Digidexo.com

spinal stenose trening

Spinal stenose Symptomer og muskelsmerter

Symptomene på spinal stenose utvikles langsomt over tid og kan komme og gå. Visse aktiviteter og posisjoner kan føre til en økning av spinal stenose symptomer, samt muskelsmerter.

Identifikasjon

I løpet av aldringsprosessen, kan ryggraden utarte. Dette kan føre til spinal stenose, noe som betyr at nervene i ryggraden blir komprimert. Dette kan føre til smerter i bena, korsryggen, nakke og armer. Rundt 400.000 amerikanere lider av ryggsmerter som følge av spinal stenose.

Symptomer

Symptomene på spinal stenose kan utvikle seg sakte i løpet av mange år. Den gjennomsnittlige pasienten utvikler denne tilstanden etter fylte 50. De vanligste symptomene er smerter (isjias), smerter mens du går, og kribling eller svakhet i korsryggen som stråler ned i baken og beina. Cervical stenose kan føre til smerter og svakhet i nakke og utstråle inn i armene.

Diagnose

Cervical og lumbar spinal stenose er oftest diagnostisert med en MR eller CT scan med myleogram (med x-ray fargestoff). I tillegg til disse testene, vil en fysisk undersøkelse avslører noen muskelunderskudd eller svakhet som er til stede.

Behandling

Spinal stenose kan vanligvis styres uten kirurgiske inngrep. De tre vanligste formene for ikke-kirurgisk behandling er trening, epidural injeksjoner, og modifisering av aktiviteter og aktivitetsnivå. Anti-inflammatoriske medisiner kan også være nyttig for å redusere smerter og betennelser assosiert med spinal stenose.

Betraktninger

Når en pasient ikke lenger kan gå eller ta vare på seg selv, kan legen anbefale operasjon for spinal stenose. Disse er vanligvis er eldre pasienter, og operasjonen er utført for å øke pasientens toleranse aktivitet. Dette vil gjøre det mulig for pasienten å utføre normale daglige gjøremål med mindre smerter.

Spinal stenose rettsmidler

Spinal stenose er en lidelse som påvirker de øvre og nedre regioner av ryggraden. Ryggraden smalner i disse områdene, legger press på ryggmargen og omkringliggende nerver. Spinal stenose er vanligvis forårsaket av slitasjegikt og kan forårsake smerte eller tap av følelse i ekstremiteter.

Ikke-kirurgisk behandling

Komprimert nerver fra spinal stenose årsaken beinet kramper og smerter i rygg, hofter, nakke og skuldre. Alvorlige tilfeller kan føre til tap av blære eller tarm funksjon og tap av balanse. Behandlingen avhenger av alvoret av spinal stenose. Arbeid med en fysioterapeut for å utvikle et treningsprogram som styrker ryggmuskulaturen. Sterke muskler støtter ryggmargen og bringe stabilitet. Ta over-the-counter medisiner som Advil eller Motrin å redusere betennelse og smerte. Reduser aerobic aktivitet og gradvis legge øvelsen tilbake inn i rutinen. Turgåing er en god kardiovaskulær trening for folk som lider av spinal stenose, fordi det er lav effekt og ikke så hardt på ryggraden. Bære en ryggvarmer for ekstra støtte for ryggraden. Kortikosteroid injeksjoner i det berørte området av ryggraden redusere betennelse og smerte raskt. Steroid injeksjoner er begrenset på grunn av deres alvorlige bivirkninger.

Kirurgisk behandling

Alvorlig spinal stenose trenger kirurgisk behandling for å gi lindring av symptomer. En laminotomy innebærer å fjerne deler av lamina, som er den bakre delen av benet på ryggsøylen. Fjerning skaper rom for komprimerte nervene og gjør at kirurgen å fjerne bein spurs eller ødelagte plater. En decom laminectomy fjerner hele lamina fra ryggmargen.
Fusion kirurgi er utført separat eller med en laminotomy. To eller flere ryggvirvler er smeltet sammen med stenger, plater og skruer. Fusion skaper stabilitet i ryggraden.
Recovery kan ta uker eller måneder etter ryggoperasjon. Følg legens instruksjoner om hvor tidlig å starte fysioterapi. Tilbake kirurgi ikke kurere spinal stenose, og symptomene kan komme tilbake.

Hjem Behandlinger

Trene regelmessig for å holde tilbake og magemusklene sterk. Bruk en pute eller et sammenrullet håndkle til å støtte korsryggen delen av ryggen når du sitter. Sove på en fast madrass å støtte ryggen. Opprettholde en sunn vekt, fordi det å være overvektig setter ekstra belastning på ledd og ryggraden.

Øvelse for Cervical Spinal stenose

Cervical spinal stenose kan være smertefullt og noen ganger krever kirurgi. Men kan sikkert styrke og tøyningsøvelser redusere symptomer på livmorhals spinal stenose. Arbeid med legen din eller fysioterapeut for å komme opp med en passende treningsprogram for deg.

Hals Strekker

Noen gode nakke strekninger inkluderer vippe nakken sideveis og bakover. Bøy hodet ned mot brystet og hold i tre til fem sekunder. Løft haken tilbake til nivå og vippe hodet til høyre. Hold i tre til fem sekunder. Vipp mot venstre og hold også. Gjør ti reps på hver strekning.

Noen bare skulderruller vil også være bra for spinal stenose. Løft armene til skulderhøyde og gjøre små skulderruller - ti ganger frem og deretter ti ganger bakover. Du kan deretter gjøre ti mellomstore sirkler i hver retning. Hvile i mellom om armene blir lei.

Kjerne Øvelser

Sammen med øvelser for nakken din, er sentrale oppgaver anbefales for de med spinal stenose. En sterk kjerne vil stabilisere ryggraden og støtter din holdning.

Motsatt arm og ben Hever - Ligg ned på en komfortabel matte. Du kan legge på en pute hvis du vil. Når armene forover på gulvet. Løft høyre arm og venstre ben sammen. Du trenger bare å heve dem et par inches av gulvet. Hold deg opp i tre til fem sekunder. Senk arm og ben. Nå løfter motsatt arm og ben. Gjør ti repetisjoner per side.

Cobras - Ligg ned med armene langs siden. Trekk skuldrene tilbake og rotere håndflatene opp. Klem ab og setemuskler. Løft overkroppen opp fra gulvet og hold den opp i tre til fem sekunder. Tilbake til gulvet. Gjør ti reps.

Aerobic Exercise

Spinal stenose lider ofte beskjed om å gjøre aerobic trening. Turgåing, fotturer, sykling og svømming er alle former for trening ofte anbefalt. Trening bør ikke være smertefullt. Ikke gjør noe som vil føre til smertefull innvirkning på halsen din og stoppe en øvelse hvis det gjør vondt.

Nonsurgical Behandling for Lumbar Spinal stenose

Lumbar spinal stenose oppstår når passasjen som bærer nerver i den nedre del av ryggmargen blir smal. Det er ikke-kirurgiske behandlinger som kan hjelpe lindre symptomer og bedre funksjon, men de har ikke kurere spinal stenose.

NSAIDs

NSAID (for eksempel naproksen og ibuprofen) er anti-inflammatoriske legemidler som kan gi smertelindring i en viss grad. Vær imidlertid oppmerksom på at langvarig bruk av NSAIDs kan forårsake sår i magen.

Steroider

Resept steroider, slik som kortison, blir injisert direkte inn i spinalvæske for å redusere betennelse og smerte. På grunn av deres bivirkninger, men ikke bruker steroider mer enn tre ganger i året.

Analgetika

Analgetika (som paracetamol) er smertestillende medikamenter som ikke reduserer betennelse. Overdreven bruk av smertestillende midler kan føre til skade på nyrene og leveren, så les medisiner etiketten nøye, spesielt hvis du drikker tre eller flere alkoholholdige drikker i døgnet.

Fysioterapi

Fysioterapi og trening bidrar til å forbedre styrken i musklene i ryggen. Sterke ryggmuskler gi bedre støtte til ryggraden, og vil forbedre fleksibiliteten.

Alternative behandlinger

Noen mennesker hevder å ha nytte av akupunktur og kiropraktikk manipulasjon. Det ingen vitenskapelige bevis for at akupunktur har langsiktige fordeler, og det er en sjanse for at kiropraktisk behandling kan faktisk forverre tilstanden. Rådfør deg med lege før du begynner noen alternative behandlinger.

Cervical Spinal stenose Treatment

Cervical Spinal stenose Treatment


Stenose er den medisinske termen for innsnevring av spinalkanalen, og kan oppstå når som helst langs ryggsøylen. Den mest vanlige form for denne tilstanden opptrer i lumbar (lavere) regionen av ryggraden, men er også funnet i livmorhalsen (halsen) region i tillegg. Forstå hva stenose er, hva den gjør og hvordan du kan finne behandling er avgjørende for opprettholdt mobilitet, styrke og livskvalitet.

Identifikasjon

Cervical spinal stenose er en innsnevring av spinalkanalen, noe som fører til nerver som kjører sin lengde for å bli komprimert, trangt eller klemt, noe som resulterer i en rekke symptomer, inlcuding nummenhet, smerter og svært begrenset bevegelighet.

Symptomer

Noen av de viktigste symptomene på livmorhals spinal stenose er ikke forårsaket av selve innsnevring av spinalkanalen, men av betennelse eller hevelse av nerver i det berørte området, noe som kan føre til svakhet, nummenhet og smerter i skuldre, armer og ben . I noen tilfeller kan personer som lider av cervical spinal stenose ofte vise klønete håndbevegelser og noen problemer med balansen. Smerte kan enten beskrives som kjedelig og bankende eller skarpe stikk.

Diagnostisering av livmorhals Spinalstenose

Diagnostisering av cervical spinal stenose kan oppnås gjennom en rekke metoder. Blant de mest populære er gjennom røntgen, MR (magnetisk resonans imaging) og en CAT (datastyrt aksial tomografi). En lege vil også undersøke pasienten, stille spørsmål om medisinsk historie og kan utføre et bein scan også.

Behandlinger

Kirurgisk behandling av cervikal spinal stenose kan omfatte laminotomy, hvor små deler av lamina (innvendig parti av toppen av ryggvirvler er "barbert" eller fjernes for å tillate mer plass innenfor ryggraden) eller et foraminotomy, hvor den nedre utgang i ryggvirvlene er fjernet for å tillate mer plass for nerver. En annen vanlig kirurgisk behandling for livmorhals spinal stenose kalles en cervical corpectomy, der deler eller plater av ryggvirvlene er fjernet for å gi mer plass for nervene.
Kirurgiske behandlinger kan omfatte ikke-steroid medisiner (NSAIDs) for å bidra til å redusere betennelse, fysioterapi og trening for å bidra til å styrke stabiliseringsmusklene i ryggen. Økende fleksibilitet tilbyr ofte lindring fra dem som lider av smerte eller begrenset mobilitet forårsaket av tilstanden. Analgetika som Tylenol ofte hjelpe med smertebehandling, og noen studier har vist at personer som tar kosttilskudd som chondroitin og glukosamin erfaring noen lettelse også.
Turgåing er ansett for å være en av de beste tingene for behandling av cervical spinal stenose, som ikke bare bidrar til å styrke ryggmusklene, men fordi posisjonen holder ryggen i en bøyd stilling.

Årsaker

I de fleste tilfeller, er alle typer spinal stenose forårsaket av generell slitasje i ryggraden som vi blir eldre. Leddbånd som holder knoklene sammen, plater som pute ryggvirvlene av ryggraden, og fasett leddene generelt begynner å svekkes som aldring oppstår. I mange tilfeller, og ifølge Mayo Clinic, den viktigste årsaken til spinal stenose er leddgikt og slitasjegikt, men andre årsaker inkluderer svulster, herniated plater og skader i ryggraden.

Forebygging / løsning

Mens vi ikke kan forebygge aldring, er det noen ting vi kan gjøre for å beskytte ryggen som vi blir eldre. Regelmessig mosjon er viktig, som er å bruke riktig kroppen ergonomi når løfte tunge gjenstander. Opprettholde en sunn vekt er også anbefalt, for å bidra til å redusere ekstra press på ryggraden og hindre kompresjon av spinal nerver.

Spinal stenose: Ergoterapi Anbefalinger

Spinal stenose oppstår når spinalkanalen, som inneholder ryggmargen som ligger i midten av ryggraden, forårsaker smalner trykk for å bli plassert på en eller flere av spinalnerver eller ledningen. Denne tilstanden oppstår vanligvis i korsryggen (korsryggen) regionen og kan være forårsaket av leddgikt, herniated disk, fysiske skader, spinal defekt, svulster eller aldring. Behandling kan inkludere fysisk og / eller ergoterapi, epidural eller spinal nerve blokk injeksjoner eller kirurgi.

Symptomer

Symptomer på spinal stenose inkludere nummenhet i nedre ekstremiteter; halter; kramper; smerter i nedre rygg, rumpe og ben; nedsatt gangart; sciatic nerve smerte; og følelse av tyngde. Symptomene vanligvis vil forverres når du går eller står for lengre perioder av gangen. De kan ha en tendens til å minske eller forsvinner når du lener deg fremover eller i sittende stilling. Individer som viser de tidlige symptomene på spinal stenose kan bli oppmuntret til å innskrenke sin fysiske aktivitet eller foreskrevet milde smertestillende, eller leddgikt eller anti-inflammatoriske medisiner. Dessverre, vil spinal stenose forverres med tiden.

Ergoterapi

Svært ofte, vil den medisinsk faglig anbefaler at en person diagnostisert med spinal stenose delta i ergoterapi for å øke funksjonell uavhengighet i dagliglivets aktiviteter. Ergoterapi hjelper pasienter som har problemer med å gjøre daglige oppgaver lære ferdigheter for bading, dressing, matlaging, spising eller kjøring mens fremme følelsesmessig velvære, uavhengighet og en forbedret livskvalitet. Ofte kombinert med fysioterapi, kan programmene være strukturert, målrettet og tilpasset for å møte den enkeltes behov.

Terapeut Evaluering

En ergoterapeut vil utføre en innledende vurdering for å fastslå pasientens generelle helse, tidligere medisinsk historie, baseline ferdighetsnivå, styrker, begrensninger og grad av egenaktivitet. Fysiske begrensninger som skal vurderes omfatte nedsatt balanse, smerter, miljømessige barrierer (både i hjemmet og arbeidsstedet), likevekts faktorer og svekket underekstremitetene styrke. Terapeuten kan inkludere terapeutiske aktiviteter, trening, simulerte arbeidsoppgaver og utstyr utviklet for å hjelpe pasienten med hans / hennes fysiske mobilitet for eksempel en dusj stol, sklisikker matte, stokk, rullator, skohorn eller grip barer.

Anbefalinger / Forslag

Etter at terapeuten har avsluttet sine vurderinger, anbefalinger og forslag vil bli gjort for å hjelpe og utdanne den enkelte leve med spinal stenose. Øvelser og aktiviteter vil bli foreslått for å bedre pasientens styrke og utholdenhet. Modifikasjoner og endringer vil bli gjort til hjemmet og arbeidsmiljø for å bedre sikkerhet og effektivitet faktorer. Enkeltpersoner vil også være utdannet på å tilpasse aktiviteter i dagliglivet, inkludert matlaging, shopping, rengjøring og hjemmeledelse.

Hva er de ødeleggende Symptomer på Spinal stenose?

Hva er de ødeleggende Symptomer på Spinal stenose?


Spinal stenose oppstår når spinalkanalen blir smalere. Denne innsnevring kan føre til nerverøtter eller ryggmargen for å bli klemt. Spinal stenose kan oppstå enten i nedre rygg eller nakke. Når nervene blir komprimert, kan alvorlige symptomer oppstår som kan føre til komplikasjoner som et tap av følelse i bena eller føttene. Spinal stenose er mest vanlig hos personer over 50 og kan være assosiert med artrose relaterte bein ødeleggelse.

Stivhet og nummenhet

De vanligste symptomene på spinal stenose er stivhet i leddene og nummenhet i nakke, skuldre og ekstremiteter (for eksempel armer og ben). Du kan ha vanskeligheter med å gå eller opprettholde balansen. Du kan selv snubler over dine egne føtter eller finner ut at du trenger å holde på noe for å opprettholde din holdning.

Inkontinens

Som nerver eller ryggmargen blir komprimert over tid, kan symptomene føre til et tap av tarm eller blære-kontroll. Denne tilstanden kan bli alvorlig som du kan enten oppleve et tap av blæren med mindre lekkasjer eller jord selv helt av. Du kan føle trang til å bruke toalettet, men på grunn av de kløp nerver, kan du være i stand til å kontrollere disse oppfordrer til du kommer til fasiliteter.

Cauda Equina syndrom

I alvorlige tilfeller av spinal stenose, kan cauda equina syndrom oppstår. Cauda equina syndrom er en tilstand som oppstår når \ spinalkanalen blir så komprimert at smerter i ett eller begge ben oppstår. Du kan også oppleve smerter i baken, nummenhet i genital regionen, muskelsvakhet og skarp, stikkende og konstante smerter.

Andre effekter

Du kan til tider oppleve en prikking eller svakhet i baken. Spinal stenose i nakken, hvis det blir alvorlig, kan føre til massiv kropp svakhet eller lammelse hvis venstre ubehandlet. Isjias (etappe prikking eller smerter, svakhet eller smerter i ryggen) kan også forekomme. Klaudikasjon, som refererer til benet kramper som ikke kan lindres, er en annen mulig effekt.

Behandling

Det er viktig å holde seg aktiv for å hindre kroppen din fra å bli stiv eller fra å miste muskelkontroll. Bøye leddene eller går - selv mens bøyd over en walker - kan bidra til å holde musklene løs. Riding en stillestående sykkel kan bidra til å redusere risikoen for spinal stenose symptomer. Snakk med en lege for å finne ut om du bruker anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen kan hjelpe lindre symptomene.

Kirurgi

I alvorlige tilfeller, slik som claudicatio, kan kirurgi være nødvendig. Dekompresjon kirurgi kan bidra til å lindre symptomene på spinal stenose betydelig. Det er viktig å snakke med en lege for å diskutere smertebehandling, rehabilitering eller kirurgi alternativer for å håndtere symptomer assosiert med spinal stenose.

Spinal stenose hos barn

Spinal stenose er innsnevring av den sentrale spinalkanalen. Det er relativt sjelden hos barn, selv om det av og til dukker opp i ungdom. Oftest denne tilstanden er funnet blant eldre individer, særlig i senere år som degenerativ ryggsykdom blir en vanlig sykdom. Barn og unge med denne tilstanden er ofte diagnostisert gjennom bruk av MR eller myelogram studier. Ofte denne tilstanden er savnet hos barn fordi det er relativt sjeldent i denne alderen.

Årsaker

Ifølge Providence Sacred Heart medisinske senter og barnesykehus, den primære årsaken til spinal stenose hos barn er herding av skivene som fungerer som støtdempere mellom vertebra langs ryggraden. Vanligvis skjer dette som en person aldre, men hos barn, kan det være på grunn av den tidlige utviklingen av leddgikt. Stenose vises når innsnevring av spinalkanalen når omtrent 30 prosent.

Hvem får det

Vanligvis er spinal stenose betraktet som en tilstand som oppstår hos eldre eller eldre individer. Det er sjelden hos barn, men av og til dukker opp i ungdom. Providence Sacred Heart medisinske senter og Children Hospital antyder at å opprettholde en sunn vekt og gode nivåer av fysisk aktivitet kan bidra til å unngå spinal stenose uansett hva en persons alder. Satsene for forekomsten er ca fem i hver 10.000 individer.

Symptomer

Det vanligste symptomet på spinal stenose hos barn er smerte. Ifølge Providence Sacred Heart medisinske senter og barnesykehus, er graden av smerte stor grad avhengig av hvor langs ryggsøylen stenose oppstår. Smerte kan stråle ned armer og ben og muskelsvakhet er ikke uvanlig. I mange tilfeller kan barn klager over å føle smerte som stråler fra ryggen og ut til sine lemmer.

Diagnose

Det er flere måter som spinal stenose hos barn er diagnostisert. Providence Sacred Heart medisinske senter og Children Hospital viser at vanligvis leger ta en grundig fysisk eksamen og røntgenbilder. En MR eller CT scan kan også bestilles hvis x-ray viser at det er redusert plass mellom ryggvirvlene, noe som sterkt antyder spinal stenose. En myelogram test kan også bli utført i hvilke et fargestoff oppløsningen blir injisert og følges gjennom ryggmargen.

Behandling

Den mest konservative behandling for å løse spinal stenose smerter hos barn er forskrivning av antiinflammatoriske legemidler, ifølge Providence Sacred Heart medisinske senter og barnesykehus. Andre behandlinger kan omfatte fysioterapi og modifikasjoner til fysiske aktiviteter for å imøtekomme for smerte for bestemte typer bevegelser. I ekstreme tilfeller av spinal stenose hos barn, kan kirurgi være anbefalt å åpne plass i ryggsøylen å imøtekomme ryggmargen og redusere trykket. Imidlertid er kirurgi anses å være en siste utvei behandlingsmulighet.

Spinal stenose Pain Relief

Spinal stenose er et medisinsk problem der ryggmargen smalner. Denne innsnevring fører til at nerver å klype, noe som fører til smerte og / eller redusert evne til å engasjere seg i fysisk aktivitet. Spinal stenose har en rekke forskjellige årsaker, inkludert artritt og degenerativt plate sykdom. Alder kan også være en faktor, som det store flertallet av pasienter med diagnosen spinal stenose er 60 år eller eldre.

Symptomer

Det finnes en rekke forskjellige symptomer assosiert med spinal stenose. De viktigste områdene av smerte er i nedre rygg og rumpe, som kan oppleve en vedvarende kjedelig eller skarp smerte. Pasienter kan også oppleve utstrålende smerter i lår, ben og nedre ekstremiteter. Vanligvis blir smertene verre når du står eller flyttes, og minsker når du setter deg ned.

Pain Killers

Vanligvis, NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som Tylenol som selges over disk) er ikke effektiv på å lindre smerten forbundet med spinal stenose. Analgetika og / eller epidural steroidinjeksjoner kan anbefales for å lindre smerter, spesielt når fysioterapi er foreskrevet behandling for spinal stenose.

Fysioterapi

Kirurgiske metoder for smertelindring er utformet både for å lindre smerten forbundet med spinal stenose og bidra til å kurere spinal stenose seg selv hvis det er mulig. Disse kirurgiske metoder omfatter bruk av støtte enheter (som rygg tannregulering), fysioterapi regimer og perioder med hvile og begrenset bevegelse.

Kirurgi

Kirurgi kan anbefales å behandle spinal stenose dersom andre behandlinger mislykkes, og hvis smertene er alvorlig nok til å forstyrre daglige aktiviteter og livskvalitet. Det finnes fire forskjellige typer kirurgi som utføres for å behandle spinal stenose (foraminotomy, laminotomy, laminektomi og rygg fusion), hver designet for å stabilisere ryggraden og / eller avlaste presset på de klemte nerver som forårsaker smertene.

Alternative løsninger

Mange pasienter slå til alternative behandlingsformer for å lindre smerten forbundet med spinal stenose, enten fordi tradisjonell medikamentell behandling svikter eller fordi de ønsker å unngå operasjon. Det er tre store alternative former for lettelse: svensk massasje, akupunktur og kiropraktikk justering. Svensk massasje innebærer dype vev massasje for å lindre smerte. Akupunktur steder press på trykkpunkter for å lindre smerte. Til slutt forsøker kiropraktisk justering for å lindre smerten ved omstilling ryggraden.

Spinal stenose Symptomer for pasienter

Spinal stenose er en tilstand der ryggmargen smalner (stenose betyr innsnevring). Stenose kan oppstå i ethvert område av ryggen eller flere områder samtidig. Symptomer på denne tilstanden kan variere fra milde og enkelt kontrolleres med smertestillende medikamenter til mer alvorlige tilfeller som krever kirurgi, ifølge det medisinske teamet ved Mayo Clinic (se Ressurser). Hvis du vil vise en eller flere av symptomene på spinal stenose, gjøre en avtale med legen din for å få det sjekket ut.

Leg Cramps

Et område av stenose kan forårsake klem nerver, som igjen bidrar til smerter og kramper. Ubehaget i bena er vanligvis verre når du går eller står.

Utstrålende smerter

Smerter som stråler i hele ryggen og hoftene eller rundt skuldrene og nakken er i samsvar med spinal stenose. Plasseringen av smerte, avhenger av området hvor man har en innsnevring av ryggraden.

Nummenhet

Nummenhet, prikking og til og med en brennende følelse kan alle være symptomer oppleves av spinal stenose pasienter.

Balanse Vanskeligheter

Stenose og press på ryggvirvler i nakken kan påvirke din følelse av balanse. Tripping, følelsen off-center og fallende i tillegg til smertene dine kan alle være symptomer på stenose.

Inkontinens

Svært alvorlige tilfeller av spinal stenose kan komprimere nerver som kontrollerer blæren og tarmfunksjonen. Inkontinens kan noen ganger være blant de symptomene du opplever.

Spinal stenose Dekompresjon Vs. Fusion

Spinal stenose Dekompresjon Vs.  Fusion


Spinal stenose er en innsnevring av mellomrom i ryggsøylen som enten er medfødt eller ervervet. Stenose kan opprette immobilitet og nerve komprimering, til slutt fører til skade og tap av funksjon i ekstremitetene kontrollerte i at spinal området. Dekompresjon og fusjon er to metoder for behandling for mennesker som lider av stenose.

Behandling Definisjoner

Dekompresjon er en metode for behandling som trekker ryggraden tilbake til justering for å motvirke effekten av tyngdekraften. En fusjon er et kirurgisk inngrep som skaper kunstig stabilitet i leddet ved å fusjonere en eller flere ryggvirvler sammen.

Dekompresjon modaliteter

Over tid de inter-ryggvirvel plater kan komprimere skape press på ryggraden. Kiropraktikk manipulasjon, trekkraft og dekompresjon maskiner bidra slipper komprimering og gjeninnføre den plassen som trengs mellom hver ryggvirvler.

Fusion Surgery

For alvorlige tilfeller med ekstrem kompresjon på nervene og mangel på mobilitet, vil en kirurg ta ut platen og sikring ryggvirvlene sammen. De kan enten ben eller pode plassere en kunstig komponent i området for å hindre ytterligere kompresjon og degenerasjon.

Recovery

Det er ingen utvinning tid for dekompresjon og pasienter kan ha dekompresjonsprosedyrer gjentas over tid for å redusere stenose smerte. Spinal fusjoner krever flere dager i etterfulgt av to til tre måneder med utvinning tid, som krever mer enn seks måneder for å tillate fusjon til skikkelig binde til beinet sykehuset.

Risiko

Risikoen ved dekompresjon inkluderer forverring av tilstanden gjennom urettmessig manipulasjon eller la stenose å fortsette å degenerere over tid skape varig skade. Fusion kirurgi har mange farer inkludert nerveskade, feil healing, infeksjon og mulig død.

Spinal stenose behandlingstilbud

Ryggsmerter er et vanlig problem som utvikler seg med alderen. En årsak til aldersrelatert ryggsmerter er spinal stenose, som også kan forårsake smerter i andre områder av kroppen. Dette degenerativ tilstand har flere ulike behandlingstilbud, avhengig av alvorlighetsgraden av saken - kan milde tilfeller behandles med en tur til din lokale apotek, mens alvorlige tilfeller kan berettige komplisert ryggkirurgi.

Definisjon

Spinal stenose høres ut som en kompleks tilstand, men det er egentlig bare kompresjon av ryggraden som oppstår med alderen. Innsnevring av ryggraden er vanligvis forårsaket av en viss grad av slitasjegikt. Som ryggraden smalner, klyper det ned på ryggmargen og nervene som fører utover fra ryggmargen. Dette klemming fører til kramper, nummenhet og smerter i rygg, skuldre og lemmer. I alvorlige tilfeller kan spinal stenose forårsake urin og tarm inkontinens.

Narkotika

Medisinering kan brukes til å behandle spinal stenose relatert smerte. Vanlige over-the-counter behandlinger inkluderer ibuprofen, aspirin og paracetamol. Disse stoffene fungerer godt for mild smerte, men vil ikke lette sterke smerter, og tar for mange av dem kan føre til organskade. Epidural steroid injeksjoner i ryggmargen kan også lette betennelser, og er spesielt nyttig for smerter, selv om bivirkninger begrense bruken til et par behandlinger i året.

Fysisk

Fysioterapi - øvelser, massasje og varme og kuldebehandling - kan bidra til å lindre smerten av spinal stenose ved å styrke magemusklene, ta noen av stress av ryggraden og øke fleksibiliteten i ryggraden. Spinal stenose pasienter bør trene flere ganger i uken for å oppleve merkbare fordeler. En annen fysisk reaksjon på spinal stenose smerte er begrenset fysisk aktivitet og sengeleie, selv om streng sengeleie kan virke mot sin hensikt, som det stivner musklene.

Støtte Devices

For pasienter med svake magemusklene eller alvorlig spinal degenerasjon, kan et korsett eller annet korsryggstøtte enheten hjelpe med symptomene på spinal stenose. Disse enhetene kan ikke må brukes til enhver tid, men bare når aktiviteter utføres som involverer stress på baksiden. Kors eller korsryggstøtte enheter er ofte kombinert med lys sengeleie.

Kirurgi

I alvorlige tilfeller, er kirurgi et alternativ for håndtering av spinal stenose. Spinal fusjon forbinder to eller flere vertebra til hverandre, holde dem i å bevege seg og klemming nerver. Tråd, stenger, ben eller fra andre deler av kroppen kan bli anvendt for denne prosedyren. Under decom laminectomy blir lamina (bein som dekker spinalkanalen) fjernet. Dette gjør at nervene plass til å dekomprimere og gir også kirurger tilgang til andre fysiske problemer, for eksempel ødelagte plater og bein spurs. Imidlertid er decom laminectomy en svært komplisert operasjon, og det kan også føre til alvorlige bivirkninger. Laminektomi er lik decom laminektomi, men bare en del av arket er fjernet.

Hvordan behandle Lumbar Spinal stenose

Spinal stenose er definert som innsnevring av ryggraden. Når ryggraden begynner å begrense, det setter press på ryggmargen og nervene. Denne tilstanden fører til mye smerte sammen med kramper, nummenhet og noen ganger blære- og tarmproblemer. Ikke alle som har spinal innsnevring lider av de ovennevnte symptomene. Når du begynner å utvikle symptomer, de bare bli verre hvis ikke behandles.

Bruksanvisning

En øvelse. Opprettholde en sunn vekt vil bidra til å ta ekstra presset av ryggraden din, vil bidra til å lette symptomene og vil bremse progresjon av stenose. Det er viktig å være aktiv til å holde sykdommen fra å bli ødeleggende.

Fysioterapi. Å ha de riktige fysiske terapitimer vil føre til en reduksjon i smerte og vil gi opplæring, utdanning og støtte for pasienten.

Medisiner er foreskrevet for å lindre smerter og betennelser assosiert med spinal stenose.

Epidural injeksjoner. Kortison blir injisert i spinalvæsken over et på forhånd fastsatt tidsrom for midlertidig å lindre symptomer.

Surgery. Målet med ryggoperasjon er å avlaste presset på og styrke ryggmargen. Når du vurderer kirurgi, snakke med legen din om risiko og fordeler av operasjonen.

Spinal stenose Kirurgisk behandling

Spinal stenose Kirurgisk behandling


Spinal stenose er innsnevring av spinalkanalen som kan føre til press på ryggmargen og nervene. Denne tilstanden kan være degenerative, noe som betyr at det blir verre over tid, og kan forårsake en rekke smertefulle og ødeleggende symptomer som smerter i rygg, bein, hofter eller hals, tap av balanse og tap av tarm eller blære-kontroll. Det er mange årsaker til spinal stenose alt fra slitasjegikt til herniated plater til svulster. Kirurgisk behandling, bare ett alternativ tilgjengelig, er ikke en kur-all, men ikke streber etter å avlaste presset på ryggmargen for å lindre symptomene.

Decom laminectomy

En decom laminektomi er et kirurgisk inngrep for å fjerne lamina, to små bein som dekker spinalkanalen. Fjerne disse beina kan åpne opp spinalkanalen slik dekomprimering av nerver lindrende trykket og dermed smertene. Denne prosedyren kan utføres enten gjennom åpen kirurgi mening gjennom et snitt i ryggen eller gjennom laproscopic kirurgi som benytter flere små snitt til å sette inn kameraer og instrumenter til å utføre prosedyren.

Laminotomy

En laminotomy er et kirurgisk inngrep for å fjerne en del av arket, eller sporer av disse ben som dekker spinalkanalen som kan være stikker inn i kanalen, og å trykke på nervene. Denne prosedyren gir mer plass i spinalkanalen og tar presset ut av nerver og dermed redusere de ofte smertefulle symptomer.

Fusion

Fusion kirurgi innebærer fusing to eller flere vertebra sammen. Denne type kirurgi er nødvendig når mellomvirvelskive (soft gel-lignende pute mellom hver vertebra) enten tørker ut eller er skadet forårsaker vertebra (bein i ryggraden) for å gni sammen. Knoklene rubbing sammen kan skade bein videre, klem nerver og skape ustabilitet i ryggraden. Denne operasjonen vil lindre symptomene fra det skadede området, men fordi det parti av ryggraden ikke lenger kan bevege seg, områdene over og under sammensmeltingen har mer vekt på dem som gjør disse områder mer utsatt for skade.

Foraminotomy

En foraminotomy er en kirurgisk prosedyre som øker åpningen i ryggraden, hvor nerver drives fra ryggmargen. Denne åpningen kan bli innsnevret gjennom innholdet i en mellomvirvelskive lekker ut, bein spurs eller betennelse forårsaket av leddgikt.

Ikke-kirurgiske behandlinger

Det er mange ikke-kirurgiske behandlinger tilgjengelig for å lindre symptomene på spinal stenose. Fysioterapi kan styrke musklene rundt ryggraden som tilbyr stabilitet og fleksibilitet. Medisiner som steroider for å redusere betennelser og smertestillende for å behandle smerte kan tilby midlertidig lindring. Iført en ryggvarmer kan også gi lindring og hjelp til å styrke ryggraden.

Spinal stenose Treatment

Som mennesker alder, begynner kanalen i ryggraden for å begrense. Denne innsnevring kalles stenose. Spinal stenose er en smertefull tilstand som hovedsakelig rammer personer som er i 60-årene og 70-tallet, men kan oppstå i alle aldre. Skader i rygg og nakke kan også føre til spinal stenose. Innsnevring av spinalkanalen presser ned på nervene, forårsaker smerter i rygg, nakke, armer eller ben, avhengig av plasseringen av komprimering. Behandlingen spenner fra konservative til den mer aggressive, med mest aggressive alternativet å være spinal kirurgi.

Begrenset aktivitet

Hvile og begrenset aktivitet kombinert er en av de mest konservative behandlinger for spinal stenose, ifølge Spinalstenose Organization. Sengeleie alene anbefales ikke fordi musklene i ryggen kan bli for stiv fra mangel på bruk og kan faktisk gjøre utvinning perioden lengre.

Medisinering

Anti-inflammatoriske medisiner og smertestillende midler er brukt til å redusere smerte forårsaket av spinal stenose og for å redusere betennelse i ryggsøylen. Over-the-counter styrkene ibuprofen og paracetamol kan være tilstrekkelig for mindre alvorlige smerter, mens mer alvorlige tilfeller kan kreve mer kraftige stoffer. Kortikosteroider injisert rett inn i området stenose blir noen ganger brukt på en kortsiktig basis for å gi lindring fra invalidiserende smerter.

Fysioterapi

Manipulering av de berørte områdene, elektrisk stimulering, varme pakker og øvelser er alle behandlinger for spinal stenose som er mulig gjennom fysioterapi. Målet med fysioterapi er å lindre smerte, men også for å styrke musklene i ryggen som støtter ryggsøylen. Personer med stenose kan dra nytte av flere ukentlige terapitimer, og kan begynne å føle positive resultater innen et par uker. Fysioterapi er også brukt som et gjenopprettingsverktøy etter operasjonen, hvis det blir et behandlingsalternativ for spinal stenose.

Bracing

Bukseseler kalles lendestøttene eller korsetter kan også brukes til å behandle spinal stenose. Ved iført en spenne, er rygg- og magemusklene støttet, noe som kan avlaste kompresjon dersom flere områder av ryggraden er berørt med stenose. Avstiving hjelper eldre, mer bevegelseshemmede pasienter å forbli mobile nok til å delta i daglige aktiviteter så lenge som mulig.

Kirurgi

Når medisiner og øvelser klarer å gi positive resultater, kan kirurgi være nødvendig å reparere spinal stenose. Operasjonen er utført hovedsakelig når smerten av stenose forstyrrer en persons evne til å stå, gå og ellers gjelde mobil. Avhengig av årsaken til stenosis, er forskjellige kirurgiske prosedyrer brukes for å lindre kompresjon på nervene i rygg eller nakke. Prosedyrer som er rutinemessig utført for spinal stenose inkluderer laminectomy, laminotomy og rygg fusjon.

Hva er Recovery Time Fra Lumbar Spinal stenose?

Lumbar Spinal stenose

Spinal stenose er en irreversibel endring i ryggvirvlene, også kalt spinal bein i korsryggen eller lav rygg området. Disse endringene oppstår vanligvis gradvis. Symptomer på smerte og dysfunksjon kan være konstant eller intermitterende. Gjenopprettingstiden fra lumbal spinal stenose er avhengig av alvorlighetsgrad, symptomer og underliggende problemer.

Lumbal spinal stenose er en betingelse for innsnevring av spinalkanalen for lav rygg. Spinalkanalen er plassen i ryggvirvlene eller ryggvirvlene som rommer ryggmargen. Denne reduksjon av plassen kan resultere i kompresjon av ryggmargen og nervene. Lumbal spinal stenose er en vanlig biprodukt av aldring, men kan forekomme med en skade i korsryggen området og med visse tilstander som osteoporose, en tilstand av bein oppmykning ofte sett hos postmenopausale kvinner.

Symptomer på lumbal spinal stenose være avhengig av området av komprimering. Vanlige problemer er ryggsmerter. Ryggsmerter kan utstråle eller reise lengden av nerven, forårsaker symptomer i et annet område av kroppen, eller det kan oppleves med fysisk aktivitet. Nummenhet og kribling, og i alvorlige tilfeller kan en generell svakhet i benet eller tap av tarm og blære kontroll også forekomme.

Recovery Time fra Lumbar Spinal stenose

Restitusjonstid for lumbal spinal stenose varierer med alvorlighetsgrad. Siden strukturelle endringer i ryggvirvlene er irreversible, kan problemer med denne tilstanden være livslang. Nøkkelen til utvinning er forebygging av ytterligere spinale misdannelser og smertebehandling. Dette kan oppnås gjennom et treningsprogram og bruk av riktig kroppen mekanikk med fysisk aktivitet. Forverring av symptomene bør håndteres gjennom terapeutiske teknikker, inkludert fysioterapi, Smertebehandling spesialister, og i ekstreme tilfeller til steroidinjeksjoner redusere betennelse i området og kirurgiske prosedyrer for å reparere skaden.

Recovery Time fra Korsrygg Spinalstenose - Akutt fase

Siden lumbal spinal stenose oppstår vanligvis over tid, symptomene vanligvis en gradvis innsettende. Imidlertid kan en akutt anfall av lumbale spinal stenose symptomer oppstå med en betydelig økning i fysiske aktiviteter, inkludert langvarig stående eller går. Akutte symptomer har en hurtig innsettende og kan vare fra noen dager til noen uker. På denne tiden, bør betennelse eller hevelse problemstillinger tas opp med is, NSAIDs, eller ikke-steroide anti-inflammatoriske medikamenter, og hvile.

Recovery Time fra Korsrygg Spinalstenose - Kronisk fase

På grunn av innsnevring av spinalkanalen, smerte og symptomer kan bli kronisk, som betyr varer mer enn seks måneder. Problemer under den kroniske fasen kan være konstant eller intermitterende i naturen. Forvaltning av kroniske lumbale spinal stenose symptomer bør overvåkes og behandles av en kvalifisert medisinsk faglig som en smerte ledelse spesialist for å optimalisere smertelindring og maksimere funksjon.

Spinal stenose Symptomer

Spinal stenose Symptomer


Spinal stenose kan være forårsaket av aldring eller arve en degenerativ tilstand. Det forekommer hyppigst hos menn og kvinner over 50 år Spinal stenose er en innsnevring av spinalkanalen og hovedsakelig forekommer i øvre eller nedre del av ryggraden. I noen tilfeller er det ingen spinal stenose symptomer.

Cauda Equina syndrom

Cauda equina syndrom er en alvorlig og sjelden, form for spinal stenose. Det oppstår på grunn av kompresjon av cauda equina nerve. Spinal stenose symptomer kan inkludere tap av kontroll av tarm, blære, smerte, svakhet, eller tap av følelse i ett eller begge ben. Dette er en alvorlig tilstand, og en lege bør konsulteres så snart som mulig for behandling.

Nummenhet

Nerve press fra spinal stenose kan forårsake nummenhet i bena hvis korsryggen er berørt. Hvis øvre del av ryggen er berørt, kan nummenhet også være til stede i armer og hender.

Tilbake og Hip Pain

Hvis en herniated plate forårsaker spinal stenose symptomer, kan det være smerter som stråler fra hoften inn i korsryggen og nedover beinet eller påvirke begge beina. Smerte kan også starte i ryggen og utstråle gjennom baken og nedover ett eller begge ben. Dette kan være på grunn av kompresjon av isjias nerve.

Nakke og skulder smerter

Spinal stenose symptomer kan oppstå hvis de nerver i den øvre del av ryggraden blir komprimert. Smerte kan være konstant eller kommer og går. Smerten kan stråle inn i armen eller hånden på hver side, og hodepine kan også forekomme.

Tap av Balanse

Spinal stenose kan trykke for hardt på ryggmargen. Symptomene produsert på grunn av dette kan føre til tap av balanse, noe som kan føre til hyppige fall og eller vanskeligheter med å gå. Dette spinal stenose symptom kan føre noen mennesker til å tro de har blitt klønete. Se en lege dersom dette symptomet er til stede.

Andre symptomer

I bena eller armene kan det være en følelse av prikking eller en pins og nåler sensasjon. Noen mennesker kan oppleve Charley hester eller smertefulle leggkramper. Noen kan oppleve en følelse av vann rennende nedover beinet når spinal stenose er til stede. Sitte ned eller bøye korsryggen kan avlaste noen spinal stenose symptomer fordi det åpner opp plassen mellom ryggvirvlene lindre trykket på ryggmargen.

Hva er Lumbar Spinal stenose?

Spinal stenose oppstår når spinalkanalen smalner. Når dette innsnevring er i korsryggen er det lumbal spinal stenose. Det er en normal del av aldringsprosessen. Rundt 400.000 amerikanere har lumbal spinal stenose.

Symptomer

Symptomer inkluderer ryggsmerter, brennende smerte i baken og bena, nummenhet og prikking i rumpe og ben og ben svakhet. Pasienter kan ha mindre smerter når de sitte eller lene seg fremover.

De som rammes

Lumbal spinal stenose rammer hovedsakelig de over en alder av 60. Menn og kvinner er like påvirket av lumbal spinal stenose, men kvinner vanligvis krever mer behandling.

Medfødt Spinalstenose

De fleste tilfeller av lumbal spinal stenose er aldersrelatert, men en liten prosentandel av pasienter er født med ryggproblemer som fører til stenose. Medfødt spinal stenose er mer vanlig hos menn.

Degenerativ Spondylolistese

Degenerativ spondylolistese er en type lumbar spinal stenose der en ryggvirvel glir over en annen ryggvirvel. Det er forårsaket av slitasjegikt.

Degenerativ skoliose

Degenerativ skoliose er en annen type av lumbar spinal stenose i hvilket det er krumning av ryggraden. Det påvirker korsryggen og er vanlig blant de over 65.

Spinal stenose Prognose

Spinal stenose Prognose


Spinal stenose er en tilstand der visse områder av ryggraden smal. Det kan være en medfødt tilstand eller resultatet av en degenerativ tilstand, slik som osteoartritt. Det er mange alternativer for å bedre hverdagen til de som lider av spinal stenose, som en gang ble omtalt som "snikende lammelser," å gjøre prognosen optimistisk for mange.

Smerte

Noen pasienter aldri oppleve smerte fra spinal stenose, mens andre har nerve komprimering eller migrene. Ikke-steroide anti-inflammatoriske (NSAID) medisiner, for eksempel ibuprofen, og / eller steroidinjeksjoner kan redusere smerte.

Konservativ behandling

Konservative behandlinger bør alltid undersøkes for å håndtere smerte, opprettholde riktig spinal justering, og hindre kompresjon for å hindre ytterligere forverring eller problemer. Konservativ behandling inkluderer kiropraktisk behandling, massasje og fysioterapi.

Kirurgiske alternativer

For de som opplever alvorlig kompresjon på nervene på grunn av stenose, kan kirurgi være nødvendig å åpne nervekanaler. Venstre ubehandlet, kan nerveskader føre til lammelser.

Livsstil Justeringer

En aktiv livsstil med lav-impact aktiviteter, som å gå eller svømme, hjelper de med stenose opprettholde sin helse og trivsel. Noen finner hjelp av en spenne eller korsett kan bidra til å forhindre en økning i symptomer når du utfører mer anstrengende aktiviteter.

Kosttilskudd

Kosttilskudd, slik som chondroitin sulfate eller glukosamin, kan bremse degenerasjon og holde leddene sunnere med mer mobilitet. Snakk med legen din om disse kosttilskudd og effekten de kan ha på andre medisiner du tar.

Spinal stenose Relief

Spinal stenose Relief


Spinal stenose skjer når ryggraden smalner, legger press på ryggmargen eller nerver, ifølge Mayo Clinic. Det er en type av slitasjegikt. Som et resultat, kan du oppleve smerte, prikking eller nummenhet i nakke, rygg, skuldre eller armer. Symptomene avhenge av det sted hvor ryggraden smalner. Avhengig av alvorlighetsgraden av disse symptomene, har du flere alternativer for lettelse.

Medisinering

Analgetika som Tylenol gi smertelindring, men ikke redusere betennelse som kan oppstå i stenose. Å redusere betennelse, bør du vurdere å bruke ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAID) som over-the-counter ibuprofen eller acetylsalisylsyre. Reseptbelagte NSAIDS at du kan finne mer effektive er også tilgjengelig.

Chondroitin sulfate og glukosamin er over-the-counter kosttilskudd som har vist positive effekter på slitasjegikt, men ikke spesifikt på stenose, ifølge Mayo Clinic. Fordi de kan forstyrre andre medisiner, snakk med legen din før du starter disse kosttilskudd.

Kortikosteroider kan gi lindring fordi de undertrykke inflammasjon, og kan bli injisert direkte inn i spinalvæske. På grunn av alvorlig bivirkning potensial, vil legen din sannsynligvis ikke bruke et kortikosteroid injeksjon mer tre ganger i året.

Alternative behandlinger

Fysioterapi, akupunktur og kiropraktikk behandlinger kan alle gi lindring fra spinal stenose. Legen din kan forskrive fysioterapi og øvelser som hjelper deg å opprettholde bevegelse i ryggraden og styrke magemusklene. Svømming og bruker en øvelse sykkel kan også hjelpe deg forsiktig tilstand disse områdene.

Vurdere å bruke akupunktur for å lindre ryggsmerter. Ifølge National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer, har akupunktur dratt noen mennesker med denne type stenose smerte.

Kiropraktisk behandling innebærer manipulere ryggraden for å gjenopprette normal bevegelse. Noen rapporterer lindring ved hjelp av denne teknikken fordi det øker avstanden mellom ryggvirvlene og reduserer press på ryggmargen.

Kirurgi

Det finnes to hovedtyper av kirurgi som kan gi lindring for spinal stenose: en delvis eller fullstendig laminectomy eller spinal fusjon. En laminektomi fjerner alt eller deler av lamina, som er benet i løpet av spinalkanalen, for å få mer plass til nervene. En spinalfusjon kan gjøres på samme tid eller utført separat. Det innebærer sikring av vertebra sammen og er spesielt effektiv hvis ryggvirvlene glir over hverandre.

The Mayo Clinic advarer at kirurgi er ikke en kur-all behandling for spinal stenose. Fordi det stopper ikke degenerative prosessen, kan symptomene komme tilbake. Det kan være lurt å konsultere legen din før du tar noen beslutninger om spinal stenose.