sin naturlige tilstand, er det et hvitt pulver, som stammer fra flere planter, for eksempel kaffebønner, te blader og kakao nøtter. I tillegg er det brukt for skadedyrkontroll på visse planter ved å drepe insekter ved overstimulating dem. Koffein finnes i mat og slankepiller og finnes i enkelte medisiner og smertestillende midler. Koffein har flere kortsiktige effekter som midlertidig øke energi. Det øker blodtrykket og stimulerer lungene og basal metabolic rate (BMR). Fungerende som et vanndrivende, fremmer koffein urinproduksjonen.

Kortsiktige effekter av koffein

Søvnighet oppstår på grunn av et kjemikalie som kalles adenosin, som samler i hjernen mens våken. Dette kjemikaliet binder seg til adenosin reseptorer på hjerneceller. Det er denne bindingen av adenosin som forårsaker tretthet fordi nervecelleaktiviteten bremser ned. Når koffein er fortært, absorberer det adenosin bindende reseptorer, påskynde nerveceller. Koffein fungerer også som en vasokonstriktor forårsaker hjernens blodkar å krympe. Dette blokkerer adenosin evne til å åpne dem opp. Fordi en av de viktigste årsakene til migrene er blodkar øker i størrelse, noen hodepine medisiner inneholder koffein. Det er derfor folk kjemper hodepine noen ganger drikke kaffe for å lindre smerte.

Koffein langsiktige effekter og Fatigue

Kroppen absorberer raskt koffein, bærer det gjennom blodet. Når som helst 15 til 45 minutter etter inntak, en person føler seg virkningene av medikamentet, som varer i omtrent 4 til 6 timer.
Selv om koffein kan stoppe hormonet adenosin, forårsaker kortsiktig årvåkenhet, det kan også forstyrre søvnen senere, forårsaker tretthet. Som koffein injiserer adrenalin i blodet, vil ikke kroppen få en midlertidig energi boost. Men det vanligvis feiler, noe som resulterer i lav energi, og noen ganger til og med depresjon senere på dagen. Folk er avhengige av koffein kan få på en koffein berg-og dalbane av oppturer og nedturer, forårsaker kroppen til å bli oppbrukt fra overdreven adrenalin, som et resultat av å drikke for mye koffein, noe som gjør dem nervøs og irritabel ved sengetid.

Løsninger for koffein narkomane

Hvis du er bekymret for mye koffein gjør deg trøtt, kan du alltids slutte å konsumere det. Men ikke quiit cold turkey, fordi komplett koffein tilbaketrekking kan føre til hodepine. I stedet avvenne deg av gradvis. På den annen side, begrense mengden av kaffein til bare en eller to kopper kaffe (eller brus) en dag.
En annen tilnærming er å motvirke koffein inntak med mer vann. Bor hydrert kan bidra til å forhindre hodepine forårsaket ved å trekke tilbake eller å kutte ned på koffein. Fordi koffein er vanndrivende, bør du drikke mer vann, uansett, så du vil ikke bli dehydrert. For hver kopp koffein, drikke 3 til 4 (8-oz.) Glass vann. Selv om først vil du bli styrtende for badet, etter en stund vil du ikke trenger å gå så mye. Enda bedre, vil du sannsynligvis oppdage et redusert craving for koffein og har mer energi.

Har Ved hjelp Koffein virkelig hjelpe barna med ADD?

ADHD (ADD), ellers kjent som oppmerksomhet Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), presenterer seg vanligvis i skolealder. Selv om den eksakte årsaken er ukjent, betyr ADD synes å være arvelig. De vanligste indikasjoner på sykdommen inkluderer uoppmerksomhet, impulsivitet, hyperaktivitet, glemsomhet, distractibility, snakker mye og uorden. En rekke medikamenter har vist seg vellykket i behandling av ADD, men noen naturlige legemidler, slik som koffein, kan være nyttig i tillegg. Forskningsstudier har vist blandede resultater, men de fleste har vært oppmuntrende.

Betydning

Den vanligste behandlingen for ADD er syntetisk sentralstimulerende medisiner, for eksempel Ritalin (metylfenidat) og legemidler fra amfetamin og dextroamphetamine grupper. Koffein er et naturlig sentralstimulerende, slik logikk følger at koffein skal fungere så effektivt som de syntetiske stoffer. Noen studier viser at å kombinere syntetiske stoffer med koffein kan være effektive også.

Funksjon

Koffein og mainstream ADHD narkotika synes å påvirke hjernen på samme måte. Både redusere blodstrømmen til hjernen, stimulerer frigjøringen av dopamin og aktivere noradrenalin. Koffein stimulerer sentralnervesystemet, og i barn med ADD, dette hjelper dem å konsentrere seg og holde på oppgaven.

Dosering

Lave doser synes å fungere best for barn og mange studier har vist at koffein er sammenlignbar med metylfenidat når de anvendes ved lave doser. Det er ingen standard anbefaling for dosering av koffein i ADD barn; den sikre øvre grense for barn er to og et halvt milligram koffein per kilo kroppsvekt. Barn som bruker høye doser av syntetiske ADD medikamenter kan ikke dra nytte av å bytte over til koffein som høyere doser av koffein synes ikke å være like effektiv i å kontrollere symptomene. Kan ett alternativ være å kutte tilbake på stoffet mens du legger litt koffein til regimet.

Advarsel

Koffein og sentralstimulerende midler skaper en paradoksal effekt på barn med ADD: de øker konsentrasjonen og redusere overdreven motorisk aktivitet. For de uten ADD, ville koffein sentralstimulerende ha motsatt effekt. Også i høye doser, kan koffein forverre sinne utbrudd hos barn, så dette er noe å se etter.

Bivirkninger

Koffein er ikke uten bivirkninger. Vanlige problemer med koffein bruk hos barn inkluderer søvnvansker, skjelvinger, urolig mage, økt vannlating, økt blodtrykk og abstinenssymptomer ved seponering. Den vanligste myten om koffein stunting et barns vekst, skjønt, er ikke sant.

Spekulasjoner

Noen studier tyder på at ADD går i remisjon når barna vokser opp, men det er spekulasjoner om at voksne har rett og slett lært å selvadministrere koffein når de føler symptomene på ADD kommer på. For eksempel kan en person med ADD gå på jobb hver dag bare for å bli møtt med kjedelige dataarbeid, så han har lært å ta en kopp kaffe på vei til kontoret for å hjelpe ham å fokusere. Voksne har mange måter å takle slike problemer, og koffein inntak er absolutt en av dem.

Migrene behandling med koffein

Millioner av mennesker lider av migrene. En migrene hodepine er forskjellig fra andre typer hodepine på grunn av de medfølgende symptomer som ofte oppstår med hodepine så vel som den intense smerter som er typisk for en migrene hodepine. Koffein har gitt lindring for noen migrenepasienter, men det bør brukes med måte for å unngå tilbaketrekning hodepine som kommer med koffein avhengighet.

Koffein Effekter på Hodepine

En enkel spenningshodepine oppstår når blodårene utvider seg og åpne mye bredere enn vanlig. Koffein fører til at blodkarene seg sammen, noe som vil returnere blodkar tilbake til sin normale tilstand. Mange smertestillende inneholder koffein på grunn av denne spesielle effekten. Bare behandling av en spenningshodepine med koffein alene også kan være effektive.

Migrene og Koffein

Migrene synes å være utsatt for den samme innsnevring av blodårer som spenningshodepine. Mens legene er fortsatt ikke klart hva som forårsaker migrene, er effekten av koffein mest sannsynlig relatert til å hemme blodkar.
En annen teori om hvordan koffein kan hjelpe migrene hodepine er nukleosid, adenosin. Under en migrene episode, har hode og nakke området en høyere enn normalt nivå av adenosin i blodet. Dette nukleosid vil utvide blodårene og forårsake smerte. Koffein blokkerer adenosin og lindrer smerten av hodepine. Leger fortsatt ikke forstår hvorfor det er en heving av adenosin under en migrene episode. Studiet av adenosin og dens rolle i migrene hodepine og symptomene er ledende vitenskap i en ny retning for å lage medisiner som skal forebygge og kurere migrene hodepine. Uten en klar forståelse av årsaken til migrene, er det vanskelig å finne en preventiv medisin.
Migrene lider bør velge en smertestillende som inneholder koffein for å lindre smerten av sin hodepine. En kopp kaffe eller andre koffeinholdige drikke kan også bidra til å lindre smerten også. Det er viktig at koffein anvendes i moderate for å unngå koffein tilbaketrekning som vil forårsake hodepine når blodkarene utvider seg på grunn av en mangel på koffein.

Koffein avhengighet og tilbaketrekning

Alle som har alle opplevd en hodepine forårsaket av en mangel på koffein vet at det kan være en av de mest smertefulle typer hodepine. Mangel på koffein kan la deg følelsen svak og trøtt om morgenen sammen med bankende hodepine. En enkel kopp kaffe er som regel alt som skal til for å lindre symptomene på koffein tilbaketrekning.
Mens koffein kan være effektive i behandling av hodepine og migrene, er det viktig at du bruker den i moderate mengder. For å unngå hodepine assosiert med koffein tilbaketrekning, kutte ned på koffein gradvis over tid i stedet for å stoppe på en gang. Den hodepine som er forbundet med koffein tilbaketrekning er ikke den samme tilstand som migrene hodepine. Begge typer hodepine kan kureres med koffein.
Leger anbefaler å drikke mer enn 250 mg til 300 mg koffein hver dag for å unngå koffein avhengighet.

Migrene Relief With No Koffein

Oppnå lindring fra en migrene hodepine uten bruk av koffein er mulig. Koffein er ofte en trigger for mange mennesker, og kan føre til en hodepine eller lage en migrene verre eller varer lenger. Redusere symptomer eller dempe migrene hodepine helt kan gjøres ved å kombinere flere teknikker som inkluderer matvarer til forbruker, matvarer for å unngå og kosttilskudd.

Spis Pain-trygg mat

Matvarer som sjelden bidrar til migrene hodepine er kjent som smerte trygge matvarer. Disse matvarer inneholder brun ris, hvit ris, kokte grønne, oransje og gule grønnsaker, og tørket eller kokt ikke-sitrus, ikke-banan frukt som kirsebær, fersken, pærer, plommer og tyttebær.

Identifisere Triggers

Å identifisere utløser migrene, rett og slett eliminere alle vanlige utløse matvarer fra kostholdet. Felles utløse mat inkluderer meieriprodukter, egg, sjokolade, sitrusfrukter, bananer, noen kjøttprodukter, noe hvete eller brødvarer, nøtter, tomater, løk, mais og epler. Disse er de mest vanlige mat utløser, også kjent som "Dirty Dozen". Begynn med å fullstendig eliminere disse fra dietten i minst to uker, og deretter langsomt og metodisk re-presentere en av gangen inn i dietten for å bestemme kroppens reaksjon på hvert mat. Legg merke til at legemet kan ta to eller tre dager for å reagere på en matvare.

Unngå Tyramine

Tyramin er en aminosyre som finnes i næringsmidler. Det kan også være en trigger for å bevare eller migrene. Det er vanligvis funnet i alderen mat som soyasaus, surkål og salami. Det er også funnet i enkelte alderen oster, kyllinglever, sild, blant flere andre matvarer, og visse typer antidepressive medisiner.

Bruke kosttilskudd

Feverfew, vitamin B-2, magnesium og kalsium er alle bilag som kan dempe eller redusere symptomene på migrene uten bruk av koffein. Vet at bruk av visse kosttilskudd kan ikke medisinsk bevist. Snakk med legen din hvis du ønsker å starte disse eller andre kosttilskudd. Også, bare bruke kosttilskudd etter at du har identifisert dine utløser migrene.

Unn Migrene med mat

Bruke smerte-fri mat og kosttilskudd for å dempe og behandle migrene. Unngå kjøtt og andre animalske produkter for å minimere hormon svinger; I stedet velger bønner, høy-fiber hele korn og grønnsaker. Hvis migrene treg eller opphøre helt, re-introdusere utløse mat tilbake i kostholdet, hvis ønskelig, langsomt og metodisk.

Hvordan unngå Koffein Hodepine

Millioner av mennesker lider av migrene, eller bankende hodepine som ofte immobilize dem. Mens årsaken til migrene er forskjellig for alle, er en vanlig synder koffein tilbaketrekning. Som alle andre uttak, når du ikke fylle opp kroppen din med noe den er vant til, reagerer kroppen din ubehagelig --- i dette tilfellet, med en ødeleggende hodepine.

Enten du er å kutte ned på koffein helsemessige årsaker eller livsstil grunner eller ikke har tilgang til koffein på grunn av spesielle omstendigheter, det finnes måter å unngå koffein hodepine.

Hvordan unngå Koffein Hodepine

avvenne deg fra koffein sakte. For eksempel, hvis du drikker 05:56 koffeinholdige drikker om dagen, kutte inntaket av en drink hver to eller tre dager. Hvis du bare drikke en eller to koffeinholdige drikker om dagen, skjære ned på størrelsen av drikkevarer i stedet for nummeret. Dette gir kroppen din tid til å justere uten sjokkerende systemet.

Skru hoppet over drikker med en ikke-koffeinholdige urtete. Kamille, peppermynte og sitrus te er velsmakende og beroligende. Bruke en ikke-kalori søtningsmiddel eller honning for å øke smaken enda mer.

Oppgave i fritiden der du brukte til ned koffein. Gå i pausene på jobb, og jogge eller gjøre en 15-minutters yoga trening i morgen og kveld. Lett trening vil gi deg en energi boost av oksygennivået i kroppen din. Følg trening med mye vann.

Ta en eller to 500 mg tabletter av din foretrukne smertestillende medikamenter hvis koffein tilbaketrekning treffer. Begynn med en tablett, og ta en annen hvis smertene ikke minske etter ca 30 minutter. Nippe litt varm urtete med medisiner; te som er nevnt i trinn 2 hjelpe slappe muskler og lindre smerte.

Hvorfor Har Koffein Årsak Migrene Hodepine?

Hvorfor Har Koffein Årsak Migrene Hodepine?


Koffein utløser migrene på to måter. Noen folks migrene starter etter at de konsumerer noe mat, drikke eller smertestillende med koffein i den. Andre får migrene når kroppen ikke får nok koffein.

Funksjon

Ifølge University of Berkeley, ikke koffein ikke direkte føre til migrene. Men ser ut til å sette av kjemiske reaksjoner i hjernen som kan føre til migrene for noen mennesker er født med en forkjærlighet for hodepine.

Identifikasjon

The National Headache Foundation anbefaler at folk med migrene gjør en dagbok for å finne ut om koffein er årsaken. Hvis folk blir kurert ved å forbruke koffein, så de får rebound migrene.

Rebound

Ifølge Migrene For Dummies (Diane Stafford og Jennifer Shoquist, MD, 2003), koffein rebound migrene er når en person kutt ned på koffein og kroppen sender en migrene for å gjøre personen konsumerer mer koffein.

Komplikasjoner

I et intervju med National Public Radio, Dr. David Buchholtz sa at koffein kan bare være en medvirkende og ikke eneste årsaken til å utløse et migreneanfall. En person kan ha behov for å ha flere triggere skje, herunder forbruker eller hoppe koffein, for et angrep for å begynne.

Spekulasjoner

Ingen vet den eksakte årsaken til migrene. Men mange over disk smertestillende tabletter for hodepine inkluderer koffein, som kan være å legge til frekvensen av et individs migrene.

Hva er effekten av for mye koffein?

Hva er effekten av for mye koffein?


Koffein er en mildt vanedannende middel finnes i et bredt spekter av drikkevarer og matvarer. Te, kaffe og noen brus og energidrikker inneholder koffein, sammen med slike matvarer som sjokolade og "energi merket" produkter som visse tyggegummi. Mens koffein kan gi en energi, for mye kan forårsake uønskede bivirkninger.

Hvor mye?

Forbruker moderate mengder koffein per dag - 200 til 300 mg koffein i en 24-timers periode - isnt skadelig for folk flest, ifølge Mayo Clinic. Dette tilsvarer omtrent to til fire kopper kaffe per dag.

Heavy inntak av koffein - noe over 500 og 600 mg koffein per dag - kan forårsake uønskede bivirkninger. Dette beløpet er tilsvarende på fem til syv kopper kaffe.

Effekter

For mye koffein kan føre til følgende: søvnløshet, rastløshet, kvalme, andre gastrointestinale problemer, hodepine, muskelskjelvinger, angst, irritabilitet, nervøsitet og en rask eller uregelmessig hjerterytme.

En annen effekt av å konsumere koffein på en daglig basis, er at det blir mildt vanedannende, og når du hopper over en dag du kan oppleve symptomer som ligner på dem fra å drikke for mye koffein.

Følsomhet

Folk reagerer ulikt på koffein; for noen individer, kan selv en liten mengde koffein føre jitters. De som ikke bruker koffein regelmessig kan oppleve sterkere effekter på grunn av deres følsomhet, mens de som bruker koffein tungt på regelmessig basis kan føle mindre nervøs eller unnlater å oppleve den "perk-up" effekten av koffein.

Legemiddelinteraksjoner

Forbruker koffein med visse urte kosttilskudd og medisiner kan føre til en farlig interaksjon, ifølge Mayo Clinic. Noen eksempler på medisiner som kan blande dårlig med koffein omfatte visse antibiotika som Cipro og Noroxin. Teofyllin, et medikament som hjelper lette og åpne opp luftveiene, kan samhandle farlig med koffein også. Urte supplement Ephedra kan også forårsake interaksjoner da tatt med for mye koffein.

De tar medisiner eller opplever bivirkninger fra koffein bør snakke med sin lege.

Betraktninger

Når du vurderer ditt daglige inntak av koffein, kan det være vanskelig å finne ut akkurat hvor mye koffein du forbruker. Brygget kaffe kan variere mye i mengden av koffein den inneholder per porsjon. Te, mens den har en lavere mengde koffein i forhold til kaffe, kan likevel variere i koffein innhold basert på den type te og brygging metoder.

Energi kosttilskudd og energidrikker kan ikke alltid klart angi på etiketten hvor mye koffein drikken inneholder. Dessuten kan koffein vises i uventede produkter. Sjokolade inneholder varierende mengder av koffein og visse over-the-counter smertestillende inneholde opptil 130 mg koffein per dose.

Advarsel

Koffein kan være dødelig i store mengder. I Resources i denne artikkelen en "Death by Koffein" kalkulatoren er tilgjengelig. Ved å velge en koffeinholdige produkt fra listen, og angi vekten din, kan du se hvor mange porsjoner av produktet i en kort periode kan føre til dødelig resultat. Denne kalkulatoren er gitt for informasjonsformål.

Hva er effekten av koffein på barn?Koffein, stoffet finnes i kaffe, brus, iste og sjokolade, påvirker sentralnervesystemet for barn. Små doser kan øke deres evne til å konsentrere seg, men i store doser, tas regelmessig, kan det ha skadelige effekter, inkludert avhengighet. Benmasse kan bli påvirket av mineral tap at koffein fører. Substitusjon av koffeinholdige drikker for næringsrik mat og drikkevarer påvirker den generelle helsen til barnet. Koffeinholdige drikker kan også påvirke den generelle helsen og atferden til barn.

Avhengighet

Koffein kan skape avhengighet i alle som får i seg det regelmessig, selv når den er tatt i moderate eller små doser. Abstinenssymptomer oppleves av barn som har blitt avhengige av koffein er lik abstinenssymptomer oppleves av voksne. Noen av disse symptomene er slapphet, irritabilitet og vanskeligheter med å tenke klart.

Bone Mass

Bein av barn er fortsatt i vekst, og fortsatt inntak av koffein hemmer denne prosessen. Koffein fører overskytende utskillelse av kalsium og magnesium gjennom urinen. Kalsium og magnesium er nødvendig for dannelsen av sterke bein, og tap av store mengder av disse mineraler kan påvirke benvekst hos barn.

Ernæring

Koffeinholdige drikker er ofte substituert for mer næringsrike drikker som melk, juice eller vann. I tillegg, kan hyppig inntak av disse drikker posisjonen barnets mage, redusere appetitten på næringsrike matvarer. Kombinasjonen av disse to faktorer kan bidra til en mangel på næringsverdi i et barns diett.

Soda

Koffeinholdige soda, i særdeleshet, kan være skadelig for barn helse. Disse soda inneholder fosforsyre, som begge kan erodere tannemaljen og føre til benbrudd. I tillegg kan kombinasjoner av koffein og karbonatisering utløse tilbakeløp hos barn, som kan føre til mange barnesykdommer, inkludert øreinfeksjoner og forkjølelse.

Behavior

Barn som drikker koffein kan ha konsentrasjonsvansker i skolen. De kan bli engstelig og nervøs på grunn av koffein i kostholdet, eller mer utsatt for en følelsesmessig reaksjon. Disse symptomene er relatert til mengden av koffein inntas regelmessig, med høye nivåer av koffein skape mer uttalte symptomer enn lave doser.

Dopamin-reseptorer og lungesykdom Mus

Dopamin-reseptorer og lungesykdom Mus


Funksjonen av dopamin som en hjerne hormon i godt kjent, men det er viktig rolle i lungene og nyrene har blitt oversett noen tiår gamle studier viste at dopamin hemmer vekst av lungekreft og lungesykdommen, og øker immunforsvaret.

Expert Insight

En studie publisert i juli 1994 utgaven av tidsskriftet "Cancer Research" viser at, da japanske forskere behandlet lungekreft hos mus med en dopaminagonist (et stoff som binder seg til dopaminreseptorer) svulstene ble hemmet på en doseavhengig måte.

Effekter

Lungeødem (vann-tilstopping) forårsaket av unormale elektrolytter opptrer i lunger og hjerte sykdom, og kan være fatale. Som publisert i "American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine," forskere jobbet med dopamin D1 agonist narkotika og fant at en høy mengde av dopamin fører til en raskere lunge clearance.

Betydning

Dopamin produksjon og reseptor sensitiviteten avtar med alderen, viser studier. Men god ernæring med riktig fettsyrebalanse og vitaminer hjelper syntetisere dopamin. Et høyt nivå av antioksidanter, som vitaminer og kjemikalier fra planter (fytokjemikalier) beskytte dopamin celler fra ødeleggelse. Mens du ønsker å ha høy dopamin produksjon, vil du unngå celle ødeleggelse som kommer naturlig med dopamin degradering.

Effektene av koffein på en baby

Koffein er et naturlig forekommende stoff som finnes i et stort antall planter, bønner og frø som vi spiser hver dag. Det fungerer som en stimulerende på sentralnervesystemet og i store doser kan forårsake en rekke alvorlige reaksjoner hos voksne og barn.

Fysiske effekter

Mange merker at de blir nervøs etter store doser av kaffe, te eller brus. Dette er delvis på grunn av effekten koffein har på systemet. Mest på alvor, kan det øke hjerterytmen og blodtrykket.

Som et vanndrivende

Koffein kan fungere som et vanndrivende; en medisin som øker urinering, noe som kan føre til dehydrering. Hos spedbarn, kan dette være mer alvorlig enn hos voksne, og kan føre til en baby å bli ør og kvalm.

Effekter under graviditet

Under graviditet, vil ikke fosteret ennå ikke har et effektivt system for å sammenbrudd koffein. Hvis nivået blir for høyt, kan i øke hjertefrekvensen og påvirke ernæring fosteret får, først og fremst å redusere mengder jern og kalsium fra maten.

Effekter på babyer

Studier er fortsatt mangelfulle. Koffein tatt under amming har mange av de samme effekter på spedbarn som sine foreldre, men det er ikke klart at det er mer skadelig for spedbarn.

Expert Insight

De fleste leger vil foreslå at en gravid eller ammende kvinne eliminere koffeinholdige matvarer og drikke fra kostholdet. Som med alt annet, bør det brukes med måte.

Tips om å kutte ned

Gradvis erstatte koffeinholdige drikker med ikke-koffeinholdige drikker. Hold deg hydrert og mosjon. Disse aktivitetene vil bidra til å redusere cravings og minimere abstinenssymptomer.