Digidexo.com

vevtilator assistert pneumoni

Assistert Human Reproduction og moralske spørsmål

Assistert Human Reproduction og moralske spørsmål


Praksisen med assistert menneskelig reproduksjon, eller assistert befruktning (ART), begynte mer enn 25 år siden. Opprettelsen av befruktede egg utenfor livmoren og spørsmål om hva de skal gjøre med disse embryoer har utløst utallige debatter om moralske og religiøse grunner. Det sentrale spørsmålet denne infertilitetsbehandling øker er, bør alle som ønsker å bygge sin familie har rett til å gjøre noe medisinsk mulig å bli foreldre?

Definisjon

Assistert menneskelig reproduksjon er et begrep som beskriver medisinske prosedyrer som brukes til å hjelpe folk som er i stand til å unnfange et barn på egenhånd. En kombinasjon av medisiner og operasjoner brukes til å bidra til å forbedre sjansene for graviditet. ART teknikker fjerne en kvinnes egg fra eggstokkene, kombinere dem med sæd i et laboratorium, og deretter plassere dem tilbake i kvinnens kropp - eller de er donert til en annen kvinne. Sperm kan også bli donert med ART.

Religion

Den katolske kirke moralsk motsetter infertilitetsbehandling. Sin posisjon er et barn blir skapt den andre sædcellene befrukter egget. John B. Shea, MD, skriver om den katolske lære. Han forklarer "Kirken lærer fra den moralske synspunkt en virkelig ansvarlig forplantning, vis-a-vis det ufødte barnet, må være frukten av ekteskapet." Han legger til at kirken "fordømmer alvors onde handlinger, IVF både i og av seg selv, og stamcelleforskning utført på IVF embryo."

Embryo Etikk

"The New England Journal of Medicine" beskriver motstridende moralske perspektiver om hvordan du definerer embryoer. Frysing, kasserer eller stamcelleforskning ved hjelp av embryoer anses umoralske handlinger for folk som ser på befruktede egg som mennesker. Folk som tror menneskeheten begynner ved unnfangelsen "Regard embryo for å ha den samme ukrenkelighet som fullt utviklede mennesker." Alternativet synspunkt er "det faktum at hver person begynte livet som et embryo beviser ikke at embryoer er personer", tidsskriftet gjør sammenligningen at selv om hvert eiketre begynte som en eikenøtt betyr ikke hver eikenøtt er et eiketre.

Familie Building

Infertilitet interessegrupper sier infertilitet er en sykdom, og bør behandles som enhver annen medisinsk problem uten statlige reguleringer eller moralske dommer. De mener folk har rett til å velge å bli foreldre med de midler som virker. Pamela Madsen, administrerende direktør i American Fertility Association, representerer synspunktet til folk som desperat ønsker å skape en familie. "Vi ønsker medisinske og terapeutiske beslutninger om å bli en privat sak mellom pasient og lege," sier hun.

Betraktninger

Folk trenger fundamentalt uenig i deres tro om moral av assistert menneskelig reproduktiv terapi. Lidenskapen for å skape en familie er sterk og er en hjørnestein i det menneskelige samfunn som folks religiøse tro. De begge er en integrert del av hvem mennesker er. Det virker ikke rimelig å forvente enighet og bygge bro over gapet pålagt av disse motstridende filosofier. Det ligger til slutt med hver enkelt å forstå disse komplekse moralske spørsmål og komme til enighet med et perspektiv som er kompatible med deres egne personlige verdier.

Om Eldre Assistert Care

Om Eldre Assistert Care


Assistert omsorg for eldre er i hovedsak rettet mot folk i omsorgsboliger, sykehjem eller vedvarende omsorg pensjonisttilværelse fellesskap. Slik omsorg er også tilgjengelig for de menneskene som lever uavhengig av hverandre, men som trenger hjelp med begrenset eller langsiktig omsorg for visse oppgaver. Assistanse for seniorer kan være alt fra tilsyn av foreskrevet medisiner til personlig pleie tjenester etter utdannede fagfolk, som vanligvis arbeider med helsevesenet eller tjenesteleverandører på eldre personens vegne.

Historie

I mange år var omsorg for eldre vanligvis rettet mot de menneskene som trengte 24-timers assistanse. Men konseptet har utviklet seg over de siste 20 årene, som alternative tiltak begynte å tilby et bredt utvalg av innstillinger og tjenester. Disse inkluderer hjemme og out-of-the-home programmer. Organisasjoner har blitt dannet for å hjelpe bly seniorer gjennom de riktige kanaler for sine helseproblemer. En slik gruppe, Forbruker Consortium of Assisted Living (CCAL), ble etablert i 1995 som en nasjonal utdanning og advocacy forening for støtte av kvalitet omsorg. Den gir informasjon om ressurser for eldre i nød.

Typer

Definisjonen av assistert omsorg for eldre varierer fra stat til stat, og kan omfatte begreper som institusjonsopphold, assistert omsorg fasiliteter, personlig pleie, styre og stell, voksen fosterhjem, pensjon boliger, støttet omsorg og forbedret omsorg. Lisensiering etater i hver stat vanligvis definerer omsorgsvilkår og hva hver type behandling er nødvendig for eldre.

Funksjoner

Omsorgsboliger hjelpe med slike dagliglivets aktiviteter (ADL) som spising, bading, dressing, rengjøring og gi medisiner. Sykehjem er utformet for eldre som ikke er i stand til å ta vare på seg selv. Løpende omsorg avgang fellesskap er for de som ønsker å leve selvstendig med et bredt spekter av tjenester som er tilgjengelige. Selvstendig liv assistanse er for folk som ønsker å bo i sine hjem, men trenger noen tjenester.

Fordeler

Målet med eldre assistert omsorg er å gi et visst nivå av omsorg og service mens fremme selvstendighet og verdighet for enkeltpersoner. Kostnader og negative konsekvenser er sterkt redusert ved å holde pensjonister unna round-the-clock assistanse så mye som mulig. Det er en million mer enn eldre voksne med nedsatt funksjonsevne som bor i omsorgsboliger, i tillegg til folk som bor i sine egne hjem, men også trenger hjelp. Antallet forventes å stige drastisk på grunn av den aldrende befolkning.

Betraktninger

Seniorer selv, helsepersonell og kjære kan alle spille roller i å avgjøre hvilken type behandling er nødvendig. Utgiften kan være en nøkkelfaktor. En langsiktig sykepleie programmet kan være dyrt, men også den mest kostnadseffektive i det lange løp, fordi det kan være noen økning i månedlige utbetalinger. En billig plan kan omfatte bestemte mengder av omsorg, men ekstra omsorg senere kan vise seg å bli dyrt. Konsultere med en finansiell planlegger kan hjelpe i beslutninger om assistert omsorg.

Den gjennomsnittlige kostnaden for assistert-levende fellesskap

Den gjennomsnittlige kostnaden for assistert-levende fellesskap


Den gjennomsnittlige månedlige kostnadene ved assistert-levende lokalsamfunn er mellom $ 1500 og $ 2400, ifølge pasning Senior Living hjemmeside. Denne kostnaden dekker grunnleggende som rom, noen måltider, grunnleggende verktøy og rengjøring. Fulle måltider vil legge til kostnaden.

Betraktninger

Medicare ikke inkluderer assistert-levende lokalsamfunn i sin dekning planer. Noen langsiktige forsikringsselskaper inkluderer dekning, og økonomisk støtte er noen ganger tilgjengelig.

Fordeler med omsorgsboliger

Velge Sykehjem er mye rimeligere enn et sykehjem, som kan lade opp til $ 3000 per måned. Ikke å måtte betale for hjemme verktøy, bil forsikring, gass og underholdning oppveier kostnadene ved å ha en sikker nytt hjem.

Tilleggstjenester

Mange assistert-omsorg anlegg har a la carte-tjenester som vil legge til den gjennomsnittlige månedlige kostnadene. Noen anlegg tar ekstra betalt for personlig pleie, parkering og aktiviteter. Disse kan komme til $ 4000 i ekstra avgifter. Også har noen anlegg åpnes nivåer av omsorg; koster opp til $ 1200 mer, avhengig av hvor mye ekstra omsorg nødvendig.

Ultralyd Assistert Wound Therapy

Ultralyd-assistert såret, eller UAW, er terapi en relativt ny metode for behandling av dype sår, inkludert liggesår, diabetiske sår og andre skader som er smittet, har nedsatt sirkulasjon eller kreve fjerning av en pasients død eller skadet vev (også kjent som debridement ). Denne teknikken benytter tradisjonelle ultralydteknologi for å skille dødt vev for å fremme raskere helbredelse.

Prosedyre

I motsetning til kirurgisk eller skarp debridement, som benytter kirurgiske redskaper for å fjerne skadet vev, er UAW en ikke-invasiv teknikk som anvender lavfrekvente lydbølger rettes mot overflaten av såret og omgivende vev ved hjelp av en ultralyd-probe. Viklet irrigasjonsfluidum blir deretter ledet gjennom en åpning i sondens spiss. Dette fluid er plassert på såroverflaten å tømme, og behandle, bunnen av såret. Fordi såret vev er svakere enn sunt vev, de uaw pulser er i stand til å flytendegjøre de skadede deler, så vel som andre såret rusk, og samtidig la levedyktig vev uskadd. På samme tid, stimulerer behandling celleaktivitet og sporer sårheling.

Behandling Tid

Generelt er behandlingstiden basert på størrelsen av såret område, med typiske behandlinger seg hvor som helst fra minutter til timer. Denne ikke-kontakt ultralyd terapi kan også bli etterfulgt av et instrument debridement å fjerne ekstra døde eller skadet vev akkumulert under prosedyren. Den bærbare enheten set-up, behandling, rengjøring og sår sterilisering kan legge omtrent en time til den totale tiden av besøket.

Pasient Comfort

Ifølge en undersøkelse utført av leger på Dagens Wound Clinic nettsted, rapporterte ultralyd terapi pasienter mindre smerte enn med en sammenlignbar debridement bruker skarpe instrumenter. I tillegg UAW prosedyren bare krever en aktuell bedøvelse med smerter ytterligere reduseres ved nøye overvåking av probe bevegelse, puls intensitetsnivåer og flyten av væske.

Fordeler med teknikken

Mens effektiviteten av behandling av noen typer sår ved hjelp av ultralyd-assistert såret terapi er omdiskutert blant medisinske fagfolk, fordelene med denne teknologien er muligheten til å effektivt behandle utvalgte områder av vev uten direkte kontakt med sår, økt tilgang til dype sår preget av store åpninger under hudens overflate, og redusert smerte for UAW-behandlede pasienter. I tillegg, har denne teknikken suksess demonstrert i eliminering av resistente bakterieorganismer, og dermed redusere risikoen for infeksjon. Fordi uaw ikke involverer invasive kirurgiske prosedyrer, er den teknikk som normalt mer kostnadseffektivt enn kirurgisk inngrep. Mangelen på en kirurgisk element betyr også at sykepleiere og fysioterapeuter kan bli leger i å tilrettelegge UAW terapi.

Opplæring i Assistert selvmord

Arbeider med et familiemedlem eller en venn som vurderer selvmord er en tragedie i seg selv, men når de blir hjulpet, kan det bare legge til drivstoff til flammen. Likevel, trene deg til å kjenne tegn og hvor de kan få hjelp.

Hva er assistert selvmord

En assistert selvmord er definert som noen drepe seg selv med hjelp av en annen person som hjulpet i planlegging og gjennomføring av deres død. Denne typen selvmord er vanligvis reservert for folk som er psykisk / fysisk ute av stand til å begå selvmord på egenhånd. For eksempel, bevisst gir en lege piller til en pasient som vil overdose på dem. Denne legen har bare bistått i et selvmord (hvis vellykket).

Kjenner tegn

Ifølge American Foundation for selvmordsforebygging, vil 50 til 75 prosent av suicidale mennesker viser varseltegn, for eksempel å snakke om selvmord eller død, trekker seg fra familiemedlemmer og venner, sier de føler de er fanget og ingen er der for å hjelpe dem, voicing at veggene er "nærmer seg" på dem og samle selvmordsmetoder som våpen eller reseptbelagte medisiner.

Hva å gjøre

Det første du bør gjøre er å låne et lyttende øre. De trenger noen å snakke med, så har din støtte er det et stort skritt. Også, søke profesjonell hjelp så din venn får den veiledningen de trenger, og du får den støtten du trenger for å håndtere dem. Til slutt, ikke dømme din venn; det siste de trenger er noen til å tukte dem.

Har Medicaid Betal for assistert-levende anlegg?

Har Medicaid Betal for assistert-levende anlegg?


Assistert-levende anlegg ideell tilby beboerne et rent, trygt og attraktivt miljø som oppfyller deres spesifikke behov til en rimelig pris. Medicaid kan hjelpe med noen av kostnadene forbundet med denne typen langsiktig omsorg. Anlegg, som beboerne i dem, variere sterkt. Mest tilby noen form for fritidsaktiviteter sammen med nødvendig bistand på grunn av alder eller uførhet. Andre kan ha et eget område for de med Alzheimers sykdom eller andre demensrelaterte spørsmål. Kjenn dine spesifikke behov og preferanser før du begynner å søke.

Definisjon

Assistert-levende anlegg, eller Alfs som de ofte kalles, kan være alt fra en beskjeden privat hjem i et boligområde til et luksuriøst multi-etasjers bygning i tilknytning til et kjøpesenter. Regler for disse anleggene varierer fra stat til stat. Noen assistert-levende anlegg er en del av et kompleks som inneholder alt fra selvstendig liv leiligheter til sykehjem som tilbyr dyktige omsorg og rehabiliteringstjenester. Det er vanligvis eldre og funksjonshemmede som opptar denne typen langsiktig omsorg ordning.

Kostnad

Fordi de varierer så mye i størrelse og type tjenester som tilbys, assistert-levende anlegg varierer også enormt i pris. En liten privat hjem med ingen tegn utenfor kan huse en omsorgsperson med noen pensjonister som ikke lenger lage mat, vaske eller gjøre vaskeri for seg selv og ikke ønsker å leve alene. Denne type omsorg kan koste mindre enn $ 10.000 i året. Langsiktig omsorg i et stort anlegg med sykepleiere i staben 24 timer i døgnet kan koste i overkant av $ 50 000 årlig. Gjennomsnittlig kostnad i USA er $ 1800 per måned, ifølge Department of Health and Human Services. (Priser pr november 2009.)

Betaling

Medicaid er en kombinert program mellom statlige og føderale myndigheter som hjelper eldre og folk som er funksjonshemmede håndtak kostnader for helsevesenet når de ikke har råd til å betale for det selv. Medicaid kan betale for noen av de helsetjenestene som tilbys i en Sykehjem anlegget. Medicare og Medicaid ikke betaler samlet for denne typen langsiktig omsorg. Noen helseforsikring og noen langsiktig omsorg forsikring ikke betale for noen av disse utgiftene. Beboeren eller hennes familie dekker det meste av kostnadene for assistert-levende anlegg. Sortering gjennom denne informasjonen, spesielt fordi det er så mange variabler, er ofte svært frustrerende for familier. Spør lege, advokat eller prest om han kan hjelpe.

Andre hensyn

The behov, inntekt og formue av beboeren vil avgjøre om Medicaid vil betale for eventuelle nødvendige tjenester i en assistert-levende anlegget. Spør sykehusets sosionom eller saksbehandler om hjelp hvis dette behovet oppstår under et sykehusopphold. Besøk omsorgsboliger i området for å finne ut hvilken som beste kan passe dine behov. Anlegget administrator eller sosionom, spesielt i et stort anlegg eller ett assosiert med et sykehjem, bør være i stand til å svare på spørsmål eller peke deg i riktig retning for å få svar i ditt område.

Velg klokt

Plassering, tjenester som tilbys, personlige preferanser, kostnader og type lisensiering er alle områder av bekymring når du velger en assistert-levende anlegg eller noen form for langsiktig omsorg bolig. Noen Alfs er lisensiert og bemannet slik at beboeren har aldri å forlate (med unntak av akutt sykehusbehandling), men kan eldes på plass med bistand uavhengig av fysisk tilstand. Hospice omsorg, om nødvendig, er ofte et alternativ i disse anleggene. Andre steder er bare for ambulerende beboere som trenger liten hjelp med dagliglivets aktiviteter (ADLS), for eksempel hygiene og måltider. Besøke flere fasiliteter og stille spørsmål. Kontakt din lokale langsiktig omsorg ombud (talsmann for beboere i sykehjem og omsorgsboliger) ved å ringe 1-800-677-1116 og gi dem din plassering. Spør om det er noen klager mot de fasiliteter som du vurderer. Kjenn dine alternativer før du foretar et valg.

Arizonas assistert omsorg Krav

Arizonas assistert omsorg Krav


Mens landsdekkende forskrifter er på plass, er tilsyn med omsorgsboliger gjort i stor grad på et statlig nivå. Arizona boliger er derfor regulert av staten, som har en bestemt liste over krav, herunder et forbud på mentalt syke pasienter. Ifølge National Center for Assisted Living (NCAL), har en del av den amerikanske Healthcare Association, definisjonen av en Arizona Sykehjem anlegget ikke endret - det er fortsatt definert som enhver bolig omsorg anlegget gir tilsyns, personlige eller rettet omsorgstjenester til beboere som har vært i drift 1998-2010.

Nivåer av Care

Tre nivåer av omsorg eksistere i Arizona: Tilsynsomsorgsdepartementet, som gir generell daglig tilsyn og hjelp i tilfelle av en krise; Personal Care Services, noe som betyr at hjelp vil bli utstyrt med dag-til-dag-aktiviteter støtt hver dag, og ytterligere sykepleietjenesten kan gis etter behov; og regissert omsorgsdepartementet, som er for dem som ikke lenger kan gjenkjenne situasjoner som kan være farlige for dem, og så krever konstant pleie. Uavhengig av nivå, må en vurdering og service plan startes når ny bosatt beveger seg i, og fullt implementert innen 14 dager. Tilsyns Care Services planer må oppdateres årlig; Personal Care Services planlegger hvert halvår; og regissert Care Services planer må revurderes hver tredje måned.

Spesielle behov

Anlegg er ikke tillatt å godta noen beboere som må være fysisk eller medisinsk tilbakeholdne eller som krever atferdshelseboligtjenester. Medisiner kan gis i anleggene, men bare av en lisensiert sykepleier, sertifisert Sykehjem leder eller trent omsorgsperson. Ledere må være minst 21 år, og alle ansatte må gjennomgå førstehjelp og HLR trening spesifikt for voksen omsorg.

Boformer

Beboere i Arizona kan ikke bli bedt om å dele rom med mer enn én annen romkamerat, og felles bad kan ikke deles av flere enn åtte beboere. Private bosatt rom må være minst 80 kvadratmeter, og delte rom må ha 60 kvadratmeter for hver beboer. Minst ett bad må være tilgjengelig for hver åtte beboerne som bor i anlegget.

Symptomer på Pneumocystis carinii pneumoni

Pneumocystis carinii lungebetennelse er en infeksjon forårsaket av en sopp som har blitt omdøpt Pneumocystis jiroveci. Soppen er en vanlig organisme som flyter fritt gjennom luften utendørs og innendørs. Friske mennesker sjelden blir smittet med Pneumocystis carinii lungebetennelse, men folk med HIV-infeksjoner, de som har hatt en organtransplantasjon eller går gjennom behandling for kreft er følsomme; heldigvis, forebyggende medisin og behandlinger er tilgjengelig. Tenk på dette informasjon om symptomene på Pneumocystis carinii lungebetennelse.

Hoste

Ifølge National Library of Medicine, er hoste et symptom på Pneumocystis carinii lungebetennelse. Hosten er vanligvis milde og ikke produserer tykt slim eller andre sekreter. Imidlertid er hoste vedvarende og kan være irriterende og forstyrrende, spesielt når du prøver å sove eller hvile om natten.

Feber

Feber er et symptom på Pneumocystis carinii lungebetennelse ifølge Centers for Disease Control. Hos personer med HIV-infeksjoner, feber som varer i minst to uker er et symptom på Pneumocystis carinii lungebetennelse, som er en tilstand som vanligvis resulterer i en medisinsk diagnose av AIDS. Feber kan også være ledsaget av andre relaterte symptomer som frysninger, risting og svette mens du sover.

Luftveisproblemer

Respiratoriske problemer som spenner fra milde til alvorlige er symptomene på Pneumocystis carinii lungebetennelse i henhold til National Library of Medicine. Symptomene kan begynne med kortpustethet eller rask, grunne pust, som kan vare i flere uker. Mer alvorlige symptomer på Pneumocystis carinii lungebetennelse kan inkludere pleuravæske, pneumothorax og respirasjonssvikt, som er livstruende medisinske tilstander.

Thrush

Thrush, en infeksjon i munnen eller halsen, kan være et symptom på Pneumocystis carinii lungebetennelse eller øke risikoen for å få det ifølge Centers for Disease Control. Den soppen Candida albicans er årsaken til trost infeksjoner, og folk med trost kan være mer utsatt for andre soppinfeksjoner. Symptomer på trost inkluderer uklare hvite flekker i munnen eller halsen, sår hals og problemer med å svelge.

Vekttap

Ifølge New Mexico AIDS Education and Training Center, er vekttap et symptom på Pneumocystis carinii lungebetennelse. Vekttapet kan være vesentlig og kan forekomme i løpet av kort tid. Å miste vekt på grunn av Pneumocystis carinii lungebetennelse kan øke risikoen for gjentatte infeksjoner samt andre typer av opportunistiske infeksjoner og sykdommer hos personer med alvorlig svekket immunforsvar.

Huntingtons sykdom og bruk av teknologi

Huntingtons sykdom og bruk av teknologi


Huntingtons sykdom (HD) er en arvelig nevrologisk lidelse som fører til gradvis tap av muskelkontroll og progressiv demens, blant andre symptomer. Symptomer vanligvis først bli klart i slutten av 30-årene eller begynnelsen av 40-årene, selv om debutalder kan variere betydelig, og hos noen pasienter oppstår på en mye yngre alder. Dessverre, forskerne har ennå å finne en kur; moderne teknologi har imidlertid forbedret forståelse av - og evne til å diagnostisere - sykdommen.

Diagnose

Selv om HD ble først beskrevet av Dr. George Huntington i 1872, ble mutasjonen ansvarlig for sykdommen ikke anerkjente inntil 1993 HD er forårsaket av en genetisk abnormitet i huntingtin genet på kromosom 4; hvis en av dine foreldre hadde HD, er det vanligvis en 50 prosent sjanse for at du vil også. En til tre prosent av pasienter med HD har ingen familiehistorie med sykdommen. Labs kan teste DNA fra en blodprøve for å finne ut om du har det defekte genet - en teknikk gjort mulig av moderne fremskritt innen teknologi. Velger å bli testet for HD er en vanskelig, livsforvandlende beslutning, imidlertid, og mange mennesker som er i faresonen foretrekker ikke å bli testet for genet.

Presymptomatic Testing

Testing for HD gir informasjon som kan hjelpe med andre avgjørelser. Noen mennesker som finner de har arvet det muterte versjonen av genet kan velge adopsjon eller assistert-reproduksjon for å sikre sine barn ikke ender opp med det samme problemet. På den annen side, hvis genetisk testing avslører at du ikke arve HD, er du spart den smertefulle byrden av angst. Følgelig, mens genetisk testing hos barn av pasienter med HD kan ikke forhindre eller kurere sykdommen, kan det hjelpe folk som er i fare gjøre noen viktige valg.

Musemodeller

En teknologisk fremskritt som har bidratt sterkt til studiet av HD var utviklingen av en musemodell av sykdommen i 1996 ved genetisk engineering et mus hvis genom innarbeidet et fragment av human huntingtin genet, forskerne var i stand til å produsere mus som oppviser noen av symptomene og i hvem nye behandlinger kan testes.

RNAi

Kanskje en av de mer lovende områder for forskning i HD er RNA interferens eller RNAi. I utgangspunktet er RNAi en mekanisme i cellene hvor små RNA som ikke kode for protein binder seg til messenger RNA (transkripsjoner av aktive gener), støydempere genet eller redusere mengden av protein som produseres av genet. RNAi tilbyr forskere en måte å "slå av" et defekt gen ved å innføre små interfererende RNA (sirnas) inn i cellene. Medisinske forskere kan potensielt bruke denne tilnærmingen for å slå av den defekte kopi av huntingtin genet i HD. Det finnes en rekke hindringer forskere må overvinnes, men for å kunne gjøre denne teknikk som nyttige til bruk i mennesker.

Stamceller

Stamcelle teknologien er en annen ny oppfinnelse som kunne finne et program for behandling av HD. Stamceller er udifferensierte celler som kan gi opphav til en hvilken som helst type vev i kroppen. Det er mulig at stamcelle-teknologi kan gi legene evnen til å erstatte døde hjerneceller hos pasienter med HD, men som med RNAi det finnes en rekke utfordringer forskere må overvinne før stamcelle terapi for HD blir levedyktig.

Hvordan Endre Tool Håndtak å være Ergonomisk

Hvordan Endre Tool Håndtak å være Ergonomisk


Siden tidenes morgen har mennesker brukt verktøy for å hjelpe dem med å få ting gjort. Tidlig mann stolt på skjerpet pinner og steiner til å jakte. Fast forward 3,2 millioner år og vi er fortsatt å utvikle verktøy, mest for å kompensere for de fysiske begrensningene i vår anatomi. I 1950 ingeniører begynte å studere ergonomi, som er forholdet mellom arbeidstaker, de grunnleggende funksjonene jobben og utstyret som brukes, alt i et forsøk på å øke produktiviteten og redusere skade. Enkle modifikasjoner kan forbedre et verktøy ergonomiske effektivitet ved å redusere skadelige faktorer som vibrasjon, kraft, grep og håndstilling.

Hvordan Endre Tool Håndtak å være Ergonomisk

Force og Grip

Bruk gummierte materialer eller dip støpt plast til stål håndverktøy laget med flat lager. Demping stål håndtak reduserer marktrykk i håndflaten.

Wrap hver håndtere på verktøy som åpner og lukker i håndflaten med et enkelt band av gummiert tape for å bedre grep og redusere kraft. Påfør spray lim grep om håndtakene for å skape luftmotstand og bedre grep.

Legg til sykkel håndtak eller skum tape til enpolet verktøyet håndterer for eksempel hageredskap, produksjonshjelpemidler, mopper og koster. Verktøy håndtak bør være 1,5 til 2 inches i diameter for å redusere gripestyrke som trengs for å bruke verktøyet. Et bredere håndtak diameter gjør at du kan holde hendene i en mer åpen, nøytral stilling når fatte dine verktøy.

Langstrakte korte håndtak eller erstatte verktøy med håndtak som er korte og butte. Ved å forlenge et verktøy håndtak, genererer du gunstig innflytelse langs en lengre fly på verktøy der arbeidet er gjort på slutten av verktøyet, for eksempel en hammer, skiftenøkkel, spade eller rake.

Sett håndtakene som inneholder innebygde kontroller og utløser med pistolgrep enheter hvor verktøyet peker forårsaker ubehag mens gjennomføre oppgaven. En pistolgrep tillater hånden og håndleddet for å forbli i en mer nøytral, behagelig stilling.

Repetitive Motion

Bytt til fjærbelastede håndverktøy for å minimere overdreven verktøy manipulasjon i håndflaten. Mekanisk assistert verktøy gir automatisk rekyl og enkel kontakt stresset av håndverktøy.

velge verktøy med innebygde gir og skralle mekanismer for oppgaver hvor høyt dreiemoment og verktøy hastighet årsak belastning og tretthet.

Legg verktøy til uthuset som har bøyd eller buet håndtak. Slike verktøy tvinge riktig håndledd og albue plassering, bedre grep styrke og redusere kraft.

Hint

 • For å finne det optimale verktøyet håndtere diameter for hånden, plassere tommelen og pekefingeren på "OK" posisjon. Den ledige plassen i mellom er en retningslinje for et godt egnet verktøy håndtak diameter.
 • Endring av oppgaven er like viktig som å velge riktig verktøy. Kroppen din posisjon og nærhet til arbeidet er avgjørende for ergonomisk komfort.
 • Oppnå en god ergonomisk passform når du velger et verktøy er ikke en eksakt vitenskap. Mens eksperter tilbyr kjeder og produsenter tilbyr spesifikasjoner, bør du vurdere dem å være retningslinjer for riktig passform. Det er ikke en one-size-fits-all løsning. Tool utvalg krever ofte prøving og feiling.
 • Modifisere et verktøy håndtak med ettermarkedet materialer kan føre til at verktøyet til å operere annerledes og selv bli ustabil. Les og følg produsentens anbefalinger.
 • Ikke forsøk å bøye eller kurve et verktøy håndtak. Dette kan kompromittere håndtaket styrke og føre verktøyet til å bryte under belastning. I stedet innkjøpsverktøy formet av produsenten.

Multippel sklerose: Dødsårsaks

Multippel sklerose: Dødsårsaks


Multippel sklerose er en sykdom i sentralnervesystemet som forstyrrer kommunikasjonen mellom hjernen og andre deler av kroppen. I MS, myelin skjede, som isolerer nervene, kommer under angrep av kroppens immunsystem. Dette kan resultere i et bredt spekter av symptomer som muskelsvakhet, lammelser, talevansker, svimmelhet og hørselstap. Selv sjelden dødelig, kan MS forårsake helsemessige komplikasjoner som kan føre til døden.

Manglende evne til Swallow

I noen tilfeller kan MS-pasienter mister kontrollen over musklene som gjør dem i stand til å svelge. Dette kan få fatale konsekvenser på forskjellige måter. Pasienter kan kvele på deres mat eller drikke, eller kan aspirere mat, som fører til lungebetennelse. Også uten skikkelig intervensjon på den delen av pasienten eller omsorgspersoner, kan manglende evne til å svelge føre til død av dehydrering eller sult. Men i disse tilfellene død ville være delvis tilskrives forsømmelse på den delen av omsorgspersoner.

Manglende evne til å urinere

I noen tilfeller, MS lider mister evnen til å fjerne flytende avfall fra kroppen. Uten medisinsk intervensjon, kan dette bety urinveisinfeksjoner og urinretensjon. Dette kan i sin tur fører til skade på nyrene, og til slutt, selv nyresvikt.

Konsekvenser av mangel på bevegelse

Pasienter som er lammet og ikke får forsvarlig omsorg i form av fysioterapi eller andre milde, assisterte bevegelser kan oppleve infiserte liggesår, stasis lungebetennelse og til og med hjerteinfarkt. Involvering av familie og helsepersonell kan forebygge denne formen for dødsfall.

Depresjon

I noen tilfeller, MS-pasienter opplever alvorlig depresjon relatert til deres erfaring og kan begå selvmord.

Informasjon om in vitro-fertilisering

Informasjon om in vitro-fertilisering


Mange kvinner har problemer med å bli gravid for en rekke årsaker. I det siste, kan det hende de har måttet frasi seg til permanent infertilitet. Men i dag, kvinner har mange alternativer når du prøver å bli gravid, inkludert in vitro fertilisering (IVF).

Identifikasjon

In vitro fertilisering er en type fertilitetsbehandling. Det innebærer befruktning av et egg utenfor kvinnens kropp. Når egget er befruktet, en lege implantater det i hennes livmor. Denne teknikken er beskrevet som en type assistert befruktning, et begrep som omfatter ulike metoder for behandling av infertilitet ved å fokusere på både egg og sperm. Ifølge Centers for Disease Control (CDC), suksess priser varierer mye, som det er så mange faktorer som påvirker utfallet. For alle assistert befruktning nærmer seg, setter WebMD suksessraten på ca 30,7 prosent per syklus.

Historie

In vitro fertilisering ikke har vært brukt på veldig lenge. Ifølge CDC, den første babyen født via denne teknikken var Louise Brown, som ble født i England i 1978 Etter en tid ble barn født gjennom in vitro fertilisering gitt kallenavnet test-tube babyer. Ifølge CDC, så 1981 den første amerikanske født gjennom in vitro fertilisering, og tusenvis av babyer har blitt født via denne metoden siden da.

Betraktninger

In vitro fertilisering er kanskje ikke det første behandlingsmetoden anbefales for kvinner eller par som sliter med infertilitet. Fruktbarhet medisiner kan brukes først. I noen tilfeller kan kirurgi bli foreslått også, spesielt for kvinner som har strukturelle abnormiteter som involverer livmoren eller egglederne. Noen par selv prøve livsstilsendringer, som for eksempel å redusere stress og unngå varme bad og badstuer. Når slike ting mislykkes, men mange velger å prøve in vitro fertilisering.

Funksjoner

In vitro befruktning kan være en komplisert og kostbar prosess, og det er fem trinn til behandling. Det første trinnet er eggstokkstimulering, der fruktbarhet narkotika brukes til å stimulere eggstokkene til å produsere flere egg. Neste er egguthenting, der en lege bruker en nål, veiledet av ultralyd, for å pakke ut egg fra eggstokkene. Inseminasjon følger, med leger skille sperm fra farens sæd og plassere sperm i en inkubator med eggene. Når befruktning skjer i ett eller flere egg, leger observere dem for å se hvilke som utvikler seg som forventet. Det siste trinnet er å overføre embryoene - befruktede egg, som er suspendert i en liten mengde væske, til kvinnens livmor. For å gjøre dette, legene sette inn et kateter inn i en kvinnes livmor via skjeden og livmorhalsen.

Advarsel

Ifølge WebMD, er det noen risiko forbundet med in vitro fertilisering, som ovarialt hyperstimuleringssyndrom, som er eggstokk overstimulering som forekommer hos opptil 2 prosent av IVF tilfeller. Mer enn 30 prosent av IVF svangerskap er med tvillinger eller andre multipler, som er kategorisert som høyrisikosvangerskap. Ifølge American Journal of Obstetrics and Gynecology, er det en svak økning i lav fødselsvekt babyer og fødselsskader med IVF, men forskerne er usikker på den eksakte årsakene til denne økningen.

Slik Doner en Egg

Å være et egg donor er mye annerledes enn å være en sæddonor av flere grunner:

* sæddonorer er menn. De har en ubegrenset mengde av sæd, og det er utrolig lett å donere at sperm. Det er derfor menn gjør et par hundre dollar for å delta i en sæddonasjon program.

* Egg givere er kvinner. Kvinner har et begrenset antall egg (flere hundre), og for å få egg, må kvinnen gjennomgå kirurgi. Det er grunnen til at kvinner kan gjøre flere tusen dollar for å donere noen egg.

Så hvis du er klar til å gå opp i vekt, ta hormoner, ha kirurgi og gjøre noen få tusen dollar samtidig som en ufruktbar par, les videre. Bare husk at dette er et kirurgisk inngrep, så det skal ikke tas lett på. 1 2 3 4 5 6

Slik Doner en Egg

Vite hvorfor egg er nødvendig

Før du begynner hunkering ned i ditt rede til å produsere noen egg, bør du ta et minutt å få et oppfriskningskurs i grunnleggende menneskelig biologi. Alle eggdonorer vanligvis har følgende kroppsdeler:

1. egg. Kvinnelige kjønnsceller (eggceller). Kvinner er født med en begrenset mengde egg (hundrevis av dem, men begrenset likevel).

2. eggstokkene. Kjertlene produsere egg og hormoner. Du har to: en som ligger på hver side av bekken.

3. hårsekken. En væske fylt sac i eggstokken som frigir egg ved eggløsning.

4. livmor. Den hule, muskuløs kvinnelige reproduktive organ som huser fosteret.

5. østrogen. En kvinnelig hormon som styrer reproduksjonssyklusen; nivåene er spesielt høy fra pubertet til menopause.

Hvis du husker 7. klasse seksualundervisning klasse, vil du huske at fertile kvinner har eggløsning ca en gang i måneden. I løpet av denne tiden, reiser et sunt egg (eller av og til to) av en eggstokk og ned egglederen til livmoren, hvor det fester seg til livmorveggen, og etterhvert går over i en baby (hvis den ble gjødslet). Det er mange kvinner der ute som er helt frisk og er fysisk i stand til eggløsning, bortsett fra det er ett problem: Ingen egg. Så disse kvinnene ofte oppsøke eggdonorer. Legen fjerner din egg, befrukter det med farens sæd, og kirurgisk implantater det inn i den nye mors livmor, der den vokser seg til et foster og spretter ut ni måneder senere som en sunn bundle of joy. Sigarer rundt!

Donere eggene er ett alternativ i det den medisinske profesjon kaller "assistert befruktning" (ART) ART tilbyr et bredt utvalg av hoteller for infertile par å oppnå graviditet, for eksempel sæddonasjon eller in vitro fertilisering.

Hvorfor skulle en kvinne ikke har egg av hennes egen? Kanskje hun mistet sine egg på grunn av kjemoterapi, sykdom, overgangsalder, eller genetiske avvik som å bli født uten livmor. I USA, om lag 2 prosent av kvinner i reproduktiv alder er infertile, og mottak av donerte egg befruktet i et laboratorium ved deres partnerens sæd kan tilby så mye som en 65 prosent sjanse for graviditet. Naturligvis, suksessraten for denne metoden for ART avhenger av mange faktorer, blant annet alder og helse for eggdonor. Så la oss gå videre til hvordan du vet om du kvalifiserer til å være en donor.

Neste: Møt Donor Krav

1 2 3 4 5 6

Hysterosalpingogram Prosedyrer

Hysterosalpingogram Prosedyrer


En hysterosalpingogram er en test som vanligvis utføres på kvinner som har problemer med å bli gravid, som sjekker for blokkeringer i egglederne eller problemer med livmor. En hysterosalpingogram er i utgangspunktet en X-ray av egglederne og livmoren, noe som synliggjøres ved injeksjon av et fargestoff som injiseres via kateter inn i livmoren og rør.

Formål

Mulig infertilitet på grunn av problemer med livmor eller i egglederne er den generelle årsaken til at en hysterosalpingogram utføres. Mer spesifikt, kan testen avslører slike problemer som misdannelse av livmoren, tilstopping av egglederne, og Asherman syndrom, en tilstand hvor den fremre og bakre vegger av livmoren blir klebet sammen (vanligvis som et resultat av adhesjon eller arrdannelse) . Noen ganger fargestoff som brukes i testen faktisk vil fjerne en blokkering i rørene og løse problemet det er faktisk prøver å oppdage, og det er derfor krav har blitt gjort med hensyn til økning av graviditet priser i sykluser når hysterosalpingograms har blitt gjort.

Forholdsregler

Siden radio-ugjennomsiktig fargestoff som brukes i testen inneholder jod, pasienter som vurderer å ta en hysterosalpingogram bør informere legen sin om de har noen allergi mot jod eller andre legemidler eller stoffer. Pasienter bør også informere legen sin om de har astma, hvis de tar noen blodfortynnende medisiner (for eksempel aspirin), og hvis de har en historie med nyreproblemer eller har diabetes. For å være sikker, bør pasientene også informere sine leger om eventuelle andre medisinske tilstander eller helseproblemer de har eller har hatt i det siste.

Timing

Den tidsvindu der en hysterosalpingogram utføres er en viktig faktor når det gjelder effektivitet. Det er å foretrekke å ha test gjort mellom tiden etter slutten av menstruasjonen og eggløsning av neste syklus. Det er viktig å sikre at pasienten ikke er gravid og vil ikke ha en tidlig graviditet eksponert for røntgenstråler.

Prosedyre

En hysterosalpingogram er utført av en radiolog og ofte assistert av en gynekolog. Pasienten kan bli gitt en mildt beroligende før prosedyren og vil bli bedt om å tømme blæren på forhånd. Hun kan også gis et avføringsmiddel for å hjelpe tømme innholdet i hennes tykktarmen for å gi fri sikt for X-ray.

Pasienten ligger på et bord med føttene plassert i stigbøyler og X-ray maskin ligger over tabellen. Den radiologen setter inn et kateter inn i vagina og cervix, og fargestoffet blir injisert gjennom kateteret. Overløps søl er typisk i bukhulen på den ene enden og på injeksjonspunktet på den andre, og det er derfor det anbefales at pasienter har noe i hånd med å tørke av fargestoff, som vil ofte kjøre ned en pasientens ben. Radiolog vil overvåke reiser fargestoff på skjermen på X-ray maskin og bør være i stand til å se noen problemer umiddelbart.

Prosedyren er ikke kjent for å være overdrevent smertefullt, selv om det er generelt i forhold til følelsen som typisk menstruasjonssmerter. Pasienten kan oppleve vaginal blødning i opptil fire dager etter inngrepet.

Risiko

Risikoen ved en hysterosalpingogram inkluderer punktering av egglederne eller livmor; bekken infeksjon; allergisk reaksjon på fargestoff; vevsskade på grunn av stråling; endometritt; og salpingitis.

Hvordan bli Assisted Living for Down syndrom Voksne

Hvordan bli Assisted Living for Down syndrom Voksne


Sykehjem for funksjonshemmede voksne blir ofte betraktet som en mellomting mellom å leve på heltid med familien og bli helt uavhengig. Sykehjem er et egnet alternativ for Down syndrom voksne som trenger noen form for hjelp eller tilsyn (for eksempel medisinsk hjelp eller veiledning), men klarer de fleste daglige aktiviteter på egenhånd. Sykehjem programmer er ikke tilgjengelig for de som trenger heltid sykepleie eller som er en fare for seg selv eller andre. Les videre for å lære mer om hvordan du kommer i omsorgsboliger for Downs syndrom voksne.

Hvordan bli Assisted Living for Down syndrom Voksne

Se etter omsorgsboliger boliger (ALRs) i ditt område. Disse typer boliger er ofte sponset av offentlige etater og tilbyr delvis eller total dekning for de med lave inntekter eller som ikke klarer å ta vare på seg selv på det nåværende tidspunkt.

Husk at beboeren vil bli forventet å arbeide. Sykehjem er for folk som er i stand til å forsørge seg selv. Når Down syndrom bosatt får en jobb, vil han være ansvarlig for å betale en månedlig avgift som dekker alle utgifter knyttet til dagliglivet, fra boliger til mat til pågående omsorg.

3 Ta kontakt med trygdekontoret i staten for å spørre om Supplemental Security Income assistert levende fordeler. Programmet, som er rettet til alle voksne med nedsatt funksjonsevne som fortsatt kan fungere på egen hånd, gir en garantert minimum tjene så ansatt folk kan betale for sine boliger.

Søk i databasen ved Nasjonalt Senter for omsorgsboliger for å få informasjon om finansiering, oppholds alternativer og tips om hvordan du velger rett sted. Se Resources nedenfor for en link. Nettstedet tilbyr også hjelpe til med å lage en vellykket overgang til et anlegg, og tilbyr en rekke lenker til organisasjoner som kan bidra i søk og valg av riktig bolig.

besøke en rekke fasiliteter før du velger en. Sammenligne kostnader og tjenester som tilbys, og sørg for at du vier spesiell oppmerksomhet til hvordan innbyggerne lever, inkludert hvordan de bruker tiden sin (sosialt samvær eller i sine egne kvartaler, for eksempel), hva deres daglige aktiviteter er og hvor mange av dem føre produktive liv utenfor boliganlegg.

Hint

 • Mange omsorgsboliger hus operere basert på inntekten til sine innbyggere, tar 70 til 80 prosent av en persons inntekt til å dekke utgifter og der beboerne kan tilbringe resten. I bytte, de tilbyr full omsorg, som dekker alle behov.

Hvordan få serviceboliger for voksne med Cerebral Parese

Hvordan få serviceboliger for voksne med Cerebral Parese


Voksne med cerebral parese har flere boliger når det gjelder støtte-levende. Avhengig av type omsorg ønskelig, kan beboerne få så mye eller så lite hjelp som de ønsker i en rekke innstillinger, fra delte rom i overvåkede fasiliteter til enkelte leiligheter.

Hvordan få serviceboliger for voksne med Cerebral Parese

Kjenn Assisted boliger for voksne med Cerebral Parese

Velg den type assistert boliger som passer for dine behov. Alternativene spenner fra styret og omsorgsboliger og sykehjem anlegg med 24-timers tilsyn måltider og medisinsk tilsyn til enkelte leilighetene i omsorgssamfunn, som fremmer selvstendig liv.

vet at voksen boliger fasiliteter generelt yte service til folk som er mellom 18 og 59. Folk som er over 60 og voksne som er i alderen 18 og 59, men krever medisinsk behandling, kan ligge i kontinuerlig omsorg pensjonisttilværelse fasiliteter .

Innse overgangsboliger kan være tilgjengelig for folk som er minst 17 ​​og forbereder seg til å leve et selvstendig liv for første gang.

Få serviceboliger for voksne med Cerebral Parese

Finn boliger ressurser ved staten ved DisabilityInfo.gov (se Ressurser nedenfor).

Lag en liste over boliger alternativer, inkludert boliger og helseinstitusjoner.

Besøk fasilitetene. Vær forberedt på å svare på spørsmål om din medisinske tilstand og type omsorg du trenger.

Still spørsmål om hvilken type omsorg de gir. Omfatte spørsmål om måltider, klesvask, transport, medisinsk hjelp, fysioterapi fasiliteter og sosiale aktiviteter.

Skriv ned alt du liker og misliker om anlegget basert på ditt første intervju.

Gjør et sekund, uanmeldt besøk for å få en bedre forståelse av hvordan anlegget fungerer.

Ta deg tid til å snakke med andre beboere om sine erfaringer med anlegget.

Betale for serviceboliger

Bruk Social Security inntekt eller Supplemental Security Income å betale husleie og utgifter. Besøk Social Security nettsted for å lære mer om å kvalifisere seg til Supplemental Security Income (SSI) (se Ressurser nedenfor).

Søk om vouchers § 8 boliger fordelt gjennom United States Department of Housing and Urban Development (HUD).

Innse kvalifiserte leietakere betaler bare en prosentandel av leien, som er basert på deres inntekt og betalingsevne.

Hint

 • Skaff Independent Living Skills Training gjennom lokallag av De forente Cerebral Parese organisasjonen. Besøk UCP.org å finne ditt lokallag (se Ressurser nedenfor).
 • Vær forberedt på lange ventelister for HUD boliger bilag.

Hvordan å behandle mannlig Hypogonadisme

Hvordan å behandle mannlig Hypogonadisme


Male hypogonadisme oppstår når testosteron ikke produseres i kroppen etter behov. Det er to forskjellige typer av hypogonadisme, primær og sekundær. Primær oppstår hvis det er et problem med testiklene og sekundære kan være et resultat av en hypofysen problem. Årsaker til hypogonadisme inkluderer genetiske lidelser, infeksjoner som kusma og skader på testiklene eller hypofysen fra skader eller kreftformer behandlinger som strålebehandling. Les videre for å lære hvordan å behandle mannlig hypogonadisme.

Hvordan å behandle mannlig Hypogonadisme

1 spot symptomer. Hypogonadisme kan være tilstede ved fødselen eller utvikle seg på et senere tidspunkt. Symptomene kan variere avhengig av debutalder. Symptomer kan inkludere, underutviklede mannlige kjønnsorganer, en økning i kroppsfett, mangel på muskelmasse, utvikling av bryster og infertilitet.

Se en endokrinolog. En lege som er spesialist i hormonelle forstyrrelser vil kunne vurdere symptomer og bestille de nødvendige tester for å bekrefte en diagnose av hypogonadisme. Tester bestilt vil omfatte blod arbeid for å finne ut hormonnivået, genetiske studier og avhengig av alderen på den mannlige en sædanalyse kan bestilles.

Ta hormoner. Den vanlige hormon foreskrevet er testosteron. Det kan hjelpe med sekundære mannlige egenskaper som øker muskelmasse, dypere stemme og ansiktshår vekst. Det kan også forbedre sexlysten. Testosteron kan bli tatt i form av en gel, et plaster, som en injeksjon eller oralt.

Få kirurgi. Hvis årsaken til hypogonadisme er fra en hypofyse tumor deretter operasjonen vil være nødvendig for å fjerne svulsten. Andre behandlinger kan være nødvendig slik som strålebehandling. Hvis skade ble gjort til hypofysen ekstra hormonbehandling kan være indisert.

søke behandling for infertilitet etter behov. Assistert befruktning er tilgjengelig som kan hjelpe en mann med hypogonadisme. En fruktbarhet spesialist vil være i stand til å vurdere din situasjon og bestemme på en hensiktsmessig behandling. Behandlingen er også tilgjengelig for erektil dysfunksjon. Snakk med legen din om behandlingsalternativer.

Vær oppmerksom på de følelsesmessige problemer som kan stå overfor en mann som har hypogonadisme. Avhengig av alder av den mannlige han kan stå overfor erting på skolen hvis puberteten ikke har startet. Voksne hanner kan mangle selvtillit og føler annerledes. Snakk med legen din om rådgivning og støttegrupper for å bidra til å håndtere følelsesmessige problemer.

Om hysterektomier

En hysterektomi omfatter fjerning av livmoren gjennom kirurgiske prosedyrer. Det finnes fire forskjellige typer hysterektomier. Hver kvinne må vite hva hver type hysterektomi innebærer, risikoen og årsakene til hver prosedyre.

Type

En abdominal hysterektomi er den tradisjonelle hysterektomi. Det innebærer å gjøre et snitt over magen og fjerne livmoren og livmorhalsen. Egglederne og eggstokkene kan også fjernes med denne type hysterektomi.

Vaginal hysterektomi innebærer å gjøre og innsnitt i vagina og fjerne livmor og livmorhals.

Laparoskopisk assistert vaginal hysterektomi er der legen bruker en laparoscope, eller tent teleskop, som er satt inn gjennom et lite snitt i magen for å hjelpe til med en vaginal hysterektomi.

Laparoskopisk supracervical hysterektomi er den nyeste formen for hysterektomi. Med denne type hysterektomi tre eller fire små snitt er gjort i buken. Den laparoskop, sammen med andre kirurgiske instrumenter, er satt inn gjennom snittene og uterus fjernes gjennom en av åpningene.

Identifikasjon

Bestemme hvilke hysterektomi å utføre er i stor grad bestemt av årsaken til operasjonen. En abdominal hysterektomi utføres vanligvis hvis en kvinne har svært store fibroid svulster, kreft eller infeksjoner, alvorlig endometriose, eller arr fra tidligere bekken operasjoner. En vaginal hysterektomi kan anvendes for å behandle livmor-vaginal prolaps, eller tidlig livmor og livmorhalskreft. Laparoskopisk-assistert og laparoskopisk supracervical hysterektomier brukes ofte når fibroid svulster er til stede.

Time Frame

Hver gang av hysterektomi har annen tidsramme hensyn. Mage hysterektomier involvere lengste sykehusopphold, vanligvis mellom tre og seks dager. Utvinningen vil være tregere på grunn av større kutt involvert. Laparoskopisk-assistert hysterektomier og vaginal hysterektomier tilbyr et kortere sykehusopphold, vanligvis ikke mer enn tre dager, og en kortere utvinning perioden. Laparoskopiske supracervical hysterektomier kan gjøres på poliklinisk basis krever bare en 24-timers sykehusopphold. Ofte kvinner kan gå tilbake til å gjøre normale aktiviteter innen en uke med denne type hysterektomi.

Risikofaktorer

Fjerne livmorhalsen kan føre til bekkenstøtte problemer og inkontinens. Fjerne eggstokkene under hysterektomi kan føre til symptomer på tidlig overgangsalder. En negativ reaksjon på anestesi, blodtap og skader på andre organer er alt mulig med en hysterektomi akkurat som med alle kirurgi. Infeksjon er en annen bekymring.

Lessening av seksuell respons er et problem for noen kvinner på grunn av tap av livmor kontrakter under orgasme.

Betydning

Det er viktig for kvinner å kjenne de ulike hysterektomi alternativer tilgjengelige for dem og årsakene til hver enkelt. Å ha alle fakta vil sikre den riktige metoden er ansatt og tilfredsstillende resultater oppnås.

Slik Spot Tegn på lungebetennelse

Slik Spot Tegn på lungebetennelse


Mer enn 50.000 amerikanere mister livet hvert år på grunn av komplikasjoner av lungebetennelse. Dessverre kan pneumoni være vanskelig for legen å diagnostisere. Symptomene på sykdommen vil ofte etterligner influensa starter med feber, hoste og sterke brystsmerter. Derfor kan en person ikke innser alvoret i deres tilstand. Lungebetennelse har en tendens til å være mer alvorlig hos personer med svekket immunsystem eller de som lider av en kronisk sykdom. Også, eldre og spedbarn er en større risiko for å utvikle sykdommen. Siden mange former for bakteriell lungebetennelse blir resistente mot antibiotika behandlinger, er det viktig at du går til legen din umiddelbart hvis du oppdager tegn på lungebetennelse hos deg selv eller din familie.

Slik Spot Tegn på lungebetennelse

•  Vær oppmerksom på en hoste som produserer en gul eller grønnlig oppspytt som kan være farget med blod til tider. En vedvarende hoste garanterer en tur til legen så mange typer lungebetennelse kan være vanskelig å diagnostisere uten en kiste x-ray.

Vær oppmerksom på noen stikkende eller skarpe brystsmerter som forverres med dyp pusting kan vises sammen med rask pust og kortpustethet. Denne type av smerte synes vanligvis når den ytre pleural av lungen er involvert.

Sjekk om feber ledsaget av overdreven svetting, hodepine og ekstrem trøtthet. Det er mer enn førti forskjellige typer av lungebetennelse, og mange av dem begynner med høy feber, etterfulgt av brystsmerter.

Se etter tegn på misfarging av huden når en person lider av en hoste ledsaget av brystsmerter. En lilla eller blåaktig farge på huden kan bety at blodet ikke får nok oksygen.

Se etter symptomer på alvorlig lungebetennelse. Det finnes mange forskjellige typer lungebetennelse som kan være livstruende hvis venstre ubehandlet. En feber som stiger over 104 grader F, en puls som er større enn 124 slag per minutt i hvile og en reduksjon i blodtrykket som forårsaker besvimelse, krever umiddelbar legehjelp.

Hint

 • Se din lege umiddelbart dersom du er gravid og lidelse med forkjølelse eller influensa symptomer.
 • På grunn av den økende stammer av resistente lungebetennelse, er det best å hindre smitte ved å se legen ved første tegn på forkjølelse eller influensa.
 • Aldri ignorere en hoste som produserer gul, grønn eller rustfarget slim som det er et tegn på en alvorlig infeksjon.

Kjønnsseleksjonsmetoder

Kjønnsseleksjonsmetoder


Familier kan bestemme seg for å forsøke å velge kjønn på barnet sitt for en rekke årsaker, alt fra familiebalansering til genetiske problemer. I mange år har folk stole på gamle koner 'tales og naturlige metoder for å forsøke å påvirke kjønn. I dag er det teknisk avanserte metoder som har vist seg vellykket i å hjelpe familier unnfange et barn av kjønns de ønsker.

Betydning

Par som ønsker å forsøke å velge kjønn på barnet deres kan velge lave kostnader, at-home, naturlige metoder som har bare anekdotiske suksess eller dyre, men klinisk bevist høyteknologiske metoder utført av leger i et laboratorium. Vitenskapelige metoder innebære å bruke assistert befruktning (ART) som intrauterin inseminasjon eller in vitro fertilisering for å bli gravid. Disse teknologiene kan være medisinsk komplisert og dyrt, med Babycenter estimerer at avgifter varierer fra $ 5000 til mer enn $ 10.000 per forsøk. (Se Resource 1.)

Low-Tech naturlige metoder

En av de mest kjente naturlige metoder for kjønnsvalg er Shettles Method. I sin bestselgende bok "Hvordan velge kjønnet på babyen," Shettles hevder en 75 til 90 prosent suksessrate. Av timingen samleie på ulike tidspunkt i en kvinnes syklus, mener Shettles du kan øke dine sjanser for å bli gravid kjønns du ønsker. (Se referanse 1.)

Kosthold spiller en rolle i flere at-home kjønnsseleksjonsmetoder som Lydia Pinkham er Herbal Compound og Preconception Kjønn Diet. Begge disse metodene stole på premisset om at ved å legge visse kosttilskudd eller spiser bestemte matvarer, kan du endre kroppens pH-nivåer, noe som gjør det mer sannsynlig å tenke seg en baby på et bestemt kjønn. (Se referanse 1.)

High-Tech Metoder

For første gang i historien, kan par velge avanserte vitenskapelige metoder som har en bevist suksessrate i å hjelpe dem unnfange kjønnet de ønsker. MicroSort sperm sortering, kun tilgjengelige i De forente Stater, er en metode hvor forskere skille X spermier og Y-sperma. Ifølge MicroSort laboratoriet, har denne metoden en suksessrate på 88 prosent for jenter og 74 prosent for gutter. (Se referanse 2.)

Ifølge In-Gender.com, den eneste metoden med en nesten 100 prosent suksessrate er preimplantation genetisk diagnose (PGD), der bare embryoer av det ønskede kjønn blir implantert i en kvinnes livmor. Denne fremgangsmåte kan bare brukes med in vitro fertilisering (IVF), som gjør det svært kostbart og invasiv. (Se referanse 1.)

Betraktninger

Etikk kjønn utvalg er et kontroversielt tema, med mange forskere og etikk paneler i uenighet om hvorvidt bruk av high-tech kjønns metoder er etisk. The American College of Fødselsleger og Gynekologer (ACOG) har kalt alle elektive kjønnsseleksjonsmetoder uetisk; American Society for Reproductive Medicine (ASRM) besluttet at prefertilization kjønn valg, for eksempel MicroSort sperm sortering, var etisk mens postfertilization kjønn valg, for eksempel preimplantation genetisk diagnose, var det ikke. (Se referanse 3.)

Advarsel

Mens det er mange attester tilgjengelige fra par som har brukt ulike low-tech metoder for å unnfange det ønskede kjønn, det er lite vitenskapelig bevis for å bevise sin effekt. De eneste idiotsikre måter å legge den ønskede kjønn til din familie er gjennom adopsjon eller preimplantation genetisk diagnose (PGD). Hvis du bestemmer deg for å forsøke å påvirke kjønn ved hjelp av en low-tech metoden, bør du være forberedt på svært reell mulighet for at du ikke vil få kjønn du ønsker. (Se referanse 4.)