Digidexo.com

vitamin b12 overdose

Hva er symptomene på vitamin B12 mangel?

Vitamin B12 er en av en gruppe vannløselige B-vitaminer som er viktig for helsen. Den støtter sunn røde blodceller dannes, nevrologiske funksjoner og DNA-syntese, slik at mangel på B12 kan ha noen alvorlige konsekvenser for kroppen.

Symptomer på mangel

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, kan tegn på vitamin B12 mangel være lett å gå glipp av fordi de skjer så langsomt, men en ting B12-mangel kan føre til blodmangel. Symptomene på anemi inkluderer: tretthet, svimmelhet, hjertebank, blekhet og kortpustethet. Vitamin B12-mangel kan også føre til prikking i hender og føtter, endringer i balanse, tap av syn, hukommelsesproblemer, delusional atferd, tristhet, depresjon og personlighetsendringer. Spedbarn og små barn med B12-mangel kan ha problemer vokser, utviklingsmessige forsinkelser, svakhet i muskel tone, og generell mistrivsel.

Behandling

Vitamin B12-mangel er lett å behandle, enten med oral kosttilskudd, eller, i tilfelle av alvorlige mangel, injeksjoner av B12.

Hvem er i faresonen for B12 mangel?

Folket på høyest risiko for vitamin B12-mangel er strenge veganere, barn som ammes av veganere, vegetarianere og deres barn som ammes, eldre (sjansene for B12-mangel øker med alderen), personer med ubehandlet anemi, og de som har hadde mage (mage) kirurgi.

Hvor er B12 funnet?

Ifølge Mayo Clinic, oppstår vitamin B12 naturlig i fisk, skalldyr, kjøtt og meieriprodukter, sammen med flere andre viktige B-vitaminer. Det skjer ikke i plantebasert mat naturlig, så de som følger en streng vegetarisk eller vegansk kosthold må ta kosttilskudd for å unngå mangel.

Hvor mye B12 trenger du?

Ettersom B-vitaminer er vannløselige, blir de hurtig utskilles fra kroppen, og det er vanskelig å overdose på dem. RDA (anbefalt daglig rasjon) av B12, ifølge National Institutes of Health, for voksne og ungdom 14 år og eldre er 2,4 mikrogram per dag, 2,6 mikrogram per dag for voksne og unge gravide kvinner, og 2,8 mikrogram per dag for voksne og ungdoms ammende kvinner.

Siden dårlig opptak av B12 kan påvirke de eldre, er de som er over 50 år oppfordres til å spise mat beriket med B12 eller å ta en vitamin B12 supplement med 25-100 mikrogram for å opprettholde B12 nivåer.

Hvordan ta Sublingual Vitamin B12

Fordelene av vitamin B12 er rikelig, blant annet økt kognitiv funksjon, forbedret immunforsvar og økt energi. Disse fordelene er best oppnås når vitamin B12 administreres med en injeksjon, men reseptbelagte krav og eksponering for nåler gjøre mange mennesker velger å ikke bruke vitamin B12 på denne måten. Vitamin B12 tatt sublingualt er nesten like fordelaktig som når det tas via en injeksjon uten behov for en resept for å bli stukket med en nål.

Bruksanvisning

Finn et vitamin B12 supplement laget med methylcobalam. Methylcobalam er en type vitamin B12 som hovedsakelig brukes av nervesystemet, og dermed gi de største fordelene.

•  La vitamin B12 tablett eller løsning å fullt oppløse under tungen. Unngå å spise eller drikke i 30 minutter før du tar vitamin B12 supplement, og ikke spise eller drikke i 30 minutter etter å ha tatt den for å sikre at vitamin absorberes gjennom slimhinnene i munnen og ikke svelges.

Bruk kun supplement som anvist. Selv om vitamin B12 er vannoppløselig, er det mulig å overdose på dette vitamin når ekstreme mengder er tatt.

ta kosttilskudd minst seks timer fra hverandre, men et minimum av 10 timer er bortsett foretrekke. Dette gir full absorpsjon og utnyttelse av vitamin B12 før det får en ny dose.

Low Vitamin B12 og Crohns sykdom

Crohns sykdom er en kronisk tilstand som kalles inflammatorisk tarmsykdom. Det fører til betennelse og hevelse i mage-tarmkanalen. En av de mest vanlige komplikasjoner av Crohns er vitamin B12-mangel.

Vitamin B12 er nødvendig for å skape røde blodceller og opprettholde en sunn nervesystemet funksjon. De viktigste kildene til B12 inkluderer fisk, egg, kjøtt og meieriprodukter. Vitamin B12-mangel er en av de store komplikasjoner av Crohns sykdom.

Symptomer

Lave B12-nivåer kan føre til tretthet, lavt blodtrykk, humørsvingninger og muskelsvakhet.

Diagnose

Det finnes flere forskjellige typer blodprøver legen din kan for å diagnostisere B12 mangel.

Behandling

Behandling for lave B12 nivåer varierer avhengig av nivået av mangel. Spise mat rik på B12 sammen med å ta B12 tilskudd kan bidra til å øke nivåene. Alvorlige mangler behandles med intramuskulære injeksjoner av B12.

Ernæring er viktig

Det er ingen spesiell diett for styring av Crohns sykdom, men ernæring er viktig for å hindre B12 og andre næringsstoffer mangler.

Langtidseffekter

Hvis B12 er mangelfull for en lang tid, kan det resultere i nerveskader. Symptomer på nerveskader kan omfatte demens, tap av balanse, depresjon, og prikking eller nummenhet i fingre eller tær.

Vitamin B12 skudd for vekttap

Hvis du ønsker å miste noen få pounds, vi vet alle at den mest pålitelige metoden er et sunt kosthold og regelmessig mosjon. Men det er alltid ekstra skritt som kan tas for å bedre sjansene dine for å miste vekt. Vitamin B12 skudd har blitt utropt av kjendiser som en stor ekstra løft for vekttap og generell helse. Hvis du trenger mer informasjon om disse bildene, har vi anmeldt noen av de viktigste punktene om Vitamin B12 skudd og hvordan det kan hjelpe deg å miste vekt.

Skudd vs kosttilskudd

Det første spørsmålet som folk kan ha er derfor et skudd hjelper med vekttap mer enn å ta en vanlig B12 supplement. Grunnen til dette er at det ikke er noen ganger bekymringer om vitamin blir riktig absorberes av kroppen ved å ta en oral supplement. Men med skuddet, er B12 injiseres direkte i muskelen, med teorien om at det er bedre absorbert gjennom denne metoden, og derfor mye mer effektiv. Noen mennesker kan finne skuddene smertefullt, men i mange tilfeller brukere opplever litt ubehag.

Økt metabolisme

Vitamin B12 kan hjelpe enkeltpersoner til å gå ned i vekt ved å gi øke sin metabolisme. Dette hjelper kroppen forbrenne fett mer effektivt og i noen tilfeller kan hjelpe til med vekttap. Fordi skuddene har fart på stoffskiftet, kan noen mennesker føler nervøs eller vaklende - ligner symptomer forårsaket av mye koffein. Men mange mennesker opplever bare mildt ubehag og kan gjenoppta vanlige aktiviteter umiddelbart.

Forbedret energinivå

En annen grunn til at B12 skudd er så effektive er at de kan motvirke følelsen av tretthet og treghet. Hvis noen føler seg oppbrukt, vil de være mindre sannsynlig å få regelmessig mosjon de trenger for å opprettholde en idealvekt, så B12-injeksjoner kan være effektive i å gi folk den ekstra energien de trenger for å være sunn og aktiv.

Vinne Common Slanking fallgruvene

En annen måte at vitamin B12 skudd kan indirekte hjelpe til med vekttap er ved å gi kroppen din en av de viktigste næringsstoffer som det ikke kan være å få hvis du er på en streng diett plan. Ved å ta dette bildet, er du sørge for at kroppen din er igjen frisk gjennom kostholdet ditt, slik at du mindre sårbar for cravings at slankere vanligvis har å forholde seg til. Ved å føle seg sterk og sunn mens slanking i stedet for sløv og svak, kan du være i stand til å opprettholde din diett programmet og oppleve vekttap suksess.

Potensielle bivirkninger

Selv om alvorlige bivirkninger er mindre vanlige, kan de oppstår. Hvis du opplever symptomer som vanskeligheter med å puste eller svelge eller din hjerterytme begynner å rase, bør du la legen din beskjed umiddelbart.

Mindre alvorlige bivirkninger, som kvalme og hodepine kan også oppstå. Du bør overvåke eventuelle uvanlige opplevelser og diskutere dem med legen din.

Hvordan virker Plavix Reagere på vitamin B12 kosttilskudd?

Om Plavix

Plavix er et reseptbelagt legemiddel som forhindrer blodpropp fra forming i blodet, og dermed bidra til å forebygge blodpropp relaterte medisinske tilstander og hendelser, for eksempel hjerneslag og hjerteinfarkt. Ta i forbindelse med PPI stoffer som Nexium, kan Plavix bidra til lave B12 nivåer.

Plavix alene og B12

Plavix selv ikke har noen interaksjoner med vitamin B12, ifølge produsenten Bristol-Myers Squibb. I forskrivning informasjon gitt til leger ved Bristol-Myers Squibb, den eneste typen medisin som kan ha små interaksjoner med Plavix er ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som iboprofen; og Wayfarin, som kan føre til en høyere risiko for blødning.

Plavix og PPI bruk

Mange leger fore Plavix med PPI medisiner, som brukes til å behandle GERD og relaterte tilstander i fordøyelsessystemet. Bevisene for bedre resultater for pasienter som tar Plavix og PPIs er blandet, med noen studier som indikerer at kombinasjonsbehandling er effektiv og andre å finne noen merverdi til å legge PPIs til Plavix.

PPIs og B12

Men PPIs kan forårsake lave B12 nivåer. Dette er fordi PPIer redusere mage-syrer som normalt ville bryte ned B12 for riktig absorpsjon av kroppen. Når magesyre er redusert, B12 ikke absorberes fullt ut og i stedet passerer gjennom kroppen. Pasienter på PPIs er vanligvis instruert av sine leger å ta et vitamintilskudd inkludert B12, eller for å få vanlige B12 skudd mens de er på PPIs.

Vitamin B12 i grønnsaker

Strenge veganere har en hard tid å få vitamin B12 i maten, mens lakto-ovo vegetarianere eller strenge vegetarianere kan være i stand til å konsumere noen ting som veganere ikke kan. Vitamin B12-mangel kan føre til svimmelhet, hodepine og mageproblemer, så grønnsaker med B12 er viktig. Kjøtt elskere bør også dra nytte av vitamin B12 grønnsaker for egen helse skyld.

Margarin

Cook mat med vegetabilsk eller solsikke margarin til enten sesong mat eller holde den fester seg til skillet. Unngå å brenne mat fordi margarin ikke vil være en form for vitamin B12 hvis den har brunet.

Soya eller Soy Milk

Lese ingredienser og perks på soya eller soya melk (fra soyabønner) for å se om det inneholder tilsatt vitamin B12. Dette bør være plassert på tabellen på baksiden av produktet, eller du kan be en servitør eller kafé kasserer hvis soyadrikk inneholder Vitamin B12.

Veggieburger Mixes

Ulike vegetabilske elementer, inkludert frosne matvarer laget av merker som Morningstar Farms og Light, inneholder soya elementer med tilsatt vitamin B12. Hvis du ikke spiser kjøtt, spiser en av disse produktene minst én gang daglig.

Cereal

Sjekk ut ingrediensene i din frokostblanding. Enkelte frokostblandinger, for eksempel havre og mais korn, inneholder grønnsaker.

Snack Nøtter

Prøv varianter av Chex bland med forskjellige nøtter. Det er nok av nøtter som har B12 i dem, for eksempel paranøtter og peanøtter.

Avocado

Guacamole inneholder avocado, som har vitamin B12. Noen restauranter serverer fulle avokado; du kan kutte disse opp og skrape "kjøtt" av med tennene.

Vitamin B12 bivirkninger

Kroppen din bruker vitamin B12 for å gjøre DNA og vedlikeholde nerveceller og røde blodceller. Folk ta vitamin B12 tilskudd som et hjem rette for forhold som depresjon, immunsystem lidelser, fordøyelsesproblemer og kreft, selv om, ifølge Mayo Clinic, støtter lite bevis vitamin effektivitet for de fleste av disse forholdene. Tilskudd av vitamin B12 større enn hva kroppen trenger kan føre til hudirritasjoner og forverre visse typer nerve disorders.Ttaking i for lite vitamin B12 kan føre til negative effekter, så vel.

Psykose

Mangel på vitamin B12 kan føre til demens, humørproblemer og psykose, som du kan redusere eller forbedre ved å forbruke anbefalt daglig inntak på 2,4 mcg. av vitamin B12.

Pernisiøs anemi

Pernisiøs anemi er en arvelig sykdom forårsaket av en manglende evne i kroppen til å absorbere vitamin B12 fra blodet. Du kan kurere sykdommen ved å ta tilskudd av vitamin B12.

Sigdcelle

En kombinasjon av vitamin B12, folsyre og vitamin B6 er blitt funnet å redusere skade på blodkar forårsaket av sigdcelleanemi, selv om, ifølge Mayo Clinic, er flere studier er nødvendig for å bekrefte disse resultater.

Graviditet

Gravide kvinner har større behov for vitamin B12 for å hindre tap av blod under svangerskapet. Du bør spise 2,8 mcg. per dag under graviditet eller amming.

Kløe

Doser av vitamin B12 større enn 2,4 mcg. per dag kan føre til kløe, utslett og rosacea, som kan kreve behandling med steroider for å løse.

Trombose

Ifølge Mayo Clinic, kan høye doser av vitamin B12 forårsake perifer vaskulær trombose - blodpropper som kan føre til hevelse, smerte og rødhet.

Leber sykdom

Ta vitamin B12 tilskudd kan fremskynde ødeleggelsen av synsnerven i Leber sykdom.

Fordeler med Vitamin B12

Vitamin B12 er et næringsstoff som er nødvendig for menneskeliv, og er nødvendig for sunn funksjon av nerveceller og blod. Det er også involvert i etableringen av DNA. Vitamin B12-mangel kan føre til alvorlige helseproblemer.

Kilder

Vitamin B12 er hentet hovedsakelig fra animalske produkter. Kjøtt, fisk, fjærfe, meieriprodukter og forsterkede frokostblandinger inneholder vitamin B12.

Mangel

Vitamin B12-mangel fører til mange forhold, blant annet anemi, depresjon, vekttap, nummenhet og prikking i hender og føtter, demens og vekttap. Symptomer på B12-mangel hos barn som anemi, mistrivsel og utviklingsforstyrrelser.

Veganere

Veganere spiser ikke animalske produkter, slik at de må ta B12 tilskudd for å unngå en mangel.

Spedbarn

Diende barnet risikerer B12-mangel dersom mor er en veganer. Barn har ikke butikker av B12 bygget opp og vil raskt bli mangelfull.

Absorpsjon

En sykdom som Crohns sykdom kan hindre riktig absorpsjon av vitamin B12 i kroppen. Som mennesker alder, er deres evne til å absorbere B12 også redusert.

RDA

Ifølge National Institutes of Health, den anbefalte daglige Allowence (RDA) av vitamin B12 for friske voksne er 2,6 mg. Gravide eller ammende kvinner trenger 2,8 mg (se Ressurser).

Slik Cure Vitamin B12-mangel

Slik Cure Vitamin B12-mangel


Ifølge forskning opp til 39 prosent av kvinner lider av vitamin B12 mangel. Eksperter sier også at mange mennesker fortsatt lider av vitamin B12-mangel, selv om legene teste dem i normalområdet. Hvis du lider av hukommelsessvikt, angst, muskelsvakhet, leddsmerter, dårlig balanse, nummenhet eller prikking i ekstremiteter, har tre eller flere forkjølelser i året, og har vanskeligheter med å falle eller forbli sovende, kan du ha en vitamin B12 mangel. Å kurere vitamin B12-mangel, kan du følge trinnene nedenfor.

Slik Cure Vitamin B12-mangel

•  Kroppen absorberer vitamin B12 fra mat kilder sakte spesielt som folk alder. Å kurere vitamin B12-mangel merke symptomene dine. Hvis du føler deg sliten og har hjerne tåke, prøve å ta et vitamin B12 supplement. Sørg for å ta en B-kompleks supplement som inneholder 500 mcg av vitamin B12. Du skal føle deg bedre innen en uke.

Å kurere vitamin B12-mangel, hvis du har en depresjon, angst og smerter i kroppen og ilinger, ta 1000 mcg av methylcobalamin daglig. Methylcobalamin er en høy-potent type vitamin B12. For bedre absorpsjon, ta Methyl vitamin B12 pastiller, og plassere dem under tungen. Du skal føle deg bedre i fire uker eller mindre.

Unngå antacids å kurere vitamin B12 mangel. Forskning tyder på at halsbrann og sure oppstøt kan være tegn magen produserer for lite saltsyre som kan føre til vitamin B12 mangel. Saltsyre hjelper kroppen absorbere vitamin B12. Antacida kan redusere saltsyrer økende vitamin B12 mangel. I stedet for antacids prøve å ta en saltsyre supplement for halsbrann.

En av de beste måtene å kurere vitamin B12-mangel er å gå til en lege eller klinikk for vitamin B12 skudd. Vitamin B12 skudd er dekket av de fleste forsikringsselskaper. Ett alternativ til å ta vitamin B12 skudd, som kan være upraktisk og smertefull, er vitamin B12 patch. Vitamin B12 patcher kan være like effektivt som vitamin B12 skudd. Pass på å ikke plassere plasteret på et følsomt område. Hvis du får utslett, varsle lege.

Hint

  • Hvis du er vegetarianer du er mer sannsynlig at lider av vitamin B12 mangel.
  • Forskning tyder drikke to glass melk hver dag fordi kroppen absorberer vitamin B12 mer effektivt fra melk enn det gjør fra andre B12 matkilder. Det spiller ingen rolle om melk er ikke-fett, to prosent, eller hele.
  • Hvis du mistenker at du har en vitamin B12 mangel sjekk med legen din og be om en vitamin B12 mangel test.

Hva er fordelene med sublingual vitamin B12?

Vitamin B12 er et medlem av B-vitamin familien. Hvis noen ikke kan absorbere vitamin B12 gjennom konvensjonell tablett metoden, er det ofte anbefalt at hun går til sin lege og få en vitamin B12 skudd. Dette kan være ikke bare tidskrevende, men kostbare. En stadig mer populær måte å få vitamin B12 inn i systemet raskt er ved å ta det under tungen, også referert til som "sublingual."

Fast Absorpsjon

Den største fordel å ta sublingual vitamin B12 er den raske absorpsjon av den inn i systemet. Å plassere en vitamin B12 sublingual tablett, eller noen få dråper av flytende vitamin B12, under tungen hastigheter dens absorpsjon i blodet via de mange blodkar direkte under tungen. Ifølge Dr. Alfred Libby, som har forsket sublingual vitamin B12 i årevis, tar vitamin gjennom fordøyelseskanalen tillater absorpsjon av bare opp til 1,2 prosent. Tar sublingual vitamin B12 gir mulighet for 100 prosent absorpsjon.

Nutrient Retention

Tar vitamin B12 sublingualy gjør også det å beholde sin næringstetthet og gjør disse næringsstoffene lettere tilgjengelig for kroppen. Når vitamin B12 tas via den tradisjonelle pille metoden, har det å gå gjennom fordøyelsesprosessen. I løpet av denne prosessen, er det endret, og kan miste mye av sin styrke. Ved å hoppe fordøyelsessystemet, er man i stand til å absorbere vitaminet B12 med alle sine næringsstoffer intakt.

Kropps Fordeler

Sublingual vitamin B12 fordeler kroppen på mange måter. En stor fordel er dens evne til å redusere homocystein. Homocystein er en aminosyre i blodet som er ansvarlig for skade arterieveggene, forårsaker en oppbygging av kolesterol og dramatisk å øke risikoen for hjertesykdommer. Vitamin B12, derfor blir sett på som et supplement som kan redusere risikoen for hjertesykdom.
Andre fordeler av vitamin er dens evne til å øke energi, regulere humøret, og kontrollere søvnsyklus og appetitt syklus.

Hjerne Fordeler

Sublingual vitamin B12 er ofte brukt til å gi en rask økning til hjerne og hukommelse makt. Det har lenge vært brukt av studenter som et hjelpemiddel ved test tid fordi det ikke bare øker energi, men hjelper med en klar tanke.
Sublingual vitamin B12 er også kjent for å bidra til å redusere risikoen for sykdommer assosiert med aldring, slik som Alzheimers sykdom og demens. En studie publisert av Neurology magasinet i 2008, uttalte at de deltakerne funnet med demens og Alzheimers også hadde svært lave nivåer av vitamin B12. Sublingual vitamin B12 er den raskeste måten å øke nivåene av vitamin B12 i kroppen.

Forsiktighetsregler

Mens sublingual vitamin B12 er generelt ansett som trygt, er det noen advarsler. Sublingual B12 kan samhandle med visse medisiner, så sjekk med legen din før du tar den for å være sikker på at det ikke vil forstyrre din nåværende resepter. Noen mennesker kan også være ekstremt følsomme for sublingual vitamin B12. Hvis du opplever et utslett, kløe eller diaré, avbryte bruken. Hvis symptomene ikke avtar etter avsluttet bruk, se din lege.

Bivirkninger av vitamin B12 sublingual 2500 mg

I motsetning til enkelte kosttilskudd, har vitamin B12 en betydelig mengde forskning som støtter dens innvirkning på menneskelig fysiologi. Vitamin B12 er godt akseptert av både allopathic og naturopathic samfunn som en mikro-næringsstoff stand til å støtte et fokusert sinn og forbedret metabolisme av karbohydrater, fett og proteiner. Daglig sublingual inntak av Vitamin B12 på 2500 mcg er ofte betraktet som et terapeutisk nivå av supplement og forbrukere bør unngå et slikt høyt beløp uten å konsultere en utøver.

Fakta

Vitamin B12 er produsert i tarmkanalen hos friske mikroflora men vanligvis i tilstrekkelige mengder for å opprettholde optimal helse. Derfor er det mange mennesker supplere sitt inntak med et kosttilskudd som bruker en sublingual leveringsmåte.

Historie

Vitamin B12 er levert muntlig, ved injeksjon eller gjennom tabletter som frigjør vitamin for sublingual absorpsjon. Den spiller en viktig rolle i fordøyelsen og mangel på næringsstoffer er assosiert med pernisiøs anemi.

Betydning

Ifølge National Institutes of Health Office of Kosttilskudd (ODS) DRI (Dietary Reference Intake) for B12 er 2,4 mcg for voksne. Et tillegg som gir mer enn 100 ganger DRI kan vises altfor aggressiv.

Funksjon

Også kjent som cyanokobalamin, B12 er et koenzym, som betyr at det er nødvendig som en del av en enzymatisk prosess. Det er et essensielt næringsstoff til tross for at det kan opprettes i tarmen.

Omstendigheter

Enkeltpersoner som trenger å supplere sin diett med vitamin B12 vil ofte bruke kosttilskudd i 1000 til 2.500 mcg utvalg for å oppveie de dårlige absorpsjon priser kosttilskudd og for å oppveie den eksisterende mangel.

Bivirkninger

Kroppen er svært ineffektiv når det gjelder å absorbere store mengder av næringsstoffer. Bivirkninger fra Vitamin B12 levert sublingually er sjeldne og er mest ofte knyttet til en allergi knyttet til en annen ingrediens i kosttilskudd.

Advarsel

Alle forbrukere som vurderer å supplere sine dietter bør snakke med legen sin om mulige komplikasjoner på grunn av eksisterende forhold, reseptbelagte medisiner eller andre kosttilskudd.

Hva er vitamin B12 skudd for?

Vitamin B12 er en del av vitamin B-komplekset og kan finnes naturlig i matvarer som kjøtt, melk, ost, fisk, hummer, krabbe og østers. Vitamin B12 skaper lagrer energi i kroppen som kan brukes i flere år. Men kan mangler føre en person til å kreve vitamin B12 skudd.

Kandidater

Det er sjelden at en person til å være mangelfull i vitamin B12. Men hvis du er vegetarianer og ikke spiser kjøtt, er du på et høyere risiko for å lide av denne tilstanden. Eldre mennesker er på et høyere risiko også, og kan kreve vitamin B12 skudd. Pasienter diagnostisert med anemi som ikke kan absorbere vitamin B12 fra tarmen vil også være mangelfull.

Symptomer på Vitamin B12 mangel

Dersom en person er mangelfull i vitamin B12, kan hun lide en rekke symptomer. En pasient kan føle skjelven til tider og synes det er vanskelig å gå jevnt på grunn av muskelsvakhet. Humørforstyrrelser er også vanlig for enkeltpersoner som ikke får nok vitamin B12. Andre rapporterte symptomer inkluderer synsforstyrrelser, lavt blodtrykk og blæreproblemer. Tilskudd gjennom vitamin B12-injeksjoner kan anbefales å lindre disse symptomene.

Misforståelse

Vitamin B12 skudd er ofte indisert for visse vilkår at tillegget ikke kan ha en betydelig effekt på. Ifølge Mayoclinic, trengs mer forskning for å underbygge påstander om at vitamin B12-injeksjoner kan med hell behandle tretthet, sigdcelleanemi, døgnrytme lidelse eller ustø ben syndrom. Det er heller ingen bevis på at vitamin B12 skudd hjelpe en person miste vekt.

Dosering

Vitamin B12-injeksjoner må bare gis av en kvalifisert helsepersonell. Før planlegging injeksjoner, kan legen forsøke å justere pasientens vitamin B12-nivåer ved å anbefale et supplement tas gjennom munnen. Leger har brukt mellom 25 til 100 mikrogram av B12 for å behandle mangel.

Advarsel

Enkelte nettapoteker detaljhandel vitamin B12 i injeksjon form. Ikke kjøp disse kosttilskudd og forsøke å bruke bildene uten å være under omsorg av en lege.

Sublingual vitamin B12 Informasjon

Vitamin B12 er en energi booster, et nervesystem regulator og det forbedrer metabolismen. Det øker energien, forbedrer søvnen og bidrar til å bygge muskler og bein. Når vitamin B12 er tatt sublingualt (under tungen), er det enkelt og raskt absorbert og går direkte inn i blodbanen. Den gode effekten av vitamin B12 kan bli følt i noen dager som en enorm boost av energi og en økt følelse av velvære.

Fakta

Sublingual Vitamin B12 er et sterkt anbefalt supplement fordi det er så lett absorberes. Den enkle absorpsjon er spesielt effektivt for eldre voksne som fordøyelseskanalen evne til å absorbere Vitamin B12 vanligvis er redusert. Personer med gastrointestinale lidelser som Crohns sykdom og diabetikere som tar Metformin, samt strenge vegetarianere som ikke spiser noen animalske produkter, vil også ha nytte av å ta sublingual vitamin B12.

Vitamin B12-mangel

Vitamin B12-mangel er preget av en generell følelse av tretthet, tretthet og muskelsvakhet. Andre tegn er nummenhet på grunn av nerveskader, hjertebank og kortpustethet, sammen med mage-tarmproblemer som kvalme, manglende appetitt og diaré. Vitamin B12-mangel kan også føre til pernisiøs anemi som fører til hukommelsestap, forvirring og demens.

Fordeler

Det er betydelige fordelene med sublingual vitamin B12 knyttet til dens absorpsjon, sin beroligende effekt på nervesystemet og dets fordeler til hjertet. Vitamin B12 reduserer også homocystein (en aminosyre som finnes i blodet). Vitamin B12 produserer og opprettholder myelinlaget som beskytter nerveceller. En annen betydelig fordel av vitamin B12 er dens positive effekt på mennesker som lider av depresjon.

Sikkerhet

Anbefalingene fra The Institute of National Academy of Science (INAS) om Kosttilskudd Referanse inntak (DRIs) for Vitamin B12 sier at, "friske personer ikke har opplevd noen problematiske bivirkninger fra daglige kosttilskudd." INAS forfekter også at voksne 50 år og over bør ta sublingual B12 på grunn av sin enkle absorpsjon.

Betraktninger

Prøver å få vitamin B12 bare fra maten vi spiser er avhengig av den iboende faktor, et stoff produsert av magen. Det kan ikke være en tilstrekkelig mengde av intrinsic factor produksjon i magen på grunn av aldring, og enkelte andre medisinske problemer. Tar Vitamin B12 sublingually er en effektiv rute i å få den direkte inn i blodbanen. Sublingual vitamin B12, i motsetning til andre vannløselige vitaminer (som er raskt utskilles), utskilles sakte i urinen.

Vitamin B12 Foods for vegetarianere

Vitamin B12 Foods for vegetarianere


Vitamin B12 er en verdifull bidragsyter til både sirkulasjons-og nervesystemet. Fordi dette vitamin finnes naturlig i animalske produkter, må vegetarianere og veganere likt finne alternative kilder for dette viktige næringsstoffet. Heldigvis for den moderne herbivore, er mange ikke-animalske produkter matvarer beriket med vitamin B12, noe som gjør det enkelt å opprettholde god ernæring.

Befestet Drikke

Soya og mutter melker er ofte beriket med vitamin B12, men det er alltid viktig å dobbeltsjekke etikettene. Merker som Silke og Almond Joy er beriket med mange vitaminer, inkludert B12. Du kan også finne befestede butikk-brand varianter, for eksempel 365 merke fra Whole Foods, et naturlig marked.

Vitamin B12 er også funnet i drikkevarer som hevder å tilby ernæringsmessige fordeler, selv om de er pakket med sukker. Et godt eksempel er vitamin vann, som inneholder en mengde av vitaminer, for eksempel B12. Mange energidrikker inneholder B12 også.

Faux Meats

Også referert til som kjøtt analoger, er kjøtt erstatter for eksempel soya burgere, Tofurky deli skiver og veggie hunder vanligvis beriket med essensielle næringsstoffer, inkludert vitamin B12. Legge til en servering eller to av din favoritt kjøtt erstatning til dine daglige måltider er en fin måte å sikre at kroppen får B12 den trenger. Bare sørg for å sjekke hvordan din daglige prosentandel av B12 finnes i hver servering. Du kan finne befestede kjøtt erstatter i en rekke fristende former, inkludert falske chicken nuggets og strimler, hamburgere, corndogs, og ribbeina. Noen av de store merkene som tilbyr befestede produkter inkluderer Garden, Amy, Boca, Tofurky og Morningstar Farms.

Vegetariske kilder (Ikke Vegan)

Meieriprodukter og egg er høy i vitamin B12, og vegetarianere som har valgt å holde disse matvarene i kostholdet få en annen kilde til dette næringsstoffet. Dette viktige vitamin finnes naturlig i ost; Imidlertid kan det beløpet som finnes i ditt ost av valget variere og vil bli angitt i den ernæringsmessige informasjon. Du kan også finne en sunn servering av vitamin B12 i egg, med det meste av næringsstoff som finnes i rå eggeplomme.

Vitamintilskudd

Tar en vitamin B12 supplement er ofte nødvendig for vegetarianer, avhengig av hvor restriktiv diett er. Hvis du ikke spiser forsterkede vegan produkter, slik som soyamelk eller faux kjøtt, er det viktig å få dette vitaminet andre steder. Det er vegan-vennlig multivitaminer som er tilgjengelige, i tillegg til vitamin B12 som et supplement selv. Som vegetarisme og veganisme stiger i popularitet, er det blitt lettere å finne disse kosttilskudd laget uten gelatin, som kommer fra dyr. Disse kosttilskudd kan finnes i kjede og lokale helsekost markeder, som Whole Foods, samt vanlige dagligvarebutikker, apotek og supplement butikker.

Noen ganger er det vanskelig å få barna til å ta sine vitaminer, vegetarianer eller ikke. Heldigvis finnes det vegetariske gummy vitaminer tilgjengelig som er laget med frukt pektin i stedet for gelatin, for eksempel GummiKING og Rhino Gummy bjørn vitaminer.

Andre Forsterkede Foods

Ernæringsmessige gjær, korn og frokost barer er noen eksempler på andre forsterkede matvarer som har vitamin B12. Den beste tingen å gjøre er å sjekke den ernæringsmessige informasjon om maten du kjøper, og hvis de ikke har noen B12, kan du prøve å forske lignende produkter til du finner tilfredsstillende alternativer med de beste ernæringsmessige fordeler.

Tegn og symptomer på en vitamin B12 mangel

Vitamin B12 er et næringsstoff som kroppen benytter for å holde nervesystemet sunne, og å skape friske røde blodlegemer til å transportere oksygen til resten av kroppen. Benmargen bruker vitamin B12 for å lage røde blodceller, og deretter fordele disse cellene til de organer som trenger dem. En mangel på vitamin B12 er vanligvis diagnostisert med en fysisk undersøkelse og en blodprøve.

Nevrologiske symptomer

Kroppen trenger de ulike B-kompleks vitaminer for å opprettholde et sunt nervesystem. Uten tilstrekkelig vitamin B12 i kosten din, vil du begynne å merke endringer i humøret, og du vil også begynne å utvikle angst for hva som synes å være noen grunn i det hele tatt. Du kan finne deg selv å bli engstelig eller nervøs på tilfeldige øyeblikk, og du kan også oppleve en økning i din følelse av bekymring og frykt. Det er også mulig at depresjon kan stilles inn i tillegg. Du kan også begynne å oppleve forvirring og hukommelsestap. Du kan også begynne å få prikking følelser i hendene og føttene som kan føre til nummenhet.

Fatigue

En av symptomer på mangel på vitamin B12 er tretthet selv etter sove i flere timer. Du kan utvikle en mangel på konsentrasjon på grunn av fortsatt tretthet, og du kan føle deg sliten hele tiden. Du kan også legge merke til at din evne til å sove kan bli hindret i tillegg. Du kan finne det vanskelig å sovne, og når sover du kan våkne opp på tilfeldige øyeblikk gjennom hele natten.

Fordøyelsessymptomer

En mangel på B12 vitamin vil begynne å vise seg i matvaner, og også i noen svært ubehagelige bivirkninger på fordøyelsen. Du kan begynne å miste appetitten, og når du slutter å spise kan du begynne å oppleve vekttap. Du kunne ha bouts med diaré, og du kan også begynne å oppleve halsbrann. Du kan få følelser av kvalme som kan føre til oppkast. Du kan også begynne å oppleve problemer med oppblåsthet og gass. Det kan også være bouts med forstoppelse.

Farge

Hvis du lider av en mangel på vitamin B12 og deretter kan du begynne å legge merke til huden din får blek og kalkholdig. Tungen kan også bli en lysere rød, og det kan også begynne å bli tykkere.

Liver

Ett av symptomene på vitamin B12-mangel er en forstørring av leveren. Dette kan begynne å forårsake smerte i midten av ryggen, og det kan også føre til ubehag i magen også. Leveren er normalt det organ som lagrer vitamin B12 for kroppen, så hvis leveren ikke lenger fungerer som den skal da vitamin B12 ikke er å nå de organer som trenger det. Et av de områdene som trenger vitamin B12 er tarmer. Uten vitamin B12 avføring kan bli smertefullt.

Tegn og symptomer på en Vitamin D Overdose

Vitamin D er et fettløselig vitamin, noe som betyr at kroppen lagrer unødvendige mengder for senere, i stedet for å fjerne overflødig gjennom urinering. Spise mat med vitamin D er svært lite sannsynlig å resultere i toksisitet eller overdose, men tar høye doser av kosttilskudd i flere måneder kan skape problemer.

Hyperkalsemi

Når kroppen lagrer for mye vitamin D, et overskudd av kalsium og fosfor forekommer. Dette fører til avleiringer dannes på nyrer, lunger og blodkar. Forhøyet kalsium kalles hyperkalsemi.

Tidlige symptomer

Primære og innledende hyperkalsemi symptomer inkluderer mangel på matlyst, kvalme og oppkast.

Ytterligere tegn

Andre tegn på hyperkalsemi kan omfatte forvirring, diaré, overdreven vannlating og uvanlig tørst, kløe, nervøsitet og svakhet. Hjerte arytmi kan også forekomme.

Nyrestein

Bruk av både kalsium og vitamin D-tilskudd ved postmenopausale kvinner var knyttet til en 17 prosent økning i risikoen for nyrestein i løpet av en 7-årig studie sitert av det amerikanske National Institutes of Health (NIH).

Advarsel

Alvorlige nyreproblemer kan utvikle med vitamin D overdose, inkludert forkalkninger, protein i urinen og utilstrekkelig nyrefunksjon som resulterer i avfall bygge opp i kroppen. Til slutt, kan nyresvikt oppstå.

Effekter av vitamin B12

Vitamin B12 er viktig for å opprettholde din hukommelse, helse og balanse. Dette viktige vitamin finnes i mange kjøtt, fisk og melkeprodukter. Pasienter med helsetilstander kan kreve kosttilskudd.

Mat

Vitamin B12 finnes i melkeprodukter, fjærkre, egg, skalldyr, oksekjøtt, ferskvann og saltvannsfisk. Den er også tilgjengelig i berikede matvarer og tabletter eller skudd.

Funksjon

Vitamin B12 er frigjort fra protein i mat når saltsyre i magesekken når den. Vitaminet er absorbert i blodstrømmen, og deretter absorberes i tarmkanalen.

Fordeler

Legemet kan opprettholde sunn røde blodceller og nerveceller med en tilførsel av vitamin B12. Det er viktig i prosessen med å lage DNA.

Effekter

Kosttilskudd og skudd av vitamin B12 kan være foreskrevet for pasienter med Crohns sykdom, megaloblastisk anemi og pernisiøs anemi å lindre noen symptomer.

Advarsel

Eldre mennesker, strenge vegetarianere og folk som ikke kan absorbere og beholde vitamin B12 kan lide av farlige symptomer, inkludert muskelsvakhet og tap av balanse, noe som kan resultere i fall og skader. Pernisiøs anemi hindrer kroppen fra absorbere B12.

Hva gjør Vitamin B12 Do?

Hva gjør Vitamin B12 Do?

Innledning

Vitamin B12 er et stoff som vanligvis finnes i de fleste protein og meieriprodukter. Naturlige kilder inkluderer matvarer som svinekjøtt, kylling, biff, fisk, ost og melk. Ifølge Mayo Clinic, er vitamin B12 mangel ganske uvanlig. Dette er fordi kroppen vil lagre opp til to år igjen av vitamin til enhver tid. Denne handlingen i seg selv viser hvor viktig dette vitaminet er virkelig.

DNA

En av de viktigste tingene som Vitamin B12 gjør er hjelp i prosessen med å lage DNA. Cellene i kroppen din er konstant replikere. Noen gjør benmarg; andre kan være å lage nye hårsekker som håret vokser. Disse cellene bruke DNA-syntese i rekkefølge for cellen til å dele seg og formere seg. B12 er en av de viktigste vitaminer som hjelper med å tilrettelegge denne prosessen.

Røde blodlegemer

Vitamin B12 er også viktig for produksjonen av røde blodlegemer. De røde blodcellene er ansvarlig for å gi oksygen til alle de andre cellene i kroppen din. Røde blodceller er i stor grad produsert i benmargen av kroppen din. Vitamin B12 spiller en viktig rolle i replikasjon og etableringen av røde blodlegemer i benmargen. Uten vitamin B12, megaloblasts (unormalt store blodceller) kan dannes i blodet i stedet for jevnstore røde blodceller. Dette kan utvikle seg til megaloblastisk anemi.

Nerveceller

Vitamin B12 er også en viktig aktør i funksjon av nervesystemet. På slutten av hver av nerver i kroppen din er beskyttende lag med protein som kalles "myelin." Uten myelin, ville nervene være åpen for å bli skadet, noe som til slutt kan føre til nerveforstyrrelser. Vitamin B12 er ansvarlig for å omdanne de fettsyrer som trengs for å opprettholde myelin på nerveceller.

Vitamin B12 mangel og vekttap

Vitamin B12 er en viktig vannløselig vitamin som er vanligvis til stede i næringsmidler som fisk, kjøtt leveren, laks, kjøtt, ost, melk, egg, yoghurt og frokostblandinger. Det er også tilgjengelig som en reseptbelagte medisiner og kosttilskudd. Mange leger mener at å ta vitamin B12 skudd og kosttilskudd kan føre til vekttap. Denne påstanden har aldri blitt bekreftet. Vitamin B12-mangel kan føre til alvorlige og irreversible skader på hjernen og nervesystemet, ifølge National Institutes of Health.

Effekter på vekttap

Vitamin B12 er ofte tilbys som et vekttap løsning i form av injeksjoner, så vel som kosttilskudd. Vitamin B12 er involvert i metabolismen av hver eneste celle i kroppen og er kjent for å produsere energi fra metabolismen av fett og protein. Det er ikke noe bevis på at vitamin B12 forårsaker vekttap, eller at en vitamin B12-mangel hindrer vekttap. Vitamin B12 kan imidlertid bidra til å bidra til vekttap ved å forsyne kroppen med mer energi. Økt energi og metabolisme påvirker mengden kalorier kroppen din kan brenne. Brenne flere kalorier fremmer vekttap.

Vitamin B12-mangel kan føre til tretthet og svakhet. Disse to symptomene kan føre til redusert aktivitet. Ifølge Mayo Clinic, "Hvis du ikke er veldig aktiv, trenger du ikke brenne så mange kalorier."

Årsaker til mangel

Det er flere årsaker til vitamin B12-mangel, inkludert en diett lav på vitamin B12 produserer matvarer, kronisk alkoholisme, tarmsykdommer, pernisiøs anemi og Crohns sykdom. Abdominal kirurgi kan også føre til vitamin B12 mangel.

Fare for Deficiency

Personer som følger en veganer eller streng vegetarisk diett er en større risiko for å utvikle vitamin B12 mangel. Dette er fordi deres kosthold vanligvis utelukker alle kjøtt, fisk, egg og meieriprodukter. Disse produktene er naturlige kilder til vitamin B12. Vitamin B12-mangel er mindre vanlig i lakto-ovo vegetarianere som spiser melkeprodukter eller egg.

Individer på dietter eller vekttap programmer bør være sikker på at de får den anbefalte daglige inntak av vitamin B12 hvis naturlige mat kilder er begrenset. The Office of Kosttilskudd anbefaler at den gjennomsnittlige voksne forbruker ca 2,4 mcg av vitamin B12 daglig.

Symptomer på mangel

Symptomer på vitamin B12-mangel ofte er tretthet, tap av matlyst, svakhet, nummenhet og prikking, brenning av tungen, forstoppelse, diaré, magesmerter, sprø negler, forvirring, hukommelsestap og anemi. Vitamin B12-mangel kan diagnostiseres gjennom laboratorietester.

Behandling av mangel

Opprettholde et godt balansert kosthold rikt på matvarer som inneholder vitamin B12 kan hindre vitamin B12 mangel. Hvis kjøtt og meieriprodukter er ikke en del av kostholdet ditt, øke inntaket av kosttilskudd eller mottar vitamin B12-injeksjoner kan bli foreslått av legen eller klinisk ernæringsfysiolog. Endringer i kostholdet og riktig ernæring gjør sunt vekttap.

Vitamin B12 mangel Farene

Ifølge American Academy of Family Physicians, rundt 15 prosent av voksne 65 og eldre lider av vitamin B12 mangel. Ikke å ha nok av dette vitaminet fører til en rekke medisinske komplikasjoner.

Funksjon

Vitamin B12 er viktig for produksjonen av nerveceller og oksygen-bærende røde blodlegemer. Vitaminet spiller også en rolle i å gjøre DNA, som er byggesteinen for alle nye celler, ifølge Mayo Clinic.

Kilder

Foods høy i vitamin B12 inkluderer lever, fisk, kjøtt, fjærfe, meieriprodukter, forsterkede frokostblandinger og egg. Syntetiske B12 kosttilskudd er også tilgjengelig i pilleform.

Dosering

Voksne i alderen 14 og over krever 2.4mcg per dag, med gravide kvinner som trenger litt mer på 2.6mcg.

Årsaker

Ofte, vitamin B12 mangler oppstår på grunn av dårlig kosthold, men vegetarianere og veganere er også utsatt for mangler siden B12 finnes hovedsakelig i kilder til animalsk protein. Også medisinske faktorer, som pernisiøs anemi, som forårsaker magen til feil absorbere næringsstoffer, kan føre til B12-mangel.

Risiko

Vitamin B12-mangel fører til en rekke mulige problemer, inkludert irritabilitet, personlighetsforandringer, svekket hukommelse, demens, depresjon, psykose, vanskeligheter med å opprettholde balanse, forvirring, dårlig hukommelse, nerve smerte og prikking i fingre og tær. Mangler også utgjøre en risiko for hjerneslag og hjerteinfarkt, nerveskader og mangel på viktige røde og hvite blodlegemer, samt blodplater.