Digidexo.com

lisinopril bivirkninger

Lisinopril bivirkninger på blæren

Lisinopril bivirkninger på blæren


Lisinopril er en type muntlig medisiner som leger vanligvis foreskrive for behandling av hypertensjon. Til tross for sin effektivitet ved å senke blodtrykket, utgjør lisinopril en risiko for bivirkninger, inkludert noen som påvirker blæren.

Blære bivirkninger

Bivirkninger av lisinopril som involverer blæren omfatter bestått mindre urin enn normalt, smertefull vannlating på grunn av blærebetennelse og urinveisinfeksjoner, eller innføring av bakterier inn i blæren.

Funksjoner

Selv om det er mulig, bivirkninger av lisinopril ved blæren er sjeldne, forekommer i 0,3 til 1 prosent av pasientene, ifølge US National Library of Medicine.

Legemiddelinteraksjoner

Visse medisiner øker sannsynligheten for å oppleve bivirkninger fra lisinopril, inkludert de som involverer blæren. Noen av disse stoffene er ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som Aceclofenac, diuretika som benzthiazide og stemning stabilisator litium, forklarer Mayo Clinic.

Risiko

Hvis venstre ubehandlet, urinveisinfeksjoner forårsaket av lisinopril kan utvikle seg til nyre infeksjoner som pyelonefritt, som utgjør en risiko for nyreskader, advarer Mayo Clinic.

Betraktninger

Pasienter over 65 år er generelt mer utsatt for nyreproblemer, som kan sette dem mer utsatt for effekten av lisinopril.

Lisinopril som en behandling for nyresykdom

Lisinopril som en behandling for nyresykdom


Den angiotensin-omdannende enzym (ACE) inhibitor lisinopril reduserer blodtrykket og har en beskyttende effekt på nyrene. Forstå hvordan stoffet fungerer er en viktig del av å bruke lisinopril som behandling for nyresykdom.

Funksjon

ACE-hemmere slappe av blodårene og gjøre det lettere for hjertet å pumpe blod. Dette reduserer blodtrykket.

Lisinopril i Nyresyke

The National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse rapporterer at lisinopril kan hindre skade av glomeruli (filtrerings enheter) av disse organene. Dette resulterer i bremset progresjon av nyresykdom.

Forskning

Forskere i Italia studerte lisinopril i 131 personer med kronisk nyresvikt og proteinuri (protein i urinen). Nyrefunksjon ikke endres vesentlig i deltakere som fikk lisinopril, men funksjon falt i de som fikk placebo. Denne studien dukket opp i mai 2001 (volum 16) spørsmålet om nefrologi Dialyse Transplantasjon.

Effekter

Lisinopril bivirkninger kan gjøre det nødvendig å ta et annet legemiddel for nyresykdom og høyt blodtrykk. Bivirkninger inkluderer hoste, depresjon, svimmelhet, hodepine, kvalme, oppkast, urolig mage, diaré, døsighet og mild hud kløe.

Advarsel

Hos pasienter med alvorlig nyresykdom, kan nyrene ikke filtrere lisinopril ut av kroppen skikkelig. Dette fører til at stoffet skal akkumuleres i blodet og kan føre til nyresvikt.

Blodplater bivirkninger Lisinopril

Solgt under merkenavnene Zestril og Prinivil, er lisinopril hovedsakelig foreskrevet for å redusere høyt blodtrykk. Det hindrer omdannelse av det naturlig forekommende enzym angiotensin til en aktiv form i kroppen. Angiotensin er en del av kroppens blodtrykksregulerende system, men angiotensin smalner blodkar og dermed hever blodtrykket. Lisinopril har flere bivirkninger, noen ganger inkludert effekter på blodplater, blodpartikler som hjelper med blodpropp.

De vanligste bivirkningene

Lisinopril kan føre til svimmelhet, hodepine, angst, søvnforstyrrelser, tretthet, kvalme, seksuell dysfunksjon og tett nese.

Trombocytopeni

Sjelden, lisinopril forårsaker trombocytopeni, eller et unormalt lavt antall blodplater.

Identifikasjon

Trombocytopeni oppstår når blodplater er tapt fra sirkulasjon for raskt å bli erstattet effektivt av benmargen. Lisinopril kan også føre til en nedgang i røde blodceller, som er produsert av benmargs også.

Hudsymptomer

Folk med lave blodplatetall har ingen symptomer. I kontrast, kan de lett får blåmerker, eller finne små røde prikker på sine ben.

Blødning Symptomer

Lave blodplatetall kan også forårsake tannkjøtt blødning og også indre blødninger, som viser som blod i avføring eller urin. Personer med denne tilstanden kan finne det vanskelig å stoppe blødninger fra skader.

Løsning

Folk tar lisinopril bør periodiske blodprøver sjekke antall blodplater, og bør oppsøke lege for tester hvis opplever noen symptomer på blodplate bivirkninger. Hvis lisinopril er vesentlig påvirker blodverdier, vil en annen narkotika foreskrevet i stedet.

Bivirkninger for Lisinopril Tabs

Bivirkninger for Lisinopril Tabs


Lisinopril er en populær medisiner foreskrevet av leger for å bekjempe høyt blodtrykk hos voksne og noen eldre pasienter. Det fungerer ved å blokkere de kjemiske reaksjonene som forårsaker blodkarene seg sammen, derfor redusere antallet press for å presse blodet gjennom kroppen. I en ellers frisk person, er Lisinopril en utmerket måte å kontrollere høyt blodtrykk og øke levealderen. Som med alle medisiner, men det er noen forholdsregler som bør tas.

Definisjon og Dosering

Lisinospril er klassifisert som både et anti-hypertensivt medikament og ACE-inhibitor. Det er foreskrevet til å være samtidig en blodtrykks medikament og også anvendes for å senke kolesterol. Lisinopril er i hovedsak gitt til de i fare for en mulig blokkering i en arterie. Dette stoffet er bare tilgjengelig i tablettform i doser fra 2 1/2 mg til 40 mg. På dette tidspunkt denne medisinen er trygt for voksne til å ta, og skal ikke gis til barn.

Bivirkninger

Lisinopril er bivirkningene er hodepine, svimmelhet, søvnløshet, tretthet, kløe eller utslett, hypo-spenning eller lavt blodtrykk, hjertebank, kvalme, diaré, magesår, mild gulsott, forstoppelse, nedsatt nyrefunksjon, nyresvikt, munntørrhet, hoste og impotens. Av disse bivirkningene det viktigste å ta hensyn til og skjermen er lavt blodtrykk, hjertebank og nyresvikt.

Forholdsregler

Fordi Lisinopril vil føre til væsketap og en reduksjon i natrium, bør den brukes med ekstrem forsiktighet hos personer med nyresykdom eller andre nyre plager. En mindre dose bør gis i slike situasjoner; forsiktighet bør også tas med eldre også.

Gravide kvinner bør ikke ta Lisinopril fordi det vil passere placenta veggen og gå inn i morsmelk også.

Interaksjoner med andre medisiner

Tar Lisinopril med NSAIDs eller anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen vil redusere stoffets evne til å senke blodtrykket. I tillegg, hvis det tas med visse antibiotika, kan det føre til en hoste å forverres eller luftveiene til å bli hindret. Rådfør deg med en lege eller apotek dersom du vurderer å ta Lisinopril med enten NSAIDs eller anti-inflammatoriske medisiner.

Lengde av bivirkninger

De generelle bivirkninger av kvalme, oppkast og andre mage plager bør vanligvis forsvinne innen en uke etter først starter medisinering. Men når tilfeller av lavt blodtrykk rapporteres før du tar medisin, noen tegn til hjertebank, eller enda lavere blodtrykk bør rapporteres til en lege for å være sikker på at dosen er riktig, og det er ingen sjanser for en allergisk reaksjon til medisiner. Andre symptom oppstår i mer enn en uke etter at du begynner med medisiner skal umiddelbart meldes til lege.

Bivirkninger av Lisinopril medisin

Hypertensjon er en alvorlig hjerte-og karsykdommer som, ifølge Centers for Disease Control and Prevention, rammer én av fire voksne. Behandlinger finnes for å bidra til lavere blodtrykk hos personer som lider av hypertensjon. En medisinsk behandling er bruken av medikamentet Lisinopril. Mange er foreskrevet denne medisinen av sine fastleger som en første reaksjon å bekjempe høyt blodtrykk. Men Lisinopril kommer med potensielle bivirkninger du bør være klar over.

Betydning

Hypertensjon opptrer når kraften av blodet som strømmer gjennom arterieveggene skaper trykket i blodårene. Lisinopril, et stoff som tilhører den medisinske klasse kalt angiotensin-konvertering enzym (ACE) hemmere, bidrar til å slappe av blodårene i kroppen vår. Denne funksjonen av Lisinopril er den primære grunnen til at det er effektivt i behandling av høyt blodtrykk. Når Lisinopril er ACE-hemmer handling trer i kraft, slapper det blodårene fikk dem til å utvide, og dermed redusere styrken av blod press mot arterieveggene.

Hypertensjon Fakta

En anordning kalt en blodtrykksmåler er den tradisjonelle instrument benyttes for å måle blodtrykket. Blodtrykket er tallmessig uttrykt ved to tall opplesninger. Den øverste tall representerer det systoliske trykk, og den nederste rekke er det diastoliske trykket. Ifølge legevakten lege Brian LaRocca av Union Hospital Cecil County, er blodtrykket anses å være høy når det systoliske trykket er 150 og det diastoliske er 90 eller 150/90. Når det systoliske trykket når 200 eller over, er en person som er i fare for å lide av et slag eller går inn hjertesvikt. Dette er grunnen til at ACE-hemmer Lisinopril er viktig å bidra til å senke blodtrykket og forebygge angrep av et hjerneslag.

Advarsler

Kvinner som tar Lisinopril som er gravid eller planlegger å bli gravid bør kontakte sin lege umiddelbart. Lisinopril kan være skadelig og potensielt dødelig for et ufødt barn hvis tatt under svangerskapet. Selv om det ikke er bestemt om Lisinopril går over i morsmelk, er det ikke anbefalt for mødre å amme sine barn mens du tar denne medisinen.

Forholdsregler

Før du er foreskrevet Lisinopril, råder legen din om alle medisiner du er i dag; dette inkluderer over-the-counter (OTC) medisiner i tillegg. Siden Lisinopril kan øke kaliumnivået i blodet ditt, bør legen få vite om eventuelle diuretika eller kaliumtilskudd du er i dag. Vanlige reseptfrie legemidler i familien av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), som ibuprofen eller naproxen natrium, kan øke blodtrykket på grunn av mengden av natrium finnes i disse medikamentene. Kaldt og allergi medisiner kan også påvirke nytten av Lisinopril som de fleste av disse reseptfrie legemidler inneholde ingredienser, slik som adrenalin (adrenalin), som akselerere blodtrykket.

Potensielle bivirkninger

Vanlige bivirkninger forbundet med å ta Lisinopril omfatter svimmelhet, ørhet, diaré, tåkesyn, tretthet, kvalme og tørrhoste. Disse effektene er typiske og bør avta som kroppen justerer seg til Lisinopril. Hvis disse bivirkningene vedvarer i mer enn 7 dager eller forverres, bør du kontakte legen din umiddelbart. Alvorlige, men sjeldne bivirkninger som følge av å ta Lisinopril er brystsmerter, endringer i mengden av urin produsert, nedsatt seksuell evne, tegn på infeksjon, eller tap av syn. Lisinopril kan potensielt forårsake alvorlig til dødelig skade på leveren, og hvis lagt merke til, bør legen kontaktes umiddelbart som lege vil være nødvendig. Tegn på slike leverskade inkluderer mørk urin, vedvarende utmattelse, gulsott, kvalme og mage / magesmerter.

Betraktninger

Selv Lisinopril har noen alvorlige potensielle bivirkninger, leger foreskrive det fordi risikoen som høyt blodtrykk presenterer oppveier sjeldenhet av disse bivirkningene. Høyt blodtrykk ikke bare påvirker hjertet og øker sjansen for hjertesvikt, men det fører også til hjerneslag og kan føre til nyresvikt også. Lisinopril ess hemmende egenskaper er en første forsvarslinje mot hypertensjon.

Nevrologiske bivirkninger av Lisinopril

Lisinopril er en angiotensin-converting enzyme inhibitor, eller ACE-hemmer, ofte foreskrevet for å behandle høyt blodtrykk. Leger også foreskrive det for hjertesvikt og migrene. Lisinopril er generisk versjon av stoffet, mens merkenavn inkludere Prinivil og Zestril.

Svimmelhet

Den primære nevrologisk bivirkning av Lisinopril er svimmelhet, spesielt når folk først begynner å ta medisinen. Denne svimmelhet vanligvis resultater fra blodtrykk dypping for lavt.

Alder Betraktninger

Eldre mennesker har en tendens til å være mer følsomme for lisinopril, særlig til svimmelhet bivirkning.

Forebygging / løsning

Folk tar lisinopril bør drikke rikelig med vann og andre ikke-koffeinholdige væsker, fordi dehydrering kan senke blodtrykket. Inntak av alkohol kan forverre svimmelhet effekt.

Andre nevrologiske effekter

Andre nevrologiske bivirkninger av lisinopril kan inkludere hodepine og svimmelhet. Mennesker som opplever besvimelse eller ekstrem svimmelhet mens du tar lisinopril kan ha svært lavt blodtrykk og bør oppsøke lege.

Ekstra effekter Side

Lisinopril kan også føre til midlertidige bivirkninger av tretthet, døsighet, søvnløshet, kvalme, diaré, hoste eller tåkesyn. Hvis disse effektene er langvarig eller blir verre, bør folk fortelle sin lege.

Lisinopril blodtrykk medisin bivirkninger

Lisinopril er en generisk medisiner foreskrevet hovedsakelig for å senke høyt blodtrykk. Leger også foreskrive lisinopril å behandle symptomer på hjertesvikt. Merkenavn inkludere Prinivil og Zestril. Lisinopril er forbundet med flere bivirkninger.

De fleste vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkninger fra Lisinopril omfatte angst, hoste, diaré, tretthet, hodepine, søvnløshet, nesetetthet, kvalme og seksuell dysfunksjon. Disse effektene er vanligvis forbigående.

Svimmelhet

Lisinopril kan også føre til svimmelhet eller ørhet hvis personens blodtrykket blir for lavt. Dette har en tendens til å bli verre når pasienten reiser seg fra sittende stilling eller fra liggende.

Mindre vanlige Effects

Mindre enn 1 prosent av deltakerne i kliniske studier med lisinopril opplevd hukommelsesproblemer, mental fogginess, vektøkning, leddsmerter, endret smak eller magekramper.

Sjelden bivirkning

Sjelden, noen tar lisinopril utvikler trombocytopeni, som er et unormalt lavt antall blodplater. Tegn på et lavt antall blodplater inkluderer unormal blåmerker eller blødninger, men noen mennesker har ingen symptomer.

Leverproblemer

Lisinopril kan også føre til alvorlige leverproblemer, som er en annen sjelden bivirkning. Symptomer inkluderer gulsott, mørk urin, magesmerter og kronisk kvalme og tretthet.

Hodepine og depresjon bivirkninger Lisinopril

Lisinopril er en blodtrykks medisiner som er også noen ganger foreskrevet for å behandle hjertesvikt og øke oddsen for å overleve etter et hjerteinfarkt. Lisinopril slapper en persons blodårer i sin tur å senke blodtrykket. I tillegg til å ta Lisinopril, mange leger anbefaler sine pasienter å begynne å spise et sunnere kosthold og begynne en øvelse diett for å bidra til lavere blodtrykk og øke hjerte helse.

Hodepine

Noen personer som tar Lisinopril opplever hodepine som følge av medisinen, men det er ikke et tegn på et potensielt problem og trenger ikke å bli rapportert til legen din.

Depresjon

Ifølge studier på hvordan Lisinopril påvirker mennesker, mindre enn 1 prosent av brukerne utvikle depresjon. Hvis du utvikler depresjon symptomer, inkludert humørsvingninger, rastløshet eller følelse av håpløshet, kontakt legen din.

Alvorlig Svimmelhet

Vedvarende svimmelhet og ørhet er ofte rapportert av folk tar Lisinopril.

Legemiddelinteraksjoner

Lisinopril er kjent for å forstyrre effekten av enkelte medisiner, inkludert litium, en populær behandling for manisk depresjon.

Andre bivirkninger

Andre bivirkninger av Lisinopril inkluderer hoste, diaré og tretthet.

Hvordan behandle bivirkninger av Lisinopril

Lisinopril er et medikament som brukes til å behandle høyt blodtrykk og hjertesvikt, og for å forbedre sjansene for å overleve et hjerteinfarkt. For å være sikker på at medisinen fungerer som det skal, blodtrykket bør kontrolleres regelmessig. Noen vanlige bivirkninger av Lisinopril inkluderer influensalignende symptomer som frysninger og muskelsmerter, kvalme eller oppkast og milde hudutslett. Disse bivirkninger er vanligvis milde og lett å behandle.

Bruksanvisning

Behandling av bivirkninger av Lisinopril

Unn bivirkninger av Lisinopril med over-the-counter medisiner for å redusere feber og smerter i kroppen. Sørg for å snakke med din lege eller apotek om hvilke medisiner er akseptabelt å ta med Lisinopril, som legemidler som aspirin og ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler er kontraindisert.

Drikk noen sitron-lime flavored brus med light karbonatisering eller spise noen tørre stk saltet kjeks for å lindre bivirkninger av kvalme og oppkast. Over-the-counter anti-kvalme medisiner kan også kjøpes i helseavdelingen i de fleste dagligvarebutikker og på apotek. Andre produkter som bidrar til å redusere kvalme er varm søt te og ingefær. Ingefær kan finnes i flere former som for eksempel te, caplets og til og med kapsler.

Bruk enkle hydrokortison kremer eller anti-klø kremer for å berolige utslett og irritasjon forårsaket av Lisinopril. Antihistamin krem ​​som Benadryl kan også brukes. I tilfeller av en alvorlig utslett, slutte å ta medisinen og kontakte lege umiddelbart.

Bivirkninger av Lisinopril Ed

Lisinopril er et medikament som brukes for behandling av hypertensjon. Det virker ved å hemme et enzym som gjør at blodkarene seg sammen.

Dosering

Lisinopril er tilgjengelig i 20 mg tabletter. Bivirkninger ser ikke ut til å være doseavhengig.

Interaksjoner

Ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs), inkludert ibuprofen og aspirin, kan redusere effekten av lisinopril. Ved hjelp av lisinopril med et diuretikum kan resultere i hypotensjon på grunn av økt utskillelse priser av natrium. Økende saltinntaket eller avslutte bruken av vanndrivende er potensielle alternativer for å motvirke denne bivirkningen.

Advarsel

Lisinopril kan forårsake bivirkninger med personer som har nedsatt nyre fungerende eller hjertestruktur unormalt. I alvorlige tilfeller kan nyresvikt eller hjertesvikt forekomme.

Bivirkninger

Vanlige bivirkninger av lisinopril omfatter svimmelhet, hodepine, hoste, tretthet, økt risiko for luftveisinfeksjon, muskelkramper, hypoventilasjon, impotens og utvikling av et utslett.

Risiko og komplikasjoner

Lisinopril bør ikke forskrives under svangerskapet, siden det kan føre til misdannelser og fosterdød forårsaket av nyresvikt eller hypotensjon.

Lisinopril tilbaketrekning bivirkninger

Mens de fleste pasientene tåler Lisinopril - en vanlig foreskrevet behandling for høyt blodtrykk eller hjertesykdom - uten bivirkninger, kan noen pasienter med pre-eksisterende forhold oppleve milde og skiftende symptomer når stoffet ikke lenger brukes.

Vanlige bivirkninger

De fleste medisiner har noen vanlige bivirkninger som reduserer med tiden. Ved hjelp av Lisinopril / Hydroklortiazid og deretter sluttet å bruke den kan for noen tids forårsake symptomer som hodepine, kvalme, oppkast, svimmelhet og slapphet.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger av Lisinopril tilbaketrekking som kan kreve legehjelp inkluderer allergiske reaksjoner som hevelse av tungen, utslett og smerter i brystregionen. Fargen på urinen kan bli mørkere, kan puste bli berørt, og pasienten kan oppleve tap av følelse i hender eller føtter, ørhet og / eller vekttap.

Hypertensjon

Pasienter med hypertensjon som tar Lisinopril kan oppleve uønskede interaksjoner ved seponering. Reaksjonene kan være tretthet, hypotensjon, dyspepsi, muskelkramper, parestesi, hoste og impotens.

Hjerte betingelser

Hos pasienter med hjertesykdommer, reaksjon på uttak Lisinopril kan inkludere magesmerter, hodepine, diaré, brystsmerter og øvre luftveisinfeksjoner.

Akutt hjerteinfarkt

Bivirkninger av å stoppe Lisinopril på mennesker med akutt hjerteinfarkt inkluderer hypotensjon og nedsatt nyrefunksjon sammen med ødem og angioødem.

Cardiovascular

Pasienter med kardiovaskulær sykdom kan oppleve lungeemboli, ventrikulære, redusert blodtrykk, vaskulitt og andre problemer.

Andre bivirkninger

Pasienter med muskel- og skjelettplager, nervesystemet problemer, diabetes og endokrine sykdommer, hematologiske symptomer og andre slike sykdommer må også være forsiktig når du stopper bruken av stoffet som forhold som leddgikt og slag kan forverres.

Seksuelle bivirkninger av Lisinopril

Lisinopril er en generisk medisiner som er foreskrevet for å behandle flere tilstander i hjerte og blodkar. Blant bruksområdene er behandling av en kronisk hjertesykdom, kontrollere høyt blodtrykk og forbedre sjansene for å overleve etter et hjerteinfarkt. Det kan ha flere bivirkninger, inkludert seksuell seg.

Betydning i Women

Hos kvinner, kan lisinopril forårsake en redusert ønske om å ha seksuell omgang. Dette kan skje etter først å ta medisiner, men skal snart gå bort.

Betydning i Menn

Menn, i noen tilfeller, vil oppleve erektil dysfunksjon etter å ha tatt lisinopril. Dette er sjeldne, og bør forsvinne etter en kort periode.

Betraktninger

Dersom den seksuelle bivirkninger vare i en lengre periode, bør du oppsøke lege.

Forebygging / løsning

Legen kan anbefale en mindre dose av lisinopril, eller i tilfelle av menn, kan foreskrive en erektil dysfunksjon medisiner. En annen stoffet kan være foreskrevet i stedet for lisinopril.

Spekulasjoner

Det er umulig for legen din å vite på forhånd om du vil ha seksuelle bivirkninger fra lisinopril fordi de er sjeldne.

Hvordan ta Lisinopril

Hvordan ta Lisinopril


Lisinopril er fellesnavnet for stoffet Prinivil og tilhører legemiddelgruppen som kalles ACE-hemmere. For problemer med høyt blodtrykk, voksne og barn seks år og eldre kan ta Lisinopril å redusere sjansen for hjerteinfarkt, hjerneslag og nyreproblemer. Medisinen slapper blodårene og fører dem til å utvide, og dermed hjelpe overlevelse etter et hjerteinfarkt eller behandling av hjertesvikt i kombinasjon med diuretika.

Hvordan ta Lisinopril

•  Ta Lisinopril nøyaktig som foreskrevet av legen din. Les informasjonen som følger med resept og ta kontakt med apoteket eller legen din dersom du har noen spørsmål.

Ta Lisinopril gjennom munnen med vann og med eller uten mat. Hvis du får en urolig mage, prøve å ta det med mat.

Ta Lisinopril på samme tid hver dag. Har en angitt tid for å hjelpe deg å huske.

Overvåk kaliuminntak mens du tar Lisinopril, noe som kan øke mengden av dette mineralet i systemet. Høye nivåer av kalium kan føre til muskelsvakhet og langsom hjerterytme.

Fortsett å ta Lisinopril selv om du begynner å føle deg bedre. Du kan ikke alltid føle symptomer på hypertensjon og kan eller ikke føler deg syk, så snakk med legen din før du stopper noen medisiner.

Hint

  • Det kan ta opptil fire uker før du ser effekten av Lisinopril for hypertensjon og opp til seks måneder for å se den fulle effekten for hjertesvikt.
  • Informer legen din dersom du er allergisk mot benazopril, kaptopril, fosinopril, enalapril, moexipril, Perindopril, quinapril, ramipril eller trandolapril før du tar Lisinopril.
  • Fortell legen din før du tar Lisinopril hvis du har nyresykdom, leversykdom, hjertesykdom, hjertesvikt, diabetes, Marfin syndrom, Sjögrens syndrom, lupus, sclerdoma eller revmatoid artritt. Du kan ikke være i stand til å ta Lisinopril eller dosen kan måtte endres.
  • Mindre alvorlige bivirkninger av å ta Lisinopril omfatter hoste, kvalme, diaré, svimmelhet, tretthet, hodepine, oppkast, urolig mage, mild hud irritasjon og utslett. Hvis noen av disse bivirkningene vedvarer eller forverres, bør du kontakte legen din.
  • Lisinopril kan svekke din tenkning og reaksjonstid. Vær forsiktig mens du kjører eller bruker tunge maskiner før du vet hvordan Lisinopril vil reagere i kroppen din.
  • Ikke ta Lisinopril hvis du er gravid eller ammer. Lisinopril er kjent for å forårsake misdannelser hos fosteret.
  • Alvorlige bivirkninger av å ta Lisinopril inkluderer ørhet, besvimelse, økt eller redusert vannlating, feber, frysninger, muskelsmerter, influensalignende symptomer, tretthet, muskelsvakhet, bankende hjerteslag, ujevn hjerterytme, brystsmerter, hevelse og rask vektøkning. Hvis du har noen alvorlige bivirkninger mens de tok Lisinopril bør du slutte å ta medisinen og kontakte lege.
  • Visse medisiner kan forårsake bivirkninger i kombinasjon med Lisinopril. Kontakt legen din og sørg for å detalj alle eventuelle medisiner du er i dag.

Hva er bivirkningene av Lisinopril?

Nesten alle medisiner, enten det er reseptbelagte, over disk (OTC) eller supplerende, har potensielle bivirkninger. Lisinopril hypertensjon medisiner, er intet unntak. Hypertensjon (høyt blodtrykk) er en alvorlig kardiovaskulær tilstand som rammer én av fire voksne, ifølge Centers for Disease Control og Prevention of US Department of Health and Human Services, og det kan behandles med hell med reseptbelagte legemidler.

Funksjon

Lisinopril er et stoff som hører til angiotensin-converting enzyme (ACE) hemmer medisin klasse, noe som bidrar til å slappe av blodårene i kroppen vår. Dette ACE-hemmer eiendom Lisinopril er den viktigste grunnen for sin effektivitet i behandling av høyt blodtrykk. Lisinopril slapper blodårene fikk dem til å utvide, og dermed redusere kraft blodtrykk mot fartøy vegger. Når blodtrykket er for høyt, sannsynligheten for et slag eller hjertesvikt utvikle øker dramatisk. Selv om Lisinopril bidrar til å minske angrep av et slag og hjerte-svikt, kan potensielle bivirkninger oppstår.

Effekter på graviditet

Lisinopril bør ikke tas av kvinner som er gravide, som tror de kan være gravid eller som prøver å bli gravid. Denne medisinen er skadelig og potensielt dødelig for ufødte barn. Selv om ingen bestemmelse har blitt gjort med hensyn til hvorvidt Lisinopril kan sendes over i morsmelk, kvinner som tar stoffet bør ikke amme sine barn.

Gastrointestinale bivirkninger

Gastrointestinale bivirkninger er felles med Lisinopril bruk. Når Lisinopril behandlinger begynner diaré og kvalme er de mest vanlige bivirkninger. Hvis diaré varer lenger enn tre dager, bør du kontakte lege fordi langvarig utbrudd av diaré kan føre til dehydrering. Kvalme noen ganger kan unngås hvis medisinen er tatt med mat; Men hvis kvalme vedvarer lenger enn en uke din lege bør kontaktes.

Effekter på leveren

En meget sjelden, men alvorlig og potensielt dødelig bivirkning av lisinopril leverskade. Symptomer på leverskade inkluderer: mørk urin, vedvarende utmattelse, gulsott, kvalme og mage / magesmerter. Hvis hvilken som helst kombinasjon av disse symptomene oppstår, kontakt lege umiddelbart. Enhver forsinkelse i å søke medisinsk hjelp kan føre til leversvikt.

Ekstra effekter Side

Svimmelhet, tretthet, tørr hoste og svimmelhet er vanlige bivirkninger av Lisinopril. Disse bivirkningene vanligvis er et resultat av kroppen din prøver å justere til medisiner og bør avta når kroppen din er vant til å ta Lisinopril. Andre alvorlige, men sjeldne bivirkninger er: brystsmerter, endringer i mengden av urin produsert, nedsatt seksuell evne, tegn på infeksjon eller tap av syn. Kontakt legen din hvis noen av disse symptomene vises.

Legemiddelinteraksjoner

Det er viktig å opplyse legen som foreskrevet Lisinopril over alle medisiner du tar, fordi enkelte medisiner og kosttilskudd som er tatt med Lisinopril kan forstyrre den generelle effektiviteten av behandlingen. Diuretika som påvirker kaliumnivå og kaliumtilskudd må overvåkes av legen din mens du tar Lisinopril da dette stoffet kan øke kaliumnivået i blodet ditt. For mye kalium i blodet kan føre til skade på hjertet. Natrium og adrenalin (adrenalin) er naturlig blodtrykk akseleratorer og kan finnes i ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) og OTC kaldt og influensa medisiner. Disse legemidlene vil øke blodtrykket og minske effekten Lisinoprilbehandling har på hypertensjon.

Tilleggsvurderinger

Hvis disse eller noen bivirkninger oppstår etter at du begynner Lisinoprilbehandling, kontakt legen din umiddelbart. Selv om noen av bivirkningene potensielt kan være alvorlige, de sjelden er. Legen har forskrevet Lisinoprilbehandling for deg fordi risikoen forbundet med hypertensjon er ikke sjeldne, og hvis den forblir ubehandlet vil trolig føre til hjerneslag og hjerte-eller nyresvikt.

Bivirkninger av Zestril

Zestril er et merkenavn for medisinering lisinopril, foreskrevet for å redusere høyt blodtrykk. Leger også foreskrive Zestril med andre legemidler til behandling av hjertesvikt og forbedre overlevelse sjansene etter et hjerteinfarkt. En angiotensin-converting enzyme (ACE)-hemmer, slapper Zestril blodkar og gir dem mulighet til å utvide. Flere bivirkninger er mulig.

Vanlige bivirkninger

Vanlige, men midlertidige Zestril bivirkninger inkluderer tåkesyn, hoste, svimmelhet, tretthet, hodepine, ørhet, diaré og kvalme.

Sjeldne bivirkninger

Usannsynlige bivirkninger som krever legehjelp inkluderer redusert seksuell evne, besvimelse, brystsmerter, endringer i mengden av urin og tegn på infeksjon som feber og vedvarende sår hals.

Blodverdier

Sjelden, pasienter som tar Zestril utvikle trombocytopeni, et unormalt lavt antall blodplater. Zestril også kan føre til lavt antall røde og hvite blodlegemer.

Leverproblemer

En annen sjelden bivirkning av Zestril er alvorlige leverproblemer. Pasienten bør søke rask legehjelp for symptomer på gulsott, mørk urin og vedvarende trøtthet og kvalme.

Graviditet Bekymringer

Zestril kan forårsake alvorlige fødselsskader og død for et ufødt barn hvis tatt i løpet av de siste seks månedene av svangerskapet.

Lisinopril Effects

Lisinopril er et medikament som er tilgjengelig på resept, og benyttes bare for behandling av hypertensjon (høyt blodtrykk). Lisinopril brukes også direkte etter et hjerteinfarkt, og har vist seg å øke sjansene for overlevelse for hjerteinfarkt ofre. Som med alle mediciations, det er bivirkninger som kan oppstå når du tar Lisinopril.

Dosering

Det er viktig at du tar Lisinopril nøyaktig slik det er foreskrevet. Ikke hopp eller gå glipp av en dose av Lisinopril. Hvis du glemmer å ta en dose, ta den glemte dosen så snart du husker det. Hvis du er innenfor fire timer av din neste dose av Lisinopril, bare ta den planlagte dose. Det er viktig at du tar Lisinopril med et fullt glass vann. Du kan ta Lisinopril med eller uten et måltid. Aldri dobbelt opp på din dose av Lisinopril, da dette kan føre til en overdose. Symptomer på overdose inkluderer besvimelse, ekstrem svimmelhet eller følelse ør. Søk medisinsk hjelp hvis du opplever symptomer på Lisinopril overdose.

Milde / moderate utslag

Noen effekter av Lisionpril anses mild til moderat og ikke krever akutt medisinsk behandling. Det er likevel viktig at du deler noen erfaringer av bivirkninger med legen din, som medisiner kan være nødvendig å justere. Fortell legen din dersom du har opplevd kvalme eller oppkast; magen opprørt eller diaré; mild hodepine; eller har følt deg svimmel eller døsig. Lisinopril kan også forårsake symptomer på hoste samt et kløende, vedvarende utslett.

Alvorlige bivirkninger

Noen effekter av Lisinopril kan være alvorlige og krever øyeblikkelig legehjelp. Søk øyeblikkelig hjelp dersom du opplever svimmelhet eller følelse av å besvime; mer eller mindre hyppig vannlating; influensalignende symptomer (feber, smerter eller frysninger); ekstrem tretthet eller svakhet i muskler eller ledd; eller en ujevn heartrate eller hjerte racing. Det er svært viktig at du oppsøke lege hvis du opplever brystsmerter etter å ha tatt Lisinopril, eller hvis du plutselig opp i vekt eller har hevelse i noen del av kroppen din.

Komplikasjoner

Noen medisinske tilstander kan føre til komplikasjoner eller mer alvorlige reaksjoner på Lisinopril. Ikke ta Lisinopril uten å fortelle legen din dersom du lider av nyre-eller leversykdom. Også fortelle legen din hvis du har en historie med hjertesykdom, hjertesvikt, diabetes, leddgikt eller lupus.

Advarsel

Ikke drikk alkohol mens du tar denne medisinen. Alkohol kan senke blodtrykket, samt øke sannsynligheten for å oppleve bivirkninger. Det er viktig at du forteller legen din om du er gravid eller planlegger å bli gravid før du tar denne medisinen, som Lisinopril kan føre til fosterskader oppstår.

Blodtrykk medisiner med minst BivirkningerIfølge American Heart Association, påvirker høyt blodtrykk nesten en tredjedel av den voksne befolkningen i USA. Ofte referert til som "silent killer", høyt blodtrykk kan ta år å utvikle og har ofte ingen symptomer. Selv om endringer i livsstil som begynner med kosthold og trening bør alltid være den første tilnærmingen, kan reseptbelagte legemidler være nødvendig å senke blodtrykket til mer attraktive nivåer. Velge den mest effektive stoffet med minst bivirkninger vil være nøkkelen til å opprettholde en sunn livsstil.

Diuretika

De hyppigst foreskrevne legemidler for innledende behandling av høyt blodtrykk er vanndrivende, ofte kalt vann piller. Diuretika handle ved å fjerne overflødig vann og natrium fra kroppen din. Hyppig vannlating som ofte tapper kroppen av kalium og mineraler er den vanligste bivirkning. Kalium og mineraltilskudd er vanligvis anbefales. Tiazid-diuretika blir rapportert å ha minst bivirkninger.

ACE-hemmere

Angiotensin-konvertering enzym (ACE) hemmere stoppe produksjonen av et hormon som constricts blodkar. De mest vanlige bivirkningene er hoste, tap av smak og utslett. De vanligst foreskrevet ACE-hemmere inkluderer: lisinopril (Prinivil, Zestril), enalapril (Vasotec) og Capoten (Capoten).

Angiotensin II-reseptorantagonister

Denne gruppe av stoffer bidrar utvider blodkar ved å blokkere hormon, angiotensin. Svimmelhet er den hyppigst rapporterte bivirkningen. Populære angiotensin II-reseptorantagonister inkluderer: olmesarten (Benicar), losarten (Cozaar) og valsartan (Diovan).

Betablokkere

Disse stoffene hemmer nervesignaler til hjertet og blodårene. De mest vanlige bivirkningene er søvnløshet, tretthet og kalde ekstremiteter. Ofte foreskrevet betablokkere inkluderer acebutolol (Sectral), metoprolol (lopressor, Toprol XL) og penbutolol (Levatol).

Kalsiumkanalblokkere

Denne gruppe av stoffer virker ved å blokkere opptaket av kalsium i blodkar muskelceller. Som muskelcellene slappe av, senker blodtrykket. Vanlige bivirkninger er forstoppelse, svimmelhet, hodepine og hovne ankler. Populære kalsiumkanalblokkere inkluderer diltiazem (Cardizem), nifedipin (Procardia) og verapamil (Calan).

Konklusjon

Det brede utvalget av legemidler tilgjengelig for å redusere høyt blodtrykk sikrer at legen din vil ha flere alternativer for å minimere mulige bivirkninger. Det primære målet vil være å administrere blodtrykk med minst antall legemidler som mulig, selv om en kombinasjon av medisiner er ofte angitt. Ofte kan dette bli en prosess med prøving og feiling at du må prøve flere forskjellige medikamenter for å se hvilke tilbyr den største fordelen med de minst utviklede bivirkninger. For mer informasjon om høyt blodtrykk og relaterte behandlingstilbud, kan du gå til American Heart Association hjemmeside på: www.americanheartassociation.org.

Zestoretic bivirkninger

Zestoretic er et medikament foreskrevet for å redusere høyt blodtrykk, noe som bidrar til å hindre hjerteinfarkt, slag og nyreproblemer. Leger også foreskrive Zestoretic å behandle hjertesvikt og for å beskytte nyrene hos pasienter med diabetes. Mange bivirkninger er mulig.

Identifikasjon

Zestoretic inneholder to medisiner. Lisinopril er en angiotensin converting enzyme (ACE)-hemmer, som relaxes og utvider blodkar. Hydroklortiazid er et diuretikum, som gir bedre eliminering av overskytende væske og natrium.

Vanligste bivirkningen

Svimmelhet er den vanligste bivirkningen forbundet med Zestoretic. Du kan redusere effekten av svimmelhet og ørhet ved ikke å få opp raskt når du sitter eller ligger.

Andre bivirkninger

Andre bivirkninger rapportert hos 3 prosent til 5 prosent av deltakerne i kliniske studier med Zestoretic, som beskrevet av eMedTV, inkludert hoste, tretthet og hodepine.

Andre sjeldne men alvorlige bivirkninger er livstruende leverproblemer, høyt blod-sukker, høyt kalium blodet, samt en reduksjon i hvite blodceller som kan føre til infeksjon. Zestoretic kan også aktivere gikt eller lupus i en mottakelig person.

Graviditet Advarsel

Zestoretic bør aldri brukes i løpet av de siste seks månedene av svangerskapet fordi det kan føre til alvorlige fødselsskader eller død av fosteret.

Allergisk reaksjon

Sjelden, noen mennesker har en allergisk reaksjon på Zestoretic. Tegn er utslett, kløe, kraftig svimmelhet, pustevansker og ekstrem hevelse i ansikt, munn, svelg eller gut, sammen med sterke magesmerter.

Bivirkninger av Lisinopil & Impotens

Lisinopril er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle høyt blodtrykk. Til tross for dens effektivitet, utgjør Lisinopril en risiko for bivirkninger, inkludert impotens.

Bakgrunn

Hypertensjon medisiner bruke en rekke mekanismer for å senke blodtrykket. Noen av disse mekanismene redusere blodstrømmen til penis, noe som gjør det vanskelig for deg å oppnå eller opprettholde en ereksjon.

Funksjoner

Lisinopril er en angiotensin converting enzyme (ACE)-hemmer, en type vanlig foreskrevet hypertensjon medisiner, solgt under en rekke merkenavn som Prinivil, Zestril, Prinzide og Zestoretic. ACE-hemmere virker ved å utvide blodårene, noe som gir mer plass for blodet å strømme, noe som reduserer blodtrykket.

Statistikk

I kliniske studier publisert av US Food and Drug Administration, mellom 1 og 1,4 prosent av mennene som tok Lisinopril utviklet impotens.

Time Frame

En studie publisert i American Journal of Hypertension fant at menn som utviklet impotens grunn av Lisinopril funnet at de seksuelle bivirkninger av stoffet redusert eller avsluttet etter en måned av bruk. Studien viste også at Lisinopril forårsaket mindre forekomst av impotens enn betablokkerende legemidler.

Expert Insight

Dr. Thomas Pickering av Cardiovascular Institute ved Mount Sinai School of Medicine anbefaler at en mann som tar Linisopril vente i 30 dager før du ber om en endring i hypertensjon narkotika fra legen sin.

Effekten av Lisinopril på leverfunksjon

Lisinopril er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle høyt blodtrykk, overlevelse etter et hjerteinfarkt, og i kombinasjon med andre legemidler for å behandle hjertesvikt. Det er en del av en familie av legemidler som kalles ACE-hemmere eller ACE-hemmere. Dens merkenavn er Prinivil og Zestril.

Effekter på leveren

Lisinopril og andre ACE-hemmere kan, om enn sjelden, forårsake alvorlige leverproblemer ved å heve leverenzymer som resulterer i gulsott (gulfarging av øyne eller hud), alvorlige magesmerter, mørk urin, kvalme og tretthet. Folk som bruker ACE-hemmere og utvikle markert stigning av leverenzymer eller gulsott trenger å umiddelbart avslutte bruken av ACE-hemmer og se en lege, ifølge Drugs.com.

Bruk

Lisinopril er vanligvis tatt en gang daglig med vann. Det kan tas med eller uten mat. Doser kan endre avhengig av din individuelle tilstand og legens anbefaling.

Bivirkninger

Medline Plus sier vanlige bivirkninger kan være svimmelhet, hodepine, hoste, rennende nese, svakhet, diaré og utslett.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger kan inkludere hevelse i ansikt, hals og vedheng, feber, brystsmerter, besvimelse, pustevansker og / eller gulfarging av hud eller øyne. Hvis du opplever noen av disse er noen andre alvorlige bivirkningene, kontakt lege umiddelbart. Han kan endre eller stanse din Lisinopril resept.

Unngåelser

Unngå å drikke alkohol mens du tar Lisinopril fordi alkohol kan øke bivirkninger og ytterligere lavere blodtrykk, ifølge Drugs.com. Også unngå salterstatninger eller kaliumtilskudd med mindre du rådes til å bruke dem av legen din.