Digidexo.com

ødem i benmarg

Hvordan diagnostisere en benmargs Edema av krageben

Hvordan diagnostisere en benmargs Edema av krageben


Benmargs ødem, vanligvis kalt et bein knuse, er en tilstand i hvilken benet selv blir betent. Vanligvis forekommer benmarg ødem som et resultat av traumer til benet. Smerte, ømhet og ytre svelling kan oppstå som et resultat av benmarg ødem. Benmarg ødem vanligvis er diagnostisert med bruk av magnetisk resonans forestille (MRI). Selv om bare en lege kan diagnostisere benmargsødem, er det viktig å vite når du skal oppsøke legen din og nyttig å vite hva du kan forvente.

Bruksanvisning

•  Lag en liste over symptomer som du opplever. Vanlige symptomer på benmargsødem av krageben inkludere en smertefull, øm og hoven krageben. Ved hjertebank, vil krageben ikke føle brukket. Oppsøk lege hvis noen av disse symptomene er til stede.

Foreslå en lege for en magnetisk resonans imaging (MRI) test av de berørte krageben. En MR er en smertefri prosedyre der pasienten ligger på et bord, og går inn i en tunnellignende anordning. Fjern alle smykker før har MR gjort.

Be en lege for en mildt beroligende hvis du opplever klaustrofobi og finne deg selv i stand til å overvinne din angst for MR. Noen mennesker opplever at de ikke klarer å bare snakke seg ut sin angst i forbindelse med sin klaustrofobi.

Se din lege for en oppfølging eksamen etter å ha MR gjort. Din lege vil ha MR lest av en radiolog og vil gi deg en diagnose.

Behandling for Bone Marrow Ødem

Behandling for Bone Marrow Ødem


Benmargs er svampen lignende stoff inni bein som er ansvarlige for å lage blodceller, inkludert røde blodceller, hvite blodceller og blodplater. Benmargs ødem er et generelt begrep som brukes for å beskrive en smertefull oppbygging av væske i benmargen, vanligvis sett under en MR & mdash; en magnetisk resonans imaging scan. Det er vanligvis et symptom på en underliggende sykdom, slik behandlinger er fokusert på å behandle årsaken til den ødem. Benmargs ødem syndrom, også kalt BME, er en sjelden og smertefull forbigående tilstand som rammer beina i underekstremitetene og for hvilken behandling som er begrenset.

Årsaker

Forhold som avascular nekrose, slitasjegikt og leddgikt kan gi opphav til benmargsødem som boks tilfeller av akutt traume eller skade på beinet. Benmargs ødem syndrom er en selvbegrensende tilstand karakterisert ved plutselig innsettende forferdelig skjelettsmerter vanligvis i nedre ekstremiteter og oftest i hofteleddet. Det løser seg vanligvis i løpet av seks til tolv måneder.

Bone Marrow Ødem syndrom

Benmargs ødem syndrom, også kjent som lokaliserte transient osteoporose, er sett det meste hos middelaldrende menn. Noen kvinner opplever det i løpet av tredje trimester av svangerskapet. Benmargs ødem er sett på MR med en redusert tetthet av bein, eller bentetthet. Ifølge Osteoporose International, nåværende tilgjengelige behandlinger er "begrenset og ineffektiv."

Non-Drug Treatment

Behandlingen er vanligvis hvile og fysioterapi. I vanskelige tilfeller, er en type operasjon som kalles kjerne dekompresjon anvendes. I kjernen dekompresjon, borer en kirurg et hull inn i den påvirkede del av benet for å tillate øket blodstrøm, dannelsen av nye blodkar og helbredelse å finne sted.

Drug Treatment

Noen ganger legemidler som kalles bisfosfonater gis sammen med vitamin D-tilskudd for å hjelpe med kalsium balanse og å øke bentetthet. En studie rapportert på nettsiden Ortho Super side og i Osteoporose International funnet at behandling med en viss intravenøs bisfosfonat var effektiv ved å øke tettheten av benet og redusere smerte.

En artikkel i den indiske Journal of Therapeutics og en annen i BioMed Central både sitere bruk av iloprost, et generisk vasoaktivt narkotika & mdash; betyr det utøver sin virkning på blodåresystemet. Den vasoaktivt stoffet brukes vanligvis for pulmonal hypertensjon. Begge institusjonene rutinemessig bruker det i behandlingen av benmargsødem syndrom fordi det åpner blodårene, oppmuntrende normal blodstrøm, og behandler de karlidelser forbundet med tilstanden. The Indian Journal of terapeutika går så langt som å si at redusert lastbærende var ikke nødvendig i de fleste tilfeller hvori medikamentet ble anvendt.

Behandling av betingelser Bone Marrow Ødem syndrom

Avascular nekrose er en smertefull tilstand som vanligvis rammer hofteleddet. Det er preget av dødsfallet av benmargs vev forårsaket av en midlertidig eller permanent reduksjon i blodstrømmen til benmargen. Behandling av den tilhørende benmargsødem inkluderer behandling avascular nekrose, som vanligvis innebærer kjerne komprimering kirurgi, bein pode og noen ganger en komplett hofteoperasjon. Slitasjegikt og leddgikt er smertefulle tilstander i leddene som kan behandles med smertestillende, medisiner som reduserer betennelse, injeksjoner i de berørte ledd eller ledderstatning. Revmatoid artritt er også noen ganger behandles med steroider og spesielle legemidler som kalles sykdomsmodifiserende anti revmatikere, som sakte ned progresjon av sykdommen.

Typer av Stem Cell Treatment

Typer av Stem Cell Treatment


De to forskjellige typer av stamceller er embryonale stamceller og voksne stamceller. Disse to typer celler er forskjellige fra vanlige celler fordi de kan regenerere gjennom celledeling. Terapier som bruker stamceller er kjent som regenerativ medisin.

Stem Cell Therapy

Leger bruker stamceller fra donorer for å bekjempe en lidelse i sine pasienter. Siden stamceller kan regenerere, introdusere dem til pasienter kan bidra til å gjenopprette noe av hva pasienten har tapt mens lider av en sykdom som kreft.

Leukemi

Benmarg inneholder adulte stamceller (stamceller hentet fra modnet mennesker). Personer med leukemi, men kan ikke lage sunt benmarg. Givere gi dem sunne benmarg stamceller til å produsere nye leukocytter (hvite blodlegemer), som bekjemper infeksjoner.

Hjertesykdom

Små mengder av stamceller kjøre fritt gjennom våre årer. Disse stamcellene --- kalt perifert blod stamceller --- høstes gjennom blod donasjoner. Nok av disse stamcellene kan reparere skadet hjertet vev og lage nye blodårer.

Type en diabetes

Embryonale stamceller (stamceller hentet fra embryo) kan muligens kurere type en diabetes. Hvis embryonale stamceller er i stand til å bli manipulert til å produsere insulin, kan en celletransplantasjon med de embryoniske celler kurere diabetes.

Alzheimers sykdom

Hjerneceller dør i en pasient med å utvikle Alzheimers sykdom, senke de intellektuelle evner av hjernen. Stamcelletransplantasjoner kan være i stand til å regenerere de tapte hjerneceller til pasienten, herding Alzheimers sykdom.

Definisjon av Bone Marrow Edema

Definisjon av Bone Marrow Edema


Væske buildup er inne i en felles kan føre til smerter og hevelse. Frakturer eller osteoartritt kan gi opphav til ødem, eller fluidoppbygning inne i margpartiet av et bein. Denne midlertidige tilstanden kan komme og forsvinne på en tilfeldig basis.

Identifikasjon

I benmargsødem - eller benmarg ødem syndrom (BMES) - benmargen blir betent og fylles med væske. BMES er typisk en kortvarig tilstand som gradvis forsvinner i løpet av en tre til fire ukers tidsramme. Du har kanskje opplevd en skade i det berørte området, eller en bivirkning av slitasjegikt. Årsaken til tilstanden vil avgjøre hvilken type behandling du trenger. BMES kan oppstå i hofter, knær eller ankler.

Funksjon

Væsken oppbygging av BMES forårsaker smerter og press for å danne innenfor de berørte bein. Denne resulterende trykk hindrer margen fra å produsere nye blodceller. En inflammatorisk respons fra immunsystemet følger fluid oppbygging. Når BMES resulterer fra en sprekk, kan denne inflammatoriske respons beskytte området fra infeksjon.

Effekter

Fordi BMES er klassifisert som en "syndromet av symptomer," sin opptreden på en MR-undersøkelse er ansett som en uspesifikk funn som peker til en undergruppe av mulige årsaker: revmatoid artritt, senebetennelser, forbigående osteoporose eller et brudd.

Hvis du lider av slitasjegikt, kan skadede bruskstrukturer gi opphav til BMES. Hvis du har områder der utviklings bein erosjoner er til stede, kan det hende du har revmatoid artritt. Sene områder som viser væske buildup kan indikere en forkalkning er forming hvor senen går inn i beinet.

Betraktninger

Symptomer forbundet med benmargsødem likne osteonekrose. Mens BMES kommer og går, forverres osteonekrose med tiden. Når fartøyene som leverer næringsstoffer til felles er ute av stand til å fungere normalt, selve beinstrukturen av felles bryter ned.

I osteoartritt, på den annen side, bein dekkplater kan virke tynnet, men strukturen er intakt. BMES følge av benbrudd vil fortsatt vise normal vaskulær funksjon.

Behandlinger

Benmargsødem behandlingssentre rundt lindre smerte og condition det berørte området. Ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner kan gjenopprette normal leddfunksjon. Hvis smerten er alvorlig, kan det hende du trenger sterkere medisiner.

Fysioterapi condition øvelser bruker vekter og er ment for å hindre ytterligere felles forverring.

Medisiner som fremmer kalsium absorpsjon som kalsitonin eller parathyroid hormoner kan styrke bein strukturer i leddet.

Hva er årsakene til Bone Marrow Ødem?

Hva er årsakene til Bone Marrow Ødem?

Hva er Bone Marrow Ødem?

Bone Marrow ødem, også kjent som Bone Marrow Ødem syndrom, eller BMES, er en lidelse som fører til margen av bein til å hovne opp og ta på væske. Dette er svært smertefullt, da det setter press mot det indre av benene og er funnet å redusere marg evne til å produsere nye blodceller. Det bokstavelig talt ikke har rom som den trenger for å fylle sin funksjon, selv om den første utbruddet av overflødig væske tjener til å hjelpe blodceller som allerede er opprettet i sirkulasjon. Heldigvis er BMES en selvbegrensende lidelse som fades et gjennomsnitt på tre uker etter den første utbruddet. Diagnosen er utført med MRI-teknologi.

Artrose

Artrose er en kronisk sykdom hvor bindevevet i leddene er sakte erodert. Dette skjer gjennom oppbygging av avfall mineraler rundt fugene samt av slitasje over tid. En korrelasjon er til stede som i nesten 80% av BMES tilfeller pasienten hadde også osteoartritt. Vanligvis, stedet for BMES var på hodet av femur som kobles inn i kneet. Det er postulert at dette kan være en mestringsmekanisme. Legemet kan være å prøve å redusere mineralforekomstene i leddene ved svelling benmargen med væske, som har den bivirkning av skyve nyproduserte blodceller (rød og hvit) av benet og i umiddelbar bruk i hele kroppen.

Trodde Lenker

I de situasjoner hvor Artrose er ikke til stede i BMES lidende, pasienten vanligvis vedvarende et brukket bein kort tid før sykdommen sin debut. BMES er forskjellig fra normal ødem i det, mens det inkluderer en økning i fluidvekt av benmarg, innebærer det også en inflammatorisk respons fra immunsystemet. Det er mulig, men ikke bevist, at BMES er en del av immunsystemet selvforsvarsmekanisme. Det ville hindre smitte av det brukne bein og beinmarg ved oppflamming benmargen, noe som øker den interne temperaturen til et punkt som ville hindre reproduksjon av bakterier og virus, akkurat som en feber.

Lymfødem Saksbehandling

Lymfødem refererer til hevelse (ødem) i mykt vev i kroppen, oftest i ekstremiteter. Det kan forekomme i både armer og ben, men typisk i bare den ene ende. Symptomene varierer fra mildt ubehag til ekstreme smerter og svekkelse. Dessverre finnes det ingen kur for denne tilstanden, som følge av en blokkering i lymfe del av sirkulasjonssystemet, men tilgjengelige behandlinger kan betydelig redusere hevelsen og lindre ubehaget.

Lymfesystemet

Lymfesystemet inneholder et nettverk av fartøy som flyter gjennom vev og visse organer i kroppen, inkludert lymfeknuter, mandlene, thymus, milt og benmarg. Den klare væske (lymfe) kjører gjennom lymfeårer bærer plasma, lymfocytter (hvite blodceller som bekjemper infeksjoner), samt avfall som samles inn fra alle organer i kroppen. Når systemet fungerer normalt, lymph fartøy tar fluidet gjennom lymfenodene. Nodene filter virus, bakterier og kreftceller fra fluidet og returnere en renset versjon av lymfe til blodet ifølge WebMD.

Årsaker Lymfødem

Hevelsen som markerer lymfødem oppstår når skader eller sjeldne medfødte misdannelser blokkere sirkulasjons banen lymfeårer, forårsaker væsken å lekke inn i omkringliggende vev. Medfødte årsaker inkluderer Milroy sykdom, som oppstår i barndom og resultater fra misdannede lymfeknuter, ifølge Mayo Clinic. Meige sykdom, en annen arvelig lidelse som vanligvis oppstår i puberteten og tidlig voksen alder, resultater når de ventiler som normalt hindrer lymfe væske strømme bakover og overfylte danner ikke. Andre årsaker til lymfødem omfatte kirurgi som skader lymfeårer eller kirurgisk fjerning av lymfeknuter, slik som med brystkreft eller lymfom. Infeksjon i lymfeknuter eller fartøy, kan kreft og stråling under kreftbehandling også føre til strukturelle skader som fører til lymfødem.

Symptomer og komplikasjoner

Tegn på lymfødem inkluderer verkende ubehag eller begrenset utvalg av bevegelse i det berørte lem, hudinfeksjoner eller herding av huden og hevelse som spenner fra svært mild til alvorlig nok til å øke lem til mange ganger sin opprinnelige størrelse. Tilstanden kan føre til alvorlige infeksjoner i huden (cellulitt) eller lymfesystemet og, ifølge Mayo Clinic, kan de mest alvorlige tilfeller føre til en sjelden form for kreft, lymphangiosarcoma.

Ledelsen

Nøklene til å kontrollere denne tilstanden omfatter administrerende hevelse og å holde huden sunn. Leger kan verve en fysioterapeut til å massere de berørte lem eller undervise pasienter milde isotone øvelser som hjelper får væsken beveger seg ut av ekstremitet. De kan foreskrive bandasjerer de berørte lem på en bestemt måte å komprimere vev og flytte væsken tilbake mot stammen av kroppen eller har pasienten slitasje spesielt utstyrt komprimering plagg, for eksempel strømper, som oppfordrer væsken å flytte ut av den myke vev. Fordi det er ingen kur, bemerker Mayo Clinic disse behandlingene bli rutine for dem som lider av lymfødem. I de mest alvorlige tilfeller kan legene prøver å fjerne overflødig vev gjennom kirurgi, men selv dette ikke gi en kur.

Andre hensyn

Tilstrekkelig hvile, sunt kosthold, mosjon og redusere stress kan øke oddsen for suksess kontrollerende lymfødem. The Mayo Clinic anbefaler å kontakte en lokal eller online støttegruppe for å hjelpe takle livslang behandling av denne tilstanden, som ifølge National Institutes of Health, påvirker 1-2 millioner mennesker i USA.

Definer Bone Marrow Ødem & Chondromalacia

Benmargs ødem og chondromalacia er forhold som påvirker kneleddet. Benmarg ødem kan påvirke andre store ledd i kroppen som ankelen og hofte, og ofte dukker opp på en MR-undersøkelse etter stress eller skade. Chondromalacia er vanligvis en lidelse som påvirker kneskålen, forårsaker sterke smerter.

Hva er Bone Marrow Ødem?

Benmargs ødem er en betennelse i de større leddene i kroppen. Det påvirker vanligvis i hofte, kne og ankel leddene. I kneet, vevet blir fylt med væske og irritert. I mange tilfeller kan utøvere som gjennomgår betydelig stress til sine ledd bukke til benmargsødem. Som benmargen degenererer over tid, i enkelte tilfeller ødem det er den første indikator for framdrift osteoartritt, en degenerativ type leddgikt som blir dårligere over tid.

Symptomer på Bone Marrow Ødem

Symptomer på benmargsødem bestå av smerter i kneet med og uten aktivitet. Smerter i kneet i ro er en indikator på at det kan være et strukturelt problem i kneleddet. Andre symptomer er et begrenset utvalg av bevegelse i kneet sammen med bensmerter og ømhet. Idrettsutøvere som har plutselig, nådeløs smerte i knærne kunne ha benmargsødem som kan føre til slitasjegikt senere i livet.

Behandling av Bone Marrow Edema

Når benmarg ødem er identifisert i henhold til MR imaging, er det vanligvis lett administreres med resten av leddet gjennom en kombinasjon av anti-inflammatoriske og smerte medisiner. Disse mer konservative behandlinger kan noen ganger mislykkes, og da må du ty til kirurgi.

Hva er Chondromalacia?

Chondromalacia er en tilstand som påvirker kneskålen, som regel hos unge idrettsutøvere. Andre utvikler tilstanden når kneskålen blir irritert fra å gni mot den ene siden av kneleddet. Brusk rundt kneet i sin tur blir irritert, forårsaker mye smerte. Chondromalacia er mer utbredt hos kvinner enn hos menn rett og slett på grunn av forskjeller i den kvinnelige anatomi. Kvinner i gjennomsnitt lider mer lateral skade knærne over tid.

Symptomer på Chondromalacia

Symptomer på chondromalacia er smerter, hevelse og irritasjon. Kneleddet blir betent og bevegelse av kneet kan være sterkt begrenset. Det er svært viktig å merke seg at kneet smerte som ikke går bort innen rimelig tid, spesielt uten en spesifikk skade, bør undersøkes så snart som mulig, slik at omfanget av skaden kan minimeres.

Behandling av Chondromalacia

Behandling av chondromalacia inkluderer hviler leddet og delta i en fysisk terapi program. Alnti-inflammatoriske medisiner kan hjelpe. Unngå stressende aktiviteter som forårsaker knesmerter; det vil bidra til å roe ned irritasjonen. Fysioterapi styrker kvadricep og hamstring muskler, noe som kan bidra til å løse problemet. I noen tilfeller, etter en titt på omfanget av skadene på kneet strukturer under en arthroscope, kan legen din råde kirurgi.

Hva er Bone Marrow Ødem?

Benmargs ødem eller hevelse, resultater fra flere forhold, og er en relativt vanlig lidelse. Økende bruk av magnetisk resonans imaging (MRI) er å hjelpe leger mer effektivt diagnostisere benmargsødem når pasienter rapporterer symptomer.

Tilknyttede Disorders

Benmargs ødem er noen ganger assosiert med bein skader og lidelser. De omfatter brudd, slitasjegikt, revmatoid artritt, ankyloserende spondylitt og svulster.

Komplikasjoner

Benmarg ødem kan være et tegn på flere problemer knyttet til disse lidelsene, som skadet brusk. Det kan være en første indikasjon på forestående ledd erosjon eller sene forkalkning.

Symptomer

De viktigste symptomene på benmargsødem er sterke smerter og begrenset bevegelse, både under trening og mens du hviler.

Syndrom

Benmargs ødem syndrom, en distinkt lidelse som involverer benmargsødem, er en vanlig årsak til bein og leddsmerter i midt-alder og eldre pasienter, ifølge en studie publisert i den 11 april 2008, utstedelse av BMC muskel- og skjelettlidelser.

Time Frame

Benmargs ødem syndrom oppstår som oftest i hoften, men også flater i kneet og foten. Det går vanligvis over av seg selv innen seks til 12 måneder. Konservativ behandling kan innebære fysioterapi og en vasodilator medisiner for å forbedre blodsirkulasjonen.

Er det trygt å gjenbruke plastposer som har hatt Raw kjøtt i dem?

Er det trygt å gjenbruke plastposer som har hatt Raw kjøtt i dem?


Med alle meldinger om gjenbruk og gjenvinning, kan det virke fristende å gjenbruke plastposer som har inneholdt rått kjøtt. Men selv om posen er vasket, det kan fortsatt ha forurensninger på det som kan gjøre din familie syk. Det er best å kaste ut posen.

Vasking plastposer

Plastposer som har lagret de fleste matvarer kan vrenges, vasket og tørket i en skål rack. Dette er ikke sant for poser som har inneholdt rått kjøtt. Med mindre du vaske poser i vann som er varmere enn 165 grader Fahrenheit eller bruke blekemiddel, kan skadelige bakterier fortsatt være til stede. Posen kan ha vanskelig å nå områder, som sporene av en plastposen, som er vanskelig å vaske.

Skadelige bakterier

Bakteriene som forblir på en pose som har inneholdt rått kjøtt er ekstremt skadelig. Salmonella er den vanligste kilden til matbåren sykdom, fører til diaré, magesmerter og feber. Denne skadelige bakterier bor i rått kjøtt, og kan forurense andre matvarer hvis rå kjøttsaft kommer i kontakt med dem. Dette er grunnen til lagring av salat eller til og med kjeks i en pose som har inneholdt kjøtt er en dårlig idé. E. coli, en annen skadelige bakterier, er en annen forurensning som kan være tilstede.

Cooking dreper ikke alle bakterier

Du tenker kanskje at det er greit å oppbevare kjøtt i en pose som allerede har inneholdt rått kjøtt, i den tro at når kjøttet er kokt alle bakterier vil bli drept. Imidlertid koke temperaturer er ikke alltid er høy nok til å drepe alle bakterier, spesielt hvis kjøttet ikke er tilberedt utmerket godt-gjort. For å unngå risiko for sykdom, er det best å ikke lagre noe mat i plastposer som har inneholdt kjøtt.

Gjenbruk Vesker til andre formål

Mens det ikke er trygt å lagre mat i poser som har inneholdt kjøtt, kan de brukes til andre formål. De kan brukes til å kvitte seg med pus kull eller å plukke opp etter hunden din i gården. Hvis det er snø ute, kan du sette dem på sidespeil og vindusviskere på bilen om natten for å gjøre skraping lettere i morgen. Husk alltid å vaske hendene etter å ha håndtert dem.

Hvordan bli kvitt Nits Uten Gre dem ut

Hvordan bli kvitt Nits Uten Gre dem ut


Nits, de små hvite eller klare egg av lus, følge en lus. Symptomer på lus, også kalt pediculosis, oppstår vanligvis i hodebunnen og inkluderer kløe og små røde sår. For å bli kvitt lus, nits må fjernes, stopper livssyklusen på vertskroppen. Våtkjemmings- var en anbefalt behandling; Men bevis funnet av den kanadiske Pediatric Society bemerker at gre ut lus nits er ikke en effektiv behandling. Fjern nits, i stedet, ved å plukke dem ut og behandle håret og hodebunnen med en spesialbehandlet sjampo.

Hvordan bli kvitt Nits Uten Gre dem ut

Bekreft at lus er tilstede ved å undersøke hodebunnen hvor lyset er sterkt. Ved hjelp av en kam, separat håret inn i seksjoner, og ser sammen trådene hele veien til hodebunnen. Hvis du ser små hvite eller klare ovale egg da begynne lusebehandling. Også begynne behandling hvis du ser lus, som er svart og liten - på størrelse med sesamfrø. En voksen lus vil være ca 2 til 4 mm.

•  Smør håret med balsam for å gjøre det lettere å se nits. Plukk ut noen nits eller lus ved hjelp av fingrene. Plasser nits i en lukket, lufttett plastpose og kast posen. Plasser posen, umiddelbart, i utendørs søppelbøtte.

Følg anvisningene, nettopp, på lus sjampo eller lotion behandling. Ikke la produktet i hodebunnen lenger enn instruert, da dette kan forårsake kjemisk irritasjon.

Gjenta behandlingen i syv til ti dager for å sikre at lus og luseegg er borte. Lus kan leve på kroppen opp til 30 dager, men kan bare leve i andre steder i tre dager. Gjenta behandlingen er nødvendig som nits ta seks til ni dager på å klekkes, og gjenta behandlingen vil drepe eventuelle gjenværende nits som har klekket til lus.

Vask elementer som har kommet i kontakt med infisert område - laken, klær, kammer, børster, hår bånd, hatter - i varmt vann for å drepe lus og luseegg. Elementer som ikke kan vaskes - puter, øreplugger - bør være grundig støvsugd eller plassert i en lufttett pose i minst to uker.

Hint

  • Undersøke hvert familiemedlem håret til å avgjøre om lus har spredd seg.
  • For å hindre spredning av lus, aldri dele elementer som kommer i kontakt med hodet, slik som kammer og hatter.
  • Alltid være forsiktig når du bruker kjemiske produkter.
  • Se legen din dersom behandling ikke er å bli kvitt lus og luseegg.

Botemidler for lymfødem

Lymfødem refererer til hevelse som oppstår under armene eller bena når lymfevæsken ikke greier å drenere på grunn av en blokkering i de lymfatiske system.The årsakene er utallige, alt fra en arvelig lidelse (primær lymfødem) til en bivirkning av operasjonen, infeksjon, kreft og kreftbehandling (sekundær lymfødem), og symptomer inkluderer hevelse i armer eller ben, en hardere eller fortykkelse av huden i det berørte området, smerte og ubehag, og begrenset bevegelse av det berørte lem. Dessverre for dem som lider av lymfødem, er det ingen kur, men det finnes en rekke behandlinger.

Trening

En god måte å bistå bevegelsen av lymfevæsken er gjennom oppgaver som fokuserer lyset på bevegelse av armen eller benet. De kan utføres hjemme mens du ser på TV eller lese avisen, og krever lite eller ingen innsats.

Hvis du er usikker på den riktige måten å utføre øvelsene, kan en lege eller fysioterapeut instruere deg.

Manuell lymfedrenasje

Manuell lymfedrenasje er en massasje teknikk utviklet for å stimulere flyten av lymfe væske ut av den berørte arm eller ben. For å utføre manuell lymfedrenasje, masser den berørte området. Den lymfevæsken vil bli utført fra det blokkerte området til friske lymfeknuter, hvor den vil ha anledning til å renne av.

Selv om effektiv, er det ikke anbefalt for dem som lider av hudinfeksjoner, kreft, blodpropp, eller hjertesvikt. I tillegg bør massasjeterapi unngås på områder som har gjennomgått strålebehandling.

Pneumatisk kompresjon / komprimering plagg

Pneumatisk kompresjon fungerer ved iført en hylse over det berørte lem festet til en pumpe som med jevne mellomrom blåses opp ermet. Hylsen plasserer deretter presset på legemsdelen, slik at lymfevæsken å renne bort fra de fingre eller tær, og dermed redusere svellingen.

En variant av pneumatiske kompresjons er plagget kompresjon, karakterisert ved at en spesial montert klesplagg som kalles en kompresjons plagg komprimerer arm eller ben, og tvinger lymfevæsken av armen eller benet. Selv etter at hevelsen har gått ned, kan de fortsatt brukes til å hindre fremtidige forekomster av lymfødem.

Innpakning

Lys innpakning bruker low-stretch bandasjer i en spiral retning oppfordrer lymfe flyt ved å fremme lav hviletrykk og høyt arbeidstrykk. Det anbefales at en profesjonell lære pasienten hvordan du skal pakke inn de berørte lem, som å pakke den for stram kan føre til innsnevring og øke hevelse i lem snarere enn redusere den. Vær oppmerksom på nummenhet, kulde eller endring i farge på tær eller fingre, som de er klare indikasjoner på bandasjene har blitt pakket for stramt.

Narkotika

Selv om ikke vist seg å være effektive, benzopyrones stimulere immuncelleaktivitet og bidra til å fremme nedbryting av proteiner i lymfe væske. I tillegg, diuretika hjelpe kroppen utsondre overflødig væske, selv om de ikke skal brukes på lang sikt.

Lymfødem & Physical Therapy behandlinger

Lymfødem er definert som hevelse i armer eller bein som stammer fra en blokkering i lymfesystemet som stopper lymfe væske i dine lemmer fra riktig drenering. Ettersom mer og mer lymfe væske bygger seg opp, vil hevelsen bli verre. Selv om ingen kur for tilstanden eksisterer, med riktig pleie, lymphedema symptomer kan kontrolleres.

Trening

Siden lymphedema symptomer kan bare kontrolleres og ikke herdet, er det viktig å ta omsorgsfull hjelp av armen eller benet eller lemmer. Hvis du deltar i lett trening som beveger armen eller beinet påvirket av lymfødem, kan det hjelpe flyten av lymfe væske.

Det er viktig at du deltar i lett trening bare. Hard trening vil bare gjøre de berørte lem sliten. Din fysioterapeut vil hjelpe deg å lære øvelser som er utformet for å forsiktig trekke sammen musklene, og dermed presser lymfevæsken ut av området.

Din fysioterapeut kan også vikle den berørte lem i bandasjer for å hjelpe presse lymfevæsken ut og inn i kroppen din. Terapeuten vil lære deg at når innpakning beinet eller armen, starter på tærne eller fingrene, innpakning trangeste der. Når du fortsetter å vikle benet eller armen, pakk løsere og løsere, så den strammeste punktet er rundt fingrene eller tær.

Massasjeterapi

En massasje teknikk som heter manuell lymfedrenasje kan bidra til å flytte lymph væske ut av den berørte lemmer. Teknikken innebærer mild hånd slag som tar sikte på å lede væsken tilbake i lymfeknutene hvor det kan da renne. Men hvis du har visse problemer som blodpropp, kreft, hjerteproblemer eller hudinfeksjoner, er det ikke tilrådelig å oppsøke massasje som et kurs av terapi. Snakk med din fysioterapeut om hvorvidt manuell lymfedrenasje er riktig tilnærming for deg.

Andre behandlings

Noen ganger din terapeut kan anbefale pneumatisk kompresjon der en hylse er plassert over armen eller beinet. En pumpe vil da blåse opp ermet og legger press på lem, nok en gang med mål om å flytte lymfe væske bort fra dine lemmer. En kompresjons plagg, som en sokk eller hylse fungerer på en lignende måte. Imidlertid kan legen foreslå at du bære disse plaggene når hevelsen har gått ned, for å holde lymfe væske fra å returnere.

Lymfødem Årsaker

Lymfødem Årsaker

Medfødt lymfødem

Lymfesystemet er en serie av rør som frakter fluid kjent som interstitiell fluid i hele kroppen. Den interstitiell væske inneholder store celleproteiner, som brukes for næring av kroppens celler. I et friskt organ, passerer interstitiell væske gjennom kanalnettet og ut gjennom toraks kanalen der den møter med blodet som skal resirkuleres. Lymphedema er et begrep som omfatter en rekke lidelser som alle resultere i svikt i den interstitielle væsken til å sirkulere på riktig måte. Det sitter i stedet i løpet av det lymfatiske kanaler og fører til en stor grad av smerte og hevelse vev. Medfødt lymfødem er i form av lymfødem som er tilstede fra fødsel som et resultat av en utviklingsmessig defekt. De arterielle blodkar som linje lymfesystem ikke er tilstrekkelig utviklet til å skape det høye trykket som trengs for å tvinge den interstitielle væsken kontinuerlig gjennom lymfesystemet.

Infeksjonsrelaterte Lymfødem

Infeksjonsrelaterte lymfødem forekommer hyppigst i tropiske og sub-tropiske deler av verden og kan inngås av uhygieniske levekår og insekt eller dyr biter. Akutte streptokokker eller stafylokokker infeksjoner er vanligvis den skyldige. Staphylococcus forårsaker den arterielle blodkar i lymfesystemet til å svelle og innsnevre. Dette resulterer i den interstitielle væsken trykker mot og noen ganger sprengning veggene av det lymfatiske kanaler. Omvendt, arr streptokokker veggene i arterielle kapillærene, lammer dem. De er da ikke i stand til å skyve den interstitielle væsken gjennom, og den bassenger.

Lymfødem distichiasis

Lymfødem distichiasis fører bare beina å svelle. I tillegg, cyster forming på ryggraden, og en dobbel rad av øyevippene er vanlig. I motsetning til medfødt lymfødem, er lymfødem distichiasis arvelig. Det er forårsaket av en mutasjon i genet FOXC2, karakterisert ved at det lymfatiske kanaler i benene blir for stor og overutviklet. Som sådan kan interstitiell fluid ikke bli tvunget ut av dem.

Hva er årsakene til ødem i bena?

Milde Årsaker

Også kjent som ben hevelse, kan en rekke faktorer føre benet ødem, en vanlig tilstand som kan variere fra mild til alvorlig. De fleste årsaker til ødem begynne gjennom enten handlinger eller medisiner som plasserer ekstra press på kapillærene (små blodårene i kroppen). Jo mer trykket på kapillarene, jo mere svelling som fører til.

Aktivitet og medisiner

I milde tilfeller, medvirkende faktorer som graviditet, stående eller sittende i lang tid, eller selv å spise overskytende mengder natrium kan plassere ekstra press på kapillærer.

Leger foreskrive visse medisiner spesielt for å constrict eller forstørre blodkar eller har denne effekten på kroppen din. Disse inkluderer vasodilatorer, som åpner blodårene; kalsiumkanalblokkere; steroide anti-inflammatoriske legemidler; diabetes medisiner (spesielt typer som kalles tiazolidindioner); og østrogener. Hver av disse medikamentene har vært knyttet til deres effekt på kroppens kapillærer.

Effekter på kroppen din

Enten gjennom medisiner eller handlinger, fører til økt press på kapillærene dem til å lekke. Nyrene reagerer på denne lekkasje ved å beholde natrium og væske i blodkar for å kompensere for det økte fluidtapet. Den økte væske setter ytterligere press på kapillærer, som forårsaker enda mer hevelse i kroppen din. Når kapillærer begynner å beholde for mye fluid, dette lekket inn i de omgivende vev, noe som resulterer i svelling.

Årsaker knyttet til medisinsk betingelser

En rekke mer alvorlige forhold har blitt koblet med ødem i bena. Et eksempel er hjertesvikt, som er en tilstand som påvirker ditt hjerte nedre kammer og reduserer hjertets evne til å pumpe blod effektivt. Hvis blodet sikkerhetskopierer i bena eller føttene, dette resulterer i hevelse.

Skrumplever, som påvirker leveren, fører også til ødem. Leveren er ansvarlig for å regulere væske i kroppen din. Den reduserte evne til å regulere væske årsaker hevelse, samt økt trykk i portvenen, som er en stor blodåre i kroppen din som fører blod til organer i magen.

Sykdommer som påvirker nyrene også kan føre til ødem i bena, fordi nyrene ikke er så effektiv i å eliminere salter og væske i kroppen din. Overflødig væske skaper press på blodårene, forårsaker ødem.

En ekstra leg ødem årsaken er en mer alvorlig form for ødem kalles lymfødem. Denne tilstanden oppstår når kroppens lymfesystemet er skadet, oftest på grunn av kreft behandlinger eller infeksjoner. Lymfesystemet er ansvarlig for å drenere fluid fra vev; derfor, når lymfesystemet blir skadet, oppstår etappe hevelse.

Definer Lymfødem

Lymphedema er en svelling i den ene eller begge armer eller ben. Uhelbredelig likevel behandles medisinsk tilstand oppstår når lymfe væske ikke er i stand til å skikkelig renne fra lemmer og bygger opp på grunn av en hindring i lymfesystemet.

Årsaker

Primær lymfødem er en uvanlig genetisk tilstand som følge av feil utviklet lymfeårer. Sekundær lymfødem er forårsaket av andre tilstander eller sykdommer som skader lymfeårer eller lymfeknuter.

Symptomer

Hevelse fra lymfødem varierer fra moderat og knapt merkbart til alvorlig og invalidiserende. Andre symptomer inkluderer en tung eller stram følelse, redusert omfanget av bevegelse, ubehag og vedvarende infeksjon i det berørte lem (e).

Diagnose

Etter å eliminere andre kilder til hevelse, kan legene utføre bildebehandling diagnostiske tester for å undersøke lymfesystemet. Prosedyrer inkluderer datastyrte tomografi skanninger, Doppler ultralyd, lymphoscintigraphy (radionukliden imaging) og magnetic resonance imaging.

Behandling

Fordi lymfødem er uhelbredelig, innebærer behandling teknikker for å administrere hevelse og tilhørende smerter. De omfatter øvelser og massasje og iført bandasjer, komprimering antrekk eller en pneumatisk kompresjon ermet på den aktuelle ekstremitet (er).

Komplikasjoner

Lymfødem kan føre til store komplikasjoner, inkludert elefantsyke som følge av hard og tykk hud, økt risiko for infeksjon og, i ekstreme tilfeller, det myke vevet kreft lymphangiosarcoma.

Informasjon om Lymfødem

Lymfødem oppstår når lymfe væske i armen eller beinet er forhindret fra drenering riktig på grunn av en blokkering i lymfesystemet. Dette fører til at berørte lem å hovne opp, og det vil fortsette å gjøre det som væsken fortsetter å akkumulere.

Typer

De to typene lymfødem er arvet eller primær lymfødem og ervervet lymfødem. Arvet lymfødem oppstår når du er født uten lymfeårer og noder, og ervervet lymfødem utvikler etter at du opplever en skade eller annen skade på lymfesystemet.

Årsak

De viktigste årsakene til arvet lymfødem er genetiske sykdommer, som Milroy sykdom og Meige sykdom. Ervervet lymfødem kan oppstå etter operasjonen, infeksjon eller kreft.

Symptomer

Lymfødem symptomer kan ikke vises med en gang, og kan noen ganger oppstå 15 eller flere år etter den opprinnelige skaden eller skade. Når de ser ut, de berørte lem vil ofte hovne opp, føles tungt eller stramt eller begynne verkende.

Diagnose

Etter vanlig fysisk eksamen og registrering av din medisinske historie, kan legen din bestille tester, inkludert MR, CT og ultralyd.

Behandlinger

Den første fasen av behandlingen er å først redusere hevelse i det berørte lem, vanligvis ved å pakke lem i bandasjer. Den andre fasen er å kontrollere lymfødem ved selv-massasje og trening for å holde lymfe væske fra å bygge i beina.

Graviditet Ødem Forebygging

Ødem er en vanlig tilstand for gravide hvor fluidet bygger seg opp i vevet. Når du er gravid, er hevelse normalt siden det er lettere å holde vann. Som livmor vokser, det setter press på venene i bekkenet, forårsaker blod å bremse ned og væske til å samle seg i føtter og ankler. Ødem er vanligvis verste i tredje trimester. Heldigvis finnes det tiltak du kan gjøre for å hindre det.

Redusere hevelse

For å hindre ødem, holde føttene hevet så mye som mulig. Dette vil hindre blodet fra å måtte jobbe vertikalt for å komme tilbake til hjertet. Hvis du sitter i en stol, sette føttene opp på en annen stol eller en krakk. Sørg også for at du ikke krysse bena eller ankler når du sitter. Det er også viktig å strekke på bena så mye som mulig. Du kan gjøre dette mens du sitter. Med beinet utvidet, flex foten til å strekke ut leggen. Andre nyttige strekninger er ankel rotasjoner og vrir tærne. Det er også viktig ikke å sitte eller stå for lenge. Ta pauser. En hyppig kort spasertur vil hjelpe med sirkulasjon også.

Forebygging

Når du velger sokker, plukke et par som ikke er stramt rundt anklene. Sokker som er for stramt vil utrydde sirkulasjonen i beina enda mer. Fødselspermisjon støttestrømper er tilgjengelig som klem midjen. Sett dem på før du står opp om morgenen for å stoppe blodet fra å bli sittende fast i anklene. Selv om det kan høres mot sin hensikt, kan du prøve å drikke mer vann enn vanlig. Kroppen beholder faktisk mindre vann jo mer du drikker. Spise godt og trene vil også hindre ødem.

Advarsler

Graviditetsrelatert ødem er en midlertidig greie. Det er også vanlig å oppleve ødem i hendene også. Men hvis du legger merke til hevelse i ansiktet eller rundt øynene, bør du kontakte legen din umiddelbart. Også, hvis føttene og anklene hovne opp plutselig det kunne være noe alvorlig. Ødem er alltid bi-lateral, så hvis en ankel sveller og den andre ikke, ta kontakt med din lege.

Hvordan diagnostisere Venstre ødem i bena

Hvordan diagnostisere Venstre ødem i bena


Ødem oppstår når kroppen begynner å hope seg opp væske i vev. Det kan oppstå hvor som helst i kroppen din. Imidlertid påvirker ødem vanligvis nedre ekstremitetene (føtter og ben). Når væske akkumuleres i nedre ekstremiteter, er dette kjent som perifert ødem. Det er viktig å se en lege for å finne ut om du lider av ødem, som andre medisinske forhold kan etterligne tegn på ødem, for eksempel en blodpropp.

Hvordan diagnostisere Venstre ødem i bena

Diagnose

•  Sjekk om huden føles stram. For eksempel, er huden strekkes, eller har beinet økt i størrelse?

Se etter tegn til hevelse. Ser også for å se om huden din ser ut blanke eller blank.

Se en lege hvis beinet utvikler noen av de ovennevnte tegn. Fortell din lege når tegn på ødem begynte, hvis du også har en familiehistorie med ødem, eller hvis du er gravid.

Har din lege foreta en grop test. Ifølge Mount Sinai, vil legen trykker på det berørte området for å se etter tegn på depresjoner ved huden din. Hvis du legge press på huden din, vil væsken innenfor vev spre andre steder, noe som vil skape en grop i midten av kjøttet.

La din lege for å foreta ytterligere undersøkelser for å fastslå årsaken til ødem. Du må gi prøver av blod og en urinprøve.

Hint

  • Se din lege hvis du begynner å utvikle symptomer som brystsmerter eller ikke være i stand til å fange pusten.
  • Hvis du har blitt diagnostisert med ødem, ta medisiner som foreskrevet av legen din for å hjelpe skylle ut overflødig væske.
  • Oppsøk lege hvis du begynner å utvikle tegn til hevelse i bena.

Behandling for Liver Ødem

Ødem oppstår når væske samler seg i kroppens vev, ofte på grunn av en skadet leveren. O'Brien, Chennubhotla og Chennubhotla, som publiserte en 2005 artikkel i American Family Physician journal, oppmerksom på at effektiv behandling er mulig.

Betydning

Hvis venstre ubehandlet, lever ødem forårsaker smertefull hevelse, problemer med å gå, arr, infeksjoner, hudskader eller problemer med blodsirkulasjonen.

Symptomer

Ødem gjør huden din ser hoven, skinnende eller strukket, og hvis forårsaket av leverskade, kan ødem også gjøre huden Vis blodkar. Behandlingen er tilpasset disse symptomene og deres underliggende årsakene.

Typer

Behandlingen avhenger av alvorlighetsgraden av ødem. Vanligvis leger foreskrive diuretika (medisiner som øker din urin flyt), råde deg til å spise en diett lav på salt eller anbefale heve føttene. Din behandling plan kan omfatte en kombinasjon av disse behandlingene.

Betraktninger

Fortell legen din dersom du er gravid eller har kronisk venøs insuffisiens, som diuretika er ikke passende for alle leveren ødem pasienter.

Forebygging

Legging av alkoholholdige drikker, opprettholde en sunn kroppsvekt og unngå langvarig eksponering for giftige kjemikalier bidrar til å hindre leveren ødem.

Ødem & End Stage leversykdom

Ødem & End Stage leversykdom


Ødem er en tilstand av væskeansamling i kroppen, og kan være en av mange konsekvenser av sluttstadiet leversykdom, kalt skrumplever.

Funksjoner

Ødem er karakterisert ved oppbygging av fluid i kroppen, typisk i ben og føtter. Tilstanden fører til smertefull svulmende og hevelse i bena og føttene.

Skrumplever

Leverskade som utvikler seg til et avansert stadium av leversykdom, hvori organvevet er permanent og irreversibelt omdannet til arrvev, kalles cirrhose. Dette sluttstadiet leversykdom fører til mange komplikasjoner som påvirker andre vitale organer, som nyrer, som i funksjonsfeil, bidrar til ødem.

Hormonelle endringen

En årsak til ødem i pasienter med cirrhose er endringen i leverens evne til å regulere hormoner. En abnormitet i leveren funksjoner fører til en endring i normal sekresjon av hormoner og fluidregulering, som fører til en akkumulering av væske i kroppen.

Portal Vein Trykk

Cirrhose årsaker økt trykk i portvenen, som er den store blodåre som fører blod til leveren fra tarmen, bukspyttkjertelen, og milten. Dette presset og resulterende væskeretensjon fører til smertefull hevelse i bena og føttene.

Symptomer forårsaket av Ødem

Ødem fører hoven hud som beholder et smilehull eller innrykk etter trykket er brukt. Anklene kan svelle til en ødeleggende grad. Stive ledd, og vekttap (skjult av en illusjon av vektøkning på grunn av hevelse) er andre effekter av ødem.

Behandling

Ødem blir typisk behandlet med diuretika er imidlertid i mange tilfeller cirrhose er en kontraindikasjon for slike medikamenter, siden leveren er også utsatt for virkningene av nye medikamenter. Individuelle medisinske tilstander bestemme behandling; konsultere legen din.