Digidexo.com

bronkospasmer

Bronkospasme Forebygging

En bronkospasme oppstår når luftveiene i lungene, bronkiene, kontrakter og constricts. Tilstanden er ofte forårsaket av astma, allergi, luftveisinfeksjoner, emfysem eller en rekke andre forhold. Personer som lider av bronchospasms regelmessig vil finne det fordelaktig å ta tiltak for å hindre dem.

Antiinflammatoriske legemidler

Mange leger vil foreskrive anti-inflammatoriske medisiner for å hindre bronchospasms hos personer som opplever dem regelmessig. Disse stoffene omfatter kromolynnatrium og kortikosteroider. De hjelper til å behandle det underliggende inflammasjon, og således forhindre luftveissammentrekkende fra.

Beta-agonist narkotika

Beta-agonist legemidler brukes til å slappe av den glatte muskulaturen i luftveiene. Beta-agonist narkotika inkluderer albuterol, metaproterenol og terbutalin. Mens disse stoffene virker å hindre bronkospasme angrep, de behandler bare symptomene og ikke de underliggende årsakene.

Unngå Triggers

En av de vanligste måtene å forebygge bronchospasms innebærer å unngå triggere som forårsaker dem. De som opplever anstrengelsesutløst astma bør ikke trene; de som har bronchospasms forårsaket av en matvareallergi bør unngå uakseptable mat; og de som regelmessig kontrakt luftveisinfeksjoner bør arbeide med sine leger å forbedre sitt immunforsvar.

Hva er Akutt Bronkospasme?

En akutt bronkospasme er en unormal sammentrekning av bronkiene som får dem til å begrense. Det er vanlig hos astmatikere. Denne tilstanden fører til tungpustethet og hoste som luftveiene er blokkert eller smalere. Ofte er klissete slimete produsert, noe som ytterligere begrenser luftveiene og gjør puste stadig vanskeligere og anstrengt.

Årsaker

Akutte bronkospasmer kan være forårsaket av en rekke forhold. Den vanligste er astma, luftveisinfeksjoner, kronisk bronkitt eller emfysem. Spesielt i astmatikere, er bronchospasms utløst av allergi; øvre luftveisinfeksjoner; eller irritanter som røyk, aerosolsprayer, mye støv eller sterk lukt som maling.

Symptomer

Akutte bronchospasms vanligvis begynne med hoste. Som angrepet fortsetter, opplever den berørte personen tungpustethet, som er en lyd som en fløyte når personen tar en pust. Han kan også oppleve en tetthet i brystet.

Betraktninger

Akutt bronkospasme er ikke en sykdom, men et symptom på andre forhold, slik som de oppført under Årsaker (over). Hvis du har astma, emfysem eller andre åndedrettsproblemer og du begynne å ha akutte bronkospasmer, er det et tegn på at den primære tilstanden manifestere seg selv.

Behandling

Behandlingen avhenger av alvorligheten av angrepet og den underliggende årsak. Astmatikere ofte har bronchodilators de kan bruke til å redusere eller stoppe bronchospasms. Hvis bronkodilator ikke fungerer, kan du få foreskrevet kortikosteroider, cromolyn eller langtidsvirkende beta-2-agonister.

Advarsel

Hvis du opplever akutte bronkospasmer og din hoste vil ikke stoppe, har du pipende pust eller forverring kortpustethet, bør du oppsøke lege så snart som mulig. Hvis venstre ubehandlet, kan dette føre til permanent skade lunge eller død.

Hvordan behandle Bronkospasme

Hvordan behandle Bronkospasme


En bronkospasme er et stramt sammentrekning av bronkial muskel, produsere symptomer som hoste, piping i brystet, kortpustethet og en stram følelse i brystet. Sammentrekning smalner bronkiene, luftveiene som kobler luftrør til lungene, som er ytterligere forverret når slimhinnen sveller og blir betent. Klissete slim produsert av bronkial kjertler kan ytterligere tette opp bronkiene, og hoste vanligvis vil ikke tvinge ut slim. Bronchospasms er et felles trekk ved astma, men en rekke andre tilstander kan bringe på bronkospasme også: luftveisinfeksjoner; kroniske lungesykdommer, slik som kronisk bronkitt og lungeemfysem; anafylaktisk sjokk; bivirkninger av legemidler som betablokkere; allergi mot mat, kjemikalier eller insektstikk, og puste i røyk eller gasser som irriterer lungene. Krampene seg er vanligvis ikke kritisk, men bør behandles så raskt som mulig.

Bruksanvisning

Hva gjør du når Bronchospams oppstå

•  Vær rolig, holde personen ha bronchospasms rolig og ringe 911.

Bruk noen foreskrevne medisiner, for eksempel astmainhalatorer, som ledes av leger.

Hvis stand, his oksygen til pasienten.

Hvis pasienten er på en trakeotomi tube, forsiktig suge på den. Stopp hvis det forstyrrer pasientens puste videre. Skifte slange hvis den er blokkert, og suge ikke fjerner blokkeringen.

Gi kunstig åndedrett eller HLR hvis pasientens pust eller hjerteslag stopper.

Følg opp noen behandling med en kiste X-ray og lungefunksjon test for å se etter forhold som kan føre til ytterligere bronchospasms.

Hvordan Leger Unn bronchospasms

De administrere en beta-2-adrenerge agonist, så som salbutamol, gjennom en inhalator eller forstøver. Da slapper musklene for å lindre spasmer.

Avhengig av alvorlighetsgraden av de bronchospasms, administrere de ekstra doser i 20-minutters intervaller eller kontinuerlig. De kan gi medikamentet intravenøst, om nødvendig.

Hvis to eller tre doser ikke gir lindring, injisere hydrokortison intravenøst. Hydrokortison kan undertrykke betennelse forårsaker bronchospasms.

Bør symptomene vedvarer, legger aminophylline til dosering. Dette vil utvide bronkiene og bronkiolene, gjenopprette sin luftstrøm.

Periodisk positivt trykk ventilasjon - å sette luft inn i lungene gjennom en pust tube - kan være nødvendig dersom det ikke er respons til andre behandlinger. Disse tilfellene er sjeldne.

Tips og advarsler

  • Hvis du er utsatt for bronchospasms mens du trener, alltid varme opp og kjøle seg ned i ca 15 minutter både før og etter treningsøktene. Unngå å trene på dager som er ekstremt kaldt eller har en høy pollen teller.

Bronkospasme Symptomer

Bronkospasme bare er ett symptom på en matrise av lungelidelser. Det skjer automatisk ved at pasienten ikke kan kontrollere reaksjonen av hans eller hennes bronkiene annet enn å ta inhalator medisinering. De klassiske symptomene er et trykk i brystet, tungpustethet og vedvarende hoste. Pasienten må lytte til hans systemer og ta umiddelbar behandling handling.

Bronkospasme Definert

Bronkospasme er sammentrekning av glatt muskulatur som omgir bronkiene; Dette tvinger luftveiene for å begrense og bli hindret. Pasienten opplever en bronkospasme vil ha en hoste og kan også hvese mens hun er i midten av bronkospasme. Dette skjer oftest med de som har bronkitt og / eller astma. Pasienten lider av emfysem og kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) kan også oppleve en bronkospasme.

Hoste

Som luftveiene er innsnevring ned, pasientens opplevelser pustevansker. Han eller hun hoster for å tvinge luftveiene åpne. Pasienten kan også ha trangen til å hoste for å bli kvitt slimet som samler seg i luftveiene under hans bronkospasme. Slimete, som er klissete, gjør det enda mer vanskelig for ham å puste. Hyppig hoste er vanlig som pasienten prøver å få luftveiene til å gjenåpne og puste mer komfortabelt.

Tungpustethet

"Tungpustethet" er karakteristisk for astma; det høres ut som en high-pitched plystre gjort mens pasienten prøver å puste inn og ut. Den hvese vil være mer hørbar på utpust, men kan noen ganger bli hørt som hun puster inn. Denne lyden oftest utvikler seg i de små bronkiene langt nede i brystet. Igjen er astmatisk pasient ikke den eneste som kan utvikle tungpustethet; de med KOLS, bronkitt og emfysem kan også hvese når de har problemer med å puste.

Tetthet i brystet

Når pasienten er i bronkospasme, føles brystet stramt, som om noen sitter på den. Som han eller hun prøver å puste, vil det være lettere å inhalere. Exhaling er mye vanskeligere, som hans bronkier er i krampe. Når jeg prøver å puste ut, vil luften flykte fra munnen selv etter utpust.

Viktigheten av symptomer

Det er svært viktig for pasienter som lider av astma, emfysem, bronkitt eller KOLS å være oppmerksom på symptomer på bronkospasme. Dette er øyeblikket når hun trenger å bruke hennes redning inhalator, vanligvis albuterol. Bronkospasme er kroppens måte å annonsere at irritanter forstyrrer puste; enten disse irritanter er allergener, kjemikalier, spray; enten syk med bronkitt eller en annen tilstand, kan systemet være i fare for nedleggelse hvis den ikke omgjør den bronkospasme tillate luftveiene åpne.

Hva er en Bronkospasme?

Bronchospasms kan forekomme hos personer i alle aldre, inkludert små barn. En bronkospasme kan være forårsaket av ulike forhold og miljømessige irritanter. Selv om en bronkospasme er bare midlertidig, kan det vare lenge nok til å gjøre det vanskelig å puste. Behandling er tilgjengelig for å redusere symptomene. Men det er lurt å lære å hindre en bronkospasme.

Fakta

De luftrørene som fører fra luftrøret til lungene er kjent som bronkiene. Under en bronkospasme, bronkiene constrict unormalt. Lunge fôr kan bli betent og overflødig slim kan bli produsert. Diameteren på luftveiene smalner og blir vanskelig å puste.

Årsaker

Ulike typer luftveislidelser kan forårsake bronkospasme, inkludert astma, bronkitt og emfysem. En alvorlig allergisk reaksjon på et allergen kan føre til en bronkospasme, spesielt hvis det har oppstått anafylaktisk sjokk. Kjemikalier og andre lunge irritanter som røyk og støv kan også føre til en bronkospasme hos noen mennesker. Trening er en annen mulig årsak til en bronkospasme.

Symptomer

Det viktigste symptomet på en bronkospasme hoster. Økt slim blir produsert, som ofte er tykk og klebrig. Hoste slimet ut av lungene kan være vanskelig. Personen vil ha problemer med å puste og kan hvese. Noen mennesker vil også ha tetthet i brystet og bli engstelig. Respirasjonsfrekvens kan øke som den personen sliter med å få nok luft inn i lungene.

Behandling

Medisinering er den vanligste behandlingen for en bronkospasme. Medisiner som albuterol er klassifisert som bronkodilatorer og kan gis så snart en bronkospasme starter. De regnes hurtigvirkende medisiner og vanligvis begynne å jobbe i løpet av ca ti minutter. Bronchodilators slappe Airway muskler og hjelpe dem å åpne opp. Medisinen kan leveres med en forstøver eller inhalator. Albuterol er også tilgjengelig i en sirup for spedbarn. Steroider kan også gis for å redusere betennelse - muntlig, ved injeksjon eller intravenøst.

Forebygging

Identifisere og redusere allergener som kan utløse en bronkospasme kan bidra til å redusere deres frekvens. Siden astma er ofte en årsak til bronkospasme, tar medisiner for å forebygge astma flare-ups kan hjelpe. Inhalerte steroider eller orale steroider i form av en pille daglig, tatt kan bidra til å redusere inflammasjon, noe som ofte skjer med astma og kan føre til bronkospasmer. Hvis bronchospasms er forårsaket av øvelsen, ved hjelp av en inhalator som inneholder en bronkodilator før du starter et treningsprogram kan fungere som et forebyggende tiltak.

Hva er årsakene til Bronkospasme?

Bronkospasme har mange årsaker, noen miljømessige, andre ikke-fysiske. Den person som utvikler en bronkospasme kanskje aldri har hatt en før, men på grunn av omstendigheter utenfor hennes kontroll, opplever hun en. Skulle hun vet at hun har en fysisk tilstand som predisponerer henne til bronkospasme, så hun bør ha umiddelbar behandling nærheten.

Bronkospasme Definert

Bronkospasme er en innsnevring i luftveiene (bronkiene) forårsaket av en sammentrekning av muskler i veggene i luftveiene, med en betennelse i slimhinnen i lungene eller begge deler. Den bronkospasme er midlertidig. Bronkospasme kan utløses enten ved en allergisk reaksjon, eller av det autonome nervesystemet. Den viktigste årsaken til bronkospasme er astma, emfysem eller kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS). Allergiske reaksjoner på kjemiske stoffer eller anafylaktisk sjokk har også vært knyttet til bronkospasme.

Allergier

Når noen lider av allergi møter et stoff hun er allergisk mot, hennes luftveiene og lungene reagerer ved å danne antistoffer mot dette stoffet. Da hun inhalerer allergifremkallende stoff, lungene hennes går inn bronkokonstriksjon eller bronkospasme. Fordi hun er allergisk mot noe, overreagerer kroppen hennes ved å produsere antistoffer som faktisk kan skade ham. De stoffene som forårsaker henne til å reagere og danne antistoffer er generelt ting som pollen, kjæledyr dander, mat, støv og mugg.

Følelser

Når noen er under en høy grad av følelsesmessig stress, kan hun oppleve en episode av bronkospasme. Men gjør hun ikke nødvendigvis trenger å lider av astma eller andre lunge betingelse for å oppleve denne lunge innsnevring. For henne til å bli mer utsatt for en mulig bronkospasme, stresset hun opplever er vanligvis mer langvarige, slik som problemer på jobben eller på skolen.

Øvre luftveisinfeksjoner

Personen som lider av astma eller annen lungesykdom som utvikler en øvre luftveisinfeksjon er mer utsatt for å utvikle en bronkospasmer; viral sykdom kan føre til et astmaanfall. Noen ganger, på grunn av hennes luftveisinfeksjon, vil hennes astmaanfall være mer alvorlig enn det normalt er.

Trening

Sprek fysisk trening kan sette av en bronkospasme, spesielt i den personen som er utsatt. Hvis hun ikke har varmet opp før du begynner å trene, eller om hun ikke har forbehandlet lungene hennes ved å bruke et korttidsvirkende bronkodilatator, er sannsynligheten for en bronkospasmer høy. Hvis hun er trener utendørs når været er kaldt og tørt, hun er også mer sannsynlig å utvikle en bronkospasme.

Irritanter

Hvis en mottakelig person plutselig utsatt for lukt som sigarett røyk, kjemikalier, røyk og aerosol spray, kan hun utvikle en bronkospasme som kroppen hennes forsøker å beskytte seg selv. Hvis hun allerede vet hun lider av en kronisk lunge tilstand, bør hun være klar til å behandle en bronkospasmer med et korttidsvirkende "redde" inhalator å reversere bronkospasme.

Dosering av Acetylcysteine ​​i behandling for nyresvikt

Dosering av Acetylcysteine ​​i behandling for nyresvikt


Nyresvikt oppstår når det er omfattende skader på nyrer forårsaket av tilstander som diabetes og hypertensjon samt medikamentforgiftning. Riktig dosering administrasjon av acetylcystein kan bidra til å forbedre pasient forholdene under dialyse. Det hjelper også redusere risikoen for nyresvikt hos pasienter som er mottakelige for å utvikle tilstanden etter hjerteoperasjon. Det er variable doser og gjennom bruk av acetylcystein blant disse pasientene.

Indikasjoner

Acetylcystein er en tiol-holdig forbindelse indikert for respiratoriske tilstander slik som ved behandling av luftveisinfeksjoner, akutt og kronisk bronkitt, og dens forverring, tykk slimproduksjon og kronisk obstruktiv lungesykdom (emfysem). Det er også indisert for behandling av nyresvikt der sin post kontrastmiddel administrasjon undertrykker proksimale tubulære skader forårsaket av stress mediert antioksidant som kan skade nyrene.

Fordeler

Det er utallige fordeler fra acetylcystein. Sin administrasjon med riktig dosering kan føre til betydelig reduksjon i dødsfall som skyldes hjerte ulykker, forhindre heving av blodtrykk og øker blodtilførselen til nyrene og dermed redusere opphopning av uønskede avfallsstoffer i kroppen som fører til uremisk symptomer som åndenød , ankelen hevelse, oppkast og svimmelhet.

Når den brukes med tilstrekkelig hydrering, bidrar dette stoffet beskytte mot radiografisk kontrast indusert nefropati i hjerteinfarkt pasienter som gjennomgår angioplastikk. Bruken har vært ansett som et ekstra supplement for å beskytte celler mot aldring og kreft. Det gir også kroppen med høye nivåer av anti-oxidant kosttilskudd og hindrer acetaminofen toksisitet som kan skade leveren.

Dosering og administrasjon

Acetylcystein er tilgjengelig i variabel dosering og administrasjon. Den er tilgjengelig i 4, 10 og 30 ml hetteglass. 20 prosent av sin løsning kan fortynnes med sterilt vann for injeksjon eller inhalasjon former og natriumklorid inhalering eller injeksjon. 10 prosent av medikamentoppløsningen kan administreres ufortynnet.

Stoffet kan gis muntlig, intravenøst ​​og som en inhalant. Det anbefales å administrere en forstøvningsoperasjonen dose på 3 til 5 ml fra 20 prosent av løsningen, eller 6 til 10 ml fra 10 prosent løsning gitt 3-4 ganger daglig. Den direkte instillasjon av medikamentet kan bli gjort hver time ved 1-2 ml fra 10 til 20 prosent av oppløsningen. Oral administrering av medikamentet krever fortynning av 20 prosent løsning med diettleskedrikker, inntil den når 5 prosent endelig konsentrasjon.

Advarsel

Store doser av acetylcystein forårsake kvalme når det tas på tom mage. Andre bivirkninger er urticaria, bronkospasme, nasofaryngealt og gastrointestinale symptomer som oppkast, diaré og magesmerter. Dosene bør ikke overskride 500 mg når det tas oralt for å unngå bivirkninger.

Forsiktighet bør også utvises hos pasienter med kjent overfølsomhet for komponenten av stoffet, nyfødte, astmatikere med historie av magesår, gravid og ammende kvinner.

Når du tar dette stoffet alle diuretika, bør smertestillende medikamenter og ACE-hemmere stanses til tidspunktet for inngrepet. Alvorlige allergiske reaksjoner er rapportert som utslett, hevelse i ansiktet, ekstremiteter, og tunge, alvorlig kløe, svimmelhet og problemer med å puste.

Betraktninger

Ekstra forsiktighet må tas med acetylcystein løsning for å hindre forurensning av den sterile løsning siden den ikke inneholder antimikrobielle agent. Medikamentet må være forberedt og utnyttes innen en time. Den gjenværende ufortynnet løsning skal lagres i kjøleskap og må brukes i løpet av 96 timer.

Hvordan redusere GERD Symptomer

GERD, eller gastroøsofageal reflukssykdom, oppstår når magesyre strømmer inn i spiserør og svelg, forårsaker irritasjon. Symptomer på GERD inkluderer halsbrann, sår hals og vanskeligheter med å svelge. Pasienter klager ofte over heshet og hyppige raping. Komplikasjoner av GERD inkluderer sår på spiserøret og Barretts øsofagus, en tilstand som endrer slimhinnen i spiserøret og kan øke kreftfaren. Søke behandling for dine GERD symptomer for å hindre skade på øvre fordøyelseskanalen.

Hvordan redusere GERD Symptomer

Se legen din. Du trenger en fysisk undersøkelse så legen kan finne årsaken og omfanget av GERD. Han kan anbefale videre testing som medisinsk bildebehandling studier. Du kan bli henvist til en gastroenterolog, en lege som har spesialisert seg på forholdene i mage-tarmkanalen.

•  Gå ned i vekt. Overvekt bidrar til GERD symptomer ved å øve press på magen, noe som presser syre opp i spiserøret, forårsaker irritasjon. Snakk med legen din om en vekttap og treningsprogram som vil redusere GERD symptomer.

Ta antacida. Over-the-counter antacida redusere GERD symptomer midlertidig ved å nøytralisere overskytende produksjon av magesyre. Antacida er tilgjengelig i tablettform eller flytende form.

Heve hodet på senga. Når du legger deg, irriterende mage-syrer vandrer oppover i spiserøret og halsen. Heve hodet av sengen med puter eller blokker vil fraråde tilbakestrømning av syre og redusere GERD symptomer.

Spør om histamin H2-reseptorblokkere. Milde symptomer på GERD kan svare på Histamin h2 reseptor blokkerende medisiner. Disse medikamentene kan fås over disk; Men må du spørre legen din før du starter behandlingen. Disse medikamentene kan ikke være riktig for din type GERD.

Hint

  • Drikk rikelig med vann når du tar medisiner. Medisiner kan forårsake mavesmerter og øke syreproduksjonen. Tilstrekkelig vann inntak vil utvanne irriterende magesyre og redusere GERD symptomer.
  • Hvis GERD er ledsaget av pustevansker, hoste eller kortpustethet, varsle lege umiddelbart. Dette kan tyde på en bronkospasme brakt videre av syre produksjon og vil kreve rask vurdering og behandling.

Dipyridamole & Cardiolite Protocol

Dipyridamole & Cardiolite Protocol


En lege kan ha foreskrevet en farmakologisk stresstest på grunn av en redusert kapasitet for trening og behovet for å ta et bilde av blodgjennomstrømningen i ditt hjerte. Mens en øvelse stress test krever at pasienten å øke hjerterytmen ved hjelp av en tredemølle, den dipyridamol og cardiolite protokollen kunstig øker hjertefrekvensen. Den radioaktive nucleotide i cardiolite at teknikere bruke kjernefysisk tenkelig å visualisere blodstrømmen i hjertet ditt.

Komponenter

Dipyridamole er en vasodilator som hemmer reopptak av adenosin, øker blodstrømmen i hjertet. Denne medisinen øker hjertefrekvensen og dermed blodstrømmen til hjertet. I kombinasjon med radionukleotid cardiolite, er det mulig å øke en pasients hjertefrekvens og bilde den funksjonelle kapasitet av hjerteventiler med nukleær-imaging. Cardiolite er minimal radioaktivt og har en halveringstid på seks timer.

Hvem bør og må ikke prøves

Pasienter med begrenset fysisk kapasitet på grunn av skade, leddgikt, ortopediske problemer eller hjerte-og karsykdommer er kandidater for farmakologisk stresstesting. Pasienter som har en ventrikulær pacemaker bør testes med dipyridamol og cardiolite, siden tradisjonelle øvelsen stresstester produsere falske positive perfusjon defekter i interventricular septum, eller utseendet på en lekkasje mellom ventrikkelkamrene. Siden øvelsen stresstester som mål å øke hjertefrekvensen, bør noen pasienter som tar betablokkere eller andre legemidler for å regulere hjerterytmen testes ved pharmocological middel for å oppnå nøyaktige resultater.

Kontra

Ikke ta noen methylzanthines, som koffein eller aminophylline, minst 24 timer før din avtale. Disse stoffene konkurrere for adenosinreseptorer, redusere eller blokkere virkningene av dipyridamol. Pasienter som opplever bronkospasme, blir behandlet for bronchospasms eller lider av andre pustevansker som astma eller KOLS bør ikke gjennomgå dipyridamol og cardiolite protokollen. Pasienter med systolisk blodtrykk lavere enn 90 mmHg bør ikke bruke dipyridamol fordi det kan ytterligere redusere blodtrykket. Kvinner som er gravide eller prøver å bli gravide, må bare gjennomgå cardiolite testing hvis det er absolutt nødvendig. Cardiolite er en kategori C stoff uten dyr eller menneskelige forsøk å indikere på kort eller lang sikt effekter av stråling på fosteret. Cardiolite stråling fokuserer sterkest i vevet av eggstokkene, og dens midlertidige eller langsiktige effekter på fertilitet er ukjent.

Test

Fast i fire til seks timer før testen. Du vil motta en intravenøs injeksjon av cardiolite og få beskjed om å komme tilbake 90 minutter senere for radio-. Det første settet med bilder gir teknikere med hvile eller baseline bilde av blodgjennomstrømningen i ditt hjerte. Deretter vil du være knyttet til et elektrokardiogram (EKG) for å overvåke hjerterytmen din før og under den farmakologiske stresstest. Gjennom testing teknikeren vil også overvåke hjertefrekvensen. En phlebotomist vil sette inn en IV for administrasjon av dipyridamol. Den dipyridamol må administreres langsomt over omtrent fire minutter. Bivirkninger etter injeksjon omfatter svimmelhet, nedsatt blodtrykk og brystsmerter. Etter innledende overvåking for å sikre at du ikke har noen uønskede bivirkninger, vil teknikeren administrere en annen injeksjon av cardiolite. Retur i én time for en endelig avbildning.

Nicorette Nikotin Gum bivirkninger

Nicorette er en nikotin tyggegummi utformet for å hjelpe til med røykeslutt programmer. Den leverer nikotin gjennom blodstrømmen når tyggegummi tygges for å håndtere cravings. Doseringen av nikotin kan bli gradvis redusert ved hjelp av nikotin tyggegummi, for å tillate røykere å slutte uten omfattende abstinenssymptomer. Imidlertid, til tross for den vellykkede anvendelse som et slutte middel, betyr Nicorette har noen potensielt farlige bivirkninger.

Bivirkninger

De vanligste bivirkningene forbundet med Nicorette er søvnløshet eller merkelige drømmer, diaré, tørr munn, muskel eller leddsmerter, nervøsitet eller angst, svakhet, svetting eller irritasjon i munn. Sjeldne, men alvorlige bivirkninger inkluderer pusteproblemer, tetthet i brystet eller økt som kan være forbundet med alvorlige kardiovaskulære bivirkninger, og hevelse i ansiktet eller munnen.

Nikotin Gum og hjertet

Tygge nikotintyggegummi kan øke hjertefrekvensen og blodtrykket, men ikke i større grad enn å røyke sigaretter gjør. I sjeldne tilfeller har hjerteinfarkt brudd vært forbundet med å tygge nikotintyggegummi, men disse tilfellene kan ha blitt forsterket av forekomsten av underliggende koronarsykdom hos pasienten og / eller pasienten kan ha vært røyker i tillegg til å tygge tyggegummi, og dermed forårsaker en nikotin overdose.

Nikotin Gum og Mouth

Nikotin tyggis kan forårsake sår hals i enkelte brukere. Hos pasienter med astma, kan nikotin forårsake eller øke risikoen for bronkospasme. Kjeve smerte og / eller tannsykdom er også et vanlig problem i forbindelse med bruk av andre nikotinNicoRette og tannkjøtt. Munntørrhet forekommer også i ca 6 prosent av Nicorette brukere.

Mageproblemer

Nikotintyggegummi forårsaker mageproblemer som diaré, kvalme, flatulens og stomatitt i ca 6 prosent av tyggis tygger. Hikke er også vanlig, samt økt spyttsekresjon. Mellom 5 prosent og 5,8 prosent av pasientene opplever også halsbrann forårsaket av Nicorette og andre gummier med nikotin som aktiv bestanddel.

Nervous System Problemer

Mellom 3 prosent og 12 prosent av Nicorette eller nikotintyggegummi chewers rapportere svimmelhet, avbrutt søvn, irritabilitet og skjelvinger. Disse symptomene vanligvis opphøre i løpet av dager når pasienten slutter å tygge tyggegummi.

Rituxan Effects

Rituxan (rituximab) er et monoklonalt antistoff brukes til å behandle visse kreftformer, som non-Hodgkins lymfom. Monoklonale antistoffer er produsert i laboratoriet, noe som gjør dem en passiv form for immunterapi. Nyere tilnærminger bruker fragmenter av antistoffer i stedet for hele seg, noe som gjør dem mer i stand til å nå en svulst. Rituxan fungerer ved å feste seg til kreftceller og drepe dem. Det kan også brukes sammen med metotreksat for å behandle moderat til alvorlig reumatoid artritt.

Effekter på lymfomceller

Rituxan øker følsomheten av lymfom celler til andre cytostatika. Det fører også lyse, eller avliving av lymfom celler, av to metoder. Det slår hull i målcellen membran eller danner en bro som tillater en drepende signal for å bevirke at målcellen død.

Hjerte-og muskuløs Effects

I sjeldne tilfeller kan det føre til høyt eller lavt blodtrykk. Muskel og leddsmerter kan forekomme.

Fordøyelsesenzymer og metabolske effekter

Pasienter kan oppleve magesmerter, kvalme, oppkast eller diaré. Høyt blodsukker, hevelse i ekstremiteter og økt LDH (et protein i blodet) kan oppstå.

Blod og lymfesystemet Effects

Pasienter kan oppleve lymfopeni (redusert lymfocytter) og lavt antall hvite blodlegemer. Mindre vanlig, kan lave blodplater og blodmangel oppstår.

Luftveier og nervesystem

Økt hoste, rhinitt (neseirritasjon), bihulebetennelse og kortpustethet kan forekomme. Bronkospasme, der musklene kontrakt plutselig og forårsake pustevansker, kan også forekomme. I sjeldne tilfeller kan svimmelhet eller angst oppleves.

Bivirkninger

Informer din omsorgsperson umiddelbart under infusjonen hvis du føler deg svimmel, svak, kvalm, kløende, pusteproblemer eller bryst eller skuldersmerter. Reaksjoner oppstår vanligvis i løpet av de første 24 timene etter starten terapi. Bivirkninger kan oppstå måneder etter behandlingen er avsluttet. Andre bivirkninger kan være feber, frysninger, plutselig nummenhet eller svakhet, alvorlige magesmerter og blodig avføring. Laboratorietester, inkludert nyre-og leverfunksjonstester hjelpe monitor for bivirkninger.

Bivirkninger av Mitomycin

Bivirkninger av Mitomycin


Mitomycin har amerikanske Food and Drug Administration-godkjente indikasjoner for å bremse veksten av kreftsvulster i fôr av magen og bukspyttkjertelen når det brukes sammen med andre cytostatika. Antibiotika kan også hjelpe pasienter med endetarms, blære, hud, bryst og livmorhals og lungekreft, beviser spesielt god på å redusere smerte folk med avansert kreft opplevelse. Mens effektive, kan mitomycin føre til mange alvorlige bivirkninger som farlig lavt antall blodceller og potensielt dødelige infeksjoner.

Benmargstoksisitet

Innen to måneder etter oppstart av behandling med mitomycin, 65 prosent av pasientene utvikler klinisk signifikant reduksjon i røde og hvite blodlegemer. Forholdene, kjent som henholdsvis trombocytopeni og leukopeni, oppstår fordi mitomycin har en giftig effekt på benmargen. Når et flertall av pasientene får injeksjoner av mitomycin, begynner deres benmarg dø av, og ikke nok røde og hvite blodceller blir produsert for å erstatte de som blir eliminert gjennom naturlig løpet av blod metabolismen. Blodlegemer reduseres gradvis som mitomycin administrasjon øker, og om lag 25 prosent av pasientene som utvikler trombocytopeni eller leukopeni etter å ha mottatt mitomycin ikke gjenopprette fra tilstanden.

Andre toksisitet

Preparatomtalen for mitomycin identifiserer flere toksisitet for medisinering. Mer enn 25 prosent av mitomycin-behandlede pasienter utvikler hemoglobin uregelmessigheter som kan føre til dødelig anemi, og 4 prosent av pasientene som fikk mitomycin kontrakt livstruende inflammatoriske infeksjoner i hud og slimhinner som kalles appelsinhud og stomatitt. En ukjent prosentandel av pasienter som mottar mitomycin har opplevd alvorlige pusteproblemer på grunn av lungetoksisitet eller hjertesvikt på grunn av hjertetoksisitet. Om lag 2 prosent av pasientene har hatt nyreskader fra mitomycin.

Vanlige fysiske bivirkninger

Utover det toksisitet, mitomycin ofte fører til kvalme, oppkast, feber og fullstendig tap av matlyst.

Sjeldnere fysiske bivirkninger

Pasienter som får mitomycin injeksjoner har også rapportert tåkesyn, diaré, besvimelse, hodepine, tretthet og hevelse i hender og føtter.

Advarsler og forsiktighetsregler

En eske advarsel på toppen av mitomycin er preparatomtalen heter det at pasienter skal kun få injeksjoner av medisinen mens "under oppsyn av en kvalifisert lege med erfaring i bruk av kjemoterapeutika." Denne nøye overvåkning er nødvendig på grunn av medisinen er høy sannsynlighet for å indusere trombocytopeni og leukopeni og også fordi pasientene kan utvikle plutselige og alvorlige bronkospasmer i løpet av injeksjonen. Leger bør fortsette å overvåke pasientenes helse etter avsluttet behandling med mitomycin fordi nyretoksisitet og komplikasjoner som fiber vekster i indre organer kan oppstå godt etter mitomycin injeksjoner har opphørt.

Tilgjengelige produkter

Bristol-Myers Squibb selger mitomycin under merkenavnet Mutamycin. Generiske versjoner av mitomycin selges også av Accord Healthcare, Baxter Healthcare og Bedford Laboratories.

Risiko ved å bruke Albuterol

Albuterolsulfat er et generisk legemiddel kjent som en bronkodilatator. Ved innånding, slapper albuterol luftveiene og gjør det lettere for deg å puste. Leger foreskrive albuterol å lindre hoste, piping og tetthet i brystet hos pasienter med astma, kronisk bronkitt, emfysem og andre lungesykdommer. Til tross for sin effektivitet i behandling av symptomene på disse respiratoriske forstyrrelser, albuterol utgjør en risiko for bivirkninger.

Paradoksal Bronkospasmer

Albuterol utgjør en risiko for en tilstand som kalles paradoksal bronkospasme, og som får luftveiene til å bli trangere eller innsnevre framfor å ekspandere, melder det amerikanske National Library of Medicine. Tilstanden rammer om lag 11 til 13 prosent av pasientene og er mest vanlig når du starter en ny beholder med medisinering. Symptomer på paradoksal bronkospasme inkluderer tungpustethet, hoste eller kortpustethet umiddelbart etter bruk av albuterol. Paradoksal bronkospasme kan bli livstruende og krever akutt medisinsk behandling, advarer Mayo Clinic.

Cardiovascular

Albuterol forårsaker kardiovaskulære bivirkninger hos enkelte pasienter, de vanligste er angina eller brystsmerter, som rammer så mange som 1,7 prosent av brukerne. Sjelden, pasienter utvikler alvorlige økninger i puls eller blodtrykk, og stoffet må opphøre. På grunn av sine kardiovaskulære bivirkninger, leger bruker forsiktighet ved forskrivning stoffet for pasienter med hjertesvikt, arytmi eller hypertensjon.

Overfølsomhet

Selv om sjeldne, noen pasienter opplever alvorlige allergiske reaksjoner umiddelbart etter å ha tatt albuterol, ifølge US National Library of Medicine. Allergi mot stoffet har potensial til å forårsake hud elveblest, hevelse i øyne, lepper eller svelg. Hvis du utvikler disse bivirkningene fra albuterol, slutte å ta det og søke akutt legehjelp, foreslår Mayo Clinic.

Infeksjoner og sykdom

Så mange som 4,3 prosent av pasienter som tar albuterol erfaring ørebetennelser. Kaldt og influensa symptomer er også vanlig og kan påvirke opptil 4 prosent av brukerne. Sjeldnere, pasientene utvikle hudinfeksjoner, bronkitt eller feber mens du tar stoffet.

Gastrointestinal

Den vanligste gastrointestinal bivirkning av albuterol er kvalme, som forekommer i så mange som 1,7 prosent av pasientene, ifølge US National Library of Medicine. Andre bivirkninger er gagging, en dårlig smak i munnen, diaré og endringer i appetitt.

Nevrologisk

Noen pasienter som tar albuterol rapporten opplever hodepine, noe som gjør dette den vanligste nevrologiske bivirkninger av stoffet. Andre mindre bivirkninger kan også forekomme som søvnløshet, svimmelhet eller skjelving. Sjelden, pasienter tar stoffet utvikle hallusinasjoner, angst, forvirring, rastløshet og beslag.

Urin

Selv uvanlig, kan albuterol irritere urinveiene og forårsake bivirkninger som urin haster, problemer med vannlating, smerter eller begrave ved vannlating og tilstedeværelse av blod i urinen. Hvis du opplever noen av disse symptomene, varsle lege.

Hypokalemi

Selv om sjeldne, utgjør albuterol en risiko for hypokalemi, en alvorlig nedgang i kaliumnivået i blodet. Tilstanden er livstruende uten behandling. Symptomer på hypokalemi inkluderer redusert vannlating, munntørrhet, økt tørste, uregelmessig hjerterytme, tap av matlyst, humørsvingninger, muskelsmerter eller muskelkramper, nummenhet eller prikking i ekstremiteter eller lepper og svakhet.

Hva som kan brukes i en Nebulizer?

Nebulizers brukes til å hjelpe astmatikere kontrollere sine symptomer og holde sine luftveiene og lungene fungerer så nær normalt som mulig. En lege kan forskrive medisiner for bruk i et forstøver avhengig av pasientens behov.

Mekanikk

Nebulizers konvertere flytende medisiner inn i en tåke som inhaleres av en astmatisk ned i lungene for å lette en bronkospasme. Pasienten kan bruke en av mange medisiner med hans forstøver, som vil hjelpe ham å kontrollere sin astma.

Albuterol

Legene har bred forskrivning breddegrad for å finne den mest effektive formulering av en medisin for pasienter. Albuterol kommer i en væske innelukket i en liten ampulle; dosen er forhånds målt.

Intal

Også kalt kromolynnatrium, kommer Intal i pre-målt plastampuller for bruk i en forstøver. Intal er et profylaktisk medikament for å brukes sammen med en bronkodilaterende medikamenter.

Atrovent

Denne medisinen er kjent som ipratroprium bromide monohydrat. Atrovent fungerer som en bronkodilator, og som en flytende løsning, leveres den via forstøveren.

Pulmicort Respules

Pulmicort Respules er konstruert for bruk i forstøvere jet, som leverer en trykksatt strøm av luft gjennom slangen og inn i pasientens lunger. Denne medisinen er ment å bli brukt i en forstøver av seg selv.

Om acetylsalicylsyre

Acetylsalisylsyre, vanligvis kjent som aspirin, er et ikke-steroid anti-inflammatorisk medikament (NSAID) som brukes til å behandle smerte, betennelse og feber. Det er en luktfri, hvit, krystallinsk, fast stoff. Aspirin brukes hver dag av millioner av mennesker, sikkert og effektivt. Men hvis du får en allergisk reaksjon på acetylsalisylsyre, se en lege umiddelbart.

Fakta

Acetylsalisylsyre er et ikke-steroid anti-inflammatorisk medikament som brukes til å behandle smerte, betennelse og feber. Det kan også bli brukt for å forhindre hjerteinfarkt, hjerneslag og forbigående iskemiske anfall (TIA). Acetylsalisylsyre kan kjøpes som aspirin over disk i apotek og dagligvarebutikker.

Identifikasjon

Acetylsalisylsyre er en luktfri, hvit, krystallinsk, fast stoff med følgende egenskaper:
Molekylær formel = C9H8O4
Molekylvekt = 180,16 g / mol
Egenvekt = 1,35
Smeltepunkt = 135 ° C (275 ° F)
Kokepunkt = 140 ° C (284 ° F) [dekomponerer]
Oppløselighet i vann = 3,3 g / L @ 20 ° C (68 ° F)
pH = 3,5 @ 20 ° C (68 ° F) [2,5 g / L]

Fordeler

Acetylsalisylsyre kan lindre milde til moderate smerter fra leddgikt, hodepine, gikt, tannpine, muskelsmerter, og kirurgi. Det kan også redusere feber fra kald, influensa, og infeksjon. Små daglige doser av acetylsalisylsyre kan hjelpe i forebygging av hjerteinfarkt, hjerneslag, transient iskemisk attakk (TIA), svangerskapsforgiftning, spontan abort, for tidlig fødsel og foster vekstretardasjon.

Hvordan bruke

Acetylsalisylsyre tabletter er vanligvis tatt hver 4-6 timer etter de som lider av smerter og feber. I tillegg har noen leger anbefaler en daglig dose til enkelte pasienter for å forebygge ulike forhold. Følg legens spesifikke instruksjoner. Hvis du føler deg uvel etter at du begynner å ta acetylsalisylsyre, ring din lege.

Side Effects

Acetylsalisylsyre kan forårsake noen av følgende bivirkninger, som du bør se opp for: blødning, lavt blodtrykk, rask hjerterytme, uregelmessig hjerterytme, hevelse, tretthet, søvnløshet, nervøsitet, uro, forvirring, svimmelhet, hodepine, hevelse i hjernen , feber, koma, utslett, renner, acidose, høye nivåer av kalium i blodet, dehydrering, lavt blodsukker, høyt blodsukker, høye nivåer av natrium i blodet, kvalme, oppkast, dårlig fordøyelse, mage ubehag, halsbrann, magesmerter , magesår, mage erosjon, anemi, disseminert intravaskulær koagulasjon, endringer i blod koagulasjon, jernmangel, leverproblemer, hørselstap, øresus, nyreproblemer, astma, bronkospasme, pustevansker, rask pust, dødfødsel, lav fødselsvekt og Reyes syndrom.

Spesielle hensyn

Hvis du har hatt en allergisk reaksjon på et produkt som inneholder acetylsalisylsyre, noe salicylate, eller andre NSAIDs, må du informere legen din før du bruker den. Hvis du har en allergisk reaksjon (utslett, kløe, pustevansker) etter å ha tatt den, sørg for å se en lege umiddelbart. Barn bør ikke gis acetylsalisylsyre når de har en viral infeksjon som vannkopper, kulde, eller influensa på grunn av risiko for å utvikle Reyes syndrom.

Advarsel

Acetylsalisylsyre overdose kan føre til øresus, hodepine, svimmelhet, forvirring, høy feber og lavt blodsukker. Hvis du har noen av disse symptomene, se en lege umiddelbart.

Hvordan bruke ProAir Albuterol Sulfate

ProAir med det generiske navnet albuterol sulfat er en type medikament administreres som en inhalasjon løsning. Pasienter som har blitt diagnostisert med astma får en inhalator å bruke for å behandle symptomer. Det er brukt for å forhindre potensielt livstruende bronkospasme hos astma pasienter over 4 år.

Bruksanvisning

•  Prime den ProAir inhalator. Dette bør gjøres før du bruker albuterolsulfat innånding løsning for første gang, eller etter at inhalatoren ikke har vært brukt i mer enn to uker. For å gjøre dette, slipper tre spray i luften før du setter inhalatoren i munnen.

Rist ProAir beholderen før du planlegger å bruke det. Gi inhalatoren et par gode shakes før du inhalerer løsningen.

Bruk ProAir inhalatoren når du opplever bronkospasme symptomer. Dette inkluderer tungpustethet, kortpustethet eller brystsmerter. En lege vil trolig anbefale at du tar to inhalasjoner og gjenta dosen fire timer senere.

Forhindre bronkospasme forårsaket av trening. For å holde dette skjer, kan en lege anbefaler at du bruker albuterolsulfat inhalator 1/2 time før du trener. To inhalasjoner vil også trolig bli anbefalt.

Rent munnstykket på inhalatoren ProAir for å holde inhalatoren hygienisk for bruk. Kjør munnstykket under varmt vann i flere minutter en gang i uken. La munnstykket til lufttørke før du koble den til inhalator.

Tips og advarsler

  • Dette er de generelle dosering indikasjoner. Det er viktig å følge de nøyaktige instruksjoner gitt av legen din.

Hva Nøtter Bidra til astma?

Astma kan utløses av allergener i miljøet. For personer med tre mutter allergi, kan triggere inkluderer vanlige nøtter som mandler, valnøtter, cashewnøtter, kastanjer, hasselnøtter, pekannøtter og pistasjnøtter. Det er proteinet i tre nøtter som kan fungere som et allergen og indusere en respons som astma.

Eksponering

Spise bare spormengder av treet mutter protein kan gi allergiske reaksjoner som astma. Fordi mutter allergikere kan være svært følsom, de trenger for å unngå mat tilberedt rundt nøtter og selv styre klar av hudpleieprodukter med mutter komponenter.

Astma angrep

Et astmaanfall er karakterisert ved en plutselig bronkospasme, en innsnevring av luftveismusklene. Personer med mutter allergi er i fare for å oppleve astmaanfall.

Anafylaktisk sjokk

Personer med astma og mutter allergi er også mer sannsynlig å ha en livstruende anafylaktisk reaksjon på nøtter. Anafylaktisk sjokk er en akutt, full-body allergisk reaksjon som skjebnesvangert kan kompromittere pust og hjertefunksjon.

Behandling

Den eneste måten å hindre allergiske reaksjoner som astma er å unngå tre nøtter helt. Alvorlige reaksjoner som anafylaktisk sjokk kan reverseres med et nøds dose av adrenalin, en syntetisk form av adrenalin.

Peanøtter

Peanøtter er ikke tre nøtter, men belgfrukter. Imidlertid, har det blitt spekulert i at peanøtter bidra til utvikling av astma. En fersk nederlandsk studie viste at gravide kvinner som regelmessig brukte peanøtter økte sin barnets risiko for å utvikle astma med 50 prosent.

Definisjonen av bronchospasms

Bronkospasme begynner med en kilde til irritasjon inn i luftveiene og inflaming pasientens lunger. Som lungene hans reagerer, musklene hans bronkiene (luftrørene som går fra luftrøret til lungene) gå inn i krampe, hans luftveiene blir hovne og betente og lungene hans begynner å produsere overflødig slim, noe som ytterligere lukker sine luftrom. Han hoster i et forsøk på å åpne sine luftrom og få mer luft. Han kunne være i bronkospasme fra Kronisk obstruktiv lungesykdom, astma eller emfysem.

Kort Definition

Bronkospasme er en unormal innsnevring av den glatte muskel av bronkial luftveier. Dette Airway krymper betraktelig; mengden av oksygen til lungene blir redusert. Når pasienten forsøker å fordrive luft, bør lungene hennes tilbake til sin opprinnelige form, presser karbondioksid ut. Siden hun har problemer med å puste ut, forblir karbondioksid fanget i lungene hennes.

Relatert til

Bronkospasme er relatert til emfysem, kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS), astma og bronkitt. Pasienten kan oppleve en bronkospasme som han går om hans daglige liv - på jobb, eller slapper av hjemme. Hvis han møter en kjent allergen som forårsaker lungene hans til å gå inn i krampe, trenger han å holde en redning inhalator med ham hele tiden; dette er vanligvis albuterol, som vil raskt reversere en bronkospasme før det blir for alvorlig.

Beskrivelse

Den innsnevring handling av muskelveggen som omgir bronkiene er en midlertidig tilstand; det er forårsaket av en betennelse i slimhinnen i lungene eller en sammentrekning av muskler inne i lungene. Begge reaksjoner kan inntreffe på samme tid. Personen opplever en bronkospasme kan ikke kontrollere reaksjonen hans lungene til eksterne irritanter eller stimuli; det er en automatisk respons på sin autonome nervesystemet. Allergiske reaksjoner kan også forårsake sammentrekning av bronkiene vegger.

Andre betingelser

Pasienten trenger ikke å være lider av astma eller relaterte tilstander til å oppleve en bronkospasme. Hun kunne lide en allergisk reaksjon på grunn av eksponering for et kjemisk stoff, eller hun kunne lide anafylaktisk sjokk, som er en alvorlig reaksjon på en allergi fremkallende stoff, som for eksempel peanøtter.

Mekanikk

Når pasienten går gjennom bronkospasme, luftveiene til overdreven klissete slim, forming plugger i lungene, noe som gjør det vanskelig å puste. Således evnen til å hoste og utvise høy slim reduseres. Videre bronkial slimhinnene blir hovne og betente, forårsaker enda mer pustevansker. Som bronkiene constrict, svulme opp og bli hindret med slim, forsøker pasienten vanskeligere å tvinge luft inn og ut av sine lunger, noe som krever straining og muskulær innsats.

Bivirkninger av Levalbuterol

Bivirkninger av Levalbuterol


Pasienter med astma og andre forhold som forårsaker betennelse og spasmer av luftrørene inne i lungene inhalerer Levalbuterol å behandle og forebygge bronchospasms. Levalbuterol kan indusere astma symptomer og uregelmessige hjerteslag, og pasienter som bruker medisiner må også se etter infeksjoner.

Puste Advarsler

En varselmelding med tittelen "paradoksal bronkospasme" i preparatomtalene for Levalbuterol varsler pasientene at de kan oppleve forverrede astmasymptomer etter bruk av deres inhalatorer. Enhver pasient som opplever dette sjelden bivirkning bør slutte å bruke Levalbuterol umiddelbart og snakke med sin lege om en erstatning medisinering. Også pasienter som opplever at Levalbuterol ikke lenger virker like bra som det en gang gjorde for å kontrollere astmasymptomer bør snakke med sin lege om andre medisiner.

Andre advarsler

Levalbuterol kan øke hjertefrekvenser, forårsake hjertebank og økt blodtrykk, spesielt når pasienter bruker sine inhalatorer oftere enn foreskrevet. Dødelige overdoser av Levalbuterol har skjedd, som har umiddelbare og alvorlige allergiske reaksjoner preget av utseendet av elveblest og hevelse-stengt i halsen. Folk som har hatt allergiske reaksjoner på astma medisiner Albuterol (f.eks Proventil fra Schering-Plough, Ventolin fra GlaxoSmithKline) kan ikke bruke Levalbuterol.

Flere-Vanlige bivirkninger

Virusinfeksjoner har vært de hyppigst rapporterte bivirkninger av å bruke Levalbuterol. De andre bivirkningene oppført i legemidlets preparatomtalen som har skjedd i mer enn 2 prosent av pasientene er nervøsitet, skjelvinger, økt hoste, ulykkesskade, racing hjerterytme, migrene, mageproblemer, leggkramper, svimmelhet, angst og irritert nese.

Sjeldne bivirkninger

Noen få pasienter har også rapportert opplever influensalignende symptomer, bihulebetennelse, hevelse i nesegangene, frysninger, brystsmerter, tørr munn, kløende øyne og hovne lymfeknuter etter bruk Levalbuterol.

Legemiddelinteraksjoner

Tar høyt blodtrykk og migrene medisiner klassifisert som betablokkere kan hindre Levalbuterol fra å jobbe. Vanlig brukte betablokkere inkluderer karvedilol (f.eks Coreg fra GlaxoSmithKline), metoprolol (f.eks Lopressor fra Novartis) og propranolol (f.eks Inderal LA fra Wyeth). Andre typer medisiner som pasienter som bruker Levalbuterol må ta bare etter diskutere medisiner sikkerhet med sine leger inkluderer antidepressiva, digoksin og diuretika.

Tilgjengelige Levalbuterol Produkter

Sepracor selger Levalbuterol under merkenavnet Xopenex i USA. Stoffet selskapene Breath LTD og Dey også produsere generiske Levalbuterol for det amerikanske markedet.

Tegn og symptomer på Child Astma

Tegn og symptomer på Child Astma


En kronisk lungesykdom påvirker både barn og voksne, astma forårsaker betennelse og innsnevring av luftveiene, heter bronkiene. Astma kan hindre pusting, og regnes som uhelbredelig, men overkommelig med pågående medisinsk behandling. Ubehandlet, men kan det føre til alvorlige fysiske komplikasjoner og død. Astma rammer mer enn 22 millioner amerikanere, inkludert 6 millioner barn, ifølge National Hjerte Lung and Blood Institute. Ofte begynner i barndommen, astma symptomer varierer fra barn til barn, og kan forbedre eller forverre seg over tid.

Hoste

Hoste er et vanlig, tilbakevendende symptom på astma hos barn. Astma-relaterte hoste kan påvirke søvnen, så det blir ofte verre om natten eller tidlig om morgenen. En kald, influensa eller luftveisinfeksjon kan intensivere hoste staver i astmasyke. En uopphørlig hoste, spesielt med slim, er også en av de første tegn på astma hos barn.

Tetthet i brystet

Tetthet i brystet, smerter eller trykk kan være en annen tidlig indikator på astma hos barn. Lider beskrive det som en styrke å klemme eller trykke på brystet, begrense og utpust. De føler seg som om de ikke kan ta en full pust.

Kortpustethet

Barn med astma ofte føler trøtt eller har problemer med å puste, spesielt under fysisk anstrengelse som sprek lek eller trening. Kortpustethet kan føre til rask, anstrengt pust, og astmatiske barn kan heftig arbeide sine skuldre i et forsøk på å ta dypere åndedrag. Føler som om de ikke kan få igjen pusten, kan lider panikk, forårsaker en plutselig forverring av symptomer eller en bronkospasme, ofte kalt et astmaanfall eller blusse opp, ifølge WebMD.

Tungpustethet

En høyfrekvent støy under innånding eller utpust, er tungpustethet et vanlig tegn på astma hos barn. Ofte beskrevet som en whistling eller squeaky lyd, tungpustethet kan føre til raskere pust og en eskalering av symptomer. Mange små barn hvese når du lider av en forkjølelse eller influensa, så ikke hver tungpustethet barn har astma. Astmatiske barn hvese oftere og ikke bare med forkjølelse.

Mer alvorlige symptomer

Under alvorlige astmaanfall, kan et barns kropp oppleve inndragninger. Dette skjer når barnets bryst synlig synker inn under halsen eller ribbeina under innånding. De sider av kroppen kan også trekke innover som barnet strever med å puste. Rask puls, svette og brystsmerter også indikere en alvorlig astmaanfall.

Ifølge Mayo Clinic, helsepersonell anbefaler at foreldre søke akutt legehjelp hvis, under et angrep, slutter deres astmatiske barn snakker til å gjenvinne pusten eller erfaringer synlig anstrengt pust. Også barn fremviser blusset neseborene mens du puster eller en sugd inn magen under innånding indikerer symptomer er alvorlige nok til å rettferdiggjøre profesjonell hjelp.