Digidexo.com

Areola utvidet seg etter operasjon

Hvordan komme seg etter en traumatisk hendelse

Etter dødsfallet av noen nær deg, kan du oppleve mange forskjellige fysiske og følelsesmessige reaksjoner, fra søvnforstyrrelser som søvnløshet, vanskeligheter med å falle eller forbli sovende, tilbakevendende drømmer og mareritt, til generelle følelser av angst, for eksempel konstant bekymring og frykt om hva som vil skje neste, en manglende evne slappe av, eller føler seg trygge, og et behov for å føle seg mer i kontroll over dine omgivelser og miljø. Etter dødsfall, er det to typer reaksjoner kan oppstå. I mange tilfeller vil du oppleve sorg, som er identifisert av en underliggende følelse av tristhet og sorg. I noen tilfeller kan du imidlertid oppleve traumatisk stress. Trauma reaksjoner kan være den samme som sorgreaksjoner. De kan inneholde tristhet, sorg og en dyp følelse av tap. Den underliggende følelser, derimot, er frykt. Nesten alle typer tap, eller truet tap kan føre traumereaksjoner, samt sorg reactions.In for å komme seg etter en traumatisk hendelse er det mange ting du kan gjøre. Mens healing og utvinning er en prosess som tar tid, hvordan du tar vare på deg selv, og hvordan du ser på arrangementet, kan gjøre en forskjell for din generelle utvinning. Her er noen enkle trinn som du kan ta, akkurat nå, for å hjelpe deg som beveger deg gjennom denne prosessen.

Hvordan komme seg etter en traumatisk hendelse

•  Utdanne deg selv. Å vite hva du kan forvente etter en traumatisk tap kan gjøre reaksjonene mindre skremmende. Noen av de tingene som kan oppstå er: levende minner om hendelsen, inkludert bilder, lyder, lukter og andre former for sanse minner; marerittene som enten direkte reflekterer traumer, eller oppstår i lignende steder, har de samme personene, eller gjenta de samme følelsene som du opplevde under arrangementet; en følelse av angst og rastløshet, inkludert problemer med å konsentrere seg, sitte stille, eller å gjøre de tingene du vanligvis ville gjøre; en vag følelse av bekymring - lurer på hva som vil skje videre, har en følelse av forestående undergang; følelsen redd og engstelig, har problemer med å føle seg trygg, uavhengig av omgivelsene; et generelt tap av gode følelser, en manglende evne til å nyte de tingene du en gang gjorde, kan det virke som om du er i stand til å føle seg lykkelig, eller for å oppleve glede.

Innse at det du opplever er normalt. Mange mennesker uttrykker frykt for at de er "å miste deres sinn" etter et traume. Du trenger å vite at dine reaksjoner er felles for alle mennesker. Du er ikke gal. Du er ikke alene om det du opplever. Folk over hele verden har lignende reaksjoner etter en traumatisk hendelse.

Vet at denne smerten varer ikke evig. Akutte traumer reaksjoner forekommer i ca 6 til 8 uker, etter en traumatisk hendelse. Over den tiden bør du begynne å oppleve disse reaksjonene mindre og sjeldnere. Hvis det har gått mer enn åtte uker siden tapet, og du ikke føler deg noe bedre, kan det være på tide å vurdere å konsultere med en rådgiver som er opplært i sorg og traumebehandling. Det er som regel etter 8 uker som akutte traumer begynner å bli vurdert Post Traumatisk Stress. Hva dette betyr er at du kanskje trenger noen til å hjelpe deg å fullføre den normale helbredelsesprosessen. Selv om det har vært år siden din traumer og du fortsatt føler deg som om det var i går, kan et traume intervensjon rådgiveren hjelpe du endelig flytte foward. Mens minnet vil aldri helt forsvinne, vil smertene avta. Du vil være i stand til å oppleve glede og lykke igjen.

Ta godt vare på deg selv. Etter et traume er det viktig at du tar vare på kroppen din. Selv om du kanskje ikke føler deg sulten, kan du prøve å spise tre ganger om dagen. Få rikelig med væske. Hvis du har problemer med å sove ta naps i løpet av dagen. Hvile når du kan. Gi deg selv tillatelse til å ta det med ro.

Lytt til deg selv. Gjøre hva det er du trenger å gjøre for å, for å føle seg bedre. Mens velmenende venner og familie kan ønske deg å "komme seg ut av huset" eller å engasjere seg i andre aktiviteter som du ikke føler deg opp til å gjøre, er det ok å si nei. Motstå utenfor press. Ingen vet hva du trenger å gjøre, for å helbrede, bortsett fra deg. Hva jobbet for noen andre, kanskje ikke fungerer for deg. Ditt sinn og kroppen din vil veilede deg gjennom prosessen. Stol på dine egne instinkter, og ta hensyn til tegn på at kroppen din gir.

Hint

 • Ubehandlet Post Traumatisk Stress kan føre til følelser av håpløshet, og kan bli til alvorlig depresjon. Hvis du har vært plaget av traumereaksjoner for flere 6 måneder, må du søke hjelp fra en Trauma Intervention Specialist.

Trangvinkelglaukom behandling etter operasjon

Den vanligste kirurgisk behandling for trangvinkelglaukom er en in-the-kontor prosedyre kalt en laser perifer iridotomy. Dette kan enten være en planlagt prosedyre eller en nødprosedyre gjennomført i løpet spiss vinkel nedleggelse. Laseren perifer iridotomy eller LPI, kan gjentas etter behov for å sikre opprettholdelsen av et korrekt intraokulært trykk. Oftest begge øyne bør behandles som det er en 80 prosent sjanse det andre øyet vil lide vinkel nedleggelse etter det første øyet gjør.

Umiddelbart etter operasjonen

En LPI er oftest gjort i kirurgens kontor. I hovedsak blir laseren som brukes til å lage et annet lite hull eller pathway tillater den vandige FLUD av øyet å renne riktig redusere trykket i øyet. I tilfelle av en spiss vinkel lukking, med akutt operasjon, vil flere øyedråper gis til pasienten, så vel som en oral diuretikum for å redusere trykket i øyet. Lammende dråper vil bli brukt for å hindre smerte under operasjonen og steroid øyedråper kan gis etter operasjonen for å fremme helbredelse.

The Day of the Surgery

De fleste øyeleger vil be deg om å gå tilbake til klinikken dagen etter operasjonen for en rask trykk sjekk. Dette vil innebære bare ta en liten stund, og kan utføres av en optisk tekniker eller din optiker snarere enn din kirurg. Legen vil ønske å kontrollere at prosedyren har redusert trykket i øyet.

Long-Term Care etter operasjonen

Selv om laser kirurgi vil skape nye virkemidler for å redusere trykket i øynene dine, oppfølging omsorg inkludert vanlige trykk sjekker og daglig øyedråper er nesten alltid nødvendig. Avhengig av alvorligheten av glaukom, legen kan bestille flere dråper per dag, og operasjonen kan måtte gjentas. Noen pasienter rapporterer å se små prikker i deres synsfelt etter operasjonen. Dette er ikke uvanlig, men bør rapporteres til legen din dersom det skjer.

Hvordan å massere hovne ben etter operasjon

Etter operasjonen, legen vanligvis forteller pasienten å stå opp og gå så snart som mulig. For noen er dette ikke noe problem. Når operasjonen er i bena, men det kan være komplikasjoner, ikke minst som er hevelse, stivhet, sårhet og smerter. Massasje er en god måte å bidra til å gjenopprette mobilitet til de lavere ekstremiteter; det er også en god måte å redusere hevelse og forbedre hudens fuktighetsnivå. Men du bør sørge for at stingene er ikke irritert.

Bruksanvisning

Forbered deg på Massasje

•  Kontroller at du har legens tillatelse til å utføre massasje på beina. Det kan være spesielle hensyn for å unngå eventuelle komplikasjoner, som for eksempel blodpropp eller cancervev stede i beinet. Massasje, selv mild massasje, kunne bryte av en blodpropp eller kreft celle og forårsake en livstruende blodpropp eller spredning av kreft. Når en av disse er til stede, bør massasje aldri utføres med unntak av en utdannet, lisensiert massasjeterapeut og bare under tilsyn av lege. Hvis legen sier massasje er greit, fortsetter.

Bruk puter å heve bena over hjertet. Heve bena hjelper lette drenering av overflødig væske som kan ha bygget opp i bena, som hvis venstre ukontrollert kan slå inn i en tilstand som kalles ødem. Siden massasje hjelper flytte væske gjennom kroppen, og hever bena gjør arbeidet til den personen som gir massasje så mye enklere.

Påfør et tynt lag med vitamin E olje til ben og føtter. Dette ikke bare gjør at hendene til å gli lett over huden på bena, det hjelper næring og fukte huden.

Utfør en Sirkulasjons Massasje

Expose beinet, og starter på kneet, lett gni hendene mot hoftene. Bruk feiende strøk, men vær forsiktig med å bruke for mye press. Etter flere slag på toppen av leggen, bevege hendene langs sidene av benet og gjenta slag. Hvis du kan, kjører hendene langs ryggen av bena.
Etter endt låret, gjentar slag på leggene, alltid jobber oppover, mot hjertet.

Heve bena individuelt, og gjenta massasje slag. Høyden lar tyngdekraften gjøre noe av jobben for deg, men du fortsatt trenger å bruke hendene for å sikre at eventuelle overskytende væske er forsiktig flyttet ut av benet. Igjen, jobber alltid mot hjertet.

Hvis hevelsen vedvarer, kan det hende du må utføre en svært lys lymfatisk-drenering massasje. For dette, må du ha en veldig lett berøring, bokstavelig talt vekten av en nikkel. Bruk små, langsomme, sirkulære bevegelser starter like over kneet og beveger seg oppover, mot hoftene. Dette åpner opp det lymfatiske kapillærene, slik at overflødig væske til å gå inn og fjernes enkelt.

Tips og advarsler

 • Hvis vitamin E olje ikke er tilgjengelig, kan du bruke mandel, avocado eller jojobaolje. Hvis de ikke er tilgjengelige, kan du bruke fuktighetskrem, men du må kanskje bruke den på nytt under massasje.
 • Arbeid aldri uten tillatelse fra legen.
 • Hvis det overhodet er mulig, har en utdannet massasjeterapeut utfører lymfatisk-drenering massasje eller i det minste vise deg hvordan du gjør det. Trykket og tempoet er svært viktige aspekter ved en vellykket lymfatisk-drenering massasje.

Hvordan komme seg etter et brystløft og styrking

Hvordan komme seg etter et brystløft og styrking


Brystløft og styrking kirurgi kan være en slitsom prosess. For kvinner med lavere smerteterskel, kan det ta litt tid å gjenoppta normal funksjon. Kvinner med en høyere toleranse for smerte kan gjenopprette fra smerten forbundet med kirurgi før, men bør likevel begrense deres bevegelse i henhold til instruksjonene lagt ut av deres kirurg. Avhengig av hvilken type snitt og plassering av implantater (over eller under muskelen), kan det ta litt tid for implantater å slå seg inn i sin endelige posisjon. Tålmodighet er nøkkelen i gjenopprettingsprosessen.

Bruksanvisning

•  Bruk riktig bra etter operasjonen. Din kirurg vil enten gi en BH til deg eller anbefale noen merker for deg å kjøpe. Brystimplantater ta tid å lege, og du bør motstå trangen til å gå ut og kjøpe flere nye BH umiddelbart etter operasjonen. Som dine implantater bosette og huden strekker seg og slapper av for å imøtekomme implantatet de kan endre størrelse eller form. Kjøpe nye BH for tidlig kan føre til dem å måtte kastes for dårlig passform. Videre vil legen ha anbefalinger eller BH for å gi deg det gi riktig støtte som trengs for å bli frisk.

Be om hjelp med dusjing. Din kirurg vil fortelle deg når du kan begynne dusjing igjen, men du kan trenge hjelp nå områder av kroppen din. Hjelp stående kan også være nødvendig i begynnelsen. Bruk kun såper, kremer og geleer som anbefalt av legen din på snittene. Vanligvis kvinner rådes til å motstå sterkt parfymerte såper.

Begrense dine bevegelser per legens instruksjoner. Noen kirurger vil kreve at du unngå å løfte i opptil seks uker eller mer. Sett opp en hjelper tidsplan før operasjonen hvis dette er tilfelle. Ikke overse kirurgens instruksjoner. Du kan risikere å trekke musklene som fortsatt healing, spratt eller ripping ut masker, eller ekstrem smerte. Spør legen din om han har lette øvelser du kan gjøre hver dag for å være i bevegelse.

Ta medisiner bare som foreskrevet. Noen kirurger vil foreskrive en antibiotika sammen med smertestillende. Ta disse nøyaktig som beskrevet, og hvis du er i smerte, ikke doble doser. Hvis smertene er uutholdelige etter medisinering er tatt, ta kontakt med kirurgens kontor for å ha en dose eller endring medisiner laget.

Hvile og ikke press deg selv. Kroppen din trenger tid til å gro. Legen din kan ha anbefalinger for å sove stillinger. Ligge i posisjon som anvist inntil restriksjoner er opphevet. Hvis du er i overdreven ubehag etter å ha fulgt kirurgens instruksjoner, ring kontoret hennes og spør hva annet du kan få lov til å prøve.

Les en favoritt bok eller se på film mens du hviler å holde tankene stimulert. Strikke og hekle kan irritere armene på grunn av gjentatt bevegelse, så bare gjøre aktiviteter som krever armbevegelse hvis kirurgen fjerner det. Unngå kjøring, noe som kan stamme armene, til du får tillatelse til å begynne på nytt.

6. Slutte å røyke. Ifølge brystimplantater 411, "Ikke røyking er avgjørende for god sårheling etter brystløft kirurgi fordi nikotin constricts blodkar, og dermed frata den kirurgiske området av oksygen."

Unngå å bruke kremer for å lette arrdannelse med mindre de er godkjent av legen din. Det er naturlig rettsmidler tilgjengelig som kan hjelpe arr visne, men et produkt du bruker bør være drevet av kirurgen først.

Snakk med legen din før du har sex etter operasjonen. Sex kan betraktes øvelse, og nye implantater ikke skal behandles før de har grodd.

Spis sunt og drikk mye vann for å fremme helbredelse.

Hvordan komme seg etter Knee Surgery

Komme tilbake på føttene etter en større kne kirurgi kan være en smertefull og lang utvinning. Her er noen tips.

Bruksanvisning

•  Når du forlater du vil bli gitt instruksjoner om sykehus hva din i stand til å gjøre, og ting du ikke er i stand til å gjøre. Hvis du hadde større kne kirurgi vil du også være å gi krykker, sørg for at du bruker krykker og ikke sette noen vekt på kirurgisk reparert kneet.

Når du kommer hjem fra sykehuset, sørg for at du får din etappe støttet opp, og bare får opp når du trenger å bruke toalettet, eller når du går til sengs. Det er de som føler at de kan gjøre noe, og de prøver og gjøre for mye etter kneoperasjon, gjør bare hva legen råder. Når du gjør for mye og gå mot leger bestillinger, du bare deg selv å skylde hvis operasjonen er ikke.

Kontroller at en dag eller to etter operasjonen, at du går fysioterapi som per leger bestillinger. Gi fysioterapeut noen papirer fra legen din om hva du kan gjøre med kneet. Etter å ha lest leger notater, vil fysioterapeut komme opp med en kurs av handlingen. Sørg for at du følger gjennom med noen øvelser som du blir bedt om å gjøre hjemme.

Som ukene går vil du føle at du kan gjøre mer enn du blir bedt om å gjøre av din fysioterapeut. Husk at du hadde kne kirurgi bare uker tidligere, ikke over-gjøre det. Bare følg hva din lege og fysioterapeut har foreskrevet for deg. bare holde på tempo, du vil bli bedre, det bare tar tid, og legen og fysioterapeuten vet hva som er best, har de hjulpet folk mange ganger som har hatt kne kirurgi.

Tips og advarsler

 • Ta det sakte og lett
 • Dersom smerte piller ikke hjelper, forteller legen din, aldri ta mer enn du burde
 • ha tålmodighet
 • Ikke prøv å sette vekt på kneet for tidlig, kan du gjøre mye skade

Carpal tunnel Øvelser etter operasjon

Carpal tunnel syndrom er forårsaket når en handling er utført gjentatte ganger mens setter stress på og komprimere median nerve, som går langs håndleddet. Mens symptomene er ubehagelig og kan være ødeleggende å oppleve, er det mulig å redusere eller kurere denne sykdommen ved gjennomgår kirurgi. Men for å få en vellykket gjenoppretting er det nødvendig å øve noen rehabiliteringsøvelser.

Øvelser Stress Ball

Åpner hendene bredt slik at fingrene blir utvidet. Deretter lage en knyttneve med begge hendene, hold i noen sekunder og slipp. Ikke over-anstrenge deg. Gjør knyttneve bruker litt kraft. Bruk en stress ball hvis du finner ut at det er vanskelig for deg å gjøre en knyttneve. En stress ball er et nyttig rehabilitering verktøy fordi det er flere øvelser som du kan gjøre med det. En er knuger det i enten en eller begge hendene hvis du har mer enn én ball. Klem og slippe ballen flere ganger på rad. Gjør denne øvelsen for 10 repetisjoner på ulike tidspunkt i løpet av dagen.

Wrist Bending

Stå opp og utvide armene ut slik at de er hevet foran deg. Bøyer håndleddene opp og møter håndflatene utover slik at du er i en stående push-up posisjon. Når håndleddene er bøyd, slappe av dem og la hendene henge ned mens du holder armene utvidet. Fortsett å gjøre hendene til en knyttneve og deretter bøye håndleddet nedover mens du holder hendene i knyttneve posisjon. Hold hver posisjon i ett sekund. Slipp nevene og la hendene slappe av. Ta med armene ned, riste dem ut, og deretter gjenta for 15 repetisjoner. Gjør dette minst tre ganger om dagen.

Håndledd Rota

Mens enten sittende eller stående, ta armene opp slik at de er strukket over hodet. Ta hendene inn i en lys knyttneve. Rotere hvert håndledd i motsatt retning. Rotere ett håndledd klokken og den andre mot klokken. Når du har rotert i minst 10 repetisjoner, bytter retninger. Gjør denne øvelsen så mange ganger som du er komfortabel med. Fordi dette er en øvelse som omhandler primært med håndleddet bevegelse, kan det ikke være mulig for deg å gjøre mye i løpet av tidlige stadier av utvinning.

Brystforstørrelse Komplikasjoner etter operasjon

Brystforstørrelse Komplikasjoner etter operasjon


Under en brystforstørrelse, plasserer en plastisk kirurg implantater i brystene for å gjøre dem vises større og fyldigere. Vanligvis er denne prosedyren for kosmetiske formål samt å gjenopprette den naturlige fylde av brystene som har gått tapt på grunn av vekttap eller graviditet. Selv om denne fremgangsmåten er generelt sikker, kan det være komplikasjoner etter operasjonen.

Infeksjon

Infeksjoner i brystene kan oppstå dager eller uker etter operasjonen. Symptomer på en infeksjon er rødhet på snittet punktet, hevelse, feber eller ømhet. Standard antibiotika kan behandle de fleste infeksjoner; men i alvorlige infeksjoner, antibiotika vil ikke være nok. I stedet fjerning av implantater før infeksjonen har klarert er nødvendig. Bytte av implantater senere er på skjønn av plastisk kirurg. I alvorlige tilfeller kan en infeksjon føre til toksisk sjokksyndrom (TSS). Infeksjoner etter brystforstørrelse er sjeldne, som pasienter, under og etter operasjonen, ta antibiotika.

Capsular Contraction

Capsular Sammentrekninger forekommer naturlig i kroppen med innføringen av et fremmedlegeme. Denne tilstanden fører en kapsel å danne rundt implantatet, og mens dette skjer med alle implantater, hvis kapsel former for tett rundt implantatet det fører capsular sammentrekning. Denne tilstanden fører til at implantatet å se forvrengt. I alvorlige tilfeller kan implantatet bli misshaped og være unaturlig vanskelig å ta på. Legene vurdere dette komplikasjon gjennom en fire-nivå karaktersystem kjent som The Baker Grading System. Disse karakterene er:

Klasse I: Naturlig, myk følelse og utseende.
Grade II: Bryst (e) er litt fast, men opprettholde naturlig utseende.
Klasse III: Bryst (e) er fast å ta på og har en forvrengt utseende.
Grace IV: Bryst (e) er vanskelig, smertefullt å berøre, og har et forvrengt utseende.

For å behandle denne tilstand, må kirurger fjerne implantatet.

Sensasjon

Etter brystforstørrelse kirurgi, kan pasienten legge merke til sine bryster endre i følsomhet innenfor hele brystet og brystvorten området. Alvorlighetsgraden av sensasjons endringer varierer fra pasient til pasient. Noen kan helt løs sensasjon innenfor dette området av kroppen, mens andre kan oppleve økt følsomhet. Den mest merkbare forandring i følsomheten er under tilhelingsprosessen umiddelbart etter kirurgi. Bare bryst implantater sier endringene i følsomhet kan ta så lenge som to år for å bli gjenopprettet til normal; Men flertallet av pasientenes følsomhet nivåer tilbake til normal raskere enn to år.

Mål å strekke seg etter som en kriserådgiver

Mål å strekke seg etter som en kriserådgiver


Som navnet tilsier, krise rådgivere hjelpe mennesker gjennom et traume. Enten du arbeider med store eller små kriser, de primære målene for en krise rådgiveren er de samme. Krise rådgivere gi utdanning, veiledning og støtte for en kort periode for å hjelpe klienter vær en katastrofe.

Mestringsstrategier

Under krisetider, folks mestringsstrategier automatisk sparke til handling. Det er målet for krisen rådgiveren å identifisere disse mekanismene, hjelpe overlevende forstå hans atferd og gi strategier for å hjelpe ham komme gjennom situasjonen.

Assistanse

En krise rådgiveren avgjør kundens umiddelbare behov og gir informasjon om ressurser som er tilgjengelige. Det kan være økonomisk støtte, bolig eller måter å finne slektninger. Hvis en krise rådgiveren mener ekstra emosjonell rådgivning er nødvendig, vil rådgiveren henvise klienten til de riktige fasiliteter og etater.

Kortsiktig Intervensjon

Krise rådgivere fokusere på å gi kortsiktig hjelp og arbeide med enkeltpersoner eller grupper som er midt i en uventet katastrofe. Krisen rådgiveren har som mål å bruke psyko-pedagogisk modaliteter for å bidra til å gjenopprette ofre til sine pre-katastrofen funksjonsnivået. Fordi det er kortsiktig intervensjon, fungerer krisen rådgiver i samfunnet, kommer til offeret i stedet for offeret besøker et kontor.

Vurdere Survivors

Det er målet for krisen rådgiver for å vurdere den personen som trenger så raskt som mulig. Denne vurderingen inkluderer erkjenner personens kultur, utviklingsstadiet, utdanning og erfaring. Krisen rådgiveren ikke har, eller trenger, tid til å gjøre en psykologisk evaluering av personen eller fokusere på langsiktig psykoterapeutisk intervensjon.

Øvelser for å øke Breathing Endurance etter en operasjon

Alle operasjoner innebærer en risiko. En kollapset lunge og nedsatt lungefunksjon er to alvorlig risiko. Innsamling av sekret i lungene kan føre til lungebetennelse. Pusteøvelser kan bidra til å unngå disse risikoene og øke lungefunksjonen etter operasjonen.

Deep-pusteøvelser

Øve dype pusteøvelser ved å ta dype jevne åndedrag vil bidra til å øke lungekapasiteten og puste utholdenhet. Puste inn så langt du kan, og deretter exhaling helt åpner og øvelser lungene. Denne prosessen bidrar også klare lungene av noe slim som kan samle som et resultat av å motta anestesi. Legen din kan be deg om å gjøre denne øvelsen flere ganger i timen.

Incitament Spirometri

Insentiv spirometri utføres med et apparat som kalles et insentiv spirometer, et håndholdt apparat du puster inn som måler kapasiteten på lungene. Den består av et munnstykke koblet til en slange som kobler inn i en vertikal kolonne med en liten ball i den. Som du puster inn, flytter ballen opp den vertikale kolonnen, og gir deg en visuell referanse av lungekapasiteten. En luftveiene terapeut forteller deg den riktige metoden for denne behandlingen. Legen din kan bestemme at du utfører denne pusteøvelse en gang i timen eller oftere hvis det er nødvendig.

Snurpet Lip Breathing

Også kjent som pustekontroll, hjelper snurpet leppe puste øke lungefunksjonen og bedre oksygenering. En luftveiene terapeut vil be deg om å puste inn gjennom nesen og puster gjennom munnen. Exhaling bør ta to til tre ganger lenger enn innånding. Som med andre pusteøvelser, vil legen avgjøre hvor ofte du bør gjøre dette for maksimal effekt.

PEP Therapy Og Huff Hoste

Positivt ekspiratorisk trykk og huff hoste brukes for å utvide lungekapasitet og fjerne sekret fra lungene. En luftveiene terapeut vil hjelpe deg å gjøre denne behandlingen. PEP-enhet skaper press som du puster inn sin ventil. Denne motstanden hjelper deg trene lungene. Etter to serier med 10 pust hver, er 02:58 Huff hoste gjort. Du huff hoste ved forsiktig å si "huff" som du hoster. Dette bidrar klart sekret som kan ha samlet inn i lungene dine.

Fordelene med pusteøvelser etter operasjonen

I en studie gjort av Chest Foundation, 73 prosent av pasientene som fikk pusteøvelser etter operasjon for fire dager hadde bedre lungefunksjon enn den gruppen som ikke gjør pusteøvelser.

Hva kan jeg forvente etter bryst implantat kirurgi?

Hva kan jeg forvente etter bryst implantat kirurgi?


Kvinner velger å ha bryst implantat kirurgi for mange grunner. Noen gjør det fordi de er misfornøyd med deres bryststørrelse, mens andre kan være lurt å rette bryster som er to forskjellige størrelser. Noen kvinner er ikke komfortabel med måten deres bryster kan ha endret seg etter amming, og noen kvinner som er aldrende kanskje ønsker et mer ungdommelig utseende. Brystimplantater, uansett grunn, er en av de vanligste plastisk kirurgi prosedyrer, ifølge American Society for Aesthetic Plastic Surgery. Hvis du planlegger å ha bryst implantat kirurgi, bør du vite hva du kan forvente når du gjør dette.

Etter operasjonen

Rett etter bryst implantat kirurgi er fullført, vil kirurgen tape gasbind over din snitt og pakk brystene i en elastisk bandasje. Legen din vil fjerne stingene i 7 til 10 dager, ifølge WebMD. Du vil sannsynligvis bli sår og stiv i flere dager. Du kan føle kløende og har problemer med å heve armene, ifølge American Society for Aesthetic Plastic Surgery. De fleste kvinner har også noen blåmerker og hevelser som kan vare i flere uker. Noen kvinner rapporterer også å ha en brennende følelse i sine brystvorter rett etter operasjonen. Du vil sannsynligvis føle trøtt i løpet av de første 24 til 48 timer etter operasjonen. Det er en god idé å ha noen å bo sammen med deg i løpet av denne tiden, anbefaler DocShop.com.

Gjenoppta Aktiviteter

I løpet av noen dager, bør du være i stand til å gjenoppta noen av dine vanlige aktiviteter. Du bør unngå tunge løft eller anstrengende trening inntil legen gir deg klarsignal, ifølge Web MD. Dine bryster vil være svært følsom for flere uker.

Arrdannelse

Du vil ha arr på grunn av operasjonen. En god kirurg, vil imidlertid være i stand til å skjule arr, så de vil ikke bli merkbar. Noen steder for arr kan være under brystet, grensen av areola eller armhulen. Arrene vil være rosa og fast i ca seks uker, ifølge DocShop.com. Arr vanligvis svekkes over tid.

Funksjoner

Vellykket bryst implantat kirurgi vil øke bryststørrelse med minst ett bra cup størrelse. Det vil også jevne ut brystene. Akkurat som brystene uten implantater, dine utvidet brystene vil etter hvert synke på grunn av aldring, vektøkning eller graviditet, ifølge WebMD. Du vil sannsynligvis måtte ha kirurgi igjen en gang fordi implantater er ikke permanent, sier Dr. Foad Nahai, en plastisk kirurg, i en "Glamour" magazine rapporten. Implantater mislykkes, og du blir nødt til å endre dem, ifølge rapporten, med 25 prosent av kvinner som har en annen bryst implantat kirurgi innen fem år etter den første.

Betraktninger

Brystimplantater vil gjøre det vanskeligere å oppdage brystkreft når du får en mammogram. Prøv å få en radiologi tekniker som har erfaring i røntgen utvidet brystene. Visse risikoer oppstå med bryst implantat kirurgi, for eksempel arrvev hardere brystvevet, som noen ganger kan være smertefullt. Du kan ha nerveskader og mister følelsen i brystvortene, som kan være midlertidig eller permanent. Implantater kan lekke, ruptur, deflate, stivne, utvikle krusninger eller skifte stilling.

Hva er gallestein symptomer etter operasjonen?

Hva er gallestein symptomer etter operasjonen?


Gallestein er små steinlignende formasjoner som dannes i galleblæren. De kan være svært liten eller kan være så stor som en ping-pong-ball avhengig av hvor lenge de har blitt dannet. Det er en viss økt risiko for å utvikle gallestein problemer etter operasjon eller under et lengre sykehusopphold.

Pain

Smerter i magen kan være et tegn på at noen har problemer med gallestein. Det kan føles som en skarp, skyting smerter eller det kan føles som en krampe smerte. Ifølge National Institutes of Health, smerte forbundet med gallestein vanligvis presenterer i høyre øvre del av magen eller midt øvre del av magen. Det er vanligvis forårsaket av en stein blokkerer passasjen fra galleblæren til den nedre tarm.

Digestive Issues

Det er flere fordøyelses problemer som er knyttet til et problem med gallestein. Ifølge National Institutes of Health, kan disse inkluderer oppkast, dårlig fordøyelse og kvalme. De kan også inneholde overflødig gass og bleke eller leire farget avføring. Krakken farge påvirkes fordi gallestein kan hindre galle fra å nå tarmen, og galle er det som gir avføring en brunlig farge.

Gulsott

Gulsott er en tilstand som forårsaker det hvite i øynene og huden for å ha en gul utseende. Det er forårsaket av en opphoping av bilirubin i blodet. Bilirubin er et biprodukt av gamle røde blodceller, og leveren er det organ som renser bilirubin ut av blodet. Ifølge American Gastroenterologisk Association, når en gallestein setter seg fast i gallegangen og leveren ikke kan kvitte seg med galle og avfall det bygger opp, kan det føre til en opphoping av bilirubin som resulterer i gulsott.

Årsaker

Galleblæren kan utvikle gallestein for en rekke grunner. I tilfelle av post-kirurgiske gallestein, er det oftest forårsaket av faktorer som er involvert med utvinning fremfor operasjonen selv. I henhold til National Institutes of Health, omfatter disse årsaker gjenværende stillesittende i en lengre tidsperiode, og som mates intravenøst ​​(ved en IV) i en lang tidsperiode. Det er noen operasjoner som kan øke risikoen for å utvikle gallestein. Blant disse er vekttap surgeries og kirurgi for å reparere magesår.

Behandling

Ifølge American Association Gastroenterologisk, er den vanligste behandlingen for gallestein problemer fjerning av galleblæren. Gallestein selv kan fjernes eller eventuelt behandles med medisiner for å få dem til å bryte fra hverandre, men gjentakelse av gallestein i fremtiden er sannsynlig. Ikke alle gallestein kreve fjerning eller behandling; mange mennesker har gallestein i sin galleblæren uten dårlig effekt.

Hvordan Heal Blære Lekkasje etter operasjonen

Blære lekkasje er et vanlig problem etter operasjoner i urogenitale området, for eksempel nedbrutt kirurgi. Problemet med blære lekkasje kan være så trivielt som en og annen lekkasje hver gang du nyser eller hoster, eller det kan være så alvorlig som umiddelbar vannlating som kanskje ikke engang vente til du kommer til toalettet. Vanligvis helbredelse av blæren lekkasje innebærer noen enkle endringer i livsstil, medisinsk behandling eller kirurgi, alt avhengig av legens råd. Følgende tips kan bidra til å helbrede blæren lekkasje problemet, og forhåpentligvis bidra til å kvitte seg med alle de følelser av angst og forlegenhet knyttet til den.

Bruksanvisning

Bruk Kegel øvelser. En Kegel øvelsen er ubevisst utført når bekken musklene strammes hver gang du prøver å stoppe urin eller gass. Bekken musklene som er involvert i denne øvelsen kan hjelpe den eksterne sphincter, settet av muskler som er involvert i vannlating, for å bli sterkere. Samtidig opprettholde normal pusting og holde lår, setet og magemusklene avslappet, stramme bekkenmusklene i 3 sekunder som om du er unnlatelse flyten av urin, deretter slappe av. Utfør Kegel øvelser regelmessig mens du står eller sitter, når som helst og hvor som helst. Søke råd fra legen din for å bestemme frekvensen av kegal øvelser. Det er nødvendig å bruke disse øvelsene påfølgende operasjonen etter at kateteret er blitt fjernet.

Vurder å bruke biofeedback ved bruk av Kegel-øvelser. Det er et spesielt treningsprogram som er utviklet for å overvåke og evaluere hvor godt Kegel øvelsen utføres. Biofeedback sysselsetter en rekke instrumenter som konverterer de sammentrekninger av lukkemuskelen i et lysglimt eller en tone som viser hvor godt de Kegel øvelser ble gjort. Målet er at pasienten skal utføre muskelsammentrekninger som produserer korrekt tilbakemelding.

Time din urinering. Planlegg din urinering i stedet for å gå på do hver gang du føler trang. Begynn med å gå på do bare hver time, og du kan gå opp til enda en fire-timers gap når du har etablert full kontroll over blæren. På denne måten er du condition hjernen din til å kommandere blæren. Hvis trangen til å gå på do kommer opp før den innstilte tiden, distrahere deg selv med noen aktivitet.

Unngå mat og drikke som gjør du tisser oftere enn vanlig. Matvarer som sukkerholdig mat, krydret mat, sjokolade og sure frukter har denne effekten på kroppen. Koffeinholdige drikker og alkoholholdige drikkevarer har en lignende effekt.

Spør legen din om muligheten for å bruke medisiner. Antimuskariniske narkotika er de vanlige resepter for overaktiv blærer. Sympatomimetika er også effektive. Videre spør legen om bruk av antikolinerge legemidler. Tenk østrogenbehandling som en løsning hvis du er en kvinne.

Unngå medisiner som kan føre til hyppig vannlating, for eksempel beroligende midler, antidepressiva, antihistaminer, kalsiumkanalblokkere, narkotika og diuretika.

Prøv å miste vekt. Innvollsfett kan føre direkte trykk på blæren. Hvis du vurdere over 29 i kroppsmasseindeks (BMI), er det på tide for deg å vurdere å styre din diett for å miste noen pounds.

Vurder å bruke en kunstig urin sphincter (AUS). Dette er en kirurgisk prosedyre som brukes som et alternativ i tilfeller av vedvarende og alvorlig blære lekkasje.

Be legen din om å bruke en serie av kollagen injeksjoner hvis blæren lekkasje vedvarer selv etter 18 måneder.

Bruk et kateter. Sett denne enheten regelmessig for å tappe urin fra blæren. Vurder å plassere en kondomkateter ved enden av penis for å tømme urin til en pose plassert under klær. Dette alternativet er bare for menn og er nødvendig dersom lekkasjen vedvarer utover 18 måneder.

Tips og advarsler

 • Unngå å drikke for mye før urinkontroll har blitt fullstendig restaurert. Alltid søke råd fra en medisinsk faglig før du tar noen skritt i healing blære lekkasje.
 • Enhver inkontinens enhet med kondom kateter eller klemme eller en vedlagt pose kan i det lange løp holde deg fra å utvikle riktig og nødvendig muskelkontroll å helbrede blære lekkasje. Medisiner kan forårsake en rekke bivirkninger forbundet med sentralnervesystemet eller den gastrointestinale område.

Stell av pasient etter skoliose Reduction Surgery

Pasientbehandling etter skoliose reduksjon kirurgi er en integrert del av utvinning. Etter operasjon for rygg tilstand, kan det hende du må bli på sykehuset i opptil syv dager. I løpet av denne tiden, vil du delta i ergoterapi for å hjelpe deg å lære å bevege seg uten å skade ryggen din. At hjemmet omsorg er like viktig som post-kirurgi sykehus. Riktig vare på snitt, opprettholde et sunt kosthold og unngå anstrengende aktiviteter kan hjelpe deg å gjenopprette raskere.

Post-Surgery Hospital Care

Utvinning fra skoliose reduksjon kirurgi starter på sykehuset. Etter effekten av anestesi har slitt av, kommer du tilbake til sykehuset. I løpet av de neste 4-7 dagene, vil du bli oppfordret til å drikke rikelig med væske. Morfin kan gis for å hjelpe deg å takle smerte. Turgåing, selv korte avstander, er også oppfordret til å opprettholde blodsirkulasjonen og muskelfunksjon.

Innen to eller tre dager, bør du være i stand til å spise små mengder mat. I løpet av de neste dagene, vil appetitten tilbake. Spise små mengder noen få timer hjelper deg å opprettholde en sunn vekt og hjelpemidler i helbredelsesprosessen.

Post-kirurgi ergoterapi

Under oppholdet på sykehuset, vil du delta i ergoterapi (OT) økter. Disse øktene hjelpe deg å lære hvordan du skal kle, gå, knytte skoene og bøye å plukke gjenstander fra gulvet. For resten av livet ditt, må du være oppmerksom på hvordan du bøye og vri ryggraden for å hindre ytterligere skade.

Ergoterapi kan begynne dagen etter inngrepet, avhengig av hvor godt du er utvinne.

På dette punktet, begynne å diskutere at-home forsiktighet med din lege eller fysioterapeut. En skriftlig plan for at-home omsorg forklarer de neste seks til åtte uker vil bli gitt til deg før du er utskrevet fra sykehuset.

Post-kirurgi Home Care

Etter hjemkomsten, starte hjemmetjenesten plan skissert av sykehuspersonalet. Opprettholde en sunn diett høy på protein for å hjelpe deg å gjøre en full gjenoppretting. Drikk rikelig med væske i tillegg.

Siden flere incisions gjort under operasjonen trenger riktig omsorg og oppmerksomhet for å hindre smitte, må snitt rengjøres minst en gang om dagen. En ny dressing må brukes etter rengjøring. Hvis et familiemedlem er omsorg for deg når du kommer hjem, vil sykehuspersonalet opplyse henne om hvordan du skal rense disse sårene. Hvis en infeksjon utvikler seg, går tilbake til sykehuset så snart som mulig.

Begrenset lungefunksjon er vanlig for de som har gjennomgått skoliose sugery. Pusteøvelser bør utføres før du kan puste normalt igjen. Ta noen dype åndedrag eller varamedlem fra dype og korte åndedrag i ett minutt annenhver time i løpet av dagen.

Fitness Restriksjoner

Ikke delta i idrettsaktiviteter i minst tre måneder eller inntil legen din forteller deg noe annet. Øke gradvis fitness aktiviteter for å hindre skade. Svømming, gange eller ved hjelp av en tredemølle er gode måter å begynne å gjenoppbygge muskler og utholdenhet. Velg lav-effekt øvelser og aktiviteter som ikke involverer å bøye eller vri. Yoga, pilates, gymnastikk og stasjonære øvelser som sit-ups bør unngås for å hindre skade på baksiden.

Hvordan Drive Etter en Hysterektomi

Mange kvinner har en hysterektomi på grunn av helsemessige årsaker som for eksempel kreft eller fibroidtumorer i livmoren. Siden en hysterektomi er en stor operasjon, det tar tid for kroppen å helbrede og gjenopprette. Du er ikke i stand til å utføre visse aktiviteter inntil kroppen din helt helbreder fra operasjonen. Hvis du vurderer å kjøre et kjøretøy etter en hysterektomi, er det noen ting du trenger å vite. Les videre for å lære å kjøre etter en hysterektomi.

Bruksanvisning

•  Gå til legen din for en postoperativ kontroll. Legen din kan avgjøre om kroppen din er riktig utvinne og kan fortelle deg når du kan kjøre et kjøretøy. Gjenvinningstiden for en hysterektomi, varierer avhengig av den type operasjon du har.

La kroppen din til å hvile og komme før du kjører. Pass på at du har fått nok hvile og har styrke til å kjøre.

Kle på riktig måte etter operasjonen. Hvis du kommer til å kjøre etter en hysterektomi, bør du kle seg godt og bruke løstsittende klær før kroppen helt helbreder.

Juster setebeltet til en behagelig passform. Sørg for at den passer til en litt løs og holde en pute mellom magen og setebeltet. Dette bidrar til å lette smerter og ubehag du kan føle.

Ta små turer og bo nær hjemmet inntil kroppen din helt gjenoppretter. Unngå omfattende kjøring i lange perioder av gangen. Også kjører innenfor fartsgrensen og unngå å kjøre for tett bak en annen bil (bare i tilfelle du har å komme til en bråstopp).

Tips og advarsler

 • Det kan ta seks til åtte uker for kroppen å helt komme seg etter å ha en hysterektomi. Men noen kvinner komme seg raskere.

Øvelser for å gjøre Etter Mageplastikk Surgery

Mageplastikk kirurgi, eller en mageplastikk, er et kirurgisk inngrep som fjerner overflødig hud fra mageregionen. Det strammer huden igjen fra ekstreme vekttap og løs hud som utvikler seg etter svangerskapet. Prosedyren reduserer også forekomsten av magestrekkmerker funnet under navlen. Plastiske kirurger anbefaler ikke denne prosedyren for vekttap og vanligvis gjør denne prosedyren på folk som er på eller nær sin idealvekt. Trening etter mageplastikk hjelper deg å opprettholde en flat mage.

Walk

Begynne å gå eller andre lette øvelser når kirurgen fjerner du for normal aktivitet. Sengen hvileperiode kan variere fra to til fire uker, avhengig av hvor raskt gjenopprette. Vandre etter mageplastikk hjelper restitusjonen ved å redusere sjansene for hevelse eller utvikle blodpropp. Start med 10 minutter om dagen og legge til fem minutter mens du fortsetter healing. Unngå hard trening i ca seks uker for å hindre avrevne snitt.

Bruk treningsball

Har mageøvelser på en sveitsisk ball å flate og tone når legen sier det er trygt for deg. Fokuser på øvelser som strekker og kontrakt magemusklene. Gjøre sit-ups på en øvelse ball øker omfanget av bevegelse og styrker musklene i rygg og mage. Husk å holde hodet stille og legg hendene over brystet eller utvidet over hodet. Pust ut på vei opp og puste på vei gjort. Start med 10 repetisjoner minst tre ganger i uken og jobbe opp til tre sett med 10 til 12 repetisjoner.

Øke Intensitet

Øke intensiteten på treningen din når du får klaring fra din kirurg. Gjøre aerobic aktiviteter minst fem ganger i uken. Aerobic aktiviteter som dans, cardio kickboksing, spinning og bruker elliptiske maskiner brenne kalorier og tone kroppen din samtidig. Inkluderer to eller tre dager med styrketrening med lette vekter minst to eller tre dager i uken for å målrette bestemte muskelgruppene i øvre og nedre delen av kroppen. Dr. Otto J. Placik, en Chicago plastisk kirurg, foreslår å beholde tjenestene til en personlig trener for en stund etter å ha kirurgi. En personlig trener kan tilpasse en øvelse rutine som reduserer sjansen for å skade deg selv. Slutte å gjøre noe trening hvis du føler ubehag eller smerte og oppsøke lege hvis smertene vedvarer etter estimert utvinning perioden er avsluttet.

Hva er årsaken til Fluid for å bygge opp Etter en kneleddsplastikk?

Kneprotesekirurgi

Kneprotesekirurgi, eller et kne protesekirurgi, lindrer smerte og reparerer skader til en syk kneleddet. Mayo Clinic ansatte beskriver den kirurgiske prosessen. Kirurger kutte ødelagte bein og brusk ut av lårbeinet, leggen og kneskål. De erstatte ødelagte deler med kunstige ledd konstruert ut av metallegeringer, plast og polymerer. Polymerer, en kjemisk forbindelse, oppløse og absorbere i kroppen som nye bein begynne å vokse. Den type kunstige ledd valgt av legen din avhenger av din alder, vekt, aktivitetsnivå og helse. De kunstige lemmer etterligne de naturlige hengsel bevegelser av kneledd. The American Academy of Orthopaedic Surgeons nettsted sier det tar mellom tre til seks måneder for hevelse å avta. Væske buildup noen ganger utvikler seg etter kneprotesekirurgi.

Mayo Clinic ansatte sier kneprotesekirurgi hjelper smerte og uførhet assosiert med osteoporose, leddgikt og avascular nekrose, en tilstand som oppstår når benvev dør på grunn av begrenset blodstrøm. Du er en god kandidat for denne prosedyren hvis knesmerter begrenser din mobilitet når du sitter, står eller bøyd, og du har prøvd vekttap, fysioterapi, medisiner og andre metoder for å forbedre kne funksjon.

Dressing

Kirurger sette klumpete dressinger på kneet etter operasjonen for å hindre væske buildup rundt kneet. Mayo Clinic ansatte sier disse bandasjer holde på kne for en dag eller to for å sørge for at væske drenering riktig. Hvis du ikke bryr seg for dine sår, vil væske bygge opp på grunn av mangel på blod flyte. Slitasje elastiske slanger og kompresjonsstrømpe ermene for å hjelpe blodsirkulasjonen i bena og hindre væsker fra pooling rundt knærne.

Infeksjoner

Infeksjoner forårsake væske buildup. Mayo Clinic ansatte sier infeksjoner utvikle år etter operasjonen, forårsaket når bakterier reiser i blodet til innsnitt området. Symptomer på infeksjon inkluderer væske drenering i operasjonsstedet, feber høyere enn 100 grader, frysninger, rødhet, ømhet og hevelse. Leger forskrive antibiotika for å bli kvitt infeksjoner. Hvis antibiotika ikke virker, må du gjennomgå en operasjon for å erstatte den infiserte felles med en ny en til å korrigere tilstanden.

Forringelse

Væske buildup oppstår etter kneprotesekirurgi med økt slitasje. The American Academy of Orthopaedic Surgeons sier sportslige aktiviteter løsne små partikler kalt "slitasje rusk" i leddet, forårsaker smerte og væske buildup. Stress fører til væske buildup og betennelse nær løse ledd. For å hindre smerter og betennelser, vil du trenge en revisjon operasjon.

Risikoen for blodpropp etter operasjonen

Blodpropp er klumper av blod som blir fanget eller fast i de store vener eller arterier i kroppen. De propper dannes for å stoppe blødning etter operasjoner og er ofte funnet i bena. Når en blodpropp bryter fri og er i blodet det kan gå til hvilken som helst organ og forårsake skade ved å stoppe flyten av blod til det organ. Etter operasjonen, pasientene har høy risiko for blodpropp.

Årsaker

Etter operasjoner, ikke pasienten beveger samt før operasjonen, og propper kan dannes. Når en pasient ikke er å vandre og flytte bena, kan hans hjerte ikke får riktig mengde av blodstrøm. Pumpingen til hjertet reduseres når blodpropper blokkere strømmen av blod. Også fordi pasientens ben kan ha blitt flyttet, slått og vridd til å utføre operasjonen, blod fartøy vegger kan bli irritert og skadet og forårsake blodpropp å danne.

Symptomer

Symptomene på blodpropp etter operasjonen er smerte, varme, rødhet og hevelse i beinet. Pasientene vil også ha kortpustethet dersom blodpropp bryter fri og går til lungene.

Typer operasjoner

Enhver operasjon inneholder risiko for å utvikle blodpropp, men hofte og kne operasjoner har høyest risiko. Det er anslått at 30 til 50 prosent av kne og hofte kirurgi pasienter utvikle blodpropp. Enhver type leddprotesekirurgi risikerer en blodpropp forming og bryte løs. Operasjoner som fører til en pasient ikke er i stand til å bevege seg rundt satt opp risikoen for blodpropp.

Risiko

Noen mennesker har høyere risiko for å utvikle blodpropp etter operasjonen hvis de har visse sykdommer eller livsfaktorer. Røykere, overvektige mennesker, og folk som har høyt blodtrykk eller er på p-piller eller hormonsubstitusjons har større risiko for blodpropp.

Behandlinger

Blodpropp er behandlet med anti-blodpropp medisiner som lovenox og coumadin. Legen vil bestille disse medisinene etter operasjonen, og du må være positiv på dem for 6 til 12 uker. Legen din vil også ringe for blod arbeid for å sikre at nivåene er terapeutisk, og han vil følge blodpropp med ultralyd og røntgenbilder også.

Forebygging / løsning

Den beste måten å forebygge blodpropp etter operasjonen er å få opp og bevegelse - ideelt sett samme dag eller neste, avhengig av kirurgi. Dessuten kan strømper og pumper brukes på bena å komprimere fartøyene og holder blodet flyter for å stoppe blodpropper fra forming.

Diett Etter Nyre fjerning

Leger anbefaler nefrektomi, eller fjerning av en av kroppens to nyrer, for en pasient med sykdom i nyrene eller en person som er villig til å donere en nyre til en annen pasient. En person kan leve et normalt liv med en frisk nyre, så hvis den gjenværende nyre beholder full funksjon, kan en lege anbefale svært få, om noen, kosttilskudd restriksjoner etter utvinning perioden for nyre fjerning kirurgi. Ellers spiser pasienten en nyre-sunn diett for å bevare gjenværende funksjon i sålen nyre.

Under Hospital Recovery

Hvis du har en nephrectomy, det medisinske personalet gir næringsstoffer og væske gjennom en IV for første dag eller to. Fordøyelsessystemet trenger tid til å komme seg etter en større operasjon. Du kan ha et kateter settes inn i kroppen din i noen timer etter operasjonen for å tømme blæren. Noen pasienter tåler nipper små mengder væske eller suger is chips for de første 24 timene etter operasjonen.

Innen et par dager, en pasient som har hatt en nyre fjernes begynner en flytende diett. Den flytende diett letter fordøyelsessystemet tilbake i riktig funksjon. La pleiepersonalet vet om noen forstoppelse i denne perioden. Det er viktig å holde tarmer flytting når du gjenoppretter fra en nephrectomy, slik at legen kan forskrive en krakk mykner. Drikk mye vann for å bidra til å forhindre forstoppelse.

Når fordøyelsessystemet fungerer som normalt, i løpet av få dager, og du kan begynne å spise normal mat. Lette i å spise igjen med vanlig, blid valg. Unngå stekt eller krydret mat. Stress og angst om kirurgi eller utvinning stammer fordøyelsessystemet, nødvendig milde valg i kostholdet.

At Home

Når du er klar til å bli utskrevet fra sykehuset, vil legen gi deg beskjed hvis du trenger å spise en spesiell diett. Generelt, etter nefrektomi er alle pasienter beskjed om å drikke mye væske. Dette gjør at den gjenværende nyre for å fortsette å bevege fluid gjennom legemet.

Pasienter med en frisk gjenværende nyre kan gå tilbake til en normal diett. Generelt, spise en diett lav i natrium er bra for hele kroppen, inkludert nyrene, slik at en lege kan anbefale dette for en pasient med bare én nyre. Velg frisk frukt og grønnsaker, unngå bearbeidet og pakket mat, og sjekk etiketter for å unngå natrium. Smaken mat med hvitløk, urter, sitronsaft og pepper, i stedet for salt og soyasaus. Unngå alkohol og slutte å røyke for å hjelpe kroppens helingsprosess.

Hvis du har dvelende nyresykdom eller senkes nyrefunksjon etter fjerning av nyre, kan legen forskrive en spesiell diett for nyre helse. En diett for kronisk nyresykdom senker natrium, kalium, protein og væske. Unngå salterstatninger, mange av dem inneholder kalium. Velg urte blander stedet. Fordi mange matvarer høy i kalsium, for eksempel meieriprodukter, er også høy i kalium og fosfor, kan legen forskrive medisiner for å holde bein fra å miste kalsium. Spis mer vegetabilsk fett og sukker for å unngå å miste vekt, og følge ernæringsmessige retningslinjer for å sørge for at kroppen får riktig ernæring og opprettholder en sunn vekt.

Hvordan hjelpe noen Recover Etter Cosmetic Surgery

Hvordan hjelpe noen Recover Etter Cosmetic Surgery


Kosmetisk kirurgi kan være en prosedyre så enkelt som laser resurfacing eller så omfattende som en full body fettsuging eller rekonstruktiv ansiktskirurgi. Avhengig av hvilken type operasjon, kan pasienten lider av smerte og ubehag i flere dager eller uker etter inngrepet. Hvis du kjenner noen som er under kosmetisk kirurgi, og tilbyr å hjelpe er en fin måte å gjøre livet lettere i løpet av dagene umiddelbart etter inngrepet.

Bruksanvisning

Hva du kan gjøre for å hjelpe

•  Tilby å ta over shopping, rengjøring eller andre dagligdagse aktiviteter som kan føre til ubehag eller være vanskelig for den personen som prøver å komme seg.

Be om forslag. Hvis du vet på forhånd at noen gjennomgår kosmetisk kirurgi, be dem om å skrive en liste over enkle oppgaver som må utføres hver dag, som går tur med hunden eller kjøre barna til skolen. Selv om du ikke kan ta over alle oppgavene, vil en liste hjelpe deg å avgjøre hva du kan gjøre og hvordan du passer disse aktivitetene inn i din egen timeplan.

Ta vare på de små tingene som kan bli en byrde for noen ikke føler sitt beste, for eksempel endre utbrente lyspærer, matlaging, gjør vasken eller plukke opp posten.

Tilby å plukke opp resepter eller å kjøre personen til lege avtaler.

Ta vare på barna. Hvis noen utvinne etter operasjonen har barn, tilbud om å være barnevakt, selv om det er bare for en ettermiddag. Ta med barna ut slik at pasienten kan hvile og slappe av, eller tilbud om å være hjemme med dem mens hun går til oppfølging konsultasjoner.

Tilby å hjelpe til omfanget av dine evner, men ikke over forplikte deg. Ofte ganger, stress av omsorg for noen andre kan føre til personlige konsekvenser og vanskelighetsgrad, så bare gjør det du kan.

•  Vær forståelse. Smerte og ubehag kan gjøre noen som er i ferd med å komme seg etter operasjonen føler deg deprimert eller irritabel, så prøv å engasjere person i grunne samtale eller bli med dem i å se på TV eller lese et magasin.

Tips og advarsler

 • Hvis en kjær gjennomgår kosmetisk kirurgi, være følsomme for faget og tilby hjelp bare hvis personen lar deg inn på detaljene i hendelsen. Noen mennesker er ikke komfortabel deling det faktum at de er gjennomgått plastisk kirurgi, så ikke sondere dem for detaljer, og ikke bli involvert med mindre din hjelp blir forespurt.

Hvordan unngå komplikasjoner etter Rotator Cuff kirurgi

Hvordan unngå komplikasjoner etter Rotator Cuff kirurgi


Rotator cuff kirurgi kan være mange ting. Avhengig av alvorligheten av skaden, kan det være stort sett ikke-invasiv eller det kan være invasiv og nødvendig måneders rehabilitering. Uansett tilfelle, er det ingen grunn til å gjennomgå unødvendig tvang mens reparere rotator cuff. Bare følg disse trinnene for å unngå komplikasjoner etter rotator cuff kirurgi.

Bruksanvisning

Lær mer om rotator cuff kirurgi og post kirurgi utvinning ved å spørre legen din og få informasjon på nettet. Bruke nettsteder som de av Mayo Clinic og Yahoo Health for å få mer informasjon. Det er viktig å få så mye informasjon som mulig for å sikre utvinning fra rotator cuff kirurgi har så få komplikasjoner som mulig.

Følg legens ordre. Fullfør rehabilitering i sin helhet. Bare fordi skulderen din begynner å føle seg bedre, er det ingen grunn til å kjøre ned til parken for noen fotball. Jobbe din vei inn fysisk aktivitet sakte.

•  Ikke spise eller drikke noe den dagen du rotator cuff kirurgi. Du skal gå inn i operasjonssalen med klare tarmer, og ikke vil ha dem til å fjerne dem for deg.

Hold området rent. Følg legens instruksjoner for omsorg av snittet for å unngå infeksjoner og forlenge gjenopprettingsprosessen. Hold kirurgisk innsnitt rent mens det gror bruker aktuell såpe og vann eller aktuell rubbing alkohol.

Få skulderen beveger seg etter operasjonen. Dette hindrer oppbygging av en hvilken som helst arrvev i leddet. Det kan være smertefullt, men det vil hjelpe i det lange løp.

Delta rehabiliterende behandling for et par måneder etter operasjonen. Fortsett øvelser på egen hånd inntil skulderen din får tilbake sin fulle styrke.

Tidsplan oppfølging besøk med legen din slik at din recuperation kan være nøyaktig overvåkes og din fysioterapi kan justeres ved behov.

Tips og advarsler

 • Mer kompliserte prosedyrer (for eksempel transplantasjon av sener), er vanligvis ikke nødvendig. Standard kirurgi og rehabilitering er nok for nesten alle rotator cuff skader.
 • Hvis du ønsker å unngå operasjon helt, prøve fysioterapi og kortison skudd for et par måneder for å se om rotator cuff kan helbrede seg selv.
 • Som med alle operasjoner, bærer rotator cuff kirurgi med det en viss risiko for blødning og infeksjon.