Digidexo.com

mangler et ben proteser

Teknologi i Protese Legs

Teknologi i Protese Legs


Fremskritt innen protese teknologi endrer måten samfunnet oppfatter dem som befinner seg i besittelse av færre lemmer enn vanlig. Med tilgang til de rette teknologiene, til personer som brukte bli oppfattet som "funksjonshemmet" er nå på et jevnt underlag, hvis ikke i besittelse av "super-evner". Dette er spesielt merkbart i tilfellet av underekstremitetene. For eksempel kan sørafrikanske friidrettsutøver Oscar Pistorius løpe og overleve "stand bodied" utøvere på banen selv om hans leggene ble amputert da han var ett år gammel, og para-utøveren og modell Aimee Mullins kan trygt skride på catwalken på protese ben designet av fashionista Alexander McQueen.

Blade Running

En protese trenger ikke nødvendigvis å være en etterligning av the real thing. Stubben konstruert for høy hastighet kjører som de som brukes av Oscar Pistorius er ikke inspirert av menneskelige bein, men av de av Cheetah. Selv da, er likheten vanskelig å se. Athletic Cheetah beina er ofte beskrevet som kniver, karbonfiber fjærer bøyd i form av en sigd. Utformingen maksimerer energi retur av lem så når føttene treffer bakken energien blir skjøvet tilbake mot sprinter, propelling ham fremover. Men utformingen av beinet ikke tillater for stasjonær balanse og brukeren må løpe eller falle, noe som gjør atletisk ben uegnet for dagliglivet.

Bionic Legs

Den tilsynelatende enkle handling gang krever utallige mindre justeringer i musklene i knær og ankler for å tilpasse seg endringer i terrenget eller i hastigheten på gangart. Tradisjonelle proteser kan ikke gjøre disse justeringene av seg selv, noe som krever ekstra innsats og konsentrasjon på siden av brukeren eller fører til unaturlig utseende gangarter. Mange moderne proteser har bionic teknologi, men hvor mikroprosessorer tillate at de elektriske knær og ankler til å reagere på endringer i skråningen i terrenget, til tilstedeværelsen av trappene, eller rett og slett til den ekstra impuls som kreves når brukeren står opp fra en stol.

Vakre Legs

Fordi proteser blir ofte sett på som medisinsk utstyr, deres design har en tendens til å prioritere funksjon, komfort og pris. For brukerne likevel kan protetikk bli en del av deres kroppslige selvoppfatning, noe som gjør estetiske hensyn viktig. For eksempel, bærer para-idrettsutøver, modell og aktivisten Aimee Mullins karbon-fiber ben dekket med et polyuretanskum skulpturert både til hennes spesifikke forespørsler og det estetiske fantasien til ortopediingeniør, noe som gir en livaktig utseende ned til kapillærene, vener, føflekker og selv tatoveringer. I motsetning til den gjennomsnittlige ben protese, er det i utgangspunktet utviklet for bruk med ortopediske sko, har hennes føtter posisjonert for iført høye hæler.

Myoelectric

En ideell protese ville bli styrt av viljen til brukeren, akkurat som en ekte en. Myoelectric ben ta et skritt i denne retningen ved å oppdage den naturlige strøm gitt opp av musklene i stubben og bruke det til å utløse de elektromekaniske komponenter av protesen. Bruk av denne teknologien er mer utbredt i proteser for armene, hvor fin kontroll er det viktigste. Men noen protese ben bruke denne funksjonaliteten også, som deres bruk kan bidra til å oppnå en mer naturlig gangart, og åpner for en raskere tilpasning av nye brukere.

Ulempene

Den største ulempen med proteser ved hjelp av avansert teknologi er i deres høye kostnader, som hva som anses medisinsk nødvendig for amerikanske forsikringskravene er ofte hva kan få brukeren fra sengen til toalettet. Dette plasserer bena som de av Aimee Mullins (hvis byggingen tar en tekniker to uker å forme) eller de av Pistorius (laget av dyre carbon fiber) ut av rekkevidde for den gjennomsnittlige brukeren.

For brukere som er interessert i konkurranse mot "stand bodied" idrettsutøvere, kan idrettens regelverk være problematisk, som proteser er ofte klassifisert som en "urettferdig fordel". Også protesebrukere må planlegge ekstra tid når du reiser med fly, da deres lemmer er ofte gjenstand for flere sikkerhets skanninger.

Forskjellige typer partielle proteser

Partielle proteser er en type falske tenner som kan brukes til å fylle ut hullene i ditt smil. Det finnes en rekke typer som kan skreddersys til å passe munnen og dine behov. Hvis du mangler en eller flere tenner, og er ikke interessert i permanente tann implantater, kan partielle proteser være den perfekte løsningen for deg.

Funksjon

Partielle proteser er designet for å holde en eller flere kunstige tenner på plass blant dine ekte tenner. De bruker ditt virkelige tenner (og sug i noen tilfeller) for å feste falske tenner på plass, så vel som å gi andre metoder for sikkerhet, avhengig av hvilken type partielle proteser som du bruker. Partielle proteser kan fjernes for å spise og rengjøring.

Funksjoner

Partielle proteser er sammensatt av plast, metall og noen ganger porselen. De kan være sprø, i tilfelle av kosmetiske elementer, eller svært holdbar hvis du har mange tenner mangler og trenger proteser for biting og tygging.

Fordeler

Mange foretrekker partielle proteser til tannimplantater. Dette er hovedsakelig fordi de er i kraft umiddelbart, mens tann implantater krever måneder å gro. Partielle proteser er også nesten alltid mye billigere enn tann implantater.

Typer

Partielle proteser kommer i mange former. De er nesten alltid støttet av tennene på hver side av tannproteser, men du kan ha så mange som seks eller syv falske tenner i et sett med partielle proteser så lenge tennene på hver side av protesene kan støtte dem. "Flippers" er den minst kostbare av de partielle proteser, og bruke metall og akryl plast for å følge nabotenner og sug til tannkjøttet. Cast-metallpartielle proteser er mye mer hardføre enn svømmeføtter, og er i sin helhet støttet av en metallramme som sitter på nabotenner. Fleksibel-ramme proteser er fremstilt av en nylonbasert plast, og sug, til taket eller bunnen av munnen, samt støping rundt tannkjøttet ovennevnte tilstøtende tenner. De er nesten umulig å skille fra resten av tennene, og ikke press dine naturlige tenner.

Betraktninger

Hvis du tenker på å investere i partielle proteser, være veldig tydelig med tannlegen din om akkurat det du vil. Noen typer proteser er rent kosmetisk og må fjernes før spising eller biting. Andre kan brukes nesten identisk til naturlige tenner. Kostnaden kan også være en faktor, som de rimeligere proteser krever ofte mer vedlikehold over tid - selv om den opprinnelige investeringen er lavere.

Advarsel

Før du får partielle proteser av noe slag, ha alle tennene undersøkes nøye. Personer med tannkjøttsykdom eller allerede svekkede tenner er ikke ideelle kandidater for partielle proteser, siden sistnevnte stole på tannkjøttet og dine eksisterende tenner for å holde seg på plass. Du må kanskje ha andre tannbehandling før du begynner å bruke dine partielle proteser, for å sørge for at de ikke vil føre til at oral helse å svekkes ytterligere.

Prosedyre for partielle proteser

En delvis gebiss brukes til å erstatte en eller flere tenner. Disse apparatene kan forbedre en persons fysiske utseende. Ved å fylle i rom der tenner mangler, kan partielle proteser hindre andre tennene fra skiftende. Partielle proteser også tillate deg å tygge bedre. Selv om noen partielle proteser er flyttbare, andre er slitt permanent. Være utstyrt for en delvis protese krever flere besøk til tannlege kontor for å sikre en riktig passform.

Svømmeføtter

Flippers er partielle proteser som erstatter manglende tenner, forlater områder for naturlige tenner i mellom. Trådsløyfer er festet for å holde protesen på plass. Selv om en flipper kanskje ikke ser like naturlig som andre proteser, de er et rimeligere alternativ for å erstatte manglende tenner. Nye tenner kan også tilsettes til protesen raskt hvis en person mister flere tenner til tannråte eller periodontal sykdom. En ulempe er at den irregulære formen forårsaker disse partielle proteser for å bryte enkelt.

Fit

En avtagbar delvis protese er utformet for å hvile på tannkjøttet eller ganen. Metallspenner holde protesen på plass ved å klipse på de tilstøtende naturlige tenner. Utformingen av protesen er viktig for å hindre dannelse av plaque, særlig der protesen og naturlige tenner kommer sammen. Riktig passform hindrer også mat fra losji under protese eller mellom protesen og naturlige tenner. Noen ganger må de naturlige tennene til hvilken protesen er foldet krones, slik at protesen kan festes på en sikrere måte.

Impressions

En tannlege tar inntrykk av over- og underkjeven slik at en tanntekniker kan lage gipsavstøpninger. Teknikeren deretter posisjonerer de kunstige tennene i en voks protese som er plassert i pasientens munn. Eventuelle justeringer foretas før bunnen av den ferdige protesen er laget av akryl eller metall. Voks tannkjøtt av protesen blir da erstattet med rosa akryl å ligne den naturlige tyggegummi.

Oppfølging

Fordi formen på munnen endringer som folk blir eldre, periodisk oppfølging avtaler er nødvendig for at en tannlege kan sjekke tilpasning av protese. Hvis en delvis protese har forskjøvet seg i posisjon eller tannkjøttet trekker seg tilbake, kan en justering være nødvendig, fordi dette kan føre til proteser for å bli løst. Løstsittende proteser ofte føre til sår i munnen som kan føre til infeksjon.

Broer

Broer er utformet for å forbli permanent på plass. En bro er en falsk tann som fyller et tomrom der en tann mangler. Forankret til de naturlige tenner med metal band, gjelder tannlegen deretter harpiks eller sement å holde falsk tann på plass. Riktig montering er nødvendig ikke bare for pasientens komfort, men fordi en dårlig utstyrt bro kan skade en persons kjeven, tannkjøttet eller gjenværende tenner. Det tar vanligvis minst to besøk til en tannlege til å passe og justere en bro. I likhet med prosessen for montering av partielle proteser, tar tannlegen et avtrykk av tennene dine.

Forebygging

The American Dental Association understreker viktigheten av å rense naturlige tenner som en protese metallspenner er festet. Hvis tennene ikke er skikkelig rengjort, kan plakk bygge opp under krokene. Dette øker risikoen for tannkjøttsykdom og tannråte.

Hvordan gå med en benprotese

Et ben protese er en kunstig ben som amputerte kan bære å gjenvinne evnen til å gå igjen. En ortopediingeniør er en medisinsk faglig som vil arbeide for å tilpassede passe en etappe som vil fungere like mye som beinet amputert hadde. Mens dette protese vil bli utformet med en behagelig passform, vil amputert trenger hjelp i å kunne fungere daglig med protesen.

Bruksanvisning

Hvordan å gå med en benprotese

Delta i gåtrening med ortopediingeniør. Gåtrening er en disiplin som vil hjelpe amputert lære å gå med protesen. Denne treningen vil inkludere trening for å bidra til å utvikle styrke og fleksibilitet.

Bruk parallelle barer. En benprotese er en stor justering til en virkelig fot, og stående alene vil være en stor utfordring. Bruken av parallelle stenger vil hjelpe en amputert i evnen til å stå på sin egen. Disse barene hjelpe amputerte lære å justere sin vekt på protesen. Når man står oppnås, kan amputert begynne å gå sakte med de parallelle barer.

Bruk en ganghjelpemiddel. Når gang kan gjøres ved hjelp av de parallelle barer, kan amputerte føler at de er klare til å gå på egenhånd. Men trenger de å bruke en ganghjelpemiddel for en stund. En ganghjelpemiddel slik som en stokk kan brukes. Ved bruk av en stokk ved å holde den på den motsatte side av protesen. Den stokk og protesen skal flyttes i samme retning samtidig. Når klatring trinn, vil amputerte alltid ønsker å ta det første skrittet med sin etappe og ikke protesen.

Walk med noen. Når mottakere av en protese føler at de kan gå av seg selv, bør de gå med noen bare i tilfelle noe skjer, slik som å falle ned. Holder en annens hånd kan hjelpe amputerte beholde sin balanse før de har hatt massevis av praksis på egen hånd.

Walk bare i komfortable omgivelser. Når man lærer å gå, vil det være viktig å gå på steder som er kjent for de amputerte, for eksempel hjemme, på jobb eller gym. Denne måten, de amputerte vet oppsettet av miljøet. Belysning kan justeres for å sikre at de ser godt, at objektene er ute av veien og de amputerte kan unngå tripping. På nye steder, kan amputerte ikke har disse fordelene og snubler over noe er mer sannsynlig.

Ortose & protese Teknikker

Ortose og protesen er to metoder for å håndtere betydelig skade eller kropps misdannelse. Ortose innebærer bruk av mekaniske innretninger for å korrigere unormale eller skadelige gåmønstre. Protese innebærer bruk av menneskeskapte enheter for å erstatte manglende kroppsdeler. Teknikker for ortose og protese variere med form for skade eller misdannelse stede.

Ortose

Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons, kan legen anbefale ortose for en av flere grunner. Disse inkluderer korrigere eller forebygge foten misdannelser, støtte eller samkjøre din ankel eller fot, og forbedre den generelle daglige funksjon av ankel eller fot. Enhetene som brukes for ortose kalles orthotics. I sin enkleste form, blir de tilgjengelige som over-the-counter hæl innstikk eller fot pads du skyver inn i skoen. Imidlertid kan en orthopedist (musculoskeletal spesialist) også opprette egendefinerte orthotics designet for å passe nøyaktig profil av foten og ankelen.

For å lage din egendefinerte orthotic enhet, vil din orthopedist ta en støpt inntrykk av foten kalles en cast. Dette kastet vil bli analysert på en datamaskin med en ortopedisk tekniker, som vil bruke data fra denne analysen for å gjøre en terapeutisk enhet som samsvarer med profilen til foten din, og gir spesialisert beskyttende støtte.

Orthotics kommer i både myke og harde former. Myke orthotics er vanligvis laget av komprimerbart materiale, og fungere som støtdempere, i tillegg til å lindre ubehagelig press på foten din og øke din balanse. Din orthopedist er mest sannsynlig å anbefale denne typen orthotic hvis du lider av leddgikt, diabetessår eller alvorlige fysiske misdannelser. Stive orthotics er laget av karbonfiber eller plast, og er ment å kontrollere den generelle funksjon av foten. Du kan motta en rigid orthotic for forhold, inkludert forskjeller i lengden på bena, og stammer eller forskyvninger høyere opp på kroppen din som stammer fra fotproblemer.

Protese

Protese brukes til å erstatte en rekke ulike mangler eller syke kroppsdeler, inkludert hender, armer, ben, føtter, ledd og øyne. Enhetene som brukes for protese kalles protetikk. Kanskje de mest vanlige typer proteser er falske tenner eller gebiss, ellers kjent som tannproteser.

Hvis du trenger protese, vil legen eller kirurgen begynne tilpasningsprosessen ved å undersøke området av kroppen din som vil samhandle med ny protese. Målinger av dette området vil bli gjort i så mange detaljer som mulig for å garantere best mulig passform mellom kroppen og de menneskeskapte materialene som brukes for utskifting. Hvis du er under protese for lem erstatning, vil legene vanligvis begynne denne prosessen flere måneder etter at kroppen helbreder fra amputasjon eller andre kirurgiske prosedyrer. Dette vil gi tid til noe hevelse eller andre ettervirkninger å avta, og til slutt vil gi en mye bedre endelig passform for enheten. Når enheten er montert, vil legen din be deg om riktig bruk og vedlikehold. Du kan også få fysioterapi for å lære riktig protese kontroll.

Typer av Øvre Proteser

Typer av Øvre Proteser


Proteser er falske tenner folk bruker etter å ha mistet en eller flere naturlige tenner. Det finnes flere typer proteser som komplett, delvis, øvre og kroner. Proteser som er laget for å erstatte tenner i overkjeven kalles øvre gebiss. Tannlegen skal kunne gi deg råd, hvilken type protese er best egnet til dine behov. Typer av øvre proteser er fullført, delvis, umiddelbar, over proteser og implantat-beholdes.

Komplett eller Konvensjonelle Øvre Proteser

Komplette øvre proteser er ment å erstatte alle tennene i overkjeven, og de er direkte understøttet av den øvre kjevebeinet. I saker som involverer tanntrekking, kan komplette proteser brukes kun etter at tyggegummi er helt leget. Komforten av slike proteser er avhengig av spytt, muskel-, tunge og bein, sier Forbruker forskningsråd of America.

Delvis Øvre proteser

Partielle proteser brukes i tilfeller der bare noen få tenner mangler, og de gjenværende sunne tenner kan bli frelst. Partials noen ganger bruker en metallspenne som holder den naturlige tenner for støtte. De største fordelene med partielle proteser er at de hindrer de gjenværende naturlige tenner fra skiftende, hjelpe opprettholde tann justering og rette opp hull.

Over Proteser

Over proteser er i utgangspunktet en midlertidig apparat som bruker ett eller flere naturlige tenner eller deres rest for støtte, og derfor ikke alle naturlige tenner er trukket ut. Over tannproteser vanligvis er mer stabile fordi den naturlige roten av tennene gir vertikal støtte for de falske tenner, men de kan være mer kostbare. En av de mest vanlige typer på over protese er en krone som er plassert over tenner som har gjennomgått en rotfylling, sier medhelp.org.

Umiddelbare Øvre Proteser

Øvre proteser som er plassert rett etter utklemming og andre kirurgiske prosedyrer er kalt umiddelbare proteser. Umiddelbare proteser er nyttige fordi de beskytter eksponert vev og bistand i å tygge uten å hindre helbredelsesprosessen. I løpet av helbredelsesprosessen, bein og vev ta om lag seks måneder å krympe og stabilisere seg. Derfor umiddelbare proteser trenger justeringer et par ganger før en perfekt passform er oppnådd, ifølge Stjerne Teeth Whitening.

Implantat-Opptjent Øvre Proteser

Implantat-beholdt proteser opptre som i løpet av tannproteser, men de bruker et implantat som en bærer i stedet for det naturlige ben. Generelt mer enn to implantater er nødvendig for å støtte disse proteser, og har en tendens til å være dyre. Implantat-beholdt protesene kan være formet som en bue i stedet for å dekke hele ganen, som er noen ganger nyttig for folk som ikke kan bære full proteser.

Alternativer for Nedre Proteser

Alternativer for Nedre Proteser


Proteser er proteser brukes til å erstatte manglende tenner. Protese byggingen begynte i ca 700 f.Kr. da de etruskiske folket i Italia gjorde dem med kadaver eller dyr tenner. De mest kjente tidlige proteser var det av George Washington, som hadde et sett laget av tre. Med fremskritt i teknologien, har prosessen for tannproteser forbedres med bruken av metaller og akryl. Det er flere protese alternativer for utskifting av manglende nedre tenner.

Grunner for en lavere protese

Med riktig stell og ernæring, er mennesketenner ment å vare livet ut. Årsakene til tap av tenner variere, for eksempel medfødte defekter, forråtnelse, narkotikabruk, munn skader og visse medisinske behandlinger. Imidlertid er den vanligste årsaken til periodontal sykdom. Periodontal sykdom fører den understøttende ben rundt tennene å bli dårligere, avl bakterier, som forårsaker sykdom og tennene løsner og noen ganger kommer ut på egenhånd. Forblir ubehandlet, blir det nødvendig for tennene å bli fjernet og erstattet med en protese. Lavere proteser er en siste utvei, anbefales når tennene er allerede mangler eller kan ikke lagres. Lavere protesene er vanskeligere for pasienten å tilpasse seg enn en øvre protese.

Nedre delvis protese

En lavere delvis protese er den mest konservative protese prosedyre. Tannlegen fjerner tennene i den verste formen, mens resten som ankere for den delvise. Beste resultatene kommer fra tann fjerning og helbredelse tid før å gjøre den delvis protese. Imidlertid, for estetiske årsaker, ofte delvis må gjøres mens tennene er fortsatt på plass. Tannlegen vil fjerne dem og plassere den nye delvis direkte over utvinning området. En delvis protese vil bruke en tilpasset passform, krom ramme med metall extensions passer der tenner mangler. Rammeverket som sitter på tannkjøttet er polstret i rosa akryl kalles en sal, med realistiske tenner støpt direkte inn i salen. Metallrammen har utstikkerne som brytes rundt, holde på anker tennene. En delvis protese vil kreve en del tilpasninger for tannlegen over tid før det er fullt funksjonell.

Full Nedre protese

Full lavere proteser er laget utelukkende av akryl. I likhet med delvis protese, best resultat følger tann fjerning og helbredelse finner sted før en protese er gjort. Mange pasienter velger en umiddelbar protese, som krever tannfjerning og protesen plassert over utvinning området. Akryl anvendes for protesen ligner virketannkjøttvevet så mye som mulig. Det passer rett over ryggen av bein, på toppen av tannkjøttet der tennene ble fjernet. Funksjonelle, realistiske tennene er innebygd i akryl. Lavere proteser, enten umiddelbare eller rutinemessige, vil kreve justeringer over tid. Akryl kan være tykkere enn nødvendig, noe som resulterer i såre flekker, eller kanskje bittet er av. Vanligvis alle problemer kan løses og pasienten har en fungerende, komplett lavere protese.

Full Nedre protese med Implant Support

I løpet av årene etter tap av tenner, fortsetter bein ridge å avta fordi den ikke lenger har tenner for å støtte. Dette skjer på både øvre og nedre buer, og er mer omfattende på den nedre mønet siden det er mindre enn det øverste mønet naturlig. Ofte benet blir så tynn protesen bokstavelig flops om i pasientens munn, ikke egnet for å tygge eller snakke. En ny protese kan gjøres, men ikke før pasienten har et implantat prosedyre. Kirurgiske implantater er stål- eller titanmetallstifter som er boret inn i den gjenværende ben av den nedre mønet, en på hver side av kjeven. Av og bentap er så kritisk at tannkjøttet må være kirurgisk åpnet, med metall ramme plassert rett over benet. Den tannkjøttvev er lukket og suturert rundt den. Metallet kan integreres med benet over tid på grunn av den kunstige ben granuler. Når healing skjer, kan en ny lavere protese gjøres med presisjon vedlegg gjort å falle på plass på de utstikkende implantat skruer. Med suksess og sannsynlige justeringer, vil pasienten ha en fungerende lavere protese.

Hvordan takle fot og ben Cramps

Hvordan takle fot og ben Cramps


Hvis du har alvorlige fot eller leggkramper og forekommer de ofte bør du oppsøke lege - kanskje du har rastløse ben syndrom. Hvis du har sporadisk ben eller fot kramper, det finnes måter å takle dem, og følgende vil fortelle deg hvordan.

Hvordan takle fot og ben Cramps

•  Drikk rikelig med vann. Dehydrering er en viktig årsak til benet og foten kramper. Derfor er det viktig å drikke rikelig med vann hele dagen siden benet og foten kramper vanligvis oppstår om natten.

Unngå fot og leggkramper ved å trene. Regelmessig trening kan hjelpe deg å takle fot og leggkramper. Mange synes det lov å sykle rett før sengetid hjelper dem å unngå foten og leggkramper i løpet av natten.

Hold sengen dekker løs. Tight seng dekker kan begrense bevegelse av bena og dermed forårsaker benet og foten kramper.

Kontakt lege hvis beinet eller foten kramper er for alvorlig for deg å takle. Det er resepter som kan hjelpe med foten eller leggkramper spesielt hvis du har rastløse bein-syndrom. Bare en lege kan fortelle deg sikkert hvis leggkramper er rastløse ben syndrom eller ikke, så sjekk med din og se om du er en kandidat for Requip eller en av de andre medisiner for rastløse ben syndrom.

Ta vitaminer som kalsium og kalium. Mangelen av visse kjemikalier i kroppen kan føre til benet eller foten kramper. Legen din kan gjøre blod arbeid for å finne ut om systemet mangler disse elementene, og hvis du skal begynne en vitamin regime på en jevnlig basis for å erstatte kjemikalier systemet har tapt - dette kan være svaret på å takle disse foten og leggkramper .

Hva er en Maxillofacial protese?

En maxillofacial protese er et produkt utviklet for å reparere skader og medfødte (fødsel) skader i ansiktet, kjeven og harde og myke ganer.

Betydning

Ifølge Dental School ved UT Health Science Center San Antonio, kan maxillofacial protetikk være nødvendig for å gjenopprette vanlige funksjoner som tygging og tale, så vel som å tilfredsstille kosmetiske og sosiale behov og beskytte områder av ansiktet under strålebehandling prosedyrer.

Ansikts protetikk

Medisinsk-grade silikon gummi kan brukes til å lage ansikts protetikk som ører, øyne eller nese, ifølge American Academy of Maxillofacial protetikk. Vanligvis, produksjon av disse enhetene krever en rekke beslag for å matche dem til en persons ansiktstrekk.

Obturatorer

Protese enheter kalt obturatorer løse hull og andre defekter i den harde eller myke ganen i munnhulen. De kan også inneholde kunstige tenner.

Underkjevens protetikk

Underkjevens protetikk adressere mangler i kjeven (kjeven), gulvet i munnen og tungen. Disse enhetene kan også inneholde harde gane-elementer for å forbedre kontakten mellom ganen og tungen.

Palatal Lift protetikk

Palatal lift protetikk heve den bløte ganen for å opprettholde riktig posisjon når munnen er lukket.

Ødem i ben forårsaket av for mye jod

Jod er i matvarer vi spiser, våre krydder (salt), og det rensede vann vi drikker. Det er i vår drivstoff og havet luften vi puster, også. For mye jod kan negativt påvirke våre organer (spesielt skjoldbruskkjertelen og nyrer), som kan føre til ødem. Ifølge Center for Disease Control, "En usunn skjoldbruskkjertelen kan påvirke hele kroppen."

Perifere ødemer

Når fluid blir fanget i kroppsvev tilstanden er kjent som perifer ødem. Ødem kan oppstå hvor som helst i kroppen; Men bena - og føtter, ankler, hender og armer - er de vanligste delene av kroppen der det er erfarne, ifølge Mayo Clinic.

Årsaker

Ødem kan være forårsaket av graviditet, visse medisiner (som f.eks NSAID, eller ikke-steroide anti-inflammatoriske medikamenter) eller visse typer av medisinske tilstander, for eksempel som kongestiv hjertesvikt. Men det kan også være forårsaket av langvarig sitting (for eksempel på et fly), som et premenstruelle symptomer eller som et resultat av for mye salt - eller jod.

Jod

Jod, et naturlig element, er ikke salt, som noen kanskje tror. Imidlertid er det vanligvis tilsatt til bordsalt i USA for å forhindre mangel på jod. Jod overflødig eller jod-mangel kan føre til skjoldbrusk hormoner for å være over eller under-produsert, noe som kan påvirke din generelle helse og vekst, ifølge Center for Disease Control.

Jod, Salt, og ødem

En måte jod kan bidra til tilstanden av ødem er gjennom nyresykdom og jod forhold til salt. Nyresykdom kan hindre kroppen fra å kvitte seg med overflødig væske og salt. Det overskytende joderte saltinntaket forårsaker ekstra trykk for å danne i blodkar, resulterer i fluid oppbygging (ødem), spesielt i ben, men også i øyeområdet, ifølge Mayo Clinic.

Men andre systemer i kroppen - som sirkulasjons-og lymfesystemet - er også medvirkende til å holde væskenivået balansert, så hvis disse systemene ikke fungerer effektivt - f.eks når de har for mye iodized salt i dem - de kan bygge opp i kroppen din, ifølge Mayo Clinic. Disse systemene er også følsomme for utskeielser eller mangler i skjoldbruskkjertelen, som kan bli påvirket av jod.

Overflødig Jod

Mens kroppen trenger jod for riktig støtte av skjoldbruskkjertel hormon, trenger den bare en liten mengde av det: 10 til 15 mg, ifølge CDC --- som er mindre enn en klype salt i håndflaten. Derfor er muligheten for inntak av for mye jod svært sannsynlig.

Faktisk får vi jod fra mange ting i tillegg til bordsalt: brød, ku og geit melk, hav fisk og planter (tare), renset drikkevann, mat, desinfeksjonsmidler, hud såper, bandasjer og medisiner. Jod brukes i batterier, drivstoff, smøremidler, blekk, fargestoffer og andre kjemiske produkter som vi kommer i kontakt med i løpet av hverdagen. Alle disse har potensial til å komme inn i kroppen gjennom luften vi puster, hudkontakt eller svelging.

Er et høreapparat en protese?

Er et høreapparat en protese?


Høreapparater ta mange former, fra krone størrelse implantater, wire implantater med magneter og bein forankret høreapparater, til bak-øret og i-øret stiler som har eksistert siden tidlig på 20-tallet. I det 21. århundre, er høreapparater endelig blir anerkjent som medisinsk utstyr. Som en protese, gjenoppretter et høreapparat noe som mangler, noe tapt, og noe som er nødvendig for din livskvalitet.

Definisjon

Høreapparater er designet for å erstatte tapt hørsel - protese av natur, ja; per definisjon, nei. En protese per definisjon er en erstatning kroppsdel, lem eller øye; ikke en følelse. Hørsel er ansett som en av de fem sansene.

Funksjon

Proteser har sett store fremskritt, inkludert bevegelige lemmer, øyne som fungerer og ekte jakt ører. Selv om et høreapparat er en enhet som brukes for den medisinske behandlingen av hørselstap, er det ikke ansett som en protese.

Løsning

En mer passende definisjon, som navnet antyder, er et hjelpemiddel for hørsel. Enten bæres på utsiden eller implantert, hjelpemidler høreapparat sin brukeren ved å gi lyd-og talesignaler til hjernen.

Fordeler

En protese øret anses ikke et høreapparat. Men hvis du mangler det ytre øret, ha den erstattet kunne gjenopprette noe av hørselen. Den ytre øret blir brukt til å plukke opp og trakt i lydbølger. Øreflippen rekonstruksjon er ansett som en form for øret protese.

Expert Insight

Full øret protetikk er festet med lim eller forankret til skallebenet. Den Kraniofacial Center ved University of Illinois Medical Center har hatt suksess med bein forankret øret protetikk. Protesen kan festes til en skrue stil basen implantert i skallebenet. En skjelettforankret protese varer lenger, fører til mindre irritasjon, ser mer realistisk og er lettere å holde rent.

Typer av Protese Legs

Hvorvidt en person mister sin etappe fra en ulykke, medisinsk tilstand eller annen grunn, kan en protese eller kunstig ben hjelpe den enkelte å leve et noe normalt liv. Det finnes to grunnleggende typer av kunstige lemmer.

Under kneet

En trans-tibial, eller under-the-knee protese, brukes når pasienten har en stubbe av benet som gjenstår. De er designet med en socket, skaft (shin) og en fot. Fordi kneet er fortsatt på plass, kan pasienten vanligvis finne bedre mobilitet enn de med en over-the-knee protese.

Over Knee

Den trans-lår, eller over-the-knee protese, er for en pasient som har mistet kneet og resten av beinet hennes. Disse kunstige ben er laget av en stikkontakt, kne-system, et skaft og en fot. Den ovenfor kneet protese kan være vanskelig for pasienten å manøvrere på grunn av den detaljerte funksjonaliteten til den kunstige kneet.

Ny teknologi

Det er alltid nye fremskritt for å bedre protese ben. Otto Bock Healthcare har skapt "C- leg", som er et svært kostbart protese system som gjør at pasienten til å programmere den for løping og sykling sammen med andre atletiske evner.

Kostnad

I 2009, kostnaden for en under-the-knee protese var alt fra $ 6000 til $ 8000.

En over-the-knee protese kan koste mellom $ 10,000 til $ 35.000.

Historie

The National Academy of Sciences startet den første Artificial Limb Program i 1945 for å bedre protese teknologi de tre og kobber protese ben som ble brukt.

Hvordan dekke mangler tenner i munnen

Hvordan dekke mangler tenner i munnen


Å ha et gapende hull i munnen der en tann eller tenner skal være er ikke hyggelig. Manglende tenner kan alvorlig påvirke hvordan du ser ut, ofte til det verre. Eventuelle manglende tenner du har påvirker hvordan tennene slot sammen når du bite ned på mat. Manglende tenner kan føre til mat for å bli fanget i områder, som kan føre til tannråte og tannkjøttsykdom. Fra en kosmetisk vinkel, er det flere måter du kan kompensere for manglende tenner, alt fra kroner til partielle proteser eller et komplett sett av proteser.

Bruksanvisning

•  Sett i en fast delvis protese, som er kjent som en bro. En bro over gapet dekker opp i munnen til venstre med en eller flere tenner ved å skape en "bro" mellom de eksisterende tenner. Denne type bro er limt inn i munnen med dentalsement, mens en fjernbar bro kan fjernes av brukeren.

Sett en caps eller en krone. Caps er det beste alternativet for å dekke hull i tennene når en del av tannen mangler, fordi de kan monteres på de delvise restene av en tann. De er også nyttige for å avstive en eksisterende fylling når tannen som omgir fyllingen er nesten borte.

Bruk et sett med proteser. Dette er den beste løsningen hvis du mangler flere tenner og ønsker å dekke den resulterende gap. Det er delvis og full proteser. Partielle proteser er montert på en plast eller metallplate eller et rammeverk som er stukket inn i munnen, og holdes på plass med klips. Full proteser er utslitt når ingen tenner igjen i enten øvre eller nedre kjeve. Øvre full proteser sug på din gane å holde på plass. Hvis du gjør bære proteser, sørg for å rengjøre dem etter hvert måltid, ved hjelp av såpe eller en protese renere og en myk tannbørste.

History of Non-Tannleger Gir protese Care

History of Non-Tannleger Gir protese Care


I motsetning til i moderne tid, forble tannlege rutinemessig utilgjengelig for massene for det meste av historien. For de med nok penger, proteser laget av tre, elfenben eller til og med mennesketenner var tilgjengelig.

Hva er det?

Proteser, protetikk laget av plast, passer inne i munnen av pasienter som mangler tenner. Alternativene inkluderer full eller delvis proteser og til og med tannimplantater. Proteser tillate pasientene å spise og snakke uten hinder.

Dental Pioneers

Rundt 7000 f.Kr., håndverkere utførte noen av de tidligste kjente tannbehandling i Indusdalen. Gamle egyptiske leger var kjent for å plassere broer laget av gull wire i pasientens munn. Munker, frisører og generelle leger utført mange av de tannbehandling fra middelalderen til midten av det 19. århundre

Tidlige Proteser

Etruskerne lagde proteser fra dyr eller mennesker tenner rundt 700 BC. I Japan, de første tre proteser som ligner på moderne design dukket opp tidlig på 1500-tallet og ble brukt frem til slutten av det 19. århundre. Nær 17-tallet, begynnelsen av tannleger som barberere og generelle leger tilbudt bein-skåret proteser og senere porselen modeller.

Problemer

Tidlige proteser poserte mange problemer, blant annet dårlig passform og ubehag. Dyr tenner som brukes i proteser tendens til å råtne raskt. Blant noen av de mer alvorlige problemer på mennesketenner som brukes i proteser var mulig overføring av sykdommer.

Fakta om proteser

Proteser er en type kunstig tann erstatning for de som mangler tenner. Pasienten er i stand til å ta proteser ut om natten for rengjøring og lagring, men de fordelen av å arbeide nøyaktig det samme som sine vanlige tenner.

Komplett Proteser

Komplett proteser brukes når en person mister alle sine tenner.

Delproteser

Partielle proteser brukes når pasienter har fortsatt noen av sine gjenværende tenner. Proteser er støpt for å passe sin munn med hull for sine virkelige tenner.

Broer

En bro er en type protese som er permanent og brukes når en person er å erstatte en tann eller flere. Kronene er plassert på tennene og broen deretter festet til disse kronene.

Process

Før plassere tannproteser inne i munnen, må legen fjerne de skadde eller ødelagte tenner hvis de fortsatt. Legen gjør deretter en støpeform av pasientens tenner og bruker den til å gjøre proteser.

Time Frame

Lengden av tiden det tar å lage proteser varierer avhengig av størrelsen og formen på munningen. Generelt er det tar fra 3 til 6 uker for proteser som skal monteres og installeres.

Hvordan få øvre proteser

Hvordan få øvre proteser


En øvre protesen er en protese apparatet laget av en tannlege. Det er ikke en prosedyre som kan gjøres hjemme. En øvre protese erstatter alle de øvre tennene. Tennene kan være tapt på grunn av en rekke årsaker, selv om den mest vanlige tapet skyldes tannkjøttsykdommer, nedbrytning eller skade i munnen. En pasient kan være nødvendig å ha en protese gjort fordi deres ikke lenger passer eller det er slitt ut; eller, fordi tennene er syk og trenger å bli fjernet, som nødvendiggjør en protese blir gjort.

Bruksanvisning

Planlegge en avtale med en tannlege. Hvis du ikke har en tannlege, American Dental Association, ada.org eller 1800dentist.com kan henvise deg til en hederlig tannlege i ditt område ved spesialitet. En generell tannlege kan håndtere din protese, men en prosthodontist spesialiserer seg kunstige tenner. Spørre når du snakker med kontoret om forsikring, kan de være i stand til å fortelle deg hva din vil dekke.

Ankom valgt tannlege kontoret 15 minutter før avtalt tid. En helse historie som må fylles ut før du ser tannlegen. Dette gir tannlegen informasjon som er nødvendig for å vurdere helse og skjermer for visse hjertelidelser som kan føre til komplikasjoner i tannbehandling. Det er også den tiden da økonomiske problemer som forsikring og co-pay vil bli håndtert.

La tannlegen for å ta hel munn røntgenbilder hvis øvre tennene er fortsatt til stede. Tannlegen må kjenne sin tilstand før du foretar en avgjørelse om at proteser er nødvendig. Hvis tennene ikke er til stede, kan tannlegen fortsatt ønsker røntgenbilder for å sjekke tilstanden til de resterende bein som vil holde protesen.

Send til en muntlig eksamen av tannlege. Hvis han føler proteser er angitt, vil han ta foreløpige inntrykk av tennene for en umiddelbar protese eller tannkjøttet i tilfelle tennene mangler allerede, i den hensikt å skape en tilpasset skuffen. På dette punktet, er pasienten vanligvis utsatt til en annen avtale for å fortsette prosedyren.

Vend tilbake for neste planlagte avtale. Hvis du allerede er manglende tenner, vil denne avtalen være for en endelig inntrykk med en skreddersydd akryl skuff laget fra forrige inntrykk. Hvis tennene er til stede, vil det være å få en bit registrering i voks for umiddelbar protese. Planlegg neste avtale for å fortsette prosedyren.

Gå tilbake til neste avtale. For en rutine protese, vil dette være en voks bite registrering for at laboratoriet for å gjøre den nye protesen bite ordentlig, noe som minsker mengden justering som trengs post-protese levering. Både skygge og formen av de akryliske tenner vil bli valgt av tannlegen og pasienten for enten umiddelbar eller rutinemessige proteser. Lag en annen avtale for å gå tilbake for neste trinn i prosedyren.

•  Gå tilbake til tannlegekontoret. Dette er et viktig besøk for umiddelbar protese pasienten. Dette er vanligvis utnevnelsen der tannlegen fjerner tennene og legger protesen over åpne stikkontakter der de øvre tennene var. Pasienten vil bli instruert om ikke å fjerne protesen i minst 24 timer. Hvis dette er for neste trinn i en rutine protese, vil det være for en "prøve-in." En prøve-in er alle de kunstige tennene satt i en voks protese for pasienten å bære for noen minutter mens han sjekker sin opptreden, og avgjør om tennene møte sin godkjenning. Det vil være nødvendig for å planlegge en mer tilsetting for enten type protese.

8. Delta på den neste planlagte tannlege avtale. For umiddelbar protese pasienten, vil dette være en post-operativ sjekk. Tannlegen vil fjerne protesen fra operasjonsområdet og utføre justeringer inne i protesen hvor det kan gni tannkjøttet for hardt samt justere bittet hvis det er nødvendig. For rutinen gebiss pasienten, vil denne avtalen være for levering av protesen og for tannlegen å gjøre noen mindre justeringer som er nødvendige på bittet.

Hint

  • Det vil sannsynligvis være nødvendig for pasienten å vende tilbake til tannlegen et par ganger for å komme i bittet justert, om protesen vil være rutine eller umiddelbar. Den umiddelbare gebiss pasienten vil trenge å gå tilbake til tannlege kontoret i åtte uker for en Reline prosedyre for å fylle hullene mellom den nye protesen og tannkjøttet der healing og krymping har skjedd etter ekstraksjon.
  • Hvis protesen ble en umiddelbar protese, er det viktig for pasienten å følge rådet til behandlende tannlege til brevet for å oppnå et tilfredsstillende resultat. Gebiss bør ikke fjernes av pasienten i det hele tatt i de første 24 timer. Det bør ikke fjernes før tannlegen gjør en post operativ sjekk. Protese justeringer bør aldri gjøres hjemme; de bør bare gjøres av tannlegen.

Hvordan reparere en tann i en protese

Hvordan reparere en tann i en protese


Hvis du har en sprukket eller sprukket tann i gebiss, må du gå til tannlege eller sende protesen til en dental laboratorium deg selv å få tannen reparert. Hvis derimot en av tennene faller ut av protese og tannen er helt intakt, kan du reparere protesen selv ved å lime den inn i protesen. Ifølge Denturemedic.com, må du vokte seg for å bruke lim som ikke er laget for proteser eller bruke noen av protese lim spioneringen av ulike selskaper på internett fordi disse kan varme opp og smelte proteser samt misfarge dem.

Bruksanvisning

•  Skyll protesen under varmt vann rennende vann.

Pensle værende limet av protesen med en tannbørste. Gni forsiktig frem og tilbake i området der tannen mangler å løsne og trekke av de resterende lim. Hvis du ikke kan få det hele med tannbørste, kan du prøve å plukke den av med neglen. Vær forsiktig så du ikke riper i protesen.

Klem protesen akryl (tilgjengelig gjennom din tannlege eller en online dental lab) på protesen der tannen kom ut. Dekk hele plassen med akryl. Ikke legg akryl direkte på tann.

Plasser tann tilbake i gebiss, er forsiktig med å plassere den riktig og sikkert. Pass på at tannen er ikke slått skjevt.

Hold tann i gebiss i to minutter med tommelen på den ene siden og pekefingeren på den andre.

Rengjør overflødig protese akryl av protese med en myk klut, og pass på at du ikke berører tann.

La protesen sitte i tre timer for å sørge for at tannen er fast bundet til protesen før du spiser på den.

Hva gjør partielle proteser se ut?

For mange mennesker, kan partielle proteser være en god løsning å spredte tenner som mangler i hele munnen. Partielle proteser kan være svært naturlig utseende og selv umulig å skille fra dine naturlige tenner til observatører. Men du trenger også å faktor i hva ryggen av proteser vil se ut for din egen kunnskap og komfort.

Funksjon

Partielle proteser er utformet for å holde falske tenner på plass ved hjelp av suge og får støtte fra de gjenværende tennene på hver side. Fordi de fleste typer partielle proteser er i stor grad om ikke helt kosmetisk, er den måten at de ser ekstremt viktig. Partielle proteser er designet for å se ut som naturlige tenner.

Funksjoner

Partielle proteser kan være laget av nylon, plast, porselen eller metall. Tennene på problemet er nesten alltid porselen eller en tøff, gjennomskinnelig akryl eller plast. Resten av protesen - støttenettverket - kan være laget av plast eller nylon, så vel som metall for å holde den på plass. Partielle proteser kan fjernes på vilje i nesten alle tilfeller.

Betraktninger

Når du vurderer partielle proteser, husk at disse ikke er det samme som tannimplantater. Mens partielle proteser ser det samme som dine naturlige tenner mens de er i munnen, vil de ikke fungere på samme måte som naturlige tenner. Som et resultat, kan de påvirke måten du bite og tygge maten, eller du må kanskje fjerne dem mens du spiser.

Typer

Partielle proteser kommer i et bredt spekter av stilarter. "Flippers" ser ut akkurat som dine naturlige tenner og kan ha flere tenner lagt lett hvis du mister mer senere, men de er de minst hardføre av gjengen og chip lettest. Men med riktig vedlikehold disse billig partielle proteser kan gi inntrykk av at du har en sunn, komplett sett med chompers i årevis. Andre proteser kan gjøres helt ut av metall, noe som er bra fordi de ikke mister sin passform som tannkjøttet endrer seg over tid. Imidlertid kan disse være i stor grad synlig og kan virke skjemmende fordi de involverer så mye metall, slik at du kanskje ikke ønsker å bruke disse på fortennene. Fleksibel rammepartielle proteser er sannsynligvis den beste kamuflert av dem alle. De er laget utelukkende av plast-nylon blanding som brukes til å lage trafikk kjegler, og de bruker ikke noe metall for å holde dem på plass, men heller tynne, plast, gummi-farget strimler.

Effekter

Hvis du er først og fremst opptatt av hvordan munnen din ser ut, deretter partielle proteser kan være noe for deg. Men du må huske at partielle proteser er ikke det samme som permanente tann implantater. De må fjernes for rengjøring, og større innsatser kan måtte fjernes for å spise. Men så langt ser går, så lenge metallspenner på enkelte modeller er ikke synlig når du smiler, så din partielle proteser vil være nesten umulig å skille fra resten av din naturlige smil.

Advarsel

Før du får et par av partielle proteser, få din tannlege for å evaluere resten av din tannhelse. Hvis du har andre tenner som er svak eller opplever problemer med tannkjøttsykdom, må du kanskje disse problemene løses før du får partielle proteser. Ellers kan de nye tennene faktisk forverre problemene dine.

Hvordan lære å bruke lim til proteser

Proteser som flytter eller slip kan være pinlig og kan gjøre å spise vanskelig. Faktisk, i en studie publisert i november 2003 Journal of American Dietetics, NR Sahyoun og E. Krall funnet bevis for en sammenheng mellom kosten mangler og de som trodde sine protesene ble ikke montert riktig. Proteseadhesiver, mens ikke nødvendig for alle, og mens absolutt ikke en erstatning for riktig protese justeringer og utskifting når det er nødvendig, kan hjelpe deg med å administrere mindre glidning problemer.

Bruksanvisning

•  Forstå hvordan proteser arbeid. Myr Dentistry beskriver tetningen mellom protesen og tannkjøttet som den samme som tetningen mellom to glassruter med et tynt lag av vann mellom dem. Vannet holder protesen på plass så lenge det ikke er noen uregelmessigheter som gjør at luft inn.

Pasienter som lider av økt spyttsekresjon eller tørr munn enten oversaturate området eller ikke klarer å produsere nok fuktighet til å skape forseglingen og dermed ofte må bruke lim.

Kjenn dine alternativer. Det finnes to typer proteseadhesiver tilgjengelige: pulver og lime. Lim er vanskeligere å fjerne fra proteser enn pulver.

Mens noen klebemidler kan holde seg så lenge som 12 timer, er avhengig av en rekke faktorer som mengden av væske i munnen varigheten av tetningen, enten produsert eller konsumert, og mengden av spising og snakker man gjør.

Lim vanligvis vare lenger på øvre proteser enn på lavere proteser, ifølge SimpleStepsDental.com.

Hvis du velger å bruke pulverisert lim, rengjøre protesen med en myk børste og såpe. Skyll den grundig, og la den våte - fuktigheten på protesen er det som gjør pulveret pinne.

Strø pulveret over hele kontaktområdet på gebiss, og sett den i munnen og holde den på plass i noen sekunder.

Hvis du velger å bruke pastalim, rengjør proteser med en myk børste og såpe. Påfør pastaen til en våt eller tørr protese, selv om en våt protese er foretrukket.

Dot limet langs kontaktflaten. Limet skal ikke sprute ut sidene når du trykker den på plass. Eksperimentere med kvantitet. Begynn med en liten mengde og øke den til du har oppnådd en komfortabel forsegling.

Hint

  • Følg produsentens retningslinjer for dentaladhesiv bruk. Store mengder lim kan skade tannkjøttet og erodere benbygning.
  • Lim ER IKKE en erstatning for vanlige protese justeringer.

Slik holder de øvre proteser i munnen

Slik holder de øvre proteser i munnen


Proteser, eller falske tenner, er et realistisk alternativ for de som har mistet det meste eller alle sine ekte tenner. Det er naturlig å kjøre tungen over din nye proteser som de er fremmedlegemer i munnen, men kontinuerlig bevegelse med tunge, lepper eller kjeven kan føre til proteser for å bli ford i munnen. Hold øvre proteser på plass gjennom forsiktig protese søknad og re-lære å bevege kjeven og tungen.

Bruksanvisning

•  Påfør tre eller fire klatter av proteseadhesivene - omtrent på størrelse med en blyant viskelær - til øvre proteser. Avstå fra å fylle hele gebiss med lim som dette vil ikke holde protesene på plass, eller hjelpe dem å passe bedre. Prøv å plassere to klatter på en side av de øvre tannproteser og to klatter på den andre side for å danne en rektangulær form inne i den øvre tannproteser.

Monter øvre gebiss i munnen slik at de sitter behagelig. La limet binde seg til taket av munnen din i 2 til 3 minutter. Press tungen mot de øvre proteser for å hjelpe dem å holde seg.

Hold klar over tungen og leppe bevegelse. Ofte folk vil fikle med sine proteser via deres tunger og lepper, så å være klar over slik bevegelse vil bidra til å holde øvre proteser på plass. Se også etter tegning tungen tilbake når du åpner munnen eller sette kjeven i unaturlige posisjoner, som begge kan føre til proteser for å løsne. I stedet prøver å holde tuppen av tungen din i kontakt med dine nedre tennene så ofte som mulig, spesielt når ler eller hoster.

Spis myk mat som du kan tygge lett når først bli vant til iført proteser. Gå videre til mer vanskelige matvarer gradvis, men seigere matvarer og tannkjøtt bør alltid unngås når iført proteser. Ikke prøv å bite av matvarer, for eksempel maiskolbe, som kan løsne både øvre og nedre gebiss.

Praksis snakker med proteser i å unngå tunge og leppe bevegelser som beveger proteser. Prøv å lese høyt for å re-lære å snakke tydelig med proteser i mens du flytter dem så lite som mulig.

Hint

  • Snakk med en tannlegespesialist om protese problemer for informasjon om bedre tilpassede tannproteser.
  • Hvis du føler proteseadhesivene oser ut av proteser, har du brukt for mye av produktet.
  • Rengjør protesene regelmessig for å unngå avsetninger under proteser som kan resultere i såre flekker på tannkjøttet.
  • Ta alltid protesene før du går til sengs.
  • Proteseadhesivene er laget med sink, derfor dreven lim bruk og svelging kan resultere i sink toksisitet. Symptomer på sink toksisitet inkluderer prikking i armer, hender, føtter og ben, alvorlig øyeirritasjon og GI systemet er tettet.