Digidexo.com

psykiske reaksjoner etter hysterektomi

Vekttap Etter Hysterektomi

Hvis du er planlagt for en hysterektomi, er sjansen stor for at du har lest mange historier om vektøkning og manglende evne til å gå ned i vekt etter operasjonen. Forholdet mellom hysterektomi og vekttap avhenger av hastigheten på utvinning og om eggstokkene ble fjernet. Den gode nyheten er at uansett hva slags hysterektomi du har, er det ting du kan gjøre for å minimere vektøkning og selv miste overskytende pounds.

Post-kirurgi Vektøkning Risks

Vektøkning er en vanlig bivirkning av kirurgi, og hysterektomier er ikke annerledes. Som du hvile under utvinning, vil du brenne langt færre kalorier enn du ville gjort under normale daglige rutine. Over tid, dette fører til vektøkning. Som du helbrede og er i stand til å tåle mer fysisk aktivitet, kan du oppleve at vekten din går tilbake til det normale.

Vektøkning og Ovarian Removal

Kvinner som har hatt sine eggstokkene fjernet under en hysterektomi har en økt risiko for vektøkning siden tapet av eggstokkene fører overgangsalder å begynne. Menopause er assosiert med redusert metabolisme, som kombinert med redusert etter operasjonen fysisk aktivitet, kan føre til at vekten til pigg.

Hormonbehandling (HRT) foreskrevet for å redusere menopause symptomer kan også føre til vektøkning. Ifølge Dr. Frederick R. Jelovsek, en fødselslege i Johnson City, Tenn., Bør HRT vektøkning bare være i nabolaget av tre pounds. Men hvis progestin er en del av din HRT plan, kan du oppleve økt appetitt. Den økte appetitt kan føre til at du forbruker mer kalorier og få ekstra vekt.

Kosttilskudd Endringer i Recovery

Du kan holde vektøkning i sjakk under utvinningen ved å stikke til en sunn spising plan og forbruker færre kalorier. Stick med magre proteiner, korn og magre meieriprodukter og unngå bearbeidet mat. Matvalg som er høy i sink, som magert kjøtt, bønner og hele korn korn, samt mat med høyt vitamin C, som sitrusfrukter og tomater, er ikke bare sunne valg, men også oppmuntre til en rask utvinning.

Fysisk aktivitet

For å gå ned i vekt, eller i det minste redusere vektøkning, ønsker du å komme tilbake til å trene så snart som mulig. Det er imidlertid viktig å ikke risikere utvinning og ta på mer fysisk aktivitet enn du burde. Selv om utvinning fra en hysterektomi tar ofte opp til seks måneder, kan du være i stand til å legge milde aktiviteter til rutine tidligere. Arbeid med legen din for å overvåke utviklingen og komme opp med en øvelse plan som vil hjelpe deg å forbrenne kalorier uten å risikere din helbredelse.

Long-Term Vekttap

Som livet tilbake til det normale etter hysterektomi, vil du være i stand til å gå tilbake til etter operasjonen rutine når det gjelder kosthold og trening. Hvis du opplever vedvarende manglende evne til å gå ned i vekt selv etter at du har gjenopptatt din pre-kirurgi rutine, sjekk med legen din for å se om det er en annen underliggende årsak, for eksempel stoffskiftesykdommer. Hun vil også kunne hjelpe deg å komme opp med en sunn spising plan.

Lekkasje etter hysterektomi

En hysterektomi er et kirurgisk inngrep der en kirurg fjerner en kvinnes livmor enten gjennom magen eller via vagina. Selv om en hysterektomi kan redusere helseproblemer, slik som fibroids, endometriose, livmor prolapsed, kreft, vaginal blødning eller kroniske bekkenproblemer, er det ikke uten vesentlige risikoer inkludert inkontinens eller lekker.

Statistikk

Ifølge en studie av Dr. Daniel Altman, var dobbelt så sannsynlig at du trenger kirurgi senere for å redusere urinlekkasje svenske kvinner som hadde en hysterektomi. Tidligere forskning har vist at det kan bare øke risikoen, og at et annet resultat var mulig.

Årsak

Selv om graden av inkontinens varierer, er det ofte brakt på grunn av latter, nysing, hoste eller trening. Slike situasjoner kalles stressinkontinens fordi det er en fysisk årsak eller aktivitet inntreffe, som kan oppstå på grunn av en svekkelse i bekkenbunnsmuskulaturen eller manglende funksjon i urinrøret muskel. En annen årsak er at blæren kan være overaktiv på grunn av endringer i muskelsystemet og forårsake lekkasje uten advarsel. Jo mer sjelden årsak inkontinens etter en hysterektomi, er at en fistel har utviklet seg i løpet av eller etter operasjonen, for derved å opprette en forbindelse mellom blæren og vagina. I dette tilfellet ville det være kontinuerlig lekkasje uten forvarsel.

Forebygging

Forebygging for urinlekkasje etter en hysterektomi kan begynne med Kegel øvelser, som innebærer regelmessig mosjon av musklene i bekkenbunnen. Disse bidrar til å holde musklene tonet og er gjort ved kontrahering og avslappende bekkenbunnsmusklene.

Diagnose

Snakk med din lege eller urolog hvis du har problemer med urininkontinens etter en hysterektomi. En rekke tester kan hjelpe i diagnosen for å fastslå årsaken, for eksempel en urinanalyse for å utelukke infeksjon og en cytoscopy å inspisere anatomi av blæren for misdannelser. En urologisk studien kan bli pålagt å bestemme urin flyt og trykk, ved å måle mengden av urin som er igjen etter vannlating, og en stresstest kan sjekke for urinlekkasje når engasjert i aktivitet. Ved diagnostisering av inkontinens etter en hysterektomi fortsatt ikke er klar, kan ytterligere tester som for eksempel et røntgenbilde eller electromyogram gi avbildning av organer, slik som nyrer, blære og bekkenbunnen.

Behandling

En slynge prosedyren kan gjøres av en urologens for å behandle urin-lekkasje. Kirurgen plasserer en slynge rundt urinrøret, noe som vil bidra til å løfte den i sin normale stilling og hindre lekkasje. Seilet kan lages med muskel, leddbånd eller sene vev fra pasienten, dyr eller laget fra syntetiske materialer. En innleggelse på sykehus er nødvendig for noen få dager, og utvinning kan ta noen uker. Det er viktig å unngå å løfte noe tungt eller delta i anstrengende aktivitet når du gjenoppretter. En slynge prosedyre skapt av Mayo Clinic kirurger gir mulighet for justering av seilet etter inngrepet, noe som kan øke suksessen av operasjonen.

Overgangsplager etter hysterektomi

Kvinner som har en hysterektomi som innebærer å fjerne eggstokkene sammen med livmoren kan lide av menopausale symptomer. Menopause er slutten på fruktbarhet, og er en naturlig del av aldringsprosessen. Uten eggstokkene, østrogennivået i kroppen reduseres, og dette fører til ulike symptomer som varierer fra kvinne til kvinne.

Hetetokter

Plutselig varmefølelse er en av de viktigste symptomene på overgangsalder. Intensiteten og lengden av den varme flash varierer med hver kvinne.

Nattesvette

Å våkne opp varm og svett er vanligvis et resultat av hetetokter.

Søvnproblemer

Noen kvinner er ikke i stand til å sovne lett eller har problemer med å sove. Night svette kan også føre til vanskeligheter med å sove.

Mood Swings

De lavere nivåer av kvinnelige hormoner kan gi irritabilitet, depresjon og angst. Symptomer kan være alvorlig, mild eller ikke-eksisterende.

Tap av Sex Drive

For noen kvinner libido avtar etter en hysterektomi. Sexlysten kan bli ujevn på grunn av hormonelle endringer.

Vaginal Tørrhet

Vaginal tørrhet kan gjøre sex smertefullt. Dette er en annen følge av lavere østrogennivå.

Endometriose Symptomer etter hysterektomi

I USA, er 600.000 hysterektomier utføres hvert år. Atten prosent av disse prosedyrene er på grunn av endometriose. Så mange som 40 prosent av kvinner som har fjernet livmoren for å lindre symptomene på endometriose vil oppleve symptomer igjen etter fem år.

Eggløsning

De kvinner som har vært i stand til å holde sine eggstokkene etter en hysterektomi kan oppleve smerter under eggløsning.

Seksuell aktivitet

I likhet med før har en hysterektomi, endometriose etter en hysterektomi kan forårsake smerter under eller etter seksuell aktivitet.

Spotting

Mange kvinner som har hatt sin livmor fjernet, men deres livmorhalsen og eggstokkene er i takt, kan oppleve spotting eller blødning, spesielt rundt tiden de normalt ville ha en periode.

Tarmer

Endometriose kan feste seg til tarmen, forårsaker smerter under avføring.

Andre

Mange av endometriose symptomer etter en hysterektomi er like eller lik symptomene før har fremgangsmåten. De kan omfatte smerter i korsryggen, bekkensmerter, diaré, forstoppelse og magesmerter.

Behandling etter hysterektomi

Behandling etter en hysterektomi dreier seg om å ta de fysiske og følelsesmessige symptomer som oppstår etter operasjonen. Hver kvinne har en annen utvinning erfaring etter en hysterektomi, og symptomene opplevd stor grad avhenge av hvorvidt eggstokkene ble fjernet under hysterektomi. Det er viktig å jobbe tett med legen din etter operasjonen slik at du kan komme opp med en behandlingsplan som er best egnet for deg.

Behandling av fysiske symptomer

Bekkensmerter ved operasjonsstedet er svært vanlig post-hysterektomi. Umiddelbart etter operasjonen, vil du vanligvis få en resept-styrke smertestillende medikamenter, selv om den eksakte type legen foreskriver vil avhenge av din medisinske historie. Når du begynner å helbrede, vil du bytte til over-the-counter smertestillende midler til du føler at du ikke trenger dem lenger.

Infeksjoner, for eksempel gjær infeksjoner og urinveisinfeksjoner, er mulig etter en hysterektomi. Gjær infeksjoner kan behandles med over-the-counter medisiner, men legen vil foreskrive en antibiotika for urinveisinfeksjoner og andre bakterielle infeksjoner du kan oppleve.

Post-kirurgisk blødning er vanlig og som regel stopper av seg selv. Legen din kan råde deg til å bruke bind inntil blødningen opphører. Hvis blødningen varer i mer enn et par uker, sjekk med legen din. Hun kan være lurt å undersøke deg for å finne ut om det er en annen årsak til blødningen.

Samleie er ofte smertefullt etter en hysterektomi. Smøremidler kan hjelpe så du omstille til samleie. Sørg for å finne ut fra legen din hvor lenge han ønsker at du skal vente før du fortsetter samleie etter operasjonen.

Behandling etter eggstokk fjerning

Når eggstokkene er fjernet i løpet av en hysterektomi, vanligvis i tilfelle av cancer eller endometriose, leger bruker hormonerstatningsterapi for behandling av menopause symptomer som oppstår.

Behandling av Emosjonelle symptomer

Depresjon er ikke uvanlig etter en hysterektomi. Noen kvinner føler seg som om de har mistet en stor del av sin kvinnelighet, og andre blir bekymret for at deres partnere ikke vil se dem på samme måte. Fordypningen kan bli forverret hvis hysterektomi utført under fertil år, siden det ikke vil være mulig å gjennomføre et barn etter operasjonen.

Støttende familie og venner er en viktig del av behandling av disse følelsesmessige symptomer. Legen din kan hjelpe deg med alt fra å fortelle deg hva du kan forvente etter operasjonen for å hjelpe utforske muligheter for å bli en forelder i fremtiden. Det finnes også støttegrupper for kvinner som har hatt hysterectomies (se Ressurser). Legen din kan henvise deg til slike grupper i ditt område.

Langsiktige effektene av kosmetisk kirurgiI tillegg til de vanlige farer forbundet med kirurgi, inkludert problemer med anestesi, infeksjon og legen feil, er det noen fysiske og psykologiske langtidseffekter forbundet med kosmetisk kirurgi. En av de største truslene mot å opprettholde effekten av en kosmetisk fremgangsmåte er tid. De fleste kosmetiske prosedyrer som involverer hud, slik som ansikt heiser, øye heiser og fettsuging begynner å miste sin verdi etter ca 10 år. Andre operasjoner er som oftest nødvendig for å opprettholde en kosmetisk fremgangsmåte som pasientens alder.

Livsstil

Mens tid og aldring påvirker en ansiktsløftning eller mageplastikk til slutt, kan andre livsstilsfaktorer føre til mer umiddelbare negative resultater. Røyking vil oppveie mange av fordelene med en kosmetisk prosedyre. Direkte eksponering for nikotin kan påvirke fordelene skapt av periodontal kosmetisk kirurgi ved å øke sjansen for tannkjøttsykdom og viker tannkjøtt. Røyking generelt påvirker kroppens helbredelse prosess og full nerve restaurering er noen ganger aldri oppnådd i kosmetisk kirurgi pasienter som røyker. Dårlig kosthold og mangel på søvn vil forme den langsiktige effekten av kosmetisk kirurgi.

Psykologiske effekter

Når pasienter går inn i en kosmetisk prosedyre med realistiske forventninger, de vanligvis har gunstige psykologiske ettervirkningene, sier forskere ved American Psychological Association. Pasienter som forventer kirurgi for å bringe dramatiske resultater i sitt kjærlighetsliv eller som forventer en umiddelbar selvtillit boost, kan gjennomgå perioder med depresjon eller angst. De med en historie med nevrose er mer utsatt for negative psykiske reaksjoner etter en kosmetisk prosedyre. Misfornøyde pasienter kan returnere for mer kirurgi eller bli selvdestruktiv. Mens lite forskning har blitt utført på de langsiktige effektene av kosmetisk kirurgi på psyken, er studier som utføres som inkluderer trening for kosmetisk kirurgi tilbydere på hvordan du råd pasienter før operasjonen.

Arr

De fleste kosmetiske kirurger ta store anstrengelser for å skjule og minimere arr igjen fra invasive prosedyrer. De innledende hevelse og mørke arr etter kosmetisk kirurgi vanligvis avta i løpet av de første par månedene. Følg legens anbefalinger når omsorg for snittet å unngå å utvikle et stort arr. Unngå tunge løft eller andre anstrengende aktivitet for de første månedene for å tillate snittet å gro skikkelig og nesten forsvinne i hårfestet eller badedrakt linje.

Marks

Sprengte blodkar er en uvanlig men mulig bivirkning av plastisk kirurgi som kan bli permanent. De vanligvis vises rundt på siden av kirurgi, på nesen eller rundt området av snittet. Selv små, de små røde prikker ofte er permanente.

Brystimplantater

Pågående forskning fortsetter i et forsøk på å finne ut de langsiktige effektene av brystimplantater og de ulike metoder som de er utført. Etter år med testing og forskning, Federal Drug Administration (FDA) endelig godkjent bruk av silikon gel implantater i 2006. De langsiktige effektene fortsette å bli undersøkt. Vanlige bivirkninger av feilaktig implantasjon eller fra fortsatt bruk inkludere kontinuerlig smerte og følsomhet, lekkasje og pasient misnøye med hvordan brystene så etter inngrepet. Les FDA tips om langtidseffekter av brystimplantater å bli fullt informert om risikoen før operasjonen.

Problemer på grunn av reduksjon kirurgi

Ifølge Mayo Clinic, bryst-reduksjon kirurgi, mammoplasty, kan hjelpe kvinner som har store bryster eliminere problemer som kronisk nakke, skulder og rygg smerter og dårlig holdning, samt hud utslett under brystene. Mammoplasty er et begrep som brukes for å beskrive endre størrelsen på brystene. Det kan referere til brystforstørrelse (styrking) og brystreduksjon.

Bryst-reduksjon kirurgi er vanligvis reservert for kvinner 20 år og over, men operasjonen er ofte utført på tenåringsjenter som lider betydelige psykiske og / eller fysiske effekter. Flere potensielle komplikasjoner er involvert med denne operasjonen.

Effekter

Den mest brukte mammoplasty teknikken innebærer et anker-formet snitt skjønt der kirurgen fjerner et overskudd av brystvev, fett og hud for å redusere størrelsen på brystene.

I de fleste tilfeller, brystvorten og areola, jo mørkere huden på brystet som er rundt nippelen i et sirkulært område, forblir uberørt under operasjonen. Men når brystene er for stor og har en tendens til å dingle, kan kirurgen må fjerne brystvorten og areola fra sine blodårer og nerver og fest dem til en høyere posisjon.

Denne prosedyren fører til en permanent tap av følelse i brystvortene og kan gjøre en kvinne ikke kan amme.

Post-kirurgi

Ved ferdigstillelse av en mammoplasty, er brystene dine beskyttet med et gassbind eller elastisk bind. Du vil få smertestillende medisiner og antibiotika for å redusere sjansen for infeksjon. Noen pasienter har samme dag kirurgi, mens andre vil tilbringe en natt på sykehuset.

Dine bryster vil mest sannsynlig føle øm og følsom for ca en måned, og det kan være blåmerker og hevelser. Arrene fra snittene er permanente.
Det kan ta så lenge som seks måneder for de nye, mindre bryster å dra full form.

Risiko

Flere risikoer er forbundet med brystreduksjon i tillegg til problemene med ammer. Som med de fleste store operasjoner, er det mulighet for infeksjon. Symptomer inkluderer hevelse, sårhet og rødhet.

Subtile forskjeller i form eller størrelse på brystene (asymmetri) er vanlig etter mammoplasty. Flertallet av brystreduksjon pasienter vil oppleve midlertidig endring i brystvorten sensasjon som kan ta måneder å komme tilbake.

Komplikasjoner

Ifølge Mayo Clinic, kan mammoplasty komplikasjoner omfatter nedsatt blodtilførsel til brystvortene, noe som kan resultere i arrdannelse og mulig tap av brystvorten. Det er også en mulighet for irreversibel nummenhet i nippelen og / eller hele brystet.

Noen pasienter kan ha psykiske reaksjoner etter brystreduksjon som de tilpasse seg sitt nye kroppsbilde og endre på utseendet. Det er alltid mulighet for pasienten misnøye etter operasjonen enten fordi de tror brystene er fortsatt for stor eller for liten.

Outlook

Til tross for de ulike risikoer og mulige komplikasjoner, de fleste bryst reduksjoner gi tilfredsstillende resultater. Du må kanskje ha en støttende BH i flere måneder, som brystene reform til deres nye, mindre størrelse.

Brystreduksjon lindrer skulder press fra bh stropper, gjør fysiske aktiviteter som en gang var tyngende og kan resultere i et bedre selvbilde.

Hvordan å miste vekt etter en hysterektomi

Etter en total hysterektomi, hvor eggstokkene og fjernes sammen med livmoren, er kroppen tvinges inn i overgangsalderen som østrogennivået faller brått. Denne dramatiske endringen i hormonnivået står for vektøkning meste rundt midjen, søvnvansker og humørsvingninger. Selv om det er vanskeligere for kvinner å gå ned i vekt etter overgangsalderen på grunn av en svak metabolisme, tålmodighet og vilje vil gå en lang vei mot å oppnå en slankere midje.

Hvordan å miste vekt etter en hysterektomi

Utvikle sunne matvaner

Mål porsjoner. Være klar over hvor mye du spiser for hver servering.

•  Drikk vann. Du har en tendens til å beholde mer vann etter en hysterektomi enn tidligere. Å drikke 8 til 10 glass vann hver dag vil holde kroppen hydrert og mindre sannsynlighet for å holde vann og bli oppsvulmet.

Velg frisk frukt og grønnsaker og helkorn. Dette er gode kilder til fiber, som vil hjelpe deg til å føle full og hjelpe din kolon helse.

Spis protein, men sørg for å velge magre kutt, skinn kylling og fisk.

Begrens inntaket av mettet og trans fett, som finnes i smør, margarin, forkorting og frityrstekte matvarer. Velg sunnere alternativer, slik som olivenolje eller rapsolje.

øke mengden av meieriet i kostholdet ditt. Lav-fett melk, ost og yoghurt er viktige kilder til kalsium. Kalsium er viktig for skjelettet. Når østrogennivået faller, bein mister kalsium raskere.

Få Into the Exercise Habit

•  Tren regelmessig. Aerob trening forbrenner kalorier, betingelser ditt hjerte og forbedrer din utholdenhet. Eksperimenter til du finner en diett som passer deg. Prøv jogging, gange eller en dans klasse. Aerob trening har den ekstra fordelen av å hjelpe forbedre bein helse og forebygge osteoporose.

Legg styrketrening til rutine. Vektløfting vil ikke resultere i dramatiske vekttap, men det vil hjelpe tone muskler og øke din styrke.

Ta opp yoga eller pilates for å forbedre fleksibilitet, balanse og kroppsstyrke.

Hint

  • Legen kan anbefale hormonbehandling (HRT) for å redusere virkningene av den plutselige tap av østrogen etter hysterektomi. HRT har fordelen av å redusere menopausale symptomer som hetetokter og humørsvingninger og kan bidra til å forebygge hjertesykdom. Imidlertid kan det også øke risikoen for brystkreft hos noen kvinner hvis det brukes lang sikt. HRT har ikke vist seg å ha noen effekt på vektøkning etter hysterektomi.

Ufrivillig barnløshet Etter en hysterektomi

Enten det er på grunn av uregelmessige blødninger, unormale cyster eller kreft, må mange kvinner gjennomgår en hysterektomi innenfor deres levetid. Denne operasjonen innebærer å fjerne noen av eller alle de reproduktive organer, slik som livmorhalsen, livmor, eggstokker og eggledere. Avhengig av hvilke organer er fjernet, vil kvinnelige hormonnivået faller i kvinnen, forårsaker enten overgangsalder og / eller seksuell dysfunksjon og muligens sette henne i fare for andre komplikasjoner.

Hva er hormonbehandling?

Hormonbehandling (HRT) er administrasjonen av østrogen og progesteron, eller dens syntetisk versjon progestin. Terapi kan administreres oralt via piller, transdermalt og via transvaginalt kremer, eller via injeksjon intramuskulært.

Avhengig av alvorligheten av symptomer, kan HRT gis i høyere eller lavere doser.

Hovedformålet med denne behandlingen er å erstatte de hormoner som ikke lenger blir produsert av kroppen etter en delvis eller full hysterektomi eller kirurgisk indusert menopause.

Bivirkninger av HRT inkluderer blødning, oppblåsthet, ømme bryster og hevelse, hodepine, humør endring og kvalme.

Hvorfor velge HRT?

Når en full hysterektomi utført, vil kvinnen falle inn i en kirurgisk indusert sal tilstand som ofte fører til mer alvorlige symptomer enn naturlig menopause. Disse symptomene er hetetokter, nattesvette, angst og depresjon.

Delvis hysterectomies kan ikke føre til overgangsalderen, men vanligvis i stor grad påvirke seksuell lyst og vaginal tørrhet.

Kvinner har gjennomgått noen form for hysterektomi har større risiko for osteoporose og hjertesykdom på grunn av uttømming av hormoner, som hindrer disse forholdene, etter hysterektomi.

De samme hormonene er ansvarlige for reduksjon av dårlig kolesterol, og uten dem kvinner står i en større risiko for kolesterol-relaterte sykdom. På grunn av den direkte arten av hormonterapi, er disse symptomene beste avlastes gjennom HRT.

Striden rundt HRT

I det siste HRT ble automatisk gitt til kvinner etter hysterektomier; Men i de senere årene studier har vist at det kan være langt mer risiko involvert med HRT enn tidligere antatt.

Ifølge National Institutes of Health, sunne postmenopausale kvinner som gjennomgår hormonbehandling synes å være på et høyere risiko for kreft, spesielt brystkreft. Selv om HRT ikke redusere uønsket eller "dårlig" kolesterol nivåer, har den ekstra bivirkning av å redusere "gode" kolesterolet du ønsker, kolesterol som kan bidra til å forhindre hjerteinfarkt og hjerneslag. Disse bivirkningene ikke nødvendigvis gjelder for kvinner som er premenopausale eller som erstatter de hormoner kroppen sin bør gjøre med HRT.

Det er også noen trodde at HRT kan være unødvendig i mange tilfeller, som mildere symptomer kan bli løst gjennom andre, tryggere måte.

Aktuelle studier er fremdeles pågår for å fastslå alvorlighetsgraden av risiko forbundet med HRT. Det er viktig for kvinner vurderer HRT å fullt undersøke alle muligheter de har til rådighet, diskutere dem med legen sin og forstå all risiko og fordeler forbundet med HRT eller alternative behandlinger.

Blæreproblemer Etter en Hysterektomi

Blæreproblemer Etter en Hysterektomi


Leger utfører ca 600.000 hysterektomier hvert år i USA, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. På grunn av omstendighetene rundt prosedyren, kan du oppleve problemer med urinblæren etter hysterektomi.

Fakta

En hysterektomi er en reproduktiv kirurgi der legen fjerner livmor. Avhengig av årsaken til operasjonen, kan legen din også velge å fjerne eggstokkene, egglederne og livmorhalsen.

Typer

Blæreproblemer som kan oppstå etter en hysterektomi inkluderer blære infeksjoner (også kalt urinveisinfeksjoner) og skade på blæren som skjedde under operasjonen.

Signs

Tegn på blæreproblemer etter en hysterektomi inkluderer blære smerte eller ømhet, illeluktende eller blodig urin, svie ved vannlating, og behovet for å urinere ofte, bemerker FamilyDoctor.org, en tjeneste av American Academy of Family Physicians.

Effekter

Opplever blæreproblemer, for eksempel en urinveisinfeksjon, etter hysterektomi kan øke utvinningen tid, spesielt hvis infeksjonen utvikler seg til å inkludere dine nyrer, en vanlig foreteelse hvis du ikke får rask behandling.

Forebygging / løsning

Urinveisinfeksjoner er mer sannsynlig å oppstå etter en hysterektomi på grunn av kateter bruk. FamilyDoctor, org tyder på at du drikker mer væske - inkludert tranebærjuice - for å redusere sjansene for lider av urinveisinfeksjoner.

Betraktninger

Sporadisk blære lekkasje etter en hysterektomi kan være normal; men hvis du opplever overdreven blære lekkasje eller andre tegn på blæreproblemer etter din hysterektomi, snakk med legen din. Du har kanskje fått en blære skade under operasjonen.

Er en Pap test kreves etter en hysterektomi?

Hvorvidt celleprøver er fortsatt nødvendig etter hysterektomi avhenger av en rekke faktorer. En kvinnes lege kan hjelpe henne bedre forstå hvis hun skal fortsette å gjennomgå pap testing etter hysterektomi.

Identifikasjon

En av de viktigste faktorene for å bestemme hvorvidt celleprøver er fortsatt nødvendig etter hysterektomi er den type hysterektomi som ble utført. Ifølge Mayo Clinic og WomensHealth.gov, er pap screening fortsatt nødvendig hvis livmorhalsen ikke ble fjernet under hysterektomi.

Betraktninger

Hvis en hysterektomi --- om det var total eller delvis --- ble utført som en del av kreftbehandling, fortsettes pap testing anbefalt, ifølge Mayo Clinic.

Time Frame

En kvinnes alder er også en faktor i å avgjøre om fortsatt celleprøver er hensiktsmessig. The Mayo Clinic rapporterer at kvinner som er 65 til 70 år eller eldre som jevnlig har hatt normale celleprøver, og som ikke er økt risiko for å utvikle livmorhalskreft kan være i stand til å stoppe testing basert på legens råd.

Avvikling Tester

WomensHealth.gov rapporterer at en kvinne som har hatt en hysterektomi som en del av kreftbehandling kan stoppe celleprøver på hennes legens råd etter å ha tre påfølgende normale celleprøver.

Fortsette Testing

The Mayo Clinic anbefaler at kvinner som har hatt en hysterektomi og som har stoppet celleprøver bør fortsette testingen hvis de har en ny seksuell partner.

Hvordan Feel Feminin Etter en Hysterektomi

Hvordan Feel Feminin Etter en Hysterektomi


Over 500.000 kvinner i Amerika har en hysterektomi hvert år. Selv om årsakene til den fremgangsmåten vil variere, vil resultatet av å føle mindre feminine være den samme i mange tilfeller. For noen kvinner, det faktum av fysisk miste livmoren er en dyp følelsesmessig tap sørget så alvorlig som en død. Lære måter å takle følelsen mindre feminin og øke humøret nivå etter hysterektomi.

Bruksanvisning

•  Vær positiv går inn i det. Noen kvinner frykter å miste sin sexlyst så mye de begynner å føle mindre feminin selv før operasjonen. Ha prosedyren gjort med denne holdningen kan ha en mental innvirkning på seksuell lyst etterpå. Vær positiv og tro intimitet skal være bedre enn før.

Kjenn fakta om din spesielle kirurgi. Snakk med legen din om hvorvidt eller ikke eggstokkene absolutt må fjernes. Spør mange spørsmål og noen ganger svarene er positivt overraskende.

Bli bevisst på deg selv som atskilt fra livmor. Dette er et vanlig problem blant kvinner med hysterektomier. Bare det å vite at livmoren er nødvendig for graviditet kan gjøre en kvinne føler seg mindre feminin når den er fjernet. Tror ikke at hvis du ikke er i stand til å få barn du er noe mindre av en kvinne.

Snakk med partneren din på forhånd om din frykt for følelsen mindre feminine og de ​​mulige bivirkninger av kirurgi. Komme opp med nye måter å være intime og gjøre det ekstra spennende siden samleie og tap av følelse kan være et problem i begynnelsen.

Diskuter medisinering med legen din. Hormonbehandling (HRT) kan være nødvendig, spesielt hvis begge eggstokkene blir fjernet. Gi kroppen med supplerende hormoner som østrogen kan bidra til å føle seg mer feminine.

Kjøp noe pen og sexy for deg selv før operasjonen og holde den på soverommet. Hver gang du ser på elementet vil det være en bevisst påminnelse om å føle seksuell. Gjøre noe som får en pedikyr, manikyr eller mild massasje for å føle deg oppfrisket og feminin.

Forbered deg på å gjøre justeringer for å forbedre dine følelser overfor seksualitet. Kroppen endrer seg fysisk under hysterektomi, men hvis følelser av tap av kvinnelighet overtakelsen søke profesjonell hjelp. Medisiner for å hjelpe stemninger, spesielt depresjon, kan være nyttig hvis det er nødvendig.

Hvordan å balansere hormoner Etter en Hysterektomi

Kvinner har hysterektomier å lindre symptomer på fibroids, endometriose eller andre helseproblemer knyttet til hormonell ubalanse. Mange leger til stede hysterektomi som det eneste alternativet, men gjøre lekser-det din er alternativer til denne operasjonen som du bør lære om. Hvis du har besluttet å ha en hysterektomi, vil du sannsynligvis oppleve en hormonell ubalanse, i det minste midlertidig. Å vite hvordan å balansere hormonene dine vil forbedre din fysiske og emosjonelle helse.

Bruksanvisning

•  Finn en lege, sykepleier utøveren, eller annet helsepersonell som har spesialisert seg på bioidentical hormonbehandling før du har din hysterektomi. De fleste leger foreskrive en kombinasjon av syntetisk østrogen og progesteron, men studier viser at inntak av syntetiske hormoner er en helserisiko. Bioidentical hormoner utgjøre færre, om noen, helserisiko. Telefon Lokale compounding apotek og be om henvisninger til helsepersonell som foreskrive bioidentical hormoner.

Ring helsepersonell henvist til deg av compounding apotek, og spør om de tar din helseforsikring. Så spør om kostnadene ved kontoret besøk, laboratoriearbeid og andre tester og prosedyrer som balanse hormoner, og bruke denne informasjonen til å velge din hormonspesialist. Vet at selv om forsikringen ikke dekker alle eller noen av disse kostnadene, ikke behandling ikke trenger å være dyrt, og de helsemessige fordelene ved å bruke bioidentical snarere enn syntetiske hormoner følgende hysterektomi er uvurderlig.

Besøk hormon spesialist av ditt valg, et par måneder før operasjonen, hvis mulig. Be ham eller henne til å gjøre et hormon panel på deg før operasjonen, for å bruke det som en baseline for å bidra til å balansere hormonene etter operasjonen. Kvinner som har høyere østrogennivå før kirurgi lider mest ubehag etter hysterektomi, og kjenne dine nivåer hjelper forhånd din hormonspesialist bestemme hva hormonnivåer du måtte trenge i løpet av de første ukene eller månedene.

Fortsett å se din hormonspesialist regelmessig. Hvis menopausale symptomer vedvarer, kan spesialisten gjentatte ganger endre fastsatte nivåer av visse hormoner; være tålmodig, og skrive ned dine emosjonelle og fysiske symptomer hver dag. Del din daglig oversikt over symptomer med din spesialist ved hvert besøk. Mange hormon spesialister finne symptomer på sine pasienter mer nyttig enn blod eller spytt tester i valg av hormonnivåer for pasientene.

Endre din diett for å hjelpe din hormoner balanse. Mange kjemikalier påvirker hormoner, så spiser kun økologisk frukt og grønnsaker etter hysterektomi. Kutt ned på bearbeidet mat, og ta rødt kjøtt og alle melkeprodukter ut av din diett-slutte å spise hamburgere, biff, melk, brød eller knekkebrød inneholder melk eller myse, ost, yoghurt, rømme og smør. Hvis du ikke kan klare seg uten kjøtt, kjøpe hormon-fri kjøtt.

Unngå petrokjemi så mye som mulig; disse forstyrre kvinnelige hormonbalanse. Bruk jord-vennlige, naturlige produkter, som for eksempel eddik, natron eller "grønne" rengjøringsprodukter fra helse butikker for å rengjøre hjemmet ditt. Også unngå plastbeholdere når du lagrer mat, og holde seg borte fra plantevernmidler etter hysterektomi.

Tren flere ganger i uken. Trene på en høy puls kan ha en negativ innvirkning på hormonnivåer, så sette på en pulsmåler og bo i en lav sone for ditt hjerte. Øvelses avverger depresjon og angst som noen ganger oppstår etter hysterektomi bidrar til å holde hormoner i balanse.

Tips og advarsler

  • Det tar ofte tid å finne den rette balansen for hver av dine hormoner etter hysterektomi. Uten hormon erstatning etter hysterektomi, vil du sannsynligvis lider hetetokter, uklar tenkning, humørsvingninger, tørr hud, hodepine, søvnløshet, tap av libido eller andre ubehagelige symptomer; disse kan være spesielt alvorlig hvis du er premenopausale og din kirurg utfører en full hysterektomi, fjerne eggstokkene sammen med livmoren. Hormonbehandling lindrer disse symptomene for mange kvinner.
  • Vet at hvis du har kreft eller en familiehistorie med kreft, bør hormonbehandling av noe slag overvåkes nøye av en dyktig hormon spesialist. Noen helsepersonell tillater ikke pasienter med en familiehistorie med kreft å ha hormonbehandling i det hele tatt.
  • Noen helsepersonell føler at hysterektomi og selv bioidentical hormonbehandling posere for mange helserisiko, og at det finnes bedre alternativer. Besøke nettsteder i Andre ressurser nedenfor for å studere disse sidene av kontrovers.
  • Ikke spis soya mat oftere hvis du bruker noen form for hormonbehandling. Selv spise soya kan være en god behandling for overgangsplager hvis du ikke er på hormon erstatning, det kan rote med dine foreskrevet hormonnivåer og kompromisser legen din evne til å foreskrive de riktige nivåer.

Hvordan å behandle hevelse etter en hysterektomi

En hysterektomi er en operasjon utført av en lege for å fjerne den kvinnelige livmoren. Det finnes flere typer hysterektomier. En abdominal hysterektomi (TAH) innebærer å fjerne livmoren gjennom et klassisk kutt over magen. Under en laparoskopisk hysterektomi, gjør legen små snitt på magen og fjerner livmoren gjennom dem. I et laparoskopisk assistert vaginal (LAVH) hysterektomi, skjærer legen livmoren i små biter via små snitt på magen og fjerner den vaginalt. Legen kutter livmoren ut og fjerner den vaginalt uten noen eksterne kutt i en vaginal hysterektomi (TVH). Les videre for å finne ut hvordan å behandle hevelse etter en hysterektomi.

Bruksanvisning

•  Bruk komprimering. Komprimering band som går på tvers av magen bidra til å redusere hevelse. Disse bandene redusere ubehag forårsaket av alt skiftende etter operasjonen, også, så de tjener et dobbelt formål.

Hvil opp. Hevelse etter hysterektomi betyr vanligvis å overdrive. Legg deg ned, hvile og la kroppen krefter. Ikke presse for hardt for fort, fordi det fører til skade.

•  Prøv is. Kulde reduserer betennelse, derfor redusere hevelse. Lå i sengen med et kaldt omslag eller ispose innpakket i håndklær over hovne området. Ikke la magen få nummen fra kulden, og ta pauser fra de kalde omslag for å unngå å bli for kald.

Bruk anti-inflammatoriske medisiner. Legen sannsynligvis foreskrevet disse før du sjekker deg ut av sykehuset. Hvis ikke, kan du ringe og be om en resept på noen. Om ikke annet, bekrefte det er greit å ta over disk NSAID-er (ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler) som ibuprofen eller naproxen natrium. Disse medikamentene reduserer betennelse og hevelse, og er tilgjengelig til enhver butikk.

Noter hvilke typer hysterektomi. Hysterektomier kan noen ganger omfatte fjerning av ett eller begge ovarier, cervix eller egglederne. Under en hysterektomi kan legene prosedyrer med blære eller rektum. Hvis det var mer enn bare livmoren fjernet, kan svellingen komme fra en av de andre fjerninger.

Ring legen. Hevelse som synes unormal eller forårsaker bekymring garanterer en samtale eller besøk til legen. Det er legens jobb å sørge for at utvinningen går bra, så ikke bekymre deg tilsynelatende bekymringsfull. Det er alltid bedre å være safe than sorry. Om ikke annet, kan legen å lette bekymringene.

Tips og advarsler

  • Hevelse ledsaget av sterke smerter, blødninger eller unormal utflod er et medisinsk nødstilfelle, og bør behandles umiddelbart.

Hvordan komme seg etter en traumatisk hendelse

Etter dødsfallet av noen nær deg, kan du oppleve mange forskjellige fysiske og følelsesmessige reaksjoner, fra søvnforstyrrelser som søvnløshet, vanskeligheter med å falle eller forbli sovende, tilbakevendende drømmer og mareritt, til generelle følelser av angst, for eksempel konstant bekymring og frykt om hva som vil skje neste, en manglende evne slappe av, eller føler seg trygge, og et behov for å føle seg mer i kontroll over dine omgivelser og miljø. Etter dødsfall, er det to typer reaksjoner kan oppstå. I mange tilfeller vil du oppleve sorg, som er identifisert av en underliggende følelse av tristhet og sorg. I noen tilfeller kan du imidlertid oppleve traumatisk stress. Trauma reaksjoner kan være den samme som sorgreaksjoner. De kan inneholde tristhet, sorg og en dyp følelse av tap. Den underliggende følelser, derimot, er frykt. Nesten alle typer tap, eller truet tap kan føre traumereaksjoner, samt sorg reactions.In for å komme seg etter en traumatisk hendelse er det mange ting du kan gjøre. Mens healing og utvinning er en prosess som tar tid, hvordan du tar vare på deg selv, og hvordan du ser på arrangementet, kan gjøre en forskjell for din generelle utvinning. Her er noen enkle trinn som du kan ta, akkurat nå, for å hjelpe deg som beveger deg gjennom denne prosessen.

Hvordan komme seg etter en traumatisk hendelse

•  Utdanne deg selv. Å vite hva du kan forvente etter en traumatisk tap kan gjøre reaksjonene mindre skremmende. Noen av de tingene som kan oppstå er: levende minner om hendelsen, inkludert bilder, lyder, lukter og andre former for sanse minner; marerittene som enten direkte reflekterer traumer, eller oppstår i lignende steder, har de samme personene, eller gjenta de samme følelsene som du opplevde under arrangementet; en følelse av angst og rastløshet, inkludert problemer med å konsentrere seg, sitte stille, eller å gjøre de tingene du vanligvis ville gjøre; en vag følelse av bekymring - lurer på hva som vil skje videre, har en følelse av forestående undergang; følelsen redd og engstelig, har problemer med å føle seg trygg, uavhengig av omgivelsene; et generelt tap av gode følelser, en manglende evne til å nyte de tingene du en gang gjorde, kan det virke som om du er i stand til å føle seg lykkelig, eller for å oppleve glede.

Innse at det du opplever er normalt. Mange mennesker uttrykker frykt for at de er "å miste deres sinn" etter et traume. Du trenger å vite at dine reaksjoner er felles for alle mennesker. Du er ikke gal. Du er ikke alene om det du opplever. Folk over hele verden har lignende reaksjoner etter en traumatisk hendelse.

Vet at denne smerten varer ikke evig. Akutte traumer reaksjoner forekommer i ca 6 til 8 uker, etter en traumatisk hendelse. Over den tiden bør du begynne å oppleve disse reaksjonene mindre og sjeldnere. Hvis det har gått mer enn åtte uker siden tapet, og du ikke føler deg noe bedre, kan det være på tide å vurdere å konsultere med en rådgiver som er opplært i sorg og traumebehandling. Det er som regel etter 8 uker som akutte traumer begynner å bli vurdert Post Traumatisk Stress. Hva dette betyr er at du kanskje trenger noen til å hjelpe deg å fullføre den normale helbredelsesprosessen. Selv om det har vært år siden din traumer og du fortsatt føler deg som om det var i går, kan et traume intervensjon rådgiveren hjelpe du endelig flytte foward. Mens minnet vil aldri helt forsvinne, vil smertene avta. Du vil være i stand til å oppleve glede og lykke igjen.

Ta godt vare på deg selv. Etter et traume er det viktig at du tar vare på kroppen din. Selv om du kanskje ikke føler deg sulten, kan du prøve å spise tre ganger om dagen. Få rikelig med væske. Hvis du har problemer med å sove ta naps i løpet av dagen. Hvile når du kan. Gi deg selv tillatelse til å ta det med ro.

Lytt til deg selv. Gjøre hva det er du trenger å gjøre for å, for å føle seg bedre. Mens velmenende venner og familie kan ønske deg å "komme seg ut av huset" eller å engasjere seg i andre aktiviteter som du ikke føler deg opp til å gjøre, er det ok å si nei. Motstå utenfor press. Ingen vet hva du trenger å gjøre, for å helbrede, bortsett fra deg. Hva jobbet for noen andre, kanskje ikke fungerer for deg. Ditt sinn og kroppen din vil veilede deg gjennom prosessen. Stol på dine egne instinkter, og ta hensyn til tegn på at kroppen din gir.

Hint

  • Ubehandlet Post Traumatisk Stress kan føre til følelser av håpløshet, og kan bli til alvorlig depresjon. Hvis du har vært plaget av traumereaksjoner for flere 6 måneder, må du søke hjelp fra en Trauma Intervention Specialist.

Hvordan behandle en allergisk reaksjon på tomatplanter

Menneskets immunsystem mobiliserer forsvar når den støter på visse proteiner som den anser som en trussel ved å slippe antistoffer som utløser celler til å produsere histaminer. Hvis histaminer frigjøres i huden, de forårsake utslett og kløe. Hvis utgitt i fordøyelsessystemet, kvalme og oppkast resultat. Hvis luftveiene er berørt, kan bronchospasms og pusteproblemer oppstå.

I noen mennesker, visse planter, tomater blant dem, kan utløse denne reaksjonen. Hvorfor dette skjer er ikke helt forstått. Det faktum at det gjør, og at det finnes behandlinger for å håndtere er det viktig å vite for alle som lider av denne type allergi.

Bruksanvisning

Konsulter lege

•  Har du en allergolog undersøke deg ved hjelp av en hudtest for å se etter en reaksjon på tomat og utføre en blodprøve for å sjekke for spesifikke antistoffer.

Be legen om å forklare din allergi og anbefaler behandlinger, i tilfelle en reaksjon forekommer.

Har legen din foreskrive medisiner for å behandle en alvorlig reaksjon. Dette kan inkludere en injeksjon form av adrenalin for å behandle en livstruende, anafylaktisk allergisk reaksjon.

Allergi Forebygging

Følg sunn fornuft og unngå å komme i kontakt med tomater eller tomatplanter.

Se for tomater i andre produkter, som for eksempel juice, sauser, dressinger og andre matvarer. Kontrollere ingredienslisten er alltid en god idé før du bruker noe som kunne inneholde tomater.

Watch for krysskontaminering av tomater når rundt forberedt matvarer som redskaper som brukes til å servere mat på restauranter, salatbarer eller gruppesamlinger.

Vokt dere for tilstedeværelsen av tomatplanter når du besøker steder som hagesentrene og barnehager.

Milde til moderate reaksjoner

Unn milde allergiske reaksjoner på tomater eller tomatplanter, slik som elveblest, utslett, kløe og rennende øyne med et antihistamin. Benadryl eller Claritin kan tas oralt for å lindre symptomene.

Ta anti-inflammatoriske medisiner, for eksempel Ibuprofen eller Tylenol, for å redusere hevelse.

Unn hudreaksjoner med anti-inflammatorisk steroid kremer, aktuelle antihistaminer eller Calamine lotion.

Fortsett å overvåke reaksjon etter tegn på at det kan være som utvikler seg til mer alvorlige plager.

Alvorlige reaksjoner

Ikke forsøk å vente ut en hendelse hvis alvorlige symptomer, som for eksempel store hevelser i ansikt, munn og svelg, magekramper, kvalme og oppkast, eller bronchospasms som svekker puste. Dette skal betraktes som en livstruende situasjon.

Oppsøk lege umiddelbart ved å ta den skadde til et nærliggende legevakten eller ringe 911 for å få hjelp. Ikke la personen stasjonen.

Bruk foreskrevet medisiner for å lindre alvorlige symptomer umiddelbart. Hvis personen har en adrenalin injektor og anafylaktisk sjokk er nært forestående, kan du bruke det uten å nøle, å følge instruksjonene på pakken.

Ta skritt for å hindre støt. Lå personen flatt og heve bena opp på en pute, omtrent en fot opp fra gulvet, og hold personen varm med et teppe.

Fortsett å overvåke reaksjonen til lege er gitt.

Allergiske Reaksjoner på Cats

Allergiske Reaksjoner på Cats


Nesten 10 millioner amerikanere er allergisk mot kjæledyrene sine, ifølge American Academy of Allergy, Asthma og immunologi (AAAAI), og katter er en vanlig årsak til irritasjon hos de som er allergiske mot dyr. Allergiske katteeiere kan kjempe for å bestemme seg for om de skal finne et nytt hjem til sine kjæledyr, og selv om de gjør det, kan allergener somle i hjemmet i flere måneder. Allergikere uten katter kan ha en allergisk reaksjon etter eksponering for katt dander på en annen persons klær eller eiendeler.

Årsak

Som andre allergier, er en allergisk reaksjon mot katter forårsaket av immunsystem overreagerer på stoffer som ikke er faktisk skadelig. I henhold til AAAAI, kan katt allergi være forårsaket av katteflass, spytt og urin. Katter kan også bære andre utendørs allergener, som mugg og pollen inn i hjemmet på pelsen deres.

Symptomer

Hvis du er allergisk mot katter, kan det hende du har en rennende nese, hyppig nysing og hoste. Lunger og sinus trykk kan også være til stede. Øynene dine kan klø og vann, og du kan også oppleve kløe i nese, munn og svelg. En katt allergi kan føre til mørke ringer under øynene, og det er også mulig for elveblest å vises på kroppen din.

Behandling

Unngå katter så mye som mulig kan bidra til å avlaste dine allergisymptomer, ifølge Mayo Clinic. Antihistaminer, allergi nesespray, decongestants og andre allergi medisiner kan også hjelpe lindre symptomene. Allergivaksinering kan være et alternativ i alvorlige tilfeller. Skuddene lære din immunsystem til å stoppe overreagerer til et bestemt allergen, og de kan være nødvendig med jevne mellomrom i opptil fem år, ifølge Mayo Clinic.

Velger å holde en katt

Hvis du velger å ha en katt i huset til tross for din allergi, det er skritt du kan ta for å redusere eksponering for allergener. Den AAAAI anbefaler å holde katten din ut av soverommet. Bading katten din ukentlig, spesielt med et allergen-reduserende sjampo, kan også hjelpe. Ved hjelp av en inneluften renere og holde hjemmet rent og støvsugd kan redusere allergisymptomer. Hvis det er nødvendig for deg å være rundt katter, spør legen din om allergivaksinering kan være et alternativ for deg.

Advarsel

Kjæledyr allergi kan forårsake alvorlig astma som er vanskelig å kontrollere i noen mennesker, ifølge Mayo Clinic. Hvis du har pusteproblemer sammen med dine allergisymptomer, snakk med legen din.

Alvorlige reaksjoner på Lantus

Lantus er en type resept insulin injeksjon brukes til å senke blodsukkernivået i kroppen. Til tross for sin nytteverdi for behandling av diabetes, fører Lantus alvorlige allergiske reaksjoner hos enkelte pasienter.

Betydning

Alvorlige allergiske reaksjoner på Lantus er ekstremt sjeldne, ifølge RxList.com.

Time Frame

En allergisk reaksjon på Lantus kan skje når som helst; men folk som oftest har en allergisk reaksjon etter at de har tatt stoffet over en lengre periode, ifølge US National Library of Medicine.

Typer

Angioødem eller hevelse i ansikt, hals eller ekstremiteter er en mulig alvorlig allergisk reaksjon på Lantus. Bronkospasme eller innsnevring av luftveiene er en annen allergisk reaksjon som kan oppstå.

Risiko

I alvorlige tilfeller av angioødem eller bronchospasms, blir det vanskelig å puste, noe som kan føre til bevisstløshet eller død uten legehjelp.

Betraktninger

Fordi allergiske reaksjoner på Lantus kan være livstruende, søke akutt legehjelp som helst du utvikler hevelse, kortpustethet eller piping mens du bruker medisiner.

Urter for reaksjonære Tid

Urter for reaksjonære Tid


I kjas og mas i hverdagen, er evnen til å "tenke på føttene" avgjørende. En rask mental reaksjonstid hjelper til med alt fra å tenke kritisk i en bedrift krise å stoppe barnet fra å falle. Når du er forventet å "være på spillet" hele dagen, hver dag, noen ganger din mentale acuity --- ikke å nevne din energi nivå - kan svekke. Heldigvis er det trygge, naturlige måter å de-stress, få energien tilbake og holde hjernen din kvikk til tross for den daglige grind. Bruk urter som, når inge som en del av en daglig diett, skjerpe mentale reaksjonstider.

Ginseng

En rot verdsatt i Asia og sies å ligne på menneskelig form, er Ginseng er kjent for å hjelpe med mental acuity og hjelpe kroppen motstå påkjenningene av fysisk og psykisk stress. Ginseng er også sies å bygge energi og øke din motstand mot sykdom. Ved å redusere stress og øke energi, hjelper Ginseng satte scenen for å bedre psykisk reaksjon ganger. Imidlertid kan ginseng negativt påvirke kroppen hvis du har visse hormonrelaterte sykdommer, for eksempel brystkreft eller livmorkreft, hvis du tar blodfortynnende, eller hvis du har diabetes (fordi det kan senke blodsukkeret).

Rosmarin og lavendel

Bare duften av rosmarin kan ha gunstige effekter på mental årvåkenhet og reaksjonstid. Rosemary sies å lindre depresjon, samt forbedre hukommelse og årvåkenhet, som hjelper deg til å tenke raskt på føttene. I tillegg har lukten av lavendel en beroligende virkning, noe som reduserer stress og dermed tillater hjernen til å fungere mer effektivt.

Ginkgo Biloba

Native til øst-Asia, har ginkgo biloba blitt sagt å hjelpe folk, spesielt eldre, føler seg mer våken og oppmerksom. Det ser også ut til å forbedre reaksjonstiden hos eldre mennesker. Forbindelser i ginkgo forbedre blodsirkulasjonen, samt styrke kapillærveggene og beskytte nerveceller - som alle kan bidra til å forbedre mental ytelse og reaksjonstid.

Schisandra

En treaktig vintreet bærer små røde bær, forbedrer schisandra konsentrasjon og oppmerksomhet span, som i sin tur forbedrer mental reaksjon ganger. Urten har også styrkende egenskaper, hjelper kroppen til å komme raskere til langvarig anstrengelse, samt tåle lengre perioder med stress. Urten hjelper også til å forbedre hørsel og syn (lindre tretthet i øynene), som hjelpemidler i å forbedre mental reaksjonstid.

Peanut Butter & Reaksjoner i Toddlers

Peanut Butter & Reaksjoner i Toddlers


Et barn som opplever en allergisk reaksjon etter å ha spist peanøttsmør er allergisk mot peanøtter. Peanut allergi er vanlig hos barn, ifølge Mayo Clinic; barn kan oppleve symptomer som spenner fra lett irritasjon hele veien til anafylaktisk sjokk. Allergi mot peanøtter er blant de vanligste triggere for anafylaksi hos små barn. Noen barn må svelges peanøtter for å få en reaksjon, mens andre kan ikke engang være i et rom som inneholder peanøtter. Det amerikanske Food and Drug Administration tar for gitt at 6 prosent av barn under 3 år har peanut allergier.

Når kan barn spise peanøtter?

The Mayo Clinic sier at leger gang fortalte foreldre til å unngå å mate et lite barn peanøttsmør i frykt for en alvorlig allergisk reaksjon. Mange barneleger fortsatt råder foreldre til ikke å la et barn å prøve peanøttsmør før sin andre bursdag. Men, anbefaler Barnesykehuset i Boston mate småbarn peanøttsmør fordi den inneholder protein.

Allergi mot peanøtter og andre nøtter

Mange småbarn med allergi mot peanøtter har allergi mot andre tre nøtter fordi de proteinene som utløser allergisk reaksjon på peanøtter er lik proteiner i andre tre nøtter. Tre nøtter som trolig vil utløse allergiske reaksjoner i peanøtt-allergisk småbarn er cashewnøtter, mandler, paranøtter, valnøtter, hasselnøtter, macadamia nøtter, pistasjenøtter og pekannøtter. Allergiske reaksjoner på andre tre nøtter i småbarn kan være like alvorlig som allergiske reaksjoner på peanøtter.

Håndtering av en allergisk reaksjon

Hvordan man håndterer en allergisk reaksjon mot peanøttsmør, avhenger av alvorligheten av reaksjonen. Det er alltid en god idé å ha noen form for muntlig antihistamin rundt i huset i tilfelle barnet har en mild allergisk reaksjon på noe; hvis barnet ditt får i peanøttsmør og har en mild reaksjon, slik som elveblest, administrere antihistamin. Hvis, derimot, snur barnet ditt rødt og slutter å puste, ringe 911 umiddelbart. Hvis du har en EpiPen, bruke den umiddelbart og har noen andre ringe 911.

Unngå en allergisk reaksjon

Den enkleste måten å unngå en allergisk reaksjon på peanøtter i din pjokk er å kutte ut alle mulige eksponering. Ikke la peanøtter eller andre tre nøtter i ditt hjem. Gjør alt pjokk spiser hjemme, barnehage eller lek dato selv. Be foreldrene til ditt barns venner om sine allergier. Snakk med ditt barns barnehage leverandøren også. Når du spise ute, sørg for å diskutere nøtteallergi med servitørene og insisterer på at de informere kokken.

Outgrowing Peanut Allergi

Noen barn vokser peanut allergier som de forlater sine pjokk år. Et team fra Johns Hopkins Barnas Center publiserte en artikkel i november 2004 utgaven av Journal of Allergy and Clinical Immunology sier at barn som vokse fra peanut allergier bør fortsette å spise produkter med konsentrerte mengder peanøtter eller peanut produkter for å opprettholde en toleranse for peanøtter .