Digidexo.com

gastro parese diett

Cerebral Parese Diet

Cerebral parese er en nevrologisk tilstand der hjernen kan ikke tilstrekkelig kontrollere musklene i kroppen. Dette kan være preget av immobilitet av enkelte kroppsdeler, ukontrollerte bevegelser, og en alvorlig mangel på balanse. Cerebral parese er lett diagnostisert hos barn; nesten 5000 amerikanske spedbarn og barn er diagnostisert med tilstanden hvert år. Siden cerebral parese kan føre til vanskeligheter med å spise og drikke, er underernæring et vanlig problem. En forsiktig diett kan bidra til å eliminere denne risikoen.

Diet

Stikkordet er kalorier. Barn med cerebral parese ofte får en brøkdel av sitt daglige kaloriinntak. Du kan supplere ditt barns kosthold med flere høy-kalori, sunne alternativer. På et helse eller matbutikk se etter kosttilskudd som Sørg, Sustacal, og Pediasure. Disse er av høy-kalori supplement drikker anbefalt for sunn kaloriinntaket. Du kan også øke kalorier med forsiktig utvalg av mat. Puddinger, peanøttsmør, egg og ost er gode valg. Barn med cerebral parese ofte sliter med å tygge tøffe matvarer, så skaper høy-kalori rister er et effektivt alternativ.

Øve

Siden CP barn kan ha problemer med å tygge, prøve å gi barnet øvelser for å bygge opp kjeven og tungen styrke. Gi barnet ditt noen tørkede aprikoser eller andre chewy mat for praksis. Du kan finne at etter et par økter med praksis, solid mat kan lettere håndteres.

Konsultasjon

Før du endrer ditt barns kosthold plan, snakke med en barnelege eller ernæringsfysiolog. Noen vesentlig endring i kostholdet kan ha utilsiktede helseeffekter, så sjekk med en lege om eventuelle nødvendige forholdsregler eller råd.

Gastro reflukssykdom Diet for en baby

Gastroøsofageal refluks - også kjent som gastro refluks, eller refluks - er en svært vanlig tilstand blant babyer under ett år. Alvorlige tilfeller, som involverer flere farlige symptomer enn bare spytter opp, er sjeldne. Når et spedbarn opplever symptomer på gastroøsofageal refluks, kan hans barnelege anbefale en behandling som innebærer noen endring i kostholdet.

Gastroøsofageal refluks

Det er en ring av muskel på toppen av magesekken som holder mat i, og lar gass gjennom å returnere opp i spiserøret og ut av munnen som en oppstøt. Når denne ringen av muskel ikke fungerer som den skal, babyens mat, som er melk eller formel, rømming i tillegg, noe som resulterer i gulping, eller gastroøsofageal refluks.

Symptomer

I tillegg til spytter opp, kan reflux også føre til mer alvorlige symptomer som oppkast eller blod i babyens avføring. Barnet kan også ha en hoste, og blodtap på grunn av magesyre som strømmer opp i spiserøret. Han kan spise dårlig, eller til og med nekte å spise, og har et tap av vekst. Hver av disse symptomene kan være forårsaket av andre forhold også, så det er viktig at du har din baby sett av hans barnelege hvis han opplever noen av dem.

Behandling

For de fleste friske barn, som ikke opplever alvorlig komplikasjoner forbundet med gastroøsofageal refluks, kan symptomene på tilbakeløp behandles med en liten endring i dietten. Legge til en liten mengde ris kornblanding til babyens flaske kan tykne melk eller formel nok til at han ikke vil reflux like lett. I tillegg, raping ham ofte, og holdt ham i oppreist stilling etter måltider, kan bidra til å sørge for at han fikk mulighet til å fordøye maten sin, i stedet for å miste det til refluks. Mate ham små mengder, oftere, vil også hjelpe sine reflux symptomer.

Bruk av Motilium

Motilium er et reseptbelagt legemiddel som går under fellesnavnet domperidone. Motilium er et stoff som virker som et anti-emetisk (forhindrer kvalme og oppkast) og en dopaminerg-blokkerende middel. Motilium brukes til å behandle symptomer på gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), som er sikkerhetskopiering av mageinnhold i spiserøret forårsaker magen fylde, irritasjon og halsbrann. Motilium er tilgjengelig i tablettform.
Motilium er ikke markedsført i USA.

Handling

Motilium virker ved å øke trykket i den nedre delen av spiserøret og forbedrer bevegelse og sammentrekninger av magen og innvollene, slik at magesekken er tømt. Den fungerer også som en blokkerende middel mot de atferdsmessige effektene av dopamin (et kjemisk stoff i hjernen). Motilium brukes til å behandle en rekke forhold.

Kvalme og oppkast

Motilium fungerer som en anti-brekkmiddel. Det gjør den ved å blokkere virkningen av kjemisk budbringer i hjernen som skaper en følelse av kvalme og oppkast. Dette gjør det til en effektiv behandling av gastrointestinale tilstander slik som kvalme ad oppkast i forbindelse med symptomer på medikamenter som er tatt for Parkinson sykdom eller som et resultat av strålingsterapi for behandling av kreft.

Gastro-pareser

Motilium fungerer som et prokinetisk (raskere tømming av magesekken, og motiliteten av tarmen). Dette gjør det effektive i behandling av gastroparese, en tilstand som oppstår når vagusnerven (nerven som styrer musklene i strupehodet, stimulerer fordøyelsen og regulerer hjerteslag) er skadet. Dette fører til forsinket tømming av mage-tarmkanalen og de ubehagelige symptomene på fylde og oppblåsthet.

Dosering

Doseringen av Motilium er forskjellig for hver pasient. Din helsepersonell vil foreskrive riktig dosering, antall doser som skal tas daglig, og hvor lang tid til å ta denne medisinen basert på medisinsk tilstand som blir behandlet.

Side Effects

Motilium, som alle medisiner, har sine fordeler og dets bivirkninger. Bivirkninger kan være en allergisk reaksjon som er en alvorlig medisinsk nødstilfelle. Symptomer kan inkludere utslett eller elveblest med kløe sammen med hevelse i ansikt, tunge eller svelg samt pustevansker. Søke øyeblikkelig medisinsk hjelp og oppmerksomhet hvis du opplever noen av disse symptomene.

Andre bivirkninger kan være hodepine, tørr munn og menstruasjonsforstyrrelser sammen med tap av balanse, tap av muskelkontroll og hevelse i ansikt, hender og nedre ben eller føtter.

Advarsel

Motilium bør ikke tas hvis du har hatt en allergisk reaksjon på det. Det er farlig å bruke Motilium med tilstander som for eksempel en gastrointestinal blødning, gastrointestinal obstruksjon eller gastrointestinal perforasjon. Motilium bør ikke brukes hos personer med en prolaktin (et hormon som skilles ut av hypofysen) slippe hypofysetumor.

Nutrition Diet for Cerebral Parese

Nutrition Diet for Cerebral Parese

Cerebral Parese er en tilstand som vises i de første årene av barnets liv. Den er forårsaket av hjerneskade, som griper inn med meldinger fra hjernen til kroppen. Ifølge OFCP nettsted det er ikke smittsom, arvelig eller livstruende. Omtrent 03:58 av hver 1000 fødsler vil føre til cerebral parese i USA og Europa. Omtrent 35 prosent av barn med cerebral parese er underernærte, på grunn av det faktum at de kan ofte ha problemer med å svelge og tygge maten.

Flytende dietter

Hvis barnet ditt har problemer med å svelge eller tygge mat, er det noen flytende næringsrike matvarer som kan være nyttig. Gi barnet ditt Sikre Plus, Carnation Instant Frokost eller Pediasure, da dette vil omfatte mange vitaminer, mineraler og kalorier for å hjelpe til med riktig vekst. Gjør milkshake med ekstra protein pulver. Gi barnet ditt så mye vann og væske som mulig for å eliminere muligheten for forstoppelse, noe som ofte forekommer hos barn med cerebral parese.

Ernæringsfysiolog Hjelp

Du trenger ikke å håndtere diett problemer alene. Kontakt en god kostholdsekspert for å hjelpe deg å regne ut en spesiell diett for barnet ditt med sine spesielle behov. Kostholdsekspert vil også hjelpe deg med måter å få barnet ditt til å spise godt og sørge for at det er nok kalorier, vitaminer og mineraler for fortsatt vekst.

Spesifikke næringsstoffer

Barnet med cerebral parese trenger samme næring som gjennomsnittet friskt barn. Du bør velge de mest næringsrike matvarer som barnet vil være i stand til å spise og også nyte. Prøv noen enkle matvarer som egg, puddinger, sauser og rosiner. Når blander iskrem med melk legge litt hvetekim. Cheese er en stor protein, og de fleste barn elsker smeltet ost med makaroni eller smørbrød. Husk å være veldig tålmodig og rolig når du mater barnet ditt.

Ketogen diett

Ketogene dietter har vist seg vellykket med mennesker med epilepsi og cerebral parese. Anfall er vanlig med barn som er rammet med cerebral parese, og denne dietten har vært vist i tester for å redusere dem. Før du tar fatt på denne dietten snakke med helsepersonell for å se om det vil fungere for barnet ditt. Denne dietten er høy i fett samtidig begrense karbohydrater. Du gir barnet 3 til 4 gram fett for hver ett gram karbohydrater. Du vil bli fôring barnets fete meieriprodukter, peanøttsmør og fett kjøtt. Du må supplere denne dietten med kalsium, vitamin D, jern og folsyre. Denne dietten fungerer bedre på barn enn voksne i henhold til CerebralPalsy.org.

Gastroøsofageal reflukssykdom og Diet

Gastroøsofageal reflukssykdom, eller GERD, er en tilstand forårsaket av svikt i LES muskelen som forbinder magen til spiserøret, for å lukke tett etter å la maten inn i magen. Hvis les slapper eller lukkes ikke, magesyre som hjelper fordøye mat vasker tilbake i spiserøret, irriterende og skade den. Ifølge National Institute of Diabetes, Digestive og nyre sykdommer, ikke mat ikke forårsaker sykdommen, men det kan forverre den. Noen vanlige matvarer kan føre til fakkel-ups av GERD symptomer, men de samme matvarene ikke gi symptomer i alle.

Funksjoner av Protein i GERD Symptomer

LES muskelen er mer tonet, mindre avslappet, og lukker strammere når du spiser planteproteiner i stedet for animalske proteiner. All animalsk protein inneholder litt fett, og fett bo i magen lenger, tar lang tid å fordøye. Dette kan føre til at magen din til å gjøre mer syre og forsinker tømming av magen, noe som gjør backwash av syre i spiserøret mer sannsynlig. Ifølge forfatterne av "Superfoods RX," soyabønner er den eneste komplette planteprotein. Andre plantematvarer er ufullstendig proteiner som skal spises i kombinasjon med en annen mat for å gjøre dem fullstendig. Disse inkluderer brun ris med bønner, hele korn brød med peanøttsmør, bønner med linser og fullkorn makaroni med ost.

Mat som utløser symptomer

En vellykket GERD diett eliminerer mat som utløser acid reflux symptomer. Matvarene som gjør magen din produsere mer syre eller slappe av trykket i magen slik at LES å åpne forskjellig fra person til person, men kan inkludere sitrusfrukter, tomater, krydret mat, løk, hvitløk, stekt eller fet mat, sjokolade, kaffe , kullsyreholdige drikker med koffein, alkohol og peppermynte. Eliminer alle mulige utløse mat og gjeninnføre dem en om gangen for å finne ut hva slags mat du bør unngå.

Porsjonene

Spise mindre porsjoner av mat oftere kan bidra til å lette og hindre GERD angrep. Spre måltidene utover dagen forårsaker magen å produsere mindre syre for fordøyelsen og gjør det mindre sannsynlig å reflux i spiserøret.

Forebygging / løsning

De fleste grønnsaker er anbefalt av National Institutes of Health for en GERD kosthold så lenge de ikke er tomatbasert, krem-stil, eller stekt. Grønnsaker som er trygge for mennesker med acid reflux inkluderer brokkoli, kål, gulrøtter, erter, grønne bønner og bakte poteter. Mens sitrusfrukter kan utløse symptomer, er det mange andre frukter som ikke er sannsynlig å forårsake acid reflux symptomer. Disse inkluderer epler, bananer, fersken, melon, pærer og bær.

Foods høy i komplekse karbohydrater fungere godt i en GERD kosthold. Disse matvarer, som inkluderer langkornet ris, havregryn, hele korn brød, og fullkorn pasta binde opp overskytende magesyre under fordøyelsen, noe som gjør det mindre sannsynlig å tilbake i spiserøret

Også drikker mye vann. Å drikke et glass vann en halv time før måltider anbefales. Du kan også drikke noe juice unntatt sitrus juice og koffeinfri urtete som ikke inneholder noen form for mynte.

Betydningen av GERD

.Gastroesophageal Reflux sykdom er ikke bare irriterende, det kan føre til mange farlige helsemessige forhold. Kronisk tilbakeløps endrer celler i spiserøret, og de kan bli ondartet. Ifølge American Cancer Society, er 30 prosent av esophageal kreft relatert til GERD. Spiserør veggene er tynne og ikke belagt med beskyttende slim som magen er. Magesyre irriterer det og skader vev. Som et beskyttende tiltak, kan kroppen erstatte esophageal vev med vev sånn i tarmen, forårsaker en tilstand som kalles Barretts øsofagus. Barretts øsofagus kan forårsake en sjelden kreftfaren som er dødelig. Andre studier link kroniske studier med strupekreft og hypofaryngeal kreft. Hvis du har GERD symptomer, bør du oppsøke lege.

Diet Tips for gastroøsofageal reflukssykdom (GERD)

Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) er en potensielt alvorlig tilstand, og hvis den forblir ubehandlet, øker sjansene for å utvikle visse typer kreft som hals og spiserørskreft. Med GERD, mat og væske i magen tilbakestrømning eller reise inn i spiserøret. Dette resulterer i symptomer som hoste, sår hals, oppkast og halsbrann. Men å endre matvaner og holde seg til en diett kan lindre symptomene.

Reduser Vekt

Overvektige mennesker har en høyere risiko for å utvikle kronisk GERD. Heldigvis, spise en lav-fett diett kan bidra til å opprettholde en sunn kroppsvekt og kontroll eller stoppe reflux symptomer. Matvarer som bidrar til vektøkning inkludere fet mat som rask mat og stekt mat. Enkle livsstil endringer som for eksempel å spise sunt porsjoner med frukt, grønnsaker og helkorn; eliminere junk mat og sukkerholdige drikker; og lese produkt etiketter og velge fett-fri eller lav-fett alternativer kan bli kvitt overflødig vekt. I tillegg er daglig mosjon (minst 30 minutter om dagen) er ideell for å kontrollere GERD.

Eliminere utløse mat

Sammen med å opprettholde en sunn kroppsvekt, eliminere visse matvarer fra kosten kan effektivt kontrollere symptomer på GERD. Alle avtaler med sporadisk gastroøsofageal refluks. Men hvis symptomene blir vedvarende, er det på tide å vurdere kostholdet ditt og identifisere mulige utløse mat. Matvarer kjent for å utløse GERD inkluderer koffeinholdige drikker som brus, kaffe og te; krydret mat; peppermynte; sure matvarer; stekt mat; og sjokolade. Slutte å spise disse matvarene for å se om symptomene dine bedre.

Spis mindre måltider

Endring av frekvensen av måltider, kan også løse GERD. De fleste mennesker spiser tre store måltider om dagen. Men hvis lider av GERD, er det best å spise mindre måltider utover dagen ---- kanskje 4-6 små måltider. Dermed er du mindre sannsynlig å overspise (overspising kan også utløse symptomer på GERD). I tillegg til å spise mindre måltider, prøver å spise siste måltid på dagen minst to til tre timer før sengetid. Liggende ned etter spising kan føre til tilbakeløp og forstyrre resten.

Naturopathic diett som hjelper Cerebral Parese

Cerebral parese (CP) er en vaskulær tilstand som påvirker muskel koordinering og kroppsbevegelser. CP er ikke-progressive, men tilstanden er fortsatt uforanderlig, manifestert i barn mens i utero, og fortsetter utviklingen før om 3 år, når det da opphører progresjon ennå gjenstår. Fordi CP påvirker kroppen mest under barndommen, starte en naturopatisk diett tidlig å behandle og eventuelt langsom utvikling av sykdommen. Og hvis du er en voksen person å leve med cerebral parese, kan du likevel dra nytte av en naturopathic diett.

Naturopathic diett for barn

Overvåk barns kosthold nøye. Beslag er svært vanlig blant barn med cerebral parese, og kosthold --- sammen med medisiner foreskrevet av barnets lege --- kan spille en viktig rolle i å forebygge anfall. Hvis barnet ditt er i fare for anfall, følge en ketogen diett som begrenser karbohydrater og øker fettinntaket. Dette kan oppnås ved å følge en fett-i-karbohydrat-forhold på 1 gram av karbohydrater for hver 3 eller 4 fett gram. Prøv å inkludere fett som er høy i triglyserider, som kremost eller peanøttsmør. Denne dietten skal kun gjennomføres på midlertidig basis for å behandle anfall. Også gir tilskudd av vitamin D, folsyre, kalsium og jern.

Hvis risikoen for anfall er redusert eller ikke-eksisterende, plassere barnet på en naturlig diett som reduserer effekten av cerebral parese. Barn med CP har ofte problemer med å få vekt så du må stole på tyngre mat. Dette betyr ikke at barnet trenger å spise mye usunn mat og drikke milkshake hele dagen; lete etter mer naturlige, sunne alternativer. Sikre at barnet spiser to ganger daglige porsjoner med ost og egg, og gi slike snacks som selleristilker med peanøttsmør, puddinger eller sauser toppet med rosiner og boller av varmt hvetespirer.

Naturopathic diett for voksne

Naturopathic dietter for voksne med cerebral parese varierer sterkt fra kostholdet anbefales for barn. Ditt kosthold bør være høy i fiber og lite fett, inkludert en overflod av frisk frukt og grønnsaker. Dette vil hjelpe deg å unngå forstoppelse og vektøkning, samtidig som muskelsystemet funksjon med mer letthet. Spis rikelig med hele korn som havregryn og forbruker 04:56 porsjoner med friske, rå grønnsaker hver dag.

Det er viktig å konsumere to porsjoner av frisk frukt daglig, fortrinnsvis de som er høy i vitamin C, slik som appelsiner eller grapefrukt. Protein er også en viktig komponent for å opprettholde muskelmasse, slik omfatte minst en daglig dose av en mager animalsk protein så som kylling eller fisk.

Naturopathic Diet for Cerebral Parese

Naturmedisin er avhengig av kroppen til å helbrede seg selv ved å bli kvitt det av hindringer, som for eksempel en ubalansert eller usunt kosthold, som hindrer selvhelbredelse. Selv om cerebral parese er en uhelbredelig nevrologisk lidelse, har som mål naturmedisin for å bremse eller stoppe utviklingen av sine symptomer. Ved å utarbeide en behandlingsplan som kombinerer terapeutiske bevegelser og ernæringsterapi, en naturopathic diett for cerebral parese fokuserer på å lindre symptomer og stimulere kroppen til å undertrykke hjernen unormalt som forårsaker tilstanden.

Adressering Eating Utfordringer

Mange mennesker med cerebral parese, og særlig barn, opplever problemer med å tygge eller svelge, så får riktig ernæring kan være vanskelig. Andre utfordringer med matallergier, som forverre cerebral parese symptomer.

Foods under a naturopathic diett understreke protein, uraffinert karbohydrater og fett for å nå optimal kaloriinntaket. Dette inkluderer meieriprodukter, gode fettstoffer som raps og olivenolje, frukt og fiber. Eksempler er egg, ost, milkshake, bønner, peanøttsmør, brød, ris, poteter, pasta, varme frokostblandinger, hvetekim, nøtter, rosiner, bananer og andre frukter og grønnsaker.

Naturopathic Food Plan for behandling av symptomer

I naturmedisin, visse matvarer er giftige for hjernen. Dette omfatter alt som inneholder tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler. En naturopathic diett for cerebral parese bør inneholde rikelig med frisk, ubehandlet mat, som toksiner kan forverre symptomene. Den ideelle diett plan består av hele korn, bønner, frukt og grønnsaker, frø og nøtter. Et vegetarisk kosthold er generelt foretrukket.

Innlemming sunne kosttilskudd

Fordi cerebral parese angriper nervesystemet, muskler og ledd, supplere din diett med viktige vitaminer og mineraler. Disse inkluderer vitaminene C og D, kalsium, magnesium, bioflavonoider, sink, pyridoksin og tiamin. Disse essensielle vitaminer og mineraler bidra til å forbedre nevrologiske helse og opprettholde sunne ben og vev i cerebral parese pasienter. Vitamin C er spesielt nyttig fordi det bygger kollagen nødvendig for sunne muskler og bein, og også bidrar til måten hjernen sender og mottar meldinger til kroppen.

Dietter for gastroøsofageal reflukssykdom

Siden gastroesophagael reflux sykdom er nesten alltid en livslang tilstand, kosthold endringer foreslått å holde det under kontroll. Visse matvarer vil forverre GERD, og ​​medisiner kan ikke være nok til å styre det hvis kosthold endringer ikke er gjort. Symptomene vil ofte komme tilbake hvis en pasient svaier fra den anbefalte kosthold.

Surt Foods

Matvarer i sitrus gruppe - eller de høy i syre - vil øke halsbrann fra GERD. Unngå mat som grapefrukt, appelsiner, tomater og eddik.

Hot & Spicy

Det er ikke bare de jalapenos som forårsaker halsbrann. Alle paprika og chili kan forårsake symptomer, og de bør unngås av alle som lider av reflux.

Grease

Stekt og fet mat er spesielt ille for gastroøsofageal reflukssykdom. Hold deg unna mat som pommes frites og cheeseburgers.

Drikkevarer

Alkoholholdige og koffeinholdige drikker er triggere for GERD, som er kullsyreholdige drikker som brus.

Også unngå

Andre ting du bør unngå for å hindre halsbrann av reflux er sjokolade, mynte og sennep.

Tips

Å spise 5 til 6 små måltider om dagen i stedet for større funn kan definitivt hjelpe i å kontrollere symptomene på sykdommen.

Lav Acid Diet for GERD

Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) oppstår når syre fra magesekken din rygger inn i spiserøret. Dette kronisk sykdom irriterer slimhinnen i spiserøret, forårsaker sure oppstøt og halsbrann. Selv om medisin er ofte nødvendig for å kontrollere GERD, kan endringer i livsstil som kosthold også bidra til å forbedre dine symptomer. Siden omtrent alle mat kan utløse symptomene forbundet med GERD, er det viktig å utdanne deg selv om hva som er mer sannsynlig å få deg til å oppleve halsbrann og reflux.

Vanlige matvarer

Mens alle vil oppleve ulike reaksjoner på ulike matvarer, er det noen som er mer sannsynlig å utløse en reaksjon. Sitrusfrukter, som appelsiner, sitroner og grapefrukt, er høy i syre. Du bør også unngå å spise tomater, rå løk eller frityrstekte poteter. Kjøtt som er høy i syre inkluderer bakken chuck, marmorert ytrefilet og stekt kylling. Drikker som brennevin, vin og kaffe kan også utløse fakkel-ups.

Sikrere Alternatives

Det er viktig å vite hvilke matvarer er lavere i syre og derfor mindre sannsynlighet for å forårsake symptomer assosiert med GERD. Grønnsaker som bønner, gulrøtter og brokkoli er alle ansett som trygt. Bananer og epler er gode eksempler på frukt som ikke inneholder syrer. Også de fleste kjøtt, spesielt fisk, er også ansett som trygt å spise. Vann er det beste alternativet for en drikke. Når det gjelder meieriprodukter, magre oster, ost fra geitemelk og soya-basert ost tendens til å føre til at folk med GERD mindre problemer.

Fordeler

Ved å begrense matvarer med syre, er du tillater spiserøret og magen tid til å leges. Vanligvis leger vil anbefale at folk som er bare diagnostisert med GERD følge en streng diett. Ved å avslutte disse matvarene, vil din medisin og kroppens naturlige helbredende egenskaper ikke skal håndtere eventuelle nye skader og kan begynne å jobbe på gamle skader. Etter en periode, kan du gjeninnføre gamle matvarene i kostholdet ditt. Det er avgjørende å overvåke hva du spiser i forhold til hvordan du føler deg. Hvis du oppdager en mat er en trigger for dine gamle GERD symptomer så bør du klippe det ut av kostholdet ditt igjen.

Hvordan bruke Diet å behandle GERD

Hvordan bruke Diet å behandle GERD


Gastroøsofageal reflukssykdom, bare kjent som GERD, resultater når nedre spiserør unnlater å hindre magesyre fra backwashing, forårsaker typiske symptomer på halsbrann og stramme over brystet. Men siden det er noen matvarer som bidrar til å svekke muskelen rundt spiserøret, er det fornuftig å bruke diett som en naturlig måte å behandle GERD. Heldigvis er veldig lett å svelge en diett utviklet for å behandle GERD.

Hvordan bruke Diet å behandle GERD

Tygg på noen rå grønnsaker som du kan tåle. Dampede grønnsaker er OK også, men unngå batter dyppet og stekt eller kremet-stil grønnsaker.

Reach for melk som er merket lav-fett, skummet, eller 1 til 2 prosent melkefett. Forlate sjokolade-flavored melk til barna og helmelk til baby kyr.

Konsumere magre former for protein på din GERD kosthold, for eksempel skinn kylling, fisk og kalkun. Men kuttet ut kjøttpålegg, pølse, bacon og kjøtt med høyt fettinnhold, for eksempel hamburger og visse kutt av storfekjøtt.

Spis rikelig med frisk frukt, unntatt de kjent for å være svært sure, som appelsiner, grapefrukt og ananas. Av denne grunn, kan det være lurt å vurdere å supplere din diett med vitamin C-tabletter.

Butter ditt brød så lenge brødet ikke er laget med helmelk og spredningen er lav-fett eller fett-fri.

Hopp all koffein (og kaffe helt, koffeinfri eller ikke) og alle kullsyreholdige drikker. Te er akseptabelt, forutsatt at det ikke inneholder mynte.

Sug på karamellen med snacks og desserter som er lav i fett. Beklager, men sjokolade er ute.

Sip klare supper som er lav i fett og unngå de som er krembasert eller laget av kjøtt lager, som kylling (på grunn av huden) eller biff.

Hint

  • Spis mindre måltider gjennom dagen i stedet for tre store.
  • Diskutere dine spesifikke diettbehov med din lege før du drar ut for å bruke diett å behandle GERD på egen hånd. Faktisk, kan legen din henvise deg til en ernæringsfysiolog for å hjelpe deg, spesielt hvis du har andre medisinske tilstander å vurdere, for eksempel høyt blodtrykk eller diabetes.
  • Unngå bøyd over eller liggende i 30 minutter til en time etter å ha spist.
  • Glem rask mat - alle rask mat. Dette inkluderer de såkalte sunne salater som tilbys av noen fast food-restauranter, som faktisk kan inneholde mer fett i dressing enn i burgere fra grillen.
  • Pass på tannkjøttet og harde drops, som oppfordrer deg til å svelge luft og produsere en rap sammen med syre reflux.

Best Diet til kontroll Gerd

Syre dårlig er noe som mange mennesker håndtere på en daglig basis. Hvis igjen alene, kan det vokse til å bli en svært ødeleggende og smertefull sykdom som kalles gastroøsofageal reflukssykdom (GERD). Det kan faktisk spise bort spiserørlukkemuskel, som er en ring av muskelen som forhindrer syre fra sikkerhetskopiering. Dette fører til slutt til forringelse av slimhinnen i spiserøret. Den beste til måten å unngå dette fryktelig skjebne er å ikke la den starte i første omgang. Dette kan gjøres ved å følge en solid diett.

Funksjoner

Et overskudd av syre ikke bare fører til tilbakeløp, men det fører også til et batteri av andre plager i kroppen. Det kompromitterer immunitet og fører til slapphet, irritabilitet, leddsmerter og hjerne tåke. Hvis syre har potensial til å spise seg gjennom maling på en bil, så tenk hva dette kan gjøre inne i kroppen?

Betydning

En veldig viktig ting å vite om acid reflux er årsaken. Før du gjør noen diett endringer, ville det være klokt å eliminere matvarer og drikkevarer som forårsaker problemet. Matvarer anses enten surt eller basisk. Dette er basert på en pH-skala som går fra 0 til 14. Noe over 7 anses alkalisk, og noe nedenfor som ville bli betraktet som syre. Se "Andre ressurser" nedenfor for en flott nettside som har et diagram av vanlige matvarer og hvordan de rettferdige i referanse til sin surhet.

For rask referanse, her er noen eksempler på de verste matvarer som forårsaker surhet. Dessverre, dette er trolig den mest brukte i tillegg:

Kaffe, bagels, brød, pasta, egg, kjeks, godteri, tobakk, bearbeidede karbohydrater, alkohol, pizza, vinger, fastfood og brus.

Funksjon

Når du har funnet ut hva sure matvarer i kostholdet ditt er skaper problemer, er det nå på tide å begynne å eliminere dem. Dette kan virke skremmende, men det trenger ikke å være. Bare begynne med eliminering av en mat på en gang. Eliminere den for en uke eller kanskje lenger om nødvendig, deretter gå til neste mat. Mens du gjør dette, skal du merke en positiv forskjell. Denne gode følelsen vil føre til at det haster for deg å holde deg på sporet og holde deg motivert.

Typer

Det er egentlig ingen magisk vitenskap bak dietten plan. Enkelt sagt, fjerne syren og innlemme den alkaliske. I stedet for eliminering av syreholdig mat, kan du Ween i alkalisk mat på samme måte. Her er en rask innføring av noen matvarer som har et høyt nivå av alkalitet:

Grønnkål, kålen, baby spinat, blandet baby greener, Romaine salat, selleri, avokado, agurk, spirer, sjø grønnsaker, sitroner, lime (ja, de er alkalisk), squash, tomater, brokkoli, blomkål og rødbeter.

Time Frame

Etter å ha fulgt en alkalisk basert diett plan Resultatene kan sees i så lite som en uke eller så lenge som fire uker. Det kommer an på hvor aggressiv eliminering og inkorporering er. På minimum, små skritt hver dag vil føre til store endringer i syre reflux. Nøkkelen er å holde seg disiplinert.

Fordeler

Som nevnt ovenfor, og som en ekstra bonus, vil en rekke andre plager få ryddet opp så godt. Dette vil til slutt rette grasiøs aldring og forbedre livskvaliteten særlig i de senere år ..

Advarsel

Når kroppen er blitt alkalisk, sykdom og sykdom har vanskelig for å ta kontroll over legemet. Dette gjelder for GERD, depresjon, irritabel tarmsyndrom, eller en hvilken som helst annen sykdom som nevnt ovenfor. Men det kan komme til en pris. Hvis legemet er svært sure, noe som er mest sannsynlige tilfellet med GERD, deretter en avgiftende virkning finner sted. Dette kan føre til hodepine, humørsvingninger, diaré og varme og kalde blinker. Jo større avholdenhet, vil denne effekten bli større. Ikke vær redd. Dette er faktisk en god ting. Det er et tegn på at kroppen din er å eliminere giftstoffer og denne følelsen vil snart bli erstattet med høyere energinivå, bedre humør og en generell følelse av velvære.

En GERD Anbefalt Diet

Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) er en irritasjon i spiserøret. Det er forårsaket av magesyre som rygger opp i spiserøret. Det er en kronisk tilstand som blir behandlet med medikament når det begynner å forstyrre pasientens liv. Et godt kosthold kan bidra til å redusere mengden syre i magen gir og behovet for medisiner for å behandle det.

Symptomer

Tegn og symptomer på GERD inkluderer: halsbrann eller svie i brystet og halsen, en sur smak i munnen, brystsmerter, problemer med å svelge eller dysfagi, sår hals med en tørr hoste, sure oppstøt og en følelse av en klump i halsen. Se en lege hvis du har behandlet tilstanden for to uker med over-the-counter medisiner og sett ingen vesentlig forbedring. Din fastlege kan være i stand til å behandle din GERD, men også kan henvise deg til en gastroenterolog.

Grunnleggende Diet Info

En diett som kan bidra til å forhindre eller redusere acid reflux er en som inkluderer frokostblandinger, grønnsaker, frukt, kjøtt og meieriprodukter, med noen begrensninger. Selv om denne dietten møter Anbefalt Dietary utgiftsgodtgjørelse (RDA), kan en vitamin C supplement brukes hvis du ikke tåler frukt, juice eller andre sitrus matvarer som er svært sure.

Hva du kan gjøre

GERD kan bli redusert ved å unngå tobakk, tyggegummi og harde drops. Du bør også unngå å ligge nede etter å ha spist og bør holde seg borte fra kvelden eller sengetid snacks. Løstsittende klær, og hvis du er overvektig, bør du vurdere å miste vekt. En en ekstra pute kan heve hodet om natten, og bidra til å hindre syre fra sikkerhetskopiering i halsen. Men et bedre alternativ er å heve hodet på sengen ved å sette noe under beina på senga.

Matvarer for å unngå

Matvarer som har en tendens til å forverre reflux inkludere fet eller stekt mat, peppermynte og peppermynte, helmelk, oljer, sjokolade, kremet mat eller supper og mange rask mat. Følgende matvarer irritere nedre spiserør og bør også unngås: sitrusfrukter og juice, kaffe, te og andre drikker med koffein. Også noen mennesker med GERD, kan være følsom for de enkelte næringsmidler som inneholder krydder eller syre.

Foods å spise

Matvarer som kan tolereres av personer med GERD er: Skim, 1 og 2 prosent melk, grønnsaker (unntatt tomater), epler, bær, meloner, bananer, fersken, pærer, lav-fett brød, fettfattig kjøtt, fisk, fjærkre , desserter med færre enn 3 g fett, vann, koffeinfri drikke, ikke-sitrus juice, ikke-mynte-te og noen suppe som er lite fett eller fett-fri.

Acid Reflux & Diet

Acid tilbakeløp refererer til en vedvarende eller kroniske form av halsbrann. Også kalt gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), acid reflux sykdommer påvirke mellom fem og syv prosent av befolkningen (i forhold til halsbrann som forekommer i om lag 19,8 prosent av befolkningen). Acid reflux påvirker både menn, kvinner og barn, og påvirker både magen og spiserøret. Behandlinger involverer typisk livsstil endring, herunder endringer i kosthold, men også kan innebære medikamentell behandling. Vanligvis er tilstanden kronisk og endringer i kostholdet må være permanent for å unngå tilbakefall.

Hva er Acid Reflux

Sure oppstøt, eller GERD, ikke er forårsaket av diett. Det er forårsaket når mageinnholdet og syre i magesekken fra fordøyelse strømme bakover inn i spiserøret. Mens magen naturlig produserer syre, og en liten del av denne syre generelt finner sin vei inn i spiserøret, personer med syre refluks har for mye syre i spiserøret, som kan skade denne kroppsdel. Ingen enkeltfaktor som forårsaker denne tilstanden skal skje, og selv endre kosthold kan lindre symptomene, fortsatt eksisterer tilstanden og om de endringer i dietten ikke blir vedlikeholdt, vil acid reflux problemer begynner å skje igjen.

Årsaker

Visse matvarer forverre acid reflux og / eller føre til at symptomene blir mer ekstreme. Denne kobling mellom diett og sure oppstøt er forklart ved det faktum at noen matvarer bare føre til magen for å produsere mer syre, som deretter finner sin vei til spiserøret. Forhold som for eksempel graviditet og fedme kan også øke risikoen for acid reflux, som kan legge ned etter et måltid og / eller bruk av visse blodtrykket medisiner.

Matvarer for å unngå

En rekke forskjellige matvarer er kjent for å forverre syre tilbakeløp. Disse matvarer inneholder måltider som inneholder mye fett, sitrusfrukter, tomater eller tomatbaserte produkter, mints, sjokolade, alkohol, kaffe, kullsyreholdige drikker, eddik, krem ​​supper, hvitløk, pepper, krydder og rå løk.

Foreslåtte Foods å spise

Visse matvarer kan bidra til å lindre symptomer på syre reflux og anses av alternative helse utøvere til å være en naturlig kur for acid reflux. Drikker ca en halv kopp aloe vera juice en halv time før et måltid sies å redusere problemer med sure oppstøt. Ingefær er også sies å være en naturlig rette for halsbrann og sure oppstøt. Til slutt, spise en høy fiber diett kan også hjelpe fordøyelsessystemet. Fiberrik mat inkludert frokostblanding, ikke-sitrusfrukter og rå grønnsaker.

Behandling

Ved endring av diett er ikke tilstrekkelig til å løse sure oppstøt, syreblokkerende medikamenter kan også hjelpe til å lindre symptomer forbundet med GERD. Syrehemmere er tilgjengelige i både reseptbelagte og ikke-reseptbelagte form og bør generelt tas kort tid før et måltid, for å hjelpe til i fordøyelsesprosessen.

Diet Retningslinjer for GERD

Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) er en fordøyelseskanal lidelse der magesyre gulper i spiserøret. Syren irriterer halsen og forårsaker symptomer som halsbrann, brystsmerter, hoste og problemer med å svelge. Selv om medisiner kan behandle GERD, en justert kostholdet også kan bidra til å lindre symptomer på sykdommen.

Identifiser Trigger Foods

Hver person har forskjellige matvarer som utløser episoder av acid reflux. Når du er diagnostisert med sykdommen, kan det være lurt å vurdere å holde en matdagbok for å spore disse matvarene og eliminere dem fra kosten. For eksempel kan noen GERD pasienter utvikler acid reflux symptomer etter å ha drukket koffeinholdige drikker som kaffe og te, mens andre ikke kan bli påvirket av dem. Når du eliminere matvarer som en måte å behandle GERD, slutte å spise én matvare om gangen.

Styr klar av sure næringsmidler

Som en del av GERD behandling, unngå sure matvarer for å redusere symptomer. Frukt som sitroner, kirsebær og ananas kan forårsake halsbrann. Sure grønnsaker inkluderer tomater, pimentos og escarole. Eddik er ekstremt surt og finnes i mange matvarer, for eksempel salatdressinger og hermetiske grønnsaker.

Andre GERD Triggers

Ifølge Mayo Clinic, vanlige halsbrann triggere inkluderer hvitløk, løk, alkohol, sjokolade, krydret mat og mynte. Stekt mat og mat med høyt fett også kan forårsake acid reflux symptomer å forverres. Matvaner kan også utløse GERD. Du bør ikke spise innen et par timer med sengetid eller legge seg ned snart etter å ha spist et måltid. Prøv å spise mindre måltider utover dagen.

Trygg mat

GERD diett retningslinjer foreslå matvarer som ikke er sannsynlig å bringe på et angrep av acid reflux. Mange grønnsaker regnes som trygge å spise, inkludert brokkoli, poteter og gulrøtter. Magert kjøtt, fjærkre og fisk er sjelden forbundet med å utløse acid reflux. Korn og brødvarer er andre trygge matvarer. Meieriprodukter høye faktisk kan bevise problematisk, men lite fett og nonfat erstatter er vanligvis greit å spise.

Food Diet for Acid Reflux

Også kjent som gastroøsofageal reflukssykdom, eller GERD, kan acid reflux sykdom forekommer hos voksne og barn, og er preget av brenning eller ubehag når magesyre og galle sprute opp i spiserøret. Selv om det er reseptbelagte og over-the-counter medisiner som kan bidra til å lindre symptomene på acid reflux, bør du starte med et riktig kosthold for å avverge dette ubehagelig tilstand.

Diet Anbefalinger

Velg matvarer som ikke er irritanter til magen og spiserøret, inkludert lav-fett matvarer (fiber frokostblanding, eggehviter), magre proteiner (fisk, kylling bryst) og frisk frukt og grønnsaker (bakt potet, brokkoli, epler, kål, grønne bønner ). Disse alle bidra til å lukke den nedre esophageal sphincter å hindre galle fra å flytte opp i spiserøret og forårsaker smerte.
Forbedre din diett er mer enn bare å velge riktig mat: Det handler også om å endre måten du forberede dem. Magert kjøtt, kylling og fisk bør være bakt, grillet eller kokt i stedet for stekt, og bør du alltid fjerne huden, så dette er hvor mye av fettet er.
Matvarer som bør elimineres eller sterkt begrenset inkluderer bearbeidet og fettholdig kjøtt, kaker, kjeks, paier, smør og smult, drikker med koffein, alkohol, mynte, sjokolade, kaffe, melk og kullsyreholdige og sukkerholdige drikker.

Andre Diet Betraktninger

Det er mer viktig å spise mindre måltider når du har acid reflux. Overspising kan utløse halsbrann, siden spise mer mat forårsaker magen å produsere mer syre for fordøyelsen.
Spis siste måltid senest to timer før du går til sengs for å gi kroppen din nok tid til å fordøye maten. Sørg også for å sitte i oppreist stilling i minst 45 minutter etter et måltid og heve hodet 6 til 8 inches når du sover for å hindre magesyre fra snikende opp i spiserøret.

Når skal ringe legen

Du bør kontakte legen din hvis du har langvarig eller ekstrem halsbrann smerte som ikke lindres ved å spise sunt, eller å ta medisiner. Dette kan være tegn på en mer alvorlig tilstand, for eksempel en hiatal brokk (en tilstand der en del av magen faktisk stikker ut i brystet gjennom membranen).

Erosive Esophagitis Diet

Erosive Esophagitis Diet


Erosiv øsofagitt oppstår når det er betennelse i spiserøret. Det er ofte et resultat av ubehandlet GERD (gastroøsofageal reflukssykdom). Ifølge American College of Gastroenterology (ACG), når noen har GERD, den nedre lukkemuskel på spiserøret slapper av og dette gjør at syre inn i spiserøret, forårsaker halsbrann symptomer. Når dette skjer på en konsistent basis, eroderer det spiserøret som fører til øsofagitt (se referanse 1). ACG sier også at å se på kostholdet ditt er en del av GERD behandling, og at behandling av GERD vil behandle din erosiv øsofagitt.

Diet

Dietten for erosiv øsofagitt er mer om de matvarer som bør unngås, snarere enn inkludert. Det er kjent at matvarer øke mengden av syre i magesekken, og derfor bør unngås for å bidra til å stoppe GERD og bremse utviklingen av erosiv øsofagitt. Matvarer for å unngå, ifølge Nemours Foundation, er koffeinholdige drikker som kaffe, te, og noen brus; sjokolade; fettete, fet og fritert mat; løk, hvitløk og paprika; peppermynte og peppermynte; sitrusfrukter og matvarer som inneholder kokte tomater, for eksempel spaghetti eller pizza sauser, chili og visse supper (se referanse 2). Disse matvarer legge til skade av esophageal fôr ved å forårsake mage syre og avslappende lavere esophageal lukkemuskel.

Stiftelsen for bedre helsevesen legger også alkohol som et produkt som bør fjernes fra kostholdet (se referanse 3). Hvis det er visse matvarer som ikke er inkludert i denne listen, men føre syre og halsbrann for deg, de må elimineres også, som ubehag kan være et resultat av en matallergi. Ifølge Dr. Stephen Wangen, som er en ledende ekspert på fordøyelsesproblemer, matallergi ofte føre til høyt magesyre innhold og føre til øsofagitt (se ressurs 1).

Livsstilsendringer

Det er livsstilsendringer som skal følge noen diett for erosiv øsofagitt. Unngå liggende innen tre timer etter et måltid og heve overkroppen når du sover enten med en pute kile eller ved å sette hodeenden av sengen opp på blokker eller stigerør. Dette er bare to av de endringer i livsstil er anbefalt av Mayo Clinic som behandling for magesyre (se ressurs 2). De anbefaler også å slutte å røyke, da røyking svekker lavere esophageal muskler.

Gastroøsofageal refluks hos spedbarn og barn

Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), også kjent som acid reflux, er når magen væske ryggen opp i spiserøret. Femti prosent av babyer lider av dette, men de fleste vokser det ved 1 års alder. Eldre barn kan oppleve dette, også, og det er naturlig skritt lindre den.

Årsak

I eldre barn, årsakene til GERD er de samme som voksne: medisinering, store måltider, trene eller legge seg etter et måltid, overvekt og visse matvarer. Hos spedbarn er det vanligvis på grunn av en svak mage-tarmkanalen.

Symptomer hos spedbarn

Hyppig oppkast etter et måltid, hyppig hoste, nektet å spise, problemer med å spise, overdreven gass, oppstøt, irritabilitet, våte burps og ikke få tilstrekkelig tyngde er symptomene på gastroesophageal reflux i babyer.

Symptomer hos barn

Opplever en brennende følelse i brystet eller halsen, følelsen som mat sitter fast i halsen, hoste, dårlig ånde og heshet er symptomer å se etter hos barn.

Løsninger for babyer

Heve hodet av sengen 6 til 8 inches, gi mindre, hyppigere feedings, holde babyen oppreist under og i 30 minutter etter en fôring, og rape babyen grundig. Amming hjelper også. Hvis allerede ammer, bør moren forsøke å endre sin diett for å unngå utløse mat.

Løsninger for barn

Heve hodet av sengen 6 til 8 inches, har barnet sitte oppreist i 2 timer etter et måltid, mate barnet flere mindre måltider gjennom hele dagen og sørge for at han får trene regelmessig (men ikke etter å ha spist),

Trigger Foods

Trigger matvarer inneholder sitrus, sjokolade, koffein, stekt mat, krydder mat og tomat-baserte matvarer.

Dietter som Cure Acid Reflux

Acid tilbakeløp oppstår når spiserørlukkemuskel slapper og tillater magens saltsyre for å reise opp i spiserøret og irritere vevet. Visse matvarer, stress og gastroøsofageal reflukssykdom kan være kilden til problemene dine. Forbruker en diett av koffein, sukker og fet mat kan også gi opphav til flere halsbrann fakkel-ups. Prøv ut noen av disse dietetiske forslag for å bli halsbrann gratis.

Matvarer for å unngå

En rekke matvarer har blitt identifisert som gjerningsmannen bak mange acid reflux problemer. Disse matvarer har en tendens til å være vanskelige å fordøye, forårsake esophageal sphincter å slappe eller øke trykket på magen. Likeledes, noen mennesker mangler magen enzymer for å fordøye visse matvarer, for eksempel meieriprodukter. Prøv å unngå sitrusfrukter, rødt kjøtt, kylling hud, sjokolade, stekt mat, rømme, fete meieri, saus, sukkerholdige matvarer, kremet salat dressinger, pasta, tomater, løk og krydret mat. Unngå å drikke kaffe, te eller alkoholholdige drikker. Hold en food journal notering all maten som forårsaker acid reflux. Det er forskjellig for hver enkelt.

Mat å spise

Mens listen over matvarer for å unngå virke omfattende, det er mange matvarer du kan nyte. Innlemme i dine måltider matvarer som epler, bananer, egg, skinn kylling eller kalkun bryst, skalldyr, poteter, grønne bønner, kål, feta ost, geitost, soyaprodukter, brun ris, hel hvete brød og fettfritt cookies. For halsbrann ledelse, prøv juicing rå poteter i en food juicer. Bland en likeverdig del potetsaft med en del vann og drikke tre ganger om dagen. I stedet for å bruke krydder som cayenne og chili pulver, bruk hvitløk, salt, rosmarin, timian eller oregano.

Matvaner

Unngå å spise forut for en lur eller sengetid for å hindre saltsyre unnslippe gjennom spiserørlukkemuskel. Gi deg selv minst tre timer før du legger deg ned eller holde overkroppen oppreist. Prøv å spise mindre måltider utover dagen. Tunge måltider tendens til å skyve syre opp. Stress spiller en stor rolle i å forårsake halsbrann. Gjør dine måltider en avslappende opplevelse ved å sette på beroligende musikk eller unngå alvorlige samtaler mens du spiser. Holde en lav-effekt trening rutine som ikke vil legge press på magen. Turgåing, stretching og svømming er alle gode aktiviteter for å holde seg i form. Sjekk ut yogatimer eller meditasjon. Prøv noen av disse anbefalingene og komme opp med en spise plan som fungerer for deg.

Kosttilskudd Cerebral Parese

Underernæring er en alvorlig tilstand som i ekstreme tilfeller kan være dødelig. Barn som har cerebral parese (CP), en nevrologisk lidelse som påvirker kroppens bevegelse og muskel koordinering, er spesielt utsatt for underernæring. Å gi kosttilskudd til barn med CP bidrar til å forebygge underernæring.

Motoriske ferdigheter og Eating

Barn med CP er mer utsatt for underernæring på grunn av deres problemer med finmotorikk, som å holde bestikk og tygge. Disse problemene kan hindre et barn med CP fra å konsumere alle næringsstoffene fra maten som er nødvendig for god helse.

Betydning

For barn med CP, kosttilskudd er lettere å konsumere enn mat, og de lar barnet å få de næringsstoffene som trengs.

Kalorier

En person med CP bruker tre til fem ganger mer energi enn andre når manøvrering rundt; Derfor drar han fra å ha en høy-kalori diett. Kosttilskudd har høye kalori teller, gi folk med cerebral parese nok energi til å bevege seg rundt og nyte livet.

Typer

Flere merker av kosttilskudd er tilgjengelige på dagligvarebutikker. Men spesialiserte kosttilskudd er også tilgjengelig, men bare gjennom en resept fra lege. Snakk med legen din om hva kosttilskudd ville være best for deg eller din kjære med CP.

Ekstra hjelp

Tale og språk terapi er også gunstig for å forebygge underernæring. Terapeuter kan hjelpe pasienter i KF styrke sine kjever og munn muskler, som igjen gjør spise enklere og lar folk med CP å få riktig ernæring som kreves for å være sunn.