Digidexo.com

oppblåst østrogen dominans

Om symptomene på østrogen dominans

Østrogen, sammen med progesteron, er en primær kvinnelig kjønnshormon avgjørende for menstruasjonssyklusen, eggløsning, og graviditet. Progesteron balanserer nivået av østrogen i kroppen. Forskjellige ting påvirke nivåene av progesteron og østrogen, blant luteiniserende hormon og follikkelstimulerende hormon, som er tatt av hypofysen og hypothalamus. Diet kan stress, og alder også øke eller redusere mengden av progesteron og østrogen som produseres av kroppen. Videre kan ekstern kontakt med enten hormon forstyrre kroppens naturlige balanse. Hvis det er for lite progesteron - eller for mye østrogen - i kroppen, kan en tilstand som kalles østrogen dominans oppstår.

Betydning

Østrogen dominans, og rollen overflødig østrogen i utviklingen av mange alvorlige medisinske lidelser, blir nå undersøkt. Som stadig flere studier viser en sammenheng mellom høye østrogennivåer og ulike typer kreft, vil en bli lagt større vekt på tidlig screening og forbedret hormonbehandling for postmenopausale kvinner. Bekymringer om mat og miljømessige kilder til østrogen er på en all-time high, med noen eksperter knytte miljøeksponering og tidlig østrogen dominans til veslevoksne puberteten.

Funksjoner

Når nivåene av østrogen i kroppen er for høy, kan symptomer på østrogen dominans oppstå. Vanligvis er disse symptomene først begynner å dukke opp i løpet av 30-årene, som eggløsning blir ujevn og kroppen slutter å produsere konsistente nivåer av progesteron. Når østrogennivået blir høyt i forhold til progesteron, kan tidlige symptomer på østrogen dominans, slik som ømme bryster, angst, hodepine, vektøkning, væskeansamlinger, og uregelmessig menstruasjon utvikle. Mange andre symptomer har vært knyttet til unormalt høye nivåer av østrogen, inkludert redusert sexlyst, humørsvingninger, tretthet, søvnløshet, håravfall, og hukommelsestap. En rekke alvorlige helsemessige forhold, for eksempel kreft i bryst, livmor, og eggstokker, infertilitet, endometriose, osteoporose, galleblæren og skjoldbrusk sykdom, ustabilt blodsukker, mineral mangler, PCOS, og hjerneslag har også vært knyttet til østrogen dominans.

Identifikasjon

Identifisere østrogen dominans er ikke lett. Gjenkjenne symptomene på østrogendominans og bekrefter en ubalanse mellom østrogen og progesteron gjennom blodprøver er den eneste pålitelige metoden for identifisering. Det er imidlertid viktig å huske på at noe forhøyede nivåer av østrogen kan være normalt for noen kvinner i løpet av bestemte tider i livet. Lab resultater bør kombineres med pasientens symptomer, sykdomshistorie og slektshistorie før en diagnose blir stilt.

Effekter

Dersom østrogennivået forblir uhindret, kvinner er i faresonen for å utvikle endometriose, muskelknuter, kreft, hjerneslag, hjertesykdom, infertilitet, osteoporose, og en rekke andre medisinske tilstander. Postmenopausale kvinner som behandles med syntetisk østrogen tilskudd kan merke en økning i symptomer i stedet for en forbedring. De langsiktige effektene av østrogen dominans hos barn er fortsatt under utredning, men foreløpige undersøkelser viser en økning i veslevoksne puberteten, PCOS, fedme, og uregelmessige perioder.

Forebygging / løsning

For yngre kvinner og for de som ennå ikke har utviklet noen symptomer på østrogen dominans, opprettholde en sunn balanse av progesteron og østrogen kan være så enkelt som å spise et sunt kosthold, får rikelig med mosjon, og unngå unødvendige miljøkilder østrogen, for eksempel kjøtt fra hormon-matet storfe. Eldre kvinner, inkludert de som er på HRT for overgangsplager, bør snakke med legen sin om hormon testing og progesteron tilskudd. Kremer og lotion som inneholder naturlig progesteron er allment tilgjengelig, men bør kun brukes under veiledning av en medisinsk faglig.

Symptomer på østrogen dominans i kvinner

Østrogen dominans i kvinner er en tilstand hvori progesteron-nivået i legemet er lavere i forhold til den normale, lavt eller høyt nivå av østrogen tilstede. Denne tilstanden er forårsaket av en rekke faktorer som kan omfatte fedme, hormoner som finnes i kommersielle kjøtt og meieriprodukter, plantevernmidler i vegetasjon og giftstoffer i miljøet og daglig bruk produkter. Symptomene på østrogen dominans er mange og ubehagelig og krever diagnose gjennom medisinsk konsultasjon.

Celleforandringer

Celleforandringer er en forstadier tilstand kategorisert av identifisering av unormale celler på livmorhals overflaten.

Lav Libido

En lav libido er mangelen på eller senkes seksuell lyst, forårsaket av mangelen på en progesteron pigg under eggløsning.

Fibrocystic bryster

Fibrocystic bryster er en tilstand der cyster i ett eller begge brystene hovne opp og blir smertefull og øm før menstruasjon.

Håravfall

Hormonell ubalanse kan føre til en generell fortynning av håret på hodet. I tillegg kan denne reaksjonen også forårsake uønsket hårvekst i andre områder av legemet.

Thyroid Interference

Hormonene skilles ut av skjoldbruskkjertelen regulerer metabolic rate. Østrogen dominans forstyrrer hormonbalansen i skjoldbruskkjertelen og vanligvis fører til hypotyreose, som kan resultere i vektøkning, utmattelse og intoleranse for kulde.

Livmor Fibroids

Uterine fibroider er noncancerous tumorer som vokser inne i eller på uterus. De kan forårsake kraftig blødning under mensen og sterke smerter.

Symptom på østrogen dominans

Symptom på østrogen dominans


Østrogen dominans kan skje med hvilken som helst kvinne til enhver tid. Men det er mest vanlig når en kvinne er i perimenopause, fordi progesteron nivåer slipp på den tiden, og skaper en ubalanse mellom østrogen og progesteron. Dette er det som fører til østrogen dominans, en tilstand som kan ha flere helsemessige konsekvenser.

Fysiske symptomer

Fysiske symptomer på østrogen dominans er tretthet, en langsom metabolisme, væskeansamlinger, hodepine og mulige skjoldbrusk problemer. Disse symptomene kan etterligne de av andre lidelser, så det er viktig å få dem vurdert av legen din.

Psykiske symptomer

Psykiske tegn på at du kan ha østrogen dominans er tilfeller av uklar tenkning, hukommelsestap, humørsvingninger, depresjon, søvnløshet og nedsatt sexlyst. Igjen, kan hver av disse symptomene peker på mange forskjellige forstyrrelser, slik at en samlet sjekk er viktig.

Alvorlige effekter

Hvis du oppdager at du har østrogen dominans, er det viktig å iverksette korrigerende tiltak. Alvorlige effekter av østrogen dominans er en økt risiko for brystkreft og livmorkreft. Dessuten kan østrogen dominans gi raskere aldring og infertilitet, og øke risikoen for blodpropp.

Muligheter

Det er noen spekulasjoner om at østrogen dominans kan føre til en økning i allergier og andre autoimmune sykdommer.

Lettelser Symptomer

For å lette symptomer på østrogen dominans, kan du gå ned i vekt. Ifølge Dr. Nathan Goodyear, er fett et østrogen-produserende substans. Spise en hel mat diett kan hjelpe. Du kan også være lurt å vurdere å bruke en 2 prosent bio-identisk progesteron krem.

Hvordan øke sink med østrogen dominans

Østrogen er et viktig hormon for helsen. I en kvinnes kropp, menstruasjonssyklusen fører nivåer av hormoner som progesteron og østrogen til å svinge gjennom hele måneden. Overskudd av østrogen, men fører til hva som er kjent som østrogen dominans og forårsaker en rekke symptomer som forstyrret søvn sykluser, tretthet, og humørsvingninger. Hos menn er det produsert i mindre mengder og overflødig østrogen kan føre til ufruktbarhet, erektil dysfunksjon, forstørret prostata og visse typer kreft. Fra et næringsmiddel-synspunkt er en av virkningene av østrogen dominans er uttømming av viktige næringsstoffer slik som sink. Konsekvenser av lave sink nivåer inkluderer nedskrivning av smak, ekstreme reaksjoner på stress, hudlidelser, humørsvingninger og depresjon. Heldigvis, dette er reversibel.

Hvordan øke sink med østrogen dominans

•  Øk inntaket av matvarer rike på sink. Gode ​​kilder inkluderer kalv leveren, biff indrefilet, lam og vilt. Animalsk kilder til sink inkluderer sesamfrø, rå gresskarfrø, grønne erter, og rå crimini sopp.

Ta en daglig multivitamin. Fordi den spiller en avgjørende rolle i hormonutvikling, supplere din diett med en multivitamin som inneholder sink kan bidra til å redusere østrogen dominans og gjenopprette hormonell balanse. I USA, er anbefalt daglig inntak av sink 8 milligram for kvinner og 11 milligram for menn.

Ta en sink supplement. Vær forsiktig, vil for mye sink forstyrre metabolismen av andre essensielle som jern og kobber. Sink toksisitet vil være etter inntak av 2 gram eller mer. Symptomer på sink toksisitet inkluderer kvalme, oppkast og feber. På grunn av dette, er det anbefales at du ikke overskrider den daglige anbefalte mengden med mindre spesifikt bedt om å gjøre det av en lege.

Hint

  • Kroppens systemer er alle sammen og stole på hverandre for optimal helse og velvære. Sink malabsorpsjon kan også være en konsekvens av andre tilstander slik som kronisk leversykdom, renal sykdom, sigdcelleanemi, og diabetes. Snakk med legen din om dine symptomer for å hjelpe ham bestemme lave nivåer av sink blir utløst av en underliggende sykdom.

Slik Lavere østrogen dominans

Østrogen dominans oppstår når nivåene av østrogen i kroppen din er økt utover det nivået som er balansert av din progesteron. Dette er vanlig i tidlig overgangsalder, spesielt før din siste menstruasjon. Østrogen dominans kan ha mange ubehagelige bivirkninger, for eksempel en nedgang i sexlysten, vaginal tørrhet, hetetokter, håravfall, vektøkning og tretthet.

Slik Lavere østrogen dominans

•  Unngå matvarer som inneholder soya. Soya isoflavoner, som finnes i soya, stimulere østrogenproduksjonen. En diett rik på soyaprodukter kan øke østrogennivået og forverre symptomene på din østrogen dominans.

Suppler progesteron. Balansering nivåer av progesteron og østrogen i kroppen kan bidra til å redusere effekten av østrogen dominans. Progesteron kosttilskudd kommer i pille, krem ​​og stikkpille skjema. Reseptbelagte kosttilskudd som Provera og Prometrium kan være foreskrevet av en lege; over-the-counter bioidentical progesteron kremer er også tilgjengelig.

•  Gå ned i vekt. Ifølge Dr. Christiane Northrup, kroppsfett i overkant av omtrent 28 prosent kan øke symptomer på østrogen dominans. Fettvev produserer østrogen hos både menn og kvinner; å miste vekt kan også hjelpe deg med å redusere østrogennivået.

Øk fiber inntaket. Økende funksjonen din gut og tarmer sikrer at østrogen metaboliseres raskt og effektivt.

Østrogen Dominans og utbruddet av klimakterium

Østrogen består av tre hormoner: østradiol, østron og østriol. Som en kraftig anti-inflammatorisk, beskytter det kvinners helse i utallige måter, og bidrar også med kvinnelig fertilitet. Østrogen hormoner i kvinnekroppen også stimulere vekst og utvikling av seksuell reproduksjon. Naturlig østrogen spiller en rolle i endringene som skjer i løpet av ungdommen scenen og i svangerskapet, slik som utvikling av melkekanalene for ammende. Den regulerer også de metabolske prosesser, inkludert bein vekst og kolesterolnivået. Østrogenreseptorer som finnes i hjertet og hjernen hjelp med minne.

Siden hormoner virker sammen, kan en hvilken som helst form for mangel eller overskudd av enten østrogen eller progesteron forårsake ubehagelige resultater. Ubalansen fører til at menopause symptomer kvinner vil oppleve.

Mens østrogennivået reduseres i overgangsalderen, trenger østrogennivået ikke falle vesentlig før etter en kvinnes siste periode. Kvinner lider av virkningene av "østrogen dominans" under overgangen --- det vil si, de har mer østrogen i forhold til progesteron. De kan lide av symptomer på østrogendominans i 10 til 15 år, som starter så tidlig som 35 år Dr. John Lee, et helsevesen pioner, hevdet at østrogen dominans fører peri-menopause og overgangsalder symptomer, spesielt hos yngre kvinner. Rebalansering av hormoner gjennom progesterontilskudd ble den åpenbare løsningen.

Østrogen dominans Symptomer

Kvinner opplever angst, ømme bryster, sykliske hodepine eller migrene, uregelmessige blødninger, væskeansamlinger og vektøkning hvis kroppen sin overprodusere østrogen.

Helsemessige konsekvenser

Hvis uhindret, østrogennivå kan føre til infertilitet, livmorkreft, hoppet perioder, eller kraftige blødninger, nedsatt kognitiv evne, hjerneslag og hjertesykdom og hjerneslag blant andre. Stress utløser kortisol nivåene for å heve, avbryte feedback loop som regulerer hormoner (mellom hjernen, hypofysen og eggstokkene); resulterer i tapte menstruasjonsperioder for kvinner under stress.

Forebyggende tiltak

Kjemikalier som finnes i miljøet eller plantevernmidler inneholder xenoestrogens. Begrense eksponering for dem ved å vaske eller peeling alle produserer for å fjerne plantevernmidler, unngå å varme opp mat i plastbeholdere eller drikker av glass i stedet for plast eller tidligere brukte vannflasker.

Kosthold og ernæring

Inkluder fytokjemikalier, som finnes i soyabønner, yams og andre matvarer. Spis bare magert, økologisk kjøtt og meieriprodukter hvis possible.Take en høy kvalitet daglige ernæringsmessige supplement.

Test for østrogen-nivå

Ta en blodprøve for å sjekke østrogennivået. I tillegg kan legene bestille østron og / eller østradiol for pasienter med nattesvette, søvnløshet, hetetokter og / eller amenoré.

Forebygging østrogen dominans

Østrogen dominans betyr å ha liten eller ingen progesteron for å balansere ut virkningene av for mye østrogen i kroppen. Hvis du føler deg sliten og fett, lider av store humørsvingninger, lider hyppige migrene hodepine, nedsatt sexlyst og nådeløs hjerne tåke, det er en sterk mulighet for at du er østrogen dominerende. For å gjenopprette balansen, bør du sjekke med legen din for å få hormonnivået kontrolleres. Når resultatene er i, kan legen din finne ut hvor mye progesteron du trenger for riktig hormonbalanse. Du kan også endre kostholdet ditt.

Årsaker til østrogen dominans

De bakenforliggende årsakene til østrogen dominans har å gjøre med inntak av for mye plantevernmidler i maten og drikke forsyning. Disse kjemikaliene, kalt xenoestrogens, er lik den naturlige østrogen i en kvinnes kropp. Plantevernmidler er lett absorberes gjennom feittet kjøtt, og når vi spiser disse kjøtt kroppen absorbere plantevernmidler også. Cellene i kroppen vår har østrogenreseptorer som anerkjenner og åpne for formen på østrogen molekyler uavhengig av hvor de kommer fra. År med å spise kjemisk laden mat predisponerer til slutt en kvinne å samle for mange xenoestrogens, til slutt forårsaker ett hormon å sparke inn overdrive og muligens forårsake en annen å gå i dvalemodus.

Xenoestrogens ikke bare føre til hormonelle ubalanser, men de er også kreftfremkallende. Det er grunnen til at de fleste brystkrefttilfeller er østrogen-positive. En kvinnes beste forsvaret er å unngå å spise alle ikke-økologisk mat og kjøtt. Fisk, fjærkre og kjøtt har mest mengden av xenoestrogens.

Endre din diett

Du kan balansere dine hormoner uten ekstra hormoner ved å gjøre noen kosttilskudd tweaks. Du trenger å konsumere mer omega-3 fettsyrer, byggesteinene i reproduktive hormoner. Laks, tunfisk og flyndre er alle gode kilder til omega-fettsyrer. Pass på å kjøpe en økologisk merkevare som er fri for kvikksølv og andre forurensninger. Hvis du ikke liker fisk, prøve lakseolje kosttilskudd.

Supplere mer vitamin D i kosten som den spiller en viktig rolle i syntesen og metabolismen av østrogen og progesteron. Anbefalt daglig dose er mellom 1000 IE til 4000 IE.

Pass også på å spise en rikelig mengde grønnsaker fra Brassia familien. Brokkoli, kål og blomkål er rike på fytokjemikalier som indol-3-carbinol. Disse forbindelsene er kjent for å hjelpe leveren skylle ut kunstige østrogener som du kanskje har inge fra å spise kjemisk laden mat og drikkevarer.

Sørg for å spise en god del magnesium-rik mat eller magnesium tilskudd i tillegg. Dette viktige mineralet kan hjelpe kroppen å bryte ned overflødig østrogen og lette stress. Gode ​​kilder inkluderer mandler, spinat, svarte bønner og mørk sjokolade.

Bioidentical progesteron

Hvis du etter en måned eller så av tweaking kostholdet ditt du fortsatt ser ingen endring, vurdere å gå til en lege, som kan teste dine hormoner og muligens foreskrive bioidentical hormoner for å bidra til å gjenopprette balansen. Hvis blodprøver avslører at du er østrogen dominerende, kan legen forskrive bioidentical progesteron for å bidra til å gjenopprette balansen. Hormon erstatning må tas svært alvorlig, så når du er på dem du må få sjekket med jevne mellomrom for å sikre at du er på riktig dosering.

Være årvåken

Hormon ubalanse er en epidemi forårsaket av plantevernmidler som vi får i fra mat og drikke som kvinner bare to generasjoner siden ikke hadde noe å stri med. Østrogen dominans kan forårsake brystkreft, den ledende type som er østrogen-positive.

Hvordan Spot en østrogen dominans

Hvordan Spot en østrogen dominans


Dr. John Lee pioner teorien om østrogen dominans å forklare en myriade av symptomer som følger med overgangsalderen. Han foreslo også at kjemikalier i miljøet kalt xenoestrogrens (ikke-menneskelige østrogen kilder) kan forårsake de samme symptomene hos unge kvinner og selv menn.

Symptomer

Både kvinner og menn produsere østrogen, selv om de produserer det i forskjellige nivåer. Men de er like følsom for virkningene av østrogen. Generelle symptomer på østrogendominans hos menn og kvinner er hodepine, humørsvingninger, "hetetokter", søvnløshet, tretthet og infertilitet. Hos kvinner, østrogen dominans resultater i PMS og uregelmessige menstruasjonssykluser, og har vært assosiert med høy forekomst av både livmor og brystkreft. En over overflod av xenoestrogens har vært knyttet til redusert alder hvor unge kvinner begynner puberteten.

Østrogen dominans grunn av utbruddet av klimakterium

Når kvinner begynner å oppleve symptomer på overgangsalder, stammer det fra en forstyrrelse av den naturlige balansen av østrogen og progesteron i løpet av menstruasjonssyklusen. Høye nivåer av østrogen produseres i løpet av de to første ukene av menstruasjonssyklusen gå uhindret av den vanlige økningen av progesteron i de siste to ukene.

Østrogen Dominans grunn Xenoestrogens

Kilder til xenoestrogen omfatter plantevernmidler, veksthormoner hos dyr, såper, sjampoer og til og med plast. En naturlig forekommende kilde av østrogen brukes for å behandle østrogen-mangel er soyabønner. For å unngå xenoestrogens, lese alle etikettene og velge økologisk kjøtt og grønnsaker.

Slik behandler østrogen dominans

Slik behandler østrogen dominans


Medisinsk tradisjon hevder at kvinner må ta østrogen erstatninger som de kommer inn menopause. Noen leger, for eksempel Christiane Northrup, MD og John R. Lee, MD, hevder at en pasient kan ha for mye østrogen i forhold til hennes progesteron nivå. Denne tilstanden kalles østrogen dominans. Det kan føre til symptomer som fett gevinst, tretthet, humørsvingninger og søvnløshet. Øke progesteron nivå og administrere østrogen kan bidra til å avlaste din østrogen dominans. Rådfør deg med legen din før du begynner på et nytt helse regime.

Slik behandler østrogen dominans

•  Snakk med legen din om du bruker en progesteron krem. Hvis legen din sier at det er trygt for deg å bruke dette produktet, velg en 2 prosent bioidentical krem. Påfør 1/4 ts. til 1/2 ts. av kremen på huden din hver dag. Spre det over ansiktet, brystet, magen og hendene.

Legg til soya i kostholdet ditt. Ifølge Northrup, kan soya hjelpe kroppen din regulere sine nivåer av østrogen. Soya er tilgjengelig i flere former. Wok-blokker av tofu eller drikke et glass soyamelk. Bruk soya mel i bakevarer og snacks på soya nøtter.

Ta kontakt med legen din om en sunn vekttap programmet hvis du er overvektig. Hvis du har kroppsfett høyere enn 28 prosent av din totale kroppsvekt, kan det være medvirkende til dine symptomer.

Spis et kosthold som kan bidra til å balansere dine hormoner. Inneholde rikelig med fiber fra kilder som epler, hel hvete og bønner. Moderat fettinntaket og spise en rekke friske grønnsaker og frukt.

Tren regelmessig. Hvis du har en medisinsk tilstand, snakk med legen din før du starter en fitness diett. Northrup anbefaler styrketrening spesielt for å hjelpe bekjempe østrogen dominans. The Mayo Clinic anbefaler styrketrening to til tre ganger hver uke i ca 20 til 30 minutter.

Ta en multivitamin hver dag. Tar det på samme tid hver dag kan hjelpe deg å huske å ta det regelmessig.

Hvordan eliminere østrogen dominans

Østrogen dominans er definert som en overskytende mengde av hormonet østrogen i forhold til hormonet progesteron. Det kan begynne i slutten av 30-årene eller begynnelsen av 40-årene som kroppen går inn i peri-menopause, en overgangsfase som oppstår før overgangsalder. Den kroppen gjennomgår mange endringer og hormonelle ubalanser oppstår. Dette kan føre til mange ubehagelige fysiske og følelsesmessige symptomer. Dr. Christiane Northrup, en lege og publisert forfatter med fokus på kvinners helse, tilbyr flere forslag om hvordan å bryte østrogen dominans og gjenopprette en hormonell balanse.

Hvordan eliminere østrogen dominans

•  Ta en daglig multivitamin-og mineraltilskudd. Tilstrekkelige mengder av alle disse viktige næringsstoffene kan positivt påvirke hormonelle prosesser.

Spis et sunt kosthold som fremmer hormonbalanse. Forbruker økologiske animalske produkter; de ikke inneholder hormoner av sine konvensjonelt produserte kolleger. Spis minst 35 gram fiber daglig. Et høyt fiber diett hjelper skille ut overflødig østrogen gjennom avføringen. Øke inntaket av frukt, grønnsaker, linfrø og soyaprodukter. Disse matvarer inneholder fytoøstrogener, som ligner på østrogen i kroppen din. Den fytoøstrogener vil legge til reseptorer i kroppens vev før den vanlige østrogen kan. Dette kan bidra til å forhindre bivirkninger av overflødig østrogen.

Prøv en 2% bioidentical progesteron krem. Dr. Northrup sier denne behandlingen kan være svært effektive i å lindre østrogen dominans. Du bør ikke bruke dette produktet uten å snakke med legen din som kan gi deg råd hvis det er hensiktsmessig, og hvordan du skal bruke den.

Tren regelmessig og gå ned i vekt hvis det er nødvendig. Trening senker østrogennivået. Østrogen produseres og lagres i kroppen fett. Overflødig kroppsfett vil bidra til østrogen dominans.

Over-the-Counter Rettsmidler for østrogen dominans

Som folk alder deres reproduktive hormoner endres for å gjenspeile det faktum at kroppen ikke lenger er rettet opp for formering. Testosteron, østrogen, progesteron og DHEA er alle sammen i en balansegang som ofte ser ut til å bli ubalansert etter 40, med østrogen tar sentrum scene. Mens mer trykk er gitt til situasjonen for kvinner i denne aldersgruppen, menn også føle effekten av østrogen dominans.

Progesteron Cream

Allopathic leger generelt foreskrive en syntetisk (progestin) eller dyr avledet (Premarin) progesteron erstatning for å hjelpe kvinner avtale med symptomer på østrogendominans på utbruddet av overgangsalder. Mye har blitt sagt i det siste om forholdet mellom disse kosttilskudd og økningen i forekomsten av brystkreft og hjertesykdom hos kvinner. Dr. John Lee (drjohnlee.com), en pioner i bio-identisk hormonbehandling, antydet at kvinner og menn som har symptomer på østrogendominans (f.eks, vektøkning, tynt hår, kløende hud, irritabilitet, etc.), bør øke sine progesteronnivåene ved hjelp planteavledede progesteron krem. Du bør sjekke etiketten for å forsikre deg om kremen inneholder minst 20 mg USP progesteron per dose. Menn nytte av å bruke progesteronkrem fordi progesteron brukes av kroppen til å bygge de andre steroidhormoner som testosteron. Menn kan være lurt å se etter en progesteron produkt som også inneholder sibirsk ginseng, da denne kombinasjonen kan hjelpe hvis du har aldersrelatert impotens.

DIM

En relativt ny behandling du kan kjøpe over-the-counter kalles DIM (diindolylmethane). Dette stoffet finnes naturlig i cruciferous grønnsaker som kål, rosenkål og brokkoli. I vegetabilsk form, kan kroppen bruke DIM for å hjelpe deg å forbrenne østrogen, slik at den fungerer mer rettmessig. DIM i sin rene form, som et supplement, er egentlig ikke brukes av menneskekroppen. Men forskeren Dr. Michael D. Zelig patenterte merkenavnet BioResponse DIM, som har blitt spesielt utviklet for å være mer absorberbare. Dette merket har vist seg å hjelpe østrogen metabolismen slik at fytoøstrogener som soya ikke vil være like sannsynlig å skape østrogen dominans. Ifølge en studie gjort ved David og Alice Jurist Institute for Medical Research i Hackensack, NJ, har Zelig formel også stor antioksidantaktivitet, noe som kan bidra til å senke risikoen for enkelte kreftformer (se ressurser).

Ved hjelp av progesteronkrem i forbindelse med BioResponse DIM kan være en god strategi for både kvinner og menn til å hjelpe dem å balansere ut østrogendominans og administrere sine symptomer.

Senking Østrogen Dominans i overgangsalder

Østrogen dominans, produksjon av for mye østrogen, er vanlig, særlig i overgangsalderen. Det kan føre til smertefulle perioder; øke risikoen for brystkreft, livmor fibroids, og fibrocystic bryst sykdom; og bidra til osteoporose. Kosthold, genetikk og miljøfaktorer som kjemikalier som etterligner østrogen når absorbert alle bidra til østrogen dominans.

Typer behandling

Middel for å senke østrogen dominans kan inkludere å ta kosttilskudd, bruker progesteron krem ​​for å balansere østrogennivåer, og gjøre endringer i kostholdet.

Lipotropic Agenter

Kosttilskudd som lecitin, kolin, L-taurin, melk tistel og løvetann er lipotropic, betyr at de stimulerer produksjonen av galle i leveren. Lipotropic midler er nyttige for clearing overflødig østrogen fra kroppen.

Progesteron

Naturlig progesteron krem ​​er vanligvis brukes på huden i små mengder, 1/4 til 1/2 ts., En gang eller to ganger per dag.

Expert Insight

Dr. Joseph Mercola, en lege som fokuserer på naturlige behandlinger, advarer om at progesteron forblir i fettvevet i lang tid, så langvarig bruk av progesteron kremer kan føre til et overskudd av progesteron i kroppen.

Diett

Forbruker en høy-fiber diett og drikke åtte til ti glass vann daglig er effektive måter å skylle overflødig østrogen fra kroppen.

Hva er østrogen dominans?

Østrogen dominans er et uttrykk skapt av Dr. John Lee i sin bok om naturlig progesteron, som beskriver hvordan et underskudd mengde progesteron, i samarbeid med østrogennivå, kan resultere i en myriade av medisinske problemer for kvinner.

The Balancing Act

Ifølge Dr. Lee, hvis en kvinne ikke har noen progesteron, eller har svært lite, vil hun få problemer selv om hennes østrogennivået er normalt. Et overskudd av østrogen er ikke årsaken til østrogen dominans. Det er den manglende progesteron, som er nødvendig for å balansere effekten av østrogen som skaper en ubalanse og bevirker problemer med å oppstå.

Østrogen Origins

Kvinner naturlig produsere østrogen før de går gjennom overgangsalder. Dr. Lee påpeker at østrogen kommer også fra fett og sukker og overflødige kalorier som en person spiser og fra østrogenbehandling som noen ganger gis til kvinner av sine leger. Østrogen dominans kan resultere når ovariene ikke gir den nødvendige mengden av progesteron, i henhold til Yourlifesource.com.

Behovet for Ovulation

Ifølge Diagnose-me.com, har studier vist at noen kvinner i 30-årene eller yngre ikke alltid eggløsning under sin månedlige syklus. Når dette skjer, er ingen progesteron gjort, og derfor ikke er til stede for å kjøre slutning og undertrykke østrogen. Som en konsekvens, kan en kvinne lide, for en hel måned, fra bivirkninger som går sammen med ubundet østrogen, inkludert tøylesløs PMS.

Anovulatorisk Cycle

Hvis en kvinne spiser dårlig og blir stressa dette kan resultere i en ond sirkel av anovulatoriske sykluser, hvor eggløsningen aldri forekommer, er progesteron aldri produsert, og kvinnen er følgelig på østrogen overbelastning.

Stress og dårlig kosthold

Når progesteron ikke er produsert, gjør noen av stress-bekjempelse hormoner som en kvinne vanligvis ville produsere ikke utvikle. Det betyr at hun er mindre i stand til å takle stress. Hvis en kvinne er matvalg og inntak er substandard kan dette resultere i manglende eggløsning. Det er viktig at unge kvinner har eggløsning regelmessig for å holde sin østrogen i sjakk og progesteron i bildet.

Årsaker til østrogen dominansØstrogen dominans er når hormonet østrogen er den dominerende hormonet i kroppen på en kontinuerlig basis. Når kvinnelige hormoner som progesteron og østrogen er ikke balansert, kvinner er sannsynlig å oppleve en rekke symptomer som kan forstyrre deres liv. For eksempel kvinner som er østrogen-dominant har alvorlige humørsvingninger. På visse tider av måneden disse kvinnene kan bli lett sint eller svært emosjonell. Menstruasjonene er mer intens og smertefull.

Hormonell ubalanse

Når de riktige prosenter av kvinnelige hormoner ikke er balansert, kan kvinner bli østrogen-dominant. Å spise riktig mat og tar urte behandlinger eller medisiner kan hjelpe en kvinne å opprettholde balanserte hormonnivåer. Progesteron bidrar til å balansere østrogennivå. Som kvinner blir eldre progesteron nivå kan falle, noe som gjør østrogen dominerende hormonet.

Diett

Noen matvarer, som kjøtt og meieriprodukter, inneholder høye nivåer av hormoner. Disse hormonene kan føre til østrogen dominans. Spise økologisk melk og melkeprodukter kan gjøre en stor forskjell hvis kostholdet er den viktigste årsaken til østrogen dominans. Men det er mange årsaker, slik at alle deler av en kvinnes liv, bør undersøkes.

Kjertel dysfunksjon

Kjertel dysfunksjon tendens til å skje når vi blir eldre. Når våre hypofysen ikke fungerer som de skal, kan hormonelle ubalanser oppstår, fører til østrogen dominans. Når kjertlene ikke fungerer som de skal, kan en kvinne få vekten lettere og utvikle andre helseproblemer som Graves sykdom og Addisons sykdom.

Stressende livsstil

Stress kan ta sitt toll, spesielt over tid. En kvinne som er under mye stress vil tendens til å bli østrogen dominerende når stresset blir langvarig. Dette skjer fordi stress kan påvirke våre hormoner. Kroppen blir ut av balanse, forårsaker problemer med immunsystemet og hormoner, blant mange andre ting.

Ufrivillig barnløshet

Østrogen dominans kan også skyldes hormonbehandling. Hormon kosttilskudd kan føre til at kroppen til å produsere for mye østrogen i forhold til progesteron. Progesteron er nødvendig for å balansere ut østrogennivået, og kunstige hormon behandlinger for overgangsalder også gjennomføre andre risikoer som kreft, søvnløshet og angst.

Østrogen dominans symptomer på grunn Prevensjon

Østrogen dominans symptomer på grunn Prevensjon


Østrogen dominans er en tilstand der kroppen har høye nivåer av østrogen til stede. Dette er ofte forårsaket av p-piller, hormonbehandling eller andre helse eller miljømessige faktorer som bidrar til forhøyede nivåer av østrogen.

Premenstruelt syndrom

Ved lave nivåer av østrogen dominans oppstå, ofte symptomene er lik de av premenstruelt syndrom. De kan være hodepine, væskeretensjon, vektøkning, humørsvingninger, menstruasjonssmerter og ømme bryster.

Fatigue

Som nivåer av østrogen fortsetter å heve, kan de føre til tretthet. Tretthet er ofte beskrevet som en følelse av total tretthet og mangel på energi.

Hodepine

Mange kvinne opplever hodepine under moderate nivåer av østrogen dominans. Hodepine kan være kjedelig, eller de kan bli alvorlig og eskalere til migrene status.

Libido

Under moderat østrogen dominans, er det også vanlig for kvinner å oppleve en nedgang i libido. Libido er et begrep for sexlyst, trang eller ønske.

Alvorlig Østrogen Dominans

Ekstremt høye nivåer av østrogen i en kvinne kan føre til brystsvulster, infertilitet, endometriose, polycystisk ovariesyndrom, fibromyalgi, akselerert aldring og spontanaborter.

Hvordan avlaste Østrogen Dominans

Østrogen dominans er i hovedsak en alternativ medisinsk teori der en kvinnes hormonnivåer komme ut av balanse på grunn av enten en økt produksjon av østrogen eller en utarmet produksjon av progesteron. Dette kan være et resultat av en sykdom, stress, vitaminmangel eller til og med overgangsalder, men vil som regel føre med seg visse symptomer som uregelmessig menstruasjon, humørsvingninger, infertilitet, tretthet, premenstruelt syndrom eller hårtap. Ved å bringe hormonnivået tilbake i balanse, er det antatt at en kvinne kan finne lindring fra østrogen dominans.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med din fastlege eller gynekolog før du starter noen form for behandling for østrogendominans, som symptomene du for øyeblikket lider kan være et resultat av en annen tilstand helt.

Slipp overflødig vekt. Hvis du bærer noen ekstra pounds, kan det skape en ubalanse i hormonnivået. Ved å slippe dette overflødig vekt, har kroppen din en sjanse til å regulere seg selv, så å si, og å ta med hormoner, inkludert østrogen og progesteron, tilbake i balanse.

Øvelse på en daglig basis. Ifølge Innsidere Guide til naturmedisin, en kvinne som lider av østrogendominans kan bidra til å avlaste denne tilstanden ved å ta opp noen form for mosjon på daglig basis (se Ressurser). Du kan gå, jogge, sykle eller svømme i ca 30 minutter om dagen for å bidra til å bringe hormonene tilbake i balanse.

Reduser stress. Stress kan ta en toll på en person, selv hennes hormoner. Når en kvinne blir kontinuerlig stresset, er hormonet kortisol i hovedsak blir gitt ut i kroppen hennes med en konstant rate. Ifølge Mayo Clinic, kan dette ha en innvirkning på hennes reproduktive system, som inkluderer produksjon av østrogen og progesteron (se Ressurser). Ved å redusere stress, vil du tillate at hormonnivået til igjen finne noe balanse.

Prøv å bruke en progesteron krem. Hvis, og bare hvis, østrogen dominans er et resultat av en utarmet produksjon av progesteron, bør du prøve å bruke en progesteron krem. Selvfølgelig, bør du igjen konsultere legen din før du bruker denne metoden for lettelse.

Ta et kosttilskudd. Som nevnt før, kan østrogen dominans være et resultat av en vitamin-mangel. Ved å ta et daglig tilskudd formulert for en kvinne, kan du bidra til å bringe kroppen tilbake i balanse, inkludert hormonnivået.

Snakk med legen din om hormonbehandling. Mange ganger kan en kvinne finne lindring fra østrogen dominans ved hjelp av et kurs av hormon erstatning.

Tips og advarsler

  • Fordi østrogen dominans er fortsatt et alternativ medisinsk teori, bør du vurdere å fortsette noen løpet av standard medisinsk behandling som familien din lege anbefaler.

Østrogen Dominans og leddsmerter

Leddsmerter er en av de mindre kjente symptomer på overgangsalder. Det er forårsaket være en tilstand som kalles østrogen dominans. Denne tilstanden er preget av forhøyede nivåer av østrogen i blodet.

Symptomer

Smerter og stivhet i store ledd som hender, knær, rygg og hofter er vanlig. Disse symptomene er ofte forvekslet som tidlige tegn på leddgikt eller osteoporose.

Årsaker

Østrogen dominans kan være forårsaket av nedsatt leverfunksjon på grunn av overforbruk av alkohol og smertestillende midler. Miljømessige faktorer kan spille en rolle. Klor og hormoner som finnes i enkelte kjøtt- og melkeprodukter er kjent for å ha en effekt på østrogennivåer.

Diagnose

Perimenopause kan utløse mange ulike forhold som involverer leddsmerter. Fibromyalgi og kronisk utmattelsessyndrom har vært kjent for å dukke opp på utbruddet av overgangsalder eller perimenopause. Rådfør deg med en revmatolog.

Behandling

Å være aktiv og trene regelmessig er gode måter å lindre symptomene. Opprettholde et sunt kosthold med mye fiber kan bidra til å balansere østrogennivå. Over-the-counter smertestillende midler kan være nyttig for lindring av mindre smerte.

Advarsel

For mye østrogen for en som ikke trenger det kan føre til mange bivirkninger - noen mild, litt mer alvorlig. En blodprøve er den eneste måten å vite om østrogennivået er ute av balanse.

Tegn og symptomer på Østrogen Spikes under perimenopause

Tegn og symptomer på Østrogen Spikes under perimenopause


Hvis du er i perimenopause, scenen som leder opp til full overgangsalder, østrogennivå floke seg til tider. Dette er typisk. Dine kjønnshormoner, østrogen og progesteron, samt testosteron, kan svinge vilt som du hodet ned den siste strekningen mot overgangsalder. Når østrogen pigger under perimenopause, kan du oppleve en rekke symptomer, hvorav noen kan være ubehagelig.

Ømme bryster

Ett av tegnene på at østrogennivået er for høyt er øm, sår og hovne bryster. Du husker kanskje denne følelsen fra puberteten eller de første månedene av svangerskapet. Høye nivåer av østrogen gjøre brystvev vokse. Høye nivåer av progesteron kan gjøre deg beholde væske, øker størrelsen på brystene dine. Østrogen pigger er ansvarlig for den ømme bryster og livmor fibroid vekst, ifølge Marcie Richardson, MD, direktør for Harvard Vanguard Menopause Konsultasjon Tjenesten samt redaktør av Blinker, den nordamerikanske Menopause Association månedlige nyhetsbrev. Ømme bryster er ofte syklisk og er et resultat av hormonelle endringene som skjer rett før en womanâ € ™ s menstruasjon, under graviditet og under perimenopause, ifølge 34-menopause-symptoms.com. Dine bryster vil bli sår, øm og hoven, og du kan oppleve tunge, kjedelige og verkende følelser i brystene, samt ubehag når du flytter og smerte mens du sover.

Irregulære eller Unormale Perioder

Når du er i perimenopause du kanskje ikke har eggløsning regelmessig. Når du dona € ™ t ovulate, dona du € ™ t produserer progesteron. Når progesteron ISNA € ™ t produsert, er østrogen uten motstand. For mye østrogen kan føre til oppbygging av livmorslimhinnen, noe som resulterer i uregelmessig menstruasjon eller tyngre enn normale perioder samt lettere perioder og brystsmerter og ømhet. Det er forskjellig for hver kvinne.

Fibrocystic bryster

Mange kvinner i perimenopausal aldersgruppe utvikle fibrocystic bryster, som kan være smertefullt, men generelt aren € ™ t noe å bekymre seg for. Den avdøde Dr. John Lee, som er kjent for sin studie av østrogen dominans og progesteron, bemerket at fibrocystic bryster er en indikator på østrogen overbelastning eller for mye østrogen i forhold til progesteron. Lee anbefales å bruke naturlig progesteron for å rydde opp i cyster og lindre ubehag som du kan oppleve.

Andre symptomer på østrogen dominans

Østrogen er et viktig hormon, men når en kvinne har for mye det påvirker hennes kropp og hjerne. Toppene i østrogen kan gi irritabilitet, hetetokter, nattesvette, søvnløshet, sinne, mental fogginess, vektøkning og hukommelsestap. Andre symptomer på østrogendominans eller spiking østrogen inkluderer ustabilt blodsukker, oppblåsthet, hårtap, langsom metabolisme, hypoglykemi, PMS og sinkmangel, ifølge Christiannet.com.

Menopause og oppblåsthet

Oppblåsthet kan være forårsaket av høye nivåer av hormonet østrogen, som kan oppstå under peri-menopause, som er den fase som fører opp til overgangsalderen. Når høye østrogennivået forekomme, dette kalles østrogen dominans eller overbelastning. Symptomene på dette er mange, inkludert såre bryster, premenstruelt syndrom, irritabilitet og, dessverre, oppblåsthet. Progesteron, den andre kvinnelige hormonet, kan også forårsake vannretensjon, som kan gjøre deg bloat. Uforutsigbare hormon svingninger under peri-menopause kan være den skyldige bak din oppblåsthet, som vanligvis løser seg selv når du begynner menstruasjonen. Men når du er fullt i overgangsalder og kan ikke lenger stole på truasjonen begynner å lindre oppblåsthet, det er andre måter du kan ta for å prøve og unngå dette problemet.

Årsaker

Oppblåsthet kan også være forårsaket av angst, stress og dårlig ernæring, ifølge Menopauseinsight.com. Hvis en kvinne gjennomgår hormonbehandling erstatning (HRT) også dette kan forårsake oppblåsthet, som er ubehagelig og med smertefull.

Kosthold og hormoner

Oppblåsthet er en vanlig klage blant kvinner i overgangsalderen. Noen leger tror det er på grunn av minkende hormon produksjon, mens andre mener at oppblåsthet er et resultat av en endring i kostholdet. Mange kvinner i overgangsalderen begynner å spise mer frukt og grønnsaker i et forsøk på å få bedre ernæring, noe som er bra, men dette kan forverre oppblåsthet og gass. Postmenopausale kvinner er oppmuntret av det nordamerikanske Menopause Society å spise mye grønnsaker, soya proteiner, hele korn og melkeprodukter fordi de er næringsrik, men de er også gassproduserende.

Bile

Menopause-symptoms.com bemerker at galleproduksjonen avtar når østrogennivået synker. Bile hjelpemidler vår fordøyelse og tjener til å smøre tarmen. Når vi ikke har nok galle, kan våre avføring få tørr og hard og kan ikke passere gjennom vårt system så raskt som de normalt ville. Du kan ende opp med forstoppelse som et resultat og oppsvulmet.

Østrogen Kilder

Kroppen vil søke etter nye kilder til østrogen når østrogennivået synker under peri-menopause. Østrogen kan bli funnet i fettcellene slik at kroppen konverterer kalorier til fett i et forsøk på å gjøre mer østrogen. Når dette skjer, kan resultatet bli østrogen over-korreksjon. Oppblåsthet vil oppstå og insulinresistens kan også føre til, ifølge Bodylogic.com.

Androgener

Kvinner klager over vektøkning i overgangsalderen. Dette er forårsaket av androgener, som er mannlige hormoner. Når en menopausal kvinne gevinster vekt, vil det trolig være i hennes underliv. Dette gjør følelsen av oppblåsthet enda verre.

Laktoseintolerante

Ettersom vi blir eldre, vil vi trolig bli laktoseintolerante. Oppblåsthet, kramper, kan gass, diaré og kvalme oppstår innen kort tid etter inntak av melkeprodukter.

Betraktninger og tilnærminger

Alle har gass, selv om noen har det verre enn andre. Kroppene våre trenger ikke absorbere og fordøye noen stivelse, fiber og sukker, som er karbohydrater. Disse problematiske karbohydrater, som også kalles polysakkarider, inkluderer stachyose og raffinose. Ufordøyd sukker fører til gass, oppblåsthet og flatulens, ifølge Menopauserx.com. På den annen side, proteiner og fett ikke forårsake mye gass. Men hvis du er konstant oppblåsthet, diskutere dette med legen din. Dette kan være et tegn på kolitt, magesår, sure oppstøt, Crohns sykdom eller kreft.

Mange kvinner har blitt behandlet sine oppblåsthet problemer ved hjelp av urter. Ifølge Herbalshopper.com, naturlige urter som er spesielt effektiv når det gjelder å eliminere bloat inkluderer oregano, kardemomme, fennikel og peppermynte. Peppermynte, i særdeleshet, beroliger tarmen, og du vil være i stand til å passere gass, som vil få deg til å føle deg bedre. Fennikel hjelper også utgivelsen fanget gass og forbedrer fordøyelsen. Pancreatic enzymer, som du kan få i et supplement, gi lindring fra oppblåsthet og en urolig mage og også hjelpe på fordøyelsen. Snakk med en kvalifisert herbalist, så vel som med din lege, og finne en løsning som fungerer godt for deg.

Hva er symptomene på høyt østrogen i menn?

Høy østrogen hos menn vanligvis forårsaker en rekke uønskede symptomer, alt fra prostataproblemer til en lav sexlyst. Hvis du opplever noen av disse symptomene, bør du kontakte lege.

Prostata Problemer

Ifølge Dr. John R. Lee, kan MD østrogen dominans hos menn fører til prostata problemer som prostata hypertrofi og til og med kreft.

Gynecomastia

Gynecomastia er utvidelsen av mannlig brystkreft vev. Ifølge Mayo Clinic, minst 25% av menn utvikler gynecomastia mellom 50 og 80.

Mood

Ifølge Rocky Mountain Analytisk, et akkreditert medisinsk laboratorium, mange menn lider av humørsvingninger som depresjon, apati, irritabilitet og aggresjon på grunn av en hormonell ubalanse.

Vektøkning

Vektøkning i forhold til høy østrogen hos menn er en ond sirkel. Vektøkning kan ofte føre til høyere nivåer av østrogen hos menn og omvendt høyere nivåer av østrogen kan føre til en økning i vekt.

Lav Sex Drive & Impotency

Med undertrykkelse av testosteron i den mannlige kroppen fra for mye produksjon av østrogen, kan menn oppleve en lav sexlyst og manglende evne til å opprettholde en ereksjon.

Betraktninger

Spør legen din om muligheten for en hormonell ubalanse. Noen ganger symptomene heller enn årsaken kan bli hovedfokus for en behandlingsplan.