Digidexo.com

ulcerøs kolitt operasjon

Diet for Ulcerøs kolitt eller Crohns

Ulcerøs kolitt er en kronisk tilstand der tykktarmen er betent og sårdannelse. Det påvirker sjelden tynntarmen. Crohns sykdom er lik i sin inflammatorisk natur, men det kan påvirke enhver del av fordøyelseskanalen. Begge er karakterisert ved kronisk diaré, smerte og andre symptomer. Legemidler og i noen tilfeller operasjon er nødvendig for å få tak i Crohns. Diett i begge tilfeller er en viktig del av behandlingen.

Diet Diary

Hold oversikt hver dag av hva som spises og hvilke symptomer følge. Eliminere matvarer eller drikke som fører til problemer.

Grønnsaker

Spis mye grønnsaker, men ikke rå. Hvis de forårsake diaré eller andre problemer, så damp dem. Inkludere alfalfa og bygg i dietten.

Protein

Unngå stekt kjøtt, fisk eller fugl. Bruk bakt eller stekt fisk, kylling og kalkun. Med fjørfe, fjern skinnet.

Frukt

Frukt er bra så lenge det ikke er surt. Men ikke spiser frukt på tom mage.

Fett og oljer

La disse ut av kostholdet ditt. Ikke forbruke fettrik melk eller oster. Prøv soyamelk i stedet. Hold deg unna sauser som er laget med smør.

Fiber

Konsumere en høy-fiber diett, inkludert havrekli, brun ris, linser og andre hele korn. Pass på at de er godt kokt.

Drikkevarer

Ikke drikk kullsyreholdige drikker eller koffeinholdige drikker. Drikk minst 10 8-oz. glass vann om dagen.

Ulcerøs kolitt Surgery Recovery Time

Ulcerøs kolitt (UC) - en form for inflammatorisk tarmsykdom som forårsaker magesmerter, rektal blødning og diaré - er en kronisk sykdom som ikke etterlater dem det gjelder med mange alternativer. Mens vanligvis ikke livstruende, er det liv forandre på mange måter.

Utforsk hvert alternativ

Kirurgi er ansett å være det siste alternativet etter at alle andre behandlingstilbud som for eksempel medisiner, urtemedisiner og spesielle dietter mislykkes. Konsultere legen din for å sikre at du er forberedt for kirurgiske alternativer og forskning restitusjonstiden etter operasjonen.

Kirurgi er nødvendig i tilfeller av alvorlig infeksjon i ulcerøs kolitt (store blødninger, slimete, smerte). I noen tilfeller kan en infeksjon bli overveldende (svulster i tarmen, rectum), og kolektomi kirurgi blir en nødvendighet. Hvis du ikke kan skrive inn en forlatelse periode, må du kanskje vurdere kirurgi.

Kirurgi alternativer: Proktokolectomi med Ileostomy

Denne fremgangsmåten omfatter to separate operasjoner: fjerning av rektum, anus og tykktarm, og tilsetning av en kolostomi pose som er festet til kroppen for avfallsfjerning eksternt. Dette er en "eldre" fremgangsmåten i den forstand at det har vært utført i mange år som et alternativ for ulcerøs kolitt kirurgi. Det involverer et sykehusopphold og en endret kosthold.

Recovery: Proktokolectomi med Ileostomy

Når proctocolectomy med Ileostomioperasjon er fullført, må du bære en ekstern avfallspose til enhver tid for å samle avfall fra tarmen. Du kan forvente å være i hosptial for ca 1-2 uker med denne prosedyren. Det vil ta alt fra 4-6 uker før du føler deg helt frisk fra kirurgi og føler deg klar for jobb eller et normalt kosthold. Når du har kolostomi bag, må den tømmes flere ganger om dagen. Det er liten, i utgangspunktet umerkelig til alle som ikke vet at du har en, og ikke forårsaker noen ubehagelige lukt.

Kirurgi alternativer: Restorative Proktokolectomi

Restorative proctocolectomy er en nyere og mer vanlig, prosedyre. Denne fremgangsmåten krever ikke bruk av en ekstern kolostomi pose for å fjerne avfall. Avfall kan bli vedtatt som det normalt gjør gjennom kroppen og ut endetarmen. Prosedyren innebærer etableringen av en J-veske i kroppen som en midlertidig løsning til å ha tykktarmen fjernes. For denne prosess for å være fullstendig, blir 3-4 operasjoner som kreves.

Recovery: Restorative Proktokolectomi

Gjenopprettingstiden fra denne prosedyren kan faktisk ta lengre tid enn for personer som har en kolostomi bag. Dette er fordi de indre organer tar lengre tid å reparere når posen er opprettet i kroppen. Du har en midlertidig kolostomi bag mens tarmen helbrede og posen blir klar til bruk.

Restitusjonstiden varierer. Mens et sykehusopphold er typisk fem dager, kan en restitusjonsperiode være opp til fire måneder (på grunn av de mange operasjoner for å lage posen). Mange UC pasienter vurdere denne gangen verdt det fordi suksessraten er høy og UC symptomer drastisk redusere. For eksempel, en person som var å bruke badet 15 til 20 ganger om dagen kan gå bare fire ganger om dagen og ikke oppleve en ukontrollerbar trang så ofte.

Ulcerøs kolitt behandlingstilbud

Ulcerøs kolitt er en tilstand som påvirker tarmslimhinnen og endetarm. Ulcerøs kolitt er også en type irritabelt tarmsykdom. Sykdommen forårsaker betennelse, sår utvikling, magesmerter og hyppige diaré. Sykdommen kan bli ødeleggende uten behandling. Behandlinger vil variere fordi sykdommen skaper ulike symptomer hos hver enkelt. Din lege vil gi en diett behandling avhengig av kompleksiteten av din sykdom.

Kosttilskudd endringer

Endringer i kostholdet kan bidra til å forlenge tiden mellom fakkel-ups samt redusere symptomene på din sykdom. Når du har blitt diagnostisert med ulcerøs kolitt, kan legen din vil at du skal prøve endringer i kostholdet ditt før aggressivt behandle din sykdom. Damping, baking eller steke grønnsaker kan være lettere på magen i stedet for å spise grønnsakene rå. Å drikke mer væske kan hjelpe rense kolon og kvitte kroppen for avfall. Du bør drikke minst åtte fulle glass med vann i dag. Væsker kan omfatte juice som ikke har et høyt innhold av sukker.

Unngå Triggers

Noen matvarer kan bidra til din tilstand; meieriprodukter og melk kan forverre symptomene dine. Mens fiber kan være en god kilde til næring i en diett, spise fiber mens du har en IBD tilstanden kan gjøre utbrudd av diaré mer problematisk. Popcorn, nøtter, koffein og alkohol kan gjøre diaré verre, samt føre til at gass når du har en IBD. Ifølge Mayo Clinic, kan ha ulcerøs kolitt hindre kroppens opptak av næringsstoffer. Det kan være lurt å diskutere å ta et multivitamintilskudd med din lege.

Medisiner

Det første trinnet med medikamentbehandlinger er bruk av anti-inflammatoriske medikamenter. Anti-inflammatoriske medisiner kan redusere symptomene. Noen medisiner inkluderer Mesalamine, balsalazid og olsalazine. Ifølge Mayo Clinic, er Mesalamine effektiv i behandling av mer enn 90 prosent av pasienter som har milde former av ulcerøs kolitt.

Immunforsvar Suppressors

Immunsystem demper virker ved å målrette ditt immunsystem. Immunsystem demper er foreskrevet hvis andre medikamenter viser seg å være ineffektiv. Ifølge Mayo Clinic, er det antatt at når en bakterie eller virus kommer inn i kroppen, skade resultatene dine fordøyelses vev på grunn av immunsystemets respons på å kjempe mot invasjonen. Immunsystem suppressors er gitt for å undertrykke kroppens reaksjon på skade blir opprettet for å fordøyelses vev, som deretter reduserer også betennelse.

Andre medisiner

Andre medisiner alternativer kan inkludere antibiotika, anti-diaré medisiner, smertestillende midler og jerntilskudd. Hvis du får feber når du har ulcerøs kolitt, antibiotika er foreskrevet for å hindre eller kontrollere en infeksjon. Psyllium kapsler eller pulver, eller citrucel kan gis som et legemiddel mot diaré for å hjelpe danne bulkier avføring. Hvis du har smerter, kan Tylenol lindre milde til moderate smerter. Iron kosttilskudd kan være foreskrevet hvis du ofte har blod til stede i avføringen, da dette kan være et tegn på blodmangel.

Kirurgi

Din lege vil ikke anbefale operasjon med mindre alle andre behandlinger ikke har virket for deg. I en prosedyre som kalles en proctocolectomy, kan tykktarm og endetarm fjernes. Som et resultat av denne prosedyren, vil du ikke lenger være i stand til å eliminere avfall som du en gang gjorde. Legen din må utvikle en pose ut av tynntarmen. Denne posen skal sutureres til din anus, noe som vil skape en ny passasje for deg å ha avføring. Ifølge Mayo Clinic, vil du ha flere avføringer enn vanlig. Dette skyldes det faktum at din kolon er nå fraværende, og du er ikke i stand til å absorbere vann for å lage hardere avføring.

Kolektomi for behandling av ulcerøs kolitt hos eldre

Ulcerøs kolitt (UC) er en sykdom i familien av inflammatoriske tarmsykdommer. Sykdommen forårsaker smerter i magen, rektal blødning, og varierende grader av diaré. Behandlingstilbud for UC bære medisinering, IV behandling, og en endelig muligheten til en kolektomi. En kolektomi blir mer nødvendig for eldre grunn av fysisk truende side av sykdommen, og den økte risikoen for kreft i tykktarmen.

Kirurgisk Necessity

Det er av største betydning enn eldre med ulcerøs kolitt møtes regelmessig og ofte med GI lege. GI lege vil utføre en kolonoskopi årlig for å vurdere tilstanden til pasienten er tykktarmen. Det er etter flere evalueringer at GI legen kan foreslå en kolektomi hvis tykktarmen begynner å se kreft eller om en eldre person har problemer med å gjøre det til badet hele tiden.

Proctocolectomy med Ileostomioperasjon

To typer operasjoner er tilgjengelige for en kolektomi. Proktokolectomi med ileostomi er den første og mer tradisjonelle alternativ. Dette alternativet er også mer vanlig hos eldre pasienter på grunn av gjenopprettingsprosessen. Proktokolectomi med ileostomi omfatter to separate operasjoner: fjerning av tykktarmen og anus, og deretter tilsetning av en kolostomi pose som er festet til midtpartiet av legemet til å passere gjennom avføring.

Proctocolectomy med Ileostomi Recovery

Gjenopprettingsprosessen for eldre er mye raskere med proctocolectomy med ileostomi kirurgi enn med det andre alternativet. Dette er fordi det krever bare ett sett med operasjoner og ett sykehus opphold (for ca en uke). For ca fire til seks uker, må du spise en endret kosthold (se en ernæringsfysiolog eller din GI legen) fordi kroppen må venne seg til å bruke den eksterne bag. Når du er restituert, skjønt, kan du spise som normalt og ofte du vil, uten at noen av bivirkningene felles med kolitt. Vet at en kolostomi posen skal tømmes flere ganger om dagen. For eldre pasienter, kan bistand være nødvendig på grunn av fingerferdighet slik prosess krever.

Restorative Proktokolectomi Surgery

Restorative proctocolectomy er en nyere prosedyre mer vanlig hos yngre og sunnere pasienter. Men dette betyr ikke at dette alternativet ikke er tilgjengelig for eldre pasienter. Restorative proctocolectomy omfatter fjerning av tykktarmen (kolon), men tillater kroppen å passere avfall naturlig. Dette gjør det ved den utvikling som en J-posen n tarmkanalen som "forlenger" de gjenværende tarmen. Denne fremgangsmåten krever tre eller fire separate operasjoner, noe som kan være komplisert for eldre pasienter som kunne sliter med mengden av kroppen stress.

Restorative Proktokolectomi Recovery

Utvinningen for eldre er den samme som for en ung pasient. Et sykehusopphold for hver prosedyre er alt fra fire til syv dager. Den samlede utvinning perioden med for alle operasjoner kan vare opptil seks måneder. Dette vil innebære en begrenset diett, flere medisiner, og en endret livsstil. Dette er hva som viser seg vanskelig for eldre. Mange eldre pasienter har spesielle dietter, vitaminer og medisiner de må ta på daglig basis. Også på grunn av faste inntekter, kan enkelte eldre pasienter synes det er vanskelig å endre livet sitt for en slik lengre periode.

Hvordan behandle Ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt er en tilstand som påvirker tykktarmen og endetarmen. Preget av sår og betennelse, sykdommen fører til en rekke symptomer, inkludert anemi, tretthet, vekt og appetitt tap, rektal blødning og leddsmerter. Det kan også føre til vekstforstyrrelser hos barn. Den foretrukne fremgangsmåte for behandling av sykdommen avhenger av hvor alvorlig den er, men medikamentell behandling eller kirurgi kan være involvert.

Hvordan behandle Ulcerøs kolitt

Behandle Ulcerøs kolitt med Medikamentell behandling eller kirurgi

Bruk aminosalisylater for å behandle ulcerøs kolitt. Disse er medikamenter som inneholder 5-aminosalicyclic syre (5-ASA), som sulfasalazin, olsalazin og balsalazid. 5-ASA medikamenter blir vanligvis tas gjennom munnen, eller i form av et klyster eller stikkpille, behandling av mild til moderat former av sykdommen ved å bidra til å redusere inflammasjon.

Prøv kortikosteroider som hydrokortison og prednison, som vanligvis brukes i saker som er moderat til alvorlig. Disse fungerer å redusere betennelser og gis oralt eller intravenøst. I noen tilfeller kan de gis i form av klyster eller suppositorier.

Ta immunomodulators som azatioprin, som arbeider for å redusere betennelse i dem som ikke har hatt suksess fra andre legemiddelterapi. Denne typen medisiner kan tas oralt, men det er generelt treg til å ta effekt og pasienter kan ikke oppleve fulle lindring av symptomer før så mange som seks måneder har gått.

Ha en ileostomi. For denne operasjonen, en stomi, en liten abdominal åpning, er opprettet, og ileum, slutten av tynntarmen, blir deretter festet til den. Dette gjør avfall til å forlate kroppen gjennom stomien og tømmes i en pose, der pasienten må tømme.

gjennomgå en ileoanal anastomose - en operasjon som gjør det mulig for pasienten å ha avføring på vanlig måte. I denne operasjonen blir tykktarmen og den innvendige del av endetarmen fjernet, men de ytre muskler forbli, slik at kirurgen kan opprettes en pose ved å kople enden av tynntarmen til innsiden av endetarmen og gjenværende delen av anus. Normale avføring er mulig fordi avfall lagres i den kirurgisk laget posen, passerer gjennom anus som normalt.

Hint

  • Hvis symptomene er alvorlige, kan det hende du trenger å bli innlagt på sykehus for væske og næringsstoffer erstatning. Kontakt legen din umiddelbart hvis du opplever alvorlig diaré eller blødning.
  • Pasienter med ulcerøs kolitt kan ha en økt risiko for tykktarmskreft. Ca 5 prosent av pasientene utvikler kreft. Varigheten av tilstanden og alvorligheten av kolon skader påvirker risiko. Spør legen din om tykktarmskreft screening hvis du sliter med denne sykdommen.

Om Crohns sykdom og ulcerøs kolitt

Om Crohns sykdom og ulcerøs kolitt


Crohns sykdom og ulcerøs kolitt er begge kategorisert som inflammatoriske tarmsykdommer. Begge sykdommene vanligvis vises i mennesker mellom 13 og 30. Crohns og kolitt kan forårsake over 100 andre problemer, og kan i betydelig grad øke risikoen for kreft, så lider bør holde jevnlig kontakt med sin lege.

Crohns sykdom

Oftest forekommer i tynntarmen og tykktarmen, er Crohns sykdom antas å være en autoimmun sykdom. Crohns er en kronisk, betennelse-forårsaker lidelse og kan dukke opp hvor som helst i fordøyelsessystemet.

Ulcerøs kolitt

Også antatt å være en autoimmun lidelse, ulcerøs kolitt fører til intestinal fôr for å utvikle magesår som kan blø eller avgir puss. Ulcerøs kolitt påvirker bare i tykktarmen og tykktarmen.

Symptomer

Symptomene på Crohns sykdom og ulcerøs kolitt er så like at det ikke alltid er mulig å skille mellom dem. Disse symptomene er ofte forbigående, og er diaré, magekramper, blodig avføring, appetitt tap, feber og tretthet.

Behandling

Det finnes ingen kur for Crohns sykdom eller ulcerøs kolitt. I begge forholdene, er medisiner som brukes til å kontrollere betennelser og sende sykdommen i remisjon. Andre medikamenter blir så brukt til å hjelpe perioder av remisjon vare så lenge som mulig.

Kirurgi?

Kirurgi kan være nødvendig i Crohns sykdom å behandle intestinal blokkering eller reparere sprekker, kalt fistler, i tarm og omkringliggende vev. I kolitt, kan operasjonen bli brukt til å lindre symptomene ved å fjerne deler av tarmen. Om 2/3 av alle pasienter med Crohns sykdom vil kreve kirurgi på enkelte punkt.

Advarsel

Det er viktig å merke seg at Crohns sykdom kommer ofte tilbake etter kirurgi. Operasjoner både Crohns og ulcerøs kolitt kan resultere i behovet for en ileostomi pose.

Berømte Ties

George W. Bushs hvite hus pressesekretær Tony snø led av ulcerøs kolitt. Crohns sykdom lider inkluderer skuespilleren Shannon Doherty, Pearl Jam gitarist Mike McCready og tidligere president Dwight D. Eisenhower. Jacksonville Jaguar quarterback David Garrard har også Crohns sykdom.

Betyr Kirurgi Eliminer Symptomer på ulcerøs kolitt?

Ulcerøs kolitt er en pågående sykdom som påvirker tykktarmen. Symptomer på denne sykdommen inkluderer fecal haster, blodig diaré og alvorlige magekramper. Behandling av denne tilstanden er variert, avhengig av alvorlighetsgraden. For noen kosttilskudd endringer er alt som trengs for å sette sykdommen i remisjon, noe som betyr at det ikke er noen symptomer på tilstanden. For andre medisiner regimer er nødvendig. I de mest alvorlige tilfeller kan pasienten må ty til kirurgi. Mens kirurgi er den eneste kuren for sykdommen, er det mange faktorer å vurdere før å ha prosedyren gjort.

Grunner til å vurdere kirurgi

Ifølge Crohns og kolitt Foundation of America, 25 til 40 prosent av pasientene vil ha kirurgi. I de fleste tilfeller, til kirurgi kurere ulcerøs kolitt er en valgfri prosedyre. Det er gjort når ulcerøs kolitt påvirker pasientens liv til et punkt der han føler han har ingen andre alternativ. Det er noen unntak fra denne regelen. Hvis pasienten utvikler tykktarmskreft, hvis tykktarmen blir perforert, eller hvis pasienten utvikler toksisk megacolon, akutt kirurgi kan være nødvendig.

Forberedelse er nøkkelen

Med mindre kirurgi er en nødsituasjon, bør pasienten følge hans "blusse opp" diett i minst seks uker før inngrepet. Dette er det tørt diett som er fulgt under et anfall av UC. Mental helse rådgivning er noen ganger foreslått å hjelpe pasienten med å håndtere nesten plutselig frihet etter den helbredende tid etter operasjonen. Dette gjelder spesielt hvis pasienten har levd med restriktive ulcerøs kolitt i en lengre periode.

Proctocolectomy

En proctocolectomy er en prosedyre der endetarmen og tykktarmen er fjernet fra kroppen. I stedet for å ha disse organer, vil en kirurg feste en pose til tynntarmen som munner ut i en pose som omfatter stoma, som er et hull i buken gjennom hvilke avføring vil tømmes. Denne type kirurgi krever en levetid på etter omsorgsstater, inkludert omsorg for stomi og endre avfallsposer.

Ileoanal Pouch Surgery

Ileoanal posen kirurgi er en operasjon i hvilken hele tykktarmen og rektum er fjernet, som helt eliminerer ulcerøs kolitt. For et par måneder etter operasjonen, vil du ha en ileostomi eller åpning i magen som renner avføring i en pose. Når tarmen er helbredet, er en ny operasjon utført for å fjerne ileostomi. I løpet av denne operasjonen, er tynntarmen festet direkte til rektal lukkemuskel. Etter at kirurgi, vil du ha normal avføring; Imidlertid kan de være mer vannaktig og hyppig enn normalt.

Kirurgi er ikke en kur-All

Til tross for det faktum at operasjonen vil herde ulcerøs kolitt, er det ikke herde alle bivirkninger av tilstanden. Leddsmerter, tørre øyne og hudsykdommer kan alle forbli etter operasjonen. I de fleste tilfeller kan disse behandles med hell bruker over skranke medisiner eller hjemmebasert fysioterapi.

Typer kirurgi for ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt er en kronisk inflammatorisk tarmsykdom (IBD) som inflames indre slimhinnene slimhinnen i tykktarmen, forårsaker magesår, hyppig bestått av blodige vannaktig avføring, gass og oppblåsthet. Når konservativ behandling for ulcerøs kolitt svikter, er kirurgi neste tilnærming. Emergency operasjon blir også utført for komplikasjoner av ulcerativ kolitt, så som perforering av colon, massive blødning i tykktarmen og toksisk megakolon (dilatasjon, bakterier og gassoppbygning i kolon).

Fakta

Fjerne hele tykktarmen og endetarmen er den eneste permanent kur for ulcerøs kolitt. Den hele tykktarmen er fjernet, selv om bare en del påvirkes. Fjerne kolon endrer hvordan avfall blir eliminert. Avføringen vil bli eliminert i en flytende form, siden vannet ikke blir reabsorbert inn i kroppen. Avføringen vil passere gjennom anus eller gjennom en stomi eller åpning i den høyre nedre del av magen under beltet linje.

Proctocolectomy med Ileostomy

Det er tre typer av kirurgiske tilnærminger for behandling av ulcerøs kolitt. Den første er proctocolectomy med ileostomi, som innebærer fjerning av hele tykktarmen og rektum. En stomi (en liten åpning i magen) blir deretter skapt og er festet til endepartiet av tynntarmen (ileum). Avføringen vil bli eliminert gjennom tynntarmen inn i stoma og tømmes inn i en stomi posen dekker stoma.

Ileoanal anastomose eller Pull-Through Metode

I denne prosedyren i tykktarm og endetarm er fjernet forlater musklene i den ytre endetarmen intakt. Den ileum er festet til de rektale muskler for å lage en pose hvor avføringen blir samlet og fjernet. En midlertidig ileostomi er gjort for å legge til rette for eliminering inntil posen helbreder. Omtrent 10 til 12 uker postoperativt den ileostomi er lukket og avføring blir normalt.

Kontinentet IIeostomy

I denne tilnærmingen hele tykktarmen er fjernet. Ileum blir brukt til å lage en pose i den nedre del av magen i direkte tilknytning til en liten lekkasjeåpning inn til siden. En ventil er laget for å unngå lekkasje på huden åpningen. Avføringen tømmes ved å sette inn et rør inn i huden åpningen. Stomi posen er slitt over lekkasjesikker åpning for et par måneder etter operasjonen. Dette er ikke en populær fremgangsmåte i dag.

Betraktninger

Utdanning og diskusjon med helsevesenet team om den kirurgiske prosedyren, forberedelse til kirurgi, postoperativ omsorg og mulige komplikasjoner vil gjøre deg til en bedre pasienten i håndteringen av operasjonen. Råd om tilpasning til livet etter operasjonen og tilgjengeligheten av støttegrupper vil legge til din livskvalitet.

Slik Spot Symptomer på ulcerøs kolitt

Slik Spot Symptomer på ulcerøs kolitt


Ulcerøs kolitt er en arvelig sykdom som forårsaker kronisk betennelse i slimhinnene som linje på overflaten av tykktarmen og rektum. Det er nært knyttet til en annen type av intestinal inflammasjon kjent som Crohns sykdom - med begge kollektivt kjent som den inflammatoriske tarmsykdom. Årsaken til ulcerøs kolitt skyldes en unormal aktivitet i tarmenes immunsystem. En normal immunsystem er sammensatt av beskyttende celler og proteiner som skjerme kroppen mot skadelige mikroorganismer (for eksempel virus og bakterier). Når disse mikroorganismer er til stede, gir immunsystemet en beskyttende barriere som forårsaker vevsinflammasjon. Så i utgangspunktet, serverer betennelse som en normal beskyttende mekanisme anvendt av immunsystemet. Men i tilfelle av ulcerøs kolitt, foregår aktiveringen av en slik beskyttelsesmekanisme sted selv uten noen skadelige mikroorganismer er tilstede. Fôr av tykktarmen og endetarmen bare gjennomgå betennelse uten noen åpenbar grunn. Denne kontinuerlige unormal aktivitet vil da føre til kroniske sår på de områder av tykktarmen opp til rektum. Etter denne aktiviteten, er forekomsten av symptomer som er presentert nedenfor.

Bruksanvisning

Symptomer på ulcerøs kolitt

•  Ta temperaturen for å fastslå at det foreligger en høy eller lav feber. Høy feber er vanlig i løpet av tidlig plutselige utbrudd av betennelser. Dette er vanligvis ledsaget med nattesvette, kvalme, crankiness, og overdreven følelse av tretthet eller tretthet.

Merknad hvis du har kramper på venstre side av magen. Magesmerter blir vanligvis intense før avføring og umiddelbart opphører etter avføring. Smertefull krampe er forårsaket av en betennelse som starter fra endetarmen som strekker seg opp til sigmoid colon og synkende kolon (deler av tykktarmen). Disse delene er anatomisk ligger på venstre side av magen, så det er grunnen til smertene er vanligvis følte på dette området.

Observer hvis du opplever hyppige tarm evakueringer eller diaré; Dette er vanligvis preget av eksistensen av bløt avføring eller avføring flytende konsistens. Pasienten unormalt opplever en plutselig trang til avføring, og gjør det tre eller flere ganger.

Ta hensyn til rektal blødning. Periodisk blødninger i endetarmen er vanlig på pasienter som lider av mild rektal betennelse. De som har alvorlig betennelse på endetarmen opplever ofte en ineffektiv og smertefull avføring.

Se for å se om du har blod på avføringen. Tilstedeværelse av blodig avføring eller avføring med puss skjer vanligvis til pasienter med en inflammasjon i endetarmen som strekker seg opp til sigmoid kolon, eller videre til den hele delen av tykktarmen. Her blod på krakk er vanligvis tykk, og noen ganger pasienter har avføring som er av normal konsistens, men kommer ut med pus eller slim på den.

Tenk på hvor ofte du spiser eller drikker. Tap av appetitt vil til slutt føre til overdreven vektreduksjon. Dehydrering er vanligvis sekundært til diaré.

Vurdere andre symtopms. Eksistensen av symptomer som oppstår utenfor tykktarmen, men er anbefalt av ulcerøs kolitt, som inkluderer følgende: leddsmerter påvirker de nedre ekstremiteter og øvre ekstremiteter inkludert skuldre, sår i munnen, øyebetennelse forbundet med misfarging eller rødhet, og tilstedeværelse av huden lesjoner som vanligvis oppstår på de områdene av leggen. Alle disse kan komme forut for tarmsymptomer eller de kan forekomme sammen med tarmsymptomer.

Tips og advarsler

  • Pasienter med ulcerøs kolitt må jevnlig besøke sin lege for helsesjekk. Noen tilfeller kan trenge operasjon så det er viktig å kontinuerlig overvåke tilstanden for å hindre den fra å bli verre.

Graviditet og Ulcerøs kolitt

Graviditet og Ulcerøs kolitt


Graviditet kan være en spennende tid. Når du skriver inn det med en kronisk tilstand, kan det være flere hensyn som må tas opp. Kvinner med ulcerøs kolitt trenger å planlegge og arbeide med sine leger for å få best mulig resultat av deres graviditet og en sunn baby.

Identifikasjon

Ulcerøs kolitt er en ubehagelig tilstand som påvirker tarmsystem ved å forårsake hevelse meste i tykktarm og endetarm. Symptomer vil være avhengig av hvor betennelsen er plassert og alvorlighetsgraden. De kan inneholde: følelsen som det er avføring og ikke være i stand til å produsere en, blodig diaré, magekramper, tretthet, vekttap og dehydrering. Alvorlighetsgraden av sykdommen endres ikke, men det er vanligvis perioder av sykdom og remisjon.

Behandling

Medisiner i flere forskjellige kategorier er den viktigste behandlingen for mennesker med ulcerøs kolitt. De fleste leger vil starte med å prøve anti-inflammatoriske medisiner, som vil arbeide for å redusere betennelse på tarmsystem. Immunsuppressive medikamenter er også brukt for å redusere betennelse, noe som kan tyde på at årsaken til problemet er en immunrespons til tarmsystem. Nikotinplaster har blitt funnet å gi midlertidig lindring av symptomer sammen med smertestillende medikamenter og anti-diaré medisiner. Hvis blødning er oppstått, kan jern bli brukt for å hindre anemi og antibiotika kan være nødvendig dersom det er en infeksjon. Kirurgi der i tykktarm og endetarm er fjernet kan også være et alternativ, og er noen ganger nødvendig hvis symptomene blir for alvorlige.

Graviditet

Kvinner med ulcerøs kolitt er i stand til å bli gravid og få friske barn. Ideelt sett ville graviditet oppstår når tilstanden er i remisjon. Hvis dette skjer, er det lite sannsynlig at problemene vil begynne i løpet av svangerskapet. Men hvis de gjør det, så er det mest sannsynlig til å skje i løpet av første trimester, eller rett etter at barnet er født. Hvis ulcerøs kolitt er aktiv under svangerskapet, er det mest sannsynlig å holde seg aktiv gjennom hele svangerskapet. Kvinner med denne tilstanden ser ut til å være litt mer sannsynlig å ha en spontanabort, for tidlig fødsel eller lav fødselsvekt.

Forholdsregler

Det er viktig for en kvinne som arbeider med ulcerøs kolitt å rådføre seg med sin lege før du blir gravid. Mens mange medisiner er trygt å fortsette under svangerskapet, er det noen som ikke er det. Dessuten vil noen medisiner forbli i systemet selv etter at de ikke lenger blir tatt og kan forårsake problemer i løpet av første trimester. Ved operasjon blir nødvendig under graviditet for behandling av ulcerøs kolitt, er det trygg i andre trimester.

Advarsel

Noen symptomer på ulcerøs kolitt krever umiddelbar behandling av en lege. Magesmerter som er uvanlig, blod i avføring, diaré som går på en stund og ikke svarer til over-the-counter medisiner og en feber som varer i mer enn et par dager alt tyder på medisinsk behandling er nødvendig. Dette kommer i tillegg til ting som oppstår under normale svangerskap som ville føre til en kvinne å søke medisinsk hjelp.

IPAA & Ulcerøs kolitt

IPAA & Ulcerøs kolitt


Pasienter som lider av alvorlig ulcerøs kolitt kan dra nytte av den ileal posen-anal anastomose (IPPA) prosedyre. Det er en kompleks to-delt kirurgi som kan gjøres i stedet for eller for å omdirigere en proctocolectomy. I stedet for å ha en permanent stomi, en åpning på kroppen for avfallsinnsamling, gjør at prosedyren pasienter til å ha regelmessig avføring.

IPAA For Ulcerøs kolitt

I noen tilfeller, pasienter med ulcerøs kolitt gjennomgå en proctocolectomy, en prosedyre som innebærer fjerning av tykktarmen. Som et resultat av pasienter som ikke lenger har kontroll over deres avføring, noe som krever en permanent stoma å bli satt på plass. På begynnelsen av 1980-tallet, ble den IPAA introdusert som et alternativ til proctocolectomy. For IPAA, pasienter som gjennomgår fortsatt fjerning av deres store instestine, men i stedet for stoma vil de ha rekonstruktiv kirurgi for å opprette en ny tarmen.

Om prosedyren

IPAA krever to operasjoner som forekommer noen få måneders mellomrom. Under den første fremgangsmåten, vil kirurger fjerne tykktarmen og bygge et nytt rektum ved å brette over en del av tynntarmen. Det nye området, kalt posen, vil bli et lagringsområde for krakk. I en andre operasjon, vil kirurger feste posen til anus, slik at pasienten for å ha kontroll over sine avføringer.

Valgbarhet

Vanligvis er denne fremgangsmåten er reservert for pasienter som lider av alvorlig ulcerøs kolitt, eller for pasienter som har ulcerativ kolitt sammen med en arvelig risiko for kreft i tykktarmen. Leger anbefaler ikke prosedyren for pasienter som har betydelige medisinske problemer, eller for pasienter som er over 60 år.

Fordeler

Bortsett fra behandling av ulcerøs kolitt, er det få andre fordeler for pasienter som vurderer den IPAA prosedyre. Ved å fjerne tykktarmen, er sjansen for at pasienten utvikle kolorektal kreft sterkt redusert. Prosedyren vil også forbedre pasientens livskvalitet. Ikke bare pasienten ikke lenger har de ulcerøs kolitt symptomer, men han unngår også å måtte ha en stomi.

Potensielle komplikasjoner

Noen potensielle komplikasjoner av prosedyren inkluderer bekken og sårinfeksjon og risiko for intestinal obstruksjon eller blokkering. Hvis tarmen er ikke tilfredsstillende, noen pasienter fortsatt kan kreve en stomi. I løpet av ukene etter operasjonen, vil alle pasienter opplever en økning i hyppigheten av tarmen øyeblikk.

Typer av Ulcerøs kolitt

Typer av Ulcerøs kolitt


Ulcerøs kolitt er en type av inflammatorisk tarmsykdom som påvirker tykktarmen. Yngre til middelaldrende mennesker er mer berørt av denne sykdommen. Det er ikke en eksakt årsak, men det er felles faktorer i dem som pådrar denne sykdommen, som inkluderer genetikk, infeksjon i kroppen, allergier og til og med en svikt i immunsystemet. Den dårlige ting om denne sykdommen er at deler av tykktarmen som er mellom betennelse er ikke sunt, og disse områdene kan bli veldig svak, noe som fører til mer alvorlige helseproblemer.

Ulcerøs proktitt

Ulcerøs kolitt starter vanligvis i endetarmen; hvis den holder bare i endetarmen, har du sannsynligvis har ulcerøs proktitt. Du kan ha flere symptomer, som diaré og smerter, og du kan selv føle at du ikke kan gjøre det på do i tide. Du kan også legge merke blod i toalettet når du går.

Proctosigmoiditis

Den neste delen av tykktarmen utover endetarm er den sigmoid kolon, og hvis sykdommen er både endetarmen og sigmoid, har du proctosigmoiditis. Igjen, kanskje du har diaré og oppdager blod i toalettet når du går, men du vil også oppleve kramper, spesielt i venstre side.

Venstre-sidig kolitt

Utover sigmoid kolon er synkende tykktarmen, som går opp på venstre side av magen. Når sykdommen sprer seg til denne delen av tykktarmen, er det hensiktsmessig kalt venstresidig kolitt. Symptomene er det samme eneste mer alvorlig. Dessuten kan du ikke føler for å spise og til og med gå ned i vekt. Smerten vil definitivt være mer alvorlig, og du vil føle det mer i din venstre side.

Pancolitis

Utover synkende tykktarmen er tverrgående tykktarmen, som går over magen og fører til stigende kolon løs på høyresiden. Hvis alle kolon er berørt, har du det som kalles pancolitis. Du opplever de samme symptomene, bortsett fra smertene dine er mer utbredt i hele magen.

Fulminant kolitt

Den siste typen av ulcerøs kolitt er den mest alvorlige og kalles fulminant kolitt. En pasient med denne type er innlagt på sykehus og gitt IV legemidler for å forsøke å behandle sykdommen; Kirurgi er vanligvis garantert med denne typen, som kolon er veldig svak og sannsynlig å bryte eller briste. Pasienten vil heller ikke være i stand til å holde mat eller drikke ned og kan selv gå inn i sjokk eller bli septisk. Toksisk megacolon kan også utvikle hvor kolon sveller og stopper bevegelsen.

Behandling

Remisjon av symptomer er mulig med ulcerøs kolitt. Du kan bli bedt om å foreta visse endringer i kostholdet, eller i det minste å slutte å spise matvarer som forårsaker smerte eller fakkel-ups. Du kan få medisiner, inkludert kortikosteroider, for å bidra til å redusere betennelse. Hvis sykdommen har fått deg til å bli blodfattig, kan det hende du må ta jerntilskudd eller selv har en transfusjon. Vitaminer vil også være nødvendig, så vel som fluider, siden kroppen ikke kan være i stand til å absorbere enten normalt. Hvis du har et alvorlig tilfelle, vil du sannsynligvis må opereres for å fjerne deler av tykktarmen.

Naturlig rettsmidler for Ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt er en inflammatorisk tarmsykdom (IBD) som forårsaker betennelse og sår (sår) i slimhinnen i endetarmen og tykktarmen. Dannelsen av sår er forårsaket av betennelse drepe cellene på colon, noe som resulterer i blødning og produksjon av puss, så vel som hyppig diaré. Behandlingen er avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen, og vanligvis omfatter en blanding av medikamenter. Selv om det ikke er no cure, er det en rekke av hjemme-og naturlige metoder for behandling som kan bidra til å lindre symptomer forbundet med ulcerøs kolitt.

Naturlig rettsmidler

Selv om medisiner er den beste måten å behandle symptomene på ulcerøs kolitt, til mange velger supplere dette med en rekke naturlige eller hjemmelagde rettsmidler. Mens de medisiner behandle sykdommen direkte, naturlige behandlinger stedet fokusere på å helbrede den samlede legeme og tankene, kan den ubalanse som fører til en rekke fysiske plager, særlig de som er forbundet med mage-tarmsystemet. MayoClinic.com nevner bruken av kosttilskudd, probiotika (kosttilskudd som inneholder "gode" bakterier) og fiskeolje som de vanligste former for alternativ behandling for ulcerøs kolitt. Forskning har vist probiotika for å være svært gunstig for gastrointestinal helse. En svensk studie fra 2005 viste at en gruppe individer gitt Lactobacillus reuteri opplevd færre fordøyelses, respiratoriske og gastrointestinale problemer som forårsaket dem til å savne jobben enn de som ikke tar probiotika.

Andre naturlige legemidler inkluderer boswellia, ekstrakten som besitter anti-inflammatoriske egenskaper og dermed en effektiv metode for behandling mot ulcerøs kolitt. Ifølge Crohns.net, en studie utført sammenligne Boswellia ekstrakt til mesalazin (regnes som en av de beste medisiner for ulcerøs kolitt) viser at boswellia har færre bivirkninger og fungerer like godt som mesalazin, noe som gjør det til et populært valg blant de som ansetter naturlig behandling.

Andre foreslåtte naturmidler inkluderer johannesurt (antiviral), (forbedrer tarmfloraen) solhatt (balanserer immunforsvaret) og glatte alm pulver. Crohns.net igjen rapporterer fra en studie på en kvinnelig ulcerøs kolitt pasient som tok en kombinasjon av disse og boswellia og etter seks måneder viste ingen symptomer på sykdommen.

Mens den direkte årsaken til ulcerøs kolitt er ukjent - teorier spenner fra genetikk til et problem med immunsystemet - en rekke eksterne faktorer som kosthold og stress kan forverre symptomene og smertene forbundet med sykdommen.

Kosthold og stress

Mens bevisene er snaut, og ingen FDA-godkjente studier har skjedd, endre kosthold og eliminere matvarer kjent for å forårsake fakkel-ups eller gjøre tilstanden verre er alltid oppmuntret. Etter en diett lav på fiber (som fiber kan gjøre vondt av diaré og gass verre) og lav i meieri mens forbruker nok vann og spise små måltider kan bidra til å lindre symptomer og smerter forbundet med ulcerøs kolitt.

Stress er en viktig faktor i gastrointestinal helse. I et intervju med More.com, Dr. Kevin Olden ved University of South Alabama School of Medicine i Mobile drøfter sammenhengen mellom hjernen og magen, sier at begge deler en rekke signalstoffer kjemisk-receptor områder. Han bemerker imidlertid at det kanskje ikke alle være i hodet, og at forskning rett og slett ikke har funnet den fysiske årsaken for antall mage lidelser som rammer millioner.

Tar dette i betraktning, fysisk trening, pust og avspenningsøvelser, og muligens enda hypnose kan være en effektiv måte å lindre stress og dermed bidra til å redusere alvorlighetsgraden av symptomene.

Forholdsregler

Som med alle naturlige eller at-home behandlinger, er det alltid anbefalt at du konsultere legen din før du starter en ny diett. Consulting med en kostholdsekspert er nyttig å kontrollere kostholdet ditt og finne mat-relaterte triggere, mens legen din kan hjelpe deg med å konfigurere en øvelse plan som passer dine behov.

Slik unngår du at Ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt er en type av inflammatorisk tarmsykdom, karakterisert ved sår langs foring av tykktarmen. Denne smertefulle lidelse rammer om lag én million amerikanere i alderen 15 og 70. Dessverre er det ingen kjent årsak til ulcerøs kolitt. Dermed er det ikke en måte å forhindre sykdommen. Likevel, det finnes måter å bo i remisjon og hindre tilbakefall eller fakkel-ups.

Slik unngår du at Ulcerøs kolitt

•  Ta anti-inflammatoriske legemidler. Siden ulcerøs kolitt er en betennelsessykdom som den beste måten å hindre en oppblussing er å ta anti-inflammatorisk narkotika. Over skranke medisiner som ibuprofen er ineffektive. I dette tilfellet, leger generelt fore steroider.

Bli kvitt stress og slappe av. Med hvilken som helst type av inflammatoriske lidelser, stress og angst forverre tilstanden og føre til en oppblussing. Ulcerøs kolitt er også klassifisert som en gastrointestinal lidelse. Derfor er det viktig å redusere angst og lære å takle stress.

Fjern krydret mat fra kosten. Remisjonsperioder er felles med ulcerøs kolitt. Å bo i remisjon, er det best å holde seg borte fra krydrete retter. Ingrediensene kan irritere slimhinnen i tynntarmen og forårsake nye sår å utvikle.

Stopp konsumere melk og andre meieriprodukter. Bortsett fra krydret mat, melk og melkeprodukter som ost og iskrem kan bringe på en blusse opp, eller forverre en eksisterende blusse opp. Personer som lever med ulcerøs kolitt bør ta kalsium og vitamin D-tilskudd.

Hold deg unna antibiotika. I noen tilfeller kan antibiotika føre til en oppblussing. Når det er mulig, velger en annen behandlingsmetode som naturlige eller alternative medisiner.

Ulcerøs kolitt Symptomer og betennelse

Ulcerøs kolitt er en kronisk tilstand som påvirker tarmen. Det kan være mild og ikke fører til virkelige problemer, eller det kan være alvorlige og krever kirurgi. Det kan være perioder med remisjon og fakkel-ups. Det er viktig å gjenkjenne og behandle symptomene, da denne tilstanden kan øke risikoen for tykktarmskreft.

Identifikasjon

Ved ulcerativ kolitt tykktarmen blir betent og utvikler sår. Denne inflammasjon i veggen av tarmen påvirker avføring. Det er ingen eksakt kjent årsak til sykdommen, og det er ingen kur.

Godartede Forms

I mange tilfeller ulcerøs kolitt er begrenset til bare rektum og betraktet godartet. Avføringen kan være normal, hard eller tørr. Men mange pasienter har en slim utladning som inneholder røde og hvite blodlegemer i mellom avføring.

Vanlige symptomer

De vanligste symptomene på ulcerøs kolitt er tretthet, magekramper eller smerte, en sterk trang til å flytte innvollene og diaré. Det kan være blod eller slim i avføringen også.

Andre symptomer

Under en mer alvorlig blusse opp kan du oppleve blodig diaré, feber og har betennelse i slimhinnen i bukhulen. Noen pasienter blir veldig syk, miste vekt og har avføring som er nesten helt består av puss og blod under en blusse opp.

Komplikasjoner

Å miste for mye blod kan føre til anemi. I giftig kolitt musklene i tarmveggen kan bli lammet. Betennelse i leddene, for eksempel artritt, kan forekomme som en sekundær tilstand. I tillegg kan det være betennelse i det hvite i øynene, kan sår på huden og blodpropper utvikle.

Behandling

Behandlingsplanen avhenger av alvorlighetsgraden av symptomene dine. Milde tilfeller kan styres gjennom endringer i kostholdet. Anti-inflammatoriske medisiner kan brukes ved behov. I alvorlige tilfeller kan kirurgi være nødvendig å fjerne det berørte området.

Forebygging / løsning

Ditt beste forsvar er å ha en vanlig koloskopi og snakke med legen din dersom du merker noen endringer i din fordøyelseskanal helse.

Symptomer på ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt er en sykdom som er oppført som inflammatorisk tarmsykdom (IBD). Denne sykdommen vil angripe bare i tykktarmen, og vil presentere seg selv i tykktarmen foring i et kontinuerlig mønster. Ulcerøs kolitt ikke hoppe områder. Remisjon er mulig med terapi. Det er estimert at mer enn 1 million pasienter lider av ulcerøs kolitt.

Betraktninger

Beregninger er at ulcerøs kolitt kan å kjøre i familier, men dette er ennå ikke sikkert. Denne sykdommen er fortsatt i læringsfasen. Så langt, vil 20 prosent av pasientene har en eller flere familiemedlemmer med ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom, som er en annen form for IBD. Ulcerøs kolitt kan slå til enhver alder, men er hyppigst diagnostisert på midten av 30-årene. Ulcerøs kolitt er uhelbredelig på dette tidspunktet, men ved å ta vare på seg selv, kan et langt og produktivt liv oppnås. Pasienter bør følge alle lege-foreslått behandlinger.

Vanlige symptomer

Ulcerøs kolitt er diagnostisert som små sår langs slimhinnen i tykktarmen. Magesmerter etterfulgt av en forverring av diaré er den vanligste tegnet. Magesmertene vil vanligvis starter mild og økning i nivået av smerte og frekvens til en sterk trang til å gå på do begynner. På det tidspunktet pasienten kan begynne en normal avføring og vil ende med diaré.

Mild til moderate symptomer

Tap av matlyst, mye luft, vekttap og tretthet er også vanlige symptomer. Utmattelsen vil bli merkbar i daglige rutiner - normale daglige gjøremål vil være vanskeligere å oppnå, og et behov for å legge ned eller ta en lur blir mer av en nødvendighet.

Alvorlige symptomer

Mer alvorlige tilfeller vil vise symptomer på intermitterende blødning fra endetarmen, blodig diaré i løpet av en aktiv blusse opp, leddsmerter, feber, hudlesjoner og leversykdom. Leddsmerter vil føle deg som leddgikt eller senebetennelse. Feber vil vanligvis være lav karakter - en temperatur på 99-100 ° C mesteparten av tiden er vanlig. Hudlesjoner kan være misfarging av deler av hud eller hud-koder, som er små biter av hud som stikker ut fra overflaten av huden. Pasienter kan ha ett eller flere av de nevnte symptomer. Kosthold kan noen ganger føre til en oppblussing av ulcerøs kolitt, men regnes ikke som årsak. Symptomer bør diskuteres med en lege for en riktig diagnose.

Care

Ulcerøs kolitt er diagnostisert av lege med ulike tester, inkludert en koloskopi, sigmoidoskopi, blodprøver eller røntgenbilder av mage-tarmkanalen. Colonoscopies og sigmoidoscopies vil gi et visuelt for legen å fastslå om det er noen tilstede magesår og en biopsi av hud vev er vanlig å teste for andre forhold under diagnoseprosessen. Det finnes ulike behandlinger tilgjengelig for ulcerøs kolitt. Anti-inflammatoriske, kortikosteroider, antibiotika og nyere metoder for immun modifikatorer og biologisk terapi er de vanligste behandlingsformene. Kosthold er også viktig. Hver pasient vil lære etter som tiden går hvilke matvarer vil utløse et angrep og til slutt endre sitt kosthold etter behov. Stress spiller en rolle i antall bluss ups en person kan ha, som bekymring av sykdommen på offentlige steder kan utløse en tur på toalettet. Utenfor stressfaktorer i et individs liv vil også spille en rolle.

Hva er fulminating Ulcerøs kolitt?

Ulcerøs kolitt er en form for inflammatorisk tarmsykdom. Det er en auto-immun tilstand, noe som betyr at kroppens immunsystem blir unormalt aktivert og, som et resultat, begynner å angripe sunt vev. Ulcerøs kolitt innledningsvis fører til blodig diaré, men det kan utvikle seg til en mer alvorlig sykdom som kan forårsake tarmen til å sprekke. Det kan også ha symptomer som påvirker områder av kroppen utsiden av tykktarmen.

Identifikasjon

Fulminant ulcerøs kolitt er en meget alvorlig form av ulcerøs kolitt. I dette tilfellet er betennelse i tykktarmen går forbi mucosa (indre foring) og har spredd seg til noen av de støttende vev. Ubehandlet kan tykktarmen sprekke.

Symptomer

Fulminating ulcerøs kolitt fører til konstant rektal blødning og mer enn ti avføringer per dag. Det kan også gjøre magen svært smertefullt og til slutt kreve blodoverføringer. Hvis colonic bruddet oppstår, kan det føre til omfattende infeksjon og død.

Non-Intentestinal Symptomer

Fulminant ulcerøs kolitt kan også føre til andre symptomer. Personer som lider av fulminating ulcerøs kolitt kan oppleve sår i munnen, betennelse i iris og andre betent vev. I noen tilfeller vil pasienten utvikler artritt eller store hudlesjoner. De er også i fare for blodpropp, anemi og ha endene av fingrene svelle.

Behandling

Pasienter med fulminating ulcerøs kolitt må legges inn på sykehus umiddelbart. Pasienten vil først bli gitt intravenøse kortikosteroider, slik som hydrokortison eller prednisolon, som en del av en kontinuerlig infusjon. Hvis de ikke svarer godt til behandling, bør de få hydrokortison Klyster og intravenøs antibiotika.

Kirurgi

For pasienter som ikke responderer godt på behandlingen, kan det beste alternativet være kirurgi. Ulcerøs kolitt er unik ved at kirurgisk fjerning av tykktarmen vil fullstendig kurere sykdommen. Når tykktarmen er fjernet, vil en del av tynntarmen enten bli beveget ned for å få kontakt med anus, eller til et område i bukveggen hvor den kan tappes av ved en ileostomi pose.

Vanlige spørsmål Om Ulcerøs kolitt

Alvorlig betennelse i tykktarmen er kjennetegnet av ulcerøs kolitt. Per juli 2009 er kirurgi i dag den eneste kuren for sykdommen, men du kan bruke medisiner for å holde fakkel-ups til et minimum. Sykdommen kan også påvirke andre områder av kroppen din i et mylder av måter, for eksempel forårsaker leddgikt smerter i knærne.

Hva er symptomene på ulcerøs kolitt?

Ulcerøs kolitt symptomer inkluderer hyppige, blodige og smertefulle avføringer. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan tretthet og vekttap forekommer, som kan tilskrives den kronisk diaré.

Hva er årsaken til ulcerøs kolitt?

Årsaken til ulcerøs kolitt er fortsatt ukjent, så du kan ikke gjøre noe for å forebygge sykdommen.

Hva er en vanlig misforståelse angående sykdommen?

Selv om stress og spenning kan forverre symptomer på aktiv ulcerøs kolitt, er det ingen bevis for at disse forholdene forårsaker sykdommen.

Er Ulcerøs kolitt Arvelig?

Ifølge forskning fra Crohns & kolitt Foundation of America, opp til 20 prosent av personer med sykdommen har en nær slektning med enten ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom.

Hva er noen teorier om sykdommen?

The Radical Induksjon Theory hensikt at en feil på en persons stoffskifte som fører til uforholdsmessig nivåer av oksygen i cellene i tarmen utløser utbruddet av ulcerøs kolitt.

Hvordan kan folk behandle Ulcerøs kolitt?

Behandlingsmetoder inkluderer å opprettholde et tørt diett, kombinert med ulike medisiner utviklet for å redusere betennelse. Noen av de medisiner som brukes inkluderer prednison og sulfasalazin. Fordi kirurgi (som vanligvis innebærer å fjerne minst kolon) er den eneste effektive kuren for sykdommen, kan legen forskrive disse medikamentene for å holde symptomene i remisjon.

Diett for aktiv ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt, en av flere lidelser kjent under fellesbetegnelsen inflammatorisk tarmsykdom, er en tilstand der sår skjemaet på kolon veggen i områder der de normale cellene som linje tykktarmen har blitt drept av betennelse. En sykdom som oftest rammer unge, ulcerøs kolitt er sett ofte i familier og fører til en rekke ubehagelige symptomer. Disse inkluderer magesmerter, blodig diaré, tap av matlyst, vekttap, anemi, tretthet og rektal blødning. Kosthold er ikke en årsak til denne lidelsen, men bedre matvaner kan bidra til å lette symptomene.

Viktigheten av Diet

Medisinering kan være svært nyttig i å holde symptomene på ulcerøs kolitt under kontroll, noen ganger for lange perioder med remisjon. Men når tilstanden er aktiv, kan hva du spiser gjøre en forskjell i hvordan du føler deg og bidra til å lette alvorlighetsgraden av sykdommen symptomer. Generelle kosten retningslinjer for aktiv ulcerøs kolitt pasienter inkluderer følgende tips: Unngå mat som ser ut til å føre til at symptomene forverrer seg; holde en matdagbok, slik at du kan være oppmerksom på sammenhengen mellom hva du spiser og hvordan du føler; drikke rikelig med væske; spise hyppige, men mindre måltider; redusere forbruket av høy-fett meieriprodukter, nøtter, frø, popcorn og høy-fiber matvarer; og prøver å spise mer frisk frukt og grønnsaker, magre meieriprodukter, næringsrike matvarer som korn og hele hvete brød og magert kjøtt.

Det er ingen bevis for å implisere en enkelt mat som en gjerningsmann i forverre symptomene på ulcerøs kolitt. Men disse er generelle retningslinjer som inneholder advarende notater om matvarer som har forårsaket problemer for andre som lider av tilstanden. Holde en matdagbok er viktig slik at du kan spore hva du spiser og hvordan kroppen din reagerer på det. Det kan være et problem mat for en ulcerøs kolitt pasient kan ha liten eller ingen virkning på symptomene. Alt som er sagt, men det er sannsynligvis en god idé å minimere (ikke eliminere) forbruket av matvarer som nøtter, frø og popcorn, som alle kan sette seg fast i ditt betent tykktarm, forårsaker en hindring som bare vil gjøre vondt verre .

Andre kosttilskudd hensyn

Uansett hva du spiser, vil du være sikker på at du får all den næring som kroppen din trenger på en daglig basis. Det er en selvfølge at god ernæring til slutt vil hjelpe deg til å få overtaket på nesten enhver medisinsk tilstand. Det er spesielt viktig hos pasienter med ulcerøs kolitt, fordi noen av sine symptomer --- nemlig diaré og rektal blødning --- kan lekke vitale elektrolytter, væske og næringsstoffer fra systemet. Dette gjør det desto viktigere at du spiser en ernæringsmessig balansert og sunt kosthold for å sikre at du skal bytte ut noen av de viktige næringsstoffene du taper.

Ulcerøs kolitt Therapy

Ulcerøs kolitt er en inflammatorisk tarmsykdom preget av magesmerter og hyppige, blodig diaré. Kirurgi er den eneste kur for sykdommen og innebærer fjerning av tykktarmen. Men, kan spesifikt medikament, urte-og diettbehandling bidra til å holde sykdommen håndterlig på kort sikt, og i noen tilfeller kan remisjon kan oppnås for en tidsperiode.

Medikamentell behandling

Målet med medikamentell behandling er å redusere betennelse. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, vanligste legemidlene som brukes til å behandle ulcerøs kolitt inkluderer de som inneholder 5-aminosalicyclic syre; kortikosteroider som prednison og methylprednisone; og immun, for eksempel azatioprin.

Ernæringsterapi

Bland matvarer, som kylling og tålelig meieriprodukter, kan bidra til å roe symptomer under en blusse opp, og også bidra til å erstatte næringsstoffer tapt gjennom diaré. Vanskelige å fordøye mat, inkludert rå grønnsaker og høy-fiber elementer, bør unngås.

Alternativ terapi

Studier for å fastslå effektiviteten av alternativ behandling på kolitt symptomer er fokusert på visse urter og kosttilskudd, inkludert aloe vera og fiskeolje, som fungerer som naturlige betennelsesdempende midler. Akupunktur har også vist seg å få litt hjelp til personer med sykdommen, spesielt under stressende tider.

Advarsel

Ifølge Crohns & kolitt Foundation of America, kortikosteroider, inkludert prednison og metylprednisolon, undertrykke hele immunrespons. De har betydelige kortsiktige og langsiktige bivirkninger, inkludert hypertensjon og personlighetsforandringer, og bør ikke brukes som vedlikeholds medisinering.

Expert Insight

Ulcerøs kolitt pasienter ofte mister næringsstoffer gjennom blodtap og dehydrering. Ifølge Dr. Ellen J. Scherl, førsteamanuensis i medisin, Seksjon for gastroenterologi og Hepatology ved Weill Medical College of Cornell University, folsyre, vitamin B-12, D og E, magnesium, jern og kalsium kan brukes sammen med medisiner for å holde pasienten i form.