Digidexo.com

ble paranoid av prednisolon

Om Prednisolon & Revmatoid Artritt

Revmatoid artritt er en autoimmun tilstand som forårsaker progressiv skade på leddene, vanligvis ledsaget av betydelig smerte og hevelse. Prednison, er en resept bare kortikosteroid noen ganger brukt til å behandle revmatoid artritt. Kortikosteroider er nyttige i reumatoid artritt, fordi de fungerer som både anti-inflammatoriske midler og immunmodulatorer, men de er forbundet med noen betydelige bivirkninger.

Funksjon

Prednison har to moduser av tiltak mot revmatoid artritt. Først, det reduserer betennelse i leddene forårsaket av sykdommen; Dette forbedrer også smerter, som er forverret av lokal betennelse. For det andre virker som en immunomodulator prednison, noe som betyr at det påvirker immunsystemet. Som en autoimmun sykdom, revmatoid artritt er foret med immunceller angripende friske celler i leddene. Prednison kan hemme virkningen av funksjonsfeil immunceller og redusere skader på leddene.

Fordeler

Nyere studier har vist at prednison gjør mer enn å gi symptomatisk lindring til mennesker med revmatoid artritt. Bone og felles ødeleggelse synes å være vesentlig redusert i de som tar lavdose prednison, særlig hvis det er startet like etter diagnose av reumatoid artritt.

Effekter

Dessverre er prednison langt fra et mirakel narkotika; doser høye nok til å behandle revmatoid artritt uten å bruke andre medisiner forårsake alvorlige bivirkninger, hvorav noen kan være permanent. Prednisolon er assosiert med et vidt spekter av bivirkninger og negative reaksjoner inkludert hyperglykemi (høyt blodsukker), vektøkning, kardiovaskulær sykdom, og et tap av beintetthet enn det som kan forårsake eller medvirke til den tidlige utviklingen av osteoporose. Prednison kan også forårsake emosjonelle bivirkninger, inkludert depresjon og aggressivitet hos noen mennesker.

Betraktninger

Tidligere prednison ble mest brukt som en kortsiktig behandling for å lindre smerter og hevelse forårsaket av en eksaserbasjon (oppblussing) av revmatoid artritt. Men fordi studier viser nå at stoffet kan redusere skadene på ledd og bein ved revmatoid artritt, kan det være hensiktsmessig å ta medisiner i minst to år etter diagnose. Studier har ikke entydig vist en fordel å begynner langtidsbehandling etter at sykdommen har vært til stede i mer enn to år, men heller ikke de viser at du fortsetter stoffet i mer enn 2 år er gunstig.

Advarsel

Mange leger er tilbakeholdne med å foreskrive prednison, og med god grunn - stoffet kan forårsake en rekke helseproblemer som i noen tilfeller kan oppveie sin gunstige effekter. Hvis imidlertid alvorlige bivirkninger forekommer, prednison kan ikke stoppes plutselig hvis den har vært tatt for en lang tidsperiode. Stoffet erstatter kortisol produseres av binyrene, som til slutt slutte å produsere sin egen kortisol. Som et resultat, må avta prednison å tillate binyrene for å begynne produksjon av kortisol på nytt.

Bivirkninger av Prednisolon Treatment

Bivirkninger av Prednisolon Treatment


Som med de fleste steroid medisiner, kan prednison være foreskrevet for en rekke ulike bruksområder. Det er et kraftig medikament som kan føre til avhengighet problemer når de er tatt for lenge. Binyrene funksjon påvirkes ved bruk av dette stoffet. Som et resultat, er potensialet for å oppleve bivirkninger høy.

Identifikasjon

Prednison - også kjent som Deltasone - er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle tilstander som involverer betennelse. Det er klassifisert som et kortikosteroid narkotika, noe som betyr at det er et medlem av steroid familien. Dette stoffet brukes til å behandle en rekke forhold, noe som inkluderer leddgikt, allergier, hudsykdommer, lupus og ulcerøs kolitt. Som med alle steroider, er det et antall mulige bivirkninger forbundet med anvendelse av prednison. Risikoen for bivirkninger øker jo lenger en person tar det. Høyere doseringsmengder kan også føre til uønskede bivirkninger.

Funksjon

Prednison kjemiske make-up ligner hormoner som produseres av kroppen. Som et resultat, blir kroppens system vant til den etter omtrent en uke. Når dette skjer, gjør kroppen mindre av sin egen naturlige steroider og så blir avhengig av stoffet. I tillegg til dette, prednison fungerer også for å undertrykke immunforsvaret. Dens immunosuppressiv evne er den mekanismen som helbreder områder berørt av betennelse. Ulempen er at et svekket system betyr at kroppen er mindre i stand til å avverge forkjølelse og infeksjoner.

Short Term Effekter

Prednison tilhører glucorticoid gren av kortikosteroid familien, noe som betyr at det påvirker kroppens blodsukkernivået. Som et resultat, er en av de kortvarige bivirkningene av medikamentet er høyt blodsukker. Dette gjelder spesielt for folk som har diabetes. Hevet blodsukkernivå kan utløse vannretensjon, vektøkning og høyt blodtrykk. Andre mulige kortsiktige effekter inkluderer eufori, søvnløshet, hodepine, muskeltretthet, ansiktshår vekst og mani.

Long Term Effekter

Jo lenger en person er på Prednisolon, jo høyere er risikoen for å møte langsiktige bivirkninger. Som steroider er hormoner, hormoner og regulerer viktige kroppsfunksjoner, vil eventuelle endringer i hormonnivåene har potensiale til å forstyrre kroppens normale funksjon. Uregelmessige menstruasjonssykluser, lett blåmerker og magen være mørke er alle mulige langtidseffekter. Langvarig bruk kan også føre til psykiske problemer, noe som inkluderer depresjon, humørsvingninger og personlighetsforandringer. Den mest ødeleggende virkning på kroppen er hvordan dette stoffet påvirker bentetthet. Langvarig bruk kan føre til osteoporose som resulterer i benbrudd.

Betraktninger

Den største risikoen for å møte bivirkninger oppstår når behandlingen avsluttes brått. En gradvis reduksjon i dosen som er nødvendig for å tillate legemet å begynne å re-produksjon sin egen versjon av hormonet. Når stoppet brått, til mulige symptomer se opp for er sjokk, kvalme og oppkast. Den tid det tar å avvenne legemet av av prednison vil avhenge av doseringsmengden og lengden av tiden det ble tatt. Det er alltid best å konsultere med en lege før seponering av noen medisiner.

Hvordan virker Paranoid Schizofreni påvirke Mental kjemi?

Paranoid Schizofreni

Paranoid Schizofreni er en psykisk lidelse som kan føre til vrangforestillinger, hallusinasjoner og en generell forstyrrelse av sensorisk persepsjon. Schizofreni kan forårsake uorganisert tenkning i en persons sinn, som også kan føre til forstyrrelser i sosial kognisjon. Det er ingen kjente botemidler eller spesifikke årsaker til schizofreni, noe som gjør det vanskelig å diagnostisere uten egenrapportering fra potensielle pasienter. Det er fysiske bevis, for å inkludere hjernens kjemi, og statistikk som kan foreslå medvirkende faktorer.

Dopamin

En paranoid schizofreni årsaken teori tilsier at dopamin spiller en stor rolle i sykdommen. Dopamin er et signalstoff, som er ansvarlig for overføring av signaler mellom hjernens nerveceller. Med paranoide schizofrene, det er en overaktiv produksjon av dopamin. The University of Washingtons nevrovitenskap nettside påpeker "Dopamin Theory" støttespillere sitere bevis for at dopamin-blokkerende legemidler redusere schizofrene symptomer hos pasienter. De peker også på amfetamin. Bevis tyder på at pasienter som bruker amfetamin, som forverrer frigjøring av dopamin, er forstørret psykotiske symptomer assosiert med schizofreni.

Serotonin

Serotonin, et annet kjemisk stoff i hjernen, også kan bidra til schizofrene symptomer. Serotonin er ansvarlig for å balansere stemninger og følelser som sinne og aggresjon. Den interagerer også med mange andre nevrotransmittere i hjernen. Noen studier tyder på at under gjennomsnittet serotoninnivåene har blitt funnet hos schizofrene pasienter.

Glutamat

Det har også vært unormale Glutamat nivåene funnet i paranoide schizofrene. Glutamat er en aminosyre som bidrar til hjernens metabolske systemer. En studie utført av University of Alberta assisterende professor i psykiatri Dr. Philip Tibbo viste at tenåringer med en høy genetisk risiko for schizofreni hadde unormalt høye nivåer av glutamat. De høye nivåene ble funnet i prefrontal cortex av hjernen, som er ansvarlig for å kontrollere sosial atferd og beslutningstaking.

Kjemisk behandling

Medisiner er den mest populære måten å behandle schizofreni. Siden det er ingen kur, fokuserer behandling på å hjelpe kontroll symptomene. En medisiner, Klozapin, er foreskrevet når andre medisiner er ineffektiv. Klozapin virker ved å blokkere neurotransmitterreseptorer i nevroner som tar opp type 4 dopamin og type 2 serotonin. Hvis en paranoid schizofren pasient har høye nivåer av disse nevrotransmittere, kan en reduksjon i opptak også føre til en reduksjon i tilknyttede psykotiske atferd.

Hvordan hjelpe en person som synes Paranoid

Hvordan hjelpe en person som synes Paranoid


Håndteringen av en person som lider av paranoid personlighetsforstyrrelse (PPD) kan være en skremmende oppgave. PPD lider ikke stole på andre og er svært skeptisk til mennesker, noe som gjør det vanskelig å få deres tillit lenge nok til å hjelpe dem. Selv vennlige bevegelser kan tolkes som å være manipulerende eller ondskapsfull. De finner det ofte vanskelig å forfalske nære relasjoner med andre. Personer med PPD finne det utfordrende å senke sitt forsvar. De ser aktivt etter bevis for at andre er mot dem. Medisinsk intervensjon er ofte nødvendig, men det er noen ting som familiemedlemmer og venner kan gjøre for å hjelpe kontroll symptomer på paranoia.

Hvordan hjelpe en person som synes Paranoid

•  Oppmuntre den enkelte til å søke profesjonell hjelp. På grunn av deres mistenkelig og mistenksom natur, pasienter med PPD er ikke sannsynlig å søke profesjonell hjelp på egen hånd. Mesteparten av tiden, pårørende eller rettsapparatet ordre eller oppfordrer dem til å søke behandling. Psykoterapi er den vanligste behandlingen for PPD. Medisiner kan være nyttig for å redusere paranoia.

Unngå argumenter. I stedet for å fortelle den enkelte at deres frykt er irrasjonell, stille konkrete spørsmål om sin frykt. Hvis de er åpne for å lytte til deg, prøv å klare opp eventuelle misforståelser ved hjelp av et enkelt språk.

Gi dem nok personlige plass. Mange personer som lider av PPD frykter nærhet til andre. Sett nok fysisk plass mellom deg slik at de ikke føler seg fanget eller omringet.

Fjern den enkelte fra situasjoner som forårsaker paranoia angrep. Be dem fortelle deg hva som forårsaker deres frykt. Prøv å unngå objekter eller situasjoner som de frykter. Hvis den enkelte har en sterk negativ reaksjon på hunder, prøv å unngå alle situasjoner der hunder er til stede.

Fokuser individ på hva som er ekte uten avdramatiserer sin frykt. Gjør betryggende utsagn som "Jeg vet du tror FBI er ute etter deg, men jeg forsikrer deg ingen her er fra FBI."

Fortell den enkelte alt du skal gjøre før du gjør det, slik at de ikke er overrasket over dine bevegelser og kan begynne å stole på at du vil gjøre det du sier.

Snakk om personens frykt når han eller hun er i en rasjonell tilstand og ikke opplever en paranoid angrep. Lag en plan for håndtering av frykt når de oppstår. Sammen, lage en liste over deres frykt og på slutten av listen, skriv "Disse tingene kommer ikke til å skade meg. Denne frykten er et symptom på sykdommen min." Plasser listen i et felles sted for eksempel på kjøleskapdøren eller soveromsdøren der den enkelte kan referere til det når de begynner å ha paranoia angrep.

Minn den enkelte som sine følelser av paranoia er symptomer på en sykdom, og at de vil føle seg bedre når sine medisiner trer i kraft. Oppmuntre den enkelte til å søke profesjonell medisinsk hjelp hvis de ikke allerede har gjort det.

Hvorfor Norplant Ble tatt av markedet

Hvorfor Norplant Ble tatt av markedet


Norplant er et reseptbelagt prevensjon system der seks små, hormon-frigjørende sylindere er implantert i en kvinnes overarmen. Den er utformet for å forhindre graviditet i inntil fem år. Norplant er ikke lenger tilgjengelig i USA.

Historie

Norplant ble godkjent av FDA i 1991 I 2000, produsenten, Wyeth, advarte helsevesenet tjenestemenn mulige defekte masse. I 2002 Wyeth frivillig tilbakekalt produktet permanent. Det hevdet dette var på grunn av begrensninger av komponent forsyninger, men det hadde også vært klager på bivirkninger.

Bivirkninger

Skadelige bivirkninger rapportert inkluderte menstruasjonsforstyrrelser, hodepine, kvalme og depresjon, blant andre. Det var noen ganger problemer med kvinner fjerne kapslene fra sine armer

Kapsel Fjerning

De implanterte kapsler skulle bli fjernet etter fem år. Mer enn fem år har gått siden produktet ble tilbakekalt, så enhver kvinne som har kapslene i armen hennes skulle ha dem fjernet.

Tilgjengelighet

Norplant er ikke tilgjengelig i USA, men en lignende stoffet kan fås andre steder, spesielt i utviklingsland. Fordi det er langvarig, kan det være nyttig i utviklingsland hvor kvinner ikke alltid har tilgang til medisinsk hjelp.

Når ble Helvetesild oppdaget?

Når ble Helvetesild oppdaget?


Helvetesild, også kjent som herpes zoster, er en smittsom virus som vanligvis oppstår i voksen alder. Navnet zoster er det greske ordet for belte eller belte, og dette navnet ble gitt til det fordi utslett er ofte i en stripe eller lite område av kroppen. Helvetesild oppstår vanligvis bare én gang i livet, og er mest vanlig blant folk som allerede har hatt vannkopper viruset, eller de med svekket immunforsvar.

Tidlig historie

Det har vært registrert tilfeller av helvetesild i over 100 år. Det er antatt at mens de tidligste tilfeller av helvetesild er over 250 år gammel, er det vanskelig å si hvor mange det var fordi helvetesild utslett forveksles med utslett stede i kopper og vannkopper. Det var først i 1767 at forskeren William Heberden var i stand til å skille helvetesild fra kopper.

Helvetesild og Vannkopper Connection

I 1888 ble det foreslått av lege i Wien Jonas Von Bokay at helvetesild viruset og vannkopper viruset kom fra samme bakteriegruppen. Dette var fordi andre leger rapporterte tilfeller av vannkopper i barn av helvetesild pasienter. Men det var ikke før en studie utført av Thomas Weller i 1953 at denne forbindelsen mellom de to ble bekreftet i laboratorieforhold.

Helvetesild i det 20. århundre

Populær oppfatning i første del av det 20. århundre var at helvetesild var en smertefull, men ikke livstruende tilstand med få komplikasjoner under behandlingen. Men i løpet av 1940 og 1950, studier viste at helvetesild var en trussel mot de som var immun undertrykte-folk som hadde sitt immunforsvar svekket som en del av behandling for en sykdom-og eldre, som immunsystemer ble fallende naturlig.

Symptomer

De tidlige symptomene på helvetesild er ikke unikt for sykdommen. Disse kan være så vag som hodepine, svimmelhet og aversjon mot lys lys, men i motsetning til andre sykdommer, er det ingen feber. Kløe oppstår etter en eller to dager, og utslett vises på stedet av kløe kort tid etterpå. Utslettet vil være svært smertefullt å ta på, og utslett vil utvikle seg til blemmer. Den helvetesild utslett er unik, så det er veldig lett for en lege å diagnostisere sykdommen.

Behandling

Det er ingen direkte kur for helvetesild; men det finnes medisiner utviklet for å begrense dens virkninger og dempe smerten av helvetesild utslett. Antivirale legemidler bidrar til å motvirke at sykdommen blir verre og reduserer risikoen for å utvikle kroniske smerter og andre komplikasjoner av sykdommen.

Smertestillende kremer og over-the-counter smertestillende fungerer bra for å begrense smerter forårsaket av utslett, mens antibiotika som gnis inn i huden bidrar til å redusere sjansen for å ha utslettet bli infisert.

Hvordan avlaste bivirkninger av Prednisolon

Hvordan avlaste bivirkninger av Prednisolon


Tilnærminger til tradisjonelle behandlinger er ofte avhengige av en kur-alt medikament som kan brukes til å behandle en rekke forskjellige tilstander. Prednison er en av disse stoffene. Mens det er svært effektivt i behandling av betennelse, er det noen bivirkninger. Etter doseringsinstruksjonene er nøyaktig én måte å lindre de vanligste virkningene av dette stoffet.

Identifikasjon

Prednison er klassifisert som et steroid medisinering. Det er først og fremst brukes til å behandle tilstander der betennelse er til stede. Kolitt, lupus, psoriasis, pusteproblemer, og allergiske tilstander er noen av de forholdene som ble behandlet med denne steroid. Ulempene ved bruk av dette stoffet er effekten det har på immunsystemet. Virus eller infeksjon som allerede finnes i kroppen kan bli verre når du tar prednison. Det kan også aktivere en infeksjon som allerede passert. Folk som tar en høy dose av stoffet er mer utsatt for å oppleve bivirkninger, inkludert mageirritasjon, hodepine, angst, lett blåmerker, svimmelhet og oppkast.

Funksjon

Prednison kan være foreskrevet i ulike doser mengder, avhengig av hvilken tilstand blir behandlet. Trene et par sikkerhetstips vil bidra til å lindre, og / eller unngå eventuelle bivirkninger av å ta dette stoffet. Forut legen er klar over noen av de aktuelle medisiner du tar, er å følge instruksjonene på resept flasken alltid anbefalt. En prednison resept vil ofte si "ta med mat" for å unngå mageproblemer. Hvis du er på østrogen, eller Dilantin, kan disse stoffene redusere steroid effekter, så vær sikker på at legen din er klar over eventuelle narkotika du tar. Mens bivirkninger er mer sannsynlig når du tar høye doser, eller når det tas over lengre tid, det er andre langtidseffekter å se opp for i tillegg.

Effekter

Steroider som prednison har progressive langsiktige bivirkninger, jo lenger en person tar dem. Osteoporose er en tilstand som er kjent for å utvikle seg som et resultat av lang tids bruk. Dette skjer på grunn av kroppens redusert evne til å absorbere kalsium. Osteoporose er en tilstand der bein blir svake og sprø. Løpende steroider virker til å forhindre dannelsen av nytt ben, mens det på samme tid svekke benstrukturer allerede er på plass. En måte å bekjempe dette på er ved å ta kalsiumtilskudd, som bidrar til å fylle opp kalsium forsyninger i kroppen. For å sikre at kalsium blir riktig absorberes, bør det tas i forbindelse med vitamin D.

Funksjoner

Prednison primære effekt i kroppen er å stimulere utskillelsen av kortisol av binyrene. Det er kortisol som lindrer betennelsessymptomer. En vanlig bivirkning som oppstår ved stopp av stoffet er tilbaketrekking respons i kroppen. Dette skjer fordi binyrene har en tendens til å krympe når den ikke er i bruk, og trenger tid til å gjenoppta sin normale funksjon. Stoppe prednison brått er ikke anbefalt, og kan også føre til at kroppen til å inngå en binyrebarksvikt. For å unngå dette, er det best å smalne medikamentet over en tidsperiode for å tillate binyrene å gjenoppta normal sekresjon nivåer. Alltid konsultere med en lege om hvordan du kan slutte å ta dette stoffet.

Typer

Mens Prednison er en effektiv behandling alternativ, det er andre måter å lindre betennelser. En naturlig anti-inflammatorisk kosttilskudd kan i enkelte tilfeller være en effektiv kur. De er kjent for å være effektive inkluderer bioflavanoids, boswellia, ingefær og glukosamin-chondroitin. Bioflavinoids er avledet fra planteekstrakter. De gir antioksidant, anti-allergifremkallende, og anti-inflammatorisk effekt. Boswella er en urt som brukes i Ayervedic medisin som et anti-inflammatorisk middel. Ingefær, også en urt, gir smertestillende, anti-kvalme-effekter, i tillegg til å lindre inflammasjon. Glukosamin-chondroitin er effektiv i å bygge opp brusk, og har blitt funnet å redusere betennelse i leddene.

Når ble Meningitt først oppdaget?

Når ble Meningitt først oppdaget?


Meningitt har etterlatt en lang sti av ødeleggelse gjennom historien, med utbrudd som daterer seg tilbake minst hundre år. Og mens fremskritt innen medisin har gjort meningitt en forebygges sykdom, viser historien at infeksjonen herjet mange populasjoner før den ble stoppet i sitt spor av en vaksinasjon i 1978 faktisk i løpet av begynnelsen av det 20. århundre, hjernehinnebetennelse hadde et rykte for å drepe ca åtti prosent av de som ble smittet.

Hva er Meningitt?

Meningitis er noen ganger referert til som "hjernehinnebetennelse" fordi det påvirker det ytre laget av ryggraden. The Center for Disease Control and Prevention forklarer at hjernehinnebetennelse er forårsaket av en bakterie som forårsaker betennelse av beskyttelseslaget i ryggmargen og hjernen. Meningitt er angitt med høy feber og stiv nakke. Hodepine er vanligvis en faktor i tillegg, og kan forårsake svimmelhet, kvalme og oppkast. Ved mistanke om hjernehinnebetennelse, er den smittede pasienten rådes til å søke medisinsk behandling umiddelbart.

Genève

I 1805, ble en familie i Genève rammet av hjernehinnebetennelse. Infeksjonen spredte seg raskt fra familie til familie i hele landsbyen; slutt å ta trettitre liv. Belastningen av hjernehinnebetennelse ble identifisert av to tidlige leger som henvist til infeksjonen som "cerebro-spinal meningitt." I boken "A System of Practical Medicine," forfatteren William Pepper forklarer at dette var den første dokumenterte tilfellet av hjernehinnebetennelse noensinne er registrert i medisinens historie.

Amerika

Det var ikke før 1806 at hjernehinnebetennelse endelig gjort sin vei over havet, og inn i USA. I det medisinske tidsskriftet tittelen "Southern California Practitioner," Dr. Walter Lindley avslører at den første dokumenterte tilfellet av hjernehinnebetennelse i Amerika slo et lite samfunn i Medford, Massachusetts. Epidemien tilt slik oppmerksomhet at en gruppe av tre leger ble bestilt av State Medical Society å undersøke sykdommen.

The Cause

En europeisk lege ved navn Professor A. Weichselbaum endelig oppdaget årsaken til den mystiske Cerebro-spinal meningitt sykdom i 1887 Ifølge Suburban Emergency Management Project, var professor Weichselbaum stand til å begrense bakterie skyldige av sykdommen. Neisseria meningitides, som bakterien er referert til i begynnelsen av medisinsk litteratur, som senere skulle bli ansvarlig for 2000 ekstra tilfeller i delstaten Texas, fra oktober til februar under 1911 og 1912.

Medisin får Strategisk

Sanofi Pasteur forklarer at den første antibiotika som ble brukt til å bekjempe hjernehinnebetennelse var penicillin, i år 1944, men den virkelige seier over hjernehinnebetennelse faktisk skjedde i 1978 da en ny vaksinasjon ble innført. Massevaksinering begynt løpet av det året som forårsaket en betydelig nedgang i antall hjernehinnebetennelse utbrudd.

Hvor ble det av influensa kommer?

Hvor ble det av influensa kommer?


Ingen vet den nøyaktige geografiske plasseringen av den første menneskelig influensa tilfellet, men det sannsynligvis skjedde om lag 6000 år siden. Selv om en influensalignende epidemien rammet den greske hæren i Athen i 412 f.Kr., er det ingen måte å være sikker på at dette var influensa virus.

Teori

Mange eksperter mener at influensa først skjedde i varmblodige virveldyr som gris og hester. Når folk begynte å temme disse dyrene, det er når influensaviruset krysset til mennesker.

Historie

Pandemien av 1580 i Lilleasia og Nord-Afrika er den første registrerte utbruddet som eksperter definitivt attributt til influensa-viruset.

Identifikasjon

I 1918, en veterinær som heter JS Koen identifisert en sykdom hos gris som han trodde var forårsaket av det samme viruset som 1918 spanske influensapandemi. Den menneskelige influensa-viruset ble først isolert i laboratoriet i 1933.

Typer

Den nyeste roman influensaviruset er 2009 H1N1-viruset. Smittsomme sykdommer eksperter er bekymret for dette nye viruset, fordi det inneholder gener funnet i griser på tre kontinenter, samt virus fra mennesker og fugler.

Betraktninger

Enkel tilgang til flytrafikken og åpne grenser mellom land tillater nye influensa virus å spre seg lett over hele kloden. Mens det er viktig å identifisere opprinnelsen til et nytt virus, vil dens effekt snart være utbredt.

Hvor ble det av svineinfluensa Orginate?

Hvor ble det av svineinfluensa Orginate?


2009 H1N1 influensa virus (også kjent som "svineinfluensa") ble først identifisert i to barn fra California i USA. Men i flere uker før de barna var syke, antall tilfeller av influensa i Mexico var veldig forhøyet og viste ingen tegn til avtagende.

Influensaovervåkings

Mange offentlige og private instanser rundt om i verden oppførsel influensaovervåkning. I USA, Centers for Disease Control and Prevention (CDC) har ansvaret for influensaovervåking for landet med lokale og statlige helse avdelinger drive egen influensaovervåkning.

Virologisk Surveillance

Overvåking inkluderer å ta prøver fra mennesker som utviser influensalignende sykdom og testing disse prøvene for den typen (A, B eller C) og stamme av influensa. Det var dette systemet som drives i samarbeid mellom California offentlige helsemyndigheter og CDC, som førte til identifisering av de første 2009 H1N1 tilfeller i USA.

Situasjonen i Mexico

Meksikanske helsemyndighetene implementert beredskapsplaner i april etter den vanlige influensasesongen ikke avta og antall influensatilfeller holdt stigende. Når California tilfeller ble bekreftet, ble prøver samlet i Mexico også bekreftet som 2009 H1N1 influensa.

Pasient Zero

I epidemiologi, pasient null er navnet gitt til det første tilfellet av en bestemt sykdom. Innen den 2009 H1N1 influensa-viruset hadde begynt å spre seg over hele verden, antall saker var for stor til å presisere pasienten null. Likevel bevis fra epidemiologisk undersøkelse av CDC og meksikanske helsemyndigheter tyder på at pasienten null hadde interaksjon med griser og levde i Mexico.

"Svin" Flu

The 2009 H1N1 influensa virus aksjer genetisk materiale med stammer av influensa oftest funnet hos gris. Dette er grunnen til at det kalles "svine" influensa. Det må imidlertid bemerkes at denne belastningen har svært lite til felles med tidligere svineinfluensa stammer, sånn sett i 1976.

Når ble Gastric Bypass Surgery oppfunnet?

Gastrisk bypass er en form for vekttap kirurgi som hjelper en person i å miste en betydelig del av vekten ved å fjerne en del av de øvre tarm og mage. Det anbefales for alvorlig overvektige pasienter som er i dødelig fare på grunn av sin størrelse. Mens gastric bypass regnes som en høy-risiko kirurgi på grunn av antallet potensielle komplikasjoner, for snart 50 år har det hjulpet utallige pasienter redusere sin vekt og deres risiko for å utvikle fedme-relaterte tilstander som diabetes og hjerneslag.

Historie

Gastric bypass kirurgi ble oppfunnet i 1967 av Dr. Edward Mason, en klinisk lege ved University of Iowa Hospital. Den opprinnelige prosedyren ble inspirert av den samtidige prosess som brukes til å fjerne magesår, som fjernes den del av magen som der hvor ulcus var å herde den. Mason bemerkes at pasienter som hadde gjennomgått denne prosedyren mistet en betydelig mengde vekt over de første seks til 18 måneder etter operasjon, og omregnes til prosedyren for å maksimere kostnadene.

Evolution

Metoden for gastric bypass har utviklet seg over de siste 40 årene for å løse flere av problemene Dr. Mason opplevde i de tidlige dagene av prosedyren. For eksempel, den opprinnelige form av mage-bypass igjen en stor mage utsatt for galle-syre og tilbakeløpskjøling. Men i dag, er størrelsen på magen betydelig redusert til ikke større enn den for et hardkokt egg, og er ført inn i tarmen, slik som å redusere denne ubehagelig bivirkning. Tilsvarende, den opprinnelige form av mage-bypass resulterte i dårlig protein i næringsopptak på grunn av den delen av tarmen det utkoblede, har imidlertid moderne gastrisk bypass identifisert dette problemet og omfatter nå hovedkanalen absorpsjon av tarmen inn i den omstrukturerte fordøyelseskanalen.

Risiko

På tross av de mange forbedringene som er gjort på metoden i løpet av de siste tiårene, forblir gastric bypass fortsatt en risikabel prosedyre som kan resultere i en rekke komplikasjoner, alt fra mangel på næringsstoffer i hjel. Ifølge Mayo Clinic, en av hver 300 prosedyrer resulterer i dødsfall på grunn av komplikasjoner. Også, gastrisk bypass-pasienter har en høy risiko for å utvikle Dumping syndrom, fordøyelsesforstyrrelser som oppstår når for mye fett inntas i systemet, så vel som blodpropper i bena er også vanlige komplikasjoner.

Fordeler

For mange pasienter, fordelene forbundet med gastrisk bypass kirurgi er fortsatt verdt risikoen. Akkurat som Dr. Mason bemerket nesten 50 år siden, kan pasientene miste store mengder vekt takket være prosedyren, vanligvis mellom 100 og flere hundre pounds. Pasienter som lider av type II diabetes ofte finne at deres tilstand går inn i remisjon etter inngrepet på grunn av kombinasjonen av å tape så mye vekt og fjerning av en del av tarmen som er den mest insulinresistente. Operasjonen kan også avlaste presset på leddene, redusere belastningen på ryggen, og forlenge levetiden for pasienter med anslagsvis 30 til 40 år.

Moderne bruk

Mens gastric bypass vært populær gjennom 1990-tallet og begynnelsen av 2000-tallet, i løpet av de siste fem årene gastric banding, en alternativ form for vekttap kirurgi har blitt mer populært. Banding er nå oftere benyttes av leger på grunn av det faktum at det er en sikrere fremgangsmåte. I stedet for å gjøre et stort innsnitt, og å fjerne en vesentlig del av fordøyelseskanalen, bidrar til mage banding et individ hvis vekt ved cinching den øvre mage for å hjelpe følelsen full raskere, noe som resulterer i en jevn tap på rundt to pounds per uke uten de alvorlige komplikasjoner av gastric bypass.

Når ble High Blood Pressure først oppdaget?

Mens greske og egyptiske leger først teori om at blodet sirkulerer gjennom kroppen mer enn 2000 år siden, tok det en stund å bevise at blod ble drevet av press. Vitenskapelige teorier at blodtrykket varierte fra person til person først dukket opp i det 17. århundre og ble påvist og kvantifisert med måleteknikk i slutten av det 19. århundre.

Blood Pressure in Theory

Credit for banebrytende konseptet av blodtrykket er gitt til Stephen Hales, en britisk veterinær som i 1733 satt inn en messing rør inn i arterien av en hest og koblet røret til et glassrør. Han merket at blodet i glassrør steg og konkluderte med at trykket ble presser blodet. Men Hales hadde ingen måte å måle trykket og bevise sin teori.

Blood Pressure første gang registrert i 1847

Den første opptak av humant blodtrykket kom i 1847 da Carl Ludwig innsatt et kateter inn i en pasients arterie og hektet kateteret til en oppfinnelse som kalles kymograph. Den kymograph brukes en U-formet rør med en fjær festet til et elfenbens flottør som ville skisse endringer i trykket på en roterende trommel. Med ytterligere bevis på at blodtrykket kan bli registrert, forskere og leger begynte å lete etter en måte å måle blodtrykket uten å sette inn rør og kateter inn i folk.

Noninvasive Teknikker

I 1881, Samuel Karl Ritter von Basch oppfant sphygmomanometer, som brukte en vannfylt pose for å oppheve den arterielle puls. Med denne enheten, spilte han blodets systoliske trykket på et termometer-formet enhet. I 1896 forbedret Scipione Riva-Rocci på denne oppfinnelsen med en kvikksølv-fylt sphygmomanometer som brukte en oppblåsbar mansjett på overarmen for å innsnevre brakialarterien slik at blodtrykket kunne måles.

Blodtrykksmåling Goes Mainstream

Amerikanske nevrokirurgen Harvey Cushing så den nye sphygmomanometer på en utstilling i Italia i 1901 og kom tilbake til USA med design. Cushings bruk av enheten ved Massachusetts General Hospital i Boston introduserte moderne blodtrykksmålinger til USA og bidratt til å gjøre dem en standard diagnostisk test for helse helsen, selv om de negative sidene ved høyt blodtrykk ennå ikke ble forstått.

Diastolisk trykk Debuterer

Nikolai Korotkoff var den første forskeren til å observere at arteriene skapte lyder på enkelte punkter når mansjetten ble blåst opp og deflatert og antar at disse var viktig. Han utviklet en metode for å måle det diastoliske - det laveste trykk under hvilefase i hjertesyklusen - av lydene arterier gjort under testing. Diastolisk hastighet ble innlemmet i blodtrykksmålinger og førte til vedtakelsen av 120 (systolisk) over 80 (diastolisk) standard for normalt blodtrykk. Mens leger mente på denne tiden at det var usunt for blodtrykket være for høy eller for lav, det var ikke før på 1950-tallet at faren for høyt blodtrykk og dens rolle i slag og hjerteinfarkt var fullt forstått.

Hvor ble BMI stammer fra?

Hvor ble BMI stammer fra?


Hvis du ønsker å klandre noen for body-mass indeksen, klandre Adolphe Jacques Quetelet. Bare vet at du ikke ville ha ønsket å krangle med ham: Det belgiske fødte matematikeren ble kjent som en av de mest briljante lærde av det 19. århundre.

Quetelet

Adolphe Quetelet (1796-1874) var en belgisk forsker, matematiker og forfatter som mest varige bidrag var etableringen av body mass index. The body mass index er en persons vekt i kilo delt på personens høyde kvadrat og i meter. En sunn body mass index er tenkt være være noe under 25.

Statistikk som sosiologi

The Handbook of Nutrition and Food rapportert at Quetelet utviklet kroppsmasseindeks i en 1835 papir. Quetelet var en av de første matematikere til å oppdage fordelene med å kvantifisere biologiske data til forskningsformål. Selv om han er mest kjent som faren til moderne statistikk, Quetelet forskning fokusert på de sosiologiske anvendelser av statistikk, som ble ansett uvanlig på den tiden.

Kritikk

Selv om det fortsatt er mye brukt som et barometer for helse, har kroppsmasseindeks blitt kritisert fordi den ikke tar hensyn til hvor mye av en persons vekt er muskler og hvor mye som er fett. Under kroppsmasseindeks, for eksempel en høy andel av profesjonelle idrettsutøvere - inkludert nesten halvparten av NBA - er klassifisert som overvektige eller fete.

Hvor ble humant papillomavirus kommer?

Humant papillomavirus (HPV) er en gruppe på mer enn 100 typer virus som forårsaker vorter og hud legioner. Høyrisikotypene kan føre til livmorhals og anal kreft. Det er en seksuelt overført virus, gått gjennom hud-til-hud kontakt under vaginal, anal eller oral sex.

Historie

Forskning viser HPV-infeksjoner ble anerkjent så tidlig som antikkens Hellas og Roma. Medisinske journaler beskrevet lesjoner på genitalia som sams HPV-indusert genital warts.The forfatterne av disse skriftene aner foreningen av lesjonene med seksuell aktivitet, til tross for ikke å anerkjenne sammenhengen med viruset. Men det var ikke før på 1970-tallet at forskerne identifiserte HPV og knyttet det til kjønnsvorter og kreft.

Fakta

The Center for Disease Control and Prevention anslår ca 5,5 millioner genital HPV tilfeller oppstår hvert år. Det er den viktigste risikofaktoren for livmorhals og anal kreft, men færre enn 1 prosent av kvinner faktisk er diagnostisert med livmorhalskreft. Det tar mange år for de virusinfiserte celler for å slå seg til kreft seg. Ved 50 år, vil 75 prosent av kvinnene har tilegnet genital HPV.

Geografi

Forekomsten av livmorhalskreft i USA i mindre enn 10 per 100.000, men for hver av disse tilfellene, er det 50 tilfeller av HPV-lesjoner. Men i underutviklede land som i Afrika og Latin-Amerika, risikoen for livmorhalskreft er mye høyere --- opp til 10.000 per 100.000 kvinner.

Funksjoner

En vanlig form for HPV er genital warts, som vanligvis ikke kreft. Vortene kan være opplagt eller helt mikroskopisk. De kan utvikle seg i områder som er vanskelig å se, som vagina. Noen kan være kløende, men de fleste vorter ikke forårsaker symptomer. Celleprøve test vil avgjøre forandringer i livmorhalsen og kan avgjøre om en kvinne har HPV.

Forebygging / løsning

Det finnes ulike måter å beskytte mot HPV, det viktigste som blir den årlige Pap screening. Kondomer kan beskytte mot virus, men hvis den ikke brukes riktig, kan HPV fortsatt bli overført fra en mann til en kvinne. Det er også en vaksine, FDA-godkjent gardasil, som brukes til å immunisere unge kvinner mot viruset. Alderen 9 til 26 kan få vaksinen. Den er ment for de som ikke er seksuelt aktiv ennå, men kan også hjelpe kvinner som har flere partnere.

Hvorfor ble Food Pyramid Laget?

Den mypyramid bildet for ernæringsmessige retningslinjer ble opprettet i 2005 som en visuell beskrivelse av komponentene som trengs for et sunt kosthold. USDA ønsket en lett gjenkjennelig og motiverende symbol som formidlet en generell melding om ernæring.

Kategorier

Pyramiden har fargekodede ranker som representerer ulike matvarekategorier: oransje for korn, grønt for grønnsaker, rød for frukt, gule for fett og oljer, blå for meieri og lilla for protein.

Proporsjoner

Hver farge skår varierer i størrelse for å indikere hvor mye mat i hver kategori som trengs for et sunt kosthold.

Trening

Den siden av pyramiden har en pinne figur løper opp trapper for å indikere behov for trening samt sunt kosthold.

Visual bare

Intensjonen med USDA var å lage en enkel ikonisk påminnelse om de matvarer trengs for et sunt kosthold. Det er imidlertid en kritikk som uten forbrukerforskning, er symbolet hovedsak meningsløst, så er det ingen forklaringer på hva hver farge betyr.

Re-evaluering

Ved lov, må Department of Health and Human Services evaluere og revidere kosten retningslinjer hvert femte år. Den neste evaluering skyldes i 2010 Over 100 sider med tekniske råd reduseres og forenkles for å gi retningslinjer for det amerikanske kostholdet.

Hvilke ting ville du trenger hvis du ble sittende fast på en øy?

Hvilke ting ville du trenger hvis du ble sittende fast på en øy?


Nødvendigheter for å overleve på en øy avhenge øya. Mange øyer, enten tropiske øyer eller ikke, er tett befolket av planter og dyreliv. Disse planter og dyreliv kan samtidig hjelpe og en fare din overlevelse. For eksempel kan de tilby kilder for mat og samtidig truende giften eller skade.

Kompass og kart Materials

Et kompass kan hjelpe deg å overleve på en øde øy. Et kompass hjelper deg å navigere på øya, noe som kan virke som en forvirrende labyrint. Siden du ville trolig bygge en hytte eller ly for å sove og gå ut i løpet av dagen til å samle mat og forsyninger, må du ha et middel for å finne din ly på slutten av dagen. Papir og skriving instrumenter er også avgjørende. Uten papir og et middel til å skrive, har du ingen måte å lage et kart over øya. Et kart er avgjørende for å hjelpe deg å finne bratte terreng, klipper eller farlige områder for å unngå. Du kan merke stier, bekker og andre landemerker på kartet for å navigere øya og utforske nytt territorium med noen sikkerhet for å finne veien tilbake til tilflukt.

Hodelykt eller lommelykt

En hodelykt, lommelykt eller annen belysning enheten vil også i stor grad hjelpe din overlevelse innsats, så lenge det ble akkompagnert med reservepærer og batterier. En belysning enhet av noe slag ville gjøre deg i stand til å være produktiv på kveldene og tidlig morgen. Uten lys, ville vandre i mørket være farlig. Du kan lett snuble og skade deg selv, eller blir offer for dyr.

Insektmiddel og solkrem

Insektmiddel er en nødvendighet. Insektbitt kan være kløende, smertefullt og irriterende, men de også utgjøre en risiko for helsen din. Insekter og insekter kan overføre sykdommer. Øde øyer spesielt tropiske øyer, kan bli overkjørt med fluer, flått og mygg, som alle er beryktet for å bære sykdom. I tillegg er solkrem kritisk for å hindre solbrenthet. Overdreven soling kan forårsake hudkreft i det lange løp, men det kan også forårsake smerte og dehydrering på kort sikt. Også, blemmer fra solbrenthet er sårbare for smitte, spesielt på en øy bebodd av dyreliv.

Vann

Vann er et viktig element for å overleve, uansett hvor du er øde. På en øy, kan du sannsynligvis finne kilder til mat og ernæring i form av bær, blader og små dyr. Men du kan ikke ha tilgang til drikkevann. Saltvann er ikke trygt å drikke og kan føre til dehydrering. Hvis du ikke allerede har en rikelig tilførsel av drikkevann, ville en slags renser eller filter hjelpe deg å fjerne urenheter og giftstoffer fra vannet før konsum.

Kniv eller Dagger

En kniv, dolk eller andre skarpe våpen er en annen viktig øy overlevelse element. En kniv eller dolk kan brukes til ulike formål, for eksempel å drepe dyr og deretter fjerne skinnet eller huden å kutte ut kjøttet. Dessuten kan en kniv spikke pinner og greiner til å lage spyd for spearing fisk eller å forme andre deler av trelast for en hytte.

Hvor ble tyfus begynne?

Hvor ble tyfus begynne?


Tyfus er et begrep som refererer til en gruppe av generell infeksjonssykdommer som er forårsaket av en mikrobe, en mikroskopisk organisme. Mikrobene er parasitter som lever på lus og kan forårsake en rekke menneskelige sykdommer når en person blir bitt av en lus (entallsformen av lus). Ifølge emedicine.com, de vanligste sykdommer forårsaket av tyfus i USA er epidemiske tyfus og murine tyfus.

Historie

Som alle andre sykdommer, er det uklart når eller hvor tyfus begynte. Men forskerne er enige om at det sannsynligvis kom til USA fra europeiske innvandrere, der det ble kjent. American Scholar magazine rapporterer at tyfus, som andre smittsomme bakterier, begynte å migrere med menneskelige utforskn dateres tilbake til antikken, og nådde sin høyde under renessansen. Tyfus til slutt fant sin vei til USA med tilstrømningen av innvandrere til Ellis Island på begynnelsen av det 20. århundre.

Tyfus i USA

Emedicine.com anslår at det har vært ca 15 dokumenterte tilfeller av epidemiske tyfus rapportert i USA. Disse hendelsene har skjedd i de østlige og sentrale delene av landet, og antas å være forårsaket av eksponering for flygende ekorn. De ekorn er verter for organismen, og dens lopper er antatt å være fremgangsmåten for overføring til mennesker. Murine tyfus, på den annen side, er assosiert med possum og katt lopper og finnes hovedsakelig i det sørlige California og sør Texas.

Transmission

Når lus komme på et dyr, kan dyret overføre lus til en human vert. Når en lus biter, fører det til en reaksjon på huden som forårsaker en kløe. Når klør er oppskrapet, vil lus knust og tyfus-inneholdende mikrobene blir introdusert inn i såret. Derfra de smittestoffer inn i blodet, og tyfus organisme begynner å utvikle seg og vokse.

Symptomer

Symptomene på tyfus er brå og rask innsettende feber og en hodepine som er kategorisert som "fastlåste". Disse symptomene kan være ledsaget av et utslett i armhulen og overkropp som strekker seg utover. Dette utslett oppstår vanligvis i løpet av 4-7 dager etter at personen har blitt bitt av loppe. Andre symptomer som er mindre vanlig er en tørr hoste, og enten døvhet eller øresus.

Behandling

Hvis venstre ubehandlet, er tyfus en farlig sykdom som kan føre til en alvorlig infeksjon som kan føre til koldbrann og tap av fingre, tær og lemmer. Dødeligheten for ubehandlet tyfus er 20 prosent hos friske individer, og så mye som 60 prosent hos eldre eller bevegelseshemmede, ifølge emedicine.com. Heldigvis er antibiotika som er tilgjengelige på markedet som er spesielt produsert for å bekjempe tyfus.

Fordøyelsesproblemer behandles med Prednisolon

Fordøyelsesproblemer behandles med Prednisolon


Prednisolon er et kortikosteroid som brukes for mange ting, men en av dens primære formål er å redusere inflammasjon i kroppen. Den kan brukes for å redusere symptomene på artritt, for å bekjempe allergiske reaksjoner og for å forbedre puste i sykdommer slik som astma. Denne allsidige stoffet er også brukt som behandling valg for gastrointestinale (GI) sykdommer.

Ulcerøs kolitt

Ifølge Mayo Clinic, er ulcerøs kolitt en inflammatorisk tarmsykdom som rammer mage-tarmkanalen. Det er en kronisk tilstand og kan være smertefullt og ødeleggende. Den betente området omfatter den innerste slimhinnen i endetarmen og tykktarmen og kan være livstruende. Betennelsen dreper av de gode cellene, og etterlater sår og sår i deres sted. Den betennelse kan føre til tykktarmen til å tømmes raskt, noe som ikke bare smertefull, men ofte produserer diaré.

Crohns sykdom

Crohns sykdom er betennelse som berører den nedre del av tarmen, ileum. Fordi det innebærer vev hevelse, er det smertefullt og ofte fører til uventede episoder av diaré. Som kolitt, kan det være ødeleggende, og på grunn av sin likhet med andre fordøyelsessykdommer, kan det være vanskelig å diagnostisere. Med Crohns sykdom, er det mulig å ha lengder av sunn tarm i mellom de berørte områdene. Kortikosteroider som prednison kan bidra til å redusere betennelse og lette symptomer.

Kreft

Prednison har vært en effektiv behandling av kreftpasienter av flere grunner. Det reduserer ikke bare betennelse og lindrer smerte, men det reduserer også kvalme og øker appetitten. Dette er viktig ved behandling av kreftpasienter på grunn av bivirkninger av kjemoterapi, som inkluderer kvalme og tap av apetitt. The American Cancer Society lister prednison som en verdifull behandling valg fordi det gjør mange ting, fra å senke kalsiumnivået for mennesker med bein kreft, til å hjelpe hindre avstøting.

Autoimmun hepatitt

Autoimmun hepatitt er en betennelse i leveren når immunceller feil normale leverceller som skadelig og angripe dem. Dette fører til en rekke GI symptomer, som abdominal oppblåsthet, tap av matlyst, kvalme, oppkast og tretthet. Prednison blir brukt til å undertrykke eller forsinke, immunprosessen. Når det er effektivt, kan prednison forkjøpet en levertransplantasjon.

Prednisolon for behandling av kronisk astma hos barn

Astma er en kronisk tilstand som vanligvis øker blant barn så vel som voksne, i USA og andre land i hele verden. Astma reduserer en persons evne til å puste komfortabelt. Astma synes å ha en rekke årsaker og leger ikke full forstå hvordan det utvikler seg, men de fleste medisinske fagfolk er enige om at behandling - selv med reseptbelagte medisiner - er bedre enn å forlate symptomer ubehandlet.

Om Prednisolone

Prednisolon tilhører en gruppe legemidler som kalles steroider, som fungerer å redusere betennelser i kroppen. Prednisolon har blitt brukt til å behandle astma hos barn og voksne siden 1950-tallet. Prednisolon (som de fleste andre steroider) er bare tilgjengelig på resept.

Annen bruk av Prednisolon

Prednisolon også brukes til å behandle andre enn astma, inkludert allergi, hudsykdommer, psoriasis, ulcerøs kolitt, artritt og lupus betingelser.

Om barn og astma

Ifølge American Academy of Family Physicians, er astma den mest ofte sitert grunn til at barna savner skolen. Selv de barna som tar sine foreskrevne medisiner regelmessig kan ha sporadiske astma problemer som krever akutt behandling. Hvis barnet ditt tar prednisolon eller andre reseptbelagte medisiner mot astma, men symptomene er verre, ring din lege eller hvis barnet har alvorlige problemer med å puste, besøke en legevakten umiddelbart.

Hvem bør ikke ta Prednisolon

Personer som er allergiske mot prednisolon bør ikke ta medisiner, og bør snakke med en lege om å finne et alternativ til å behandle sine astmasymptomer.

Personer som har soppinfeksjoner bør ikke ta prednisolon, heller. Hvis du har fått foreskrevet prednisolon for astma eller annen tilstand og utvikle en soppinfeksjon, spør legen din om du bør slutte å ta prednisolon til soppinfeksjon er borte, og hvis det er et alternativ medisin du kan bruke i stedet for prednisolon.

Hva med bivirkninger?

Som med alle reseptbelagte medisiner, vil du ønsker å diskutere mulige bivirkninger med legen din før du tar prednisolon. Blant de mer utbredte rapporterte bivirkninger av prednisolon er mageirritasjon, uregelmessig menstruasjon hos kvinner, og oppmykning av bein. I de fleste tilfeller har en lege vurdert muligheten for bivirkninger før forskrivning et medikament, og har bestemt å ta prednisolon er viktigere enn de mulige risikoene forbundet med det. Husk imidlertid at den endelige avgjørelsen om å ta medisinen er opp til deg.

Hvor ble Astma stammer fra?

Astma er en lungesykdom forårsaket av en betennelse i bronkiene passasjer. De første historiske tegn på astma ble registrert i det 8. århundre f.Kr. av den episke dikteren Homer. Antropologer har mistanke om at astma oppsto med den menneskelige rase og at det har eksistert like lenge som vi har vært i live.

Først Innspilt tegn på astma

Astma ble nevnt (eller de første symptomene på astma ble registrert) i den episke diktet "Iliaden", skrevet av Homer rundt 800 f.Kr. Den greske legen Hippokrates (for hvem hippokratiske ed heter) først definert astma og symptomer på astma i 450 f.Kr. Ordet "astma" er gammelgresk og oversettes til uttrykket "å pese."

Første Behandlinger av astma

I 150 f.Kr., Galen, en berømt gresk-romersk lege, fikk et gjennombrudd observasjon i astma historie. Galen merke sammenhengen mellom bronkial obstruksjon og symptomer på astma. Og mens Galen var på rett spor i å koble symptomer og bronkial passasjer blir innsnevret, var hans behandling ineffektiv. Galen trodde den beste behandling for astma var et glass vin blandet med ugler 'blod.

Først Medisinering for astma

Moderne behandling for astma stammer med oppfinnelsen av bronkodilator (takk japansk forsker Jokici Takamine). Den bronkodilaterende er et medikament som inhaleres ned i lungene og forårsaker betent luftveiene til å bli mindre innsnevret. Den hyppigst foreskrevne bronkodilator er Albuterol, som er referert til som en astmatisk s "redning inhalator."

Gjennombrudd Forskning for astma

I dagene av Homer og Galen, svært lite var kjent om astma og hvordan dens symptomer påvirket innsnevring av luftveiene. Selv så sent som det 20. århundre, ble astma antas å være en psykosomatisk tilstand (mange trodde sykdommen var i tankene til den lidende og ikke en ekte fysisk bekymring). Som et resultat ble astma behandles som en nevrotisk tilstand. Moderne medisinsk vitenskap gjenkjenner nå den delikate balansen astma lider erfaring mellom emosjonelle bekymringer (angst, stress), og hvordan det påvirker innsnevring av luftveiene.

Gjennombrudd treat for astma

Når leger var i stand til å forstå forholdet mellom astmasymptomer og triggere som forårsaker en person til å oppleve astma, var de i stand til å forstå hvordan de skal behandle sykdommen, i motsetning til bare symptomene. Astmatikere er nå tilbys forebyggende medisiner for å kontrollere sin astma før utbruddet av symptomene, samt en bronkodilatator å behandle symptomene. Astma behandling har kommet en lang vei siden Hippokrates, og heldigvis er det ikke lenger nødvendig for astmatisk "for å pese."