Digidexo.com

psoriasis urinsyre ,lithium

Hva er årsakene til en forhøyet urinsyre nivå?

Ifølge University of Michigan Health System, årsaker til en forhøyet urinsyre nivå inkluderer noen medisinske tilstander, noen stoffer og medisiner, for mye purin i kosten, eller hvor godt kroppen din blir kvitt overflødig urinsyre.

Hva er urinsyre?

Urinsyre former som kroppen bryter ned puriner. Puriner er organiske forbindelser som forekommer naturlig i menneskekroppen som en del av strukturen av gener. Mange matvarer, spesielt kjøtt, er høy i puriner. Selv om det normalt kroppen blir kvitt overflødig urinsyre i urinen, noen ganger kroppens urinsyre blir for høyt, kalles en tilstand hyperurikemi.

Medisinske tilstander

Nyresykdom eller nyreskade kan føre til en forhøyet urinsyre nivå. Andre årsaker er noen typer kreft (inkludert leukemi, lymfomer og multiple myelomer) eller kreftbehandlinger, hemolytisk anemi, sigdcelleanemi, eller hjertesvikt. Flere forhold som kan føre til høyt urinsyre er høyt alkoholforbruk, preeklampsi (en tilstand noen ganger oppleves av gravide kvinner), leversykdommer, fedme, psoriasis, og lav skjoldbrusk funksjon. Høye nivå av urinsyre kan også være forårsaket av sult, feilernæring, blyforgiftning, eller en sjelden arvelig gen lidelse kalt Lesch-Nyhan syndrom.

Narkotika

Narkotika eller medisiner som kan øke urinsyrenivået inkluderer noen diuretika (brukt i behandling av høyt blodtrykk og væskeansamlinger), vitamin C (askorbinsyre), lave doser av aspirin (75 til 100 mg daglig), niacin, den blodfortynnende medikament warfarin (for eksempel Coumadin), noen immunsuppressive legemidler, og noen legemidler som brukes til å behandle leukemi, lymfom, eller tuberkulose.

Puriner

Hvis du spiser for mange matvarer som er høy i puriner, kan kroppen din ikke være i stand til å kvitte seg med overflødig urinsyre. Matvarer med spesielt høye purine nivåer inkluderer innmat (lever, hjerne), rød og viltkjøtt, noen sjømat (sardiner, sild, kamskjell), og øl.

Individuelle forskjeller

Noen menneskers kropper bare produserer for mye eller ikke kan kvitte seg med nok urinsyre.

Red Meat Diet for Psoriasis artritt

Psoriasis artritt er en form for leddgikt der pasienten også har psoriasis, en hud tilstand som ofte fører til tykk, rød flassende hud. Det har vært utført undersøkelser for å forsøke å koble inntak av proteiner, slik som rødt kjøtt, til en forverring av tilstanden, særlig til økt betennelse i leddene. Men det har ikke vært noen klare vitenskapelige bevis på at å spise rødt kjøtt eller annen bestemt mat vil forverres eller kurere tilstanden, ifølge Revolutionhealth.com.

Red Meat Hypotese

Det synes å være en oppfattet kobling mellom forbruket av rødt kjøtt og leddsmerter, slik som smerte som oppleves av leddgikt. Forestillingen sannsynlig oppstår fra rødt kjøtt forbindelse med gikt. Urinsyregikt er en sykdom som skyldes oppbygging av urinsyre på bindevev som fører til smerte, ofte i ledd og føtter. Å spise for mye rødt kjøtt antas å forårsake og komplisere gikt fordi rødt kjøtt er høy i puriner. Puriner, som finnes i de fleste matvarer, metaboliseres til urinsyre. Siden gikt kan noen ganger føre til artritt, er den antatte forbindelse av rødt kjøtt til leddgikt av alle typer er det, uavhengig av mangelen på vitenskapelig bevis.

Psoriasis artritt Diet

Ifølge Everydayhealth.com, diett anbefales for psoriasisartritt, inkluderer kjøtt. Faktisk betyr det ikke utelukke noen sunn mat fordi den generelle anbefalingen er en godt balansert kosthold. Med ingen bevis for at rødt kjøtt forverre tilstanden, bør rødt kjøtt spises i moderate mengder, akkurat som enhver frisk person ville. Nettstedet sier også at en medvirkende faktor til leddsmerter for personer med psoriasisartritt er fedme. Derfor opprettholde et sunt kosthold for å nå anbefalt vekt er viktig å holde unødvendig press av leddene.

Spis regelmessig og se porsjonsstørrelsen

Sammen med balanserte kosten valg, bør lider av psoriasisartritt spise regelmessig måltider for å holde energien oppe å bekjempe tretthet forbundet med leddgikt. Store del størrelser bør også unngås. Hold deg til standardkostanbefalinger og prøve å holde seg borte fra høy fett kutt av kjøtt for å unngå vektøkning.

Lithium behandling for alvorlig angst

Lithium behandling for bipolar lidelse, eller manisk depresjon, kronisk depresjon og schizofreni har vært ansett som effektive i varierende grad siden det dukket opp som en medisin. Hvordan litium faktisk fungerer er ukjent, men det antas at det hjelper disse mentale lidelser ved å stimulere hjernens kjemi aktivitet, ifølge RxList.com. Litium er også ansett som en effektiv angst medisinering.

Fakta

Litium er et naturlig forekommende mineral som finnes i steiner, vann, planter og dyr. Den brukes som en medisin i form av et litiumsalt som kalles litiumkarbonat eller litium-citrat, som vanligvis tas oralt, i henhold til AnxietyHelp.org.

Farmasøytiske selskaper som distribuerer litium plassere sine egne kommersielle navn på pakken, slik som Cibalith, Lithane eller Lithobid. Det regnes som en av de mektigste humør lidelse medisiner tilgjengelig.

Effektivitet

I tillegg til dens effektivitet som en behandling for manisk depresjon og mani, har mer enn to tiår med forskning vist at litium er vellykket i å redusere forekomsten av ny depresjon hos personer med tilbakevendende unipolar lidelse og i behandling av en rekke stemningslidelser inkludert alvorlig angst , i henhold til AnxietyHelp.org.

Noen pasienter er raske til å reagere positivt etter behandlingsstart, mens andre ser symptomer sakte visne og deretter forsvinner. Dessverre har noen pasienter ikke svare på litium. Det er anslått at en av 10 pasienter med bipolar lidelse, for eksempel, vil ikke få bedre som følge av litium. Siden det er ingen klare bevis for nøyaktig hvordan litium arbeider for å forebygge eller kurere ulike lidelser, er det ingen måte å avgjøre hvem som skal dra nytte av det, og som ikke vil. Vanligvis leger gi substans til pasienter som er sannsynlig å oppleve en annen mental episode i fremtiden, og som allerede har opplevd to eller tre i det siste.

Historie

En australsk lege ved navn John Cade introdusert litium i 1949, ifølge AnxietyHelp.org. Cade sa at litiumkarbonat kunne brukes i psykiatriske sirkler for å behandle manisk oppførsel. Samtidig hadde litium blitt introdusert som en salt erstatning for hjertepasienter, men døden av fire pasienter fra overdreven bruk av litium forårsaket den medisinske profesjon å skygge unna litium utvikling før det gjenoppsto i 1960.

Kliniske studier førte til den endelige godkjenningen av litium for mani behandling fra det amerikanske Food and Drug Administration i 1970 og i 1974 FDA godkjente det som en forebyggende behandling for manisk depresjon.

Side Effects

Mulige bivirkninger av å ta litium inkluderer kvalme, diaré, svimmelhet og tretthet, samt en generell omtumlet følelse. Skjelvinger og hyppig vannlating kan også føre med langvarig bruk, som kan vektøkning på grunn av væskeretensjon. Akne, psoriasis og andre hudproblemer kan også bli verre når du tar litium, ifølge RxList.com.

Hvordan gjenkjenne Psoriasis artritt

Psoriasis artritt er en type leddgikt, eller betennelse i leddene, som er preget av hovne, smertefulle eller ømme ledd, et begrenset utvalg av bevegelse, og stivhet, samt symptomer som påvirker negler og øyne. Psoriasis er en autoimmun sykdom der fortykket hud, tørre skalaer og sår vises på huden og hodebunnen. Personer som lider av psoriasis kan utvikle psoriasis artritt også. Denne tilstanden er vanskelig å diagnostisere, ifølge National Psoriasis Foundation. Å diagnostisere psoriasisartritt, leger stole på sine pasienters beskrivelse av symptomene, samt tester for å utelukke andre medisinske tilstander.

Bruksanvisning

•  Gjør deg kjent med symptomer på psoriasisartritt. Personer som lider av denne typen leddgikt erfaring leddsmerter, hevelse og stivhet som er karakteristisk for mange typer leddgikt, men de kan også føle seg sliten og har ryggsmerter og andre lokalisert ømhet i muskler og sener. Nail pitting, negle som ser ut som en infeksjon, og pinkeye kan også følge psoriasis leddsmerter, ifølge National Psoriasis Foundation.

gjennomgå en fullstendig fysisk undersøkelse. Hvis du allerede har blitt diagnostisert med psoriasis i huden eller hodebunnen, la legen få vite om din leddsmerter. The National Psoriasis Foundation forklarer at i de fleste (85 prosent) som har både psoriasis og psoriasisartritt, utvikler leddgikt etter utbruddet av psoriasis.

Gjennomgå imaging studier for å utelukke andre former for leddgikt. Under opparbeidelse for psoriasisartritt, kan legen din ta røntgenbilder for å se på dine bein og ledd. Skader som er tilstede fra revmatoid artritt, for eksempel, ikke kan se det samme som forverring som kommer fra psoriasisartritt, ifølge Mayo Clinic.

Be legen om å teste din revmatoid faktor, urinsyre, og SR (eller sed) hastighet gjennom blodtesting. Dine sed renteøkninger i reaksjon på betennelser, og er et verktøy for diagnostisering av inflammatorisk leddsykdom. Urinsyre er et avfallsprodukt som vil bli forhøyet hvis du har en form for leddgikt kalles gikt. Reumatoid faktor er en type protein som er tilstede i blodet hos personer med revmatoid artritt. Igjen, kan utelukker andre former for leddgikt hjelpe legen diagnostisere psoriasis leddsmerter.

Urinsyre Problemer

Urinsyre er naturlig til stede i kroppen, og er et biprodukt av visse matvarer. Imidlertid, når for mye urinsyre er til stede og ikke utskilles, kan visse tilstander og symptomer resultere.

Definisjon

Urinsyre er et avfallsprodukt dannes under nedbrytningen av puriner, som er produsert av kroppen og er også en komponent i visse matvarer. Den urinsyre passerer gjennom nyrene og skilles ut gjennom urinen.

Komplikasjoner

Hos pasienter hvor et høyt nivå av urinsyre er produsert, en tilstand kjent som hyperuricemia resultater. Høye nivåer av urinsyre kan føre til gikt, en smertefull leddgikt tilstand i leddene, nyrestein og nyresykdommer. Hyperuricemia hos noen pasienter kan også være en forløper til høyt blodtrykk, nyresykdom og hjertesykdommer.

Årsaker

Hyperuricemia kan stamme fra en overproduksjon av urinsyre i kroppen eller kroppens manglende evne til adekvat skille ut urinsyre. Kosttilskudd årsaker kan være en økt inntak av visse purin-rik mat, som orgel kjøtt, ansjos, saus, sild, tørkede bønner og erter og viltkjøtt. Andre mulige årsaker inkluderer medisiner som brukes til å behandle høyt blodtrykk, overdreven alkohol og koffein inntak, hypotyreose, psoriasis, fedme og slektshistorie. Mer alvorlige tilstander som Hodgkins lymfom, non-Hodgkins lymfom og leukemi kan også føre til høye nivåer av urinsyre i kroppen.

Diagnose

Hyperuricemia er vanligvis funnet mens han etterforsker andre medisinske tilstander eller sykdommer. For eksempel kan et høyt innhold av urinsyre være den underliggende årsaken til leddgikt smerte (urinsyregikt) eller nyrestein. Symptomer på høyt urinsyrenivå ikke nødvendigvis eksisterer, men diagnosen av en annen sykdom eller tilstand kan avdekke hyperurikemi.

Urin Test

Hyperuricemia er vanligvis diagnostisert med en 24-timers urin test, der urinen samles over en 24-timers periode. Den normale urinsyre serien er 250-750 mg i løpet av denne tidsrammen. Visse medikamenter kan interferere med testresultatene. Disse inkluderer diuretika, aspirin og andre salisylater, anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen, alkohol, probenecid og allopurinol.

Psoriasis artritt og diagnose

Psoriasisartritt noen ganger treffer pasienter som har psoriasis, en kronisk hudsykdom. I likhet med andre former for leddgikt, det påvirker leddene, forårsaker smerte, hevelse og stivhet. Psoriasisartritt har ingen kur, og kan bli invalidiserende hvis den ikke behandles. Noen ganger er det vanskelig å diagnostisere.

Diagnose

Legen din er sannsynlig å bruke flere ulike tester for å finne ut om du har psoriasisartritt, fordi ingen test er avgjørende. Pasienter viser vanligvis tegn på psoriasis før leddgikt symptomer, men dette er ikke alltid tilfelle.

Blood Test

En blodprøve kan tyde på betennelse i kroppen, men det kan ikke si en lege årsaken til betennelse. Denne testen er bare en del av bildet.

X-stråler

X-stråler gi bilder av hvordan leddene har endret seg, og hjelper avgjøre om problemene er et resultat av psoriasisartritt eller en annen tilstand.

Joint Fluid Test

Legen kan ta en prøve av leddvæske, vanligvis fra kneet, for å fastslå dens sammensetning og videre snevre inn mulige diagnoser. Tilstedeværelsen av urinsyre krystaller kan signal gikt snarere enn artritt.

Test for RF

For å skille mellom revmatoid artritt og psoriasisartritt, kan legen teste for revmatoid faktor, som ikke er til stede i blodet hos pasienter med psoriasisartritt.

Lithium bivirkninger på graviditet

Lithium er et av de eldste reseptbelagte legemidler som brukes til å behandle psykiske lidelser, inkludert bipolar lidelse. Medikamentet kan også bli brukt til å behandle visse typer av hodepine. Sin innledende medisinske bruksområder ble startet i det nittende århundre da den ble brukt til å behandle gikt. Til tross for sine medisinske fordeler, kan det føre til noen alvorlige bivirkninger hos gravide kvinner.

Historie

Opprinnelig litium ble brukt til å behandle depressive og maniske episoder fordi de ble forbundet med høye nivåer av urinsyre i kroppen. Mens dette virket effektivt, ble til slutt dette antatt årsak til mental sykdom diskreditert. Senere studier viste definitivt at litium var effektiv på å behandle både mani og depresjon, noe som er uvanlig for reseptbelagte legemidler.

Hjertefeil

Når litium er tatt i løpet av første trimester av svangerskapet, er det en liten risiko for fosteret skal utvikle hjertefeil, herunder feil plassering av en av hjerteklaffene. Disse ventiler styrer strømmen av blod til og fra hjertet.

Struma

For kvinner som må bo på litium gjennom hele svangerskapet, er det risiko for å utvikle struma i andre og tredje trimester. Struma er et tegn på problemer med kvinnens thyroid funksjon.

Fødselsdepresjon

På grunn av risikoen for litium eksponering for ufødte barn, noen kvinner velger å bli avvent av litium. Etter fødselen av barnet, disse kvinnene har en økt risiko for å utvikle fødselsdepresjon.

Problemer conceiving

Kvinner ser ikke ut til å ha økt vanskelighetsgrad gravid hvis de er på litium. Imidlertid har minst én studie vist at hvis hennes partner tar litium, kan dette gjøre det vanskeligere for henne å bli gravid.

Bivirkninger av stoffet Lithium Carbonate

Fordi det er svært effektivt, er litiumkarbonat den mest vanlige medisiner foreskrevet for behandling av bipolar sykdom. National Alliance på psykiske lidelser (NAMI) rapporterer at litium er gunstig for 70 prosent til 80 prosent av personer med denne alvorlige psykiske lidelser. Litiumkarbonat er spesielt effektivt for å forhindre maniske svinger.

Vanlige bivirkninger

Første bivirkninger, som vanligvis taper seg etter noen uker, kan inkludere tap av matlyst, mild kvalme, mild diaré, svimmelhet, døsighet og hånd rystelser. Kvalme kan ofte unngås ved å ta litium med mat. Lithium noen ganger gjør psoriasis verre. Det kan øke antall hvite blodlegemer, og leger ofte foreskrive det for tilfeller av nøytropeni, et unormalt lavt antall hvite blodlegemer. Andre bivirkninger er vektøkning, hypotyreose og hudutslett.

Dehydrering

Vanlige bivirkninger inkluderer også økt vannlating og sterk tørste. Folk tar litiumkarbonat bør være sikker på å holde seg hydrert under fysisk aktivitet som forårsaker svetting. Drikker store mengder kaffe, te, cola eller andre koffeinholdige drikker er ikke anbefalt fordi koffein fører også til økt vannlating. Folk tar litium bør ikke ta diuretika.

Toksisitet

Folk tar litiumkarbonat trenger regelmessige blodprøver. Stoffet kan bygge opp i blodet, og dosen bør deretter senkes. Bivirkninger vanligvis forekommer oftere og er mer alvorlig med høyere doser av litium. Symptomer forbundet med for høy dosering inkludere mer alvorlig diaré, oppkast, uvanlig tretthet, ustøhet, gangvansker og muskelsvakhet. Alle litium bivirkninger tendens til å være mer alvorlig hos eldre mennesker, som er generelt mer følsomme for stoffet.

Graviditet, babyer og barn

Fordi stoffet forårsaker skade ufødte barn, gravide og kvinner som kan bli gravide bør ikke ta litium. Kvinner også bør ikke amme mens du tar litium fordi det skilles ut i morsmelk. Litium kan også forårsake svake bein hos barn som tar medisiner.

Legemiddelinteraksjoner

Litium forstyrrer eller samhandler med en rekke legemidler. Disse inkluderer visse blodtrykket medisiner, amfetamin, antidepressiva og antipsykotiske legemidler, insulin, metronidazol, ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen, tetracyklin antibiotika og mange andre. Alkoholholdige drikkevarer kan øke effekten av litium.

Urinsyre Informasjon

Menneskekroppen er en fantastisk biologisk maskin, med hver del trenger å jobbe i perfekt konsert med de andre for å bringe optimal helse. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene, ikke engang avfallsstoffer som urinsyre. Men hvis den delikate balansen blir forstyrret, og for mye urinsyre forblir i systemet, kan det være tegn på en systemisk sammenbrudd.

Fakta

Urinsyre er et avfallsprodukt som dannes når kroppen bryter ned puriner, som er substanser som finnes i visse matvarer. Kjøttprodukter, særlig innmat som lever og nyrer, er høy i puriner. Den resulterende urinsyre kommer inn i blodet, oppløses og føres inn i nyrene, hvor den blir utskilt i urinen.

Symptomer

Høye urinsyre i blodet, som kalles hyperurikemi, kan manifestere seg i gikt, en tilstand som forårsaker store smerter og hevelse i leddene, særlig tærne. Mens høye urinsyre ikke alltid forårsake skade, hvis for mye urinsyre er produsert eller det er ikke fjernet fra kroppen raskt nok, kan det være tegn på et alvorlig helseproblem.

Årsaker

Ulike helsemessige forhold og sykdommer kan føre til urinsyre bygge opp i blodet. Listen inkluderer leukemi, Hodgkins lymfom, non-Hodgkins lymfom, hypotyreose og nyresvikt.

Som nevnt tidligere, kan dietter rike på puriner føre til høy urinsyre, så vil overdrevent alkoholforbruk eller koffein. Tar for mye niacin kan føre nivåer å stige. Visse høyt blodtrykk medisiner og immundempende medikamenter utløse høy urinsyre. Selv aspirin og askorbinsyre (vitamin C) kan heve nivåene.

Genetikk kan også spille en rolle, det samme kan enkelte andre forhold som fedme og psoriasis.

Identifikasjon

Høye urinsyrenivåer finnes vanligvis stund vurderer andre forhold. Leger vil bestille tester for å sjekke urinsyre ved behandling av pasienter for gikt, diagnostisere potensielle nyresvikt, eller når overvåking fremgang etter kjemoterapi eller stråling. En enkel blodprøve gir all nødvendig informasjon. For å garantere nøyaktige resultater, bør pasientene fort fire timer før testen.

Høye urinsyrenivåer er ikke den eneste bekymringen. Hvis urinsyre nivåer slipp for lavt, kan det signalisere eksponering for giftstoffer eller tilstedeværelse av visse lever- og nyresykdommer.

Behandling

Endringer i kostholdet kan redusere urinsyre i blodet. Å ha et plantebasert kosthold og begrense kjøttforbruket vil redusere puriner og kutte urinsyre produksjon. Hvis kosthold endringer alene ikke løser problemet, kan legene bestille et medikament regime for å løse problemet.

Bruker for urinsyre

Bruker for urinsyre


Menneskekroppen produserer spormengder av urinsyre, hvorfra den passerer ut i urinen. Fugler og reptiler også skille ut urinsyre, hovedsakelig for å spare vann. Overdreven urinsyre i menneskekroppen kan resultere i sykdommer, men forskere har foreslått at det kan behandle andre sykdommer i passende mengder. Andre bruksområder for urinsyre inkludere sin tillegg til gjødsel og sprengstoff.

Medisin

Mens noen mennesker lider av gikt på grunn av forhøyede urinsyrenivåer, de samme menneskene har betydelig lavere forekomst av multippel sklerose og Parkinsons sykdom. Ifølge Oregon State University, mener forskerne urinsyre kan beskytte mot sykdommer som multippel sklerose, leddgikt, hjerteinfarkt og hjerneslag. Imidlertid har den eksakte mekanismen for å bruke urinsyre i behandling ikke fastslått, og forskerne fortsetter å drive dyreforsøk Fra august 2010.

Sprengstoff

Før 1900-tallet, kunne folk ikke får fast nitrogen fra atmosfæren, slik at de høstet dette elementet i form av urinsyre fra krystallisert fugl avfall kalt guano. Land rushed å få kontroll over guano rike øyer, noe som resulterer i konflikter som 1879 Guano War, der Chile beseiret Bolivia. Når det reagerer med alkalier, urinsyre i guano gir salpeter for krutt. Guano krutt hadde blitt brukt siden 1812.

Gjødsel

Urinsyre, som lett spaltes og gir en nitrogenkilde for gjødsel som er raskere tilgjengelig i forhold til nitrogenet i gjødsel fra kuer, hester og sauer. Ved bruk av en gjødsel med urinsyre, må grunnen som skal blandes grundig for å unngå at syren fra å endre til ammoniakk, som kan fordampe. Når det blandes på riktig måte, blir den ammoniakk-ammonium, som fester seg til jord bedre og gir mer nitrogen til planter.

Nail psoriasis behandling

Nail psoriasis behandling


Denne lidelsen er vanligvis forårsaket av genetikk og immun mangler. Nail psoriasis er ikke en smittsom sykdom og rammer både menn og kvinner. Det er flere behandlinger tilgjengelig for denne lidelsen. Nail psoriasis bør behandles av lege. Hvis ikke behandles, kan det føre til en soppinfeksjon av neglene.

Symptomer

Nail psoriasis forårsaker små groper og alvorlig ruhet på overflaten av neglen plate. Neglene kan se ut som det har blitt arkivert med en grov slipemiddel. Spikeren kan utvikle gule til røde flekker under neglene. Det kan også begynne å løsne fra huden.

Diagnose

Hvis neglene virke smittet eller er smertefulle, kontakt lege attention.Your legen kan ta en prøve av huden din til å finne ut om du har spiker psoriasis. Legen vil også sjekke for å se om du har utviklet en soppinfeksjon.

Medisinske behandlinger

Noen ganger er en del av spikeren må fjernes. En kjemisk fjerning innebærer en salve som er plassert på neglene i en uke. Spikeren vil falle av på egen hånd, og det er lite eller ingen blødning. Spikeren kan også bli fjernet kirurgisk.

Medisiner

Aktuelle salver er vanligvis foreskrevet for å gni på og rundt neglen. Steroid kremer og vitaminderivater blir ofte brukt. Steroider kan også injiseres under neglen. Et anti-soppløsning kan foreskrives dersom en sopp-infeksjon er til stede. Det er også en behandling behandling som består av medisiner og eksponering til ultrafiolett lys.

At Home Care

Prøv å unngå å skade neglene. Hvis neglen har løsnet, kan du trimme spikeren tilbake. Enhver neglepleie må være forsiktig så unngå kunstige negler og manikyr. Vær forsiktig hvis spikeren er løs, fordi det kan bli infisert. Påfør foreskrevet medisiner som anvist.

Hva Senker urinsyre?

Under normale omstendigheter blir urinsyre spyles ut av kroppen i urinen. Men i noen tilfeller kan det bygge opp og forårsake tilstander som hyperurikemi og urinsyregikt (en type leddgikt som skjer når urinsyre bassenger opp på felles steder, forårsaker dem til å hovne opp og bli ømme). Livsstil og kosttilskudd justeringer kan bidra til lavere urinsyre.

Kjøtt

Slutte å spise kjøtt og andre high-purin proteiner. Purine er en byggekloss av urinsyre. Høy purine proteiner inkluderer innmat, viltkjøtt, svinekjøtt, oksekjøtt, lam, kalkun, skalldyr, tunfisk, laks, karpe og makrell. En god erstatning for kjøtt er tofu, som har evnen til å fjerne urinsyre fra kroppen.

Gjær

Gjær er en høy-purin-mat, slik at det bør unngås. Kutt ut alt som er laget med gjær, for eksempel brød, øl og vin.

Vekt

Gå ned i vekt gradvis å hjelpe lavere urinsyre. Å være overvektig kan føre til en overskytende beløp av press på leddene og kan også føre til høyere nivåer av urinsyre i kroppen. Hvis vekten er tapt raskt, men det kan faktisk øke urinsyre nivå. Gradvis vekttap er obligatorisk for å senke urinsyre, ifølge Jeffrey Lisse, MD, førsteamanuensis i medisin ved University of Texas Medical Branch i Galveston.

Frukt

Spis frukt. Ulike frukt er gunstig for å senke urinsyre i kroppen. Noen av disse inkluderer sitroner, lime, appelsiner, bananer og epler. Kirsebær (samt kirsebær juice eller kirsebær ekstrakt) bidra til å redusere urinsyre og har også anti-inflammatorisk fordeler.

Væsker

Drikk mye vann. Vann ikke bare holder kroppen hydrert, smører leddene og bidrar til å forbrenne fett, det hjelper også flush urenheter fra kroppen, som gjør det bra for å senke urinsyre. Vannbaserte væsker som supper og fersk fruktjuice kan også hjelpe. Kvinner bør drikke 2,2 liter væske om dagen, og menn bør drikke tre liter om dagen, ifølge Institute of Medicine.

Lithium & Impotens

Lithium & Impotens


Litium er et anti-psykotisk, stemningsstabiliserende stoff for det meste brukt i behandlingen av bipolar lidelse (manisk depresjon). Når du er foreskrevet litium for behandling med bipolar lidelse, er dens viktigste bruk for å redusere maniske episoder, både på kort og lang sikt. Du kan også være foreskrevet litium for andre former for depresjon i tillegg. Litium har en lang liste med bivirkninger, som varierer avhengig av din helse og alvorlighetsgraden av din tilstand. Impotens er et børsnotert bivirkning du kan få fra å ta litium.

Historie

Lithium ble utviklet først som en medisinsk behandling for gikt, og i slutten av det 19. århundre ble først brukt som behandling for mani. Lithium ble forlatt mot århundreskiftet for medisinsk bruk, men bruk begynte igjen i midten av det 20. århundre. I løpet av begynnelsen av det 20. århundre, litium var en ingrediens i 7-Up og markedsføres som en bakrus kur, men ble fjernet som en ingrediens i 1950.

Funksjon av Lithium

Litium påvirker sentralnervesystemet (CNS) og reagerer med nevrotransmittere og reseptorer. Det øker syntesen av serotonin, og reduserer utslipp av noradrenalin (stresshormonet). Du kan ikke føle effekten av litium i opptil en måned når du begynner behandlingen, så ofte du kan være foreskrevet andre anti-psykotiske medisiner sammen.

Impotens

Impotens, eller erektil dysfunksjon, er en seksuell tilstand der du sliter med å få eller opprettholde en ereksjon. Dine penis vil vokse oppreist når du er seksuelt opphisset som blod inn og forblir i penis. Men hvis du har erektil dysfunksjon, seksuell opphisselse vil ikke føre til at blodet til innreise og opphold i penis. Du kan utvikle erektil dysfunksjon oftest gjennom psykologiske problemer, selv om det er fysiske årsaker som hjerte-og karsykdommer, hormonelle insufficiencies, nevrologiske problemer og bivirkninger av legemidler.

Lithium & Impotens

Bivirkninger av litium kan omfatte skjelvinger, berørte smak, vektøkning og kvalme, så vel som impotens. Mens impotens er ikke en vanlig bivirkning, hvis du har det er det mulige behandlinger. En 1989 studie publisert i "Progress in Neuro-Psykofarmakologisk og Biological Psychiatry" på effekten av apomorfin viser at "Lithium ... ikke hindrer Apo-indusert ereksjon. Dette gir ytterligere støtte indikerer at Apo induserer ereksjon ved en effekt på D2-reseptorer . "

Bekjempelse Lithium Impotens

Samt apomorfin, kan du også bruke andre metoder for å bekjempe impotens forårsaket av Lithium. Du kan bruke Ereksjonsproblemer medisiner som Viagra eller urte-ekvivalenter. Hvis impotens forårsaket av litium forårsaker du bekymring, søke råd fra legen din. Impotens er avhengig av din personlige tilstand, slik at ikke alle behandlinger kan være egnet for deg.

Hva er årsakene til Lithium Diaré?

Hva er årsakene til Lithium Diaré?


Litiumkarbonat er ofte foreskrevet for å stabilisere stemninger i bipolare pasienter. Doseringen ligger i det minste delvis bestemmes av pasientens vekt, selv om leger ofte fore en startdose på ca 300 mg to ganger daglig. Men noen ganger medisiner kan produsere diaré.

Interaksjon med andre medisiner

Hvis du tar kalsiumkanalblokkere (slik som Cleviprex eller Isophin) på samme tid du tar litium, kan du utvikle tegn på nevrotoksisitet. Disse inkluderer kvalme, oppkast og diaré.

Stoppe Lithium Plutselig

Pasienter som har blitt tatt litium, men plutselig slutte å gjøre det kan få diaré, samt andre effekter, som for eksempel kvalme, spenning og hjertebank.

Litiumkonsentrasjon

Skulle du ha en høy konsentrasjon av litium i kroppen din, kan du oppleve alvorlig kvalme og diaré, svimmelhet og enda en arytmisk hjerterytme. Disse symptomene kan vare i flere dager.

Litiumtoksisitet

I tilfelle at du tar mer litium enn det som er foreskrevet, kan medisinen bli giftig. Dette kan skje når en overdoser på pillene, eller til og med når en pasient bare legger en del av en pille til den vanlige foreskrevne dosering over tid (kronisk toksisitet). Blant de bivirkninger av denne er diaré, noe som kan føre til dehydrering.

Betraktninger

For å utlede maksimal nytte av litiumdosen, bør du ta en blodprøve utført av legen din på en jevnlig basis. Dette vil også hjelpe deg å unngå mange av de bivirkninger av legemidlet, inkludert diaré.

Hva er effekten av urinsyre på diabetikere?

Hva er effekten av urinsyre på diabetikere?


Urinsyre er et stoff stammer fra bruddet ned av molekyler som kalles puriner.

Lever, makrell, ansjos, tørkede bønner, øl og vin er rike kilder til puriner.

Høye nivåer av urinsyre i kroppen kalles hyperurikemi (omtrent mellom 3 og 7 mg / dl), og kan oppdages gjennom en enkel blodprøve, ifølge Medline Plus.

Hyperuricemia er ofte knyttet til urinsyregikt (tilbakevendende leddbetennelse). Men ifølge artikkel publisert av Diabetes Care, høye urinsyrenivåer kan også føre til type 2 diabetes, selv om det har også vært knyttet til en gunstig antioksidant handling.

Rolle av urinsyre

Selv om deponering av urinsyre i leddene kan føre til gikt, da i hjernen, er stoffet sannsynlig å ha motstridende roller, et angitt i Science Daily.

Urinsyre kan fungere som en antioksidant, som ødelegger frie radikaler som skader oksygen i blodet. Imidlertid er høye nivåer av urinsyre også knyttet til diabetes, fedme og hjertesykdom. Ifølge Science Daily, er det også en risikofaktor for hjerneslag.

Effekter av Hyperuricemia i Type 2 Diabetes

Bortsett fra gikt og type 2 diabetes (ofte knyttet til aldring og fedme), kan mange andre forhold være forårsaket av høye nivåer av urinsyre, inkludert hypoparathyroidism (funksjonsfeil i biskjoldkjertlene), nyresten (nyrestein), polycytemi vera (overproduksjon av blodceller), nyresvikt og acidose av blodet.

Fordeler for Type 1 Diabetes

Mens type 2 diabetes er basert på en defekt bukspyttkjertel, ute av stand til å produsere de riktige doser av insulin, oppstår type 1 diabetes når bukspyttkjertelen celler helt slutter å produsere insulin.

Som det fremgår av Medical News Today, vises type 1 diabetes ofte i de tidlige årene, og forekomsten er ikke relatert til fedme eller livsstil. Konklusjonene fra et forskningsprosjekt med type 1-diabetikere, og publisert på American Diabetes Association nettsted, bekrefter gunstig antioksidant effekt av forhøyet urinsyre, som inkluderer arteriosklerose.

Risiko for type 1-diabetikere

Men høye nivåer av urinsyre i type 1-pasienter kan også indikert nyresykdom. Ifølge en studie publisert på The Medical News, jo høyere urinsyrenivået funnet i de observerte pasienter, jo lavere nyrefunksjonen, som er et tidlig tegn på diabetisk nefropati.

Symptomer

Mens diabetes symptomer kan være ganske tydelig (tørst, tørr måned, konstant vannlating, tretthet), er hyperurikemi ikke alltid påvises gjennom åpenbare symptomer bortsett fra felles maling (relatert til gikt), som det fremgår av Chemocare.

Den beste måten å vite om dine urinsyre er normale gjør en blodprøve.

Bivirkninger av Lithium: nyrer

Litium har vært en standby medisiner for bipolar lidelse i flere tiår. Litium salter er giftig for nyrene, forårsaker flere ulike syndromer, inkludert akutt nyresvikt, noe som er svært dødelig, og stort sett irreversible hos pasienter selv ved innleggelse på sykehus. Andre litium lidelser kan behandles, forlenge pasientenes liv. De fleste andre syndromer er relatert til nyresvikt hos en eller annen måte, den eneste forskjellen er salt interaksjon med nyrene.

Akutt nyresvikt

Akutt nyresvikt oppstår med høye doser av litium eller litiumforgiftning. I dette eksempel er de litiumsalter i nyrene føre til rask urinering og hydrering, siden saltene forårsaker nyre for å være ute av stand til å holde vann lenger. I dette tilfellet, akutt nyresvikt dør vanligvis i løpet av 8 dager fra utbruddet, mens med kronisk litium-bruk, taper langsomt nyrefunksjonen, men pasientene har en høyere overlevelse.

NDI

Kronisk bruk av Litium kan føre nefrogen diabetes insipidus, eller NDI, en tilstand der nyrene ikke klarer å "spare vann." Hovedsymptomene er excreting store mengder fortynnet urin kalles polyuri og drikker store mengder vann, eller polydipsi, å gjøre opp for urinen blir raskt skilles ut fra nyrene. Alvorlig dehydrering trer i kraft når pasienten ikke kan drikke nok vann til å gjøre opp for vann og urin skilles ut via nyrene. I noen tilfeller, blir blodplasma for høyt som følge av hydratisering. Hvis denne komplikasjonen går og kommer i raske sykluser eller blir en kronisk tilstand, kan permanent hjerneskade oppstår.

RTA

RTA, eller renal tubulær acidose, kan være en komplikasjon ved kronisk litium bruk. Dette skjer når nyrene ikke klarer å skille ut syrer i urin, slik at blodet blir for surt. Hvis dette blir en kronisk tilstand, så raske komplikasjoner kan oppstå som nyrestein, veksthemming, kronisk nyresykdom, skjelettsykdommer og til og med muligens total nyresvikt.

Nefrotisk syndrom

Nefrotisk syndrom er også en annen komplikasjon av lang tids bruk av litium. Syndromet har funksjoner som lave nivåer av protein i blodet, høye nivåer av protein vedtatt i urinen kalles proteinuri og hevelse, spesielt i øynene, føtter og hender. Kolesterol kan også bli høyere.

Konklusjon

Psykiske pasienter bør være oppmerksomme på kroppslige virkningene av deres medisin og ikke bare kognitive effekter. Nyresvikt generelt synes å ha en høy forekomst i litiumbehandling. Imidlertid kan lithium positive track record med bipolar lidelse ikke kan overses. Vær forsiktig når du bruker litium og kontakte legen din umiddelbart hvis du opplever noen komplikasjoner.

Juvenile Psoriasis

Juvenile Psoriasis


Juvenile psoriasis er en autoimmun lidelse som rammer hud og negler. Det antas å være arvelig. Selv om sin utbruddet kan knyttes til stress, leger er fortsatt ikke å finne ut nøyaktig hva som forårsaker det. Psoriasis kan angripe alle i alle aldre og rammer menn og kvinner likt. Juvenile psoriasis, men kan være en indikasjon på andre helsemessige bekymringer.

Beskrivelse

Juvenile psoriasis er en kronisk noncontagious hud tilstand. Dens symptomer inkluderer tørr, ru, skjellende flekker i huden som kan være rødlig eller skissert i rødt. Negler og tånegler kan bli tykkere eller pitted. Noen ganger patcher kan være flere blisterlike og slam pus. Psoriasis kan dukke opp hvor som helst på kroppen, men det er oftest funnet i hodebunnen, albuer, korsrygg, lyske og knær. Symptomene kan gå bort for en tid bare for å returnere.

Diagnose

Hudlege, barnelege eller annet helsepersonell vil samle en historie om pasientens fysiske og psykiske helse. Hun kan ta en blodprøve. En enkel hudbiopsi vil bekrefte diagnosen juvenile psoriasis. Videre evaluering kan være nødvendig for å bedømme nærværet av psoriatisk artritt (PSA). The American Academy of Dermatology antyder i sine retningslinjer utgitt i mai 2008 at "hudleger oppfordres til å vurdere den mulige samtidige diagnosen PsA hos pasienter med psoriasis."

Behandlinger

Behandling for juvenile psoriasis bestemmes av helsepersonell og kan omfatte en multipronged tilnærming. Reseptbelagte aktuelle behandlinger kan omfatte Kortikosteroider, retinoider (vitamin A derivat), salisylsyre og en syntetisk form av vitamin D er kjent som Calcipotriene. UV-lys-behandling kan også lindre noen av symptomene på juvenile psoriasis, og det finnes en rekke over-the-counter produkter utviklet for å hjelpe til med symptomer. I alvorlige tilfeller kan immunsuppressive medikamenter administreres.

Psykologisk

Håndteringen av en hudsykdom som juvenile psoriasis kan være vanskelig. Hvordan et barn håndterer juvenile psoriasis er svært individualisert, men det synes å være en økt risiko for barn med sykdommen for emosjonelle vansker som depresjon og angst. I en studie presentert på den 68. årlige møtet i American Academy of Dermatology ble det funnet at barn som lider av juvenile psoriasis hadde en 23 prosent større risiko for å utvikle depresjon og en 32 prosent større risiko for angstlidelser.

Psoriasisartritt

Psoriasisartritt ligner revmatoid artritt, og er forbundet med juvenil psoriasis. Psoriasisartritt er delt inn i følgende fem grupper: artritt i de små leddene i fingre og tær; leddgikt av asymmetriske leddene i den ekstreme; symmetrisk polyartritt, som er svært nær i symptomer til revmatoid artritt; leddgikt mutilans, som ødelegger ledd; og leddgikt av sacroiliac sac og ryggrad. Alle som lider av juvenile psoriasis bør være klar over symptomene på psoriasisartritt, som kan inkludere betent, reddened ledd eller noen felles misdannelse.

Hvordan Stopp urinsyre steiner

Urinsyre steiner er en type nyrestein. De er ekstremt smertefullt. Noen mennesker er mer utsatt for denne tilstanden enn andre. I mange tilfeller urinsyre steiner utvikles på grunn av dietter som er meget høy i animalske proteiner. Hvis dette er tilfelle, kan du bidra til å redusere sjansene for å utvikle denne typen stein med endringer i kosthold og livsstil.

Hvordan Stopp urinsyre steiner

•  Unngå rødt kjøtt. En av de viktigste årsakene til urinsyre stein formasjon er overdrevent inntak av animalske proteiner. Dette inkluderer vanligvis spist kjøtt som okse og svinekjøtt. Innmat som sweetbreads er ekstremt høy i urinsyre og kan utløse dannelsen av urinsyre nyrestein. Hvit kylling og kalkun kjøtt kan spises i moderate mengder.

Unngå visse typer fisk. Fisk kan også være høy i urinsyre. Fisk som bør unngås inkluderer sardiner, ørret, tunfisk, ansjos, kveite, makrell, laks, reker og hummer. Inkluder mer grønnsaker og frukt i kostholdet ditt i stedet. Torsk og flyndre er bedre alternativer.

Spis vegetabilske proteiner i moderate mengder. Legg vegetabilske proteiner som tofu og tempeh til kosthold. Belgfrukter som bønner, linser og kikerter er også gode kilder til vegetabilsk protein. Fordi vegetabilsk protein mangler visse essensielle aminosyrer, sørg for å kombinere dem med ris.

Hold deg hydrert. Unngå overstadig drikking siden overdrevent alkoholforbruk fører til dehydrering, hvor skatter nyrene. Drikk minst åtte glass vann per dag og begrense saltforbruket.

Unngå koffein. Forbruk av kaffe og te er kjent for å øke urinsyre nivå som setter deg høyere risiko for å utvikle steiner. Opt for koffeinfri kaffe, som sies å faktisk bidra til å redusere urinsyre.

Begrens inntaket av kalsium og oksalat-baserte matvarer som tomater, epler, druer, appelsiner, iskrem, ost, yoghurt og sjokolade. Også begrense vitamintilskudd spesielt vitamin C og D. snakke alltid med legen din før du legger noen vitamintilskudd i kostholdet ditt.

Hva er behandlingen for urinsyre nyrestein?

Urinsyre er skapt av kroppen fra metabolismen av proteiner, og blir ført inn i nyrene og urinveiene. En høy protein diett, gikt og genetiske lidelser kan øke en persons risiko for å utvikle urinsyre nyrestein.

Vann og trening

Ifølge Mayo Clinic, kan pasienten være i stand til å passere en nyre stein ved å drikke 2-3 liter vann daglig og ved å være fysisk aktiv.

Sjokkbølger

Den ekstrakorporal sjokkbølgen litotripsiprosedyren benytter sjokkbølger for å bryte opp nyrestein, slik at steinfragmenter er små nok til å passere med vannlating.

Nephroscope

En lege kan bruke et lite snitt i ryggen til å tillate ham å bruke en nephroscope å kirurgisk fjerne en stor stein direkte fra nyrene.

Ureteroscope

En ureteroscope kan brukes til snare en nyre stein i ureter. Ultralyd eller en laser kan anvendes for å bryte opp en nyrestein.

Medisinering

Allopurinol kan være foreskrevet for å redusere urinsyre i urinen og blod. En alkaliseringsmidler kan tas for å løse opp urinsyre nyrestein.

Slik Cure Psoriasis hjemme

Psoriasis er en sykdom i immunsystemet som påvirker huden og gir den et skjellaktig utseende. Disse flekkene kan klø, brenne eller rett og slett vondt. I noen lider kan de virke som tykk og sprø, eller til og med myk og kan sive. Uansett manifestasjon, kan du få noen lettelse ved å gjøre noen enkle ting hjemme.

Slik Cure Psoriasis hjemme

Behandling av psoriasis hjemme

•  Opprettholde et sunt kosthold. Et dårlig kosthold kan forverre psoriasis. Design dine måltider rundt næringspyramiden. Få minst fem porsjoner med grønnsaker og frukt. Spis rikelig med grønne grønnsaker. Redusere flare-ups ved å drikke minst åtte glass vann om dagen.

Unngå matvarer som hjelper utløse flare-ups. Sukker er spesielt skadelig. Eliminere sukker fra brus og alkohol - særlig rødvin. Unngå eller kutte ned på rødt kjøtt, MSG og krydret mat. Fet mat og junk food også kan forverre tilstanden din. Og selv om disse er ellers sunn mat, bær, tomater og andre sure matvarer vil føre til utbrudd.

Ta generell vare på helsen din som sykdom kan også føre til hudutslett. Husk at psoriasis er en immunsystem uorden, så alt du kan gjøre for å øke immunsystem kan hjelpe. Vurdere å ta vitamin E (som øker immunforsvaret) og andre antioksidanter som vitamin C. Sink er også nyttig.

Sug i et varmt kar med saltvann, ved hjelp av havsalt hvis mulig. Du kan få sjøsalt fra nettbaserte forhandlere og i de fleste helsekostbutikker. Prøv å få uparfymert type. Men du kan også gå til en dyrebutikk (eller noe sted som selger saltvannsfisk) og kjøpe den miksen som brukes i akvarier å generere hav vannforhold. Suge i karet i minst 30 minutter om gangen.
Saltvann vil svi, men du kan finne det ganske beroligende.

Hint

  • Dealing with psoriasis betyr å behandle psoriasis selv når det ikke er til stede.