Digidexo.com

HVA INDIKERER LAVT TSH I BLODET

Hva påvirker TSH tester?

Den TSH test er en vanlig laboratorietest som brukes av leger for å kontrollere nivåene av thyroid-stimulerende hormon (TSH) i blodet. De TSH testresultatene er en viktig del av en omfattende diagnose for skjoldbrusk forhold. Testresultatene kan imidlertid bli påvirket av noen medisiner, stressende situasjoner eller andre sykdommer. Ved å være kunnskapsrik om disse påvirkningene, kan pasientene bedre forberede seg til TSH test og hjelpe leger å sikre at testresultatene er nøyaktige.

TSH Test

Som et diagnostisk verktøy, blir TSH test som brukes til å se etter tegn på en underactive skjoldbruskkjertelen (hypotyreose) og en overaktiv skjoldbruskkjertel (hypertyreose). Testen blir også brukt som en måte å overvåke hvordan kroppen reagerer på medisiner gitt for behandling eller skjoldbruskkjertelen som en oppfølging av strålebehandling eller kirurgi. Nyfødte som mistenkes å ha hypotyreose er vanligvis gitt en TSH test for å bekrefte denne diagnosen.

Medisiner

Flere medisiner kan påvirke resultatene av en test TSH. Kortikosteroider er medisiner som er svært lik kroppens naturlige hormoner og kan forårsake feil TSH testresultater. Merkenavn av kortikosteroider er Kortison, Deltasone og Celestone. Antipsykotiske medisiner som litium også påvirke TSH testresultater. Merkenavn inkludere Lithobid, Eskalith og Lithotabs. Heparin, et stoff som brukes som en blodet tynnere, også kan skape feil testresultater.

Tester eller behandlinger

Diagnostiske tester eller behandlinger, for eksempel røntgenbilder som inkluderer en jod fargestoff, påvirke TSH tester. Jod i skjoldbruskkjertelen samvirker med og påvirker dets evne til å produsere de T4 og T3 hormoner. Innføring av ekstra jod inn i kroppen kan føre til ugyldige TSH testresultater. I tillegg vil diagnostiske tester som bruker radioaktive stoffer påvirker en TSH test. Vær sikker på at legen din er oppmerksom på slike tester eller behandlinger nylig mottatt.

Psykologiske og Sykdom

Det endokrine systemet er følsomt for emosjonelle og fysisk stress. Alvorlig emosjonelt stress, spesielt når det er lang sikt, setter ekstra krav på det endokrine systemet og kan endre den normale produksjonen av kroppens hormoner. Faktorer som for eksempel mangel på skikkelig søvn, dårlig ernæring og kronisk, langvarig sykdom også påvirke hormonnivåer og innflytelse TSH testresultater.

Hva er et TSH nivå?

En TSH nivå test måler mengden av thyroid simulere hormon i blodet. Dette hormonet er laget av hypofysen og forteller skjoldbruskkjertelen å gjøre hormonene tyroksin og trijodtyronin. Unormale verdier kan tyde på skjoldbrusk dysfunksjon.

Hvordan den brukes

Testen kan anvendes til å diagnostisere tyroidforstyrrelser, ufruktbarhet problemer og hypofyse funksjon. Den kan også brukes til å screene nyfødte for aktiv skjoldbruskkjertel og overvåke effekten av skjoldbrusk medisinering.

Normale Ranges

Normalområdet for TSH nivåene er 0,4 til 4,0 mIU / L ifølge Medline Plus. Men for de med tegn på underactive skjoldbruskkjertelen, kan en verdi på over 2 mIU / L indikerer fremtidig hypotyreose.

Unormale resultater

Høye målinger kan tyde på hypotyreose, eller en underactive skjoldbruskkjertelen. Lave målinger kan tyde på hypertyreose. Ytterligere testing er vanligvis nødvendig for å sluttføre en diagnose og finne årsaken.

Test

Testen utføres ved å ta en blodprøve fra en vene eller arterie gjennom en nål. Komplikasjoner er sjeldne, men kan inkludere store blødninger, besvimelse, blåmerker og infeksjon.

Betraktninger

Visse medisiner, inkludert aspirin, kan påvirke testmålinger, så informer legen din om eventuelle medisiner eller kosttilskudd du tar. Ekstremt stress og sykdom kan også påvirke resultatene.

Skilt og symptomer på lavt kalium i blodet

Kalium er et viktig mineral-og elektrolytt som finnes i kroppen. Det er nødvendig for nerveceller og for hjertet ditt til å fungere normalt. Et lavt nivå av kalium i blodet kalles hypokalemi. Kalium kommer inn i kroppen gjennom visse matvarer og utskilles via nyrene. Lav kalium er vanligvis diagnostisert på grunnlag av laboratoriearbeid. Alvorlige tilfeller av lav kalium kan være livstruende.

Årsaker

Lav kalium kan skyldes medisiner som spesielle antibiotika og diuretika eller mat som inneholder tunge mengder naturlig lakris. Andre årsaker kan være alvorlige brannskader, diaré, bulimi, overdreven svetting, nyreproblemer, mye oppkast, Liddle syndrom, hyperaldosteronisme, Fanconi syndrom, Bartter syndrom, cystisk fibrose, dehydrering, alkoholisme, underernæring og Cushing syndrom. Ikke får nok kalium i kosten er en sjelden årsak til lavt kaliumnivå i kroppen.

Tegn og symptomer

Lav kalium kan causemuscle kramper, svakhet, diaré, kvalme, dehydrering, økt vannlating, lavt blodtrykk, irritabilitet, forvirring, ukarakteristisk hjerterytme, forstoppelse, lammelser og tretthet. Lammelse kan inkludere lungene.

Foods

Ifølge American Heart Association, er kalium funnet i rosiner, svisker, aprikoser, dadler, bananer, jordbær, vannmelon, honningmelon, grapefrukt, appelsiner, rødbeter, spinat, grønnsaker, erter, sopp, tomater, bønner, biff, fisk og kalkun . Andre mat kilder til kalium inkluderer kli, rosenkål, kiwi, granola, melk, peanøttsmør, kamskjell, fiken, poteter, squash og fersken.

Behandling

I milde tilfeller kan legen din foreskrive muntlig kaliumtilskudd. Alvorlige tilfeller av lav kalium kan kreve IV kalium administreres av helsepersonell. Hvis diuretika er mulig årsak til din lave kalium, kan din lege endre vanndrivende til en som ikke påvirker din kalium, for eksempel spironolakton eller triamterene.

Normale verdier

Normal kalium verdier er 3,5 til 5,0 mmol / L hos voksne, 3.4 til 4.7 mmol / L hos barn, 4.1 til 5.3 mmol / L hos spedbarn og 3.9 til 5.9 mmol / L hos nyfødte. Legen din vil avgjøre om resultatene er under det normale. Kaliumnivå kan overvåkes av legen din dersom du tar visse medisiner, for å se om behandling av unormal kaliumnivå er effektivt, for å sørge for at ekstra næring er tilstrekkelig og i mennesker tar visse kreft behandlinger eller nyre dialyse.

Hva er lavt blodsukker?

Hva er lavt blodsukker?


Lavt blodsukker er en betingelse for å ha lavere enn normalt nivå av sukker i sirkulerende blod. Også kjent som hypoglykemi, har lavt blodsukker er en patologisk tilstand som har milde til alvorlige effekter. Overvåking blodsukkernivået og opprettholde et sunt kosthold kan forebygge lavt blodsukker under 60 mg / dL.

Identifikasjon

Under normale forhold, er kroppen i stand til å opprettholde normale blodsukkernivået. Lavt blodsukker, men er forårsaket av flere faktorer. Det er forårsaket av inntak av en økt mengde insulin og andre medisiner. Alkohol er kjent for å senke blodsukkernivået. Hoppe over et måltid eller spise tilstrekkelig vil også lavere blodsukkernivået.
Infeksjoner, adrenal funksjonsfeil, kreft, lever-eller nyresvikt, eller en svulst som produserer insulin er flere årsaker til hypoglykemi. Lavt blodsukker er et svært vanlig symptom hos pasienter med diabetes mellitus. Det kan skje fra en ubalanse i sine medisiner program, samt fra deres gratis kosthold og treningsprogrammer.

Betydning

Når blodet faller under 60 mg / dL, kan personen oppleve flere fysiologiske endringer, som for eksempel hodepine, humørsvingninger, problemer med synet, takykardi eller hurtig puls, og sult. Farlige nivåer av lavt blodsukker produserer de mer alvorlige symptomer på atferdsendringer, forvirring og til og med kramper eller bevisstløshet. Eventuelle endringer forårsaket av lavt blodsukker kommando øyeblikkelig legehjelp.

Forebygging / løsning

Lavt blodsukker kan unngås når vernetiltakene er på plass. Den første øyeblikk at eventuelle symptom oppstår, ta opp blodsukkeret umiddelbart. Vær spesielt nøye med å kontrollere blodsukkeret flere ganger om dagen. Også holde på hånden umiddelbare mat kilder til sukker for å bekjempe et anfall av lavt blodsukker når den oppstår. Husk at lavt blodsukkernivå kan også være forårsaket av visse medisiner. Betale hensyn til din egen kropp, og ta kontakt med legen din når du blir bekymret for sukker nivåer. Andre kan gi støtte ved å være bevisst på lavt blodsukker er tegn og symptomer.

Betraktninger

Hvis du er i faresonen for lavt blodsukker, bør noen nær deg bli opplært i å håndtere en glukagon nødssituasjon kit. Glukagon er et medikament foreskrevet av leger, som stimulerer umiddelbar løslatelse av sukker fra leveren. Skulle en nødsituasjon forekomst av lavt blodsukker skje, ring 911 og umiddelbart administrere en nødsituasjon glukagon kit med hjelp av en utdannet person. Snakk med din lege om hvordan du skaffer en glukagon nødssituasjon kit.

Advarsel

Lavt blodsukker forekommer oftere hos kvinner, og det rammer hovedsakelig eldre voksne. Tidlig oppdagelse og en rask behandlingsrespons resulterer vanligvis i en god prognose. Tvert imot, kan ubehandlet hypoglykemi forårsake alvorlige skader på nervesystemet og til og med føre til døden.

Hva er lavt kolesterol matvarer?

Ifølge American Heart Association, er kolesterol naturlig finnes i animalske-baserte produkter, og mettet og trans fett hjelper kroppen din make kolesterol. Mens det er viktig å opprettholde et sunt, balansert kosthold - balanserte mening matvarer fra hver matvaregruppe, herunder fett - nøkkelen er å være oppmerksom på hva du spiser. Inkludert lavt kolesterol matvarer i kostholdet ditt kan hjelpe deg å gjøre akkurat det.

Magert kjøtt

Kjøtt har et stigma i lav-kolesterol verden, men noen kjøtt er sunt - og det er noen som er sunnere enn andre. Magert kjøtt som fjærkre er lavere kolesterol enn rødt kjøtt. Noen magert biff kutt, for eksempel ytrefilet eller indrefilet, er lavt kolesterol også. Med kjøtt, det er lav-kolesterol alternativer, for eksempel mager eller ekstra mager kjøttdeig. Husk, det er viktig å innlemme magert kjøtt i enhver diett for protein, og American Heart Association anbefaler at du bake, ikke steke i panne, dem for et enda sunnere alternativ.

Magre meieri

Som kjøtt, har meieri også en lavere kolesterol alternativ. I stedet for å drikke hele eller 1 prosent melk, kjøpe skummet. Skummet melk har mindre kolesterol og færre kalorier. Oster kommer i lav-fett varianter, noe som betyr lavere kolesterol. Som American Heart Association anbefaler, er magre meieriprodukter et godt valg for bruk i oppskrifter. Low-fuktighet, er en del-skummet mozzarella ost bra for hjemmelaget pizza - bakt på en hel hvete skorpe lastet med grønnsaker og magert kjøtt, selvfølgelig - og skummet melk kan brukes til å lage pudding.

Vegetabilske oljer

Vegetabilske baserte oljer kan bli inkorporert inn i en lav-kolesteroldiett i stedet for mettet fett som smør. Prøv å bruke oljer som raps, soyabønner eller oliven, som har ingen kolesterol. Disse oljene kan brukes til å koke grønnsaker, kjøtt og fjørfe og å bake med. Ifølge Revolution Health Food Guide, disse oljene er også bedre for deg enn mutter basert og lin oljer, som kan slå inn transfett når kokt. Hvis du kjøper margarin, prøv å kjøpe den mykeste typen du kan finne. Lav-fett eller lys majones er også lavere kolesterol og kan brukes i stedet for den full-fett variasjon.

Nøtter

Nøtter som mandler og valnøtter og frø som lin og gresskar er fornuftige no-kolesterol snacks som er pakket med gode ting som protein. Men nøtter inneholder mye fett - og selv om det er den gode typen fett, har du fortsatt bør begrense inntaket. Naturlige varianter av peanøttsmør har ingen kolesterol, og er flott å spre på grovbrød med gelé. Vokt dere for peanøttsmør som er høy i hydrogenerte oljer, som er en annen måte å si "høyt kolesterol."

Seafood

Ifølge American Heart Association, spise sjømat ukentlig er OK å holde en lav kolesterol diett fordi det er lav i mettet fett. Bakt, stekt eller grillet fisk er et lavere kolesterol alternativ i motsetning til stekt. Men har noen sjømat høyere mengder av kolesterol enn andre, for eksempel reker, så det er alltid godt å være oppmerksom på inntaket. The Revolution Health Food Guide bemerker at fet fisk, som laks, og hvit fisk, som tilapia, er lavt kolesterol. Ikke kvele fisk i kremet sauser, som er full av kolesterol og fett. I stedet foreslår Revolution Health Food Guide lett krydder bakt eller stekt fisk med sitron.

Hva er lav TSH?

Hva er lav TSH?


Lav TSH viser til unormalt lave nivåer av skjoldbrusk stimulerende hormon i blodet, potensielt som følge av en rekke forhold, og forårsaker en tilstand som kalles hypertyreose.

Betydning

Den skjoldbrusk utskiller hormoner tyroksin (T4) og trijodtyronin (T3) i blodet. Hypofysen frigjør mengder av skjoldbrusk stimulerende hormon (TSH) basert på nivåene av tyroksin og trijodtyronin.

Funksjon

Høye nivåer av tyroksin og trijodtyronin oppstå på grunn av unormal skjoldbruskkjertelen. Store mengder av tyroksin i blodplasma senker produksjonen av TSH, som fører til lave nivåer TSH.

Årsaker

Lav TSH er forårsaket av forhold som øker tyroksinproduksjonen som Graves 'sykdom, thyroiditis, og skjoldbrusk knuter, som er godartede svulster symptomatisk for Plummer sykdom og struma.

Effekter

Lave THS nivåer forårsake unormal i skjoldbruskkjertelen som hypertyreose, en tilstand som resulterer i en overaktiv skjoldbruskkjertel, med symptomer på vekttap, sykdomsfølelse, søvnløshet, forhøyet puls, temperatur følsomhet og nervøsitet.

Diagnose / tester

Lav TSH er diagnostisert ved å evaluere hypofysehormon og TSH nivåer i blodet. TSH testing inkluderer: jod opptak og skjoldbruskkjertelen skanner, hypofysen produksjons- og serum thyroid hormon målinger og TRH-tester.

Hva gjør TSH Mean ved blodprøver?

Hva gjør TSH Mean ved blodprøver?


Hvis du opplever vekttap eller gevinst sammen med følelser av tretthet, depresjon eller smerter, kan det oppstå symptomer relatert til en overaktiv eller underactive skjoldbruskkjertelen. Hvis legen mistenker at du kan ha en skjoldbrusk problem, kan han bestemme seg for å gjøre en test for å avsløre din TSH nivå.

Hva er TSH?

TSH (Thyroid hormon) er et hormon som produseres av hypofysen; Det er jobben av TSH for å stimulere skjoldbruskkjertelen og utløse produksjon av skjoldbruskkjertel hormon.

Høy eller lav TSH

Høy TSH betyr at skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok hormon; en lav TSH betegner en overproduksjon av skjoldbruskkjertel hormon.

Normal TSH

Noen ganger kan du oppleve symptomer på skjoldbrusk sykdom, men en blodprøve avslører at TSH er normalt. T3 og T4 (både skjoldbrusk hormoner som produseres av skjoldbruskkjertelen) spiller også en rolle i skjoldbrusk sykdom. Hver av disse to kan være utenfor rekkevidde, som betegner en skjoldbrusk lidelse, selv om TSH er normal.

TSH og hjertesykdom

Både høy og lav TSH kan være ødeleggende for helsen til hjertet; hvis venstre ubehandlet, kan livstruende skader oppstå.

TSH medisiner

TSH-nivåer kan stabiliseres ved bruk av medikamenter. Hypotyreoidisme kan behandles med Synthroid, og hypertyroidisme med bruk av Tapazole.

Hva er lavt antall blodplater?

Hva er lavt antall blodplater?


Personer med trombocytopeni har et lavt antall blodplater i blodet. Blodplater benyttes i dannelsen av blodpropper ved å klumpe seg sammen og tette igjen hull i blodkar. Alvorlige blødninger og blodtapet kan skyldes denne tilstanden.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan pasienter med en lavt antall blodplater lett får blåmerker eller overdrevet, kan utvikle overfladisk blødning i huden eller kan oppleve spontan nese eller tannkjøtt blødning. Langvarig blødning kan oppstå fra kutt, urin og avføring kan være blodig og menstruasjonsstrømmer kan være unormalt tung.

Komplikasjoner

Blødninger kan utvikle seg i hjernen eller tarmkanalen i trombocytopeni pasienter og bli livstruende.

Livsstil

Pasienter med lave blodplatetall kan bli bedt av sine leger å unngå bruk av aspirin, begrense alkoholinntaket og unngå kontaktsport som har en risiko for skade og blødning.

Årsaker

Trombocytopeni kan skyldes en redusert produksjon av blodplater på grunn av en benmarg lidelse som kan følge anemi, leukemi og virale infeksjoner. Blodplater kan brukes raskere enn normalt i individer med blodforgiftning eller autoimmune sykdommer slik som revmatoid artritt.

Behandlinger

Trombocytopeni kan behandles med intravenøs immunglobulin for å fremme en rask økning i blodplater. Blodplatekonsentrater kan bli overført til pasienter med alvorlig trombocytopeni.

Hva påvirker TSH nivåer?

Først er det viktig å forstå hva din TSH nivået er. TSH, eller skjoldbrusk stimulerende hormon, er et hypofysehormon som gjør nettopp det, det stimulerer skjoldbruskkjertelen. Den skjoldbrusk er en veldig liten, men viktig organ. Hver celle i kroppen vår er avhengig av skjoldbruskkjertelen fordi det styrer vår metabolisme. Flere ting kan påvirke våre TSH nivåene.

Diett

Hvis du vanligvis ikke spiser en høy fiber diett, vil TSH nivåene påvirkes når du begynner å spise mat som er høy i fiber. Mat og medisinen du tar å administrere skjoldbrusk hormon er fordøyd saktere når du har et høyt inntak av fiber. Vente seks uker før du tester TSH nivåer hvis du nylig har justert kostholdet ditt.

Kalsium og Jern

Tar kalsium og jern kosttilskudd på samme gang du tar din skjoldbrusk erstatning vil resultere i et lavere inntak av thyroid hormon. Du bør ta kalsium 4 til 12 timer bortsett fra skjoldbruskkjertelen hormon. Du bør tillate 2 til 4 timer mellom de gangene du tar jerntilskudd og skjoldbruskkjertelen hormon. Disse kosttilskudd påvirke opptaket av thyroid hormon, og dermed påvirke dine TSH nivåer.

Vær

Dine TSH nivåene varierer avhengig av sesong. Kaldere månedene få til en økning i kroppens TSH nivåer, mens lavere nivåer er sett i de varmere månedene.

Hormoner

Østrogen påvirker dine TSH nivåer, enten du tar det for prevensjon eller som et hormon erstatning. Østrogen utgivelser et protein som gjør at skjoldbruskkjertel hormon inaktiv fordi det binder erstatning hormon.

Reseptbelagte legemidler

Starter eller stopper noen reseptbelagte legemidler vil påvirke dine TSH nivåer. Cortisones undertrykke TSH. Legemidler du kan ta for å kontrollere kolesterolet vil binde skjoldbrusk hormon, og antidepressant Zoloft vil føre til at skjoldbruskkjertelen hormon å være mindre effektive.

Hvordan lavt kalium i blodet påvirke kroppen?

Hvordan lavt kalium i blodet påvirke kroppen?

Hva er kalium?

Kalium spiller en viktig rolle i menneskekroppen, og hvis tilbudet er lavt, kan du bli symptomatisk. Kalium er et mineral som er svært avhengig av balanserte natriumnivået i kroppen. Så, hvis du får i deg for mye natrium, kroppen vil naturlig nok ønsker å grave den. På grunn av det nære forholdet mellom de to, vil det ta natrium kalium med den. En sunn andel av begge elementer vil holde nyrene fungerer som den skal og bidra til å opprettholde god hjerte-styrke.

Hvordan får Body Acquire kalium?

Rå grønnsaker og frukt er den beste kilde til kalium. Belgfrukter er også en sunn mat valg som er høy i kalium og andre viktige vitaminer. Legge til noen av disse til ditt daglige kosthold kan bidra til å redusere risikoen for lave kaliumnivå. Prøv å legge til ekstra grønnsaker til salater. Snack på epler og gulrot pinner i stedet for salt chips og saltstenger. Du vil føle deg bedre, og kroppen din vil takke deg.

Hva skjer hvis kaliumnivå er lav?

Kalium spiller en nøkkelrolle i kroppen som reduserte nivåer kan begynne å kaste kroppen ut av klask. Dårlig lunge funksjon kan være en faktor på grunn av lungene 'avhengighet av kalium for sunn luftstrøm; et slikt scenario kan føre til astma og andre pusteforstyrrelser. Et annet problem at lave nivåer av kalium kan føre til er irritabel tarm syndrom. Kalium er svært viktig for fordøyelsessystemet, og en mangel kan skape kaos på tykktarmen, som fører til IBD. Mer alvorlige komplikasjoner kan oppstå sammen med langvarig kaliummangel som for eksempel slag, høyt blodtrykk og skade på hjertemuskelen.

Hvordan Diuretika påvirker kaliumnivå gjør?

Hvis du er en lidende av hjertesvikt eller nyresykdom, kan du ta et vanndrivende å redusere mengden av vann som kroppen din er beholdt. I så fall er det viktig å ha en blodprøve regelmessig. Diuretika hjelpe nyrene flush natrium og vann ut av kroppen din ved å produsere urin. Ofte ganger, denne prosessen frigjør også kalium i urinen, vesentlig senke kaliumnivået i kroppen din. Som et resultat, kan svakheten forekomme sammen med arytmier og muskelkramper. Derfor kan en enkel blodprøve lett avsløre en kalium problem med legen din. Han kan foreslå en kalium supplement sammen med vanndrivende.

Noen viktige bemerkninger i forhold til Hypokalemi

Alvorlige tilfeller av hypokalemi krever øyeblikkelig hjelp. Faktisk kan svakhet bli så betydelig at muskellammelse kan stille i. I slike tilfeller, et sykehusopphold er vanligvis nødvendig, sammen med intravenøse behandlinger for å bidra til å rette på problemet. Endringer i kostholdet og daglige kaliumtilskudd er et must etter diagnosen.

Hva gjør TSH bety for Thyroid?

Skjoldbruskkjertelen din fungerer med hypothalamus og hypofysen til å produsere hormoner. Disse hormonene regulerer vekst og utvikling, kroppstemperatur, metabolisme, hjerterate, humør, og hårvekst.

Hvordan TSH er gjort

TSH, eller thyroid-stimulerende hormon, er utgitt av hypofysen til skjoldbruskkjertelen etter at hypofysen signaliseres av hypothalamus 'produksjon av TRH, eller tyrotropin ut hormon.

Hvordan TSH Works

Når skjoldbruskkjertelen mottar TSH, utgivelser det T4, eller tyroksin, en svak hormon som krever konvertering til T3, eller trijodtyronin, for å være effektive. De fleste av T3 og T4 hormoner klamre seg til proteiner, og resten flyter gjennom blodet, regulerer stoffskiftet og andre funksjoner.

Forordning

Når for mye thyroid hormon blir produsert, reduserer hjernen produksjon av TSH. Når det er for lite skjoldkjertelhormon produseres, øker hjernen din utskillelsen av TSH.

TSH Test

Hvis du ønsker å finne ut om du har en skjoldbrusk ubalanse, be om en TSH test fra legen din. TSH test er mer pålitelig enn bare teste thyroid hormonnivået i blodet, spesielt for en underactive skjoldbruskkjertelen. Hvis du lider av en skjoldbrusk ubalanse, må du kanskje thyroid hormon behandling.

Vedlikehold

For å holde skjoldbruskkjertelen i balanse mens du får skjoldbruskkjertel hormon behandling, bør TSH være mellom 0,5 og 2,0 milli-internasjonale enheter per liter. Det er lurt å ha skjoldbrusk testet hver tre-fire måneder for å sikre at behandlingen virker.

Hva er en TSH Lab?

Laboratorietester hjelpe leger diagnostisere og behandle sykdommer og tilstander. TSH lab test hjelper diagnostisere og behandle hypertyreose og hypotyreose, forholdene i skjoldbruskkjertelen. Testen er en blodprøve, og er utført av de fleste laboratorier.

Skjoldbruskkjertelen

Skjoldbruskkjertelen sitter foran luftrøret, rett under adamseplet. Det hjelpemidler i reguleringen av stoffskiftet. Dens funksjon er i stor grad avhengig av en annen kjertel, fremre hypofysen.

Fremre hypofysen og TSH

Hypofysen er også kjent som "master kjertel" fordi den regulerer funksjonen av andre kjertler. Den produserer TSH, eller thyroid-stimulerende hormon, som forteller skjoldbruskkjertelen når du skal slippe thyroxin og hvor mye av det å løsne.

Thyroid Disease

Personer med skjoldbrusk sykdom kan oppleve trøtthet, muskelsmerter og depresjon hvis skjoldbruskkjertelen avsluttes. De kan oppleve mye energi, søvnløshet, og maniske episoder hvis skjoldbruskkjertelen er overstimulert.

TSH Test

Leger vil be om en TSH test for å måle nivået av stimulus hypofysen er å plassere på skjoldbruskkjertelen. Medisinering er da gitt å justere som stimulans og lindre symptomene på skjoldbrusk sykdom.

Kompleksiteten i Test

TSH lab test er lett for pasienten og enkelt for laboratoriet. Pasienten trenger ikke noen spesielle forberedelser før du gir en blodprøve. De fleste kliniske laboratorier i USA er i stand til å utføre denne testen.

Hva kunne heve TSH nivåer?

Hva kunne heve TSH nivåer?


TSH, eller thyroid-stimulerende hormon, produseres av hypofysen, og bidrar til å regulere funksjonene til skjoldbruskkjertelen. Høye nivåer av TSH blir knyttet til flere kjente årsaker.

Fakta

Hypofysen er en ert størrelse struktur nær bunnen av hjernen som styrer funksjonene til andre hormonproduserende kjertler. Skjoldbruskkjertelen sitter under strupehodet på forsiden av halsen og produserer hormoner som regulerer cellemetabolismen.

Økt produksjon av TSH

Når skjoldbruskkjertelen produserer utilstrekkelige mengder av dets hormoner, øker hypofysen fremstilling av TSH i et forsøk på å fremme høyere nivåer av skjoldbrusk-utgang.

Årsaker til forhøyet TSH

Ifølge fagfellevurderte service Lab tester på nettet, forhøyet TSH nivåer har tre hovedårsaker: dysfunksjoner i skjoldbruskkjertelen, dysfunksjoner av hypofysen, og utilstrekkelig medisinering hos personer med en skjoldbrusk lidelse, eller som har hatt sin skjoldbruskkjertelen fjernet.

TSH Testing

TSH testing er gjort gjennom en blodprøve, og er også brukt til å diagnostisere lave nivåer av TSH produksjon.

Betraktninger

Av seg selv, kan TSH testing ikke fastslå årsaken til forhøyet TSH nivåer. Ytterligere tester er nødvendig for å måle produksjonen av skjoldbruskkjertelhormoner trijodtyronin (T3) og tyroksin (T4), så vel som skjoldbrusk-antistoffer.

Hvordan behandle lavt kalium i blodet

Hvordan behandle lavt kalium i blodet


Kaliumnivået i blodet må opprettholdes mellom 3,5 og 5,0 mmol / liter for kroppen å fungere ordentlig. Hold kalium der det skal være å optimalisere din fysiske og mentale helse.

Hvordan behandle lavt kalium i blodet

•  Spis mat med høyt kalium, som avokado, bananer, honningmelon, rosiner, laks, tunfisk, melk, appelsiner og bakte poteter.

Unngå overboiling matvarer, fordi dette fører til kalium for å diffundere ut av mat og ned i vannet.

Tenk at hermetisert frukt er lavere i brukbar kalium enn fersk frukt.

Forstå at kalium i korn finnes i kimen og kli. Således, jo mer bearbeidet mat, jo mindre den inneholder kalium.

Bytt diuretika, som er en medisin som fører deg til å urinere oftere. Legen din kan endre din kaliumreduserende vanndrivende til en annen type vanndrivende.

Drikk rikelig med vann. Nyrene regulerer volumet og sammensetningen av den ekstracellulære væsker i kroppen vår, så gi dem tilstrekkelige mengder væske bidrar til å holde kalium og andre elektrolytter i balanse.

Ta kaliumtilskudd. Vanligvis 20 til 80 mEq / dag er nødvendig for å heve blodkaliumnivået de som er kalium-mangelfull.

diskutere eventuelle vitamin tilskudd med legen din. Even "naturlige" produkter kan føre til stor avbrudd i elektrolyttbalansen.

Hint

  • Erstatte fire skiver grovbrød for fire skiver av hvitt brød, gir deg en ytterligere 290 mg kalium.
  • Ved å erstatte en kokte poteter, i sin hud, for 1/2 c. hvit ris eller pasta, øker kalium inntak av 500 mg.
  • Legge en skiver tomat til ellers tomat-mindre salat gir deg et ekstra 300 mg kalium.
  • Dersom du har spesielle medisinske tilstander eller problemer, anbefaler vi at du kontakter lege. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hva gjør TSH Mål?

TSH står for skjoldbrusk stimulerende hormon. Uttrykket TSH blir ofte brukt til å definere den laboratorietest som administreres av leger for å måle nivåene av TSH i kroppen. TSH nivåene brukes til å hjelpe måle om hypofysen og skjoldbruskkjertelen fungerer som de skal.

TSH og hypofyse

TSH er utgitt av hypofysen for å stimulere skjoldbruskkjertelen til å løslate to andre hormoner, kalt T3 og T4.

Høy TSH

Når resultatene av en TSH test viser høye nivåer av skjoldbrusk stimulerende hormon, betyr det at hypofysen jobber overtid i et forsøk på å øke nivåene av T3 og T4 i kroppen. Høye nivåer av TSH resultere i en tilstand som kalles hypotyreose.

Lav TSH

Lave nivåer TSH bety at hypofysen er mindre arbeider for å stoppe skjoldbrusk fra å produsere så mye T3 og T4. Lave nivåer av TSH resultere i en tilstand som kalles hypertyreose.

Årsaker til høy TSH

Hypofysen kan skille ut for mye TSH hvis enten hypofysen selv eller skjoldbruskkjertelen er skadet og ikke fungerer som normalt, hvis thyoid er betent eller infisert eller hvis hypofysen har blitt skadet på grunn av en infeksjon eller svulst.

Årsaker til lav TSH

Lave TSH-nivåer kan være et resultat av en skjoldbruskkjertel som utskiller for mye T3 eller T4, en betent eller infisert skjoldbruskkjertelen, en skjoldbrusk som er blitt for stort, eller ved en svulst på skjoldbruskkjertelen.

Tegn og symptomer på lavt kalium i blodet

Kalium regulerer fluider i kroppen. Det hjelper opprettholde riktig blodtrykk og hjertefunksjon. Kalium regulerer mengden av vann i kroppen, og hjelpemidler i kroppens evne til å komme seg etter sykdom og stress. Kalium er viktig i enhver persons kosthold.

Betydning

Kalium er kritisk for å opprettholde cellen og muskelfunksjon. Uten nok kalium i kroppen, vil en person ikke fungere normalt, og kanskje risikere andre alvorlige komplikasjoner.

Kaliummangel

Kaliummangel er også kalt hypokalemi. Noen vil kanskje oppleve ingen eller svært milde symptomer, mens andre kan ha alvorlige og livstruende sykdommer

Fatigue

En person som lider av lavt kaliumnivå kan oppleve tretthet, angst og problemer med søvn. Han kan bli desorientert og forvirret. Hukommelsestap eller glemsomhet kan også forekomme.

Hudproblemer

Hudproblemer som akne kan blusse opp. Blemmer, tørr hud, utslett og andre hud utbrudd kan også være til stede.

Hjerteproblemer

Lave nivåer av kalium kan gjøre en person utsatt for hjerteproblemer. Det kan også føre til hjerte forverring.

Fordøyelse og Mood

Lav kalium kan føre til fordøyelsesproblemer, magesmerter og forstoppelse. Det kan også føre til depresjon og humørsvingninger.

Hva er en High TSH?

Skjoldbrusk stimulerende hormon (TSH) er produsert av hypofysen. Dens oppgave er å opprettholde normale nivåer av skjoldbrusk hormoner i blodet, som igjen styrer kroppens bruk av energi. TSH i blodet avgjøre om skjoldbruskkjertelen din er normal, underactive eller overaktiv. Høye TSH nivåer indikerer lave nivåer av skjoldbrusk hormoner og en underactive skjoldbruskkjertelen.

Identifikasjon

En blodprøve blir brukt til å måle nivåer av sirkulerende TSH. En TSH resultat over normalområdet på 9-30 Ulu / ml på 20-30 minutter er høy. Er nødvendig tilleggs blodprøve for thyreoideahormoner å finne ut hvorfor TSH nivåene er høye.

Betydning

Når TSH nivåene er høye, er det en indikator med legen din om at noe er galt med skjoldbruskkjertelen. Det betyr at skjoldbruskkjertelen er ignorerer meldinger fra hypofysen til å produsere sine egne hormoner.

Årsak

Den vanligste årsaken til høyt TSH er hypotyreose, ofte på grunn av en inflammatorisk autoimmun lidelse kalt Hashimotos tyreoiditt. En mindre vanlig årsak i moderne tid er jodmangel.

Effekter

Når TSH nivåene er høye og produksjon av skjoldbrusk hormoner er lav, vanlige symptomer er tretthet, slapphet, vektøkning, forstoppelse, overfølsomhet for kulde, glemsomhet og tørr hud.

Behandling

Skjoldbruskkjertelhormon, foreskrevet i passende doser, vil normalisere både thyroid hormon og TSH nivåer i blodet og bidra til å lindre symptomene.

Hva er TSH tre Generation Test brukes til?

Hva er TSH tre Generation Test brukes til?


TSH, eller skjoldbrusk stimulerende hormon, er det vanlige navnet som brukes for tyreotropin. Dette er det hormonet som utskilles av skjoldbruskkjertelen og regulert av hypofysen. Når en lege har mistanke om stoffskiftesykdommer, er tredje generasjons TSH testing den mest brukte på grunn av sin nøyaktighet sammenlignet med første- og andregenerasjons testing - og dermed kutte ned på behovet for å gjøre oppfølging blod arbeid.

Første generasjon og andre generasjon tester

Første generasjons tyroidtester brukes ikke lenger fordi deres oppklaringsprosenten av skjoldbruskkjertel hormon er 5 til 10 mU / L, og de savner ofte mild hypotyreose. Første generasjon testene ble aldri brukt til hypertyreose fordi TSH nivåer er mye lavere enn testen oppdager.

Andre generasjon er fortsatt i bruk som i 2010 for å påvise en skikkelig arbeidsskjoldbruskkjertelen.

Tredje generasjons Testing

Tredje generasjons testene er den mest brukte som i 2010 på grunn av lavere deteksjonsgrenser av TSH i blodet. Tredje-generasjons testene blir brukt, med nøyaktighet, for å detektere både hypertyreoidisme og hypotyreoidisme og blir brukt til å detektere skjoldbruskkjertelen hos nyfødte. Denne testingen er også brukt av leger til å bestemme mengden av erstatning levotyroksin å foreskrive.

Andre Diagonostic Testing

Det finnes flere tester at en lege kan bruke til å bestemme skjoldbrusk sykdom, hvor ille det er, og hva som forårsaker det. Ofte leger vil bestille en komplett thyroid panel som inkluderer all oppfølging blod arbeid.

Fri tyroksin T4 er den aktive form av tyroksin og gir et større bilde av hvordan kroppen ved hjelp av hormonet enn et tredje generasjons TSH test. Gratis T4 testing er bestilt når en unormal tredje generasjons TSH testen kommer tilbake unormal.

Gratis T3 brukes til å diagnostisere hypertyreose samt overvåking hyperthyroid pasienter og deres medisiner. Hvis hypertyreose er diagnostisert, vil radioaktivt jod bildebehandling gjøres.

Hva som kan forårsake forhøyet TSH?

En TSH test måler mengden av thyroid-stimulerende hormon (TSH) i blodet. TSH er hormonet som styrer skjoldbruskkjertelen til å produsere thyreoideahormoner. Testen blir brukt til å diagnostisere tyroidforstyrrelser, og et høyt nivå TSH er vanligvis en indikator på hypotyroidisme.

Definisjon

Hypotyreose oppstår når skjoldbruskkjertelen er lite aktiv, slik at kroppen får for lite thyroid hormon.

Forklaring

Hypotyreose kan føre til høye TSH-nivåer fordi hypofysen gjenkjenner kroppens utilstrekkelige thyroid hormonnivået og produserer mer TSH for å stimulere hormonproduksjonen.

Årsak

Hypotyreose er oftest forårsaket av en autoimmun sykdom som fører til at kroppen til å angripe sitt eget vev og hemme skjoldbrusk hormon produksjon. Det kan også skyldes skjoldbrusk kirurgi, medisiner for å behandle en overaktiv skjoldbruskkjertel, stråling mot hode og nakke, en hypofyse lidelse, graviditet eller en jod-mangel.

Effekter

Fordi skjoldbrusk hormoner er viktig for så mange kroppslige prosesser, kan ubehandlet hypotyreose føre til hjertesykdom, depresjon, nedsatt kognitiv funksjon, infertilitet, fødselsdefekter og myxedema, ifølge Mayo Clinic.

Andre årsaker

Høy TSH nivåene kan også indikere skjoldbruskkjertel hormon motstand, en tilstand der kroppen ikke responderer normalt på skjoldbrusk hormoner, sier DrLowe.com.

Hva gjør en høy TSH Mean?

Hva gjør en høy TSH Mean?


Hypofysen produserer et hormon som kalles thyrotropin eller thyroid-stimulerende hormon (TSH). TSH stimulerer skjoldbruskkjertelen til å produsere hormoner av sine egne. TSH i blodet viser om skjoldbruskkjertelen fungerer som den skal. Høye TSH nivåene er vanligvis et tegn på en underactive skjoldbruskkjertelen.

Indikatorer

En blodprøve resultatet med TSH-nivåer over 2,0 mIE / L kan være en indikator på tidlig hypotyreose. Tilstanden bør overvåkes av en lege, og ekstra blodprøver kan være nødvendig.

Betydning

Høye TSH nivåer indikerer en mangel på kommunikasjon mellom hormoner som produseres av hypofysen og skjoldbruskkjertelen, noe som resulterer i hypotyreose, eller bremse thyroid aktivitet.

Signs

Tegn på høye TSH-nivåer som indikerer hypotyreose kan inkludere treghet, vektøkning, forstoppelse, kalde hender og føtter, tørr hud og hukommelsestap.

Behandling

Syntetiske skjoldbrusk hormoner brukes til å behandle høyt TSH når skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok av sine egne hormoner. Skjoldbruskkjertel hormon behandling øker thyroid hormonnivået i blodet og returnerer høye TSH-nivåer til det normale.

Betraktninger

Noen mennesker med høye TSH nivåene fortsatt har normale nivåer av skjoldbrusk hormoner i blodet. Denne tilstanden, som kalles subklinisk hypotyreose, fører ofte til hypotyreose.