Digidexo.com

godteri koloskopi

Hvordan lage Koloskopi Prep så smertefri som mulig

Hvordan lage Koloskopi Prep så smertefri som mulig


En koloskopi kan oppdage kreftsvulster i tykktarmen i den tidlige fasen. Tykktarmskreft behandling er enklere og mer effektiv hvis kreften er funnet før det sprer seg, melder National Cancer Institute. Under en koloskopi, vil en lege undersøke tykktarmen gjennom en tent omfang. For å fullføre testen, må kolon være ren. Testen, utført mens du er bedøvet, er smertefri, men forberedelse kan være å prøve. Du vil bli pålagt å ta avføringsmidler og gi avkall på fast føde for en dag eller to før eksamen. Men du kan ta skritt for å gjøre prep så smertefri som mulig.

Hvordan lage Koloskopi Prep så smertefri som mulig

•  Les gjennom alle legens instruksjoner før du begynner. Hvis du ikke forstår noe, kan du ringe legekontoret og stille spørsmål. Ulike forberedelse løsninger har forskjellige instruksjoner og du ønsker å følge dem for de beste resultatene.

Unn godbiter. Du vil ikke være i stand til å spise fast føde dagen før eksamen, og må holde seg til klare væsker, for eksempel sportsdrikke, eple eller hvit tranebærjuice, klare brus, gelatin, is sprette og harde drops. Skjem deg selv ved å plukke en rekke favoritter. Du kan ikke ha alt som inneholder røde eller lilla farge, fordi dette kan sette flekker kolon og skjule problemene, men hjelpe deg til alle de oransje, lime, banan eller sitron gelatin eller is spretter du liker. Gjør gelatin jigglers. Hvis du ønsker å spise en rull med butterscotch hardt godteri, gå for det. Eksperimentere med "cocktailer" av hvit tranebærjuice og sitron-lime soda eller eplejuice og ingefærøl. Kjøp en gourmet merkevare av klar kylling kjøttkraft.

Lag en retrett i badet ditt. Som prep løsningen begynner å tre i kraft, vil du tilbringe mye tid på badet, så gjør det så hyggelig som mulig. Tenne lys i din yndlingsduft. Aksje opp på bøker eller blader å lese. Eller koble den bærbare datamaskinen og sette i din favoritt komedie DVD.

Bruk komfortable klær. Du vil være å gjøre en rekke turer mellom badet og kjøkkenet og andre rom. Bruk klær som er enkle å sette på og ta av. Du trenger også en løs linning, siden prep løsning kan forårsake midlertidig oppblåsthet. Legg en genser eller en varm jakke du kan bruke etter behov. Spise og drikke alle de kalde stoffer kan gjøre deg kjølt.

Chill prep løsning. Kaldere løsninger generelt smaker bedre. Du kan også legge til smakstilsetninger til noen av de prep løsninger, for eksempel en pakke med Crystal Light drikke mix, Gatorade eller sitron-lime soda. Spør legen din før du legger smak til prep.

Bruk smurt baby kluter å rengjøre selv mellom avføring. Disse er mildere og mindre irriterende enn toalettpapir.

Påfør et lag med vaselin eller kortison krem til endetarms området etter hver avføring. Dette vil hjelpe deg å føle deg mer komfortabel.

8. Drikk alle prep løsning og alt vannet som kalles for i din instruksjoner. På et tidspunkt i dag, kanskje du ikke føler for å drikke mer væske. Men drikking væsker vil ikke bare bidra til å skylle kolon, men også vil bidra til å holde deg hydrert. Dehydrering på toppen av en tom mage og tykktarm vil føle deg mer ulykkelig.

Koloskopi Prep Diet

En kolonoskopi er en undersøkelse av tykktarmen og tynntarmen region med et kamera montert på et fleksibelt rør som er ført gjennom anus. Den søker etter forstadier polypper og sår, og er det mest effektive verktøyet for screening for kreft og svulster i det området av kroppen.

Formålet med Forberedelse

Siden en koloskopi er utviklet for å undersøke tykktarmen og tynntarmen områder for selv den minste problemet, er det viktig at regionen være fri for hindringer eller avfall. Derfor, leger vanligvis instruere en pasient for å fjerne hennes system av avfall ved å følge en ny diett og tar medisiner for 1-3 dager før inngrepet.

Mat

Å følge en diett tung i klare væsker er avgjørende for å lykkes med prosedyren, som de er lett absorberes av kroppen og legg igjen noe i tarmkanalen. Eksempler på gunstige klare væsker omfatter drikker som juice, gelatin, klare hardt godteri, kaffe, te, brus og vann, samt matvarer som buljong oppløst i vann og smakstilsatt buljonger.

Flytende Aids

Leger vanligvis foreskrive en slags medisin for å hjelpe skylle ut systemet, for eksempel polyetylenglykol, phospho brus og natriumfosfat, som alle handle raskt og hjelpe indusere avføring.

Piller

Tabletter hjelper endring koloskopi forberedelser, som de kan tas med noen klare væsker pasienten foretrekker, som kan hjelpe henne å unngå å måtte tåle forberedt, og ofte dårlig smaker, flytende løsninger.

Andre tips

Uansett om du velger væsker eller piller, sørg for at du har enkel tilgang til et bad, samt personvern, slik at du vil være komfortabel når medisinen begynner å virke. I tillegg bør hele væskeinntak stoppe seks timer før prosedyren.

Hvordan Prep for en koloskopi

Hvordan Prep for en koloskopi

Golytely

Golytely er et pulver som er blandet med vann. Legen bestiller koloskopi vil skrive deg en resept på det. Du vil motta instruksjoner fra apoteket om hvor mye av løsningen å drikke og i hvilke intervaller å drikke det. Du bør sørge for at du har ikke noe der å gå for resten av dagen når du begynner å drikke det fordi det vil gi deg diaré. Hensikten er å få kolon helt renset for testen. Din diaré vil etter hvert slå inn til klar væske. Her er da klar for testen. Denne behandlingen er gjort kvelden før koloskopi er planlagt.

Fosfor-brus

Det andre alternativet for å forberede en koloskopi er å bruke Phospho-brus. Kjøpe Phospho-brus på noen narkotika butikken og blande pulveret med litt vann. Drikk det og deretter fortsette å drikke et par glass vann. Du må da gi deg selv en klyster. To av disse tingene kombinert skal eliminere all din avføring til du ser bare klar væske. Du vil da være klar for test neste dag.

Ingen mat og rikelig med væske

Når du har fullført ett av de to kolon renser ovenfor du trenger for å holde seg borte fra noe mat. Å spise mat før koloskopi vil bare fylle din kolon opp igjen, og ønsker du det å bli klart. Da må du fortsette å drikke klare væsker som vann, eplejuice, kaffe eller te. Dette er nødvendig for å holde deg hydrert før testen er over. Bør følges disse tiltakene fra midnatt natten før testen før testen er fullført.

Koloskopi magesmerter

En koloskopi er en medisinsk test som undersøker magesmerter, skjermer for tykktarmskreft og ser for unormal vev i tykktarmen, for eksempel polypper. Denne fremgangsmåten gjør det mulig for en lege for å se innsiden av en pasients kolon og rektum.

Symptom Investigation

En koloskopi kan brukes til å finne kildene til rektal blødning, abdominal ubehag eller andre tarmproblemer, ifølge Mayo Clinic.

Cancer Screening

Leger kan anbefale periodiske colonoscopies å screene pasienter for kreft polypper og unormale forstadier vekster i tykktarmen.

Koloskopi Risiko

Colonoscopies er generelt sikker og sjelden resultere i blødning inne i tykktarmen fra fjerning av en polypp, en rift i endetarmen eller kolon vegg eller en negativ reaksjon på den sedative som brukes under fremgangsmåten.

Prosedyre Forberedelse

Pasienter må følge en begrenset diett på dagen før kolonoskopi undersøkelse, bruke en resept avføringsmiddel for å fjerne kroppsavfall fra tykktarm og eventuelt justere medisindoser før prosedyren.

Prosedyre

En lege setter inn en fleksibel, lysende rør med et kamera i pasientens rektum, beveger seg i røret gjennom tykktarmen og pumper luft inn i tykktarmen for å tillate bedre visning. Dette kan føre til påfølgende magesmerter. Polypper kan fjernes ved små instrumenter under koloskopi.

Koloskopi Forberedelse Med en ileostomi

Koloskopi Forberedelse Med en ileostomi


Når en kolon er tapt for kreft eller andre sykdommer, kan tynntarmen være festet til buk-veggen, slik at avfallet passerer inn i en pose - ileostomi pose. Regelmessige koloskopier til skjermen for kreft forhindre tap av tynntarmen. Å se klart under en koloskopi, må tarmen være tom. Kolonoskopi preparat med en ileostomi er utformet for å tømme tarmene, men at preparatet bare tar en dag.

Ingen prep

Avfall passerer gjennom kolon langsomt, krever fremstillingen å rense kolon all avføring. På dagen før koloskopi bare væsker kan svelges. På slutten av ettermiddagen og kvelden den dagen "prep" - en saltvann avføringsmiddel foreskrevet av lege - skynder avfallet gjennom tarmen. Men avfall går så fort gjennom tynntarmen at når tykktarmen er fjernet er det ikke behov for prep. Koloskopi forberedelse med ileostomi bag vanligvis ikke krever saltvann avføringsmiddel.

NPO

NPO står for et latinsk begrep som betyr "ingenting ved hjelp av munnen." Koloskopi forberedelse med ileostomi betyr NPO dagen av koloskopi. Avfall går helt gjennom tynntarmen i seks til åtte timer, så ikke spise eller drikke på dagen av koloskopi gir god tid for tynntarmen å tømme.

Ileostomi bag

Kolonoskopi preparat med en ileostomi pose omfatter pakking av en ny ileostomi pose for bruk etter inngrepet. Ileostomien bag du har på deg vil bli fjernet og forkastes når du er klargjort for inngrepet ved kirurgi eller sykehus. Husk å ta en ny pose.

Advarsel

Følg legens ordre. Noen pasienter med ileostomipasienter poser krever en dose av prep, ifølge Dr. David H. Balaban, en Charlottesville, Va., Gastroenterolog.

Forskjellen mellom Proctosigmoidoscopy & Koloskopi

En proctosigmoidoscopy og en koloskopi er invasive prosedyrer enn innebære en undersøkelse av tykktarmen ved hjelp av et endoskop. Det er like mange forskjeller mellom de to prosedyrene som det er likheter.

Beskrivelse

En proctosigmoidoscopy innebærer kontroll av den nedre del av tykktarmen som kalles sigmoid. Kolonoskopi, på den annen side gjelder å inspisere hele tykktarmen.

Verktøy som brukes

Verktøyet som brukes er et endoskop, selv om hver prosedyre bruker ett designet spesielt for området som undersøkes. En koloskopi bruker en colonoscope, mens en proctosigmoidoscopy bruker en sigmoidoscope. I begge tilfeller blir endoskopet inn i endetarmen.

Formål

Begge proctosigmoidoscopies og koloskopier er utført for å se etter tidlige tegn på kreft, bestemme årsaker til unormale tarmfunksjonen, eller evaluere symptomer. I proctosigmoidoscopies, derimot, er slike undersøkelser begrenset til nedre del av tykktarmen.

Polypper

Polypper --- biter av grodd vev --- kan fjernes fra sigmoid under en proctosigmoidoscopy og fra hele tykktarmen under en koloskopi.

Andre begreper som brukes

Proctosigmoidoscopy er også referert til som en sigmoidoskopi.

Koloskopi klargjøring

En kolonoskopi er en undersøkelse av den store kolon hvor en liten kamera på et rør føres gjennom anus og inn i tarmen. Det kan detektere problemer slik som sår eller polypper, og også benyttes for å ta en liten biopsi. Men før eksamen, må pasienten følge flere skritt for å sikre kolon er renset ut og klar for prosedyren.

Medisinering

Om en uke før eksamen, vil legen din be deg om å slutte å ta visse medisiner som kan forstyrre med prosedyren og være skadelig for din helse under koloskopi. Enhver type medisin som tynner ut blodet slik som Coumadin, aspirin og ibuprofen bør opphørt. Også, noen vitaminer som inneholder jern trenger å bli suspendert.

Rengjøring

Mesteparten av forberedelsene innebærer skylle ut all avføring og væske i tykktarmen din. Legen din vil be deg om å ta avføringsmidler i løpet av 24 timer før eksamen. Vanligvis vil du være i stand til å bestemme hvilke avføringsmiddel som fungerer best for deg. Noen leger anbefaler Phospho-brus avføringsmiddel, som du kan få over disk. Du blander dette avføringsmiddel med vann eller ingefær øl og deretter være klar til å bruke mye tid på toalettet som kolon er spylt ut.

Væsker

Etter midnatt kvelden før eksamen, vil du ikke få lov til å spise noe. Dessuten kan du bare innta klart fargede væsker. Tillatte drikker inkluderer vann, te, buljong, klar saft og kaffe. Du må unngå melk og alkohol. Det er også viktig å avstå fra inntak av noe rødt som legen kan forvirre farge som blod i tykktarmen.

Hva er prosedyren for en koloskopi på en nyfødt?

Hva er prosedyren for en koloskopi på en nyfødt?


En koloskopi tillater en lege å se inni babyens endetarm og hele lengden av hennes kolon, for å hjelpe diagnostisere kilden til rektal blødning eller uforklarlige endringer i tarmfunksjonen, magesmerter eller vekttap. Fremgangsmåten for å utføre en koloskopi hos nyfødte er lik som utføres hos eldre barn og voksne.

Forberedelse

Det finnes ingen nasjonale retningslinjer for tarm forberedelse hos spedbarn, ifølge en konsensus dokument utarbeidet av en arbeidsgruppe fra American Society of Colon og endetarms kirurger, American Society for Gastrointestinal Endoskopi og Society of American Gastrointestinal og endoskopisk kirurgi, publisert i medisinske tidsskriftet Gastrointestinal Endoskopi i 2006 Basert på dette dokumentet, kan barnets lege anbefaler at du oppgir din nyfødte med en klar væske diett dagen før prosedyren og ingenting gjennom munnen i åtte timer før selve koloskopi. Du kan også bli bedt om å administrere en liten dose av Fleet Phospho-brus, et avføringsmiddel, før prosedyren for å hjelpe rense babyens tarm.

Innstilling

Ifølge Medline Plus, en tjeneste av National Institutes of Health (NIH), en koloskopi generelt utføres i en lege kontor eller et sykehus. Du vil sannsynligvis bli gitt muligheten til å bo med barnet under prosedyren. Hvis legen din ikke inviterer deg til å være sammen med nyfødte, og du ønsker å være til stede, spør om du kan følge din baby.

Anestesi / sedasjon

Før prosedyren starter, bør du snakke med babyen din lege om bruk av bedøvelse under colonscopy. NIH bemerker at sedasjon kan brukes der det er hensiktsmessig, for å hjelpe barnet å slappe av og for å redusere ubehag barnet kan oppleve. Disse medikamentene kan bli levert gjennom en intravenøs linje.

Bruk av tvang

Begrensninger kan brukes under prosedyren fordi nyfødte ikke er i stand til å følge instruksjonene. Begrensningene er der for å begrense bevegelsen og sørge for at undersøkelsen er utført på riktig måte. Gråt er en normal reaksjon og vil sannsynligvis føre til mer fra ukjent miljø enn fra noe ubehag begrensningene eller prosedyren kan føre til.

Prosedyre

En colonoscope er en lang, fleksibel, lysende rør med en liten kamera montert på den ene enden som sender et videobilde i en dataskjerm. Babyens lege vil sette inn colonoscope gjennom babyens anus og forsiktig fremme den til den laveste delen av tynntarmen. Luft kan innføres gjennom colonoscope for å få en bedre oversikt over tykktarmen, og suge kan anvendes for å fjerne væske eller avføring. Som colonoscope trekkes tilbake, din lege får en bedre visning av tykktarmen. Hvis han ser betent eller unormal utseende vev, kan legen sette inn en liten pinsett gjennom colonoscope å ta en biopsi (vevsprøve). Dette vanligvis ikke medfører noen smerte. Babyens vitale tegn vil bli overvåket gjennom hele prosedyren, som vanligvis varer en halv time til en time.

Recovery

Resten er generelt anbefalt etter koloskopi er fullført. Det er også viktig å tilby barnet væske, spesielt hvis babyens lege anbefalte tarmtømming før prosedyren. Babyens lege vil gi resultatene av undersøkelsen og eventuelle vevsprøver så snart som mulig.

Koloskopi Forberedelse Alternatives

En koloskopi sjekker for forhold som kan tyde på kreft i tykktarmen. For å forberede for en koloskopi, vil du være i stand til å spise fast føde i ca 20 timer, og må ta en rekke medisiner som vil rense din kolon og forsikrer at prosedyren vil gå greit. Tømming av tykktarmens innhold er en ubehagelig opplevelse i beste fall.

Diet

På dagen før testen, kan du ikke spise noe fast føde. De eneste tingene du kan ha er vann, klar buljong, brus, klare juice og gelatins (orange, gul og lys grønn bare). Dette kan ikke være veldig tilfredsstillende, men det er nødvendig for å rense ut kolon.

Polyetylenglykol

Polyetylenglykol er en elektrolytt-balansert løsning som må forbrukes i store mengder natten før testen. Du må drikke ca 4 L (1 gallon) for å sikre at din kolon vil bli renset. Drikk ca 8 oz. av løsningen hvert 10. minutt inntil den tarmutgangen er klart. Merkenavn for polyetylenglykol inkluderer Golytely, Colyte og Trilyte.

Oral Sodium Phosphate

For de som ikke kan svelge at mye løsning, kan du ta muntlig natriumfosfat i pilleform. Ta fire tabletter i munnnatriumfosfat med 8 oz. vann hvert 15. minutt før du har inntatt 20 piller natten før testen. Du kan også ha å gjøre dette igjen flere timer før testen. Dette vil hjelpe deg å evakuere innholdet i tarmen og kolon.

Koloskopi Sedasjon alternativer

En koloskopi skjermer for, diagnoser og behandler problemer i tykktarmen og i slutten, eller terminal ileum, i tynntarmen. I løpet av denne medisinsk prosedyre, et langt, fleksibelt endoskop eller teleskop, føres gjennom endetarmen og gjennom tykktarmen. Luft kan blåses inn i endoskopets så folder i tarmen kan studeres. Tiny pinsett kan også føres gjennom endoskopet så små vevsprøver kan tas og vevsprøve. Hele prosedyren tar ca 10 til 20 minutter hvis ingen problemer er oppstått. Mer tid kan være nødvendig hvis polypper, små vekster eller strikturer, innsnevringer i tarmen, er funnet. Den primære bekymring under prosedyren er pasientens komfort og dermed forskjellige former for sedasjon benyttes.

Bevisst Sedasjon

Intravenøse sedativa forårsake bevisst sedasjon. Pasienten blir avslappet og søvnig, men er fortsatt i stand til å følge alle instruksjoner gitt av legen. Etter inngrepet er pasienten holdt på sykehuset i minst en time, og en venn eller et familiemedlem tar pasienten hjem.

Dosering

Intravenøse benzodiazepiner også brukes som en form for sedasjon. De to mest vanlige former er midazolam i en dose på 2-5 mg og diazepam på 5-10 mg. Fentanyl administreres på mellom 50 og 100 mg. Meperidin (Demerol) på 25-100 mg kan tilføyes.

Alternative medisiner

Propofol, et beroligende middel, er et alternativt middel som kan brukes. Alfentanil, supentanil og remifentanil, alle smertestillende, er lik fentanyl.

Bivirkninger

De legemidler som administreres for anestesi og sedasjon ha alvorlige bivirkninger, slik at pasienten må overvåkes nøye under prosedyren. Disse bivirkningene inkluderer arbeidet eller undertrykkelse av pust og kvalme.

Fordeler

Under dyp sedasjon, kan polypper samt eventuelle andre potensielle problemer blir lettere oppdaget. Kreft påvisning er høyere når pasienten har vært dypt bedøvet fordi colonoscopists ikke blir distrahert av pasientens ubehag eller angst; dermed kan legene konsentrere seg om prosedyren.

Ingen Sedasjon

Koloskopier uten sedasjon er vanlig i Asia og Europa, og kan bli mer utbredt i USA. Risikoen er minimal og fordelene inkluderer forstå legens instruksjoner og legens samtale som legen utfører prosedyren.

Hva er symptomene på en perforert tarm Etter en koloskopi?

En koloskopi er en medisinsk prosedyre der en gastroenterolog (lege av tarmer) undersøker pasientens kolon ved å sette inn et kamera inn i tykktarmen og observere en skjerm. I tillegg til å undersøke tykktarmen, kan polypper (vekster på veggene i tykktarmen) bli fjernet i løpet av en kolonoskopi, slik at de kan testes for kreft. En av farene ved en koloskopi er at tykktarmen kan være perforert (punktert eller klippe) under operasjonen. Dette kan føre til alvorlige infeksjoner, så det er best å være på utkikk etter symptomer.

Time Frame

Noen ubehag etter prosedyren er normal, men hvis tykktarmen er blitt perforert, vil ubehaget vokser istedenfor avta over tid.

Identifikasjon

Pasienter ikke har symptomer med en gang. Det er ingen utad åpenbare symptomer på en perforert tarm inntil tarminnholdet har sivet inn i tarmen hulrom og forårsaket infeksjon.

Funksjoner

Perforerte tarmsymptomer, eller mer presist, symptomer på infeksjon inkluderer høy feber, kvalme og sterke magesmerter som forverres ved bevegelse.

Betydning

Oppkast og deretter dehydrering er andre symptomer som kan oppstå med en perforert tarm.

Teorier / Spekulasjoner

De som har divertikulitt og inflammatorisk tarmlidelser som Crohns sykdom er mer sannsynlig å få perforerte kolon etter koloskopier.

Advarsel

Personer med disse symptomene etter deres koloskopier bør ringe sine leger og hodet til nærmeste legevakten umiddelbart. De trenger å bli behandlet med antibiotika og muligens kirurgi.

Koloskopi Anbefalinger for Ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt (US) er en inflammatorisk tarmsykdom som tusenvis av mennesker lider i USA alene. Mange som har denne sykdommen må ha en koloskopi, uansett hvilken alder de er. Selv om det kan virke som en skremmende prosedyre, er en koloskopi for UC pasienter ikke veldig annerledes enn det ville være fra noen andre.

Grunner

Før du får en koloskopi, bør du møte med GI lege. Legen som er kjent med din UC sykdom bør være den som både anbefaler og utfører prosedyren på deg. Dette er fordi de er mest kjent med sykdommen og vet best hvordan å behandle hva de finner. Det er viktig for alle UC lider å få en koloskopi tidlig i sin diagnose ikke bare å fange eventuelle problemer, men også for å hjelpe til med å gi lindring gjennom medisinske behandlinger.

Forberedelse

Prep for en koloskopi vil bli gitt til deg fra din GI lege før du hodet inn for prosedyren. Sinus et omfang innebærer å se på tarmfordøyelseskanalen, vil du ønsker å sørge for at du ikke gjør noe og tar noen medisiner som kan forskyve resultatene av testen. Din prep vil kreve at du tar et avføringsmiddel og en rensing løsning 24 timer før prosedyren for å "rense deg ut".

For UC pasienter, kan dette virke skremmende på grunn av sykdommens art, men ikke fortvil. Kontroller at du har alle dine saker i orden og at du kan være hjemme og komfortabel mens du tar rensing løsning. På denne måten, et bad er bare noen få skritt unna til enhver tid. Oppløsningen skal slites av ved sengetid, og du vil være klar for prosedyren neste dag.

Diet

Før en koloskopi, vil kostholdet må endre. Dager før omfang, begynner å spise mat som er mindre etsende på systemet ditt slik at renseprosessen vil kjøre jevnere. Unngå kjøtt, fet mat, og rødfargede produkter (dette endrer den naturlige fargen på tarmen). Du vil få informasjon fra din GI lege, men du bør være klar over at to dager før omfanget som du vil ha et bestemt sett av matvarer for å unngå (for eksempel frø og grønnsaker). Når du er i 24-timers tidsramme, må du slutte å spise helt og vil være begrenset til væsker. Ditt siste væske vil være ved sengetid, og du vil ikke bli tillatt noe før etter inngrepet.

Prosedyre

Selve inngrepet er relativt smertefri. Det verste er å få IV. For nesten hver koloskopi, vil du bli satt under anestesi og vil ikke vite noe som skjedde før det er over. Ulcerøs kolitt pasienter er mer sannsynlig å oppleve tyngre kramper enn andre som er scoped. Det ville være fordelaktig å informere pleie og stab av din tilstand i tilfelle du trenger hjelp til å komme til et bad raskt etter inngrepet som du kan være døsig fra narkotika. Vær oppmerksom på at du vil definitivt trenger en person til å kjøre deg til og fra prosedyren, som du ikke kan bruke en bil.

Recovery

Utvinningen fra en kolonoskopi for UC-pasienter er relativt enkel. De bedøvelsesmidler skal slites av i løpet av en time (noen ganger enda raskere). Umiddelbart etter inngrepet, vil du bo i sykehussengen for en periode frem til sykepleier anser du er god til å bli sluppet til den personen som tar deg med hjem. Når hjem, kan du begynne å spise og drikke som normalt. Din evne til å spise vil variere fra individ, men du vil ha en ganske sterk appetitt etter ikke å spise i 24 timer eller mer. For en UC pasient, lette tilbake til hva slags mat du spiser for å ikke over-stress fordøyelseskanalen.

Har spise godteri forverre acid reflux?

Hvis du har acid reflux, gå lett på desserter og søtsaker. Mat laget med raffinert sukker, slik som godteri, kjeks og kaker, kan forverre acid reflux, som kan kullsyreholdige drikker. Acid reflux kan føles som en brennende følelse fra magen gjennom øvre del av brystet og spiserøret. Det kan være milde og forbigående, eller den kan være kontinuerlig.

Triggere

Sukker samt junk mat er triggere som kan bringe på syre reflux, også kjent som halsbrann. Men fysisk aktivitet kan også forverre acid reflux. Tunge løft, bøyd over eller liggende på ryggen, samt å ta en lur etter et stort måltid, kan bringe det videre. Etter at du er ferdig med et måltid, sitte opp i minst 45 minutter. Unngå også kveldsåpne spising.

Alternatives

Hvis du ønsker noe søtt etter middag, brygge en kopp søt urtete eller har et stykke frukt. Sunn erstatter kan erstatte sukker når du er baking, også. Noen sunne substitues inkluderer agave nektar, honning, dato sukker, maltose og brun ris sirup. Produkter laget av Stevia planten er en ny, men stadig mer populært alternativ. Store mengder tradisjonelle søtningsmidler som Lik eller Splenda kan hemme kroppens naturlige stoffskifte og føre til skade på lever og nyrer, og bør unngås for baking. Uansett hva slags søtningsmiddel du bruker, men unngå å spise for mye av det og prøve å avvenne deg unna sukker av noe slag.

Insight

Ifølge en ABC medisinske nyheter rapport, bruker den gjennomsnittlige amerikaner 19 prosent mer sukker i 2009 enn i 1970 The American Heart Association sier den gjennomsnittlige amerikaner legger 76 kalorier om dagen fra sukkerinntak, og dette øker i et alarmerende tempo, og bidra til overvekt, sukkersyke og høyt blodtrykk, så vel som sure oppstøt.

Misforståelse

Melk er ofte sagt å lindre acid reflux, men forskere fra Stanford University fant dette ikke til å være sant. Den samme rapporten viser at krydret mat ikke ta på syre reflux, som en gang var tenkt.

Forebygging / løsning

Hindre acid reflux ved å spise mindre, men hyppigere måltider og holde seg til ubehandlet mat. Unngå sukkerholdige desserter, rask mat mat som inneholder konserveringsmidler. Frukt og grønnsaker som er "gassy", som brokkoli, løk og tomater, bør unngås. Noen trygge drikker er vann, mineralvann og koffeinfri te. De som har acid reflux bør rådføre seg med lege for å trene et ernæringsprogram som fungerer best for dem.

Hvordan å prep en 4 år gammel for en koloskopi

En koloskopi er egentlig en prosedyre som brukes til å vurdere, diagnostisere og behandle sykdommer og lidelser som plager de nedre regioner av fordøyelsessystemet, spesielt dine tykktarm (colon og rectum). Men, er det ikke nok å bare dukke opp for prosedyren, du faktisk trenger å forberede seg, selv når den aktuelle pasienten er et barn. Hvis du leter etter en metode for forberedelse til en koloskopi i en ungdom, vil prosessen variere basert på alder. Ifølge University of Rochester Medical Center, vil en 4-åring forberede koloskopi annerledes enn en 8-åring.

Hvordan å prep en 4 år gammel for en koloskopi

•  Begynn å gi din 4-åringen en økt mengde væske, for eksempel appelsinjuice eller eplejuice, ca 3 dager før koloskopi. På denne tiden, det er egentlig ikke nødvendig å gjøre noen endringer i kostholdet sitt, så fortsett å mate ham hans regelmessige måltider.

•  Bytt ut ditt barns vanlige "faste" måltider for flytende-baserte produkter, som kylling kjøttkraft, buljong, appelsinjuice, eplejuice, fryse-sprette og flavored gelatin, en og en halv dag før koloskopi. Sørge for at disse væsker er ikke rød i fargen (det kan ofte forveksles med blod i tykktarmen), og ikke meieri-basert.

Gi barnet ditt ca 10 gram magnesium citrate ettermiddag (rundt 1:00 eller 2:00) før koloskopi. Prøv å sørge for at det tar ikke mer enn 15 til 20 minutter å fullføre dosen.

Gi barnet ditt en annen 10 gram av magnesium citrate ca 5 timer etter første dose. Igjen, sørg for at barnet ditt drikker den anbefalte dosen innen 15 til 20 minutter av den første slurk.

Vær oppmerksom på barnets avføring i løpet av dagen (dagen før koloskopi). Du vil mest sannsynlig merke en endring i konsistensen når sengetid tilnærminger (eller på å våkne).

Stopp barnet ditt fra å drikke eller spise noe, selv fryse spretter, 7 til 8 timer før utnevnelsen. Avhengig av legen din, kan du bli bedt om å holde barnet borte fra alle væsker (og mat) før koloskopi.

Ta kontakt med legen din om eventuelle medisiner som barnet ditt er for tiden tar. Han kan anbefale at barnet ditt slutter å ta noen reseptbelagte eller reseptfrie medisiner før koloskopi er fullført (visse medisiner kan endre fargen på tykktarmen).

Hint

  • Hvis legen foreslår en annen tidsplan eller tilberedningsmetoden, holder seg til sine anbefalinger, da det kan være varierende elementer til ditt barns prosedyre.

Motta en Koloskopi Prosedyre

Forberedelse

Før du mottar en koloskopi du trenger for å forberede seg ved rensing din kolon. Legen din vil foreskrive avføringsmidler og muligens klyster for utarbeidelse. Du bør følge instruksjonene nøyaktig slik legen har bestilt. Dagen før inngrepet vil du få lov til å ha kun klare væsker inkludert svart kaffe, te, vann, klar buljong, klare juice, popsicles og jello, unntatt i fargene rødt eller lilla. Du vil ha hyppige løs og flytende avføring på grunn av avføringsmidler. Du bør ikke ta blodfortynnende, jern piller, aspirin eller smertestillende dagen før koloskopi. Du må faste i ca 6 til 8 timer før prosedyren i henhold til legens instruksjoner.

Prosedyre

For selve inngrepet vil du bli gitt noen form for bedøvelse. Det kan være en beroligende, "Twilight søvn", eller du kan være helt ubevisst. Før du får anestesi, vil du bli bedt om å slå på din venstre side. Legen vil plassere en colonoscope, som har et svært lite videokamera på slutten, inn i rektum. Du lege vil blåse kolon slik at han kan undersøke det bedre. Legen din vil se bilder på en videoskjerm. Hvis han finner polypper eller ønsker å ta biopsier, kan han sette inn andre instrumenter gjennom colonoscope. Hele prosedyren tar mellom 20 minutter og 1 time. Det bør være smertefritt for deg.

Bryr Etter Koloskopi

Når prosedyren er over vil du være i en utvinning området for omtrent en time mens den sedative eller anestesi slites av. Du må ha noen med deg til å kjøre deg hjem. Du trenger en hel dag for å fullt igjen fra de bedøvende effekter. Du vil være gassy for en stund etter inngrepet. Selv om legen prøver å fjerne det meste av luften ved avslutningen av koloskopi, vil litt luft forbli i tykktarmen din. Det kan også føre til at du føler deg oppblåst. Du vil føle deg bedre når gassen slippes. Hvis du føler smerter etter inngrepet må du informere legen din. Når du har din første avføring kan du se litt av blod i avføringen, og dette er normalt. Hvis du fortsetter å blø eller hvis du begynner å passere blodpropp, bør du informere legen din om det. I tillegg, hvis du opplever vedvarende smerte eller en 100-grad eller høyere feber, bør du kontakte legen din.

Resultater av Koloskopi

Legen din kan gi noen foreløpige resultatene av prosedyren så snart du er våken. Han vil også planlegge en oppfølging besøk for å diskutere sine funn samt resultatene av eventuelle biopsier som han tok under koloskopi. Hvis han ikke finner noe unormalt du kanskje ikke trenger å ha en annen prosedyre i flere år. Hvis han fant polypper eller noe uvanlig kan han be deg om å gjenta koloskopi raskere.

Hvor lang er Koloskopi Prosedyre?

Koloskopier, som brukes til å screene for kolorektal kreft og andre forhold, og for å fjerne polypper, er relativt raske prosedyrer. Imidlertid forbereder og utvinne fra dem kan ta dager eller lenger.

Dagen før

Prosedyren virkelig begynner 24 timer før koloskopi, når du trenger å begynne å forberede seg for det. Legen din vil forskrive et avføringsmiddel for å tømme ut fordøyelseskanalen. Hold deg i nærheten av et toalett, som trangen til å evakuere kan være plutselig. Du vil også bli bedt om å faste og drikke bare klare alkoholfrie væsker. Kaffe, te, buljong og gelatin er akseptabelt - men ingenting rødt, som det kunne forlate spor av farge i tykktarmen og forstyrre med prosedyren.

Koloskopi

Selve inngrepet kan være så kort som 15 minutter eller kan ta opp til en time, avhengig av hva legen finner. En klar, ren kolon med ingen vekst eller polypper kan undersøkes raskt. I andre tilfeller, kan legen må fjerne polypper eller ta vevsprøver for videre testing.

Etter Koloskopi

På grunn av beroligende midler administreres under prosedyren, vil du sannsynligvis bli tatt til et rom å hvile eller sove mens effekten av slitasje. Dette kan ta flere timer. Pasienter trenger noen til å hjelpe dem å komme hjem, som beroligende midler vil påvirke evnen til å kjøre, selv etter å ha våknet opp.

Neste dag

Noen mennesker kan trenge opptil 24 timer å fullt igjen fra virkningene av beroligende midler. Andre kan føle dvelende opplevelser eller erfaring lett blødning for en dag eller mer, avhengig av hva legen fjernet under koloskopi.

Advarsel

Koloskopier er relativt trygge og vanlige prosedyrer, men det er fortsatt risiko for komplikasjoner. Tarmveggen kan være perforert, er det en risiko for infeksjon og noen mennesker kan reagere på anestesi. Det er også en liten risiko for postpolypectomy electrocoagulation syndrom, eller magesmerter, feber og andre symptomer forårsaket av electrocoagulation, en metode som brukes for å fjerne polypper.

Stoffet som brukes i en koloskopi Prosedyre

En koloskopi prosedyre lar legen nøye undersøke innsiden av tykktarmen og endetarmen for misdannelser som polypper. Flere medisiner kan brukes før og under prosedyren.

Før eksamen

Før eksamen, vil legen forskrive en tarm forberedelse som fungerer som et kraftig avføringsmiddel for å rense pasientens innsiden. Enhver krakk kan tilsløre det kolon og la polypper og andre vekster for å unngå å bli oppdaget. Over-the-counter avføringsmidler og / eller klyster kan også være foreskrevet.

Mindre komplikasjoner

Tunge avføring kan føre til hudirritasjon rundt anus. Over-the-counter preparater slik som vaselin og Desitin kan anvendes for å lindre disse symptomer.

Under prosedyren

Leger administrere en beroligende og en smertestillende intravenøst. En vanlig smertestillende middel som brukes er Demerol. Den beroligende Leptanal® er ofte brukt som et beroligende middel.

Under en virtuell koloskopi, er ingen beroligende midler brukes. Men hvis legen din oppdager polypper, kan han utføre en tradisjonell koloskopi med en beroligende.

Bivirkninger

Noen mennesker kan utvikle negative reaksjoner på beroligende midler (4 i 100.000), inkludert pusteproblemer og lavt blodtrykk. I tillegg vil alle pasienter trenger ekstra tid til å komme seg fra sedativa etter inngrepet.

Etter Koloskopi

Pasientene vil kreve noen til å bringe dem hjem fra prosedyren, som sedativa kan ta flere timer eller mer å fullstendig slites av. De sedativa vil svekke kjøring.

Dersom polypper er fjernet, kan pasienter rådes til å unngå smertestillende som aspirin og NSAIDs for inntil to uker etter inngrepet for å redusere risikoen for blødninger. Paracetamol produkter som Tylenol kan tillates.

Hvilke forberedelser er nødvendig for koloskopi?

En kolonoskopi er en test som skjermer en pasient for tykktarmskreft ved å sette inn et lite videokamera inn i endetarmen slik at legen kan se tilstand i tykktarmen.

Forberedelse

Koloskopi forberedelse, ifølge Dr. Timothy Moynihan fra Mayo Clinic, er å tømme ut væske og avføring fra tykktarmen.

Avføringsmidler

Dagen før prosedyren, vil legen få pasienten ta avføringsmidler, er forsiktig med å foreslå den riktige, som noen avføringsmidler ikke kan brukes av de med hjerte-eller nyresykdom.

Flytende Diet

Pasienten er tillatt bare alkoholisk, klare drikker til å drikke slik som buljong, juice, vann, svart kaffe eller te. Ingen fast føde og ingen røde væsker er tillatt i 24 timer før prosedyren, ifølge Dr. Moynihan.

Spør om medisiner

Medisiner som inneholder jern eller jern piller kan trenge å bli stoppet fordi jern kan farge slimhinnen i tykktarmen.

Alder for Screenings

Mayo Clinic råder koloskopi screenings start når pasienten er 50 år gammel. Konsekvent negative screenings bety at pasienten kan vanligvis stoppe prosedyren 75 år gammel.

Mål

Å ha regelmessige koloskopi screenings som tester og fjerne kolon polypper vil bidra til å forhindre tykktarmskreft.

Hvordan forberede for en koloskopi eksamen

En koloskopi er en prosedyre som brukes til å identifisere fordøyelsesproblemer samt skjerm for tykktarmskreft. Mange sier at den verste delen av en koloskopi er forberedelse som må gjøres dagen før eksamen. Mens hver persons koloskopi forberedelse vil være forskjellig, avhengig av legens ordre, her er den generelle fremgangsmåten for å forberede deg.

Hvordan forberede for en koloskopi eksamen

Se legen din.

Legen din vil være en til å planlegge og beskrive prosedyren for din koloskopi, inkludert spesifikke forberedelser.

•  Drikk koloskopi forberedelser blande dagen før.

De eksakte retninger vil variere avhengig av hva legen du ser og hva mistenkt medisinske tilstand er. Vanligvis får du to valg; en koloskopi prep løsning som du drikker gjennom hele dagen (64 oz), eller samme løsning som du bør begynne å drikke på 17:00 (dobbelt så mye løsning; 1 gallon).

3 raske dagen før koloskopi.

Dagen i koloskopi forberedelser omfatter faste; det eneste du har lov til å innta er klare juice og buljong, av og til ufargede jello. Det er viktig å ikke spise noe farget som det kan komplisere koloskopi testmålinger.

Drikk rikelig med vann.

Staying hydratiserte under koloskopi forberedelser er viktig fordi du vil sannsynligvis bli bedøvet under inngrepet, som krever en passende blodtrykk som er vanskelig å opprettholde dersom du er dehydrert.

Hint

  • Følg legens bestemte retninger svært nøye for best resultat.

Den nøyaktige fremgangsmåten for en koloskopi

Denne artikkelen presenterer detaljer om koloskopier, inkludert deres formål og hva en person opplever når de har en koloskopi. En kolonoskopi er en prosedyre for å undersøke innsiden av kolon og rektum.

Innledning og formål

Fremgangsmåten utføres ved hjelp av et fleksibelt rør med en liten kamera på høykant. Røret, også kjent som en colonoscope, inneholder en kanal gjennom hvilke virkemidler kan være bestått for å trekke ut biopsier, fjerne polypper, stoppe blødninger og fjerne fremmedlegemer. Siden dette er en invasiv prosedyre, får pasienten vanligvis noen form for bedøvelse - lokale, mild-general eller full-general - for å redusere ubehag.

Examination

Undersøkelsen starter med pasienten liggende på hennes venstre side. Te rør settes inn gjennom pasientens anus og skyves gjennom resten av tykktarmen, tykktarmen. I noen fremgangsmåter er det nødvendig å undersøke cecum, som er det området hvor de store og tynntarmen kobler. Imidlertid er det bare nødvendig å utelukke inflammatoriske tarmsykdommer, slik som Crohns eller kolitt og utføres bare hvis symptomer på slike forhold eksisterer.

Time Frame

En gjennomsnittlig fremgangsmåten varierer mellom 15 minutter og en time, i henhold til oppbygging av tykktarmen. I løpet av fremgangsmåten, blir luften ført inn i tarmene for å riktig undersøke området, som et resultat, vil pasienten lider av oppblåsthet av magen, tarmgass og ubehag.

Recovery Time

Etter at prosedyren er fullført, tar restitusjonstiden vanligvis 30 til 60 minutter for den sedative å slites av.

Virtual Colonsocopy

En prosedyre som kalles en virtuell koloskopi er en CT eller MR-undersøkelse av tykktarmen. Dette er en ikke-invasiv prosedyre. Det fortsatt blir undersøkt for å finne sine diagnostiske evner. En ulempe med den virtuelle kolonoskopi, sammenlignet med standard colonoscopies, er at vevsprøver eller polypper ikke kan fjernes fra tykktarmen.