Digidexo.com

dopamin mangel

Dopamin mangel Symptomer

Kroppen har en strategisk balanse at det må opprettholde for å fungere ordentlig. Når det er for lite eller for mye av noe, ting begynner å skje noe som gjør at personen klar over at noe ikke er riktig. Dopamin er et eksempel på denne balansen. Hvis kroppen ikke har det riktige beløpet vil det være negative konsekvenser.

Identifikasjon

Jobben for en nevrotransmitter, er å transportere meldinger fra en hjernecelle til den andre. Dopamin er signalstoffet som er spesielt knyttet til kontroll av bevegelse og følelser. Derfor, når balansen av dopamin er av, er det psykiske og fysiske effekter som kan være livs endring. Når for mye dopamin er i kroppen resultatet kan være schizofreni. For lite dopamin har også svært negative effekter.

Årsaker

Parkinsons sykdom, vitaminmangel, problemer med andre systemer i kroppen, og skjoldbrusk problemer er bare noen av grunnene til at noen kan utvikle lavt dopamin. Miljømessige årsaker som mangel på søvn og stress kan også føre til en dopamin-mangel. Eksponering for bly, arsen og kadmium er andre mulige årsaker. Noen av disse har enkle løsninger som å endre dag-til-dag-aktiviteter, mens andre krever mer komplekse løsninger som daglige medisiner.

Symptomer

Dopamin mangel kan resultere i enkle til komplekse symptomer. Folk synes ofte deprimert. Tegn på depresjon er mangel på interesse for deres liv, ingen motivasjon, sommel og manglende evne til å føle glede. De sover mye og har problemer med å få opp om morgenen. Andre symptomer på lavt dopamin blir mer sannsynlig å danne avhengighet, behov for koffein eller andre sentralstimulerende midler, og økende vekt.

Parkinsons sykdom

En ekstrem mangel på dopamin kan være forårsaket av Parkinsons sykdom. Dette er et nevrologisk problem som i stor grad påvirker motoriske ferdigheter og annen virksomhet av en person. De viktigste symptomene er en skjelving eller risting mens du hviler, langsomme bevegelser, stive muskler og tap av balanse. Eksempler på sekundære symptomer er en holdning som ser ut til å lene seg fremover, problemer med å svelge, tretthet, problemer med finmotorikken og en manglende evne til å danne normale ansiktsuttrykk. Det er også symptomer som ikke er spesielt knyttet til bevegelse, for eksempel demens, søvnproblemer og smerter.

Betraktninger

Det er viktig å forstå at det kan være vanskelig for en person å håndtere disse symptomene til å gjenkjenne dem i seg selv. Emisjoner av depresjon, trøtthet og stress kan enkelt tilbakeføres til andre ting. Derfor er det viktig å søke legehjelp for å finne ut hva som virkelig skjer, slik at den kan bli behandlet på best mulig grad.

Dopamin mangel Treatment

Dopamin beta hydroxylase mangel (også kjent som dopamin mangel) er en medisinsk tilstand der kroppen ikke produserer nok dopamin, som påvirker nervesystemet. Symptomer på denne tilstanden kan inkludere: lavt blodtrykk, lavt blodsukker, og hyppig dehydrering. Personer med dopamin-mangel kan også ha raske fall i blodtrykket når du kommer ut av sengen om morgenen, forårsaker plutselig svimmelhet. Dopamin mangel er svært sjelden, ifølge US Library of Medicine, med mindre enn 20 personer registrert i vitenskapelig dokumentasjon. Behandlingstilbud fokus på muntlige medisiner som senker blodtrykket.

Dihydroxyphenylserine (DOPS) Medisinering

Ifølge University of Washington Gene Review, kan dopamin mangel behandles ved å gi 100 til 500 milligram dihydroxyphenylserine (DOPS). Denne medisinen er vanligvis tatt to til tre ganger hver dag. Dette øker blodtrykket hos pasienten, for derved å redusere svimmelhet.

Andre medisiner

Folk som ikke responderer på DOPS medisiner kan ha suksess med Fludrocortisone eller indometacin (medisiner som tas oralt hver dag). Begge disse medikamentene bidra til å øke blodtrykket. Den muntlige medisiner kan også være nyttig i å gjenopprette balansen i hyppighet av vannlating.

Ifølge University of Washington, bør folk på medisiner for dopamin-mangel skal evalueres minst en gang hvert femte år for nyrefunksjonen.

Kliniske studier

Den medisinske samfunnet arbeider med å utvikle flere behandlingstilbud for mennesker som er rammet av denne tilstanden. Medisinske sentre, for eksempel Vanderbilt University Medical Center, er å melde folk med dopamin-mangel til å teste effektiviteten av nye behandlingstilbud. Hvis andre behandlingsregimer ikke fungerer, kan delta i kliniske studier gi nye behandlingstilbud for pasienter.

Kilder til Dopamin

Kilder til Dopamin


Når det kommer til lykke, er eksperter fortsatt diskutere hvor mye økonomiske, sosiale og miljømessige faktorer påvirker en gledelig sinnstilstand. Men de er enige om at uten et kjemisk stoff i hjernen som kalles dopamin, er opplevelsen av nytelse og lykke sterkt redusert.

Lykkehormonet

Dopamin er referert til som "feel good" hormon, ifølge boken "Natural Highs" av Dr. Hyla Cass. Dopamin er et signalstoff som gir energi til en person og gjør ham føle seg fornøyd og innhold.

Dopamin-mangel

Når nivåene av dopamin fall, setter det motsatte følelsen. En person kan føle lethargic og drenert. Noen som er dopamin-mangel kan søke addicting stoffer inkludert mat, sigaretter, alkohol, narkotika og selv sex, noe som vil utløse en utgivelse av denne kjemiske i hjernen.

Fenylalaninnivå-rik mat

Dr. Eric R. Braverman, forfatter av den bestselgende boken "yngre du", forklarer at for å trygt øke nivåene av dopamin, forbruker 8 til 11 gram av aminosyren fenylalanin daglig, som kroppen kan omdanne til ønsket nevrotransmitter. Foods høy i fenylalanin inkluderer biff, kylling, kalkun, vilt, lav-fett cottage cheese, egg, melk og yoghurt.

Tyrosin-rik mat

En annen byggekloss på dopamin er aminosyren L-tyrosin, som er avledet fra de samme proteinmatvarekilder som fenylalanin. For å bestemme mengden av fenylalanin eller tyrosin i noe mat, besøke USDA nærings database (se Ressurser).

Supplerende Boost

Tilskudd av tyrosin og fenylalanin er også effektive til å øke dopamin, som er urter rhodiola rosea og Yohimbe, phophatidylserine, vitamin B-1 og hydroxycitric syre, i henhold til Braverman.

Mat som inneholder Dopamin

Mat som inneholder Dopamin


Dopamin er en neurotransmitter, utbredt i hele hjernen og kroppens nervesystemet. Ved å modulere hjernens aktivitet, er dopamin primære funksjon å styre bevegelse, men det spiller også en avgjørende rolle i mange kroppsfunksjoner, inkludert sirkulasjon og stimulerende metabolisme. Videre påvirker dopamin menneskelige følelser, slippe kjemikalier som endorfiner for å fremme følelser av glede, kjærlighet og tilknytning. En dopamin mangel kan føre til en rekke fysiologiske og psykologiske helseproblemer, og mens næringsmidler ikke inneholder nevrotransmitteren, kan spise riktig fremme en økning i dopamin-nivåer i kroppen.

Proteiner

Hjernecellene som er ansvarlig for produksjon av dopamin krever aminosyren L-fenylalanin. Derfor vil et økt forbruk av aminosyrer stimulerer dopamin produksjon. Animalske proteinkilder som kjøtt, egg og meieriprodukter er kjent som "komplette proteiner," som de inneholder alle de essensielle og ikke-essensielle aminosyrer som kreves av kroppen. Hvetespirer er en annen god kilde til fenylalanin.

Frukt og grønnsaker

Spis rikelig med frukt og grønnsaker høy i antioksidanter. Dopamin er lett oksidert, så spise mat rik på antioksidanter kan bidra til å beskytte dopamin nivåer fra å bli oppbrukt.
Epler inneholder quercetin, en antioksidant funnet å redusere risikoen for neurodengenerative lidelser. Bananer inneholder tyrosin, en aminosyre neuroner bruker for å produsere dopamin.
Selleri, rødbeter, agurk, paprika, vannmelon og grønne bladgrønnsaker har også dopamin øker egenskaper.
Integrative Psychiatry sier mange helsepersonell anbefaler å supplere din diett med antioksidanter som vitamin C og vitamin E.

Fet fisk

Fisk som makrell, tunfisk, laks, sardiner og ørret alle inneholder Omega-3 fettsyrer. Disse "gode fettstoffer" spille en rolle i å regulere mange kroppsfunksjoner, inkludert produksjon av nevrotransmittere som dopamin.
I en studie utført av franske forskere, rotter som fikk en diett uten Omega-3 fettsyrer viste en reduksjon av dopamin nivåer i hjernen.

The Role of Dopamin

The Role of Dopamin


Dopamin er en av de viktige biologiske substanser som produseres av kroppen. Selv om det er til stede i og fungerer analogt i mange primater, er dopamin i stor grad ansvarlig for de erfaringene vi tenker på som å være menneske. En mangel på dopamin resulterer også i noen av de mørkere og mer ubehagelige aspekter av eksistens. Laget i hjernen, er dopamin i sentrum av hvordan vi opplever verden og handle slik vi gjør.

Identifikasjon

Dopamin er et signalstoff. Det er et molekyl som er frigjort fra enden av en nervecelle som festes til enden av en annen, slik at det sendes en kjemisk melding. Dopamin, faktisk, er meldingen. Spesielle reseptorer på endene av nerveceller er spesielt egnet for dopamin og lignende kjemikalier. Når et molekyl som bindes til disse reseptorer, enten dopamin eller en agonist som ligner dopamin, visse reaksjoner oppstår. Fra disse, så vel som de symptomer som oppstår i dopamin-mangel, kan vi utlede rollen til dopamin.

Bevegelse

Dopamin spiller en rolle i jevne, kontrollerte bevegelser. I hjernen, de samme veiene som dopamin danne viktige koblinger mellom ulike deler, slik at orgelet å fungere mer smidig som en helhet. Kognisjon er avhengig av tilgang til informasjon fra andre områder av hjernen til frontal cortex, som oppstår langs baner av dopamin-overføring. Lave nivåer av dopamin har vært assosiert med Parkinsons sykdom, som er kjennetegnet ved ukontrollert og skjelvende bevegelser.

Motivasjon og Pleasure

Dopamin er mest kjent, men for å være signalstoffet forbundet med glede. Stimuli som frembringer en hvilken som helst form for positiv respons også stimulerer frigjøring av dopamin i hjernen. Utgivelsen av dopamin forbinder stimulans til positive følelser, og skaper påvente av glede neste gang stimulans er innført, og etablere en slags biofeedback belønningssystem. Mennesker og dyr er motivert mot mat, sex, narkotika og andre fornøyelige stimuli grunn av dopamin frigjøres i hjernen.

Narkotika

Den behagelige effekten av enkelte legemidler er på grunn av den effekten de har på dopamin reopptak. Normalt, når dopamin blir frigjort, det gradvis binder med nevroner og reabsorberes. Kokain og amfetamin, særlig blokkere denne reopptak og skape et overskudd av dopamin mellom nevroner, noe som resulterer i intenst behagelige opplevelser. Andre legemidler, som opioider og cannabinoider, fell til unike nervecellen reseptorer. Disse stoffene midlertidig ta plassen til dopamin og modulere de følelsene som normalt vil bli kontrollert av dopamin.

Andre fysiske reaksjoner

I tillegg til bevegelse generelt, er dopamin knyttet til noen grunnleggende ufrivillig handlinger. Oppkast og følelser av kvalme inhiberes ved nærvær av dopamin. Dopamin, som står for den behagelige følelsen av sex, hemmes av prolaktin, som skilles etter ejakulasjon hos menn. Den resulterende dip i dopamin antas å forklare den refraktoriske periode i løpet av hvilken et menneske er i stand til å bli opphisset.

Dopaminmangel

Lave nivåer av dopamin, er angitt med en rekke forskjellige sykdommer og forstyrrelser. Opplevelsen av smerte er vanligvis høyere når dopamin er lav, noe som antas å forklare den smerten assosiert med Parkinsons sykdom. Vanskeligheter sosialt samvær er også knyttet til lav dopamin over et bredt spekter fra enkle angst til depresjoner, schizofreni og bipolar lidelse.

Levetid med Parkinsons sykdom

Levetid med Parkinsons sykdom


Parkinsons sykdom er en degenerativ nevrologisk lidelse som påvirker flyt og kontroll av frivillige og ufrivillige bevegelser. Selv om den underliggende årsak for Parkinsons sykdom er ikke godt forstått, årsakene til PD symptomer er, nemlig den manglende evne til å produsere eller benytte neurotransmitteren dopamin. Denne dopamin-mangel fører til utfordringer for Parkinson pasienter, men det er ikke er livstruende i de fleste tilfeller.

Levetid

Hvis riktig diagnostisert og behandlet, kan en person med Parkinsons sykdom har en normal levetid. Imidlertid, hvis Parkinsons sykdom er kombinert med andre forhold, en persons levetid kan forkortes avhengig av alvorlighetsgraden og typen av eventuelle ytterligere betingelser.

Symptomer

Parkinsons sykdom er karakterisert ved en vanskelighet med motorkontroll. De første tegn kan være en svak skjelving på én side av legemet som vanligvis utvikler seg til begge sider. Snakker kan bli vanskelig og ofte ordet repetisjon eller tar pauser før du snakker et ord kan forekomme. En person med Parkinsons kan ha en vanskelig gangart når han går. Disse symptomene seg ikke begrense levetiden.

Årsaker

Årsaken til Parkinsons sykdom er ukjent, skjønt miljøgifter, en genetisk predisposisjon, eller en kombinasjon av de to kan være feil.

Risikofaktorer

Alder, kjønn, medisinsk historie, og nærhet til giftstoffer alle spille en rolle i risikoen for Parkinsons. Du har høyere risiko for Parkinsons hvis du er mann, over 50 (selv om yngre voksne som er berørt på anledningen), har en historie med PD i familien din, eller ofte er utsatt for kjemiske giftstoffer.

Behandling

Det er ingen kur for Parkinsons sykdom i dag, og ingen medisinsk diett for å forlenge levetiden per se. Men det finnes behandlinger som kan redusere sannsynligheten for komplikasjoner og øke livskvaliteten. Disse inkluderer behandlinger som letter dopamin mottak og utnyttelse, og holde motoren fungerer stabilisert. I mange tilfeller kan de rystelser assosiert med Parkinsons reduseres eller elimineres. Behandlinger for å kurere eller leder livstruende sekundære forhold kan bidra til forlenget levetid.

Vitaminer for hyperaktive barn

Det er mange teorier om hva som forårsaker enkel hyperaktivitet hos barn samt mer alvorlige oppmerksomhet lidelser som ADHD (ADD) og oppmerksomhet-Deficit / Hyperactivity Disorder (ADHD). De fleste leger og eksperter er enige om at disse forholdene blir forverret av en kombinasjon av faktorer, inkludert miljømessige og mat sensitiviteter samt lave nivåer av hjernen nevrotransmittere som dopamin. En av årsakene til dopamin-mangel er mangelfull ernæring. The American Academy of Child & Adolescent Psychiatry har rapportert at vitamin og mineral terapi kan hjelpe med hyperaktivitet og relaterte lidelser.

B-vitaminer

Mange av mangel på næringsstoffer kan forårsake svekking av det sentrale nervesystemet funksjon, særlig B-vitaminer, spesielt B6 og B3. B-vitaminer bidra til å oppmuntre syntesen av hjernen kjemikalier som serotonin, dopamin og noradrenalin. Uten tilstrekkelige mengder av disse kjemikaliene, kan hjernen ikke utvikler riktig.

Vitamin C

Vitamin C er et viktig næringsstoff for barn med hyperaktivitet og ADD flere grunner. Som en stor antioksidant, er det viktig for immunforsvaret og for å bidra til å kontrollere miljømessige og matallergier og følsomhet. Dette er en meget viktig mekanisme for barn med hyperaktivitetsforstyrrelser, som synes å vise en supersensitivt system til alt fra tilsetningsstoffer til tøymykner. En annen grunn til å supplere med vitamin c er det faktum at det bidrar i dopamin konvertering til noradrenalin. Dette er en meget viktig mekanisme og er nødvendig for riktig hjernefunksjon.

Iron

En studie i publisert i 2004 Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine viste at jernmangel synes også å være en felles trend hos barn med hyperaktivitet. Det er viktig for både barn og voksne å ha tilstrekkelig jern nivåer. Jern er en viktig komponent av oksygentransport og er viktig for regulering av cellevekst og differensiering. Lavt jern nivå begrense oksygentilførsel til cellene. Dette kan føre til tretthet samt dårlig fokus og mental ytelse.

Sink

Sink er en kofaktor for produksjon av nevrotransmittere, fettsyrer og melatonin. Det påvirker også den legemer produksjon og metabolisme av dopamin og fettsyrer. Sink-hyperaktivitet forbindelse ble først brakt inn i rampelyset i en studie publisert i Journal of Biological Psychiatry i 1994 Selv om forskning er fortsatt pågående, en lovende tyrkisk studie gjennomført i 2009, viste at barn med ADHD hadde positive resultater når de ble behandlet med sink terapi.

Magnesium

Magnesium er også en beroligende mineral som slapper nerver og muskler og hjelper kroppen å takle stress. Enhver type stress vil tømme kroppen av magnesium. Mangel kan føre til irritabilitet, muskelspenninger og søvnproblemer. Magnesium er et annet næringsstoff som vanligvis utarmet hos barn med hyperaktivitet lidelser. Tilskudd av dette mineralet kan i betydelig grad bidra til å roe barnet.

Hva er Carbidopa Levodopa?

Levodopa hjelper redusere skjelvinger, muskelstivhet og andre symptomer på Parkinsons sykdom, mens karbidopa reduserer bivirkninger forbundet med levodopa. Disse stoffene er kombinert i ett medikament kalt Sinemet, også tilgjengelig i generisk form.

Dopamin Deficiency

Dopamin mangel i hjernen kan være ansvarlig for mange Parkinsons sykdom symptomer. Inntak av dopamin hjelper ikke disse pasientene, men fordi stoffet ikke kan krysse blod-hjerne-barrieren. Kroppen kan bruke levodopa å gjøre dopamin, som kan krysse denne barrieren.

Levodopa bivirkninger

Levodopa kan føre til mange negative bivirkninger hvis det blir aktiv før nå hjernen. Disse inkluderer kvalme og oppkast, ukontrollerbare rykninger eller rykking, skjelving, hjertebank, forvirring og hallusinasjoner.

Karbidopa Formål

Carbidopa forsinker omdannelse av levodopa til dopamin inntil den når hjernen, og dermed redusere bivirkninger.

Komplikasjoner

Omtrent halvparten av pasientene som tok levodopa på egen hånd eller sammen med karbidopa utvikle varige komplikasjoner, inkludert ufrivillige bevegelser. Leger vanligvis unngå forskrivning levodopa inntil ingen andre legemidler er effektive ved behandling av pasientens symptomer.

Andre bruksområder

I tillegg til å redusere symptomene på Parkinsons sykdom, er en kombinasjon av levodopa og karbidopa effektive ved behandling av symptomer som ligner den som er lidelse, slik som de forårsaket av karbonmonoksid forgiftning, mangan forgiftning eller encefalitt.

Tale Kjennetegn på Parkinsons sykdom

Akinesi, eller manglende evne til å kontrollere små muskelbevegelser, er en av de karakteristiske trekk ved Parkinsons sykdom. Den akinetic mekanisme som er involvert påvirker ikke bare de motoriske aktiviteter, men også taleegenskaper.

Tale Kjennetegn

En person med Parkinsons sykdom viser monotont (konstant tone) kvalitet, problemer med å endre tempo (hastighet), redusert amplitude (loudness) og i noen tilfeller en vedvarende stemme. Talen forstyrrelse varierer for hver enkelt pasient, avhengig av utviklingen av sykdommen.

Sannsynlig årsak

En av de sannsynlige årsakene til språkforstyrrelser hos pasienter med Parkinsons sykdom er akinesia. Den akinetic mekanismen induserer kontinuerlig press på musklene slik at det gjentatte ganger utfører bevegelser, som er, faktisk, enkle ufrivillige handlinger til en normal person.

Rasjonale

I Parkinsons sykdom, dopamin-mangel resulterer i neuron ubalanse i hjernen bevirker muskelsvakhet (stivhet). Denne tilstanden av svakhet gjør det vanskelig for pasientene å kontrollere eller motstå konstant kraft fra akinetiske mekanismer.

Hjernenerve

Den vedvarende kraftig kontraksjon (akinesi) av svake muskler (stivhet) produserer lesjoner i hjernenerver i hjernen. Den spesifikke hjernenerve berørt kalles trigeminal (hjernenerve V - vist på bilde 1). Dette er også ansvarlig for regulering av svelge, snakke, glatte muskelsammentrekninger, reaksjons- og kinesthesia (følelse av posisjon).

Tale Muscle

De indre musklene i strupehodet (stylohyoid) som styres av trigeminus er utsatt for kraftig kontraksjon produsere unormale tale karakteristikker av Parkinsons sykdom (vist i bilde 2).

Merk at i virkeligheten, kan mange faktorer (alder, ernæring, andre sykdommer) påvirke taleforstyrrelser utstilt i denne type nevrologisk lidelse.

Parkinsons sykdom Søvnforstyrrelser

Ifølge Michael J. Fox Foundation for Parkinson Research, Parkinsons sykdom påvirker anslagsvis én av 100 personer over 60 år Det sentrale nervesystemet lidelse er karakterisert som en bevegelsesforstyrrelse. Det er også forbundet med en rekke søvnforstyrrelser som søvnighet på dagtid, søvn vedlikehold søvnløshet og innsovning søvnløshet.

Søvnighet på dagtid Fakta

Søvnighet på dagtid har forårsaket bil ulykker og kan redusere livskvaliteten for Parkinson-pasienter. Dette kan være forårsaket av en dopamin-mangel, Parkinsons medisiner (som Requip eller Mirapex) eller andre problemer i hjernen.

Søvnighet på dagtid Treatment

Behandling for søvnighet på dagtid inkluderer antidepressiva som Wellbutrin, sentralstimulerende midler som Dexedrine eller Ritalin, wake fremme agenter som Provigil eller medisinering justeringer dersom Parkinsons medisiner som forårsaker søvnighet.

Sove Maintenance Insomnia Fakta

Ifølge American Parkinsons sykdom Association, er søvn vedlikehold søvnløshet en av de vanligste søvnrelaterte klager på Parkinson-pasienter. Preges av hyppige oppvåkninger, er det også forbundet med nighttime bevegelser.

Behandling for Sleep Maintenance Insomnia

Behandling for søvn vedlikehold søvnløshet inkluderer bruk av antidepressiva med sederende effekten (som trazodone), Klonapin (et benzodiazepin) eller en dopaminagonist som Permax eller Requip.

Innsovning Insomnia Fakta

Innsovning søvnløshet er preget av problemer med innsovning, oftest på grunn av agitasjon eller angst. Ifølge American Parkinsons sykdom Association, er det ikke mer utbredt i Parkinson-pasienter enn hos ikke-Parkinson-pasienter.

Innsovning Insomnia Treatment

Behandling er med benzodiazepiner (som Restoril, Halcion eller Xanax) eller antidepressiva med sederende egenskaper (som trazodon).

Om kjemiske ubalanser

Kjemiske ubalanser antas å være årsaken til et bredt spekter av psykiske lidelser, fra depresjon til Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Forskere har brukt mange år på å studere effekten av ulike nevrotransmittere (biokjemikalier produsert av hjernen) på humør og følelser. En positiv sammenheng mellom humør og hjernens kjemi har ikke blitt funnet, men anekdotiske bevis fører forskere til å tro at en nevrotransmitter som serotonin spiller en viktig rolle i reguleringen av hjernens funksjon.

Betydning

Kroppen produserer eller kjøper gjennom kosten mange enzymer, nevrotransmittere og aminosyrer. Hver substans er nødvendig av kroppen for optimal funksjon. Noradrenalin og adrenalin er to nevrotransmittere som kan føre til depresjon, ADHD, dystymi og angst. Den mest kjente av alle nevrotransmittere er serotonin. Uten riktig mengde av hver av disse nevrotransmittere, opphører hjernen til å fungere skikkelig, og en mental sykdom kan forekomme.

Typer

Det finnes mange typer av kjemiske ubalanser. En ubalanse av serotonin er antatt å forårsake depresjon og angst. En ubalanse av dopamin er tenkt å være en viktig årsak til ADHD. En adrenalin mangel har vært innblandet i både depresjon, panikkanfall og angst. Mange mennesker som har en mangel av en type signalstoffet kan ha mangel på andre typer også, noe som resulterer i blandede psykiske diagnoser.

Effekter

I tillegg til mulige effekter på humør og mental helse, kan kjemiske ubalanser forårsake søvnforstyrrelser, svingninger energi nivå, appetitt endringer og vektøkning. Serotonin omdannes i kroppen til melatonin, et et stoff som bidrar regulerer søvn. Mangel på serotonin kan føre til søvnløshet, søvngjengeri og andre nattetid lidelser. Serotoninmangel kan også føre til karbohydrat cravings, øke risikoen for fedme og fedmerelaterte komplikasjoner som hjertesykdom og diabetes.

Forebygging / løsning

For personer med kjemiske ubalanser, er det mange løsninger som kan gi lindring fra plagsomme symptomer. For de med symptomer på serotonin-mangel, kan det Selektive serotoninreopptakshemmere som Prozac og Paxil gi lindring. For en rimeligere løsning med få bivirkninger, 5-hydroxytryptophan, eller 5-HTP, et kosttilskudd som kroppen omdanner til serotonin, kan øke stemningen av mennesker med mild serotonin mangel. For mennesker som lider av Attention Deficit Disorder eller ADHD, har aminosyren L-tyrosin vist lovende i behandling av dopamin mangel.

Misforståelse

Mange tror at kjemisk ubalanse teorien er en myte foreviget av farmasøytiske selskaper å selge dyre medisiner. Studier har vist at narkotika og aminosyre terapi er effektiv i behandling av stemningslidelser og andre psykiske problemer som andre studier har knyttet til kjemiske ubalanser i hjernen. Disse behandlinger fungerer fordi symptomene er virkelig forårsaket av kjemiske ubalanser.

Virkningene av Mangel på serotonin og dopamin

Seratonin og dopamin er nevrotransmittere. Hva dette betyr er at de fungerer som kjemiske budbringere mellom hjerneceller til å videresende "meldinger" mellom cellene. Utilstrekkelig seratonin og dopamin kan forårsake en rekke problemer.

ADD

En effekt av en mangel på dopamin og seratonin er ADD. ADD er Attention Deficit Disorder, og det manifesterer seg som enten oppmerksomme eller uoppmerksom type. Det kan også være en komponent av hyperaktivitet gjør diagnosen ADHD.

Depresjon

En andre effekt av en mangel på dopamin og seratonin er depresjon. Når disse kjemikaliene er lav, gleden og belønningssentrene er ikke i stand til å være fornøyd, og dette fører til depresjon. Depresjon kan behandles med medikamenter som øker nivåene av dopamin og seratonin er hjernen.

Parkinsons sykdom

En tredje virkning av en mangel på dopamin er Parkinsons sykdom. Dopaminveier er relatert til bevegelse og mangel på dopamin bevirker at bevegelsesforstyrrelse som er tilstede i Parkinsons sykdom. Det er mulig å behandle ved dopaminagonister som stimulerer dopamin-reseptorer.

Fedme

En fjerde virkningen av en mangel på seratonin er fedme. En mangel på dopamin og seratonin har vært knyttet til overspising. Videre kan behandling for fedme omfatter legemidler som øker nivået av serotonin i hjernen.

Angst

En femte effekten av mangel på seratonin er angst. Angst kan være forårsaket være utilstrekkelig seratonin. Legemidler som øker seratonin kan brukes til behandling av angst,

Dopamin Metabolism

Dopamin Metabolism


Dopamin er en neurotransmitter som brukes til å kommunisere på mange forskjellige områder av hjernen. Det er syntetisert ved enzymatisk modifikasjon av aminosyren tyrosin. Tyrosin er funnet i flere diettproteinkilder, inkludert egg, ost og fisk. Når dopamin har blitt utgitt av et nevron til en synapse (plassen som brukes av nevroner for intercellulær kommunikasjon), er det fortsatt der for en kort tid før den fjernes ved å re-opptak og / eller skadet av enzymer.

Reopptak

Når dopamin når en synapse, en spesialisert protein som kalles dopamin transporter, eller DAT, plukker den opp. Den dopamin-proteinkompleks deretter reiser et kort stykke tilbake i cytoplasmaet til cellen som slippes den. Den dopamin kan deretter strippet fra DAT protein og re-pakket i små vesikler for senere bruk.

Nedbryting

Dopamin som ikke resirkuleres kan brytes ned både i synapsen og etter re-opptak i cellen. Enzymer som er ansvarlig for nedverdigende dopamin er monoamin oksidase (MAO) og catechol-O-metyltransferase (COMT). Produktet av dopamin degradering av enten MAO eller COMT er homovanillic syre (HVA).

Monoaminoksydaseaktivitet

Innsiden av cellen, er MAO funnet i den ytre membran av mitokondrier - energiproduserende organer i cellen. To ulike former for MAO, kjent som Maoa og MAOB, er kjent for å eksistere. Genene for begge ligger på X-kromosomet. De to formene avvike noe i deres lokalisering og deres evne til å forbrenne dopamin og relaterte nevrotransmittere. Fordi MAO er ansvarlig for nedbrytning dopamin, MAO-mangel resulterer i en økning i dopamin-aktivitet. Det er en klasse av antidepressiva som kalles MAO-hemmere (MAO-hemmere) som virker ved å redusere aktiviteten til MAO. Interessant nok har defekter i genene som koder for de to former av MAO blitt assosiert med mental retardasjon og impulsive aggressiv oppførsel.

Catecholamine-O-metyltransferase

Katekolamin-O-metyltransferase (COMT) spiller en forholdsvis liten rolle for dopamin metabolisme og synes å være det viktigste i nedbryte dopamin i den prefrontale cortex område av hjernen. COMT eksisterer både som et oppløselig protein, og et membranbundet protein. Defekter i genet som koder for COMT-protein har blitt forbundet med psykiatriske lidelser, inkludert schizofreni og bipolar lidelse.

Psykostimulerende og DAT

Kokain er en psykostimulerende som øker dopaminaktivitet ved å blokkere reopptak av DAT. Den blokkerer også reopptak av to andre nevrotransmittere, noradrenalin og serotonin. En tilsvarende klasse av narkotika, de amfetamin, øker mengden av dopamin i synapsen ved å stimulere DAT til "reverse-transport" dopamin.

Dopamin Addiction Recovery

Utilstrekkelig nivå av hjernen kjemiske dopamin ofte resultere i vanedannende oppførsel, spesielt i områder som involverer mat og medisiner. Identifiserte nesten et århundre siden, "hjerneforskere er fortsatt prøver å finne ut hvordan de skal håndtere sine bivirkninger," bemerker MiamiHerald.com.

Funksjon

Mens en liten molekyl, spiller det en stor rolle i kroppen din. "Dopamin påvirker hjerneprosesser som styrer bevegelse, emosjonell respons og evne til å oppleve glede og smerte," i henhold til University of Texas.

Overdreven Dopamin

Abusers av kokain, amfetamin og nikotin erfaring glede grunn av overdreven dopaminfrigjøring i kroppen, noe som motiverer dem til å gjenta sin atferd.

Dopamin Deficiency

Personer med en tendens til å pakke på pounds har lavere nivåer av dopamin enn normalt. På grunn av deres mangel, de spiser mer for å stimulere dopaminproduksjonen i kroppen sin.

Trening

Trene utgivelser dopamin. Overdreven trening kan føre til dopamin avhengighet.

Recovery Solution

Dopamin narkomane kan ha nytte av moderat trening mens i utvinningen. "Innsikt i atferd som utløser utgivelsen av hjernens" belønning "kjemikalier kan føre til avhengighet behandlinger som inkluderer moderat trening,» melder ScienceDaily.com.

Serotonin Vs. Dopamin for OCD

Serotonin Vs.  Dopamin for OCD


Tvangslidelser, eller OCD, er en mental sykdom som rammer mange mennesker. Det vanligste symptomet av OCD er en manglende evne til å kontrollere obsessive atferd. To kjemikalier som kan bidra til uorden, og kan bidra til å behandle det i kontrollerte mengder, er serotonin og dopamin.

Obsessive-Compulsive Disorder

Tvangslidelser ble betraktet som en relativt sjelden sykdom. En fersk studie fra McMaster University i Canada har imidlertid hevdet at det kan være dobbelt så utbredt som schizofreni. Symptomer på sykdommen inkluderer obsessive frykt og en nedlatende ønske om orden. Personer som lider av OCD kan også tvangsmessig utføre oppgaver og handlinger, for eksempel rengjøring, snu lysbrytere på og av og lagre beholdere.

Serotonin

Serotonin har vært knyttet til OCD i ganske lang tid. Ingen bestemt årsak til OCD er funnet så langt, men en mangel på serotonin kan bidra til sykdommen. Serotonin er et kjemisk i hjernen som bærer meldinger mellom nerveceller og bidrar til å hindre deg fra å gjenta oppgaver.

Dopamin

Dopamin er et annet budskap førende kjemikalie som er funnet i det sentrale området av hjernen. For mye dopamin i hjernen kan bidra til OCD, og ​​økninger og reduksjoner i dopaminnivåer har også vært knyttet til andre forhold, som for eksempel Parkinsons sykdom.

Behandling

Legemidler fokusert på å redusere dopaminnivåer og øke serotoninnivået i hjernen kan være til hjelp i behandling av OCD. Slike legemidler er klomipramin, fluoksetin, sertralin, paroksetin og fluvoksamin. Men medisiner bør ikke være den eneste form for behandling for denne tilstanden. Atferdsterapi, der pasienten blir presentert med faktorer som utløser deres lidelser, kan også bidra til å lette symptomene på tvangslidelse.

Betraktninger

Det er viktig å ikke selv diagnose. Noen medikamenter som brukes til å endre nivået av serotonin og dopamin i hjernen krever en resept. Konsultere lege før man vurderer eventuelle behandlingstilbud for OCD.

Hvordan Boost dopamin nivåer

Hvordan Boost dopamin nivåer


Dopamin er et signalstoff og spiller en avgjørende rolle i å kontrollere mentale og motoriske funksjoner, regulerer oppmerksomhet, humør, hukommelse, læring og bevegelse. Når normale nivåer av dopamin er til stede, kan en person føler glede, vedlegg, kjærlighet og altruisme og det er mulig å integrere tanker og følelser. Sex, penger, mat og arbeids belønninger motivere mennesker, men når dopamin er lav, er du mindre sannsynlig å oppleve lykke fra en av disse "belønning". Lave nivåer resultere i en mangel på glede og anger, en manglende evne til å føle kjærlighet og vedlegg , og en nedgang i hukommelse, oppmerksomhet, fokus og problemløsning.

Bruksanvisning

Adresse kosthold for å øke dopamin nivåer. Spis mat med høyt tyrosin, som avokado, mandler, meieriprodukter, mandler, lima bønner, gresskar og sesamfrø. Frukt og grønnsaker er høy i antioksidanter som beskytter nervecellene, som bruker dopamin fra frie radikaler. Epler, rødbeter, vannmelon og grønne bladgrønnsaker er alle gode byggesteiner for dopamin. Ikke spis mat som inneholder store mengder kolesterol, mettet fett, sukker og de som er raffinert som de alle forstyrre funksjonen av hjernen og kan føre til at nivåene av dopamin å slippe. Unngå koffein som det bare midlertidig løfter humøret, noe som resulterer i lavere nivåer av dopamin enn før.

Ta et supplement. Diett alene ikke forsyne deg med muligheten til å bygge nok nevrotransmittere som dopamin i store nok nivåer, og det blir umulig for hjernen din til å produsere det nødvendige nivået. Enkle kosttilskudd som vitamin C og vitamin E og andre antioksidanter vil utfylle et sunt kosthold og bistå i økende nivåer av dopamin. Dopamin kosttilskudd øke nivåene av dopamin med lite bivirkninger. Prøv et supplement som Balance D ved Neuroscience, Brain Energy av Douglas Labs eller DOPA Max Dopamin Supplement.

Exercise. Nivåer av sendere, inkludert dopamin, er forhøyet etter hard trening, noe som bidrar til å øke følelsen av ro og evne til å fokusere. Dr John Harvey, en Harvard klinisk førsteamanuensis i psykiatri, sier øvelsen er "som å ta en liten bit av Prozac og en liten bit av Ritalin."

meditere. En studie av Perreau-Linck og kolleger rapporterte at meditasjon økt frigjøring av dopamin. Yoga har også noen asanas (bevegelser) som bidrar til å øke blodtilførselen til hjernen. Sammen med den økte blod kommer oksygen og glukose, som er byggesteinene i nevrotransmittere som dopamin.

Dopamin i Mennesker

Dopamin i Mennesker


Dopamin er et kjemisk stoff som finnes i mennesker --- spesielt i hjernen --- oppdaget av Arvid Carlsson i 1958. Det er godt kjent for sin effekt på høyt nivå kognitive funksjoner, og det som er overflødig eller mangel i kroppen kan føre til en bredt spekter av sykdommer.

Nevrotransmitter

Dopamin er fremstilt fra L-DOPA, en forløper-kjemisk, innenfor selve hjernen. Det fungerer som en kjemisk budbringer mellom nevroner, særlig knyttet til belønning og mål søkende atferd.

Neurohormone

Mens dopamin er mest kjent og studert --- --- for sin rolle som en nevrotransmitter, er det også til stede utenfor hjernen. Det virker på det sympatiske nervesystemet som en stimulerende under stressende situasjoner, og er ansvarlig for menneskenes fight or flight respons.

Belønninger og Goal-søkende atferd

Dopamin er den primære neurotransmitter kontrollerende motivasjon og belønning, påvirker gleden system i hjernen.

Drug Abuse

Dopamin benyttes i hjernen for å assosiere oppførsel med belønning. Denne naturlige mekanisme kan omgås med kjemikalier så som kokain og amfetamin, slik at en kraftig "belønning" reaksjon er kunstig indusert, noe som resulterer i trang til å søke medikamentet.

Medisinske tilstander

Dopamin er implisert i en rekke medisinske tilstander. Når det er mangel det kan føre til ADHD (ADD), oppmerksomhet Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), anhedoni (manglende evne til å oppleve glede) og Parkinsons sykdom. Overflødig dopamin kan forårsake mani, tvangslidelser (OCD) og psykose.

Schizofreni og lave nivåer av dopamin

Schizofreni og lave nivåer av dopamin


Lave nivåer av dopamin kan spille en rolle i utviklingen av negative symptomer på schizofreni. Ifølge Psychiatric-Disorders.com, er den nøyaktige relasjonen mellom dopamin ubalanser og schizofreni ikke fullt ut forstått.

Definisjon

Schizofreni er en kronisk psykisk lidelse preget av hallusinasjoner, vrangforestillinger og uorganiserte tanker og tale. Dopamin er et signalstoff forbundet med følelser av glede og belønning.

Symptomer

Schizofreni har positive symptomer, som involverer adferdsforstyrrelser, som hallusinasjoner, vrangforestillinger, emosjonelle forstyrrelser og usammenhengende tale. Schizofreni har også negative symptomer, noe som innebærer en mangel på visse problemer, som for eksempel følelser, tale og sosial interaksjon.

Funksjoner

Ifølge forskning utført ved Institutt for psykiatri ved Columbia University i New York og publisert i The International Journal of Neuropsychopharmacology, dopamin hypotesen om schizofreni antyder at høye nivåer av dopamin kan være forbundet med positive symptomer på schizofreni, mens lave nivåer av dopamin kan være relatert til negative symptomer.

Årsak

Ifølge Psychiatric-Disorders.com, er årsaken til schizofreni ikke bestemt, men genetikk, fødselsskader, miljø og en ubalanse av dopamin kan være faktorer.

Behandling

Positive symptomer på schizofreni kan bli behandlet av antipsykotiske medikamenter som blokkerer dopaminreseptorer.

Forholdet av Hypoksi & Dopamin

Forholdet av Hypoksi & Dopamin


Hypoksi er en mangel av oksygen til vevene i kroppen, spesielt i hjernen. Hjerneceller begynner å dø etter fem minutter uten oksygen, så alvorlig hjerneskade eller død kan oppstå ganske raskt etter utbruddet av hypoksi.

Dopamin er et signalstoff som styrer bevegelse, emosjonelle reaksjoner og evne til å oppleve glede eller smerte. En dråpe i dopamin kan gi muskelstivhet, nedsatt bevegelighet, depresjon og til slutt Parkinsons sykdom, mens økte nivåer kan føre til mental svekkelse, demens, hallusinasjoner og schizofreni. En reduksjon av oksygen i kroppen avtar dopaminreseptorene, og hindre dem fra å fungere som normalt.

Årsaker til Hypoksi

Hypoksi er nesten alltid uventet, og derfor kan ikke forhindres. Vanlige årsaker er faktorer med lungene (røyk innånding, kullosforgiftning, drukning og problemer med bedøvelse), resten av kroppen (choking, lammelser, lavt blodtrykk, kvelning og hjerteinfarkt) og eksterne midler (overdose og høy høyder).

Symptom på Hypoksi

Personer som lider av mild hypoksi generelt blitt ukoordinert, uoppmerksom og mangler skikkelig dom, mens alvorlig hypoksi later en person i koma, ute av stand til å puste og ikke svarer til lys. Hvis hjertet er det eneste organ fortsatt reagerer, er folk erklært hjernedød.

Cerebral Hypoksi

Når hjernen ikke får tilstrekkelig med oksygen, celler i hele kroppen sende signaler til hjernen gjennom dopamin, for å øke pusting. Ettersom oksygennivået reduseres, nivåene av dopamin utenfor cellene øke og forårsake skader på hjernen, men forskerne er fortsatt usikre på de eksakte årsaker disse skadene oppstår.

Cardiac Hypoksi

Under hjertesvikt, hjertet slår uregelmessig, begrenser flyten av blod gjennom kroppen og å redusere mengden av oksygen som når frem til vitale vev. Dopamin utløser hjertet til å øke styrken av veene, forårsaker den til å pumpe mer blod og re-oksygenat vevet. Spedbarn som gjennomgår hjertekirurgi utvikle ofte en hjertesykdom forårsaket av en mangel på oksygen til hjertet (cyanotisk medfødt hjertesykdom) hvor hypoksisk blod er alltid til stede i hjertet.

Kronisk Hypoksi

Kronisk hypoksi er når kroppen opplever lave oksygennivåer for en lengre tidsperiode. Dopaminreseptorer heve for de to første dagene, deretter slippe til mer normalt nivå for følgende uke, deretter stige igjen. Personer som lider av ekstrem kronisk hypoksi vanligvis trenger livslang medisinsk hjelp fordi kroppene deres er ikke lenger i stand til å regulere dopamin produksjon, men personer med mild kronisk hypoksi, slik som de som bor i store høyder, er i stand til å leve normale liv.

Symptomer på Overflødig Dopamin eller Taurin

Symptomer på Overflødig Dopamin eller Taurin


Dopamin er en neurotransmitter som primært virker til å kontrollere bevegelsen av det menneskelige legeme. Selv om det produseres naturlig i menneskekroppen, kan syntetiske former av dopamin også være foreskrevet for å øke hjertefrekvensen og blodtrykket. I motsetning taurin, kan dopamin ikke direkte påvirke hjernen eller sentralnervesystemet.

Symptomene på Excess Taurine

Det finnes en rekke symptomer som signaliserer at kroppen inneholder for mye taurin som er en aminosyre som er viktig for forbrenningen. Noen av disse inkluderer en mangel på vitamin B6, sinkmangel og utviklingen av reumatoid artritt og leversykdom kan være forårsaket av et overskudd av taurin over en forlenget tidsperiode. På grunn av at hjertet er lagringsenheten for de fleste av taurin i kroppen, kan overskudd av taurin i lange perioder også bevis for å utvikle hjertesykdom.

Symptomene på Excess Dopamin

I mengder som normalt produseres av kroppen, dopamin fungerer som en mindre hjernestimulerende som primært styrer bevegelsen, og i mindre grad blodsirkulasjonen og metabolisme. Dopamin fungerer også som en stimulans til gleden sentrum av hjernen. Symptomer på skytende dopamin er lik virkningen av kjemikaliene i seg selv, bare mer alvorlig. Disse symptomene er økt bevegelse / nervøs følelser, farlig økt hastigheten på stoffskiftet og hensynsløshet forårsaket av overstimulering av gleden sentrum av hjernen.

Hvordan fikse Overflødig Taurine og Dopamin

Fordi både taurin og dopamin kan være skadelig i store mengder, bør visse skritt tas for å administrere mengder i kroppen. Det første trinnet er å kontrollere inntak av overflødig dopamin og taurin. Hvis overskytende mengder dopamin er inntatt, vil kroppen regulere mengden av dopamin i hjernen i løpet av flere timer; men hvis symptomer som muskelkramper, skjelvende hender eller uregelmessig hjerterytme er erfarne, lege bør søkes umiddelbart.

Hvis for mye taurin er inntatt, vil kroppen regulere mengden i blodet i løpet av få timer etter excreting overflødig taurin gjennom urinen. Hensyn må tas ikke til å opprettholde høye nivåer av taurin over lengre tid fordi det kan føre til muligheten for leversykdom og leddgikt.