Digidexo.com

undertrykke kortisol

Hvordan Undertrykk binyrene

Binyrene gjøre ca 50 hormoner. En av dem er kortisol. Når kroppen utskiller for mye kortisol, kan dette skape en rekke helseproblemer. Kortisol regulerer kroppens immunrespons. I riktig mengde, hjelper det din metabolsk funksjon. Det hjelper også deg å håndtere stress. Men langsiktig økning av kortisol kan slite ut binyrene, så det er ikke lenger i stand til å produsere normale nivåer av kortisol. I dette tilfellet er undertrykkelse av binyrene som kreves for å redusere mengden av kortisol.

Hvordan Undertrykk binyrene

Be legen om å sjekke ditt nivå av kortisol og binyrene funksjon - de kan testes ved hjelp av blod, urin eller spytt. Fortsatt forhøyede nivåer av kortisol kan også forårsake problemer med blod sukker, fett opphopning, svekket immunforsvar, utmattelse, bentap og hjertesykdom. Selv hukommelsestap har vært forbundet med høye kortisolnivåer.

Be legen din om å ta resept Nizoral. Ved hjelp av 800 eller 1200 mg av Nizoral holder binyrene fra å produsere kortisol. Mens du tar dette stoffet, har kortisolnivåer overvåkes regelmessig. De langsiktige effektene av Nizoral på dine hormoner er ikke kjent.

Be legen din om å ta resept Lysodren. Den brukes til å redusere naturlige steroider i kroppen din. Imidlertid kan det påvirke din evne til å gjenopprette fra en skade, sykdom eller kirurgi. For å balansere ditt nivå av steroider, må du kanskje ta et kortikosteroid (prednison) før kroppen kan gjøre nok på egen hånd.

Be legen din om å ta Metopirone, som også undertrykker produksjonen av kortisol. Du bør ta den med melk eller en matbit, da det kan føre til kvalme og urolig mage. Det kan også forårsake hodepine, utslett, svimmelhet eller tretthet.

Kortisol og vekttap

Kortisol er et hormon som produseres i binyrebarken av kroppen som en reaksjon på utskillelsen av adrenalin stimulerende hormon (ACSH) fra pituary kjertelen. Kortisol er enormt instrumental i å regulere energiproduksjon, healing, immunsystemet, og regulerer blodsukkeret. Som med alt, bør hver agent være i moderasjon; Dermed kan en økning eller reduksjon i kortisol være ufordelaktig for helsen din.

Fakta

Som nevnt i forrige avsnitt, kan en økning eller reduksjon i kortisol ikke være gunstig for helsen. Faktisk, hvis en person har lite kortisol i deres system, kan personen lider av tretthet, utmattelse og kan også tilegne seg en sykdom i det endokrine systemet kjent Addisons sykdom. På den annen side kan store mengder av kortisol i systemet føre til vektøkning, svekket immunfunksjon, magesår, og rask aldring.

Stress

Stress er et resultat av unormale nivåer av kortisol i kroppen. I tider med psykisk og fysisk stress, er overflødig kortisol produsert og samtidig fremmer vektøkning, innskudds fett meste i mageområdet. Dette avhenger fremdeles på arten av hvert individ. Noen reagerer på stress med høye nivåer av kortisol, indusere personen til å spise mer, mens noen reagerer med mindre kortisol og dermed spise mindre. Fra dette faktum, har selskaper som utvikler kosthold kosttilskudd vært å se på avtagende produksjon av kortisol, slik som å fremme vekttap.

Kortisol Vekttap Produkter

Som vekttap og slanking har vokst i popularitet de siste årene, har selskapene begynt å produsere vekttap produkter som kan dramatisk redusere kortisol i kroppen når kombinert med et sunt kosthold og regelmessig mosjon. Noen selskaper hevder at enkeltpersoner kan miste så mye som 10 til 50 pounds. Den grunnleggende funksjon av de fleste kortisol vekttap produkter er å øke stoffskiftet og energinivå.

Hovedingrediensene

Mange vekttap produkter har ingredienser som enten øker energinivået eller brukes som anti-stress midler. Et eksempel er banaba, som er populært brukt for å regulere blodsukkernivået og regnes for å undertrykke appetitie. Magnolia bark er en annen populær ingrediens som er brukt av kineserne for å redusere stressnivået.

Andre ingredienser

Ingredienser som kan øke energinivået samt metabolisme er grønn te ekstrakt og bitter appelsin ekstrakt. Imidlertid ingrediensen efedrin, som har blitt forbudt, har noen egenskaper som ligner på bitter appelsin-ekstrakt siden den påvirker hjertet og blodtrykket. Selv om ingrediensene som er nevnt er gunstig for helsen til en person, er det fortsatt ingen konkrete studier som beviser at de virkelig fremmer vekttap og effektivt undertrykke appetitt av en person.

Hvordan redusere Kortisol i kroppen

Kortisol er noen ganger kalt "stresshormon" fordi kroppen din slipper ut mer av det når du er under stress. Kortisol primære funksjon er å forberede kroppen din for en fight-or-flight situasjon ved å øke stoffer i kroppen som trengs for energi og reparere vev og undertrykke kroppsfunksjoner ikke umiddelbart nødvendig, for eksempel fordøyelses og reproduktive systemer. Langvarig eksponering for for mye kortisol kan føre til fysiske problemer, og det er derfor det er viktig å vite hvordan du kan redusere kortisol i kroppen.

Hvordan redusere Kortisol i kroppen

Finn måter å slappe av. Jo mer du støter på stress, jo mer kortisol slippes ut i kroppen din. Avslapping teknikker, for eksempel meditasjon, dyp pusting, massasje, yoga eller bare bruke noen minutter alene i et avslappende miljø daglig, kan hjelpe deg å holde stress på et normalt nivå.

Oppgave. Ikke bare kan trening hjelpe deg å lindre stress, men det er også et verktøy for å kjempe mot noen av de helsemessige problemer som kan dukke opp på grunn av økt kortisol eksponering, slik som fedme og hjertesykdommer. Prøv å få 30 minutter med moderat trening minst fem dager i uken

Få nok søvn. Økt eksponering kortisol kan føre til søvnløshet, som igjen kan legge til stress. Å følge trinn 1 og 2 skal hjelpe deg å sove bedre. Andre ting som kan hjelpe deg å sove bedre inkludere går til sengs og stå opp til samme tid hver dag og ta en søvn hjelpemiddel.

Se en psykolog eller rådgiver om nødvendig. Hvis ikke synes stress-reduserende teknikker til å virke, kan det være på tide å søke profesjonell hjelp. The Mayo Clinic sier både genetikk og dine livserfaringer spiller en rolle i hvordan du håndtere stress, og en genetisk predisposisjon for stress eller noen ekstremt stressende hendelse fra fortiden din, for eksempel misbruk, kan gjøre det vanskeligere for deg å håndtere stress. En profesjonell kan hjelpe deg å finne måter å håndtere stress.

Se en lege. Hvis redusere stress ikke synes å være å redusere kortisol nivåer, er det på tide å få sjekket ut for å se om det er en annen sak. Athough stress er den primære årsaken til økt kortisolnivå, det er andre årsaker, for eksempel sykdommer. En svulst på hypofysen kan føre til for mye kortisol for å bli sluppet inn i kroppen din. Andre tumorer slik som de i binyrene, kan også føre til overproduksjon av kortisol. Og vær forsiktig hvis du tar kortikosteroid injeksjoner å håndtere leddgikt eller en annen tilstand. Gjentatte injeksjoner av dette stoffet kan også føre til høye kortisolnivået i kroppen, ifølge Mayo Clinic.

Hint

  • Langvarig eksponering for for mye kortisol kan føre til kroniske sykdommer som Cushings syndrom og diabetes.

Virkningene av den høye Kortisol

Sammen med adrenalin, fungerer kortisol for å forberede kroppen din for en nødsituasjon. Produseres av kroppen din oppfatning av stress eller en trussel, endrer det flere viktige kroppsfunksjoner midlertidig å øke din evne til å handle raskt og beskytte deg selv. Mens kortisol serverer et nyttig formål på kort sikt, kan det skade kroppen over tid og i høye nivåer.

Kortsiktige effekter

Som en del av kroppens reaksjon på en krise, øker kortisol blodsukkeret, øker hjernen din bruk av det, og gjør tilgjengelig et større antall av de stoffene som reparerer kroppens vev, ifølge Mayo Clinic.

Kortisol sparer også kroppen din energi ved å hemme funksjoner du ikke trenger i en nødsituasjon. Det endrer immunsystemtiltak og undertrykker fordøyelsessystemet, ifølge Mayo Clinic. Det demper også det reproduktive systemet og vekstprosesser.

Hukommelsestap

Stresshormoner avlede energi fra hippocampus, den del av hjernen som gjør minner. Langvarig eksponering for høye kortisolnivåer - definert av National Institutes of Health som mer enn 23 mikrogram per decileter (mg / dl) av blod - derfor skader minne. Kortisol forstyrrer også med nevrotransmittere, hjernecellene 'kjemiske middel for kommunikasjon. Dette kan hindre deg fra å tilbakekalle minnene du har gjort, ifølge Franklin Institute.

Legemiddelutløst osteoporose

Kortisol og kortisol-lignende stoffer (for eksempel de som brukes til å behandle hudsykdommer, astma og leddgikt) kan føre til at bein å visne på lang sikt. I henhold til det australske bedre helse Channel, kortisol hemmer funksjonen av benceller og gjør det vanskelig for tynntarmen til å absorbere kalsium. Dette kan føre til legemiddelindusert osteoporose, en svekkelse av bein som fører til smerte og øker en persons risiko for brudd og andre skader.

Hjertesykdom

En stresset sinn kan føre til en usunn hjerte, ifølge Harvard University forskere. Kronisk høye nivåer av stresshormoner kan nummen hjerte til signalene den bruker til å fortelle hvor mye blod hver del av kroppen trenger. Dette kan føre til alvorlige forstyrrelser i hjerterytmen, inkludert ventrikkelflimmer. Dette er en dødelig serie raske sammentrekninger av hjertets nedre kammer. Stresshormoner også føre til produksjon av kjemikalier som skader slimhinnen i arteriene. Psykologisk stress kan gjøre blodårene streng og restriktiv til blodstrømmen.

Degenerativ Cycle

Høye kortisolnivåer skade i hippocampus, som er en del av kroppens mekanisme for å stenge av kortisolproduksjon. Den svakere hippocampus, jo mindre evne det har til å fortelle kroppen slutter å produsere kortisol. I praksis kroniske høy kortisolnivå forårsake kroniske og enda høyere kortisolnivåer. The Franklin Institute refererer til dette som en "degenerative syklus" som er vanskelig å stoppe.

Hva gjør Kortisol & Testosteron har til felles?

Akin til finjustert maskiner, menneskelige organer avhenger ideelle forhold for å holde hjulene i gang. Ved å formidle en følelse av velvære til kroppen, rett kortisol testosteron ratio sikrer topp mental og fysisk ytelse.

Kortisol

Produsert av binyrebarken, kortisol spiller viktige roller av glukosemetabolismen og immunsystemet regulering. I overkant, har kortisol en ødeleggende effekt på helsen.

Testosteron

Hovedsakelig produsert av Leydig celler av de mannlige testikler og kvinnelige eggstokkene, binyrene produserer også små mengder testosteron. Blant mange viktige funksjoner, hjelper testosteron med utviklingen av kjønnsorganer hos menn og bygger bein og muskelmasse hos kvinner.

Likheter

Både kortisol og testosteron faller inn i kategorien av steroidhormoner. Steroidhormoner støtter og bistå flere viktige fysiologiske funksjoner i kroppen.

Betydning

Stress påvirker den delikate balansen mellom kortisol og testosteron. Som kortisol øker som respons på stress og angst, tilsvarende avtar testosteron. Kronisk høyt kortisolnivå venstre ukontrollert kan hindre normal vekst og reproduktive prosesser ved å undertrykke testosteronnivå i lange perioder av gangen. I tillegg kan et høyt kortisol til testosteron-forhold føre til livstruende tilstander som hjertesykdommer.

Betraktninger

Testosteron, bygger et anabole steroid muskelmasse og støtter reproduktive funksjon. I overkant, kortisol, gjør en katabolsk steroid det motsatte; det svekker musklene og reduserer yteevne.

Tegn på høyt kortisol

Tegn på høyt kortisol


Hormoner er stoffer som styrer aktivitetene i deler av kroppen, som påvirker vekst, utvikling og reproduksjon. Kortisol er det hormonet inn i blodet av binyrene til å regulere blodsukkernivået, blodtrykk, muskelstyrke, betennelser og immunsystemet. Kortisol bidrar til å kontrollere kroppens bruk av kalium, protein, karbohydrater og fett, og balanserer mengder salt og vann i kroppen. Når du er syk eller stresset, utgivelser kroppen høye nivåer av kortisol, som kan påvirke deg fysisk, mentalt og følelsesmessig.

Fysiske tegn

Overflødig kortisol forårsaker vektøkning, spesielt rundt magen, som er svært vanskelig å miste. Fett pads kan utvikle seg på øvre del av ryggen. Når høye kortisolnivå undertrykke immunsystemet du er mer sannsynlig å utvikle infeksjoner. Huden blir tynnere og du lettere får blåmerker. Huden blir slapp, eldes raskere og ansiktet ditt kan bli rundere. Kortisol kan sirkulere kalsium fra skjelettet tilbake inn i blodet, noe som gjør bein svakere og forårsaker osteoporose. Du kan oppleve økt tørste og trenger å urinere, og du kan utvikle høyt blodtrykk eller høyt blodsukker. Strekkmerker, muskelsvakhet, tretthet, økt pigmentering, overflødig arrvev, kroniske gjær infeksjoner og væskeansamlinger kan indikere høye nivåer av kortisol.

Mental Signs

Høye kortisolnivåer kan føre til endringer i din mentale tilstand. Cortisol avleder blod fra hjernen til musklene, å minske mengden av energi hjernen mottar. Dette forstyrrer evnen til å behandle informasjon, skape nye minner og huske ord, navn og tall. Det er vanskeligere å tenke og ta beslutninger og traumatiske hendelser er vanskelig å huske. Ifølge Franklin Institute Ressurser for Science Learning, studier gjort ved Stanford University av Dr. Robert M. Sapolsky viser at eksponering for kortisol raskere aldring i deler av hjernen som styrer kortisol produksjon, forårsaker mer skade på hukommelse og kognitiv funksjon.

Emosjonelle Signs

Endringer i en persons emosjonelle tilstand kan oppstå som følge av endringer i den elektriske aktiviteten i hjernens nerveceller forårsaket av høye kortisolnivåer. Du kan ha problemer med å sove, lav toleranse nivåer, og kan oppleve depresjon eller utbrudd av sinne. Høy kortisolnivå kan føre til angst, paranoia, panikkanfall, sosial fobi og separasjonsangst. Du kan bli humørsyk og irritabel.

Kortisol og hjertesykdom

Kortisol og hjertesykdom


Kortisol, et hormon, produseres naturlig når du opplever en stressende situasjon. Dette er normalt, ifølge Mayo Clinic, men hvis du er alltid stresset ut, kan for mye kortisol forårsake betydelige helseproblemer.

Kortisol Effects

Kortisol øker blodsukkeret, hjelpemidler i vev reparasjon, endrer immunforsvaret og undertrykker dine fordøyelses, reproduktive, og vekstprosesser som en normal og midlertidig reaksjon på stress.

Biologisk funksjon

Harvard Medical School bemerker at under stress pulsen stiger, blodkar constrict og blodet forbereder å koagulere å beskytte mot skader. Når stressor passerer, er hjernen signalisert å slutte å slippe kortisol. Under konsekvent stress, svikter denne prosessen resulterer i overproduksjon av kortisol.

Kortisol kan skade

Overproduksjon av kortisol forstyrrer hvordan hjertet ditt reagerer på kroppens krav. Stress hormoner, som kortisol, også forårsake skade på slimhinnen i arteriene. Disse faktorene er alle en oppskrift for hjertesykdom.

Typer stress

Harvard Medical School bemerker også at følelsesmessig stress utgjør større skade enn fysisk stress. Sistnevnte øker fleksibiliteten i koronararteriene, mens det tidligere gjør dem stive, svekke blodstrøm.

Forebygging / løsning

Eksperter på UT-Southwestern Medical Center foreslå en diett rik på omega-3 fettsyrer. Disse syrene hjelper skikkelig styre kortisolnivå i kroppen din. Mat rik på vitamin C tjene samme funksjon.

Naturlig rette for høye nivåer av kortisol

Naturlig rette for høye nivåer av kortisol


Den kroppen utgivelser kortisol som svar på fysisk og følelsesmessig stress for å øke energinivået. Men kronisk høye kortisolnivåer utløse opphopning av vanskelige å miste magefett, undertrykke immunsystemet, øker risikoen for sykdom og smitte, og øke insulinnivået, som kan føre til diabetes. Det er naturlige måter å redusere høyt kortisolnivå, inkludert kosthold endringer, visse urter og stress-reduksjon teknikker.

Diet

Noen matvarer, som raffinerte karbohydrater (f.eks hvit ris, poteter og pasta) slipper sukker raskt inn i blodet, øke insulinnivået. Å spise lav glykemisk mat, som slipper sukker sakte inn i blodet, senker insulinutskillelse og kortisol nivåer, i henhold til Advance Health and Life Extension. Eksempler inkluderer magert kjøtt, hele korn karbohydrater, frukt og grønnsaker. Besøk sunn vekt å gjøre på nettet for en beskrivelse og liste over lav-og høy-glykemisk mat.

Mat som er rik på antioksidanter, omega-3 fettsyrer og folat også lavere kortisol. Høy antioksidant matvarer inneholder gresskar, søte poteter og bær. Laks, tunfisk og annen fet fisk, og bakken linfrø, valnøtter, soyabønner og gresskarkjerner er gode kilder til omega-3 fettsyrer. Mørke, bladrike grønnsaker, bønner, belgfrukter, asparges, rosenkål, rødbeter og okra er folat-rike.

Kaffe øker kortisol produksjon, men grønn te, som er høy i antioksidanter kan bidra til å senke det. Ta vitaminer og mineraler som magnesium og vitamin C, B5 og B6 og phosphatidylserine.

Urter

Mange urter omfatter antioksidanter og kan bidra til å redusere stress og dermed kortisolnivå. Eksempler inkluderer magnolia bark, Epimedium, theanine, banaba blad, beta-sisterols og vanadium, sier Janet Hull, en toksikolog og professor. Andre urter som også kan hjelpe inkludere sibirsk ginseng, Manchurian Thorn Tree ekstrakt, hagtorn ekstrakt, echiopanax elatur amd schisandra.

Livsstilsendringer

Fordi kroppen reagerer på stress ved å øke produksjonen av kortisol, må du finne ut hva som øker stressnivået og deretter gjøre hva du kan for å redusere dem. Stress-reduserende aktiviteter kan innebære å lytte til musikk, gjøre ting som vil få deg til å le, yoga og stretching, eller ta varme bad. Avslappende aktiviteter vil forbedre humøret og hjelpe deg å holde deg rolig. Avverge sykdom og smitte samt siden de er fysiske stressfaktorer som kan heve kortisolnivå. Vask hendene ofte, få nok søvn og trene regelmessig.

Tester

Hvis du vil vite om dine kortisolnivå må komme ned, få dem testet hver tre til seks måneder, som anbefalt av Janet Hull. Tester av blod, spytt eller urin kan gjennomføres for å måle mengden du produserer.

Måter å redusere Kortisol med urter

Måter å redusere Kortisol med urter


Stress er ofte sett på som en viktig årsak til sykdom og ulykke. Blokkering kortisol, hormonet som ofte blir referert til som "stresshormonet", kan bidra til å avlaste noen av de symptomer som følge av en stress-fylt livsstil. Kortisol øker blodtrykket og blodsukkeret i reaksjon på stress og angst. Mens det er viktig å huske på at noen ganger stress er nødvendig, er det mange måter å lette reaksjoner av kortisol i kroppen din.

B-vitaminer

Mange vitaminer og mineraler kan hjelpe kroppen din avtale med effekten av forhøyede kortisolnivåer. B-vitaminer, er velkjente for sin energiegenskaper, hjelp med stress lettelse også. Som en gruppe som fungerer interdependently, B-vitaminer bidrar til å produsere hjernen kjemikalier som øker årvåkenhet og humør, produserer de binyrene hormoner og de holder deg våken. Alle disse funksjonene hjelper til å balansere kortisol. Dr. Joseph E. pizzorno jr ​​av Bastyr universitet anbefaler et B-kompleks vitamin formel med 50 til 75 milligram B6, 500 mikrogram B12 og 100 til 500 milligram pantotensyre.

Andre vitaminer og mineraler

Etter aerob trening, kan magnesium tilskudd bidra til å redusere nivåene av serum kortisolnivåer. Kan senkes kortisol brakt videre av stress ved Omega 3 fettsyrer. Omega 3 fettsyrer undertrykker syntesen av interleukin-6 og interleukin-1, noe som fremmer frigjøringen av kortisol. Vitamin C har også evnen til kjedelig frigjøring av kortisol i reaksjon på en mental stressor. Krom og Vanadium har også blitt bemerket som potensielle kortisol senke mineraler, har klinisk forskning så langt vært noe begrenset.

Urter

Amerikanerne bruker $ 120 til $ 400 millioner dollar i året på ginseng, som kan brukes til å øke energi, bedre mental og fysisk ytelse, gjenoppretter vitalitet, og beskytte kroppen fra negative effektene av stress og kortisol. Ifølge respektert helse journalist Michael Castleman, er ginseng faktisk kjent for å opprettholde og tone helsen til binyrene, noe som gjør kroppens første reaksjon på stress mindre potent. Kava, en urt, ble funnet i en 2001 klinisk studie for å hjelpe folk slappe av og slappe muskler som er følelsen spenning. Urten inneholder kjemikalier som kalles kavalactones som fører til anti-angst effekter. Valerian rot, johannesurt, grønn te, og Holy Basil er også brukt til å redusere kortisol.

Disse urtemedisiner er ikke undersøkt så grundig som ginseng og Kava. Rådfør deg med en lege før du bruker dem.

Advarsel

Regulering hormonnivået er noe som bør diskuteres med legen din. Det er både positive og negative egenskaper til kortisol, og du bør sørge for at å senke nivået av hormonet er en god ide for din spesielle tilstand og omstendighetene.

Hva er fordelene med Kortisol?

Hva er fordelene med Kortisol?


Kortisol er et steroid hormon som kroppen produserer naturlig i binyrene til å regulere flere systemer og hjelpe kroppen under stressende tider inkludert situasjons stress, slanking eller intens trening. På grunn av dens fordeler som et medikament, er kortisol tilgjengelig med og uten resept ved navn hydrokortison.

Aktuelt Relief

Corstisol er den aktive ingrediensen i hydrokortison produkter som lindrer hevelse, rødhet smerte og andre typer betennelse i huden og leddene. Kortisol kan bidra til å lindre smerter forårsaket av arthritis.Topical programmer er tilgjengelige som kremer, salver eller spray som forbrukerne kan kjøpe på narkotika eller dagligvarebutikker uten resept. Forbrukere kan også bruke hydrokortison å lindre kløe fra bleie utslett, insektbitt, eksem, psoriasis eller andre hudsykdommer. Leger kan foreskrive en sterkere dosering av hydrokortison - vanligvis i tablettform - for å behandle mer alvorlige hudsykdommer.

Allergier

En lege kan injiserer hydrokortison å undertrykke en pasients immunsystem under en sever reaksjon som anafylaksi eller angioødem. Anafylaksi eller anafylaktisk sjokk, som Google Health beskriver som en "livstruende type allergisk reaksjon" har en rask innsettende og engasjert alvorlig hevelse som kan blokkere luftveiene og redusere pasientens evne til å puste. Allergiske reaksjoner kan også resultere i inflammasjon under huden, kjent som angioødem. Angioødem kan også produsere renner som er spesielt tydelig i eller rundt en persons øyelokk og lepper, men er vanlig i halsen også.

Andre medisinske bruksområder

Leger kan bruke kortisol produkter til å behandle sykdommer i øyne, hud, nyrer eller skjoldbruskkjertelen. I tillegg til dette, kan kortisol medikamenter for å behandle kolitt, som er hevelse eller tykktarmen, eller inflammasjon av rektum (også kjent som proktitt). Injiserbare hydrokortison kan også tjene som en erstatning for orale steroider, som enkelte pasienter ikke kan ta, muligens på grunn av hevelse i luftveiene og halsen.

Natural Kortisol Usage

Kroppen produserer også kortisol i sin steroid hormon skjemaet. Ifølge Project AWARE, skaper kroppen dette hormonet i binyrene og kortisol viktigste funksjon er å tillate kroppen til å håndtere stress og for å opprettholde immunforsvaret. Når kroppen skikkelig produserer og bruker kortisol, er fortsatt en person mer våken og energisk enn da binyrene opplever komplikasjoner som binyretretthet.

Kortisol for Kroniske betennelser Pain

Kortisol er et naturlig hormon som frigjøres fra binyrene. En vanlig behandling for betente ledd og vev er administrasjon av et syntetisk kortisol, kjenner som kortikosteroider.

Kortisol Produksjon

Legemet regulerer produksjonen av kortisol med de endokrine kjertler. Lav-nivå belastning over tid kan negativt påvirke kroppens evne til å produsere kortisol. Nivåer av kortisol varierer gjennom dagen og er størst etter søvn.

Bruksområder

Betennelse i vev og ledd fører til smerte og hevelse. Kortisol kan motvirke betennelser og la smertefri bevegelse.

Fordeler

Sykdommer som drar nytte av bruk av kortikosteroider er leddgikt, lupus og andre auto-immune sykdommer. De kortikosteroider undertrykke betennelser i forbindelse med disse smertefulle tilstander.

Betraktninger

Idrettsutøvere bruker kortisol behandlinger for å forbedre ytelsen kan oppleve negative bivirkninger på det endokrine systemet organer som nyrer, lever og binyrer.

Advarsler

Opprettholde høye nivåer av kortisol gjennom medikamentterapi kan senke immunsystemet. Regulering av kroppens produksjon av kortisol med stress reduksjon teknikker og kosthold er de sikreste metoder for å opprettholde helse.

Kortisol Vekttap Formula

Kortisol Vekttap Formula


Kortisol er et hormon som binyrene produsere på daglig basis. Kortisol vekttap formler er ment å regulere kortisolnivå som et hjelpemiddel i å miste vekt. Teorien bak disse formlene er at økt kortisol produksjon, som følge av stress, kan føre til fettansamlinger. Men dette kan ikke være nøyaktig.

Kortisol-stopper

Kortisol vekttap formler er faktisk kortisol stopper, for eksempel cortislim og CortiStress. Ifølge Mayo Clinic, disse produsentene hevder at blokkering kortisol vil føre til vekttap. Men det er ingen solid dokumentasjon på at disse påstandene er korrekte. The Federal Trade Commission belastet disse produsentene i 2007 for å gjøre grunnløse påstander. De er ikke lenger lov til å gjøre krav på vekttap og måtte tilbakebetale millioner av dollar til forbrukerne.

Kortisol Produksjon

Ifølge Project AWARE, er kortisol viktig i kroppens reaksjon på fysisk og følelsesmessig stress. Det øker blodtrykket og blodsukkernivået, og undertrykker immunforsvaret. Under stress, binyrene produserer mer kortisol samt adrenalin. Kortisol hjelper prosessen med å endre protein til glukose for å gi kroppen din med rask energi i perioder med stress.

Fat

Innledningsvis under stress, er fettet brytes ned av produksjonen av kortisol og adrenalin for å gi deg energi. I løpet av denne tiden, fordøyelsessystemet midlertidig stenger og undertrykker appetitten. Når du ikke lenger er under stress, sprer adrenalin, men kortisol går ikke bort så raskt. Dens rolle er å balansere kroppen din, og en måte å gjøre det på er å øke appetitten for å erstatte fettet som ville ha blitt brent under stress.

Stress

Hvis du er ofte under stress, opplever du langsiktig eksponering for kortisol. Dette kan føre til vektøkning, fordi appetitten øker alltid samt insulinnivå i henhold til Project Aware. Imidlertid er kortisol ikke den eneste faktoren i vektøkning og det er ikke sikkert hvorvidt kortisol resulterer i øket vekt, eller hvis den økte vekten årsaker økt kortisol.

Falske påstander

Årsakene kortisolblokkere ikke virker, er at så store mengder av kortisol kan bare forekomme under visse omstendigheter. Dette kan være et resultat av en bivirkning av en medisinering eller på grunn av et medisinsk problem som hormonell ubalanse av Cushings syndrom, ifølge Mayo Clinic. Dette betyr at hvis du er frisk, er mengden kortisol som produseres på grunn av normal hverdagens stress ikke kommer til å resultere i forekomster av fett.

Betraktninger

Redusere kaloriinntaket og øke aktivitetsnivået for å brenne kalorier er den mest effektive metoden for å miste vekt, ifølge Mayo Clinic.

Hva er årsakene til lav Kortisol?

Selv om høyt kortisol har vært assosiert med hjerte-sykdom, kan lav kortisol være et symptom på underliggende sykdom i tillegg. Symptomer på lavt kortisol har blitt beskrevet av pasienter med lav skjoldbrusk tilstand og kan omfatte en svak eller skjelvende følelse, fight or flight respons, raske raser, misliker gruppesituasjoner, all-over nervesmerter, koffein har en avslappende effekt og går til badet mye. En overarbeidet livsstil er ofte skylden som den skyldige for en nedbremsing av produksjonen av binyrene som er ansvarlige for å lage kortisol.

Årsaker

Noen ganger binyretretthet er en tilstand der binyrene produserer for lite kortisol, men av og til er det ingen diagnosable årsaken til tilstanden. Steroider, som har medisinsk definert bruk, slik som de som brukes for alvorlig leddsmerter og de som er foreskrevet for pusteproblemer, kan stanse binyrer 'produksjonen og dermed hindre produksjon av kortisol. Konsultere legen din om risikoen ved lav kortisol dersom du tar steroider for medisinske tilstander.

Betraktninger

Cortisol kan blokkeres ved bruk av steroider på grunn av sin kjemiske likhet med steroider i kroppen. Medisinske løsninger på dette problemet omfatter bruk av ikke-steroid alternativer hvis mulig, den korteste behandlings mulig når steroider er nødvendig og alternerende behandling og ikke-behandlingsdagene. Disse er alle muligheter for å opprettholde adrenal helse under steroidbehandling.

Misforståelse

Kronisk tretthets lider har vist seg å ha for kortisol mangel i deres blod. I et forsøk på å se om kunstige kortisol ville forbedre funksjonen av kronisk tretthets lider, ble eksperimentelle pasienter gitt hydrokortison, som er den syntetiske form av kortisol, og virkningene ble målt mot en placebogruppe. Utmattelsen lider følte seg bedre for en tid, men steroid erstatning ble vist seg å føre til ytterligere binyreinsuffisiens i det lange løp.

Løsning

En rapport i "Journal of Affective Disorders" viste at behandling med fokus på forbedring av atferd for å hjelpe utfall og symptomer på kronisk tretthet lider, var i stand til å hjelpe pasienter heve kortisolnivå også.

Teorier / Spekulasjoner

En rapport i "Journal of Psychoneuroendocrinology" 2009 rapporterer at barn med Asperger syndrom, en spesiell form for autisme, kan også ha lave kortisolnivåer. Når folk våkne, kortisolnivået stiger, er det antatt, for å få legemet og hjernen klar for dagen. Asperger syndrom barn har ikke denne økningen i kortisol, så det antas dette biokjemisk ubalanse kan være ansvarlig for det unormale og repeterende atferd i disse barna.

Slik Lavere My High Kortisol

Kortisol er et hormon som kan bli forhøyet på grunn av stress. Stress kan være fysisk (smerte, infeksjon), miljø (varme, støy) eller psykisk (bekymring, frykt). Som kroppen går gjennom stress, opplever det symptomer, som økt hjertefrekvens og høyt blodtrykk, i forhold til økningen av kortisol. Redusere stress er avgjørende for å opprettholde normale kortisolnivåer.

Slik Lavere My High Kortisol

•  Få nok hvile. Sett en sengetid som gjør at syv til åtte timers søvn. Ifølge Advance-health.com, mangel på søvn øker kortisolnivå dramatisk, forårsaker tretthet og mangel på energi. Du trenger søvn for å opprettholde sunne kortisolnivå, som i sin tur øker årvåkenhet.

spise en lav glykemisk diett. Å ha mye sukker i blodet kan øke kortisol nivåer. Høy kortisolnivå til slutt kan føre til diabetes basert på høye insulinnivåer.

Ta kosttilskudd, som hjelper balansere kortisolnivå. Fosfatidylserin er effektive i å redusere økt kortisolnivå. Ifølge Advance-health.com, er en normal dosering 02:59 100mg kapsler daglig. Dette tillegget hovedsak reparasjoner tilbakemeldinger mellom kroppen og hjernen; kortisol reseptorer i hjernen er i stand til å igjen kjenne høye kortisolnivåer og korrigere dem.

Reduser stress i livet ditt. Siden stress er den viktigste årsaken til økt kortisolnivå, jo mindre stresset du er, vil jo lavere kortisolnivå være. Dette kan være så enkelt som å unngå stressende situasjoner når du kan. Øv avslapping teknikker for å håndtere stressende situasjoner du ikke kan unngå. Trening kan også bidra til å redusere stress.

Hint

  • Snakk med legen din om hva kosttilskudd vil være best for deg om dine høye kortisolnivå.

Hva betyr det at Kortisol er høy i urin?

Hva betyr det at Kortisol er høy i urin?


Kroppen naturlig utgivelser hormoner gjennom urinen, men høye nivåer av hormoner kan indikere potensiell sykdom. Høye kortisolnivåer i urinen kan bety at du har en sykdom som frigjør høye nivåer av adrenokortikotropt hormon (Atch), hormonet ansvarlig for utsetting av kortisol.

Grunnleggende

En kortisol urin test måler nivået av kortisol i urinen. Normalområdet for kortisolnivå er mellom 10 og 100mcg / 24 med mcg / 24 betyr antall mikrogram over 24 timer.

Høye nivåer

Hvis du har mer enn 100mcg av kortisol i urinen i løpet av en 24-timers periode, kan det hende at kortisolnivået betraktes som høy.

Sykdommer

Ifølge Medline Plus, kan høy urinkortisolnivå indikerer Cushing syndrom, Cushing sykdom, eller Pseudo-Cushing. Det kan også bety at du har en ACTH slippe svulst.

Betraktninger

Flere medisiner eller alvorlige følelsesmessige / fysisk stress kan hindre resultatene av en kortisol test. På grunn av dette, blir testen ofte administrert tre ganger for å ta hensyn til mulige forstyrrelser.

Behandling

Behandling for høye nivåer av kortisol i urinen er en kur for det fører kortisolnivå å stige. For en ACTH slippe tumor, kan det ganske enkelt være rette fjerning av tumoren.

Hvordan virker Coffee Undertrykk binyrene?

Hvordan virker Coffee Undertrykk binyrene?


Binyrene er ansvarlig for å regulere hormoner for å hjelpe kroppen din avtale med ulike typer stress. Selv om kjertlene er utformet for grundig å kontrollere adrenal nivåer, kan visse stoffer forstyrre denne balansen. Koffeinholdige kaffe påvirker binyrene nivåer dramatisk.

Coffee

Koffeinholdige kaffe forårsaker nerveceller i hjernen til å sende signaler til hypofysen til å skille ut et hormon som stimulerer binyrene til å frigjøre adrenalin i blodet.

Adrenaline

Adrenalin setter kroppen i en "flight eller kjempe" modus, som gir deg energi og styrke til å håndtere en truende situasjon. Imidlertid produserer kaffe denne effekten kunstig, forårsaker at overflødig energi til å gå ubrukt.

Tilbaketrekking

Når adrenalinet slites av, kan tretthet, irritabilitet, hodepine og forvirring satt inn. Dette fører cravings for mer koffein, som frigjør mer adrenalin, holde kroppen i en konstant tilstand av stress.

Utmattelse

Måneder eller år med vedvarende belastning vil eksos binyrene. Binyreinsuffisiens er preget av lave adrenal nivåer, som forårsaker tretthet, lavt blodtrykk, svakhet, mangel på konsentrasjon, depresjon, søvnløshet, angst og cravings for salt og sukker.

Oppsummering

Koffeinholdige kaffe ikke umiddelbart undertrykke binyrene. I kontrast, i stor grad stimulerer dem. Imidlertid, over tid, kan føre til kaffe adrenal insuffisiens, noe som resulterer i ekstremt lave nivåer adrenal og symptomer som berører det daglige liv.

Tegn på forhøyet kortisol

Tegn på forhøyet kortisol


Kortisol er et spesialisert kortikosteroid hormon produsert og generert av binyrene. Når under mye stress, produserer kroppen en større mengde cortisol å forberede seg "fight or flight" respons. Kortisol hjelpemidler i reduksjon av mange forskjellige typer betennelser, regulerer natrium i kroppen, øker korttidshukommelsen, og bidrar til å fjerne toksiner fra kroppen via leveren. En forhøyet kortisolnivået kan føre til en reduksjon i din generelle helse.

Hyppige infeksjoner

Et forhøyet nivå av kortisol i blodet fører til nedsatt funksjon av immunsystemet, som hindrer kroppens evne til å bekjempe sykdommer og infeksjoner. Denne dysfunksjon av immunresponsen gjør personen mer utsatt for å utvikle sår og infeksjoner.

Hudsykdommer

Mange forskjellige typer hudsykdommer, inkludert akne og strekk linjer, kan oppstå på grunn av forhøyede kortisolnivå. Disse kan forekomme på alle hud området inkludert torso, ben og armer. Huden kan også bli tynnere og mer utsatt for blåmerker.

Muskelsvakhet og Broken Bones

Høye nivåer av kortisol i blodet kan svekke muskler, noen ganger fører til muskelsvinn og bevegelseshemninger. Bones kan også svekke, som fører til en økt sannsynlighet for brudd.

Fedme og fettopphopning

Hvis kortisolnivået forblir forhøyet i en lengre periode, kan pasienten utvikle fedme og ujevn fett opphopning. Fett innskudd kan samle seg på den øvre rygg, nakke og buk-området, mens armer og ben forbli slanke. Denne tilstanden øker blod kolesterol (LDL) nivåer, slik at personen mer utsatt for slag og hjerteinfarkt.

Nedgang i kognitive evner

Kognitiv evne kan avta hos personer med forhøyet kortisolnivå og kan gjøre personen mer utsatt for emosjonelle og mentale helseproblemer som paranoia, angst og depresjon.

Hva er behandlingen for høyt kortisol?

Hva er behandlingen for høyt kortisol?


Binyrene produserer et hormon kalt kortisol som regulerer mange viktige kroppsfunksjoner. Overskudd av dette hormonet kan føre til en rekke problemer. Flere behandlinger alternativene kan ta høye kortisolnivåer, avhengig av årsaken.

Adressering bruk av kortikosteroider

Visse medisiner, som kortikosteroider, kan heve kortisolnivå når det brukes for mye og / eller for lengre perioder av gangen. Avhengig av hvorfor du bruker kortikosteroider, kan legen redusere dosen eller se til andre medisiner for å behandle problemet.

Medisiner

Visse medisiner redusere kortisol produksjon, herunder Nizoral, Lysodren og Metopirone. Ta disse medisiner nøyaktig som foreskrevet og aldri stoppe behandlingen uten å snakke med legen din først.

Behandling Svulster

En adrenal tumor kan forårsake forhøyet kortisolnivå. Avhengig av art av svulst, kan behandlinger inkluderer kirurgisk fjerning og / eller stråling.

Bilateral adrenalectomy

I alvorlige tilfeller kan det eneste alternativet være å fjerne binyrene.

Forsiktig om naturlige behandlinger

Alternativ medisin ekspert Dr. Andrew Weil fraråder å bruke kosttilskudd som hevder å blokkere kortisol produksjon.

Kortisol nivåer under Responses Fight-or-flight

Kortisol nivåer under Responses Fight-or-flight


Kortisol produseres i binyrene glad plassert på toppen av nyrene. Cortisol er også kjent som hyrdocortisone, et steroidhormon som hever blodsukkernivået, avtar bendannelse, forbrenner fett, proteiner og karbohydrater, og presser immunsystemet.

Stress og kortisol nivåer

Når kroppen er under stress, sender hypothalamus triggere til hypofysen glad for å produsere et kjemisk stoff som blir sirkulert gjennom blodet og plukket opp av adrenal glad. Når binyrene glade plukker opp adrenal corticotrophic hormon som produseres av hypofysen, binyrene glad produserer kortisol.

Fight or flight

Fight or flight responsen er kroppens måte å forberede å kjempe eller flykte fra en opplevd trussel. Sammen med kortisol, adrenalin og noradrenalin blir pumpet gjennom kroppen til å øke kroppens bevissthet.

Fight or flight og kortisol

I løpet av fight or flight respons, våre nivåer av kortisol er høyere. Denne reaksjonen bidrar til å pumpe blod til hjertet, øke vår hjertefrekvens og fokus og redusere smerte sensasjon.

Hva er en Kortisol Test?

Leger bruker en rekke medisinske tester som et første skritt mot å diagnostisere sykdom og andre underliggende forhold. På et tidspunkt, kan legen forskrive en kortisol test. Men hva er en kortisol test? Hva er kortisol? Les videre for svarene, samt ytterligere fakta om kortisol.

Hva er kortisol?

Kortisol er et stresshormon som klargjør kroppen til å ta affære. Kortisol er produsert av binyrene, som lå på toppen av nyrene. Blod nivåer av kortisol normalt svinge, med en topp i morgen, signaliserer opphør av søvnsyklus, og avtagende i kveld, fremme fredfylt og sunn søvn. Men kortisol kan stige til enhver tid i forhold til opplevd stress, enten internt (f.eks bekymre seg over noe som skjedde i løpet av dagen) eller ekstern (f.eks blir jaget av en bjørn).

Hva er en kortisol test?

En kortisol test er en blodprøve utformet for å måle kroppens nåværende produksjon av kortisol. Forhøyede eller senkede nivåer av kortisol kan signalisere tilstedeværelsen av en underliggende tilstand. Oppdager kortisol avvik kan være første skritt i en omfattende batteri av tester for å finne årsaken til problemet.

Hvordan er en kortisol test administreres?

En kortisol test kan bli administrert gjennom prøvetaking av blod, urin eller spytt. Den type test er valgt avhengig av legens preferanser og hva slags problem mistenkt. For eksempel er spyttprøver brukes til å identifisere mulige stressrelaterte problemer, mens blodprøver brukes til å diagnostisere underliggende sykdom. Dersom en unormal konsentrasjon av kortisol er detektert, vil legen rekkefølge enten en deksametason undertrykkelsestest (som reaksjon på overflødig produksjon av kortisol) eller en ACTH-stimuleringstest (som reaksjon på utilstrekkelig produksjon av kortisol).

Mulige underliggende forhold

Unormalt i kortisol produksjonen kunne signalisere en rekke forhold. Når kortisolnivået er høyere enn forventet, kan en mulig diagnose være binyrene eller ektopiske svulster, også kalt Cushings syndrom. Når nivåene av kortisol er for lav, kan det signalisere en lav-fungerende hypofysen, også kalt Addisons sykdom. En kortisol test også kan være nødvendig for andre forhold, for eksempel når en pasient lider av akutt binyrebarksvikt.

Betraktninger

Kortisol kan påvirkes av forhold og andre tilfeller enn de nevnte sykdommene. Overflødig emosjonelt stress, fysisk stress, graviditet, visse medisiner og skjoldbrusk forhold også kan skape kaos på normale kortisol mønstre. I tillegg arbeider uregelmessige skift kan med tiden føre til naturlige kortisolrytmer å svinge. Kortisol testing er et nyttig diagnostisk verktøy, ofte tjener som første skritt i å hjelpe en lege avgjøre om en underliggende problemet eksisterer.