Digidexo.com

purininnhold i matvarer

Matvarer for å unngå på fibromyalgi kosthold

Matvarer for å unngå på fibromyalgi kosthold

Fibromyalgi er en muskel-lidelse preget av utbredt muskel-og leddsmerter, tretthet og søvnuregelmessigheter. Det påvirker generelt kvinner, men symptomene og alvorlighetsgraden kan variere for forskjellige individer. Ikke alle pasienter opplever symptomatisk lindring når de unngår visse matvarer, spesielt siden fibromyalgi symptomer er mangfoldig. Imidlertid bør fibromyalgipasienter eliminere visse typer mat fra kostholdet for en samlet lettelse.

Kunstig søtstoff

Kunstige søtstoffer som aspartam, kan NutraSweet og sakkarin forverre fibromyalgi symptomer. Fibromyalgi lider tendens til å ha svært aktive NMDA-, eller N-metyl-D-asparaginsyre, smertereseptorer som forårsaker den intense smerter at de opplever. Aspartam er et excitotoxin som stimulerer NMDA smertereseptorer i fibromyalgi pasienter. I en studie publisert i 2001 "Annals of Farmakoterapi," forskere oppdaget at fibromyalgipasienter som unngikk aspartam opplevd en generell følelse av velvære.

Tilsetningsstoffer og konserveringsmidler

MSG, eller mononatriumglutamat, og nitrater er tilsetningsstoffer som brukes til å forbedre smaken og bevare mange bearbeidet og frossen mat. MSG vises i enkelte asiatiske matvarer, mens nitrater fungere som konserveringsmidler i kjøttpålegg som skinke, bologna og bacon. Fibromyalgi lider har lav toleranse nivåer mot MSG og nitrater, som er klassifisert som excitotoxins som stimulerer NMDA smertereseptorer.

Nightshade Planter

Grønnsaker fra søtvier familien som tomater, poteter, aubergine og grønn paprika kan forårsake allergiske reaksjoner, og øke smerter og ubehag i noen fibromyalgipasienter, ifølge en rapport fra The Collaborative Støtteprogrammer av New Jersey Institute for velvære og gjenoppretting tiltak. Siden søtvier grønnsaker er også svært næringsrik, må du identifisere søtvier matvarer som forårsaker allergi eller smerte. Start ved å eliminere alle de søtvier matvarer i en periode på to måneder, og deretter langsomt gjeninnføre dem etter denne perioden, en om gangen, for å observere om fibromyalgi symptomene kommer tilbake. Hvis matvarer ikke utløser en allergisk reaksjon, gå videre og spise dem.

Gjær og Gluten

Gjær og gluten forverre gjær infeksjoner og glutenintoleranse, henholdsvis i fibromyalgi pasienter. Gjær og gluten er generelt funnet sammen i bakt matvarer som brød, kaker og andre bakverk. Gjær hjelpemidler soppvekst i kroppen og kan føre til ledd-og muskelsmerter, mens fibromyalgi relatert tretthet kan føre til fordøyelsessykdommer inkludert gluten intoleranse. En studie i april 2014 utgaven av "Rheumatology International" bemerker at glutenintoleranse eller intoleranse kan være en underliggende årsak til fibromyalgi syndrom.

Hvordan å unngå matvarer som forårsake hodepine

Hvordan å unngå matvarer som forårsake hodepine


Det er god mat for kropp og dårlig mat for kroppen din. De fleste av hodepine får vi har referert til som spenningshodepine. De mat en spiser kan også legge til hodepine smerte. Her er noen matvarer for å unngå hvis du ofte har hodepine.

Hvordan å unngå matvarer som forårsake hodepine

Tyramin Foods

•  Unngå alderen oster. Den alderen oster inkluderer blåmuggost, Gorgonzola, Brie, cheddar, Münster, feta, mozzarella, Stilton, Parmesan, sveitsiske og bearbeidet oster. Spise disse matvarene i moderate eller fjerne dem fra kosten din når du er mest utsatt for hodepine. Det er mer tyramin i alderen matvarer og tyramin øker blodstrømmen til hjernen.

Hold deg unna øl og andre drikker som er alderen, inkludert røde viner. Igjen, dette er samme grunn som trinn en. Aldringsprosessen gjør det mulig for høyere konsentrasjoner av tyramin. Den aminosyren tyrosin øker blodstrømmen til hjernen, som kan føre til en hodepine. Jo mer utsatt du er til hodepine, jo mer bør du unngå stoffet.

Spis frisk frukt, ikke alderen eller tørket seg, som er høy i tyramin. Unngå modne bananer, avokado, fiken, rosiner, aubergine og andre alderen frukter.

Konsumere ferskt kjøtt, ikke alderen kjøtt som syltet sild, hermetisk supper og alderen hermetisk kjøtt.

Limit favoritter som sjokolade, yoghurt, koffein og soya sauser.

Matvarer med tilsetningsstoffer og konditorfarge

Watch nitritt inntak. Dette er en killer på ferie. De nitritt i skinke er svært høy. Bacon er en annen mat med høye konsentrasjoner av nitritt. Det er en ny bacon på markedet som er "naturlig", og inneholder mindre enn nitritt andre bacons.

•  Unngå mat fargestoffer som fører til hodepine. Det er noen mat fargestoffer at forskning har vist å utløse hodepine. Se på ingredienslisten på produktet. Cake glasurer og andre produkter med høye konsentrasjoner av mat fargestoffer bør brukes med måte.

Be restauranter å utelate mononatriumglutamat (MSG) når du forbereder mat. Denne er fremdeles debatteres av fagfolk, men det er definitivt noe der inne som øker smerte følte i ens hode etter konsumere yummy kinesisk mat som inneholder MSG. (Faktisk er mange kinesiske restauranter nå merking mat på menyen og buffet som ikke inneholder MSG.) Kjøp potetgull som ikke har noen MSG. Les innholdet på baksiden av pakken.

Matvarer for å unngå med migrene hodepine

Anslagsvis 8 millioner mennesker i USA lider av migrene. Migrene triggere kan omfatte følelsesmessig stress, endringer i søvnmønsteret, faste og endringer i kostholdet ditt, røyking og koffein tilbaketrekning. Spise visse matvarer kan også føre til migrene. Unngå disse matvarene kan hjelpe deg å ta kontroll og minimere lidelse fra disse ødeleggende hodepine.

Tyramin

For å redusere hyppigheten av migrene, unngå matvarer som inneholder tyramin --- et naturlig forekommende stoff som er funnet i alderen oster, alkoholholdige drikker, rødvin og bearbeidet kjøtt. Tyramin øker blodtrykket, forårsaker kjedelig hodepine, og øker sjansene for å få en migrene.

Vanligvis Jo lenger at høy-protein matvarer som alderen oster - som blått, provolone, sveitsisk, Parmesan, Romano, Roquefort og Gruyere --- alder, jo høyere tyramininnhold. Hvis det er mulig, unngå disse matvarene for å redusere hyppigheten av migrene hodepine. Andre matvarer kjent for sin høye tyramininnhold inkluderer gjæret soyabønner produkter (inkludert soyasaus og miso), Marmite gjærekstrakt, fatøl og surkål. Normalt, jo ferskere mat, jo lavere er tyramininnhold.

Alkohol og koffein

Hvis du lider av migrene, unngå alkohol. Alkoholholdige drikker kan føre til dehydrering og øke blodtilførselen til hjernen. Som et resultat av migrene er ikke uvanlig etter alkoholinntak. Øl, sherry, vermut, rødvin, champagne og whisky kan alle utløse migrene.

Migrene hodepine lider som er følsomme for koffein bør unngå det. Koffein finnes i mange populære mat og drikke, som kaffe, sjokolade og kakao produkter, svart og grønn te og brus.

Tilsetningsstoffer

Migrene hodepine lider bør også unngå å konsumere mat med konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer. Disse omfatter matvarer som inneholder MSG (mononatriumglutamat), kombu ekstrakt, hydrolyserte planteproteiner eller produkter med etiketter som nevner "naturlige smakstilsetninger." Når du kjøper mat, sjekk nøye ingredienslisten for disse konserveringsmidler.

Også holde seg borte fra mat som inneholder nitrat og nitritt. Disse inkluderer bearbeidet og spekemat, pølser, pølse og skinke. Disse konserveringsmidler og tilsetningsstoffer utvider blodårene og kan forårsake hodepine og migrene.

Hvis du er en migrene lidende, bør du også unngå mat som inneholder sulfitt, et konserveringsmiddel som ofte finnes i hvite viner, tørket frukt som aprikoser, svisker og fiken, hermetisk frukt og bearbeidet mat.

Matvarer som kan forårsake Migrene

Migrene hodepine er ofte ødeleggende. Smerten er uutholdelig og noen ganger varer i flere timer, til og med dager. Selv om mye om hva som forårsaker migrene er fortsatt ukjent, er visse miljøfaktorer og noen matvarer antas å spille en rolle. Flere matvarer som kan føre til migrene har blitt identifisert, men effekten de har på lider varierer fra en person til den neste. Et mat som utløser voldsomme migrene i en person kan produsere ingen symptomer i det hele tatt i en annen.

Alkohol og koffein

Alkoholprodukter, spesielt vin og øl, ofte utløse migrene. Rødvin har en tendens til å bli verre enn andre varianter av vin. For mye koffein også utløser migrene hos noen mennesker.

Meieriprodukter

Noen meieriprodukter, spesielt alderen oster, kan medføre en migrene hodepine. Andre inkluderer dyrkede meieriprodukter, som for eksempel rømme og kjernemelk.

Bearbeidet mat

For mange mennesker, visse bearbeidede matvarer bringe på et migreneanfall. Alderen eller bearbeidet kjøtt som bologna, bacon, pølser, vilt, pepperoni, pølse og sild er vanlige lovbrytere. Syltet, konserverte eller marinerte matvarer, for eksempel pickles, oliven og surkål, kan også føre til migrene. Nitrater er antatt å være den skyldige, siden de kan føre til blodårene til å slappe av og utvide.

Grønnsaker

Flere varianter av bønner, inkludert pole, marineblå, lima, pinto, italiensk og garbanzo, antas å forårsake migrene. Andre grønnsaker inkluderer løk, snowpeas, ert pods og linser.

Frukt og nøtter

Avokado, bananer, papaya, pasjonsfrukt, rosiner, røde plommer og fiken er de vanligste frukter som kan utløse migrene. Nøtter og peanøttsmør er også vanlige triggere.

Smakstilsetninger og krydder

Ulike smakstilsetninger og krydder noen ganger utløse migrene. De omfatter aspartam, kjøtt mørsalt, krydret salt og soyasaus. Andre mistenkte triggere er mononatriumglutamat (MSG), sjokolade og ølgjær, inkludert fersk gjærprodukter som coffee, surdeigsbrød og donuts.

Matvarer som kan forårsake en migrene hodepine

Migrene er hodepine pluss. De kan helt forstyrre en persons liv, noe som gjør det umulig for ham å fungere. Migrene kan lande deg i seng for en dag eller mer. Legevitenskapen er ikke helt sikker på hva årsaken til migrene er, ifølge Mayo Clinic, derimot, er det antatt at miljøfaktorer og genetikk spiller en rolle. I tillegg, blir maten du spiser antas å være i stand til å utløse en migrene.

Unngå dette

Noen matvarer som anses som triggere for migrene er øl og rødvin, eller alkohol generelt; sjokolade; for mye koffein; bearbeidet mat; salt mat, asiatisk mat som inneholder mononatriumglutamat, aspartam og alderen oster. Rødvin, alderen ost, kylling lever, noen bønner, fiken og røkt fisk inneholder tyramin, som ser ut til å forverre hodepinen. Avlaste-migrene-headache.com forklarer at tyramin er et stoff som finnes i mange matvarer, som er produsert når aminosyren bryter naturlig ned. Tyramin kan resultere i blodårene strekke og dette kan ende opp i migrene kjedereaksjon. Mat som er i alderen eller konservert har ofte tyramin i den. Derfor, hvis du er utsatt for hodepine, bør du være skeptisk til rester som har blitt nedkjølt i mer enn en dag. Alderen matvarer bør unngås. Nitrater, som finnes i pølser, salami og bacon, kan be en hodepine, ifølge Healthprofessor.com.

Noen ganger bra, noen ganger dårlig

The Cleveland Clinic bemerker at overdreven koffein forbruk samt tilbaketrekning fra koffein kan føre til hodepine. Men på den annen side, til tider koffein kan være nyttig i behandling av akutt migreneanfall. Det hele avhenger av den enkelte.

Betraktninger

Noen mennesker kan få en migrene fra å spise bananer, meieriprodukter, plukket eller gjæret varer, avocado, peanøttsmør, sitrus, løk og nøtter.

Takk, men nei takk

Dr. Seymour Diamond, direktør for Diamond Headache Clinic, advarer mot å spise surkål, oliven og pickles eller noen gjærede soyaprodukter, inkludert teriyakisaus og soyasaus. Han advarer også mot salami, liverwurst og alt saltet, røkt, syltet, tørket eller alder, og sier for å unngå salami og pepperoni og anbefaler å ikke spise fruktfyll pie.

Expert Insight

Dr. David Buchholz av Johns Hopkins University sier at visse matvarer kan utløse en hodepine, men det kan ikke være umiddelbart. Effektene av maten kan forsinkes inntil tre dager. Han advarer mot å spise alle råvarer som inneholder tryamine fordi det er en naturlig mat kjemikalie som absolutt har vært knyttet til hodepine. Han anbefaler å spise sjalottløk og lekkasjer i stedet for løk. Dr. Buchholtz påpeker at kremost, cottage cheese og amerikansk ost har ikke mye tryamine i dem slik at de sannsynligvis ikke vil be en migrene men cheddar og blåmuggost er lastet med tryamine.

Finne årsaken

Noen matvarer ikke alltid føre til hodepine umiddelbart. Effekten kan bli forsinket opp til 72 timer. Dette kan gjøre det vanskelig for en person å finne ut hva som utløser hans migrene.

Matvarer for å avlaste Migrene

Matvarer for å avlaste Migrene


For folk som lider av migrene, kan hver synet og lyden være som tortur. De fleste vil gjøre noe for å føle lettelse fra den intense smerter og kvalme. Heldigvis, mens noen matvarer kan føre til migrene, for eksempel sjokolade, sitrusfrukter og alkohol, andre kan også bidra til å lindre migrene symptomer. Legge til disse matvarene i kostholdet ditt, eller ta dem som vitamintilskudd, kan bidra til å redusere intensiteten av migrene symptomer og også bidra til å hindre utbruddet av migrene.

Spinat

Noe mat høy i magnesium vil bidra til å lindre migrene. Felles faktorer som forårsaker migrene, som stress, alkoholinntak og menstruasjon hos kvinner, gjør det fordi de bruker opp kroppens lagre av magnesium, forlate oss drenert og i smerte. Spise mat høy i magnesium, som for eksempel spinat og andre mørkegrønne grønnsaker, vil gjenopprette balansen i kroppen og la deg følelsen bedre.

Ginger

Avlaste-migrene-Headache.com anslår at 80 prosent av migrenepasienter føler seg kvalm i løpet av sine migrene, men bare om lag 30 prosent faktisk spy. Dette urolig mage kan forårsake intens ubehag, og i noen tilfeller er ledsaget av svimmelhet og forvirring. Det kan også være verre enn smerten. Ingefær har lenge vært kjent for sin evne til å berolige magen. Leger anbefaler minst ett gram ingefær per dag hvis du lider av kvalme, spesielt på grunn av hodepine. Ingefær kan finnes i rå form, som et vitamintilskudd, i te, og selv i sukkertøy form.

Peppermynte

Ifølge BNET, et datterselskap av CBS Corp, en studie gjort i Tyskland i 1996 fant at en løsning som inneholder 10 prosent av peppermynte eterisk olje var like effektive i herding hodepine som 1000 mg paracetamol, ingrediens i smertestillende som for eksempel Tylenol. Peppermint er også kjent for sin evne til å gjøre opp magene. Drikk peppermynte i te, eller bruke den essensielle oljen å destillere eller å massere inn i templene olje for å lindre migrene smerte og kvalme.

Fisk og fiskeolje

Forbruker mer fisk, eller legge til en vitamin supplement av fiskeolje til kostholdet ditt, kan bidra til å lindre og forebygge migrene. The National Headache Foundation fant at omega-3 fettsyrer som finnes i fiskeolje og fisk som laks, makrell og ørret, redusert hyppigheten og alvorlighetsgraden av migreneanfall, sammenlignet med en placebo brukes i samme studie. De fant at ni av de 15 deltakerne i studien viste en 40 til 50 prosent reduksjon i alvorlighetsgrad og frekvens. Stiftelsen forteller at to åtte-unse fiskemåltider per uke ville levere samme mengde fettsyrer brukt i denne studien.

Matvarer som reduserer stoffskiftet

Matvarer som reduserer stoffskiftet


Hvis du har en langsom metabolisme, blir maten du spiser omdannes til kalorier på en langsom hastighet, og blir lagret i kroppen som fett. Lagret fett kan føre til vektøkning. Den type mat vi spiser har mye å gjøre med hvordan vår metabolisme funksjoner. For å hjelpe med en langsom metabolisme, er det en rekke matvarer som bør unngås, eller i det minste konsumert i moderate mengder.

Søtsaker og sukker

Raffinert sukker som finnes i kaker, godteri og andre søtsaker er en ekte fiende av en langsom metabolisme. Høy i kalorier, fører det til våre blodsukkeret til å stige raskt. Mens sukker kan gi kroppen en kort boost av energi, den også lagrer i kroppen vår som overflødig fat.The mer sukker du spiser jo mer fett og kalorier kroppen din kommer til butikken.

Alkohol

Alkohol stopper kroppen fra å brenne fett. I tillegg til å ha et høyt sukker og kalori-innhold, kan alkoholen være svært dehydratiseringsmiddel. Hvis kroppen din ikke er fullt hydrert, vil stoffskiftet ikke fungere ordentlig og metabolic rate vil avta.

Hvitt brød

Hvitt brød er laget av hvetemel. Blekeprosessen for å fjerne en hvilken som helst farge fra brød også ødelegger alle vitaminer og næringsstoffer. Den er lett fordøyelig, har ingen fiber eller næringsverdi, men er høyt kaloriinnhold. Hvitt brød er full av sukker og kan pigge sukker nivåer. Kroppen din vil brenne færre kalorier og lagre fett.

Fried Foods

Stekt mat er svært høy i kalorier og mettet fett. Mettet fett øker kroppens kolesterol nivåer, og vil føre til at metabolic rate å bremse ned.

Proecessed Foods

Behandlet forberedt mat er praktisk, men dårlig for stoffskiftet. Full av kjemiske konserveringsmidler, transfett og mettet fett, vil disse matvarene handle mot stoffskiftet og roe det ned.

Matvarer for å unngå med en Abdominal aortaaneurisme

En abdominal aortaaneurisme er en tilstand som påvirker den nedre delen av aorta. Når denne spesielle blodkar svekkes, kan det føre til at området for å distend og bule, øker sjansene for et brudd. En innsnevring av arteriene er en av hovedårsakene til denne tilstanden, men du kan også ha en abdominal aortaaneurisme høyt blodtrykk, infeksjoner, arvelighet eller sykdom. For å stoppe tilstanden fra forverring (eller hindre dens utvikling), kan en endring i kosthold ofte hjelpe.

Fett

Unngå mat som inneholder mettet og transfett, og begrense inntaket av umettet fett. Din totale fettinntaket for dagen bør ikke være mer enn 25 prosent av din totale kalorier, så redusere mengden av rødt kjøtt og meieriprodukter i dietten. Når du spiser fett, sørg for at de er fra "uraffinert" kilder, som oliven, peanøtter eller raps olje samt nøtter, avokado, mais, linfrø, soya, laks, makrell og tunfisk. Disse fettsyrene er vurdert enten enumettet eller flerumettet.

Kolesterol

Som du ser fettinntaket, følge nøye med mengden kolesterol du spiser også. Kosttilskudd kolesterol bør ikke være mer enn 300 mg per dag. Men hvis du er for tiden arbeider med en tilstand som abdominal aortaaneurisme, skyte for mindre enn 200 mg. For å gjøre dette, unngå matvarer som anses som høyt kolesterol, for eksempel rødt kjøtt, meieriprodukter og egg (spesielt plommer). Magre meieriprodukter bør være i orden, som du ønsker å opprettholde et godt balansert kosthold; hold deg til skummet melk, fettfattig yoghurt og fettfattig ost.

Natrium

Det er viktig å redusere saltinntaket mens leve med en abdominal aortaaneurisme. Dette skyldes i stor grad de vanligste årsakene til tilstanden, for eksempel høyt blodtrykk, høyt kolesterol og åreforkalkning, så begrens inntak av natrium til færre enn 2000 mg per dag. Hvis du ikke lider av disse typer forhold, holde saltinntaket til færre enn 3000 mg per dag. Unngå svært bearbeidet mat, kjøttpålegg, prepackaged middager, hermetisert grønnsaker, supper og frosne matvarer.

Andre Foods

Mens det kan være en rekke matvarer som du trenger for å unngå med en abdominal aortaaneurisme, du har fortsatt mange alternativer for kostholdet ditt. Ferske frukter og grønnsaker bør utgjør størstedelen av måltidene dine, så kjøp matvarer fra dagligvareforretning produserer delen. Også, spise rikelig med hele korn, belgfrukter og fisk. Føl deg fri til å også spise litt kjøtt og meieriprodukter - bare spise dem i moderasjon.

Matvarer som forebygge nyrestein

Hvis du noen gang har lidd med en nyre stein, ville du sannsynligvis gjøre noe for å unngå å ha en annen. Dessverre vil de fleste mennesker som er utsatt for nyrestein utvikle dem mer enn én gang. Du trenger ikke å trekke deg til det, skjønt. Et par enkle endringer i kostholdet ditt kan redusere risikoen for nyrestein.

Identifikasjon

Nyrestein er forekomster som dannes i nyrene når krystaller fra urinen skille og begynne å bygge opp. Den vanligste kombinasjoner av disse krystaller er kalsium og oksalat eller fosfat. Noen ganger forekomstene er svært liten og blir spylt fra kroppen uten varsel. Andre ganger, deres passasje fra nyrene gjennom urinveiene forårsaker ekstrem smerte.

Så lenge steinene bo i nyrene, de vanligvis går ubemerket hen. Når de begynner å bevege seg, vil du føle en skarp smerte i nedre del av ryggen eller siden, noen ganger ledsaget av kvalme eller oppkast. Med større steiner, kan du begynne å se blod i urinen. De fleste steiner vil etterhvert passere med nok væskeinntak, men noen veldig store eller vanskelige steiner kan kreve kirurgi.

Teorier / Spekulasjoner

Det er kjemikalier i urinen som bør holde nyrestein fra forming, men for noen mennesker, har de ikke fungerer. Denne tendensen ser ut til å være arvelig. Hvis du har en familiehistorie med nyrestein, vil du sannsynligvis få dem selv. De pleier også å være mer vanlig hos menn enn kvinner, og i kaukasiere enn i afrikanske amerikanere. Som i 2009, har det vært flere nyrestein sett i de siste 20 årene enn tidligere, men legene vet ikke hvorfor.

Forebygging / løsning

Det er ingen matvarer som vil føre til en nyre stein i noen som ellers ikke ville utvikle en, men det er matvarer som synes å bidra til deres utvikling i folk som allerede er utsatt for dem. Hvis du har hatt en nyrestein før, er det fornuftig å ta hensyn til kosthold.

Det viktigste du kan gjøre for deg selv er å drikke rikelig med vann. Vannet spyler krystaller av nyrene før de blir store nok til å forårsake et problem. Pass på å drikke åtte 8-oz. glass vann hver dag.

Leger som brukes til å fortelle mennesker utsatt for nyrestein å redusere deres inntak av kalsium, men som i 2009, har denne posisjonen blitt reversert. Kalsium hjelper nøytralisere oksalat i andre matvarer og faktisk reduserer risikoen for å utvikle steiner. Dette holder ikke sant med kalsiumtilskudd, though.

Typer

Det er flere bestemte typer mat du bør vurdere å øke eller redusere i kosten for å redusere risikoen for å utvikle flere nyrestein.

Du bør redusere forbruket av matvarer som inneholder oksalat. Spinat er en stor oksalat produsent og bør unngås. Andre typer oksalat matvarer inneholder bønner, rødbeter, peanøtter, grønn paprika, kakaoprodukter, te, brus, for mye kjøtt og for mye salt.

Vurdere å øke inntaket av kalsium matvarer, men husk at kalsiumtilskudd bør unngås. Få kalsium gjennom melk, yoghurt eller kalsium-forsterkede appelsinjuice. Også prøve å øke magnesium i kosten, så vel som kalium og vitamin B6.

Betraktninger

Hvis du sliter med å gjøre justeringer i kostholdet ditt, må du huske at å øke vanninntaket er den viktigste endringen du kan gjøre for å unngå fremtidige nyrestein. Du bør drikke nok vann til å produsere to liter urin i en 24-timers periode. Etter å ha spist mat du vet kan forårsake problemer, øke vanninntaket ytterligere for å spyle dem fra systemet. Du vet du drikker nok vann hvis urinen er konsekvent klart.

Matvarer som forårsaker Divertikulitt

Divertikulitt er en sykdom som først kom frem i lyset i USA på begynnelsen av 1900-tallet. Tilstanden er hyppig i utviklede land, for eksempel USA eller England, og er ofte forbundet med bearbeidet mat. En lav-fiber diett har vist seg å forverre og selv rask divertikulitt hos voksne i alderen 50 år og eldre.

Divertikulitt Definert

Divertikulitt er en tilstand som oppstår hos voksne over 50 år som lider av betennelse eller en infeksjon av veggene i tykktarmen. Små lommer dannes i tarmen, oftest der musklene er frailest. Infeksjonen oppstår når avføringen blir fanget i lommene, men det klarner opp vanligvis med en endring i kosthold og antibiotika.

Effekt av en lav-fiber diett

Forbruket av bearbeidede matvarer senker inntaket av fiber. En lav-fiber diett kan bidra til forstoppelse. Forstoppelse og tilhørende belastende kan føre til økt press i tykktarmen, og dermed svekke tarmveggen og fører til divertikulitt.

Virkningen av nøtter og frø

Opprinnelsen til divertikulitt er ukjent. Imidlertid er det ofte antatt at matvarer som nøtter og visse frø, slik som sesam, solsikke, og gresskarfrø, kan føre til divertikulitt, fordi disse små partikler kan irritere veggen av tykktarmen. Mens disse matvarene kan forårsake irritasjon, er det ingen vitenskapelige bevis små matrester er den skyldige for divertikulitt.

Irritasjon fra andre matvarer

Litt mat høy i fiber forårsaker flatulens, som kan være en agitator til divertikulitt. Matvarer som løk, kål, grønnsaker og frukt skins, erter, bønner og kokos kan forårsake oppblåsthet. Non-fibrøs mat som brus og øl kan også irritere fordøyelsessystemet.

Krydret mat

Vanligvis kan krydret mat irritere fordøyelsessystemet. For de som lider av divertikulitt, bør indisk, meksikansk og thai mat unngås. Krydret mat kan føre til rektal ubehag under en avføring. Jo større belastning på tarmen, desto større sjanse veggene kunne svekke, en forløper til divertikulitt.

Fibromyalgi vekttap matvarer

Fibromyalgi er en kronisk tilstand som forårsaker smerter i hele kroppen, inkludert dine ledd, leddbånd, muskler og sener. Ifølge Deirdre Rawlings, forfatter av "Mat som hjelper vinne kampen mot Fibromyalgi," tilstanden kan også forstyrre hormoner og ved å føre til en ubalanse. Som et resultat, kan du oppleve vektøkning eller vekttap. Over-the-counter smertestillende medikamenter og med reseptbelagte antidepressiva er tilgjengelige for å behandle fibromyalgi, og spise mat som inneholder mye fiber og lite sukker og fett kan lindre noen av symptomene forbundet med tilstanden.

Fiber

Kostfiber kan finnes i hele korn brød, bønner, grønnsaker, frukt, nøtter og frø. Disse matvarer gir energi er nødvendig for sunn funksjon, og kan bistå i å senke low-density lipoproteiner, kolesterol som bygger seg opp i kroppen og kan føre til hjertesykdom og andre helsemessige komplikasjoner. På grunn av den lave kalori greven av grønnsaker og frukt, kan du spise dem i høye volumer uten å bekymre deg å få vekt. Hel-korn brød og pasta er nyttig i målet ditt å gå ned i vekt, da de brytes langsomt ned under fordøyelsen, som betyr at du vil føle deg mett lenger og spise mindre. Ikke forbruke enkle karbohydrater finnes i hvetemel og kaker, som de gir lite næring og øke blodsukkeret, som kan føre til type 2 diabetes.

Protein

Begrense rødt kjøtt fra kostholdet ditt. Ikke bare er rødt kjøtt høy i kalorier, det er også høy i mettet fett, noe som over tid kan føre til fedme. Sats på magert kjøtt, som for eksempel skinn kylling, fisk eller kalkun, for å få ditt daglige behov av animalsk protein. Ifølge Artritt Foundation, kan du også finne store mengder protein i nøtter, frø, linser, bønner, tørkede erter og tofu. Laks, tunfisk, sardiner, ansjos og makrell er høy i protein og omega-3 fettsyrer, et næringsstoff som fungerer på samme måte som ikke-steroide anti-inflammatoriske ved å redusere betennelse. Andre kilder til protein er egg, meieriprodukter og soyaprodukter. Meieriprodukter bør være lav-fett eller ikke-fett for å unngå mettet fett.

Mettet fett

Motstå trangen til å hengi seg til sukkerholdige og stekt mat, som de er høy i mettet fett. I stedet for å ta knekken på mat, kan du prøve et sunt alternativ som koking, baking eller broiling å kutte ned på fettinntaket. Mettet fett kan også bli funnet i matlaging produkter som smør og margarin, og bør skiftes ut med vegetabilske oljer som oliven eller peanøttolje. Disse oljene er enumettet fett, et sunt fett som reduserer risikoen for hjertesykdom. Unngå bearbeidet mat og spesielt bearbeidet kjøtt, som høyt natrium innhold kan påvirke blodtrykket og forverre smerte, ifølge Rawlings.

Matvarer for å unngå med Thrush Mouth

Matvarer for å unngå med Thrush Mouth


Thrush er en muntlig gjær infeksjon forårsaket av soppen Candida. Det ser ut som hvite sår på tungen og inne i munnen, tannkjøttet og / eller halsen. Hvis du er smittet med trost, du ønsker å unngå visse matvarer som noen kan forverre infeksjonen eller smerte og ubehag av sårene.

Surt Foods

Spise sure matvarer vil forverre sårene og forverre smertene. Sure matvarer inkluderer kaffe, alkohol, kullsyreholdige drikker, appelsinjuice og andre sitrusfrukter.

Behandlet sukker

Candida strømmer på enkel (tabell) sukker. Hvis du har trost, trenger du ikke ønsker å spise mat som bidrar til veksten. Unngå kjeks, kaker, godteri, iskrem og brus.

Gjær

Matvarer med gjær er også problematisk siden trost er i seg selv en gjær infeksjon. Gjær er funnet i ost, øl, mange typer brød, bagels, pretzels, druesaft, og alt som er gjort med MSG.

Fordelaktig Foods

Visse matvarer kan lette helbredelse. De omfatter yoghurt, som er rik på probiotika og kan bidra til å bekjempe skadelig sopp, og rå hvitløk, som er en sterk antisoppmiddel. Spise ett fedd daglig; du kan svelge det hele, og tygging er ikke nødvendig.

Matvarer for å avlaste forstoppelse hos barn

Forstoppelse er vanligvis forårsaket av dårlig ernæring eller en endring i dietten. Det er definert ved å ha avføring mindre enn tre ganger i uken. Dens symptomer er smertefulle, sjeldne, vanskelig eller vanskelig å passere avføring. De fleste typer av forstoppelse er midlertidige og behandles med enkle endringer i kostholdet.

Behandling av forstoppelse

Forstoppelse hos barn vanligvis lindrer seg raskt, men du kan ta for å lette denne prosessen. Start med å øke barns daglige væskeinntaket. Legg frukt og grønnsaker til barnets daglige kosthold --- fiber er en naturlig krakk mykner. Popcorn inneholder også en stor mengde fiber. Grovbrød, Graham kjeks og strimlet hvete er fulle av kli, som også bidrar. Andre matvarer som bidrar til å avlaste forstoppelse er bønner, ris, havre og rug. Nøtter og frø er like effektive, men bare når konsumert i moderate mengder.

Forstoppelse Triggers

Visse matvarer er kjent for å utløse symptomene på forstoppelse, inkludert meieriprodukter som kumelk, yoghurt og ost. Reduser ditt barns melkeinntak og monitor for noen forbedring i avføring. Andre matvarer som brus, hamburgere, pizza, fritert og rask mat bør inntas i moderate mengder.

Andre faktorer

Rådfør deg med lege hvis barnet opplever følgende symptomer i tillegg til forstoppelse; magesmerter, blod i avføring, tap av matlyst, feber, kvalme og oppkast

Matvarer for å bidra til å legge

Attention Deficit Disorder (ADD) er ofte behandlet med reseptbelagte legemidler. Men mange foreldre foretrekker å hjelpe sine barn med flere naturlige midler. Visse matvarer synes å hjelpe noen mennesker som har ADD. Som med alle kosttilskudd endring, konsultere legen din før du legger store mengder mat eller supplement.

Essensielle fettsyrer

Mat lastet med essensielle fettsyrer, som omega-3 fettsyrer, kan hjelpe barnet ditt med hans ADD symptomer. Ifølge klinisk ernæringsfysiolog Marcia Zimmerman, barn med tilstander som ADD ofte lider av en mangel på essensielle fettsyrer. Dette er viktig fordi de hjelper hjernens synapser å fyre riktig. De beste kildene til essensielle fettsyrer inkluderer fisk, nøtter og linfrø, som du kan male opp og legge til andre matvarer som kornblanding eller salat.

Protein

Snacks rik på protein kan også hjelpe med symptomer på ADD. Å spise protein i små mengder i løpet av dagen kan bidra til å holde energien oppe, noe som forbedrer mental konsentrasjon. Mens protein er ofte funnet i rødt kjøtt, kan du også få en protein boost i enkle snacks som nøtter og brun ris kaker. Visse mutter Butters som mandel smør og peanøttsmør er også gode kilder til protein.

Magnesium

Matvarer rike på magnesium er også viktig ved behandling av ADD. Magnesium er ofte foreskrevet for å hjelpe folk roe deres nerver og muskler. Det hjelper også kroppen forbrenne energi, ifølge Medscape Today. Den beste kilden til magnesium er grønnsaker som er grønne og frodige, som spinat. Du kan også få magnesium fra å spise bønner, hele korn og nøtter.

Kalsium

Melk er en god kilde til kalsium, en annen viktig ingrediens i en diett for å bekjempe ADD. Kalsium er bra for nervesystemet og lindrer atferdsproblemer forbundet med folk som har ADD ved å bidra med impulskontroll. Du kan også få kalsium fra korn, korn og grønnsaker som brokkoli og grønnkål.

Matvarer som øker immunforsvaret hos barn

Den menneskelige immunsystem beskytter kroppen mot mikroorganismer og bakterie invasjoner. Et svekket immunforsvar fører til plager og infeksjoner. Immunsystemet hos barn er fortsatt utvikling og sårbare for infeksjoner fra miljøet og sykdommer når de begynner på skolen og blir synlige for andre barn. Matvarer som øker immunforsvaret hos barn styrke sine interne systemer for å tåle disse eksterne inntrengere.

Slik fungerer det

Immunsystemet er komponerer av celler, proteiner, vev og organer som arbeider som et forsvar. To typer av leukocytter eller hvite blodlegemer, fagocytter og lymfocytter, arbeide sammen, søker etter smittsomme organismer og ødelegge dem. Fagocytter er celler som spiser invaderende organismer, og lymfocytter er celler som hjelper kroppen husker tidligere inntrengere for å beskytte mot fremtidige invasjoner.

Leukocytter blir produsert i hele kroppen, først og fremst i lymfoide organer --- milt, benmarg og thymus. Lymfeknuter, klumper av lymfevev, lagre leukocytter. Lymfekar bære leukocytter gjennom blodårene på sine beskyttende oppdrag. Matvarer som øker immunforsvaret hos barn gir næringsstoffer som opprettholder kroppens forsvarsmekanisme.

Sitrusfrukter

Sitrusfrukter er fylt med antioksidanter vitamin C. Antioksidanter boost immunitet og fremme den helbredende prosessen i menneskekroppen. Barn liker sitrusfrukter som appelsiner, mandariner og klementiner fordi disse fruktene er søtere enn grapefrukt eller sitroner. Nyt disse frukter med frokost eller som sunn snacks og desserter.

Jordbær

Jordbær inneholder vitamin A og C og selen, antioksidanter som beskytter kroppen mot frie radikaler og infeksjoner. Frie radikaler inn i kroppen fra eksponering til solen, tobakk og miljøgifter, forårsaker celleskade. Ifølge University of Illinois Extension, åtte jordbær inneholder 140 prosent av anbefalt daglig inntak av vitamin C for barn, og en kopp eller jordbær er bare 55 kalorier. Barn kan nyte denne immun-boosting mat med havregryn, cold kornblanding og fettfattig yoghurt eller i en bolle drysset med litt sukker.

Brokkoli

Brokkoli inneholder vitamin C og betakaroten, immun-boosting antioksidanter. The University of Illinois Extension rapporterer at fytokjemikaliene i brokkoli inneholder kreft-bekjempelse egenskaper og redusere risikoen for hjertesykdom. Inkluder brokkoli i barnas kosthold minst tre ganger i uken, enten dampet eller som del av en rå salat. The fiber i denne maten fremmer et sunt fordøyelsessystem.

Gulrøtter

Den beta-karoten i gulrøtter omdannes til vitamin A i menneskekroppen. Den antioksidanten beskytter kroppens immunsystem, slåss fremtidige forekomster av lungekreft, slag og hjertesykdom. Kjøpe baby gulrøtter i små poser for rask snacks for barna.

Green Tea

Grønn te inneholder antioksidanter og polyfenoler som øker immunforsvaret og beskytter kroppen mot kreft og hjertesykdommer. Brew iste og chill i kjøleskapet for rask kalde drikker for barna å drikke på varme dager eller med måltider.

Matvarer for å gi små barn å hjelpe med anemi

Anemi er en medisinsk tilstand som skyldes en mangel på friske røde blodceller (RBC). Mange typer anemi finnes, og hver variant blir behandlet annerledes. Barn vanligvis utvikle anemi skyldes ikke får nok jern til å lage nye RBC. I tillegg til å legge jern til ditt barns kosthold, er vitamin B12 og folsyre også nødvendig for å kurere anemi.

Leveren og annet kjøtt

Menneskekroppen er flinke til å absorbere rike jern nivåer som finnes i kjøtt. Leveren spesielt, samt oksekjøtt, svinekjøtt, lam og mørk fjørfekjøtt er jern-rik mat. Alltid velge en mager kutt av kjøtt. Kjøtt er en god kilde til vitamin B12 også. Å ta vitamin C piller eller forbruk av mat og drikkevarer med høyt vitamin C (for eksempel sitrusfrukter og juice) sammen med jern-rik mat kan hjelpe kroppen absorbere jern mer effektivt. Sitrus mat er også rik på folsyre.

Tørket frukt og nøtter

Du kan finne massevis av jern i tørket frukt som aprikoser, rosiner, dadler, svisker og fiken. Nøtter er også en rik kilde, for eksempel mandler, cashewnøtter, valnøtter, solsikkefrø, sesamfrø og tahini. Vurdere å gjøre barnet ditt en hjemmelaget blanding av trail mix fra disse jernrike matvarer.

Beans

Hvis barnet ditt ikke er en kjøtt eater, vurdere å prøve jernrike bønner (spesielt lima bønner). Andre typer bønner er rike på jern inkluderer kidneybønner, marineblå bønner, soyabønner, kikerter (garbanzos) og Pinto bønner. Barnet kan nyte en matbit av hjemmelaget hummus (laget med tahini og kikerter) som en dip for pita chips.

Grønne bladgrønnsaker

Spinat og broccoli er to rike kilder jern, samt folsyre. For blandet salat greener, velger den mørkeste forlater mulig. Asparges, grønne grønnsaker, sennep greener, grønnkål, nepe greener, persille og kål også faller inn under denne kategorien. For barn som ikke vil spise spinat, vurdere å innlemme noen spinat inn i en ost pizza eller spaghetti saus.

Hele korn og jern-forsterkede Foods

Mange brød og korn samt havregryn, pasta, ris og havregrøt er hele korn og / eller jern befestet. De er ofte gode kilder til folsyre, også. Sørg for å sjekke etiketten.

Hva er matvarer som bidrar til å forhindre diabetes?

Diabetikere trenger et regulert kosthold for å holde blodsukkeret på riktig nivå. Matvarer som bidrar til å forhindre diabetes er mange av de samme matvarene du vil ta del i på et sunt kosthold. Bestemte matvarer bidra til å forhindre diabetes ved å regulere blodsukkeret. Kosthold sammen med regelmessig mosjon forebygger diabetes.

Limit Hvite Foods

Begrense enkle karbohydrater, stivelse bearbeidet mat som pasta, hvitt brød og poteter. Enkle karbohydrater spike blodsukkernivået.

Limit høy fett proteiner

Hold inntaket av rødt kjøtt og kjøtt generelt lav. Høy fett kjøtt, spesielt rødt kjøtt, inneholder høye nivåer av mettet fett.

Low Fat Foods

Kostholdet bør være lav i kolesterol og mettet fett. Hele korn, grønnsaker og nøtter regnes komplekse karbohydrater for et sunt kosthold.

Unngå Sugars

Unngå hvitt sukker, honning og bearbeidet søtsaker samtidig begrensende mengder av naturlige frukter og fruktsaft.

Fiber

Fiber inntak er viktig for å holde blodsukkeret regelmessig ved type 2-diabetes. Fiber finnes i planteføde som havre, brun ris, grønnsaker, bønner, hele korn og soyaprodukter.

Matvarer som regulere blodsukkeret

Matvarer som bidrar til å regulere blodsukkeret inkluderer sikori, jordskokk, løk, bukkehornkløver, stevia og bitter melon.

Hvordan unngå matvarer som utløser IBS

Anslagsvis 15 til 20 prosent av amerikanerne lider av irritabel tarm syndrom (IBS), selv om nøyaktige tall er ukjent fordi tilstanden ofte går udiagnostisert. Dens symptomer på gass, oppblåsthet, kramper, diaré og forstoppelse ligne mange andre sykdommer og tilstander. Sykdommen er uhelbredelig, og selv om det er noen medikamenter som kan hjelpe med symptomer, er det beste løpet for å hindre flareups av sykdommen ved å spise riktig.

Hvordan unngå matvarer som utløser IBS

Unngå de fleste animalske produkter. Rødt kjøtt, fjærkre mørkt kjøtt, meieriprodukter og de fleste eggeplommene er høy i fett, noe som er en stor trigger for IBS. Eggehviter, skinn hvit fjærfe kjøtt og sjømat er alle generelt OK. Mens noen meieriprodukter, slik som skummet melk og yoghurt, er lavt fettinnhold, bør de fremdeles unngås fordi de inneholder myse og kaseinproteiner, som også er IBS utløser.

Unngå stekt mat. Som animalske produkter, er disse lastet med fett - spesielt mat som er frityrstekt, for eksempel pommes frites, smultringer, løkringer og mais hunder - og kan forventes å utløse et angrep av IBS.

Unngå andre matvarer som inneholder mye fett. Disse inkluderer nøtter, kokos og oliven.

Unngå koffein og alkohol. Koffein er et sentralstimulerende, og det stimulerer mage-tarmkanalen, som ikke er en god ting i mennesker med IBS. Alkohol kan irritere både magen og mage-tarmkanalen, noe som potensielt utløse et anfall av IBS.

Unngå kunstige tilsetningsstoffer. Dette inkluderer kunstige fett som Olestra, kunstige søtningsmidler og MSG. Olestra har vært kjent for å forårsake gassen og diaré hos mennesker uten IBS symptomene. Kunstige søtningsmidler, spesielt de med sorbitol, kan utløse kramper, gass, oppblåsthet og diaré. MSG har vært knyttet til magesekken og tarm opprørt og ubehag.

Hold deg unna uløselig fiber så mye som mulig. Som fett, uløselig fiber - som finnes i kli, hele korn og de fleste rå frukt og grønnsaker - er en sterk mage-tarmkanalen stimulant. Du kan ikke unngå det helt, fordi det er nødvendig for et balansert kosthold, men holde seg borte fra tøffe, trevlet ting som selleri, popcorn, frø, grønne bønner og løk. Løselig fiber, som finnes i stivelse slik som søte poteter, havregryn, ris og pasta, er OK.

Hint

  • Mange frukt og grønnsaker inneholder uløselig fiber er OK hvis du skrelle av huden.

Matvarer for å unngå med en irritabel tarm syndrom

Hvis du lider av irritabel tarm syndrom (IBS), må du unngå fet mat, da fett er vanskelig å fordøye og dermed utløser begge deler av IBS - forstoppelse og diaré. Når fettet kommer inn magen, setter den av gastro kolikk refleks, forårsaker din kolon til kontrakt, noe som kan føre en IBS angrep.

Red Meat

Rødt kjøtt, som kjøttdeig, pølser, biff, salami, roastbiff og pølse kan utløse et angrep fordi de tunge animalske proteiner kan føre til tykktarms sammentrekning og forstoppelse.

Eggeplommer

Du må unngå de plommer fordi, som kjøtt, for lite fiber og for mye fett kan føre til alvorlig forstoppelse. Eggehviter er fine.

Meieriprodukter

Meieri kan utløse IBS selv om du ikke er laktoseintolerante. Matvarer som smør, ost, yoghurt og iskrem inneholder både fett og laktose, og inneholder også serum og kaseinproteiner, som forårsaker forferdelige fordøyelse problemer.

Coffee

Regelmessig og koffeinfri kaffe har et enzym som er skadelig for mage-tarmkanalen, og bør unngås.

Kunstig søtstoff

Søtningsmidler som Soritol kan forårsake IBS symptomer på oppblåsthet, kramper og diaré.

Karbonatisering

Hvis du drikker kullsyreholdige brus eller mineralvann, kan du oppleve noen oppblåsthet eller kramper.

Matvarer som forårsaker irritabel tarm syndrom

Matvarer som forårsaker irritabel tarm syndrom


Ingen enkelt perfekt diett som finnes for de som lider av irritabel tarm syndrom (IBS); Imidlertid, er en rekke matvarer betraktes utløse mat. Før du vet hvilke matvarer som gir en IBS reaksjon, holde en food journal.

Identifikasjon

Holde en matdagbok hjelper deg å identifisere de matvarer som er trygt for deg. Når du vet en trygg kosthold, sakte legge til nye matvarer, spesielt konsentrere seg om de med fiber. Fortsette å holde en journal av reaksjoner på nye matvarer til du har et bredt spekter av matvarer som du kan tolerere.

Drikker for å unngå

Den laktose i melkebaserte drikker kan forverre Symptomene på IBS hvis det allerede eksisterende intoleranse overfor laktose. Koffein i kaffe og te har vært assosiert med IBS symptomer, og kroppens manglende evne til å effektivt behandle alkohol kan utløse IBS fakkel-ups. Kunstige søtstoffer i drikker, slik som de i diett brus, er også mistenkte.

Matvarer for å unngå

Fet mat, stekt mat og rik mat er instant gjerningsmannen på irritabel tarm syndrom. For mange, utløser rødt kjøtt symptomer, også. De med IBS bør unngå store måltider og gassy matvarer som bønner, løk, hvitløk og brokkoli.

Misforståelse

Folk diagnostisert med irritabel tarm-syndrom ofte tror at deres kjærlighet til visse matvarer plutselig slutter, men mange mennesker med IBS spise et bredt utvalg av matvarer. Vanligvis gjør de det bare etter eksperimentering og nøye dokumentasjon. Foods høyere i fiber vil øke hastigheten fordøyelsesprosessen og redusere IBS-relaterte ubehag.

Advarsel

Mens IBS er en overkommelig tilstand, bør ingen starter en ny diett uten viten og samtykke fra en helse-omsorg utøveren. Visse IBS medisiner vil ikke fungere like effektivt med visse matvarer. De med IBS trenger å dele sin mat tidsskrift med en lege under rutinebesøk.