Digidexo.com

slag mot hodet barn hallusinasjoner

Hodeskader hos barn

Hodeskader hos barn er relativt vanlig; hvert år, mer enn 1 million barn har enten mindre eller alvorlig hodeskade. Falls er den vanligste årsaken til hodeskader, og 75 prosent av barns dødsfall etter å ha falt av lekeapparater oppstå fra hodeskader påført i høst. Lette hodeskader vanligvis krever lite behandling, men foreldre bør ta forsiktighet for å sikre at hodeskade ikke forverres i dagene etter hendelsen.

Årsaker

Ifølge Physicians 'Desktop Reference, er hodeskader hos barn oftest forårsaket av et slag mot hodet fra et fall, bil eller sykkel krasjet, idrettsskader og barnemishandling. Alvorlighetsgraden av hodeskade avhenger av trauma i seg selv; et fall fra stor høyde har en høyere risiko for hjerneskade enn en kort fall eller bli truffet av en myk gjenstand som en ball.

Symptomer

Symptomer på hodeskader hos barn kan oppstå umiddelbart eller ta dager eller uker å dukke opp. De kan inneholde milde symptomer som hodepine, svimmelhet, tap av balanse og kvalme. Mer alvorlige symptomer er hodebunnen hevelse, tap av bevissthet, oppkast, kramper og hjernerystelse. Barn med hodeskader kan også oppleve kortvarige hukommelsestap og humørsvingninger.

Risiko

Foreldre til barn med hodeskader bør overvåke sine barn tett etter skaden. Barn kan være på et høyere risiko for komplikasjoner etter en hodeskade hvis de har hatt en tidligere hodeskade eller hjernerystelse. Andre risikofaktorer for mer alvorlig hodeskade er blødningsforstyrrelser, andre hjernen problemer, vanskeligheter med å gå, blir mindre enn ett år gammel og være aktiv i kontaktsport.

Advarsel

For lette hodeskader, trenger ikke foreldrene har som regel å vekke barnet fra å sove. Barn med hodeskader eller som har hatt en hjernerystelse er på et høyere risiko for komplikasjoner hvis de har en annen hodeskade kort tid etter den første. Hvis barnets symptomer forverres i dagene etter skaden, bør foreldrene ringe sin lege eller vurdere å ta dem til legevakten hvis barnet deres viser forvirring, uskarpt syn, økt oppkast og uklar tale.

Forebygging / løsning

For å hindre hodeskader hos barn, alltid sørge for at barnet ditt har på seg en hjelm eller annen egnet verneutstyr. Bruk porter på trapper og dører for å holde spedbarn og barn trygt. Ofte bare å holde et tett øye med dine barn kan bidra til å forhindre hodeskader. For en mindre hodeskade, la barnet sove og vurdere å bruke en ispose for sårhet og hevelse.

Kronisk migrene hos barn

Som voksne, barn lider hodepine, inkludert migrene. Ifølge American Family Lege, i en alder av 15, har ca 23 prosent av barn led av migrene, med mange av dem opplever kronisk migrene. Tidlig diagnose av kronisk migrene hos barn kan starte dem på en livslang behandling plan.

Symptomer

For en migrenediagnose skal gjøres, må et barn har lidd minst fem hodepine angrep. Den pulserende smerte kan være på en eller begge sider av hodet, i motsetning til voksne migrene, hvori smerten er vanligvis konsentrert på den ene siden eller område av hodet. I tillegg kan oppkast, kvalme, abdominal smerte og / eller følsomhet for lys og lyd være til stede. Et barns daglige fysiske aktiviteter, for eksempel å spille utenfor, vil forverre migrene. Hvis et barn får migrene på 15 eller flere dager i en måned, blir de betraktet kronisk.

Diagnose

Din lege kan gjennomføre et batteri av tester for å utelukke andre årsaker til barnets hodepine, for eksempel blodprøver, en MR, en CAT scan, en Spinal Tap eller en psykologisk evaluering. Du kan hjelpe legen smale inn på en diagnose ved å holde en hodepine dagbok for å spore forekomst, symptomer og alvorlighetsgraden av ditt barns hodepine. Denne dagboken kan også hjelpe deg med å spore hodepine triggere og behandlinger.

Triggere og risikofaktorer

I et barns hodepine dagbok, rekord potensielle migrene triggere, for eksempel visse matvarer eller aktiviteter. Ikke fjern matvarer fra et barns kosthold med mindre det er en klar sammenheng mellom mat og migreneanfall. Begrens ditt barns koffein bruk, som både koffein og koffein tilbaketrekking kan føre til migrene. Arv spiller en rolle i utbredelsen av migrene, så et barn som har slektninger med migrene er mer sannsynlig å ha dem. Barn under mye stress eller som lider av depresjon er også mer utsatt for migrene.

Behandling

Et barn som lider kronisk migrene bør ha tilgang til migrene behandlinger og medisiner til enhver tid, også under skolen. Fordi 90 prosent av barn spy under migreneanfall, bør antiemetika gis før andre medisiner administreres. I noen tilfeller, antiemetika eliminere alle migrene symptomer hos barn. Over-the-counter smertestillende som ibuprofen og paracetamol som er formulert for barn er ofte effektive i å lindre migrene, spesielt hvis tatt tidlig i angrepet. Reseptbelagte migrene medisiner som Imitrex ennå ikke er godkjent for barn, selv om kliniske studier har vist dem trygt for ungdom.

Fordi overforbruk av smertestillende kan føre til rebound hodepine, bør du vurdere å supplere med ikke-medisinering behandlinger, for eksempel avspenningsteknikker og terapi for å redusere stress. Barn som lider av et migreneanfall bør ligge i et stille, mørkt rom med en kald klut over øynene deres eller panne mens de friske. Søvn kan ofte eliminere migrene hos barn.

Om lag en tredel av barn med migrene krever forebyggende medisiner, ifølge American Family Physician. Selv om mange forebyggende medisiner ikke har blitt testet på barn, har lave doser av cyproheptadine, amitriptylin, propranolol, karbamazepin eller valproinsyre oppnådd anekdotiske suksess.

Når skal man oppsøke lege

Oppsøk lege hvis barnet ditt lider hodepine ofte eller regelmessig - selv en gang i måneden - hvis en hodepine følger et slag mot hodet eller en skade eller hvis hodepine oppstår med oppkast, nakkesmerter, muskelstivhet og / eller synsendringer .

Stimulerings Verktøy for hjerneskadet barn

Stimulerings Verktøy for hjerneskadet barn


Et barn med en traumatisk hjerneskade kan presentere alvorlige utfordringer til foreldre prøver å takle sine barns spesielle behov og behandling. Verktøy er tilgjengelig for å hjelpe foreldre og helsepersonell med behandling av barn med hjerneskader. Disse verktøyene består av metoder, objekter og medisiner utviklet for å stimulere barnets hjerne mens ikke overbelaste det.

Oversikt

Et barns hjerne kan bli skadet fra en rekke arrangementer. Eksterne krefter, som et slag mot hodet fra å spille sport eller gjenlevende en bilulykke, kan skade hjernen vev og forårsake varig verdifall. Andre hendelser, som en langvarig høy feber eller mangel på oksygen til hjernen under fødselen, kan også forårsake permanent skade hjernen til et barn. Re-trening hjelper på motorikk og kognisjon.

Fysisk stimulering

Lett fysisk aktivitet med et barn med en cerebral skade øker blodgjennomstrømningen og løfter sine sanser. Trening stimulerer hjernen ved å aktivere hjernens messenger kjemikalier og bidrar til å stimulere koblingen mellom musklene og nervesystemet. Naturen av hvilke øvelser barna kan gjøre avhenger av hvordan de er fysisk påvirket av deres hjerneskade. Lette aktiviteter som stretching, yoga, eller svømming kan gjøres med eller uten deltakelse av tilsyn av voksne.

Sense Stimulering

Ta et barn med hjernetraume til et naturlig miljø, som en skog eller en park, kan være en svært fysisk og sansestimulerende hendelsen. Naturlige miljøer inneholder skiftende følelse informasjon som brisen, mønstre av sollys og skygge, dufter, og et utvalg av teksturer. Leker laget for å hjelpe med sans stimulering er laget med barn som lever med hjerneskader. Disse lekene er fargerike og innlemme enkle oppgaver som stabling, passer gjenstander sammen og re-lære språk.

Mental stimulering

Mental stimulering aktiviteter hjelpe barn med språk og læring, og kan stimulere deres sinn for å bistå i å få mental styrke, fokus og smidighet. Flash-kort av former, tall og gjenstander har lenge vært brukt til å re-tog barn med traumatiske hjerneskader. Dataprogrammer har blitt utviklet av psykiske spesialister for å bidra til å stimulere barnets hjerne for å reformere de nevrale nettverk det krever for å lære og fungere optimalt.

MRI Cystisk Spinal lesjoner forårsaket av skade

Hva er en MR Cystisk brokk?

En MR cystisk brokk er en catch-all medisinsk betegnelse for en rekke mulige vekster i eller på ryggraden som er diagnostisert gjennom bruk av en magnetisk resonans imager. Uttrykket er noe overflødig ved at cyster er en type av lesjon. Teknisk sett er en lesjon noen slags vev i en levende ting som er skadet som følge av sykdom eller traume. En cyste er en lesjon som har utviklet seg til en lukket sac med en cellestruktur særegne fra omkringliggende vev. Denne sekk kan være fast, inneholder væske, luft eller en hvilken som helst kombinasjon av de tre. I noen tilfeller vil en cyste leges på egen hånd og i andre det må fjernes kirurgisk.

Araknoide Cyster

Araknoide cyster er forårsaket av slag mot hodet. Celler fra araknoid membran, en av de bærende lag som omgir hjernen og ryggmargen under skallen, kan lekke ut sammen med spinalvæsken og reise ned til der hvor bunnen av hodeskallen og ryggrad møtes. Araknoid cellene er på ingen måte død. Som svar på den sølte cerebrospinalvæske, danner de en cyste for å holde den inneholdt. Selv da kan tilstedeværelsen av araknoidale cyster forårsake anfall, hallusinasjoner, demens, så vel som anti-utvikling hos barn.

Synovial Cyster

Synovial cyster er ikke-kreft sekker som dannes i mellom beina i nedre del av ryggen eller lumbalcolumna som følge av gjentatte bevegelsesbaserte skader. Konstant slitasje på beina i ryggraden av bevegelser som bøying og løfting over mange år kan føre til irritasjon av støttevevet rundt ryggraden, som skal produsere flytende inntil en synovial cyste slutt danner. Disse cystene kan opprette en skyting smerte ned lengden på ryggen når hevet røsten som ofte forveksles med stenose av ryggraden til en MR er utført.

Vaskulær Cyste

Vaskulære cyster er bygget opp av en gruppe av blodkar som er sammenfiltret og vokst sammen. Dette kan skje hvor som helst i kroppen, men er særlig smertefullt når det skjer i ryggraden. Deres tilstedeværelse kan trykke mot ryggraden og føre til muskelsvakhet, milde hallusinasjoner, og delvis lammelse. Vaskulære cyster i ryggraden er forårsaket av stump innvirkning traumer som et slag, eller rask akselerasjon og retardasjon opplevd i løpet av en bilulykke. Idrettsskader som resulterer i en sklei eller klemt spinal plate kan ha den sekundære effekten av å komprimere blodårer i vaskulære cyster.

Kikkerter Diplopi Årsaker

Binocular dobbeltsyn er dobbelt syn. Når en person erfarer dobbeltsyn, betyr det at den visuelle informasjonen at høyre øye sender til netthinnen ikke er kombinert eller sammensmeltet, i tilstrekkelig grad med visuell informasjon som det venstre øyet bidrar. Det er mange grunner til at noen skal ha dobbeltsyn, inkludert dårlig kontroll av øyet muskler, konvergens insuffisiens, konvergens overflødig og et utvalg av sykdommer. Noen dobbeltsyn kan løses ved et program for in-office optometrisk visjon terapi under tilsyn av en utviklings optiker som har spesialisert seg på kikkerten visjon lidelser.

Identifikasjon

Binocular dobbeltsyn skjer når øynene ikke slå sammen presist å peke på samme sted i verdensrommet på nøyaktig samme tid. Binokulært syn er litt som når to barn spille en tre-legged race. Begge partnerne må justere og matche den andre personens ganglag og timing. Ellers vil de ikke være effektiv i løpet. Begge parter kan være dyktige løpere når de er alene, men hvis de ikke koordinere sammen de kunne bli slått av et par svært treg, men samarbeidspartnere. Når en persons øyne ikke teamet godt sammen han kan enten oppleve dobbeltsyn - dobbelt syn - eller han kan ha en tendens til å undertrykke informasjon fra en av øynene og utvikle amblyopi - en lat øye - uten selv å være klar over det.

Skjeling

Personer som har skjeling kan oppleve kikkert dobbeltsyn. En skjeling er et øye sving som hindrer begge øynene fra peker til den samme visuelle målet. Det er ganske mange varianter av en skjeling. Noen mennesker har et øye som slår inn mot nesen, en esotropia. Andre mennesker har et øye som viser seg mot øret, en exotropia. Øyet og dermed kan være mer uttalt når personen er sliten eller stresset. Det kan være begrenset til ett øye, eller det kan periodisk påvirker begge øyne. Fremdeles andre mennesker har en esophoria eller en exophoria på det ene øyet. Dette betyr at det ene øyet forblir i en stilling i forhold til det andre øyet som peker for langt i (esophoria) eller for langt ut (exophoria). Så lenge den personen som har et øye turn ikke undertrykke informasjon mottatt av enten en av deres øyne, vil han oppleve kikkert dobbeltsyn. Din utviklings optometrist kan avgjøre om du har en skjeling og kan også anbefale et program for optometrisk visjon terapi for å hjelpe deg å ta det opp. Mange skjeling tilfeller blir hjulpet når de enkelte gevinster bedre, mer automatiske og effektive, kontroll av hans øye muskel bevegelse ferdigheter.

Konvergensinsuffisiens

For å kunne gjøre i nærheten av Point oppgaver som lesing, skriving og sy uten å oppleve kikkert dobbeltsyn eller undertrykke visuell informasjon fra en av øynene, må du være i stand til sammen øynene på riktig måte. Du kan illustrere konvergens ved å holde en blyant på armlengdes avstand vekk fra nesen slik at poenget vender opp. Se på blyanten. Så sakte bringe blyanten mot nesen holde begge øynene på den. Du vil føle at øynene dine er "krysset" som blyant blir tettere og tettere. Hvis du ikke kan beholde bildet av blyanten enkelt og tydelig når det er tre inches eller nærmere nesen din, kan du ha en kikkert visjon lidelse som kalles konvergens insuffisiens. Hvis en annen person sitter over fra du ser på øynene dine spore blyanten som det blir nærmere deg, bør han være i stand til å observere begge øynene dine beveger seg inn mot nesen. Det skal se ut som at hvis linjer ble trukket fra sentrum av hvert øye for å blyanten, ville de alltid danner en likebent trekant. Hvis observatør merker at øynene dine plutselig utvide bort fra blyant eller ett øye flytter seg ut av stilling, bør du be utviklings optikeren for å sjekke om du har en konvergens insuffisiens. Dette kan være grunnen til at du opplever ord wiggling, uskarphet eller dobling når du leser.

Konvergens Overflødig

En annen årsak til kikkert dobbeltsyn er en konvergens overflødig. Folk som kan konvergere øynene lett kan ikke være i stand til å slappe av øynene når de trenger en pause fra en nær punkt oppgave. De klager ofte av å ha dobbelt syn og hodepine. En utviklings optometrist kan avgjøre om du har en konvergens overflødig og også foreskrive et program for in-office optometrisk visjon terapi for å løse det.

Andre årsaker

Sykdommer kan også forårsake kikkert dobbeltsyn. Katarakt, Myesthenia Gravis, Graves sykdom, og multippel sklerose alle noen ganger omfatte symptomer på dobbelt syn. Andre forhold som kan innebære kikkert dobbeltsyn inkluderer diabetes, hjerneslag, hjerne aneurisme, hjernesvulst og migrene. Selvfølgelig kan alvorlige slag mot hodet resultere i forekomst av dobbeltsyn også. Hvis du begynner opplever kikkerten dobbelt syn, sørg for at du snakker med legen din for å utelukke noen av disse forholdene. Din utviklings optometrist kan også hjelpe deg å bestemme hvordan du skal løse de visuelle symptomer. Alle bør ha en årlig synsundersøkelse av en utviklings optometrist å overvåke deres okulær helse og synsskarphet, og å løse eventuelle andre visuelle bekymringer.

Problemer av ørene

Problemer av ørene


Mange problemer og infeksjoner kan oppstå i de tynne vev, små ben og brusk som skaper øret. Fra hørselstap og alvorlige sykdommer, til komplikasjoner fra ubehandlede ørebetennelser, kan helseproblemer være mange. Øresmerter kan også være et resultat av andre helsemessige problemer.

Mastoiditt

Mastoiditt var en av de viktigste årsakene til barnas død før den æra av antibiotika, ifølge Medline Plus, en tjeneste som tilbys av det amerikanske National Library of Medicine. Selv om mindre vanlig, som i 2010, er mastoiditis fortsatt vanskelig å behandle. Symptomer på mastoiditis inkluderer øret drenering, øresmerter, høy feber, hodepine, hørselstap, rødhet i øret eller området bak det og hevelse bak øret, noe som kan føre til at brusk skallet til å stikke ut. For å teste for mastoiditis, kan legene bestille CT-skanning av øret eller hodet, skull røntgenbilder eller en kultur av væske fra øret. Infeksjonen kan spre seg fra øre til mastoid bein i skallen, som ligger like bak øret. Injeksjoner og oral antibiotika er den ordinære behandling, selv om kirurgi for å fjerne en del av mastoid bein eller myringotomy, drenering mellomøret gjennom trommehinnen, kan være nødvendig.

Svømmer øre

Svømmer øre er kjent som otitis externa og oppstår når vannet er fanget i øret. Den fanget vann fra bading, svømming eller høy luftfuktighet gjør at bakterier å vokse og infisere øret, ifølge American Academy of Øre. Svømmer øre kan også være forårsaket av en rift i øregangen, hårspray og omfattende rengjøring med bomullspinner. Folk diagnostisert med eksem eller seborrhea er mer sannsynlig at kontrakten svømmer øre. Ubehandlet svømmer øre kan føre til hørselstap, tilbakevendende ørebetennelser eller bein og brusk skader. Symptomer på svømmer øre inkluderer kløe, mild eller moderat smerte som føles verre når øret er rykket i, en blokkert eller full følelse i øret, smerter i nakke, ansikt eller på siden av hodet, og hovne nakken lymfeknuter. Grundig rengjøring av øret og øredråper vil kurere svømmer øre.

Sprukket trommehinne

En sprukket trommehinne regnes som et hull eller rift i trommehinnen, en tynn vev som skiller øregangen fra mellomøret, ifølge Mayo Clinic. Innen et par uker, vil trommehinnen ofte helbrede seg selv uten behandling, selv om kirurgisk reparasjon er noen ganger nødvendig. Sharp eller plutselig øresmerter som blekner raskt, øre utflod, hørselstap og vertigo er symptomer på en sprukket trommehinne. Tårer i trommehinnen kan være forårsaket av trykket fra fluider fra et mellomøret infeksjon, høyt eksplosjoner som en pistol skudd, en betydelig forskjell i lufttrykket i øret versus utenfor øret og kraftige slag mot hodet. En sprukket trommehinnen kan føre til delvis eller fullstendig hørselstap og forlater mellomøret utsatt for smitte.

Blødning Ears

Blødning Ears


Blødende ører kan være forårsaket av en rekke problemer, som traumer, en sprukket trommehinne, et fremmedlegeme eller kreft, ifølge Medline Plus. Blødning fra ørene er ikke normalt og bør vurderes av en lege.

Trauma

Trauma alt fra mindre til alvorlige skader kan føre til blødning fra øret. Barn klebes skarpe gjenstander inn i ørene og riper i øregangen. Et fall eller slag mot hodet kan også føre til en blodig utflod fra øret, ifølge Medline.

Otitis

Otitis refererer til betennelse i øret. Mellomørebetennelse er en betennelse i mellomøret som kan være forårsaket av enten akutt eller kronisk infeksjon og kan perforere trommehinnen. Otitis externa kan føre til at øregangen å blø.

Andre årsaker til blødning

Blodkar misdannelser, hodebunnen sår og svulster kan også forårsake blødende ører. Sprukket trommehinnene vanligvis leges på egen hånd. Øret infeksjoner er vanligvis behandles med antibiotika. Mer alvorlige problemer kan kreve vurdering av en otolaryngologist.

Hva er årsakene til anfall?

Hva er årsakene til anfall?

Introduksjon

Beslag er en nevrologisk fenomen som oppstår når nervecellen impulser, skyting fra hjernen gjennom hele kroppen, bli avbrutt og feiltenning. Anfall kan oppstå når som helst i livet ditt. De kan være skremmende for både personen opplever dem og folk som er til stede når et anfall oppstår. Et anfall kan være forårsaket av en rekke forhold.

Feber

Høy feber er en av de viktigste årsakene til anfall hos yngre barn. Når temperaturen i kroppen øker siste et trygt nivå, kan nervecellene i hjernen begynner å funksjonsfeil og feiltenning som hjernen blir overopphetet. Med feber høyere enn 103, spesielt hos barn, må tas skritt for å få ned temperaturen, og en lege bør kalles.

Trauma

Hodeskade kan også føre til en pågripelse. En stump kraft slag mot hodet kan blåmerke eller skade hjernevevet, spørre elektriske forstyrrelser. Nerve misfires som følger kan føre til anfall.

Svulster

Svulster i nærheten av hjernen kan også forårsake anfall som de vokser og presset på plass i hjernevevet. Dette er fordi trykket kan føre til skade eller avbrudd i de områder av hjernen hvor elektriske strømmer for nervefunksjon oppstår.

Uttak

Beslag er ofte et symptom på uttak, spesielt fra vanedannende stoffer som opiater, kokain og metamfetamin. Narkotika endre måten hjernen fungerer, og det blir avhengig av medisiner for å fungere. Når narkotika er ikke lenger til stede, kan hjernen reagere med elektriske forstyrrelser, forårsaker abstinens-induserte anfall.

Graviditet

En vanlig komplikasjon med graviditet er forgiftning. Eklampsi oppstår når kvinnens blodtrykk blir for høyt under eller rett etter fødselen. Dette kan føre til anfall og selv koma.

Post-Hjernerystelse Symptomer

Post-Hjernerystelse Symptomer


Hjernerystelser forårsakes vanligvis av et slag mot hodet. Ifølge Mayo Clinic, kan deres symptomer somle i mange dager, eller uker. Visse symptomene vanligvis dukker opp rett etter hjernerystelse, men det er også post-hjernerystelse symptomer. Det er viktig å kjenne disse symptomene for å skille de vanligste fra de mer alvorlige indikatorer.

Initial Symptomer

I den første post-hjernerystelse periode, kan folk oppleve svimmelhet, forvirring og til og med hukommelsestap. De kan ha en hodepine, klager over ringing i ørene, føler deg sliten og forvirret eller snakke utydelig deres ord. Det kan også være kvalme og oppkast i løpet av denne perioden.

Senere symptomer

En person som har seg en hjernerystelse kan ha flere symptomer flere timer eller dager etter skaden. Post-hjernerystelse symptomer kan være søvnproblemer, overfølsomhet for lyd og lys og problemer med å konsentrere og huske informasjon. Irritabilitet og depresjon er også vanlig post-hjernerystelse symptomer.

Symptomer hos barn

Spedbarn og småbarn som lider hjernerystelser ofte kan ikke verbalisere sine post-hjernerystelse symptomer. Du kan gjenkjenne symptomer ved å se etter visse ledetråder: crankiness, slapphet og mangel på interesse i favoritt leker og gjenstander. Et barn kan også ha problemer med å holde balansen. Endringer i sove- og spisemønstre også kan være post-hjernerystelse symptomer.

Farlige Symptomer

Selv om mange post-hjernerystelse symptomer er normalt og vil forsvinne som hjernen skaden leges, noen er farlige og indikerer et behov for å se en lege. Disse omfatter svimmelhet, hodepine som ikke vil gå bort, utvidede pupiller eller elever som varierer i størrelse, alvorlig hukommelsestap som ikke løser seg selv, alvorlige balanse problemer og tap av smak eller lukt.

Behandling

De fleste post-hjernerystelse symptomene ikke krever aggressiv behandling; de går bort på egenhånd. Hvis du har en dårlig hodepine, ta paracetamol i stedet for aspirin eller ibuprofen. Hjernerystelser kan innebære blødning i hjernen. The Mayo Clinic advarer at aspirin og ibuprofen øke risikoen for blødninger. Unngå anstrengende aktivitet til alle dine post-hjernerystelse symptomene er borte.

Hva er årsakene til en kjeveledd?

En kjeveledd lidelse, ofte kalt TMJ, skjer når kjeven felles er skadet eller kjeve ledd er ute av stilling, slik at de øvre og nedre kjever til å møtes i et ubalansert forhold. Den kjeveledd er et stort hengsel, som skal bevege seg jevnt inn og ut av den felles kontakt. TMJ lidelse kan føre til betydelig smerte i kjeven, hodet, nakke og skuldre. Ifølge Mayo Clinic, mer enn 10 millioner mennesker i USA lider av noen form for TMJ uorden, med problemet sett mer hos kvinner.

Årsaker

Det er flere årsak til forstyrrelse kjeveleddet. Mens et slag mot hodet kan banke kjeve leddene ut av plass, oftere pasienter utvikle problem på grunn av en kombinasjon av genetiske og adferdsmessige faktorer. Noen barn som bærer regulering på tennene utvikle en TMJ lidelse senere i livet, fordi kjeveortoped ikke alltid justere bite for å imøtekomme de korrigerte tenner. Personer som er under mye stress ofte biter eller male sine tenner om natten. Dette kan slites ned skiven inne i leddet, så vel som skade på brusk i leddet.

Symptomer

Smerter i felles området er det vanligste symptomet på en TMJ uorden. En pasient kan oppleve låsing av ledd eller en manglende evne til å åpne munnen bred. En TMJ uorden kan også forårsake referert smerte i hodet, ører og skuldre. De fleste TMJ pasienter har en karakteristisk klikkelyd når de tygger eller åpner munnen. Mange pasienter rapporterer "spratt" i kjeven felles.

Behandling

En TMJ behandlingsstrategi ser mot første gjenoppleve smerte, deretter korrigere ubalansen. Over-the-counter smertestillende medikamenter kan gi noen lettelse. For mer alvorlige smerter, kan en lege foreskrive muskelavslappende eller kortikosteroid medisiner for å reversere betennelsen. Når smerten er lettet, legen vil arbeide mot å korrigere ubalansen. Dette er gjort i en rekke måter, men den vanligste er iført en skinne over tennene for å balansere kjeven. Splint kan også hindre ytterligere skade fra sliping eller knuger. Noen leger anbefaler iført seler til å bidra til å rette opp ubalansen. Lave doser av trisykliske antidepressiva har gode resultater med å lindre smerter og slutter tennene sliping.

Kirurgi

Kirurgi er vanligvis en siste utvei for en TMJ uorden. Kirurgen vil enten reparere eller fjerne disken i kjeven. Joint erstatning er også et alternativ. Arthrocentesis er en kirurgisk prosedyre der legen vanner felles å fjerne rusk og betennelser.

Selvhjelp

Noen pasienter får lindring av fuktig varme eller is påført smertefulle delen av kjeven. Øvelser for å strekke kjevemusklene kan hjelpe. Siden stress er en viktig bidragsyter til en TMJ lidelse, er det viktig å lære å slappe av. Dyp pusting, meditasjon, biofeedback og mosjon all hjelp. En psykolog opplært i biofeedback og kognitiv atferdsterapi kan hjelpe en pasient lære bedre måter å håndtere stress og angst.

Hva er årsakene til Blåmerker på kroppen?

Hva er årsakene til Blåmerker på kroppen?


En skramme, også kalt en bloduttredelse, er en skade på mykt vev som forårsaker kapillærene ved skadestedet for å bryte og lekkasje røde blodceller. Dette vil føre til en misfarging å danne som begynner rødlilla farge, deretter som kroppen helbreder seg selv, vil bli blå-lilla, så gulbrun, før huden tilbake til normalt.

Årsaker

Skader, aldring, Battle fortegn, visse sykdommer og til og med visse medisiner er noen av de mange årsaker til blåmerker på kroppen.

Injury

Dagligdagse skader føre til mer alvorlige traumer til området. Slike årsaker kan være stump kraft (som i et slag mot ansiktet eller andre kroppsområde), barn eller vold i hjemmet, fallende, motorkjøretøy kollisjon eller idrettsskader. Idrettsskader blåmerker skyldes mikroskopiske rifter i blodårene under huden.

Aldring

Som vi alder, vev som støtter kapillærene svekke; som et resultat, de kapillære vegger blir mer delikat og utsatt for brudd. I tillegg blir huden tynnere og mister noe av fettlaget som beskytter blodkar fra skade.

Battle sin Sign

Battle er merket er et blåmerke som vises bak en eller begge ørene som skal vises i løpet av 24 til 36 timer etter et skallebrudd eller timelig beinbrudd. Det kan være en indikasjon på den underliggende hjernetraume. Årsaker til Battle påloggings inkluderer motorkjøretøy ulykker, faller, kraftige slag mot hodet eller fysisk misbruk.

Sykdommer og medisiner

Visse sykdommer også forårsake blåmerker. Slike sykdommer er skrumplever, Marfans syndrom (en tilstand som påvirker bindevev), denguefeber (virus som overføres av mygg), hemofili, thrombocytopenias (plateforandringer) og benmargsforstyrrelser. For eksempel, i Marfans syndrom, er mange kroppens systemer berørt, inkludert skjelettlidelser, øyne, hjerte og blodårer. I denguefeber, en person kan oppleve symptomer som hodepine, feber, alvorlig muskel og leddsmerter, hovne kjertler og utslett. Medisiner som kan forårsake blåmerker inkluderer blodfortynnende som aspirin og warfarin, NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler), kortikosteroider og enkelte kosttilskudd som fiskeolje og ginkgo.

Hva er årsaken til Congestion i ørene?

Hva er årsaken til Congestion i ørene?


Lunger i ørene forstyrrer normal hørsel, og kan gjøre det vanskelig å snakke og bli med på samtaler. Øret lunger kan utvikle seg i alle, selv om babyer og små barn ikke kan være i stand til å forklare hva som plager dem.

Heldigvis er de fleste årsaker til øret lunger er ikke alvorlige medisinske problemer, og er ofte forebygges eller behandles med livsstilsendringer, hjem rettsmidler og medisinsk behandling.

Sykdommer i øret

Øret infeksjoner er en vanlig årsak til øret lunger, spesielt blant spedbarn og barn. Sykdommer i øretrompeten, som for eksempel mellomøret væske kan resultere i øret lunger. Øret lunger kan også skyldes tykk eller overdreven oppbygging av slim i øretrompeten.

Plutselige endringer i lufttrykket mens du flyr eller reiser til en høy høyde kan føre til overbelastning i øret. Dreven ørevoks eller ørevoks som blir tykk og blokkerer ørekanalen kan resultere i øret lunger.

Vann kan komme inn i øregangen mens bading eller svømming, noe som kan resultere i en følelse av øret lunger, og et fremmedlegeme i øret, kan for eksempel et insekt, skitt eller stykke bomull også produsere lunger i ørene.

Sykdommer

Virale, bakterielle eller fungale infeksjoner kan føre til overbelastning av ørene. Forkjølelse kan føre til overdreven slimproduksjon, som kan bygge opp i øretrompeten, mellomøret og bihulene, noe som resulterer i øret lunger.

Bihulebetennelse kan også resultere i øret lunger, samt lunger i nesen. Andre luftveissykdommer som bronkitt, influensa og lungebetennelse kan også føre til øre nese og verkende eller smerter i ørene.

Blåser nesen for hardt som et resultat av en sykdom er en annen årsak til øret lunger. Ved hjelp av nesespray i mer enn tre dager for å lindre tett nese under sykdom kan noen ganger føre til opphopning av ørene også.

Medisinske tilstander

Personer med sesongmessige allergier til tre, gress eller ugress pollen kan utvikle øret lunger, spesielt i løpet av sen vår til den første frosten av høsten. Høysnue, som også er referert til som allergisk rhinitt, er en medisinsk tilstand som kan føre til øre, nese og bihuler lunger, som kan vare i flere uker i løpet av sensommeren og høsten.

Betente blodårer fra en infeksjon eller et slag mot hodet eller øret kan føre til hevelse som fører til øret lunger. Personer med nesepolypper kan utvikle øret overbelastning i tillegg til nesetetthet som følge av deres tilstand. Kvinner som er gravide ofte oppleve økt lunger for varigheten av svangerskapet, og lunger kan oppstå i ører, nese eller bihuler.

Drukning og HLR

Lære hvordan du utfører hjerte- og lungeredning på nær-drukningsofre kan bety forskjellen mellom liv og død. Ifølge National Institutes of Health, 6000 og 8000 mennesker drukne i USA hvert år.

Førstehjelp

Ikke sett deg selv i fare mens du prøver å redde en druknende offer, for eksempel ved å legge inn farlige vann eller går på isen. Begynne å gi rednings pusten så snart som mulig dersom personen er ikke lenger å puste og fortsette å gi innblåsninger med noen sekunders mellomrom. Fjern eventuelle våte klær og dekke ham med et teppe for å sikre at han holder seg varm. Hold nakken rett og søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Betraktninger

Mens det er best å gi HLR umiddelbart, er det alltid verdt innsatsen. "Det kan være mulig å gjenopplive en drukning person, selv etter en lang periode under vann, spesielt hvis personen er ung og var i svært kaldt vann,» melder National Institutes of Health.

Identifikasjon

Fordi en person som er i ferd med å drukne vanligvis ikke kan ringe for å få hjelp, må du stole på andre tegn. Eksempler er noen svømming mens kledd, noe som indikerer at han har falt i vannet, og en svømmer ved hjelp av uregelmessige bevegelser i vannet eller hvis kropp er ikke lenger synlig --- begge skiltene han er oppbrukt. Drukning årsaker inkluderer selvmordsforsøk, slag mot hodet, gå på tynn is, drikke alkohol på en båt, manglende evne til å svømme og forlate barna uten tilsyn.

Hvordan behandle epilepsi Uten medisin

Epilepsi er en lidelse i nervesystemet som er forårsaket når elektriske "ledninger" i hjernecellene blir unormal. Medvirkende faktorer til dette problematisk tilstand inkluderer ekstrem tretthet, skarpe lys, overfølsomhet for visse matvarer, arvelighet, demens og slag mot hodet. Personer som lider av epilepsi opplever anfall, preget av krampetrekninger kroppsbevegelser, risting, tomme blikk, og i noen alvorlige tilfeller, et bortfall av bevissthet. Hvis du har blitt diagnostisert med epilepsi, kan legen din vil foreskrive en av antiepileptika. Du kan imidlertid være lurt å søke andre alternativer for å behandle din tilstand.

Bruksanvisning

Bruk ketogen diett. Mens noen voksne epileptikere kan være i stand til å dra nytte av det, synes det å være mest gunstig for barn som lider av epilepsi. Det innebærer å spise mat som inneholder mye fett og lite karbohydrater. Dette bevirker fett til å bli brent og ketoner for å bli økt, noe som holder nervesystemet fra å bli irritert. Dette kan resultere i færre forekomster av krampeanfall. Noen av de matvarer som kan spises inkluderer egg, kremfløte og smør; grønnsaker med litt sukker, slik som kål, selleri og brokkoli; fisk og skalldyr som reker og tunfisk; og begrensede mengder av kjøtt som hamburger, kylling og bacon. Siden en ketogen diett krever streng overholdelse og kan forårsake bivirkninger som nyrestein og diaré, medisinsk tilsyn og overvåking er nødvendig.

Øvelse hver dag i minst 30-40 minutter. Dette hjelpemidler i bedre sirkulasjon komme til hjernen, noe som kan bidra til å redusere epileptiske symptomer. Gjør moderat, snarere enn anstrengende aktiviteter, derimot, for eksempel lys aerobic øvelser.

Unngå stress så mye som mulig. Stress kan faktisk utløse anfall, så holder det til et minimum, kan bidra til å redusere epileptiske symptomer. Prøv avslapping teknikker som å puste med magen. For å gjøre dette, sakte inhalerer gjennom neseborene, så puster hardt gjennom kniper leppene, deretter slappe av mellomgulvet. Dette kan hjelpe til å frigjøre spenninger og redusere stress.

Konsulter en akupunktør. Akupunktur kan en lang praktisert kinesisk medisinsk behandling som innebærer bruk av små, svært tynne nåler settes i spesifikke punkter på kroppen, bidrar til å redusere epileptiske anfall.

Tenk hyperbar oksygenbehandling. Denne behandlingen bidrar til å øke oksygennivåer i hjernen og andre organer. Du er plassert inne i et trykkammer hvor du puster i terapeutiske mengder oksygen under behandlingene. Du bør ha denne typen terapi administreres av en erfaren profesjonell for optimal sikkerhet. Snakk med din nevrolog om hvordan og hvor du får denne form for behandling.

Tips og advarsler

  • Alltid holde legen informert om eventuelle alternative løsninger du har tenkt på å bruke. Hvis symptomene vedvarer eller forverres, søke øyeblikkelig medisinsk hjelp. Informere familiemedlemmer, venner, arbeidsgivere og kolleger hvis du har epilepsi.
  • Ikke slutt å ta noen reseptbelagte medisiner du er i dag for epilepsi uten legens tillatelse.

Hvordan stoppe Kveles

Hvordan stoppe Kveles


Choking oppstår når en persons hals eller luftrør er helt eller delvis blokkert, kutte av lufttilførselen. Blokkeringen kan være forårsaket av et stykke av under-tygget mat, eller et lite leketøy (hos spedbarn). Hvis offeret ikke er i stand til å gi den universelle tegnet for choking - hender grep til halsen - se etter andre faresignalene inkludert ιnability å snakke, vanskelig eller støyende pusting, blåaktig hudfarge, og svak hoste. Permanent hjerneskade kan oppstå i så lite som fire minutter når hjernen er utsultet på oksygen, så førstehjelp bør gis så snart som mulig.

Bruksanvisning

Førstehjelp for en Choking Voksen (Hvem er Conscious)

•  Etablere at personen faktisk kveles ved å spørre dem. Hvis personen ikke er i stand til å snakke, indikerer at de er i vanskeligheter, eller viser andre tegn på choking, fortsette med førstehjelp.

Be en annen person til å ringe 911 for hjelp mens du utfører førstehjelp. Hvis du er alene, begynne å utføre førstehjelp umiddelbart.

Stå bak den kvelende person og levere fem faste slag mot personens rygg, mellom skulderbladene, med hælen av hånden din.

Pakk armene rundt midjen bakfra, tipper den personen seg ​​litt fremover.

Plasser en knyttneve litt over personens navlen.

6. Ta tak i neven med den andre hånden og trykker hardt inn i magen med en rask, oppover thrust bevegelse som om du prøver å løfte personen opp fra bakken. Dette kalles Heimlich manøver.

Gjenta Heimlich manøver - som per trinn fire til seks - opptil fire ganger om nødvendig.

Veksle mellom fem tilbake slag og fem abdominal thrusts (Heimlich manøver) til blokkeringen er forflyttet.

Førstehjelp for en Choking Infant under 12 måneder (Hvem er Conscious)

Sett deg ned og hvile underarm tvers av låret. Hold choking spedbarn med ansiktet ned på underarmen.

Thump barnet forsiktig, men bestemt fem ganger på midten av ryggen ved hjelp av hælen av hånden din.

Hold barnet med billedsiden opp på underarmen med hodet plassert lavere enn overkropp.

Plasser to fingre i sentrum av barnets brystbenet og gi fem raske brystkompresjoner.

Veksle mellom rygg slag og brystet kaster til blokkeringen er løsnet og normale pustegjenopptas.

Utføre Heimlich manøver på deg selv

Legg en knyttneve litt over navlen.

Ta tak din neve med den andre hånden og bøy over en hard overflate som et bord, en benkeplate eller en stol.

Shove knyttneve innover og oppover.

Hint

  • Ikke utføre førstehjelp på en kvelende person som hoster kraftig og i stand til å snakke. Personen kan være i stand til å løsne blokkeringen med en sterk hoste. Vær klar til å handle umiddelbart, men hvis symptomene forverres.
  • Hvis du og den kvelende person er alene, prøv å løsne blokkeringen først før du ringer 911 for å få hjelp.
  • Hvis en kvelnings person mister bevisstheten, forsøke å løsne blokkeringen ved å legge personen på ryggen og bruke fingeren til å feie ut noen synlig objekt på baksiden av halsen. Hvis objektet har satt seg fast, begynner HLR brystkompresjoner hvis du har riktig trening eller be noen andre om å utføre HLR til hjelpen kommer. Brystkompresjoner kan hjelpe løsne blokkeringen.
  • Ikke gi tilbake slag mot choking barn over ett år; administrere abdominal thrusts bare.
  • Hvis du utfører Heimlich manøver på en gravid kvinne eller overvektig person, plasserer knyttneve midt på brystbenet, mellom brystvortene, i stedet for over navlen.
  • Lær Heimlich manøver og HLR i en sertifisert førstehjelpskurset. Spør om kurs i regi av Røde Kors, YMCA, American Heart Association, skoler eller sykehus i ditt område.

Toddler Hodeskader

De vanligste hodeskader til småbarn forårsake hjernerystelser og blødning. Symptomene kan hjelpe foreldre og foresatte i å bestemme riktig løpet av handlingen i tilfelle av en hodeskade. Og tiltak kan iverksettes for å forebygge disse skadene i første omgang.

Årsaker

Vanlige årsaker til pjokk hodeskader inkluderer en kraftig slag mot hodet, for eksempel fra å bli truffet av en ball eller kjører inn i en vegg, eller et fall fra seng eller lekeapparater eller mens du kjører. Hodeskader kan også skyldes alvorlig risting.

Symptomer

Symptomer på hodeskader er hodepine, svimmelhet, forvirring, tap av balanse, kvalme, oppkast, irritabilitet, gråter, unormal øyebevegelse som krysset øyne eller rullende øyne, tap av bevissthet, eller klar eller blodig væske som kommer fra barnets nese, munn eller ører. Andre symptomer inkluderer endringer i barnets hudfarge (som blir blå), puste eller sove atferd, og rykninger i kroppen.

Førstehjelp

Bruk av en pakke med is til det berørte området i ca 20 minutter er den beste måten å redusere at hevelse som vanligvis følger med en skade i hodet. Med et åpent sår, press med en ren klut for å stoppe blødningen. Et barns dose Tylenol kan gis for å redusere hodepine. Barnet bør observeres for alvorlige symptomer.

Når får du hjelp

En lege bør kontaktes umiddelbart hvis pjokk begynner å puste uregelmessig, har kramper eller mister bevisstheten. Søk hjelp hvis barnet svarte ut, selv for noen få sekunder, da dette kan bety at barnet har en blodpropp i hjernen. I tillegg se en lege hvis barnet kaster opp tre eller flere ganger; mangler fokus; mister balansen og gjentatte ganger faller over mens du går eller blir stadig desorientert; fortsetter å gråte i mer enn en time; eller lider en vedvarende sterk hodepine. Andre alvorlige symptomer inkluderer øyne kryssende eller rullende, eller en elev større enn den andre; barnet kjører inn i ting; eller barnet opplever dobbel eller tåkesyn.

Forebygging

Forebygging av hodeskader starter med å se barnet ditt nøye, spesielt under fysisk aktivitet. Hodeskader hos småbarn kan forebygges ved å sørge for at barn ikke går på våte overflater, spesielt harde, glatte overflater. Småbarn bør spille i en lekeplass med sand, gummi padding eller flis, som hjelper pute faller. Boliger kan være barnesikret ved å legge ekstra polstring til møbler, slik som på de skarpe kantene på bordene.

Neseblødning Fakta

En neseblødning er en vanlig tilstand der blodet siver fra en eller begge neseborene. En neseblødning er vanligvis mer av et irritasjonsmoment enn en medisinsk bekymring; blødning vanligvis kommer fra septum, skillestruktur mellom neseborene, som er utsatt for irritasjon og blødning. Hyppig neseblod, eller en neseblødning som ikke vil stoppe etter riktig behandling har blitt administrert kan kreve en lege besøk.

Årsaker

Neseblødninger kan være forårsaket av et bredt spekter av fysiske forhold. Kanskje den vanligste årsaken til neseblod er irritasjon eller traume til nese eller nesegangene. Et slag mot nesen, for eksempel fra en dask eller punch, er svært sannsynlig føre til en neseblødning. Gjentatt bruk av vev er også sannsynlig å gjøre nesen tørr og rå resulterer i neseblødninger. En oppbygging av trykk og blod i hodet kan også forårsake neseblod, for eksempel ved å holde de pusten mens anstreng eller nyser kraftig.

Hjem Behandling

Hvis du opplever en neseblødning, er den første tingen å gjøre forbli rolig. Innse at neseblod er overmåte vanlig og nesten aldri resultere i alvorlig skade. Deretter finner en vev eller tårnet for å absorbere blodet, og deretter sitte oppreist i en stol. Gjenværende oppreist er viktig fordi den holder hodet over nivået eller ditt hjerte slik at mindre blod vil flyte inn i nesen. Som du sitter, klem neseborene sammen med vevet som dekker dem og puste gjennom nesen. Lene hodet forover og bruke is til nesen området kan også hjelpe. De fleste neseblod vil stoppe etter fem minutter eller mindre.

Besøker Doctor

Når du går videre med behandlingen av en neseblødning, bør du sjekke for å se om nesen er fortsatt blødning noen få minutter. Dersom neseblødning varer i 20 minutter og har ikke stoppet bør du søke legehjelp. Dersom neseblødning er et resultat av et alvorlig slag mot hodet eller ansikt bør du søke legehjelp, siden en hjernerystelse eller andre skader kan være til stede. Tilsvarende kan et kraftig slag mot nesen resultere i en brukket nese som bør føre en lege besøk.

Regelmessighet

Enkelte mennesker har en tendens til å være mer utsatt for neseblod enn andre, og noen kan oppleve hyppige eller kroniske neseblod. Hyppige neseblødninger kan være resultatet av et problem blodkar; et besøk til legen hvor fartøyet er cauterized (brent av en elektrisk strøm) kan ofte lindre problemet. De med allergi og hyppige forkjølelser er spesielt sannsynlig å ha neseblod.

Betraktninger

Det finnes en rekke faktorer bortsett fra direkte årsaker som kan påvirke sannsynligheten for neseblødninger. Vanligvis et tørt, kaldere klima vil resultere i flere neseblødning, ettersom huden inne i nesen vil være mer utsatt for rå og irritasjon. Høyere blodtrykk og tynnere blod, (som kan resultere fra å ta Aspirin) resultat i flere neseblod. Neseblod hos barn forekommer vanligvis på grunn av nesen plukking.

Fatale hodeskader

Fatale hodeskader er vanlig i USA. Ca 50.000 voksne og 2700 barn dør hvert år av hodeskader, ifølge Centers for Disease Control. Begrepet hodeskade refererer til en skade på hjernen, hodebunnen, skallen eller blodkar i hodet. De er en av de vanligste årsakene til død og uførhet hos voksne og barn. Du kan opprettholde en dødelig hodeskade fra en ulykke, uaktsomhet eller av en person med vilje forårsaker en. Disse typer skader kan føre til søksmål.

Typer

Hjernerystelser, støt og kraniebrudd er typer hjerneskader. En hjernerystelse er en skade i hodet som ikke er et åpent sår, men fører til endringer i mental status som varer fra minutter til timer. En kontusjon er en lukket hodeskade der hjernen er forslått med hevelse og blødning. En skallebrudd er en faktisk pause i skallen og er referert til som en åpen hodeskade. Støt og kraniebrudd kan føre til døden.

Årsaker

Det er mange årsaker til hodeskader fatale. Bilulykker, stump-force trauma, shaken baby syndrom, faller og arbeidsrelaterte ulykker kan føre dem. Blunt-force traumer er forårsaket av slag mot hodet. Shaken baby syndrom er forårsaket av hjernen beveger seg frem og tilbake i skallen, som fører til skade. Mange jobber som krever tungt utstyr og høye plattformer utgjøre en risiko for fall og utstyrs uhell, som kan føre til hjerneskader. Dette kan føre til søksmål eller straffeforfølgning.

Symptomer

Symptomene vil variere med type skade. Du kan bli ør eller svimmel og deretter bli forvirret raskt med en endret mental tilstand. Disse symptomene kan utvikle seg raskt til å miste bevisstheten. Du kan også umiddelbart opplever hodepine, kvalme, tåkesyn, tap av balanse, slapphet og oppkast, sammen med å miste bevisstheten. Du kan miste bevisstheten alt fra noen minutter til noen dager eller måneder. Hvis du eller en elsket en har disse symptomene, må du kontakte lege umiddelbart.

Behandling

Når noen har en hodeskade, medisinske fagfolk utfører CT, MRI og tester for å måle hjernens aktivitet og press. En pasient med en hjerneskade vil trolig bli tatt opp til en intensivavdeling og plasseres på en ventilator til leger frem testresultater for å avgjøre videre behandling. Når resultatene indikerer hjerneaktivitet, kan en lege utføre kirurgi for å avlaste trykket på hjernen. Når testene resultater viser ingen hjerneaktivitet, vil ingen ytterligere behandling bli utført.

Forebygging / løsning

Mange hodeskader kan forebygges. Du kan redusere risikoen for stump-force traumer av seg sikkerhetsbeltet, skikkelig besøksforbud barn når du reiser i biler, slik at arbeidsmiljøet er trygt før du arbeider på en jobb og overvåking av omgivelsene. Du kan forhindre mange angrep eller ulykker, for eksempel idrettsskader, ved å betale nær oppmerksomhet til hva som skjer rundt deg. Aldri riste barnet ditt, spesielt når du er opprørt. Prøv alternativer, for eksempel tidsavbrudd eller står i hjørnet. Forebygging er nøkkelen.

Hva er årsakene til leddgikt i kjeven?

Artritt oppstår når leddene i kroppen blir betente på grunn av en rekke årsaker, noe som resulterer i smerte og stivhet. Leddgikt kan påvirke mange ulike leddene i kroppen din, inkludert kjeve eller temporomandibulær leddene.

Artrose

I noen tilfeller er leddgikt i kjeven forårsaket av slitasjegikt, begynner en tilstand der brusk eller vev isolerende kjeveledd å slites bort. Kjeven er spesielt utsatt for slitasjegikt fordi brusk er ikke like sterk som i andre ledd og kan utvikle hull med normal slitasje slik som tygging, ifølge Merck Medical Manual.

Revmatoid Artritt

Leddgikt i kjeven kan også oppstå på grunn av revmatoid artritt, en tilstand der immun system feil og angriper slimhinnen rundt felles. Omtrent 17 prosent av personer med revmatoid artritt utvikle sykdommen i kjevene, melder Merck Medical Manual.

Infeksiøs artritt

Leddgikt i kjeven kan også forekomme fra et virus eller bakterier inn kjevebenet, ifølge Merck Medical Manual. Ofte skjer dette når du har en infeksjon, og deretter opprettholde en skade i kjeven din, for eksempel fra et slag mot hodet som fører til en sprekk eller skade på beinet.

Injury

Selv uten en infeksjon, kan en skade føre til leddgikt i kjeven din hvis du opplever blødninger i leddet som et resultat, fordi blodet kan hope seg opp i løpet av kjeveledd og forårsake betennelse.

Time Frame

Eldre mennesker har størst sannsynlighet for å utvikle leddgikt i kjeven, melder Merck Medical Manual. Leddgikt i kjeven hos barn vanligvis stammer fra en skade.

Hva er årsakene til utviklingshemning?

Hva er årsakene til utviklingshemning?


Utviklingshemming er en tilstand karakterisert ved redusert mental, sosial og kommunikasjon fungering eller ferdigheter i et individ. En person med utviklingshemming vil ha problemer med å lære å ta vare på seg selv og vil vanligvis utvikle tregere enn en uten utviklingshemming. Flere faktorer vil føre en utviklingshemming.

Leveringsproblemer

Visse problemer ved fødselen eller under fødsel vil føre en utviklingshemming; disse inkluderer midlertidig oksygenmangel, premature fødsler, lav fødselsvekt og fødselsskader.

Genetiske betingelser

Genetiske forhold er et resultat av genetiske avvik arvet fra en persons foreldre, overeksponering for røntgenstråling og lidelser forårsaket av infeksjoner under en graviditet. Ofte vil de samlede genetikk av to personer danne visse lidelser i genene hos deres barn. Noen genetiske lidelser årsak utviklingshemning. Defekte eller manglende enzymer forårsake lidelser som fenylketonuri. En person med en kromosomfeil, for få eller for mange kromosomer, kan også utvikle en utviklingshemming som Downs syndrom.

Helseproblemer

I noen tilfeller kan barn som opplever visse helseproblemer etter fødselen utvikle utviklingshemming. Sykdommer som meslinger, hjernehinnebetennelse, vannkopper, hjernebetennelse og kikhoste kan skade hjernen og føre til utvikling av utviklingshemming. Andre årsaker etter fødselen inkluderer eksponering for miljøgifter, som kvikksølv, eller blyforgiftning, nær drukning eller et slag mot hodet.

Graviditet problemer

I noen tilfeller vil et problem i løpet av svangerskapet hindre utviklingen av en baby mens i livmoren og føre en utviklingshemming. En vanlig årsak til forebygges utviklingshemming er misbruk av alkohol og narkotika av den gravide moren. Andre årsaker til graviditet problemer er infeksjoner som røde hunder, miljøgifter, underernæring og sykdommer i løpet av svangerskapet, for eksempel toksoplasmose en parasittsykdom, cytomegalovirus, et vanlig virus og syfilis.

Sosiale faktorer

Fattige barn er ofte utsatt for flere faktorer som øker risikoen for å utvikle utviklingshemming. Ofte kan barn i slike situasjoner ikke får tilstrekkelig helsehjelp, erfaring ekstrem underernæring og bor i nærheten av miljø helsefare. I noen tilfeller understimulering av hjernen i løpet av de tidlige pedagogiske årene øker også risikoen for å utvikle utviklingshemming.