Digidexo.com

hvite prikker på tungen

Hva er behandlingen for Hvite prikker på tungen?

Hvite prikker på tungen er vanligvis forbundet med oral (munnen) trost, leukoplakia og oral lichen planus, tre forskjellige orale sykdommer som har forskjellig opprinnelse. Oral trost er vanligvis forårsaket av en overproduksjon av candida albicans i munnen og kan dukke opp på tungen, kinn vegger, taket av munnen eller i halsen. Leukoplakia vises vanligvis i folk som bruker skråtobakk og kan være kreft. Oral lichen planus er vanligvis mindre alvorlig og kan være forårsaket av dårlig munnhygiene, bruk av tobakk eller drikker for mye alkohol.

Identifikasjon

Før behandling gis, bør folk med hvite flekker på tungen har sine leger eller tannleger undersøke dem for en riktig diagnose. Ifølge Mayoclinic.com, vises trøske vanligvis som "kremhvite lesjoner på tungen." Disse lesjonene ofte ha en cottage cheese-aktig utseende, og kan blø når man gnir. Imidlertid kan disse hvite flekker skrapes av, i motsetning til de som vises på grunn av leukoplakimateriale eller oral lichen planus, kan sistnevnte som produserer Lacey hvite flekker på tungen.

Betraktninger

Noen ganger hvite flekker på tungen fra leukoplakia eller muntlige lichen planus vil forsvinne hvis du slutter å drikke alkohol (for oral lichen planus) eller ved bruk av tobakk. Men siden trøske er forårsaket av overskytende candida albicans, kan det ofte dukke opp igjen til tross for arbeidet med å bare skrape dem av tungen. Noen alternative medisinske utøvere tror at dårlig kosthold, stress, kan en overforbruk av antibiotika, kortikosteroider eller p-piller anspore candida overvekst. Derfor kan endringer i kostholdet være nødvendig å fullstendig utrydde hvite flekker forårsaket av trøske.

Typer av medisinsk behandling

Leukoplakia kan forsvinne av seg selv, eller du kan trenge en tannlege for å fjerne den. Oral lichen planus behandles vanligvis med munnen skyllinger, medisiner som demper immunsystemet eller kortikosteroider. I tilfeller av trøske, er anti-sopp pastiller eller flytende medisin som vanligvis brukes til å eliminere candida sopp problem. Ifølge allmennlege Dr. John Pillinger i sin Netdoctor.com.uk artikkel, kan eksempler på medisiner for trøske inkluderer nystatin, amfotericin (f.eks Fungilin romber) eller mikonazol (f.eks Daktarin oral gel).

Effekter av endringer i kostholdet

Personer med hvite flekker på tungen sin på grunn av muntlige lichen planus kan noen ganger komme over sin tilstand ved å eliminere krydret mat. Personer med trøske er noen ganger satt på en candida reduserende diett som eliminerer visse candida-produserende matvarer. Når trøske setter det, er candida antas å formere seg raskere hvis du spiser for mye sukker eller gluten (et protein som finnes i hvete). Matvarer som inneholder disse ingrediensene kan innskrenkes eller elimineres en stund til du overvinne trøske.

Time Frame

Det er ingen fast tidsramme for å eliminere de tre viktigste sykdommer som forårsaker hvite flekker på tungen. De som korrekt identifisere deres problem og gjennomgår behandling er mer tilbøyelige til å komme raskere.

Hva som forårsaker en hvit belegg på tungen i Kids?

Hva som forårsaker en hvit belegg på tungen i Kids?


Hvis du har lagt merke til et hvitt belegg på barnets tunge, kan du være bekymret - og med rette. Selv om de fleste hvite belegg skyldes ufarlige tilstander, kan andre årsaker til hvit tungen være farlig, men kan behandles. Utseendet av belegget er nøkkelen til å identifisere årsaken.

Oral Thrush

Kanskje den vanligste årsaken til et hvitt belegg tungen i barna er trøske, eller candida. Det vises som hvite flekker, som ofte vises ostemasse-liknende, som ligner teksturen og utseendet av cottage cheese. Babyer og småbarn har ofte denne tilstand, som er forårsaket av en opphoping av gjærorganismer i munnen.

Dehydrering og feber

Dehydrering og feber kan tørke ut spytt som bader barnets tunge. Når tungen er tørr, mange celler nær overflaten dør og blir avleiret mellom papiller. Det er viktig å sørge for at barnet ditt er å drikke rikelig med væske, enten det hvite belegget er på grunn av dehydrering eller feber.

Inflammatorisk sykdom

Oral lichen planus er en autoimmun lidelse, som vanligvis er kronisk. Det fører til hvite flekker vises på kinnene, og noen ganger på tungen og andre områder av munnen. Selv om det kan være smertefull eller ubehagelig, oral lichen planus vanligvis kan styres med medisiner eller hjemme rettsmidler.

Harmløse betingelser

En hvit tungen belegg kan også skyldes godartede, eller relativt harmløse, forhold. Geografisk tunge er en tilstand som fremstår som glatte røde flekker ispedd et hvitt belegg. Selv om dette er relativt ufarlig, kan det føre til noe ubehag. Leukoplakia, en tilstand der hvite flekker på innsiden av barnets munn, er vanligvis godartet, så vel, men i sjeldne tilfeller kan merke et tidlig stadium av kreft. I tillegg, hvis barnet ditt tar visse medisiner eller puster overdrevet gjennom munnen, kan enten føre til et hvitt belegg som skal vises på tungen.

Hvordan diagnostisere Hvite prikker på Side of Tongue

Hvordan diagnostisere Hvite prikker på Side of Tongue


Hvite flekker på siden av tungen kan indikere et stort helseproblem, eller en enkel bakteriell problemet. Avhengig av alvorligheten av de flekker, det kan være eller ikke være grunn til å bekymre seg. Noen ganger er dette fargeendring skjer i henhold til, på toppen av, eller bare på kantene. Sørg for å holde et tett øye på eventuelle endringer av de hvite flekkene på siden av tungen.

Bruksanvisning

•  Se etter flassing eller rå flekker av hud, i tillegg til hvite flekker på siden av tungen. Dette kan tyde på trøske som er som en bakteriell infeksjon i munnen.

Flytt dine lepper og tannkjøtt rundt mens du ser i et speil for å søke etter andre alternativer enn de hvite flekker på siden av tungen patcher. Dette kan være Leukoplakia, som forekommer hos eldre mennesker vanligste.

Tenk på andre kroppslige symptomer. Er du ekstra tørst, har du diaré? Er huden din tørr? Hvite flekker på siden av tungen kan indikere dehydrering.

Tenk på din medisinske historie. De med immunsvikt, eller de som tar immunsvikt narkotika ofte får hvite flekker på siden av tungen. Dette inkluderer personer med AIDS.

Hint

  • Hvis du noen gang bekymret for en medisinsk problem, må du kontakte en lege for en profesjonell vurdering.

Hvordan diagnostisere Hvite prikker på Nails for Health

Hvordan diagnostisere Hvite prikker på Nails for Health


Hvite flekker kan vises under neglene for en rekke årsaker, blant annet miljøhensyn eller skade på neglen. Hvite flekker kan også indikere helseproblemer. Hvite flekker i en ellers frisk person og på en spiker som ikke har pådratt skade kan være arvelig og ikke krever behandling. Husk at bare en helse-ekspert kan avgjøre hva hvite flekker under neglene indikere i enkeltsaker. Snakk med en lege angående dine spørsmål, eller for mer informasjon.

Bruksanvisning

Hvordan diagnostisere hvite flekker på neglene

•  Tenk på hva som har skjedd med hendene i det siste. Hvis området rundt hvite flekken ser rød eller mørbanket, er det mulig at spikeren ble skadet. Dette bør leges på egen hånd. Hvis de hvite flekker på tåneglene, kan du vurdere din fottøy. Hvite flekker er vanlig for de som kjører, og er ofte forårsaket av trange eller dårlig tilpasset joggesko.

•  Vurder din diett. Hvite flekker på neglen kan indikere en jern eller sink mangel. Hvis du ikke spiser mye sink og jern gjennom matvarer som kjøtt, beriket brød, havregryn, sopp og / eller spinat, vurdere å legge en multivitamin til kosthold. Hvis de hvite flekkene ikke går bort etter å ha brukt en multivitamin for et par uker, bør du oppsøke lege.

Vurdere noen leddsmerter du kan føle deg mens du trener eller i ro. Hvite flekker kan indikere leddgikt og bør vurderes av en lege.

Se på plasseringen av de hvite flekkene. Hvis den hvite flekken vises nær toppen av neglen der spikeren møter huden, kan det tyde på en soppinfeksjon. Ta kontakt med en lege for behandling.

Vær oppmerksom på at i svært sjeldne tilfeller kan hvite flekker på neglen indikerer forgiftning. Dersom alle andre faktorer er utelukket, snakke med en lege om dine bekymringer.

Tips og advarsler

  • Husk at bare helsepersonell kan diagnostisere og behandle hvite flekker på neglen. Kontakt alltid lege med spørsmål.

Homeopatisk medisin og behandling av Hvite prikker på Face

I 1790, tysk ortodokse legen Dr. Samuel Hahnemann tok en kur for malaria, selv om han ikke har denne alvorlige tilstanden. Dager senere utviklet han symptomene forbundet med denne sykdommen. Homeopatiske medication-- der pasienter blir helbredet for ulike sykdommer eller plager ved hjelp av ingredienser som kan forårsake de samme symptomene - utviklet fra Hahnemann. Homeopatiske midler er noen ganger brukt til å kurere hvite flekker som kan være et symptom på vitiligo eller pityriasis alba.

Pityriasis alba

Pityriasis alba er en form for eksem som produserer lys flekker på huden. Det forekommer oftest hos barn i alderen 3 til 16 år gammel og er ikke en permanent sykdom. Denne sykdommen er vanligvis behandles med aktuelle medisiner og cortisones, men sistnevnte bør ikke brukes i mer enn tre uker på grunn av sin tendens til å tynne ut huden.

Albitin er en homeopatisk medisin noen ganger foreskrevet for å pityriasis alba pasienter. Det er en muntlig behandling produsert under Homeopatiske Pharmacopeia av USA. Den inneholder ingredienser som Arsenicum IOda, scabiosa og svovel. Sørg for å lese alle ingrediensene på pakken for å sørge for at du ikke er allergisk mot noe før du tar Albitin. Når du tar Albitin, bland 20 dråper i vann to ganger om dagen og spiser før du spiser. Bruk denne behandling i 20 dager.

Vitiligo

Vitiligo, også kalt leucoderma, er en tilstand som forårsaker hvite usammenhengende flekker å utvikle. Denne sykdom er ansett som en autoimmun lidelse der kroppens melanocytter (pigmentproduserende celler) blir ødelagt av kroppens antistoffer. Det er ikke smittsom og kan kjøre i familien. Det er 33 kjente homøopatiske midler for vitiligo eller leucoderma. Arsen album, et slikt middel, kommer fra det metalliske grunnstoffet arsen og er noen ganger brukt til å behandle matforgiftning. Andre løsninger kan inkludere arsen sulph flavus, Baryta carbonicum og Baryta muriaticum.

Finne en Homeopat

En homeopat, eller lege av homeopati, vil foreslå en løsning basert på symptomer. Rettsmidler kan være i en pille eller flytende form. Pass alltid på å spørre legen din om ingrediensene i medisinen hun foreskriver. For å finne en homeopat, søke etter organisasjoner som Nord American Society of Homøopater. Mange av disse nettstedene vil tilby en konsultasjon skjema du kan fylle ut på nettet for å finne et legekontor.

Hva gjør Hvite prikker på en Bone Scan Indikerer?

Hva gjør Hvite prikker på en Bone Scan Indikerer?


Et bein skanning er en test som brukes til å finne områder med variabel beinmetabolisme (økt eller redusert). Bone metabolisme er prosessen med bein vev celler dør og blir erstattet. Bein skanner er atom imaging tester som brukes til å spore og diagnostisere ulike bein sykdommer. Bein skanner er også kalt scintigrafi eller muskel- og skjelett imaging. Hvite flekker i et bein scan indikerer feil bein metabolisme og kan skyldes en rekke forhold.

Hvorfor er det gjort

Leger bestille bein skanner knyttet til en rekke forhold og klager, blant annet Paget sykdom, beinkreft, kreft som har (eller kan ha) spredning, leddinfeksjoner, leddproteser og uforklarlig skjelettsmerter, ifølge Arizona Health Sciences Center. Hvis hvite flekker vises i skanningen, kan de være et tegn på en av disse forholdene.

Prosedyre

Før et bein scan, vil legen injisere deg med et radioaktivt materiale (en radioaktiv tracer) som vil sirkulere gjennom kroppen din, og vil bli plukket opp av kameraet. Mønstrene av hvordan det radioaktive materialet samler seg i ryggmargen kan indikere en rekke forskjellige sykdommer eller skader. I en frisk person, vil det radioaktive materialet være dispergert jevnt i hele kroppen. Hvis det er et problem, vil materialet samle seg i beinet på stedet av problemet, viser seg som hvite flekker, i henhold til helse og alder.

Hva Hvite flekker Avslør

Hvis et bein scan kommer tilbake med hvite flekker det betyr at dine bein er ikke metabolizing riktig. Dette kan indikere et bein tumor, en fraktur, infeksjon, metabolsk sykdom eller kreft som har spredning til benet fra en tumor som begynte et annet sted, i henhold til de Mayo Clinic.

Resultater

Mens bein skanner er veldig flinke til å finne hvor beinproblemer ligge (som indikert av de hvite flekkene), er det ofte ikke mulig å fastslå årsaken til problemene uten videre tester og / eller en full pasient medisinsk historie, ifølge Mayo Clinic . Et bein skanning som avslører hvite flekker vil ofte føre en lege for å bestille ytterligere imaging tester, inkludert en datastyrt tomografi scan eller magnetisk resonans imaging test. Legen kan også bestille en biopsi av bein å teste for kreft.

Farene

Til tross for den alarmerende klingende stråling injeksjon, bein skanner er ganske trygt, ifølge legene ved Arizona Health Sciences Center. Det er svært lite stråling, og det er lett metaboliseres av kroppen din i dagene etter inngrepet. Selv om materialet ikke samle seg i beina, noe som indikerer et problem, vil det likevel til slutt forsvinne. Det er imidlertid en risiko for gravide kvinner, som ikke bør gjennomgå bein skanner med mindre risikoen ved ikke å gjøre det oppveier risikoen for fosteret. Det radioaktive materialet kan forårsake fødselsskader.

Hva er de Hvite prikker på Solbrent hud?

Hva er de Hvite prikker på Solbrent hud?


Hvite flekker innenfor en solbrenthet er vanligvis på grunn av en gjær som heter tinea versicolor. Gjæren bor i porene i huden.

Hvordan det skjer

Ifølge Mayo Clinic, under visse betingelser tinea versicolor blir overgrodd. Disse forholdene omfatter varmt, fuktig vær, overdreven svetting, fet hud eller hormonelle endringer. Under slike betingelser akselererer veksten av gjær og bevirker de hvite flekker, skjellende.

Hvorfor Spots

Tinea versicolor blokkerer hud fra solarium på steder hvor det er en overvekst av gjær. Huden rundt områdene tans, forlater den infiserte området vises lysere eller hvit farve.

Hjem Behandling

Over-the-counter soppdrepende lotion, krem ​​eller salve er foreslått for hjemmebehandling. The Mayo Clinic lister sjampo selen sulfid (Selsun blå), mikonazol (Micatin), klotrimazol (Lotrimin) og terbinafin (Lamisil). I tillegg vil iført løstsittende klær og ikke legge oljete produkter til det infiserte området bistår i å hindre en overvekst av gjær.

Når skal man oppsøke lege

Behandling av tilstanden ikke forårsaker umiddelbar en umiddelbar reversering av stedene. De hvite flekker ofte ta uker å falme. Hvis tilstanden ikke blir bedre med hjemmebehandling, er det best å oppsøke lege.

Tilleggsinformasjon

The Mayo Clinic påpeker også det er andre hudsykdommer som etterligner tinea versicolor. Den vanligste av disse er vitiligo, en tilstand som selv ikke er skadelig også bevirker misfarging av huden.

Slik fjerner Hvite prikker på tennene

Slik fjerner Hvite prikker på tennene


De hvite flekker på en persons tennene kan utvikle på grunn av en rekke forskjellige ting. Noen er fra noe som kalles hypoplasi, som er egentlig en defekt på tann forårsaket under sin "mineralisering." Andre er på grunn av avkalking av tannemaljen, og en rekke av disse stedene kan være fra bukseseler. Den fremgangsmåte ved hvilken disse flekker er fjernet er noe avhengig av årsaken til misfarging, selv om noen av de teknikker som er delt mellom forholdene.

Bruksanvisning

•  Fortsett å børste og floss tennene som normalt. Ifølge Pediatric Dentistry, kan de hvite flekker noen ganger være et tegn på forfall.

Ta kontakt med tannlegen din. Fordi disse hvite flekker kan være et resultat av en rekke forskjellige ting, sjekk med en profesjonell før man går videre med en hvilken som helst fremgangsmåte for fjerning av misfarging.

Unngå bruk av whitening strips. I motsetning til det mange tror, ​​trenger whitening strips ikke gjøre noe godt i å fjerne hvite flekker fra en person tenner. Helheten av tannen vil lysne, inkludert de hvite flekkene. Tennene kan bli hvitere - men så vil de hvite flekkene.

Sett opp en avtale for microabrasion. Avhengig av hva tannlegen din anbefaler, kan det hende du trenger denne prosedyre som kan kjemisk fjerne flekker.

Følg opp med en bleking. Hvis du bruker microabrasion å fjerne hvite flekker, vil du mest sannsynlig trenger å gå tilbake i for en tannbleking.

Bruk en fluor behandling. Denne metoden kan være gunstig hvis flekkene er forårsaket av noen mineralmangel, og kan hjelpe til å minske tegn på misfarging.

Hint

  • For mer alvorlig misfarging, kan legen anbefale bonding. Selvfølgelig, dette er dyrere enn andre behandlinger.

Tegn og symptomer på gjær infeksjon i Toddler

Tegn og symptomer på gjær infeksjon i Toddler


Gjær er en sopp som finnes i alle mennesker, uavhengig av kjønn eller alder. Småbarn, tenåringer, voksne kvinner og menn kan alle få en gjær infeksjon. Den måten å identifisere og behandle denne infeksjonen vil variere for hver enkelt pasient, og en lege bør konsulteres.

Gjær infeksjon

Gjær bor i forskjellige deler av menneskekroppen, og kan bli funnet i huden, fordøyelsessystemet, munnhulen og vagina. Vanligvis gjær overlever i ufarlige mengder, nyter varme og fuktige områder på kroppen. For småbarn, presenterer en bleie det perfekte miljøet for å lage gjær overvekst som vanligvis blir en infeksjon. I tillegg vil antibiotika som er tatt eller mottatt via morsmelken ødelegge kroppens bakterier som holder gjær under kontroll. Småbarn er også utsatt for å få muntlig gjær infeksjoner.

Tegn og symptomer

En pjokk gjær infeksjon tegn kan være en bunn som synes mørkere rød i fargen enn en bleie utslett. Et annet tegn på en gjær infeksjon kan være noen hvite prikker på røde flekker eller skader i underlivet. Ytterligere tegn og symptomer kan omfatte ubehag, rødhet og kløe. Hvis pjokk har noe som ser annerledes ut enn en vanlig bleie utslett, kan det være en soppinfeksjon. Sørg for å besøke en barnelege for å diagnostisere pjokk tilstand. Foruten en genital gjær infeksjon, er småbarn kjent for å få muntlig gjær infeksjoner som kan identifiseres av røde flekker, kløe eller flere hvite prikker på tungen og i munnen.

Behandlinger

Først konsultere med en barnelege. Gjær infeksjoner kan fort bli til ekle, større infeksjoner i noen dager. Når diagnosen som en gjær infeksjon, vil de fleste barneleger foreskrive en soppdrepende krem ​​som skal brukes etter hver bleie endring. Dersom gjær infeksjon er i munnen, vanligvis en oral resept tatt daglig er foreskrevet.

Tips

I tillegg til medisiner, vil holde en pjokk bunnen ren og tørr være nyttig å fjerne infeksjonen. Et forslag er å la småbarn være bleiefrie i 30 minutter til en time daglig for å hjelpe luften komme til det infiserte området, hjelpe infeksjonen klart raskere. Bleieskift ofte for å holde den pjokk bunnen tørr vil hjelpe med healing.

Hygiene

For omsorgspersoner behandle en pjokk gjær infeksjon, sørg for å bruke god hygiene som vask hendene ofte etter bleie endringer. Gjær elsker varme, våte områder og infeksjoner kan lett oppstå i disse miljøene.

Hva er årsakene til en hvit tungen?

Hver nå og da vil du kanskje legge merke til at tungen --- vanligvis en sunn rosa --- er belagt i hvitt. Mens en hvit tungen er vanligvis et tegn på at noe er off-kilter i kroppen din, er det ingen grunn til bekymring. Mesteparten av tiden, er årsaken til hvit tunge ufarlig og lett utbedret. I sjeldne tilfeller, men det kan være et tegn på alvorlig sykdom eller sykdom.

Betennelse

Overflaten av tungen er dekket med finger-lignende anslag kalt papiller. Hvis tungen er helt belagt i hvitt, har du mest sannsynlig har en betennelse i papiller. Den hvite utseende forårsakes av døde bakterier, rusk og døde celler blir sittende fast mellom papiller. Røyking, overdreven munn pusting og dårlig munnhygiene kan føre til at papiller å bli betent. Denne type hvite tungen kan behandles ved å børste tungen eller bruke en tungeskrape, slutte å røyke, drikke mer vann eller spise mer fiber, noe som bidrar til å skrape rusk fra tungen.

Oral Thrush

Hvis tungen er hvit i tykke, cottage cheese-lignende flekker, kan du ha trøske. Oral trost er en slags soppinfeksjon (Candida albicans), og oftest er sett hos spedbarn, eldre, diabetikere, rusmisbrukere, personer med immundefekter og astmatikere som blir behandlet med inhalasjonssteroider. Bruk av antibiotika eller cellegift kan også resultere i trøske. Behandlingen for trøske varierer avhengig av den underliggende årsaken, men er vanligvis behandlet med oral soppdrepende medisiner.

Leukoplaki

Hvite flekker på tungen (og munnen) kan også være forårsaket av en tilstand som kalles leukoplaki. I dette eksempel, ble cellene i munnen blir overdrevet, forårsaker de hvite flekker. Leukoplaki er ofte sett hos røykere og brukere av andre tobakksprodukter. Tilstanden er vanligvis ufarlige, men noen ganger muntlig kreftformer i de områdene der leukoplakia vises, og patcher selv kan også havn kreft. Vanligvis vil avslutte bruk av tobakksprodukter rydde opp tilstanden, men hvis ikke, kan en lege bruke en skalpell eller barberblad for å fjerne flekker. Selv da bør en person være årvåken om tilsynekomsten av patcher på grunn av økt risiko for kreft i munnhulen.

Oral Lichen planus

Hvis tungen har en Lacy utseende eller mange hevet hvite linjer, er du sannsynligvis til å ha oral lichen planus. Selv om ingen vet sikkert årsaken til oral lichen planus, har det vært noen linker til pasienter som har en autoimmun tilstand. Generelt, er det ingen behandling og tilstanden vil trolig gå bort av seg selv (men ofte er det kronisk, og vil dukke opp igjen til slutt).

Advarsel

Hvis hvit tunge er ledsaget av smerter, tap av følelse inni munnen eller sår som ikke leges etter flere dager, bør du oppsøke lege. Visse symptomer som følger med en hvit tungen kan være et tegn på kreft i munnhulen eller andre alvorlige sykdommer.

Hva gjør en hvit tungen Angi?

Hva gjør en hvit tungen Angi?


Har du noen gang sett på tungen, og fant det var en annen enn normal rosa farge? En endring i fargen på tungen kan være en indikasjon på flere forskjellige medisinske problemer, de fleste av disse er mindre problemer som helbrede seg selv eller kan lett behandles. Her vil vi diskutere hva en hvit tungen indikerer.

Thrush

Trost, også kjent som en soppinfeksjon eller Candida, skjer når soppen Candida albicans vokser inne i munnen. Det fører hvite humper på tungen og kinnene. Denne tilstanden rammer hovedsakelig babyer og protese wearers, og det er lett behandles hos ellers friske individer.

Leukoplaki

Leukoplakia er forårsaket av konstant irritasjon av slimhinne i munnen. Det fører til hvite flekker som utvikler seg på munnen og tungen. Tobakksbruk, irriterende tannfyllinger, og overeksponering av leppene til solen kan føre til denne lidelsen. Leukoplakia forsvinner gjerne av seg selv.

Oral Lichen planus

Oral Lichen planus er preget av hvite blondelignende flekker på tungen. Det finnes ingen kjent årsaken til denne tilstanden. Det kan vare i noen uker eller bli et kronisk problem som voks og synker i årevis. Det finnes ingen kur for denne tilstanden, men det kan opprettholdes med medisiner.

Betennelse i papiller

Tungen er dekket med hundre av humper kalt papiller. Noen ganger er disse humper bli betent og samle døde hvite blodceller og bakterier, gir inntrykk av en hvit tungen. Dette skjer med dårlig munnhygiene, overdreven åpen munn pusting og med overdreven eksponering for tobakksprodukter. For å eliminere dette problemet, forbedre de nevnte praksis.

Alvorlig sykdom

I sjeldne tilfeller kan en hvit tungen indikere en alvorlig sykdom, som kreft eller HIV. Hvis du opplever en misfarget tunge ledsaget av smerte eller andre ubehage medisinske problemer, ta kontakt med din lege for en riktig diagnose.

Hvordan bli kvitt en hvit tungen

Mens det er mange årsaker til hvit tunge, de fleste årsaker til det er på grunn av mangel på skikkelig munnhygiene og kan lett korrigeres. Hvit tungen kan også manifestere seg som hvite flekker på tungen, en hårete hvit tungen, eller en hårete hvitt belegg på tungen.

Bruksanvisning

•  Finn ut om din type hvit tungen skyldes av dårlig hygiene eller noe mer alvorlig som trøske eller tungen kreft. Mens dårlig hygiene eller trøske kan rettes opp, må tungen kreft konsulteres gjennom en onkolog.

Bruk tungen skrape to ganger om dagen før du pusser tennene. Begynn i ryggen eller base av tungen din og gå videre. Gjenta denne prosessen opp til fire ganger for å frigjøre så mye rusk som mulig fra foldene av tungen.

Børst tennene som du regelmessig ville. Etter å pusse tennene prøve og børste tungen også. Ikke bruk for mye press som dette er unødvendig. Pensle så lenge du kan uten å skyve brekningsrefleksen for langt.

Skyll munnen med en alkoholbasert munnen vask. Alkohol vil bidra til å drepe bakterier bygge opp i foldene av tungen. Dette bygger opp av bakterier er den vanlige årsaken til hvit tunge.

Slutte å røyke. Røyking fører til smak knopp betennelse og fører også til dehydrering i munnen. At kombinasjonen gir spredning av bakterier som ellers ikke ville bli gitt en sjanse til å vokse i en ikke-røyker.

Spis sunn mat som ikke-sukker yoghurt og grønnsaker minst en gang om dagen. Yoghurt (helst usøtet) vil bidra til å gjenopprette balansen av bakterier og sopp i munnen som vil redusere mengden av hvit tungen stede. Å spise rå grønnsaker skrubber av mat akkumulering, bakterier og rusk på tungen.

Tips og advarsler

  • Kontakt lege hvis hvit tungen ikke går bort etter gjentatte forsøk. Du kan ha en mer alvorlig tilstand.
  • Tongue sår, tunge flekker, hårete tunge, og andre farger på tungen kan være en annen tilstand som også kan kreve medisinsk konsultasjon.

Er det normalt å ha noen hvite områder på tungen?

Er det normalt å ha noen hvite områder på tungen?


Hvis du nylig har funnet et hvitt område på tungen, kan du lurer på om dette stedet er normalt. De fleste hvite flekker på tungen anses unormalt og kan tyde på underliggende forholdene.

Oral Cancer

Den vanligste årsaken til hvite områder på tungen er munnhulekreft. Forekomst er høyest i mennesker som bruker tobakk, og kan være assosiert med høyt alkoholforbruk. Hvite flekker som forekommer med oral cancer vises oftest på siden av tungen og er vanligvis smertefri inntil tumoren har nådd et avansert stadium. Oral kreft kan også være ledsaget av tyggeproblemer og vanskeligheter med å svelge.

Thrush

En annen årsak til hvite områder på tungen er trost, også kjent som oral moniliasis. Thrush er en gjær infeksjon som oppstår i munnhulen, og påvirker mennesker med diabetes, protese wearers, kjemoterapi pasienter, og mennesker som lider av dårlig ernæring.

Lichen planus

Lichen planus er en tilstand som manifesterer seg i små lesjoner på den side av tungen. Disse lesjonene har oftest en hvit-blå farge. Den eksakte årsaken til lichen planus er ukjent, selv om det kan være relatert til allergiske reaksjoner. Tilstanden er generelt ufarlig og kan behandles med antihistaminer.

Årsaken til en hvit tungen

Årsaken til en hvit tungen

Årsaker

Det er flere forhold som kan føre til at tungen skal vises hvit, den mest vanlige av disse er betennelse i papiller (støt på overflaten av tungen). Bakterier og hvite blodceller kan bli samlet inn av papiller forårsaker tungen til å se hvite og hovne.

Hvis tungen er bare hvit i bestemte områder, tilstanden kan være forårsaket av trøske, som er en form for soppinfeksjon. Candida, som er en form av gjær, finnes i begrensede mengder i hele kroppen, inkludert munnen. Men som nevnt på MedicineNet, "visse sykdommer, stress eller medisiner kan forstyrre den fine balansen, slik at soppen candida å vokse ut av kontroll, forårsaker infeksjon."

Hvite flekker på tungen kan også indikere en tilstand som kalles leukoplaki. Denne lidelsen rammer vanligvis tobakksbrukere, og kan være et tegn på forestående kreft, derfor bør lege bli oppsøkte umiddelbart hvis leukoplakia mistenkes.

Behandlinger

Det finnes behandlinger som kan lykkes fjerne den hvite utseende de fleste forhold samt riktige tilleggssymptomer, slik som dårlig ånde. Begrense tobakksbruk og praktisere god munnhygiene vil redusere eller eliminere de fleste hvite tunge forhold.

For trost, inkluderer vanlig yoghurt i ditt daglige kosthold. Unngå høy-karbohydrat matvarer og øke inntaket av fiber.

Forebygging

Hindre tilstanden til "hvit tungen" er lik den behandlingsmetoder. Ved å implementere god munnhygiene, unngå tobakk og endre kostholdet ditt, kan du redusere sannsynligheten for en hvit tungen tilstand.

Anti-biotiske stoffer kan redusere bakterier, som bidrar til å minimere vekst av gjær i kroppen. Bruk av disse stoffene bør være begrenset og kosten bør suppleres med ekstra fiber og yoghurt for å hindre produksjon av gjær. Pro-biotiske vitaminer kan tas etter et kurs av anti-biotiske narkotika for å regulere gjær befolkningen i kroppen.

Hvordan rense en hvit tungen

Hvordan rense en hvit tungen


Hvit tunge hovedsak resulterer når papiller, som er den tunge finger-lignende anslag, bli betent. Utseendet til et hvitt belegg oppstår når bakterier, døde celler og rusk få fast mellom betent papiller. Årsaker til betennelsen er røyking, feber, dehydrering, overdreven alkoholbruk og overdreven puster gjennom munnen. Selv om en hvit tungen er vanligvis forbigående og ufarlig, kan det se alarmerende. Prøv å rense en hvit tungen regelmessig for å holde pusten frisk og tungen sunn.

Bruksanvisning

•  Stikk tungen ut så langt som mulig mens du ser i et speil. Observer det området der de fleste rusk har akkumulert, som typisk er i ryggen - eller bakre - en del av tungen.

Plasser en tunge skraper så langt bak på tungen som mulig. Skyv skrapen ned slik at den hviler med kraft mot tungen, og stemmer overens med formen av overflaten. Hvis du kneble på dette punktet, flytt skrape frem, slik at det er nærmere midten av tungen din, men likevel så langt bak som mulig, uten å utløse din brekningsrefleksen.

Trekk tungeskrapen sakte mot fronten av tungen. Fjerne avfall - som stort sett er et resultat av fete næringsmidler som er rike på fett - fra skrapen ved å skylle anordningen under rennende vann.

Gjenta trinn 2 og 3 flere ganger, til du ser den hvite filmen på tungen begynner å forsvinne. Stopp når du merker at du ikke lenger kan fjerne mer rusk. Ren og tørr tungen skrape for å hindre bakterier fra å forbli på den. Oppbevar den på et rent sted, inntil du har tenkt å bruke det igjen. Prøv å bruke skrapen annenhver dag.

Pensle tungen to ganger om dagen, akkurat som du pusser tennene to ganger daglig. Bruk en tannpasta som inneholder et baktericid slik som triklosan, sammen med en myk tannbørste. Pensle tungen sakte og forsiktig til du har fjernet så mye av det hvite laget på tungen som mulig.

Gurgle med en antibakteriell munnvann, noe som kan bidra til å redusere bakterietall på tungen og dermed stoppe bakteriell aktivitet i munnen. I tillegg, drikke rikelig med vann, noe som kan bidra til å holde tungen relativt fri for rusk.

Hint

  • Hvis tungen vondt eller hvis hvit tunge varer lengre enn to uker, kan du besøke din tannlege eller lege.
  • Noen ganger mer alvorlige tilstander som en infeksjon eller leukoplakia - en forstadier tilstand - kan bidra til en hvit tungen.

Grunner for et belegg på tungen

Grunner for et belegg på tungen


A "hårete" eller belegg på tungen er et ganske vanlig problem, vanligvis ikke forbundet med en alvorlig sykdom eller sykdom. Tungen øverste lag har et belegg, av og til kalt en biofilm, som består av keratin, og en opphopning av bakterier, mugg, slim og rester av mat. Keratin sin fibrøse strukturelle proteiner tjene som beskyttende døde celler, sikring nye celler som de er dannet. En viktig komponent av hår, hud, negler og tenner, er keratin det samme materialet som dannes på hendene når du utvikle hard hud. Selv om en belegg på tungen er vanligvis ufarlig, kan den ville rekke mikroorganismer som lever på det være potensielle patogener, forårsaker infeksjon og halitosis (dårlig ånde).

Årsaker

Forekomsten av furry, hårete, hvit, gul, brun eller svart tunge er direkte relatert til mengden av keratin samlet seg på en persons tungen. Når du spiser, er keratin vanligvis slått av og svelget, og like mye er gjengitt. Når nok keratin ikke er fjernet ved å spise, akkumuleres det, å forstyrre balansen og resulterer i en farge eller belegg tungen. Ifølge American Academy of Oral & Maxillofacial Pathology (AAOMP), kan drikke varm drikke, røyking og andre irritasjoner forårsake økt keratin produksjonen. Et belegg på tungen kan vises hvit, gul, brun eller svart; fargen er et resultat av ulike bakterier som skaper pigmenter under oppveksten. En hvit tunge, noen ganger kalt trøske, kan være forårsaket av en overvekst av gjær (Candida) i munnen, ofte assosiert med astma, diabetes eller medisiner. Betennelse i papiller (smaksreseptorer) på grunn av dårlig oral hygiene, dehydrering eller røyking kan også skape et hvitt belegg på tungen. Gult tungen er resultatet av en bakteriell inflammasjon som frigjør et gult kjemikalie inn i papiller. Svart eller brun tungen er forårsaket av en overvekst av bakterier, noe som gir tungen en mørk, furry utseende. Hårete tunge er en mer alvorlig form for belegg på tungen fordi det skaper langstrakte, hår-lignende keratin anslag på smaksløkene.

Behandling

God munnhygiene er den beste måten å kontrollere belegg tungen. Vanlig fjerning av akkumulerte keratin, organismer og bakterier i betydelig grad redusere belegget. En tunge skraper, kan slikkepott eller bomullspinner brukes daglig for å holde tungen frisk og rosa. Fysisk fjerning av misfarget, øverste laget av tungen reduserer sykdomsfremkallende bakterier og graden av halitosis. Eliminere vaner som irriterer tungen (som å spise tortilla chips eller drikker varme drikker) hjelper også. Kort pusse tungen med en svak kombinasjon av natron, 3 prosent hydrogen peroxide og vann kan også utrydde belegg på tungen; Men for å forhindre irritasjon, ikke la løsningen på tungen i mer enn 15 sekunder. Tongue skraping løsner døde, stinky, keratinized celler, noe som gjør mer rom for vekst av nye celler.

Advarsler

Selv om det er vanligvis ufarlig, noen ganger en belagt tunge indikerer tilstedeværelse av en alvorlig medisinsk problem. Hvis du har hvite flekker, striper eller prikker på tungen, er det viktig å rådføre seg med en lege eller tannlege. Hvite flekker eller lesjoner på tungen, kinn eller tannkjøtt kan være et tegn på leukoplakia, en forløper til kreft i munnhulen. Leukoplaki er vanlig blant vanlige røykere og tobakksbrukere. Hårete leukoplakia-- smertefri, fuzzy, hvite flekker på sidene av en tunge - kan være et tidlig varsel tegn på HIV-infeksjon. Leukoplakia kan også oppstå etter en benmargstransplantasjon eller i en person med et svekket immunsystem. Hvite striper eller prikker på tungen, leppene, kinnene eller tannkjøtt kan tyde på lichen planus, en inflammatorisk sykdom som kan forårsake kløe og smertefulle sår i munnen. Gul tungen kan være en indikasjon på tuberkulose, sure oppstøt, fordøyelsesbesvær, malabsorpsjonssyndrom, og lever eller galleblæren problemer. Kanadiske leger som arbeider i Bolivia rapportert en sammenheng mellom belagt tunge og tyfoidfeber. Etter å ha praktisert tungen skraping og god munnhygiene, søke medisinsk hjelp dersom en belagt tunge varer i mer enn to uker, eller hvis det er ledsaget av smerte eller hevelse.

Årsaker til et belegg på tungen hos barn

En hvit belegg eller hvite prikker kan vises på et barns tunge av ulike grunner. Hver av de angitte betingelser kan bli alvorlig hvis riktig behandling ikke oppnås. Foreldre og foresatte bør oppsøke lege om noen uvanlige utseende i munnen, sammen med noen andre symptomer som oppleves på samme tid.

Strep Throat

Strep hals er en bakteriell infeksjon som ofte forekommer i barn. Denne infeksjonen fører til at mandlene å vises lyse rødt med hvite prikker. Hvite flekker kan også vises på tungen. Andre symptomer er høy feber, hodepine, magesmerter og eventuelt oppkast. Strep hals må behandles med antibiotika for å hindre ytterligere komplikasjoner.

Skarlagensfeber

Skarlagensfeber kan også bli referert til som scarlatina. Ifølge baby Center, er skarlagensfeber en type streptokokker som også fører til en kropp utslett. Det begynner vanligvis med en sår hals, høy feber og hodepine. Babyens hals og mandlene kan være belagt med en gul eller hvit film. Dessuten kan den tunge humper virke større enn normalt. Skarlagensfeber produserer et utslett på den andre dagen av infeksjonen. Skarlagensfeber er diagnostisert med en halsprøve test og behandles med antibiotika.

Thrush

Thrush er en gjær infeksjon i halsen som noen ganger oppstår hos babyer. Det fører til et hvitt belegg som skal vises på tungen, på sidene av munnen og taket av munnen. En baby med trost kan gråte mens de spiser, fordi tilstanden er ofte smertefullt. Thrush noen ganger blir bedre uten behandling. Men hvis infeksjonen er spesielt bekymringsfull, en lege bør konsulteres. Mest sannsynlig vil legen foreskrive en oral anti-fungal medisiner kalt Nystatin.

Antibiotika

Noen ganger, babyer og barn utvikler et hvitt belegg eller hvite flekker på tungen når de tar antibiotika som Amoxicillin. Dette skjer fordi det antibiotiske dreper av noen av de gode bakterier i munnen, slik at sopp å gro på tungen. Dette går ofte seg selv kort tid etter kurs av antibiotika er ferdig.

Dehydrering

Tungen kan synes å ha et hvitt belegg når en baby eller barnet er dehydrert. Dersom barnet har nylig hatt diaré eller hvis hun har vært oppkast, er det mulig at hun er dehydrert. Dehydrering bør behandles med Pedialyte og ekstra væske. Ved mistanke om alvorlig dehydrering, bør barnet bli tatt med til en lege umiddelbart, da IV væsker kan være nødvendig.

Slik fjerner Hvit ting fra baksiden av halsen

Flekker av hvitt på mandlene kan være et symptom på mange sykdommer, men hvis de ikke er sår eller irritert, er det liten grunn til bekymring. Hvis du røyker, kan hvite lesjoner i halsen være et symptom på leukoplakia, som kan bli til kreft. Du bør ha disse sett på umiddelbart. Så lenge de hvite prikker i halsen er ikke smertefullt, kan det være smertefullt, er det ting du kan gjøre på egen hånd for å prøve og fjerne dem.

Slik fjerner Hvit ting fra baksiden av halsen

En børste tungen. En vanlig årsak til hvite flekker på baksiden av halsen din er mandel krypter, som oppstår når rester samle seg på mandlene. Disse krypter er vanligvis ikke smertefullt, men kan føre til dårlig ånde. Hvis du har dårlig ånde, børsting tungen hver gang du pusser tennene kan forbedre tilstanden.

Gurgle med munnvann. Kombinere regelmessig bruk av munnvann med å pusse tungen daglig kan hindre mandel krypter fra stadig forming. Dine hvite lesjoner kan være et symptom på lichen planus, en autoimmun reaksjon, i så fall en lidokain-basert munnvann vil nummen halsen din og gjøre spise mer komfortabel hvis lesjonene er smertefullt.

Endre vaner. Røyking eller skråtobakk kan forårsake leukoplakia, som vanligvis er godartet, men kan potensielt bli til kreft. Leukoplaki presenterer med hvite lesjoner i halsen, så hvis lesjoner vedvarer i mer enn ti dager, se en lege. Hvis det er leukoplaki, slutte å røyke for å redusere risikoen for kreft. Hvite flekker er også et symptom på soppinfeksjoner forårsaket av å tygge på strå eller blader du finner på bakken, en annen vane du bør bryte. Videre kan kjemiske skader forårsake lignende lesjoner og opprettholdes fra å tygge, snarere enn å svelge, medisiner som paracetamol eller ibuprofen.

Ta antibiotika. Hvite flekker på halsen er et synlig tegn på halsbetennelse og er ledsaget av smerter og ubehag spise eller svelge. Hvis du har en vedvarende sår hals og er hvite flekker på mandlene, se en lege umiddelbart. En enkel antibiotikakur vil klare opp de fleste tilfeller av strep hals, men hvis du får det ofte, kan legen anbefale å ha mandlene fjernet helt.

Hint

  • Alltid oppsøke lege hvis de hvite flekker i halsen bli smertefull eller vare mer enn ti dager.

Hva er årsakene til et belegg på tungen?

Hva er årsakene til et belegg på tungen?


Det er tre typer belegg tungen - hvit tunge, gul tunge og svart, hårete tunge. Alle oppstå av forskjellige grunner. Ifølge Mayo Clinic, alle er vanligvis midlertidige, ufarlige tilstander.

Hvit Tongue

Et hvitt belegg oppstår når de små humper på tungen, kjent som papiller, bli betent. Betennelse skjer vanligvis på grunn av dehydrering, feber, puster gjennom munnen eller røyking. Matrester, bakterier og døde celler deretter få fast mellom hoven papiller og skape hvitt belegg.

Gul Tongue

Et gult belegg på tungen er også forårsaket av betennelse i papiller, som deretter samle gule bakterier. Røyking, puster gjennom munnen, dehydrering og feber alle føre til at papiller å bli betent.

Svart, Hårete Tongue

Svart, hårete tunge er preget av svart eller brun misfarging av tungen, sammen med en hårete eller furry belegg. Svart, hårete tunge er ufarlig. Ifølge National Institutes of Health, det noen ganger oppstår hos personer med AIDS.

Årsakene til svart, hårete tunge inkluderer dårlig munnhygiene og overdreven bruk av medisiner som inneholder bismuth, som Pepto-Bismol. Andre årsaker omfatter bruk av antibiotika, som kan forandre den normale bakterieinnhold i munnen. Heavy tobakksbruk er også en årsak.

Behandling av hvit tungen

Børsting tungen kan hjelpe bli kvitt hvit tungen. Drikke mye vann og spise crunchy matvarer - for eksempel epler, brokkoli eller popcorn - kan også bidra til å fjerne den hvite rusk fra tungen. Røykere bør slutte å røyke.

Behandling av Yellow Tongue

For gul tunge, Mayo Clinic anbefaler en hjemmebehandling involverer skånsom børsting av tungen med en løsning av en del hydrogenperoksyd og fem deler vann. Gul tungen kan indikere et problem med leveren eller galleblæren, selv om det er sjelden.

Behandling av svart tunge

Å pusse tennene og tungen to ganger om dagen er anbefalt behandling for svart, hårete tunge.
Hvis belegg på tungen av enhver type vedvarer i mer enn syv til 10 dager, bør du oppsøke lege eller tannlege.

Hvordan fjerne hvitt belegg på tungen

Hvordan fjerne hvitt belegg på tungen


En rekke mulige årsaker finnes for hvit film som kan forekomme på tungen. Den hvite belegg består generelt av millioner av små bakterier som lever i tungen. Selv om dette er en godartet tilstand, er det skjemmende og sjenerende. Det er relativt lett å fjerne denne hvite film fra tungen; imidlertid er forebygging nøkkel. Tar de nødvendige skritt for å fjerne filmen krever endre noen daglige vaner og å være proaktiv. Finne årsaken til den hvite filmen er et viktig skritt i å fjerne den fra tungen.

Hvordan fjerne hvitt belegg på tungen

•  Besøk din helsepersonell for å utelukke eventuelle underliggende sykdommer som kan være årsaken til hvitt belegg på tungen, som for eksempel soppinfeksjon kalt trost.

Kjøp en tunge renere å skrape belegget ut av tungen. Bruk renere hver gang du pusser tennene.

Fukt tungen renere. Stikke tungen ut så langt det går. Plasser renere på baksiden av tungen og forsiktig dra den frem, skraping filmen frem som du går.

Skyll tungen renere i varmt vann og gjenta flere ganger til det hvite belegget har gått ned eller forsvunnet. Skyll munnen med varmt vann når du er ferdig.

Drikk rikelig med væske i løpet av dagen for å unngå dehydrering, som kan resultere i utvikling av en klebrig, hvitt belegg på tungen.

Bruk en saltvannsnesespray for å fjerne blokkerte nesegangene, som kan føre til ytterligere akkumulering av bakterier i munnen og på tungen.

Bruk en neti pott, en form for nasal vanning, tilgjengelig på apotek og helsekostbutikker, for å rense nesegangene og sinus hulrom. Dette vil bidra til å eliminere bakterier som dannes i nese og bihuler slimete, som renner inn i munnen og legger seg på tungen.

Avstå fra røyking, noe som fører til at overflaten av tungen til å bli betent. Betennelsen gjør at rusk og bakterier å bli fanget i tungen overflate, forårsaker filmen å utvikle.

Spis mye frisk frukt og grønnsaker, som vil bidra til å skrape rusk fra tungen, eliminerer den hvite filmen.