Digidexo.com

tidlig overgangsalder symptomer

Tidlig overgangsalder og irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom (IBS) er diagnostisk betegnelse for hva folk flest vil kalle en "sensitiv mage." Symptomene er gass, oppblåsthet, kvalme og uregelmessig avføringsmønster, alt fra forstoppelse til diaré. Kvinner er mer utsatt for IBS enn menn, og det ofte korrelerer med menstruasjonssykluser og / eller overgangsalderen, spesielt tidlig debut menopause. Disse fakta har ført forskerne til å anta at det er en hormonell faktor i spill, selv om den nøyaktige mekanisme av forholdet er ukjent.

Hvem får det?

Alle kan få IBS, men kvinner er dobbelt så sannsynlig enn menn for å utvikle dette helse bekymring. IBS kan komme på sakte eller veldig fort, med alle symptomene dukker opp samtidig.

Årsaker

I de fleste tilfeller er den første årsak til IBS ukjent. Det kan være en genetisk faktor involvert eller en tidligere ukjent matallergi eller følsomhet. Hva legene vet, og hva den syke kommer til å lære, er at enkelte matvarer vil utløse symptomer. Selv utløse mat varierer med hver enkelt enkelte matvarer, som for eksempel melkeprodukter, koffein og kunstige søtstoffer, pleier å være universelt uutholdelig.

Stress spiller også en viktig rolle. Noen pasienter rapporterer at de kan spise nesten hva som helst hvis de er rolig og lykkelig, men at hvis de er opprørt nesten all mat kan utløse en episode. Kvinnelige hormoner, spesielt varierende eggstokkhormonene som er involvert i tidlig overgangsalder, har vist seg å øke smerte svar og for å ha en effekt på tarmen, forårsaker IBS symptomer og noen ganger gjør disse symptomene mer smertefull.

Forholdet til tidlig overgangsalder

Årsakene til tidlig overgangsalder --- som er definert som oppstår før fylte 45 --- er heller ikke klart forstått. Noen ganger er årsaken rett og slett genetisk. Men noen ganger, andre helsemessige problemer, som for eksempel autoimmune sykdommer, er faktorer. Det som er klart er at kvinner som opplever tidlig overgangsalder symptomer har ofte IBS også, noe som tyder på at varierende hormoner påvirker tarmkanalen.

Behandling

Fordi den eksakte mekanismen for IBS er uklar, er det ingen universal "kur" for tilstanden, men symptomene kan vanligvis håndteres. Antacida og anti-gass medisiner hjelpe oppblåsthet og kvalme; naturlige avføringsmidler og anti-diaré medisiner kan bidra til å regulere tarmer.

Unngå "trigger" mat, spesielt under stressende tider. Når en oppblussing av IBS oppstår, begrense mat forbruk, spise kjedelig mat, og unngå matvarer som er naturlig høy i fiber (for eksempel kli, korn og hele korn) eller at årsaken flatulens (som kål eller brokkoli). Prøv å hvile, være rolige og ta medisiner, enten foreskrevet eller over-the-counter narkotika, for å behandle symptomene.

Et lyspunkt

Den gode nyheten er at det er ingen bevis for en sammenheng mellom IBS og tykktarmskreft. I tillegg er IBS midlertidig i de fleste tilfeller, selv om den kan vare i mange år --- både under tidlig menopause og etter --- før fordøyelseskanalen gjenoppretter balansen.

Advarsel

Både tidlig debut menopause og IBS symptomer kan være indikatorer på andre, mer alvorlige problemer. Hvis du lider av en eller begge av disse symptomene, bør du oppsøke lege for en omfattende fysisk evaluering.

Tidlig overgangsalder og perimenopause symptomer

Tidlig overgangsalder og perimenopause symptomer


Menopause markerer avslutningen av menstruasjonssyklusen. Dette skjer normalt i slutten av 50-tallet eller utover, men kan komme tidlig på grunn av kirurgiske prosedyrer, genetikk eller ukjente årsaker. Hvis den kommer om naturlig eller medisinsk, symptomene er de samme.

Tidlig overgangsalder

Tidlig menopause, også kjent som tidlig overgangsalder, oppstår når overgangsalder er brakt videre brått ved hjelp av en medisinsk prosedyre for å fjerne eggstokkene, eller overgangsalder begynner andre grunner før en alder av 40.

Perimenopause

Perimenopause er den første fasen av overgangsalderen, også kalt overgangsalder overgang. Dette stadiet skjer mellom 45 og 55, og varer i 2-8 år.

Mood Endringer

Under både periemenopause og tidlig overgangsalder, kan du oppleve humørsvingninger og depresjon. Depresjon og humørsvingninger kan være forårsaket av hormonelle endringer i både perimenopause og tidlig overgangsalder.

Fysiske endringer

Kroppen din går også gjennom endringer i både perimenopause og tidlig overgangsalder. Disse endringene inkluderer vaginal tørrhet, hetetokter, nattesvette, søvnløshet, tretthet, hyppig vannlating og tap av bentetthet.

Reproduktive Endringer

I perimenopause, har du fortsatt en menstruasjonssyklus, selv om det er uregelmessig. Du kan fortsatt bli gravid før menopause setter inn. I tidlig overgangsalder, kan du ikke bli gravid når du ikke lenger har menstruasjonssykluser.

Legemidler som forårsaker tidlig overgangsalder

Legemidler som forårsaker tidlig overgangsalder


Mens menopause oppstår vanligvis et sted mellom 45 og 55 år, kan visse vilkår og medisiner føre til at det å utvikle tidlig. Kirurgi, kromosomuregelmessigheter, stråling og autoimmune lidelser kan alle føre til tidlig overgangsalder, som kan medikamentelle behandlinger og giftstoffer. Tidlig menopause er ofte et resultat av kreftbehandlinger.

Kjemoterapi

Kjemoterapi narkotika for brystkreft ofte føre til tidlig overgangsalder på grunn av skade på eggstokkene. Ifølge en studie gjennom Yale-New Haven Hospital i Connecticut, 10 til 50 prosent av kvinner under 40 år som hadde gikk gjennom chemo hadde tidlig overgangsalder. Hos kvinner over 40, det skjedde i 50-94 prosent av kvinnene.

Tamoxifen

Tamoxifen er et medikament for behandling av brystkreft som en oppfølging til kjemoterapi og stråling. Det er også noen ganger foreskrevet for høy risiko kvinner. Tidlig overgangsalder er en mulig bivirkning.

Toksiner

Giftstoffer slik som de som finnes i sigaretter kan føre til tidlig overgangsalder. Disse giftstoffene kan inkludere ammoniakk, arsenikk, aceton, benzen, terpentin, formaldehyd, kadmium og butan.

Symptomer

Symptomer på tidlig overgangsalder inkluderer hetetokter og nattesvette, bryst følsomhet, manglende interesse for sex, uregelmessig menstruasjon, tretthet, depresjon, vektøkning og humørsvingninger.

Behandling

Hormonerstatningsterapi kan anvendes for å behandle symptomer på tidlig menopause. Andre faktorer som kan hjelpe er et sunt kosthold, røykeslutt, redusere alkoholforbruk og mosjon. I tillegg kan enkelte leger foreslår urte kosttilskudd.

Forsiktig

Noen symptomer på tidlig overgangsalder kan være forårsaket av andre sykdommer. Se din lege for diagnose og behandling.

Om Hysterektomi og tidlig overgangsalder Fatigue

Selv om en hysterektomi kan være livreddende, fører det ofte til ytterligere vanskeligheter i en kvinnes liv på grunn av utbruddet av tidlig overgangsalder og tidlig menopause tretthet. Disse to prosessene er ofte misforstått. Hysterektomier er en skremmende ting for en kvinne å gå gjennom, og en gang tidlig menopause treff, kan hun føler at det er ingenting hun kan gjøre, men lide. Men å forstå hva en kvinne kroppen går gjennom i overgangsalder og forstå hvordan å behandle symptomene kan gjøre det en mye enklere prosess å takle.

Hva er en hysterektomi?

The Mayo Clinic definerer en hysterektomi som "... et kirurgisk inngrep som fjerner livmoren gjennom et snitt i nedre del av magen. Noen ganger prosedyren omfatter også fjerning av en eller begge eggstokkene og egglederne." Den klinikken bemerker at livmoren også kan fjernes gjennom et snitt i vagina. Vaginal rute er den foretrukne metoden, som det er mindre invasiv enn å åpne buken. Operasjonen tar vanligvis omtrent to timer og er ofte en innleggelse prosedyre. Å behandle smerter etter inngrepet, er det viktig å ta all din smerte medisin, bruk en varmepute, begrense ytterpunkt av dine fysiske bevegelser og spise sunt. Fullstendig gjenoppretting tar vanligvis 4-8 uker.

Hvorfor gjør en kvinne Få en hysterektomi?

Hysterektomier utføres av ulike grunner. De vanligste er gynekologisk kreft, fibroids, endometriose, livmor prolaps, vedvarende vaginal blødning og kroniske bekkensmerter. Gynekologisk kreft er noen kreft som påvirker en kvinnes reproduktive organer. Fibroids er godartede svulster i livmoren som kan forårsake vedvarende blødninger, anemi, bekkensmerter og blæretrykket. Endometriose er når vevet foring livmoren ekspanderer utover i livmoren og på eggstokkene. Livmor prolaps er når livmoren synker inn i vagina, noe som kan føre til inkontinens og problemer med avføring. Disse alvorlige forhold er ofte kureres kun med en hysterektomi.

Hva er overgangsalder?

Menopause er prosessen en kvinnes kropp går gjennom som hun kommer til slutten av hennes fruktbarhet. The Mayo Clinic definerer overgangsalder som "... permanent slutten av menstruasjon og fruktbarhet ..." Dette skjer når den begrensede mengden av egg i en kvinnes eggstokker renner ut. Dette tap av fruktbarhet forårsaker østrogen i en kvinnes kropp for å minske langsomt. Dette fører til en rekke vanskelige symptomer. En kvinne som lider gjennom overgangsalderen kan oppleve kramper, plutselige humørsvingninger, en dypere stemme, depresjon, smerter og plager, lett tretthet, økt hårvekst - også på leppen, og en følelse av tap. Dette skjer vanligvis under et kvinne midten alder, men en hysterektomi utløser ofte tidlig overgangsalder. Dette er en plutselig og noen ganger ødeleggende utbruddet av overgangsalder symptomer på en mye yngre alder enn normalt.

Hva er tidlig overgangsalder Fatigue?

Tidlig menopause tretthet er en rekke symptomer og tilstander som forårsaker en kvinne å bli lei lettere og føler seg svakere enn normalt. Symptomene på tidlig overgangsalder tretthet er i hovedsak de samme som symptomer på overgangsalder tretthet generelt. Fysiske symptomer inkluderer nattesvette, hetetokter, søvnløshet, hodepine og ledd eller muskelsmerter. Ofte vil en kvinne opp i vekt i overgangsalderen, spesielt rundt magen. Vannretensjon er svært vanlig. Emosjonelle symptomer kan omfatte angst, depresjon, intense cravings, og hukommelsestap. Disse symptomene vil være mer alvorlig i tidlig overgangsalder tretthet. Dette er fordi østrogennivået i kvinnens kropp ikke har mulighet til å minske langsomt over en periode på flere år. Med en hysterektomi, blir østrogen nivå i en kvinnes kropp avskåret plutselig og fullstendig, noe som fører til en hurtig og kraftig angrep av menopause symptomer.

Hva er behandlingen for tidlig overgangsalder Fatigue?

Umiddelbart etter en hysterektomi, bør kvinnen få østrogen så raskt som mulig. Dette vil bidra til å holde symptomene ned til et minimum. Hvis østrogen ikke er gitt umiddelbart, vil hun vanligvis lide gjennom depresjon, angst, hjertebank, hetetokter, svetting, irritabilitet og mer. Den vanligste behandlingen en lege vil foreskrive for tidlig overgangsalder er hormonbehandling. Denne behandlingen introduserer hormoner som forsvinner på grunn av en hysterektomi, som østrogen. Ettersom tiden går, vil legen redusere doser sakte for å hjelpe etterligne naturlig overgangsalder.
Ikke alle kvinner kan håndtere hormonbehandling. Hvis HRT er utilgjengelig, kan en lege foreskrive antidepressiva for å håndtere depresjon forårsaket av tidlig overgangsalder. Han kan også foreskrive medisiner som Neurontin og klonidin å hjelpe med hetetokter. Hvis en kvinne ønsker mer naturlige behandlinger, er det mulig å behandle disse symptomer ved å forbruke soya, alfalfa, fenikkel og andre planter. Disse plantene inneholder forbindelser som kalles fytoøstrogener. Bernie Noe, ND, av Green Mountain Natural Health rapporterer at disse forbindelsene kan bidra til å avlaste hetetokter, kramper og andre menopause-relaterte symptomer. Avspenningsteknikker som yoga og meditasjon også kan bidra til å berolige en tanke engstelig fra hormonubalanse.

Tidlig overgangsalder Versus Fibromyalgi

Tidlig overgangsalder Versus Fibromyalgi


Som Fibromyalgi rammer flere kvinner enn menn og har noen av de samme symptomene som overgangsalder, er det lett å forveksle de to. Det er imidlertid tydelige forskjeller mellom de to betingelser.

Tidlig overgangsalder

Normal overgangsalder vanligvis starter når en kvinne er i hennes sent 40-tallet til tidlig 50-tallet. Tidlig menopause oppstår når menstruasjonssyklusen avsluttes en full tolv måneder før 45. bursdag og skyldes hormonnivået er lavere enn normalt.

Fibromyalgi

Fibromyalgi rammer både menn og kvinner, forårsaker smerter i hele kroppen i muskler, sener og leddbånd.

Overgangsplager

Tidlig menopause involverer de samme symptomene som vanlig overgangsalder, som inkluderer hetetokter, tap av libido og mange symptomer du normalt ville oppleve under premenstruell syndrom, eller PMS.

Fibromyalgi symptomer

Personer med fibromyalgi har en tendens til å ha problemer med å konsentrere, opplever store smerter i muskler og generelt over hele kroppen. De opplever problemer med å trene og kan utvikle irritabel tarm syndrom eller IBS.

Overgangsalder og Fybromyalgia

Både fibromyalgi og overgangsalder begynner omtrent samtidig hos kvinner, og hvis opplevd sammen er som regel knyttet til 40 prosent tap av østrogen kvinner møter med overgangsalderen. Fibromyalgi og overgangsalder dele symptomene på depresjon, angst og søvnvansker.

Hvordan vite om du får tidlig overgangsalder

Alle kvinner vil gå inn menopause på ett punkt i livet sitt. Noen av disse kvinnene har kirurgisk indusert menopause etter en hysterektomi og andre vil begynne å vise tegn på overgangsalder i slutten av 40-årene eller begynnelsen av 50-tallet. Det er også en annen gruppe av kvinner som kan vise tegn på overgangsalder så tidlig som 20-årene. Denne gruppen av kvinner vil bli diagnostisert med tidlig overgangsalder. Den største forskjellen i symptomer mellom overgangsalder og for tidlig overgangsalder er debutalder. Hvis du merker noen av følgende symptomer forekommer i 20-årene, 30-årene eller begynnelsen av 40-årene, kan du bli lider av tidlig overgangsalder og bør gjøre en avtale med din gynekolog for å diskutere alternativer.

Hvordan vite om du får tidlig overgangsalder

•  Begynn å spore dine menstruasjonssykluser hvis du mistenker at du kan være på vei inn overgangsalderen for tidlig. En av de første symptomene på tidlig overgangsalder er en endring i syklusen din. Endringer kan komme i form av frekvens, lengden på syklusen og mangler en periode. Ved å holde styr på menstruasjonssyklusen på en kalender eller i en notatbok, vil du være bedre i stand til å se noen mønstre som kan dukke opp.

Finn ut om du opplever hetetokter eller nattesvette. Kvinner som ikke er i overgangsalderen kan oppleve disse på anledningen men menopausale kvinner vil ha hetetokter og / eller nattesvette mye oftere og på en mer ubehagelig nivå.

Spor vekt; postmenopausale kvinner vanligvis opplever en vektøkning med uforholdsmessig mye vektøkning forekommer i midtpartiet. Hvis du er økende vekt, og kan ikke spore den til en annen sak, kan dette være et tegn på for tidlig overgangsalder.

Lag en søvnlogg. Som kvinner inn overgangsalderen, er deres søvn sykluser ofte påvirket og søvnløshet er ikke uvanlig. Naturligvis kan hetetokter eller nattesvette skape søvnløshet men hormonnivåene er også kjent for å spille en rolle i både en persons mengde søvn samt hennes søvnkvalitet.

Hold en følelser logg. Siden overgangsalderen kan skape kaos på en kvinnes hormonnivåer, kan hennes følelser også bli påvirket på betydelige nivåer. Noen følelser for å holde et øye med er: irritabilitet / uro, humørsvingninger, angst, problemer med hukommelse, tretthet og til og med forvirring.

Kontakt legen din hvis du merker at disse symptomene blir konsekvent og du er i tidlig 40-årene eller yngre. Dette kan være tegn på at du får tidlig overgangsalder.

Hint

  • Andre symptomer kan etterligne tidlig overgangsalder, ved å holde nøyaktig oversikt over menstruasjonssyklusen, fysiske endringer og en følelser loggen, vil du være bedre forberedt til å sitte ned med legen din og diskutere dine symptomer.

Grunner for tidlig overgangsalder

Tidlig menopause er definert som menopause som skjer på 40 eller yngre alder. Menopause refererer til opphør av menstruasjon, eller kvinners månedlige perioder. Vanligvis går en kvinne perimenopause første, der tiden hennes perioder bli uregelmessig. Når en kvinne har gått 12 sammenhengende måneder uten en periode, er hun vurdert å være post-menopausal. Det finnes en rekke symptomer forbundet med menopause seg selv, og visse helserisikoer som øker etter menopause. Ifølge Cleveland Clinic, er 51 gjennomsnittsalderen at en kvinne går inn i overgangsalderen i USA.

Mulige årsaker til tidlig overgangsalder

Det finnes en rekke forskjellige årsaker til tidlig menopause. For noen kvinner er tidlig overgangsalder brakt videre av medisinsk behandling for andre tilstander, som kreft eller bekkenproblemer. For andre kvinner, begynner overgangsalder å skje tidlig på grunn av forhold i sin egen kropp. Dessverre, er tidlig menopause vanligvis ikke reversibel, uavhengig av dens årsak.

Medisinsk behandling

Gjennomgår visse medisinske behandlinger kan føre til at kroppen til å gå inn tidlig overgangsalder. Kjemoterapi og stråling kan ofte forstyrre eggproduksjon. Hvis disse kreftbehandlinger forårsaker eggstokk for å stoppe produksjon av hormoner og / eller egg, kan legemet angi tidlig menopause. Andre typer behandlinger, inkludert en eggstokk fjerning, en hysterektomi, eller andre bekkenkirurgi, kan forstyrre normal funksjon av livmoren. Hvis eggstokkene er fjernet, vil hormoner ikke bli produsert lenger. Imidlertid kan disse andre typer av bekkenkirurgi avbryte blodstrømmen til eggstokkene, noe som resulterer i den samme effekten. Når eggstokkene ikke lenger produsere høy nok nivåer av østrogen, kan tidlig overgangsalder begynne.

Prematur eggstokksvikt

Prematur eggstokksvikt er en mulig årsak til tidlig menopause. Prematur eggstokksvikt er unik, fordi den ikke nødvendigvis utelukker graviditet, som andre menopause normalt gjør - faktisk, mellom 8 og 10 prosent av kvinner med tidlig eggstokksvikt er i stand til å bli gravid. Prematur eggstokksvikt oppstår, og mensen opphører, fordi kvinnen slutter å produsere et egg hver måned. Dette kan være forårsaket av redusert follikkelstimulerende hormon, eller en annen feil i eggstokkene. De nøyaktige årsakene til at dette skjer med noen kvinner er ikke klart, men årsaken kan være genetisk, en autoimmun lidelse, behandling for en urelatert medisinsk tilstand (kreft, etc.), skjoldbrusk problemer, en hysterektomi, Turner syndrom eller annen viral reaksjon, utilstrekkelig hormonproduksjon eller en spiseforstyrrelse.

Redusert Ovarian Reserve

Denne tilstanden er en forløper for tidlig menopause forårsaket av for tidlig eggstokksvikt. Selv om mensen ikke opphøre, andre menopausale symptomer begynner å skje. Igjen kan denne betingelse være forårsaket av en rekke forskjellige faktorer, og er vanligvis ikke mulig å behandle. Du kan fortsatt bli gravid med redusert ovarian reserve, men det blir vanskeligere når redusert ovarian reserve utvikler seg til for tidlig eggstokksvikt og full-blåst tidlig overgangsalder.

Infeksjon

Visse infeksjoner, slik som tuberkulose eller kusma, kan interferere med hormonproduksjonen i kroppen. Hvis dette skjer, og østrogennivået faller under et visst nivå, begynner tidlig menopause. Dette er en relativt sjelden årsak til tidlig menopause.

Konsekvenser av tidlig overgangsalder

Tidlig menopause er definert som menopause som forekommer ved eller før 40 års alderen. Ifølge Cleveland Clinic, gjennomsnittsalderen for menopause er 51. Før inn i overgangsalderen, kvinner går gjennom en periode med perimenopause, der hormonnivåene i kroppen slipp. I denne perioden, menstruasjonen blir uregelmessig. Når en kvinne har hatt ett helt år uten mensen, er hun sies å være postmenopausal. Det er visse helserisiko og konsekvenser forbundet med overgangsalderen, og tidlig menopause, at kvinner må være klar over.

Konsekvenser av overgangsalder

Kvinner går gjennom tidlig overgangsalder opplever mange av de samme bivirkningene og symptomer som kvinner går gjennom overgangsalder i alle aldre erfaring. Disse bivirkningene inkluderer humørsvingninger, irritabilitet, hetetokter, et mulig tap av libido eller smerter under sex, økt risiko for vaginal infeksjon, og potensielt menopause-relaterte depresjon. Selv om de fleste av disse bivirkningene er ikke verre for kvinner går gjennom tidlig overgangsalder, kan menopause-relaterte depresjon bli forverret av det faktum at en kvinne er yngre når inn i overgangsalderen, og er dermed sorg over tapet av sin fruktbarhet i yngre alder.

Infertilitet

Tidlig menopause nesten universelt forårsaker infertilitet, for eggløsning ikke lenger forekommer. En mulig unntak til dette er tidlig overgangsalder forårsaket av for tidlig eggstokksvikt. Prematur eggstokksvikt er en tilstand der eggstokkene slutter å produsere egg. Årsakene til dette er uklart; det kan være et resultat av en autoimmun sykdom, genetikk, eller medisinsk behandling for en urelatert tilstand. Selv om kvinner som har perioder stoppe som følge av for tidlig eggstokksvikt anses å være i tidlig overgangsalder, kan de av og til eggløsning og / eller har en periode. Ca 8 to10 prosent av kvinner med tidlig eggstokksvikt har vært i stand til å unnfange et barn, til tross for at regnet overgangsalderen.

Osteoporose

Ifølge Cleveland Clinic, kvinner som har lavere østrogennivå i kroppen som følge av gjennomgått overgangsalder er en større risiko for osteoporose. Denne risikoen forsterkes hos kvinner som går gjennom tidlig overgangsalder, siden kroppene deres har en lengre tid når de ikke har fordelene av høyere nivåer av østrogen.

Hjertesykdom

Ifølge Consumer Health Reports, kvinner som har gjennomgått overgangsalder har en høyere risiko for hjertesykdom, slag og hjerteinfarkt enn premenopausale kvinner. Consumer Health Reports sier at kvinner som har gjennomgått overgangsalder har dobbelt så stor risiko for kvinner som ikke har, selv om kvinner i overgangsalderen er yngre enn premenopausale kvinner. Cleveland Clinic sier også at denne økte risikoen for hjertesykdom er mer uttalt hos kvinner som har tidlig overgangsalder, fordi en gang de har en kortere periode der kroppen produserer tilstrekkelig høye nivåer av østrogen.

Andre risikoer

Cleveland Clinic antyder at tidlig overgangsalder forverrer også risikoen for visse andre tilstander som forekommer oftere hos postmenopausale kvinner. Disse forholdene omfatter grå stær i øynene, tannkjøttsykdom, tap av tenner og tykktarmssykdom. Igjen er det høyere risiko knyttet til østrogennivået i kroppen.

Risiko forbundet med tidlig overgangsalder

Gjennomsnittsalderen for menopause er 51 år. Men aldersspredningen variere. Tidlig menopause er ansett å være overgangsalderen som begynner på eller før 40 års alder. En kvinne anses å være overgangsalderen når hun ikke har hatt menstruasjon for en periode på 12 måneder eller mer. Vanligvis går en kvinne gjennom en lang periode med perimenopause før hun blir overgangsalderen, kan tidlig overgangsalder bli brakt videre plutselig ved kirurgi eller medisinsk behandling. Det er mange forskjellige mulige farer forbundet med tidlig overgangsalder.

Hjertesykdom, hjerneslag eller hjerteinfarkt

Normalt kvinner har en lavere risiko for hjerteinfarkt enn menn. Selv om den eksakte årsaken til dette er ikke fullt ut forstått, mange leger mener det er grunn til østrogennivået i kroppen. Når østrogennivået faller som følge av overgangsalderen, til en kvinnes risiko øker like det av en manns. Dermed har kvinner som gjennomgår tidlig overgangsalder økt risiko for hjerteinfarkt, hjertesykdom eller slag. En kvinne som gjennomgår tidlig overgangsalder kan ha en høyere risiko for å utvikle en av disse forholdene enn en eldre kvinner som fortsatt er pre-menopausal. Videre kan en kvinne som går inn i overgangsalderen tidlig har en høyere risiko enn en postmenopausal kvinne som ikke angi menopause før etter 40 år fordi kvinnen som gjennomgår tidlig overgangsalder har en kortere periode hvor kroppen hennes produserer høye nivåer av østrogen .

Osteoporose

Osteoporose refererer til svekkelse av bein. Kvinner med osteoporose er mer sannsynlig å ha smertefulle benbrudd eller pauser, spesielt av hoftene. Østrogen hjelper til å beskytte mot bentap, og dermed forebygge osteoporose. Kvinner som gjennomgår tidlig overgangsalder er en økt risiko for osteoporose fordi de har en lengre periode når kroppene deres ikke produserer tilstrekkelig nivå av østrogen. Som et resultat, er de i en enda større fare enn kvinner som angir menopause hos en eldre alder.

Gum sykdom og tap av tenner

Den samme østrogenmangel som fører til en økt risiko for osteoporose kan også føre til nedsatt benmineraltetthet i det alveolære ben. Dette ben bidrar til å holde tennene på plass. Hvis dette benet blir svake, og / eller andre bein i munnen er ikke så sterk på grunn av reduserte nivåer av østrogen i kroppen, kvinner er mer sannsynlig å miste tenner og / eller lider av periodontal (tannkjøtt) sykdom. Denne økte risikoen for tannkjøttsykdom er til stede i alle kvinner i overgangsalderen, men er verre i kvinner som går gjennom overgangsalder tidlig.

Andre risikoer

Grå stær kan også være en risiko for tidlig menopause. Katarakt er unormale vekster i øyet, noe som etter hvert kan dimme eller sky visjon.

Til slutt, en kvinne gjennomgår tidlig menopause erfaringer mange eller alle av de samme symptomer forbundet med overgangsalder, inkludert hetetokter, irritabilitet og humørsvingninger, mulig smerte under sex, redusert sexlyst og infertilitet.

Ufrivillig barnløshet

De aller fleste av risiko forbundet med tidlig overgangsalder resultat fra de lavere nivåene av østrogen i kroppen. Dermed kan hormonbehandling være tilrådelig for kvinner som gjennomgår tidlig overgangsalder. Hormonet terapi-vanligvis i form av østrogen og progesteron kosttilskudd-ikke vil reversere tidlig overgangsalder, men vil bidra til å supplere østrogen i kroppen. Selv om dette kan være nyttig for å redusere noen av disse risiko, er det også risikoene forbundet med østrogenterapi, inkludert økt risiko for bryst-og / eller eggstokkreft. Disse risikoene må veies nøye med veiledning av en lege.

Tidlig overgangsalder behandling

Omtrent 1 prosent av kvinner i alderen mellom 15 og 45 erfaring tidlig overgangsalder. Årsakene er mange. Selv om det er lite sannsynlig at du kan reversere tidlig overgangsalder, kan behandlinger hjelpe deg å takle det.

Diagnose

Menopause før fylte 45 regnes som premature. For å bekrefte diagnosen, måler en blodprøve follikkelstimulerende hormon, som fører til at eggstokkene til å produsere østrogen. Når kvinnens eggstokker produserer mindre østrogen, nivåer av hormonet stige.

Årsaker til tidlig overgangsalder

Prematur eggstokksvikt før fylte 40 er en årsak til for tidlig overgangsalder. Prematur eggstokksvikt rammer om lag én av 1000 kvinner i alderen 15 til 29 og en i hver 100 kvinner i alderen 30 til 39. autoimmune sykdommer, genetikk og andre faktorer kan føre til for tidlig eggstokksvikt.
Andre årsaker kan være kirurgisk (fjerning av eggstokkene eller hysterektomi), kreft behandling eller en infeksjon som kusma eller tuberkulose, som kan påvirke eggstokkene og endre hormonbalansen.

Symptomer

Hetetokter er typiske tegn på for tidlig overgangsalder. Kvinner kan også ha nattesvette, søvnløshet, hodepine, ledd / muskelsmerter og følelsesmessige endringer som oppturer og nedturer, angst og mat cravings.

Behandling

En måte å håndtere for tidlig overgangsalder er hormonbehandling. Spesielt etter en operasjon, når østrogennivået faller brått, tar hormoner enten muntlig eller gjennom en hud patch kan hjelpe. Hvordan behandlingen gis avhenger av stadium av din overgangsalder, om du fortsatt har perioder og om du har hatt en hysterektomi.
En annen måte å behandle menopause er med tibolene, et syntetisk steroid. Det fungerer på samme måte som hormonbehandling, og det hjelper med hetetokter og nattesvette. Den har en liten økt risiko for brystkreft, kreft i livmoren og hjerneslag.
Anti-depresssants kan også være nyttig med hetetokter og nattesvette.
Vaginal tørrhet kan være et symptom på tidlig overgangsalder. Bruk en vaginal smøremiddel eller fuktighetskrem, som kan kjøpes over disk eller fås på resept.
Et godt nettverk kan hjelpe deg gjennom de følelsesmessige opp-og nedturer. Lene seg på å forstå familie og venner når du trenger en klem, en god diskusjon eller en hånd å holde.

Komplementær behandling

Selv om det er komplementære behandlingsformer der ute, medisinske eksperter er nølende til å støtte dem. Dette markedet er enormt, men det er lite kontroll over kvaliteten på produktene.

Tidlig overgangsalder Cures

Tidlig overgangsalder er når en kvinnes perioder har kommet til en fullstendig stopp før fylte 40. Begrepet brukes noen ganger for tidlig eggstokksvikt, som er lik, men disse forholdene er ikke det samme. Noen kvinner med POF har fortsatt sporadiske perioder, selv om de fleste ikke kan bli gravid uten medisinsk intervensjon. Både tidlig overgangsalder og POF kan behandles for å lette symptomer, forbedre fruktbarheten og avverge utvikling av senere helseproblemer, men verken tilstanden kan virkelig bli kurert.

Forstå Årsaker

Forstå årsaken perioder har stoppet er nøkkelen til behandling beslutninger. Noen ganger tidlig overgangsalder er spontan. I disse tilfellene omfatter prosessen en fase av perimenopause-når perioder er uregelmessig og kvinner kan ha hetetokter, humørsvingninger, svetting, søvnforstyrrelser og vaginal tørrhet. Problemer med hypofysen og skjoldbruskkjertelen kan også føre til perioder for å stoppe. Strålebehandlingen i bekken-området, og kjemoterapi kan skade eggstokkene, noe som resulterer i for tidlig menopause, som kan forekomme måneder etter behandlingen. Når tidlig overgangsalder er forårsaket av fjerning av eggstokkene, er overgangsalder plutselig. Å fastslå årsaken perioder har stoppet, vil legen din sannsynligvis teste skjoldbruskkjertelen og hypofysen funksjon og sjekke nivåer av østrogen, luteiniserende hormon og follikkelstimulerende hormon.

Fruktbarhet alternativer

Under perimenopause eller før under behandling eller kirurgi som kan indusere menopause, kan du ønsker å diskutere fruktbarhet alternativer med legen din. Mange ganger leger kan høste egg til befruktning og senere implantasjon. En kvinne generelle helse, alder og evne til å betale for fertilitetsbehandling er alle faktorer. Fertilitetsbehandling er hensiktsmessig i mange tilfeller av POF.

Hormonbehandlinger

Hormonbehandling kan håndtere virkningene av østrogen tap. Østrogen kan gis alene eller i kombinasjon med progesteron for å lette hetetokter, søvnforstyrrelser, humørsvingninger og vaginal atrofi, og bidra til å forebygge osteoporose (svekkelse av bein). Bruken av østrogen alene er knyttet til en økt sjanse for brystkreft og livmorkreft hos kvinner som gjennomgår overgangsalderen på den tradisjonelle alder, men ingen studier har blitt gjort for å finne ut om koblingen finnes for kvinner som bruker hormonet etter tidlig menopause. Hvis den skyldige er skjoldbruskkjertelen eller hypofysen, kan flere ulike resepter å opprettholde den nødvendige hormonelle balanse.

Behandling av depresjon

Selv om overgangsalder på den tradisjonelle alder er en normal, naturlig overgang i livet, kan tidlig overgangsalder utløse emosjonelle konsekvensene langt større enn "normal" overgangsalder. Depresjon er ikke uvanlig hos kvinner som opplever tidlig overgangsalder. Det kan behandles med resepter.

Nedstrøms Problemer

Siden en kvinne i tidlig overgangsalder har mange år av livet igjen, menopause-relaterte komplikasjoner har lengre tid å utvikle, så hennes helse-omsorg leverandøren må overvåke henne nærmere. Ved osteoporose utvikler seg, kan flere resepter anvendes, inkludert bisfosfonater, raloksifen, paratyroidhormon og kalsitonin. En kvinne med tidlig overgangsalder står overfor en høyere risiko for å utvikle hjertesykdom, så hun bør ta skritt for å beskytte mot diabetes, en sykdom med en sterk link til hjertesykdom. Tap av østrogen er assosiert med økt risiko for eggstokkreft og tykktarmskreft, tannkjøttsykdom og grå stær.

Kaffe og tidlig overgangsalder

Mange forbinder overgangsalder med sine symptomer som hetetokter, nattesvette, humørsvingninger, søvnproblemer og tretthet. Menopause er en naturlig del av enhver kvinnes liv. For de fleste kvinner, oppstår menopause på et tidspunkt etter at levetiden målet med å få barn er blitt oppnådd. For noen, men kommer overgangsalderen tidlig. Mange faktorer er knyttet til tidlig overgangsalder, inkludert røyking og kaffe forbruk. Mens studier bekrefter røyking er en gjerningsmann knyttet til tidlig overgangsalder, er det ingen enighet om hvilken rolle kaffe forbruk.

Menopause

Menopause markerer opphør av menstruasjonssykluser i en kvinnes liv. De fleste kvinner inn i overgangsalderen i deres midten til slutten av 40-tallet selv om det er dokumentert tilfeller av kvinner inn i overgangsalderen i 20-årene. (Se referanse 2). Kvinner som går inn menopause før fylte 45 er i tidlig overgangsalder (Se referanse 1).

Tidlig menopause Risiko

Flere faktorer fremskynde utbruddet av overgangsalder, inkludert røyking og en diett høy i fett og kolesterol (se referanse 3). Tidlig overgangsalder øker helserisikoen forbundet med noen sykdommer og tilstander, inkludert osteoporose og iskemisk hjertesykdom. Motsatt kan utbruddet av tidlig overgangsalder beskytte kvinner mot brystkreft (Se referanse 1).

Kaffe og tidlig menopause

Forskere fra Institutt for allmenn og samfunnsmedisin ved Universitetet i Oslo, Norge, gjennomført en forskningsstudie for å fastslå livsstilsfaktorer som er involvert med utbruddet av tidlig overgangsalder. De livsstilsfaktorer inkludert røyking, alkoholforbruk og koffein forbruk. Studien involverte 2123 postmenopausale kvinner født i 1940 eller 1941. Resultatene indikerer drikker kaffe bidrar ikke til tidlig menopause. Andre studier tyder drikker kaffe kan faktisk bidra til å beskytte mot tidlig menopause (se referanse 1).

Ikke alle forskere er enige med de ovennevnte funnene. To andre studier utført i 1998 og 2002 tyder på at kaffeinntak bidrar til tidlig menopause (Se referanse 3).

Kaffe og overgangsalder

Kaffe er ekstremt høy i koffein, som kan ha ulike negative effekter på en kvinnes kropp. Studier indikerer kaffe og andre koffein drikker kan faktisk forverre menopausale symptomer som angst, hetetokter, søvnløshet og bentap (Se Referanse 2). Andre studier bekrefter postmenopausale kvinner som drikker kaffe er mer sannsynlig at lider av mer alvorlige symptomer enn sine menopausal kolleger som ikke drikker kaffe (se Reference 3).

Koffein øker kortisolnivå. Cortisol er kjent som stresshormon. Koffein er også blitt forbundet med tretthet og interfererer med absorpsjon av viktige mineraler, herunder magnesium, kalium, kalsium og jern. Drikker kaffe i overgangsalderen har vært knyttet til utviklingen av Parkinsons sykdom i post menopausale kvinner (Se Referanse 2).

Konklusjoner

Det er ingen klare bevis kaffedrikking er positivt assosiert med tidlig overgangsalder. Noen studier viser at det er ingen sammenheng, mens andre indikerer kaffedrikking spiller en rolle i tidlig overgangsalder. Men det er ikke noe argument om virkningen av kaffedrikking på kvinner i overgangsalderen. Menopausale kvinner som konsumerer kaffe er mer sannsynlig å oppleve ubehagelige bivirkninger forbundet med overgangsalderen.

Tidlig overgangsalder og hodepine

Tidlig menopause kan være en problematisk tilstand, både fysisk og følelsesmessig. Type og alvorlighetsgrad av de fysiske symptomer på tidlig overgangsalder varierer fra pasient til pasient, men en vanlig klage er hodepine. Behandling for hodepine assosiert med tidlig overgangsalder innebærer både smerte kontroll og behandling av den underliggende hormonell ubalanse.

Tidlig overgangsalder

Selv om vilkårene er ofte feilaktig brukt om hverandre, er tidlig overgangsalder forskjellig fra tidlig overgangsalder. Hvis overgangsalder begynner før fylte 45, er det anses å være tidlig overgangsalder. Tidlig overgangsalder er overgangsalder som begynner før fylte 40. Etter kvinners helse nettside Epigee, påvirker tidlig overgangsalder omtrent 1 prosent av kvinnene.

Hodepine Pain

Hodepine er et vanlig symptom oppleves av kvinner i tidlig overgangsalder. Ifølge Mayo Clinic, kan endringen i hormonnivået bety en endring i den type hodepine du får. For eksempel, det er bevis for at kvinner som er utsatt for migrene få dem mindre i overgangsalderen, men at alvorlighetsgraden og hyppigheten av spenningshodepine øker. Men hver kvinne en annerledes opplevelse. Noen vil få migrene for første gang i løpet av overgangsalderen, og noen vil ikke få hodepine i det hele tatt.

Årsaker

Den nøyaktige forholdet er ikke klart, men ifølge Mayo Clinic, er det en sammenheng mellom hormoner og hodepine. Fallet i østrogennivået i overgangsalderen er antatt å være årsaken til hodepine. Epigee rapporterer at dråpene i hormonnivået i tidlig overgangsalder er ofte mer ekstreme enn overgangsalderen som begynner i løpet av en mer tradisjonell tid. Dette faktum gjelder spesielt for tidlig overgangsalder som er forårsaket av en hysterektomi eller kreftbehandling, som menopause kan begynne umiddelbart med fjerning av eggstokkene. Den plutselige endringen kan gjøre alle symptomer, inkludert hodepine, mer alvorlig.

Behandling - Ufrivillig barnløshet

Det finnes ingen behandling for å reversere overgangsalder, men hormonsubstitusjonsbehandling (HRT) er noen ganger brukt til å redusere alvorlighetsgraden av symptomene. HRT er kontroversiell og ikke passer for alle. Før 2002 ble HRT foreskrevet liberalt å menopausale kvinner, men en studie publisert det året av Women Health Initiative knytte HRT med økt risiko for brystkreft, blodpropp, helse sykdom og slag forårsaket leger som skal komme mye mer forsiktige med forskrivning det. I tilfelle av HRT som behandling for tidlig menopause hodepine, Mayo Clinic anslår at det redusert hodepine i omtrent halvparten av kvinnene som tar den, og faktisk øker hodepine for den andre halvparten. Beslutningen om å ta HRT er komplisert. Legen din vil jobbe med deg for å veie opp fordeler og risiko basert på din medisinske historie, risikofaktorer og alvorlighetsgraden av menopause symptomer.

Behandling - Smertebehandling

Over-the-counter hodepine medisiner kan være tilstrekkelig. Dersom disse ikke hjelper, snakk med legen din for å diskutere andre alternativer, inkludert resept-styrke smertestillende og migrene medisiner.

Infertilitet og tidlig overgangsalder

Når eggstokkene mislykkes for tidlig, tidlig overgangsalder, noe som kan være ødeleggende for en kvinne som hadde håpet å få barn. Ifølge Mayo Clinic, er grunnen for tidlig menopause ikke fullstendig forstått, men det antas å være forbundet med stråling eller kjemoterapi behandling, immunsystemsykdommer og røyking.

Ovarian nyrefunksjon

Dr. Robert W. Rebar av American College of Fødselsleger og Gynekologer forklarer at noen kvinner som er diagnostisert med tidlig eggstokksvikt, noe som fører til for tidlig overgangsalder, faktisk bli gravid etter at diagnosen er gjort; Derfor foreslår Dr. Rebar at disse pasientene har en initial diagnose av hypergonadotropic hypogonadisme eller primær hypogodanism eller primær eggstokksvikt snarere enn tidlig eggstokksvikt. Hvis en kvinne synes å ha eggstokksvikt, råder Dr. Armerings at hun skal undersøkes for thyroiditis, som er den mest vanlige autoimmun lidelse forbundet med for tidlig eggstokksvikt, så vel for permutasjoner av FMR1-genet, noe som fører til skjøre X syndrom, og også for adrenal antistoffer.

The Essential hormoner

Eggstokkene produserer østrogen, progesteron og androgener (testosteron), som regnes som den mannlige hormonet, men kvinner har det, og trenger det, også. Ifølge Earlymenopause.org, er 50 prosent av testosteron som er i en kvinnes kropp produseres av eggstokkene. Den andre halvparten er produsert av binyrene. Hvis en kvinne lider av for tidlig eggstokksvikt, mister hun østrogen, progesteron og testosteron. Betterhealth.vic.gov forklarer at eggstokkene konvertere testosteron, eller androgener, til østrogen. Kvinne androgen produksjon krever koordinering og samarbeid av eggstokkene, hypofysen og binyrene til å holde androgen nivå der det skal være. Ifølge Daisynetwork.org.uk (http://www.daisynetwork.org.uk/hrt.html), kan nesten halvparten av alle kvinner som opplever tidlig overgangsalder nytte av testosteron terapi.

Symptomer

Hvis du er yngre enn førti og har følgende symptomer kan dette bety at du går inn overgangsalder tidlig, ifølge Medicinenet.com: Menstrual perioder som er lettere eller tyngre enn normalt eller savnet eller uregelmessige perioder og / eller hetetokter. Dette er indikasjoner på at eggstokkene ikke produserer nok østrogen. Østrogen og progesteron, de to kvinnelige reproduktive hormoner, er nødvendig for å opprettholde regelmessig menstruasjon og å opprettholde et egg, som produserer en graviditet.

Andre Signs

I tillegg, hvis du er yngre enn førti og opplever tørr hud, tørre øyne og tørr munn, søvnløshet, redusert interesse for sex, tørrhet i skjeden og inkontinens (tap av blærekontroll) disse skiltene kan også indikere forestående overgangsalder.

Andre årsaker

Du har høyere risiko for å legge inn overgangsalder tidlig hvis din mor og andre kvinnelige slektninger hadde tidlig overgangsalder; eller hvis du eller en av dine slektninger har hypotyreose, lupus eller Graves sykdom eller autoimmun sykdom.

Røyker ikke

Det er skritt du kan ta for å prøve og hindre for tidlig overgangsalder, ifølge Yourhealthcounts.net, inkludert ikke røyke. Østrogennivået er senket når en kvinne røyker og dette endrer måten at kroppen utnytter østrogen.

Risikofaktorer

Vegetarianere har tidligere overgangsalder enn gjør kjøttetere, ifølge Yourhealthcounts.net. Det antas at dette er fordi androgen (mannlig hormon) produksjon er redusert i vegetarianere. Drikker en og annen alkoholholdig drikke vil redusere sjansene for tidlig overgangsalder fordi alkohol metabolisme skjer i leveren og dette øker enzymatisk konvertering av østron til østradiol (østrogen).
Hvis du er for tynn, kan dette opp sjansene dine inn i overgangsalderen for tidlig. Å være undervektig kan forstyrre hormonelle balansen og redusere mengden av østrogen som kroppen din trenger for å produsere å beholde sin reproduktive helse.
Kvinner som bor i høyereliggende strøk kan gå inn overgangsalder tidligere enn de som ikke gjør det. Disse kvinnene produsere færre androgener (mannlige hormoner). Ifølge Medicinenet.com, har nok en tidlig overgangsalder begynt det er svært usannsynlig at det kan bli reversert.

Low-Fat Diet for tidlig overgangsalder

Tidlig menopause er resultatet av en kvinnes kropp opphøre østrogenproduksjonen. Eggstokkene, kilden til østrogen, har ikke lenger funksjon eller fjernet. Tidlig menopause kan skje så tidlig i en alder av 15. Vanligvis skjer overgangsalder gradvis. Tidlig menopause kan derfor være rystende som disse symptomene er vanligvis mer alvorlig. Bytte til en lav-fett diett vil bidra til å bekjempe de følelsesmessige og fysiske problemer knyttet til tidlig overgangsalder.

Endringer

Tidlig kvinner i overgangsalderen opplever raske endringer i kroppen deres. Deres risiko for osteoporose og eggstokkreft kreft øker, og deres seksualdrift kan reduseres. Ved siden av disse endringene kan bli endringer i livsstil. Symptomer på depresjon kan forekomme som en kvinne ikke lenger føler seg godt om seg selv. Vektøkning er et vanlig biprodukt, som er økt alkoholinntak. Mat med høyt fett, koffein, sigaretter, alkohol og svært lite eller ingen trening vil gjøre menopausale symptomer forverres.

Diet

Kvinner med tidlig menopause bør undersøke sine dietter. Siden kroppen ikke lenger produserer østrogen, et naturlig fighter mot noen sykdommer, må berørte kvinner lære å kompensere for dette tapet. Økende vekt betyr at kroppen ikke forbrenne fett så ofte som det skal, dine organer arbeide hardere, og du er ikke kompensere for hva kroppen ikke lenger produserer. Bytt til en lav-fett diett. Inkluder hele korn, grønnsaker, frukt, magre meieriprodukter, rikelig med vann og minimalt alkoholinntak. Fokus på frisk frukt og grønnsaker og trim fett fra kjøtt. Spis mat med høyt kalsium og vitamin D som for eksempel laks eller melkeprodukter beriket med vitamin D. De fleste kalsiumtilskudd kommer med vitamin D tilsatt i tillegg. Inkluderer også mat høyt på protein, men lite fett som for eksempel kalkunbryst, torsk, eggehviter og noen skalldyr.

Kosttilskudd

Tidlig menopausal kvinne betrakter ofte hormonbehandling. Denne behandlingen har imidlertid vært mistenkt for å øke risikoen for hjerteinfarkt, slag og kreft. Fordi osteoporose risiko øker i begynnelsen av kvinner i overgangsalderen, er kalsiumtilskudd anbefales å bidra til å opprettholde bein og tenner. Legg i vitamin D for å hjelpe kroppen i kalsium absorpsjon.

HRT & tidlig overgangsalder

Hormonbehandling (HRT) er en av flere alternativer som postmenopausale kvinner har for å bekjempe symptomer på overgangsalder. Kvinner i tidlig overgangsalder (prematur menopause) kan også ha nytte av ved hjelp av denne form for hormonsubstitusjons. Før du tar HRT eller noen annen form for hormonell behandling, diskutere alle helserisikoer med din lege.

For tidlig overgangsalder

Naturlig overgangsalder begynner mellom alderen 45 og 55 etter en overgangsperiode kjent som perimenopause. Denne overgangsperioden varer i to til åtte år. Når østrogen, hormonet ansvarlig for menstruasjon, avtar, begynner overgangsalder og menstruasjonssyklusen avsluttes. Tidlig overgangsalder starter før fylte 40. Noen kvinner begynne tidlig overgangsalder på grunn av en hysterektomi der begge eggstokkene er fjernet. En annen årsak til for tidlig overgangsalder kan stamme fra en familiehistorie med tidlig overgangsalder, enten å ha en mor eller søster med tilstanden.

Hva er HRT?

HRT er et produkt gis til kvinner i overgangsalderen for å erstatte eller balanse avvist hormonnivåer. Den kan inneholde bare østrogen eller både østrogen og progesteron. HRT er ikke gitt å starte menstruasjon, men snarere å redusere symptomene skyldes hormonelle ubalanser. HRT administreres som en krem, eller lapp, eller tatt muntlig.

Bruker for HRT i tidlig overgangsalder

Kvinner som har gått gjennom overgangsalderen tidlig ikke har hatt sjansen for sine organer for å tilpasse seg endringer i hormonnivået. Endringen er vanligvis brå, forårsaker et plutselig fall i østrogen i stedet for en gradvis nedgang. Dette fører til symptomer på overgangsalder å være mer uttalt. HRT brukes i tidlig overgangsalder det samme måte som det er brukt i naturlig overgangsalder: å behandle symptomer som vaginal tørrhet nattesvette og hetetokter.

Bivirkninger av HRT

HRT bivirkninger er ikke vanlig. I løpet av de første ukene av begynner HRT, kan du oppleve svak kvalme ømme bryster og leggkramper. I tillegg kan HRT gitt som en patch forårsake lett hudirritasjon. Noen kvinner kan også ha hyppig hodepine eller migrene, og tørre øyne. Sistnevnte er tenkt å være mer vanlig hos kvinner som tar HRT, ifølge patient.co.uk.

Effektene av langvarig bruk

Tar enten kombinert HRT eller østrogen alene versjon kan redusere risikoen for å utvikle osteoporose, som er en risiko i alle kvinner i overgangsalderen. Denne risikoen er enda høyere hos kvinner som har tidlig overgangsalder.

PCOS og tidlig overgangsalder

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) og tidlig menopause er to svært forskjellige forhold, til tross for at de deler mange symptomer. Hvis du opplever symptomer assosiert med disse forholdene, for eksempel uregelmessig perioder, er det viktig å gå til legen din for å få en riktig diagnose. Behandlingene er forskjellige, så å vite hvilken tilstand du handler med er nøkkelen.

Fakta: PCOS vs. tidlig overgangsalder

PCOS er forbundet med høyere nivåer av testosteron og berører om lag 10 prosent av kvinner i fertil år. De fleste kvinner med PCOS har faktiske cyster på eggstokkene, men ikke alle kvinner med cyster på eggstokkene utvikler PCOS symptomer.

Tidlig menopause er overgangsalder som begynner før fylte 45. Merk at det er en forskjell mellom tidlig menopause og for tidlig overgangsalder. Tidlig overgangsalder er overgangsalder som begynner før fylte 40.

PCOS Symptomer og Diagnose

Kvinner med PCOS opplever uregelmessig menstruasjon, overvekt, hudproblemer som kviser og ujevn hud, og overflødig hårvekst, spesielt ansikts-hår vekst. På lang sikt kan kvinner med PCOS har problemer med insulinresistens, diabetes, høye nivåer av lipider i blodet og hjertesykdom. Infertilitet er også et problem.

PCOS diagnose gjøres ved å ta en medisinsk historie, evaluere symptomer, og eliminere andre forhold som kan være årsaken lignende problemer, som for eksempel stoffskiftesykdommer.

Tidlig menopause symptomer og diagnose

Symptomer forbundet med tidlig overgangsalder inkludere uregelmessig menstruasjon, hetetokter, leddsmerter, søvnforstyrrelser og humørsvingninger. Noen kvinner opplever også vektøkning, spesielt rundt sine midsections.

Tidlig menopause er ofte forårsaket av noe konkret, for eksempel hysterektomi, eller sykdom, så overgangsalder er forutsigbar og lett å få øye på. I andre tilfeller er tidlig overgangsalder diagnostisert gjennom symptom evaluering og blodprøver for å bestemme FSH (follikkelstimulerende hormon) nivåer.

PCOS Treatment

Det er ingen behandling som brukes for PCOS. Hvis du er overvektig, kan miste vekt bidra til å redusere noen av symptomene, selv om legene er usikker på hvorfor. P-piller brukes til å øke østrogennivået. Et medikament for type 2 diabetes, Metformin, har vist seg lovende er til å redusere forhøyede nivåer av testosteron forbundet med PCOS. Igjen, leger er usikker på hvorfor Metformin hjelper. Ikke alle kvinner kan tolerere Metformin, som kan forårsake alvorlig kvalme.
Dersom det er hensiktsmessig, er ufruktbarhet behandlinger som Clomid også brukt.

Tidlig overgangsalder behandling

Overgangsalderen kan ikke reverseres, men symptomene kan administreres. Hormonbehandling, eller HRT, kan hjelpe hormoner flate ut, men denne behandlingen er ikke for alle. HRT kan øke risikoen for visse kreftformer, så legen vil arbeide med å avgjøre om fordelene oppveier risikoen basert på din medisinske historie. Sunn mat, trening, få nok søvn og søker støtte fra familie og venner kan også hjelpe deg å takle endringene.

Ablation & tidlig overgangsalder

Endometrial ablasjon har ikke vært knyttet til tidlig eller for tidlig overgangsalder. Denne prosedyren eliminerer livmorslimhinnen ved hjelp av en rekke metoder, inkludert lasere, radiobølger, mikrobølger og elektrisitet. Det er gjennomført for å stoppe tung, langvarig blødning fra skjeden som noen ganger oppstår etter fødsel eller på grunn av en tilstand som kalles endometriose. Operasjonen fører vanligvis til sterilitet, men brukes for å hindre en hysterektomi, en prosedyre som fjerner livmoren.

Tidlig og tidlig overgangsalder

Den medisinske profesjon definerer tidlig overgangsalder som når det skjer før en kvinne blir 45. For tidlig menopause oppstår når prosessen begynner før en kvinne blir 40. Ifølge International Prematur eggstokksvikt Association, mellom 1 og 4 prosent av alle kvinner mellom 15 og 40 påvirkes av tidlig overgangsalder.

Årsaker til Tidlig og tidlig overgangsalder

Årsakene til tidlig og tidlig overgangsalder har ikke blitt fastslått. Genetiske forhold som Turner og Swyer syndromer sammen med enzymdefekter, kjemoterapi, autoimmune sykdommer, skjoldbrusk problemer, diabetes, anemi, virusinfeksjon og mer kan alle føre til for tidlig eggstokksvikt.

Endometrial ablasjon

Endometrial ablasjon forårsaker sterilitet, men det forårsaker ikke symptomer på overgangsalder. Prosedyren påvirker bare livmorslimhinnen, men overgangsalder er forårsaket av en utarming av egg som er lagret i eggstokkene enten på grunn av naturlige prosesser eller en slags dysfunksjon. Ablasjon funksjoner ved å forårsake arrdannelse på livmorslimhinnen, som hindrer ytterligere blødning. Sterilitet som følger ablasjonsprosedyren er forårsaket av ødeleggelse av livmorslimhinnen, som gjør den normale implantering av egg umulige. Fremgangsmåten kan utføres under enten lokal eller generell anestesi.

Recovery Fra Endometrisk Ablation

Utvinning fra endometrial ablasjon tar vanligvis mellom fire dager og to uker, og det er få sekundære komplikasjoner å være opptatt av. Bivirkninger umiddelbart etter kirurgi kan være kramper, hodepine, utflod og vaginal blødning. Mens den gjør det føre til sterilitet, er det ikke medfører overgangsalder eller de sekundære bivirkninger av den tilstanden. Ifølge en oppføring i den femte utgaven av "Omfattende gynekologi," omtrent halvparten av alle kvinner som gjennomgår endometrial ablasjon vil slutte å ha perioder, noe som kan virke som menopause.

Alternativer til Endometrisk Ablation

Hvis endometrial ablasjon er ikke gjennomførbart, kan en hysterektomi behandle likeartede forhold. Dette innebærer fjerning av livmoren, og i mange situasjoner cervix, eggledere og eggstokker. Denne operasjonen er langt mer omfattende enn ablasjon og har en total utvinning tid på mellom én og to måneder. Det er også medikamentelle behandlinger tilgjengelig som kan redusere eller stoppe blødning fra skjeden uten kirurgi.

Stress og tidlig overgangsalder

Det er en sammenheng mellom stress og tidlig menopause. Faktisk, stress og angst er to av de vanligste overgangsalder symptomer. Stress forårsaket av tidlig menopause kan stikke sitt hode i form av angstanfall, paranoia, overdreven nervøsitet og depresjon. På den andre siden av saken, stress kan også bidra til tidlig overgangsalder.

Symptomer

De fleste kvinner har nok å sjonglere i livet for å levere rikelig mengder stress. Derfor kan legge trykket og symptomer på tidlig overgangsalder være overveldende. Noen av de mer stressende symptomer inkluderer depresjon, infertilitet, lav sexlyst, humørsvingninger, søvnløshet, ansikts hårvekst og hårtap.

Årsaker

Når eggstokkene stoppe eggløsning og den månedlige produksjonen av naturlig progesteron stopper opp det skaper et hormon ubalanse kjent som menopause. Går gjennom denne endringen før fylte 40 regnes som pre-menopause. Ifølge WebMD.com og MedicinNet.com, kan en slew faktorer bidrar til pre-menopausale symptomer: stråling, røyking, høyt alkoholinntak eller dårlig kosthold. De fleste av disse faktorene enten føre til stress eller er symptomer på stress.

SafeMenopauseSolutions.com sier at stress er en av faktorene som kan utløse tidlige tegn på overgangsalder. Stress-indusert metabolske endringer kan føre til et hormon ubalanse, som igjen kan øke hastigheten tegn på tidlig overgangsalder.

Stress og tidlig overgangsalder

Presset av moderne kvinner som barneoppdragelse, opprettholde en karriere, ekteskapelig stress, ta vare på aldrende foreldre, kombinert med stress av menopause symptomer som hetetokter og humørsvingninger kan være overveldende. Ifølge kvinner Health Care, kvinner som får riktig ernæring, hvile, mosjon kan lindre noen av stress forårsaket av tidlig overgangsalder.

Diagnose

Kvinner som mistenker tidlig menopause må se deres lege og har en fysisk eksamen. Den mest effektive test som brukes til å diagnostisere tidlig menopause er en blodprøve som måler follikkelstimulerende hormon (FSH). FSH forårsaker eggstokkene å produsere østrogen. FSH nivåene øker når produksjonen av østrogen bremser. Følgelig høyere nivåer av FSH er en sterk indikator av for tidlig menopause.

Behandling av tidlig overgangsalder

Selv om tidlig overgangsalder ikke kan reverseres, er behandlingstilbud. Naturlige behandlinger som å spise en balansert kosthold, trene regelmessig og tar tiltak for å redusere stress lette risiko for tidlig menopause. I tillegg til naturlig behandling, er det Hormonal Replacement Therapy. Gynekologer anbefaler ofte hormonbehandling for å bidra til å erstatte noen av de hormoner som ikke lenger blir produsert som et resultat av tidlig overgangsalder.

Behandlinger for tidlig overgangsalder

Ifølge Mayo Clinic, noen kvinner starter overgangsalderen så tidlig som i 30- og 40-årene. En kvinne er klassifisert som starter overgangsalderen tidlig når hun er under 45 år og har hatt mindre enn en periode på 12 måneder. For mange kvinner, disse symptomene er en overraskelse og inkluderer: hetetokter, søvnproblemer, humørsvingninger, vektøkning, angst og depresjon. Det er mange årsaker til tidlig overgangsalder, inkludert hysterectomies, kreft behandlinger, autoimmune sykdommer og genetikk. Heldigvis finnes det en rekke behandlinger for tidlig overgangsalder.

Low-Dose Prevensjon

Selv om du ikke trenger prevensjon, ifølge Mayo Clinic, ta en lavdose p-pille kan hjelpe kvinner i tidlig overgangsalder. Disse pillene lindre symptomer som hetetokter og vaginal tørrhet.

Progestinbaserte Therapies

Under tidlig menopause, kan du oppleve uregelmessige perioder og kraftige blødninger. Medisinen progestin er effektive i behandling av disse problemene og kan tas oralt. Eller du kan ha en prevensjon intrauterin enhet (spiral) som inneholder progestin implantert.

Endometrisk ablasjonsprosedyren

Et annet alternativ for kvinner opplever kraftige blødninger er endometrial ablasjon. Dette er en medisinsk prosedyre der en laser brukes til å ødelegge slimhinnen i livmoren. Resultatet er minimal menstruasjonsblødning eller en slutt på menstruasjonen helt.

Naturlig rettsmidler

Ifølge Mayo Clinic, er kostholdet en viktig del av lettelser symptomer på overgangsalder. Hvis du ikke allerede har gjort, gjør matvalg som er lite fett, næringsrikt og høy i fiber. Snakk også med legen din om å ta et kalsiumtilskudd. Noen matvarer, som for eksempel koffein og alkohol kan utløse hetetokter så unngå disse matvarene når det er mulig.

Også innlemme stress reduksjon teknikker som yoga, i din daglige rutine. Trene minimum 30 minutter daglig også kan gi lindring for kvinner i tidlig overgangsalder.