Digidexo.com

overgangsalderen og kløe i håndflatene

Hvordan å miste Belly Fat etter overgangsalderen

Som mange kvinner vet, kan overgangsalder føre til vektøkning rundt midten delen. Økende vekt i overgangsalderen er ikke en uvanlig ting og mange ganger, ekstra magefett er et av de stedene som den ekstra vekten er lagret. Men ved å følge noen enkle prinsipper, buk fett kan gå tapt etter overgangsalderen. Her er hvordan du gjør det.

Hvordan å miste Belly Fat etter overgangsalderen

Øvelse fleste dagene i uken. For å miste magen fett, må du opprette en kalori underskudd, eller brenne mer kalorier enn du forbruker. En av de beste metodene for å gjøre dette er trening. Tar sikte på å gjøre tre dager med kardiovaskulær trening og tre dager med styrketrening. Prøv å gjøre hver økt 30-60 minutter i lengde. Målet for en moderat intensitet. Du bør bryte en svette og pulsen bør øke.

Miste magen fett ved å følge prinsippene om riktig ernæring. Referere til USDA er mypyramid stedet for en personlig sunn spising program. Husk også at du må forbruke mindre kalorier enn du spiser for å miste noen form for kroppsfett. Tar sikte på å opprette en daglig kalori underskudd på 500 kalorier for å miste 1 kilo kroppsfett per uke. Dette vil bidra til å redusere magefett.

Tren kjerne og magemuskler. Selv om det er umulig å "spot train" et område, er det mulig å hjelpe din innsats sammen med trening målområder. Gjør ab øvelser tre ganger ukentlig. Utføre kjerne styrke øvelser så vel som Yoga eller Pilates.

Hint

  • Ikke overse styrketrening. Muskler forbrenner kalorier og fett.
  • Rådfør deg med lege før du begynner et treningsprogram.

Advarselen tegn på mannlige overgangsalderen

Hva er mannlige overgangsalderen?

Mann menopause er også kjent som Ufrivillig. Sin definisjon er noe kontroversielt, så det er debatt om hvorvidt det er en naturlig aldringsprosess eller en type hormonforstyrrelse. Begrepet brukes vanligvis til å beskrive en nedgang i mannlige hormoner Dehydroepiandrosteron og testosteron. Mens hunn menopause er en tilstand i hvilken en hel syklus er hormonet fysiologisk stengt, er hann menopause ganske enkelt en reduksjon i disse hormonene. Ufrivillig barnløshet er ikke anerkjent som en betingelse av Verdens helseorganisasjon.

Fysiologiske Signs

Noe av interesse og striden om mannlige overgangsalderen er knyttet til en bok, "Male menopause", som ble skrevet av Jed Diamond. Diamond beskriver ulike "faresignaler" mannlig overgangsalder. De inkluderer økt helbredende tid og angst, og en redusert interesse for og senket glede av sex. Andre fysiske symptomer inkluderer vektøkning, nedsatt hukommelse og konsentrasjon, og søvnvansker. Disse symptomene er alle knyttet til en nedgang i mannlige kjønnshormoner, spesielt testosteron, som kan forstyrre kroppens naturlige funksjon.

Psykologiske symptomer

Andre tegn på mannlig overgangsalder er mer psykologisk. Noen av dem inkluderer en følelse av at "tiden renner ut", så vel som irritabilitet, ubesluttsomhet og tap av selvtillit. Disse er knyttet til den mentale og emosjonelle effekter av reduserte nivåer av testosteron. Siden en av effektene av testosteron er å øke følelsen av aggressivitet og en "alfa-hann" følsomhet, redusert nivå av dette hormonet kan føre menn til å føle seg mindre maskuline. Disse følelsene kan være sensitive spørsmål for menn, og mange menn opplever mannlige overgangsalderen kan ha behov for ekstra emosjonell støtte som de tilpasse seg disse lavere hormonnivåer.

Menstrual symptomer etter overgangsalderen

Symptomer på menstruasjon som tretthet, irritabilitet oppblåsthet og blir ofte referert til som premenstruelt syndrom. Hormonelle svingninger er ansvarlig for symptomer på premenstruelt syndrom, og kan også føre til lignende symptomer etter overgangsalderen. Mens hormonerstatningsterapi kan behandle noen av symptomene ved menopausen, kan bruken av østrogen etterligne noen symptomer på å ha en periode.

Oppblåsthet

Oppblåsthet er et symptom som kan oppstå som en del av premenstruelt syndrom og kan opptre etter menopause som en bivirkning av østrogenbehandling.

Irritabilitet

Lave nivåer av østrogen etter overgangsalderen kan forårsake irritabilitet, noe som er vanlig under kvinners menstruasjon.

Vektøkning

Etter overgangsalderen, kan kvinner oppleve vektøkning som følge av væskeretensjon som kan ligne vektøkning under menstruasjon.

Ømme bryster

Kvinner som bruker hormonbehandling etter overgangsalderen kan oppleve symptomer på ømme bryster som ligner på menstruasjons ømme bryster.

Hodepine

Hodepine er en vanlig menstruasjons symptom, og kan også oppleves etter overgangsalderen på grunn av hormonsvingninger.

Redusert libido

Manglende interesse for sex oppstår ofte under kvinnens menstruasjonsperioden, og er vanlig etter overgangsalderen på grunn av lave nivåer av østrogen.

Fatigue

Utmatting er et symptom på menstruasjon som også kan oppstå under menopause som et resultat av hormonelle og metabolske endringer.

Smertefull sex etter overgangsalderen

Smertefull sex etter overgangsalderen


Tørrhet i skjeden og tynning av vaginal veggene i overgangsalderen kan øke friksjonen under samleie, og kan føre til smerter.

Lindring fra vaginal tørrhet kan innebære bedre kommunikasjon med sin partner, en endring i medisinering, hormonbehandling eller en kombinasjon av behandlinger.

Smøremidler

Vannbasert glidemiddel kan gi midlertidig lindring fra vaginal tørrhet ved å tilføre fuktighet og redusere friksjon forårsaket under samleie. Unngå olje og petroleumsbaserte smøremidler, som kan havnen bakterier som kan føre til en vaginal infeksjon.

Østrogen Kremer

Østrogen kan brukes direkte til vaginalområdet i form av en krem ​​som er påført topisk. Kremer øke blodgjennomstrømningen når de er brukt til vagina. Den økte blodstrømmen bidrar til å øke følsomheten som kan føre til lettere orgasmer.

Vaginal Setter

Vaginal østrogen kan også bli administrert i en vaginal tablett eller en ring som er satt inn i vagina. Østrogen frigjøres sakte og absorberes gjennom skjedeveggen.

Hormon kremer og innsatser kan brukes i forbindelse med over-the-counter smøremidler for å lette system av smertefulle kjønn etter menopause.

Hormonbehandling

Østrogennivået faller under overgangsalderen, noe som fører til vaginal vev å bli tynnere og tørrere. Denne smerten kan variere fra mildt ubehagelig å ekstremt smertefullt.

Hormonbehandling, ofte referert til som HRT, kan bidra til å redusere symptomer som fører til smertefull sex etter overgangsalderen.

Medisiner

Noen medisiner, for eksempel kaldt og allergi medisiner, noen antidepressiva og anti-østrogen medisiner, kan senke sexlysten og forårsake vaginal tørrhet. Legen kan være i stand til å foreskrive en mindre tørking alternativ eller komme med forslag for å lindre tørr skjede.

Kommunikasjon

Mangel på opphisselse kan også føre til tørrhet i skjeden som kan forårsake smertefulle sex etter overgangsalderen. Menopausal kvinne bør diskutere måter å øke opphisselse, slik som utvidet forspill og hyppigere seksuell aktivitet, med sin partner.

Varighet av østrogenbehandling etter overgangsalderen

Varighet av østrogenbehandling etter overgangsalderen

Identifikasjon

Post-menopause er en periode i en kvinnes liv som oppstår når menstruasjonen har stoppet for over et år. Menopause er et stadium som oppstår rett før dette tidspunktet, hvor kroppens hormonsystem gjennomgår en serie av endringer. Når post-overgangsalder begynner, avtar kroppens produksjon av østrogen hormoner så mye som 40 til 60 prosent, mens progesteron produksjonen synker til nær null. Reduksjonen av østrogen og progesteron-nivåer i systemet utgjør alvorlige helserisiko som kvinner alder. Som et resultat av disse hormonell ubalanse, kvinner blir mer utsatt for å utvikle brystcancer, urininkontinens, kardiovaskulær sykdom og osteoporose. For kvinner som har hatt sine livmoren fjernet, er østrogenterapi en vanlig behandlingsforløp som brukes for å hindre at sannsynligheten for at disse risikofaktorer. Hormonterapi er tilgjengelig i en rekke forskjellige produktformer, hvorav noen inkluderer tabletter, crèmes og injeksjoner.

Funksjon

Per juli 2002 kvinner Health Initiative gjennomført en statlig støttet 15 år forskningsprogram for å undersøke effekten av hormonbehandling på kvinners helse. Anbefalinger fra denne studien adressere helserisiko involvert med østrogenbehandling. Helserisiko inkludert hjerte-og karsykdommer og brystkreft. Som et resultat av disse funnene, til bruk av østrogenterapi behandle menopausale og post-menopausale tilstander anbefales bare når det er absolutt nødvendig, og for et spesifikt identifisert formål. Behandlingsmetoder bruker lavest mulig dosering beløp for så kort varighet periode som mulig utgjøre minst risiko i forhold til utvikling av ytterligere komplikasjoner. Det er ikke uvanlig for østrogenbehandling skal startes i overgangsalder før fylte 60 år Etter fylte 60, de potensielle risikoene øke etter hvert som kroppen gjennomgår etter menopause effekter.

Betraktninger

Fordelene med østrogenbehandling behandling etter overgangsalderen kan oppveier risikoen, vurderer den høye forekomsten av osteoporose og hjerte-og karsykdommer som forekommer blant kvinner som er 60 år gammel og eldre. Østrogenterapi behandling for kvinner som har en livmor blir vanligvis administrert sammen med en eller annen form av progesteron terapi for å redusere risikoen for endometrial-relatert kreft. I noen tilfeller kan et syndrom som kalles østrogen dominans oppstå der overskytende mengder av østrogen er til stede i systemet. Denne tilstanden kan øke kvinners risiko for å pådra brystkreft, hjerte-og karsykdommer og osteoporose når progesteron nivåene er på null. Enhver form for hormonbehandling bør være en del av en koordinert behandling tilnærming som tar kosthold og livsstilsfaktorer i betraktning.

Hva er behandlingen for mannlige overgangsalderen?

Mann menopause er en hormonell tilstand som er forbundet med aldring, kosthold, søvnmangel og stress. Ifølge mayoclinc.com, er mannlige overgangsalderen også kalt Ufrivillig, testosteronmangel eller androgen mangel og er brakt videre av en reduksjon i testosteron nivåer. Det kan begynne så tidlig som 30 år og etter alder 70 testosteronnivå kan ha redusert med opptil 50 prosent. Mann menopausale symptomer inkluderer redusert muskulatur, økt kroppsfett, søvnforstyrrelser, mangel på seksuell lyst, infertilitet, gynekomasti (mannlige bryster) og depresjon. Behandlinger for mannlige overgangsalderen kan bidra til å lindre noen av disse symptomene.

Testosteron (TRT)

Testosteron-replacement therapy vil hjelpe deg å gjenopprette testosteronnivået til det normale. Andrology.com foreslår å ha en FAT eller gratis tilgjengelig testosteron-test for å avgjøre om våre testosteronnivå er lav nok til å bli vurdert for denne behandlingen. Legen din vil trolig gjøre en full workup inkludert rektal, lever, hjerte og prostata eksamen før anbefale behandling. Testosteron terapi kan leveres gjennom en testosteron gel eller mukoadhesive plaster, implantat, oralt eller ved intramuskulær injeksjon. Doser og tid på medisiner er avhengig av din testosteron-mangel nivåer og respons på behandling. Fordi testosteron erstatning kan gi en økt risiko for prostatakreft, er det nødvendig å ha økt prostata helsen mens under TRT behandling.

Diet

Endringer i kostholdet kan lindre symptomer på mannlig overgangsalder. En studie utført av Longevity Center i Manchester Connecticut fant at menn som behandlet symptomer ved å inkludere vitamin C og E, samt sink i sine dietter bidra til å stimulere seksuell stasjonen. I tillegg, urter og aminosyrer som muira puama og L-arginin, henholdsvis, vil bidra til en forbedret libido.

Livsstil

Testosteron ubalanser kan bli forverret av livsstilsvaner som overflødig alkoholforbruk og fedme. Drikker overdrevet og som har overskytende fett kan føre til en økning i aromatase-enzym, noe som reduserer leverfunksjonen, og kan føre til en overdreven omdannelse av testosteron til østradiol (østrogen). Dette kan føre til en hormonell ubalanse på grunn av østrogen overproduksjon som vil føre til symptomer på mannlig overgangsalder. Å behandle menopausale symptomer, eliminere alkohol og overdreven mettet fett fra kostholdet ditt. I tillegg begynner en øvelse som inkluderer styrke og kardiovaskulær trening minst tre dager per uke i 30 til 60 minutter per økt for vekttap.

Stress og søvn

Søvnmangel kan redusere testoserone nivåer, og forhold som søvnapné eller søvnløshet bør rettes for å bidra til å redusere symptomer på mannlig overgangsalder. I tillegg, stress kan føre til lavere testosteronnivåer. Behandling for symptomene bør inneholde 8 til 10 timer søvn per natt for å unngå søvn-relatert Ufrivillig. I tillegg øve aktiviteter som vil hjelpe deg å lindre stress, slik som yoga og meditasjon.

Hvordan kan kvinner i overgangsalderen Reduser Testosteron?

Hvordan kan kvinner i overgangsalderen Reduser Testosteron?


For kvinner i overgangsalderen som er bekjempelse forhøyede nivåer av testosteron, kosthold rettet til å håndtere hormonnivået kan hjelpe. Mens en legens råd bør være første skritt mot å redusere testosteronnivå, kan kosttilskudd endringer optimalisere effekten av eventuelle foreskrevne behandlinger og kanskje etter hvert erstatte dem.

Reduser fettinntaket

En 1997 Pennsylvania State University studie fant at å redusere mengden av fett (enumettet og mettet) i kosten til mindre enn 20 prosent av det daglige kaloriinntaket betydelig lavere testosteronnivå.

Når redusere fettinntaket for å redusere testosteronnivå, er målet å maksimere inntaket av flerumettet fett som fett i laks (eller annen type fet fisk) og vegetabilske oljer. Mettet fett fra rødt kjøtt og eggeplommer er høyt kolesterol (en annen testosteron stimulerende) og mye mindre sunt for deg enn enumettede (plantebasert) fett. Videre deres høye sink nivåer stimulere testosteron produksjonen.

Erstatte kjøtt med Soy

En 2000 Cambridge University studie fant at erstatte kjøtt i kostholdet ditt med tofu kan redusere testosteronnivå. Ikke bare på grunn eliminere animalsk protein menes å eliminere en mulig kilde til testosteron økning, men fordi tofu har blitt funnet å redusere nivået av testosteron hos dem som bruker den. Ved å eliminere den tidligere, og som omfatter det sistnevnte, kan menopausale kvinner betydelig redusere testosteronnivåene.

Hvis du ikke er forberedt på å kutte alle animalske produkter ut av kostholdet ditt, bør du vurdere å fjerne noen av de største synderne. Proteinet i egg bidrar til å beskytte kroppen fra en dukkert i testosteronnivået. Rødt kjøtt og fjærfe inneholder høye nivåer av sink, som støtter testosteron produksjonen.

Unngå Testosteron-Økende Foods

Redusere inntaket av sink, som finnes i matvarer som brun ris, ost, østers, pinjekjerner og kalkun. Fordi testosteron produksjonen er avhengig av dette mineralet, kan høye nivåer av disse matvarene i kostholdet ditt drivstoff testosteron nivåer.

Matvarer som asparges inneholder høye nivåer av vitamin E, som også stimulerer produksjonen av testosteron.

Mat høyt på vitamin B6 som egg, avocado og laks og annen fisk ikke bare øke produksjonen av testosteron, men også øke sin innflytelse.

Foods som produserer enumettet fett som nøtter, oliven, olivenolje, rapsolje og avokado bør unngås eller brukes i begrensede mengder. Forskning viser at folk som bruker høye nivåer av enumettet fett har høyere nivåer av testosteron. For matlaging, bruke safflower olje, solsikkeolje eller maisolje i stedet for olivenolje eller rapsolje. Disse tre oljer er rike på flerumettede fettsyrer, som er sunnere for deg, og vil holde testosteronnivå intakt.

Mest brukte hormonbehandling i overgangsalderen

Når en kvinne nærmer overgangsalder kroppen hennes går gjennom mange endringer som er forårsaket av en reduksjon i østrogen og progesteron, hormoner som produseres hovedsakelig i eggstokkene. Disse hormonene er viktige for en rekke prosesser i kroppen vår, mest spesielt regulering av menstruasjon og etableringen av sterke, friske bein. Under overgangsalderen eggstokkene redusere produksjonen av både hormoner, de umiddelbare effektene av disse er typiske symptomer på overgangsalder: hetetokter, nattesvette og tørr skjede. Hormonbehandling er resepten fleste leger anbefaler å lette disse symptomene og, forhåpentligvis, forebygge osteoporose og andre sykdommer.

The Need For østrogen

Et tap av østrogen i en kvinnes kropp ikke bare fører til symptomer som hetetokter, vaginal tørrhet og nattesvette, men kan også føre til hjerte-og karsykdommer og osteoporose, en sykdom karakterisert ved svake bein. Faktisk, ifølge Paul Mystkowski, en endokrinolog ved Virginia Mason Medical Center i Seattle, den vanligste årsaken til osteoporose hos kvinner er et østrogenmangel.

I et forsøk på å erstatte tap av kritiske hormoner som bryter fra våre organer i overgangsalder, hormonbehandling, eller HRT, er vanligvis foreskrevet.

Tradisjonell hormon replacement under overgangsalder

Hormonbehandling, eller HRT, i flere tiår har vært den mest brukte teknikk for å lindre symptomer på overgangsalder. Terapien innebærer en kombinasjon av hormoner progestin og østrogen i medikamenter slik som Premarin (østrogen bare) og prempro (en kombinasjon av østrogen og progestin). Millioner av kvinner har funnet lindring utnytte disse stoffene. I 2002, derimot, kvinner Health Initiative publiserte resultatene av en studie på helseeffekter av HRT. Hva de fant slått den farmasøytiske verden på hodet og har etterlatt mange kvinner lurer på hvor du skal henvende deg for østrogen.

Kvinner Health Initiative

Tilbake i 1991, National Institutes of Health lanserte kvinner Health Initiative (WHI) å spesifikt studere helseproblemer av postmenopausale kvinner. De foretok et sett av kliniske studier med mer enn 150.000 friske kvinner. En av disse studiene så på effekten av hormonbehandling, spesielt østrogen-plus-progestin terapi i bruk på den tiden. I 2002 ble studiene brått stoppet da det ble klart at tradisjonell hormonbehandling fører til en økning i hjerteinfarkt, brystkreft og slag hos kvinner.

HRT dag

FDA har ikke annonsert noen planer om å trekke stoffer som Premarin fra markedet. Faktisk, i løpet av året etter at WHI studien ble utgitt, FDA kom ut med nye anbefalinger for kvinner som søker lettelse fra symptomer på overgangsalder: ". Bruk den laveste dosen og ta det for kortest mulig tid"

Bioidentical hormoner

Bioidentical hormoner har eksistert i mange år, men først nylig, med kjendis Anbefalinger fra Suzanne Somers og Oprah Winfrey, har de blitt brakt til seg oppmerksomheten til mainstream-Amerika. Vanligvis laget av planter, er den kjemiske struktur av disse hormonene identiske med de som er laget i kroppen.

Den primære forskjellen mellom farmasøytiske og bioidentical hormonbehandling er at sistnevnte innebærer skredder compounding av hormoner for den enkelte pasient.

Bioidentical hormonbehandling

Denne terapi innebærer å tilpasse hormon resepter. En lege vil avgjøre en bestemt kombinasjon av bioidentical østrogen og progestin, på individuell basis, som deretter forverret, eller kombinert, av en compounding apotek. Kjent som BHRT, har denne behandlingen kommet under ild fra FDA. Selv om bioidentical hormoner er FDA godkjent, egendefinerte sammensetninger ikke.

Så langt er det ingen bevis for at BHRT er overlegen til konvensjonell hormonbehandling. Postmenopausale kvinner står nå overfor et dilemma: ta den tradisjonelle ruten til symptomlindring og risikere økt mulighet for sykdom; ta den nyere, mindre studert avenue av BHT; eller ikke gjør noe.

Forholdsregler etter overgangsalderen

Kvinner naturligvis gå inn i overgangsalderen scenen i slutten av 40-årene eller begynnelsen av 50-tallet. Kvinner som har en hysterektomi eller erfaring undertrykkelse i produksjon av kvinnelige hormoner grunn behandlinger for sykdommer slik som kreft kan utvikle menopausale symptomer for tidlig. Menopause bringer om ubehagelige symptomer på grunn av fysisk ubalanse i hormonene. Det er også noen helseproblemer du bør være klar over som er knyttet til denne endringen i livet.

Hjertesykdom

Hjertesykdom er ansett som den ledende dødsårsaken hos kvinner. Din risiko for hjertesykdom stiger når østrogennivået reduseres, noe som er en naturlig forekomst i kvinner i overgangsalderen. Du kan gjøre mye for å eliminere denne risikoen. Hvis du røyker, bør du vurdere å stoppe. Røyking øker blodtrykket og setter deg på et høyere risiko for slag eller hjerteinfarkt. Å spise en lav-fett diett med mye hele korn, frukt og grønnsaker vil redusere risikoen for hjertesykdom. Inkludert en daglig mosjon rutine er også bra for hjertet.

Osteoporose

Kvinner er også utsatt for osteoporose etter de når overgangsalderen. Kvinner normalt miste bentetthet på et relativt hurtig tempo i løpet av de første årene av overgangsalderen før det flater ut. Dette etterlater dem i fare for osteoporose, som etterlater bein skjør og svak. Selvfølgelig, dette fører til brudd. Kvinner i overgangsalderen er spesielt utsatt for brudd i håndleddet, hofte og ryggrad. Så, er det viktig at du sørge for at du får nok kalsium og vitamin D i kostholdet ditt. Kvinner som går gjennom overgangsalder trenger 1200 til 1500 mg kalsium og 800 enheter av vitamin D hver dag. Trene er svært viktig, også. Du bør gå eller jogge hver dag for å holde skjelettet sterkt.

Vektøkning

Kvinner som går gjennom overgangsalder opplever ofte en økning i vekt. Økende vekt er ikke forbundet med de hormonelle endringene opplevde under overgangsalderen. Det er på grunn av livsstilsvaner, eller noen ganger er det genetisk. Du kan være mer inaktive i løpet av disse årene. Du kan spise mer, og brenner færre kalorier. Dette er lett løses ved å følge en streng diett og mosjon tidsplan. Vårt kosthold er svært viktig gjennom hele livet, men når vi nå menopause, er det mer tydelig enn noen gang hvor viktig våre spisevaner og mosjon er for vår helse.

Hva er fordelene med prevensjon etter overgangsalderen?

Overgangsalder er opphør på de månedlige menstruasjon for tolv måneder. Etter fylte 40, er sjansene for en kvinne naturlig å bli gravid er redusert med femti prosent. Også etter denne alderen, kan mensen bli uregelmessig og vanskelig å forutsi, også kjent som perimenopause.

Metoder

Det finnes ulike typer prevensjon, for eksempel p-piller, barrierer og injeksjon. Den mest effektive form for prevensjon er en hysterektomi. Denne prosedyren innebærer hel eller delvis fjerning av de kvinnelige kjønnsorganer. Dette er en permanent inngrep. Barriere prevensjonsmidler som kondomer beskytter mot overføring av kjønnssykdommer.

Orale prevensjonsmidler

P-piller, når det tas på riktig måte, kan være 99% effektiv i å hindre en uønsket graviditet. Fordi den månedlige perioden kan være ustabil under perimenopause, kan eggløsning fortsatt forekomme, noe som gjør prevensjon en nødvendighet.

Barrierer

Barriere prevensjon, for eksempel kondom eller pessar, blokkere sædcellene fra å befrukte egget. De bidrar også til å forhindre seksuelt overførbare sykdommer.

Cancer Prevention

P-piller som inneholder en lav dose av hormoner kan bidra til å forhindre utvikling av eggstokkreft, livmorhals, og livmorkreft.

Etter overgangsalderen

Noen symptomer på overgangsalder som hetetokter og vaginal tørrhet er noen ganger til stede før, under og etter overgangsalderen og kan lindres ved å ta p-piller.

Hvordan å miste vekt selv etter overgangsalderen

Hvordan å miste vekt selv etter overgangsalderen


Dette er ikke den typiske vektkontroll artikkelen. Jeg har lest hundrevis av disse artiklene om å miste vekt og de er alle det samme: spise riktig og trene. Jeg er helsekost dronningen og jeg får rikelig med mosjon. Så hvorfor har jeg så mye problemer med å miste vekt? Jeg er postmenopausal og jeg kan si det, uten tvil, klamrer kroppen min til hver trevl av fett for å lage materialet jeg gi så voldsomt som en tiger klynger seg til et stykke rått kjøtt. Dette er ikke en generell artikkel, er det bestemt. Her er det bestemt måte at jeg endelig å miste vekt. Jeg håper det fungerer for deg.

Hvordan å miste vekt selv etter overgangsalderen

Etter overgangsalderen, bremser en kvinnes metabolisme ned. Du kan fungere ganske godt på mindre drivstoff, så enkelt er det. Trist men sant. Så det første du trenger å gjøre er å spise mindre. De kaller dette "del kontroll." Hvordan kan du spise mindre og ikke være sulten? For meg, min egen versjon av Zone Diet, opprinnelig utviklet og fremmet av Barry Sears, ser ut til å fungere. I denne dietten, spiser du en kombinasjon av karbohydrater, fett og proteiner til hvert måltid, og dette etterlater deg fornøyd, redusere mat cravings. Karbohydrat kommer primært fra frukt og grønnsaker, må fettet være "god" fett, og proteinet må være lav-fett. (For å finne ut mer om sonen diett gå til http://www.zonediet.com/?CATAdReferrer=RSM .) The Zone Diet er ikke low-carb. Det redefinerer karbohydrater. Men jeg spiser mer korn karbohydrater enn det som er anbefalt på denne dietten.

Jeg tenker på de fleste korn karbohydrater nå som "dyrt", som betyr jeg kan ikke bruke mye av min carb inntak på dem. Så jeg spiser svært få korn og ingen poteter. Av korn mener jeg ris, pasta, brød, frokostblandinger, kjeks, etc. Jeg spiser også noen matvarer som inneholder sukker, unntatt som en sjelden godbit. Trikset for å tillate deg selv en og annen sukker godbit er å stoppe etter en liten del. Jeg spiser litt brød hver dag, fordi jeg tror kroppen trenger korn, men, og dette er veldig viktig, jeg bare spise 100% spiret korn brød. Jeg bekjenner at jeg er ikke sikker på hvorfor akkurat, men kroppen behandler spiret korn annerledes enn raffinert korn. At hele klamrer-til-alle-shred-of-tilgjengelige-fett stakere syndrom oppstår ikke med spiret brød. På helsekostbutikk, er jeg i stand til å finne spiret korn tortillas, engelsk muffins, kjeks og andre produkter som hjelper tilfredsstille det brød craving. (Men ikke gå ut og spise et brød av spiret korn brød. To skiver om dagen er rimelig.)

Den karbohydrater du forbruker på Zone Diet er frukt og grønnsaker, med mer grønnsaker enn frukt, og også bønner og belgfrukter. Forskning hva som menes med gode fettstoffer, som inkluderer olivenolje, avocado og nøtter (også mutter Butters). Merk at disse fett har kalorier, så du må moderere hvor mye du spiser (som del kontroll ting igjen). Men du trenger ikke å ta med noen gode fettet med hvert måltid for å være "i sonen". Den siste delen av Zone Diet er protein, som kan være magre meieriprodukter eller soyaprodukter, fisk eller magert kjøtt. (Barry Sears fraråder å spise egg, men jeg er vegetarianer og jeg elsker de eggene.) Så, for eksempel, her er en typisk dag for meg. Frokost er en kopp kaffe, tre cashewnøtter (fett), en kube av fettfattig ost (protein), og en halv honningmelon (carb). Lunsj er en stor salat med salat, tomat, agurk, oliven, oregano (carb), olje og eddik dressing (fett), og fetaost drysset sjenerøst på toppen (protein). Middag er en skive av spiret hvete brød (carb) med en vegetarisk burger og sennep (carb og protein), coleslaw (mer carb pluss fett i dressing), tomatsalat (carb), stekt Portobello sopp (carb), majones på veggie burger (fett), og en skive ost på vegetarisk burger (protein). Jeg har ofte litt frukt senere på kvelden for å ta kanten av sukker cravings. Når jeg snack, jeg spiser en frukt / veggie, 3 eller 4 mandler, og et lite stykke ost (for å oppfylle alle matvarer for å være i sonen). Ved første, spise i henhold til sonen diett var vanskelig, men som jeg ble vant til det, jeg gjorde virkelig slutte å ha cravings for mer mat. Jeg får full ganske raskt nå. Selv om det ikke er lett, er det mulig for meg å si til meg selv, "du er ferdig, trenger du ikke å spise lenger nå."

Jeg drikker aldri kalorier. Jeg holder meg til vann, kaffe og te (vanligvis alle koffeinfri). Jeg unngår fruktjuice fordi, selv om det har store vitaminer og mineraler, har det mye kalorier. Det er bedre å få disse vitaminer og mineraler fra hele frukter og grønnsaker. Jo mer vann du kan drikke den bedre. Jeg gjør ikke kullsyreholdige drikker, men jeg antar at hvis det hjelper deg ut, kan du bruke diett brus for å hjelpe deg å opprettholde din diett. Hvis jeg gjør drikke litt fruktjuice som en godbit, spiser jeg et par mandler og et lite stykke ost til å være i sonen.

Som for øvelsen del, vel det er virkelig viktig for helse, men ikke nødvendigvis hva som vil hjelpe deg å miste vekt. Trening er viktig som vi blir eldre for å beskytte hjertet helse, lindre stress, redusere faren for diabetes (for å enten forhindre utbruddet eller leder en eksisterende diabetiker tilstand), og for mange, mange andre helsemessige årsaker. En fersk studie rapporter, men at trening ikke nødvendigvis at du skal gå ned i vekt. En grunn til dette er at det øker appetitten! Hvis du ikke trener regelmessig så ja, starter en øvelse programmet vil hjelpe deg å miste vekt. Hvis du allerede trener regelmessig deretter øke din trening kan ikke nødvendigvis bidra med vekten. Ideelt sett bør du være trener nok til å heve en svette for en time om dagen. Men seriøst, hvem har tid til det? Jeg går i 30-40 minutter hver morgen. Jeg virkelig gjøre. Religiøst. Men jeg er ikke flink til styrketrening (løfte vekter, etc.), som også er viktig for helsen. Mitt forslag er at du konsultere legen din eller annet helsepersonell og utforme en hensiktsmessig øvelse plan som vil fungere for deg, så hold deg til den. Det er ingen vits i å lage en øvelse plan som er for ambisiøs, fordi du ikke vil gjøre det. Og du trenger ikke å delta i et treningsstudio hvis du ikke har råd til det. Jeg sier det igjen: lage en plan som fungerer for deg.

Den dystre sannheten om administrere din vekt etter overgangsalderen er at du må gjøre permanente endringer i livsstilen din, særlig matvaner. Det er ingen vei tilbake. Du må spise mindre og finne måter å være fornøyd med dette. Husk at i sosiale situasjoner, er det ikke handler om mat. Det er mer om mennesker. Husk at du ikke trenger å gjøre barna spise de samme tingene du gjør for å nyte et måltid sammen. Husk at det er greit å jukse nå og da, men gjør det med måte. Og holde drikke det vannet.

Hint

  • Husk å drikke mye vann.
  • Ta alltid kontakt med helsepersonell for nøyaktig helseinformasjon.

Hvordan kontrollere vektøkning i overgangsalderen med kosttilskudd

Mange kvinner få vekt som de går gjennom overgangsalderen. Kroppen din trenger ikke lenger å støtte reproduktive system, og stoffskiftet bremser ned. Mange kvinner mister muskler på dette punktet, som også bremser stoffskiftet. Noen kosttilskudd kan bidra til å kontrollere din vektøkning og kan også hjelpe deg å miste noen få pounds.

Hvordan kontrollere vektøkning i overgangsalderen med kosttilskudd

Kosttilskudd som styrer Vekt

•  Ta magnesium. Magnesium er oppbrukt av folk som har diabetes. Det er nøkkelen til å regulere insulin. Det vil hjelpe med disse cravings for sukkerholdige matvarer.

Ta et vitamin B-komplekset. Åtte av våre viktige vitaminer er fra B-komplekset. De er avgjørende for å forbrenne protein og fett. B-vitaminer også konvertere karbohydrater til energi. De alle arbeide sammen og er avgjørende for å holde vekten på et sunt nivå. Vitamin B2 hjelper skjoldbrusk arbeid, som regulerer forbrenningen.

Ta Omega 3 fettsyrer. De jobber for å øke våre fettforbrennende mekanismer. Inntak av dem kan føre til vekttap. Omega 3 fettsyrer også hjelpe lindre betennelser.

Få vitamin D-nivåer sjekket. A-vitamin D-mangel fører til insulinresistens, noe som fører til vektøkning. Mange kvinner går gjennom overgangsalder finner de har cravings for søtsaker. Uten vitamin D, vil de søtsaker lagres som fett. Ny forskning viser mange mennesker er vitamin D-mangel i mange år før de ser noen tegn. Kroppen lager vitamin D fra soleksponering. Men mange mennesker er å begrense sin tid i solen for å unngå risiko for hudkreft. Du kan også få vitamin D fra mat. Litt mat og drikke (som melk) er beriket med vitamin D. Vitamin D er også bra for kvinner går gjennom overgangsalder, fordi det bidrar til å forebygge osteoporose og holder våre bein hardt.

Hvordan du får din liten midje Tilbake etter overgangsalderen

Hvordan du får din liten midje Tilbake etter overgangsalderen


Vektøkning i overgangsalderen trenger ikke å være en uunngåelig del av aldring. Redusere din midje størrelse kan forbedre helsen din. Visceralt fett, som ligger dypere i magen og omgir de indre organer, kan føre til helseproblemer, som for eksempel diabetes, metabolsk syndrom og hjerte-og karsykdommer. Selv om hormonelle endringer under menopause kombinert med en naturlig slitasje i muskelvev brakt videre av aldring gjøre vekttap vanskeligere, er det fortsatt mulig med litt innsats og endringer i livsstil.

Hvordan du får din liten midje Tilbake etter overgangsalderen

Skjerm og redusere kaloriinntaket ditt. The Mayo Clinic anslår at kvinner i femtiårene trenger 200 færre kalorier per dag. Dette er tilsvarende to brødskiver. Lær caloric verdier av ulike matvarer for å bli mer bevisst på hvordan det du spiser vil påvirke vekten din. Husk at hvis du prøver å gå ned i vekt i stedet for å bare opprettholde din nåværende vekt som du blir eldre, må du redusere kaloriforbruket med mer enn 200 kalorier per dag. Ett kilo fett tilsvarer 3500 kalorier, noe som betyr at for å miste £ 1 per uke, må du forbruke 500 kalorier mindre enn du forbrenner hver dag.

Spis et sunt kosthold. Redusere kaloriinntaket ditt betyr at du har færre muligheter til å forsyne kroppen med den næring den krever. Minimere forbruket av høy fett, sukker og salt snacks. Fokuser i stedet på å spise mer frukt, grønnsaker, hele korn, magert kjøtt og meieriprodukter.

Spis oftere. Øv porsjonskontroll for å sikre at du opprettholder målet ditt kaloriredusert. Spise sunt snacks eller hyppige små måltider vil bidra til å stabilisere blodsukkeret og hindre den fra å falle, noe som reduserer sannsynligheten for at du vil ha karbohydrater krav som er vanskelig å kontrollere og vil øke din kalori teller.

Øk aerobic trening. Rask gange er et eksempel på en aerobic øvelse som krever ingen gym medlemskap og kan bli innlemmet i din daglige rutine. The Mayo Clinic anbefaler en konsultasjon med legen din for å finne den beste øvelsen strategi for din nåværende helse og livsstil.

bygge muskelmasse for å øke metabolic rate. Muskler forbrenner mer kalorier enn fett, og som du alder, muskelvev naturlig forverres. Yoga, vegg push-ups eller løfte lys hånd vekter kan oppnå dette målet.

innlemme mild strekking i din daglige rutine. Økt fleksibilitet kan redusere sjansene for skader som vil tvinge deg til å være inaktiv.

Hva er Tegn og symptomer på livmor Fibroids etter overgangsalderen?

Fibroidtumorer, som er generelt noncancerous vekster i og / eller rundt livmoren, kan likevel forårsake betydelige problemer for en kvinnes helse etter menopause; hennes generelle, samt gynekologiske, helse kan påvirkes. Fibroidtumorer, men plagsomme, er vanligvis ikke farlig.

Pain

Fibroidtumorer kan føre til bekkensmerter og smerter under samleie. Avhengig av plasseringen av en svulst, kan avføring bli smertefullt også. En kvinne med fibroid tumor (er) kan lide av korsryggen, muligens på grunn av trykket på indre organer, og plassering av tumor (e).

Urin Symptomer

Kvinner med fibroidtumorer som fester seg til livmorveggen nær blæren kan oppleve urinveisproblemer; disse kan omfatte problemer med vannlating eller hyppigere vannlating. Dette skjer fordi fibroid tumor, som det blir større, begynner å trykke på blæren.

Etter overgangsalderen

Et viktig poeng å gjøre er at fibroidtumorer vokser raskest i løpet av en kvinnes reproduktive år, fordi hun produserer østrogen. Etter overgangsalderen, kan kvinner oppleve en krymping av sine fibroidtumorer. Menopause betyr at reproduktive hormoner, inkludert østrogen, er synkende; fordi fibroidtumorer trives på østrogen, betyr dette svulstene vil avta i størrelse.

Risikoen for kreft

Det er svært sjelden at fibroidtumorer vil bli kreft. Det er fortsatt en meget fornuftig idé for kvinnen og hennes gynekolog for å holde et tett øye på fibroid (e) og sørge for at denne endringen ikke finner sted. De fleste tumorer utvikles fra et enkelt glatt muskelcelle (monoklonal, eller kommer fra en enkelt klon).

Kvinner har høyere risiko

Livmor fibroids skje i omtrent 70 prosent av kvinner før 45 år; lag 25 prosent av hvite kvinner og 50 prosent av svarte kvinner utvikler symptomer som indikerer tilstedeværelse av fibroids. Kvinner med høy body mass index er mer sannsynlig å utvikle livmor fibroids; Men kvinner som har født og som røyker sigaretter synes å ha beskyttende faktorer, og de er mindre sannsynlighet for å utvikle livmor fibroids.

Hvorfor er jeg Blødning etter overgangsalderen?

Definisjon

Leger vurdere en kvinne postmenopausal når hun ikke menstruere ikke i 12 sammenhengende måneder. Det er normalt og typisk for en kvinne å ha flekkete perioder på og av i løpet av peri-menopause tilstand, i perioden frem til overgangsalderen. Den peri-menopause kan vare opp til 10 år, og i løpet av denne tiden, kan perioder være lys, kort eller ekstremt tung og sykluser kan også bli hoppet over. Disse endringene er forårsaket av at kroppen produserer egg, men ikke produsere nok progesteron til å føre til at kroppen til å støte ut slimhinnen i livmoren, og dermed forårsaker en periode. Hvis en kvinne opplever blødning etter 12 måneder uten blødning, er hun opplever postmenopausal blødning.

Hormoner

Hormoner kan spille en rolle i post-menopausal blødning hos både kvinner som gjennomgår hormonbehandling og de som ikke gjør det. Kvinner som ikke velger for hormonbehandling lider av en ekstrem mangel på østrogen i kroppen sin. Denne mangelen på østrogen gjør slimhinnen i livmoren atrofi. Den atrofierte fôr fører til at blodårene i slimhinnen til å vokse stadig mer skjøre før de bryter og blø. Men kvinner som gjennomgår hormonbehandling har et overskudd av østrogen, som fremmer endometrium. Endometrium er et hormon som er tilstede i en normal, pre-menopausal reproduktive syklus. Dette kan lure kroppen til å gjennomgå en typisk reproduktive syklusen igjen, komplett med feminine blødning.

Vekster

Kvinner i post-menopausal stadium kan oppleve enten godartet (ikke-cancerous) eller kreftsvulster i det reproduktive systemet som forårsaker blødninger. Polypper er en godartet vekst som vokser i livmorhulen og fører lett, flekkete blødning. Fibroids er en annen godartet vekst som er forbundet med mye kraftigere blødning. Den vanligste av kreftsvulst i livmorhulen er "hyperplasias", som er en overvekst av livmorslimhinnen seg selv. Nesten 20% av alle tilfeller av postmenopausal blødning er forårsaket av kreft i livmorslimhinnen.

Advarsler

Selv postmenopausal blødning er hyppig hos kvinner, er det ikke normalt for kroppen å oppleve. Det signaliserer at noe er galt med kroppen, og noen opplever postmenopausal blødning bør se en lege for å utelukke mer alvorlige årsaker, blant annet kreft.

Fibroids i overgangsalderen

Ingen vet nøyaktig hva som forårsaker fibroids. Imidlertid er det antatt at fibroider påvirkes i noen grad av den kvinnelige hormoner østrogen og progesteron. Ifølge Mayo Clinic, fibroids ser ut til å avta betydelig i størrelse (eller forsvinne helt) en gang en kvinne har gått gjennom overgangsalderen.

Fibroids

Ifølge US Department of Health and Human etatens kvinner Health.gov hjemmeside, muskelknuter (overdreven cellevekst) er mest vanlig hos kvinner som er i 40-årene eller 50-tallet, men de kan forekomme i løpet av andre aldersgrupper også. Imidlertid har de en tendens til å krympe etter menopause. Fibroids er vanligvis ikke kreft eller merkbar når undersøke noen kvinner. De kan imidlertid forårsake komplikasjoner hvis de blir store nok (eller vokse i et område av livmoren som er mer påvirket av deres størrelse eller forekomst).

Menopause Age

Kvinner ikke alle nå menopause stadium i livet på samme tid. Faktisk noen kvinner faktisk nå det før fylte 30. Dette er uvanlig, men det kan skje. Derfor kan fibroids oppstå (og deretter krympe) ved ulike aldre også, siden det antas at kvinnelige hormoner spiller noen rolle i etableringen og krympende fibroids.

Overgangsalder og Fibroids

Nærmer seg slutten av en kvinnes 30-årene, eggstokkene vanligvis begynne å produsere mindre av to viktige hormoner (østrogen og progesteron). Disse to hormonene hjelpemiddel i flere viktige funksjoner under childbirth år: regulerer menstruasjon sykluser og bidra til å stimulere opprettelsen av livmorslimhinnen (for graviditet formål).

Selv om en nedgang i nivåene av disse to hormonene begynner vanligvis i slutten av 30-årene --- og sakte faller som kvinner fortsetter å alder --- det er ikke før etter overgangsalderen at nedgangen i hormonnivået når et punkt som positivt påvirker fibroids nok til å begynne å krympe dem.

Behandlingstilbud

Siden fibroids ofte krympe etter overgangsalderen, leger minne kvinner denne muligheten når rådgivning dem om deres behandlingstilbud, spesielt hvis kvinnen nærmer seg overgangsalderen alder. Men hvis komplikasjoner blir opplevd er problematisk nok, eller fibroid vokser for stor for sin plassering i livmoren, finnes behandlingstilbud.

Disse alternativene omfatter medisiner som Danazol, kirurgiske operasjoner som en hysterektomi (fjerning av livmor og muskelknuter) eller myomektomi (livmor er igjen på plass, men fibroids er fjernet), samt andre typer prosedyrer som for eksempel en fokusert ultralyd (ødelegger fibroids uten behov for et innsnitt).

Betydning

Mens fibroids kan være problematisk før en kvinne er gjennom overgangsalderen, noen kvinner (inkludert de som er i overgangsalderen) er mer påvirket av fibroids enn andre. Kvinner som har en familiehistorie er mer sannsynlig å ha muskelknuter enn de som ikke gjør det, og afrikansk-amerikanske kvinner har fibroids oftere enn hvite kvinner, ifølge US Department of Health and Human Services.

Matvarer som lindrer overgangsalderen hetetokter

Hetetokter er et vanlig symptom på overgangsalder, karakterisert ved en plutselig ubehagelig følelse av overdreven varme. Noen kvinner har alvorlige hetetokter som forekommer flere ganger om dagen, noe som får dem til å svette voldsomt og føler deg svimmel og kvalm.
Mye oppmerksomhet i media har fokusert på noen matvarer som er forbundet med færre menopausale symptomer, men å redusere hyppigheten av hetetokter har mer å gjøre med hvilke matvarer for å unngå enn de som til forbruker. Bare et par av stoffene har vist noe løfte for lindrende eller redusere hetetokter.

Soy

Mye oppmerksomhet er betalt til soya på grunn av lavere frekvens av hetetokter hos kvinner som bor i enkelte asiatiske land der soya er en vanlig kosttilskudd komponent. The Mayo Clinic bemerker at disse kvinnene er to tredjedeler mindre sannsynlighet for å rapportere hetetokter og andre overgangsplager enn kvinner som bor andre steder.

Mangel på Vitenskapelig dokumentasjon

På den annen side har de fleste vitenskapelige studier av økt soyaforbruk hos kvinner med hetetokter fant ingen signifikante fordeler. Det er vanskelig å isolere en komponent fra den tradisjonelle asiatisk diett som soya, som diett har også mindre fett, mindre kjøtt og grønnsaker mer enn moderne vestlige dietter.

Svart cohosh

En tysk studie av mer enn 600 kvinner fant en signifikant forbedring i hetetokter og andre overgangsplager hos kvinner som tok 20 til 60 milligram av urten klaseormedrue tre ganger daglig. På den annen side, en klinisk studie finansiert av National Institutes of Health fant klaseormedrue å ha noen bedre effekt enn placebo.

Unngå varme-produserende mat

Matvarer som kan forårsake en svak økning i kroppstemperatur og noen svette i ikke-menopausale individer kan føre til overgangsalderen hetetokter. Disse omfatter alkohol, koffein og krydret mat.

Dairy

Kvinner opplever hetetokter kan være lurt å holde en food journal og se om de kan spore hvilke stoffer forårsake problemer. Melkeprodukter, for eksempel, blir ofte rapportert som skjerpende hetetokter. Dette kan slå inn i en ond sirkel som postmenopausale kvinner rådes til å øke melkeinntak for å øke kalsium og forebygge osteoporose.

Sukker

Overdrevent inntak av raffinert sukker også kan føre til hetetokter. Høyt sukkerinntak er relatert til økt hjertefrekvens og skarpe overspenning og faller i blodsukker, som alle kan forårsake svette selv i ikke-menopausale individer.

Hvordan behandle PCOS etter overgangsalderen

Polycystisk ovariesyndrom, er forårsaket av hormonell ubalanse som fører til en opphopning av testosteron og insulinresistens. Under overgangsalderen, er problemet forverres. Styring av PCOS etter menopause bør gjøres ved å kontrollere symptomene.

Hvordan behandle PCOS etter overgangsalderen

Overvåk blodsukkernivået. Polycystisk ovariesyndrom innebærer en økning av androgen-nivåer. Dette er mannlige kjønnshormoner at kvinnen også har. Dette fører til problemer med nivåene av insulin og kan føre til diabetes.

Reduser fettinntaket og trene regelmessig. På grunn av endringer i hormonnivået etter overgangsalderen fettstoffer som kalles triglyserider kan øke og føre til høyt blodtrykk og økt risiko for hjerte-og karsykdommer.

Ta Vitamin E. Fare for håravfall og mannlig mønster skallethet øker så tar vitamin E og andre nødvendige tilskudd vil bidra til å kontrollere problemet.

Lag et system for kontroll av PCOS. Ta kosttilskudd som The Insulite PCOS System som inkluderer urte kosttilskudd rettet mot symptomene.

Gå til en reproduktiv endokrinolog. En reproduktiv endokrinolog er en lege som kan behandle PCOS og i sine symptomer på en best mulig måte.

Hint

  • For noen kvinner over 50 år Laparoskopisk bilateral salpingo-ooforektomi kan være et alternativ som er en liten operasjon som fjerner eggstokkene og egglederne som åpner for kontroll av hormonell ubalanse og fjerning av cyster.
  • PCOS er utviklet før overgangsalderen, men symptomene vedvarer godt aftr menopause så riktig omsorg bør tas for å unngå komplikasjoner.

Overdreven oppblåsthet i overgangsalderen

Dreven flatulens, en av de vanligste --- og pinlige --- symptomer på overgangsalder, rammer om lag 25 prosent av kvinner i overgangsalderen, med mer enn 69 prosent rapporterer om en økning i gass og oppblåsthet.

Funksjoner

Tarmgass, sammen med abdominalt ubehag, oppblåsthet og raping, er forårsaket av et overskudd av gass i magen eller tarmen. Det kan være smertefullt og sosialt pinlig.

Fakta

Gass er et vanlig biprodukt med fordøyelsen, og gass passerer gjennom raping eller rektum oppstår generelt rundt 15 ganger om dagen. Overskytende gass er forårsaket av kroppens manglende evne til å fordøye visse karbohydrater som finnes i mange matvarer, eller ved å svelge for mye luft som du tygge eller drikke.

Teorier / Spekulasjoner

Eksperter er usikre på om overdreven flatulens og oppblåsthet i overgangsalderen er forårsaket av aldring eller hormonelle endringer. Noen eksperter mener problemet er relatert til kosthold som noen 60 prosent av kvinner i overgangsalderen rapporterer å spise mer frukt og grønnsaker, som kan øke gassproduksjon.

Forebygging / løsning

Det er ikke nødvendig å eliminere sunn mat for å redusere gass. Fordøyelses hjelpemidler som inneholder et enzym for å bryte ned komplekse sukker er én løsning, sammen med kontrollerende laktoseintoleranse og unngå kullsyreholdige drikker.

Advarsel

Flatulens er en normal funksjon, men da kombinert med andre symptomer, som magesmerter og hevelse, diaré eller oppkast, er det viktig å søke legehjelp.

Hvorfor kvinner mister sexlysten etter overgangsalderen?

Menopause er den tiden av en kvinnes liv når hennes s eggstokkene slutter å produsere egg eller egg og perioder bli sjeldnere og til slutt slutte å skje. Med overgangsalderen kommer avtagende produksjon av hormoner som påvirker sexlysten. Menopause er en naturlig forekomst i livet til en kvinne, samt tap av sexlyst i forbindelse med nedgangen i hormoner.

Symptomer

Endringene i kroppen til en kvinne som kommer som et resultat av angrep av menopause er mange. Mens noen symptomer på overgangsalder er hyggelig, for eksempel opphør av menstruasjonssyklusen, andre symptomer er ganske irriterende. Symptomer på overgangsalder inkluderer: tap av sexlyst, hukommelsestap, tørrhet i skjeden, vektøkning, inkontinens, hetetokter, hjertebank, og humørsvingninger. Depresjon er en annen ubehagelig symptom på overgangsalder.

Årsaker

Årsakene til at kvinner mistet sin sexlyst etter overgangsalder er fordi ulike hormoner som produseres under menstruasjon ikke lenger blir skapt inne i kvinnens kropp. Østrogen, hormonet som forårsaker høyere følsomhet for berøring og stimulering under seksuell aktivitet, opphører å bli produsert så mye som det var under menstruasjon. Hormonet som holder sexlysten høy, progesteron, også erfaringer redusert produksjon etter menopause. I tillegg til testosteron hormon som øker sexlysten og fører til at kvinnens skjede blir våt når vekket også opphører å være produserer som det var før overgangsalderen. Kombinasjonen av redusert produksjon av disse tre hormoner er det som forårsaker tap av en kvinnes sexlyst etter overgangsalder.

Behandling

Hormon erstatning terapi kan gis for å bekjempe nedgang på sexlyst som resulterer som en naturlig symptom på overgangsalder. Østrogen kosttilskudd kan tas, men legene anbefaler at mange hormon erstatning terapi bør gjøres i forbindelse med andre hormon erstatning terapi for å forhindre bivirkninger som kreft, hjerteinfarkt, slag og blodpropp.

Andre rettsmidler

Ytterligere rettsmidler for tap av sexlyst opplevd etter overgangsalderen kan gjøres uten medisiner. Naturlig kosttilskudd kan hjelpe noen kvinner, mens andre kvinner arbeider med å styrke sine intime relasjoner for å bringe tilbake gnist av en sunn sexlyst. Siden overgangsalderen ofte oppstår i pensjonisttilværelse år av en kvinnes liv, mange par bekjempe de negative virkningene av overgangsalderen på sexlysten ved venturing ut på romantisk get-aways.

Betraktninger

Det er vanlig for kvinner å oppleve en lavere sexlyst når de går gjennom overgangsalderen; så det er verken en sykdom eller en grunn til panikk. Hormonbehandling er unødvendig for fortsatt helse, men effektivt kan bekjempe en redusert sexlyst. En lege vil foreskrive et hormon erstatning tilpasset den enkelte pasient basert på hennes medisinske historie.