Digidexo.com

interstitiell cystit korsryggsmerter

Interstitiell cystitt hos barn

Interstitiell cystitt, også referert til som IC, hos barn kan være en utfordrende kronisk tilstand som påvirker et barns urinveiene og er ofte utløst av mat og drikkevarer. Interstitiell cystitt er mulig å behandle, og med en aggressiv medisinsk team og plan, barn med IC er i stand til å trives og overvinne daglige utfordringene ved å leve med IC.

Symptomer

Ifølge interstitiell cystitt Association, kan symptomene på interstitiell cystitt hos barn inkluderer urin haster, hyppig vannlating, bekken og ubehag i magen og / eller smerter. Disse effektene har en tendens til å bli assosiert med spesifikke drikke og mat triggere.

Behandling

Behandlingstilbud for interstitiell cystitt hos barn er lik voksne behandlinger, men modifisert for å være trygt for barn. Den interstitiell cystitt Association sier at kosttilskudd ledelse er den primære behandlingsalternativ for barn med interstitiell cystitt. Det er ofte koblet sammen med konservative behandlinger som Prelief, også referert til som kalsium glycerophosphate, bekkenbunnen fysioterapi, yoga og avspenningsteknikker. Medikamenter som er spesifikke for interstitiell cystitt er også tilgjengelig for behandling. Medisiner for å behandle interstitiell cystitt hos barn har ikke blitt testet, så bruken vil være opp til deg og ditt barns medisinske team.

Matvarer for å unngå

Endringer i ditt barns kosthold kan være den mest effektive selvhjelpsstrategi når du arbeider med interstitiell cystitt. Lær barnet ditt å unngå drikker som brus, saft og juice. Mat som inneholder sjokolade, bearbeidet mat og pizza kan også forårsake interstitiell cystitt symptomer til å blusse opp.

Utfordringer

Ifølge interstitiell cystitt Association, kan barn med interstitiell cystitt møte visse utfordringer som hyppige fravær fra skolen på grunn av beskaffenheten av sykdommen. Barn vil også trenge ekstra toalett pauser i løpet av dagen på grunn av sykdom. Møte med skolen tjenestemenn og lærere regelmessig for å skape en klar forståelse av tilstanden kan hindre unødvendige problemer med fravær og bad tid konflikter.

Betraktninger

Barn med interstitiell cystis kan også ha kroniske tilstander som allergiske reaksjoner, gastrointestinale problemer, fibromyalgi og vulvodynia hos jenter. Ytterligere komplikasjoner slik som inkontinens, refluks og enurese kan også være tilstede.

Hvordan identifisere interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt, ellers kjent som "IC" eller "Smertefull blære syndrom", er en tilstand som fortsetter å unnvike og unngå et stort antall leger. Dessverre, pasienter altfor ofte lider betydelig før de fikk riktig diagnose og behandling. Personer som lider av IC fortjener aktsomhet fra medisinske fagfolk. En måte at pasientene kan hjelpe deres lege er ved å være klar over sine egne symptomer og ha evnen til å identifisere interstitiell cystitt.

Bruksanvisning

Liste Dine symptomer og detaljer

•  Skriv ned de spesifikke symptomer som du opplever. Eksempler kan inkludere urin haster, hyppig vannlating, problemer med vannlating, smerter med vannlating, brenning med vannlating, bekkensmerter og gastrointestinale problemer.

Skriv ned (ved siden av hvert symptom) omtrentlig dato at symptomet startet, hvor lenge den har vart, og om det er konstant eller intermitterende. For eksempel kan du oppleve hyppig vannlating hele dagen, hver dag; eller, kan du oppleve det to ganger i uken. IC symptomer kan variere fra person til person, og jo mer du er i stand til å beskrive dine symptomer, jo bedre en lege kunne hjelpe deg.

Plasser et nummer, ved hjelp av en skala fra 1-10, ved siden av symptom, tidspunkt og varighet. La en betegne, "Dette symptomet bare plager meg litt," og 10 mener, "Dette symptomet er nesten uutholdelig." Når du ser en lege, vil han sannsynligvis be deg om å fylle ut et spørreskjema som krever at du liste opp dine symptomer og hvor mye de plager deg, med samme skala fra 1-10.

Se en lisensiert Helse fastlege og spesialist

Gjør en avtale med din primære omsorg lege. Ta med dagbok av symptomer (som du opprettet i punkt en). Be om en urinveisinfeksjon (UVI) Test. IC symptomer ofte etterligner UTI symptomer. Forskjellen mellom en UTI og IC er at en UTI manifesterer når en bakteriell infeksjon er oppdaget. UVI er kan også vanligvis bli kurert. IC pasienter tester negativt for bakterien funnet i UTI pasienter.

Få en anbefaling for en urolog eller gynourologist, hvis du ikke har en UTI. Sørg for å kontakte din helse forsikringsselskapet for å se om du trenger en henvisning. Du kan også be legen din for å anbefale noen han kjenner, helst noen med erfaring i å identifisere interstitiell cystitt.

Gjør en avtale med anbefalt spesialist. Fortell det medisinske personalet hvor alvorlig symptomene er.

Utelukke andre årsaker og betingelser

Be om nytt UTI test fra spesialist. Mer enn sannsynlig, vil han bestille en annen test uansett.

8. Ta kontakt med spesialist om hva andre tester bør utføres for å utelukke andre årsaker. Eksempler på potensielt nødvendige tester er ultralydundersøkelser, bekken eksamener (for kvinner), STD tester, CT og cystoskopi (med eller uten blære oppblåsthet). En ultralyd kan identifisere cyster eller andre årsaker. En bekken eksamen kan identifisere forhold som deler noen symptomer med IC, som for eksempel bekken inflammatorisk sykdom. En CT-skanning kan identifisere livmor fibroids i kvinner, eller nyrestein hos menn eller kvinner. En cystoskopi, som kan utelukke blærekreft, er en invasiv prosedyre. En cystoskopi uten blære oppblåsthet kan utelukke blærekreft. En cystoskopi med blære oppblåsthet kan utelukke kreft og også sjekke for blæreveggen betennelse eller lesjoner.

Rådfør deg med legen din om din diagnose, og om ikke dere to har identifisert interstitiell cystitt som årsak til symptomene dine. Hvis ingen andre årsaker til dine symptomer har blitt funnet, og du har hatt en cystoskopi uten blære oppblåsthet, kan legen din gi deg det som kalles en "diagnose av eksklusjon." Ellers vil en cystoskopi med blære oppblåsthet mer sikkert identifisere interstitiell cystitt.

Hint

  • Denne artikkelen er ikke ment å diagnostisere, behandle, eller kurere interstitiell cystitt eller annen medisinsk tilstand. Nåværende helsetjenester lov mandater at atferd forenlig med å diagnostisere, behandle, eller kurere medisinske tilstander sees som praktisering av medisin. Kun lisensiert helsetjenester utøvere kan praktisere medisin, og de er underlagt alle styrende lover og forskrifter, inkludert men ikke begrenset til å gi aktsomhet og opptre uten vilter, uaktsomhet, eller ondskap.

Hvordan behandle en baker Cyste

En rift i kneet brusk eller leddgikt leddene kan føre til for mye væske til å samle og bygge opp bak kneet. Denne hendelsen kan fall mange irriterende og smertefulle symptomer i kneet som ømhet, hevelse, tetthet og trykket på baksiden av kneet. De fleste Bakers cyster kan behandles med hell hjemme, men hvis din vedvarer eller er ekstremt ubehagelig, ta kontakt med helsepersonell.

Hvordan behandle en baker Cyste

•  Ta over-the-counter smerte medisiner, for eksempel ibuprofen, naproxen, eller paracetamol, hvis du trenger det for smerte.

Resten så mye som mulig.

Bruk is til baksiden av kneet. Pakk is i klut og holde den på området i ca 20 minutter. Gjør dette hver 3 til 4 timer. Dette vil bidra til å redusere betennelse.

Beskytt kneet ved å pakke den i et kne wrap. Dette vil komprimere området, og hjelpe med hevelse.

Bruk puter å heve beinet så ofte som mulig, spesielt om natten.

Hvordan gjenkjenne en baker Cyste

En baker cyste - en væskefylt område bak kneet - kan snike seg på noen uten advarsel, men det er ofte forbundet med slitasjegikt eller brusk tårer. Symptomene er ofte irriterende, fordi smerte og stivhet kan lede deg til å begrense dine aktiviteter, men vanligvis ikke uutholdelig. De fleste Bakers cyster forsvinner på egen hånd; andre trenger å bli aspirert eller kirurgisk fjernet.

Hvordan gjenkjenne en baker Cyste

Se etter symptomer og tegn på en baker cyste. Disse inkluderer smerter i kneet, hevelse på baksiden av kneet, stivhet når utvide eller bøye beinet, eller en kul på baksiden av kneet som føles som en vannballong.

Sammenlign din vanlige kneet med kneet som du mistenker har en baker cyste. Ofte, selv om hevelsen er for mild til merke når du ser på det alene, vil det være merkbar når du sammenligner knærne.

Merknad dersom symptomene dine føler seg verre etter trening, bøying eller vandre. Baker cyster ofte verke eller produsere en følelse av press etter aktivitet.

Gjør en avtale med din lege, som kan gi en definitiv diagnose, og kan også bidra til å bestemme den underliggende årsaken. Det er viktig å skille mellom en blodpropp og en baker cyste. Disse forholdene dele lignende tegn og symptomer. En klatt blodpropp er svært alvorlig og krever ulik behandling.

Hint

  • Din lege vil vanligvis skinne et lys gjennom hovne området for å visualisere væske. Han kan også gjøre omfanget av bevegelse tester i knærne.
  • Noen vanlige testene legen kan bestille inkludere røntgen, untrasound og MR.
  • Det er sjelden, men du kan lide av kroniske smerter og begrenset bevegelse.

Hvordan er en cyste på leveren behandlet?

Detection

En enkel cyste er en formasjon som fylles med klar væske. De fleste er liten (noen få millimeter i lengde) og ufarlig. Selv om det er sjelden at pasienter med cyster på leveren å oppleve symptomer (ca 5%), når de oppstår de kan omfatte smerter og ubehag i magen. En lever cyste kan oppdages ved en CT (computertomografi Scan en avansert røntgenteknikk), eller en ultralyd (en mye brukt diagnostisk prosedyre bruker høyfrekvente lydbølger for å hente bilder) og sjelden krever ytterligere medisinsk hjelp, som cyster ikke forstyrre normal funksjon av leveren.

Behandling

De fleste pasienter med enkle cyster er kvinner, spesielt over en alder av femti. For de kvinner som krever medisinsk intervensjon, drenering en cyste ved punktering av den med en nål og å tillate fluidet å bli frigitt er typisk ikke en effektiv behandling. Væsken bare re-akkumulerer i løpet av noen dager. Mest sannsynlig må en stor del av cyste veggen fjernes.

Laparoskopisk kirurgi

Laparoskopisk kirurgi (en undersøkelse av området ved hjelp av en laparoskop) er en effektiv behandling for fjerning av smertefulle cyster på leveren. Denne operasjonen er minimal invasiv og krever bare noen få små snitt for å fjerne cyste; ofte resultatene er vellykket, da gjentakelse av en cyste er usannsynlig. Pasienter som gjennomgår denne prosedyren kan være nødvendig å tilbringe en natt på sykehuset. Selv om utvinning ganger kan variere, kan de fleste individer gjenoppta normale aktiviteter i løpet av få dager.

Slik Cure Lever Cyster

Lever cyster eller lever cyster, er små væskefylte bobler som dannes i leveren hulrom. De fleste lever cyster er godartede, og de forårsaker ingen symptomer. Imidlertid kan cyster forstørre, forårsaker lider å oppleve smerter i høyre øvre del av magen. Fordi disse cyster presentere få tegn, mange tilfeller er udiagnostisert eller funnet ved et uhell. Heldigvis finnes det måter å kurere lever cyster og lindre eventuelle discomforting symptomer.

Slik Cure Lever Cyster

•  Har legen din jevnlig overvåke cyster. Hvis lever cyster ikke forårsaker symptomer som smerter, kan legen din fraråder behandling. Imidlertid vil legen din sannsynligvis overvåke cyster for å sikre at de ikke øker i størrelse.

Be en lege for å drenere cyster. Hvis leveren cyster ikke renne av på egen hånd, kan en lege gjøre et lite snitt og utføre en drenering prosedyre.

Tenk kirurgisk fjerning. Fordi leveren cyster kan forstørre og forårsake smerte, kan leger velger å fjerne cyster. Snakk med legen din og diskutere kirurgiske alternativer.

Behandle den underliggende medisinsk tilstand. Ofte lever cyster er et symptom på en annen medisinsk tilstand, slik som Caroli sykdom, polycystisk nyresykdom, eller echinococcosis. Leger vil utføre en rekke tester, så som en biopsi eller X-stråle, til å diagnostisere den underliggende sykdommen. Etterpå kan de velge å fjerne cyster.

Ta antibiotika. Lever cyster kan bli infisert. Hvis en infeksjon skulle oppstå, ta antibiotika.

Hint

  • Det er ingen måte å forhindre lever cyster. Bortsett fra smerte, kan symptomer på forstørret cyster inkluderer abdominal hevelse og gallegang obstruksjon.

Om interstitiell lungesykdom

Fra 1992 til 2003 har andelen som døde av interstitiell lungesykdom økt med 54 prosent. The American Lung Association anslår at tallene for interstitiell lungesykdom dødelighet vil fortsette å øke.

Identifikasjon

Interstitiell lungesykdom er en gruppe av lidelser som til slutt fører til fibrose og arrdannelse av lungene.

Funksjoner

De viktigste symptomene på interstitiell lungesykdom er en tørr hoste og pustebesvær. Symptomene er små i begynnelsen, men forverres uten behandling.

Årsaker

The Mayo Clinic rapporterer en rekke årsaker til interstitiell lungesykdom, inkludert gjentatt eksponering for silikastøv eller asbest; forskjellige infeksjoner i lungene; stråling for lunge eller brystkreft; og som en følge av visse legemidler som benyttes i kjemoterapi og for å behandle hjertelidelser. Noen av autoimmune sykdommer som reumatoid artritt og lupus også bidrar til sykdommen.

Diagnose

Legene benytter en rekke metoder for å diagnostisere interstitiell lungesykdom, inkludert brystet x-stråler, CT skanner, lungefunksjonstester, biopsier og video-assistert kirurgi.

Behandling

Når effekten av interstitiell lungesykdom er reversible, kortikosteroider og cytotoksiske legemidler er effektive behandlingstilbud. Når arrdannelse er involvert, oksygenbehandling, lungerehabilitering og lungetransplantasjoner blitt den eneste tilgjengelige behandlinger.

Hvordan behandle pilonidal cyster

En Pilonidal cyste, eller lomme med stykker av hud og hår på innsiden, danner på undersiden av halebenet, mellom rumpeballene. Menn er mer utsatt for pilonidal cyster enn kvinner er, med de fleste tilfeller oppstår mellom 15 og 24. Det er antatt pilonidal cyster er forårsaket av inngrodde hår eller gjentatt skade / mishandling til halebenet regionen. Hvis symptomer utvikler seg, de inkluderer smerter og betennelser, rødhet og hevelse rundt korsryggen, noen ganger med tilhørende drenering. Feber er også til stede i sjeldne tilfeller.

Hvordan behandle pilonidal cyster

Hvordan behandle pilonidal cyster

•  Besøk din fastlege hvis pilonidal cyste blir infisert og symptomer oppstår. Han vil utføre en enkel prosedyre på kontoret hans for å drenere cyste. En lokal bedøvelse vil bli injisert rundt cyste området til nummen det, så et snitt vil bli gjort og håret og andre saker inne cyste vil bli fjernet. Legen vil da pakke såret for å tillate det å helbrede fra innsiden og ut. The Mayo Clinic sier opp til 60% av tilfellene er kurert med denne prosedyren.

Rengjør og påfør ny pakking et par ganger daglig inntil helbredet. Noen drenering kan forekomme etter inngrepet, slik pakking må skiftes ut. Ta forholdsregler mot drenerings flekker av seg ekstra undertøy og anvende ny pakke raskt nok.

Foreta kirurgiske prosedyrer dersom pilonidal cyster vedvarer. Tilbakevendende pilonidal cyster med sinus veisinfeksjon krever mer invasive kirurgiske prosedyrer. Kirurgiske alternativer inkluderer åpen eller lukket kirurgi. Begge prosedyrene involverer åpne cyste og rense ut alle hår og andre stoffer, sammen med rengjøring sinus traktater. Med åpent sår kirurgi, blir såret pakket og igjen å helbrede som i den tidligere fremgangsmåte, mens det ved lukket sår kirurgi, blir såret sydd lukket. Åpent sår kirurgi tilbyr en bedre kur rate enn lukket såret kirurgi.

Hold den kirurgiske området rent per legens anvisninger, redo pakking og dressing som anbefales, og barbere rundt i området for å unngå smitte og gjentakelse av pilonidal cyste. Hold området rent og tørt, og ikke sitte lenger enn nødvendig for å fremme helbredelse tid. Det anbefales også at overvektige pasienter ned i vekt for å unngå gjentakelse av cyster.

Ta ibuprofen eller annen over-the-counter smertestillende medikamenter ved behov og din lege tillater. Medisinering er ikke sannsynlig å være nødvendig med det første enkel prosedyre, men det kan bli kalt for i de mer avanserte kirurgiske prosedyrer.

Hva skyldes godartede cyster?

Cyster i leveren er vanlig og kan også være tilstede ved fødselen. Generelt sett, lever cyster viser ingen åpen symptomer og er godartet i naturen. I noen tilfeller kan lever cyster bli forstørret eller infisert, og vil deretter presentere visse medisinske problemer. Imidlertid synes det samlede resultatet om cyster i leveren for å være en av et lavt nivå av bekymring for eventuelle langtidseffekt eller reduksjon i levealderen.

Typer

Ifølge Cleveland Clinic er det flere typer cyster som kan bli funnet på leveren. Den vanligste kalles en hepatisk cyste, som ganske enkelt er en boble som har utviklet seg på leveren. Disse er vanligvis liten og kan være tom eller inneholder fluid. Hydatid cyster utvikle seg på grunn av tilstedeværelsen av larver av parasitten Echinococcus i leveren. I sjeldne tilfeller kan neoplastiske cyster utvikle seg på leveren, men disse er assosiert med cyster på eggstokkene og vanligvis ikke kommer i leveren.

Årsaker

Leverlever cyster er generelt ansett for å være medfødt i naturen. Den aksepterte hypotesen om deres opprinnelse er at små svulster (microhamartomas) som utviklet seg langs galletreet (galle duct) har blitt utvidet og fyll med galle, forårsaker cyster å vokse. Abscesser kan også utvikle seg på leveren fra bakteriell eller amøbisk vekst i intestinal traktater som beveger seg til leveren. Selv om disse kan bli problematisk, de er oftere godartet i naturen.

Symptomer

De fleste enkle lever cyster vil ikke påvise noen påviselige symptomer, med mindre de vokser i størrelse eller antall. Merkbare symptomer kan utvikle seg i disse forholdene, inkludert en vag følelse av ubehag eller svak smerte i området, en følelse av fylde eller for å bli mett uten å ha spist og av og til kvalme eller oppkast. Hvis en lever cyste vokser stort nok, kan det føre til at luftveissymptomer oppstår.

Diagnose

Ifølge UPMC Liver Cancer Center grunn av asymptomatisk natur fleste godartede cyster, er de generelt ikke blir oppdaget før en undersøkelse er gjennomført i forbindelse med unormalt i funksjon av leveren eller magesmerter. Lever cyster kan også bli oppdaget av ultralyd imaging tester. I tilfeller hvor usikkerhet er til stede når det gjelder statusen av en påvist cyste (s), kan en biopsi av leveren vev pålegges å avgjøre hvorvidt cyste er godartet eller ondartet.

Behandling

Med mindre lever cyster er funnet å være problematisk på grunn av smerter eller unormal nyrefunksjon, er kirurgisk fjerning vanligvis ikke indisert. Endringer i kostholdet kan bli anbefalt å støtte kroppens immunforsvar, noe som vil hjelpe leveren i behandlingen av blod og opprettholde sunne ernæringsmessige nivåer. Reduksjon av fettholdige næringsmidler er antatt å være fordelaktig for riktig leverfunksjonen. Disse kan inkludere meieriprodukter, stekt mat og matvarer som kan inneholde steroider eller hormoner.

Facial cyst fjerning prosedyrer

De fleste cyster som utvikler på en persons ansikt er kjent som epidermoid cyster, som er ganske enkelt støt av godartet vev fra overhuden som har mislyktes i å kaste. Dette forårsaker disse epidermal cellene til å flytte under huden, hvor de kan samle seg, formere seg og danne inn i cyster. Selv om disse cystene er sjelden smertefull eller skape noen problemer, mange mennesker vil ha dem behandlet eller helt fjernet for kosmetiske formål. Behandlingstilbud varierer sterkt, kjører fra de minst invasive til mer aggressive tilnærminger av fjerning, spesielt når cyste er betent eller infisert.

Medisiner

Når en cyste har utviklet seg og blitt betent, de fleste leger anbefaler en rekke kortikosteroid injeksjoner for å behandle tilstanden. Over tid vil cyste minske i størrelse, men ikke nødvendigvis gå helt bort. Drenering, fjerning og kirurgi er de eneste metoder for å virkelig "fjerne" den godartet vev.

Drenering

Hvis kortikosteroid medisiner ikke klarer å gi positive resultater, kan du gå gjennom en prosedyre hvor cyste er faktisk drenert. Med denne formen for behandling, er et lite innsnitt gjort direkte inn i cyste slik at eventuelle væsker i sin struktur kan skille ut og fjernes. Dette reduserer størrelsen av cysten, ofte til et punkt der det ikke lenger kan sees.

Kirurgi

Hvis cyste avkastning, ville en kirurgisk prosedyre utføres for å faktisk fjerne cyste. For noen, blir bare en del av cyste fjernet, særlig når cyste er ganske liten i naturen. Med denne form for fremgangsmåten, blir noe av innholdet uttrykt og veggen av cyste er fjernet. Dette minimerer vanligvis arrdannelse, som er viktig når du arbeider med ansikts cyster.

For andre er hele cyste fjernet, spesielt når andre prosedyrer ikke har stoppet cyste fra reformering. I denne situasjonen, er et stort innsnitt gjort og hele klump av vev ekstraheres fra ansiktet.

Laser Surgery

Ikke så invasiv som "standard" kirurgi, innebærer denne form for behandling ved bruk av en karbondioksyd-laser rettet mot det påvirkede området av ansiktet. Som laseren trenger inn i huden, den emitterte energi faktisk desintegrerer den benign vev med praktisk talt ingen arrdannelse.

Hva er behandlingen for interstitiell lungesykdom?

Interstitiell lungesykdom er et teppe begrep som beskriver en rekke lidelser som kombineres sammen for å forårsake vev arrdannelse i lungene, som til slutt nedsetter evnen til å puste. Ettersom tilstanden kan være forårsaket av en rekke forskjellige forurensninger, inkludert sigarettrøyk toksiner eller medikamenter, de typer behandling ofte avhenge av sykdommens årsak.

Behavior Modification

Det første trinnet i behandling av interstitiell lungesykdom er å stanse atferd som forårsaker sykdommen selv. Hvis du røyker, slutte å røyke, og spør legen din om han eller hun kan anbefale et røykesluttprogram for å sikre din suksess i å slutte.

Legen din kan anbefale flere endringer i livsstil som et tiltak for å forbedre din generelle helse. Disse inkluderer å delta i regelmessig mosjon og spise sunn mat. Hvis du synes du har problemer med å puste eller fange pusten mens du trener, kan du ønsker å delta i et lungerehabiliteringsprogram der en terapeut forteller deg riktig pusteteknikker og øvelser for å følge for din tilstand.

Medisiner

Avhengig av nivået av arrdannelse og inflammasjon i lungene, kan en lege foreskriver en rekke medisiner i et forsøk på å reversere interstitiell lungesykdom. Dette kan omfatte kortikosteroid medisiner, som tar sikte på å redusere betennelse i lungene. De anbefales ikke for mange pasienter med interstitiell lungesykdom som de ikke kan tas på en langsiktig basis. Denne medisinen kan kombineres med azatioprin, som også brukes til å redusere betennelse i lungene.

En annen mer vanlig foreskrevet medisiner er acetylcystein, som bidrar til å redusere mengden av arrdannelse i lungene, hjelpe pasienter til å puste mer enkelt. Andre medisiner foreskrevet for å redusere arrvev er antifibrotics, som sakte lungeskade progresjon. Slike medikamenter inkluderer bosentan, pirfenidon, og kolkisin.

Terapi

Som nevnt tidligere, er lungerehabilitering terapi av stor fordel for de med interstitiell lungesykdom. Denne rehabilitering bidrar til å gjenopprette pasientens lungefunksjon samt lære ham eller henne mestringsmekanismer som hjelper når du puster blir stadig vanskeligere.

Oksygenbehandling bidrar også til det lettere å puste, og har vist seg i noen tilfeller å redusere blodtrykket, ifølge Mayo Clinic. Terapien innebærer inhalering av ren oksygen for å bedre blodoksygennivåer i kroppen.

Lungetransplantasjon

Bare brukes i alvorlige tilfeller for de med interstitiell lungesykdom, kan en lungetransplantasjon være nødvendig for pasienter med arrdannelse er så alvorlig at den ikke kan bli redusert eller reversert med behandling. Lunge transplantasjon kirurgi krever en enorm mengde tålmodighet og støtte fra familien, mens en pasient venter donororganer, samt en forpliktelse til å leve sunt og røykeslutt etter operasjonen.

Lungefibrose interstitiell lungesykdom

Pulmonal fibrose interstitiell lungesykdom er inkludert i en gruppe av lungesykdommer som påvirker lungevevet. Disse forstyrrelsene kalles interstitiell lungesykdom eller ILD. Hevelse og arrdannelse i luftblærer forekomme og forårsake bindevev å danne i lungene gjør det vanskelig å puste. Arrdannelse er irreversible, men behandlinger kan være i stand til å stoppe utviklingen av sykdommen.

Årsaker

Den nøyaktige årsak til lungefibrose er ukjent, men visse faktorer kan bidra inkludert yrkes eller miljømessig eksponering overfor toksiner eller forurensninger. Disse vil inkludere inhalering asbest, metall, støv og visse kjemikalier, så som klor eller ammoniakk. Strålebehandling kan arr lungevev og forårsake bindevev. Autoimmune sykdommer slik som lupus, skleroderma og reumatoid artritt kan forårsake lungeskade.

Symptomer

Symptomer på lungefibrose lungesykdom inkluderer tungpustethet, tørr hoste, brystsmerter, kortpustethet, blå farge til leppene eller fingernegler og en utvidelse av fingertuppene. Disse symptomene blir gradvis verre med kortpustethet oppstår selv under daglige rutiner som å kle på eller rengjøring av huset.

Diagnose

Flere sykdommer slik som COPD, astma og hjertesvikt kan etterligne symptomer på interstitielle lungesykdommer. Legen må utelukke disse sykdommene for å bekrefte diagnosen. En kiste x-ray vil bidra til å utelukke andre lungesykdommer. En høyoppløselig datastyrt tomografi scan kan avsløre lungevev mer detaljert enn en vanlig CT scan. I en lungefunksjon test blåse deg til et instrument som heter et spirometer. Denne enheten måler strømmen av lungene dine og hvor mye luft lungene dine kan holde. I en bronkoskopi et lite fleksibelt rør føres gjennom halsen din ned i lungene hvor det fjerner en lunge vevsprøve brukes for biopsi og kan bekrefte diagnosen.

Behandling

Behandling vil avhenge av hva som forårsaker lungeskade. Når skaden er forårsaket av miljømessige eller yrkes grunner, holde deg fra å bli utsatt for irriterende stoffer kan være alt som er nødvendig. Kortikosteroid medisiner kan redusere betennelse i lungene, men de har alvorlige bivirkninger. Immun suppressing stoffer som Imuran og Cytoxan kan være foreskrevet alene eller i kombinasjon med kortikosteroider for behandling og kan hjelpe i lungefunksjon. Legen kan anbefale oksygenbehandling. Dette vil ikke stoppe lungeskade, men det kan hjelpe deg å puste lettere.

Livsstilsendringer

Slutte å røyke da dette irriterer lungevevet enda mer. Spør legen din om måter å slutte. Spis et kosthold rikt på frukt og grønnsaker for å gi deg energi. Diskuter med legen din hvor du skal melde deg på et lungerehabiliteringsprogram. Disse programmene fokuserer på hvordan å håndtere kortpustethet med pusteøvelser og hvordan du går om din daglige rutine normalt.

Foot cyst kirurgi komplikasjoner

En cyste, også noen ganger referert til som en ganglion masse, er en sekk som inneholder vev som er likeledes omgitt av en type vev som kalles epitel. Cyster inneholder ofte en semi-væske eller et fluid, og de kan utvikle seg på mange områder av foten. Ifølge Premier Podiatry, kan foten cyster noen ganger utvikle for ingen grunn, men traumer til foten kan også føre til utvikling av en fot cyste. Pasienter med kirurgi for sin fot cyster bør være oppmerksom på at foten cyste kirurgi komplikasjoner kan oppstå. For å hindre at foten cyster oppstår igjen, excising dem kirurgisk er vanligvis det beste alternativet.

Tilbakefall

Ifølge Surgery.com, kan ganglion foten cyster oppstår på nytt etter at de har blitt fjernet i om lag fem prosent til 15 prosent av pasientene. Dette skjer vanligvis når cyste ikke ble fjernet helt. Hvis cyste har røtter, må disse to fjernes helt for cyste å bli helt borte.

Infeksjon

Ifølge Fox Mill Foot and Ankle Center, kan noen pasienter utvikle en infeksjon som en komplikasjon av foten cyste kirurgi. Hvis en infeksjon oppstår, vanligvis påvirker det øverste laget av huden der snittene ble gjort. Ifølge Healthsquare, kan tegn på en infeksjon er hevelse, rødhet, pus, rød striper eller en stygg lukt som fører fra maskene. I de fleste tilfeller når infeksjonen blir behandlet raskt, ingen andre komplikasjoner utvikle.

Overdreven Hevelse

Ifølge Fox Mill Foot and Ankle Center, kan noen pasienter oppleve overdreven hevelse etter å ha en fot cyste fjernet. Denne komplikasjonen av foten cyste kirurgi kan være spesielt belastende for noen pasienter, og det kan kreve ytterligere behandling. Pasienter som opplever denne komplikasjonen kan ofte bidra til å lindre den ved ising den flere ganger om dagen ved 15-minutters intervaller, og ved å holde den innpakket.

Nerve Damage

Ifølge Fox Mill Foot and Ankle Center, er nerveskader en potensiell fot cyste kirurgi komplikasjon. Denne komplikasjonen er sjelden og oftest rammer pasienter der, som kronisk smerte, og nummenhet og prikking i den berørte foten.

Bivirkninger

Pasienter som har hatt foten cyste fjerning kirurgi kan oppleve hevelse, smerte, prikking eller nummenhet etter operasjonen, ifølge Mount Nittany Medical Center. Disse bivirkninger av foten cyste kirurgi kan vare i flere uker. Disse bivirkningene har en tendens til å avta med tiden, og etter et par dager bør de ikke i stor grad forstyrre pasientens evne til å gå.

Hva er årsakene til Cyster på binyrene?

Usett av det blotte øyet, inneholder kroppen binyrene at når fungerer som den skal påvirke en persons fysiske og mentale velvære. Imidlertid skaper en cyste stede ulike komplikasjoner til en persons helse.

Beliggenhet

Binyrene kan bli funnet på den øverste del av hver nyre. Tre arterier levere blodtilførselen til hver kjertel.

Funksjon

Den binyrene primære formål vedrører produksjon av hormoner. De regulerer en persons fysiske eller psykiske respons på stress.

Symptomer

Hvis binyrene gjør tilstrekkelige mengder av hormoner, kan en av de første indikasjonene være trøtthet eller sykdom. Et signal for cyster kan være magesekken og / eller ryggsmerte, blod i urin eller feber.

Årsaker

En cyste i binyrene, skjønt sjelden, kan det danne seg på grunn av en bakteriell infeksjon eller parasitter. Imidlertid utvikler en mer alvorlig årsak som et resultat av et hypofyse svulst som påvirker kroppens hormonproduksjon.

Forebygging / løsning

Når en lege oppdager en cyste, kan han velge å ikke ta det hvis det vises godartet. Behandling avhenger av størrelse og plassering, og kan reguleres med medisiner og regelmessige kontroller hvis kirurgi og stråling er ikke nødvendig.

Advarsel

Neglisjere avtaler med en lege kan forårsake livstruende resultater når medisinen ikke klarer å regulere hormonproduksjonen. Oppsøk lege så snart som mulig med noen tegn på problemer i dette området.

Cytoxan Bruk i interstitiell lungesykdom

Cytoxan, et legemiddel kjent generelt som cyklofosfamid, har mange behandling bruker. En anvendelse er for behandling av interstitiell lungesykdom, på tross av Cytoxan største potensialet for uønskede bivirkninger som er lik den lungetilstand selv.

Cytotoksiske medikamenter

Ifølge Mayo Clinic, to cellegiften-type narkotika - cyklofosfamid (merkenavn Cytoxan) og azatioprin (Imuran) - kan brukes til å behandle interstitiell lungesykdom, men de begge har alvorlige bivirkninger (redusert antall røde blodlegemer, økt kreft og infeksjonsrisiko). Disse medikamentene kan administreres via pille, injeksjon eller intravenøst. I tillegg til å være kraftig, fungerer de over en lang periode, ifølge University of Washington School of Medicine.

Cytoxan (Cyclophosphamide)

Generisk navn for Cytoxan er cyklofosfamid. Cytoxan brukes i behandlingen av mange tilstander i tillegg til interstitiell lungesykdom (inkludert forskjellige former for artritt). Men ifølge Mayo Clinic, er det ikke det første stoffet for interstitiell lungesykdom. Azatioprin er. Dette er fordi Cytoxan har mer alvorlige bivirkninger (hallusinasjoner, kramper, brystsmerter, pustevansker og lungebetennelse) enn azatioprin (Imuran). Derfor er azatioprin generelt forsøkt først.

Interstitiell lungesykdom (ILD)

Interstitiell lungesykdom er faktisk mer enn en lidelse; den er en gruppe av lidelser. Det kan utvikle seg over tid, eller plutselig, med symptomer (tørr hoste, åndenød) noen ganger ikke blir anerkjent som følge av ILD før irreversibel lungeskade allerede har skjedd.

Det kan ha mange årsaker; Imidlertid er årsaken ikke alltid kjent i hver situasjon. Noen årsaker inkluderer medisinering bruk, eksponering for giftstoffer i miljøet eller på jobb, stråling, andre medisinske tilstander eller en infeksjon. Uavhengig av årsaken, men tilstanden til slutt påvirker en enkeltpersons evne til å puste, og det fører til permanent arrdannelse av lungevev.

Cytoxan og interstitiell lungesykdom

Interstitiell lungesykdom er ikke kureres. Det kan være livstruende når pusten blir så problematisk (og ingen annen behandling har med hell klart det) at den eneste behandlingsalternativ igjen å prøve er en lungetransplantasjon.

Men mens du bruker Cytoxan har anerkjent alvorlige bivirkninger (så mye så det er ansett som et annet alternativ til azatioprin), bivirkningene ofte bleke i forhold til behovet for å prøve det for å ta opp pusteproblemer oppleves av pasienten og for å unngå trenger for en lungetransplantasjon.

Advarsel

I tillegg til de andre alvorlige bivirkninger av Cytoxan, og kombinerer det med andre behandlings legemidler (eller stråling eller oksygenbehandling) ved behandling av tilstanden interstitiell lungesykdom kan øke lungetoksisitet forårsaket av Cytoxan bruk, ifølge Drugs.com. I tillegg har høye doser av Cytoxan resulterte i 1 prosent av pasienter som opplever interstitiell lungefibrose og pneumonitt (forhold også knyttet til interstitiell lungesykdom gruppe).

Hva er årsakene til migrene hodepine og interstitiell cystitt?

Hva er årsakene til migrene hodepine og interstitiell cystitt?


Migrene forårsake betydelige nivåer av smerte som ofte varer i flere timer eller dager. Interstitiell cystitt, eller smertefull blære, forårsaker smerter og press i blæren og bekken. Migrene og interstitiell cystitt vanligvis ha ulike årsaker.

Migrene Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, årsaker til migrene inkluderer nerve endringer som påvirker pasientens opplevelse av smerte. Nivåer av serotonin fall i hjernen under migrene og dette kan resultere i økt smerte opplevelser i den ytre dekke av hjernen som kalles hjernehinnene.

Utløser migrene

Migrenepasienter har ofte medisinske eller miljømessige utløsere som bringer på et migreneanfall som stress, søvn endringer eller værforandringer. Vanlige triggere inkluderer alkohol, ost og sjokolade, sensoriske stimuli som lyse lys, høye lyder og uvanlige lukter og svingninger i østrogen hormoner kan føre til migrene.

Migrene Risikofaktorer

Kvinner, personer under 40 år og personer med en familie historie av migrene har en økt risiko for å utvikle migrene.

Interstitiell cystitt Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, interstitiell cystitt ofte resulterer fra en blanding opp i signaler som blæren sender til hjernen når det gjelder behovet for å urinere. Personer med denne lidelsen kan også ha en defekt i blæren beskyttende slimhinnen som kan tillate giftige stoffer i urin for å irritere blæreveggen.

Interstitiell cystitt Risikofaktorer

Interstitiell cystitt vanligvis presenterer i mennesker mellom 30 og 50 og i kvinner. Personer med irritabel tarm syndrom eller fibromyalgi kan ha en økt risiko for å utvikle interstitiell cystitt.

Hvorfor er en Cyste på en Sinus Kalt Maxillary?

Hvorfor er en Cyste på en Sinus Kalt Maxillary?


Bihulene kommer i fire par, overkjevens bihulene i kinnbenet området, frontals ved øvre neseryggen, de ethmoids mellom øyne og nese, og sphenoids bak øyne og nese.

Identifikasjon

Leger identifisere cyster med en MR. Når en MR returnerer noe svar, gir en CT scan et mer detaljert bilde. Riktig å identifisere en cyste blir avgjørende fordi mer alvorlige forhold kan etterligne en cyste.

Type

Bare sinus cyster som vokser i sinus maxillaris bli stemplet som overkjevens cyster. Flere typer sinus cyster eksisterer og motta navn basert på plasseringen av sinus de vises. For eksempel blir en cyste i sphenoid sinus merket en sphenoid cyste.

Symptomer

Cyster i sinus maxillaris sjelden gir symptomer, men når en cyste hindrer luftveiene eller forårsaker så kirurgi blir nødvendig en blokkering.

Predisposisjon

Etter maxillaris cyste fjerning kan danne en cyste i samme region. For personer med astma og allergi dette er vanlig. Legene bare fjerne den nye cyste hvis symptomene vedvarer.

Outcome

Etter behandling, pasienter ofte føles hovne og overbelastet. Når dette løser de fleste synes at de opprinnelige symptomene forsvinner. Hvis symptomene begynner å dukke opp igjen, kan legene bestille en scan for å avgjøre om en annen cyste utvikler.

Hva er behandlingen for en sinus maxillaris Cyste?

Overkjevens bihulene sitter på hver side av nesen, under kinnet benet. Ifølge Mayo Clinic, er en cyste en sekk som kan fylles med luft, væske eller andre stoffer.

Identifikasjon

En lege vil bestille en x-ray eller CT scan for å avgjøre om en cyste er til stede. Ifølge Dr. Peter J. Casano, en lomme spesialist, cyster i bihulene er vanlig, spesielt i sinus maxillaris.

Symptomer

Sinus maxillaris cyster kan føre til hevelse og ømhet rundt kinnet bein området. Men ifølge Dr. Casano, de fleste overkjevens cyster forårsake ingen symptomer eller problemer.

Komplikasjoner

Når en sinus maxillaris cyste forårsaker feil drenering eller kronisk ømhet den trenger sannsynligvis fjernet. Likeledes, hvis kronisk sinusitt eksisterer, fjerning kan anbefales.

Endoskopisk kirurgi

Endoskopisk bihulekirurgi bruker et fleksibelt medisinsk verktøy, et endoskop, slik at legen å se innsiden din nese og bihuler. Legen kan deretter fjerne cyste ved å klippe og / eller utsuging det ut.

Caldwell-Luc Prosedyre

Den Caldwell-Luc prosedyren innebærer å kutte tannkjøttet for å få tilgang til nedre maxillaris gulvet. Siden utviklingen av endoskopisk kirurgi denne prosedyren blir sjelden brukt. Ifølge New York Eye og Ear Infirmary, er denne prosedyren nyttig for å fjerne cyster som er forårsaket av påvirket tennene.

Interstitiell cystitt og Eye Infeksjon

Interstitiell cystitt og Eye Infeksjon


Hvis det oppstår interstitiell cystitt og en infeksjon i øyet på samme tid, kan de være forårsaket av forskjellige tilstander eller de kan være symptomatisk for Sjøgrens syndrom, en sykdom som påvirker immunsystemet. Det finnes en rekke andre symptomer for å se etter for å bestemme om Sjøgrens syndrom er årsaken til et øye infeksjon som forekommer på samme tid som interstitiell cystitt.

Interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt er en tilstand der veggene i blæren inflame, forårsaker mye smerte. Det fører til hyppige, ubehagelig og ofte smertefull vannlating, samt smerter under samleie og smerter i bekkenområdet. Det blir ofte feildiagnostisert som en urinveisinfeksjon.

Øyeinfeksjon

Det finnes mange forskjellige typer av øyeinfeksjoner. Membranen av det hvite i øyet kan bli infisert (konjunktivitt), samt øyeeplet (blefaritt) og hornhinnen (keratitt), blant andre steder. Infeksjon kan være viral eller bakteriell, og vanligvis forårsaker betennelse og irritasjon i det infiserte området, samt utslipp og tørr eller avskalling av huden i noen tilfeller. Hvis du opplever interstitiell cystitt og også lider en infeksjon i tårekanalen, forårsaker tørre øyne, kan dette være på grunn av Sjøgrens syndrom.

Sjøgrens syndrom

Den eksakte årsaken til Sjøgrens syndrom er ukjent. Det er en autoimmun sykdom som forårsaker betennelse i visse av de kjertler i kroppen. Nippelen på øyet som skaper tårer ofte blir infisert, forårsaker svelling, blokkerer tårer og gjøre tørt øye. Hvis ikke sees å raskt kan tørrhet føre til ytterligere infeksjoner av andre deler av øyet. Sjøgrens syndrom fører også til andre vev i kroppen til å inflame; når dette skjer i blæren kan det føre til interstitiell cystitt.

Behandling

Da årsakene til Sjøgrens syndrom er ukjente, er det ingen helbredelse for tilstanden. Imidlertid kan symptomene skal behandles. Den eneste godkjente medikamenter for interstitiell cystitt er Elmiron, et medikament som utgjør innsiden av blæren for å lindre symptomer. Andre behandlingsformer som kan hjelpe interstitiell cystitt inkluderer blæren hydrodistention, som innebærer å fylle blæren med væske for å strekke den (nettsiden HealthCentral stater som strekker nerver i blæren kan gi noen lettelse fra smerte), og endring av kosthold for å fjerne noen matvarer og drikke som kan føre til irritasjon i urinblæren, som for eksempel alderen oster, løk og tofu. Ciklosporin øyedråper er utformet for å redusere betennelse i infiserte tårekjertlene. Konsultere legen din dersom du merker en mer alvorlig infeksjon som påvirker resten av øyet. Du kan trenge antibiotika for å håndtere problemet.

Betraktninger

Umiddelbart hvis du merker symptomer på interstitiell cystitt og et øye infeksjon bør du kontakte legen din. Sjøgrens syndrom fører ofte en tørr munn ved å infisere spytt kjertler. Lunge infeksjoner er også en sjelden symptom på tilstanden. Det er også noen ganger fulgt av bindevevssykdommer slik som reumatoid artritt eller sklerodermi.

Interstitiell lungesykdom hos barn

En av de mest skremmende tider for noen foreldre er når de har et sykt barn. Det er enda mer skremmende når legene ikke kan diagnostisere problemet og er på et tap på hvordan du behandler den. Interstitiell lungesykdom hos barn er sjeldne. Og mens de er vanskelig å diagnostisere, kan de med hell behandles.

Betydning

Interstitiell lungesykdom (ILD) er sjeldne lungesykdom, forårsaket av betennelse, som resulterer i arrdannelse og fortykkelse av interstitiell vev, forårsaker kroniske brystet problemer eller åndenød. Mens det er noen overlapping med voksen ILD, ILD hos barn (kalt barn) er medisinsk svært forskjellige. Hos barn kan ILD begynne umiddelbart etter fødselen og er vanligvis diagnostisert i løpet av første leveår. Men i noen tilfeller ILD utvikler og er diagnostisert innenfor et bredt spekter av aldre gjennom barndommen. Mens de spesifikke årsaker til disse sykdommene hos barn er ukjent, er det meste antas å være arvet eller resultatet av miljøforhold. Det er også viktig å merke seg at interstitielle lungesykdommer er ikke smittsom.

Symptomer

Lungene er ansvarlig for å bære oksygen inn i blodet, og fjerning av karbondioksid. Kronisk betennelse i lungevevet fører til arrdannelse (fibrose) i lungeblærene. Arrdannelse forstyrrer lungene evne til å levere oksygen til blodet. Når oksygen ikke er i stand til å gå inn i blodet, lungene blir stive og begynner å krympe, noe som resulterer i åndenød. Mens symptomene vanligvis avhenge av de eksakte årsaken til tilstanden, tørr hoste og kortpustethet er svært vanlige symptomer. I de fleste tilfeller er disse symptomene ikke er opprinnelig tilstede, men utvikler seg gradvis. Noen tegn på langvarig lave nivåer av oksygen i blodet inkluderer en forstørret hjerte og clubbing av fingertuppene.

Identifikasjon

Identifisering av interstitielle lungesykdommer, så vel som hva som forårsaker dem, kan være svært vanskelig, spesielt hos barn. Etter en rekke fysiske eksamener, en grundig studie av familiens medisinske historie, og utelukker andre mulige forhold, vil leger vanligvis kjører et helt register av tester før en diagnose av interstitiell lungesykdom. Noen imaging tester som har blitt brukt til å identifisere ILD i barnet kan omfatte bryst radiologi, høyoppløselig CT skanning og barium svelge studier.

Bryst radiologi (røntgen) er ofte den første testen gitt i tilfeller av mistanke om lungeproblemer, spesielt hos barn. Men røntgenundersøkelse er ikke så effektiv som CT-skanning i diagnostisering ILD. Barium svelge studietester («Milk» tester) er også brukt til å finne bevis for esophageal reflux, som kan signalisere en kronisk lungesykdom.

Betraktninger

En usedvanlig stort antall lidelser kan forveksles med interstitielle lungesykdommer, noen ganger resulterer i en utilbørlig diagnose. Mens noen interstitielle sykdommer presentere spesifikke symptomer og har identifiserbare årsaker, andre har ingen særpreg og årsaken er ukjent. Leger må utelukke andre medisinske tilstander som kan etterligne interstitiell lungesykdom - for eksempel astma - før en diagnose.

Det er nå nye bevis for at noen av interstitiell lungesykdom er sett oftere hos spedbarn, mens andre er mer spesifikke for eldre barn, noe som gjør den første diagnosen mer nøyaktig enn noen gang før.

Forebygging / løsning

Siden det er ingen eksakt kjent årsak av interstitiell lungesykdom hos barn, er det nesten umulig å ta tiltak mot forebygging. Men legene råder kvinner til å ikke røyke og unngå passiv røyking mens gravid. De anbefaler også at gravide kvinner ikke utsette seg for visse kjemikalier som kan være giftig og potensielt dødelig for fosteret.

Det finnes ingen kur for interstitiell lungesykdom hos barn eller voksne, men helsepersonell ofte anbefaler oksygenbehandling, behandling med inhalasjonssteroider og en rekke anti-inflammatoriske medisiner (vanligvis steroider). Mens kirurgi (lungetransplantasjoner) er en mulighet, er det mer av et alternativ for voksne, som mindre enn fem prosent av pasienter under 18 år har hatt lungetransplantasjoner.