Digidexo.com

perifere ødemer smerter hender og føtter

Tegn og symptomer på dårlig sirkulasjon til hender og føtter

Tegn og symptomer på dårlig sirkulasjon til hender og føtter


Dårlig sirkulasjon, et resultat av mange problemer i sirkulasjonssystemet og til og med valg av livsstil, er preget av blokkerte eller innsnevrede arterier. Selv om mange symptomer kan synes å være små bry, kan dårlig sirkulasjon føre til mer skadelige forhold som høyt blodtrykk, høyt blodtrykk, hjerneslag, perifer karsykdom, nyreskader, aneurismer, arteriosklerose, Raynauds sykdom, og flebitt. Det er viktig å gjenkjenne tegn og symptomer på dårlig sirkulasjon, slik at rask diagnose og behandling kan søkes. En diagnose vil bli gjort med en pasients sykehistorie, familiehistorie, og livsstil, og deretter en skikkelig behandling anbefales. Følgende vanlige tegn på dårlig sirkulasjon bør ikke ignoreres.

Fornemmelser i hender og føtter

En endring i sensasjonen av hender og føtter er en første indikasjon på sirkulasjons problemer. Nummenhet, prikking (en følelse av prikking og stikking), problemer med kresne temperatur, et tap av følelse, eller en konstant kald følelse er blant de vanligste symptomene. Mer alvorlige tegn, som misfarging, kan indikere cyanose, eller mangel på oksygen. Hvis hender eller føtter blir mørkere i fargen, eller huden tinges blå eller lilla, søke hjelp fra en lege så snart som mulig.

Smerter og kramper

Selv hendene vil vise mange symptomer på dårlig sirkulasjon, er føttene og ben ofte hardest rammet av denne tilstanden. Kramper eller en følelse av tretthet i bena, rumpe, eller føtter under aktivitet bør ikke ignoreres. Ofte kan de føtter, ankler og ben hovne opp ubehagelig. Åreknuter, edderkopp årer, og smertefulle flekker av hud er ytre tegn på at dårlig sirkulasjon er til stede.

Hud havari og Healing Problemer

En annen bivirkning av dårlig sirkulasjon, kan pasientene merke at skader i bein og føtter ikke leges så raskt som en gang før. Disse er referert til som "hud breakdowns" og virke som sår eller lesjoner på beina, eller bare kutt eller riper som ikke kan leges på egen hånd. For de med dårlig sirkulasjon, forebygge skade er viktig og krever ekstra forsiktighet. Støttende fottøy kan være slitt, liktorn og hard hud bør behandles av en medisinsk faglig, og forsiktighet må brukes for å unngå eventuelle skader på tærne.

Hvordan måle perifere ødemer

Hvordan måle perifere ødemer


Ødem er oppbyggingen av fluid mellom vev og celler under huden, som forårsaker svelling. Det er vanlig i ben og føtter på grunn av virkningen av tyngdekraften på fluider som er fanget i legemet. Ødem i bena og føttene kalles perifere ødemer. Det er mer vanlig hos eldre og kan føre til betennelse i åreknuter. Det kan være forårsaket av overvekt, langvarig stående, infeksjoner og blodpropper. Perifert ødem kan være symptomatisk for andre sykdommer som nyre, hjerte eller leversvikt. Måling perifert ødem bør foretas av en medisinsk faglig; men du kan utføre noen enkle tester hjemme.

Bruksanvisning

•  Fjern klær som dekker dine føtter og ben.

Se på dine føtter og ben. Sammenligne det ene beinet til det andre og se etter forskjeller i størrelse. Hele benet kan være hoven; men du kan legge merke til områder som er mer hovne eller er ute av proporsjoner.

Trykk hardt på benet eller foten med en finger og fjern.

Observer reaksjonen av huden din. Dette er en indikasjon på hvilken type perifere ødemer du kan ha, og om det kan være relatert til andre sykdommer. Skin fjærer tilbake umiddelbart med non-pitting ødem. Hvis et innrykk holder seg en stund, er dette pitted ødem. For eksempel er ikke-pitting ødem forbundet med problemer med lymfesystemet.

Bruk et målebånd for å måle omkretsen av låret. Skriv ned sin omkrets og gjenta daglig i noen dager, med samme område på benet. Økende målinger indikerer hevelse.

Mål volumet av vann foten og ankelen fortrenger over en periode på én uke. En enkel metode for å gjøre dette på er med en bøtte med vann og et målebånd. Mål avstanden fra gulvet til nivået av vann i bøtten. Skriv ned vannstanden måling.

Plasser foten i bøtta; sikre ankelen er dekket av vannet også. Ta et annet vann nivåmåling og skrive det ned.

Gjenta trinn 7 to ganger om dagen i en uke. Du må kanskje finne en hjelper til å ta vannet nivåmåling.

.

Beregn differansen mellom vannstanden før og etter at du har satt din fot i vannet. Forskjellen mellom de to målingene vil øke etter hvert som vannstanden stiger. Dette indikerer at svellingen har økt, fordi foten har fortrengt mer vann.

Ta med dine observasjoner og målinger til en medisinsk faglig og søke råd om hevelse i ben og ankler. Målinger kan være nyttig i diagnosen.

Tips og advarsler

  • Disse målingene er enkle tester du kan gjøre hjemme. Søk profesjonell hjelp for å få råd, diagnostisering og behandling av perifer ødem.

Hvordan Stopp Sweaty eller fuktige hender og føtter

Stopp Sweaty eller fuktige hender og føtter! Denne tilstanden kalles hyperhidrose, det innebærer hyper aktive svettekjertler på enten hender, føtter, og på underarmer, noen ganger alle tre. Med denne tilstanden kan du begynne å svette uten provokasjon i det hele tatt, noen ganger når du er helt avslappet. Denne tilstanden fører til mye forlegenhet og kan hindre personlige og profesjonelle relasjoner. Den mest effektive behandlingen alternativet er en iontoforese maskin. Disse er lett tilgjengelig i USA og kan bestilles på nettet. Hvis du har en legens anbefaling, vil noen forsikringer selv dekke dem. Den mest populære og enkleste å bruke er Drionic enheten ved www.drionic.com. Her er fremgangsmåten for å ha en svette fri framtid!

Bruksanvisning

Først når du har bestilt din enhet, vil den komme med filtknotter og batterier. Sett inn batteriene. Selve enheten leveres med instruksjoner, men etter mange års erfaring med denne maskinen, her er mine skritt til å bli svette gratis.

Neste, første gang du behandler, vil du ønsker å fylle opp maskinen med så varmt vann som du kan stå. Plasser håndflaten på den høye enden og fingrene i bassenget med vann. Slå maskinen på halv blast på først, og hvis det ikke bry deg, snu det hele veien opp. Dette virker veldig skummelt, men ærlig du kan knapt føle det når du er vant til det. Det hjelper å sette inn en film eller gjøre det i løpet av en god TV-show. Sittende på gulvet gir den beste hånden posisjonering. Gjør det for 30 minutter den første dagen.

Allerede neste dag, vil du begynne fulle behandlinger. Dette betyr en time om dagen i 14 dager i strekk. Plukk et TV-program eller en film, og gjør det regelmessig. I løpet av denne tiden, kan du merke at dine hender og / eller føtter er svett enda mer enn vanlig. Dette er normalt og vil forsvinne.

Etter 14 dager, selv om hendene er fortsatt svette, stoppe behandlinger. Innen 3 dager, vil hendene dine slutter å svette. For å opprettholde svette frie hender eller føtter, gjør en time behandlinger hver 2. uke. Hvis du ikke re-behandle hendene, vil de gå tilbake til sine svett tilstand.

Endelig har dette produktet vært en lifesaver for meg personlig, og jeg har brukt det i mange år med tilfredshet. Jeg merker også at når jeg har brukt det mine føtter og armhuler også svetter mindre, fantastisk! Når du er i behov av reservedeler, gå til www.drionicparts.com. Jeg pleier å kjøpe nye batterier i bulk fra dem til å spare på frakt, hvert par av batterier bare varer i noen få behandlinger. Lykke til!

Kan Heart Disease Årsak kalde hender og føtter?

Hjertet pumper blod gjennom arterier, vener og kapillærer. Denne flyt av blod er også det som bringer varme til kroppen. Eventuelle problemer i hjerte-karsystemet kan forårsake forstyrrelser i andre deler av anatomien. Ett av symptomene på et hjerte problem kan være kalde hender og / eller føtter.

Sirkulasjon

Det er faktisk dårlig sirkulasjon som vil presentere som kald hånd og fot. Hjertet pumper oksygen og næringsstoffer gjennom blod og holder i sirkulasjonssystemet går.

Dårlig sirkulasjon

Ulike typer hjertesykdom kan føre til kalde hender og føtter. Et hjerteinfarkt, blokkerte arterier, en aneurisme og aterosklerose er noen av hjerteproblemer som svekker sirkulasjonen.

Trening

Mangel på mosjon kan påvirke hjertet og sirkulasjonssystemet. Denne mangelen på blodstrømmen kan presentere i kalde hender og føtter.

Betraktninger

Røyking - en ledende årsak til hjertesykdom - fører også sirkulasjonsproblemer og kan forverre tilstanden av å ha kalde hender og føtter. Alkoholforbruk vil også forverre problemet.

Andre årsaker

Hjertesykdom er ikke den eneste årsak til kalde hender og føtter. Skader eller traumer, jernmangel, Raynauds sykdom og skjoldbrusk forhold er noen av de andre årsakene til kalde hender og føtter. Alltid ha dette symptomet sjekket av en lege.

Cure for en perifere ødemer

Cure for en perifere ødemer


Mens det er ingen definitive kurer for perifert ødem, er det en rekke hjem rettsmidler og urter som har vist seg vellykket i å redusere ben, ankel og fot hevelse.

Behandling

Den enkleste og mest vellykket behandling er heving og mosjon. Hvis du er knyttet til en pult hele dagen, stå opp hver time og gå rundt for å stimulere blodsirkulasjonen i bena. Når du slapper av hjemme, sette føttene opp, fortrinnsvis over hip nivå for best resultat. Wear støttestrømper. Viktigste, prøve å kutte ned på salt, for mye av det i kosten forverrer hevelse.

Rettsmidler

Mange lider har rapportert vellykket lindring fra å bruke løvetann rot. Rik på kalium, hjelper det balanse saltinntaket og redusere hevelse. Andre populære urter blant perifere ødemer lider er gingko biloba, som minsker smerten forbundet med ødem; Hesten kastanje, noe som forbedrer blodårer evne til å pumpe blod tilbake til hjertet; og buchu, noe som reduserer vann oppbevaring.

Årsaker

Oftest er årsaken til perifert ødem er rett og slett for lite mosjon, for mye sitting, og aldring, men noen ganger tilstanden kan være et tegn på mer alvorlige ting: hypertensjon, hjertesvikt eller nyresykdom.

Perifere nerve smerte hos barn

Perifere nerve smerte hos barn


Ifølge nlm.nih.gov, er det over 100 typer lidelser som forårsaker perifer nerve smerter hos barn. Perifere nerver består av sensoriske og motoriske nerver. Når et barn lider av perifer nerve smerte, fører det til store ubehag. (Se referanse 1)

Typer

Det finnes to typer av perifer nerve smerte som barn opplever: kroniske og akutte. Kronisk smerte nerve oppstår når smerten fortsetter til tross for det faktum at det ikke er skader i motsetning til akutte smerter hvor det er skade. (Se Resource 1)

Effekter

Barn som har perifer nerve smerte kan oppleve nummenhet, svie, svekkede muskler og følsomhet ved berøring. (Se referanse 1)

Årsaker

Årsaker til perifer nerve smerter hos barn inkluderer traumer forårsaket av fall eller skader, systemiske sykdommer og infeksjoner. (Se Referanse 2)

Identifikasjon

For å identifisere hvorvidt et barn opplever perifer nerve smerte, vil en lege ta en medisinsk historie og utføre en nevrologisk undersøkelse. Blod arbeid og en urinanalyse kan også bestilles. (Se Referanse 2)

Behandling

Behandling av perifer nerve smerter hos barn avhenger av årsaken til smertene. For mindre saker, er eneste medisinen er nødvendig, men for alvorlige tilfeller, er kirurgi det eneste alternativet for å fikse smerte. (Se referanse 3)

Hvordan virker Refleksologi fungerer?

Pressure Points og tilsvarende organer

Refleksologi fungerer ved å legge press på punkter på kroppen, spesielt føttene, for å forbedre helse, lindre smerte og fremme avspenning. Reflexologists mener at visse soner på føtter, hender og ører tilsvarer ulike kjertler, organer og muskler som finnes andre steder i kroppen. Når det påføres trykk til disse soner, påstår å oppleve gunstige helseeffekter. For eksempel er masserer tåspissene antas å stimulere hodet og hjernen og lindre hodepine, mens trykket til ballen av foten er antatt gunstig for brystet og hjertet.

Forbedret sirkulasjon og Induksjon av Avslapping

Refleksologi produserer en rekke fysiske forandringer i kroppen. Totalt avslapning er tydelig, som i seg selv er gunstig for helse og trivsel. Refleksologi har også vist seg å forbedre sirkulasjonen og hjelpe til med fjerning av avfallsprodukter fra kroppen. Økningen i blodstrømmen gjør det også viktige næringsstoffer for å nå de celler i kroppen, noe som i stor grad forbedrer oksygenering. Trykket og fysisk kontakt av refleksologi tilbyr mange av de samme fordelene som andre former for massasje terapi.

Teoretiske Mekanismer Åpningstider

Den nøyaktige måten refleksologi fungerer i ukjent, men en rekke teorier for å forklare sine fordeler. En primær teori er at refleksologi virker ved å sende en melding til beroligende sentralnervesystemet ved hjelp av de perifere nerver i hender og føtter. Denne meldingen signaliserer kroppen å justere spenningen nivå, forbedrer velvære og øke blodstrømmen. En annen teori antyder at stimulering som følge av en refleksologi session frigjør endorfiner og monoaminer; to forbindelser som arbeider for å kontrollere smerte og indusere avslapning. En tredje teori, kalt Zone Theory, indikerer refleksologi fungerer på en lignende måte som akupunktur. Denne teorien antyder kroppen er inndelt i 10 vertikale soner, og at hver muskel og organ i kroppen kan stimuleres ved å arbeide på tilsvarende sone punktet i hender og føtter.

Hvordan virker nyresvikt Årsak respirasjonssvikt?

Oversikt

Nyresvikt Triggers

Akutt nyresvikt-hurtig tap av nyrefunksjon-kan utløses av en rekke forhold. Trauma, kirurgi eller sykdom er vanligvis kilden renal svikt, nyresvikt, men kan også være et resultat av progressiv nyresykdommer. Uansett hva årsaken er, kan akutt nyresvikt føre til en rekke andre helsemessige forhold, inkludert respirasjonssvikt.

Endringer i Blood

Nyrene arbeider for å filtrere giftstoffer og avfallsstoffer ut av blodet. Når nyrefunksjonen faller, avfallsprodukter begynner å bygge seg opp i blodet. Kreatin og urea bygge opp. Fosfat akkumuleres også i blodet. En oppbygging av hydrogenioner kan også forekomme, noe som fører til acidose.

Elektrolyttforstyrrelser

På grunn av de resulterende endringer i blodkjemien, er elektrolyttbalansen av blod og cellene forstyrres. Væskeretensjon resulterer også. Ofte væskeretensjon er det første merkbare tegn på at nyrene begynner å stenge ned. Den resulterende vann vektøkning og ødem i hender og føtter signalisere at nyrene ikke fjerne avfallsstoffer og væske som de burde.

Lungeødem

Hvis ikke behandles, som akutt nyresvikt forverres, væsker fortsette å bygge i kroppen og kan begynne å samle seg i luftblærer i lungene. Denne tilstanden, som kalles lungeødem, kan føre til pustevansker, rastløshet, angst og tungpustethet. Ubehandlet lungeødem kan til slutt føre til respirasjonssvikt. De fleste dødsfall som inntreffer i tilfeller av nyresvikt skyldes enten en systemisk infeksjon eller respirasjonssvikt at resultatene fra den første til nyresvikt.

Hva er behandlingen for svette hender & føtter?

Overdreven svetting i ekstremitetene (hender og føtter) er en tilstand som kalles hyperhidrosis. Det skjer når en persons svettekjertlene jobbe overtid for å holde kroppen kjølig. Ifølge International hyperhidrosis Society mennesker med tilstanden ofte svetter fire eller fem ganger mer enn normalt. Dette kan føre til forlegenhet og en frykt for sosiale situasjoner. Mens tilstanden kan føre til en følelse av håpløshet for dem som berøres, det finnes måter å behandle det.

Over-The-Counter antiperspiranter

Tro det eller ei, går litt antiperspirant en lang vei og kan være nyttig i behandling av overaktiv svette på hender og føtter. Legen din bør ha en liste over effektive antiperspiranter som kan være nyttig i behandling av problemer med svette. Det er flere over-the-counter merker tilgjengelig, inkludert Certain Dri og Secret Clinical Strength.

Reseptbelagte Antiperspirants

Hvis over-the-counter antiperspiranter ikke klarer å hjelpe kontroll hyperhidrose, kan legen forskrive en sterkere antiperspirant å håndtere problemet. Vanligvis disse antiperspiranter inneholder aluminiumklorid, og brukes til å dekke tørr hud før personen går i dvale. Den antiperspirant bør vaskes av i morgen for å unngå hender og føtter fra å bli betent og kløende.

Iontoforese behandling

Iontoforese behandling innebærer bruk av elektrisk strøm for å endre de ytre lag av huden, slik at svette vil være mindre tilbøyelige til å komme gjennom. Ved å bruke en elektrisk strøm og et par vannmettede ull pads å gjennomføre lave nivåer av elektrisitet i det berørte området. Iontoforese behandling smerte varierer fra mild til moderat og behandlingen må gjøres to ganger om dagen i tre til fire uker.

Medisiner

Noen tilfeller av hyperhidrose kan kreve oral medisin for å blokkere produksjonen av svette. Det finnes tre forskjellige typer medisiner som legen din kan foreskrive; karboanhydrasehemmere som Topiramat hjelp til å blokkere svetting, antikolinergika eller glykopyrrolat, bidra til å blokkere impuls fra nervene til svettekjertlene, og klonidin reduserer nervestimulering og dermed redusere produksjonen av svettekjertlene.

Kirurgi

Hvis alt annet mislykkes, kan legen din råde kirurgi som en form for behandling for hyperhidrosis. Det er to måter som kirurgi kan bidra til å redusere svette. Den ene er ganske enkelt å fjerne et visst antall svettekjertler og dermed redusere mengden av svette. Den andre metoden innebærer å avbryte nervesignaler som fremmer svette.

Hvorfor føtter og hender Swell

Hevelse er forårsaket av en unormal oppsamling av fluid i kroppen. Kalt perifert ødem, hevelse er ganske vanlig i den i ankler, føtter og ben, og det kan også oppstå i hendene. Noen årsaker til hevelse er små og andre kan være en indikasjon på et alvorlig problem.

Vanlige årsaker

Noen vanlige gjerningsmannen bak hånden og foten hevelse kan ofte rettes opp med riktig kosthold og vane endringer. Vannretensjon kan stamme fra forbruker for mye salt eller overvekt. Langvarig stående eller sittende på lange bil eller fly turer kan føre til fot og ben hevelse. Som vi alder, hevelse i hender og føtter blir mer vanlig.

Kvinner

Kvinner er spesielt utsatt for hender og føtter hevelse, spesielt i løpet av menstruasjonssyklusen. Gravide kvinner opplever mer hender og føtter hevelse enn gjennomsnittet. Dreven hevelse under graviditet kan signalisere alvorlige problemer som svangerskapsforgiftning eller toxemia, som forårsaker høyt blodtrykk og hevelse.

Indikerer helseproblemer

Hender og føtter hevelse kan være et tegn på et underliggende problem. Leg hevelse kan være en indikator på nyre, hjerte eller leversvikt. Disse forholdene føre til overdreven væske til å hope seg opp i kroppen. Overdreven leg hevelse kan også bety at du har en blodpropp, infeksjon i benet eller nedsatt blodstrøm. Hevelse i begge hender kan være forårsaket av nyresykdom, skrumplever eller hjertesvikt.

Medisinering-Related

Visse medisiner kan føre til hevelse i hender og føtter. Hormoner som østrogen og testosteron kan føre til hevelse og sirkulasjonsproblemer. Kalsiumkanalblokkere som senker blodtrykket, for eksempel amlodipin, diltiazem, felodipin, nifedipin og verapamil, kan føre til hevelse, som kan antidepressiva, inkludert MAO-hemmere og trisykliske antidepressiva.

Betraktninger

Skulle du opplever overdreven hevelse i hender og føtter for en eller annen grunn, er det anbefalt at du ser en lege for å snakke om symptomene. Legen kan kjøre tester, diagnostisere eller eliminere alvorlige problemer og hjelpe deg å justere kosthold og vaner for å eliminere eller redusere hevelse.

Om Refleksologi for Hender & føtter

Refleksologi er en type karosseri bruker vekslende press på spesifikke punkter på hender og føtter for å stimulere områder i ulike deler av kroppen.

Historie

Det er dokumentert at ulike kulturer i Egypt og Kina brukte former for refleksologi mer enn 4000 år siden.

Funksjoner

Hånd og fot refleks punkter representerer et speilbilde av kroppens organer og kjertler. Tær og fingre tilsvarer hoderegionen, mens ankler og håndledd matche bekkenområdet.

Funksjon

Sertifiserte reflexologists bruke refleksologi som en komplementær helse verktøy vanligvis i en helse-spa eller velværesenter. Refleksologi brukes til å øke blodsirkulasjonen, redusere stress, indusere avslapping, og redusere smerte.

Betraktninger

En sertifisert refleksolog ikke diagnostisere eller behandle sykdom. Bedring i funksjon av organer og kjertler er målet for en refleksologi økt.

Fakta

Sessions varer vanligvis 30 til 60 minutter, og det mest populære området jobbet på er føttene. Selv om mange mennesker tror refleksologi er en form for massasje, gjør den amerikanske Refleksologi Certification Board ikke. Det anser refleksologi en kunst og en vitenskap.

Hva er årsakene til Back Pain & Prikking i hender & føtter?

Hva er årsakene til Back Pain & Prikking i hender & føtter?


Minst 90 prosent av alle amerikanske voksne vil ha ryggsmerter en eller annen gang i sitt liv, ifølge American Academy of Family Physicians (aafp). De fleste som lider av ryggsmerter er i stand til å vende tilbake til arbeid innen et par måneder.

Typer

Hvilke typer forhold som forårsaker ryggsmerter med prikking i hender og føtter har ryggskader og sykdommer, bekken skader eller svulster.

Årsaker

Ryggsmerter kan være forårsaket av nerve komprimering, når løfte tunge gjenstander, eller som et resultat av bilulykker eller idrettsskader. Aldring eller sykdom --- slik som degenerative plate sykdom, osteoporose eller leddgikt --- kan også forårsake ryggsmerter.

Diagnose

Legen din vil vurdere omfanget av bevegelse og smerte toleranse under en fysisk eksamen, og stille spørsmål for å finne ut om du ble skadet eller hvis smertene dine er fra en sykdom eller komprimert nerve. Røntgen eller MR kan bestilles.

Oppløsning

Mosjon og strekke ryggmuskulaturen daglig, og bruker sikre løfte praksis. Hvis du har en kontorjobb, stå opp og flytte rundt ofte, og pass på at stolen gir riktig støtte.

Behandling

Ifølge aafp, behandlinger for ryggsmerter og kribling vanligvis inkluderer anti-inflammatoriske smertestillende og hvile. Legen kan også anbefale fysioterapi, spinal justeringer, steroidinjeksjoner, muskelavslappende eller kirurgi.

Kløende Hender & Føtter Symptomer

Kløende hender og føtter er ofte på grunn av allergiske reaksjoner, bakterier eller sopp. De fleste årsaker til kløende hender og føtter er relativt ufarlig, men en lege bør konsulteres for å utelukke komplikasjoner og begynne behandlingen.

Allergier

En allergisk reaksjon på ytre agenter som kjemikalier, insektbitt, planter og dyr, eller til og med klær kan forårsake kløende hender eller føtter. Visse medisiner eller mat kan også forårsake en allergisk reaksjon.

Dyshidrosis

Dyshidrosis er en hud tilstand som forårsaker et kløende utslett på håndflatene og fotsålene. I alvorlige tilfeller, sprukken hud og blemmedannelse kan forekomme. Kortikosteroider kan forskrives som behandling.

Eksem

Eksem, også kalt dermatitt, er en vanlig hud sykdom som forårsaker kløe, hevelse og rødhet. Reseptbelagte kremer kan lindre symptomer og fremme helbredelse.

Psoriasis

Psoriasis kan oppstå hvor som helst på kroppen, inkludert hender og føtter. Rød flassende hud, kløe og smertefulle ledd er symptomer på psoriasis.

Keratolysis

Keratolysis er en bakteriell infeksjon som påvirker fotsålene og håndflatene. Dreven svetting og tettsittende klær kan forverre tilstanden og anti-bakterielle medisiner er ofte brukt for behandling.

Fotsopp

Fotsopp vanligvis påvirker føtter og tær, men i noen tilfeller soppen kan spre seg til hendene. Dette kan føre til kløe, rødhet, blemmer og flassende hud. Anti-fungal medisiner vil vanligvis klare opp fotsopp.

Botemidler for svette hender & føtter

Botemidler for svette hender & føtter


Svette håndflater (palmar hyperhidrose) og svette føtter (plantar hyperhidrose) kan variere i alvorlighetsgrad fra en lite fuktighet her og der for å dryppende svette. For sistnevnte blir en kur for svette hender og føtter en livsforvandlende fenomen. Slike behandlinger er varierte og spenner fra enkle medisiner til all-out kirurgi. Uansett banen forfølger, de dagene av å måtte bekymre dryppende føtter ødelegger ens sandaler eller forårsaker soppvekst eller svette hender soaking papir de berører skal nå være over.

Medisiner

Medisiner utviklet for å håndtere overdreven svetting finnes, og for mange mennesker de fungerer helt fint. Kort kirurgi, disse er en plaget persons beste alternativene. Drysol er en resept antiperspirant, en aluminium klorid aktuell løsning som vanligvis foreskrevet for de med mindre ekstreme tilfeller av hyperhidrosis. Robinul er en muntlig antikolinerge medisiner som hindrer frigjøring av acetylkolin (signalstoffet som gjør eccrine svette kjertel overarbeid), selv om det har vært kjent for å ha ubehagelige bivirkninger, som tåkesyn, tørr munn, forstoppelse, og til og med urinretensjon. Selv Botox brukes til å "kurere" svette hender og føtter; det injiseres i hender eller føtter, og som Robinul, hindrer frigjøring av acetylkolin.

Kirurgi

Svette hender kan kureres gjennom kirurgi kjent som sympathectomy. A sympatektomi avtaler med roten av problemet: økt aktivitet i sympathic kjede av det autonome nervesystemet, som ligger i brysthulen. Prosedyren utføres endoskopisk, med én til to snitt er gjort på hver side av brysthulen. Den fiberoptiske kamera og andre instrumenter blir deretter satt inn, og legen fortsetter å arbeide. Dette er en poliklinisk prosedyre, som betyr at pasientene kommer til å gå hjem samme dag. En lignende operasjon, lumbar sympatektomi, som fokuserer på korsryggen av det sympatiske kjeden, kan kurere overdreven fot svette. Selv om operasjonen er nesten alltid vellykket, er det alltid en liten risiko det vil ikke hjelpe.

Hvor Go

Operasjoner som en sympatektomi er utført av spesialister, noen ganger på sykehus, men også på svært spesialiserte kirurgiske sentre som omhandler spesifikt med plantar og palmar hyperhidrosis. En lege bør konsulteres når vi leter etter det beste alternativet her.

Hvordan du løser Ekstremt tørre hender & føtter

Vinter og tørre sprukne hender og føtter ser ut til å gå sammen. Men alt fra klorerte bassenger og varme dusjer kan rane dyre fuktighet fra huden din. Disse tipsene fra Skin MD og University of Iowa Healthcare kan bidra til å løse problemet med din tørre, sprukne føtter og hender.

Bruksanvisning

Behandling av tørr hud

Vask hender og / eller føtter i varmt vann med en mild såpe og skylle vel like før du går til sengs. Selv om en varm dusj eller bad føles herlig, vil det oppløse den naturlige oljer i huden din. I stedet bruker cool-til-varmt vann.

Pat huden tørr med et mykt håndkle. Du ønsker å utslette vannet fra huden din, for ikke å vri den ut. Huden vil absorbere noe av fuktigheten fra bading naturlig.

Spre et tynt lag med vaselin i løpet av hendene. Sørg for å få webbing mellom fingrene og fra fingertuppene til håndleddene. Gjør det samme for dine føtter og ankler. Dette vil bidra til å forsegle i fuktighet fra din vask og vil oppmuntre rehydrering og healing.

Trekk på et par rene sokker og hansker. Dette vil ikke bare beskytte dine hender og føtter, men vil også beskytte dine arkene fra vaselin.

Tørk forsiktig av eventuelle gjenværende gelé påfølgende morgen. Du vil finne det meste av det har absorbert inn i huden i løpet av natten. Tørre, sprukne områder vil trolig vise tegn til bedring.

Tips og advarsler

  • Bruk en fuktighetskrem i løpet av tre minutter til å forlate dusjen ifølge The University of Iowa Hospital og klinikker.
  • Bruk hansker når du bruker husholdningskjemikalier eller gjør retter.
  • Unngå kremer og lotion som inneholder alkohol fordi de vil tørke ut huden din.

Symptomer på svette hender & føtter

Symptomer på svette hender & føtter


Svette er normalt, men når det er så mye at det forstyrrer livet ditt, forårsaker føttene å stinke og hendene til å bli så våt at du motstå skjelvende hender, dette er ikke normalt.

Hyperhidrose

Hvis du opplever ekstrem svetting i hender eller føtter, eller noen annen del av kroppen din, kan du ha en tilstand som kalles hyperhidrose, ifølge Sweaty-palms.com (referere en, nedenfor). Den svetting kan lokaliseres, som i føttene eller hendene eller armhulene, eller til og med i ansiktet ditt, eller det kan generaliseres og vises over hele kroppen.

Palmar hyperhidrosis

Hvis den ekstreme svette er først og fremst på hendene, kan du ha en tilstand som kalles palmar hyperhidrosis. Stress, emosjonelle stimuli, angst og visse matvarer kan forårsake hyperhidrosis.

Plantar Hyperhidrosis

Kraftig svetting bestemt i beina kalles plantar hyperhidrose, noe som kan resultere i stinky føtter og soppinfeksjoner. Vanligvis gjør føttene ikke pleier å svette så mye som hender, men fordi fotsvette er ofte innesperret i trange mørke områder, og kan komme i direkte kontakt med skitne flater oftere, sosiale problemer oppstår fordi tilstanden kan resultere i en forferdelig lukt som kommer fra føttene. Svetten kan også til slutt ødelegge skoene dine.

Noe av en Mystery

Det medisinske miljøet er ikke helt sikker på hvorfor en person opplever overdreven svetting, men det antas at det kan være genetisk og arvet fra ens forgjengere og forfedre. Hyperhidrose har også vært knyttet til en altfor aktiv sympatiske nervesystemet, spesielt thorax sympatisk ganglion kjeden. Denne kjeden er plassert inne i brysthulen og går langs vertebra av ryggraden. De aprocine og ekkrine kjertler, som er ansvarlig for svette, er kontrollert av det sympatiske kjeden. Ekkrine svettekjertlene er det meste i fotsålene og håndflatene.

Underliggende faktorer

Personer som lider av generalisert rikelig svette kan vanligvis tilskriver dette til en underliggende faktor som kreft eller skjoldbrusk lidelser, fedme eller febrile sykdommer.

Self-oppløsning, men sannsynligvis ikke

Hånd svetting, spesielt, kan plage en person fra tidlig i livet hans. Noen ganger tilstanden løser seg med tiden, men ikke stole på den. Den andre generasjonen av hånd-gensere er enda mindre sannsynlig å oppleve lettelse fra denne tilstanden. Det er i utgangspunktet en permanent og kronisk tilstand.

Behandlinger

Ifølge Curesweatypalms.com (referanse to), noen individer har slike svette hender som svette bokstavelig talt vil falle ut av deres hender. Disse menneskene kan ikke gjøre papirarbeid, av frykt for tilskitning blekket med sine våte hender, og er motvillige til å håndhilse på grunn av deres soggy palmer. The American Academy of Family Physicians (referanse 3) anbefaler følgende behandlinger, men vær klar over at alle har bivirkninger, så du må ta det i betraktning: Drysol, som er en aluminiumkloridoppløsning, kan brukes på huden på håndflatene hendene og fotsålene og dette vil hjelpe. Vann fra springen iontoforese, som er en annen behandling for hyperhidrose, består av en mild elektrisk strøm som sendes gjennom vann og deretter brukt til huden din. Botox-injeksjoner kan være nyttig for folk som opplever alvorlig svetting. Som en siste utvei, kan kirurgi gjøres for å kutte nervene som forårsaker svetting.

Hvordan øke blodsirkulasjonen i hender & føtter

Hvordan øke blodsirkulasjonen i hender & føtter


Dårlig sirkulasjon oppstår når kroppen ikke kan levere nok blod flyte for å møte dine metabolske behov. Ifølge American Council on Exercise, de vanligste områdene av kroppen der du har dårlig sirkulasjon er hender og føtter. Dette fører til at områder å verke, føle seg kald og ofte bli nummen i løpet av dagen. Det er øvelser du kan gjøre og tiltak du kan ta for å øke blodgjennomstrømningen.

Bruksanvisning

Utfør en mini-massasje på både hender og føtter en gang om dagen. Ifølge American Council on Exercise, stimulerer massasje blodgjennomstrømningen og bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen. Bruk en hånd til å massere den andre, roterende tommelen i små sirkler over håndflaten. Massere føttene i en lignende måte ved å rotere tomlene i små sirkler over hælen, bue og ball. Massasje for 1-5 minutter på hver hånd og fot for å stimulere blodsirkulasjonen.

Ta korte turer i løpet av dagen for å bidra til å få blodet strømmer gjennom dine ben og føtter. Ifølge Manuel Ortiz Braschi, forfatter av "Hvordan forbedre blodsirkulasjonen til ben og føtter uten kirurgi eller narkotika," bare en fem minutters spasertur gjennom kontoret eller rundt blokken vil forbedre sirkulasjonen betydelig. Så vil to eller tre korte turer daglig, og den ekstra aktiviteten vil holde kroppen sunn.

Ta en dusj med varmt og kaldt vann til å føre blodet til å flyte raskt gjennom hender og føtter. Begynn dusj med vann så varmt som du kan stå i ca 30 sekunder. Sørg for å lede vannet på hender og føtter så mye som mulig. Dette vil øke blodtilførselen til området. Slå vannet for kaldt i 30 sekunder og blodet vil strømme ut av dine hender og føtter til brystet for å holde deg varm. Braschi skriver at du bør gjøre dette en gang daglig for å øke blodsirkulasjonen i hele kroppen din.

Utfør hånd strekninger i løpet av dagen for å få blodet strømmer gjennom hendene og fingrene. Utvid fingrene så langt som mulig til du føler en liten strekk. Hold i to sekunder før knuger hendene inn i trange nevene i to sekunder. Gjenta dette i ett minutt for å øke hånd sirkulasjon.

Utfør fot sirkler når du sitter å stimulere blodtilførselen til bena og føttene. Strekk bena ut foran deg og bevege føttene i sirkler til venstre i ett minutt, roterende anklene. Bytt til sirkler mot høyre i ett minutt for å balansere rotasjoner. Utføre denne øvelsen to ganger daglig for å øke blodsirkulasjonen.

Tips og advarsler

  • Rådfør deg med legen din hvis du opplever dårlig sirkulasjon, som det kunne være et tegn på en alvorlig medisinsk tilstand.

Nevropati smerte symptomer

Nevropati er en lidelse som påvirker nervene i det perifere nervesystemet. Ofte referert til som perifer neuropati, denne tilstanden i stor grad påvirker hender og føtter, men det kan også diffundere ut i nervene dine armer, ben og andre områder av kroppen. Trauma til nerver er en av de vanligste årsaker til nevropati; imidlertid er det mulig å utvikle denne tilstand på grunn av en komplikasjon av diabetes, autoimmune sykdommer, nyresykdommer eller alkoholisme. For noen er det enda en arvelig egenskap.

Pain

De fleste mennesker som lider av nevropati vil oppleve en viss grad av smerte. Og avhengig av alvorlighetsgraden av nerveskader, er denne smerten føltes som en brennende ubehag for en skarp, skyting verke. Denne spesielle symptom kan starte i løpet av de tær eller fingre og deretter spredt seg inn i føttene eller hendene. Ettersom tilstanden vedvarer, kan denne smerten utvide ut i ben og armer.

Nummenhet

Noen ganger følger med denne smerten er symptomet av nummenhet. I begynnelsen kan du begynne å legge merke til en subtil mangel på følelse i tærne eller fingre som gradvis forverres inn i en mer uttalt nummenhet. Og mye som symptom på smerte, kan dette fraværet av følelse diffundere ut i andre områder av kroppen, gradvis beveger seg inn i føttene, ankler og deretter ben eller hender, håndledd og deretter armene. I noen tilfeller er dette nummenhet fraværende av smerte. I stedet er det ledsages av en prikkende eller prikkende følelse i de berørte områdene.

Følsomhet

For noen mennesker, nevropati faktisk forårsaker nervene i de berørte områdene av kroppen (oftest i hender eller føtter) til å bli umåtelig følsomme for berøring. Selv en liten pensel av huden kan forårsake ubehag, ømhet eller smerte. Hansker, sokker eller alle klær som er restriktiv kan bli ganske ubehagelig å ha på.

Mobilitet

I noen tilfeller av nevropati, er nervene skadet til et punkt der de begynner å påvirke mobilitet, forårsaker du å lide et tap av koordinasjon, en manglende evne til å bære objekter eller manglende evne til å flytte et vedheng. Intensiteten av dette symptom avhenger sterkt av de motoriske nervene som påvirkes av nevropati, så vel som alvorlighetsgraden av denne skaden.

Inkontinens

Det er også mulig for å forårsake nevropati symptom på inkontinens. Når nerveskader begynner å påvirke disse nervene forbundet med det autonome funksjon av blære eller tarm, kan du ha problemer med å kontrollere evakueringen av urin eller avføring.

Ødem i nyre-sykdom

Et av de vanlige problemer i forbindelse med nyre-sykdom er ødem, som er når væsken samler seg i kroppen, og forårsaker svelling. Ødem kan skape ubehag. Det kan også være et tidlig symptom av nyresykdom. Derfor er det viktig å forstå hvordan det gjelder nyrefunksjonen, og hvor det er behandlet.

Funksjoner

Ødem er forårsaket av små blodkar i kroppen lekkende væske. Nyrene respons på denne foreteelse er å holde på vann og natrium. Når dette skjer de små blodkar får en melding fra hjernen som det er overflødig væske i legemet, noe som fører til at blodkarene for å frigjøre enda mer. Syklusen begynner og snart væsken blir fanget i kroppen vev, noe som fører til hevelse. Ødem kan skje hvor som helst i legemet. Men de vanligste områdene er hender, armer, føtter, ben, bryst og ansikt.

Nyresykdom og ødem

De vanligste årsakene til ødem i tilfelle av nyresykdom er en svekkelse av nyrefunksjonen eller en tung tap av protein i urinen. Nedskrivning av nyrenes funksjon kan være forårsaket av mange ting, inkludert genetisk misdannelse i nyrene, blokkeringer som kan inneholde kreft, godartede svulster eller arrvev og tap av funksjon på grunn av sykdom.

Når ødem forårsaket av proteinnivåer i urinen, er det som kalles nefrotisk syndrom. Dette syndromet skaper en reduksjon av albumin (urinproteiner). Nyrene mottar en melding som kroppens blodtilførsel mangler volum, noe som utløser et forsøk på å beholde salt for å bygge mer volum. Resultatet er overskytende væske blir lagret i vev som forårsaker svelling.

Betydning

Noen tilfeller av ødem forårsaket av nyresykdom skape litt mer enn noen lokaliserte ubehag og midlertidig vev misdannelse, men det er andre bivirkninger av ødem som som kan forstyrre daglige funksjon eller opprette flere medisinske problemer.

Ødem kan påvirke bena og forstyrre gang. Huden som er over de hovne vev kan også bli kløende og smertefull. Lemmer som sveller på grunn av ødem kan bli stiv og ubehagelig.

I tillegg til de fysiske ubehag av ødem, kan flere medisinske problemer oppstår. Hevelsen kan opprette en reduksjon i blodsirkulasjonen samt føre til at blodårene til å miste noe av sin fleksibilitet og elastisitet. Muskler og ledd kan også bli stiv og vanskelig å bruke. Ødem kan også føre til en høyere risiko for hudsår som følge av huden bryte ned.

Behandling

Behandling av ødem er vanligvis en flertrinns metode. Pasientene er ofte beskjed om å redusere sitt saltinntak. Legen vil også foreskrive medikamenter (diuretika) som vil hjelpe kroppen eliminere overskytende væske som blir holdt tilbake i kroppen.

Et annet skritt som kan tas avhengig av plasseringen og graden av ødem er bruken av støttestrømper. Støttestrømper er slitt for å hindre overflødig væske fra å samle i kroppens lemmer.

En annen fremgangsmåte for å redusere ødem er å heve de berørte lemmer over hjertet flere ganger om dagen i 30 minutter hver gang. Ifølge Mayo Clinic dette er en effektiv behandling for mild ødem, men kan ikke være affektive for moderat til alvorlig ødem.

Advarsler

Lungeødem, en tilstand som kan utvikle seg raskt, og kan være livstruende, er ikke vanlig i tilfelle av nyresykdommer, men det kan forekomme. Symptomer på lungeødem inkluderer kortpustethet, svimmelhet og skarpe smerter i brystet. Hvis du utvikler symptomer på lungeødem Mayo Clinic anbefaler å søke akutt medisinsk behandling. I tillegg, hvis dine ødem symptomer i andre deler av kroppen forverres, eller du utvikle nye komplikasjoner rundt ødem, bør du søke medisinsk råd fra din lege.

Ødem i ben forårsaket av for mye jod

Jod er i matvarer vi spiser, våre krydder (salt), og det rensede vann vi drikker. Det er i vår drivstoff og havet luften vi puster, også. For mye jod kan negativt påvirke våre organer (spesielt skjoldbruskkjertelen og nyrer), som kan føre til ødem. Ifølge Center for Disease Control, "En usunn skjoldbruskkjertelen kan påvirke hele kroppen."

Perifere ødemer

Når fluid blir fanget i kroppsvev tilstanden er kjent som perifer ødem. Ødem kan oppstå hvor som helst i kroppen; Men bena - og føtter, ankler, hender og armer - er de vanligste delene av kroppen der det er erfarne, ifølge Mayo Clinic.

Årsaker

Ødem kan være forårsaket av graviditet, visse medisiner (som f.eks NSAID, eller ikke-steroide anti-inflammatoriske medikamenter) eller visse typer av medisinske tilstander, for eksempel som kongestiv hjertesvikt. Men det kan også være forårsaket av langvarig sitting (for eksempel på et fly), som et premenstruelle symptomer eller som et resultat av for mye salt - eller jod.

Jod

Jod, et naturlig element, er ikke salt, som noen kanskje tror. Imidlertid er det vanligvis tilsatt til bordsalt i USA for å forhindre mangel på jod. Jod overflødig eller jod-mangel kan føre til skjoldbrusk hormoner for å være over eller under-produsert, noe som kan påvirke din generelle helse og vekst, ifølge Center for Disease Control.

Jod, Salt, og ødem

En måte jod kan bidra til tilstanden av ødem er gjennom nyresykdom og jod forhold til salt. Nyresykdom kan hindre kroppen fra å kvitte seg med overflødig væske og salt. Det overskytende joderte saltinntaket forårsaker ekstra trykk for å danne i blodkar, resulterer i fluid oppbygging (ødem), spesielt i ben, men også i øyeområdet, ifølge Mayo Clinic.

Men andre systemer i kroppen - som sirkulasjons-og lymfesystemet - er også medvirkende til å holde væskenivået balansert, så hvis disse systemene ikke fungerer effektivt - f.eks når de har for mye iodized salt i dem - de kan bygge opp i kroppen din, ifølge Mayo Clinic. Disse systemene er også følsomme for utskeielser eller mangler i skjoldbruskkjertelen, som kan bli påvirket av jod.

Overflødig Jod

Mens kroppen trenger jod for riktig støtte av skjoldbruskkjertel hormon, trenger den bare en liten mengde av det: 10 til 15 mg, ifølge CDC --- som er mindre enn en klype salt i håndflaten. Derfor er muligheten for inntak av for mye jod svært sannsynlig.

Faktisk får vi jod fra mange ting i tillegg til bordsalt: brød, ku og geit melk, hav fisk og planter (tare), renset drikkevann, mat, desinfeksjonsmidler, hud såper, bandasjer og medisiner. Jod brukes i batterier, drivstoff, smøremidler, blekk, fargestoffer og andre kjemiske produkter som vi kommer i kontakt med i løpet av hverdagen. Alle disse har potensial til å komme inn i kroppen gjennom luften vi puster, hudkontakt eller svelging.