Digidexo.com

narsissistisk personlighet

Takle narsissistiske personligheter

Dealing med narsissistiske personligheter er frustrerende og utmattende. Den eneste måten å effektivt håndtere en narcissist er å forstå hvordan narcissist kom til å være på denne måten og for å endre måten du svare på personens provokasjoner. En narcissist kan gjøre at du føler deg som om hver lille motgang i hans eller hennes liv er liksom din feil. Du må ha tillit til dine meninger, være i stand til å kommunisere dem effektivt og børste av urettferdig behandling.

Identifikasjon

Narsissister er egoistiske og selvopptatte. De krever konstant anerkjennelse for alle sine tilsynelatende fantastiske egenskaper. De må oppnå status av noe slag eller gjøre alle andre tror de har en slags status. De liker å bli misunt. De har en begrenset kapasitet, om noen, for å bry seg om, forståelse og lytte til andres behov og ønsker. Syttifem til 80 prosent av narsissister er menn.

Teorier / Spekulasjoner

Psykologer har ikke pekt én årsak til narsissisme. Men mange mener at narsissisme begynner i barndommen, når et barn er enten bortskjemt, altfor avhengige eller ensom og fratatt --- eller en kombinasjon av disse tre.

Den bortskjemt barn fikk lov til å tro at han fortjente spesielle hensyn. Han fikk alt han ønsket, og han aldri måtte føle noen form for ubehag. Han hadde aldri å ta ansvar for noe. Den avhengige barnets foreldre gjorde alt for ham. Barnet følte inhabil, og som den bortskjemt barn, aldri måtte ta ansvar for sine handlinger, sliter eller føler ubehag eller frustrasjon. Den avhengige barnet mener alle bør vente på hender og føtter, og han kan ikke ta en avgjørelse uten andres innspill. Den ensomme, fratatt barnet vokste opp og føler kjærlighet var betinget og folk kan ikke stoles på. Dette barnet ble ydmyket i ett åndedrag og skrøt om i den neste, som var veldig forvirrende og gjorde ham til å føle seg usikre. Dette barnet vokser opp og føler som om han aldri skulle komme nær noen.

Betraktninger

Du må ha en sterk følelse av selvtillit for å kunne håndtere en narcissist. Hvis du ble mishandlet som barn, vil narcissist dra nytte av traumer og mobbe deg inn i samsvar sikker på at du vil til slutt gi etter. Hvis du følte at du ikke kunne leve opp til dine foreldres forventninger, narcissist vet du vil ønske å behage ham og vil spille på dette før du gir i. Hvis du var følelsesmessig fratatt eller forlatt som barn, vil narcissist dote på deg til å suge deg, og da vil begynne å utøve sin makt over deg. Fordi du ikke ønsker å bli forlatt igjen, vil du gjøre hva narcissist ønsker.

Strategi

For å håndtere en narcissist effektivt, må du endre dine svar. Fighting tilbake fungerer ikke fordi den narcissist føles angrepet --- og vil piske opp mer å overbevise deg om at han har rett. Rolig angi hvordan du føler deg uten å skylde på ham. Fortell narcissist du vil ikke tolerere å bli behandlet på denne måten. Så fortell ham at du vil bli glad for å høre når han snakker til deg mer respektfullt. Hvis du har til, foreslår ord narcissist kan bruke som er mer respektfullt.

Nedleggelse når narcissist angrepene virker ikke. Øver svar slik at du er forberedt når narcissist angriper deg. Øver sier dine behov direkte uten å skylde på narcissist.

Kjører bort når narcissist angrepene gjør ting verre. Stå på bakken, forteller narcissist hvordan du føler og rolig fastslå at han er å være respektløse. Hvis du trenger plass, forteller ham. Dette vil hindre ham fra å komme etter deg. Sørg for at du er tydelig at du trenger en viss tid og fortelle narcissist når du kommer tilbake for å løse problemene.

Advarsel

Narsissister kan spinne en samtale så raskt at du ender opp med å glemme hva som startet argumentet i første omgang. Dette er hvordan en narcissist holder deg ut av balanse slik at du ikke kan utfordre ham. Lytte veldig nøye til hva en narcissist sier går en lang vei mot å kunne rolig og effektivt håndtere ham. Bruke enkle, rasjonelle forklaringer; hver gang narcissist forsøker å vri samtalen rundt å kaste skylden for en hendelse på deg, rolig gjenta de enkle etablerte fakta i situasjonen. Denne taktikken vil hjelpe deg å kommunisere dine behov, og samtidig hjelpe deg til å føle deg mindre forvirret og frustrert av argumentet.

Hvordan å overvåke narsissistisk personlighet

Selv om den narsissistiske personlighet kan virke umulig å administrere (mye mindre pris på), er det noen grunnleggende trinn du kan ta for å gjøre arbeidsplassen litt mer behagelig og avslappet.

Bruksanvisning

•  Forstå narsissistiske personlighetstrekk. Mayoclinic.com gir en omfattende beskrivelse av hva du kan forvente fra en narsissist. Symptomer inkluderer fast overbevisning om at en slik person er overlegen alle andre, bemerket overdrivelse om minimale prestasjoner, problemer med sjalusi, ekstreme stahet og mangel på samarbeid, forakt for andre og følelsesmessig ustabilitet. Hvis du observerer disse trekkene i en supervisee, er du mest sannsynlig å gjøre med en narcissist.

Kvitter en godt utført jobb. Ifølge Winning-teams.com online artikkelen "narsissistisk personlighet og atferd på jobben", kan narcissist føler seg utilstrekkelig og dårligere enn andre. Ofte den narsissistiske personlighet skyldes misbruk i barndommen eller mangel på oppmerksomhet. Erkjennelsen av godt arbeid vil hjelpe deg å få den narcissist tillit og selvtillit.

Kritisere nøye. Narsissister er ekstremt følsomme for kritikk. Bruke svært forsiktig og objektiv frasering, og holde kritikk veldig business-orientert.

Stay positive. Ifølge "The Productive narsissisten: The Promise og fare av Visionary Leadership," narsissister er i stand til å lykkes og til og med ledelse. Fokus på narcissist potensial for suksess i stedet for fiasko. Selv om dette kan begynne som en teknikk for å unngå spenninger, kan det bli grunnlaget for en fruktbar virksomhet partnerskap.

Tips og advarsler

  • Aldri fortelle en narcissist at han er en narsissist. Det er mot sin hensikt. Vær sikker på at trinn 2, erkjenner god jobb, ikke slå inn smiger. Narsissister misliker blatant smigrere, og selv subtile smiger kan bare gå til hodet og forverre deres allerede forvrengt oppfatning.

Narsissistiske Personlighets Symptomer

Narsissistisk personlighetsforstyrrelse er en av mange psykiske lidelser, ifølge Mayo Clinic. Det kan føre til en person til å være begrenset når fungerende sosialt og for å ha problemer med å bygge sterke personlige relasjoner.

Funksjoner

Personen med narsissistisk personlighetsforstyrrelse generelt mener seg å være bedre enn andre, ifølge Mayo Clinic. Den enkelte kan oppfattes som tenker at han er viktigere enn andre, mer attraktive enn andre, eller har en større grad av intelligens enn andre. Den narsissistiske personlighet, men kommer også med en meget delikat ego som kan bli lett såret av kommentarene fra andre.

Identifikasjon

De med narsissistisk personlighetsforstyrrelse er ikke bare forbrukes med følelser av sin egen selvverd rikelig, kan de bli rasende av andre som utfordrer denne oppfatningen. I tillegg mener de at de har rett til det beste av hva livet har å tilby, og vil jobbe hardt for å sikre at de har disse tingene i deres eksistens.

The Mayo Clinic rapporterer at den narsissistiske personlighet lidende kan demonstrere symptomer som inkluderer: en overdrivelse av prestasjoner, en grandios følelse av selvtillit, krever for ros, en mangel på sympati eller empati for andre, manipulering av andre, omfattende sjalusi, en skjør selv følelse, manglende evne til å opprettholde relasjoner, manglende evne til å akseptere dem som antas å være mindreverdige og sette mål som ikke kan oppnås realistisk.

Expert Insight

Det er ikke klart kjent årsak av narsissistisk personlighetsforstyrrelse. Noen psykologer og psykiatere mener at lidelse kan være et resultat av for mye velvære i barndommen, eller av overgrep i barndommen, rapporterer Mayo Clinic. Likevel betyr narsissistisk personlighetsforstyrrelse ikke vanligvis presentere seg før det enkelte har blitt en ung voksen, selv om sakene har blitt registrert med en diagnose i tenårene.

Misforståelse

The Mayo Clinic sier at de som har en normal, sunn følelse av selvtillit er ofte antatt å besitte narsissistisk personlighetsforstyrrelse. Det er av denne grunn at evalueringen av en person med denne lidelsen gjøres av en profesjonell i psykologi eller psykiatri som har en god forståelse av personens mentale helse historie som støtter diagnosen.

Betraktninger

Psykologer tror det er visse risikofaktorer som kan bidra til utvikling av narsissistisk personlighetsforstyrrelse over tid, ifølge Mayo Clinic. Disse risikofaktorene kan inkludere et barn som viser at han eller hun er oversensitive for andre, foreldre som overindulge barnet eller gi konsistent vurdering av barnet, barnet blir fortalt at hun er beundret uten noen spesifikk fundament for beundring, inkonsekvent omsorg fra foreldre , emosjonelle overgrep i barndommen, et barn som lærer å manipulere andre på et tidlig alder og et barn som er konsekvent rost for å være talentfull eller god jakt i barndommen.

Narsissistiske personlighet kjennetegn

Narsissistiske personlighet kjennetegn


Narsissisme er en overdreven følelse av selvtillit betydning oppkalt etter den mytologiske figuren Narcissus, som forelsket seg i egen refleksjon. Personer med narsissistisk personlighetsforstyrrelse ikke er forelsket i seg selv, men krever mye oppmerksomhet og beundring til å takle sine usikkerhet.

Grunnleggende

En personlighetsforstyrrelse er en psykisk lidelse som svekker en persons evne til nøyaktig å bearbeide informasjon om andre mennesker og situasjoner og reagere deretter. Ti separate personlighetsforstyrrelser er anerkjent av helsepersonell.

Funksjoner

Personer med narsissistisk personlighetsforstyrrelse har urealistiske ideer om sine evner og betydning og trenger å bli anerkjent for dem, til tross for en manglende evne til å gjøre det samme for andre.

Effekter

Slike folk er så selvopptatte at de ofte finner det vanskelig å fungere i relasjoner og opprettholde sysselsettingen. Hvis deres behov for oppmerksomhet og anerkjennelse ikke er oppfylt, kan de reagere med upassende sinne.

Behandling

Narsissistisk personlighetsforstyrrelse kan være svært vanskelig å behandle fordi narsissister sjelden søke hjelp. Psykoterapeuter lære narsissister å identifisere forvrengte tanker og endre negativ atferd.

Misforståelse

I motsetning til det mange tror, ​​er sant narsissisme ikke enkelt forfengelighet. Personer med narsissistisk personlighetsforstyrrelse har svært lav selvtillit og et negativt selvbilde. Deres atferd gjenspeiler et behov for å kompensere for dype følelser av utilstrekkelighet.

Narsissistisk personlighet Diagnose

Narsissistisk personlighet Diagnose


Narcissus, en attraktiv ung mann i gresk mytologi, angivelig ble forelsket i vannets refleksjon av sitt eget ansikt, som er der begrepet "narsissist" kommer fra. Folk noen ganger bruker dette begrepet lett, men narsissistiske holdninger og atferd kan tyde på en alvorlig psykisk helsetilstand --- Narsissistisk personlighetsforstyrrelse (OD). Denne lidelsen presenterer en oppblåst følelse av egenverd, som kan føre til alvorlige mellommenneskelige problemer og problemer med å takle hverdagen. Psykisk helse eksperter debattere årsakene til OD, men fortsette å studere og behandle tilstanden.

Diagnostiske kriterier

Den fjerde utgaven av Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders / tekst Revidert (DSM-IV-TR) lister ni trekk av narsissistisk personlighetsforstyrrelse, som en person må vise fem eller mer for diagnose. I summering, disse trekkene er grandiose selvfølelse, en holdning av arroganse, følelser av berettigelse, mangel på empati, krevende av beundring, utnyttelse av andre, ofte misunnelig eller tenker andre er misunnelig på henne, vurderer seg selv "privilegert" og tilhørighet med de av en høy sosial status og tro fantasier om makt og perfeksjon er en realitet. Mens det ser ut til at en person med OD har en over-oppblåst følelse av selvtillit, kan denne lidelsen stammer fra lav selvfølelse eller tidlig barndom overgrep.

Utbredelsen

I august 2008 rapporterte Psychiatric News Studiens funn fra Bridget Grant, Ph.D., som studerte livstidsprevalens av narsissistisk personlighetsforstyrrelse. Hennes funn viser at OD er ​​mer vanlig hos menn enn hos kvinner og hos personer som er ugift. OD er ​​mer vanlig hos yngre mennesker enn hos eldre voksne, som legger til striden om hvorvidt OD holdninger og atferd kan måtte lære oss eller vokst med modenhet.

Komplikasjoner

Ubehandlet Narsissistisk personlighetsforstyrrelse kan føre til en rekke komplikasjoner. En overdreven følelse av egenverd og dårlig behandling av andre kan føre til problemer i relasjoner og i arbeid eller sosiale sammenhenger. Ifølge Mayo Clinic, kan andre komplikasjoner omfatter rusmisbruk, selvmordstanker og spiseforstyrrelser, spesielt anorexia nervosa.

Evaluering og behandling

Helsepersonell diagnostisere OD av DSM-IV-TR kriterier og gjennom en rekke spørreskjemaer. Mens det er ingen medikamentell behandling for denne lidelsen, kan psykiatere foreskrive anti-angst eller antidepressive medisiner for å hjelpe pasienter å takle. Psykoterapi er standard form for behandling for OD, som kan hjelpe folk med både kognitive prosesser og skiftende atferd. The Encyclopedia of Mental Disorders tyder på at psykoterapi med OD møter sine egne komplikasjoner, da det kan være problemer med å etablere et godt samarbeid mellom pasient og terapeut.

Betraktninger

Narsissistisk personlighetsforstyrrelse kan følge flere personlighetsforstyrrelser eller andre psykiske lidelser. For diagnostiske og terapeutiske formål, er det noen ganger nyttig for en persons familie til å være til stede under hennes møter med helsepersonell. Dette kan tillate en godt avrundet diskusjon av problemene og ytterligere støtte utenfor terapi. Folk kan kontakte sine lokale helse avdelinger for informasjon om søker behandling innenfor sine lokalsamfunn.

Narsissistisk personlighet Definition

Narsissistisk personlighetsforstyrrelse er en psykisk helsetilstand preget av en følelse av overlegenhet. Personer med denne lidelsen ofte har lav selvfølelse og er lett opprørt av en kritikk. Personer med narsissistisk personlighetsforstyrrelse kan ha andre vilkår sammen med sykdommen, og mange vil kreve intensiv behandling for å gjenopprette fra sykdommen.

Symptomer

Personer med narsissistisk personlighetsforstyrrelse kan overdrive om sine talenter eller suksesser. Dessuten kan de oppsøke konstant beundring eller ros fra andre. I tillegg kan de forvente at andre skal følge deres leder, og de kan ha liten respekt for andres følelser. De kan også ha problemer med å opprettholde relasjoner og kan bli såret lett.

Mulige årsaker

Narsissistisk personlighetsforstyrrelse kan oppstå som følge av misbruk eller forsømmelse. Det kan også oppstå når et barn er overdrevet bortskjemt eller er forventet å møte ekstremt høye forventninger.

Utbredelsen

Narsissistisk personlighetsforstyrrelse er en sjelden tilstand som rammer mindre enn 1% av den amerikanske befolkningen. Ifølge Mayo Clinic, menn er mer sannsynlig å bli påvirket enn kvinner, og utbruddet av symptomene oppstår vanligvis i løpet av tidlig voksen alder.

Relaterte betingelser

Personer med narsissistisk personlighetsforstyrrelse har ofte problemer med alkohol eller stoffmisbruk. Noen kan oppleve depresjon, spiseforstyrrelser og har vanskeligheter fungerer i skolen eller på arbeidsplassen. I tillegg kan noen ha suicidale tendenser.

Behandling Alternativer

Personer med narsissistisk personlighetsforstyrrelse vil dra mest nytte behandlinger som kognitiv atferdsterapi, gruppeterapi og familieterapi. I mange tilfeller vil behandlingen være nødvendig for en rekke år.

Om Narsissistisk menn

Om Narsissistisk menn


En narsissistisk personlighet karakteriseres som grandiositet oppførsel, utnyttelse av andre, selvsentrerte holdning og en manglende evne til å føle empati. Menn utgjør 75 prosent av befolkningen av narsissistiske individer.

Disorder

Den diagnostisering manuell brukt av psykiatere og psykologer lister 10 personlighetstrekk knyttet til diagnostisering av narsissisme. Syv av disse 10 vil tilsi en diagnose av narsissistisk personlighetsforstyrrelse.

Overlegenhet

Narsissistiske menn har en tendens til å ha en økt følelse av overlegenhet og berettigelse. I vestlige samfunn er det akseptabelt for menn å oppføre seg aggressivt; narsissisme tar denne oppførselen til en større skala.

Årsaker

Roten av narsissisme er lav selvfølelse. Forsvarsmekanismer utvikle beskytte mannen fra forlegenhet eller eksponering av hans virkelige selv gjennom narsissistisk tanke og atferd.

Barndom

Defekt foreldre kan bidra til utvikling av den narsissistiske mannlige. Fråtseri, spoiling, utilstrekkelig disiplin og oppmuntre en falsk følelse av identitet i barndommen antas å føre til narsissistiske trekk og lidelse.

Erkjennelsen Narsissisme

Narsissistiske menn ikke er i stand til å ta ansvar for feil og vil forsøke å legge skylden på andre. De vil vise arrogant og manipulerende atferd skjult bak fasaden av å være bekymret eller nyttig.

Den falliske fasen av utviklingen

Den falliske fasen av utviklingen


Ifølge Sigmund Freud, er alle våre impulser diktert av en seksuell libido som beveger seg gjennom kroppen vår. I Freuds teori om psykoseksuelle utvikling, er den falliske fasen, også kjent som Ødipuskompleks scenen, den tredje fasen av utviklingen der barnet hovedfokus for nytelse er kjønnsorganene. Dette stadiet inntreffer fra alderen tre til seks, og generelt manifesterer som onanert og genital fondling. Freuds teorier er kontroversielt for en rekke årsaker; hans forskning ble gjort med en svært liten gruppe pasienter under påvirkning av kokain og pasientene var voksne og forskning var basert på sine minner og drømmer. Andre kjente psykologer, slik som Carl Jung, bestrider det teoretiske grunnlaget for den psykoseksuelle modellen fordi han mente at det er krefter andre da seksuell lyst som former psykologisk utvikling.

Oedipus Complex

Nøkkelen hendelse i denne fasen av utviklingen er tiltrekningen til den overordnede av det motsatte kjønn. Freuds teori uttalt at gutter ønsker å besitter sine mødre og har misunnelse og frykt for sin far. Ødipus var en fiktiv mann i gresk mytologi som var uvitende om identiteten til sine foreldre, og uten å vite, drepte sin far og giftet seg med sin mor. Gutter kan oppleve et fenomen kjent som kastrering angst i denne fasen. Dette er når gutten føler frykt for straff for ønsker sin mor fra sin far.

Electra Complex

Dette stadiet i utviklingen bringer også jenter til en attraksjon med sin far. Jenter ønsker å besitter sin far og misunnelse og frykter sin mor. Ifølge Freud, mener en jente hun en gang hadde en penis, og at det ble fjernet. Han mener at hun ønsker å ha et barn med sin far for å kompensere for dette, og hun begynner å misunne penis. Dette er kjent som penis misunnelse.

Psykologisk Utvikling og Disorder

Hvis et barn er mulig å behandle sine impulser og følelser, vil han ha lært å administrere og kontrollere misunnelse og aggresjon. Det gjør ham til å slippe den overordnede av det motsatte kjønn fra fokus og begynne å gå til neste trinn i utviklingen der han modeller etter samme kjønn forelder. Hvis et barn ikke utviklingshemmede behandle disse impulser og følelser en psykisk lidelse kan utvikle seg.

Fallisk Fixation

Fallisk fiksering er en tilstand som kan oppstå når det er traumer eller konflikt i denne fasen av utviklingen. Forskning har vist at fallisk fiksering har skjedd hos unge gutter som opplevde alvorlig konflikt under onani. Fallisk fiksering kan oppstå i voksen alder og manifesterer for menn og kvinner som angst, skyldig følelser om sex og en narsissistisk personlighet. Det kan også hemme seksuell tilfredsstillelse. Freud underforstått at kvinner alltid opprettholde et nivå av fallosfiksering i følelser av misunnelse og mindreverdighets av menn.

Narsissistiske personlighetsforstyrrelser

Narsissisme, oppkalt etter den greske myten om Narcissus, den slående gresk som ble dømt til å bli forelsket i sitt eget speilbilde for å nekte nymfen, Echo. Ute av stand til å oppnå hans kjærlighet, bodde han ved vannkanten og omgjort til en blomst. En person med narsissistisk personlighetsforstyrrelse er en person betatt av seg selv som ignorerer andre til å nå sine mål.

Symptomer

Personer med Narsissistisk personlighetsforstyrrelse (OD) skal vise visse flere atferd for diagnose. De er selvhøytidelig, tro de er bedre enn andre er, noen ganger overexaggerating å oppnå dette. Med OD, er det ideelle målet kontroll gjennom makt, suksess eller fysisk styrke og troen på at bare viktige personer som selv kan forstå. Den narsissistisk person trenger og føler seg berettiget til oppmerksomhet og beundring eller lengter etter å være beryktet. Stadig arrogant og misunnelig på samme tid, de bruker andre til å fullføre sin vilje, mangler empati for alle underveis.

Årsaker

Årsakene til narsissistisk personlighetsforstyrrelse er uklare. Den rammer hovedsakelig menn, og forskning viser at det er mest sannsynlig en blanding av genetikk og oppdragelse. Noen barndoms årsaker kan være enten en ekstremt fornærmende og neglisjerende oppdragelse som lærer barnet lumske atferd. På motsatt ende, men kan ekstrem fråtseri, ros og godkjenning fremme uorden i disse vanligvis oversensitive barn. De nærmeste til barnet sine jevnaldrende, omsorgspersoner og autoriteter er vanligvis distributører av denne atferden.

Typer

Det finnes forskjellige typer Narsissistisk personlighetsforstyrrelser som styrer sysler til den enkelte. Cerebrale individer er de som trives på intellektuelle sysler, vanligvis tro at de er svært intelligente, mens somatiske individer hevder sin overlegenhet på grunn av sin fysiske skjønnhet og erobringer. I tillegg er det de klassiske enkeltpersoner som viser flere symptomer på en narsissistisk lidelse, men også der er kompenserende enkeltpersoner som lar sin personlighet og handlinger for å kompensere for den interne lav selvtillit og utilstrekkelighet.

Behandling

Det er ingen tilgjengelige medisinske behandlinger for narsissistisk personlighetsforstyrrelse, men gjennom psykoterapi, mange lever et normalt liv. Gjennom langsiktige terapitimer, pasienter løse sine problemer som har utviklet seg med sykdommen. Personer diagnostisert med narsissistisk personlighetsforstyrrelse vanligvis har en personlighet formet rundt de fleste av de egoistiske symptomer så en fullstendig gjenoppretting er ikke løsningen. Omforming personlighet å sette ting i et bedre perspektiv heller enn å endre pasienten helt er det langsiktige målet.

Betraktninger

Mange ganger, folk med en narsissistisk personlighetsforstyrrelse utvikle andre ikke-relaterte problemer. Det er vanlig for narsissistiske pasienter for å utvikle depresjon, angst, narkotika eller alkohol misbruk, psykiske lidelser eller hensynsløs atferd. På grunn av den allerede alvorlige vrangforestillinger sammen med andre lidelser, er det viktig å søke medisinsk hjelp så snart som mulig for å forhindre selvmord eller ondsinnede handlinger og for å hindre ytterligere betingelser utviklings.

Hva er meningen med Inflexible personlighet?

Hva er meningen med Inflexible personlighet?


En ubøyelig personlighet er en som er motstandsdyktig mot endring, selv om at endringen vil være fordelaktig. Fleksibilitet er karakteristisk for flere personlighetsforstyrrelser, inkludert tvangslidelser og narsissistisk personlighetsforstyrrelse. Det er ofte plassert i kjernen av en følelse av seg selv og kan være vanskelig å rette på. Likevel har nyere studier vist at lite fleksible egenskaper kan og vil forandre seg over tid.

Den Lite fleksibel Personality

Fleksibilitet er mer kjent som "stivhet" i profesjonelle psykologi sirkler. Å være ubøyelig har ingenting å gjøre med hvor behagelig noen er i hverdagen. Snarere viser fleksibilitet til manglende evne til å endre personlighetstrekk eller mestringsstiler for å tilpasse seg skiftende situasjoner, noe som gjør det vanskelig - om ikke umulig - å fungere sosialt.

Sentralitet Redusert fleksibilitet

Lite fleksible karaktertrekk er egenskaper som er motstandsdyktig mot endring. Denne endringen kan skje gjennom selvransakelse, problemløsning eller gjennom flere andre metoder, men de fastlåste trekk er skjermet fra disse endringsagenter. En del av dette skjoldet er skapt av en ubøyelig persons manglende evne eller vilje til å undersøke disse ufleksible trekk. Dette forhindrer eventuelle funn av egenskap feil eller begrensning. I psykologiske termer, en av de viktigste aspektene ved manglende fleksibilitet er dens sentralitet - det ligger i kjernen av en ubøyelig persons følelse av selvtillit, og alle andre prosesser og egenskaper er underlagt denne.

Terror og Redusert fleksibilitet

Sentralitet er bare ett aspekt av fleksibilitet; terror er en annen. Personen som viser lite fleksible egenskaper er forhindret fra å analysere og undersøke dem, ikke bare av de egenskapene 'sentralitet, men ved personens frykt for hva som ville skje hvis disse trekkene - som de føler er så grunnleggende for hvem de er - ble undersøkt og funnet å være mangelfull, mangelfull eller uriktig. Ofte en lite fleksibel person er også livredd for hva andre vil tenke hvis de fant ut hvor mangelfull eller uriktig de er. Denne terror kan manifestere seg i andre følelser som avsky, forakt eller frykt.

Hva du skal gjøre

Hvis du eller noen du kjenner utstillinger uvanlige tegn på manglende fleksibilitet, bør du vurdere å snakke med en utdannet mental helse profesjonell. Endring er mulig. I det siste, mange psykologer antatt at ufleksible atferd og egenskaper aldri endret, men nyere studier har vist denne antakelsen å være falsk. En studie utført av professor Mark F. Lenzenweger ved Binghamton University i 2004 fant at fagenes personlighetsforstyrrelse trekk gått ned hvert år over en fireårsperiode.

Hvor å Endre en vanedannende personlighet

Gambling, narkotikamisbruk, butikktyveri, pornografi, og selv overspising er alle eksempler på vanedannende atferd. En vanedannende personlighet omfatter spesifikke psykologiske egenskaper som gjør det mer sannsynlig å danne en avhengighet. Disse egenskaper inkluderer en antisosial personlighet, problemer med å utsette tilfredsstillelse, dårlig stress-mestring, depresjon og utrygghet. Hvis du kjenner igjen noen av disse trekkene i deg selv, ikke få panikk. Det er mange tips som kan hjelpe deg å motvirke disse personlige egenskaper og hjelpe deg å leve et sunnere liv.

Hvor å Endre en vanedannende personlighet

•  Lag en liste over de tingene som du er mest sannsynlig å bli avhengige. Vit at du kan hindre en avhengighet fra utviklingsland med selvkontroll og sterk viljestyrke. Unngå noen substans eller aktivitet som er egnet til å føre til avhengighet.

Lær om de negative aspektene av vanedannende oppførsel som du kanskje bukke under. For eksempel kan alkoholisme føre til en skadet leveren, gastrointestinale problemer, og demens. Å bli klar over alle de negative tingene som er knyttet til en mulig avhengighet kan hjelpe deg å holde seg borte fra dem.

blir avhengige av sunne aktiviteter. Melde deg på et yogakurs eller gjøre en øvelse trening. Disse aktivitetene slipper Feel Good kjemikalier som kalles endorfiner som induserer glede og lykke. Disse aktivitetene kan også bidra til å kontrollere stressnivået.

Lær stressmestring teknikker som dyp pusting, lytte til avslappende musikk, meditasjon, og sosialt samvær med venner.

break store oppgaver i mindre oppgaver, slik at du ikke føler deg så overveldet at du slår til en avhengighet. Prioritere tiden slik at det som må gjøres umiddelbart blir gjort først, slik at andre oppgaver for et senere tidspunkt.

Identifiser oppnåelige mål som du kan jobbe mot. Ta små skritt som kan hjelpe deg å nå målet ditt. Legg merke til disse trinnene i en journal, slik at du kan se progresjon at du gjør.

Overvåk dine tanker. Skriv ned negative tanker og komme opp med argumenter mot dem. Negativ tenkning kan bli en vane som river ned selvtilliten din og gjør deg pessimistisk.

Skriv ned 4:58 ting om deg selv at du er fornøyd med. Gjør dette på en daglig basis. Fokus på denne listen over positive ting når din indre kritiker begynner å tynge deg down.This øvelsen bidrar til å bygge din selvtillit.

Tilgi og glemme tidligere feil. Ikke tillat deg selv å bli fanget i fortiden.

Søk profesjonell hjelp hvis du føler at du har personlige problemer som du ikke klarer å takle.

Hint

  • Hvis du har et problem med avhengighet, være snill mot deg selv hvis du tilbakefall. Tilgi deg selv og bo positivt at du vil overvinne din avhengighet.

Personlighets Påvirkninger i Spilleavhengighet

Personlighets Påvirkninger i Spilleavhengighet


Spilleavhengighet fører til atferdsendringer hos psykologiske, fysiske, sosiale eller yrkesfaglige områder av livet ditt. Disse atferdsendringer kan inkludere rastløshet, irritabilitet, avhengighet eller tap av kontroll mens gambling. Noen personlighetstrekk kan påvirke spilleavhengighet, som kan forstyrre livet aktiviteter eller press noe nært forhold.

Definisjon av Problem Gambling

Spilleavhengighet er klassifisert som en impulskontrollforstyrrelse der lider ikke kan styre spillelyst tross vite de negative konsekvensene. De som tillater gambling å forstyrre dagliglivets aktiviteter - for eksempel kontinuerlig tenke eller bruke mer tid og penger gambling - kan ha et spilleproblem. Gamblere trenger ikke å delta i gambling hver dag for å bli avhengige. Så lenge avhengighet fører til avbrudd i livet aktiviteter, problem gambling overflater.

Personlighetstrekk

Impulsivitet, depresjon og antisosial atferd er knyttet til spilleavhengighet. En person med antisosial atferd trekker seg fra sosiale arrangementer eller sosial aktivitet med andre, unnlater å følge normale sosiale standarder og viser impulsiv, uansvarlig og hensynsløs atferd. Både genetiske og miljømessige faktorer forårsaker antisosial personlighetsforstyrrelse. Impulsivitet betyr plutselig opptrer uten tanke. En person med impulsiv atferd kan være utsatt for spilleavhengighet på grunn av hennes manglende evne til å kontrollere impulser. Personer som lider av depresjon kanskje være genetisk kablet å lide av depresjon. WebMD antyder at 30 prosent av personer med depresjon også lider av rusproblemer.

Løsninger

Det første trinnet i å overvinne en spilleavhengighet er erkjenner problemet. Tap av penger, anstrengte relasjoner og et kontinuerlig ønske om å gamble er store tegn på spilleavhengighet. Gruppe støtteprogrammer og kognitiv atferdsterapi er tilgjengelig for dem som anerkjenner disse skiltene og innvirkning på deres personligheter. Etter søker hjelp, er det nødvendig for dem å opprettholde en endret livsstil med kontinuerlig innsats.

Hvordan utvikler jeg en vinnende personlighet med Subliminal CD?

Hvordan utvikler jeg en vinnende personlighet med Subliminal CD?


Ved hjelp av subliminal CDer kunne hjelpe en personlig utvikle en vinnende eller positiv personlighet gjennom kraften i forslaget. Men subliminal CDer alene vil ikke forvandle en persons personlighet. Mer innsats er nødvendig for å påvirke permanent endring.

Funksjon

Subliminal CDer høres ut som vanlige musikk-CDer. Vanligvis lyder eller musikk på CDer er beroligende og milde. Under musikk, bekreftende meldinger skjult på en måte som gjør dem ikke hørbar. Argumentet er at underbevisstheten hører disse meldingene og meldingene vil be endret atferd.

Emner

Subliminal CDer inneholder en rekke meldinger. Siden hvordan vi tenker om oss selv har en betydelig innvirkning på hvordan vi opptrer, CDer forsøke å forbedre hvordan vi tenker om oss selv. Noen personlighets skiftende CDer er fokusert på å være mer positiv, noen på å redusere stress og litt på å være lykkeligere eller mer utadvendt. Disse positive, bekreftende og instrukser blir gjentatt mange ganger på CDer. De fleste programmer foreslår å lytte minst en time om dagen.

Betraktninger

Noen forskere, som Ian McLaren, professor i kognitiv psykologi ved University of Exeter, sier at det er lite bevis slike CDer hjelpe en person lære nye ferdigheter eller ny informasjon. Men det er bevis for at subliminal meldinger har en målbar effekt på en lytter i å foreslå foreninger. Det er mulig at subliminal CDer kan utløse en bestemt tanke når en person er i en situasjon foreslått av CDer.

Virkningene av en hjernesvulst på en persons personlighet

Hjernesvulster er en avvikende oppbygging av celler som kan oppstå i nesten alle område av skallen. Noen hjernetumorer samle seg på overflaten av halvkuler, mens noen tumorer akkumuleres i de indre hulrom av flikene. Mens mange folk automatisk anta hjernesvulster er kreft, ikke alle svulster er ondartet. Imidlertid kan både godartede og krefthjernesvulster forårsake en rekke merkelige bivirkninger hos pasienter, hvorav den ene er et skifte i personlighet.

Årsaker

Hjernesvulster er hovedsakelig forårsaket av en av to faktorer: DNA mutasjoner eller spredning av kreftceller. Svulster som starter i hjernen, som kalles primære hjernesvulster, er vanligvis et resultat av celle DNA mutasjoner forårsaket av hypofysen. Disse svulstene kan være enten godartet eller kreft.

Den andre måten er å danne hjernetumorer når kreftceller fra en annen del av kroppen, for eksempel brystkreft eller prostatakreft, migrere til hjernevev og akkumuleres. Unødvendig å si, disse svulstene er alltid ondartet.

Symptomer

Som svulster vokser på eller i hjerneceller, irritere de, klemme, og sil det omkringliggende vev som resulterer i en rekke symptomer. Noen vanlige symptomer på hjernesvulst er hodepine, tilfeldig oppkast, svekket balanse, nedgang i fysisk følelse, kramper, tap av hørsel og følelsesmessige forstyrrelser. Hvilke symptomer er erfarne er et resultat av hvor svulsten ligger i hjernen, og hvor stor den er.

Betraktninger

En av de mest karakteristiske symptomene på hjernesvulst er uforklarlig endring i personlighet. Personlighet er en kompleks kombinasjon av vaner, minner og oppfatninger, som alle er lagret i frontallappen i hjernen, som ligger rett bak pannen. Det er nesten sikkert at vekster rundt dette området av hjernen vil føre til personlighetsforstyrrelser, men svulster i andre områder av hjernen kan føre til endringer i form, stier og tetthet av frontallappen som også kan føre til personlighetsforandringer.

Effekter

En vanlig måte som en hjernesvulst kan påvirke en persons personlighet er å forårsake kjemisk depresjon skyldes en forstyrrelse i den normale produksjonen av hjernen kjemikalier serotonin og melatonin. Obsessive-compulsive atferd og seksuell dysfunksjon er også ofte observert. Men kan også manifestere i en rekke andre personlighets skift, slik som intensiverer visse pre-eksisterende atferd eller eksentriske hjernesvulster. I noen tilfeller kan en hjernesvulst helt endre en persons personlighet, slik som å snu en vanlig selskapelig person sky eller en typisk konservativ person inn i en hensynsløs risiko taker.

Behandling

Det er flere behandlinger tilgjengelig for hjernesvulster som potensielt kan lindre disse personlighetsforstyrrelser og returnerer en pasient til det normale. En kombinasjon av kjemoterapi og kognitiv rehabilitering terapi, for eksempel, kan bidra til å redusere størrelsen på svulsten mens styrke personlighetstrekk. Kirurgi for hjernesvulster er også effektive i å fjerne vekst, men de bærer risikoen for å gjøre de personlighetsforandringer permanente ved å skade hjernen videre gjennom traumer. The National Brain Tumor Society sitert en vaktmester som sa: "Jeg tok en person inn i kirurgi og kom ut med en annen."

Fire typer av personlighets Styles

Fire typer av personlighets Styles


Ulike typer av personer med visse preferanser, liker og interesser er klassifisert i ulike personlighetstyper. Personlighetstyper har spesielle egenskaper som skiller dem fra hverandre; de inneholder også ulike atferdstendenser. For eksempel kan noen som elsker å bedre livskvaliteten for andre bli klassifisert som elskverdig, mens en svært høyt, hyper og energisk person kan klassifiseres som uttrykksfulle.

Analytisk

Personer som er analytisk er innadvendt, nysgjerrig, reservert, gode problemløsere og er godt organisert. De foretrekker fakta, eller dokumentasjon for å bli presentert for å bevise sannheten. De fleste matematikere, vitenskapsmann og filosofer er analytiske mennesker. Arbeide med andre er ikke en preferanse med denne personlighetstypen, som analytiske mennesker foretrekker å arbeide alene, og observere andre på avstand. Analytiske folk kan bli sett på som disiplinert, forsiktige og altfor strukturert.

Sjåfør

Drivere nyte et utfordrende miljø, og spenningen ved å oppnå en vanskelig oppgave; suksess kommer innenfra. Drivere er resultatorientert, praktiske og tidsbevisste; de kan få mye gjort i løpet av kort tid. De liker å snakke med folk, og i samtale, drivere er direkte og rett på sak. Drivere vet hva de vil i livet, og som et resultat, er lett beslutninger. Beskrivende adjektiver for denne type personlighet inkluderer risikabelt, selvsikker og konkurransedyktig.

Vennlig

Den elskverdige typen er omsorgsfull, pålitelig, troverdig, støttende og nyter å sikre den positive andres velferd. Elskverdig folk gjøre gode medarbeidere, venner og lagkamerater, og er gode på høyt nivå lederstillinger. De liker ikke at ting skal være upersonlig, og komme overens med de fleste. Adjektiver for elskverdig personlighetstype er hensynsfull, vennlig, lojal, tålmodig, sympatisk og støttende.

Expressive

En uttrykksfull person er alltid sent ute, har en tendens til å forplikte seg til for mange ting og har derfor en rushed livsstil. Uttrykksfulle mennesker har store personligheter, er begeistret for liv og alltid ha energi som er smittsom. De er flinke til å generere ideer, men kunne bruke hjelp i å bringe disse ideene til virkelighet. Å være uttrykks betyr å være sosial, dramatisk, manipulerende, selvsikker, verbal og raske til å ta en beslutning.

Personlighets Kjennetegn på barn av alkoholikere

Personlighets Kjennetegn på barn av alkoholikere


Alkoholisme påvirker hele familien, ikke bare den personen drikking. Når barn må forholde seg til en alkoholisert forelder eller foreldre, det påvirker deres evne til å utvikle seg på en sunn måte. Omsorgssvikt og overgrep er ofte en del av det å vokse opp som barn av en alkoholisert. Alkoholisme i familien kan påvirke et barns personlighet. Etter hvert som hun blir eldre, kan et slikt barn vil vise egenskaper som strekker seg fra aggresjon og depresjon til selvpålagte isolasjon og lav selvfølelse.

Sinne

Et barn kan vise sinne når du arbeider med en mor eller far som er alkoholiker. Han er sannsynlig å føle sint og klandre seg selv for sin mors drikking. Han er også sannsynlig å føle seg sint på henne for ikke å stoppe hennes destruktive atferd, selv når hun kan ofte lover å gjøre det. Anger kan resultere i aggresjon mot den alkoholiske forelder, så vel som andre personer. Fighting, opprør og komme i trøbbel på skolen er alle karaktertrekk av barn oppdratt av en alkoholisert forelder. Det er vanligvis et manglende fokus på skolearbeid, noe som kan føre til lave karakterer. Lærere og medstudenter kan også bli offer for aggressive utbrudd.

Angst

Angst er vanlig hos barn av alkoholikere, fordi de frykter for sine foreldres trivsel. For eksempel kan datter av en alkoholisert far bekymre seg for at han vil skade seg selv mens du drikker. Alkoholisme kan også føre til kamper mellom hennes far og mor, og etterlot henne i midten og fryktet det verste. Som barn av en alkoholisert, kan hun stadig bekymre henne hjem liv. Hun er sannsynlig å føle livredd for å bli avvist og forlatt.

Depresjon

Barn av alkoholikere kan ofte virke innadvendt, ensom og deprimert. De kan mangle venner og holde seg selv i skolen. Ut av forlegenhet for deres hjemmesituasjon, de ofte ikke vil ta med venner hjem. De er sannsynlig å dømme seg selv hardt og har en tendens til enten å presse seg selv til å være perfekt, og gjør svært godt i skolen eller mister all interesse for utdanning og motta dårlige karakterer. Følelser av lav selvverd og selvforakt ofte kommer inn i bildet. Depresjon hos barn kan føre til destruktiv atferd som alkoholmisbruk, narkotika og selvmord.

Lav selvfølelse

Lav selvfølelse kan påvirke barn av en alkoholisert til et punkt der han stadig søker godkjenning fra andre. Han kan føle seg usikre om seg selv og sine handlinger. Et kjennetegn han kan vise er en kameleon-lignende tendens. Med andre ord, han kan handle og oppføre seg slik han tror andre mennesker ville foretrekke på grunn av sin frykt for avvisning.

Narsissistisk Victim syndrom

Narsissistisk personlighetsforstyrrelse er en ødeleggende tilstand som tærer på de som har det. Fordi deres tilstand innebærer ofte ufølsom utnyttelse av de rundt dem, har det skapt en ny tilstand som kalles narsissistisk offer syndrom.

Narsissister

Narsissister er interpersonally utnyttende, og krever mye oppmerksomhet og beundring fra andre. De ofte manipulere og misbruke de nær dem for å få den oppmerksomheten de trenger.

Codependence

Narcissist ofte oppfordre oppmerksomhet ved å gjøre dem i nærheten av dem føle seg spesiell, bare for å trekke seg som ros når offeret er fanget. Dermed kan ofre for narsissister viser tegn til codependence, ute av stand til å innse hvordan de kom inn i situasjonen.

Demografi

Selv om alle kan lide av narsissistisk offer syndrom, de fleste har en tendens til å være middelaldrende kvinner. Dette bærer ut statistikk indikerer at majoriteten av narsissister er menn (og dermed at koner og / eller kjærester er ofte offer).

Symptomer

Ofre for narsissister kan vise tegn på depresjon, angst, søvnløshet, ubegrunnet frykt og uventet vekttap eller gevinst.

Behandling

Behandling av narsissistiske ofrene vanligvis innebærer rådgivning og terapi utviklet for å gjenopprette ofrenes følelse av selvfølelse. Pasientene må kutte narcissist ut av sitt liv: å gi klinisk avstand å la dem se sine relasjoner mer objektivt.

Kan en person være Bipolar & Har flere personligheter?

Bipolar lidelse og dissosiativ identitetsforstyrrelse er to alvorlige psykiske sykdommer som påvirker mange amerikanere årlig. De som lider av dissosiativ identitetsforstyrrelse ofte lider av bipolar lidelse.

Bipolar Definert

Bipolar lidelse er en psykisk sykdom som fører til humørsvingninger og manisk oppførsel. Uten medisinering og / eller terapi de som lider av denne sykdommen ofte ikke kan kontrollere hvordan de oppfører seg.

Flere personligheter Definert

Dissosiativ identitetsforstyrrelse er en sykdom som fører folk til å ha flere personligheter eller forestille seg ting som ikke eksisterer. Dette er ofte forårsaket av en traumatisk hendelse i livet.

Bipolar Symptomer

En som er bipolar kan oppleve ekstrem lykke og ekstrem sinne i løpet av minutter. Andre tegn er dårlig dømmekraft, rusmisbruk, tristhet, selvmordstanker, racing tanker, angst, søvnløshet og økt sexlyst.

Multippel personlighetsforstyrrelse Symptomer

Noen symptomer på dissosiativ identitetsforstyrrelse er suicidale tendenser, alkoholmisbruk, spiseforstyrrelser og psykoselignende symptomer. Store tegn er depresjon og humørsvingninger.

Forbindelse

Personer som lider av bipolar lidelse ikke alltid lider av dissosiativ identitetsforstyrrelse, selv om fikk pasienter generelt har bipolar lidelse i tillegg. De to sykdommene blir generelt behandlet med samme medikament og en person skal delta i terapi så vel.

Common

Ikke mange mennesker lider med dissosiativ identitetsforstyrrelse. Kun 1% av befolkningen er diagnostisert, men 7% går udiagnostisert.

Hva er effekten av en narsissistisk mor?

Narsissistiske individer er egoistisk og selvopptatte; sjelden i stand til å gi følelsesmessig retur til et barn eller voksen. Narsissister har en overdreven følelse av verdi og betydning; demonstrere arroganse og manglende evne til å føle sympati eller empati på en sann nivå.

Grense brudd

Den narsissistiske mor vil bryte de normale grensene for sine barn, noe som gjør dem føler at utvidelser av seg selv. Hun kan gi bort eiendommen til sitt barn for ingen annen grunn enn for kontroll.

Personlig fornektelse

Den narsissistiske mor vil nekte enhver urett på hennes del og demonstrerer passiv-aggressiv atferd levert i form av kjærlig bekymring. Konfrontere henne passiv-aggressive tendenser kan resultere i hennes forsøk på å gjøre barnet ser ut til å være gal eller unappreciative.

Center of Attention

Behovet av narsissistiske mødre til å være i sentrum av oppmerksomheten til enhver tid kan være slitsomt for barnet. Hun vil overse behovene til et barn i favør av å gjøre seg selv ser ut til å være den som er i nød.

Early Childhood

Når barn vokser opp med en narsissistisk mor, de er ikke klar over en psykisk lidelse skape problemer i hele livet til barna. Barnet vil lære tidlig å stadig søke godkjenning, oppmerksomhet og kjærlighet av mor, føler de ikke er verdig til disse følelsene.

Voksenlivet

Den voksne barn av en narsissistisk mor vil brukt tid på å prøve å endre dynamikken i forholdet gjennom gaver, tid, energi og flere forsøk på å være den perfekte barnet. Voksne barn av narsissistiske mødre er igjen følelsen utilstrekkelig, har problemer med å uttrykke sine følelser og har vanskeligheter med å stole på sine egne innsikt, verdier og moral.

Hvordan analysere Personality hjelp Spesifikke Personlighets Teorier

Hvordan analysere Personality hjelp Spesifikke Personlighets Teorier


Utforske din egen personlighet og personligheten til dem i livet ditt kan være en ekstremt belyse og givende opplevelse. Dessverre, læring spesifikk av ulike personlighets systemer kan være skremmende, så vel som tidkrevende. Men med noen få tips, triks og retningslinjer, kan prosessen bli tilgjengelig for alle. Når du føler deg komfortabel med en personlighet skrive system, kan du finne ut hva som gjør deg unik og forstå de skjulte dynamikken mellom deg selv og kjære.

Bruksanvisning

Analysere personlighetstype

Utforsk noen av de viktigste personlighets skrive systemer og velge hvilke du ønsker å fordype deg i først. Tre av de vanligste systemene er det Myers-Briggs, Enneagrammet og Big Five. Forskning hver av disse for å få en følelse av noe som ville være den mest givende for deg å undersøke først. For eksempel, er Enneagrammet en arketypisk system hvor en person er en av ni typer, mens Big Five og Myers-Briggs gi forskjellige score for ulike elementer.

Finn en versjon av den testen du ønsker å begynne med - online eller i papirutgave. En lett tilgjengelig nettside med en overflod av legitime personlighetstester er similarminds.com. Fyll ut testen, og pass på å vurdere atferd og egenskaper som du legemliggjøre og vise mesteparten av tiden.

Send inn din test på nettet eller scorer det for hånd hvis du bruker en bok i papirutgave. Undersøke din score nøye, og kopiere dem ned i en notatbok som referanse. Hvis du bruker Myers-Briggs eller Big Five, være spesielt oppmerksom på de elementene som du skåret høyt eller lavt på, mens du betaler mindre oppmerksomhet til de elementene som du scoret rundt midten. For eksempel, hvis du scorer en 52% på utadvendthet og en 48% på innadvendthet, denne tendensen ikke skiller deg mye fra normen. Men hvis du scorer 82% på bedømming og 18% på å oppfatte, er dette en ekstrem del av din personlighet og fortjener mye oppmerksomhet.

Ved utsatt testene igjen på en dag, en uke eller en måned og ta hensyn til hvor mye din score skift basert på din nåværende humør og tankesett. Dette kan være spesielt viktig for personlighetstester som Enneagrammet, hvor sluttresultatet er passende til en bestemt type blant ni. Denne testen gir ni poeng for hver type, der du får en prosentandel rating for 0 til 100 for hver type. Undersøke de tre høyeste poengsummene og deretter lese beskrivelser av hver av disse typene. Det er til syvende og sist du som bestemmer hvilken type passer best, ikke stillingen.

Oppfordre dine venner og familie til å gå gjennom den samme leteprosessen, og når de varsle deg om deres type, ta deg tid til å lese opp om deres type, slik at du kan få en følelse for det utover en tekstlig profil. Se etter informasjon om hvordan dine to personlighetstyper samhandle, og se om du kan få noen innsikt fra det.

Tips og advarsler

  • Husk at du kan falle inn i en bestemt type personlighet, men at du er individualistisk på mange måter utover type.
  • Unngå å skrive dine venner og familie eller due-holing dem inn i en bestemt kategori. Ingen vet noengang et individ så vel som den enkelte selv, og det kan være skadelig å plassere innsnevringer på en annen på denne måten.