Digidexo.com

sjokkbølge plantar fasiit

Prosedyrer for Plantar fasciitis

Hvis du lider av kronisk plantar fasciitt, ​​kan det være lurt å vurdere mer aggressive behandlinger som en forebyggende eller løsning. Det er mange farer forbundet med kirurgi, og på grunn av dette, bør du bare vurdere det etter å ha deltatt i konservative behandlinger. Hvis plantar fasciitis symptomene fortsetter etter at minst ni måneder med konservativ behandling, så kan det være tid for deg å utforske risiko og fordeler ved de ulike prosedyrene som er tilgjengelige for plantar fasciitt.

Prosedyrer

Plantar fasciitis er betennelse av bandet av vev kalles plantarfascien som resulterer i hæl og bue smerte. Plantar fasciitt kirurgiske inngrep bør vurderes svært nøye, og bare for ekstrem smerte som ikke har svart på minst ni måneder med konservativ behandling.

Når du velger en prosedyre, bør du vurdere alle risikoer og fordeler, utvinning tid, lengde av prosedyre, smerter og bivirkninger. Du må være klar over eventuelle komplikasjoner eller infeksjoner som du er i fare for. Du bør imidlertid også forskning legens troverdighet og anbefalinger samt hans spesialisering i podiatry og erfaring i behandling av plantar fasciitt. Det er viktig å føle seg helt komfortabel og trygg i ditt valg av helsepersonell.

Det finnes en rekke prosedyrer tilgjengelig for plantar fasciitis, for eksempel plantarfascien utgivelsen, coblation kirurgi, sjokkbølgebehandling og cryosurgery. Vanligvis pasienter velger en prosedyre som er den minst invasiv. Spør legen din eventuelle spørsmål du måtte ha angående metoder plantar fasciitis behandling og om prosedyren er godkjent av Food and Drug Administration (FDA).

Plantarfascien utgivelsen er den vanligste prosedyren i behandling av plantar fasciitt. Denne operasjonen innebærer avløsning av plantarfascien fra hælen bein. Bivirkninger av denne behandlingen inkluderer svekkelse av din fot bue.

Ekstrakorporal sjokkbølge terapi er et annet vanlig alternativ. Lydbølger blir brukt som er rettet mot det området av hæl smerter å stimulere healing. Pasienter kan oppleve komplikasjoner som nummenhet eller prikking, blåmerker, hevelse og smerte. The Mayo Foundation for medisinsk utdanning og forskning sier at denne prosedyren ikke har vist seg å være konsekvent effektive.

Din forsikring kan ikke dekke alle prosedyrene som er tilgjengelige, fordi noen er eksperimentell. Prosedyrer som for eksempel laser terapi, mikrobølgeovn diatermi og strålebehandling er fortsatt i utprøvingsfasen og bør prøves med ekstrem forsiktighet.

Ultralyd Shock Wave Therapy for Plantar fasciitis

Plantar fasciitis er en vanlig sykdom, karakterisert ved at foten plantar fascia, en strekning av vev som går langs bunnen av foten som forbinder hælbeinet til tærne, blir betent. Forårsaket av konsekvent å strekke og rive av fascia, er plantar fasciitt spesielt vanlig hos løpere og vanligvis påvirker de mellom 40 og 60 år. Behandlinger alternativer er utallige, og ett slag, har ultralyd sjokkbølgebehandling vært et mye debattert metoden for behandling, uten noen klar konklusjon trukket på sin effektivitet.

Hva er Ultralyd Shock Wave Therapy?

Ultrasoniske sjokkbølge terapi for plantar fasciitis er en metode for behandling som benytter lydbølger rettes mot den smertefulle område i et forsøk på å stimulere heling. Når behandlinger som medikamenter (ikke-steroid anti-inflammatorisk medikament, kortikosteroider), fysikalsk terapi eller spjelking unnlater å arbeide i tilstrekkelig grad, blir sjokkbølgen som typisk anvendes ultralydbehandling. Imidlertid har en undersøkelse vist seg å være en meget ineffektiv metode for behandling, mens en annen sier noe annet.

Studier på Ineffektivitet av Ultrasonic Shock Wave Therapy

En studie utført i 2002 og detaljert i desember 2002 utgaven av Journal of Family Practice viste sjokkbølgen ultralyd terapi å være en relativt ineffektiv metode for behandling for plantar fasciitt. En randomisert, placebokontrollert dobbeltblind studie ble utført med 166 australske pasienter og vurdere seks og tolv uker etter at behandlingen ble gitt. Studien viste at mens smertene ble bedre blant begge gruppene i studien, var forbedringene ikke signifikant, og det ble derfor konkludert med at sjokkbølgen ultralyd terapi er ikke en effektiv metode for behandling av plantar fasciitt.

Studier på effekten av Ultrasonic Shock Wave Therapy

Til tross for den konklusjon trekkes i 2002-studie, en amerikansk undersøkelse utført i 2002 viste ultrasonisk sjokkbølge terapi (kalt radiale sjokkbølge ekstrakorporal terapi i studien) å være en effektiv metode for behandling av plantar fasciitis. Den totale suksessraten var 61 prosent sammenlignet med 42,2 prosent i placebogruppen, og ingen bivirkninger ble registrert blant dem som deltok i forsøket.

Mens studie gjennomført i Australia fokusert på bedring etter seks og tolv uker, den amerikanske studien fokusert på en tolv ukers forbedring og en tolv-måneders bedring.

Kritikk

Gitt de motstridende indikasjoner på hver studie, er det en vesentlig mengde av kritikk for begge. Studien utført i Australia i 2002 anses å være feil av forfatterne av den amerikanske studien, som energi nivåer av terapien var langt mindre enn de som brukes i USA. I tillegg ble studien utført av en ikke-kliniker som jobbet for regjeringen i et nasjonalt helsevesen, og som sådan motiver og resultatene har blitt kalt inn spørsmålet.

Motstanderne av den amerikanske studien ofte sitere det faktum at det er en retrospektiv studie og derfor ikke nøyaktig. Selv innrømmet å være sant av Dr. Weil, en av forfatterne av studien, rebuts han ved å si at komparative kirurgiske studier er utført på samme måte og derfor sammenlignbare med tanke på utfallet.

Det bør også bemerkes imidlertid at fotnoter i artikkelen abstrakt funnet i American Journal of Sports Medicine beskriver en mulig interessekonflikt. Studien ble finansiert av Electro Medical Systems, en oppfinner og utvikler av radial sjokkbølgebehandling teknologi.

Fordeler med Ultralyd Shock Wave Therapy

Mens effekten av sjokkbølgen ultralyd terapi er oppe til debatt, er det en rekke fordeler forbundet med behandling som ikke finnes i kirurgi. Kirurgi kan ofte føre til postoperative infeksjoner, som kan være ganske kostbart (høyere enn den ultrasoniske sjokkbølgebehandling i seg selv), mens sjokkbølgen ultralyd terapi gir pasienten mulighet til å vende tilbake til arbeid og normale sosiale aktiviteter umiddelbart.

Hvordan å lindre smerten av Plantar fasciitis

Ifølge Mayo Clinic, er plantar fasciitt en av de typiske årsaker til hæl smerter som rammer millioner av mennesker hvert år. Årsaken til smertene er på plantarfascien vevet i foten blir hoven og betent, noe som fører til smerte i hælen. De som er mest utsatt for å utvikle plantar fasciitt er de som er ekstremt atletisk og de som er enten overvektige eller fete. Mens smerten kan være ganske alvorlig, er det flere ulike alternativer som kan brukes til å forbedre både symptomene og smertene.

Bruksanvisning

•  Å besøke en podiatrist er et viktig første skritt i å avgjøre om din plantarfascien er betent, og årsaken til hæl smerter, sier Mayo Clinic. Hvis dette virkelig er tilfelle, vil du legen anbefale enten over disk eller medisinske behandlinger for å håndtere situasjonen.

Initial behandling for plantar fasciitt vil innebære en konservativ tilnærming, for å se om den oppnår noen resultater. Den mest anbefalte behandling for tilstanden er hvile, sier Medline Plus. Ved å hvile foten din, vil plantarfascien begynne å forbedre seg selv. Over-the-counter smerte medisin og glasur det berørte området anbefales også.

Den neste progresjon av behandlingstilbud er til på grunn av fysiske øvelser og strekninger som prøver å forbedre smerte. Stretching plantarfascien tar presset ut av det og kan bidra til å redusere smerte, ifølge American Academy of Family Physicians. Om natten, kan legen din gi deg en split å bære, for å holde beinet i en bestemt vinkel, og dermed holde plantarfascien er en strukket posisjon. Siden smertene er verre i morgen, så snart du får ut av sengen, dette er utformet for å gjøre denne prosessen enklere.

Forutsatt at de tidligere behandlinger ikke har virket, kan legen anbefale kortison skudd. Dette innebærer en injeksjon direkte inn i hælen, som da, Mayo Clinic sier, vil gi flere uker med smerte fri lettelse, før prosessen må gjentas på nytt. Ulempene til dette inkluderer det faktum at injeksjonen er ganske smertefull og hvis prosessen blir gjentatt flere ganger, vil den slites ned plantar fascia og kan få den til å briste.

Til slutt, kirurgiske midler kan være nødvendig for å lindre smerte. Ekstrakorporal sjokkbølge terapi bruker lydbølger for å stimulere helbredelse i hælen regionen. Blåmerker og hevelse kan forekomme, med prosedyren som regel ikke være så effektiv. Ifølge American Academy of Family Physicians, fjerne hele eller deler av plantarfascien er en siste utvei, bare hvis tilstanden er vedvarende og alvorlig. Dette kan føre til komplikasjoner, som buen på foten sammenfoldingsanordningene og smertene kan fortsatt eksisterer.

Radiofrekvens behandling for Plantar fasciitis

Omtrent 85 til 90 prosent av pasientene er i stand til å gjenopprette fra plantar fasciitt, ​​en smertefull tilstand som påvirker hælen, uten noen behandling utover øvelser, erke støtter, og medisiner, melder Institutt for klinisk Systems forbedring. For 10 til 15 prosent av pasienter som trenger mindre konservativ behandling for å lindre smerten av plantar fasciitt, ​​radiofrekvente behandlinger er en mulighet.

Definisjon

Noen ganger kalles ekstrakorporal sjokkbølgebehandling, radiofrekvens behandling innebærer bruk av konsentrerte lydbølger rettet mot hælen.

Funksjon

Radiofrekvens behandling fører til en tilsiktet skade på hælen din. Dette oppmuntrer kroppens immunsystem respons å helbrede ikke bare området skadet av ekstrakorporal sjokkbølgebehandling, men også plantarfascien senen som forårsaker din smerte.

Typer

Høy energiradiofrekvens terapi bruker høye konsentrasjoner av lydbølger, og krever bare en behandling, mens lav-energi radiofrekvens-behandling krever 3-5 behandlinger, i henhold til Institute for Clinical Improvement Systems.

Ulemper

Ekstrakorporal sjokkbølge terapi forårsaker blåmerker, hevelse, smerter, nummenhet og prikking i hælen, ifølge Mayo Clinic. En studie fra 2003 utført ved Addenbrooke Hospital i Storbritannia fant at radiofrekvens behandling i noen tilfeller hadde liten eller ingen effekt på pasienter med plantar fasciitt, ​​noe som betyr at behandlingen ikke kan være fordelaktig for alle.

Betraktninger

Hvis du har en historie med osteomyelitt, kreft eller blødningsforstyrrelser eller hvis du bruker pacemaker eller er gravid, kan det ikke være trygt for deg å motta radiofrekvens behandling for plantar fasciitt, ​​advarer Institute for Clinical Systems forbedring.

Plantar fasciitis Wrapping Stabiliserings Prosedyrer

Når det første skrittet ut av sengen om morgenen resulterer i en skarp, stikkende smerte, er det en god sjanse for at du er vendt plantar fasciitt. Foten smerte og sårhet som følge plantar fasciitt kan være hindringer for daglige aktiviteter.

Å få kontroll over sykdommen og å finne lindring vanligvis er avgjørende for å opprettholde livskvaliteten. Ett veldig enkelt sted å begynne er foten innpakning.

Plantar fasciitis

Plantar fasciitis er en betennelse i det lange bånd av bindevev som løper på innsiden av bunnen av foten, strekker seg fra hælbeinet til tærne. Fordi vevet går hele veien over sålen, kan det gjøre turgåing og kjører svært ubehagelig.

Plantar fasciitis har flere årsaker. Det enkleste er ikke på seg sko med tilstrekkelig støtte. En mer vanlig en er overanstrengelse av foten, som ofte oppleves av løpere, gravide og overvektige mennesker. For mye strekk og rive av plantarfascien resulterer i betennelse.

Taping

Innpakning foten med atletisk tape er en god måte å stabil plantarfascien. Denne støtten fra tapen kan bidra til å holde konseptet på plass, bedre kan motstå støt, og hindrer overextension. Dette i sin tur forhindrer strekking og riving.

Taping garanterer ikke en omvendt av tilstanden. Noen ganger er det bare hindrer ting blir verre. Men i mange tilfeller, det reduserer smerte og tillater større funksjonalitet av foten. Tape innpakning kan også bidra til å forhindre plantar fasciitt fra stadig oppstår.

Hvordan du kan pakke

Begynn taping rundt ballen av foten. Deretter vikle et stykke tape rundt hælen og fest den til båndet på ballen av foten.

Deretter plasserer en stripe av tape rundt ball-of-the-fots - eller Mellomfot regionen - og deretter krysse lengden på foten diagonalt før innpakning den rundt hælen og krysset lengden på foten igjen. Dette vil gjøre en X i hele sålen, som vil støtte plantarfascien.

Gjenta denne prosedyren tre ganger for å forsterke taping for sterk støtte.

Avslutt med å plassere strimler av tape horisontalt over foten for å dekke over X-form, danner en solid hvit dekket såle. Dette øker støtten, slik at fascia å hvile.

Lydbølger som behandling for akillessene Problemer

Akillessene er bare mellom leggmuskelen og hælbenet. Dette er et seigt bånd av fibrøst vev som gir foten og tilsvarende ledd med støtte og mobilitet. Fordi akillessene er stadig brukt i dagligdagse aktiviteter, kan det utvikle komplikasjoner fra repeterende slitasje. Lyd-bølge-terapi er en metode for behandling av disse komplikasjoner.

Komplikasjoner

Akillessene kan utvikle flere komplikasjoner som kan behandles gjennom lydbølger. For eksempel er sene kjennetegnet ved betennelse i senen ledsaget av ømhet og rødhet i huden. Bone spurs er små innsettinger på bein som kan være forårsaket av overdreven trekking av senen. Plantar fasciitis er karakterisert ved akutt smerte i hælen forårsakes av ovennevnte trekking av akillessenen.

Process

Ifølge Feet for Rednings Podiatry Centers, lydbølger brukes til å behandle akillessenen "faktisk er sjokkbølger og nå bruke den samme teknologien som oppløser nyrestein." Under behandlingen en pasient er bedøvet, hvorpå rundt 3.200 små sjokkbølger blir administrert til akillessenen over en periode på 20 minutter. Denne metoden er kjent som ekstrakorporal terapi eller sjokkbølgen ESWT. Den brukes til å stimulere skadet vev og påskynder helbredelsesprosessen.

Advarsel

Ifølge Plantar-fasciitis.org, er ESWT en ganske ny metode for behandling av komplikasjoner som plantar fasciitt. Personer som vurderer ESWT bør diskutere behandlingsalternativer med sin lege.

Alternativ Behandling

Problemer med akillessenen ikke trenger å bli behandlet gjennom lydbølger. De fleste milde problemer som senebetennelse kan behandles over tid med konvensjonell behandling. Is og kalde omslag kan brukes på akillessenen for å redusere hevelse og nummen smerte. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler eller NSAIDs som ibuprofen kan også tas for å redusere hevelse og smerte. Akillessene bør komprimeres og forhøyet når du sitter eller ligger nede for å fremskynde helbredelsesprosessen.

Kirurgi

Kirurgi er nødvendig i tilfelle av alvorlige personskader eller fullstendig løsrivelse av akillessenen. En kirurg gjør et snitt i huden rundt akillessenen og reattaches de ødelagte ender. En cast er montert etter operasjonen for å holde foten komprimert. Fysioterapi kan også være foreskrevet for å gjenopprette mobilitet til fots.

Heel Pain Behandlinger

Heel smerte er en av de vanligste klagene i foten smerte. Det kan være et resultat av mange forhold som plantar fasciitt eller Achilles senebetennelse. Plantar fasciitis oppstår under hælen, og Achilles senebetennelse er forårsaket av akillessenen (hvor senen er festet til hælbeinet). Heel smerte er lett å behandle, og det sjelden krever kirurgi.

Selv Care

Hvis hæl smerter er overkommelig, er det ikke-invasive behandlinger tilgjengelig. Disse behandlingene inkluderer hvile, is, bedre tilpassede sko, fotstøtter og medisinering. Unngå aktiviteter som kan sette gjentatt stress på hælene, som løping. Når smertene blir alvorlig, kan isposer bidra til å lindre smerte. Ifølge Mayo Clinic, erstatte skoene dine hver sjette måned, eller etter hver 500 miles. Dette gjelder spesielt for idrettsutøvere. Fotstøtter kan bidra til å gi lindring, og medisiner som aspirin eller ibuprofen kan bidra til å redusere hevelse og betennelse.

Plantar fasciitt Behandlinger

Plantar fasciitis behandlinger inkluderer mange alternativer. Medisiner som Aleve eller Advil kan lette symptomer. Kortikosteroider kan også anvendes på området. I en prosess som kalles iontoforese, er et kortikosteroid løsning brukt. Ifølge Mayo Clinic, når oppløsningen administreres, blir dette medisiner absorberes inn i huden ved hjelp av en elektrisk strøm som tilføres til hælen.

Therapy

Terapi kan omfatte fysioterapi for å hjelpe strekke ut akillessene eller plantarfascien. Leggmusklene kan også bli styrket, noe som kan bidra til å utvikle sterkere ankler og hæler for å hindre noen hæl smerter. En lege kan anbefale bruk av en natt splint, som kan bremse den sene og plantarfascien som du sover. Som et resultat, kan den sene og fascia strekke uten å forårsake smerte.

Andre behandlinger

Kirurgi er en siste utvei dersom opsjonene ikke tilbyr lettelse. Ifølge Mayo Clinic, noen individer trenger kirurgi for å kutte plantarfascien fra hælbeinet. Dette kan være nødvendig for å lindre sterke smerter. Imidlertid, som et resultat av fremgangsmåten, kan buen på foten blir svekket.

Ekstrakorporal Therapy

Ekstrakorporal sjokkbølgebehandling er en prosedyre der lydbølgene er plassert direkte på stedet av smerte. Disse sjokkbølger bidra til å fremme helbredelse. Denne type behandling kan være nødvendig hvis symptomer på plantar fasciitt ikke har blitt løst på annen måte. Ekstrakorporal sjokkbølge terapi har mange bivirkninger, og du bør diskutere om denne type behandling kan være riktig for deg med legen din på grunn av slike bivirkninger. Bivirkninger kan være lammende og kribling, svie, smerter, hevelse og blåmerker. Ifølge Mayo Clinic, er det ukjent om ekstrakorporal sjokkbølgebehandling er enda en effektiv form for terapi.

Skuldermassasje Verktøy

Skuldermassasje Verktøy


Daglige aktiviteter som å sitte foran datamaskinen og hunching over rattet mens du kjører føre til spente, lite fleksible muskler i nakke og øvre del av ryggen, forårsaker skuldersmerter. Ifølge MassageTools.com, oppstår skuldersmerter når "brystmusklene forkorte og kontrakten, forårsaker musklene i øvre rygg blir overstretched." Heldigvis er det mange hjemme-skulder massasje verktøy som gir avslapning, smertelindring og en bedre livskvalitet.

The Stick

The Stick, etter Intracell, er dekket med plast sprosser som tillater det å gli frem og tilbake over såre muskler. Dette lang stang med plast håndtak på hver ende kommer i varierende lengder, mellom 17-30 inches, med lengre versjoner være ideell for nakke og skuldermassasje. The Stick kommer også i varierende spenninger. Harder versjoner er ideelle for dyp vev massasje, ifølge The-Stick.co.uk, mens mer fleksible versjoner er bedre for en mykere massasje. Oppfunnet og produsert i USA siden 1991, koster The Stick hvor som helst 25-40 dollar til 2010 priser.

Backnobber II

Med sin uregelmessig S form, gjør Backnobber II krever at brukeren å nå bak ryggen for å bruke verktøyet. Dette one-size-fits-all massasje bidrar til å lindre stress og spenning forårsaket av skader, fysisk stress og kroniske tilstander som leddgikt og bursitt, ifølge MassageTools.com. Den Backnobber II er ideell for mennesker som ønsker en massasje på farten. En spesiell låsemekanisme gjør at den kan tas fra hverandre, passer lett inn i en standard-size koffert eller over natten bag. Den Backnobber II er skapt av trykk Positive Company og kostnader mellom 29 og 40 dollar.

Bongers

Bongers er en moderne vri på en tradisjonell japansk massasje verktøyet. Utformet for å gi en Shiatsu lignende massasje, Bongers består av en gummiball som ligger ved enden av en fleksibel metallskaft med tre håndtak. Springing handling trommer ut spenninger i skuldrene samtidig forbedre sirkulasjonen. Ifølge Aktiv Forever.com, "den gjennomtrengende effekt gir en stimulerende sjokkbølge gjennom hele muskelen, lindrende tetthet og sårhet nesten umiddelbart." Bongers koste mellom 14 og 25 dollar.

Thumper MiniPro 2 Massøren

Den Thumper MiniPro 2 Massøren gir en profesjonell kvalitet massasje for nakke og skuldre. Kjører mellom 189 og 229 dollar, gjør Thumper krever at brukeren søke ekstra press. De perkussive forplanter seg gjennom musklene med tre tilgjengelige hastigheter. Liggende i fosterstilling gjør at brukeren kan få tilgang til vanskelig å nå områder som de lavere skuldre og øvre del av ryggen. Den Thumper MiniPro to veier three pounds og er designet for både små og store muskler.

Tennis Ball

Tennisballen er en billig lite kjent skulder massasje verktøy som kan finnes nesten overalt. SaveYourself.ca bemerker at "målet tennis ball massasje er å oppnå en utgivelse ved å bruke akkurat den rette mengden press:. Nok til å gjøre noen gode, men ikke nok til å irritere knuten" Plassere tennis ball mellom veggen eller gulvet og skulderen, kan brukeren identifisere trykkpunkter, lindre spenning.

Hvordan de behandler gallestein Do?

Gallestein er hindringer laget av kolesterol og eller kalsiumsalter som dannes i galleblæren eller i gallegangene. Selv om gallestein ofte forårsake ingen symptomer, kan noen tegn på gallestein være kvalme eller magesmerter.

Kirurgi

Ifølge Mayo Clinic, er kirurgi den foretrukne måten å behandle gallestein. Galleblæren er fjernet under operasjonen. Gallestein kirurgi, eller cholecystektomi, er en av de mest vanlige operasjoner i De Forente Stater.

Laparoskopisk kirurgi

Laparoskopisk kirurgi bruker et lite rør inn gjennom magen. Snittene for laparoskopisk kirurgi er små. Et kamera festet til røret hjelper leger ser graden av blokkering samtidig gi en innvendig visning av magen i løpet av galleblæren fjernes.

Åpen kirurgi

Åpen kirurgi bruker et stort snitt i buken for å fjerne galleblæren. Åpen kirurgi er oftest brukt i alvorlige tilfeller.

Salttabletter

Bile salt tabeller brukes til å bidra til å oppløse kolesterol steiner. For best resultat, er disse salttabletter ofte tatt flere år.

Sjokkbølger

Sjokkbølgebehandling, eller ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy, bruker lydbølger til å ødelegge gallestein. Sjokkbølge terapi er mest brukt når det er en liten sten eller et mindre antall steiner.

Perkutan Elektro Litotripsi

Perkutan elektro lithotripsy bruker energi blasts å bryte fra hverandre steiner. Denne fremgangsmåten bruker et kateter satt inn i galleblæren for å levere energi-blaster.

Hva er årsaken til en puls i halspulsåren?

Den puls registreres i arteriene nær hudens overflate slik som de i håndledd og hals. Den arterie i halsen kalles karotidarterien. Karotidarterien gir vanligvis en av de beste pulsavlesning, fordi det ligger så nær hjertet. Pulsen blir lest ved å plassere en finger til arterien og følelsen beats eller bevegelser i venen. Pulsene blir deretter tellet, og antallet resultat ved utgangen av ett minutt er pulsen.

Pulsen er ikke som noen tror, ​​et trykk på blod gjennom venene. Det er faktisk en sjokkbølge som beveger seg gjennom arterien når hjertet slår. Bevegelsen av hjertet når den er å pumpe blodet ut og skaper bølger eller vibrasjoner som går arteriene selv og ikke den blod.

Pulsen forandrer seg som følge av handling eller mangel på handling i et individ. Ved hvile, hjertet pumper langsomt og den resulterende pulstelling er lav, for eksempel 60 tellinger per minutt. Når en person gjør en rekke aktiviteter, må hjertet pumpe mer blod til lemmer og organer. De sjokkbølger coursing gjennom venene øker til i overkant av 150 tellinger per minutt.

Nyrestein Behandlinger

Nyrestein er mineralforekomster som kan dannes i nyrene. Årsaken er foreløpig ukjent, men flere behandlingsalternativer er tilgjengelige for å behandle tilstanden.

Ekstrakorporal Shock Wave Litotripsi (ESWL)

Den ESWL behandling bruker sjokkbølger til å trenge inn i kroppen og bryte ned nyrestein. Dette er den mest brukte behandlingen.

Allopurinol

Medisiner er foreskrevet for å redusere surheten i urinen, en nøkkelkomponent i krystallisering prosessen som forårsaker nyrestein.

Acetohydroxamic Acid (AHA)

AHA er en langsiktig antibiotika som brukes til å behandle struvitt steiner forårsaket av en infeksjon

At Home Treatment

Å drikke 2 til 3 liter vann per dag anbefales for å hjelpe hjelpemiddel i bestått av nyrestein.

Ureteroscopic steinfjerning (USR)

USR brukes til å behandle nyrestein fast i ureter. En ureteroscope brukes til å trekke ut de steinene eller knuse dem med en sjokkbølge.

Hvordan vet jeg om jeg har nyrestein?

Nyrestein er en av de mest vanlige sykdommer i urinveiene. Ifølge National Nyre og Urologiske Diseases Information Clearinghouse (NKUDIC), nyrestein står for nesten 3 millioner besøk til helsepersonell og mer enn en halv million besøk til legevakten. Mens de er ganske smertefullt, er det få varselsignaler for å gi forhåndsvarsel at de er der.

Definisjon

Urinveiene omfatter nyrer, urinlederne, urinblæren og urinrøret. De to nyrer er ansvarlig for å kontrollere sammensetningen og volumet av blod. De oppnår dette ved å fjerne eller gjenopprette vann og ved å fjerne oppløste minerals avfall. Overskudd av vann og avfall blir utskilt som urin. En nyrestein former når de kjemikalier som normalt er oppløst i urinen separere ut og stivne til en "stein".

Årsaker

Ifølge NKUDIC, er urinveisinfeksjoner, nyresykdommer og enkelte metabolske forstyrrelser som en overaktiv parathyroid knyttet til stein formasjon. Noen sjeldne genetiske lidelser forårsake nyrestein. Kronisk betennelse i tarmen kan føre til kalsium oksalat stener. Det er også mulig at vann piller, kan kalsiumbaserte antacida og matvarer som inneholder mye oksalat øker risikoen. Men leger er ikke alltid i stand til å finne en årsak.

Symptomer

Så hvordan vet du om du har nyrestein? Ofte vil du ikke vite, fordi små steiner kan danne og la kroppen uoppdaget. Ellers trenger steiner ikke gi forhåndsfaresignaler. Det første symptomet er vanligvis en plutselig, kraftig smerte i ryggen eller siden som starter når steinen begynner å bevege seg gjennom urinveiene. Urinen kan ha en lukt, eller ser grumsete eller blodig, og du kan oppleve svie ved vannlating. Du kan også ha feber, frysninger og oppkast, men disse kan være et tegn på infeksjon. Sørg for å oppsøke lege hvis du har feber eller oppkast, eller hvis smertene ikke forsvinner.

Behandling

Hvis nyrestein ikke passere etter en rimelig tid, er for store, blokkere urin, årsaken blødning eller har blitt større (synlig på røntgen), deretter flere behandlinger er tilgjengelig. Ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy går sjokkbølger gjennom kroppen som er ufarlig for kroppsvev, men bryte stein til mindre biter som kan flyte gjennom urinen. Perkutan nephrolithotomy er en type operasjon som fjerner store steiner ved hjelp av et instrument som kalles en nephroscope innføres gjennom et innsnitt i ryggen. En ureteroscope kan føres gjennom urinrøret og urinblæren, hvor steinen kan fjernes eller instrumentet som brukes til å sende ut en sjokkbølge. Denne prosedyren er ikke vanlig på grunn av risikoen for å skade urinlederne.

Forebygging

Hvis du har en familiehistorie med nyrestein, eller hvis du allerede har hatt en, så sjansene for å utvikle steiner er større. Den første nøkkelen til å hindre nyrestein er å drikke rikelig med vann. Medisiner er også tilgjengelig som bidrar til å forhindre stein formasjon. I tillegg må eventuelle underliggende årsaker som for eksempel en overaktiv parathyroid tas opp.

Hvordan å utvise nyrestein

Nyrestein er små, harde avleiringer av mineral-og syresalter på den indre overflaten av nyrene, ifølge Mayo Clinic. Passerer en nyre stein kan være uutholdelig. Mange mennesker opplever side og ryggsmerter, som kan stråle ut til lysken.

Hvordan å utvise nyrestein

•  Drikk rikelig med vann, så mye som tre liter om dagen for å skylle eventuelle nyrestein gjennom systemet. Hvis du blir lei av vann, juice inneholder gulrøtter, druer og appelsiner er rike på citrate. Citrate hjelper oppløses cystin typer nyrestein, ifølge NoMoreKidneyStone.com. Spis mat rik på fiber.
Prøv å holde deg aktiv ved å gå eller gjøre andre lette øvelser hver dag. Dette vil bidra til å flytte nyrestein ut av kroppen din.
Noen leger anbefaler pasienter som som har en tendens til å danne kalsium nyrestein å unngå melkeprodukter. Unngå drikker som kaffe og brus som ikke fremmer vannlating.

Ekstrakorporal sjokkbølge lithotripsy bryter steinene i bittesmå biter, slik at du kan sende dem i urinen. Pasienter som er kandidater for ESWL vanligvis har nyrestein som er 4 mm til 2 cm i størrelse og forårsaker smerter og / eller blokkerer urin flyt. Hvis du er gravid eller har en blødning lidelse, en pacemaker eller unormal nyre struktur, har du sannsynligvis ikke vil være en kandidat.
Under denne prosedyren, sjokkbølger som er opprettet utenfor kroppen reise gjennom huden og kroppens vev før de treffer tettere steiner, ifølge National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse.
Hvis du har denne poliklinisk prosedyre, kan du bli bedøvet, fordi de sjokkbølger kan gi ubehag. Du kan oppleve blåmerker etter denne behandlingen.

Percutaneous nephrolithotomy innebærer kirurgisk fjerning av steiner gjennom et lite snitt i ryggen. Denne prosedyren er for de med steiner som er for store til å bli vedtatt i urinen, og vil ikke responderer på sjokk-bølge terapi. For denne prosedyren, vil du være under narkose. En PNL prosedyren er vanligvis forbeholdt de største og mest komplekse steiner. Det er vanligvis en siste utvei før åpen nyre kirurgi.

Ureteroscopic stein fjerning er for pasienter som har en stein fast i ureter. Ifølge National Nyre og Urologiske Diseases Information Clearinghouse, en kirurg passerer en liten fiberoptisk instrument som kalles en ureteroscope gjennom urinrøret og blæren inn i ureter og fjerner steinen.

Hint

  • Foruten å være aktiv mens du venter for kroppen din å passere en nyre stein, kan du prøve behandlinger som yoga, meditasjon, soaking i en badestamp og sitter med en tennisball presset mot det smertefulle området av ryggen for å lette smertene.
  • Nyrestein, mens smertefulle, normalt ikke forårsake noen skade. Det er en sjanse, skjønt, at man kan bli så stor at den blokkerer flyten av urin. Som kan forårsake nyreskade og infeksjon.

Hvorfor nyrestein Hurt?

Nyrestein, små og harde krystalliserte mineraler, kan være svært smertefullt å passere. Mange tror at en nyrestein må være stor til å være smertefullt, men dette er ikke tilfelle.

The Pain Begins

Smerten fra en nyrestein vil vanligvis begynne når steinen beveger seg inn i ureter. Dette er lite rør som fører urinen fra nyrene til blæren. Steinen, selv en liten en, vil føre til en krampe som resulterer i smerter.

Smertefull Progresjon

Smerter fra nyrestein kan starte i rygg og side og utstråle til nedre del av magen og lysken områder. Alvorlighetsgraden av smerte kan komme og gå, og det kan være ekstra smerte når du tisser.

Komplikasjoner

Nyrestein kan føre til arrdannelse, nyreskader og infeksjon og kan blokkere ureter.

Behandlinger

Mindre steiner vil passere på egenhånd med ekstra væskeinntak, men en større stein kan trenge å bli brutt opp med en sjokkbølge prosedyre eller fjernes ved operasjon.

Forebygging

Øke det daglige væskeinntaket med vann og frisk lemonade vil hjelpe skylle ut steiner. Medisinering og diettrestriksjoner kan også være foreskrevet, avhengig av sammensetningen av de steiner som danner.

Hva er forskjellen på en ultralyd og Ekstrakorporal Shockwave Therapy?

Hva er forskjellen på en ultralyd og Ekstrakorporal Shockwave Therapy?


Ultralydteknologi bruker lydbølger sprette av vev for å se inne i kroppen uten behov for kirurgi. Datateknologi hjelpemidler denne prosessen ved å tolke lydbølgene blir reflektert og lage et bilde fra dem. In vitro-sjokkbølge-behandling (ESWT) erstatter også kirurgi og bruker lyd, bortsett fra at det ikke er et bildeteknologi. ESWT bruker lydbølger til å utslette små gjenstander i kroppen uten å måtte gjøre det mekanisk.

Ultralyd

Lyd beveger seg gjennom faste gjenstander på ulike hastigheter avhengig av tettheten av objektene. Sound spretter også av faste gjenstander og væsker. Ultralyd avbildning anvender en datamaskin for å analysere ekkoene som avgis som lyden beveger seg gjennom legemet. For eksempel, spretter benvev av mer lyd enn ville en myk organ som leveren. Den "ultra" i ultralyd kommer fra det faktum at lydbølgen frekvenser er tatt i bruk utenfor ("ultra") frekvenser som mennesker kan høre.

Ultralyd bruksområder

Ultralydteknologi brukes i tilfeller hvor kirurgi er ikke ønskelig og røntgen vil ikke gjøre. Røntgen er for å visualisere bein og høy tetthet strukturer. På den annen side, kan ultralydavbildning hjelpe helsepersonell visual myke vev og organer, slik som lever, nyrer eller livmor. Prosessen er ikke-invasiv, men det krever en svært godt trent tekniker til å utføre prosedyren og bidra til å tolke resultatene.

Ekstrakorporal Shock Wave Therapy

ESWT bruker også lydbølger. Lydbølgene er av meget høy frekvens, enda mer enn de som brukes for ultralydavbildning. Lydbølgene blir rettet nøyaktig på et sted i kroppen for å utslette en uønsket struktur. De høyfrekvente lydbølger passere lett gjennom mykt vev i kroppen, men krasjet inn i faste strukturer som bein eller mineralforekomster.

ESWT for behandling

Nyrestein og bein spurs er mineralforekomster i kroppen som kan føre til smerte eller, i tilfelle av nyrestein, en farlig tilstand som kan skade nyrene. ESWT kan brukes når kirurgi ikke kan anbefales eller absolutt nødvendig. Under en ESWT økten, vil terapeuten sikte lydbølgen på bein anspore eller nyre stein og skyte lydbølger. De høyfrekvente bølgene slå mineraler og oppløse dem i mindre biter som kan sendes eller absorbert av kroppen.

Andre bruksområder for Sound

Lydbølger har andre bruksområder utover medisin. Lydbølger kan brukes som våpen, ødelegge større mål som de ødelegger nyrestein. De brukes allerede i sonar for å se objekter under vann. Nye teknologier blir undersøkt for andre bruksområder for lydbølger.

Risikoen for ESWL

Risikoen for ESWL


In vitro-sjokkbølge lithotripsy refererer til en fremgangsmåte for å bryte opp nyrestein. Teorien er at støt og lyd, vil bølger som er rettet mot nyre passerer gjennom bløtt vev, men vil treffe den harde materiale av stein og bryte den opp i fragmenter som kan passere lett gjennom resten av urinveiene. Det er mange fordeler med denne prosedyren i løpet av alternativer, men det er ikke uten risiko.

Major Risk

Nyrestein dannes fra små krystaller som akkumuleres i nyrene eller andre deler av urinveiene. Disse steinene - også kalt nyresten - er vanlig og ha flere årsaker. I ESWL, støt eller lydbølger fragmentere steinene slik at de kan passere lettere. I sjeldne tilfeller nyrene kan bli skadet av prosedyren og kan slås av. Blåmerker til nyrene kan også forårsake smerte og blod i urinen. ESWL er ikke mulig under graviditet eller alvorlig fedme og kan være kontraindisert for personer med pacemaker.

Mindre risiko

Det er flere mindre risiko forbundet med prosedyren. Det kan være noen smerte som fragmentene passerer ned ureter - røret som fører til blære - men dette vil være mindre enn smerte forårsaket av en større stein. Hos noen pasienter kan det være en resulterende urinveisinfeksjon. Muligheten for ubehag fra selve inngrepet er svært usannsynlig. Noen studier har vist økt forekomst av type 2 diabetes og hypertensjon, men American Urological Association hevder disse forholdene kan ha blitt forhånds-eksisterende.

Mislykket Prosedyre

I sjeldne tilfeller ESWL virker ikke. Enten steinen ikke er brutt opp i små nok biter, forlater større biter som kan lodge i urinveiene og forårsake smerte, eller at fremgangsmåten må gjentas. Dersom prosedyren ikke fungerer, kan kirurgi være nødvendig å fjerne stein eller fragmenter manuelt.

Risiko for tilbakefall

Mange typer nyrestein er mer vanlig hos menn, med unntak av de som er forårsaket av urinveisinfeksjoner, som er mer vanlig hos kvinner. Steinene har en tendens til å gjenta seg, og de ser ut til å kjøre i familier. Mange har flere enn én episode, spesielt hvis det er en underliggende sykdom som forårsaker steinene, som for eksempel gikt.

Fordeler med ESWL

Ifølge American Urological Association, fordelene ved ESWL oppveier risikoen. Kirurgi og andre mekaniske prosedyrer - som Ureteroscopy - er mer risikabelt enn ESWL, og passerer steinen hele er svært smertefullt. "Vaktsom venter" kan føre til hevelse i nyrene og ekstrem smerte, selv nyresvikt. Selv ESWL er ikke uten en viss risiko, er hundrevis av operasjonene som utføres hvert år uten negative langsiktige konsekvenser. AUA sier om en person i 10 opplever problemer.

Nyrestein hos barn

Nyrestein hos barn


Nyrestein, også kjent som nyresten eller urolithiasis, en gang ble antatt å være en middelaldrende sykdom, men er nå rammer barn så unge som fem. Nyrestein hos barn er nå blitt en så vanlig foreteelse at sykehusene over hele USA åpner enheter spesielt for barn med nyrestein. Nyrestein hos barn som er igjen ubehandlet kan føre til langsiktige nyreskader.

Årsaker

Den viktigste årsaken til nyrestein hos barn er ikke drikker nok væske og forbruker for mye salt, noe som øker kalsium oksalat i urinen. De nyrestein form når substansen blir for konsentrert, bygger seg opp i nyrer, urinleder og / eller urinblæren og krystalliseres.

Symptomer

Barn med nyrestein kan ha blod i urinen, kvalme, oppkast, ryggsmerter og magesmerter som kan variere fra mild til intens, samt at det haster å urinere og hyppig vannlating. Barn som passerer en nyre stein vil oppleve alvorlige smerter i deres side, og / eller mage. Veldig små barn som har nyrestein kan ikke viser åpenbare symptomer og er ofte diagnostisert i løpet av en X-ray eller annen undersøkelse som er utført for en annen medisinsk grunn.

Behandling

Din barnelege kan prøve å la nyrestein passere på egen hånd hvis det er mindre enn fem millimeter. Enhver smerte oppleves mens passerer steinen hjemme er vanligvis behandles med ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen. Barnet ditt vil også være nødvendig for å øke væskeinntaket for å skylle steinen. Hvis det er et tegn på infeksjon eller steinen er større enn ni til 10 millimeter og / eller blokkerer flyten av urin, vil barnelege bruke minimalt invasiv kirurgi for å fjerne steinen. Sjokkbølge lithotripsy bruker høy-energi lydbølger å sprenge steinene i fragmenter som er enklere å passere. Ureteroscopy utføres ved å sette inn et endoskop inn i ureter å hente eller ødelegge steinen.

Forebygging

Drikker mer vann er den primære metoden for å forebygge nyrestein hos barn. Reduser ditt barns inntak av populære sportsdrikker som Gatorade, som kan ha høye nivåer av natrium. Redusere barnets saltinntaket ved å overvåke all mat og drikke for saltmengder. Salt kan være en skjult tilsetningsstoff i chips, lunsj kjøtt, pakket mat og hermetisert supper som er populære valg for foreldre. Å redusere forbruket av animalsk protein har også vist seg å redusere risikoen for nyrestein hos barn.

Betraktninger

Barn som utvikler nyrestein har en betydelig sjanse for å utvikle sykdommen igjen, og barn med en familie historie av nyrestein har en 50% til 60% høyere sjanse for å utvikle sykdommen. Hvis barnet ditt har allerede hatt nyrestein eller din familie har en historie med nyrestein, gjør det et poeng å lære barna livslang forebyggende vaner som å drikke mye vann, spise en balansert diett som er lav i salt og unngå bearbeidet matvarer.

Advarsel

Medisiner som furosemid, acetazolamid og allopurinol kan øke dannelsen av nyrestein. Barn som er utsatt for sykdommen bør overvåkes nøye mens du tar disse og andre medisiner som fremmer utviklingen av urin krystaller.

Vekttap og nyrestein

Ifølge National Institutes of Health, anslagsvis 133 600 000 amerikanere er enten overvektige eller overvektig. De fleste mennesker kan gå ned i vekt gjennom en kombinasjon av et sunt kosthold og regelmessig mosjon, selv om de mest alvorlig overvektige mennesker ofte velge en form for vekt-tap kirurgi. Vekt-tap kirurgi hjelper dem i prosessen med å miste vekt, ved å redusere matinntaket, selv om mange mennesker kan lider av komplikasjoner fra prosedyren. En av de vanlige bivirkninger for massive vekttap, spesielt etter å ha et vekttap kirurgi, er å utvikle smertefulle nyrestein.

Omstendigheter i å utvikle nyrestein

Nyrestein er en medisinsk lidelse som kan være ganske smertefull og er vanligvis forårsaket hos pasienter på grunn av et overskudd av oksalat, noe som bidrar til å bidra til utvikling av steinene. Steinene er mineralkrystaller som er opprettet i nyrene og er ganske smertefullt å passere. En Johns Hopkins University studie rapporterer at pasienter som gjennomgikk gastric-bypass kirurgi var en økt risiko for å utvikle nyrestein. Forskerne så på forsikring poster av 4639 pasienter som gjennomgikk vekttap kirurgi. De samme forskerne deretter sett i ytterligere 4639 pasienter i forsikring poster som var av samme alder, kjønn, og hadde lignende body mass indekser. Forskjellen mellom de to gruppene var at den andre gruppen ikke inkluderte alle som gjennomgikk fedmekirurgi. Funn av Johns Hopkins University studie viste at åtte prosent av de som gjennomgikk gastric bypass kirurgi utviklet nyrestein, mens bare 5 prosent av overvektige personer i den andre gruppen gjorde. Den oksalat blir vanligvis kastet ut fra legemet ved å være bundet til kalsium, men når den gastriske bypass er utført, går kroppen i en modus hvor mineralene i den ikke reguleres på riktig måte på grunn av den drastiske reduksjon er ens vekt. Dette resulterer i en overflod av kalsium og oksalat, som danner nyrestein. Selv om dette er en smertefull komplikasjon til vekttap kirurgi, bør det bemerkes at leger som har utført studien mener at fordelene med å miste vekt langt oppveier risikoen, sier studien.

Behandlingstilbud

Mens nyrestein er smertefulle, behandlinger er tilgjengelig for å takle tilstanden. Den konservative behandling for mindre tilfeller av nyrestein innebærer spyle ut systemet med mye vann, slik at steinene passere gjennom kroppen din, sier Mayo Clinic. Hvis du tilfeldigvis har et alvorlig tilfelle av nyrestein, er den mest anbefalte behandling for å gjennomgå ekstrakorporal sjokkbølge lithotripsy (ESWL). Dette er når sjokkbølger sendes gjennom kroppen til å bryte opp nyrestein og tillate dem å passere naturlig. I noen tilfeller kan ESWL ikke være nok til å fjerne store nyrestein, så må legen kan utføre en perkutan nephrolithotomy for å kirurgisk fjerne den. Før under enhver kirurgisk behandling for nyrestein, sørg for å snakke med legen din, som vil være i stand til å vurdere tilstanden din for å avgjøre om det er trygt for deg å få nyre-stein behandling.

Hva er en kunstig Pace Maker?

Hva er en kunstig Pace Maker?


En kunstig pacemaker er en liten mekanisk innretning som drives av et litiumbatteri. Denne enheten bruker elektriske impulser for å holde hjertet slo på en vanlig sats. De fleste pacemakere arbeide på etterspørsel; de slår av og på ved behov.

Historie

I 1958, Wilson Greatbatch utilsiktet oppfant pacemakeren mens han holdt på å bygge en oscillator å lytte til hjertelyder. Senere la han til litium jod batteri for å drive den. Det første mennesket implantasjon var i 1960.

Kategorier

Det finnes mange forskjellige typer kunstige pacemakere: interne og eksterne. Den interne pacemaker må kirurgisk implantert under huden, og festet til pasientens hjerte med ledninger. Den eksterne pacemaker er slitt eksternt og er kun for midlertidig bruk.

Funksjon

Den kunstige pacemaker brukes når hjertets naturlige pacemaker, sinusknuten i øvre høyre atrium, er defekt og forårsaker uregelmessig hjerterytme. Den kunstige pacemaker bruker ledninger og elektriske impulser til føre til at hjertet til å slå en normal rytme. Disse ledninger eller kabler, kan være festet til atria eller begge atriene og ventriklene.

Symptomer

Hvis en persons hjerte slår for å bremse eller racing til rask, svimmelhet eller besvimelse kan forekomme. Uskarpt syn, pustebesvær og brystsmerter kan også indikere et hjerteproblem som kan behandles med en pacemaker.

Kirurgi

Pacemaker kirurgi regnes som en mindre operasjon. Pacemakeren ledninger er tredd gjennom en stor vene til hjertet, og generatoren er satt inn under huden, og som er koblet til ledningene. Det tar bare et par timer og en overnatting. Som med alle kirurgi, er det risiko, men de anses minimal og problemer er atypisk. Etter operasjonen, det er noe ubehag, hevelse og blåmerker som kan vare fra noen dager til noen uker. De fleste mennesker tilbake til normale aktiviteter i løpet av få dager.

Å leve med en Pacemaker

Livet skal ikke endres vesentlig etter å ha mottatt en pacemaker. En person kan være svært aktiv med unntak av fullkontaktsport som fotball, som kan skade pacemakeren. Det bør ikke være vedvarende kontakt med elektriske apparater og sterke magnetfelt. Medisinske behandlinger som electrocauterization og sjokkbølge lithotripsy må unngås, så bør MRI. Regelmessig oppfølging for å sjekke pacemakeren er også nødvendig.

Sykdom i nyrer og urinveier

Excretory systemet er systemet i kroppen som er laget for å finne og eliminere avfall. Ved dette systemet blir syke, kan kroppens evne til å fjerne avfall bli kompromittert. Hvis disse giftstoffer bygge opp i kroppen, kan de føre til døden. De viktigste organene er involvert i excretory systemet er nyrene. De lunger og hud er også betraktet som en del av den ekskretorisk systemet siden lungene utvise karbondioksyd fra blodet, og huden blir kvitt døde hudceller og annet avfallsmateriale evakueres gjennom svette.

Nyrer

Nyrene filtrere avfall fra blodet og deretter sende avfall til blæren i form av urin. Blæren lagrer urin før den ledes ut gjennom urinrøret. Vanlige sykdommer i nyrene er nefritt og nyrestein. Nefritt er en betennelse i nyrene. Nyrestein er harde og tette mineralforekomster i nyrene. De kan blokkere rørene i nyrene, noe som fører til ekstrem smerte, eller til og med føre til blødning.

Ekstrakorporal Shockwave Litotripsi

Ekstrakorporal sjokkbølge lithotripsy er en metode for å bryte opp nyrestein som er for store til å bli passert normalt gjennom urinen. En maskin er plassert mot pasientens hud over nyrene. Maskinen benytter ultrasoniske lydbølger for å bryte opp de nyrestein, slik at de er små nok til å bli ført gjennom urinen. Hvis dette ikke virker, eller hvis de nyrestein er for store til å bli brutt opp på denne måte, da operasjonen måtte gjøres for å fjerne dem.

Dialyse

Hvis nyrene blir for syke til å fungere skikkelig, så dialyse brukes til å supplere eller erstatte funksjonen av nyrene. Pasientens blod pumpes inn i en maskin som filtrerer ut avfallet og deretter returnerer blodet til pasienten. Denne prosedyren holder pasienten i live, men det er smertefullt og ikke blir bedre pasientens livskvalitet, og det er derfor en nyretransplantasjon er å foretrekke når alternativet er tilgjengelig.

Kidney Transplant

En nyretransplantasjon er når en frisk nyre opereres inn en pasient med syke nyrer. Folk kan leve med bare én nyre, slik at de kan donere en nyre til noen med syke nyrer. I en transplantasjon, er frisk nyre plassert inn i abdomen, og koblet til de blodkar og blæren, men den syke nyrene fjernes ikke. Personen donerer nyrene må være en nær genetisk match til mottakeren for å redusere risikoen for kroppen å avvise den nye nyre. Mottakeren også vil bli gitt anti-avvisning narkotika.

Blære

Sykdom i blære kan også forårsake problemer med excretory systemet. Den mest vanlige sykdom er cystitt, som er en betennelse i blæren. Dette blir vanligvis forårsaket av en bakteriell infeksjon. Blærekatarr er mer vanlig hos kvinner enn menn fordi en kvinnes urinrør er kortere og tettere til anus, noe som gjør det lettere for bakterier å komme til blæren.

Uretritt

Urinrørsbetennelse er en betennelse i urinrøret. Dette også er vanligvis forårsaket av bakteriell infeksjon, som gonoré. Menn er mer utsatt for uretritt enn kvinner på grunn av deres forskjeller i anatomi.