Digidexo.com

tynntarmen sykdommer

De vanligste årsakene til anemi

Anemi er en vanlig blodsykdom. Kroppen trenger ulike næringsstoffer for å utføre viktige funksjoner som å lage røde blodlegemer. The Mayo Clinic skriver: "Røde blodlegemer transporterer oksygen fra lungene til alle deler av kroppen din." Uten mange friske røde blodceller i kroppen, mennesker lider av en rekke symptomer fra svakhet til hukommelsestap. Det noen vanlige årsaker til anemi som kan vanligvis utbedres.

Blood Loss

Blodtap er den viktigste årsaken til anemi. Tunge menstruasjon, livmor fibroids, magesår, og kolon polypper er bare noen få situasjoner som kan føre til blod og jern tap.

Jernmangel

Mange mennesker lider av anemi på grunn av lave nivåer av jern eller et problem i å absorbere jern. Dette mineralet er viktig i produksjon av hemoglobin som gir blodet dets røde farge.

Vitamin C-mangel

En diett lav på frukt og grønne bladrike grønnsaker kan føre til mangel på vitamin C. I tiden anemi kan utvikles.

Folatmangel

Folat er en av B-vitaminer. Det er også kjent som B-9. Som vitamin C, hvis kroppen ikke får nok av disse vitaminene, utvikler vitamin mangel anemi.

Vitamin B-12 mangel

Mangel på vitamin B-12 fører til pernisiøs anemi.

Tynntarmen Sykdommer

For noen er en sykdom i tynntarmen slik som cøliaki eller Crohns sykdom fører til en manglende evne til å absorbere vitaminer B-12, C og folat. Hvis kroppen ikke kan absorbere disse nødvendige næringsstoffer, utvikler anemi.

Sykdommer i tynntarmen

Den tynntarmen er røret som forbinder magen til tykktarmen. Den tynntarmen er mye lengre enn den tykktarmen, og er ansvarlig for å absorbere det meste av næringsstoffer fra maten når den passerer gjennom. Flere sykdommer angriper tynntarmen. Andre sykdommer som kan angripe forskjellige deler av kroppen kan også manifestere seg selv i den lille tarm.

Cøliaki

Cøliaki sykdom er et immunsystem lidelse forårsaket av en reaksjon på gluten. Gluten er et protein som finnes i mange matvarer, særlig hvete og korn. Cøliaki sykdom forårsaker redusert absorpsjon og fordøyelse av næringsstoffer i tynntarmen. It symptomer er vekttap og diaré. Behandles vanligvis ved å unngå gluten i kosten, gjenstridige tilfeller av cøliaki krever behandling med medisiner.

Crohns sykdom

Crohns sykdom er en betennelsessykdom i tarmene. Denne sykdommen påvirker slimhinnen i både små og store tarmen. Dens symptomer inkluderer sterke magesmerter, diaré og selv underernæring. Crohns sykdom sprer seg ofte dypt inn i fordøyelses vev og kan forårsake en livstruende situasjon hvis sår trenge helt gjennom tarmvevet. Det finnes ingen kur for Crohns sykdom, men det finnes behandlinger tilgjengelig for å minske symptomene.

Sklerodermi

Sklerodermi er en kronisk autoimmun revmatisk sykdom som kan påvirke den lille tarmen. Det fører til atrofi av muskel lag av tarmvevet og erstatter den med bindevev. Det er forbundet med Malabsorpsjon av næringsstoffer og fører til underernæring hvis venstre ubehandlet. Det finnes ingen kur, men behandlinger sikte på å holde symptomene under kontroll.

Whipple sykdom

Whipples sykdom er en sjelden infeksjonssykdom forårsaket av bakterien Tropheryma wippleii. Det påvirker flere områder av kroppen, men tynntarmen er den mest vanlige organ påvirkes. Tidlige symptomer er smerter i ledd og feber. Senere symptomer kan ikke vises før flere år senere, og kan inkludere magesmerter, diaré, intestinal blødning, foul smelling fet avføring, hovne lymfeknuter og tretthet. Aggressiv antibiotikabehandling og væske erstatning er nødvendig.

Kreft

Kreft i tynntarmen er ekstremt sjeldent. Disse kreft inkluderer intestinal lymfom, leiomyosarkom og adenokarsinom. De fleste kreft i tynntarmen er et resultat av metastase av kreft fra et annet område. Behandling består av kirurgisk fjerning av tumoren, kjemoterapi og stråling for å ødelegge resterende kreftceller. Prognose for de fleste små tarm kreft er ikke bra, da kreft er vanligvis i senere stadier før deteksjon oppstår.

Sykdommer som forårsaker bentap

Hva er Bone Loss?

Bentap er den raske nedbrytning av gamle benmaterialet før ny benmateriale blir produsert. Bones er fulle av mineralforekomster og består av kalsium. Kalsium og andre materialer er brutt ned i løpet av bein som åpner for nyere og friskere innskudd til fornyet styrke og tetthet. Men med bein tap, er styrke og pålitelighet av bein tapt, og de blir svake og sprø, noe som kan føre til en rekke helseproblemer, inkludert gjentatte brudd og sprekker.

Sykdommer som forårsaker bentap

Det er flere sykdommer som forårsaker tap av beinmasse, inkludert osteoporose, anorexia nervosa, hyperparathryodism, revmatoid artritt og cøliaki sykdommer.
Ifølge Mayo Clinic, osteoporose forårsaker bein å svekke og bli utsatt for brudd og pauser. Osteoporose skaper hull eller porer i benet derved forårsaker tap av strukturell integritet.

Anorexia nervosa er en spiseforstyrrelse i et individ som forsøk på å opprettholde en kroppsvekt som er lavere enn normalt, og gir ikke legemet med de nødvendige mengder næringsstoffer og proteiner. Mangelen av kalsium og næringsstoffer fører til tap av benstyrke og tetthet. Hyperparathyrodism er en medisinsk tilstand der skjoldbruskkjertelen skaper overskudd av skjoldbruskkjertelen hormon. Hormonet fører til en rekke kropp og helseproblemer, inkludert redusert høyde, tretthet, leddsmerter, muskelsvakhet og tap av bein samt bensmerter og sprekker i lengre bein i kroppen.
Revmatoid artritt er en sykdom som forårsaker betennelse i bein ledd og vev rundt dem. Det kan også føre til trøtthet, muskelsmerter, smerter i kroppen, generelle kroppen svakhet og ekstrem stivhet. I denne sykdommen, kan legemet feil aspekter og deler av benene som bakterieceller og angriper dem, og dermed forårsaker bentap og benskjørhet.

Som definert av National Digestive Diseases Information Clearinghouse, er cøliaki en sykdom som ødelegger tynntarmen og hemmer kroppens opptak av næringsstoffer. Lider kan ikke behandle gluten, et protein fra brød. Cøliaki er en autoimmun sykdom - kroppens immunsystem angriper seg selv ved en feiltakelse. På grunn av den skade på tynntarmen, er kroppen i stand til å absorbere kalsium som er nødvendig for utviklingen av bein. Cøliaki lider kan vise tegn på bentap.

Bone Loss Treatment

Bentap behandles via forebygging ved å vedta en diett med store mengder kalsium. Matvarer som ost, melk, fisk, mandler og grønnsaker anses kilder til kalsium. Vitamin D er foreslått for bentap lider også. Andre metoder foreslått for bentap inkluderer trening, lavt inntak av alkohol og medisiner som behandler den aktuelle sykdommen.

Utbredte genetiske sykdommer

Utbredte genetiske sykdommer


Genetiske sykdommer er forårsaket av delesjoner, tilsetninger eller endringer av genetisk materiale i kroppen. Noen av de mest utbredte genetiske sykdommer inkluderer Angelmans syndrom, Canavan sykdom, cøliaki og Down syndrom. Personer med genetiske sykdommer har en vanskelig tid å leve på en dag-til-dag basis, og noen genetiske sykdommer føre til døden. Ifølge genetisk sykdom Foundation, er det over 6.000 genetiske lidelser som påvirker mennesker over hele verden.

Angelmans syndrom

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, Angelman syndrom fører utviklingsmessige forsinkelser samt nevrologiske problemer. Nyfødte babyer vil ikke vise symptomer på Angelmans syndrom ved fødselen. Innenfor de første månedene etter fødselen, tegn på Angelman syndrom inkluderer utviklingsmessige forsinkelser. Beslag vanligvis sted i løpet av de første to-tre årene av livet.

Det er ingen måte å behandle Angelmans syndrom, men de fleste leger foreskrive medisiner for å hjelpe personer med Angelmans syndrom forebygge anfall. Personer med Angelmans syndrom har alvorlige utviklingsmessige forsinkelser, motoriske vansker samt tale begrensninger. Personer med Angelmans syndrom leve like lenge som andre mennesker gjør. Angelmans syndrom påvirker ca ett i 16.000 mennesker.

Canavan sykdom

Canavan sykdom er en tilstand som er arvelig genetisk og påvirker kroppens evne til å bryte ned eller forbrenne asparaginsyre. Ifølge Medline Plus, Canavan sykdom resulterer i en mangel på enzymet kalles aspartoacylase. Mangel på aspartoacylase resulterer i N-acetylaspartic syre bygge opp i hjernen. Dette fører til hvite hjernemassen å gradvis bryte ned. Canavan sykdom fører til nedbryting av nervesystemet og nesten alltid resulterer i døden. De fleste babyer med Canavan sykdom dø innen 18 måneder, og få pasienter leve til voksenlivet.

Cøliaki

Ifølge Mayo Clinic, er cøliaki en fordøyelses tilstand som er forårsaket av inntak av protein gluten. Protein gluten finnes i mange matvarer som inneholder hvete slik som pizza og pasta. Når personer med cøliaki spiser mat som har protein gluten en immunreaksjon utløses i sin tynntarmen. Denne immunreaksjons skader på overflaten av deres tynntarmen og påvirker deres evne til å absorbere visse typer av næringsstoffer. Hvis cøliaki ikke behandles, kan det føre til underernæring, tap av bentetthet, laktoseintoleranse, kreft og nevrologiske komplikasjoner. Risikofaktorer på cøliaki inkluderer type 1 diabetes, Down syndrom, autoimmun thyroid sykdom og mikroskopisk kolitt.

Down syndrom

Medline Plus forklarer at Down syndrom er en genetisk lidelse der enkeltpersoner har 47 kromosomer i stedet for det normale antall 46. Down syndrom er vanligvis forårsaket av det 21. kromosom lage en ekstra kopi av seg selv. Ifølge American Academy of Family Physicians, er 9,2 babyer av 10.000 født med Downs syndrom i USA. Symptomer på Down syndrom inkluderer flatet ansiktstrekk, stikker tungen, lite hode, oppover skrå øyne, uvanlig formet ører, dårlig muskel tone, korte hender, korte fingre og overdreven fleksibilitet, ifølge Mayo Clinic.

Muskeldystrofi

Ifølge Mayo Clinic, muskeldystrofi refererer til en gruppe av muskelsykdommer som er genetisk arvede. Muskeldystrofi resulterer vanligvis i muskelfibre blir skadet og frivillige musklene blir svakere etter hvert som sykdommen utvikler seg. Ifølge National Institute of Health, er mellom 400 og 600 barn født med muskeldystrofi hvert år i USA.

Ulike genetiske sykdommer

Genetiske sykdommer eller forstyrrelser er forårsaket av en mutasjon i gener innenfor DNA, i henhold til Medline Plus. Genetiske lidelser kan være arvet fra en forelder og er noen ganger gått ned gjennom flere generasjoner i en familie.

Autisme

Autisme er et medisinsk begrep som brukes til å beskrive en gruppe hjernesykdommer som kalles gjennomgripende utviklingsforstyrrelser, ifølge Autism Speaks. Omtrent én av 100 barn blir født med autisme, men ikke alle tilfeller av autisme er forårsaket av en genetisk sykdom. Autisme forårsaker alvorlige utviklingsmessige forsinkelser sosialt og mentalt.

Angelmans syndrom

Angelmans syndrom påvirker ca én av 15.000 babyer og resulterer i alvorlige utviklingsmessige forsinkelser samt beslag, ifølge Angelmans syndrom Foundation. Det er i dag ingen kur for Angelmans syndrom.

Cøliaki

Ifølge Mayo Clinic, er cøliaki en genetisk sykdom som påvirker fordøyelsen og utløses av forbruket av gluten. Cøliaki skader slimhinnen i tynntarmen, som gjør det vanskelig for kroppen å absorbere næringsstoffer.

Fargeblindhet

Medline Plus sier fargeblindhet skyldes en genmutasjon mesteparten av tiden. Personer med fargeblindhet se fargene forskjellig fra andre mennesker, men det gjør vanligvis ikke gjøre livet svært vanskelig.

Canavan sykdom

Canavan sykdom er en arvelig genetisk tilstand som påvirker metabolismen av asparaginsyre, ifølge Medline Plus. Canavan sykdom fører til nedbryting av nervesystemet, og folk med Canavan sykdom dør vanligvis før fylte 18 år.

Gastrointestinale sykdommer

Din mage-tarmkanalen er sannsynligvis en av de viktigste systemer i kroppen. Det fordøyer mat for drivstoff og gir næring til kroppen. Det er flere sykdommer og forstyrrelser enn det som kan komme over i mage-tarmkanalen.

Cøliaki

Cøliaki utløses ved å spise mat som inneholder gluten, som pasta eller et annet produkt som inneholder rug, hvete eller bygg. Cøliaki påvirker villi, ørsmå hår som utstikkere i tynntarmen, ved å skade dem og redusere deres evne til å absorbere næringsstoffer. Den eksakte årsaken til cøliaki er ukjent, men de med en umiddelbar familiemedlem med cøliaki er mellom 5 og 15 prosent større sannsynlighet for å ha det. Det er ikke noen typiske tegn på cøliaki; Men folk som har sykdommen ofte beskriver følelsen oppsvulmet og har magesmerter. Cøliaki, hvis ubehandlet, kan føre til malabsorpsjon, som oppstår når kroppen ikke er riktig fordøye mat og absorbere næringsstoffer. Malabsorpsjon kan forårsake vekttap, osteoporose og anemi. Det finnes ingen kur for cøliaki, så unngå matvarer som inneholder gluten er viktig.

Leverkreft

Leverkreft oppstår når unormale celler vokse ukontrollert i leveren. Symptomer på leverkreft er kvalme, oppkast, abdominal hevelse og en forstørret lever. Årsaken til leverkreft varierer fra sak til sak. Noen leverkrefttilfellene har en ukjent årsak, men noen ganger, for eksempel, kan noe sånt som en hepatitt infeksjon forårsake leverkreft. Behandlingsmulighetene for leverkreft inkluderer fjerning av en del av leveren, levertransplantasjon, strålebehandling og kjemoterapi.

GERD

GERD er et akronym for gastroøsofageal reflukssykdom. Med GERD, betyr muskel nederst i spiserøret lukkes ikke skikkelig og lar magesyre og galle til å reise tilbake opp i spiserøret; denne situasjon er kjent som syre refluks. Symptomer på GERD er halsbrann, brystsmerter og problemer med å svelge. Over-the-counter antacida er vanligvis det første løpet av behandlingen, så vel som produkter som reduserer mengden av syre som produseres, slik som Pepcid AC. Hvis disse ikke fungerer, er reseptbelagte syre reducers brukt eller en barriere er plassert inn i spiserøret for å holde syre fra å komme opp igjen.

Viral gastroenteritt

Viral gastroenteritt, også kjent som magen influensa, smitter ved kontakt med noen som allerede er smittet. Bakteriene som forårsaker viral gastroenteritt er oftest gått gjennom fecal til muntlig kontakt. For eksempel, hvis noen som tilbereder maten ikke vaske hendene før du håndterer mat, kan du kontrakt viral gastroenteritt. Det er ingen bestemt behandling for viral gastroenteritt; den beste ideen er å lindre symptomene på diaré, kvalme og oppkast. Vask hendene grundig og holde avstand fra alle som kan være infisert for å unngå å pådra viruset.

Fordøyelsesbesvær

"Fordøyelsesbesvær" er brukt for å beskrive generelt ubehag i magen. Symptomer på dårlig inkluderer kvalme, oppkast, raping og oppblåsthet. Vanlige årsaker til dårlig er overspising, røyking, krydret mat eller nervøsitet. Antacida eller en H-2-reseptorantagonist, for eksempel Pepcid AC er de vanlige behandlinger. H-2-reseptor-antagonister redusere mengden av magesyre produsert.

Sykdommer i Duodenum

Den duodenum er den første del av tynntarmen. Det begynner rett nedenfor pylorus på bunnen av magen og strekker seg til jejunum, den andre delen av tynntarmen. Det er en del av fordøyelsessystemet og bidrar til å bryte ned maten og fjerner næringsstoffer for å slippe dem inn i blodstrømmen. Mens det er sykdommer som kommer i tolvfingertarmen, er det oftest rammet av sykdommer i sine naboer.

Crohns sykdom

Crohns sykdom er en inflammatorisk tarmsykdom som påvirker slimhinnen i fordøyelseskanalen. Det kan føre til alvorlig diaré, magesmerter og underernæring. Vanlige symptomer er blod i avføringen, magekramper og tap av appetitt. Det kan også føre til feber, hudsykdommer, tretthet og magesår. Det finnes ingen kur for Crohns, men med behandling det kan gå inn i langsiktige remisjoner. Behandlingen omfatter bruk av anti-inflammatoriske medisiner, immun-system dempere, antibiotika, vitaminer og endringer i spisevaner.

Cøliaki

Cøliaki er en arvelig fordøyelsessykdom som forårsaker en immunreaksjon i tynntarmen når produkter som inneholder gluten er inge. De immunreaksjon skader overflaten av tarmen og skaper en manglende evne til å absorbere visse næringsstoffer. Dette fører til vitamin-mangel, som kan forårsake skade på hjernen, nervesystemet, ben og lever. Cøliaki har ingen definerende symptomer, men kan føre til diaré, magesmerter og oppblåsthet samt utslett, depresjon, muskelkramper og munnsår. Det er ingen kur, men det er lett å administrere ved å unngå mat med gluten.

Magesår

Magesår er åpne sår i slimhinnen i spiserøret, magesekken og tynntarmen. De kalles duodenum-sår når finnes i tolvfingertarmen. De fleste er forårsaket av en bakteriell infeksjon kalt Helicobacter pylori. H. pylori bor i slimete slimhinnen i mage og tarm og kan aldri føre til et problem. Men noen ganger kan det inflame slimhinnen og lage sår. Regelmessig bruk av smertestillende medikamenter, røyking og overdreven drikking kan også forårsake magesår. Brennende smerter i området rundt sår er det vanligste symptomet. Mer alvorlige symptomer er oppkast blod, vekttap og endringer i appetitt. Antibiotika, antacida og medisiner som Pepto-Bismol at pels fôr brukes som behandling.

Duodenal Cancer

Duodenal kreft starter i tolvfingertarmen, og kan påvirke andre deler av magesekken eller tynntarmen. Symptomer inkluderer mindre magesmerter, sår-lignende smerter, ryggsmerter, tap av energi, blek avføring og lys urin. Den kan behandles ved resectioning tarmen for å fjerne tumor samt med kjemoterapi.

Intestinal obstruksjon

Intestinal obstruksjon er en blokkering i tarmen som holder maten fra å komme gjennom. Mulige årsaker er brokk, sammenvoksninger eller svulster. Blokkeringen kan føre til magesmerter og hevelse, kvalme, oppkast, og en manglende evne til å passere avføring eller gass. Uten behandling kan tarmen dø, noe som fører til perforering av tarmen, alvorlige infeksjoner og sjokk. Sykehus er nødvendig for behandling, og kan involvere kirurgi.

Hva Infeksjoner og sykdommer forårsake diaré?

Hva Infeksjoner og sykdommer forårsake diaré?


En person med diaré passerer vassen, løs avføring mer enn tre ganger om dagen. Diaré kan vare noen dager, og kan løse uten behandling, men, hvis langvarig, kan diaré føre til alvorlige bivirkninger. Diaré er forårsaket av virus, bakterier, parasitter, matintoleranse og intestinale sykdommer eller forstyrrelser.

Gastroenteritt

Noen ganger referert til som "magen influensa," gastroenteritt er forårsaket av bakterier, parasitter og virus. Til tross for sitt kallenavn, er gastroenteritt ikke en type influensa, men en sykdom spres ved inntak av forurenset vann eller mat og kontakt med en smittet person. Symptomer på gastroenteritt kan inkludere diaré, hodepine, oppkast, frysninger, feber og magesmerter.

Matforgiftet

Mat forurenset med bakterier, parasitter eller virus forårsaker matforgiftning. Forurenset mat kan ha mikroorganismer på det når du kjøper den, kan bli smittet under behandlingen eller emballasje, eller kan oppstå hvis maten ikke holdes varm eller kald nok. Symptomer på matforgiftning er diaré, kvalme, oppkast, urolig mage og magekramper.

Cøliaki

Cøliaki er en genetisk sykdom der tynntarmen er skadet ved inntak av matvarer med gluten. Gluten finnes i mange matvarer og non-food stoffer inkludert bygg, rug, hvete, vitaminer og limet på konvolutter og frimerker. Symptomer på cøliaki forskjellig fra person til person, men kan inkludere diaré, magesmerter, irritabilitet, gass, tretthet, humørsvingninger, vekttap, redusert vekst og et kløende hudutslett med blemmer.

Irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm-syndrom (IBS) er en sykdom i tarmen. Det kan være invalidiserende på grunn av symptomene, men det trenger ikke føre til varig skade på tarmen. De viktigste symptomene på IBS manifest i magen som smerter, oppblåsthet og ubehag. Andre symptomer inkluderer hyppig diaré og forstoppelse, noen ganger som alternerer mellom de to.

Inflammatorisk tarmsykdom

To typer av inflammatorisk tarmsykdom (IBD) er Crohns sykdom og ulcerøs kolitt. Crohns sykdom er en lidelse som fører til irritasjon og hevelse i munnen, spiserøret, magen og tarmene som følge av sårdannelse. De viktigste symptomene på Crohns sykdom er diaré og magesmerter. Andre symptomer er blødning fra endetarmen, anemi, vekttap, hudproblemer og feber. Hos barn kan Crohns sykdom bremse vekst og utvikling.

I ulcerøs kolitt, sår og betennelser forekommer i kolon og rektum. De viktigste symptomene på ulcerøs kolitt er blodig diaré og magesmerter. Andre symptomer på ulcerøs kolitt er tretthet, anemi, vekttap, rektal blødning, tap av matlyst, hudlesjoner og leddsmerter. Denne tilstanden kan også forårsake bremset vekst hos barn. Symptomer på denne sykdommen kan variere fra mild til alvorlig.

Laktoseintoleranse

Laktoseintoleranse er manglende evne til å fordøye mat som inneholder laktose, fordi du ikke har nok laktase enzym som er nødvendig for nedbryting av laktose. Melk, smør, ost, fløte og myse alle inneholder laktose. Etter du får i deg mat som inneholder laktose du kan få diaré, urolig mage, gass og hevelse i magen.

Advarsler

Ta kontakt med din lege hvis diaré er ledsaget av feber større enn 102 & # x30A; F, hvis du har blod i avføringen, hvis diaré vedvarer i mer enn tre dager, eller hvis du utvikler alvorlig smerter i endetarmen eller magen.

Drikk rikelig med væske for å erstatte disse væsker tapt med diaré fordi dehydrering er en potensielt alvorlig bivirkning. Tegn og symptomer på dehydrering inkluderer tørste, tørr hud, tretthet, nedsatt vannlating, svimmelhet og mørk urin.

Denne artikkelen er ment som et pedagogisk verktøy, for ikke å diagnostisere symptomer.

Furu Phytosterols for autoimmune sykdommer

Fytosteroler er i det vesentlige steroler som er avledet fra planter. Disse er forbindelser som er meget effektive i å modulere immunsystemet. Fytosteroler har vært kjent for å være i stand til å behandle symptomer forårsaket av mange forskjellige autoimmune sykdommer. De fytosteroler øke aktiviteten av noen spesifikke celler i kroppen, og også bidra til å inhibere aktiviteten av spesifikke celler i immunsystemet, for derved å behandle autoimmune sykdommer uten å svekke den samlede immunitet i kroppen.

Pine Phytosterols for Ulcerøs kolitt

Mens det har ikke vært noen vesentlige studier knytter handlingen av steroler og olins med ulcerøs kolitt, har laboratorietester antydet at disse kjemikaliene kan bidra til å kontrollere skaden gjort seg til slimhinnen av immunsystemet. Fytosteroler har en tendens til å senke farten på inflammasjon ved å redusere frigivelse av inflammatorisk faktorer. De kan også regulere de nyttige T-celler for å øke balansen av immunrespons i kroppen. Videre kan fytosteroler hjelpe spark i restitusjons mekanismer også.

Pine Phytosterols for Hypertyreose

Når immunsystemet begynner å angripe skjoldbruskkjertelen, kan det være mange alvorlige virkninger på veksten av kroppen. Furu fytosteroler en tendens til å minske den spesifikke immun faktor, også kjent som interleukin 6, som er primært ansvarlig for utløsing av av autoimmun reaksjon. Thyroideafunksjonen får lov til å fortsette til det normale når de autoimmune reaksjoner utløses av.

Pine Phytosterols for Lupus

Lupus er en tilstand som stammer fra overproduksjon av auto-antistoffer. Disse auto-antistoffer, når den slippes inn i kroppen, forårsake betydelig skade på legemet ved å ødelegge friske organer. Furu fytosteroler spesifikt rettet mot de T-celler som har en tendens til å hemme dannelsen av antistoffer. Fettet av anlegget balanserer også syntesen av kroppens immunfaktoren slik at viruset, som utløser frigjøring av auto-antistoffer, kan bli ødelagt og fjernet fra kroppen.

Pine Phytosterols for cøliaki

Cøliaki er en autoimmun lidelse som skader tynntarmen, forårsaker dårlig opptak av næringsstoffer. Fytosteroler har evnen til å inhibere produksjonen av spesifikke immunceller, mens den tillater andre immunceller for å fortsette sin normale funksjon. På denne måten, auto-antistoffer, som angriper intestinal vegger og forårsake skade og inflammasjon til organet, kan kontrolleres. I mellomtiden forblir legemet immun mot ytterligere angrep fra bakterier og virus, fordi fytosteroler tillate immunfaktor for å fortsette å fungere.

Betraktninger

Det er mange planter og frukter som fytosteroler kan ekstraheres, men furutrær har flere mengder fett og fytosteroler enn de fleste andre planter som disse kjemikaliene blir hentet opp. Imidlertid, de ekstraksjonsprosesser trenger å være optimale for de fytosteroler for å være effektiv mot autoimmune lidelser. Hvis produsert og administrert riktig, kan fytosteroler også hjelpe i å reparere eventuelle skader som er forårsaket på grunn av autoimmune sykdommer.

Hvilke sykdommer er genetiske?

Genetiske sykdommer er sykdommer som følge av en abnormitet i en persons gener. Mutasjonen kan variere fra en liten endring i ett gen for å påvirke en hel sett av kromosomer. Selv om det er miljøfaktorer som kan føre til at noen sykdommer, mange er på grunn av en persons DNA. Med andre ord er den egenskap føres til barn med minst én av foreldrene. Arvelige lidelser er vanligvis vurdert og behandlet av leger med bakgrunn i genetikk. Profesjonelle genetikk rådgivere vanligvis hjelpe disse genetikere ved å gi råd til pasientene.

Colon Cancer

Det er normalt for våre celler å vokse og dele for å vedlikeholde kroppen vår og sørge for at våre systemer fungere skikkelig. I noen mennesker, de prosessene som fører tilsyn med multiplikasjon av celler bryte ned og veksten av celler blir ukontrollerbar. Denne feilen er det som fører til svulster bearbeiding og bli kreft.

Tykktarmskreft vokser i cellene som danner slimhinnen i tykktarmen.
Risikofaktor for personer med en familie historie av tykktarmskreft er høyere sammenlignet med den generelle befolkningen. Dette gjelder spesielt når det er et familiemedlem som ble smittet av kreft før fylte 50. To genetiske sykdommer, familiær adenomatøs polypose (FAP) og arvelig non-polypose tykktarmskreft (HNPCC), er kilder som fører til unaturlig vekst og mutasjon av visse gener.

Cystisk fibrose

Sykdommer som er genetisk i naturen inkluderer cystisk fibrose, eller CF. Det er en arvelig lidelse som påvirker luftveiene og fordøyelsessystemet til sine ofre. Noen kroppens vev har fôr som gir en glatt vann-lignende materiale som heter slim. Slim fukter kroppens organer, og er også medvirkende i å beskytte dem fra infeksjon. CF forårsaker slim for å bli tykk og seig og til slutt påvirker lungene ved blokkerer luftveiene. Denne tilstanden kan føre til infeksjoner som kan føre til betydelig skade på lungene.

Slimet også forårsake blokkeringer i kanaler og rør som er plassert i bukspyttkjertelen. Dette hindrer fordøyelsesenzymer som er gjort i bukspyttkjertelen fra reiser til tynntarmen der de trengs for å bryte ned maten. Den manglende enzymer forstyrrer tarmenes evne til å assimilere fett og proteiner, noe som kan føre til feilernæring, så vel som vitamin-mangel. CF fører også til at kroppen mister en betydelig mengde salt når man svetter.

Brystkreft

Bare fem til ti prosent av brystkreft og eggstokkreft tilfeller er forbundet med en persons arvelig bakgrunn. Disse sakene kommer fra enten BRCA1 (kromosom 17) eller BRCA2 (kromosom 13) gener, som samler ødelagte og muterte kromosomer. Forskere har konkludert med at BRCA1 og BRCA2 er ansvarlig for å reparere feil DNA. Kvinner som får disse cellulære mutasjoner har en høyere sannsynlighet for å oppleve kaotisk cellevekst samt kreft. I tillegg kan menn som bærer unormale gener kontrakt bryst- eller prostatakreft.

Alzheimers sykdom

Alzheimers sykdom fører til en person til tap hjernens funksjoner, som for eksempel språk, tanke og minne. Det er også forbundet med demens. Alzheimers oppstår når cellerester, plakk og mikrotubuler (celle-støtte) akkumuleres på hjernen og skader de friske cellene i området. Et gen på kromosom 19, apolipoprotein (apoE) er link til den mest utbredte formen for sykdommen, som typisk oppstår etter fylte 65 år.
Mennesker har tre typer apoE; det er imidlertid apoE4 som øker risikofaktor for folk å få Alzheimers sykdom. De to andre former antas å gi beskyttelse mot Alzheimer. Sjeldne former av Alzheimers sykdom er forbundet med unormale gener funnet på kromosom 1, 14 og 21.

Sigdcelleanemi

Sigdcelleanemi er en annen sykdom som er genetisk. Kroppens røde blodceller inneholder et protein som kalles hemoglobin som bistår ved fordeling av oksygen fra lungene til andre områder av kroppen. De røde blodlegemer har vanligvis en sirkulær form og er ettergivende, noe som gjør dem i stand til å reise uhemmet skjønt den smale passasje av blodkar. Når et kromosom 11 genet muterer, kan hemoglobinmolekylene ikke utvikle riktig.
Sigdcelleanemi blir så kalt fordi de røde blodcellene dannes i form av sigd verktøy som brukes til å kutte hvete. Disse konkave formede røde blodlegemer er meget stiv-lignende, noe som får dem til å bli viklet inn i blodkarene. Dette er ikke bare smertefull, men kan også føre til skade av vitale organer.

Sykdommer i Skeleton

Sykdommer i Skeleton


Skjelettsykdommer påvirke helsen til bein og ledd. Artrose angriper skjelett er ledd og bindevev. Noen sykdommer i skjelettet kan føre til svekkelse av normal beinvekst og funksjon hos barn og voksne.

Tap av viktige mineraler kan føre til lav beinmasse og svekkelse av beinstrukturen, forårsaker bein å bryte eller brudd lett. Opprettholde et sunt kosthold kan bidra til å forhindre enkelte former for skjelettsykdom.

Rakitt

Rakitt er en tilstand som rammer barn og noen voksne. Denne sykdommen er knyttet til dårlig ernæring og mens sjeldnere nå i USA, rammet mange barn i det siste. Ifølge Stanford University, er sykdommen forårsake av utilstrekkelige nivåer av aktivert vitamin D i kroppen.

Aktivert vitamin D er også kalt kalsitriol. Det virker som et hormon som regulerer opptaket av kalsium fra tynntarmen, og mengden av kalsium og fosfat i ryggmargen. Mangelen på mineraler i knoklene hindrer bein fra herding riktig.

Ubehandlede rakitt fører til rygg og lange bein deformiteter som skoliose og være bow legged. Hvis behandles tidlig med riktig ernæring og mineraltilskudd, vil tilstanden bedre. Flere avanserte tilfeller kan kreve ortopedisk kirurgi.

Osteoporose

Ifølge National Osteoporose Foundation, osteoporose en degenerativ skjelettsykdom som forårsaker bein å bli skjør. Den beste måten å forebygge osteoporose er å opprettholde en sunn livsstil, inkludert et kosthold som inneholder tilstrekkelig mengder kalsium.

Denne sykdommen kan føre til hofte og rygg problemer hos kvinner og menn. Knoklene er mer lett ødelagt og det kan ta lengre tid å gro etter skade. Eldre mennesker bør beskytte seg ved å fjerne noe i hjemmet som kan utgjøre en risiko for å snuble eller falle.

Fundamentet fastslår at sykdommen er karakterisert ved lav benmasse og forringelse av strukturell benvev. Som i 2010, mer enn 44 millioner amerikanere over 50 år er i fare av denne sykdommen.

Artrose

Artrose er en degenerativ sykdom som påvirker leddene. Det er en tilstand som rammer mer enn 20 millioner amerikanere og er forårsaket av brusk sammenbrudd. I mange mennesker, begynner sykdommen sakte. Ofte kan de føle litt smerte etter en treningsøkt eller stivhet når de kommer ut av sengen.

Over tid tilstanden forverres som betennelse, fedme, overarbeid og andre faktorer slites ned brusk som pute leddene. Ifølge legene. Edgar G. Dawson og Christopher Shaffrey av Spine Universe, kan osteoarthritis oppstå i alle ledd, men er mest vanlig i ryggrad, hofter, knær og hender.

Sykdommen har ingen kur, men kan behandles med ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner og mosjon. Holde vekten under kontroll er også viktig, som å være overvektige legger mer belastning på leddene. I alvorlige tilfeller kirurgi kan lindre kroniske rygg eller leddsmerter.

Sykdommer som vaskebjørn kan spres til mennesker

Sykdommer som vaskebjørn kan spres til mennesker


Mennesker kan komme i kontakt med vaskebjørn i naturen, men også uventet i sine hjem eller tilbake yards. Vaskebjørn hekker i loft og skorsteiner bære ungene sine. De kommer hjem til deg om natten til fôr gjennom papirkurven. Selv om de kan se søt, vaskebjørn bære sykdommer som de kan overføre mennesker. Det er viktig å beskytte familien og deg selv fra disse potensielt dødelige sykdommer.

Rabies

Vaskebjørn kan spre rabies til mennesker gjennom bitt fordi viruset er funnet i den infiserte dyrets spytt. Mennesker kan også bli smittet hvis de blir riper av en rabiat vaskebjørn fordi dyrets klør ofte kommer i kontakt med sin munn og spytt mens beite. Rabies påvirker sentralnervesystemet, først med kløe på bite eller klore område og deretter hodepine, feber og humørsvingninger, som irritabilitet. Når rabies når hjernen, fører det til pustevansker, hallusinasjoner og kramper før døden til følge. Hvis du har blitt bitt eller klort opp av en vaskebjørn, søke behandling umiddelbart. Også kaller profesjonelle vaskebjørn fangstmenn eller de lokale myndighetene dyr kontroll byrå. Ikke prøv å fange dyret.

Roundworm

Vaskebjørn som er infisert med rundorm skille ut millioner av egg i deres avføring. Som et resultat, kan rundorm spres til mennesker dersom vaskebjørn lever i din hage, bakgård eller ditt barns sandkasse og du ingest eggene som finnes i forurenset jord. Når eggene er inne i kroppen din, de klekkes i tynntarmen og kan migrere til andre organer som lever eller hjerne. Symptomer på ringorm infeksjon --- tretthet, kvalme, tap av muskelmasse, nedsatt koordinasjon, blindhet og koma --- kan utvikle innen en uke hvis du har inntatt et stort antall egg. Hvis du kommer over vaskebjørn avføring, rydde opp nøye med hansker og maske for å hindre forurensning. Avføringen skal bli brent for å eliminere alle roundworm egg og larver.

Leptospirose

Leptospirose forårsaket av Leptospira de bakterier. Infiserte vaskebjørn har det i urinen, og mennesker kan bli smittet hvis de drikker vann som har blitt forurenset av vaskebjørn urin eller om det forurensede vannet kommer i kontakt med deres øyne, nese eller munn. Vokt dere for noen stående vann i storm avløp, takrenner, barnebassenger eller kjæledyr boller. Leptospira bakterier kan forårsake influensalignende symptomer, hodepine, muskelsmerter og feber. Et alvorlig tilfelle av leptospirose kan forårsake nyre- og leverskade.

Motor Neuron Sykdommer alternativ behandling

Motor Neuron Sykdommer alternativ behandling


Motor neuron sykdommer (MND) er en gruppe av nevrologiske lidelser som avbryter overføring av signaler fra hjernen til reseptorene i hjernestammen og ryggmargen. Amyotrofisk lateral sklerose (Lou Gehrig sykdom) er den vanligste MND. Det finnes ingen spesifikk behandling for MND, ifølge The National Institute of nevrologiske sykdommer og slag. Selv om det er ingen kur for MND, noen alternative behandlinger er effektive i behandling av symptomer.

Fysioterapi

Fysioterapi og rehabilitering kan hjelpe MND pasienter bedre holdning, hindre felles immobilitet og treg muskelatrofi, ifølge ninds.

Trening

Lav-effekt trening slik turgåing, svømming og sykling kan styrke musklene og forbedre kardiovaskulær helse hos pasienter med MND. Tøyningsøvelser redusere muskelkramper og bidra til å forhindre muskelkramper, ifølge Mayo Clinic.

Ergoterapi

Ifølge Mayo Clinic, er ergoterapi brukes til å hjelpe pasienter med MND lære å bruke hjelpemidler (som sperreortopedi rullestoler) for å håndtere symptomene.

Speech Therapy

Snakke og svelge bli vanskelig i senere stadier av MND. Tale terapi brukes til å forbedre muskel koordinering av munnen og tungen, ifølge BBC Health.

Ernæring

Når MND påvirker musklene som er involvert i å svelge, bør kostholdet endres for å gjøre å spise lettere for pasienten, ifølge Mayo Clinic. Forbruker lett å svelge mat reduserer risikoen for kvelning eller inhalering matrester ned i lungene.

Rådgiving

MND ikke direkte svekke pasientenes personlighet, minne eller annen kognitiv funksjon. Men MND pasienter ofte bli deprimert eller engstelig som de mister kroppsfunksjoner, ifølge Mayo Clinic. Psykologisk rådgivning hjelper pasienter takle sine følelser om sykdommen.

Nerveskader og Muscle Ligament Forringelse Sykdommer

Nerveskader og Muscle Ligament Forringelse Sykdommer


Sykdommer som involverer nerveskader og muskel og ligament forverring inkluderer motor neuron sykdommer (MNDS) og perifere nevropatier. Disse sykdommer er generelt progressiv, dvs. de vanligvis forverres over tid.

Motoriske nervecellen sykdommer er de som ødelegger motoriske nerveceller, nervecellene som styrer musklene, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds). Nervesignalene ikke gjennomføre riktig og musklene begynner å svinne hen. Den muskel forverring fører til forkorting og stivhet av sener og leddbånd.

MNDS kan være arvelig lidelser eller ervervet, sier ninds. Det antas at miljøgifter og virus kan spille en rolle i utviklingen av MNDS.

Perifere nerver er de som overfører informasjon til og fra hjernen og ryggmargen til resten av kroppen. Perifere nevropatier forvrenge og forstyrre disse sendingene som oppstår nerveskader. Den nerveskader også resulterer i forringelse av muskler og sener, så vel som kronisk smerte, nummenhet og tap av funksjon.

Det er mange forskjellige årsaker til perifere nevropatier, og mer enn 100 typer har blitt identifisert.

MND: Amyotrofisk lateral sklerose (ALS)

Amyotrofisk lateral sklerose (ALS), også kjent som Lou Gehrigs sykdom, er en dødelig tilstand. Mange leger også referere til ALS som motor neuron sykdom. I ALS, progressiv nerveskader og muskel forverring kommer til å påvirke livsviktige funksjoner som pust, tygge og svelge.

MNDS: Progressive bulbar Parese og Pseudobulbar Parese

Progressive bulbar parese, eller progressiv bulbar atrofi, refererer til en tilstand som påvirker den oppsvulmede delen av hjernestammen. Hjernestammen kontrollerer livsviktige funksjoner som pusting og svelging, men denne sykdommen også påvirker beina.

Pseudobulbar parese påvirker evnen til å tygge, snakke og svelge. Det påvirker også de ansiktsmusklene.

MNDS: Primær lateral sklerose (PLS) og Progressive muskelatrofi

Primær lateral sklerose (PLS) innebærer degenerasjon av nervene som kontrollerer frivillig bevegelse. Det rammer vanligvis først bena og utvikler seg til manglende kontroll og forringelse av musklene i bagasjerommet, armer og deretter hjernestammen.

Progressiv muskelatrofi er en MND som forårsaker muskelsvinn i hendene og deretter underkroppen.

MNDS: spinal muskelatrofi (SMA) og postpoliosyndrom (PPS)

Spinal muskelatrofi refererer til en klynge av tilstander som involverer nerveskader i ryggmargen og muskelsvinn det meste i ben og armer, men kan påvirke de som er involvert i å puste, svelge og snakke. Werdnig-Hoffman sykdom, SMA type II, Kugelberg-Welander sykdom, Fazio-Londe sykdom, Kennedy sykdom og medfødt SMA med arthrogryposis er alle former for SMA.

Post-poliosyndrom (PPS) påvirker polioskadde mange år etter restitusjon. Sykdom, skade, aldring eller vektøkning antas å utløse nerveskader, ifølge ninds. Dette nerveskader fører til progressiv muskel og ligament forverring.

Perifere nevropatier grunn av skade og sykdom

Fysiske skader kan ofte forårsake betydelig nerveskader som fører til muskel og ligament forverring.

Systemiske sykdommer er sykdommer som påvirker hele kroppen. Disse ofte resultere i nerveskader og muskelsvinn. Alkoholisme, blod og karsykdommer, kreft, kronisk betennelse, diabetes, hormonelle ubalanser, nyresykdommer, belastnings-, giftstoffer og vitaminmangel er alle eksempler på disse ervervet perifere nevropatier.

Perifere nevropatier grunn av infeksjoner eller autoimmune tilstander

Mange bakterier og virus kan angripe nerve vev, sier ninds. Diptheria, Epstein-Barr, herpes simplex, herpes varicella-zoster, hiv og Lyme sykdom kan alle føre til nerveskader og muskel og ligament forverring.

Noen bakterier og virus utløse autoimmune tilstander som resulterer i nerveskader.

Gulillan-Barre syndrom og kronisk inflammatorisk demyeliniserende polynevropati (CIDP) er eksempler på inflammatoriske tilstander som kan skade nerver.

Arvet perifere nevropatier

Noen perifere nevropatier er forårsaket av genetiske mutasjoner eller spesifikke gener som er gått ned. Den vanligste er en gruppe av arvelige perifere nevropatier kjent som Charcot-Marie-Tooth sykdom.

Sykdommer som kan føre til migrene hodepine

Sykdommer som kan føre til migrene hodepine


Ifølge Mayo Clinic, sytten prosent av kvinner og seks prosent av menn opplever migrene. Migrene kan vare 4-72 timer forårsaker kvalme, oppkast og alvorlig følsomhet for lys og støy. Migrene kan være forårsaket av mat, hormonelle endringer, stress, medisiner, eller en eksisterende sykdom. Det er vanskelig å behandle en pasient med ko-eksisterende forhold, fordi enkelte medikamenter kan utløse symptomer på den andre tilstanden. Det er viktig å snakke med legen din om alle sykdommer, slik behandling kan være effektiv.

Betydning

Epilepsy er en tilstand som fører til muskelkramper når grupper av nerveceller i hjernens utladning på samme tid. Personer med epilepsi er mer tilbøyelige til å ha migrene enn folk uten sykdommen. Både migrene og epilepsi andel felles kjennetegn på hyperaktivitet i hjernen og nervesystemet. Migrene og epilepsi har også sammenfallende unormalt av serotonin, som overfører nervesignaler. Skarpe lys og støy kan utløse et epileptisk anfall, samt migrene. Medisinering må arbeide for begge forholdene eller medisinering vil sette av annen tilstand. Divalproex (Depakote) er et stoff som hjelper epilepsi og migrene.

Effekter

En annen sykdom forbundet med migrene er Raynauds fenomen, som er en spastisk tilstand som påvirker de små blodårene i tærne og fingre. Kald, stress og følelsesmessige situasjoner føre til at blodkarene seg sammen, kutte av sirkulasjon. Migrene er mer vanlig hos personer med Raynauds fenomen. Studier tyder på en direkte sammenheng mellom migrene og Raynauds fordi folk som lider av migrene har mer følsomhet for endringer enten fysiske eller emosjonelle. Migrene medisiner kan intensivere Raynauds fenomen bringe på angrep. Biofeedback er effektivt med pasienter som må lære å gjenkjenne signaler i kroppen og unngå situasjoner som bringer på begge forholdene.

Teorier / Spekulasjoner

Det kan være en sammenheng mellom mennesker med depresjon og migrene. Ifølge psykologi i dag, mennesker med depresjon er mer sannsynlig å lide en migrene. Det er også sant at migrenepasienter er mer sannsynlig at lider av depresjon. Migrene er også vanlig hos mennesker som lider av bipolar lidelse. Studier viser en kobling mellom serotonin, depresjon og migrene.

Typer

Diabetes, hjertesykdom, irritabel tarmsykdom, Crohns sykdom og revmatoid artritt er alle sykdommer forbundet med migrene. Fordi disse sykdommer er vanlig, kan det være en tilfeldighet at en pasient har begge. Studier viser imidlertid at disse sykdommene kan bringe på migrene.

Advarsel

Fordi studiene er mangelfulle, er det vanskelig å si om en sykdom som forårsaker migrene direkte. Noen sykdommer er vanlige, og derfor kan en person ha sykdommen og migrene uten tilknytning. Den store bekymringen for leger behandler sykdommen og migrene. For eksempel kan personer med hjertesykdom ikke ta de fleste medisiner for migrene, og noen medisiner kan bringe på en migrene.

Metabolske sykdommer hos barn

Metabolske sykdommer hos barn


Noen metabolske sykdommer kan være både ødeleggende og dødelig hos barn. Noen kan behandles, men flere har ingen behandling eller helbredelse. Forstå disse sykdommene vil bidra til å gi en idé om hva du skal se etter når det kommer til ditt barns helse. Rådfør deg med barnelege hvis barnet presenterer noen av disse tegn eller symptomer.

Sykdommer

Wilson sykdom er en sykdom som fører til at kroppen for å beholde kobber, som kan være giftige. En liten mengde kobber er nødvendig for å holde seg friske, men organskade kan være forårsaket av kobber oppbygning i organer som hjernen, øyne, lever og andre organer. Tay-Sachs er en sykdom som vanligvis vises i de første månedene av livet som forårsaker oppblåsthet av nerveceller forårsaket av et fettstoff som heter gangliosid. Leukodystrophy er en gradvis degradering av hjernens hvit substans.

Årsaker

I et friskt organ, er kobber filtreres ut av blodet i leveren, og frigjøres i mage-tarmkanalen. En mutasjon i ATP7B genet fører til leveren for å være ute av stand til å behandle kobber ved en normal hastighet, forårsaker en oppbygging av kobber som til slutt går gjennom blodstrømmen til andre organer. Tay-Sachs er forårsaket av et lite aktiv beta-hexosaminidase A, noe som letter fordelingen av fettmaterialer. Dette fører til fet materialer for å bygge opp og skade nerveceller. Leukodystrophy er forårsaket av en abnormitet i hvordan myelin nerve isolator prosesser eller forbrenner kjemikalier som utgjør den.

Symptomer

Kobber oppbygging kan forårsake en hoven lever, gulsott og lett blåmerker. Bygg-up i nervesystemet kan forårsake problemer med å snakke, muskelstivhet og endringer i atferd. Tay-Sachs sykdom kan føre til et barn å gå blind, muskelatrofi, demens og beslag. Tay-Sachs sykdom kan også føre til lammelser. Leukodystrophy fører til en gradvis forekomst av symptomer som tap av kropps tone, tale, syn og hørsel.

Behandlinger

Wilson sykdom krever livslang vedlikehold av kobbernivået i kroppen. Sink blir brukt til å forhindre absorpsjon av kobber, og stoffer som Cuprimine brukes til å fjerne kobber allerede i kroppen gjennom nyrene. Det er i dag ingen behandling tilgjengelig for Tay-Sachs sykdom. Krampeløsende medisiner brukes for å forebygge anfall, og noen barn krever en materøret. Behandling av leukodystrophy innebærer tale og fysioterapi, og forskning viser lovende for benmargstransplantasjon som behandling.

Risikofaktorer

De med en familie historie av Wilson sykdom har større risiko for å få det. De som har leversykdom eller unormale leverprøver er også en økt risiko fordi en unormal leveren ikke kan være i stand til å filtrere kobber også. Forskere har funnet de som er av østeuropeisk eller jødisk anstendig er en større risiko for Tay-Sachs sykdom. Et barn som har foreldre både bærer det muterte genet har en 25 prosent sjanse for å ha Tay-Sachs ifølge ninds. Leukodystrophy er en arvelig lidelse som setter de med en familie historie av leukodystrophy i fare.

Sykdommer i kjønnsorganer

Sykdommer i kjønnsorganer


God helse er et mål at hver person bør strebe etter. Problemer kan imidlertid med den reproduktive system som seksuelt overførbare sykdommer gjør dette målet vanskelig. Forstå hva symptomene du skal se etter med disse sykdommene kan bidra til å identifisere behovet for å søke medisinsk hjelp og eventuelt behandling.

Hva er en seksuelt overførbar sykdom?

En seksuelt overførbar sykdom (STD) er en type sykdom som påvirker den reproduktive system. Kjønnssykdommer spres via kroppsvæsker som blod, cervical mucus, sperm og spytt.

Chlamydia

Chlamydia er en sykdom som infiserer genital spor slik som i vagina, og urinrøret. De første tegn på denne sykdommen er subtile, slik som kramper og en svak utflod, som er grunnen til de fleste som har klamydia er ikke klar over at de har det. Symptomer på denne reproduksjonssykdommer vil øke og, i løpet av tre uker, kan bli mer merkbar. De vanligste symptomene på klamydia er smertefull vannlating, konstant utflod, magesmerter og smertefullt samleie.

Gonoré

Gonoré er en type reproduktive sykdom som også påvirker genital spor. Når en person som er utsatt for sykdommen, symptomene oppstår vanligvis i løpet av 10 dager. Imidlertid er det vanlig for en person å ikke vise noen tegn på sykdommen før måneder etter eksponering. De vanligste tegn og symptomer på Gonoré er en tykk utflod som er enten regn eller blodig, smertefull vannlating, trang til å urinere ofte og smerter under samleie.

Genital Herpes

Genital herpes er forårsaket av herpes simplex virus, og utvikler seg på kjønnsorganene av hanner og hunner. Denne sykdommen er svært smittsom og kan lett spre seg til andre, selv uten en aktiv utbrudd. De første tegn på denne sykdommen er smerter eller prikking i underlivet. Flere dager senere, vil små røde nupper vises. Det er ikke uvanlig for disse humper å slå inn åpne sår, spesielt hvis personen smittet med genital herpes har vært spent i området. Humper vil etter hvert sive og deretter danne en skorpe. Når et utbrudd oppstår, er tiden fra de første støt til skorpedannelse vanligvis flere uker. I løpet av denne perioden, kan personen oppleve influensalignende symptomer som hodepine, feber og tretthet. Han kan også oppleve smertefull vannlating.

Advarsel

Hvis en person har mistanke om at han kan ha en reproduktiv sykdom, er det svært viktig at han oppsøke lege for å teste så raskt som mulig.

Ved hjelp av Dopamin å behandle sykdommer

Dopamin er en del av en klasse av stoffer i kroppen som regulerer mange funksjoner, blant annet humør, appetitt og en følelse av velvære. En nevrotransmitter, er det viktig for funksjonen til alle kroppssystemene. For mye eller for lite dopamin er en medvirkende årsak til sykdommer som Parkinsons, enkelte psykiatriske lidelser, avhengighet og ADHD.

Dopamin og Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom er en kronisk, progressiv neurodegenerativ bevegelsesforstyrrelse. Skjelvinger, stivhet, langsomme bevegelser, dårlig balanse og problemer med å gå er karakteristiske primære symptomer på Parkinsons. Det finnes ingen kur i dag, men en form for dopamin kalt L-dopa er den beste behandling for å kontrollere symptomene.

Bivirkninger kan være kvalme, spesielt tidlig i behandlingen, lavt blodtrykk og unormale bevegelser. Langsom dosejustering og tar medisiner med mat kan redusere disse effektene, og å bruke laveste effektive dose kan hindre eller forsinke visningen av motorisk dysfunksjon.

Dopamin og andre forhold

Denne medisinen brukes til behandling av hjerte-og blodstrømningsproblemer i sjokk (reduksjon av blodtilførsel til alle deler av kroppen) forårsaket av et hjerteinfarkt, nyresvikt, alvorlig skade eller hjertesvikt. Dopamin handler raskt for å øke blodstrømmen fra hjertet, heve en slippe blodtrykket og øke urin flyt.

Dopamin er også involvert i en rekke psychatric lidelser. Antipsykotiske medikamenter er dopamin-senkende medisiner som benyttes for behandling av både psykoser og schizofreni så vel som bipolare lidelser og alvorlig depresjon.

Dopamin og Alzheimers

Alzheimer-pasienter er kjent for å oppvise forminskede nivåer av dopamin og andre nevrotransmittere. Forstyrrelser i disse nivåene påvirker atferd, følelser, appetitt og mange andre systemer i kroppen. De noncognitive aspekter ved demens er vanligvis knyttet til serotonin og dopamin fordi disse nervesystemer mest direkte påvirker humør, følelsesmessig balanse og psykose. Pågående forskning tyder medisiner som endrer dopamin nivåer og overføring kan lindre noe av stemningen og emosjonelle balanse problemer som rammer Alzheimers pasienter.

Dopamin og andre rusmidler

Det finnes en rekke medikamenter kontraindisert i kombinasjon med dopamin. De inkluderer MAO-hemmere som vanligvis brukes til å behandle depresjon samt tricylcic antidepressive medisiner. Også kontra er medisiner som brukes til å behandle høyt blodtrykk og enkelte medisiner som brukes til å behandle hjertesykdommer. All bruk av dopamin bør overvåkes nøye av legen din og du bør gjøre et poeng av å fortelle ham eller henne om alle andre medisiner du tar.

Dopamin i kroppen

Som mange andre neurotransmittere, har dopamin flere forskjellige funksjoner. Det spiller en avgjørende rolle i arbeidet i det sentrale nervesystemet og hjelper kroppen til å fungere optimalt. Det er også knyttet til hjernens komplekst system av motivasjon og belønning, og dermed spiller en rolle i avhengighet. Dopamin er syntetisert av hjernen, som også styrer de nivåer og hastigheten for overføring i hver enkelt person.

Sykdommer som forårsaker perifer nevropati

Ved skade på nerver av oppstår det perifere nervesystem, er det ofte et tap av følelse eller et tap av motorisk funksjon i visse deler av kroppen. Denne skade og påfølgende reaksjon er kjent som perifer neuropati. Det er flere årsaker til denne tilstanden, inkludert mange sykdommer og sykdomsrelaterte infeksjoner.

Arvelige sykdommer

Sykdommer som er genetisk overført eller gitt videre gjennom familien kan føre til perifer nevropati.
Charcot-Marie-Tooth sykdom rammer ca ett i 2500 personer, noe som gjør den til en av de vanligste arvelige nevrologiske lidelser i USA. Denne sykdommen påvirker direkte perifere nerver og fører til tap av normal bruk av vedheng. Dejerine-Sottas sykdommen er forårsaket av genmutasjoner eller duplikasjoner, og vanligvis resulterer i lider bli rullestol-bundet. Medfødt hypomyelinating nevropati presenterer ved fødselen og varierer i alvorlighetsgrad. Det er en motor-sensorisk neuropati og er symptomatisk lik spinal muskulær atrofi. Familiær Amyloidotic Polynevropati er en gruppe av lidelser forårsaket av mutasjoner på kromosom 18. Den presenterer i voksen alder og ofte fører til mange sykdommer, inkludert perifer neuropati. Friedreichs ataksi resulterer i forringelse av nervevev i ryggmargen. Dette påvirker muskel bevegelse av armer og ben. I tillegg nerver bli fratatt sin Insular dekking (myelin skjede), som forårsaker perifer neuropati.

Systemiske sykdommer

Sykdommer som påvirker hele kroppen blir ofte referert til som systemiske sykdommer. Lidelser som anses systemisk inkluderer metabolske forstyrrelser og endokrine lidelser.
Diabetes er en livslang sykdom med kronisk høye blodsukkernivået. Diabetes mellitus (type 1) er en ledende årsak til perifer neuropati i USA. Nyresykdommer slik som uremia (kronisk nyresvikt) kan føre til unormalt høye mengder av giftige stoffer i blodet. Dette overskuddet kan gi alvorlig skade nervevev og forårsake perifer neuropati. Sykdom i skjoldbruskkjertelen (hypotyreose) er forårsaket når skjoldbruskkjertelen gjør en utilstrekkelig mengde skjoldbruskkjertelen hormon.
Hudkreft og godartede svulster kan gjennomsyre eller påføre skadelig press på nervefibrene. I tillegg kan utvikle tumorer direkte fra nervevev celler.

Inflammatoriske sykdommer

Kronisk betennelse forårsaker perifer neuropati når hevelse fører til direkte eller indirekte nerveskader. I tillegg bærer kronisk inflammasjon ned bindevev, noe som fører til skader og infeksjon av nervefibre.
Sykdommer som forårsaker kroniske betennelser og bindevev skade inkluderer følgende:
Spedalskhet er forårsaket av en organisme, men hvordan den er under kontrakt er ofte vanskelig å fastslå. Den presenterer med skjemmende hud misdannelser og progressiv svekkelse. Nerveskader slutt fører perifer neuropati. Revmatoid artritt fører til betennelse i leddene og omkringliggende vev. Det kan også påvirke andre organer. Sarkoidose er en sykdom hvor unormalt vev utvikler seg i organer i kroppen. Når dette skjer, oppstår hevelse i lymfeknuter, lunger, lever, øyne, hud eller andre vev.
Nevropati kan også skyldes betente blodkar. Disse lidelser omtales som alvorlige vaskulitter.

Autoimmune sykdommer

Når en autoimmun sykdom oppstår, er det fordi kroppens immunsystem svar er feil. Normalt bidrar til immunsystemet beskytte kroppen mot skadelige stoffer. I stedet for å beskytte kroppen mot skadelige inntrengere, angriper immunsystemet skadelige og sunne stoffer likt. Den resulterende aktiv respons fører til ødeleggelse av friskt vev og celler. Når nerver og nerveceller er skadet, oppstår perifer neuropati.
Guillain-Barre syndrom oppstår når kroppens forsvarssystem feilaktig tror nervesystemet å være farlig. Denne ødeleggelsen av vitale muskel-kontrollerende nervene forårsaker perifer neuropati. Systemisk lupus erythematosus (lupus) kan påvirke huden, ledd, nyrer og andre organer. Den rammer ni ganger så mange kvinner som menn, og årsakene er ukjent. Symptomene varierer for hvert enkelt tilfelle. Sjøgrens syndrom har ødeleggelsen av spytt og tårekjertler. I tillegg, det påvirker andre deler av kroppen, slik som nyrer og lunger. Årsaken er ukjent, og det forekommer oftest hos kvinner i alderen 40 til 50. humant immunsviktvirus (HIV) er en seksuelt overført sykdom som gradvis ødelegger immunsystemet. AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome) er den siste og mest alvorlige fasen av HIV, og forårsaker alvorlige skader på immunsystemet.

Infeksjoner

Infeksjoner som forekommer i forbindelse med andre sykdommer kan resultere i perifer neuropati.
Helvetesild (også kjent som Herpes zoster) ofte presenterer som en hud utslett på den ene siden av kroppen. Dette utslett vil presentere med blemmer, og ofte skjer i en stripe-lignende mønster. Denne sykdommen presenterer hos voksne og stammer fra viruset som forårsaker vannkopper. Viruset (vanligvis latent i systemet i årevis etter et tilfelle av vannkopper) er aktiv og angriper nervefibre. Infeksjon med HIV eller fullt utviklet AIDS er også assosiert med perifer neuropati. På grunn av HIV / AIDS 'iført ned av immunsystemet, bakterielle og virale infeksjoner blir mer truende og mer vanlig; mange av disse er forbundet med perifer neuropati. Syfilis er en seksuelt overførbar infeksjonssykdom primært påvirker voksne i alderen 20 til 29. Symptomene på sykdommen varierer med stadium av sykdommen, men det ofte presenterer med unormale hudreaksjoner på kjønnsorganene.

Urin betingelser og sykdommer

Hvor urin tilstander og sykdommer er bekymret, er det tre hovedtyper som kan oppstå. Ingen er helt forebygges, men livsstilsendringer og bevissthet kan redusere risikoen. Vær også oppmerksom på symptomene tidlig og gå til legen din for den raskeste og beste resultatet.

Betydning

Ikke avvis urin symptomer som uviktig eller ufarlig. De kan klare seg på egen hånd, men medisinsk behandling anbefales. Hva synes å være milde betingelser kan vokse til noe alvorlig eller indikere en mer alvorlig underliggende årsaken.

Inkontinens

Den manglende evne til å kontrollere lekker urin fra blæren, urininkontinens, er pinlig og varierer i alvorlighetsgrad fra person til person. Mens noen lekkasje av og til, andre opplever tyngre episoder av utgivelsen. Inkontinens kan være forårsaket av press, som hoster eller nyser, på blæren svekket av fødsel eller prostata problemer. Du kan også oppleve en plutselig trang etterfulgt av ukontrollert utslipp. Denne varianten innebærer en underliggende medisinsk problem som urinveisinfeksjon, slag eller sentralnervesystemet, blant andre. Hvis blæren er skadet eller hvis du har andre relaterte nerveskader, kan du være i stand til å fullstendig tømme blæren, som fører til kontinuerlig lekker. Legg merke til at urininkontinens er et symptom ikke er en sykdom i seg selv.

Urinveisinfeksjon

De fleste urinveisinfeksjoner (UVI) involverer urinrøret eller urinblæren, de lavere urinveier. Ikke alle viser symptomer, men noen har en sterk trang til å urinere, brenning med vannlating og skyet urin. Influensalignende symptomer --- feber, kvalme, frysninger --- sammen med øvre rygg eller side smerte kan tyde på en nyre infeksjon. Urinveisinfeksjoner er forårsaket av bakterier inn i urinveiene. Bli behandlet umiddelbart hvis du har en urinveisinfeksjon. Ubehandlet, kan infeksjonen spre seg til og permanent skade nyrene. Vanligvis vil en enkel runde av antibiotika raskt ta vare på infeksjonen.

Blod i urinen

Å se blod i urinen kan være sjokkerende, men det er ikke alltid problematisk. Trening og aspirin både kan bidra til brutto hematuri, synlig blod. Mikroskopisk hematuri er blod i urinen som kun er synlig under et mikroskop. Om du kan se det eller ikke, ta det opp. Synlig blod i urinen forårsaket av trening eller visse medisiner vil vanligvis klare seg på egen hånd. I alle andre tilfelle må en underliggende årsak som skal bestemmes og behandlet. Noen mulige årsaker UTI, nyrestein, nyre skade eller sykdom, kreft eller en forstørret prostata.

Forebygging

Inkontinens er ikke forebygges, men du kan redusere risikoen ved å unngå urin irritanter som koffein og enkelte matvarer, spise rikelig med fiber for å unngå forstoppelse som en inkontinens faktor, og mosjon. Redusere risikoen for UTI ved å drikke rikelig med vann, tørke forfra og bakover for å unngå bakteriespredning fra anal området og unngå parfymerte feminine produkter som pads eller Douches, da disse kan irritere urinrøret. Redusere risikoen for noen av de underliggende årsakene til blod i urinen ved å forbedre din livsstil: slutte å røyke, opprettholde en sunn vekt og spiser en overflod og utvalg av frukt og grønnsaker. En sunn livsstil er din beste krenkelser mot noen urin tilstand eller sykdom.