Digidexo.com

lamictal munntørrhet

Herbal behandlinger for Munntørrhet

Herbal behandlinger for Munntørrhet


Munntørrhet har mange årsaker, inkludert bivirkninger av medisiner bruk og sykdom. Foruten å være en plage for den lidende, kan munntørrhet også indikere muligheten for forhold som dehydrering, skade nerve og diabetes. Unnlatelse av å tilstrekkelig å behandle denne tilstanden kan føre til munnen lesjoner, dårlig ånde og tannråte. Heldigvis finnes det urte-behandlinger tilgjengelig for å hindre tørr munn fra å ødelegge din tannhelse.

Herbal behandlinger for Munntørrhet

•  Ta kontakt med tannlegen din for anbefalinger og en fullstendig vurdering. Selv om mange urte behandlinger er markedsført som "alle naturlige" produkter, må man sørge for å unngå overdoser og skadelige legemiddelinteraksjoner. La tannlegen din vet om alle reseptbelagte og OTC (over-the-counter) medisiner og kosttilskudd du for tiden tar, for å redusere disse risikoene. Tilstedeværelsen av visse medisinske tilstander kan begrense dine trygge urte behandlingstilbud.

Stimuler spyttkjertlene med grønn te. De aktive ingrediensene i kinesisk og japansk grønn te kan gi lindring til anfall av munntørrhet. Grønn te er sterkt anbefalt på grunn av den polyfenol oksidasjonstrinn, noe som står i kontrast tørking effekter av andre typer te. Grønn te kan inntas som en drikk, omdannet som et skyllemiddel, eller brukes som en løsning gurglevann. Bruk grønn te gang til to ganger daglig i en merkbar nedgang i munntørrhet symptomer. Grønn te kan kjøpes ferdigblandet, løs, og i individuelle pakker. Bratt grønn te i henhold til pakken instruksjoner for å motta maksimal helsefordeler.

•  Bruk ingefær å behandle tørr munn. Ingefær er en mye brukt behandling for reisesyke og kvalme og produserer munntørrhet som bivirkning. Ingefær er tilgjengelig i en rekke former, inkludert røtter, kapsler, oljer og ekstrakter. Ta noen slurker med Ginger Ale når munntørrhet oppstår. Bratte 30 ml (2 Tbps) av ingefær rot i 6 til 8 gram vann for å lage en tørr munn bekjempe drink eller skyll. Unngå å ta mer enn 4 gram ingefær per dag. Søk profesjonell veiledning dersom du tar blodfortynnende medisiner før bruk av Ginger.

Drikk kamille for tørr munn lettelse. Selv kamille er viden kjent for sin beroligende effekt, er denne urten også en tørr munn behandlingsalternativ. Drikk 1-2 kopper kamille te daglig for å redusere symptomer på tørr munn. Kjøp kamille i skjr skjemaet for å legge til drikker som grønn te for en sterkere effekt. Varsle legen din hvis du tar blodfortynnende før begynnelsen kamille terapi. Allergi mot ragweed pollen kan kontraindikere bruk av kamille.

Prøv stikkende ask urte tinktur. Prickly aske skjær er laget for barken av urten har blitt brukt som tørr munn og tann verke behandling. Ta 1 ts. av skjær, opp til 3 ganger daglig for å forebygge tørr munn. Varsle legen din hvis du er gravid eller har fordøyelses tilstander som ulcerøs kolitt før du bruker denne behandlingen. Prickly aske påvirker fordøyelsesfunksjon og kan også være knyttet til abort hos gravide kvinner.

Hint

  • Spør din lege eller tannlege om å legge Slippery Elm til din tørr møll behandlingsregime. Slippery Elm kan også kjøpes som pastiller og hals spray for rask lindring. Besøk en naturlig urt butikken for å vise detaljert informasjon om munntørrhet rettsmidler. Du kan finne en munnvann eller spray som dekker dine behov.
  • Aldri anta noen urte behandlingen er trygg før de søker profesjonell rådgivning.

Hjem rette for Munntørrhet

Hjem rette for Munntørrhet


Munntørrhet går også av den medisinske termen "verostomia." Det er en tilstand som er forårsaket når spyttproduksjon avsluttes. Spytt er nødvendig for funksjonene til å snakke, tygge, spytting og fordøyelse. Det hjelper oss også å opprettholde god tannhelse, beskytte våre tenner og tannkjøtt fra forfall.

Munntørrhet kan være forårsaket av mange ting. Det kan være en reaksjon fra antihistaminer, strålebehandling, menopause og røyke, samt dehydrering fra å miste fluider fra oppkast og diare. Heldigvis finnes det tiltak som kan tas hjemme for å behandle denne ubehagelig tilstand.

Hjem rette for Munntørrhet

•  Forstå at hvis du har hatt et anfall med diaré eller oppkast, har du mistet elektrolytter fra systemet og munntørrhet er sannsynlig å skje. For å erstatte disse elektrolyttene, kan du blande en drink rett i ditt hjem. Ta en kopp vann, 1 ts. salt, 1/2 ts. natron, 1 ss. av sukker og en klemme av frisk sitron. Bland alle ingrediensene sammen og drikke.

Legg cayenne pepper til matvarer. Ikke bare vil det legge krydder og smak, stimulerer cayenne pepper spyttproduksjon.

Snack på stangselleri. Som cayenne pepper, stangselleri stimulere spyttproduksjon og legge til ekstra fuktighet.

Pust inn litt damp. Steam tilfører fuktighet eksternt og kan bidra til å produsere spytt gjennom kjertler. Kok opp en stor kjele med vann. Når vannet er på en rullende koke, skru av brenneren. Sett potten på en varm plate på et bord, får i en behagelig stol, plasserer ansiktet 12 inches over dampende gryte med et håndkle over hodet og puste dampen inn gjennom munnen. Hvis ansiktet ditt føles for varmt eller du er for nær den dampende gryte, opp igjen lenger, men fortsetter å puste inn dampen.

Hint

  • Når opplever tørr munn, unngå koffein drikke, alkohol, røyking og sukker fylt brus. Alle disse tingene er vanndrivende og kan forårsake tørr munn.
  • Hvis du har leppe eller munnsår fra tørr munn, går sparsomt på sitron lagt til drink mix, som det kan være ganske smertefullt.

Om Kronisk Munntørrhet

Om Kronisk Munntørrhet


Spytt er en viktig ingrediens i å opprettholde normal funksjon av din munn, svelg og selv tenner. Kronisk tørr munn, offisielt kjent i det medisinske feltet som Xerostomia, kan føre til mange alvorlige problemer i tillegg bare mindre irritasjon eller problemer med å tygge på grunn av mangel på lett flytende væske i munnen.

Funksjon

Spytt er produsert av tre kjertler som ligger i munnen, og består nesten utelukkende av vann. De gjenværende partier av spytt er laget av proteiner og enzymer. Spytt strømmer gjennom munnen og halsen for å holde tenner, tunge og kinn fri for gjenstander som kan utvikle skadelige bakterier. Kronisk munntørrhet reduserer eller helt stanser produksjonen av spytt i munnen periodisk i løpet av dagen og over en lang tidsperiode.

Funksjoner

Enzymene i spytt gir samme nytte for din munn at antistoffer sørge for blodet ditt. Spytt senker nivået av surhet i plakk som bygger seg opp i munnen for å forsinke den naturlige råtnende prosessen med tennene. Det senker også sjansen for at du vil få en infeksjon i munnen ved å ødelegge fremmede bakterier eller mikrober. Den flytende konsistens av spytt hjelpemidler også i fordøyelsen av mat. Munntørrhet hindrer spytt fra å utføre sine tiltenkte funksjoner og øker sjansene for at du vil utvikle sykdom eller få hull i tennene.

Identifikasjon

Du kan fortelle om du lider av kronisk tørr munn ved å se etter spesifikke symptomer. De vanligste symptomene er en hyppig brennende følelse på tungen, til sår på kinnene eller tungen, rask utvikling av tannråte eller hulrom, dårlig ånde som gjenstår selv etter børsting, manglende evne til å smake mat og problemer med å svelge mat.

Betraktninger

Kronisk tørr munn kan være et tegn på mye mer alvorlige problemer som diabetes, Sjøgrens syndrom, skade på spyttkjertlene eller skade på nerveendene fra et slag mot hodet. Skade på spyttkjertlene kan forårsake permanent tørr munn, hvilke ingen medisiner er i stand til å herde. Hundrevis av forskjellige reseptbelagte medisiner føre til munntørrhet som bivirkning, så bør du kontakte legen din hvis du utvikler tilstanden etter å ha blitt foreskrevet et nytt legemiddel.

Forebygging / løsning

Redusere sannsynligheten for å anskaffe kronisk tørr munn ved å pusse tennene tre ganger om dagen og redusere mengden av koffein og sukker du inntaket, som disse stoffene kan skade spytt kjertler. Du kan holde spytt renne når du opplever tørr munn ved å holde en sukkerfri harde drops i munnen eller ved å blande natron i vann og gurgle blandingen noen få timer. Urte kosttilskudd som goldenseal rapporteres å være i stand til å hjelpe i spyttproduksjon, men de har ikke blitt godkjent av FDA, så deres effektivitet ikke kan garanteres.

Symptomene på Munntørrhet

Symptomene på Munntørrhet


Tørr munn, også kalt xerostomia, kan være svært alvorlig. Enkelt sagt, munntørrhet resultater fra manglende evne til å produsere nok spytt til å holde munnen fuktig. Ikke bare hemmer det muligheten til å nyte mat, men tørr munn kan påvirke helsen til tennene og tannkjøttet.

Symptomer

Symptomer på tørr munn kan omfatte problemer med funksjoner som smaker, tygge, svelge eller snakke; klebrighet eller tørrhet i munnen; tørst; dårlig ånde; svie i munn eller hals; tørre lepper eller tunge og munnsår. Alvorlighetsgrad av symptomer kan variere fra å være en plage å være smertefullt.

Årsaker

Mange faktorer kan forårsake tørr munn, så som nervøsitet eller stress. Medisiner kan forårsake tørr munn, spesielt de som behandle høyt blodtrykk og depresjon. Stråling, kjemoterapi eller skader på hode eller hals kan også produsere munntørrhet symptomer.

Betydning

Spytt evne til å inhibere vekst av bakterier og vaske bort mat og plakk bidrar til å hindre tannråte. Enzymer som finnes i spytt også bidra til å bryte ned maten og hjelpe på fordøyelsen. Tannråte kan skyldes ikke produserer nok spytt i lengre perioder.

Forebygging / løsning

Tørr munn forårsaket av medikamenter kan bli behandlet ved å justere dosen eller skiftende bestemmelser. Unngå tobakk, alkohol og drikker som inneholder sukker eller koffein.

Betraktninger

Hvis munntørrhet symptomer er hyppig og vedvarende, snakke med en lege eller tannlege. Ofte medisiner kan være foreskrevet for å behandle tørr munn og beskytte helsen til tennene og tannkjøttet.

Hva kan hjelpe munntørrhet?

Hva kan hjelpe munntørrhet?


Munntørrhet kan gjøre munnen føles som et ørkenlandskap. Teknisk kalt xerostomia, tilstanden har mange årsaker, fra koffein til bivirkninger fra ulike medisiner. Men det er også en rekke måter å behandle det. Som en ekstra bonus, mange av behandlinger er enkelt, billig og kan være ferdig med ting som allerede finnes i ditt hjem.

Suger

Frukt groper og harde drops bidra til å stimulere spyttkjertlene. Groper fra fersken, nektariner og moreller kan gjøre utslaget. Kontroller at hard godteri er sukkerfri så du ikke får tannråte. Sukker har et felt dag skape hulrom i en tørr munn.

Chewing

Popping et stykke sukkerfri tyggegummi i munnen i stor grad kan redusere munntørrhet. Som frukt groper og harde drops, stimulerer tannkjøtt spytt.

Eating

Grøtaktig, myk mat bidra til å stimulere spyttkjertlene. Alle matvarer føre til en økning av spytt, men de som er myk og lett å spise gi deg de beste resultatene mot munntørrhet. Andre gode valg er mat dekket i saus og saus.

Fukt

Legge fuktighet til luften kan bidra til å bekjempe tørr munn også. Du kan bruke en kul-air fordamper. Puste ut av nesen, i stedet for munnen, også kutter ned på mengden av spytt som fordamper.

Unngå

Brus, kaffe og andre koffeinholdige drikker kan dehydrere kroppen og tørke ut munnen. Drikk dem med måte og prøve å balansere dem ut med et glass eller to av vann.

Stress og angst Munntørrhet Cures

Stress og angst Munntørrhet Cures


Stress og angst kan påvirke enkeltpersoner - både barn og voksne. Hvis stress og angst påvirker deg, kan du legge merke til visse fysiske problemer som du ikke hadde før. En av disse problemene er tørr munn. Tørr munn oppstår fordi individer som lider av angst begynner å puste på en annen måte. Det er for å kurere denne tilstanden flere måter.

Pusteøvelser

Stress og angst kan føre til at du puster annerledes. Du kan ikke engang merke til, men kroppen din vil. Ved å jobbe på noen pusteøvelser kan du ikke bare stoppe munnen blir tørr, men roe deg ned også. Dette hjelper deg å håndtere både stress og tørr munn samtidig. Sørg for at du er i et rom med ingen støy og har et sete på en stol eller sofa. Pust dypt inn og hold den inne i 10 sekunder, deretter sakte la det ut. Ikke la det ut på en gang. Gjenta dette fire eller fem ganger og deretter ta en pause. Hvis du gjør det lenger enn at du kan få ør. Trikset er å gjøre dette en gang med noen timer i løpet av dagen, og når som helst at du begynner å føle deg engstelig. Etterhvert vil du være å puste normalt igjen og tørr munn vil gå bort.

Fuktighet

Holde munnen fuktig. Det er viktig at du drikker åtte glass vann hver dag, som dehydrering kan forverre tørr munn. Gjennom hele dagen, suge på harde drops for å holde munnen fuktig. Et annet triks er å ta en dusj om morgenen og sørge for at det er varmt nok til å forårsake damp. Breath dampen i nesen og ned i halsen din. Dette vil lindre eventuelle tørrhet forårsaket i løpet av natten.

Ting du bør unngå

Visse ting kan forårsake tørr munn og eller gjøre munntørrhet verre. Både alkohol og koffeinholdige drikker føre til dehydrering. Dette vil forlate munnen tørr. Du bør unngå dem. Du bør også holde deg unna matvarer som er sure eller krydret som de kan forårsake acid reflux. Acid reflux kan forårsake tørr munn også. Disse typer matvarer er også kjent for å forårsake angst nivåer til å stige i tillegg.

Profesjonell hjelp

Hvis du ikke er i stand til å kontrollere stress og angst nivåer, kan du ikke være i stand til å kvitte seg med tørr munn. Når du har prøvd uten hell å kurere din tørr munn selv, må du få en profesjonell involvert. En trenet rådgiver vil kunne hjelpe deg med roten av problemet. Ved å håndtere angst opprinnelse, kan du bidra til å redusere og til slutt eliminere angst. Din munntørrhet vil fortsette å være mindre av et problem før det er fullstendig kurert.

Hva er munntørrhet?

Hva er munntørrhet?


Tørr munn, også kalt xerostoma, er en unormal munntørrhet som er et resultat av redusert spyttsekresjon i munnen. Også kjent som Cottonmouth, pasties eller doughmouth, er munntørrhet vanligvis ikke en alvorlig tilstand og kan lett behandles. Men hvis ikke korrigert, kan munntørrhet føre til alvorlige medisinske tilstander. Dessuten er behandlingen viktig som tørr munn kan være et tegn på en dårligere medisinsk problem. Folk som arbeider med tørr munn må søke medisinsk eller dental oppmerksomhet for behandling.

Størrelse og årsaker

Nesten alle har opplevd tørr munn på ett eller annet tidspunkt. Ifølge DryMouth.com tilstanden påvirker omtrent 20 til 25 prosent av voksne, for det meste kvinner. Munntørrhet øker med alderen, med om lag 30 til 40 prosent av eldre voksne som er 60 til 80 år som har det. Vanligvis tørr munn forårsaket av å ta reseptbelagte legemidler, eller som har en systemisk sykdom som involverer mange organer i kroppen. Stress samt røyking kan forårsake sykdommen.

Effekter

Foruten å være ubehagelig, kan ha munntørrhet påvirke spise nytelse og tannhelse. Tilstanden plasserer en person på et høyere risiko for tannråte, tannkjøttsykdom (gingivitt), i tillegg til munnen infeksjoner som trost. Munntørrhet gjør det også utfordrende å ha på proteser.

Vanlige symptomer

Foruten å ha en munn som føles dehydrert, det er andre symptomer på tørr munn. For eksempel svelgeproblemer er en vanlig tegn på problemet. Andre symptomer er ikke å kunne smake mat og en munn som er følsomme for salt, sure eller krydret mat. Pågående tannråte problemer kunne foreslå tørr munn. Munnsår og en rød rå tungen, sammen med prikking eller brennende munn sensasjonen er også symptomer.

Diagnostisering Munntørrhet

Diagnostisering tørr munn er en prosess som involverer flere typer informasjon. En medisinsk historie og fysisk undersøkelse, sammen med detaljer om symptomene er nødvendig. Spytt tester er gjort for å måle spytt flyt og undersøke spyttkjertler. Ulike øye tester utføres. Blodprøver er også gjort for å bestemme antistoffer knyttet til visse sykdommer og tilstander.

Behandling av Drug Elimination eller justeringer

I behandling av tørr munn en lege må først finne ut hva som forårsaker tilstanden før behandling av symptomer. Hvis tørr munn er forårsaket ved å ta reseptbelagte legemidler, ofte en lege kan ta en pasient av stoffet forårsaker problemet eller endring til et medikament med mindre tørking effekter.

Holde en Moist Mouth

I livstruende sykdommer er det vanligvis ikke mulig å justere et medikament inntak mønster. I disse tilfellene leger råder pasienter til å holde munnen fuktig ved å drikke vann eller andre sukker gratis juice. Det er viktig å ta hyppige slurker med væske mens du spiser for å hjelpe med å tygge og svelge, samt forbedre mat smak. Spytt flyt kan stimuleres ved å spise mat som krever tygging og tygging, for eksempel sukkerfri tyggegummi. Tygge sukkerfri, syre-smake godteri og suger på kirsebær, sitron og lime rinds eller oliven groper også hjelpe.

Årsaker og behandling av Munntørrhet

Munntørrhet er en vanlig tilstand der en person føler det ikke er nok spytt i munnen. Det vitenskapelige navnet for tørr munn er Xerostomia. Forekomsten av munntørrhet øker med alderen.

Medisinering

Mer enn 1800 stoffer kan forårsake tørr munn, men de som brukes mot depresjon, allergier, angst, høyt blodtrykk og Parkinsons sykdom er blant de viktigste lovbrytere, ifølge drymouth.info.

Sykdommer

Noen medisinske tilstander kan forårsake tørr munn. Blant dem er Sjøgrens syndrom, dehydrering, AIDS og diabetes.

Redusert evne

Tygging trener musklene i munnen. Når en person tygger mindre, vil musklene og spyttkjertlene krympe og produserer mindre spytt. Dette fører til tørr munn.

Terapeutisk Bestråling

Stråling for kreft i hode og hals kan skade spyttkjertlene. Denne strålingen kan noen ganger permanent hemme eller stoppe spyttproduksjon.

Behandling

Behandling for tørr munn inkluderer nipper vann og sukkerfrie safter, tygge sukkerfri tyggegummi, og suger kirsebær, oliven groper, eller skall av sitron eller lime. Stoffet Salagen og Evoxac brukes til å lindre følelsen av en tørr munn.

Munntørrhet Fra Trigeminal Tumor

Munntørrhet Fra Trigeminal Tumor


En trigeminal svulst kan forårsake en myriade av symptomer. Munntørrhet er en spesielt plagsom symptom som er assosiert med denne tilstanden.

Identifikasjon

En trigeminal svulst er en vekst som ligger nær trigeminusnerven (også kalt den femte hjernenerve). Dette nerve er ansvarlig for å sende impulser til forskjellige deler av ansiktet, kjeven, tannkjøtt, øyne og panne fra hjernen. Denne tilstanden er uvanlig i de under 50 år. En pasient som lider av denne type smerte sies å ha trigeminusnevralgi.

Symptomer

De vanligste symptomer assosiert med en trigeminal svulst er en sjokklignende smerter som varer i noen få sekunder, munntørrhet, smerte i tennene, og ansikts smerter. Visse ting kan utløse anfall av smerte som en kald vind, spiser eller tar en dusj.

Årsaker

Noen av de vanligste årsakene til trigeminusnevralgi er multippel sklerose, en hjernesvulst, eller en aneurisme.

Effekter

De som lider av en trigeminal svulst kan oppleve alvorlige tørr munn. Dette er fordi det er visse utløse områder som er oftest berørt av svulsten. De mest vanlige trigger sonene er inne i munnen, kinnet, nese og lepper.

Behandling

Det er nødvendig å utføre diagnostiske tester for eksempel en MR for å finne årsaken til trigeminusnevralgi. Hvis det er relatert til en hjernetumor, innstiller deretter legen vanligvis medisiner og kirurgi for å fjerne tumor hvis mulig.

Overdreven Munntørrhet

Overdreven Munntørrhet


Spytt hindrer tannråte, myker vår mat og bidrar til å kontrollere innholdet av bakterier i munnen. Når kroppen ikke klarer å produsere nok spytt, resulterer det i en svært tørr og ubehagelig munn. En overdreven munntørrhet fører ofte til andre helseproblemer som trost og tannråte.

Symptomer

Symptomene forbundet med overdreven munntørrhet inkludere en "Cottonmouth" følelse, sår i munnen, sterk tørste, rå tunge, hals ubehag, en brennende følelse i munnen eller tungen, hes stemme og dårlig ånde. Lider av munntørrhet ofte fører til problemer med å snakke eller svelge mat.

Årsaker

Vanlige årsaker til overdreven inkluderer munntørrhet infeksjoner eller sykdommer som HIV / AIDS, Alzheimers sykdom, cystisk fibrose, reumatoid artritt, Parkinsons sykdom, anemi, diabetes, kusma og høyt blodtrykk. Tar visse medisiner for sykdommer som allergier, forkjølelse, diaré, depresjon, angst, kvalme, Parkinsons sykdom og epilepsi øker risikoen for å utvikle overdreven munntørrhet. Over-the-counter antihistaminer og decongestants også forårsake tørr munn i noen mennesker. Skråtobakk eller røyking fører noen mennesker å ha tørr munn fordi disse aktivitetene påvirker spyttproduksjon i kroppen.

Behandling

Behandlinger for overdreven munntørrhet avhenge av årsaken til tilstanden. Leger ofte endre medikamenter eller justere doseringen til å redusere tørr munn, samt foreskrive en skylling for munnen for å gjenopprette fuktighet. Drikking vanlige mengder vann, puste gjennom nesen og suger på sukkerfri godteri ofte redusere munntørrhet. Tar en over-the-counter spytt erstatning letter også ubehag av denne tilstanden.

Tegn og symptomer på overdreven Munntørrhet

Tegn og symptomer på overdreven Munntørrhet


Munntørrhet er en medisinsk tilstand som er preget av svært lite spytt innenfor både munnen og halsen. Tilstanden er også kjent som enten "kaker" eller "bomull munnen." En rekke årsaker kan føre til tilstanden, fra røyking av aldring. Hvis du opplever noen av symptomene, kontakt din tannlege eller lege.

Tørrhet

Ettersom tilstanden navnet tilsier, en av de viktigste symptomer og tegn på tørr munn er en svært tørr eller klebrig følelse i munnen. Bortsett fra å bare inne i munnen, dette tørrhet og klebrige også vanligvis strekker seg til hals-området i tillegg. Hes og sår hals kan også være tegn på tørr munn, som kan tørke nesegangene.

Prikking og brenning

Munntørrhet fører ofte munnen for å ha en uvanlig følelse av prikking eller brennende, og noen ganger begge deler. De prikking og svie er spesielt tydelig på tungen.

Halitosis

Folk opplever tørr munn kan også legge merke til at de har unormalt dårlig ånde, selv om de ikke har spist noe utenom det vanlige.

Tørst

Føler uvanlig tørst, uansett hvor mye vann du bruker, kan også vise til et alvorlig tilfelle av munntørrhet.

Spytt

Folk som mistenker at de kan ha munntørrhet bør ta notat av konsistensen av spytt. Hvis spytt synes å ha en usedvanlig trevlet eller tykk konsistens, kan det være et resultat av tørr munn.

Smak

Munntørrhet kan også ha en effekt på folks smaksløker. Hvis din følelse av smak synes å ha noe endret, kan det være på grunn av tilstanden. Tilstanden kan også manifestere seg i symptomer som vanskeligheter med å svelge, tygge og selv snakker.

Sår

Ubehagelige sår kan også være grunn til å tørke munnen. Hvis du har sår i munnen eller på munnens hjørner, kan de være fra tørr munn. Se også opp for split hud og sprukne lepper.

Tannproblemer

Enkelte tenner relaterte problemer også kan bety overdreven munntørrhet, inkludert tannråte og økte mengder plakk.

Naturlig mat for Munntørrhet

Naturlig mat for Munntørrhet


Alle erfaringer munntørrhet fra tid til annen, ofte forårsaket av dehydratisering, eller når kroppen ikke produserer nok spytt. Selv om det kan virke som en liten irritasjon, kan en kronisk tørr munn føre til tannråte, fordi spytt hjelper å vaske bort overflødig plakk og bakterier. Heldigvis er munntørrhet lett å kurere naturlig ved å justere drikker du drikke og maten du spiser.

Vann og te

En av de enkleste naturlige feilrettinger for tørr munn er å drikke rikelig med vann hver dag. Å drikke vann regelmessig gjennom hele dagen vil rehydrere munnen. Unngå høyt koffeinholdige drikker fordi koffein kan dehydrerende. Du ønsker kanskje å erstatte drikker som kaffe med urtete som kamille eller ingefær te å lindre tørr munn.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker som er høy i vanninnhold, for eksempel appelsiner, epler og selleri, vil bidra til å holde deg hydrert. Selleristilker er spesielt nyttig å avhjelpe en tørr munn fordi selleri stimulerer spytt kjertlene. Noe frukt eller grønnsaker som er høy i fiber vil også øke spyttproduksjon og holde munnen riktig hydrert.

Naturlig munnvann

En naturlig munnvann vil ikke bare bidra til å lindre tørr munn, det vil også bekjempe tannråte og dårlig ånde som kan følge en tørr munn.

For å gjøre en beroligende naturlig munnvann, bland fennikelfrø, anisfrø, rosmarin og mynte sprigs og suge i vann over natten. I morgen, sil vannet og bruke urte-tilført vann som munnvann. Fennikel vil stimulere spyttkjertlene, rosmarin vil bekjempe bakterier, vil mynte kjøle og oppdatere munnen og anisfrø vil blidgjøre pusten.

Munntørrhet årsaker og behandlinger

Munntørrhet problemer kan variere fra mild og irriterende til alvorlig nok til å forstyrre dagligdagse funksjoner. Det er ulike årsaker til munntørrhet, som stammer fra sykdommer og allergi mot medisiner og skader som kan bekjempes med en rekke behandlinger for å passe (og lindre) hver enkelt. Hvis du er opptatt av de negative effektene munntørrhet forhold kan ha og hvordan å behandle eller forebygge problemet, vil denne innsikten guide deg til bedre oral helse og fred i sinnet.

De bivirkninger av medisiner

En av de vanligste årsakene til tørr munn stammer fra bivirkninger fra visse medisiner. Muskel relaxers, beroligende medisiner og over-the-counter allergi medisiner er ofte den skyldige.
Hvis du opplever tørr munn etter å ha startet på et medikament, kontakt lege eller apotek umiddelbart for å diskutere andre alternativer. Han kan noen ganger justere dosen eller forandre medikament helt for å løse problemet. Ett medikament foreskrevet for å bekjempe tørr munn forårsaket av medisiner er Salagen, men det er over-the-counter medisiner som fungerer godt også. Disse kan finnes på de fleste stoff butikker.

Medisinske behandlinger som forlater deg med Munntørrhet

Hvis du er under kreft behandlinger som stråling eller cellegift, så du kan være i faresonen for tørr munn. Disse behandlinger, spesielt stråling mot hodet eller nakken, kan skade spyttkjertlene og redusere fuktigheten i munnen.
Prøv å øke vanninntaket om mulig å holde munnen godt hydrert. Suger på en sukkerfri harde drops kan også stimulere spyttproduksjon.

Når den skyldige er du

Dårlige vaner er ofte roten årsaken til munntørrhet. Hvis du "dip" eller tygge tobakk, du sannsynligvis møte tørr munn. Dette blir verre hvis du røyker sigaretter eller sigarer. Alkohol og koffein forbruk kan også utløse munntørrhet problemer.
Løsningen på disse årsakene til munntørrhet er enkel: Slutt å bruke tobakk. Reduser mengden av koffein og alkohol du inntar.

Sykdommer som fører til munntørrhet

Det er ikke uvanlig for sykdommer som Alzheimers å forårsake munntørrhet problemer for sine ofre. Andre vanlige sykdommer og tilstander slik som Parkinsons sykdom og HIV, Sjøgrens syndrom, så vel som blodmangel kan føre til denne tilstanden. Et av tegnene legene ser etter i pasienter ved fastsettelse diabetes er symptom på tørr munn og sterk tørste.
Et nytt legemiddel på scenen som nylig har fått FDA-godkjenning for å bekjempe tørr munn forårsaket av Sjøgrens syndrom er Evoxac. Ellers, spør på apoteket for en reseptfrie medikament for å lindre munntørrhet symptomer.

Skader og operasjoner

Hvis du nylig har lidd en nakkeskade eller hadde kirurgi på din kjeve eller hals, kan du raskt innse at spytt kjertlene har blitt skadet. Rettsmidler er begrenset til reseptfrie medisiner og holde godt hydrert. Et annet triks er å kjøre en luftfukter om natten når du kan være utsatt for puste gjennom munnen, ytterligere utmattende problemet.

Natural Cures for Munntørrhet

Munnen er tørr mesteparten av tiden fordi spyttkjertlene, som ligger på hver side av munnen din, ikke produserer nok spytt. Munnen må spytt for å bidra til å befri det av plakk, tannstein, sukker oppbygging og matrester. Uten tilstrekkelig spytt, har du mer tannråte og kan få periodontal sykdom og gingivitt.

Hva er årsaken til munntørrhet?

Tørr munn, eller xerostomia, er en tilstand nesten alltid forårsaket av en annen tilstand eller sykdom. Disse kan omfatte anemi, reumatoid artritt, Sjøgrens syndrom, lupus og en infeksjon av spyttkjertlene. Bivirkninger av visse medisiner og effekten av strålebehandling kan også forårsake tørr munn. Løpende depresjon, så vel som medisiner tatt for depresjon, kan bidra til tørr munn. Aldring er en annen årsak til munntørrhet.

Hva kan gjøres for munntørrhet?

Legen din kan forskrive det som kalles "kunstig spytt", som bidrar til å holde munnen mindre tørr. Han kan også sjekke dine medisiner og se om du kan bytte til en som ikke forårsaker tørr munn. Men det finnes også en rekke enkle og naturlige måter å behandle tørr munn at du enkelt kan gjøre for deg selv.

Naturlige måter å lette Munntørrhet

Med tørr munn, drikke vann så ofte som mulig. Hold en vannflaske hendig og nippe fra den når munnen føles tørr. Dette bidrar også til å kvitte seg med mat akkumuleres i og mellom tennene. Knaser is chips er også en fin måte å lette tørr munn og rengjøre tennene.

Hold deg unna alkohol - det tørker ut munnen. Så gjør drikker kaffe, te og peppermynte te. I stedet drikker urte frukt te, for eksempel solbær, bringebær og tranebær. Fruktjuice er også bra for å stimulere spytt, men vær forsiktig med sukkerinnhold.

Du kan også tygge sukkerfri tyggegummi for å stimulere spytt. Sukker-gratis frukt tyggegummi er best, som mint tyggegummi vil tørke munnen. Du kan også tidvis suge på sukkerfrie harde drops, men vær forsiktig - for mange av disse kan ha en lakserende effekt.

Diett for tørr munn

Unngå krydret, salt, sukker og altfor sure matvarer. Krydret og salt mat er vanskelig å spise hvis du har tørr munn. Sukkerholdige matvarer bidra til tannråte, og også til tørrhet. Og sure matvarer kan angripe tannemaljen. Brus, spesielt cola, er heller ikke anbefalt.

Spis mat som krever kraftig tygging, for eksempel gulrøtter, epler og selleri. Tygg all maten sakte og grundig som tygging hjelper stimulere spytt. Hold deg unna mat som fragmenterer lett og blir fanget mellom tennene, for eksempel nøtter og popcorn.

Hold tennene rene

Fordi med tørr munn spytt ikke rense munnen ordentlig, får du mer råte og plakk, spesielt mellom tennene. Brush og floss så ofte som mulig, i hvert fall etter hvert måltid. Mellom regelmessig børsting, våte en fingertupp, dyppe den i salt og forsiktig massasje tannkjøttet for et minutt eller så. Skyll grundig med varmt saltvann. Også har tannlegen lære deg hvordan å skrape tungen ren og gjør dette regelmessig.

I stedet for en minty munnvann etter børsting, prøv en munn skyll av salvie, timian og rosmarin. Tilsett 1 ts. av hver til en gryte med vann og lar det koke i noen få minutter. Sil blandingen i en stor vannflaske, la avkjøles og bruke som en skylling; det har antibakterielle egenskaper som bidrar til å holde munnen ren.

Hva er årsakene til Munntørrhet & thirstiness?

Hva er årsakene til Munntørrhet & thirstiness?


Munntørrhet og thirstiness er tilstander som følge av en mangel av spytt i munnen. Selv tørr munn og thirstiness kan noen ganger føre til mer alvorlige helseproblemer, slik som tannråte eller dehydrering, de vanligvis kan behandles hvis legen din vet deres sak.

Diet

Noen ganger krydret mat eller mat med høyt saltinnhold kan føre til munntørrhet og / eller thirstiness, ifølge University of Maryland Medical Center. Noen utvikler en eller begge av de forhold, fordi alkohol eller tobakkprodukter føre dem til å produsere mindre spytt, ifølge medicinenet.

Medisiner

Antikolinergika, decongestants, antihistaminer, muskelavslappende, Parkinsons sykdom narkotika, antidepressiva, diuretika, demeclocycline og fentiaziner noen ganger føre til munntørrhet og thirstiness.

Sykdommer

Visse helseproblemer, slik som dehydrering, diaré og oppkast, kan føre folk til å føle seg svært tørst og / eller utvikle tørr munn, ifølge MedlinePlus. Infeksjoner og brannsår kan noen ganger resultere i en mangel av kroppsvæsker, som kan føre til overdreven tørste, ifølge MedlinePlus.

Sykdommer

Sykdommer som kan forårsake tørr munn og / eller thirstiness inkluderer diabetes insipidus, Sjøgrens syndrom, Parkinsons sykdom, HIV eller AIDS, nyre-eller leversvikt, Alzheimers sykdom, anemi, leddgikt, hypertyreose, hyperadrenalism og hypernatremia.

Andre årsaker

Kjemoterapi narkotika og strålebehandling kan noen ganger føre til munntørrhet og / eller thirstiness, ifølge medicinenet. Skader på nerver, som ligger i hodet eller nakken, som hjelper til rette spyttproduksjon kan føre til munntørrhet, ifølge National Institute of Dental og kraniofaciale Research.

Munntørrhet homøopatiske midler

Munntørrhet er en irriterende tilstand forårsaket av aldring, medisiner, og miljøfaktorer. Problemet kan hemme spise og svelge. De som lider av munntørrhet er mye mer sannsynlig at lider av tannråte. Heldigvis finnes det noen tørr munn homeopatiske midler som har vist seg å bidra til å øke spyttproduksjon å kvitte deg med tilstanden.

Holde seg hydrert

Ta hyppige slurker med vann kan bidra til å holde munnen fuktig. Det er ikke mye vekt på hvor mye du skal drikke hvis du lider av munntørrhet. Men drikker ofte kan bidra til å avhjelpe situasjonen. Inntil munnen er tilstrekkelig hydrert, unngå brus. Mangelen av spytt ikke effektivt kan bryte ned de syrer i drikkevaren, og dette kan føre til tannskader.

Hard Candies

Suge på harde drops i løpet av dagen er en gunstig tørr munn homøopatisk middel. Sukkerfri godteri anbefales for å forebygge tannråte, noe som kan skje raskere i de med tørr munn. Sukkerfri tyggegummi fungerer også godt i å redusere munntørrhet. Produkter som inneholder sorbitol har blitt funnet å øke spyttproduksjon bedre enn andre godterier.

Nasal Breathing

Konsentrere seg om å puste kun gjennom nesen kan bidra til å redusere munntørrhet. Luften du puster vil fremme tørrhet hvis du puster inn og ut gjennom munnen. Hvis du ikke kan puste godt gjennom nesen, prøv å bruke en luftfukter i hjemmet ditt. Det kan bidra til å holde luften fuktig så det vil ikke tørke ut munnen, spesielt om natten mens du sover.

Herbal Cures for Hyppig Munntørrhet

Irriterende og ubehagelig, gjør hyppig tørr munn svelge vanskelig og kan gjøre tungen og leppene føles ømt. Spyttet i munnen spiller en nøkkelrolle i fordøyelsen, og det bidrar også til å bekjempe bakterier i munnen. En konstant tørr munn setter deg høyere risiko for infeksjoner og kan selv foreta spise vanskelig. Heldigvis kan flere urtemedisiner lindre munntørrhet symptomer.

Årsaker

Flere faktorer kan føre til kronisk tørr munn. Mange reseptbelagte medisiner er munntørrhet som bivirkning. Alzheimers sykdom, Sjøgrens syndrom, diabetes, anemi og høyt blodtrykk kan forårsake tørr munn i tillegg, sammen med skade eller infeksjon av spyttkjertlene.

Ofte årsakene til tørr munn er vanskelig å korrigere. Det er derfor å finne trygge urtemedisiner som kan lindre tørr munn kan gjøre en slik forskjell for din livskvalitet.

Chrysanthemum

Krysantemum, som vanligvis brukes som en dekorativ blomst, har hatt en plass i kinesisk medisin i hundrevis av år. Krysantemum blomster inneholder forbindelser som bidrar til støtte og berolige de delikate vev i øynene, halsen og munnen. Blomstene har også antiseptiske egenskaper som kan bidra til å forhindre infeksjoner i munnen som du er utsatt for høyere risiko når lider av munntørrhet.

Ta krysantemum som en urte infusjon. Bratte blomstertopper i vann, deretter press dem. Legg en unse av infusjon til et glass vann eller en kopp te. Ta to eller tre doser per dag for å lindre symptomene på tørr munn.

Slippery Elm

Barken av glatte alm treet inneholder stoffer som kan berolige irritert vev og effektivt lindre ubehag på grunn av munntørrhet. Drikk glatte alm te når du trenger lindring fra dine symptomer. Se etter den i de fleste naturlige markeder og helsekost. Legg en 1/4 ts. av bark til kokende vann, og la det bratt i 10 minutter for å gjøre en trøstende te.

Prickly Ash

Et anstrøk av stikkende aske kan bidra til å stimulere din egen naturlige spyttproduksjon, som gir varig lindring til tørr munn. Drikk en blanding av 10 dråper stikkende ask skjær og 4 oz. vann opp til syv ganger om dagen.

Selv generelt trygt, stimulerer stikkende ask fordøyelsen; Ikke bruk den hvis du har et sår eller et fordøyelses tilstand som kolitt.

Årsaker til Munntørrhet

Årsaker til Munntørrhet


En person utvikler tørr munn, medisinsk referert til som xerostomia, når han ikke har nok spytt i munnen for å holde det fuktig. Munntørrhet kan forekomme, eller det kan være til stede omtrent hele tiden. Vanligvis har tørr munn en gang i en stund som er normalt, men hvis munnen er tørr på en jevnlig basis, kan en person oppleve ubehag og til og med visse helseproblemer.

Identifikasjon

Munntørrhet fører til mange ubehagelige symptomer, den mest åpenbare er en tørr følelse i munnen. Andre symptomer er tykk, trevlet spytt, sprukne lepper, sår hals, problemer med å svelge eller snakke, sår eller spytt i hjørnene av munnen, sprukne lepper og en økt mengde av dental problemer, for eksempel hulrom og plakk. Mange personer med tørr munn også oppmerksom på merkelige smaker.

Funksjoner

Munntørrhet kan oppstå som en bivirkning av visse typer medisiner. For eksempel, antihistaminer og dekongestanter, som brukes i behandling av allergier, kan føre en person å oppleve tørr munn. Likeledes kan beroligende midler, høyt blodtrykk medisiner og antidepressiva forårsake problemer i tillegg. Selv medikamenter ment for å stoppe diaré kan føre til dette symptom.

Potensial

Aldring kan bidra til problemer med tørr munn. Dette er fordi spyttkjertlene ikke kan produsere nok spytt til å holde munnen fuktig når du blir eldre. I tillegg er deler av hjernen som gjør at du føler deg tørst kan begynne å være mindre responsiv som du alder. Dette kan føre deg til å drikke mindre væske, som igjen kan føre til munntørrhet.

Betraktninger

Behandling for kreft kan også føre til munntørrhet. Dette er fordi de medikamenter som benyttes i kjemoterapi kan endre mengden av spytt som produseres. Stråling behandlinger kan svekke spyttkjertlene i tillegg, noe som får dem til å produsere mindre spytt. I tillegg kan skader på nervene i hodet eller nakken føre til denne tilstanden. Denne form for skade kan oppstå som et resultat av en skade eller til og med under operasjonen.

Effekter

Noen ganger tobakk kan forverre tørr munn. Hvis du røyker tobakk, kan kroppens produksjon av spytt minske, noe som gjør munnen tørrere enn det bør være. Hvis du puster med munnen åpen mye, kan du også avtale med tørre mouth.This kan være en av årsakene til at stress kan forårsake midlertidig tørr munn. Når du føler deg stresset, kan du puster raskt gjennom munnen igjen og om igjen, forårsaker munnen din til å bli for tørr. I tillegg kan snorking også bidra til tørr munn problemer siden munnen er ofte holdt åpen.

Munntørrhet hjem rettsmidler

Munntørrhet er en vanlig, om irriterende symptom i mange mennesker. Den er forårsaket av tap av spytt i munnen, og skaper en Cotton effekt. Munntørrhet kan gjøre det vanskelig å svelge, spise og snakke. Det kan også føre til vev i munnen for å sprekke og bli irritert og kan føre til dårlig ånde. Flere alvorlige helseproblemer, som for eksempel tapt fyllinger, tannkjøtt infeksjoner og tannråte, har også vært forbundet med tørr munn.

Årsaker

Den vanligste årsaken til munntørrhet er generelt aldring. Jo mer en person aldre, jo mer han mister evnen til å generere spytt. En annen årsak til munntørrhet er overforbruk av medisiner. Det er mer enn 400 over-the-counter medisiner som er kjent for å forårsake tørr munn. Koffein er også en ledende årsak til munntørrhet.

Mat rettsmidler

Suge på frukt groper, for eksempel fersken, nektariner og moreller, og på godteri og tyggegummi kan generere spytt i munnen. Sukkerfri varianter av godteri og tyggegummi, skjønt, er anbefalt siden sukker kan føre til tannråte. Spise mat myknet med sauser eller sauser kan også generere spytt. Drikking sitronsaft fortynnet med vann eller skylle munnen med litt sitron og glyserin er et annet godt middel, men sitronsyre kan bli et irritasjonsmoment hvis en person lider av munnsår, et vanlig symptom, så bør brukes med forsiktighet og varsomhet. Andre rettsmidler inkluderer spise frukt og grønnsaker, for eksempel rå gulrøtter, selleri og epler, og regelmessig drikkevann.

Andre hjem rettsmidler

Andre hjem rettsmidler for tørr munn inkluderer skylling med fluor. Siden munntørrhet kan øke risikoen for hull i tennene og tannkjøttsykdommer, kan skylle med fluor tilby noen beskyttelse til tennene og tannkjøttet. Unngå fluorider som inneholder alkohol. Vaporizers er også stor. De genererer fuktigheten i luften og holder fordampning i munnen oppstår. Dette gjelder spesielt hvis en person puster gjennom munnen. Et annet hjem rette er rett og slett å puste gjennom nesen. Spytterstatninger som inneholder slike ingredienser som karboksymetylcellulose eller hydroksyetylcellulose, er også svært effektive til å forhindre den fra å bli tørr munn.

Dental Care

Holde tennene friske og omsorg for dem regelmessig er et viktig skritt i å forebygge tørr munn. En tannkrem merke som er høy i fluor anbefales sterkt. Pusse tennene minst to ganger om dagen vil også redusere tørrhet i munnen. Det er viktig å regelmessig endre tannbørster i tillegg. Dette bør gjøres hvert halvår. Regelmessige kontroller med en tannlege vil ikke bare forebygge alvorlige tannproblemer oppstår, men vil også redusere symptomer relatert til tørr munn.

Unngå

Sammen med disse hjem rettsmidler, er det en rekke ting som bør unngås for å redusere symptomer på tørr munn. De inkluderer fosforsyre, slik som funnet i leskedrikker; sitronsyre, for eksempel funnet i orange juice eller andre sitronsyre-baserte saft; kaffe som inneholder koffein; røyke; og antihistaminer og decongestants.

Munntørrhet Sprays

Munntørrhet Sprays


Munntørrhet symptomer reflektere tilstanden navn - syke 'munn blir veldig tørr i løpet av dagen eller over natten fordi de puster gjennom munnen eller har en generell mangel på spytt. En rekke munntørrhet spray er solgt for å lindre denne tilstanden.

Thayer er

Thayer er en populær merkevare av tørr munn spray som bidrar til å lindre alle former av tilstanden, fra mindre problemer som hyposalivering til reaksjoner på et medikament. Smaker inkludere sitrus og peppermynte. De spray er sukkerfri, slik at de ikke vil føre til at munnen til å tørke ut mer over tid eller påvirke tennene. Thayer er selges for $ 5 til $ 8 dollar for en fire-unse flasken.

Regn

Utviklet for å lindre symptomene på tørr munn, Regn tørr munn spray leverer en rik mengde xylitol som fukter og forbedrer spyttsekresjon. Denne spray bidrar også drepe bakterier i munnen i hele som kan føre til hulrom eller tannkjøttsykdom. Regn også er anbefalt av tannleger.

CariFree Boost

CariFree Boost munnspray inneholder også xylitol og kan brukes hele dagen. Disse selges i esker med fire 12 milliliter enheter med ca 100 spray per flaske for $ 20. Det er ingen alkohol i løsningen, og det er trygt å svelge. Det anbefales for bruk mellom måltider og før sengetid.