Digidexo.com

okra dan oksalat

Hva er kalsium oksalat?

Kalsium oksalat er en forbindelse som av og til dannes i nyrene eller urin som et resultat av visse kost og kjemiske faktorer. Det er en viktig komponent i dannelsen av nyrestein.

Fakta

Kalsium oksalat dannelse begynner vanligvis med tilstedeværelse av overskudd av kalsium i blodstrømmen, i henhold til Urology kanal. Nyrene fjerne dette kalsium fra blodet, og en oppsamling av dette mineralet i nyrene kan få den til å kombinere med oksalat, et stoff som produseres av leveren og som finnes i visse matvarer.

Høy oxalate Foods

The National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse (NKUDIC) lister matvarer med store mengder oksalat som inkluderer rødbeter, spinat, rabarbra, hvetespirer, peanøtter, okra, søtpoteter og sjokolade.

Andre kilder

The Mayo Clinic og NKUDIC liste flere kilder til oksalat eller kalsiumkonsentrasjon som inkluderer visse metabolske forstyrrelser, høy vitamin D-inntak, intestinal bypass kirurgi og opprettelse av en tilsiktet åpning mellom et organ og hudens overflate (stomi).

Betraktninger

Den NKUDIC bemerker at mat kilder ikke synes å øke nivåene av nyre stein formasjonen med mindre en person er ellers utsatt for nyrestein.

Tilleggsvurderinger

Kalsium kan også kombinere med fosfat for å danne kalsium fosfat nyrestein, bemerker Mayo Clinic.

Hvordan behandle kalsium oksalat Stones

Ifølge National Nyre og Urologiske Diseases Information Clearinghouse, er den vanligste formen for nyrestein en kalsium stein. Kalsium bygger seg opp i urinen hos noen mennesker på grunn av endringer i kostholdet, infeksjon eller arvelighet. En annen kjemisk kalt oksalat kombinerer med kalsium og danner en masse som er en nyrestein. Kosthold endringer, medisiner og kirurgi kan behandle kalsium oksalat stener.

Hvordan behandle kalsium oksalat Stones

•  Gjennomgå blodprøver for å bekrefte at nyrestein er kalsium oksalat stener. Andre former for nyrestein inkluderer urinsyre, struvitt eller cystin steiner. Medisinske tiltak for å behandle andre typer steiner kan ikke effektivt behandle kalsium oksalat stener.

Drikk mer vann. Ifølge National Nyre og urologiske sykdommer Information Clearinghouse (NDKUIC), kan vann hjelpe fortynne oksalat nivåer i urinen din. Vann kan bidra til å oppløse steinene nok for deg å passere dem uten kirurgi.

•  Øk mengden av melkeprodukter du spiser for å både behandle og forebygge kalsium oksalat stener. Den NKUDIC sier får kalsium fra mat kilder kan bidra til å hindre opphoping av kalsium i kroppen og kan hindre gjentakelse. Kalsium pille kosttilskudd kan ha motsatt effekt. I samme ånd, unngå matvarer som inneholder mye oksalat, som peanøtter, spinat, rødbeter, okra, hvetekim, sjokolade og søtpoteter.

Spør legen din om du bruker medisiner for å behandle kalsium oksalat nyrestein, og å hindre fremtidige steiner fra forming. Medisiner kan brukes til å løse opp steinene og for å hindre for mye kalsium fra å vises i urinen.

gjennomgå en prosedyre som kalles ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy å behandle dine steiner. Lydbølger bryte opp massene, noe som gjør dem enklere å passere når du tisser.

Få dine parathyroid hormon nivåer testet. The Mayo Clinic forklarer at noen kalsium nyrestein er et resultat av høyere-enn-normal nivåer av parathyroid nivåer på grunn av svulster på biskjoldbruskkjertelen. Kirurgi kan være nødvendig for å fjerne vekst, slik at fremtidige steiner ikke vil være et problem.

Opt for kirurgisk fjerning av kalsium oksalat stener hvis de er store og ikke svare på andre former for behandling. Nyrestein kirurgi kalles perkutan nephrolithotomy eller ureteroscopic stein fjerning, avhengig av hvor steinene er plassert.

Liste over matvarer som inneholder oksalater

En oksalat, som også kalles etandioat, er deprotonert ladet form av oksalsyre, eller en ester av oksalsyre. Oksalater er kjemikalier som ofte finnes i plantematvarer, men ikke i de fleste animalske matvarer. Dietter med høye nivåer av oksalater, som sorrel, kan føre til nyresykdom eller død på grunn av oksalat forgiftning hvis spist i store mengder.

Frukt

Frukt inneholder noen former for oxalates inkluderer bjørnebær, blåbær, dewberries, tørket fiken, stikkelsbær, bringebær (rød og svart), druer (Concord), jordbær og mandariner.

Drinker

Drikker som inneholder noen former for oxalates inkluderer øl: Lager utkast, Tuborg, Pilsner; Bigelow urtete (varmt brygg på fire minutter eller lenger): Apple Orchard, Fruit & Almond, I Love sitron, mynte Medley, Orange Spice, Perfect Punch, røde bringebær, spesielt jordbær, Sweet Dreams, Take-A-Break; te (sort og indisk); sjokolademelk og Ovaltine; grønn te; samt juice inneholder bær med høyt oxalates: grønnkål, Kamut og kiwi.

Urter / krydder

Disse urter og krydder alle inneholder noen former for oxalates: sjokolade, malt kanel, kakao, kakao, ingefær, sitronskall, limeskall, appelsinskall, persille, pepper, pokeweed, sesamfrø og sorrel.

Grønnsaker

Disse grønnsakene alle inneholder noen former for oxalates: selleri, kålen, løvetann greener, aubergine, grønn paprika, purre, okra, pastinakk, poteter, søtpoteter, gresskar, rabarbra, rutabagas, spinat, squash (gul og sommer), nepe greener, brønnkarse og yams.

Diverse Foods

Disse matvarer inneholder også noen former for oxalates: hel-hvete brød, Cheerios, escarole, fig Newton, garbanzo bønner, Graham kjeks, Graham mel, havregryn, peanøttsmør, peanøtter, pekannøtter, popcorn, sesamfrø, soyasaus, soyabønner kjeks, soya tofu, stein-bakken mel, solsikkefrø, bladbete, hvetekli, hvetekim og hel-hvetemel.

Alle de matvarer som er nevnt her, inneholder lave mengder av oksalater. Det er betydelig forbruk av en hvilken som helst av dem som har potensial til å øke noen form for helseproblemer.

Struvitt Vs. Oksalat krystaller

Nyrestein er en vanlig og smertefull lidelse i urinveiene og er årsaken til så mange som 3 millioner legebesøk i Amerika hvert år. Steinene (også kalt nyresten) form fra krystaller av uløselige forbindelser som agglomererer i urinen inne i urinveiene. Det finnes ulike forbindelser som kan danne nyrestein; to av disse er kalsium oksalat og struvitt. Selv om slutteffekten er lik, kalsium oksalat stener og struvite steiner ofte skyldes forskjellige årsaker.

Generelle Årsaker

Det finnes en rekke faktorer som kan øke din sjanse for å utvikle nyrestein. Flere sjeldne arvelige sykdommer som renal tubulær acidose er knyttet til økt risiko, som er en familiehistorie med nyrestein. Gikt, urinveisinfeksjoner, kronisk tarmbetennelse, og enkelte kosttilskudd ubalanser kan også forårsake eller være knyttet til nyrestein hos voksne.

Forekomst

I USA, kalsium oksalat stener er langt den vanligste typen. Bare 10 til 15 prosent av nyre stein tilfeller innebære struvitt steiner.

Urinveisinfeksjoner

Struvitt steiner er sammensatt av krystaller av ammonium magnesium fosfat. Struvitt er lettløselig i sure løsninger, men er mer uløselig i grunnleggende eller nøytrale løsninger. Visse arter av bakterier kan splitte urea, en forbindelse i urinen, og dermed gjør urinen mer alkalisk eller basisk, og skape forutsetninger for struvittkrystaller å danne.

Kosthold og Stones

Mens struvitt steiner vanligvis dannes som et resultat av urinveisinfeksjoner, er kalsium oksalat stener mer nært knyttet til andre forhold, og kosthold og arvelige faktorer spiller ofte en stor rolle. Et overskudd av kalsium eller av oksalat i urinen øker sjansene for at nyrestein vil danne. Dette overskuddet kan skyldes genetiske lidelser, fra kosten eller fra andre sykdommer og tilstander.

Forebyggende tiltak

Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, et overskudd inntak av vitamin D eller kalsium-holdige antacida kan både bidra til sjansene for å utvikle kalsium oksalat stener. Leger anbefaler vanligvis at pasienter som har utviklet steiner i det siste unngå mat med høyt oksalat, inkludert rabarbra, spinat, rødbeter, swiss Chard, hvetespirer, soyabønner kjeks, peanøtter, okra, sjokolade og søtpoteter. Leger kan også foreskrive medisiner for å prøve å styre nivået av kalsium eller pH i urinen din. Struvittkrystaller, på den annen side, resulterer primært fra bakterielle infeksjoner som øker urin-pH; Legene vil vanligvis teste regelmessig for tegn på tilbakefall og kan ta ytterligere skritt for å forhindre gjentatte infeksjoner.

Forebygging av kalsium oksalat nyrestein

Forebygging av kalsium oksalat nyrestein


Kalsium oksalat, en type mineral salt, er hovedkomponenten i om lag 80 prosent av nyrestein. Som et vanlig biprodukt av human fordøyelse og eliminering, er det vanligvis ufarlig. Men for de personer som er utsatt for nyrestein, kan det føre til ekstrem smerte. Heldigvis, med noen få justeringer i kosthold og livsstil, kan du begrense eller hindre dannelsen av kalsium oksalat nyrestein.

Hvordan Kalsium oxalate steiner Form

Kalsiumoksalat er dannet i tykktarmen når kosten kilder til kalsium kombinere med salt av oksalsyre (oksalat). Oksalatet blir fremstilt hovedsakelig i leveren, men er også inneholdt i en rekke matvarer. Når oksalat fester seg til kalsium molekyler, det gjør dem mer eller mindre uløselige. Når kalsium oksalat går nyrene, kan det danne krystaller i urinen. Likevel, siden de fleste mennesker ikke pleier å danne nyrestein, er dette ikke et problem. Og selv i de menneskene som danner steiner, de fleste at de produserer er for små til å forårsake problemer. Men når steinene vokser stort nok, kan de lodge i nyrene eller i urinveiene, forårsaker ekstrem smerte og ubehag.

Grunnleggende Forebygging

For å finne ut om dine nyrestein er forårsaket av kalsium oksalat, må du konsultere legen din. Stones kan oppstå fra ulike kilder, og dermed må du vite årsaken for å løse potensielle problemer.

En metode for forebygging som gjelder for alle typer steiner er å holde riktig hydrert. Lavt vanninntaket kan føre til altfor konsentrert urin, og kalsiumoksalat er langt mer sannsynlig å danne faste krystaller i dette miljøet. Hvis du allerede har opplevd nyrestein, og prøver å hindre en gjentakelse, vil legen vanligvis anbefale et mål daglig inntak av væske. Hvis du er i faresonen for steiner, men har aldri hatt et angrep, drikke mye vann er en utmerket første forsvarslinje.

Andre trinn

Hvis du er diagnostisert med kalsium oksalat stener, begrense eller eliminere matvarer med betydelige mengder oksalat. Disse inkluderer spinat, rødbeter, rabarbra, bladbete, rødbeter, hvetekim, sjokolade, peanøtter, okra, søtpoteter, lever, grits, druer, grønn pepper, selleri, jordbær og svart te. Mange matvarer inneholder oksalater i lavere konsentrasjoner, men de vanligvis ikke utgjøre mye risiko. Rådfør deg med en ernæringsfysiolog for å få mer informasjon om oksalat inneholder matvarer.

Selv om det kan virke litt bakvendt, kan du ha nytte av moderat øke kalsiuminntaket. Gratis oksalater i urinen øke din tendens til å danne steiner; tilstrekkelig kalsiuminntak vil binde nok av det oksalat å redusere de samlede sjansene for å få steiner. Pass på, men å få kalsium fra kosten kilder (helst meieriprodukter), som å ta kalsiumtilskudd kan øke sjansene for nyrestein. Rådfør deg med legen din for å finne et akseptabelt nivå av kalsium forbruk.

Działania niepożądane baklofenu

Baklofen jest lek na receptę. Jest on powszechnie stosowany w leczeniu stwardnienia rozsianego. Funkcjonuje poprzez rozluźnienie mięśni szkieletowych. Zarządza skurcze, które mogą prowadzić do bólu, sztywności i klonus mięśni - wszystko to objawy stwardnienia rozsianego. Kilka nieprzyjemne skutki uboczne powodowane poprzez baklofenu według eMedTV.

Częste działania niepożądane

Użytkownicy baklofenu często doświadczają skutków ubocznych, w tym osłabienie mięśni, bóle pleców, biegunka, zaparcia, ślinić więcej, wyczerpanie, senność, zawroty głowy, swędzenie, trudności w oddawaniu moczu, nudności oraz dodatkowe oddychanie. Jeżeli którykolwiek z tych objawów się bardziej problematyczne, czy też, że nie odejdzie szybko, należy skonsultować się z lekarzem.

Poważne działania niepożądane

Poważne skutki uboczne baklofenu są stosunkowo rzadkie, lecz możliwe. W przypadku wystąpienia działań niepożądanych, jak dreszcze, nie jest w stanie oddać mocz, pobudzenie, zmniejszenie napięcia mięśni, lub drgawki, należy uzyskać opieki medycznej.

Reakcje alergiczne

Reakcje alergiczne na Baclofen są również możliwe. Niektóre objawy należy zwrócić uwagę są ucisku w klatce piersiowej, pokrzywka, wysypka, świąd, trudności w oddychaniu, a wargi, języka, jamy ustnej i twarzy obrzęk. Jeśli wystąpi którykolwiek z tych objawów, powinien uzyskać pomoc medyczną w nagłych wypadkach.

Przestroga

Musisz być bardzo ostrożny, gdy rozważa podjęcie baklofenu. Ci, którzy są uczuleni na tym nie powinno się używać tego leku. Należy poinformować lekarza o swojej historii medycznej, zwłaszcza w odniesieniu do padaczki - lub wszelkie inne warunki, które dotyczą seizures-- oraz choroby nerek. Jeżeli wystąpiły skrzepy krwi lub udaru w przeszłości, lekarz również musi zostać zgłoszona.

Przedawkowanie

Przedawkowanie Baclofen może prowadzić do potencjalnie niebezpiecznych objawów, takich jak wymioty, senność, osłabienie mięśni, wskazać lub rozszerzone źrenice, rozdawanie, spłycenie oddechu lub wchodzących w śpiączkę. Wszystkie te objawy wymagają natychmiastowej pomocy medycznej.

Działania niepożądane doustnych na płód

Doustne środki antykoncepcyjne, gdy podjęte prawidłowo, są jednym z najbardziej skutecznych metod zapobiegania ciąży. Kobiety, które biorą je odpowiednio na wyznaczonym okresie czasu mają tylko 1/200 szans na zajście w ciążę w pierwszym roku stosowania doustnych środków antykoncepcyjnych, i że szansa zmniejsza się z czasem.

Kobiety, które nie są prawidłowo używać środków antykoncepcyjnych, jak i kobiety, którzy nie realizują swoich antykoncepcyjne zostały zagrożone przez inne leki, może zajść w ciążę i nadal przy ich tabletki nie wiedząc. Ryzyko uszkodzenia płodu, nadal brać leki antykoncepcyjne są niewielkie, ale potencjalne działania niepożądane mogą być poważne.

Hermafrodytów

Samica rodzi się kobietą, przyjmowanie doustnych środków antykoncepcyjnych w czasie ciąży mogą urodzić się hermafrodyta, zarówno męskich i żeńskich narządów rozrodczych, chociaż dominują żeńskie narządy. To dlatego, że płód jest wystawiony na działanie wysokich poziomów syntetyczne progestageny, takie jak norethidrone i hydroksyprogesteronu. Chłopców zazwyczaj nie urodziło się z pseudohermaphrodotism ponieważ poziomy estrogenów stosowanych w doustnych środkach antykoncepcyjnych, są znacznie niższe niż poziomy progestagenu. Szanse żeński dziecko rodzi się hermafrodyta to 0,03%.

Uszkodzenie wątroby

Doustne środki antykoncepcyjne mogą powodować uszkodzenia wątroby do płodów narażonych na nich w trakcie rozwoju. Testy wykazały, że niektóre niemowlęta zwiększyła poziomy bilirubiny we krwi. Bilirubina jest produkt uboczny utworzony przez czerwone krwinki. Po jest wydzielany z komórek, do wątroby, gdzie jest dodawana do żółci, wykonane rozpuszczalny w wodzie i jest wydalana. Wysoki poziom bilirubiny może wskazywać, że wątroba nie jest prawidłowo absorbowania tego produktu ubocznego. Dziecko może być również żółtaczkę po urodzeniu.

Zwiększona Możliwość stanu przedrzucawkowego

Niektórzy lekarze uważają, że dalsze stosowanie doustnych środków antykoncepcyjnych w czasie ciąży może prowadzić do stanu zwanego stanu przedrzucawkowego. Stan przedrzucawkowy jest to stan, w którym wzrasta ciśnienie krwi i mogą z kolei mieć wpływ na zdrowie matki, jak i płodu. Podczas stan przedrzucawkowy, nie jest niczym niezwykłym, doustne środki antykoncepcyjne które wiążą się ze wzrostem ciśnienia krwi u nieciężarnych kobiet. Niektórzy lekarze uważają, że doustne środki antykoncepcyjne w trakcie ciąży może wywołać lub zwiększyć możliwość przedrzucawkowego, choć nie formalne długoterminowe badania zostały przeprowadzone, aby udowodnić lub odrzucić tę teorię.

Nieprawidłowy rozwój płodu

W rzadkich przypadkach, długotrwałe stosowanie doustnych środków antykoncepcyjnych może powodować płód rozwijać nieprawidłowo, co powoduje problemy z serca, przełyku, nerek, odbytu i kończyn. Lekarze są pewni, dlaczego hormony w doustnych środków antykoncepcyjnych powoduje te problemy rozwojowe.

Przerywać stosowania doustnych

Jeśli okaże się, jesteś w ciąży, należy natychmiast przerwać przyjmowanie doustnych środków antykoncepcyjnych. Jeśli nie wiesz, że jesteś w ciąży i nadal podejmuje się tabletki, należy natychmiast zasięgnąć porady lekarza lub ginekologa. Ona będzie w stanie pomóc w określeniu, co, jeśli w ogóle, miał skutki tabletki na płód, i będzie w stanie monitorować rozwój dziecka ściśle przez cały okres ciąży.

Jakie są działania niepożądane Z Mirena wkładki?

Wkładka domaciczna Mirena jest formą antykoncepcji, które mogą być implantowane przez okres do pięciu lat i wynosi 99 procent skuteczności, według oficjalnej strony Mirena. Chociaż działania niepożądane są zwykle łagodne, Mirena ZPD niesie pewne potencjalnie poważnych zagrożeń.

Częste działania niepożądane

Typowe reakcje to: nudności, krwawienie z pochwy, zwiększenie masy ciała, bóle pleców, trądzik, zmiany cykli menstruacyjnych, torbiele jajników oraz zmniejszenie popędu seksualnego. Mirena IUD może również powodować nieprawidłowe wyniki badania cytologicznego.

Poważne działania niepożądane

Poważne działania niepożądane i powikłania to, niepłodność, uszkodzenia lub niedrożnością jelit, perforacja macicy, zrosty oraz infekcji paciorkowca grupy A, który może powodować sepsę i śmierć.

Ciąża

W rzadkich przypadkach kobiety mogą zajść w ciążę z wkładki, które mogą spowodować ciążę pozamaciczną, wady wrodzone, poronienia, wstrząs septyczny i innych powikłań ciąży.

Środki ostrożności

Kobiety z ostatnich poważnych zakażeń miednicy, rak piersi, choroby wątroby lub tych ze zwiększonym ryzykiem zakażenia z powodu zaburzeń układu odpornościowego, takich jak AIDS czy białaczkę nie powinien używać Mirena IUD.

Rozważania

Urządzenie Mirena powinien być wszczepiane jedynie przez lekarza z doświadczeniem umieszczenie wkładek wewnątrzmacicznych. Należy wymieniać co pięć lat i jest zalecany dla kobiet, które wcześniej rodziły.

Działania niepożądane metotreksatu wstrzykiwań

Metotreksat jest lekiem stosowanym w leczeniu niektórych nowotworów, przewlekłych chorób Remitująco skóry (takich jak łuszczyca) i reumatoidalnego zapalenia stawów. Tryb działania jest poprzez hamowanie enzymów biorących udział w metabolizmie zasadniczego składnika odżywczego (foliowego). Cele metotreksat komórek zapalnych i komórek nowotworowych, ale może uszkodzić zdrowe tkanki, które mają wyższe wymagania kwasu foliowego. Ten artykuł skupia się na efektach metotreksatu na metabolizm kwasu foliowego, które mogą wytwarzać efekty uboczne związane z zastrzykami metotreksat.

Skutki uboczne

Najczęściej zgłaszanymi działaniami niepożądanymi metotreksatu są owrzodzenia, nudności i uczucie dyskomfortu w jamie brzusznej. Krwinki białe niskie mogą spowodować zwiększoną podatność na zakażenia. Inne skutki uboczne są wskazane poniżej poprzez toksyczności w narządach. Te toksyczne efekty uboczne i są wytwarzane przez hamowanie niezbędnych dróg biochemicznych. Metotreksat jest antymetabolity kwasu foliowego i hamuje enzym (reduktaza dihydrofolianowa), który metabolizuje związki kwasu foliowego. Przez zahamowanie tego enzymu obniża się rodzaj i ilość folianów dostępnych dla reakcji biochemicznych. Reakcje te obejmują syntezę kwasów nukleinowych (na przykład DNA i RNA) i komórkową przetwarzania białek. Synteza kwasu nukleinowego hamuje depresję podział komórek, które zakłóca proliferację różnych komórek nowotworowych. Aktywność ta nie jest skierowany wyłącznie na komórkach nowotworowych, a skutki uboczne metotreksat powodują zakłócenia innej aktywności komórkowej związane folanu-. Ogólnie toksyczność metotreksatu jest funkcją hamowania proliferacji komórkowej w normalnych komórkach i tkankach z wysokimi obrotami i zakłóceń sygnałów komórkowych.

Hematologiczne

Szpik kostny jest stale wytwarzania nowych komórek. Komórki te są istotne w transporcie tlenu, funkcji układu immunologicznego i gojenia się ran. Metotreksat można hamować produkcję krwinek w szpiku kostnym i powodować depresję stężenia czerwonych krwinek (RBC), krwinek białych (WBC) i wytwarzania płytek. To może ostatecznie prowadzić do niskiego RBC (niedokrwistość), niskie WBC (leukopenia) oraz wzrost ryzyka wybroczyn lub krwawień z powodu niskich płytek krwi, które są niezbędne w tworzeniu parcha.

Uszkodzenie wątroby

Ostre i przewlekłe uszkodzenie wątroby jest zgłaszane najczęściej z powodu dużych dawkach lub długotrwałej ekspozycji na metotreksat. Toksyczność przewlekła może być śmiertelne i musi być uważnie monitorowane. Ryzyko zwiększa się toksyczność używania alkoholu, cukrzyca, otyłość i starości. Może spowodować uszkodzenie wątroby z powodu zmniejszyła reakcji komórkowych (czyli metylacji) w wątrobie i proliferacji tłumione.

Odpornościowego i płuc

Metotreksat należy stosować z dużą ostrożnością, gdy aktywne zakażenie wystąpiło. Może to spowodować uodpornienie się nieskuteczne. Potencjalnie śmiertelnego zakażenia oportunistyczne (na przykład zapalenia płuc), może również wystąpić z powodu tłumionego aktywacji białych krwinek i produkcji.

Neurologiczne

Uszkodzenia nerwów (neurotoksyczność) zgłaszano u pacjentów leczonych metotreksatem dożylnym. Działania niepożądane są zgłaszane jako leukoencefalopatii, czyli istota biała (leuko-) mózg (-encephalo) uszkodzenia (-pathy) i występuje jako niektórych typów napadów. Mózgu i płynu rdzeniowego mają wysoki poziom kwasu foliowego, który funkcjonuje w utrzymaniu produkcji neuroprzekaźnika i naprawy aminokwasów. Zakłócenie tych procesów są podane w produkcji napadów i neurotoksyczność.

Nerki (nerek)

Metotreksat może powodować uszkodzenie nerek i niewydolność nerek. Toksyczność dla nerek jest spowodowany dużą koncentrację metotreksatu, które naturalnie jest filtrowany z krwi. Te wysokie stężenia mogą prowadzić do powstawania kryształów w nerkach, powodując uszkodzenia lub awarii.

Skóra

Poważne i czasami śmiertelne reakcje skórne są zgłaszane z metotreksatem. Reakcje miejscowe obejmują świąd, zmiany w pigmentacji, pokrzywka, wysypki i owrzodzenia. Reakcje ciężkie to śmierć komórek tkanek i zespół Stevensa-Johnsona. Takie warunki mogą wynikać z powodu zakłóceń układu immunologicznego, co prowadzi do zakażenia, a przerwanie replikacji i naprawy tkanek w miejscach iniekcji lub zwijanych.

Forebygging av kalsium oksalat & Monohydrate nyrestein

Forebygging av kalsium oksalat & Monohydrate nyrestein


Mange mener at den naturlige eliminering av en stor nyre stein for å være en av de mest smertefulle opplevelsene du kan lide og overleve. Nyrestein kan manifestere seg i flere forskjellige former, men kalsiumoksalat monohydrat stein, enten alene eller i kombinasjon med dihydratet form, er de mest vanlige. Når steinene danner, lithotripsy, som består av høy intensitet sjokkbølger, kan knuse og fjerne dem smertefritt. Imidlertid kan en unse for forebygging fjerne bry og bekostning av litotripsi minst like bra som den sistnevnte fjerner de uønskede steiner.

Narkotika Intervensjoner

En analyse av separate studier utført på en gruppe stoffer som kalles tiaziddiuretika, som øker urinmengde, viste at administrasjonen av disse stoffene redusert tilbakefall av nyrestein hos mottakelige pasienter med om lag 21 prosent over placebo ("sukkerpille") grupper. I disse studiene ble et andre medikament også administreres for å redusere tap av kalium fra bruken av diuretika.

Green Tea

Ifølge Xudong Li, en kinesisk forsker ved Sichuan University, gjør grønn te ikke hindre dannelsen av kalsium oksalat krystaller, den ledende form av nyrestein. Hva Li forskning har foreslått, er imidlertid at grønn te virker til å endre form av krystaller som har en tendens til å utvikle seg. Grønn te synes å stimulere til utvikling av dihydrat krystall mens forstemmende monohydratform, som er mer rigid og mer vanskelig å bli kvitt fra urinveiene. Med andre ord, kan drikke grønn te bidra til å forhindre turer til legevakten for de utsatt for kalsium oksalat nyrestein.

Diet

The Mayo Clinic nettsiden tilbyr noen kosttilskudd forslag for å redusere risikoen for å utvikle nyrestein, inkludert de vanligste kalsium oksalat stener. Selv om det kan virke i strid med sunn fornuft,-har produkter kalsium-finnes i overflod i meieri ingen åpenbar sammenheng med nyre-stein utvikling. (Men, det er en sammenheng mellom nyrestein og kalsiumtilskudd.) Over-forbruket av mat med høyt oksalater, som for eksempel spinat og sjokolade, bør unngås, så bør dietter høy i natrium eller animalsk protein. Spise for mye animalsk protein har en tendens til å redusere mengden av citrat i urinen, og citrat bidrar til å hindre stein utvikling.

Vann

Drikker store mengder vann daglig kan bidra til å skylle de stoffene som bidrar til stein formasjon fra urinen. The Mayo Clinic understreker at de med en tendens til å utvikle nyrestein som bor i varme klima, eller de som er fysisk aktive, bør drikke enda mer vann for å kompensere for tap av fuktighet for å svette. Å drikke store mengder vann vil også bidra til å fjerne delvis dannet kalsium oksalat krystaller fra urinen.

Kosttilskudd

Den Healthcommunities nettstedet anbefaler å ta magnesium citrate og vitamin B-6 kosttilskudd, 500 mg. og 25 mg. henholdsvis, for å redusere tilbakefall av kalsium oksalat nyrestein. En mangel på B-6 kan øke oksalater i urinen, noe som kan resultere i dannelsen av kalsium-oksalat stener over tid, og magnesium lar kalsium kan benyttes av legemet.

Hvordan å miste vekt med dans DVDer

Hvordan å miste vekt med dans DVDer


Vekttap med diett og mosjon rutiner kan bli kjedelig. Prøv å krydre opp treningen med dans rutiner på DVDer. Enten du liker TV-show, hip-hop dans eller salsa, er det en rekke forskjellige danse DVDer for å legge spenning til deg daglig mosjon.

Hvordan å miste vekt med dans DVDer

•  Beregn ditt daglige kaloriinntak ved å lage en matdagbok i sju dager. Denne journalen vil inneholde alt du spiser og drikker. Gå til online kalkulatorer (se Ressurser) for å finne din hviler metabolic rate. Resting metabolic rate er mengden kalorier som kroppen din forbrenner naturlig uten noen på-purpose trening.

Forskning annerledes trening DVDer som er dans basert. Det finnes ulike dansetreningsøktene basert på populære TV-programmer som kan interessere deg. Forhøre seg med venner, kolleger og familie om de har prøvd noen danse treningsøkter på DVD og sjekk ut de titlene som de foreslår.

•  Beregn nummer eller kalorier som du forbrenner med hver øvelse DVD som du fullfører (se Ressurser).

Bruk DVDer på en jevnlig basis. Konsistens er nøkkelen; du vil ikke miste en kilo med trening videoer hvis du ikke bruker dem regelmessig. Bland de ulike stiler av dans for å bidra til å forhindre kjedsomhet.

Helsemessige fordeler i dans

Selv om du ikke har ambisjoner om å vises på "Dancing With the Stars", lære en to-trinns, en salsa, magedans eller ballett vil ha deg valser til bedre helse. Dans gir hele kroppen, sinn og sjel en utmerket trening. Det hjelper også forbedre holdning, styrke muskler og løft stemninger. Det er enda stol dans for personer med fysiske begrensninger. Sette på litt musikk, sette på noen danseskoene og danse din vei til bedre helse.

Helse Fordeler

Det er mange fordeler av dans. Eksperter er enige om at dans er en sann sport og en gyldig form for mosjon. Dancing bruker mange muskler og forbrenner kalorier. Det kan også hjelpe med hjerte-condition. Dans kan bidra til å senke hjerterytmen, blodtrykk og kolesterol. Det kan også bidra til å styrke bein og bedre holdning. Noen bruker dans som en form en rehabilitering etter en skade eller operasjon. Dancing reduserer også stress.

Andre fordeler

Dans er en sosial aktivitet. Det får deg opp og i samspill med andre. Dans er perfekt for folk i alle aldre og i alle slags former og størrelser. Unge og gamle nyte en snurr rundt dansegulvet. En studie utført av American Council on Exercise fant at folk som driver med selskapsdans så lite som to ganger i uken hadde mindre sannsynlighet for å utvikle demens.

Øvelse for hele kroppen

Dans har blitt brukt som en form for terapi for pasienter med Parkinsons sykdom, diabetes, ADHD, depresjon og Alzheimers sykdom. Dancing forbedrer hukommelsen, multitasking evner og oppmerksomhet ferdigheter. Ballet fungerer beina, tær og armer. Jazz dans bygger muskler tone, raskere stoffskifte og er en fantastisk form for selvutfoldelse. Magedans hjelper med vekttap. Salsa dans forbedrer styrke, og tango hjelper med meditasjon.

Lære å danse

Det er så mange danser og rytmer som ikke bare vil du finne et skritt som du liker og er gode på, men du vil alltid være å lære og ivrig etter å prøve nye. Klassene er overalt. Sjekk ut lokale dansestudioer, gym klasser, kirkelige aktiviteter, eldres hendelser og yoga studioer. Det er også mange instruksjonsvideoer som du kan kjøpe eller leie fra ditt lokale bibliotek.

Før du begynner

Som med alle nye øvelse, konsultere legen din dersom du har noen helsemessige problemer som kan forstyrre din dans. Sørg for at du strekke og gjøre noen oppvarmingsøvelser. Bære de riktige sko. Begynn rolig og kjenne og gjenkjenne dine grenser.

Fun Fact

Noen av de mest populære bruden og brudgommen sanger når paret gjør sin entré inkludere "Det måtte være deg" av Harry Connick Jr .; "Lets Get It Started" av Black Eyed Peas; "Celebration" av Kool N The Gang; "Cut the Cake" av Average White Band; "Chapel of Love" av Dixie Cups; og "How Sweet det er å være elsket av deg" av James Taylor.

Hvordan å miste vekt uten slanking Men gjennom dans

Hvordan å miste vekt uten slanking Men gjennom dans


Vekttap programmer ofte mislykkes fordi noen ganger drastiske endringer i livsstil er for vanskelig og begrensende. Innlemming aktiviteter du liker i din vekt-tap programmet kan hjelpe deg å holde seg til et regime. Dans er utmerket trening for å miste vekt, som det inkorporerer aerobic aktivitet, kardiovaskulær trening og fleksibilitet. Dessuten kan dans være så hyggelig at du glemmer at du brenner kalorier.

Hvordan å miste vekt uten slanking Men gjennom dans

•  Vurdere din vekt-tap mål, og plukke en type dans som passer dine mål og appellerer til deg. Hip-hop, jazz og samba er høye energitypene av dans som brenner mye kalorier raskt, mens ballsal og ballett er mer sannsynlig å gi milde aerobic aktivitet. Ballet hjelper også å bygge fleksibilitet og muskel tone.

Se etter dansekurs på ditt lokale treningsstudio eller samfunnshus. Mange treningssentre har begynt å tilby dansekurs for å supplere sine vanlige treningsprogrammer på grunn av populariteten av dans som en aerobic trening. Forplikte seg til minst en klasse per uke for å se fremgang i vekttap mål.

Leie DVDer og slå opp på nettet videoer på dans for vekttap. Det finnes en rekke aerobic DVDer som fokuserer på dans som en øvelse. Forplikte seg til 20 minutter av dans hjemme - minst tre ganger i uken - for å gå ned i vekt med en dans diett.

Prøv ut forskjellige typer dans å finne en du liker best. Utfordre din komfortsone ved å registrere deg for en type dans du aldri har gjort før. Det kan være en ny oppdagelse som du liker - og presser deg langs din vei å gå ned i vekt.

Varier treningsprogram, spesielt hvis du bare danser en eller to ganger per uke. Løfte vekter, engasjere seg i andre typer hjerte-aktivitet som løping eller sykling - og strekke regelmessig for å holde kroppen smidig og mosjon plan velbalansert.

Okra Pepsin E3 Fakta

Okra Pepsin E3, først solgt i 1962, er et kosttilskudd som tar sikte på å holde fordøyelsessystemet sunt og rensing av tarmer. En viktigste bestanddelen i kapslene er ekstrakt av okra.

Produsent

Selskapet som produserer Okra Pepsin E3 er Standard Process Inc., basert i Palmyra, Wisconsin. Kosttilskudd er ikke regulert av Food and Drug Administration (FDA); har imidlertid Standard Process registrert hos FDA sin påstand om at Okra Pepsin E3 har tarm-rensing egenskaper og som allantoin, en ingrediens i Okra Pepsin E3, fordeler hud helse.

Ingredienser

En Okra Pepsin E3 kapsel inneholder 100 mg okra pulver, 20 mg av pepsin og 15 mg tillandsia plante ekstrakt. Preparatet inneholder også orchic syre fra kyr, karbamid, alginsyre og allantoin. De gjenværende ingredienser er laktose, gelatin, vann, kalsiumstearat og farger.

Effektivitet

Standard Process gir ingen vitenskapelige studier på effektiviteten av Okra Pepsin E3 produkt, eller ressurser til studier på komponenter på deres hjemmeside. Det er heller ingen offentlig tilgjengelige studier på Okra Pepsin E3. Standard Process sier også at produktet ikke er ment å diagnostisere, behandle, forhindre eller kurere sykdom. Derfor er effektiviteten av produktet ikke kan bli bedømt. Imidlertid ikke Standard Process hevder at allantion komponent fremmer hudens helse og Okra Pepsin E3 produktet har tarm-rensing evner.

Mat som inneholder kalsium oksalat

Mat som inneholder kalsium oksalat


Kalsiumoksalat kan bidra til dannelse av nyrestein. Dette kjemiske stoffet dannes når kalsium og oksalat kombinere-ingen mat inneholder denne forbindelsen naturlig. Kutte ned på matvarer rike på oxalates kan redusere dannelsen av denne forbindelsen, og dermed redusere risikoen for å få nyrestein. Ikke alle som lider av nyrestein bør også redusere kalsium forbruket, men siden dette bare vil dra visse individer som har tilstander som bidrar til overflødig kalsium i blod og urin.

Kalsium-rik mat

Foods høy i kalsium omfatter alle meieriprodukter og grønne bladgrønnsaker. Andre kilder inkluderer paranøtter, mandler, sesamfrø, linfrø, brokkoli og tare.

Oksalat-rik mat

Oksalat-rik mat med rabarbra, spinat, jordbær, sjokolade, nøtter, rødbeter, hvetekli, bjørnebær, blåbær, hvetekim, fullkornsprodukter, mandariner, bete greener, løvetann greener, oliven, purre, grønnkål, Concord druer, fiken, gulrøtter, selleri, soyasaus, syltetøy, havregrøt og pretzels.

Oksalat-Rich Drikke

Drinker med høyt oksalat inkluderer øl, sort te, sjokolademelk, kakao, pulverkaffe og soyamelk.

Diett for kalsium oksalat og nyrestein

Når små mineralforekomster samles i nyrene dine i stedet for å gå gjennom i urinen, kan en nyrestein dannes. De vil som regel gå uten legens hjelp, men noen ganger medisinsk hjelp er nødvendig. Symptomer kan inkludere intense smerter i siden og ryggen, kvalme og smertefull vannlating. Mens det er flere forskjellige mineraler som nyrestein kan være laget av, den vanligste er kalsium. Disse stenene er referert til som kalsium oksalat stener.

Fluid

Den viktigste enkeltfaktor diett for å hindre dannelsen av kalsium-oksalat nyrestein har ingenting å gjøre med mat. Hvis du er utsatt for nyrestein du må hele tiden drikke vann, spyle nyrene så noen mineraler som kan danne steiner vil bli vasket ut. Aldri passere en vannfontene uten å ta en drink, og alltid ha en kopp vann i nærheten for å nippe i løpet av dagen. Vanlig vann er best. En annen væske du bør legge til kosthold er lemonade som er laget med ekte sitroner. Ikke bruk pulverisert lemonade mix; sitroner gi fordel. Unngå svart te, mørkt øl, og karamell-farget væske.

Matvarer for å unngå

Det bør bemerkes at du ikke trenger å begrense mengden av kalsium i kosten, med mindre anbefalt av legen din. Kalsium er viktig for sterke ben, og studier viser at en diett lav på kalsium kan faktisk hjelpe dannelsen av kalsium oksalat nyrestein, ikke hindre det. Hvis du har en tendens til å danne steiner, kan legen din råde en diett som er lav i oksalat. Disse mat trenger ikke unngås helt, du trenger bare å begrense mengden. Noen matvarer for å unngå er nøtter, sjokolade, spinat, søtpoteter, refried bønner, bær og soyaprodukter. Studier tyder på at en diett som er svært lav i animalsk protein og natrium kan også være fordelaktig.

Mat å spise

For å bidra til å forhindre dannelsen av flere steiner, er en diett som er lav i oksalat beste. En lav-oksalat diett garanterer ikke at flere steiner ikke vil danne, men det reduserer sjansene. Mat som er lav i oksalat er bananer, hvitt brød, kål, sopp, spagetti, ris, havregryn, blomkål, meloner og løk. Ser også for mat som er høy i kalium og magnesium.

Andre faktorer

Kosthold er ikke den eneste faktoren for nyre stein formasjonen. Hvis det er en familiehistorie med kalsium oksalat nyrestein, du er på et høyere risiko. Noen som har hatt ett smekk står i fare for å utvikle mer. En stillesittende livsstil øker sjansen, så få litt mosjon. Vekt og vektøkning er også faktorer, særlig hos kvinner, selv om menn generelt er mer sannsynlig å utvikle nyrestein enn kvinner er. Hvis du har spørsmål om nyrestein, deres dannelse eller hvordan du kan hindre dem, snakke med en lege.

Oksalat Crystals & Pain

Oksalat Crystals & Pain


Hvis du har små barn eller kjæledyr, velge planter du plasserer i ditt hjem og verftet nøye. Noen vanlige planter inneholder oksalat krystaller, som kan forårsake smerte hvis et barn eller dyr tygger på dem.

Oksalat krystaller

Oksalat krystaller forekommer i naturen, og er mikroskopisk i størrelse. De er formet som skarpe splinter av glass.

Planter

Philodendrens, Calla liljer og fredsliljer alle inneholder oksalat krystaller i saft i sine blader og saft.

Symptomer

Hvis du tygger blad av en plante som inneholder oksalat krystaller, vil du oppleve brennende smerter i lepper og munn. Leppene og tungen kan hovne opp. Du kan også kaste opp, sier "Molecular, Clinical and Environmental Toxicology: Volume 2:. Clinical Toxicology"

Behandling

Mennesker sjelden innta nok oksalat krystaller til å trenge medisinsk intervensjon. Skylle munnen og anti-inflammatoriske medisiner vil behandle hevelse og smerte. Et dyr vil trenge å gå til veterinær og kunne trenge magen pumpet.

Betraktninger

Hvis du mistenker at din barn eller kjæledyr har inntatt en plante med oksalat krystaller, kontakt Gift med en gang.

Hva Er DAN-protokollen?

DAN står for "Defeat Autism Now", en ledende forskningsgruppe basert på Autism Research Institute i San Diego. DAN Protocol er metodikk som mål å produsere endringer i oppførselen til autistiske barn ved å endre sine dietter.

Autisme

Autisme er en utviklingsforstyrrelse som vanligvis blir tydelig før fylte 3 og er preget av begrenset kommunikasjon og sosiale ferdigheter. Eliminering av raffinert sukker, kunstige tilsetningsstoffer og andre kosttilskudd komponenter har vist seg å ha gunstige helseeffekter i autistiske barn, ifølge Autistic Society.

Meieriprodukter

De DAN Protocol talsmenn fjerning av meieriprodukter - som inneholder melkeprotein kasein - fra kostholdet. Protokollen foreslår å bruke ris eller soyamelk som erstatning for kumelk.

Cereal Kornprodukter

Cereal kornprodukter inneholder en lim protein som kalles gluten som er kjent for å forverre fordøyelsessystemet av autistiske barn. DAN Protocol talsmenn eliminere korn kornprodukter fra kostholdet og erstatte dem med ris eller andre produkter, inkludert vitaminer og mineraltilskudd.

Hvordan bli kvitt oksalater

Hvordan bli kvitt oksalater


Kalsium oksalater er den ledende årsak til nyrestein, ifølge Journal of American Society of nefrologi. Noen ganger, steinene er ille nok at de krever kirurgi. Med de riktige forebyggende tiltak, vil du i stor grad redusere sjansen for å danne ytterligere nyrestein. Disse tiltakene vil også sørge for at kroppen din kvitter seg med overflødig oksalater.

Bruksanvisning

•  Drikk minst 50 prosent av kroppsvekten i gram vann per dag. For eksempel, hvis du veier £ 180., Drikke 90 oz. vann. Ved å drikke mer væske, reduserer du konsentrasjonen av oksalater og kalsium i urinen. Hvis urinen din er klar, tar det som et tegn du får nok væske.

Beveg deg protein. Selv om dette er mer av et forebyggende tiltak, er det nødvendig siden folk har en tendens til å ha gjenta tilfeller av kalsium oksalat nyrestein. Begrens meieri til en servering per dag - dette er på grunn av protein, ikke kalsium - og dine kjøtt til ikke mer enn 5 oz. en dag.

Limit mat med høyt oksalater. Selv om det er uenighet om hvorvidt mat med høyt oksalater bidra til kalsium-oksalat stener, er det ingen empiriske bevis uansett. Høy protein matvarer er høy i oksalater, samt kakao, te, brus, tranebærjuice, de fleste kjøttfulle frukter, rødbeter, blomkål, squash og søtpoteter.

Begrense natrium inntaket til 3000 mg per dag. Motstå salting maten, selv mens matlaging. Bearbeidede matvarer inneholder mer natrium, så gå for ferske matvarer.

Prøv noen alternative løsninger. Magnesium citrate kosttilskudd antas å redusere størrelsen på nyrestein forårsaket av kalsium oksalater. Ta 500 mg daglig. Vitamin B-6 er en annen nyttig supplement, siden en vitamin B-6-mangel er antatt å forårsake oksalater også. Grus rot, syv bjeffer og stein, rot er urtemedisiner som antas å hjelpe i forbifarten steinen og redusere dens størrelse.

Drink lemonade laget av én del sitronjuice til sju deler vann. Ikke tilsett sukker eller kunstig søtningsmiddel. Usøtet lemonade er bitter, men det vil redusere mengden av oksalater i kroppen din.

Tips og advarsler

  • Kontakt lege dersom du tror du har en nyrestein.
  • Rådfør deg med en lege før du begynner på et selvskrevet medisiner, selv om det er et homøopatisk middel.

Oksalat sten Diet

Nyrestein er en smertefull lidelse i urinveiene som rammer flere millioner amerikanere hvert år. Det er mange faktorer som kan øke risikoen for å utvikle nyrestein; i de fleste tilfeller, det er ingen enkelt årsak. Hvis du er utsatt for denne lidelsen eller har utviklet nyrestein i det siste, men det er en rekke endringer du kan gjøre til kosthold for å redusere sjansen for tilbakefall.

Kalsium oksalat stener

Kalsium og oksalat er kjemikalier som utgjør en viktig del av vårt kosthold. Hvis de er tilstede i store mengder i urinen, men under visse forhold kan de kombineres for å danne kalsium-oksalat, et uoppløselig stoff som ikke løser seg godt i vann. Den kalsiumoksalat kan da løsne fra urin og krystallisere for å danne en hard masse kalt en nyrestein. Hvis steinen er svært liten, vil den passere ut i urinen uten noen symptomer. Større steiner kan bli fanget i urinveiene, hindrer flyten av urin og vanligvis forårsaker en skarp kramper smerter i området av nyrene eller nedre del av magen.

Risikofaktorer

Flere sjeldne genetiske lidelser, inkludert renal tubulær acidose og hyperoxaluria, kan plassere deg i faresonen for å utvikle nyrestein. Folk som er overvektige eller som har en familiehistorie med nyrestein kan også være økt risiko. Dehydrering og dietter høy i natrium, protein og sukker er også vanlige risikofaktorer.

Behandling

Små steiner kan spyles ut ved å drikke mer vann. Større steiner kan kreve kirurgi eller en prosedyre som kalles ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy, der lydbølger brukes til å knuse nyrestein i små fragmenter. Leger vil noen ganger foreskrive medisiner for å hindre en gjentakelse.

Diet endringer

Drikker mer vann er det beste tiltaket du kan ta for å bidra til å redusere risikoen for nyrestein. The National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer anbefaler at hvis du har hatt nyrestein i det siste, bør du drikke minst nok vann til å produsere to liter urin i døgnet. Ifølge Mayo Clinic, en studie fant at å drikke te kan også redusere risikoen, selv om noen te inneholder høye nivåer av oksalat og er derfor ikke anbefalt. Det er også noe begrenset dokumentasjon på at sitrus drikker som inneholder sitron eller appelsin kan hjelpe, fordi sitronsyre kan bidra til å holde kalsiumnivået i urinen lav. Det har ikke vært noen store studier for å bekrefte dette, kan imidlertid slik at mer forskning trengs før legene definitivt fastslå om sitron eller appelsinjuice reduserer risikoen.

Foods å unngå

Hvis du har hatt kalsium oksalat stener i det siste eller har en familiehistorie med denne lidelsen, er det visse matvarer du bør unngå. Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyresykdom, er det best å opprettholde en diett lav på salt og animalsk protein som kjøtt, egg og fisk, og for å unngå mat med høyt oksalat, som spinat, rabarbra, nøtter, hvetekli og te. Det er antatt at vitamin C og D-tilskudd kan også spille en medvirkende rolle, slik at du ønsker å begrense inntaket av disse kosttilskudd og kalsiumtilskudd. I motsetning kalsiumtilskudd, er kalsium-rik mat ikke antas å ha noen effekt på risikoen for å utvikle nyrestein. Instituttet påpeker at grapefruktjuice har vist seg å øke risikoen for å utvikle nyrestein.