Digidexo.com

alvorlig endometriose

Symptomer på alvorlig Endometriose

Endometriose er en kronisk, noncancerous lidelse som kan være smertefullt. Ifølge Merck, er endometriose anslått til å påvirke opp til 15 prosent av menstruerende kvinner mellom 25 og 44. Men tilstanden kan påvirke tenåringer og eldre kvinner også. Diagnostisere tilstanden krever et kirurgisk inngrep, og derfor mange tilfeller kan være å gå udiagnostisert.

Smerte

En av de viktigste symptomer på alvorlig endometriose er smerter i nedre del av buken, og i bekkenområdet. Smerten vanligvis vil forverres før og under en menstruasjon.

Menstrual uregelmessigheter

Uregelmessigheter som tung menstruasjonsblødning og / eller spotting kan forekomme hos kvinner med endometriose.

Misforståelse

Noen kvinner med svært lite implantater av forlagt endometrial vev kan ha alvorlige symptomer, inkludert sterke smerter. Kvinner med en stor mengde av implantater kan gå år uten smerter eller andre symptomer.

Ufruktbarhet

Implantatene kan blokkere eggets passasje som fører fra eggstokkene inn i livmoren, forårsaker infertilitet i alvorlige tilfeller av endometriose. Ifølge Merck, er opp til 50 prosent av infertile kvinner diagnostisert med endometriose.

Andre symptomer

Andre symptomer er smerter under eller etter engasjerende i samleie og smerte med avføring. Smerter i ethvert område av magen, spesielt under eller rett før menstruasjon, er en advarsel tegn på endometriose.

Hvordan gjenkjenne Endometriose

Hvordan gjenkjenne Endometriose


Helsemessige forhold som påvirker en kvinnes reproduktive organer kan være vanskelig å diagnose, og en av de mest problematiske blant dem er endometriose. Som endometriose forverres ofte uten behandling, kan forlenget lidelse føre. Ved å lære å gjenkjenne endometriose symptomer kan du bedre utstyre deg og din lege om dine helsebehov.

Hvordan gjenkjenne Endometriose

Hvordan gjenkjenne Endometriose

•  Hold orden på alvorlighetsgraden og varigheten av bekkensmerter under og rundt tidspunktet for mensen. Endometriose kan unnlate å gi symptomer, men økte menstruasjonssmerter er et kjennetegn tegn. Kramper og bekkensmerter øker ofte i varighet også, noen ganger over flere dager. Et symptom dagbok kan hjelpe deg med å spore symptom fremgang og sammenligne noen uvanlige endringer.

Dokument noen bekkensmerter eller blødning på andre tider av måneden for å inkludere hvis det følger samleie. Dette tegnet fører ofte til legen å gjenkjenne endometriose eller annen gynekologisk tilstand som krever behandling. Ellers kan noen spotting oppstå på grunn av eggløsning eller hormonsvingninger, inkludert de som er forårsaket av p-piller. Men hvis dette er en ny eller progressiv symptom lege er nødvendig for å utelukke andre årsaker.

Unngå å forsømme din tarmhelse når du gjenkjenner endometriose symptomer. Symptomer på irritabel tarm syndrom (IBS) er vanlig i endometriose og noen uheldige pasienter har både helsemessige lidelser. Noen ganger kvinner er feildiagnostisert med IBS som en konsekvens. Sammen med forstoppelse og diaré, kan alvorlig endometriose kvele eller fortrenge tarm organer forårsaker andre abnormiteter. En gynekolog forstår disse komplikasjonene, men vil henvise deg til en annen spesialist hvis nødvendig.

•  Vurder endometriose som en potensiell gjerningsmann hvis du opplever noen tegn til infertilitet. Ikke forsinke søker medisinsk konsultasjon fra en gynekolog eller fruktbarhet spesialist hvis endometriose er mistenkt. Fjerning av livmorsammenvoksninger kan gjenopprette fruktbarheten, men tubal arrdannelse og andre komplikasjoner kan være irreversible. Jo raskere diagnose og behandling er gjennomført de bedre sjansene for en naturlig graviditet.

Vet at noen pasienter gjenkjenne endometriose symptomer som økt oppblåsthet, smerter i korsryggen og tretthet. Dessverre, dette er vanlige tegn på menstruerende kvinner, så vanligvis ikke får mye oppmerksomhet før endometriose er diagnostisert. Husk å diskutere disse endringene med din lege.

Forstå at mens du eller legen din kan gjenkjenne endometriose symptomer, kan andre årsaker være ansvarlig for symptomene. Diagnostisering og behandling av endometriose er best laget av en gynekolog som er spesialist på sykdommen, som kirurgi, hormoner og smertebehandling kan være nødvendig.

Hvordan lette symptomer på Endometriose

Endometriose oppstår når vev som normalt vokser inne i livmoren vokser også på andre steder. Denne vekst er referert til som endometriose implantater. Vanligvis vevet vokser i egglederne og eggstokkene. Det kan også forekomme i bukhulen, inkludert tarmen og sjelden i lungene. Årsaken er ikke kjent. Det viktigste symptomet er smerte, som kan forekomme i bekken-området, mage eller hvilket som helst sted der implantater har vokst. Andre symptomer kan være, diaré eller forstoppelse, tunge menstrual blødning, smertefulle samleier og muligens infertilitet. Det finnes ulike behandlinger for å bidra til å lette symptomer.

Hvordan lette symptomer på Endometriose

•  Ta smertestillende medikamenter. Alvorlighetsgraden av endometriose, kan variere avhengig av omfanget av endometriose implantater. Det kan også variere fra måned til måned. Over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner som naproksen kan redusere smerte. Medisinen blir ikke kvitt implantater, men det kan redusere ubehag.

•  En naturlig måte å lindre symptomer assosiert med endometriose er gjennom kosten endres. Spise mat høy i omega-3 fettsyrer kan bidra til å redusere nivåene av prostaglandiner, som noen ganger bidrar til å redusere smerte. Mat som inneholder omega-3 fettsyrer er laks og artisjokker. Redusere inntaket av matvarer som inneholder visse kjemikalier, som dioksin, kan også bidra til å redusere endometriose og dens symptomer. Dioksin er funnet i noen meieriprodukter, slik som melk og fett rødt kjøtt. Bytt til magert kjøtt og fett fri meieriprodukter.

Plassere en varmepute på bekkenområdet kan redusere kramper og smerter. Slappe av i et varmt bad kan også hjelpe. Varmen hjelper slappe muskler, noe som kan redusere kramper.

•  Vurder hormonbehandling. P-piller som inneholder hormonene østrogen og progesteron kan være foreskrevet. Pillene forhindre ovulasjon og redusere endometrievev vekst, inkludert implantater. Selv om det ikke er en permanent kur, kan p-piller hjelpe behandle kraftige blødninger og smerter. Når kvinner går av p-piller, kan endometriose komme tilbake. Selv om ikke alle kvinner har bivirkninger som tar p-piller, de er en mulighet og kan omfatte vektøkning og kvalme.

Har kirurgi. For kvinner som har alvorlig endometriose, som forårsaker mye smerte eller forstyrrer evnen til å bli gravid, kan kirurgi være anbefalt å lindre symptomer. Kirurgi kan utføres for å fjerne de endometriose implantater. Dette gjøres vanligvis gjennom en laparoskopi prosedyre ved hjelp av en laser for å fjerne vekster. Det er mulig for endometriose for å gå tilbake over tid. En hysterektomi, som innebærer fjerning av livmoren, er et annet kirurgisk alternativ for å behandle alvorlige symptomer. Det vil imidlertid hindre en kvinne fra å bli gravid.

Hva er Tegn og symptomer på Endometriose?

Endometriose oppstår når menstruasjons vev er skjøvet tilbake inn i abdomen, og begynner å vokse. Når uterus vev vokser utenfor livmoren, oppstår smerte. Tegnene på endometriose kan variere fra å være ikke-eksisterende til uutholdelig, og ifølge Mayo Clinic, får normalt endometriose verre over tid. Ettersom tilstanden utvikler seg så gjør de symptomer og tegn. Som endometriose tar over kroppen, reproduksjons og generelle helsen til kvinnen gradvis avtar.

Smertefull menstruasjon

En av de vanligste tegnene på endometriose er ekstreme smerter under menstruasjon. Periode smerte vil ofte begynne flere dager før menstruasjon inntreffer og fortsette selv etter at menstruasjonen har sunket. Dessverre er alvorlig menstruasjonssmerter ofte diskontert med leger som normalt, og endometriose kan gå ubemerket. Mange symptomer som faktisk er endometriose kan forveksles som helt normalt.

Kronisk utmattelses

Ifølge National Institute of Health, kvinner med endometriose ofte lider av kronisk utmattelse. Endometriose og tretthet ofte går hånd i hånd. The Centers for Disease Control and Prevention sier at kronisk tretthet bringer om en langvarig tretthet og utmattelse som ikke løses ved hvile eller søvn. Tilstanden er ytterligere forverret av noen mental eller fysisk aktivitet. En kvinne som er gjennomgående sliten og har smertefulle perioder bør vurdere å bli testet for endometriose.

Infertilitet

Infertilitet er en av de mest ødeleggende symptomer på endometriose. Opp til halvparten av kvinner med endometriose finne unnfangelse vanskelig. Noen kvinner med endometriose ikke bli gravid, selv om det i disse tilfellene endometriose er vanligvis milde til moderate. Kvinner med endometriose rådes til ikke å utsette eventuell graviditet fordi svangerskapet kan bli umulig hvis endometriose blir verre.

Smerter under sex

Ifølge Endometriose Association, er smerte under samleie et annet symptom på endometriose. Denne smerten kan være betinget av dyp penetrasjon. Noen kvinner vil oppleve vaginal blødning etter samleie også.

Betraktninger

Dessverre er det ingen kur for endometriose. Kvinner som er diagnostisert har flere behandlingsalternativer inkludert hormonelle prevensjonsmidler, smertestillende medikamenter og konservativ kirurgi for å fjerne vekster. Det er tider når en fullstendig hysterektomi (fjerning av eggstokkene og livmoren) kan brukes som et behandlingsalternativ for alvorlig endometriose; Imidlertid bør dette alternativet alltid være en siste utvei.

Tegn og symptomer på Endometriose i hjernen

Endometriose er en tilstand der vev som er normalt begrenset til en kvinnes livmor vokser andre steder i kroppen. Det er mest vanlig i eggstokkene, egglederne og bekken, men i sjeldne tilfeller har det flyttet til andre deler av kroppen. Blant de sjeldneste er cerebral endometriose, eller endometriose i hjernen.

Hva den gjør

Når endometrium, vevet som linjer i livmoren, vokser andre steder i kroppen, fremdeles oppfører det seg som om det er fortsatt i livmoren. Ifølge Mayo Clinic, følger vevet en normal menstruasjonssyklus --- den tykner, tynner ut og blør hver måned. Blodet blir fanget og forårsaker irritasjon i nærliggende vev. Endometriose kan også føre til smerter, cyster, arrvev og sammenvoksninger, eller vev som forårsaker organer til å holde sammen.

Symptomer på Common Endometriose

Endometriose noen ganger gir ingen symptomer. Når den gjør det, har de ofte sammenfallende med pasientens menstruasjonssyklus. Ifølge Mayo Clinic, symptomer på endometriose inkluderer bekkensmerter før, under og etter menstruasjon, store blødninger og infertilitet.

Symptomer på Cerebral Endometriose

Ifølge en 2003 artikkel i American Journal of Roentgenology, kan endometriose i hjernen forekomme uten symptomer relatert til menstruasjon. Pasienter som er nevnt i artikkelen rapportert å ha regelmessige hodepine, samt beslag og en forstyrrelse i gangart (måten en person beveger seg rundt til fots).

Diagnose

Endometriose av hjernen dukker opp på en Magnetic Resonance Imaging (MRI) skanning. Ifølge AJR artikkelen, den beste muligheten for å diagnostisere endometriose av hjernen ligger hos en observant radiolog som ser uvanlig mørk skyggelegging i søkeresultatene, og deretter går saken til en erfaren kliniker.

Behandling

Leger behandler felles endometriose med smertestillende medikamenter, hormonbehandling og laproscopic kirurgi. Alvorlig endometriose kan kreve en hysterektomi, eller fjerning av livmoren. Legene behandlet cerebral endometriose pasient omtalt i AJR artikkelen med kirurgi.

Om hysterektomier

En hysterektomi omfatter fjerning av livmoren gjennom kirurgiske prosedyrer. Det finnes fire forskjellige typer hysterektomier. Hver kvinne må vite hva hver type hysterektomi innebærer, risikoen og årsakene til hver prosedyre.

Type

En abdominal hysterektomi er den tradisjonelle hysterektomi. Det innebærer å gjøre et snitt over magen og fjerne livmoren og livmorhalsen. Egglederne og eggstokkene kan også fjernes med denne type hysterektomi.

Vaginal hysterektomi innebærer å gjøre og innsnitt i vagina og fjerne livmor og livmorhals.

Laparoskopisk assistert vaginal hysterektomi er der legen bruker en laparoscope, eller tent teleskop, som er satt inn gjennom et lite snitt i magen for å hjelpe til med en vaginal hysterektomi.

Laparoskopisk supracervical hysterektomi er den nyeste formen for hysterektomi. Med denne type hysterektomi tre eller fire små snitt er gjort i buken. Den laparoskop, sammen med andre kirurgiske instrumenter, er satt inn gjennom snittene og uterus fjernes gjennom en av åpningene.

Identifikasjon

Bestemme hvilke hysterektomi å utføre er i stor grad bestemt av årsaken til operasjonen. En abdominal hysterektomi utføres vanligvis hvis en kvinne har svært store fibroid svulster, kreft eller infeksjoner, alvorlig endometriose, eller arr fra tidligere bekken operasjoner. En vaginal hysterektomi kan anvendes for å behandle livmor-vaginal prolaps, eller tidlig livmor og livmorhalskreft. Laparoskopisk-assistert og laparoskopisk supracervical hysterektomier brukes ofte når fibroid svulster er til stede.

Time Frame

Hver gang av hysterektomi har annen tidsramme hensyn. Mage hysterektomier involvere lengste sykehusopphold, vanligvis mellom tre og seks dager. Utvinningen vil være tregere på grunn av større kutt involvert. Laparoskopisk-assistert hysterektomier og vaginal hysterektomier tilbyr et kortere sykehusopphold, vanligvis ikke mer enn tre dager, og en kortere utvinning perioden. Laparoskopiske supracervical hysterektomier kan gjøres på poliklinisk basis krever bare en 24-timers sykehusopphold. Ofte kvinner kan gå tilbake til å gjøre normale aktiviteter innen en uke med denne type hysterektomi.

Risikofaktorer

Fjerne livmorhalsen kan føre til bekkenstøtte problemer og inkontinens. Fjerne eggstokkene under hysterektomi kan føre til symptomer på tidlig overgangsalder. En negativ reaksjon på anestesi, blodtap og skader på andre organer er alt mulig med en hysterektomi akkurat som med alle kirurgi. Infeksjon er en annen bekymring.

Lessening av seksuell respons er et problem for noen kvinner på grunn av tap av livmor kontrakter under orgasme.

Betydning

Det er viktig for kvinner å kjenne de ulike hysterektomi alternativer tilgjengelige for dem og årsakene til hver enkelt. Å ha alle fakta vil sikre den riktige metoden er ansatt og tilfredsstillende resultater oppnås.

Hvordan Beat Endometrosis

Endometriose er en sykdom som kan føre til fysisk og følelsesmessig smerte. Symptomer og grad av smerte varierer mye; noen kvinner opplever milde symptomer, mens andre opplever symptomer som spenner fra kroniske bekkensmerter og tretthet til bekken sammenvoksninger. Heldigvis kan endometriose settes i remisjon eller symptomer i stor grad unngås ved hjelp av en rekke forskjellige behandlinger. Det viktigste å huske på: Du kan slå endometriose, ikke den andre veien rundt.

Hvordan Beat Endometrosis

Beat Endometriose

•  Tenk positivt! Dette er kanskje det beste du kan for å slå denne sykdommen. Ditt immunsystem har mye å gjøre med hvor godt du helbrede, så hvis du tror du føler deg bedre, sjansene er du vil. Ja, det er vanskelig å holde seg positiv når du opplever en rekke smertefulle symptomer, men hvis du fokuserer på å fortelle deg selv at du føler deg bedre, sjansene er du snart vil.

Kontroller og holde regelmessige avtaler med din lege eller gynekolog. Hvis endometriose er mild, trenger du kanskje bare å bli observert. Men hvis smertene blir mer enn du kan håndtere, kan din gynekolog forskrive ikke-steroide antiinflammatoriske midler eller analgetika for å hjelpe deg å takle smerten forbundet med endometriose.

Gi naturlige kosttilskudd en prøve. Vitex bær er sagt å balansere en kvinnes hormoner; borre antas å bidra til leveren klart østrogen fra kroppen. Laksérolje er også sies å være en hjelp i å forbedre funksjonen til immunsystemet i bekkenområdet.

Endre ditt kosthold. Hensikten med en endometriose kosthold er å eliminere matvarer som oppmuntrer symptomer, mens den øker eller legge til matvarer som lavere prostaglandiner. Dette er viktig fordi prostaglandiner blir stimulert av østrogen. Generelle endringer i kostholdet ditt blant annet legge mer fiber og omega-3 fettsyrer, og redusere eller eliminere meieriprodukter og kjøtt. Noen matvarer du bør unngå helt inkluderer: alkohol, sjokolade, koffein, mettet fett, smør og margarin; mat og drikke som har mye sukker i dem; stekt mat og raffinerte karbohydrater som kaker, brød og pasta.

Prøv alternative behandlinger som transkutan elektrisk nervestimulering (TENS). Dette er et rusfritt metode for behandling av smerter som bruker elektriske impulser for å stimulere nerveendene i nærheten av området av smerte. Smerte er erstattet med en massasje-lignende eller prikkende følelse. Massasje, aromaterapi, yoga og akupunktur er andre alternative behandlinger.

undertrykke symptomer på endometriose med hormonbehandling. Denne behandlingen midlertidig hjelper lette symptomer på endometriose, men det vil ikke kurere sykdommen. Som med alle medikamentbehandlinger er det også fare for bivirkninger.

gjennomgå en operasjon for å lindre smerter og symptomer på alvorlig endometriose.

Bivirkninger av ooforektomi

Ooforektomi er en operasjon for å fjerne en kvinnes eggstokker. Eggstokkene er den delen av en kvinnes kropp som holder og slipper egg å bli befruktet. Eggstokkene inneholder også en kvinnes kjønnshormoner.

Grunner til å ha en ooforektomi

Den arvet genet BRAC1 eller BRAC2 indikerer en økt risiko for eggstokkreft og gjør deg til en kandidat for en ooforektomi. Brystkreftpasienter er kandidater for ooforektomi grunn av koblingen mellom eggstokkreft og brystkreft. Kvinner med alvorlig endometriose vil ofte ha sine eggstokkene fjernet.

Grunner til ikke å ha en ooforektomi

Hvis en kvinne har eggstokkene fjernes før overgangsalderen, vil hun trenge hormonbehandling, spesielt østrogenbehandling for å redusere overgangsalder symptomer. Kvinner som har sine eggstokkene fjernet mangler østrogen og er deretter ved en økning risiko for å utvikle "benskjørhet" eller osteoporose. Studier har funnet at kvinner som holder sine eggstokkene inntil 65 år er sannsynlig å leve lenger enn de som ikke gjør det.

Kirurgi

Det finnes to metoder for denne operasjonen. Den laparoskopisk prosedyren innebærer et lite innsnitt i nærheten av navlen, og innsetting av en laparoskop, et verktøy som gjør det mulig for legen å se inne i kroppen. Andre små snitt er gjort der legen bruker små verktøy for å fjerne og trekke ut eggstokkene. Med abdominal snitt prosedyren, gjør legen et snitt på kjønnshår linje enten horisontalt eller vertikalt, trekker hverandre magemusklene, fjerner eggstokkene og lukker snittet.

Bivirkninger av ooforektomi

Kjente bivirkninger av en ooforektomi inkludere endringer i sexlyst, hetetokter, menopause symptomer, depresjon, anestesi reaksjon, blødninger, blodpropp, blodpropp i bena, mulig skade til tilknyttede organer og infeksjon.

Hva øker mine risikoen for bivirkninger?

Mens bivirkninger kan skje med hvem som helst, pasienter som er overvektige, som lider av diabetes eller som røyker har større risiko for bivirkninger.

Blødning etter en total hysterektomi

Blødning etter en total hysterektomi


En hysterektomi er en operasjon der livmoren er fjernet fra en kvinnes kropp. En hysterektomi slutt ender menstruasjon, og du kan ikke lenger bli gravid når denne operasjonen har funnet sted. En hysterektomi kan også innebære å fjerne andre organer og vev.

Hva kan man forvente

Blødning i løpet av de første fire til seks uker etter en hysterektomi er normal. Etter en hysterektomi mensen vil etter hvert stoppe, men denne første blødning er normalt. En grunn til bekymring ville være hvis blodet er lyse rødt i stedet for en lys rød til brun farge.

Typer

Det finnes forskjellige typer hysterektomi operasjoner. En delvis hysterektomi omfatter fjerningen av den øvre delen av livmoren. En fullstendig hysterektomi er når livmoren og livmorhalsen er fjernet. En bilateral salpingo-oophoectomy omfatter fjerning av cervix, uterus, ovarier og eggledere.

Grunner for en Hysterektomi

En hysterektomi kan utføres av forskjellige grunner, blant annet om en kvinne er blødning utenom den normale menstruasjonssyklus, og det er ikke kontrollerbare med andre metoder. Kvinner som har alvorlig endometriose, som er livmor vev som vokser ut i livmoren, og øker bekkenløsning, en droppet livmor eller livmorhalskreft er ofte kandidater for en hysterektomi.

Komplikasjoner av en delvis hysterektomi



En delvis hysterektomi er en vanlig medisinsk fremgangsmåte som kan utføres laparscopically, vaginalt eller via et innsnitt. Som et resultat, kan dette inngrep produsere postoperative komplikasjoner.

Funksjoner av en delvis hysterektomi

En delvis hysterektomi innebærer å fjerne den øvre del av livmoren, men forlater eggstokkene, egglederne og cervix.

Grunner for en delvis hysterektomi

En delvis hysterektomi kan utføres på grunn av alvorlig endometriose, muskelknuter eller en livmor prolaps.

Risikofaktorer for delvis hysterektomi Komplikasjoner

Det er post-operative risikofaktorer for enhver kvinne som gjennomgår en delvis hysterektomi; Imidlertid kan alder, røyking, fedme og tilstedeværelsen av andre helserisiko øke en kvinnes mulighet for komplikasjoner.

Delvis hysterektomi Komplikasjoner

De vanligste, postoperative komplikasjoner for partielle hysterektomier inkluderer blodpropp i lungene, infeksjon, urinveisproblemer, blødninger, tarm blokkering og en vaginal prolaps.

Tegn på Delvis hysterektomi Komplikasjoner

Tegn på delvis hysterektomi komplikasjoner inkluderer lyse rødt vaginal blødning, feber på over 100 grader, problemer eller smertefull vannlating eller sterke smerter.

Advarsler

Informere umiddelbart din lege eller kirurg hvis du opplever noen uvanlig smerte, blødning eller forhøyet temperatur etter din delvis hysterektomi.

Vaginal hysterektomi prosedyrer

Hysterektomi, den kirurgiske prosedyren brukes til å fjerne en kvinnes livmor, er utført på mer enn 600.000 kvinner i USA hvert år, ifølge National kvinner Health Center. En kvinne som vurderer å ha en hysterektomi kan velge å gjennomgå en abdominal hysterektomi eller en vaginal hysterektomi. Vaginal hysterektomier er ofte foretrukket fordi de tilbyr kortere sykehusopphold og raskere utvinning ganger enn mage prosedyrer.

Grunner for Kirurgi

En hysterektomi kan være nødvendig hvis en kvinne lider av alvorlig endometriose, der livmorslimhinnen begynner en smertefull tilstand å vokse på egglederne, eggstokkene og andre organer i magen. For kvinner med store muskelknuter som ikke har respondert på annen behandling, kan en hysterektomi være den beste løsningen for å eliminere kraftige blødninger og smerter. En fibroid er en ikke-kreftsvulst som vokser i veggene i livmoren. Ifølge National kvinner Health Center, fibroids er den vanligste årsaken til at hysterektomier er nødvendig. Andre grunner til at en hysterektomi anbefales inkluderer kreft i livmorhalsen, eggstokkene eller livmoren; vedvarende vaginal blødning; kroniske bekkensmerter; eller en prolapsed livmor som sags inn i skjeden.

Restriksjoner

Hvis en hysterektomi må utføres på grunn av kreft, er en abdominal hysterektomi vanligvis nødvendig, da denne type prosedyre tillater legen å undersøke andre organer i bukhulen etter tegn på kreft. Abdominal hysterektomier er også nødvendig hvis livmoren eller fibroids er spesielt stor eller endometriose er utbredt.

Vaginal Hysterectomy

Vaginal hysterektomier utføres under narkose. Under operasjonen blir et innsnitt gjort i den øvre del av skjeden, slik at tilgang til livmoren. Blodkar, eggledere og bindevev er nøye klippe bort fra livmoren ved hjelp av spesielle kirurgiske instrumenter med lange håndtak. Den frakoblet uterus trekkes ut gjennom vagina, og snittet syes igjen. I noen tilfeller kan livmoren bli kuttet opp i flere mindre stykker for å tillate enklere fjerning.

Laparaskopisk pasning Vaginal Hysterectomy

Under en laparaskopisk assistert vaginal hysterektomi (LAVH), er en liten tent kamera gått gjennom et lite snitt i buken, slik at legen kan se livmoren og andre organer på en videoskjerm. Ytterligere to snittene blir lagt for innsetting av tang, tvinger og andre kirurgiske instrumenter. Livmoren er fortsatt fjernes gjennom skjeden når LAVH brukes. Etter operasjonen blir snittene i vagina og magen sydd stengt. Hvis en kvinne har sammenvoksninger, vil arrvev som binder abdominal organer og vev sammen, bruk av laparascopic kamera tillate legen å avgjøre hvor kuttene skal gjøres for å frigjøre voksninger fra livmoren. LAVH kan også være nyttig om egglederne og eggstokkene blir fjernet sammen med livmoren.

Utvinning

Etter en vaginal hysterektomi eller LAVH, er en en-til tre-dagers sykehusopphold vanligvis nødvendig. Det kan bare ta en eller to uker før en kvinne føles godt nok til å gjenoppta normal aktivitet, sammenlignet med fire til åtte uker for kvinner som har mage hysterektomier. Kvinner kan ha en blodig utflod i noen dager etter operasjonen på grunn av stingene i skjeden. Pads, og ikke tamponger, bør brukes i løpet av denne tiden. Unngå å løfte noe som veier mer enn 20 pounds i minst seks uker etter operasjonen. Sex og bad bør også unngås i løpet av de første seks ukene.

Advarsel

Ring legen din dersom du utvikler kvalme, oppkast, feber eller frysninger etter operasjonen. Mens blødning er å forvente, blødning som er tyngre enn en menstruasjon er ikke normalt og bør rapporteres til lege. Andre mulige tegn på komplikasjoner omfatter forverring smerter, brystsmerter, kortpustethet, problemer med vannlating eller å ha avføring, eller rødhet eller puss rundt mage snitt.

Hvordan takle hysterektomi bivirkninger

Hvordan takle hysterektomi bivirkninger


En hysterektomi er kirurgisk fjerning av livmoren. En hysterektomi kan være delvis som betyr bare livmoren er fjernet. En full hysterektomi er fjerning av uterus, eggledere og eggstokker. Operasjonen kan gjøres for å behandle livmor fibroids, kreft eller alvorlig endometriose. En nødsituasjon hysterektomi kan være nødvendig etter fødsel på grunn av vaginal blødning som ikke vil stoppe. Fordi hormonnivået blir endret etter en hysterektomi, kan bivirkninger tilsvarende overgangsalder forekomme.

Bruksanvisning

Lær om mulige bivirkninger. Spør legen din hva bivirkninger å forvente rett etter operasjonen og lang sikt. Bivirkninger etter operasjonen kan variere avhengig av hvordan livmoren ble fjernet. Noen kirurger fjerne livmor abdominally. Det kan også bli fjernet vaginalt.

Exercise. På grunn av endringen i hormonnivåene vektøkning kan forekomme. Være flittig om trening. Finn noen form for kardiovaskulær trening du liker og gjøre det 3 eller 4 ganger i uken i minst 30 minutter. Løfte vekter vil også bidra til å forhindre bentap som kan være en bivirkning av en hysterektomi.

Ta østrogenbehandling. Hysterektomi symptomer som tørrhet i skjeden og hetetokter, kan behandles med østrogenterapi. Det er risiko forbundet med østrogenbehandling. Spør legen din for å forklare risikoene i forhold til fordelene for å finne ut om hormonbehandling er riktig for deg.

Spis soya. Matvarer som inneholder soya kan bidra til å redusere noen bivirkninger av en hysterektomi som moodiness, hetetokter og angst. Soya kan finnes i matvarer som soyabønner, soyamelk og tofu. Soya er også tilgjengelig i piller og pulver.

Snakk med en rådgiver. Med de hormonelle endringene som kan oppstå noen kvinner kan oppleve depresjon. Legen din vil kunne henvise deg til en rådgiver eller terapeut som vil avgjøre om antidepressiva kan hjelpe. For noen kvinner, for å håndtere manglende evne til å bære et barn vil være en bekymring. Snakker om følelser kan hjelpe.

6. Få hvile. Søvnløshet og tretthet kan være en bivirkning av en hysterektomi. Opprettholde gode søvnvaner og ta en lur når du kan. Begrense koffein, noe som kan gjøre søvnløshet verre.

Tegn og symptomer på Endometriose på Colon

Tegn og symptomer på Endometriose på Colon


Endometriose av colon, også referert til som intestinal endometriose, oppstår når endometriale implantater fester seg til tykktarmen. En endometrial implantatet er endometrialt vev som vokser utenfor livmoren. Disse implantatene kan feste seg selv til en hvilken som helst av de bekkenorganer eller til tykktarmen. Omtrent 12 prosent av kvinner med endometriose har også endometriose av tykktarmen. Kjenne symptomene på denne tilstanden er viktig fordi det kan forveksles med rektal eller tykktarmskreft.

Tarmsymptomer

Endometriose kan påvirke kolon, også referert til som tarmen, slik at pasientene kan oppleve tarmsymptomer. Ifølge Center for Endometriose Care, om lag 35 prosent av pasientene opplever forstoppelse, 25 prosent opplever smertefulle avføringer og kramper og 35 prosent av pasientene opplever diaré. Dette er de vanligste symptomene.

Mage symptomer

The Center for Endometriose Care sier at pasienter med tykktarms endometriose kan oppleve kvalme og oppkast. De kan også oppleve magesmerter, også referert til som magesmerte. Disse symptomene varierer sterkt fra mild til alvorlig. Alle pasientene får dem.

Endetarms Symptomer

Endetarms symptomer kan også forekomme. Disse kan omfatte rektal blødning og rektal smerte, ifølge Center for Endometriose Care. Alle pasienter med tykktarms endometriose ikke opplever disse symptomene.

Hvordan få hjelp for Endometriose

Hvordan få hjelp for Endometriose


Endometriose er en tilstand i hvilken endometrialt vev vokser utenfor livmoren. I tilfeller av endometriose, er dette vevet oftest funnet som lesjoner på andre bekken organer. Endometriose forårsaker ufruktbarhet og alvorlig bekkenløsning og kan være vanskelig å håndtere. Hvis du har blitt diagnostisert med endometriose eller hvis tror du kan ha endometriose, her er hvordan du kan få hjelp.

Hvordan få hjelp for Endometriose

•  Snakk med din egen lege om medisinske alternativer for å hjelpe din endometriose. Det er mange måter som tradisjonell medisin kan hjelpe behandle endometriose og hjelpe deg å takle tilstanden din mer effektivt. Disse behandlingstilbud omfatter å ta smertestillende medisiner som ibuprofen, tar hormon terapi som p-piller eller progestin eller ved å ha kirurgi. Kirurgiske prosedyrer inkluderer laparoskopisk kirurgi for å fjerne endometrial voksninger eller en hysterektomi å fjerne livmor helt. Din egen lege vil vite hvilke behandlinger er riktig for deg.

møte med en rådgiver eller en psykolog for å snakke om dine følelser om din tilstand. Endometriose kan føre kvinner til å føle seg forvirret og opprørt og lurer på hvorfor de har blitt påført med denne sykdommen. I tillegg kan infertilitet som endometriose ofte fører være svært vanskelig å håndtere. Snakker regelmessig med en rådgiver eller en psykolog kan hjelpe deg å sortere gjennom dine følelser og hjelpe deg å lære hvordan å administrere og håndtere dine følelser.

Bli med i en støttegruppe for kvinner med endometriose. Snakker med andre kvinner om hvordan de arbeider med sin tilstand og sine følelser knyttet til det kan være til enorm hjelp. Å vite at det er andre kvinner der ute som forstår hva du går gjennom kan hjelpe deg å komme gjennom de spesielt tøffe tider. Du kan be din lege eller lokale sykehuset for noen støtte grupper i ditt område, eller du kan vurdere å bli en online støttegruppe.

Prøv homøopatiske midler. For enkelte kvinner, urter eller akupunktur bidra til å minske smerte og ubehag forbundet med endometriose, så vel som det resulterende infertilitet hos noen kvinner. Avslapping teknikker som trening, yoga og meditasjon kan også hjelpe deg å håndtere din tilstand. Sørg for å snakke med din personlige lege før du starter noen homøopatiske behandlinger.

Vurdere møte med en ernæringsfysiolog. For noen kvinner med endometriose, en bestemt diett plan eller etter visse ernæringsmessige retningslinjer kan bidra til å minske smerte og ubehag forbundet med endometriose. Legen din kan hjelpe deg å finne en ernæringsfysiolog i ditt område.

Hint

  • Informasjonen i denne artikkelen er ikke ment som en erstatning for vanlig medisinsk råd og omsorg. Hvis du har spørsmål eller bekymringer om din egen helse, kan du kontakte din personlige lege.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Endometriose

Hvis du har endometriose, er vev som bare bør i livmoren finnes i andre steder i kroppen. Håndteringen av denne sykdommen kan være en lang prosess, så det er viktig å anerkjenne symptomer så snart som mulig.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Endometriose

Hvordan gjenkjenne symptomer på Endometriose

•  Innse at det vanligste symptomet på endometriose er smerter, vanligvis i bekkenområdet. Det ser ofte med menstruasjonen, men kan forekomme når som helst. Noen ganger kan smertene er så alvorlig det upsets hele livet.

Se etter endringer i andre kroppsfunksjoner. Endometriose forårsaker arrvev som kan endre din indre anatomi, og i avanserte stadier, kan smelte sammen indre organer.

Merknad om du føler smerte når du har samleie, avføring, urinering, eller bekken eksamener. Mengden av smerte du føler kan bli verre eller forsvinne.

Be om å ha problemer med å bli gravid kan være endometriose. Om lag 40% av kvinner som har endometriose er infertile. Mange av disse kvinnene har ingen andre symptomer. Hvis du har problemer med å bli gravid, bør legen se etter endometrial vev eller lesjoner.

Se for tunge menstrual blødning, diaré, forstoppelse, blod i urinen, og lave ryggsmerter. Dette er andre symptomer på endometriose.

Fortell legen din dersom du har smerter i brystet og hoste opp blod. Disse er sjeldne symptomer på endometriose.

Hint

  • Forskning sykdommen så mye du kan hvis du tror du har det.
  • Finne en lege som har vært vellykket funn og behandling av endometriose, eller be fastlegen din henvise deg til en.
  • Bli med på en endometriose støttegruppe.
  • Selv i medisinske artikler kan du finne unøyaktig informasjon om endometriose.

Om Endometriose

Endometriose er en vanlig og behandle sykdom som er kjent for å påvirke omtrent fem millioner amerikanske kvinner. Selv om det er ingen kur, kan symptomene på endometriose styres ved hjelp av en fødselslege / gynekolog (OB / GYN) som kan tilby en akseptabel løpet av handlingen.

Identifikasjon

Livmoren består av vev som kalles endometrium. Når det er en overvekst av livmorslimhinnen, eller når denne type vev vokser i andre områder av kroppen som er utenfor livmoren, den tilstanden kalles endometriose. Dreven vev kan resultere i svulster, cyster og knuter.

Effekter

Endometriose kan føre til ekstrem smerte og ubehag, så vel som, infertilitet og tyngre enn normale perioder. Spotting i mellom perioder er også et symptom, sammen med intestinal ubehag og smerter ved vannlating og avføring. Anemi kan også være et symptom, noe som resulterer i ekstrem tretthet som kan være et direkte resultat av overskytende blodtap.

Teorier / Spekulasjoner

Årsakene til endometriose er ukjent, men det har vært mye spekulasjoner om arvelige faktorer som potensielt kan øke en kvinnes sjansene for å arve sykdommen. Forskere tror nå at hvis andre kvinnelige slektninger innenfor familieenheten har endometriose, er en kvinnes sjansene for å arve det økt så mye som seks ganger større enn familier som er uberørt av sykdommen.
Genetikk side, forskere teoretisere også at endometriose kan også være forårsaket av en immunsvikt lidelse. Unnlatelse av kroppens immunsystem til å identifisere og ødelegge forlagt endometrium vev kan gjøre en kvinne symptomatisk.

Forebygging / løsning

Alvorlige tilfeller av endometriose styres ofte med kirurgiske inngrep som kan fjerne overflødig vev og tilby noen lettelse. Laparoskopi er en vanlig fremgangsmåte som ødelegger forlagt vev med varme fra en laser. Mer invasive behandlinger som hysterektomi og større abdominal kirurgi er også alternativer, men oppgangen er mye lenger. I motsetning til laparoskopi, er abdominal kirurgi gjøres med aide av et stort snitt. Hysterektomi er mer ekstreme, og ofte brukes som en siste løpet av handlingen for lettelse. Under denne prosedyren livmoren er fjernet, og i noen tilfeller eggstokkene og egglederne fjernes også.
Saker som er mildere i naturen kan styres med bruk av over disk smertestillende medikamenter eller hormonbehandlinger. Progestins og p-piller er foreskrevet, og ofte hemme graviditet under deres inntak.

Betraktninger

Kvinner som opplever smerte og ubehag av endometriose kan være lurt å vurdere endringer i livsstil. Vitenskapen har vist seg at en økning i øvelse i stor grad kan redusere symptomer på endometriose, og kan også være en stemning heis. Alkohol kan nikotin og koffein forverre en allerede smertefull situasjon. Derfor er opphør sterkt anbefalt.

Misforståelse

Kvinner med smertefulle perioder har ofte blitt fortalt at tilstanden er normal. Dessverre, slike misforståelser som har omgitt menstruasjonssyklusen i århundrer, har resultert i kvinner med endometriose noen ganger går udiagnostisert. Mens mindre smerte kan forventes, kan ekstreme kramper ofte signalisere en mer alvorlig problem. Også, i motsetning til det mange tror, ​​endometriose kjenner heller ingen aldersgrenser, og kvinner i alle aldre kan bli møtt med sykdomssymptomer. Til slutt, er det ingen klar indikasjon på at endometriose forårsaker ufruktbarhet problemer. Statistikker viser at kvinner fortsatt kan bli gravid på tross av endometriose.

Hvordan er Endometriose behandlet?

Hvordan er Endometriose behandlet?

Hva er endometriose?

Endometriose er en lidelse som påvirker millioner av kvinner over hele verden. Den er oppkalt etter endometriet, vevet fôr livmoren. Man vet at det skjer, eller ved hvilken prosessen, men endometriose oppstår der endometrievev er funnet voksende utenfor livmoren. Det er oftest funnet på egglederne, leddbånd rundt livmor, blære, tarmer, utsiden av livmoren og på slimhinnen i bekkenhulen. Eksistensen av dette vevet i disse områdene er ikke i seg selv farlig. Problemet er at den reagerer på samme måte som den normale endometrium under den kvinnelige menstruasjonssyklusen; det bryter ned og blør kraftig. Mens blod fra de normale endometrium renner ut av skjeden, er det ingen måte for blodet fra de unormale endometrievev å forlate kroppen. Dette resulterer i farlige indre blødninger.

Hva er symptomene på endometriose?

Blodet pooling i legemet fra det unormale endometrievev kan føre til dannelse av smertefulle indre lesjoner så vel som sekundære infeksjoner. Symptomer å se etter inkludere abdominal hevelse, varme og rødhet. Andre alvorlige ting å se opp for som er mindre tegn på sykdommen, men fortsatt et problem, er ekstreme smerter under samleie, og i løpet av menstruasjonssyklusen, samt smertefull evakuering av tarmer og blære. Bortsett fra smerte, dersom denne lidelse går ubehandlet, kan det føre til infertilitet på grunn av kumulativ skade på forplantningssystemet som helhet.

Hvordan er endometriose behandles?

Endometriose er vanskelige å oppdage med hell, og krever en laparoskopi, som omfatter et kamera ved enden av en nål-lignende sonde som blir drevet inn i det berørte området for å inspisere vevet aktuelle. Når den har blitt identifisert den kan behandles uten for mye bråk, men det er ikke å si uten mye smerte. Uakseptable endometrievev må fjernes kirurgisk, en prosedyre som krever en god lang tid å helbrede etterpå. Dessverre, omtrent 50 prosent av alle kvinner som har slikt vev fjernet erfaring et tilbakefall som mer endometrievev vises i tilstøtende områder. Den eneste måten å sikre at det ikke er noen tilbakefall er å gjennomgå en fullstendig hysterektomi. Uten livmoren og dens Slimhinnen tilstede, vil ingen ny endometrievev vises hvor som helst i legemet.

Effekter av Endometriose på Colon

Endometriose er en alvorlig tilstand som finnes i menstruerende kvinner i alle aldre. Endometriol implantater kan spre seg fra livmoren til den ytre foring av tykktarmen. De vekster kan finnes på baksiden av livmoren, i tilknytning til tarmen.

Symptomer

Magesmerter, diaré, oppkast, gass, oppblåsthet og smertefulle avføringer er tegn på endometriose involverer kolon. Smerte kan reise nedover korsryggen og beina.

Tester

Laboratorieprøver er gjort på blodprøver for å finne ut om det er en jernmangel eller anemi uten tilstedeværelse av blodtap. En laparoskopi prosedyren er en utforskende inn i bekkenregionen hvor endometriose vekster er funnet på livmor, eggstokker og tykktarm.

Feildiagnostisering

Endometriose som involverer kolon blir ofte misdiagnosed som spastisk tykktarm og irritabel tarmsyndrom.

Funksjon

Endometriose på tykktarmen blusser opp betraktelig under menstruasjon. Endetarms kolonnen kan ha skarpe smerter, blødning, hale skjelettsmerter og endret avføringsmønster med blodig avføring.

Potensiell

Endometriose kan føre til kirurgi, hysterektomi og infertilitet. En gynekolog kan sette en pasient på overgangsalder-induserende terapi for å bekjempe symptomene og vekst av implantater.

Gastrointestinal Endometriose Symptomer

Gastrointestinal Endometriose er en vanlig, utbredt sykdom som gjemmer seg i vanlig skue. Sykdommen innledning presenterer så minimal og utvikler seg så gradvis at det er vanskelig å diagnostisere. Og når sin tilstedeværelse er etablert, mye skade allerede kan ha blitt gjort.

Definisjon

Med gastrointestinal endometriose, kvinnelige reproduktive system biologisk feil, der partikler som ligner på slimhinnen i livmoren gå inn i bekkenhulen. Hver måned selve livmorslimhinnen, eller endometrium, forbereder for graviditet og, hvis det ikke er oppnådd, er slimhinnen brutt ned og blodet er utgytt, forårsaker en periode. Disse lignende partikler, derimot, reagerer akkurat som endometriet, men når de er i bekkenhulen, kan de ikke gå ut. Den blod og vev deretter forårsake betennelse. Dette kan skje i måneder og kanskje år, og feilen langsiktig slutt kan påvirke forplantningssystemet.

Årsaker

Årsakene til endometriose har ikke blitt vitenskapelig fastlagt, men det finnes flere hypoteser. Metaplasi er når en type normalt vev omdannes til en annen type av normalt vev. En teori er at endometrievev endringer utenfor livmoren, og mens det er en annen type vev, er det fremdeles iboende reagerer på hormonene i en måte som er forenlig med ekte endometrievev. En annen mulig årsak er retrograd menstruasjon. Dette er når menstruasjons vev flyter bakover og festes til bekken organer. Denne teorien har et stort hull, som kvinner som hadde hysterektomier har fortsatt utviklet endometriose. Det er også en genetisk kobling, der sannsynligheten for første-graders slektninger av en kvinne med endometriose vil vært utsatt for sykdommen. En annen teori er at vevet blir distribuert av det lymfatiske og vaskulære systemer. Immun dysfunksjon er en annen plausibel forklaring. Endelig kan miljømessige faktorer være roten av denne patologi. Det er absolutt ingen forbindelse til kjønnssykdommer.

Betydning

Endometriose er alvorlig, men ikke dødelig. Det påvirker livskvalitet og generell helse. Misdiagnoses er hyppige og vanlig, så mange kvinner gjennomgår operasjoner, ta medisin, og gå gjennom andre behandlinger uten å lykkes, ofte fører til følelsesmessig, fysisk og mental strid. Symptomene ligne sykdommer som cyster på eggstokkene, irritabel tarm syndrom, tykktarmskreft, blindtarmbetennelse, fibroid svulster, kreft i eggstokkene, bekken inflammatorisk sykdom og svangerskap utenfor livmoren.

Symptomer

Det er mange mulige symptomer på endometriose, inkludert smerter før og under perioder, kroniske bekkensmerter, smerter under samleie, tunge perioder, smerter i korsryggen, smertefulle avføringer og urinering under menstruasjon, tretthet, infertilitet, diaré og forstoppelse.

Det er også symptomer som er felles for andre sykdommer, men kan være et tegn på endometriose. Disse symptomene kan være relevant når de presenterer med tidligere nevnte bekken symptomer: hodepine, feber, depresjon, angst, hypoglykemi og lav immunforsvar.
Rundt 30 prosent av kvinner med endometriose kan ha problemer med å få barn.

Advarsler

Gastrointestinal Endometriose er en vanskelig sykdom, som symptomer kan være forenlig med ikke bare andre sykdommer, men ingen sykdom i det hele tatt. Bekkensmerter og tunge perioder kan være betydelig eller i samsvar med den enkelte. Før selv diagnostisering, kontakt lege hvis du har disse symptomene. Laparoskopisk kirurgi er den eneste måten å få en definitiv diagnose. I alvorlige tilfeller kan denne operasjonen lindre symptomene på sykdommen ved å fjerne cyster, lesjoner og sammenvoksninger. Det er ingen behandling som fullt ut herdes endometriose. Legen din kan forskrive kombinasjon av smertestillende, hormonbehandling og ernæringsterapi for å behandle symptomer.

Endometriose Pain Relief

Endometriose er en tilstand der vev som normalt linjer livmoren begynner å vokse i andre områder som på eggstokkene eller i egglederne, så vel som på vev lining bekkenet. Livmoren vokser slimhinnen hver måned til potensielt ernære en baby. Hvis kvinnen ikke blir gravid, kaster det den blodige fôr. Når vevet vokser på feil steder, fortsatt kaster det blod. Dette kan føre til betennelse og føre til utvikling av cyster og sammenvoksninger. Tilstanden kan være svært smertefullt, spesielt under en kvinnes periode.

Smertestillende medikamenter

Noen endometriose smerter kan styres gjennom bruk av over-the-counter smertestillende midler, spesielt i milde til moderate tilfeller. Ifølge Mayo Clinic, er den mest brukte medicaton ibuprofen. Det kan tas opp til den maksimalt tillatte dose.

Hormonbehandling

Hormoner i ulike former er ofte brukt til å behandle endometriose når smertestillende midler ikke er effektive. P-piller er ofte effektive for å kontrollere smerte ved mild til moderat endometriose.

I mer alvorlige tilfeller, sier Mayo Clinic som gonadotropin-frigjørende hormonagonister og-antagonister kan brukes for å senke en kvinnes østrogen nivå, hindrer menstruasjon og krympe lommer av endometrievev. Danazol-materialet og medroxyprogesteron frembringe en lignende virkning. Aromatasehemmere lavere østrogennivå, som stopper endometrialvekst.

Kirurgi

Alvorlige tilfeller av endometriose kan kreve kirurgi for å lindre smerten. Endometrievev kan fjernes laparoskopisk kirurgi eller ved bruk av tradisjonelle, avhengig av omfanget av veksten.

Hvis endometriose er spesielt alvorlig og en kvinne ikke ønsker å bli gravid, sier Mayo Clinic en total hysterektomi kan utføres. Denne operasjonen lindrer smerte og fjerning av eggstokkene sikrer at endometriose ikke vil gå tilbake senere.