Digidexo.com

frukt og grønnsaker for en uke

Hvordan spise bare frukt og grønnsaker for en uke

Hvordan spise bare frukt og grønnsaker for en uke


Å spise mye frukt og grønnsaker hjelper deg å kontrollere vekten og reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer, inkludert hjerteinfarkt og slag. I tillegg, frukt og grønnsaker opprettholde gastrointestinal helse og forebygge synsproblemer. Tilbringe en uke å spise frukt og grønnsaker lar deg kick-starte sunt kosthold og lære å forberede en rekke sunne retter. Men ikke forvent å spise noe annet enn frukt og grønnsaker i mer enn en uke - du må også hele korn og sunt fett, som olivenolje, for å få nok næringsstoffer og kalorier.

Bruksanvisning

•  Spis minst to kopper, eller to porsjoner, av frukt til frokost hver dag. For eksempel kan du lage en frukt smoothie, røre blåbær til eplemos eller har honningmelon og en grapefrukt.

Konsumere minst to kopper grønnsaker til lunsj. For eksempel, gjør en stor salat eller kutte opp gulrøtter, selleri og paprika og spise dem med hummus eller guacamole. Hvis du har en salat, duskregn på litt olivenolje - kroppen din trenger litt sunt fett. Avokadoene i guacamole også gi sunt fett.

Spis annen servering av frukt til dessert, for eksempel et eple, banan, fersken eller mango. Hermetisert frukt er også sunt, men velger frukt hermetisert i vann eller lys sirup, ikke tung sirup.

Drikk tomatjuice eller grønnsaksjuice i ettermiddag for en lav-kalori, næringsrik snack. Alternativt velger en frukt juice, for eksempel appelsinjuice eller eplejuice, eller spise tørket frukt, for eksempel rosiner eller tørkede aprikoser.

Spis 2-3 kopper grønnsaker til middag, og prøver å spise noen bønner for protein. For eksempel, gjør en solid veggie suppe med grønnsaksbuljong, linser, svarte bønner, tomater, mais, gulrøtter og kidneybønner. Alternativt lage en wok med blandede grønnsaker eller spise en vegetarisk burger Patty med en side av suppe eller salat.

Konsumere en endelig servering av frukt til dessert, for eksempel frukt sorbet, frossen frukt juice pops eller friske bær.

Hint

  • Spis et utvalg av frukt og grønnsaker for å hjelpe deg å få alle dine næringsstoffer og hindre kjedsomhet.
  • Ikke endre kostholdet før konsultere legen din dersom du har en kronisk sykdom, er gravid eller ammer, eller ta reseptbelagte medisiner.

Viktigheten av frukt og grønnsaker for barn

Viktigheten av frukt og grønnsaker for barn


Frukt og grønnsaker er en viktig komponent til noen diett, og det gjelder også for barn. Mens barna, hvis gitt valg, foretrekker kanskje en sjokolade cupcake eller sukkerholdig brus, vanlige daglige porsjoner med frukt og grønnsaker spiller en viktig rolle i deres utvikling. Frukt og grønnsaker har en rekke viktige næringsstoffer, vitaminer og mineraler. Lære barna å spise og nyte dem vil bidra til å sikre de fortsette å gjøre det i voksen alder.

Næringsverdi

Appelsiner og andre sitrusfrukter er en god ressurs for vitamin C, et essensielt næringsstoff i menneskelige dietter som bidrar til å bekjempe en rekke plager, ifølge WebMD. Mange frukt og grønnsaker er lastet med fiber.

Gode ​​Vaner

Få barna til å spise frukt og grønnsaker tidlig hjelper satt gode matvaner. Hvis et barn vokser opp jevnlig spise frukt og grønnsaker hver dag, de er mer sannsynlig å bære de gode vanene inn i voksenlivet, når de ikke har en forelder eller noen andre forbereder sine måltider. Finne måter å legge til disse sunne matvarer til oppskrifter barn allerede liker kan være en god måte å øke sitt forbruk. Sammenkobling frukt og grønnsaker med en velsmakende men sunn dip kan gjøre dem mer tiltalende.

Snack Avskrekkende

Det er bare så mye plass i en barnets mage, og hvis at magen blir fylt med sunn mat som epler, appelsiner og gulrøtter, er det mindre sannsynlig at barnet er også spise en betydelig mengde junk food. Usunn snacks kan ha bemerkelsesverdig høye nivåer av fett, kalorier, sukker og salter, samtidig som den tilbyr liten eller ingen produktiv ernæringsmessig verdi. Å nå barna til å spise frukt og grønnsaker ikke bare hjelper dem spise sunnere, men det kan holde dem borte fra skadelige matvarer.

Frukt og grønnsaker for huden

Frukt og grønnsaker for huden


Å spise frukt og grønnsaker er en av de beste og mest rimelige ting du kan gjøre for å forbedre huden din. I en artikkel for Science Daily, avslører hudlege Susan C. Taylor at næringsrik mat som frukt og grønnsaker dra huden på en rekke måter ved å gi optimal hud helse og holde de vanligste medisinske hud problemer og forhold i sjakk.

Søtpoteter

I Ladies 'Home Journal artikkel, "7 Miracle Foods for sunn hud," Sue Moores, registrert kostholdsekspert og talskvinne for American Dietetic Association, sier at søtpoteter er en av de beste grønnsakene for huden på grunn av sin evne til å forbedre hudfarge. Moores sier at søte poteter inneholder antioksidanten betakaroten som beskytter huden mot solskader.

Bær og plommer

En studie i Journal of Agricultural and Food Chemistry funnet at bær, for eksempel blåbær, jordbær og bjørnebær, og plommer inneholder noen av de høyeste nivåene av flavonoider og antioksidanter, mer enn noen andre matvarer. Ifølge Colleen Reilly i sin artikkel for Vanderbilt University, antioksidant-rik frukt å bekjempe solskader, hjelpe med hud reparasjon og styrke blodårene.

Kiwi

I Ladies 'Home Journal artikkel, sier Moores at kiwi er også blant de beste frukt å spise for å forbedre kvaliteten på huden din. Sier hun at kiwi inneholder mer vitamin C per porsjon enn alle andre frukter, og dermed bidra til å holde huden fast ved å forbedre hudens kollagen.

Avocado

I en artikkel for Web MD, lege og ernæringsekspert Liz Lipski sier at mat som inneholder sunne oljer forbedre huden gjennom sine sunt fett. En av de beste grønnsaker med naturlige oljer og fett er sunne avocado. Ifølge Natural News, oljer i avocados forbedre kvaliteten på huden ved å bli kvitt musklene under huden på en hvilken som helst inflammasjon.

Frukt og grønnsaker for å bli kvitt Blackheads

Blackheads er porene tette med talg og døde hudceller som blir brune når de blir utsatt for oksygen i luften. De er et symptom på akne, som vanligvis påvirker tenåringer og ofte vises på ansiktet, bryst og rygg. Det er ingen vitenskapelig grunn til at de oppstår, men mange rapporterer at en endring i kosthold kan bidra til å fjerne huden av hudormer.

Innbytter God for dårlig

En teori på hvorfor hudormer oppstår går er at svært raffinerte karbohydrater gjør kroppen produserer insulin, som utløser mer sebum produksjon, noe som øker sjansene for å utvikle hudormer. Så bytte svært bearbeidet karbohydrater som hvitt brød for stivelsesholdige grønnsaker som poteter, søtpoteter og gulrøtter. De vil gi deg like mye energi med høyere nivåer av næringsstoffer.

I tillegg, mettet fett er vanskelig for kroppen å fordøye, og kan bli utskilt trodde huden. Så kuttet ut alt av stekt junk food og erstatning med hudvennlige frukt og grønnsaker. Få fettinntaket fra naturlige, sunne fettstoffer som oliven og avokado.

Rens din leveren

Hudproblemer kan tyde på at fordøyelsessystemet ikke fungerer 100 prosent. Når fordøyelsessystemet er svak, er giftstoffer ikke elimineres av fordøyelseskanalen og er utvist gjennom huden og forårsake urenheter som kviser og hudormer. Evaluer kostholdet ditt og se om du får nok fiber for å hjelpe kroppen din fordøye effektivt. Øk fiber inntaket med epler, pærer, grapefrukt, tørket frukt, gulrøtter og søtpoteter.

Hudvennlig Vitaminer

Mange vitaminer er kjent for å øke hudens helse. Vitamin A er nummer én på listen. I sin rå form er det kun finnes i kjøtt og egg, men beta karoten, som finnes i enkelte frukter og grønnsaker, kan behandles av kroppen til å produsere vitamin A. Betakaroten er også en antioksidant, som kan slåss giftstoffer i legeme. Se opp for frukt og grønnsaker som er rødt, oransje eller gul i fargen. Gulrøtter, gresskar og søtpoteter er alle gode kilder til betakaroten.

B-kompleks vitaminer er også bra for huden, spesielt vitamin B2, også kjent som riboflavin. Frukt høy i riboflavin inkluderer aprikos, kiwi og fersken. Grønnsaker å spise inkluderer brokkoli, spinat, rød paprika og brønnkarse.

Tips

Mange vitaminer, spesielt B-vitaminer, er ustabile ved høye temperaturer. Prøv å spise frukt og grønnsaker rå når det er mulig.

Velg organiske råvarer som er fri for kjemikalier og giftstoffer.

Drikk minst to liter vann per dag. Dette vil hjelpe kroppen din fordøye alle disse frukt og grønnsaker effektivt og skylle kroppen for giftstoffer.

The Best Frukt og grønnsaker for musklene

The Best Frukt og grønnsaker for musklene


Muskler krever næringsstoffer for å reparere og gjenoppbygge og å holde seg sterk og sunn. Folk flest tenker på protein når du tenker på mat for muskler. Imidlertid, mens proteinet er viktig, frukt og grønnsaker er også kritisk for den samlede muskulær helse. Noen grønnsaker er bedre enn andre, og inneholder viktige mikronæringsstoffer som bidrar til muskelvekst og helse.

Spinat

Spinat er ekstremt sunt og gir fordeler direkte til musklene dine. Det bidrar til å hindre muskeltap som er svært viktig, spesielt for de som jobber ute. Når du løfter vekter, trenger musklene riktig type energi til å reparere seg selv etter at du løfter, og spinat gir den type energi. Spinat er rik på kalium. Uten nok kalium inntak, kan musklene bli skadet som kalium medhjelpere sammentrekning prosess som gjør musklene funksjon.

Brokkoli

Brokkoli er rik på fiber og lite kalorier, to ting som er viktig i friske grønnsaker. Men det er også rik på to essensielle næringsstoffer som er spesielt gunstig for musklene dine. Krom og kalsium er begge til stede i en høy måle i brokkoli. Hvis du spiser nok kalsium, er kroppen din mer effektiv og brenner fett bedre og bygger muskler samtidig. Krom hjelper direkte vekstprosessen i muskler ved å sørge for at muskelvev tar inn og bruker mer glukose.

Bær

Blåbær, jordbær, bringebær og bjørnebær er alle svært bra for musklene dine. Først, de er lastet med sunne karbohydrater som er det essensielle verktøyet at musklene trenger. Blåbær i bestemte kan hjelpe musklene dine. En studie utført i New Zealand indikerte at disse bærene bidrar til å beskytte musklene ved å redusere mengden av skaden gjort gjennom oksidasjon. Dette er viktig for folk som stress eller utøve musklene til en intens grad.

Bananer

Bananer er en god kilde til energi, som inneholder mye karbohydrater som kan drivstoff du etter trening. Bananer er også svært rik på kalium og er anbefalt som et kosttilskudd strategi for forebygging av muskelkramper i idrettsutøvere. Bananer er også fordelaktig for muskler på grunn av den relativt høye mengde protein i frukten. En banan inneholder like mye protein som fire epler.

Best Frukt og grønnsaker for pengene

Best Frukt og grønnsaker for pengene


Bringe hjem moden frukt og ferske grønnsaker for et kostnadseffektivt alternativ til ferdigmat. Å spise sunt er verdt litt ekstra investering for søt og øm produsere, så vær en velinformert forbruker. Vet også hvordan de skal forberede og lagre råvarer for å holde det friskt lenger. Med en liten mengde grunnarbeidet, vil du være i stand til å mate familien i flere uker.

Asparges

Betennelse forårsaket av allergi, astma, multippel sklerose og hjertesykdommer tærer på kroppen. Rik på vitamin K, B-vitaminer og folater, kan asparges være litt dyrt, men er en kraftig protein, kalium og kalsium booster. Asparges reduserer betennelse og regulerer blodsukkeret, ifølge George Mateljan stiftelsens hjemmeside Verdens sunneste Foods. Asparges reduserer også risikoen for type 2 diabetes, hjertesykdom og kreft, som nevnt av nettstedet. Utvide familien matbudsjettet ved sauteing asparges i smør servert med en porsjon tilapia. Tilsett hakket asparges til salat eller tunfisk smørbrød for en fylling lunsj. Kaste nylaget pasta med asparges og olivenolje for en rask middag idé. Legg denne saftige grønnsaker til eggerøre for en tilfredsstillende frokost.

Brokkoli

Oppført av USDA som en av de mest verdifulle matvarer, senker brokkoli kolesterol og detoxifies leveren, som nevnt av Verdens sunneste Foods. Solgt i store buketter, er brokkoli en utmerket kjøp for den prisbevisste. En kraftig investering som en super mat og full av fiber og omega-3 fettsyrer, har brokkoli mer enn 80 nutrients.The nettstedet indikerer at inntak av brokkoli kan redusere høyt blodtrykk og redusere risikoen for macula degenerasjon også. Lastet med lutein, et vitamin som forbedrer øye helse, og 25 prosent av det daglige fiber kravet, brokkoli smaker godt rå servert med dip. Wok brokkoli med ananas, pinjekjerner og pasta for en deilig og sunn middag. Slice og fres brokkoli i olivenolje, tilsett løk, sopp, blomkål og bacon for ekstra porsjoner i et lett måltid.

Blåbær

Økonomisk og lett tilgjengelig, kan blåbær ikke kan slå. Denne frukten komplementerer friske bein utvikling fra sine butikker av mangan. Blåbær inneholder høye nivåer av kostfiber og er rike kilder til vitamin C. Blåbær også hjelpe kroppen å absorbere jern. Dette bite størrelse fingermat passer lett inn i en matboks, kveld salat eller morgen frokostblanding. USDA rangerer blåbær høy i antioksidanter for å bekjempe sykdommen. Regulering av fordøyelsessystemet, blåbær også blande godt i smoothies og frukt cocktails. For en ekstra barnevennlig godbit, bland dem med melk og se drikken blir blå. Pakk dem i en crepe med bringebær for en høst bær taco. Plukk friske blåbær og bringebær fra Bondens marked og fryse for å unngå å betale supermarked priser.

Bringebær

Drysset over shortcake, blandet i en smoothie eller innpakket i innhøstingen bær taco, bringebær bekjempe bakterier og soppvekst i hele kroppen, som nevnt av Verdens sunneste Foods hjemmeside. Lyse i fargen, søt i smaken og besitter en unik tekstur, inneholder bringebær 50 prosent av det daglige inntaket krav til vitamin C og mangan. Bringebær ikke lagre så vel som andre frukter, men de vil ikke være rundt lenge uansett med familien spiser dem av håndfuller. Fryse dem og bruke i stedet for isbiter i sitron- eller limeades. Bland bringebær med sautert asparges for en rask lunsj fullpakket med fiber, vitamin C og en mengde anti-inflammatorisk agenter. Bland bringebær i yoghurt eller havregryn for en ernæringsmessig frokost mat. Erstatte sukkerholdig syltetøy og gelé ved å knuse bringebær og spre den på brød sammen med peanøttsmør.

Frukt og grønnsaker for å hjelpe minne

Frukt og grønnsaker for å hjelpe minne


Siden barndommen, du har blitt oppfordret til å spise frukt og grønnsaker. Det er ingen hemmelighet at disse typer ferske matvarer er bra for kroppen din. Men i forskning voksende siden 2001 har det vært krav i det medisinske miljøet at noen frukter og grønnsaker kan også være gunstig for hukommelsen.

Leafy Greens

Grønne grønnsaker som spinat, grønnkål, grønne grønnsaker, bladbete, og sennep greener har alle ett minne-boosting komponent: en form for vitamin B kalt folat. Dette vitamin beskytter nervene fra homocystein, et hormon som produksjonen øker med alderen som kan skade nerveceller, som fører til hukommelsestap, og i alvorlige tilfeller, demens.

Røde Frukt og grønnsaker

Røde epler, tomater, jordbær, kirsebær og rød paprika alle får sine sterke farger fra et næringsstoff kalt Lykopen. Dette næringsstoffet har vist seg å redusere virkningene av frie radikaler på kroppen din og bidra til å forbedre minnefunksjon. Hvis disse fordelene ikke var nok, har Lykopen også vært knyttet til forebygging av prostataproblemer, kreft, hudskader fra solen og hjertesykdom.

Lilla Grønnsaker og frukt

Lilla grønnsaker og frukter som blåbær, aubergine, lilla kål, plommer og rabarbra alle inneholder et vitamin som heter anthocyanin. Anthocyanin hjelper minnefunksjon ved å hindre cellular muskel nedbrytning, noe som kan føre til blindhet og et tap på kort sikt minne. Å sørge for å inkludere disse matvarene kan også bidra til å forbedre motoriske ferdigheter hos barn under sine utviklingsstadier.

Tips for barn å spise mer frukt og grønnsaker

Tips for barn å spise mer frukt og grønnsaker


Grønnsaker og frukt er en viktig del av en voksende barns kosthold, men overtale barnet til å spise grønnsaker kan være en vanskelig prospektet. Husk at målet er ikke bare å få barna til å spise grønnsaker og frukt, men også å innpode i dem en livslang vane av å spise og nyter sine greener. Tenk over hvordan du kan overbevise barnet om at grønnsaker og frukt er en positiv ting.

Fargerik presentasjon

Små barn er trukket til lyse farger og forskjellige former, så kapitalisere på dette instinktet ved å presentere dem med frukt og grønnsaker som er ordnet fargerikt på deres plate. Bruke gulrot pinner for orange, cherrytomater for gul og rød, og strimler av paprika for grønt. Epler, appelsiner og bananer kan også brukes i denne presentasjonen. De små rå frukt og grønnsaker tillate barna å spise med hendene, og de kan nyte farger og smaker.

Finne ut hvorfor

Noen ganger barn synes å utvikle en meget sterk motvilje av frukt og grønnsaker, men dette betyr ikke at de hater alle frukter og grønnsaker. Finne ut om det er en konsekvens om hva slags mat som de misliker. Du kan oppdage at et barn misliker bare frukt og grønnsaker som er mer grøtaktig eller de som er mer skarp. Tilby barnet et bredt utvalg av frukt og grønnsaker for å finne ut hva hans preferanser kan være.

Sette et godt eksempel

Spis frukt og grønnsaker med barnet ditt, og når du er snacking selv, nå for sunnere alternativ. Hvis barnet ser du hele tiden strekker seg etter sukkerholdig eller salt snacks heller enn å spise frukt og grønnsaker, sender du en blandet melding. Barn betaler nær oppmerksomhet til hva foreldrene gjør, og spise godt selv setter et godt eksempel.

Små biter i større Foods

Hvis hele grønnsaker ser litt skremmende for barnet ditt, klippe dem opp og kaste dem inn i andre, mer trøstende mat i stedet. For eksempel legge frukt til ditt barns lunsj ved å legge rosiner til en peanut butter sandwich. Tilsvarende tilføyer most grønnsaker til en gryte eller legge strimlet gulrot til eplemos. Mindre biter av frukt og grønnsaker kan få et barn vant til tanken på å spise dem.

Hvordan virker spise frukt og grønnsaker Hjelp Vekttap?

Mer Bang for Bulk

En ting om frukt og grønnsaker er at de er lastet med fiber. Når fiberen er spist, fører det til hoveddelen i magen. Dette i sin tur gir en følelse av fylde. Det tar også lengre tid for frukt og grønnsaker for å fordøye.

Høy og lav

Et annet magisk triks av frukt og grønnsaker er kaloritetthet. De tilbyr mye volum for få kalorier. Utbetalingen er todelt: Kroppen blir oppfylt, og kaloriinntaket holder seg lavt. Over tid fører dette til færre totale kalorier forbrukes, og vekttap vil skje.

Spis og Burn

Når det kommer til fordøyelsen, frukt og grønnsaker er lettere å fordøye enn elementer som kjøtt, ost, egg og pizza. Denne raske assimilering vil føre til at kroppens stoffskifte å naturligvis øke.

Hvordan tørr frukt og grønnsaker

I antikken var matvarer tørket i solen. Kulde eksisterte ikke da, så landsbyboerne måtte lære å tørke frukt, grønnsaker og til og med kjøtt og lagre dem til bruk i vintermånedene. Dagens mennesker tørke frukt og grønnsaker for snacking og matlaging. Disse matvarer er høy i fiber, lite karbohydrater og er et flott alternativ til sukkerholdig snacks. Tørket frukt og grønnsaker er stor for å legge tekstur og smak til oppskrifter, så vel.

Hvordan tørr frukt og grønnsaker

•  Velg tørkeutstyr. Du kan tørke frukt og grønnsaker i solen hvis du bor i et varmt klima, men du trenger minst 5 sammenhengende dager med 95 grader F temperaturer. Velg en konvensjonell ovn hvis du ikke ønsker å investere i noe utstyr, eller velg en elektrisk mat dehydrator med en vifte og en justerbar temperaturkontroll.

Velg frukt eller grønnsaker til tørk. Populære frukt inkluderer epler, fersken, mango, pærer, bananer og druer. Plukk moden og friskere grønnsaker som brokkoli spyd, erter, tomater, gulrøtter eller grønne bønner. Kaste ut overmodne eller mugne frukt og grønnsaker, siden de smaker vondt og ser verre.

Forvarm ovnen til 140 grader F og vaske frukt og grønnsaker. Fjern kjernen eller groper fra frukter som plommer og fersken. Forvelle grønnsaker for å fjerne huden: legg dem i varmt kokende vann i 2 minutter og fjern fra varmen.

Skjær frukt og grønnsaker i biter store biter. Dip kutte stykker i en fortynnet blanding av en del sitronsaft til åtte deler vann. Dunk og fjerne raskt - det er ikke nødvendig å suge. Dette bidrar til å forhindre misfarging under tørkeprosessen.

Plukk opp noen voks papir og linje en cookie ark eller skjermene fra den elektriske dehydrator med det. Stedet kutte stykker på et enkelt lag, noe som gjør at frukt og grønnsaker har god plass til å puste under tørkeprosessen. Fyll hvert nivå med mer frukt og grønnsaker, siden du kan tørke mer enn én type frukt eller grønnsak på en gang.

Tørre grønnsaker og frukt på ca 140 grader C i 6 til 12 timer. Sjekk ut den praktiske tørke tabellen på Virginia Tech nettsiden for tørking ganger for bestemte matvarer (se Ressurser nedenfor).

La frukt og grønnsaker sitte i ca en time før du pakker dem i lufttett emballasje. Plastposer som besegler og sylteglass fungerer best for lagring. Forvent tørket mat til å vare i alt fra 6 måneder til et år på det meste før du går dårlig.

Hint

  • Ikke kjøp en klumpete dehydrator hvis du ikke har lagringsplass for det. Hvis du ikke har skapplass og ikke ønsker å forlate et stort apparat på benken, bruke ovnen i stedet.

Hvordan sammenligner jeg den ernæringsmessige verdien av hermetisk frukt og grønnsaker og frisk?

Hvordan sammenligner jeg den ernæringsmessige verdien av hermetisk frukt og grønnsaker og frisk?


Frukt og grønnsaker kommer fra en rekke kilder. God kvalitet frukt og grønnsaker forbrukes raskt etter høsting er fulle av smak og ernæring. Men ferske råvarer er ikke alltid tilgjengelig, særlig om vinteren. Hermetisert frukt og grønnsaker er tilgjengelig året rundt og tjene som en erstatning for ferske råvarer. Næringsverdien av ferske produkter kan bli sammenlignet med næringsinnholdet i hermetisk frukt og grønnsaker for å sikre en balansert diett.

Hvordan sammenligner jeg den ernæringsmessige verdien av hermetisk frukt og grønnsaker og frisk?

•  Les etiketten på kan frukt eller grønnsak. Ved føderal lov, må etiketten liste ingrediensene og næringsinformasjon for matvare. Identifiser ingrediensene og størrelsen på en servering.

Finn næringsinnholdet i hermetisert frukt eller grønnsak. I tillegg til de kalorier og kalorier fra fett, inneholder etiketten ofte mengden og andelen av totalt fett, kolesterol, natrium, totalt karbohydrat, protein, vitamin A, vitamin C, kalsium og jern. Andre vitaminer og mineraler er oppført hvis de finnes i betydelige mengder.

Les en mat næringsstoff tabell eller et diagram (se Ressurser 2) som viser fersk frukt eller grønnsak og finne næringsinnholdet i en porsjon. Noen dagligvarebutikker vil gi næringsinnholdet av frisk frukt og grønnsaker, men loven ikke krever det. Sammenligne næringsinnholdet oppført på kan med næringsinnholdet i tabellen eller diagrammet for den ferske råvarer.

Juster kostholdet ditt for å imøtekomme eventuelle forskjeller i næringsinnhold. For eksempel kan en ytterligere porsjon av den hermetisk frukt eller grønnsak være nødvendig hvis næringsinnholdet er lavere enn den ferske råvarer innhold.

Identifiser tilsetningsstoffer, for eksempel salt, for de hermetiske grønnsaker. Hermetiske grønnsaker med salt økning natrium forbruk. Sammenlign dette med anbefalt maksimal daglig mengde natrium i kosten. Low-salt og ingen salt økende hermetisert grønnsaker er tilgjengelig på de fleste dagligvarebutikker.

Finn de ekstra ingredienser i hermetisk frukt. Ofte er frukter pakket i sukkersirup, og dette øker karbohydrat-og sukkerinnholdet av frukten. De fleste dagligvarebutikker bære ingen-sukker-lagt hermetisk frukt.

Hvordan spise fem porsjoner med frukt og grønnsaker om dagen

Hvordan spise fem porsjoner med frukt og grønnsaker om dagen


Drukket fem porsjoner med frukt og grønnsaker på daglig basis er ikke utfordrende. Prøv å spise en porsjon hver av frukt og grønnsaker for alle tre måltider. Legg noen frukter og grønnsaker som to snacks i løpet av dagen for å legge opp til fem porsjoner. Det er virkelig så enkelt. Legge til mer frukt og grønnsaker til kosthold vil hjelpe deg å få nok fiber. Spise fem porsjoner med frukt og grønnsaker vil også hjelpe deg å fylle opp på sunn mat i stedet for bearbeidet snacks med tomme kalorier.

Hvordan spise fem porsjoner med frukt og grønnsaker om dagen

•  Spis et stykke frukt til frokost. Bananer, grapefrukt, appelsiner eller pærer er næringsrik tillegg til måltidet morgen. Du kan også prøve en kopp ferskpresset appelsinjuice hvis du heller vil drikke din servering av frukt. Blåbær kan legges til havregryn etter et annet alternativ for å få din morgen servering av frukt. Det er ca 50 blåbær per porsjon.

Handels et mellomstort eple for din vanlige mid-morgen snack. Å spise frukt i stedet for andre bearbeidede matvarer er en sunn måte å spise et mer balansert kosthold.

Legg grønnsaker til lunsj måltid. Du kan enkelt gjøre dette ved å spise en liten salat i tillegg til suppe eller en sandwich. Du kan selv gjøre en stor salat som hovedrett. I tillegg til salat, legge alle dine favoritt grønnsaker til salat for en mer fargerik og smakfull måltid. Avhengig av størrelsen på salaten din, kan du til og med ende opp med å spise mer enn en porsjon grønnsaker. To kopper rå, grønne blader kan bli betraktet som en porsjon grønnsaker.

Spis baby gulrøtter med en side av lav-fett ranch dressing som en midt på ettermiddagen snack. Å spise 3 oz. gulrøtter tilsvarer en porsjon. Dette er omtrent 3/4 kopp baby gulrøtter.

Spis en porsjon grønnsaker til middag ved å legge dampet brokkoli eller dampet asparges til måltidet. En servering størrelse hakket brokkoli er ca 1/2 kopp. En servering størrelse av asparges er omtrent fire spyd eller 1/2 kopp. Det finnes en rekke forskjellige grønnsaker kan legges til som en siderett, så velg en som passer din smak.

Førskolen Aktiviteter på frukt og grønnsaker

Førskolen Aktiviteter på frukt og grønnsaker


Brokkoli, blåbær, gulrøtter og druer er lett å bære, og sunt å spise. Førskole nyte følelsen teksturer, klemme juice fra frukt og spille med deres mat. Brokkoli dyppet i ranch dressing kan være et bedre valg enn tradisjonelle godteri pinner dyppet i sukker. Legge yoghurt og humusmarginene øker ernæringsmessige avblendbart alternativer. La dem utforske smaker og teksturer av frukt og grønnsaker for å fremme sunne matvaner for en levetid.

Maur på en logg

Tradisjonelle maur på en logg bruk selleri med peanøttsmør spredt, toppet med rosiner. Barn har problemer med å spise selleri, fordi det kan være vanskelig å tygge, og det etterlater strenger som henger i sine tenner. Gi hvert barn med tørkepapir, druer, rosiner, avskallede peanøtter og peanøttsmør, men bruke baby gulrøtter i stedet for selleri. La barna lage sine egne spiselige maur på en logg etter at de lærer om hvert element. Forklar at rosiner kommer fra druer; peanøttsmør fra moste peanøtter; og disse gulrøtter vokse i bakken. Vær sikker på at frukt og grønnsaker er steinfrie, og at ingen studenter har peanut allergier. Hvis peanøtter er ikke et alternativ, kan humus erstattes.

Veggie Dip Maleri

Skjær brokkoli, grønn paprika, mais og blomkål i små biter store biter. Plasser store ark av bygging eller innpakningspapir på bordet for hver student. Gi hvert barn med noen papirhåndklær, våtservietter, ranch dressing, humus eller peanøttsmør, og skiver grønnsaker. Plassere alle disse elementene på toppen av papiret. Oppfordre barna til å dyppe grønnsakene i dressingen ved å trykke på papir for å lage design og deretter spise grønnsakene. Mange grønnsaker skape en interessant design når skiver, så prøv å velge unike og fargerike grønnsaker, men husk å fjerne eventuelle frø før du lar den lille å utforske.

Vegetabilske familier

Førskolebarn kan trenge hjelp med dette vegetabilsk prosjektet. Bruk tannpirkere eller ispinner å gjøre folk og dyr. Vær forsiktig, fordi små hender og fingre kan finne det vanskelig å forstå tannpirkere. Slice gulrøtter, grønn paprika, okra og aubergine i strimler, sirkler og firkanter. Vis barna hvordan å sette vegetabilske stykker oppå pinnene. Fortell dem at disse menneskene eller dyrene vil spille i dammen eller innsjøen dressinger. Bruk peanøttsmør, humus eller ranch dressing for dipping spill. Oppmuntre preschoolers å leke med og spise grønnsakene etter å fjerne dem fra tannpirkere. For å gjøre spillet mer moro, bygge bygging papir gårder, hus, gjerder og trær for å sette scenen.

Sunn Popsicle Treats

Gi hvert barn med et forkle, noen papirhåndklær og pre-fuktet håndklær for rask opprydding. Skjær jordbær, bananer, fersken og kiwi i biter store stykker. Gi hvert barn en markør og en pose og ha dem skrive navnet sitt på sin bag. Hvert barn vil da velge frisk frukt og plasserer dem i store fryseposer. Fjern all luft og forsegle hver fryser bag tett. Hvert barn vil presse posen, mose fruktene til puré. Sett slushy poser i fryseren til frukten er litt frossen. Fjern posene fra fryseren, rive toppen av poser og og la hvert barn slikke eller tygge på frossen frukt.

Hvordan Konsumere frukt og grønnsaker daglig

Hvordan Konsumere frukt og grønnsaker daglig


Frukt og grønnsaker bør være en del av noe ernæringsmessig kosthold. Men montering i alle disse porsjoner kan være vanskelig for de fleste mennesker. Følg disse trinnene for å legge til flere av disse matvarene i din å spise i løpet av dagen.

Hvordan Konsumere frukt og grønnsaker daglig

En kjøpe fersk frukt og grønnsaker på regelmessig. Velg produsere i sesongen når de er billigere og smaker best. Besøk butikken minst en gang i uken slik at du alltid har en frisk og sunn mat på hånden. Også kjøpe noen frosne og hermetisert elementer for når du kjører ut av ferske produkter.

Kombiner frukt og grønnsaker i andre retter for variasjon. Bland grønnsaker som selleri, løk, eller squash i kjøttboller, burgere, chili, gryteretter eller omeletter. Legg frukt til yoghurt eller frokostblanding. Overbevise childrento spise mer frukt og grønnsaker ved å la dem velge råvarer når du handler. Dekorere plater med frukt eller grønnsaker for å gjøre en smiley face og inkluderer en ren juice boks for hver lunsj.

Drikk frukt og grønnsaker. Ha et glass fruktjuice daglig, men sørg for at det er ren fruktjuice. Fersk presset fra en juicer er best.

Legg igjen en skål med frisk frukt ut hvor det kan bli sett. Hold de ikke-nedkjølt og nedkjølt frukt og grønnsaker på en hylle i øyehøyde i pantry eller kjøleskap. Plassere dem på lavere forlater dem ute av syne og ute av sinn. Du er mer sannsynlig å spise det du ser.

Dress opp frukt og grønnsaker for å gjøre dem vises mer appetittvekkende. Spis frukt som bananer, ananas eller jordbær med sjokolade pudding, eller kjøpe en yoghurt eller kremost dip for frukt. Dypp grønnsaker som blomkål, brokkoli eller gulrøtter i ranch dressing eller grønnsak dip, og spise selleri med kremost. Se fettinnholdet.

Inkluder bær i din morgen pannekaker. Legg jordbær, epler eller appelsiner til en salat eller lage en dessert av Bakes epler eller pærer. Snack på epleskiver med peanøttsmør eller karamell dip, hakkede gulrøtter og dip, chips og salsa eller frossen frukt juice barer.

Ta med en frukt eller grønnsak i hvert måltid og snacks. Bland sammen frukt for en ernæringsmessig frokost smoothie. Legg grønnsaker til salater til lunsj. Bestille ekstra grønnsaker på pizza. Bruk ekstra tomatsaus i pastaretter. Grill frukt med kylling eller spise frukt med is til dessert.

Hint

  • Pass på å vaske hver frukt og grønnsaker før du spiser dem. Kjør dem under vann og gni med hendene for å fjerne skitt og overflatemikroorganismer. Tørk dem med et papirhåndkle.
  • Vurder å kjøpe pre-cut frukt og grønnsaker for praktiske snacks.
  • Varier valg i frukt og grønnsaker for å få mest helsemessige fordeler. Det er spesielt godt å velge forskjellige farger på hver.
  • Hold frukt og grønnsaker bort fra alt rått kjøtt.

Enkel Kost hovedsakelig ved hjelp av frukt og grønnsaker

Spis mer frukt og grønnsaker. Hvis du betaler noen oppmerksomhet i det hele tatt til helse nyheter, har du sannsynligvis hørt denne anbefalingen mer enn noen annen. Dette er fordi frukt og grønnsaker er næringsrike, fiberrike, og lite mettet fett og kalorier. På grunn av deres fiberinnhold, er de også fylle. Å spise mer av dem vil trolig gjøre at du føler deg mer fokusert og mindre sliten. Så hvordan kommer du kan ikke synes å konsumere helt nok av dem?

Shopping

Å spise mer frukt og grønnsaker, må du lager huset ditt med dem. Du må også redusere forberedt og pakket mat som gjør det altfor lett å la det brokkoli Rabe eller bladbete råte i råvarer skuff. Når du tvinger deg selv til å spise mer råvarer, kan du i tid begynne å kreve salater og wok enn bagels og pizza. Trene kroppen til å forstå intuitivt sammenhengen mellom hvordan det føles etter en appelsin eller banan og hvordan det føles etter en candy bar.

Mind-Set

Endre måten du tenker på fast food. En skiver eple, kan blomkål buketter eller baby gulrøtter lett bli pakket to-go. Noen naturlige markeder nå selge singel-serve mandel smør pakker du kan presse over din frukt eller grønnsaker for en enkel matbit. Du kan også dunk dem i singel-serve salat-dressing beholdere. Oliven og avokado er også vurdert frukter. Ikke bare er de deilig uten noe oppstyr, men de inneholder også hjerte-sunt, umettet fett. Deres fettinnhold gjør dem også mer mettende enn andre frukter.

Raw Food Recipes

Tilhengere av rå mat dietter ikke spise mange korn eller andre tilberedt mat. Denne begrensningen har ført til interessante kulinariske oppfinnelser. Du kan lage nudler av squash, for eksempel ved å trykke på en middels til store zucchini gjennom en spiral slicer. Legg kokte eller rå tomatsaus eller pesto for en nesten all-vegetabilsk pasta middag. Rå mat oppskrifter også ofte inkludere "blomkål ris", som er blomkål som er pulserende i en food prosessor til det ligner ris eller couscous. Serveres den forsiktig varmet eller ved romtemperatur med vegetabilsk-baserte lapskaus eller en sveisen steke. Ser også til rå oppskrifter på nye vrier på frukt og dessert.

Vær oppfinnsom

Har du noen gang prøvd brokkoli rabe, fennikel stilker, sellerirot eller jordskokk? Prøv nye matvarer og eksperimentere med nye oppskrifter. Bruk matlaging tid som en tid til å slappe av og slå seg av etter en lang dag.

Tips

Legg grønnsaker til alle dine gamle favoritter, for eksempel enchiladas, pastaretter, eggerøre og tunfisk salat.

Prøv å spise bare frukt til frokost. Ikke spis flere stykker samtidig, men snack på dem i hele morgen.

Finn nye salat og wok-oppskrifter. For disse rettene å konsekvent ende opp på menyen, mestre gleden av chopping grønnsaker. Forskning "mindful cooking" for tips om å lære å nyte og slappe av under matlaging.

Hold marinerte grønnsaker på hånden på et synlig sted i kjøleskapet. Hold frukt på et synlig sted på kjøkkenet eller på skrivebordet på jobben.

Eksperimenter med vegetariske supper.

Gjør friske grønnsaker og frukt juice hjemme ved hjelp av en juiceren.

Hvordan velge Frukt og grønnsaker og beste tiden å kjøpe

Hvordan velge Frukt og grønnsaker og beste tiden å kjøpe


Dagligvarebutikkene fylle sine hyller med flotte frukt og grønnsaker for å lokke dine sanser. Du vet at et kosthold rikt på frukt og grønnsaker gjør for et sunt liv, men mer enn når du har kjøpt tilsynelatende frisk frukt og grønnsaker hjem bare for å oppdage under-modnet frukt og altfor moden grønnsaker. Å vite nøklene til å plukke de beste frukt og grønnsaker sammen med å vite den beste tiden å kjøpe sikrer at du alltid bringe hjem høykvalitets matvarer. Følg noen enkle strategier og nyte de beste frukt og grønnsaker hver eneste gang.

Hvordan velge Frukt og grønnsaker og beste tiden å kjøpe

Hvordan velge Frukt og grønnsaker og beste tiden å kjøpe

•  Se etter levende farger. Disse indikerer modenhet. Blek eller utvaskede farger indikerer en umoden frukt eller grønnsak. For eksempel bør vannmelon være fremtredende mørk grønn med relativt lettere, men fortsatt mørkt, striper. Pale-grønn vannmelon med enda lettere, grønn-gule striper indikerer en umoden frukt. Mørke-røde tomater indikerer en moden tomat, men blek rød indikerer en umoden tomat.

Kjøp i sesongen. Vanligvis sene våren og sommeren vise til retten sesong for all frukt og grønnsaker. Tradisjonelle vintermånedene som desember til mars indikerer off-season. Frukt og grønnsaker tilgjengelig off-season vil smake verre fordi bøndene må sende dem via nedkjølt shipping-tjenester. Nedkjølt råvarer kan komme fortsatt frosset eller fryser-brent. I tillegg bønder plukke off-season produsere tidlig. De pakker det umoden, og det kommer umoden og ripes på butikkhyllene. Når det er sagt, sesongen for fersk frukt og grønnsaker varierer mye, og inkluderer et bredt utvalg av råvarer. For eksempel, strekker vannmelon sesongen ut november. Apple Sesongen strekker seg fra september til mai.

Sammenlign priser og shoppe rundt. Kjøpe råvarer fra flere butikker i stedet for fra en butikk. For eksempel butikker har ofte salg på litt frukt og grønnsaker, men heve prisene på andre. De lure deg inn i butikken med rimeligere salg, så utgjør resten av pengene på dyrere råvarer fordi de vet at det er lettere å kjøpe alt på ett sted.

Finn ut om frukt eller grønnsaker har blitt genmodifisert. For eksempel soyabønner kommer ofte fra genetisk endrede frø. Selv om bønder og produsenter ikke merke slik mat, kjøpe økologisk frukt og grønnsaker sikrer genmanipulert frie råvarer fordi matvarer bærer organiske etiketter ikke kan ha den merkelappen dersom de har genetisk endrede opprinnelse.

Hint

  • Juster matvaner å matche sesonger. Out-of-sesongen frukt og grønnsaker koster mer.
  • Ikke spise uten å vaske frukt og grønnsaker. Sjelden, men ikke uhørt matbåren sykdom kommer fra ikke vaske frukt og grønnsaker som salat.

Tørkede frukter og grønnsaker næringsverdi

Tørkede frukter og grønnsaker næringsverdi


Campers, ivrige turgåere og andre som konsekvent ser etter enkle å bære og lett-å-butikken alternativer til frisk frukt og grønnsaker. De berørte om å beholde så mye ernæringsmessig verdi som mulig bør vurdere å kjøpe Tørkede frukter og grønnsaker. De er også perfekt for familier som liker å kjøpe produkter i bulk.

Dehydrering Process

Dehydratisering av frukt og grønnsaker fjerner mye av vannet fra maten gjennom en langsom tørking.

Næringsverdi

Denne prosessen fører til matvarer for å beholde mye av sin opprinnelige ernæringsmessig verdi, spesielt sammenlignet med andre konserveringsmetoder som hermetisering og frysing.

Vitaminer og mineraler

Dehydrering innebærer langsomt å trekke ut vann, uten oppvarming av matvarer for høye temperaturer. Dette gir mer vitamin og mineral-innhold å være intakt.

Prosentvis

Frukt og grønnsaker som har blitt Dehydrert vanligvis mister bare 3 prosent til 5 prosent av deres ernæringsmessige verdi. Canning og frysing forårsaker matvarer for å miste mer enn 40 prosent av deres ernæringsmessige verdi.

Fordeler med Dehydrering

Dehydrerende frukt og grønnsaker gir folk med en sunn snack. Det reduserer også matens volum og bevarer mat i lange perioder av gangen. Dette betyr dehydrering gjør at frukt og grønnsaker for å bli lagret og tatt med på camping og fotturer.

Økologisk frukt og grønnsaker

Økologisk frukt og grønnsaker


Mange kjøper økologisk frukt og grønnsaker i et forsøk på å spise sunt. Ifølge Soil Association 2010 Organic Market rapport, UK salget av økologiske produkter er tre ganger høyere enn i 1999 og 50 prosent høyere enn i 2005 Frukt og grønnsaker er fortsatt en av de tre største kategoriene av økologisk mat sammen med meieriprodukter og ferskt kjøtt.

Sertifisering

Organisk frukt og grønnsaker produseres uten, eller med bare en begrenset mengde av syntetisk materiale. Økologisk matproduksjon er et sterkt regulert bransje med de fleste land krever produsenter å få spesiell sertifisering for å markedsføre sin mat som "organisk". De fleste sertifiseringer tillate noen kjemikalier og plantevernmidler som skal brukes, slik at forbrukerne bør være klar over sitt lands standarder for å kvalifisere som "organisk". For å bli sertifisert økologisk, må produktene dyrkes og produseres på en måte som overholder standarder satt av landet de er solgt i; i Storbritannia, er dette Department for Environment, Food and Rural Affairs, eller DEFRA.

Historie

Landbruk kunne ha blitt beskrevet som "organisk" opp til det 20. århundre, da syntetiske materialer ble en stor del av oppdrett og voksende prosesser; Dette var kjent som "konvensjonell" produksjon. Inntil tidlig på 1990-tallet økologisk frukt og grønnsaker var generelt bare tilgjengelig i spesialiserte helsekostbutikker eller på bøndenes markeder; senere økologisk matproduksjon har vokst til en gjennomsnittlig hastighet på rundt 20 prosent hvert år.

Funksjoner

Økologisk frukt og grønnsaker for salg i Storbritannia må vise en sertifisering nummer eller symbol. Under økologisk produksjon, er plantevernmidler sterkt begrenset; jord rikt på næringsstoffer brukes i stedet. Kunstige kunstgjødsel er også utestengt. Økologisk frukt og grønnsaker er fortsatt litt dyrere enn ikke-økologiske varianter; dette er på grunn av den økte nivåer av omsorg organiske dyrkere ta for å sikre miljøet er beskyttet. På grunn av økende kostnader for kjemikalier har imidlertid prisen gapet er gradvis lukking.

Fordeler

Fordi hydrogenert fett, genmodifiserte ingredienser og tilsetningsstoffer som aspartam, tartrazine og MSG er forbudt i økologisk produsert frukt og grønnsaker, er den viktigste fordelen for en persons helse. Miljøet har også fordelen av økologisk produksjon fordi mindre klimagasser slippes ut i atmosfæren. Fra et individuelt synspunkt, kan velge økologisk frukt og grønnsaker bidra til å redusere karbonutslipp. Økologiske gårder tiltrekke dyreliv og gi boliger for bier, sommerfugler og fugler.

Potensiell

Det er mulighet for å spise økologisk produksjon og spare penger ved å dyrke din egen frukt og grønnsaker. Selv om du ikke har en hage, kan et vindu boks eller enkel potten brukes til å dyrke mange varianter av frukt og grønnsaker. Å ha en tilførsel av økologisk mat i ditt eget hjem betyr at du kan spise den så snart den er klar, før den mister viktige næringsstoffer. Ved å eliminere avfall og redusere karbonutslipp, er du også hjelpe miljøet.

Hvor mange porsjoner med frukt og grønnsaker bør spises daglig?

Hvor mange porsjoner med frukt og grønnsaker bør spises daglig?


"Sunn mat" er en tvetydig setning. Du vet at du trenger mye frukt og grønnsaker for en sunn kropp, men nøyaktig hvor mye kan være litt av et mysterium. The US Department of Agriculture retningslinjer MyPlate tilbyr foreslo porsjonsstørrelser basert på alder og kjønn, slik at du vet nøyaktig hvor mye produserer du bør spise per dag.

Kvantifisering Nutrition

Kvinner i alderen 19-30 trenger 2 kopper frukt og 2 1/2 kopper grønnsaker per dag. Menn i samme aldersgruppe krever samme servering av frukt og en ekstra kopp grønnsaker. Som du alder, din ernæringsmessige behovene endres. Kvinner alder 31-50 trenger en 1/2 kopper frukt og 2 1/2 kopper grønnsaker. Anbefalingene for menn blir den samme. Over 50, kvinner trenger en 1/2 kopper frukt og to kopper grønnsaker, mens menn trenger to kopper frukt og 2 1/2 kopper grønnsaker.

Fyll Plate

De serverer størrelser er anbefalt for personer som er fysisk aktive for færre enn 30 minutter per dag. Hvis du er mer aktiv, trenger du sannsynligvis mer frukt og grønnsaker. En enkel retningslinje USDA antyder, er å fylle halve tallerkenen med frukt og grønnsaker til hvert måltid. Hvis du ikke ønsker å måle din mat, bruke visuelle signaler i stedet. For eksempel, er en kopp på størrelse med en baseball, og 1/2 kopp er hva du kan passe i din cupped hånd.

Anbefalte Frukt og grønnsaker per dag

Anbefalte Frukt og grønnsaker per dag


Frukt og grønnsaker er næringsstoffer tett mat. De er vår viktigste kilde til vitaminer og mineraler, essensielle for å opprettholde sunne kroppsfunksjoner. Den amerikanske Center for Disease Control (CDC) erkjenner at de fleste av oss trenger å øke vår daglige inntak av frukt og grønnsaker for å holde optimal helse og bidra til å beskytte oss mot kroniske sykdommer.

Helse Fordeler

Flertallet av frukt og grønnsaker er lavt i kalorier og fett og pakket full av fiber, fremme sunn kroppssammensetning, fordøyelsesfunksjon og riktig insulin respons. Vitaminer og mineraler som finnes i frukt og grønnsaker kan bidra til å beskytte oss mot kronisk sykdom. CDC sier at en diett rik på frukt og grønnsaker vil redusere risikoen for slag, hjerte-og karsykdommer og visse typer kreft. Anti-oksidanter som finnes i bær og grønne greener bære flere helsemessige fordeler, beskytter cellene våre mot frie radikaler.

Variety

Hver frukt og grønnsaker har en unik ernæringsmessig make-up. Spise en rekke ulike frukter og grønnsaker vil sikre at kroppen får alle de essensielle vitaminer og mineraler den trenger. Velg en rekke farger og teksturer hver dag. Begrens inntaket av stivelsesholdige grønnsaker som poteter og yams. Dette er høyere i kalorier og inneholder færre vitaminer og mineraler.

Antall

Den Harvard School of Public Health sier at den gjennomsnittlige voksne bør sikte på å spise ni porsjoner med frukt og grønnsaker per dag (4 1/2 kopper), men dette vil variere avhengig av alder, kjønn og hvor aktiv du er. Den amerikanske Center for Disease Control nettstedet tilbyr en funksjon for å hjelpe deg å beregne dine individuelle daglige behov.

Serveringsforslag

Som en guide, tar sikte på å fylle halve tallerkenen med grønnsaker til hvert måltid. Spis rå grønnsaker når det er mulig - noen vitaminer og mineraler kan gå tapt gjennom kokeprosessen. Hold frukt ut hvor du kan se dem for å oppmuntre deg til å snack på dem. Frukt som epler, pærer og appelsiner gjøre stor snacks - de er pakket full av fiber og tregere frigjørende karbohydrater for å gi en vedvarende kilde til energi.