Digidexo.com

fantom luktesans

Har din Breathing stil påvirke din luktesans?

Din luktesans er direkte relatert til hvor effektiv pusten din er. Den fremste årsaken til tap av lukt er på grunn av en nasal obstruksjon blokkerer passasjer.

Sykdommer

Forkjølelse, bihulebetennelse og allergi er alle store årsaker til tap av lukt. Alle disse vil blokkere opp øvre luftveier, der lukten reseptorene er, slik at lukten vil bli sterkt redusert.

Leder Skade

Noen ganger kirurgi eller et slag mot hodet kan føre til skader som resulterer i tap av lukt. Arrvev påvirker nervecellene som styrer luktesans, eller påvirker nervecellene å endre hvordan du puster.

Smell Disorders

Noen ganger redusert pustekapasitet fører til unaturlig lukt lidelser. Hyposmi er redusert luktesans, og anosmia er ikke i stand til å lukte i det hele tatt. Kontakt lege dersom du tror du har et mer alvorlig problem.

Luktesans og Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom er en sykdom i sentralnervesystemet som forårsaker nedsatt motorikk og talevansker. En redusert luktesans blir ofte omtalt som den første symptom av sykdommen i mange lider.

Hva er Parkinsons sykdom?

Parkinsons sykdom er forårsaket av en degenerasjon i hjernens funksjon, noe som resulterer i skjelvinger, stivhet, balansering vanskelighetsgrad og langsomme bevegelser, blant andre symptomer. Det påvirker én av 250 personer over 40 år og vanligvis setter inn mellom 50 og 79.

Smell

En svekket luktesans har blitt tilskrevet som en tidlig varsling tegn på Parkinsons sykdom. Dette kan variere fra hyposmi, en redusert luktesans, til anosmia, manglende evne til å gjenkjenne lukter.

Time Frame

Ifølge en studie publisert i Annals of Neurology, kan en svekket luktesans predate kliniske symptomer på sykdommen med så mye som fire år.

Teorier / Spekulasjoner

En studie ved University of Pennsylvania har knyttet nedsatt luktesans hos mus med økte nivåer av et protein som vanligvis forbindes med Parkinsons sykdom. Dette har ført til at noen eksperter til å tro at de kan gjennomføre gyldige lukt tester på menneskelige pasienter for å vurdere utviklingen av sykdommen.

Fordeler

Evnen til å forutsi Parkinsons av en svekket luktesans kan aktivere tidlig intervensjon med sykdommen, noe som kan bidra til å kontrollere sine symptomer.

Årsaker til Anosmia

Anosmi er manglende evne eller tap av evne til å lukte ting. Det kan være et totalt tap av lukt, eller manglende evne til å lukte bestemte dufter. Anosmi kan ha en ødeleggende effekt på en persons liv. Dette er forverret fordi det ikke blir tatt like alvorlig som andre sensoriske deprivasjon funksjonshemninger. Det kan være like farlig på grunn av manglende evne til å oppfatte faresignaler, slik som røyk, giftige kjemikalielukt eller hvis maten lukter ille. Luktesansen er nært knyttet til hukommelse og er en av de sterkeste signaler for å utløse detaljerte minner. Tap av denne evne til å huske via lukt har blitt knyttet til depresjon. Lukter også påvirke mellommenneskelig samhandling, noen ganger på et ubevisst nivå, som når hormoner er involvert.

Typer

Det er mange forskjellige nivåer og årsaker til lukt tap. Anosmi er fullstendig tap av luktesansen. Personer med medfødt anosmia er født uten en følelse av lukt. Den manglende evnen til å oppfatte en bestemt lukt kalles spesifikk anosmia, som også kan være genetisk. Hyposmi er en redusert følsomhet for lukt, mens hyperosmia økes senstivity. Dysosmia inkluderer defekt eller svekket luktesans, mens parosmi er en forvrengt luktesans. Phantosmia er smelling et fantom lukt. Presbyosmia er en nedgang i luktesans som skjer når du blir eldre. Det er to vidt brukte tester som har blitt utviklet for å diagnostisere anosmia. Dette er University of Pennsylvania Smell Identification Test (UPSIT) scratch og snuse test utviklet av Dr. Richard Doty, og Connecticut chemosensory Clinical Research Center (CCCRC) test.

Årsaker - Medisinsk

Det er noen medisinske tilstander som forårsaker anosmia eller påvirke luktesansen. Anosmia kan være forårsaket av sinus-infeksjoner eller andre infeksjoner som påvirker nesen. Dette kan føre til en midlertidig tap av lukt, eller i alvorlige tilfeller kan føre til permanent skade. Trauma til hodet eller nesen kan påvirke luktesansen, spesielt hvis det oppstår skade på frontallappen, der lukter behandles. Tannarbeid kan skade lukte nerver. Luktesansen kan også redusere og være helt tapt som en aldre.

Årsaker - Genetiske

Visse genetiske lidelser kan også påvirke sens av lukt. Kall syndrom er en genetisk lidelse preget av hypogonadisme og medfødt anosmia. Opitz-Frias syndrom er en sjelden medfødt lidelse som fører til kraniofaciale anomalier, laryngotracheal lidelser og hjertefeil. Disse kan forårsake problemer med å puste og luktesansen. Sjøgrens syndrom er en autoimmun sykdom som fører til at immunsystemet til å angripe de kjertlene som produserer tårer og spytt. Dette fører til tørre øyne, munn, nese og svelg som kan påvirke luktesansen. Noen former for epilepsi og psykiske lidelser som schizofreni og depresjon kan også påvirke luktesansen.

Årsaker - Kjemisk

Bruk av nesespray, spesielt den som inneholder sink, har vært knyttet til tap av lukt. Eksponering for andre kjemikalier eller irriterende stoffer som sigarettrøyk kan ødelegge luktesansen. Visse medisiner kan forårsake hyposmi eller dysosmia. Anosmi forårsaket av medisiner eller kjemikalier kan være midlertidig.

Advarsel

Det finnes en rekke vanlige legemidler som kan svekke luktesans, disse inkluderer antidepressiva og antiepileptika, antihistaminer og kalde medisiner, antihypertensiva og hjerte medisiner, anti-inflammatoriske, antimikrobielle stoffer, antineoplastika, bronkodilatorer og astma medisiner, lipidsenkende medikamenter, muskelavslappende midler, vasodilatorer og strålebehandling av hodet.

Variabler som påvirker Flavor Perception

Variabler som påvirker Flavor Perception


Måten vi oppfatter smak påvirker vår generelle glede av mat og drikke. Tungen har smaksløkene utviklet for å oppfatte fire ting: bitter, sur, salt og søt. Den bitre smaksløkene ligge på baksiden av tungen, mens de sure de er på siden; den søte og salte knopper er på selve spissen. Ita € ™ s normalt for din smak å endre seg over tid, men også andre ting påvirker måten vi oppfatter smak.

Smaksforstyrrelser

Flere vanlige tilstander kan forårsake ukarakteristiske smaksoppfatninger. De omfatter en fantom smak, som kan forbli i munnen selv når youâ € ™ re ikke spiser. Hypogeusia er en tilstand der smaken budsâ € ™ evne til å behandle de fire smakene reduserer. En tredje betingelse, kalt Dysgeusi later folk med metall eller ekkel vedvarende smak i munnen, en gang ledsaget av smerter. Hvis du opplever noen av disse symptomene, ta kontakt med din personlige lege.

Smell

En stor del av det vi smaker kommer fra vår luktesans. Vi lukter mat før du drikker det, for å være sikker på ita € ™ s trygg, eller for å kontrollere sin friskhet. Når vi spiser noe, setter lukten opp mental forventning om smaken som følger. Som vi spiser mat, fortsetter lukten til å reise til luktelappen, som kan oversettes smaken til hjernen. Dette er grunnen, når folk har en kald eller problemer med å puste gjennom nesen, de også finne mat ikke? € ™ t smak så god.

Visjon

Det har blitt sagt at folk spiser med øynene, og det er derfor gode kokker legge tid og krefter til å gjøre mat ser så godt som det smaker. Når vi ser bestemte matvarer, skaper det en bestemt smak forventning. For eksempel; vi forventer vannmelon å smake som vannmelon, ikke som en appelsin. Men studier observert av redaktørene i Food & Wine Magazine sier våre øyne kan lure vår smaksoppfatning. Folk som drakk hvitvin-farget rød beskrev vin i form av felles rødvin egenskaper. Dette skjer når våre mentale signaler hoppe trasé, fremkaller følelsen av smak, og variere basert på en antagelse.

Røyking

Røyking negativt påvirker måten en person opplever smak. Pågå røyking hemmer visse reseptorer i smaksløkene. Dette betyr ganske enkelt at mat ikke? € ™ t smak så godt lenger. Den generelle bitterhet av nikotin forandrer næringsprofiler, som gjør at de røyker lukter røyk, enten misfarging eller redusere deres følelse av smak.

Sammenkobling Mat

Måten individer oppfatter smaken hviler tungt på sammenkobling. Tenk på ost og vin. Pare riktig vin med riktig ost forbedrer smaken og glede av begge. Dette gjelder med krydder paring, og den generelle måten vi blander mat sammen. Jo bedre den endelige aroma av disse sammenkoblinger, jo bedre måltidet smaker også.

Luktenerven Skade & Repair

Luktenerven Skade & Repair


Din luktenerven er ansvarlig for din luktesans og din evne til å oppdage smaken av mat og drikke du forbruker. Skade på luktenerven kan være ødeleggende og tilstanden rammer mange mennesker over hele verden.

Hvor mange mennesker har Olfactory Problemer?

Omtrent en prosent av personer yngre enn 65 år har lukte dysfunksjon, og mer enn 50 prosent av personer eldre enn 65 gjør. Graden av dysfunksjon og skader varierer mye fra person til person.

Hva er påvirkning fra luktenerven skade?

Skade på luktenerven kan rane en person av de fleste eller alle sine sanser av lukt og smak. Dette kan påvirke lysten til å spise, samt redusere personens evne til å oppdage miljøfarer som røyk fra en brann eller bortskjemt mat.

Hva er årsaken til luktenerven skade?

De fleste tilfeller av alvorlig skade på luktenerven er forårsaket av en tidligere øvre luftveisinfeksjon, hodeskade eller nasal og para sinus sykdom. Andre saker er sekundært til allergi, polypper og svulster som vokser på eller nær nerve, eller betennelse i nervevev.

Medisinske behandlinger

Administrere allergi kan lindre symptomene på lukte dysfunksjon som er sekundært til allergi. En kort kur med steroider kan redusere symptomer på dysfunksjon forårsaket av betennelse i nervevevet.

Kirurgisk reparasjon og stamceller

Kirurgisk reparasjon kan bidra til å gjenopprette funksjonalitet til nervevev hindret av polypper eller svulster, men vanligvis ikke kan hjelpe i tilfeller som involverer en kuttet nerve. Stamcelle behandlinger har vist lovende i gjenvekst av nye lukte nervevev.

Phantom Beslag

Phantom Beslag


Phantom beslag, en undertype av partielle anfall lidelse, forårsake forvrengning i sansene for syn, hørsel, smak, lukt og berøring. Noen mennesker er født med phantom anfall lidelse, mens andre utvikler det på senere stadier i livet. Noen ganger referert til som sensoriske beslag, fantom anfall vanligvis bare vare noen sekunder og mangler ofte kramper og andre synlige symptomer, noe som gjør dem vanskelig å oppdage.

Typer

Phantom beslag er forskjellig fra person til person, og det er mange typer. Under visuelle anfall, kan pasientene se lysglimt, oppleve levende hallusinasjoner, eller mister synet for en kort periode. Svimlende anfall forårsake svimmelhet og ustøhet. Olfactory anfall føre til at pasienter lukte fantomlukter som røyk eller en metallisk lukt. En pasient som har en auditiv anfall hører lyder, og med musikk, ikke gjenkjennes av andre. Somatosensoriske anfall, preget av en prikkende eller varm følelse i hele kroppen, er de hyppigst rapporterte fantom anfall.

Diagnose

Det er ingen enkelt test i diagnostisering fantom anfall. En fullstendig undersøkelse av en nevrolog er nødvendig mistenkte anfallslidelser. Phantom beslag er vanskelig å diagnostisere og er lett forveksles med andre medisinske tilstander, spesielt psykiske lidelser. Utelukker andre lidelser er det første skrittet for diagnosen. MRI og EEG kan vise hjernens aktivitet indikasjon på fantom anfall, men "normale" resultater ikke nødvendigvis utelukke anfallslidelser. Pasientens beskrivelse av symptomene er ofte den mest verdifulle eiendelen i diagnostisering fantom anfallslidelser.

Årsaker

Phantom beslag er symptomer på feil hjernens aktivitet. Små barn og eldre pasienter blir unntakene, årsakene til anfall er vanligvis ikke identifiserbare. Leger søke underliggende årsaker til anfall hos bestemme den beste løpet av behandlingen. Genetiske avvik, kan hjernen lidelser og skader være faktorer i noen tilfeller av fantom anfall.

Behandling

Medisinering er vanligvis vellykket i behandling av fantomanfallslidelser. Behandling av enhver underliggende forstyrrelse er vanligvis lykkes i å kontrollere anfall. Alternative behandlinger inkluderer nervestimulering terapi, en lav-karbohydrat, høy-fett diett, og i sjeldne tilfeller kirurgi. Isolerte anfall kan ikke kreve noen behandling.

Advarsel

Mange mennesker med phantom beslag lidelse er uvitende om at de har denne tilstanden. Det er ikke uvanlig for en fantom anfall å være en aura - advarsel - for en mer betydelig beslag. Selv om det medisinske miljøet generelt ser fantom anfall som godartet, kontakt lege hvis du tror du har hatt noen form for anfall.

Hvordan Vurdere CNS

Hvordan Vurdere CNS


Den sentralnervesystemet (CNS) er den viktigste systemet i det menneskelige legeme. Den inneholder bare hjernen og ryggmargen. CNS skade kan oppstå fra en rekke forhold, inkludert, men ikke begrenset til, fysiske traumer, infeksjon, toxin inntak, hjerneslag, aneurisme, fødselsskade, medfødt sykdom og en autoimmun lidelse. Medisinske tilbydere vurdere CNS på flere måter. I nødssituasjoner, bruker de Glasgow Coma Scale. I andre situasjoner, bruker de en nevrologisk undersøkelse for å vurdere både CNS og perifere nervesystemet (PNS).

Hvordan Vurdere CNS

•  Påfør Glasgow Coma Scale for å vurdere en persons CNS i nødsituasjoner. Det er en objektiv skala som kvantifiserer CNS funksjoner av øye, verbal og motorisk respons. En score på 15 tyder på normal funksjon av spontan øynene åpne, flytende verbal samtale og bevegelse på kommando. Ett punkt er fjernet for hver grad av tap av funksjon. En minimal score på 3 indikerer ingen øynene åpne, ingen verbale lyder og ingen bevegelser.

Undersøk pasientens mentale status. Den beste metoden er en kombinasjon av observasjon og rettet spørsmål for å måle den enkeltes generelle utseende, atferd, tale, tenkte innhold og stemning. Forstyrrelser i sentralnervesystemet at eksamen kan foreslå inkluderer Alzheimers sykdom, slag og demens.

Test enkeltes hjernenerver. Tolv hjernenerver, CN jeg gjennom XII, oppstår fra CNS og utføre viktige og komplekse funksjoner. CN jeg er involvert med luktesans og er ofte utelatt fra testing. Test CN II, som er involvert med visjon, ved at pasienten lese øye diagrammer eller telle fingrene, eller bruke en penn lys for å se etter elev innsnevring i pasienten. CN III, IV og VI er involvert med øyebevegelser; teste dem ved å spørre pasienten til å følge dine bevegelige fingre. CN V er involvert med ansiktet følelse, og du kan teste det ved å berøre ulike deler av den enkeltes ansikt. Undersøke CN VII, som er involvert i ansiktsbevegelser, ved å be pasienten om å vise tennene eller heve øyenbrynene. CN VIII er involvert i å høre. CN IX og X er involvert i å snakke og svelge. Test CN XI ved å spørre pasienten til å trekke på skuldrene. Undersøk CN XII, som styrer tungen, ved at pasienten beveger tungen fra side til side utenfor munnen.

Mål personens styrke. Styrke måles på en skala fra 0 til 5 for hver store muskelbevegelser. En score på 5 indikerer full styrke, 4 indikerer bevegelse mot motstand, men mindre enn normal styrke, 3 indikerer bevegelse mot tyngdekraften, men ikke motstand, indikerer to bevegelse på en felles, men ikke mot tyngdekraften, 1 indikerer synlig muskelbevegelser, men ingen bevegelse på en felles og 0 indikerer ingen muskelbevegelser. Store muskelbevegelser inkluderer albue fleksjon og ekstensjon, håndledd fleksjon og ekstensjon, kne fleksjon og ekstensjon, og ankel fleksjon og ekstensjon.

undersøke pasientens følelse av smerte, temperatur, trykk, posisjon og vibrasjon. Du kan teste hver av disse følelsene for seg, og den vanligste måten å vurdere CNS sensorisk funksjon er med touch. Følelse i hver del av legemet understøttes av en nerve gruppen kalles en dermatom. For eksempel dermatom som støtter pekefingeren er forskjellig fra dermatom som støtter den langfingeren. Sensation er testet best på ekstremiteter, i fingre og ben.

Test den enkeltes dype senereflekser med en refleks hammer. Reflekser er en viktig måte å skille mellom forstyrrelser i sentralnervesystemet og PNS lidelser. Dype senereflekser er økt eller sterkere i forstyrrelser i sentralnervesystemet, og de er redusert eller svakere i PNS lidelser. Vanlige dype senereflekser som er testet inkluderer kneet, ankelen, biceps og triceps.

•  Undersøk pasientens koordinering og gangart å vurdere en spesiell del av CNS kalles lillehjernen. Test koordinering i et individs øvre ekstremiteter ved å ha henne raskt trykke nesen hennes og en annen persons finger med pekefingeren på hver hånd. Undersøke koordinering i hennes underekstremiteter ved å spørre henne om å stå rett med øynene lukket. For å teste hennes ganglag, se henne gå over et rom.

Hva er forholdet mellom Tasting & Smelling?

Hva er forholdet mellom Tasting & Smelling?


Sannsynlig at du har lagt merke til at når nesen er blokkert på grunn av et hode kaldt eller annen sykdom, kan du knapt smaker noe. Kokker må ha en sterk luktesans for å forstå ingrediensene og kombinere dem for et måltid. Dette er fordi 90 prosent av det vi oppfatter som smaken er faktisk grunn av lukt. De to sanser av smak og lukt er svært nært beslektet og uten begge, ville en person ikke være i stand til å oppleve smaken og nyte mat.

Luktesans

Noe med en lukt utgivelser molekyler som fordamper i luften. Disse molekylene bindes til chemoreceptors i nesen, utløser en olfactory reseptoren. Tusenvis av disse reseptorene hver oppdager en annen lukt. En elektrisk impuls sendes deretter til hjernen hvor lukt er organisert. Et bestemt gen koder hver reseptor, slik at en person mangler et gen vil også være mangler reseptoren som trengs for å binde det unike lukt og ville ikke være i stand til å oppdage lukten.

Sense of Taste

Mat oppløses i molekyler og ioner som det spises som er kalt tastants. Smaksløkene på tungen hver har smaksceller som registrerer de fem primære smak av salt, søtt, surt, bittert og umami, et svar på glutimac syrer. Reseptorer på hver smak celle innrømme ioner inn i cellen for søte og salte smaker eller binde molekyler for andre smaker. Et sensorisk nevron er knyttet til hver smak reseptoren. Disse kommuniserer til hjernen, slik at følelsen av smak.

Forholdet mellom smak og lukt

Det vi refererer til som smaken er faktisk en kombinasjon av smak, lukt, berøring og andre faktorer, som temperatur. Alle sammen disse følelsene skaper smaken. Som vi spiser, vår smak knopper 'mottakelser også reagere på en matens lukt og både smak og lukt kombinert tillate oss å identifisere hva vi spiser. Mangler en luktesans, ville vi være i stand til å fortelle søtt fra bitter, men vi ville ikke være i stand til å gjenkjenne smaker. Vi har derfor ikke ville være i stand til å fortelle forskjellen mellom matvarer.

Disorders

Hypogeusia, den mest vanlige smaksforstyrrelser, er en redusert følelse av smak, mens ageusi er en lidelse hvor personen har en total mangel på smak mottak. Hyposmi er en redusert luktesans og anosmia innebærer en fullstendig mangel på lukt. Tap av smak er sjeldne og det som oppfattes av et tap av smak er ofte faktisk et tap av lukt. Lukt og smak lidelser kan gjøre en person mer utsatt for sykdommer som fedme, diabetes, høyt blodtrykk, Parkinsons sykdom og Alzheimers sykdom på grunn av funksjonsfeil chemosensory funksjoner.

Hvordan gjenkjenne symptomer på nesepolypper

Hvordan gjenkjenne symptomer på nesepolypper


Slimhinnen i nesegangene og bihulene kan bli opphisset av ulike grunner. Når dette skjer, kan en liten utvekst eller gruppe av fremspring form. Disse humper på innsiden av nesen kalles nesepolypper og de kan ha ubehagelige symptomer som trenger å bli anerkjent og utbedret.

Hvordan gjenkjenne symptomer på nesepolypper

Gjenkjenne symptomer på nesepolypper

Track når symptomene oppstår og hvor lenge de varer. Hvis problemet ser ut til å være kronisk i stedet for sesong, har du sannsynligvis nesepolypper snarere enn vanlig høysnue. Høysnue er en allergisk reaksjon på vindbåren pollen som blir verre i løpet av våren og forsommeren mens årsaken til nesepolypper er ikke nøyaktig kjent. Over the counter antihistaminer behandle høysnue, men du kan trenge en resept for å komme over polypper.

Lær å gjenkjenne de vanligste tegnene på nesepolypper. Disse kan omfatte kronisk bihulebetennelse, stuffiness i nesen, rennende nese eller hodepine.

Spør deg selv hvorfor din luktesans synes å ha avtatt i det siste. Hvis dette har skjedd med deg, og det er ingen grunn til det at du kan finne, kan du ha nesepolypper.

gjenkjenne nye eller økende snorking mønstre som et symptom på nesepolypper. Hvis partneren din påpeker at du har vært snorket mye mer enn vanlig, kan dette være et symptom på nesepolypper.

Hold et øye med barna. Barn kan ofte ikke fortelle oss hva som er galt med dem, og de kan ikke engang merke symptomer selv. Hos barn er tett nese på grunn av polypper ofte kompenseres med munn pusting. Hvis du oppdager at barnet ditt har blitt snorking og puste gjennom munnen hennes da hun var ikke før, dette kan også tilskrives polypper.

Besøk Mayo Clinic nettsted for å lære mer om nese polypp symptomer og deres sak (se Ressurser nedenfor).

Vet at i noen tilfeller kan det hende du må opereres for å fjerne nesepolypper hvis medisiner ikke virker.

Hint

  • Hvis du har lidd av kronisk bihulebetennelse, har du kanskje nesepolypper og bør snakke med legen din. Den gode nyheten er at nesepolypper kan vanligvis ryddet opp med en enkel nesespray.
  • Hvis symptomene på nesepolypper ikke klare opp med medisiner, kirurgi kan være nødvendig. Fortell legen din om resepter ikke hjelpe og lære om de kirurgiske alternativer tilgjengelig.

Hvordan behandle nesepolypper

Hvordan behandle nesepolypper


Nesepolypper er en betennelse i slimhinnen i nesen. Nesepolypper kan også være en betennelse i slimhinnen i bihulene også. Hva denne betennelsen skyldes er ikke kjent, men det kan forårsake mild til alvorlige helseproblemer, og bør behandles med en gang.

Hvordan behandle nesepolypper

Behandle nesepolypper Effektivt

•  Identifiser din tilstand som nesepolypper først. Nesepolypper er myke utstikkere forårsaket av en betennelse i slimhinnen i nese eller bihuler. Du kan legge merke til en enkelt kul eller mange. Jo mer nesepolypper du har, jo mer potensiell skade gjøres på grunn av luftveisobstruksjon.

Legg merke symptomene du ønsker å behandle. Vanlige symptomer på nesepolypper inkluderer tap av luktesans, gjentatte bihulebetennelse, rennende nese, hodepine og tett nese. Legg merke til hvor like disse symptomene er til høysnue å unngå å bli feildiagnostisert.

Unn nesepolypper med et steroid nesespray. Steroid fungerer som en anti-inflammatorisk og vil hjelpe deg pusten bedre mens krymper størrelsen på polypper.

Snakk med apoteket om medisiner som Flonase, Nasonex og Rhinocort. Dette er merkenavn av de vanligste nese polypp behandling spray og de er tilgjengelig på de fleste apotek.

Se opp for bivirkninger fra steroid spray som kan inkludere en sår hals eller en neseblødning.

Prøv en muntlig steroid. Ifølge Mayo Clinic, kan orale steroider hjelpe, men det er en økt risiko for potensielt farlige bivirkninger, så det bruker er begrenset, og de bør bare bli tatt for en svært kort tid (se Ressurser nedenfor).

Vet at i noen tilfeller kan kirurgi være nødvendig å behandle nesepolypper. Kirurgi vil bare bli brukt som en siste utvei når medisiner ikke klarer, men det er tider når en lege vil tro det best å kirurgisk fjerne nesepolypper.

Hint

  • På grunn av likheten av symptomer, mange mennesker misdiagnose nesepolypper som høysnue. For å behandle så effektivt, er det avgjørende å vite hva du har å gjøre med. Snakk med legen din dersom symptomene dine ikke rydde opp.
  • Mens nesepolypper er vanligvis ikke farlig, i noen tilfeller kan de hovne opp nok til å begrense din pust og i noen sjeldne tilfeller de har selv vært kjent for å være synlig fra utsiden.

Hvordan diagnostisere nesepolypper

Hvordan diagnostisere nesepolypper


Betennelse i nese passasjen og bihuler kalles nesepolypper. En lege kan utføre grunnleggende screening for å teste for polypper og andre allergier.

Hvordan diagnostisere nesepolypper

Diagnostisere nesepolypper

•  Se etter eventuelle endringer i din luktesans. Nesepolypper kan hindre luftveiene og redusere din luktesans. Hvis du ikke er i stand til å lukte så godt du vant til, kan det hende du har nesepolypper. Hvis tap av følsomhet for lukt er lagt merke til og andre nasale polypp symptomer er også til stede, så oddsen er stor for at du har nesepolypper også.

•  Vurder nesepolypper som en mulighet hvis du lider av kronisk bihulebetennelse. Siden nesepolypper er en betennelse i nesegangene eller sinus vev, kronisk bihulebetennelse er et svært vanlig symptom.

Lær å gjenkjenne de vanligste symptomer assosiert med denne tilstanden for å diagnostisere nesepolypper. De vanligste symptomene er stuffiness i nesen, en konstant rennende nese, pustevansker, bihulebetennelse og hodepine.

Se opp for sekundære symptomer som kan være vanskeligere å legge merke til. En endring i snorking er et symptom på nesepolypper som kan gå ubemerket med mindre noen andre peker den ut til deg.

Vær forsiktig så du ikke misdiagnose nesepolypper som høyfeber. Symptomene er svært like, men behandlinger er ikke nødvendigvis den samme. Det er viktig å nøyaktig diagnostisere tilstanden din for å gjennomgå den mest effektive behandlingen alternativet tilgjengelig.

Hold et øye med barna. Du må kanskje diagnostisere nesepolypper for dem siden de ikke kan ha kommunikasjonsferdigheter nødvendige for å fortelle deg hva som er galt med dem. Hos barn, nesepolypper ofte føre til uregelmessig snorking og puster gjennom munnen.

Husk at bare en lege er virkelig kvalifisert til å diagnostisere nesepolypper og å foreskrive behandling. Du kan lære å selv diagnostisere nesepolypper med hjelp av Mayo Clinic, men når du er i tvil, kan du se en lege (se Ressurser nedenfor).

Forbered familien din medisinske historie. Dette er en av de tingene legen din vil være mest interessert i når ser du for nesepolypper. Være så grundig som mulig. Avhengig av din families medisinske historie, kan ytterligere screening være nødvendig for å utelukke andre muligheter.

Hint

  • Elektroniske ressurser er en god måte å lære å identifisere symptomer, men i tilfelle av nesepolypper kan legen ønsker å utføre noen tester for å diagnostisere tilstanden din.

Hva er årsaken til tinnitus?

Ringer eller andre fantom lyder i ørene kalles tinnitus av leger. Det er en irriterende symptom på visse underliggende medisinske tilstander. Årsakene til tinnitus omfatte visse personlige vaner og sykdommer i nerver og bein i ørene, ifølge Mayo Clinic og National Library of Medicine.

Eldre Age

Etter at du nå 60 år, kan du oppleve naturlig hørselstap, forårsaker symptomer som tinnitus.

Loud Noise

Hvis du blir utsatt for høye lyder som for eksempel anleggsmaskiner, elektroverktøy eller konsertmusikk, kan du utvikle tinnitus som kan være permanent.

Hodetelefoner

Spille musikk gjennom hodetelefonene, selv ved moderate volumer, kan forårsake tinnitus spesielt hvis du bruker hodetelefoner for en lang periode av tid hver dag.

Ørevoks

Hvis du har en overdreven mengde ørevoks, eller ørevoks blir påvirket fra å bruke bomullspinner eller ørepropper, kan du oppleve tinnitus.

Bone Disease

Sykdom av bein i mellomøret kalles otosklerose og kan føre til tinnitus samt hørselstap.

Hodeskader

Hvis din tinnitus er bare i det ene øret, kan det være et resultat av en hodeskade som skadet din hørselsnerven.

Neuroma

Tinnitus som er ledsaget av problemer med balanse og koordinasjon kan resultere fra en akustisk neuroma, som er en svulst på nerven som tjenester øret.

Tegn på en alvorlig bihulebetennelse

Tegn på en alvorlig bihulebetennelse


En bihulebetennelse eller bihulebetennelse oppstår når luftfylte hulrom i nesen bli betent. Denne infeksjonen kan være forårsaket av forurensing eller irritanter i luften, eksponering for et virus eller bakterier, eller fra overforbruk av nesespray. Det finnes fire par av bihulene. Ett par er plassert over øynene, en mellom øynene, et annet par nær midten av nesen og et par av de indre kinnene. Se bildet nedenfor. Lære å gjenkjenne tidlige tegn vil hjelpe deg å muligens redusere alvorlighetsgraden av infeksjonen.

Pain

Smerte er den vanligste tegn på at en bihulebetennelse er alvorlig. Smerten kan være i form av hodepine, eller det kan være ansiktssmerte. I noen tilfeller kan kinnene eller pannen være følsomme for berøring. Du kan også oppleve kjeve eller tann smerte.

Typiske tegn

Du kan ha en dårlig bihulebetennelse hvis du merker symptomer som feber, unormalt farget nasal utflod (gul eller grønn) og generelle følelser av forvirring. Øreverk og nakkesmerter kan også noen ganger oppstå når infeksjonen er mer alvorlig.

Andre symptomer

Noen ganger kan en alvorlig bihulebetennelse kan være ledsaget av allergi-type symptomer, inkludert kløende øyne og nysing. Noen pasienter har hodepine eller føler sterkt press i hele ansiktet når du lener deg fremover.

Hevelse

Med en bihulebetennelse som blir mer alvorlig, kan du oppleve hevelse rundt øynene eller på øyelokkene. Det kan være ømhet rundt øynene og nesen, sammen med en redusert luktesans.

Mindre vanlige symptomer

I sjeldne tilfeller kan du legge merke til en hoste som er verre om natten, ekstrem tretthet, sår hals eller dårlig ånde. I svært alvorlige tilfeller kan infeksjonen påvirke hjernen.

Forebygging / løsning

Din første forsvarslinje er å gjenkjenne og unngå kjente irritanter. Holde nesegangene fuktig kan også hjelpe. Holde ditt hjem og arbeidsområde fri for støv og bruke en avfukter kan være nyttig. Når disse teknikkene ikke fungerer, kan medisiner og / eller kirurgi være nødvendig.

Hvordan behandle anosmi

Anosmi er en sjelden lidelse der pasientene mister sin luktesans og kan da miste sin følelse av smak. Tap av lukt og smak er alvorlig, fordi disse sansene advare folk i fare fra røyk, bortskjemt mat eller skadelige kjemikalier. Flere behandlinger er tilgjengelige, avhengig av roten av problemet.

Hvordan behandle anosmi

Selv anosmia kan være forårsaket av mer alvorlige forhold, bihulebetennelse som blokkerer luktesansen. Legen din kan forskrive antibiotika for å fjerne infeksjonen og bihulene, hvis bakterier er årsaken til infeksjonen. Virusinfeksjoner har ingen kur, er så støttende omsorg som pastiller og nese spray brukes til å fjerne neseborene og lindre blokkering.

Spør legen din om fjerning av polypper. Polypper som ligger i bihulene permanent blokkere luktesanser hvis de forblir. Polypper er vekster i bihulene som blokkerer lukt, som kan fjernes gjennom kirurgi.

Bruk en histamin blocker nesespray for allergi. Allergi forårsake histamin å indusere betennelse og blokkere bihulene. Blokkering av disse kjemikalier i nesen å redusere nivået av væsker. Antihistamin medisiner er tilgjengelige over-the-counter.

gjennomgå ben og brusk reparasjonskirurgi. Kirurgi er en siste utvei for lettelse for noen anosmi pasienter. To typer av kirurgi rette innretnings av nesen, forbedre sanser ved å fjerne blokkeringen fra brusk og ben. Spør legen din om septoplasty og neseplastikk.

Hint

  • Sørg for at behandling som brukes for anosmia er sertifisert av FDA. Noen utøvere lover lindring medisiner ubekreftet av det medisinske fellesskapet. Spør alltid legen din for medisinering historie, kliniske studier statistikk og sertifisering verifisering av FDA.

Hva er årsakene til tap av følelse av Smell & Taste?

Årsakene til los av ssense av lukt og smak kan variere fra godartet til alvorlige og kan være forårsaket av sykdom eller den normale aldringsprosessen. De fleste årsakene til redusert luktesans og smak er mulig å behandle og noen ganger reversible.

Neseproblemer

Årsaker til tap av luktesans og smak er ofte på grunn av akutt eller kronisk bihulebetennelse, nesepolypper eller sesongmessige allergier. Behandling av disse forholdene ofte resulterer i reversering av lukt og smak tap.

Medisinering

Medisinering kan ofte føre til tap av luktesans og smak. Vanlige medisiner som bidrar til denne tilstanden er blodtrykkssenkende medisiner, antibiotika og kjemoterapeutiske medisiner.

Tannproblemer

Tannproblemer som dårlig tilpassede tannproteser, munnsår og karies tenner kan bidra til et tap av luktesans og smak.

Nevrologiske tilstander

Alzheimers sykdom og Parkinsons sykdom kan endre hjernens funksjon og føre til tap av luktesans og smak, blant andre sensoriske underskudd. Hodeskade kan også føre til tap av disse sansene.

Aldring

Den normale aldringsprosessen er en vanlig årsak til tap av følelse av lukt og smak. Som mennesker alder, antall smaksløker avtar som gjør deres funksjonalitet.

Betraktninger

Årsakene til tap av luktesans og smak er ofte forbigående og reversible. Med rask og riktig behandling av tilsvarende tilstand, kan disse sanse underskudd skal forvaltes. Aldersrelatert tap av følelse og lukt kan noen ganger bli svekket av ernæringsmessig intervensjon, som anbefalt av lege.

Slik fjerner Nasal Pakking i Sinus etter operasjonen

Slik fjerner Nasal Pakking i Sinus etter operasjonen


Nasal pakking utføres etter bihulekirurgi for å kontrollere blødning og støtte sinus struktur. Gasbind og bomull brukes for nasal pakking er igjen på plass alt fra noen timer til sju dager etter operasjonen. Du puster gjennom munnen når pakking er på plass, og kan trenge å drikke mer væske for å holde munnen fuktig. Ikke prøv å fjerne pakking selv. Legen fjerner nasal pakking.

Slik fjerner Nasal Pakking i Sinus etter operasjonen

Se legen din når det er tid for nese pakking skal fjernes. Han vil fortelle deg når du skal vende tilbake til sitt kontor for fjerning.

Ta smertestillende medisiner legen har foreskrevet eller anbefalt før nasal pakking er fjernet fordi fjerning kan være smertefullt. Ta medisinen en time før prosedyren.

La legen din for å fjerne nese pakking. Han fjerner pakking og renser nesehulen området.

Hint

  • Har en venn eller slektning kjøre deg til og fra din avtale for nasal pakking fjerning. Unngå å blåse nesen opp til en uke etter operasjonen. Unngå å løfte tunge ting, fordi det kan føre til neseblod. Din luktesans kan ta opp til tre måneder for å gå tilbake. Energi skal returnere innen tre til fire uker etter operasjonen.
  • Ikke ta aspirin før nesekirurgi. Det hindrer blodet fra clotting.

Sekundær Hypogonadisme Treatment

Sekundær Hypogonadisme Treatment


Sekundær hypogonadisme, også kjent som hypogonadotropic hypogonadisme, er en tilstand hvor testiklene eller eggstokkene ikke fungerer riktig på grunn av en feil hypothalamus eller hypofysen. Behandlingen avhenger av kjønn av den enkelte og kommer i en rekke former.

Årsaker

Ifølge National Institute of Health, oppstår tilstanden når hypothalamus, som stimulerer hypofysen til å frigjøre gonadotropinfrigjørende hormoner, unnlater å gjøre det. Dette hindrer at hypofysen fra frigjøre hormoner som er nødvendige for seksuell utvikling. Andre mulige årsaker inkluderer hypofyse, HIV / AIDS og medisiner.

Symptomer

Symptomer på hypogonadisme kan inkludere en tydelig mangel på vanlige tegn på seksuell modenhet, som for eksempel utvikling av ansiktshår, en mangel på en luktesans, testikler som ikke klarer å utvikle og forsinket kjønnsmodning.

Behandling

Ifølge Mayo Clinic, behandling av mannlig hypogonadisme innebærer å erstatte den mannlige hormoner syntetisk, typisk gjennom injeksjon, en gel eller en patch. Ifølge National Institute of Health, kvinner vanligvis får østrogen eller progesteron piller. Hvis som følge av en feil med hypothalamus, kan tabletter inneholdende gonadotropin-frigjørende hormon anvendes.

Behandling Forholdsregler

Alle medisinske behandlinger har potensial for bivirkninger, og du bør diskutere dette med legen din. En potensielt alvorlig bivirkning av gel-basert testosteron er overføring av hormonet til andre via hud-til-kontakt med huden. Dette kan føre til kvinner utvikler mannlige egenskaper så spesiell forsiktighet bør tas.

Effektivitet

Effekten av behandlingen er avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden, og når behandlingen begynner. Ifølge National Institute of Health, hvis begynt tidlig, og hvis den rette hormonbehandling brukes, kan puberteten begynner normalt og barnet vil utvikle seg på en normal alder.

Post Traumatisk Parkinsons sykdom

Parkinsonisme er paraply der flere motorsystemet er klassifisert. Disse omfatter post-traumatisk Parkinsonisme, også referert til som post-traumatisk Parkinsons sykdom og "punch-drukket syndrom", fordi bokserne som Muhammad Ali og andre med yrker med høy risiko for slag mot hodet har en høyere forekomst av sykdommen.

Diagnose

Det er ingen diagnostiske tester for post-traumatisk Parkinsons sykdom. Det er et spørsmål om "koble prikkene", og om tidligere traumatiske erfaringer med nåværende symptomer.

Årsaker

Selv om årsakene til parkinsonisme er ukjent, posttraumatisk Parkinsons sykdom antas å være forårsaket av alvorlige traumer, eller gjentatt i hode og rygg som påvirker dopamin-dannende celler ved ødeleggelse av substantia nigra område av hjernen.

Forskning

Ifølge Dr. Erin Elster, primære etterforsker av foreløpige undersøkelser Prosjekter i Boulder, Colorado, mange av hennes Parkinson-pasienter tilbakekalt tilfeller av traumer, for eksempel auto ulykker eller faller, men noen ikke. Men selv uten minner fra traumer, øvre nakkeskader var tydelig i 100 prosent av 75 pasienter hun studerte.

Symptomer

Symptomer er kronisk og progressiv og inkluderer skjelvinger, stivhet i overkroppen, en langsom og bevisst måte å bevege seg, og vanskeligheter med balansen. Sekundære symptomer inkluderer en manglende evne til å svinge armene mens du går, trangt håndskrift, og immobile ansiktsuttrykk. Luktesans og vokal volum kan påvirkes.

Cures

Det er ingen kjente botemidler for post-traumatisk Parkinsons sykdom. Symptomene kan behandles, men lidelsen kan ikke utryddet. Behandlinger inkluderer medisiner, ulike operasjoner i hjernen, og fysisk og logopedi.

Hvordan Revive smakssansen

Hvordan Revive smakssansen


Ifølge National Institute on døvhet og andre kommunikasjons Disorders, kan mennesker skjelne fem forskjellige smaker: søtt, surt, bittert, salt og umami, et svar på glutaminsyre. Tap av smakssansen kan ha mange underliggende årsaker, noen som kan behandles.

Hvordan Revive smakssansen

•  Drikk rikelig med væske, få nok hvile og gjøre noe annet du vil gjøre når du har en vanlig forkjølelse; en kald kan faktisk være årsaken din smak tap. Ifølge National Institute on døvhet og andre kommunikasjons Disorders, "Når vi tygge, er aromaer frigjøres som aktiverer vår luktesans ved hjelp av en spesiell kanal som forbinder taket av halsen til nesen. Hvis denne kanalen er blokkert, slik som når nesen er fylt opp av en forkjølelse eller influensa, kan lukt ikke nå sanseceller i nesen som blir stimulert av lukter. "

Slutte å røyke og slutte å drikke alkohol og kaffe. Dette er alle stoffer som kan gjøre smakssansen synes mindre potent.

Ta en multivitamin som inneholder ditt daglige behov av B12 og sink. Mangler i disse stoffene kan påvirke din følelse av smak.

Gå til legen din. Redusert følelse av smak kan være forårsaket av alvorlige tilstander som nasal infeksjon, nesepolypper, sinusitt, faryngitt, strep hals, spyttkjertelinfeksjoner, bivirkninger av visse medisiner eller Sjøgrens syndrom. Behandle noen av disse spørsmålene direkte vil føre til at smakssansen å gjenopplive seg selv.

Besøk tannlegen. Gingivitis kan være en årsak til redusert smak.

Hvordan å miste smakssansen

Hvordan å miste smakssansen


Med mindre du står overfor en særlig uappetittlig middag, med hensikt å miste smakssansen er ikke anbefalt. Smak er en overlevelsesmekanisme som holder deg fra skade. Det er ikke isolert til tungen. Det innebærer også din luktesans --- sammen kalt luktesystemet. Det meste av det du tenker på som "smak" som egentlig skjer i nesen. Mennesker har fire grunnsmaker: søtt, salt, surt og bittert. Husk: Permanent tap av smak kan påvirke din evne til å oppdage farlige naturlige gasslekkasjer, branner og dårlig matlaging.

Hvordan å miste smakssansen

•  Hold nesen. Før du smake eller spise noe forsiktig klemme fingrene på den kjøttfulle delen av nesen (puste gjennom munnen). Ved å blokkere luft som går gjennom nesen, har du blokkert overføring av kjemiske meldinger som sendes opp til nesen av smaksløkene. Smaksløkene, eller papiller, ikke er utformet for å helt "forstå" kompleksiteten i smak og må sende informasjonen de samler opp til nesen. En spesifikk nervesenteret i neseslimhinnen, kalt luktelappen, filtre og sender deretter raffinert smak meldinger til hjernen. Det er i nesen som vil skjelne smaker slik som fruitiness av en god vin eller musky smak av geit.

Puss tennene. Visse medisiner (Zicam) eller tannkrem (Sensodyne) har blitt rapportert til kjedelig eller eliminere smakssansen. Medikamenter som inneholder høye nivåer av sink kan være giftig for den olfaktoriske system. Kjemikalier i tannkrem, kaliumnitrat, kalium-klorid og fluorid nøytralisere signaler av smerte fra sensitive tenner. De kan også forstyrre signalene fra smaksløkene.

Få en kald. Virusinfeksjoner, allergier, forkjølelse, influensa eller bihulebetennelse blokkere den delen av nesen som discerns smak. Disse hindringer hindre luftstrømmen og de kjemiske meldinger av tungen fra å nå frem til luktelappen i nesen.

Inhale røyk. Siden identifisere smaker i mat er en kombinasjon av smak og lukt, trenger du noe som vil ødelegge begge. Røyking kan skade smaksløkene ved å forårsake tungen magesår, og det irriterer også neseslimhinnen (huden på innsiden av nesen). Den tveegget sverd av røyking svekker din evne til å smake, og ikke minst i lungene.

Hint

  • Hvis du mister smakssansen, spør du legen om å ta sink --- ikke Zicam. Mangler i sink kan være ansvarlig for noen menneskers tap av smak eller lukt, eller begge deler. Du kan også trenge en diett av antibiotika for å klare opp infeksjoner i nese eller bihuler.
  • Prøv aldri å miste smakssansen. Denne følelsen er en innebygd beskyttelse for å oppdage gift, bortskjemt mat med farlige bakterier, røyk fra branner, naturgass og andre dødelige kjemikalier. Kroppen krever at alle systemer for å fungere fullstendig. Fjerne en vil få andre til å bli kompromittert.