Digidexo.com

hodeskade og taleproblemer

Hodeskade & Coma Recovery

Hodetraume er noen skade i hodet. Resultatene kan variere fra en mindre bump til koma. Mens komplikasjoner og unntakene er alltid mulig, er full utvinning fra både ofte forventet og oppnåelig.

Årsaker

Hodeskade kan være forårsaket av en hit til hodet, høst, sports-relaterte skader, slåss, eller trafikkulykke. En koma kan også resultere fra de nevnte hendelser så vel som fra en overdose, hjerneinfeksjon eller tumor, eller noe som fører til en mangel på oksygen for å nå hjernen i en lang periode.

Betydning

De fleste hodeskader og traumer er mindre på grunn av den harde beskyttelsen som skallen. Comas er alltid alvorlig fordi hjernen er igjen fungerer på sitt laveste nivå.

Effekter

Hodeskade kan føre til alvorlig hjerneskade eller koma. Selv om ingen synlige tegn på skade kan være til stede, kan indre skader resultere i langvarig og irreversibel hjerneskade og / eller koma.

Time Frame

Symptomer fra en hodeskade kan bli forsinket. Den skadde bør overvåkes nøye for de første 24 timene. Recovery fra mange hodeskade skader krever ingen behandling. En koma krever sykehusinnleggelse, forsiktig lege overvåking, og vanligvis varer i et par uker. Noen tåle årevis.

Betraktninger

Hodeskade utvinning kan være rask med få symptomer. Hodepine, kvalme, syns og talevansker og mangel på konsentrasjon kan være belastende for en kort tid. Når en person våkner fra koma, han / hun vil være desorientert, forvirret, og treg. Fysiske og ergoterapi kan være nødvendig.

Forebygging / løsning

På seg bilbelte og hjelm, blir klar over omgivelsene, og få hjelp raskt til en skadet person kan hindre hodeskader og traumer.

Migrene hodepine på grunn av hodeskade

Migrene hodepine på grunn av hodeskade


En migrene hodepine som oppstår etter hodeskade vanligvis indikerer en alvorlig medisinsk problem. Det er viktig å kjenne symptomer, tegn og farene ved migrene knyttet til hodeskade.

Identifikasjon

Migrene er en type hodepine som fører til betydelig smerte for lengre perioder (timer eller dager). En migrene hodepine kan være så alvorlig at du ikke kan fokusere på noe annet enn hodepine.

Årsak

En vanlig årsak til migrene er hodeskade. Hodeskade oppstår når hodebunnen, skallen eller hjernen er skadet. Disse skadene kan variere fra mindre støt til alvorlige hjerneskader.

Symptomer

Symptomer på migrene fra hodeskade inkluderer sterke smerter, ofte følt i front av hodet, forvarslet av synsforstyrrelser. Smerten ofte føles som en bankende eller bankende i pannen eller templer.

Effekter

Hodetraume forårsaker skade på blodårene som fører til hjernen, noe som får dem til å bli mye mindre. Så plutselig venene gi opp helt og åpne bredt, noe som fører til et rush av blod til hjernen. Denne rush av blod er det som initierer bankende i hodet.

Advarsel

Hvis du opplever en migrene hodepine som følge av traumer, er det viktig å søke medisinsk hjelp umiddelbart. En migrene hodepine kan bety et alvorlig nevrologisk problem, for eksempel en skade på hjernen.

Hodeskade Informasjon

Hodeskade er betegnelsen som brukes for eventuelle skader som påvirker skallen, hodebunnen eller hjerne. Det finnes millioner av hodeskader hvert år, og mer enn en halv million av dem som resultat i betydelig skade som krever sykehusinnleggelse eller fører til død. Grunnleggende førstehjelp kan føre til mindre alvorlige konsekvenser hvis implementert riktig.

Typer

De to typer av hodetraume er åpne, eller å trenge inn, og lukket. Når et objekt treffer hodet, men bryter ikke skallen, lukket hodeskade resultater. Hvis en gjenstand treffer hodet og bryter skallen, noe som resulterer i noe inn i hjernen, har åpen trauma oppstått.

Alvorlige hodeskader Symptomer

Symptomer på alvorlig hodeskade som krever øyeblikkelig legehjelp inkluderer tap av bevissthet, alvorlig blødning fra hodet eller ansiktet, blødninger eller klar væske som kommer fra nesen eller ørene, alvorlig hodepine, nakkesmerter, forvirring, puste opphør, svakhet i armer eller ben, tap av balanse, oppkast, sløret tale, elever av ulik størrelse, utrøstelig gråt, svimmelhet, manglende evne til å kontrollere blære funksjoner og beslag.

Behandling for lukket hodeskade

Unn lukkede hodeskader med kalde omslag som brukes på såret i 20 minutter. Se etter et av tegnene på interne (åpen) hodeskade. Når den skadde personen sover, se etter rykninger lemmer, pusteproblemer eller endringer i farge. Hvis noen problemer er mistenkt, delvis våkne pasienten. Hvis han ikke prøver å omplassere og mase litt, prøve å vekke ham fullt ut. Unnlatelse av å våkne helt krever øyeblikkelig legehjelp.

Førstehjelp

Ring 911 og få øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis noen av symptomene på alvorlig hodeskade er til stede. Mens du venter på akutt personlig å komme, sjekk luftveier, pust og sirkulasjon av skadelidte og begynne HLR om nødvendig.
Hvis personens pust og puls er fine, men hun er bevisstløs, plasserer hendene på begge sider av hodet for å stabilisere nakke og ryggrad. Hold hodet på linje med ryggraden og holde henne fra å flytte til hjelpen kommer. Trykk på en klut fast på noen flekker som blør. Ikke ta ut en gjennomvåt gjennom blodig klut. I stedet, bruke en annen klut over toppen av den første. Ikke trykk hvis skallebrudd er mistenkt. I stedet dekke såret med steril kompress dressing. Ikke fjern gjenstander fast i skallen.
Bruk is til noen områder som er hovne. Rull pasientens hode, nakke og kroppen som en enhet på siden av henne hvis hun kaster opp. Hold alt innrettet for å hindre ryggskade.

Forebygging / løsning

Ha beskyttende hodeplagg når engasjerende i sport, bruke bilbelte i motorkjøretøy, følg trafikkreglene når sykling og være klar over omgivelsene, slitasje lyse klær når ut etter mørkets frembrudd, barne hjemmet og har spesifikke lekeområder for å minske sjansen for skader.

Symptomer på en mild hodeskade

Symptomer på en mild hodeskade


Mild hodeskade eller hjernerystelse, kan være svært vanlig, spesielt hvis du spiller kontaktsport. Imidlertid bør denne tilstanden aldri tas lett på. Selv milde hodeskader kan la en person svekket. I tillegg bør du aldri anta at en mild hodeskade er faktisk mild. Å være feil om det kan føre til alvorlig skade eller død. Dommen av alvoret i hodeskade bør alltid stå opp til legen.

Forvirring

Forvirring er en svært vanlig bivirkning av en mild hodeskade. Den forvirring resulterer vanligvis etter hjernen har blitt skjøvet mot den indre kraniet. Det vil vanligvis ta noen minutter å gjenopprette sansene dine etter dette har skjedd. Det er vanligvis ingen permanent skade gjort når dette skjer i en mild hodeskade. Men hvis symptomene fortsetter i lengre perioder av gangen du bør søke medisinsk hjelp.

Post Traumatisk Hodepine

Ifølge JN Browndyke, Ph.D. på nettsiden Nevro Central, posttraumatisk hodepine er den vanligste symptomet etter en mild hodeskade. Symptomene er nesten identisk med en migrene. De kan imidlertid være meget vanskelig å håndtere på grunn av den uregelmessige forekomst. Disse hodepine vanligvis løse seg selv innen ca seks til ni måneder etter den første skaden. Men er det noen tilfeller av mennesker som lider med disse problematiske hodepine i mange år etter den første skaden.

Temperatur Intoleranse

Temperatur intoleranse kan være et tegn på en mild hodeskade. Ofte vil temperaturen intoleranse forekomme i tillegg til de post-traumatisk hodepine. Noen mennesker som har lidd en mild hodeskade har vanskeligheter med å tilpasse seg selv små temperaturendringer. Dette kan være forårsaket av en mindre skade i hippocampus, som styrer temperaturen for legemet. Vanligvis vil personen bli helt frisk i et par dager.

Hyperirritability

Etter en mild hodeskade, en person ofte blir lett irritert. Dette kan skje etter en mindre skade i det limbiske system, som er den delen av hjernen som styrer følelser. Normalt skade reparerer seg selv innen en dag eller to. Imidlertid bør familiemedlemmer og venner bli gjort klar over tilstanden slik at de forstår hvorfor dine humørsvingninger er forekommende.

Øresus

En ringing eller summende i ørene kan oppstå etter en mindre hit til hodet. Dette oppstår når hjernens tinninglappen har blitt litt skadet eller bumped. Ringingen går som regel bort etter noen minutter til timer, men hvis den forverres eller ikke løser seg selv, så bør du definitivt oppsøke lege.

Utydelig tale

Utydelig tale er en vanlig foreteelse etter en mild hodeskade. Det antas å være et resultat av noen mindre skade på parietal lobe, som er kontroller tale. Dette symptomet av en hodeskade kan være svært forstyrrende for familie eller venner, og er noen ganger forveksles med en person som har drukket. Utydelig tale løser seg ofte etter kort tid. Men hvis problemet vedvarer bør du oppsøke lege.

Barnas hodeskade Symptomer

Barnas hodeskade Symptomer


Hodeskader kan lett skje i livene til aktive barn. Sykler, skateboard, scootere, sport, tre klatring, roughhousing --- enhver aktivitet kan føre til en banker på hodet eller et fall. De kan være svært alvorlig og kan føre til blødninger, rive, hjernen hevelse, hjernerystelser, hjerne støt, kraniebrudd eller hematom (en blodpropp i hjernen). Men de fleste hodeskader er ikke alvorlig, og er lett å komme seg fra. Hvis barnet ditt har nylig hatt en kul eller falle på hodet, her er noen symptomer å se etter for å identifisere en potensielt alvorlig skade.

Kvalme

Hvis barnet ditt er følelsen kvalm og følelsen vil ikke gå bort, kan dette være et tegn på hjernerystelse, og du bør oppsøke lege umiddelbart. Også, hvis han har kastet opp mer enn to eller tre ganger, bør du oppsøke lege.

Hodepine

En lege bør varsles hvis barnet ditt har hodepine, ser stjerner, som viser utvidede pupiller, følelsen svimmel, lider av tåkesyn eller er overfølsomme for lys, eller om han opplever noe hukommelsestap eller er ute av stand til å huske hva som skjedde før og etter skaden.

Slurring

En annen mulig serie av symptomer på en potensielt alvorlig skade er utydelig tale og problemer med å gjøre forstand.

Konsentrasjon

Hvis barnet ikke kan konsentrere seg, tenke eller ta avgjørelser, og føler seg irritabel eller engstelig, disse kan være tegn på en alvorlig skade. Det samme min være sant for en følelse av utmattelse eller tretthet eller tap av bevissthet.

Samordning

Mangel på koordinering og ubalanse er mulige symptomer. Også, hvis barnet ikke er i stand til å håndtere enkle oppgaver som å fange en kastet ball, en lege bør varsles.

Insight

For å unngå hodeskader, alltid ha barna var hjelmer når du spiller sport eller riding sykler, skateboard, scootere eller in-line skøyter. Også alltid bruke sikkerhetsbelte når du kjører.

Hvis barnet ditt viser tegn på noen av de ovennevnte symptomene kontakte lege eller dra til legevakten for undersøkelse.

Hodeskader hos barn

Hodeskader hos barn er relativt vanlig; hvert år, mer enn 1 million barn har enten mindre eller alvorlig hodeskade. Falls er den vanligste årsaken til hodeskader, og 75 prosent av barns dødsfall etter å ha falt av lekeapparater oppstå fra hodeskader påført i høst. Lette hodeskader vanligvis krever lite behandling, men foreldre bør ta forsiktighet for å sikre at hodeskade ikke forverres i dagene etter hendelsen.

Årsaker

Ifølge Physicians 'Desktop Reference, er hodeskader hos barn oftest forårsaket av et slag mot hodet fra et fall, bil eller sykkel krasjet, idrettsskader og barnemishandling. Alvorlighetsgraden av hodeskade avhenger av trauma i seg selv; et fall fra stor høyde har en høyere risiko for hjerneskade enn en kort fall eller bli truffet av en myk gjenstand som en ball.

Symptomer

Symptomer på hodeskader hos barn kan oppstå umiddelbart eller ta dager eller uker å dukke opp. De kan inneholde milde symptomer som hodepine, svimmelhet, tap av balanse og kvalme. Mer alvorlige symptomer er hodebunnen hevelse, tap av bevissthet, oppkast, kramper og hjernerystelse. Barn med hodeskader kan også oppleve kortvarige hukommelsestap og humørsvingninger.

Risiko

Foreldre til barn med hodeskader bør overvåke sine barn tett etter skaden. Barn kan være på et høyere risiko for komplikasjoner etter en hodeskade hvis de har hatt en tidligere hodeskade eller hjernerystelse. Andre risikofaktorer for mer alvorlig hodeskade er blødningsforstyrrelser, andre hjernen problemer, vanskeligheter med å gå, blir mindre enn ett år gammel og være aktiv i kontaktsport.

Advarsel

For lette hodeskader, trenger ikke foreldrene har som regel å vekke barnet fra å sove. Barn med hodeskader eller som har hatt en hjernerystelse er på et høyere risiko for komplikasjoner hvis de har en annen hodeskade kort tid etter den første. Hvis barnets symptomer forverres i dagene etter skaden, bør foreldrene ringe sin lege eller vurdere å ta dem til legevakten hvis barnet deres viser forvirring, uskarpt syn, økt oppkast og uklar tale.

Forebygging / løsning

For å hindre hodeskader hos barn, alltid sørge for at barnet ditt har på seg en hjelm eller annen egnet verneutstyr. Bruk porter på trapper og dører for å holde spedbarn og barn trygt. Ofte bare å holde et tett øye med dine barn kan bidra til å forhindre hodeskader. For en mindre hodeskade, la barnet sove og vurdere å bruke en ispose for sårhet og hevelse.

Finne ut om hodeskade forårsaker hodepine

Du har nylig slo hodet og nå har du begynt å ha hodepine. Naturligvis, du lurer på om hodepinen er relatert til skaden, men du er ikke sikker på hvordan å finne ut. Jeg intervjuet Eric Stiner, MD, Chief Resident of nevrokirurgi ved UCLA Medical Center, for å finne ut hvordan å avgjøre når en hodeskade forårsaker hodepine.

Finne ut om hodeskade forårsaker hodepine

•  Finn ut om hodepinen begynne etter en hodeskade skjedde. Vær oppmerksom på hvor raskt etter skaden hodepinen begynte, når de oppstår, hvor ofte de forekommer, og hvis det er noen spesielle triggere. Dette er verdifull informasjon for helsepersonell.

Prøv å finne ut om hodepinen er forskjellig eller det samme som andre hodepine du vanligvis har eller har hatt i det siste. For eksempel, hvis du har en tendens til å ha migrene, disse nye hodepine føler det samme eller forskjellig? Betyr det føles som spenningshodepine du vanligvis får etter en tøff dag på jobben? Fortell deg helsepersonell om eventuelle likheter eller forskjeller.

For en mild hodeskade, vil hodepine vanligvis bedre bedre etter ca to uker. I mellomtiden, behandle hodepine med en smertestillende som for eksempel paracetamol (f.eks Tylenol). Ikke bruk andre typer smertestillende midler med mindre legen din vet om skaden og godkjenner medisiner, som de fleste andre typer over-the-counter smertestillende midler kan øke risikoen for blødning.

Hvis hodeskade er mer alvorlig, slik som i tilfelle av en alvorlig lukket hodeskade, vil hodepine vanligvis varer ut over to uker, og kan vare så lenge som seks måneder. Hvis du allerede har vært vurdert av en medisinsk faglig, følge deres råd og Smertebehandling forslag til hodepinen avta.

Sørg for å rapportere vedvarende hodepine, samt andre tegn på hjernerystelse, med legen din. "Det er en god idé for folk med vedvarende hodepine for å ha en medisinsk vurdering i alle fall, men dette er spesielt viktig etter en hodeskade," sier Dr. Stiner.

Hint

  • Denne artikkelen er kun ment som informasjon og erstatter ikke eller representerer medisinsk vurdering, diagnose eller behandling. Alltid ringe legen din, gå til legevakten eller ringe 911 for å søke medisinsk behandling eller råd.

Symptomer på Frontal Stengt Hodeskader

Symptomer på Frontal Stengt Hodeskader


En hodeskade til fronten av hodet som ikke trenge gjennom skallen kan føre til en rekke problemer. I mange tilfeller, er slagenergi overføres til hjernen og forårsake hjerneskade. En frontal skade i hodet er egnet til å forårsake skade på frontal lobe, som kan utløse en rekke symptomer.

Cognition Problemer

En frontal lukket hodeskade kan føre til problemer med kognisjon. En kognitiv symptom kan være et tap av fleksibilitet i tenkning og resonnering. En annen kan være tilstedeværelsen av en enkelt, vedvarende tanke. Vanskeligheter med å fokusere på en enkelt oppgave, og vanskeligheter med problemløsning er andre symptomer på en mulig skade frontallappen.

Språkproblemer

En annen mulig indikasjon på en skade i frontal lobe er vanskeligheten med språk. I noen tilfeller er hemninger redusert i språk og handlinger overfor fremmede. Noen rapporterer problemer med å uttrykke tanker og følelser ved hjelp av språket. En annen mulig symptom er mangel på spontan interaksjon med andre mennesker.

Sosiale problemer

Språkproblemer ofte bidra til endringer i sosial atferd. I tillegg til språkproblemer, noen mennesker med frontallappsfunksjoner skader rapportere humørsvingninger, endringer i personlighet, og gener endringer i sosial atferd. Disse endringene kan føre til vanskeligheter med langsiktige relasjoner og kan gjøre danne nye relasjoner vanskeligere.

Bevegelsesproblemer

Frontallappen skader utløst av frontpartiet lukkede hodeskader kan noen ganger føre til bevegelsesproblemer. I noen tilfeller gjør bevegelse av ulike kroppsdeler vanskelig eller umulig enkel lammelse. I noen tilfeller er koordinering av forskjellige muskelgrupper vanskeligere, og gjør komplekse fysiske oppgaver vanskeligere.

Behandling

Hvis symptomene blir forårsaket av en hevelse i frontallappen, kan kirurgi være nødvendig å avlaste trykket og minimere skade. Når hjernen skaden har oppstått, kan behandling med medisin, rådgivning og forsøk på å trene andre deler av hjernen til å ta over funksjoner som regel utført i det skadede området. I milde tilfeller av frontal lukket hodeskade, vil dette skje naturlig og symptomer kan etter hvert avta.

Hva er farene ved hodeskader?

Hva er farene ved hodeskader?


Selv en tilsynelatende liten hodeskade kan føre til farlige komplikasjoner. Om skaden er lukket eller etterlater et åpent sår, kan hodeskade føre til ødeleggende psykiske og fysiske forhold som kan ta dager eller uker til overflaten. En person traumatisert fra en hodeskade som ikke er klar over den potensielle komplikasjoner gjenkjenner kanskje ikke hvor alvorlig tilstanden deres når de opplever symptomer.

Post-Hjernerystelse syndrom

Hjernerystelser er sjelden livstruende, men deres bivirkninger er ofte smertefullt og ødeleggende. Folk har ofte problemer med å tenke klart og oppleve vedvarende hodepine og kvalme etter en hjernerystelse. Mens de fleste hjernerystelse symptomene avtar i løpet av få dager, er post-hjernerystelse syndrom alltid en fare uavhengig av hodeskade alvorlighetsgrad og symptomer, inkludert hodepine og svimmelhet kan somle i månedsvis.

Beslag

Hodeskade ofre kan lide anfall tre måneder eller mer etter sin hodeskade, men anfall forekomme umiddelbart etter traumer. Mennesker som opplever forsinkede beslag har økt risiko for å utvikle epilepsi.

Mental Impairment

Forringelse av sjelsevner er vanlig etter en alvorlig hodeskade. Kortsiktig hukommelsestap og desorientering er de vanligste bivirkninger, selv om faren for permanent kognitiv svikt eksisterer. Mulige komplikasjoner omfatter degradert resonnement, minne og tale evner sammen med følelsesmessig ustabilitet.

Bakteriell meningitt

En hodeskade som resulterer i et åpent sår setter offeret i fare for infeksjon. Når hjernen er utsatt for bakteriell infeksjon, meningitt, en betennelse i hjernens membranen, kan resultere. Bakterielle hjernehinnebetennelse kan føre til død eller irreversibel hjerneskade hvis det ikke behandles umiddelbart. Noen former for bakteriell hjernehinnebetennelse er smittsomt.

Comas

En person gjengitt bevisstløs etter en hodeskade er i fare for å henfalle til koma. Koma pasienter ofte gjenvinne bevissthet etter noen dager eller uker, men det er ingen garanti for utvinning. En komatøs person kan komme inn en vedvarende vegetativ tilstand der deres vitale organer fungerer, men deres kognitive aktivitet opphører og de er ikke lenger klar over sine omgivelser.

Alzheimers sykdom

Forskere ved Massachusetts General Hospital har knyttet alvorlig hodeskade med økt risiko for å utvikle Alzheimers. Hodetraume utløser økt produksjon av beta-sekretase-proteiner, som danner hjernen plakk koblet til starten av Alzheimers.

Nerve Damage

Ofre for hodeskader står i fare for å opprettholde nerveskader, noe som resulterer i helt eller delvis lammelse av ansiktsmusklene samt synsproblemer inkludert dobbelt syn, ekstrem følsomhet for lys, og blindhet. Personer som mottar øyeblikkelig medisinsk behandling for nerveskader har best sjanse for bedring, men tilstanden er vanskelig å reversere, og er ofte permanent.

Tegn og symptomer på hodeskader etter et fall

Tegn og symptomer på hodeskader etter et fall


Hodeskader og traumer kan være skummelt. Siden hjernen er plassert inne i skallen, dette er et sensitivt område av kroppen som styrer alt fra motorikk, kognitive ferdigheter og mye mer. Det er derfor det er så viktig å gjenkjenne tegn og symptomer på en hodeskade etter et fall, slik at du kan få legehjelp umiddelbart. Hvis du venter for lenge, kan skaden bli verre, og resultatene kan være dødelig.

Hodepine

En av de vanligste symptomene på en hodeskade etter et fall er en hodepine. En svak hodepine betyr ikke nødvendigvis at noe er galt, men hvis hodepinen blir gradvis verre, eller om det som starter som svært smertefullt, kan det være et tegn på en alvorlig skade. Folk har dødd fordi de ikke søke legehjelp umiddelbart etter et fall fordi de trodde deres hodepine var ikke alvorlig nok til å være et tegn på noe mer alvorlig.

Kraniebrudd

Dersom fallet var traumatisk, er det en sjanse for at personen har lidd et skallebrudd. Det er flere tegn på at en skallebrudd har forekommet, inkludert blåmerker rundt øynene og blødning fra nesen eller øregangene. En medisinsk faglig kan evaluere de nervene som styrer øyebevegelser, ansikts muskler, hørsel, syn, svelging og andre funksjoner for å finne ut om det har vært et kraniebrudd.

Kvalme og oppkast

Etter en kul på hodet, var kvalm er ofte et tegn på en alvorlig skade. I noen tilfeller kan kvalme være forbundet med en hjernerystelse. Hvis kvalmen blir verre over tid eller blir til oppkast, kunne hodeskade være noe alvorlig.

Memory Loss

Med mange hodeskader, vil personen ikke husker hva som skjedde rett før, under og umiddelbart etter hendelsen. I mange tilfeller vil personen aldri huske disse hendelsene, selv etter å ha fått behandling for skaden. Men hvis skaden ikke er alvorlig, den personen vil nesten alltid gjenopprette deres evne til å huske og lære nye ting. Selv i tilfeller av amnesi, typisk returnerer personens hukommelse etter en tidsperiode.

Svimmelhet

Svimmelhet kan være et symptom på mange typer hodeskader, inkludert hjernerystelser, så du bør søke lege når du opplever svimmelhet etter en kul på hodet.

Bevisstløshet

Hvis en person er bevisstløs etter et fall, er hodeskade trolig svært alvorlig. Oppsøk lege umiddelbart.

Beslag

Beslag er vanligvis forbundet med en hodeskade der noe har gått inn i hjernen. Vanlige årsaker til anfall etter en hodeskade inkluderer en hodeskalle fragment bryte av og gå inn i hjernen eller falle på noe som kakker gjennom skallen og går inn i hjernen. Når noe som dette skjer, kan personen lider av beslag for resten av sitt liv.

Våkner opp etter en hodeskade

Våkner opp etter en hodeskade


Bevisstløse pasienter med hodeskader kan være i alvorlig fare, men det betyr ikke at de må bli vekket opp. I verste fall virker unormal søvn som et symptom på en alvorlig skade.

Misforståelse

Ifølge Dr. Paul Auerbach, sove etter en hodeskade ikke forverres ikke den skadde personens tilstand. Før MR og CT-skanning, legene hadde ingen enkel måte å fastslå hvorvidt hjernen lidd skade. Nevrologiske undersøkelser er nødvendig at pasienten er våken. Dette forårsaket folk til å tro at å sove etter en hodeskade var farlig, men søvn har ingen innvirkning på utviklingen av skader.

Advarsel

Dr. Sara Schutzman sier at tap av bevissthet kan indikere en hodeskade. Tap av bevissthet for en tidsperiode kan være en indikasjon på en karakter tre hjernerystelse. Når en skadet person går ut, og kan ikke bli vekket opp, bør ambulanse bli kalt umiddelbart.

Expert Insight

Ifølge Dr. Ruth Hutchinson og Dr. Terry Hutchinson, hvis en pasient med en hodeskade blundere i langvarig bevisstløshet, ingen kan bestemme hvor mye tid vil gå før den personen våkner. Å våkne opp etter en alvorlig hodeskade krever en prosess som kan vare i flere timer til flere år.

Hodeskade Symptomer

En hodeskade er noen traumer som oppstår til hodebunnen, skallen eller hjerne. Alvoret i en skade kan variere fra en enkel kul på hodet til traumatisk hjerneskade. Symptomene kan variere avhengig av hvilken type hodeskade er pådratt. I tillegg kan utvikle symptomer umiddelbart eller langsomt over en periode på flere timer eller dager. Selv om det ikke er noe brudd i skallen, er det fremdeles en mulighet for at det kan være skade på hjernen, så vel som til ryggmargen.

Klassifikasjoner

Hodeskade kan klassifiseres i to kategorier: lukket skade eller åpen skade. I en lukket skade, er det ingen avbrytelse av skallen; i et åpent skade, har skallen blitt brutt av en gjenstand, og gjenstanden kan ha kommet i kontakt med hjernen. Den graderingsskala anvendt for å bestemme alvorligheten av skaden er Glasgow koma Scale (GCS), som er basert på øyet, motor og verbale egenskaper. Milde skader er klassifisert med en score på 13 til 15; moderate skader bære en score på 9 til 12; og alvorlige skader har en score på 8 og under.

Fysisk Blåmerker og endringer

Blåmerker og fysiske endringer er de mest åpenbare symptomer på en hodeskade å gjenkjenne. Se etter sprekker på hver skallen eller ansiktet, blåmerker i ansiktet, sår i hodebunnen og hevelse på stedet av skader. Klar eller blodig væske kan også være drenering fra nesen, munnen eller ørene. Fysiske endringer inkluderer endringer i størrelsen av elevene, kramper og forvrengte ansiktstrekk.

Personlighetsforandringer

Etter en traumatisk skade i hodet, kan personlighet bli påvirket. Hos barn er den vanligste personlighet symptom irritabilitet. Hos voksne, se etter uvanlig oppførsel.

Bevissthet

Tap av bevissthet er et viktig symptom, men ikke alle hodeskade lider vil miste bevisstheten. Symptomer inkluderer også raske endringer i bevisstheten; Symptomene vil forbedre, så raskt forringes. Se opp for tretthet eller forvirring etter skaden.

Ved å søke øyeblikkelig legehjelp

Hvis noen av de ovennevnte symptomene er lagt merke til, oppsøke lege umiddelbart, spesielt hvis det er tap av bevissthet, uansett hvor kort. Ring 911 hvis pasienten utvikler en alvorlig hodepine eller stiv nakke, kaster opp mer enn en gang, slutter å puste, eller du mistenker at det er en alvorlig hode- eller nakkeskade.

Hodeskade Symptomer hos voksne

De fleste hodeskader er mindre, men hvert år, ca 3 personer i 10.000 i USA opplever en alvorlig hodeskade, ifølge Merck Manuals Online Medical Library. En alvorlig hodeskade forårsaker en viss grad av hjernen traumer og symptomer krever øyeblikkelig legehjelp.

Lette hodeskader

En voksen med en mindre hodeskade kan ha en hodepine eller føler deg svimmel. Omfattende blødninger kan oppstå fra et kutt fordi mange blodkar i hodet er nær hudens overflate.

Mild eller moderat hjernerystelse

En mild til moderat hjernerystelse forårsaker traumer til hjernen, men det ødelegger ikke hjernestruktur. Personen kan miste bevisstheten i flere sekunder, være forvirret eller har hukommelsestap om hendelser like før eller like etter skaden. Han kan ha en hodepine og kvalme, men voksne er mindre sannsynlig enn barn til å kaste opp etter en mild hjernerystelse.

Alvorlige fysiske symptomer

Alvorlige hodeskader ofte føre til bevisstløshet som kan vare i noen minutter til flere dager. Når våken, sannsynligvis har den skadde personen en alvorlig hodepine og føler seg døsig, svimmel og kvalm. Hun kan ha utydelig tale, problemer med balanse og ha et anfall. Noen av sansene kunne bli svekket.

Alvorlige psykiske symptomer

En voksen med en alvorlig hodeskade kan bli opphisset, irritabel og rastløs. Han kan bli forvirret, vet ikke hvor han er, og til og med være i stand til å gjenkjenne folk han kjenner.

Post-Hjernerystelse syndrom

Noen mennesker opplever post-hjernerystelse syndrom, en tilstand som henger selv etter en moderat hodeskade. Disse menneskene kan fortsette å ha hjernerystelse symptomer i flere uker eller enda lenger. De kan også oppleve angst, depresjon, problemer med å tenke og konsentrere seg, tretthet og søvnløshet.

Kjerne Helse og hodeskader

Kjerne Helse og hodeskader


De fleste som lider en traumatisk hjerneskade (TBI) fra et slag mot hodet leve et langt og sunt liv. Men det er bevis for at kjerne helse kan påvirkes og symptomer kan oppstå dager, måneder og kanskje år etter hodeskade.

Årsaker

En TBI kan skade hjernenerver eller forstyrre hypofysen som kontrollerer store hormoner i kroppen. TBI kan føre til nevroendokrine lidelser på grunn av avbrudd av store, innbyrdes hormonelle akser som binyrer og skjoldbruskkjertelen. Mens kjertlene forbli organisk normal, de kan ikke fungere normalt.

Symptomer

Det vanligste symptomet etter TBI er hyponatremi (lav natrium), på grunn av en forstyrrelse av antidiuretisk hormon (SIADH). Andre symptomer er tretthet, lavt blodtrykk, muskelsvakhet, ryggsmerter og lav muskeltonus. Psykiske symptomer er depresjon, forvirring og apati. Nerveskader kan føre til bevegelsesforstyrrelser.

Hva du skal gjøre

Tilsynelatende urelaterte symptomer kan være forårsaket av TBI. Se en endokrinolog hvis symptomer vedvarer. Behandle eventuelle rygg skade som kan ha oppstått. Hvis du ser en lege for hormonelle symptomer, nevner TBI hendelsen. Du ønsker ikke å få hormonell behandling for kjertler som er normalt, men feil midlertidig på grunn av hypofysen traumer.

Hjernerystelse og hodeskade Instruksjoner for pasienter

Hjernerystelse og hodeskade Instruksjoner for pasienter


En hjernerystelse er en hodeskade forårsaket av en plutselig, direkte slag mot hodet. Et slikt slag kan støte hjernen din, slik at den ikke til å fungere normalt. Noen pasienter med hjernerystelser erfaring synsforstyrrelser og tap av balanse. Andre symptomer som forvirring, utydelig tale, kvalme, hodepine, lysfølsomhet, tåkesyn og hukommelsestap.

Bruksanvisning

•  Bruk is umiddelbart. Bruke is til din hodeskade kan redusere størrelsen på blåmerke eller brak som kan utvikle seg på stedet av traumer. Ikke legg is direkte på huden; bruke en vaskeklut som en barriere. Bruk is i 20 til 30 minutter om gangen og gjenta hver to til fire timer for de første 24 timene etter traumer.

Ta en mild smertestillende hvis du opplever smerte. Paracetamol er foretrukket fordi ibuprofen eller aspirin kan forverre blåmerker.

Overvåk symptomer for å sikre at du ikke har en mer alvorlig hodeskade. Hvis du opplever kvalme, ustø gange, forvirring, vedvarende svimmelhet, nakkesmerter, hjertebank, eller synsforstyrrelser, kan det hende at hodeskade være mer alvorlig enn du opprinnelig trodde. Fordi hjernerystelser kan føre til at du blir forvirret, sørg for å informere familiemedlemmer, kolleger eller andre rundt deg at du har lidd et slag mot hodet og be dem om å være på utkikk etter uvanlig oppførsel.

Oppsøk lege hvis det oppstår symptomer. Ikke kjør deg selv til din medisinske leverandøren. Har et familiemedlem eller en venn tar deg eller ringe en drosje.

Hvile og skjære dine aktiviteter. Det er svært viktig at du ikke gjenta hodeskade. Gjenta hodeskader og hjernerystelser kan ha kumulative effekter på hjernen, noe som kan føre til permanent hjerneskade eller død. Ikke gjenoppta normale aktiviteter, spesielt eventuelle deltakelse i idrett, hvis du fremdeles har symptomer og før du er klarert av legen din.

Hint

  • Hvis du opplevd noe mer alvorlig enn en liten kul på hodet, søke legehjelp umiddelbart; ikke prøv å behandle en alvorlig hjernerystelse eller hodeskade selv.

Hvordan å behandle akutte hodeskader

En hodeskade er et begrep som brukes for å beskrive traume mot hodet eller hjernen. Det finnes mange typer hodeskader, slik som kraniebrudd (lineær, deprimert, basilare), intrakraniell blødning (indre blødninger inne i skallen), subduralt hematom, epiduralt hematom, og intraparenchymal blødning. Det er også lukkede hodeskader, som er noen skade på hjernen ikke er forårsaket av en penetrerende skade som et stikksår eller skuddsår. Alle typer hodeskader kan være forårsaket av noen traume som bilulykker, overfall, faller og overgrep. Uansett hvilken type skade du har, er det viktig å være kunnskapsrik av fakta. Les videre for å lære hvordan man skal behandle akutte hodeskader.

Bruksanvisning

•  For å behandle en gås egg, som er blødning mellom hodebunnen og skallen, gjelder is i 20 til 30 minutter av gangen. Gjenta hver 2-4 timer. Ice brukes umiddelbart bidrar til å redusere størrelsen på gås egg. Gåseegg gå bort på egenhånd.

Å behandle andre mindre hodeskader, få rikelig med sengeleie og væsker. Du kan ta en smertestillende som for eksempel paracetamol.

Å behandle et kutt som ikke trenger masker, rent ut såret og bruke en bandasje. Hvis det er en god størrelse flenge, må du gå til legen for sting. Du kan også kreve en stivkrampe skudd. Avhengig av hvor kuttet er, og hvor dypt det er, kan du bli pålagt å tilbringe noen dager på sykehuset for observasjon.

Hint

  • Du kan lage en ispose ved å legge til 1/3 kopp 70 prosent isopropylalkohol til 2/3 kopp vann i en Ziploc bag. Blandingen vil slå slushy. Bare fryse en eller to av disse, og de vil være klar når du trenger det.
  • Hvis du så legen for noen form for hodeskade, sørg for å følge hans instruksjoner for omsorg for din spesielle hodeskade.
  • Ikke legg is direkte på huden.
  • Gå til legen for behandling av enhver seriøs eller potensielt alvorlig hodeskade.
  • Tilsyn med barn når du bruker noen form for kjøleelementer. Ikke la dem drikke det.

Prognose av hodeskade

Folk utvikler vanligvis en skade i hodebunnen sin, hjernen eller skallen på grunn av en bilulykke, faller fra et høyt sted eller påvirkning av et objekt. Hodeskade ofte bare fører til en mindre ytre skader, men folk med indre hodeskader kan utvikle en hjerneskade.

Prognose

De fleste hodeskader er ikke dødelig fordi folks skallen beskytter dem, ifølge University of Maryland Medical Center. Noen mennesker med en alvorlig hodeskade utvikle langvarige eller permanente talevansker; lammelser; beslag og / eller problemer med sine sanser.

Statistikk

Ca 1,4 millioner mennesker opprettholde en traumatisk hjerneskade hvert år på grunn av en alvorlig hodeskade, ca 50.000 av dem dør, ifølge Centers for Disease Control and Prevention.

Symptomer

Folk har en vanskeligere tid å komme seg etter en hodeskade hvis de går inn i koma; utvikle hukommelsestap, en kontusjon eller hjerne blødning eller slutte å puste, ifølge Neurology Channel.

Hjem Behandling

En person har en bedre sjanse til å komme seg etter en hodeskade hvis du ikke flytte ham, utføre hjerte-lungeredning på ham hvis han ikke puster og / eller legge trykk på hodet såret, ifølge Mayo Clinic.

Medisinsk behandling

Leger ofte foreskrive diuretika å redusere mengden av kroppsvæsker hos pasienter med hjerneskade. Mange mennesker med en traumatisk hjerneskade trenger å gjennomgå en operasjon for å få skadede blodkar i hodet eller hjernevev reparert eller trykk i deres skallen redusert.

Repetitive hodeskade & Alzheimers sykdom

Mennesker som lever gjennom gjentatte hodeskader kan oppleve skade på hjerneceller som kan bidra til utvikling av Alzheimers sykdom. Alzheimers sykdom er en nevrologisk tilstand som fører til demens, tap av hukommelse og redusert kognitiv funksjon.

Hodeskade

Ifølge Franklin Institute, personer som lider hodeskader med tap av bevissthet har en økt risiko for å utvikle Alzheimers sykdom. Hjerneceller som er skadet fra en hodeskade kan utvikle plakk, amyloid beta og tau-formasjoner som ligner på de som vokser i hjernen til Alzheimers sykdom pasienter.

Repetitive hodeskade

Boksere som lider gjentatte hodeskader kan utvikle floker i hjernen som ser ut som de lesjoner i Alzheimers pasientens hjerne. Den fulle effekten av gjentatte hjerne traumer fra boksing kan dukke opp i hjernen celle forringelse senere i en bokser liv.

Hodebeskyttelse

Folk kan redusere risikoen for repeterende hodeskader ved bruk av vernehjelmer når de rir sykler og motorsykler, spille lagidretter som for eksempel hockey eller delta i vinteraktiviteter som ski.

Alzheimers Symptomer

Personer med Alzheimers sykdom kan ha kognitive problemer som blir stadig verre som hukommelsesproblemer, personlighet og affektive lidelser og vansker med resonnement, ifølge National Institute on Aging.

Alzheimers Behandling

Leger kan foreskrive medisiner som donepezil eller memantin å hjelpe Alzheimers pasienter opprettholde kognitiv funksjon.

Hvordan behandle en Open hodeskade

Når noen blir truffet i hodet hardt nok til å bryte skallen eller utsette hjernen, kan det være vanskelig å avgjøre hva du skal gjøre for dem. Men publikum kan hjelpe mennesker med et åpent hodeskade før redningsmannskapene kommer. Denne artikkelen vil lære deg hvordan å behandle noen som har lidd et alvorlig åpen hodeskade.

Bruksanvisning

•  Vit hva en åpen hodeskade er. En åpen hodeskade bryter skallen eller utsetter hjernen. Dette kan inkludere et skuddsår, en knivstikking, en skade fra en alvorlig fall eller annen alvorlig slag mot hodet.

Husk at hodebunnen er fylt med tusenvis av små årer. Enhver hodet såret, stor eller liten, vil blø mye. Kontrollere blødningen ved å trykke på en brettet opp stykke gasbind, ark eller annen ren klut på såret. Ikke trykk så hardt at du kan ved et uhell skyve løse biter av skallen videre inn i det åpne hodeskade.

Hold pasienten rolig og stille. En hodeskadene kan føre til atferdsendringer, aggresjon, kvalme eller til bevisstløshet. Forvent det uventede og be en tilskuer å holde pasienten i ro mens du behandler den åpne hodeskade.

Vær forberedt på å sikre pasientens nakke og rygg, hvis pasienten falt. Hold pasientens hode, nakke og ryggraden i innretting mens andre tilskuere nøye slå dem på ryggen. Sikre hodet på plass ved å plassere puter eller andre voluminøse gjenstander på hver side av hodet, og sikre med tape eller et belte.

Ikke fjern ethvert objekt som penetrerer skallen, for eksempel en kniv eller pinne. Fjerne objekt kan føre til ytterligere skade hjernen og øke blødning. Sikre objektet på plass med tape og klumpete polstring, så det vil ikke flytte rundt.

Tips og advarsler

  • Noen ganger vil du ikke være i stand til å fortelle om en hodeskade er åpen eller lukket. Antar alltid det er åpent til en medisinsk faglig forteller deg noe annet.
  • Store eller små, hodeskader kan blø mye. Ikke la synet av blod distrahere deg fra å behandle pasienten.
  • Hvis du ikke sikrer deres nakke og rygg etter et fall, kan pasienten lider lammelser eller død av en ryggmargsskade.

Symptomer på en hodeskade og Neck Skjev

Symptomer på en hodeskade og Neck Skjev


Også kjent som ryggvirvel subluxations, nakke forskyvning, sammen med hodeskader, er ofte et resultat av traumer eller skade i hodet eller ryggraden. Dette traumer kan komme fra bilulykker, idrettsskader, stump kraft traume eller bare sover i en bestemt posisjon. Hode- og nakkeproblemer er alvorlige helsemessige bekymringer som bør vurderes av en helsepersonell umiddelbart.

Stivhet

Både hodeskader og nakke forskyvning (spesielt i C6 ryggvirvlene), kan føre til stivhet i nakken. Nakkestivhet føles som musklene i nakken blir stramt eller rigid.

Hodepine

Hodepine er assosiert med både hodeskader og ryggvirvel subluksasjon. Hodepine kan variere i alvorlighetsgrad fra en mild hodepine til en alvorlig, invalidiserende migrene.

Nedskrivning

Begge problemer kan også føre til endringer i atferd som for eksempel nedsatt hørsel, syn, luktesans og smak.

Behavior

Irritabilitet, nervøsitet, hukommelsestap eller andre uvanlige atferd kan oppstå på grunn av hodeskader eller nakke forskyvning, spesielt av C1 ryggvirvlene.

Neck Skjev

Andre symptomer på halsen forskyvning inkluderer søvnløshet, høyt blodtrykk, svimmelhet, sinus problemer, laryngitt, sår hals, besvimelse og krysset øyne.

Hodeskade

Andre symptomer på en hodeskade inkluderer ulike elever, manglende evne til å bevege lemmer, tap av bevissthet, døsighet, kramper, mangel på koordinasjon, utydelig tale og oppkast.