Digidexo.com

narsissistisk personlighetsforstyrrelse

Hvordan å identifisere tegn på Narsissistisk personlighetsforstyrrelse

Narsissistisk personlighetsforstyrrelse er oppkalt etter den greske mytologiske karakter Narcissis, som ble forelsket i sitt eget speilbilde. Det, i likhet med alle de personlighetsforstyrrelser, er langsiktig, fast forankret, vanskelig å behandle og manifestert ved upassende mestring dokumentert i ulike innstillinger. For å diagnostisere en kjær eller venn med narsissistisk personlighetsforstyrrelse, må du ta trinnene som er beskrevet nedenfor. Vennligst les advarselen delen, som diagnose bør være for forståelse og behandling, ikke merking og dom.

Bruksanvisning

•  Observer person i en rekke innstillinger. Stress og miljø ofte føre til endring i atferd som er midlertidig og tidsbegrenset. Men i noen personlighetsforstyrrelse, vil atferden være konsistent over ulike situasjoner og steder. Derfor er det en god idé å samle informasjon på følelser og atferd i den enkelte fra andre som kommer i kontakt med ham, og til å følge ham i ulike sysler og steder.

Følgende trinn er de bevis trinn. Dette betyr at du bør observere og avgjøre om atferd og følelser som er oppført i trinnene er forenlig med din kjære ens handlinger, eller om de skal være diskontert. I alle de følgende hun bør ha en konsistent mønster av grandiositet som fører henne til å ønske ros og beundring og enda hun ikke vil være i stand til å merke beundringsverdig og prisverdige kvaliteter i andre. Denne kvaliteten bør bli dokumentert av minst fem av de følgende observerbare egenskaper.

Svar på to spørsmål. Har hun en oppblåst følelse av selvtillit betydning? I så fall kan du legge til din liste over egenskaper som passer diagnosen. Har hun krever konsekvent over-the-top beundring? Hvis svaret på begge spørsmål er ja, kan du legge den egenskap på listen.

Elicit samtaler med den enkelte. Er hun fokusert på fantasier om ideell kjærlighet (noen elske henne, ikke nødvendigvis hennes elsker dem), suksess eller skjønnhet? Hvis ja, legg dette til din liste over egenskaper, og hvis ikke, la den av listen. Legg til i listen hvis svar på noe av det følgende er positive. Har hun en sterk følelse av rett og forventer spesialbehandling? Bruker hun andre til å få sine egne behov oppfylt, uten hensyn eller bekymring for dem?

Fortsett å utarbeide en liste. Spør deg selv om han tror han er veldig spesiell og bør bare være involvert med andre mennesker som er verdig til ham på grunn av utdanning, berømmelse, makt eller skjønnhet. Hvis svaret er ja, kan du legge det til din liste over egenskaper som du vil bruke for å bidra til å avklare atferd og hjelpe en mental helse profesjonell i å skape en diagnose og behandlingsplan. De siste spørsmålene du bør stille deg selv er som følger: Er han mangler i empati og uvillig eller ute av stand til å se smerten og behov for andre? Er han ofte sjalu på andre eller tror andre er misunnelige på ham? Er han arrogant og hovmodig i atferd og holdninger?

Etter å ha observert denne personen i en rekke innstillinger og situasjoner og sammenstille denne listen, kan du legge de egenskapene som du har numerated. Hvis det er minst fem, det er noen bevis for at din kjære kan slite med narsissistisk personlighetsforstyrrelse. Det bør bemerkes igjen at disse trekkene bør observeres historisk gjennom hele voksenlivet og i ulike miljøer som personlighetsforstyrrelser er gjennomgripende og fast forankret.

Tips og advarsler

  • Diagnostisere noen med en psykisk lidelse er vanskelig selv for helsepersonell med opplæring og erfaring, på grunn av den subjektive natur i dette området av medisin. Det er mye mer utfordrende for de som prøver å finne ut kjære og venner. Derfor bør denne artikkelen brukes bare som en veiledning for å gi leseren retning for å utforske ressurser og samle informasjon. Hvis leserens glad i er virkelig sliter med narcississtic personlighetsforstyrrelser, er det viktig å søke profesjonell hjelp for dem. Det er også avgjørende for ditt forhold til å ikke dele med den enkelte din diagnose og forslag. Leseren bør oppsøke informasjon og støtte som natur denne sykdommen er svært vanskelig for dem som elsker den enkelte til å håndtere alene.

Narsissistiske personlighetsforstyrrelser

Narsissisme, oppkalt etter den greske myten om Narcissus, den slående gresk som ble dømt til å bli forelsket i sitt eget speilbilde for å nekte nymfen, Echo. Ute av stand til å oppnå hans kjærlighet, bodde han ved vannkanten og omgjort til en blomst. En person med narsissistisk personlighetsforstyrrelse er en person betatt av seg selv som ignorerer andre til å nå sine mål.

Symptomer

Personer med Narsissistisk personlighetsforstyrrelse (OD) skal vise visse flere atferd for diagnose. De er selvhøytidelig, tro de er bedre enn andre er, noen ganger overexaggerating å oppnå dette. Med OD, er det ideelle målet kontroll gjennom makt, suksess eller fysisk styrke og troen på at bare viktige personer som selv kan forstå. Den narsissistisk person trenger og føler seg berettiget til oppmerksomhet og beundring eller lengter etter å være beryktet. Stadig arrogant og misunnelig på samme tid, de bruker andre til å fullføre sin vilje, mangler empati for alle underveis.

Årsaker

Årsakene til narsissistisk personlighetsforstyrrelse er uklare. Den rammer hovedsakelig menn, og forskning viser at det er mest sannsynlig en blanding av genetikk og oppdragelse. Noen barndoms årsaker kan være enten en ekstremt fornærmende og neglisjerende oppdragelse som lærer barnet lumske atferd. På motsatt ende, men kan ekstrem fråtseri, ros og godkjenning fremme uorden i disse vanligvis oversensitive barn. De nærmeste til barnet sine jevnaldrende, omsorgspersoner og autoriteter er vanligvis distributører av denne atferden.

Typer

Det finnes forskjellige typer Narsissistisk personlighetsforstyrrelser som styrer sysler til den enkelte. Cerebrale individer er de som trives på intellektuelle sysler, vanligvis tro at de er svært intelligente, mens somatiske individer hevder sin overlegenhet på grunn av sin fysiske skjønnhet og erobringer. I tillegg er det de klassiske enkeltpersoner som viser flere symptomer på en narsissistisk lidelse, men også der er kompenserende enkeltpersoner som lar sin personlighet og handlinger for å kompensere for den interne lav selvtillit og utilstrekkelighet.

Behandling

Det er ingen tilgjengelige medisinske behandlinger for narsissistisk personlighetsforstyrrelse, men gjennom psykoterapi, mange lever et normalt liv. Gjennom langsiktige terapitimer, pasienter løse sine problemer som har utviklet seg med sykdommen. Personer diagnostisert med narsissistisk personlighetsforstyrrelse vanligvis har en personlighet formet rundt de fleste av de egoistiske symptomer så en fullstendig gjenoppretting er ikke løsningen. Omforming personlighet å sette ting i et bedre perspektiv heller enn å endre pasienten helt er det langsiktige målet.

Betraktninger

Mange ganger, folk med en narsissistisk personlighetsforstyrrelse utvikle andre ikke-relaterte problemer. Det er vanlig for narsissistiske pasienter for å utvikle depresjon, angst, narkotika eller alkohol misbruk, psykiske lidelser eller hensynsløs atferd. På grunn av den allerede alvorlige vrangforestillinger sammen med andre lidelser, er det viktig å søke medisinsk hjelp så snart som mulig for å forhindre selvmord eller ondsinnede handlinger og for å hindre ytterligere betingelser utviklings.

Hvordan å behandle Narsissistisk personlighetsforstyrrelse

Hvordan å behandle Narsissistisk personlighetsforstyrrelse


En narsissistisk personlighetsforstyrrelse er preget av urealistiske oppfatninger om ens egen betydning, og et fullstendig fravær av empati for andre. Siden ego konstruere av en slik person er så skjør, bør psykoterapi foregå i et kontrollert miljø, for eksempel et sykehus eller psykisk helse anlegget, for å unngå følelsen av å ha ens "liv faller fra hverandre."

Bruksanvisning

Behandle en narsissistisk personlighetsforstyrrelse

•  Legg merke til forekomsten av de vanligste symptomene på en narsissistisk personlighetsforstyrrelse. Disse kan inkludere en grandios overdrivelse av ens selvverd, manglende evne til å føle empati for andre, eksistensen av en fantasiverden hvor den enkelte er berømt og viktig, arroganse, en følelse av rett til spesialbehandling eller privilegier og et konstant behov for å utnytte andre for personlig vinning.

Få en diagnose av en narsissistisk personlighetsforstyrrelse fra en kvalifisert mental helse profesjonell. En kort sykehusopphold kan være nødvendig i mer alvorlige tilfeller av denne sykdommen, spesielt hvis livet til den enkelte er i fullstendig kaos, noe som er vanlig, eller om de er stille selvdestruktive tendenser.

Bruk en kombinert program av individualisert psykoterapi, familie intervensjon og innleggelse på sykehus for å effektivt behandle narsissistiske personlighetsforstyrrelser. Dette kan være nødvendig, siden den skjøre struktur av denne lidelse kan forårsake en voldsom reaksjon i det enkelte når behandlingen gjennomføres. En sykehusmiljø og konstant tilsyn kan skape en trygg havn for den enkelte til å foreta disse justeringene.

Følg en plan for individuell psykoterapi etter den første behandlingsplan har oppstått og pasienten føler seg mer følelsesmessig stabil og trygg. Forsiktighet bør tas for å presentere de positive egenskapene til den enkelte i den mer realistisk kontekst av deres hverdag for å bevare sitt selvbilde og unngå følelsen av at hele deres liv har vært en fantasi.

Seek gruppe terapi som en effektiv metode for å gjeninnføre den enkelte til normale mellommenneskelige relasjoner og et riktig sett av sosiale grenser. Fokusere på å holde den enkelte aktive innenfor dynamikken i gruppen og sørge for at pasienten ikke føler seg urimelig fornærmet hvis de andre i gruppen kritisere sine følelser av egenverd.

Tips og advarsler

  • Det er viktig å alltid behandle en person med en narsissistisk personlighetsforstyrrelse med respekt og verdighet for å tilrettelegge for en smidigere overgang til den virkelige verden rundt dem.

Hvordan identifisere Narsissistisk personlighetsforstyrrelse

Personer med Narsissistisk personlighetsforstyrrelse er preget av selv engasjement og mangel på empati. Dette mønsteret av atferd begynner i tidlig voksen alder og kan fortsette gjennom hele livet. Her er hvordan du kan identifisere de egenskaper som skiller narsissistisk personlighetsforstyrrelse fra andre personlighetsforstyrrelser.

Bruksanvisning

•  Forstå egenskaper knyttet til narsissistisk personlighetsforstyrrelse. Personene med ADHD har følelser for rett, mangel på empati, og fornærmende relasjoner som veksler mellom idolization og devaluering.

Vet at den enkelte med denne lidelsen synes indignert, arrogant, grandiose og er besatt med drømmer om ubegrenset suksess. Personer med denne lidelsen har ekshibisjonist behov for konstant oppmerksomhet og beundring.

Innse at den enkelte med narsissistisk personlighetsforstyrrelse er ofte kaldt, reservert eller likegyldig når det gjelder trusler mot selvfølelse eller forstyrrelser i hennes forhold.

kjenne henne perfeksjonist tendenser, må være i sentrum av oppmerksomheten, ønske om å motta kjærlighet og trenger å kontrollere situasjonen. De med denne lidelsen ofte demonstrere en følelse av at verden skylder dem uansett om de gjør et bidrag eller ikke.

Ta hensyn til den enkeltes rusmiddelvaner. Ofte de med narsissistisk personlighetsforstyrrelse bruker narkotika, alkohol eller sentralstimulerende midler i et forsøk på å senke sine hemninger. Uten humør endre stoffer, føler han andre er altfor kritisk og da føles Under verdsatt eller deprimert.

Forstå at mennesker som lider av personlighetsforstyrrelser har en gjennomgripende mønster av atferd, som forstyrrer sosiale, yrkesmessige og mellommenneskelige aspekter av deres liv.

Finn behandlingstilbud for personen med narsissistisk personlighetsforstyrrelse. Inkluderer psykoterapi i et forsøk på å få ham til å forholde seg til andre på en mindre mistilpasset måte.

Hva er symptomene på Narsissistisk personlighetsforstyrrelse?

Vi har alle øyeblikk av narsissisme nå og igjen - ganger når vi holder våre egne behov over de av andre mennesker. Narsissistisk personlighetsforstyrrelse er en langt mer gjennomgripende og ødeleggende tilstand: en forvrengt oppfatning av selvhøytidelighet matet av aktiv utnyttelse av andre mennesker. Som en klinisk definert personlighetsforstyrrelse, narsissisme forårsaker store problemer i pasientens hjem og personlige liv, som fører ham ute av stand til å fungere som en voksen på lang sikt. Selv om kliniske narsissister kan være svært sjarmerende og overbevisende når de trenger å være, hindrer deres tilstand dem fra å oppnå noen stabilitet i livet.

Pompøsitet

Essensen av narsissistisk personlighetsforstyrrelse er en overveldende følelse av selvtillit betydning: en tro på at pasienten er iboende overlegen andre mennesker. Han overdriver sine prestasjoner, investerer sine aktiviteter med dyp mening, og ofte evinces en hovmodig eller arrogant holdning.

Mellommenneskelige Exploitation

Medfølgende at pompøsitet er en manglende evne til å føle med andre mennesker. Narsissister er ofte svært karismatisk og kan gjøre folk rundt dem føler spesiell og ønsket. De gjør det for å utnytte det de ønsker ut av dem: validering, respekt, og favoriserer de ikke har rett til. Når folk spørsmålstegn ved denne oppførselen eller utfordre narcissist, devaluerer han dem og kaster dem til side, bare å snart finne nye "venner" å utnytte. Narsissister har en svært vanskelig tid empatievnen med andre, eller anerkjenne deres behov: de selv er de eneste som virkelig betyr noe i livet.

Koble fra virkeligheten

Narsissister har en tendens til å fantasere om sine egne prestasjoner: blir konsumert med visjoner om ekstraordinær suksess eller umenneskelig attraktivitet. De snakker om store prestasjoner som de ikke har lyktes på ennå, eller strålende arbeid som de stadig er i ferd med å skape ennå aldri finne tid til å fullføre. Denne fantasy liv bidrar til å forklare deres tilbøyelighet til å utnytte andre: jo flere folk de kan overbevise av sin egen betydning, jo mer at betydningen føles ekte, uansett hva fakta sier. For dette formål, narsissister ligge ekstremt lett, og har en egen evne til å pakke sine løgner i akkurat nok sannhet til å overbevise andre om deres sannferdighet. Ja, de tror ofte sine egne løgner, som tillater dem å levere sine forvrengninger med overbevisende overbevisning.

Rett

Som en del av sin egen viktighet, narsissister utviser en forvrengt oppfatning av rett, hevder mange privilegier som de ikke har opptjent. De tror ikke de trenger å vente på tur, bide sin tid eller gå gjennom de kanalene som andre mennesker gjøre. De kan insistere på å ha det beste av alt, og mister besinnelsen når de ikke får det. Deres arbeidsmoral ofte lider under denne villfarelse, siden "spesielle" folk liker dem ikke skulle ha behov for å søke seg til å oppnå sine mål.

Skjørhet

Det ironiske i betingelsen er at, for alle deres bekjente selvtillit, narsissister faktisk besitter en ekstremt skjør selvtillit. Deres pompøsitet er en handling for å skjule troen (ofte sub-bevisst) at de er små, svake, eller kronisk feil. De ofte misunne andres prestasjoner, og i tråd med sin pompøsitet, tror at andre folk er misunnelige på dem. De er lett såret og kan piske ut på mennesker i uheldige måter - ironisk, med tanke på hvor tilfeldig de såre andre. Dette skjørhet fører ofte dem inn i en dyp følelse av fornektelse: narsissister erkjenner sjelden deres tilstand, og som sådan forbli ekstremt vanskelig å behandle.

Narsissistisk Victim syndrom

Narsissistisk personlighetsforstyrrelse er en ødeleggende tilstand som tærer på de som har det. Fordi deres tilstand innebærer ofte ufølsom utnyttelse av de rundt dem, har det skapt en ny tilstand som kalles narsissistisk offer syndrom.

Narsissister

Narsissister er interpersonally utnyttende, og krever mye oppmerksomhet og beundring fra andre. De ofte manipulere og misbruke de nær dem for å få den oppmerksomheten de trenger.

Codependence

Narcissist ofte oppfordre oppmerksomhet ved å gjøre dem i nærheten av dem føle seg spesiell, bare for å trekke seg som ros når offeret er fanget. Dermed kan ofre for narsissister viser tegn til codependence, ute av stand til å innse hvordan de kom inn i situasjonen.

Demografi

Selv om alle kan lide av narsissistisk offer syndrom, de fleste har en tendens til å være middelaldrende kvinner. Dette bærer ut statistikk indikerer at majoriteten av narsissister er menn (og dermed at koner og / eller kjærester er ofte offer).

Symptomer

Ofre for narsissister kan vise tegn på depresjon, angst, søvnløshet, ubegrunnet frykt og uventet vekttap eller gevinst.

Behandling

Behandling av narsissistiske ofrene vanligvis innebærer rådgivning og terapi utviklet for å gjenopprette ofrenes følelse av selvfølelse. Pasientene må kutte narcissist ut av sitt liv: å gi klinisk avstand å la dem se sine relasjoner mer objektivt.

Narsissistiske personlighet kjennetegn

Narsissistiske personlighet kjennetegn


Narsissisme er en overdreven følelse av selvtillit betydning oppkalt etter den mytologiske figuren Narcissus, som forelsket seg i egen refleksjon. Personer med narsissistisk personlighetsforstyrrelse ikke er forelsket i seg selv, men krever mye oppmerksomhet og beundring til å takle sine usikkerhet.

Grunnleggende

En personlighetsforstyrrelse er en psykisk lidelse som svekker en persons evne til nøyaktig å bearbeide informasjon om andre mennesker og situasjoner og reagere deretter. Ti separate personlighetsforstyrrelser er anerkjent av helsepersonell.

Funksjoner

Personer med narsissistisk personlighetsforstyrrelse har urealistiske ideer om sine evner og betydning og trenger å bli anerkjent for dem, til tross for en manglende evne til å gjøre det samme for andre.

Effekter

Slike folk er så selvopptatte at de ofte finner det vanskelig å fungere i relasjoner og opprettholde sysselsettingen. Hvis deres behov for oppmerksomhet og anerkjennelse ikke er oppfylt, kan de reagere med upassende sinne.

Behandling

Narsissistisk personlighetsforstyrrelse kan være svært vanskelig å behandle fordi narsissister sjelden søke hjelp. Psykoterapeuter lære narsissister å identifisere forvrengte tanker og endre negativ atferd.

Misforståelse

I motsetning til det mange tror, ​​er sant narsissisme ikke enkelt forfengelighet. Personer med narsissistisk personlighetsforstyrrelse har svært lav selvtillit og et negativt selvbilde. Deres atferd gjenspeiler et behov for å kompensere for dype følelser av utilstrekkelighet.

Narsissistisk personlighet Diagnose

Narsissistisk personlighet Diagnose


Narcissus, en attraktiv ung mann i gresk mytologi, angivelig ble forelsket i vannets refleksjon av sitt eget ansikt, som er der begrepet "narsissist" kommer fra. Folk noen ganger bruker dette begrepet lett, men narsissistiske holdninger og atferd kan tyde på en alvorlig psykisk helsetilstand --- Narsissistisk personlighetsforstyrrelse (OD). Denne lidelsen presenterer en oppblåst følelse av egenverd, som kan føre til alvorlige mellommenneskelige problemer og problemer med å takle hverdagen. Psykisk helse eksperter debattere årsakene til OD, men fortsette å studere og behandle tilstanden.

Diagnostiske kriterier

Den fjerde utgaven av Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders / tekst Revidert (DSM-IV-TR) lister ni trekk av narsissistisk personlighetsforstyrrelse, som en person må vise fem eller mer for diagnose. I summering, disse trekkene er grandiose selvfølelse, en holdning av arroganse, følelser av berettigelse, mangel på empati, krevende av beundring, utnyttelse av andre, ofte misunnelig eller tenker andre er misunnelig på henne, vurderer seg selv "privilegert" og tilhørighet med de av en høy sosial status og tro fantasier om makt og perfeksjon er en realitet. Mens det ser ut til at en person med OD har en over-oppblåst følelse av selvtillit, kan denne lidelsen stammer fra lav selvfølelse eller tidlig barndom overgrep.

Utbredelsen

I august 2008 rapporterte Psychiatric News Studiens funn fra Bridget Grant, Ph.D., som studerte livstidsprevalens av narsissistisk personlighetsforstyrrelse. Hennes funn viser at OD er ​​mer vanlig hos menn enn hos kvinner og hos personer som er ugift. OD er ​​mer vanlig hos yngre mennesker enn hos eldre voksne, som legger til striden om hvorvidt OD holdninger og atferd kan måtte lære oss eller vokst med modenhet.

Komplikasjoner

Ubehandlet Narsissistisk personlighetsforstyrrelse kan føre til en rekke komplikasjoner. En overdreven følelse av egenverd og dårlig behandling av andre kan føre til problemer i relasjoner og i arbeid eller sosiale sammenhenger. Ifølge Mayo Clinic, kan andre komplikasjoner omfatter rusmisbruk, selvmordstanker og spiseforstyrrelser, spesielt anorexia nervosa.

Evaluering og behandling

Helsepersonell diagnostisere OD av DSM-IV-TR kriterier og gjennom en rekke spørreskjemaer. Mens det er ingen medikamentell behandling for denne lidelsen, kan psykiatere foreskrive anti-angst eller antidepressive medisiner for å hjelpe pasienter å takle. Psykoterapi er standard form for behandling for OD, som kan hjelpe folk med både kognitive prosesser og skiftende atferd. The Encyclopedia of Mental Disorders tyder på at psykoterapi med OD møter sine egne komplikasjoner, da det kan være problemer med å etablere et godt samarbeid mellom pasient og terapeut.

Betraktninger

Narsissistisk personlighetsforstyrrelse kan følge flere personlighetsforstyrrelser eller andre psykiske lidelser. For diagnostiske og terapeutiske formål, er det noen ganger nyttig for en persons familie til å være til stede under hennes møter med helsepersonell. Dette kan tillate en godt avrundet diskusjon av problemene og ytterligere støtte utenfor terapi. Folk kan kontakte sine lokale helse avdelinger for informasjon om søker behandling innenfor sine lokalsamfunn.

Hvordan å overvinne en narsissistisk mor

Å være barn av en narsissistisk mor kan være overveldende. En narsissistisk mor kan være nedlatende, emosjonell, og umulig å ta, men det betyr ikke at hun er umulig å forholde seg til. Enten du er en voksen person som sliter med å komme til enighet med forholdet, eller du er en ung tenåring det finnes måter å lære å håndtere den følelsesmessige uroen du opplever.

Bruksanvisning

Hvordan man skal håndtere narsissistisk mor

Først akseptere at hver enkelt person har sine narsissistiske øyeblikk. Dette gjør deg ikke en narsissistisk person imidlertid, og hvis du er under inntrykk av din mødre oppførsel eller annen måte vil overføre til din daglige liv, ikke vær.

Kutt mor ut av livet ditt. Dette kan virke umulig, men det er ikke. Har ingen forhold er mye bedre enn å ha en som er giftig, og din mor kan ikke være villig til å endre. Hvis du fortsetter å falle byttedyr til hennes "det handler om meg" skyld turer, er du nødt til å ha problemer med å leve et sunt og lykkelig liv selv.

•  Finn en terapeut. Snakker med noen om din barndom kan være utrolig healing; barn av narsissistiske mødre ofte har lav selvfølelse, erfaring depresjon, og har problemer med å finne ut sine personlige tanker og følelser på enkelte fag.

Årsaken til narsissistisk personlighetsforstyrrelse er ukjent, men hvis du er nysgjerrig på hva som ligger bak din mødre atferd kan du ta en titt på hennes egen barndom. Var det spesielt dysfunksjonell? Symptomene bak sykdommen er vanligvis roten av et større problem, og mens mange narcissist kan komme av som føler seg bedre enn alle andre, kan de faktisk lider av lav selvfølelse.

Hvis du føler at å kutte din mor ut av livet ditt ikke kommer til å fungere, oppmuntre henne til å søke hjelp utenfra. Finne en terapeut eller lege som er dyktig i narsissistisk personlighetsforstyrrelse er nøkkelen, så gjør din forskning flittig. Se en terapeut sammen kan også bidra til å lette noe av smerten at barndommen brakt.

Tips og advarsler

  • Hvis din mor samtykker til behandlingen, kan det bare være en unnskyldning for henne å snakke om seg selv i en time. Sørg for at terapi er om forholdet og ikke din mødre psyke.

Nivåer av Narsissistisk Behavior

Nivåer av Narsissistisk Behavior


Narsissisme er klassifisert av Diagnostic and Statistical Manual of American Psychiatric Association som en personlighetsforstyrrelse. Som alle personlighetsforstyrrelser, er narsissisme dype og utfordrende å endre. Men nivåer av narsissistisk atferd kjøre på et kontinuum fra mild til alvorlig.

The Center of Attention

Personer med narsissistiske trekk søker ofte å være i sentrum for oppmerksomheten. På overflaten, kan de synes å ha solid selvtillit, men de er lett kastet ut av balanse og er svært følsomme for den minste kritikk.

Mangel på empati

En annen egenskap av narcissist er en mangel på interesse for andres følelser, noe som fører dem til å dra nytte av selv nære familiemedlemmer. Dette kan være den mest ødeleggende aspektet av denne personlighetsforstyrrelsen fordi relasjoner med disse personene har en tendens til å være grunne, og partnere av narsissister har en tendens til å føle seg marginalisert.

Fiksering på fysisk utseende og ekstern Praise

En klassisk egenskap av enkeltpersoner i den narsissistiske spekteret er hyper-bekymring med fysisk utseende. Narsissistiske mennesker har en svak indre følelse av selvtillit. Sulten på eksterne ros, kan de oppsøke det for enhver pris.

Misunnelse

Narsissister er misunnelig på andre, og føler behov for å ut-gjøre andres prestasjoner, selv prestasjoner av nære familiemedlemmer.

Sense Bevis

Narsissister ofte engasjere seg i moralsk tvilsom oppførsel og, på den andre enden av spekteret, selv bryte loven.

Shattered Mirror

Under den perfekte utsiden av narcissist er en følelse av selvforakt. Narsissisme er en forsvarsmekanisme som fungerer inntil narcissist begynner å miste nære relasjoner eller hans rykte lider. Når dette skjer, kan narcissist vurdere å søke hjelp fra en terapeut. Narsissistisk personlighetsforstyrrelse kan være en vanskelig lidelse å behandle fordi prosessen med behandling krever selvransakelse, noe som narsissister per definisjon har en tendens til å unngå. Narsissister har en tendens til å ty til terapi bare når deres nøye utformet bildet begynner å gå i oppløsning.

Hvordan leve med en narsissistisk Husband

Hvis din mann har Narsissistisk personlighetsforstyrrelse (OD) søke hjelp fra en mental helse profesjonell. OD er ​​når en person har en slik en oppblåst følelse av selvtillit at det fører ham til å føle og oppføre måter som begrenser hans evne til å fungere i relasjoner og i andre områder av livet, som arbeid eller skole. Det er teoretisk mulig å forhandle et forhold med en narsissistisk individ, men det krever at hver part til å forplikte seg til de spesielle behovene til en slik sammenheng. Det er usannsynlig at noen med OD ville anerkjenne et behov for å justere forholdet på grunn av sin oppfattes perfeksjon. I tillegg er det viktig at den ikke-OD partiet er klar over risikoen, fortsetter med forsiktighet, og søker hjelp.

Bruksanvisning

Hvordan leve med en narsissistisk Husband

Opprett et støttesystem utenfor husholdningen. Dette kan være venner og / eller en mental helse profesjonell. Det er viktig å holde kontakten med folk som vil gi deg nøyaktig oppfatning av deg og dine handlinger.

Hold kontakt med omverdenen. Hvis du blir isolert det er lettere å begynne å godta hans oppfatning av deg. I tillegg vil tilbringe tid med folk som oppfordrer deg til å føle deg godt om deg selv eller gjøre aktiviteter som fører deg til å føle seg i stand til å motvirke negative innspill du får hjemme.

Opprettholde din selvfølelse. En narsissistisk mann ofte vil sette deg ned slik at han kan føle seg bedre. På grunn av beskaffenheten av et ekteskapelig forhold, og det nære og regelmessig nærhet, kan du ikke legge merke til din selvfølelse bryte ned. Medlemmer av din støtte system kan hjelpe deg, men bare hvis de vet hva som skjer.

Etablere personlige grenser og kommunisere dem til narsissistisk mann. Det er viktig å være konsekvent i å forsvare disse grensene fordi hvis du ikke alltid håndheve dine grenser og personlige preferanser, vil han utnytte det faktum. Hvis du gir i bare én gang, kan det føre ham til å se bort fra alle dine preferanser.

Hold et øye ut for fare. Det er ikke standard for en narsissistisk mann til å være voldelig, men han er allerede i en fornærmende mønster via fornærmelser og mangel på respekt, så det kan skje. Han kunne være å bygge mot vold hvis hans oppførsel begynner å eskalere. Hvis du opprettholde sunne relasjoner med omverdenen og / eller regelmessig se en mental helse profesjonell, vil du legge merke til hvis han plutselig blir mer eiendomspronomen og kontrollerende, hans verbale misbruk øker, hans kritikk intensiverer, han krever kontroll av alle finanser eller hvis han isolerer du fra familie og venner.

Medisinering for Narsissistisk Disorder

Medisinering for Narsissistisk Disorder


Narsissistisk personlighetsforstyrrelse er en personlighetsforstyrrelse preget av selvopptatthet, mangel på empati og en overdreven følelse av egen betydning. Sufferers tendens til å være manipulerende og har et behov for ros og beundring. Behandlingen består vanligvis av psykoterapi heller enn medisinering.

Misforståelse

Ifølge Mayo Clinic, er det ingen spesifikke medisiner for narsissisme. Imidlertid er medisinering ofte foreskrevet for å behandle depresjon og angst, som mange narsissister lide.

Betraktninger

De fleste narsissister tolerere ubehag dårlig, og vil gå inn terapi ikke for narsissisme seg selv, men for ubehagelige følelser direkte forårsaket av narsissistiske tendenser og atferd. Disse følelsene er ofte generert av en krise som punkterer narcissist fantastisk syn på seg selv.

Behandling

Mens i behandling, vil narsissister ofte bli foreskrevet antidepressiva eller anti-angst medisiner for å behandle disse symptomene, men ikke deres sak, den narsissistiske lidelse selv.

Fordeler

Antidepressiva og angstdempende medisiner hjelpe klart et psykologisk plass for narcissist å undersøke og korrigere sin egen narsissisme gjennom kognitive, gruppe og familieterapi.

Potensiell

Terapi make ta flere år, med kortsiktige mål som fokuserer på behandling av rusmisbruk, lav selvfølelse eller skam. Langtidsbehandling vil forsøke å endre tankemønstre som forvrenger pasientens selvbilde og å bedre forholde seg til andre.

Compulsive Liar personlighetsforstyrrelse

Compulsive Liar personlighetsforstyrrelse


DSM-IV-TR, den mest populære diagnostisk verktøy som brukes være moderne psykologer, gjenkjenner ikke en spesifikk diagnose kalt "Compulsive Liar personlighetsforstyrrelse." Men det er flere personlighetsforstyrrelser som omfatter tvangsmessig lyver.

Borderline personlighetsforstyrrelse

Borderline personlighetsforstyrrelse er en preget av ustabilitet i mellommenneskelige relasjoner, selvbilde, påvirke, og impulsivitet. Inkludert i oppførselen til grense pasienter er en tendens til tvangsmessig ligge.

Antisosial personlighetsforstyrrelse

Antisosial personlighetsforstyrrelse er preget av en mangel på respekt for andre. En diagnostisk funksjon av antisosial personlighetsforstyrrelse er deceptiveness. Av alle personlighetsforstyrrelser, er antisosial personlighetsforstyrrelse den mest sannsynlige til å være preget av en tendens til å lyve.

Histrionic personlighetsforstyrrelse

Histrionic personlighetsforstyrrelse er preget av et behov for å være i sentrum for oppmerksomheten. Dette kan inkludere pynte historier og regelrett løgn.

Narsissistisk personlighetsforstyrrelse

De med narsissistisk personlighetsforstyrrelse også søke oppmerksomhet, men i motsetning til de histrionics, gjør de med narsissistiske tendenser ikke om hva andre synes om dem, som de tenker på seg selv som overlegen. De viser liten respekt for andre og kan være utsatt for å lyve.

Conduct Disorder

Atferdsforstyrrelse er ikke en personlighetsforstyrrelse, men snarere en barndom uorden ofte sett på som en forløper til voksen antisosial personlighetsforstyrrelse. Atferdsforstyrrelse har de samme generelle trekk som antisosial personlighetsforstyrrelse, inkludert bedrag som et symptom.

Narsissistisk Perfeksjonist Disorder

Narsissistisk personlighetsforstyrrelse er en psykisk lidelse som mindre enn 1% av den generelle befolkningen og ca 2% til 16% av individer skaffe psykiatriske polikliniske tjenester lider av det.

Identifikasjon

Narsissistisk personlighetsforstyrrelse er preget av en oppblåst selvtillit betydning, til et behov bli beundret av andre og mangel på hensyn til følelsene til andre mennesker. Personer med narsissistisk personlighetsforstyrrelse ofte har lav selvfølelse og har problemer med å håndtere kritikk fra andre.

Symptomer

Vanlige symptomer på narsissistisk personlighetsforstyrrelse inkluderer følelsen viktigere enn andre, fantasere om makt og / eller attraktivitet, overdriver prestasjoner eller talenter, forventer konstant ros fra andre, mangel på empati for andre, utnytter andre, sjalusi, problemer med å holde sunne relasjoner, ha urealistiske og / eller uoppnåelig mål og mangel på følelsesmessige uttrykk.

Diagnose

Diagnosen narsissistisk personlighetsforstyrrelse krever at symptomene forårsake betydelig svekkelse i daglig fungering. Eksempler på nedskrivninger inkluderer å ha ustabil eller mangel på sosiale relasjoner, økonomiske problemer og vanskeligheter med å fullføre jobben eller skoleoppgaver.

Årsaker

Den eksakte årsaken til narsissistisk personlighetsforstyrrelse er ukjent. Visse faktorer, som for eksempel å bli utsatt for overgrep i barndommen eller forsømmelse, overdreven velvære og å bli utsatt for svært høye forventninger, er assosiert med utvikling av narsissistisk personlighetsforstyrrelse.

Behandling

Behandling for narsissistisk personlighetsforstyrrelse fokuserer på psykoterapi. Ingen medisiner er tilgjengelige for behandling av narsissistisk personlighetsforstyrrelse.

Mental Helse

Narsissistisk personlighetsforstyrrelse ofte oppstår med bipolar lidelse, alvorlig depresjon, angstlidelser og rusmisbruk.

Hva er en narsissistisk person?

Personer med narsissistisk personlighetsforstyrrelse har en oppblåst følelse av sin egen betydning og krever konstant beundring og oppmerksomhet fra andre. Narsissistisk personlighetsforstyrrelse er en psykisk lidelse som kan sterkt begrense hvordan en person kan samhandle i relasjoner eller samfunnet generelt. Personer som lider av narsissistisk personlighetsforstyrrelse er altfor dramatisk og ultra-følsom for den minste kritikk.

Symptomer

Narsissistisk personlighetsforstyrrelse kjennetegnes ved symptomer som å føle overlegen alle andre, fantasere om rikdom og makt, forventer ros og anerkjennelse, sjalusi, drar nytte av andre, å sette urealistiske mål og skjør selvtillit.

Årsaker

Vitenskap ikke vet sikkert hva som forårsaker narsissistisk personlighetsforstyrrelse. Det er generelt antatt at en dysfunksjonell barndom eller genetikk kan bidra til sannsynligheten for å utvikle narsissistisk personlighetsforstyrrelse.

Risikofaktorer

Narsissistisk personlighetsforstyrrelse er sjelden, og rammer bare ca 1 prosent av befolkningen. Narsissistisk personlighetsforstyrrelse rammer mange flere menn enn kvinner.

Diagnose

Psykiske leverandører bruker Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) for å stille en diagnose om personlighetsforstyrrelser. Kriteriene for diagnosen inkluderer en overdrevet følelse av selvtillit betydning, et behov for konstant oppmerksomhet, arrogant oppførsel, sjalusi og manglende evne til å forholde seg til andres følelser.

Behandling

Narsissistisk personlighetsforstyrrelse er oftest behandlet med flere former for psykoterapi, inkludert kognitiv atferdsterapi og familieterapi. I alvorlige tilfeller med selvdestruktiv atferd, kan sykehusinnleggelse være nødvendig.

Komplikasjoner

Hvis venstre ubehandlet, kan narsissistisk personlighetsforstyrrelse lider har mange komplikasjoner som rus, depresjon, selvmordsatferd, problemer med relasjoner og problemer på jobben.

Hva er meningen med narsissistisk?

Narsissisme er et begrep som brukes for å beskrive personer med en usunn opptatthet av seg selv, en følelse av grandiositet og behov for beundring fra andre. Mange narsissister mangler empati også. Narsissistisk personlighetsforstyrrelse er en diagnose i Diagnostic and Statistical Manual (DSM) der enkeltpersoner opplever en gjennomgripende mønster av narsissistiske trekk på tvers av alle områder av livet.

Cluster B

DSM klassifiserer narsissistisk personlighetsforstyrrelse i andre klynge av personlighetsforstyrrelser, Cluster B. De andre personlighetsforstyrrelser i denne klyngen er antisosial, borderline og Histrionic personlighetsforstyrrelser. Alle Cluster B lidelser er lik; de er emosjonelt ustabil og dramatisk.

Felles bruk

Mange mennesker bruker ordet narsissistisk i en ikke-klinisk forstand refererer til personer som er selvfokusert på bekostning av omsorg for andre.

Symptomer

Mange mennesker med OD har en historie med ustabile forhold, de er tiltrukket av høyprofilerte stillinger av myndighet og er overfølsom for kritikk.

Familie på Origin

Freud og andre psykologer mener at narsissisme begynner på grunn av problemer mellom barn og deres foreldre som oppstår før barnet fyller tre.

Gresk myte

Den psykologiske begrepet narsissisme kommer fra gresk mytologi, hvor nymfen Echo ble forelsket i en forfengelig mann ved navn Narcissus som behandlet henne dårlig. Dette provoserte guden Apollo som besluttet at Narcissus skulle dø uten noen gang å vite ekte kjærlighet. En dag da Narcissus var tørst, stoppet han ved en kropp av rent vann for å ta en drink. Han så sitt eget speilbilde i vannet og ble forelsket i det men var ikke i stand til å få et svar. Til slutt døde han av vannet.

Om Narsissistisk menn

Om Narsissistisk menn


En narsissistisk personlighet karakteriseres som grandiositet oppførsel, utnyttelse av andre, selvsentrerte holdning og en manglende evne til å føle empati. Menn utgjør 75 prosent av befolkningen av narsissistiske individer.

Disorder

Den diagnostisering manuell brukt av psykiatere og psykologer lister 10 personlighetstrekk knyttet til diagnostisering av narsissisme. Syv av disse 10 vil tilsi en diagnose av narsissistisk personlighetsforstyrrelse.

Overlegenhet

Narsissistiske menn har en tendens til å ha en økt følelse av overlegenhet og berettigelse. I vestlige samfunn er det akseptabelt for menn å oppføre seg aggressivt; narsissisme tar denne oppførselen til en større skala.

Årsaker

Roten av narsissisme er lav selvfølelse. Forsvarsmekanismer utvikle beskytte mannen fra forlegenhet eller eksponering av hans virkelige selv gjennom narsissistisk tanke og atferd.

Barndom

Defekt foreldre kan bidra til utvikling av den narsissistiske mannlige. Fråtseri, spoiling, utilstrekkelig disiplin og oppmuntre en falsk følelse av identitet i barndommen antas å føre til narsissistiske trekk og lidelse.

Erkjennelsen Narsissisme

Narsissistiske menn ikke er i stand til å ta ansvar for feil og vil forsøke å legge skylden på andre. De vil vise arrogant og manipulerende atferd skjult bak fasaden av å være bekymret eller nyttig.

Narsissistiske Disorder Behandlinger

Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders Tekst revisjon (DSM-IV-TR), diagnose håndbok brukt av psykiatere, psykologer og psykiske helsearbeidere beskriver narsissistisk personlighetsforstyrrelse (OD) som en personlighetsforstyrrelse. Personer med OD føler en overveldende behov for å skape et selvbilde av perfeksjon og uovervinnelighet. De forsøker å projisere det inntrykket til andre og engasjere seg i atferd som svekker mellommenneskelige relasjoner, jobb ytelse, økonomisk sikkerhet eller fysiske helse.

Diagnose og symptomer

En diagnose av OD krever bevis av symptomer i minst fem av følgende områder:
Pasienter OD kan overdrive prestasjoner og ferdigheter, forventer å bli anerkjent for evner uten å ha faktisk gjort noe for å demonstrere slike evner.
Pasienter OD kan være besatt med fantasier om å være vellykket, kraftig, strålende, vakker og beundret.

Pasienter OD kan tro de er unike, spesielle individer som ikke kan forstås av vanlige folk. De kan kreve innsyn i "viktige" folk som er visstnok de eneste som kan forstå dem.
Pasienter OD kan trenge folk til å beundre og se opp til dem.
Pasienter OD kan tro de fortjener spesiell behandling og lydighet til sine krav fra andre.
Pasienter OD kan utnytte andre til å oppnå sine egne formål.
Pasienter OD kan mangle empati overfor andre og kan ikke være i stand til å gjenkjenne behovene til noen andre enn seg selv
Pasienter OD kan misunne andre og tro at andre er misunnelige på dem.
Pasienter OD kan utvise arrogante holdninger, atferd og holdninger.
Subtyper av OD inkluderer trengende, klamrer eller craving narsissister, paranoide narsissister, manipulerende narsissister, og de såkalte falliske narsissister som pleier å være mann, aggressiv, atletisk og ekshibisjonist.

Behandling

Vanskelig møtt av personer med narsissistisk personlighetsforstyrrelse stammer fra en massiv mangel på selvtillit og selvfølelse kompensert for ved å skape en kunstig følelse av selvhøytidelighet og forvrengt oppfatning av virkeligheten. Vellykket behandling av denne lidelsen er vanskelig og strategier krever villig engasjement av OD pasienten. Terapeuter kan faktisk bruke narsissistiske trekk for å bidra til å oppnå dette ved å pleie pasientene underliggende svak selvfølelse. En rekke tiltak er nødvendige for å oppnå dette.

Medisinering

Ingen medisiner har vist seg effektive i behandling av OD som av 2009. Dersom OD pasienten er deprimert i tillegg, kan antidepressive medisiner faktisk forsterke narsissistisk atferd.

Sykehus-Short Term

OD pasienter er ofte innlagt på sykehus, spesielt de med alvorlig impulsive eller selvdestruktiv atferd eller som ikke har evnen til å skjelne fantasi fra virkelighet. Korte sykehusopphold er vanligvis kort og behandler bare symptomene som førte til sykehusinnleggelse.

Sykehus-Long Term

Narsissistisk personlighetsforstyrrelse pasienter kan gå inn langsiktig bolig behandling hvis de er en fare for seg selv eller andre, motstå poliklinisk behandling og har kroniske destruktive atferd og kaotiske liv. En bolig programmet tilbyr intens individuell og / eller gruppepsykoterapi, familiearbeid og et terapeutisk miljø som forsterker terapi mål, gir trygghet og støtte for pasientene skjøre ego. Det endelige målet med sykehusinnleggelse er å hjelpe pasienten å løse sin konflikt indre verden og hjelpe ham å skape en mer sammenhengende mindre sårbart selvbilde og selvoppfatning.

Psykoterapi

OD pasientbehandling spenner fra psykoanalyse og Adlerian terapi til rasjonell emotive, gruppe og Gestalt terapi. Discouragingly dårlige resultater med OD har ført terapeuter å argumentere for å sette mindre, mer oppnåelige mål for pasientene. OD pasienter har problemer med å danne personlige bånd, kritisere og devaluere terapeut og nedtone sine egne symptomer, noe som sterkt undergraver den terapeutiske prosessen. Psykologer, psykiatere, rådgivere og terapeuter uenige om symptomologi og behandling så bredt at omfattende studier gjenstår å bli gjort for å identifisere hva, om noe, virker konsekvent og effektivt i behandlingen av OD.

Narsissistiske Personlighets Symptomer

Narsissistisk personlighetsforstyrrelse er en av mange psykiske lidelser, ifølge Mayo Clinic. Det kan føre til en person til å være begrenset når fungerende sosialt og for å ha problemer med å bygge sterke personlige relasjoner.

Funksjoner

Personen med narsissistisk personlighetsforstyrrelse generelt mener seg å være bedre enn andre, ifølge Mayo Clinic. Den enkelte kan oppfattes som tenker at han er viktigere enn andre, mer attraktive enn andre, eller har en større grad av intelligens enn andre. Den narsissistiske personlighet, men kommer også med en meget delikat ego som kan bli lett såret av kommentarene fra andre.

Identifikasjon

De med narsissistisk personlighetsforstyrrelse er ikke bare forbrukes med følelser av sin egen selvverd rikelig, kan de bli rasende av andre som utfordrer denne oppfatningen. I tillegg mener de at de har rett til det beste av hva livet har å tilby, og vil jobbe hardt for å sikre at de har disse tingene i deres eksistens.

The Mayo Clinic rapporterer at den narsissistiske personlighet lidende kan demonstrere symptomer som inkluderer: en overdrivelse av prestasjoner, en grandios følelse av selvtillit, krever for ros, en mangel på sympati eller empati for andre, manipulering av andre, omfattende sjalusi, en skjør selv følelse, manglende evne til å opprettholde relasjoner, manglende evne til å akseptere dem som antas å være mindreverdige og sette mål som ikke kan oppnås realistisk.

Expert Insight

Det er ikke klart kjent årsak av narsissistisk personlighetsforstyrrelse. Noen psykologer og psykiatere mener at lidelse kan være et resultat av for mye velvære i barndommen, eller av overgrep i barndommen, rapporterer Mayo Clinic. Likevel betyr narsissistisk personlighetsforstyrrelse ikke vanligvis presentere seg før det enkelte har blitt en ung voksen, selv om sakene har blitt registrert med en diagnose i tenårene.

Misforståelse

The Mayo Clinic sier at de som har en normal, sunn følelse av selvtillit er ofte antatt å besitte narsissistisk personlighetsforstyrrelse. Det er av denne grunn at evalueringen av en person med denne lidelsen gjøres av en profesjonell i psykologi eller psykiatri som har en god forståelse av personens mentale helse historie som støtter diagnosen.

Betraktninger

Psykologer tror det er visse risikofaktorer som kan bidra til utvikling av narsissistisk personlighetsforstyrrelse over tid, ifølge Mayo Clinic. Disse risikofaktorene kan inkludere et barn som viser at han eller hun er oversensitive for andre, foreldre som overindulge barnet eller gi konsistent vurdering av barnet, barnet blir fortalt at hun er beundret uten noen spesifikk fundament for beundring, inkonsekvent omsorg fra foreldre , emosjonelle overgrep i barndommen, et barn som lærer å manipulere andre på et tidlig alder og et barn som er konsekvent rost for å være talentfull eller god jakt i barndommen.

Alvorlig Narsissistisk Disorder

Narsissistisk personlighetsforstyrrelse er en psykisk lidelse der folk holde en oppblåst følelse av sin egen selvverd og krever konstant oppmerksomhet og godkjenning. Alvorlige former er preget av en nesten total mangel på respekt for andres følelser. Ifølge Mayo Clinic, lider mindre enn én prosent av befolkningen fra den.

Funksjoner

Ifølge Mayo Clinic, på ett nivå, narsissister mener seg bedre enn andre og verdig ros og beundring. På et annet nivå, har de skjøre sanser av selvtillit og kan føle hemmelighet skammelig eller ydmyket.

Typer

Narsissister kan ha symptomer som spenner fra mild til svært alvorlig. Ifølge MentalHealth.com, er narsissisme ofte ledsaget av depresjon, anoreksi og rusmisbruk, samt personlighetsforstyrrelser inkludert Dramatiserende, borderline, antisosial og paranoid.

Effekter

Seriøse narsissister mangler en følelse av medfølelse og av sine egne muligheter og begrensninger, noe som får dem til å manipulere mennesker og å ha problemer med å sette realistiske mål.

Behandling

Mens det er ingen kjent metode for å hindre narsissistisk lidelse, er de som lider av alvorlige tilfeller behandles vanligvis med omfattende terapi.

Teorier

Årsakene til narsissistisk personlighetsforstyrrelse er ukjent. Det er bevis som tyder på det kan spores tilbake til en dysfunksjonell barndom, mens andre data peker på genetikk som en faktor.