Digidexo.com

cyste i lungene

Symptomer på en Cancerous Cyste på en Lung

En cyste på lungene er i siste instans en lesjon eller nodule som er mindre enn 3 cm i størrelse. Ofte oppdaget rent ved et uhell, disse cyster er ikke alltid kreft. De fleste av dem er faktisk funnet å være godartet (rundt 60 prosent). Men når de blir diagnostisert som ondartet, disse kreft cyster har en tendens til å vokse i en ganske jevn takt, tar over en stadig økende mengden av sunt lungevev. Hvis du var å utvikle en kreft cyste i lungene dine, du kan eller kan ikke utvikle noen merkbar symptomer.

Asymptomatisk

Når et kreft cyste er ganske liten i størrelse, er det vanlig å presentere noen symptomer på sykdom i det hele tatt. Dette skyldes i stor grad effekten disse små lesjoner har på luftveiene helse, aldri hindrer eller påvirker funksjonen av lungene dine. Det er ikke før cysten vokser i størrelse at noen symptomer begynner å manifestere.

Hoste

Selv når cyste er liten, er det mulig å lide av en mindre hoste som feilaktig er forbundet med en bryst kaldt. Denne hoste er sjelden produktiv, men det kan være noe vedvarende i naturen, å være vanskelig å riste. I noen situasjoner kan dette hoste være ledsaget av andre forkjølelsesliknende symptomer som en lavgradig feber, muskelsmerter, tretthet og periodiske hodepine.

Tungpustethet

Sammen med denne hoste, kan du begynne å legge merke til en svak piping eller rasp som du ta en pust, spesielt når kreft cyste har snevret luftveiene til lungene. Dette kan bli bedt om å klarne strupen oftere eller til og med føre til at noen heshet med stemmen din.

Kortpustethet

Som kreft cyste vokser i størrelse, er det ikke uvanlig å oppleve en kortpustethet, noen ganger i så lite som måned etter at utviklingen av cyste. For noen mennesker, er dette kortpustethet eller windedness subtile først, bemerket mer i tider med fysisk anstrengelse. Men som cyste fortsetter å vokse i størrelse, kan du begynne å oppleve et mer uttalt respiratoriske problem, forekommer selv i tider med hvile.

Smerte

Du kan også begynne å merke tilstedeværelse av smerte. Og mye som kortpustethet, kan denne smerten begynner subtilt først og deretter blitt langt mer uttalt under utviklingen av sykdommen. Vanligvis er denne isoleres smerte i brystet, men det kan diffundere ut i andre områder av kroppen.

Effektene av Long-Term parasittangrep

Effektene av Long-Term parasittangrep


Ormer er parasittiske organismer som trives inne i levende verter. De henter sin næring fra verten og ofte føre til at noen helsemessige komplikasjoner for verts gjennom sine aktiviteter. Noen av de vanligste typene av parasittiske ormer inkluderer rundorm, bendelorm og flukes. Disse ormene er ervervet gjennom inntak og kontakt med gjenstander, dyr eller mennesker som har blitt forurenset med parasitter.

Hydatid Disease

Angrep av cyster som inneholder larvene av bendelorm kan føre til hydatid sykdom. Hydatid sykdom primært påvirker husdyr, så som sauer, eller husdyr, inkludert hunder. Når en hund spiser rått kjøtt som inneholder bendelorm cyster, vil den umodne larvene utvikle seg til voksne inne i hundens tarmen. De voksne vil legge egg og eksisterer gjennom hundens avføring. Når mennesker berøre avføring eller noe som har blitt forurenset med avføring, kan de overføre eggene til deres mat og svelges det. Når eggene går inn i menneskets fordøyelsessystem vil de klekkes til larver og migrere til bein, lungene eller leveren. Når de nå disse områdene, vil de utvikle seg til cyster. En hydatid cyste i lungene kan føre til hoste og brystsmerter. En hydatid cyste i beinet kan forårsake smerte eller enda et brudd i beinet. Når hydatid cyste infiserer leveren, kan det føre til gulsott, kvalme og smerte.

Toxocariasis

Angrep av ulike organer med rundorm larver kan føre til toxocariasis. Disse rundormer kan hjemsøke husdyr som katter og hunder. Dyrene vil passere egg av rundorm fra deres avføring. Barn er ofte mer sannsynlig å bli infisert med rundormer fordi de har en tendens til å sette sine skitne fingre i munnen etter å ha spilt i søla. Når eggene til de rundormer er svelget, de klekkes til larver i tarmen. Disse larvene vil fortsette å infisere andre deler av kroppen, inkludert lever og lunger. Mild rundorm infestation kan forårsake en lav feber mens en tunge angrep i lungene kan forårsake hoste og tungpustethet. Hvis larvene migrere til hjernen, kan smitten forårsake epilepsi. Hvis larvene søke øyet, kan det føre til blindhet.

Schistosomiasis

Schistosomiasis kan være forårsaket av noen av de fem arter av fluke. Klørne er parasittiske flatormer som normalt trenge gjennom huden av vertene. Folk som bader i innsjøer eller ferskvann bassenger er mer sannsynlig å bli påvirket av schistosomiasis. Ferskvannssnegler slipper larver av flukes, som trenger inn i huden og modne inne i kroppen. Effekter av flukes inkluderer blod i urinen, konstant hoste, kvalme, muskelkramper og en brennende følelse mens vannlating. Infestation med flukes kan også føre til blæretumorer, tykktarmskreft og leverskader.

Anemi

Hakeorm kan infisere verter ved piercing huden. Dette er vanligvis om kontakt med kloakk, infisert avføring eller jord. Mild hookworm infestation kan forårsake hoste, lett feber og magesmerter. Stort antall hakeorm i verts vil føre til anemi, som kan føre til kronisk hjertesvikt.

Infant lungesykdom

Infant lungesykdom


Når du tenker på lungesykdom, har du sannsynligvis tenker på levetid røykere eller eldre. Men selv spedbarn har lungesykdommer. De fleste er forårsaket av prematuritet og faktorer etter fødselen, spesielt noen form for infeksjon som vandrer til lungene, men noen babyer er født med lungesykdommer. Mange spedbarn vokse sine lungesykdom, men alle krever medisinsk behandling.

RDS

Respiratorisk distress syndrom (eller RDS) er mest sett blant premature babyer. Jo tidligere et barn blir født, jo mer sannsynlig at han er å ha RDS. Denne sykdommen er forårsaket av utilstrekkelig lunge surfactant, en film-lignende stoff som strøk sunn lungene, holde lungene "luftblærer åpen.

Vanligvis er spedbarn med RDS gitt kunstig lunge surfactant å hjelpe dem puste. De kan også kreve en ventilator (en maskin som puster for dem), en CPAP (kontinuerlig positivt luftveistrykk) maskin som hjelper barnet å puste, eller ekstra oksygen. Leger jobber hardt for å avvenne barn fra ventilen, siden selve maskinen kan føre til ytterligere skade på lungene. Babyer nesten alltid vokse RDS.

BPD

Bronkopulmonal dysplasi (også kalt BPD eller kronisk lungesykdom) er vanligvis forårsaket av bruk av vifter på baby lungene. Det kan også forekomme hos barn med visse hjertelidelser, infeksjoner eller dårlig næring. Med denne sykdommen, kan lungene kollapse og fylles med væske. De fleste spedbarn med BDP overleve, og nesten alle vokse sykdommen ved toårsalderen. Behandlingen blir vanligvis gitt i form av ekstra oksygen.

ILD

Når veggene i lungene "luftblærer er betent, vevet av sacs tykner og til slutt arr, forårsaker interstitiell lungesykdom (ILD). Som lungene blir mer arrete, er det vanskeligere for dem å ta opp oksygen. Det er mange årsaker til ILD, men blant spedbarn, de vanligste er smitte og for tidlig fødsel og relatert behandling. I tillegg er forskerne ser på en mulig sammenheng mellom acid reflux (GERD) og ILD. Behandlingen kan gjøres gjennom reseptbelagte legemidler, (inkludert anti-inflammatoriske legemidler eller kortikosteroider) og oksygen.

CLD

Cystisk lunge sisease (CDL) kan inkludere cyster i lungene (bronchogenic cyster), ikke-kreft masser av lungevev (cystisk adenomatoid misdannelse), en hindring i lungene (lobar emfysem), eller en masse i lungene eller luftveiene vev (lunge deponering). Ofte utvikler CLD i livmoren og blir oppdaget gjennom fosterets ultralydundersøkelser, men andre ganger er det utvikler seg etter fødselen.

Behandling kan inkludere ingen behandling i det hele tatt (men nøye overvåking) eller kirurgi.

Konklusjon

I nesten alle forekomster av lungesykdom hos spedbarn, outgrows barnet sykdommen. Likevel, mange av disse barna fortsette å ha "svake" lunger, med en tendens mot astma, bronkitt, og fenomener.

Fjerning av bendelorm hos mennesker

Folk blir infisert med bendelorm når de spiser en mat eller drikke som inneholder egg og larver av ormer. Bendelorm kan ofte være asymptomatisk, slik at du kanskje ikke engang vet at du er bærer. Dette gjelder spesielt for voksne bendelorm i tarmen, som vokser hvis du får i deg larver av en bendelorm. Men hvis du spiser bendelorm egg i stedet for bendelormlarver, når eggene vokse til larver, kan de forlater tarmen og skjema cyster i lungene eller leveren som kan være potensielt livstruende.

Medikamentell behandling

Bendelorm begrenset til tarmen er generelt fjernet og drept enkelt ved muntlige medisiner som Biltricide eller Albenza. Stoffet inn tarmsystem og drepe og ødelegge voksen bendelorm. De må kanskje tas konsekvent i flere uker eller måneder i enkelte tilfeller, fordi de ikke målrette bendelorm egg. Som nye egg klekkes til voksne, vil medisinen må ødelegge de voksne også.

Cyster

Når bendelorm spredt seg utenfor tarmen og skjema cyster, medikamentell behandling for å drepe bendelorm ikke kan være tilstrekkelig. Du må kanskje ta steroider for å redusere betennelse forårsaket av tilstedeværelsen av bendelorm i vev i hele kroppen, og kirurgi kan også være nødvendig. Operasjonen kan fjerne cyster og bendelorm, og i noen sjeldne tilfeller organtransplantasjoner kan være nødvendig å fullt ut fjerne tape ormer og cyster i hele kroppen.

Sikre Fjerning

Behandling for å fjerne bendelorm er vellykket i 95 prosent av tilfellene når bendelorm er begrenset til tarmen. For å sikre at alle tape ormer har blitt fjernet, vil legen din vanligvis be om en avføringsprøve en måned etter at du er ferdig med kurset av medisiner, og igjen tre måneder etter at du er ferdig med å ta medisinen.

Hva er den beste prevensjon pille for Ovarian cyster?

Funksjonelle cyster er væskefylte blærer som kan oppstå på eller i en kvinnes eggstokk etter eggløsning. De kan hovne opp og forårsake mye smerte, eller har ingen symptomer i det hele tatt. Mens det er ingen definitive kur for cyster på eggstokkene, mange leger foreskrive p-piller for å krympe og bli kvitt dem. De p-piller som er den mest effektive har en kombinasjon av høye nivåer av østrogen og progestin.

Kombinasjon p-piller

Orto-Novum er en p-pille som inneholder høye nivåer av østrogen og progestin. Når kombinert, hormonene hindre eggløsning. Det er en av de mest forskrevne p-piller for cyster på eggstokkene. Andre p-piller anbefales for denne tilstanden omfatter Alesse, Loestrin, Orthocyclin, Ortho-Trycyclin, Triphasil, Yasmin og Zovia.

Slik fungerer det

Kombinasjonen av høye nivåer av østrogen og progestin virker sammen for å forhindre eggløsning. Når eggløsningen ikke skjer, ingen eggstokkene cysteformer som resultat. P-piller er tatt i 20 til 21 dager i menstruasjonssyklusen og blir deretter stoppet i 7 dager for å tillate kvinnen å ha en menstruasjon.

Når eggløsning har funnet sted, og en cyst har dannet seg, kan administrering av kombinasjonen prevensjon krympe cyste over en flere måneders tidsperiode.

Bivirkninger

P-piller kan ofte føre til lette eller ubesvarte perioder, småblødninger mellom menstruasjonene, kvalme, vektøkning og ømme bryster. Andre moderate symptomer inkluderer humørsvingninger og chloasma, en endring i huden pigmentering rundt pannen, øyne og øvre leppe.

Det er også en samling av mer sjeldne, men alvorlige symptomer kalles smerter. Det er viktig å oppsøke lege umiddelbart hvis du er på p-piller og opplever noen av disse symptomene.
Magesmerter kan indikere tilstedeværelse av tromboflebitt, eller bekken blodpropp, lever blodpropp eller svulster, eller galleblæren sykdom.
Brystsmerter kan indikere tilstedeværelse av blodpropp i lungene.
Hodepine kan tyde på at blodtrykket er svært forhøyet eller at et slag er i gang.
Øyeproblemer, som for eksempel uklarhet eller plutselig blindhet, kan peke på endringer i hornhinnen, øye blodpropp eller utbruddet av en alvorlig migrene.
Alvorlige ben smerter eller plutselig hevelse i ett ben kan indikere dyp venetrombose eller flebitt, en tilstedeværelse av beinet blodpropp. Disse blodpropp er spesielt alvorlig, da de kunne flytte til lungene eller hjertet, forårsaker død.

Advarsler

Hele ideen med å bruke p-piller for å forhindre cyster på eggstokkene er betinget av det faktum at de slutter eggløsning. Du må ta pillen på samme tid hver dag for de første 20 til 21 av menstruasjonssyklusen for å hindre eggløsning. Tar prevensjon enda noen timer for sent kan resultere i eggløsning.

Andre medikamenter kan redusere effekten av p-piller, noe som resulterer i eggløsning. Antibiotika og Johannesurt kan påvirke hvor godt p-piller fungerer.

Kan Kjører i iskaldt vær skade lungene?

Kan Kjører i iskaldt vær skade lungene?


I løpet av vinteren, mange mennesker har en tendens til å utøve inne eller ta en pause fra sine daglige treningen. Til diehard løpere, gjør iskaldt temperaturer ikke komme i veien for en god treningsøkt. Kjører i kulden krever planlegging og forberedelser for å være trygg og sunn, hovedsakelig gjennom riktig kjole. I de fleste tilfeller, men vinterøvelse vil ikke skade lungene dine.

Sunn Runners

Kjører i minusgrader skader ikke lungene av heathy mennesker, ifølge University of Louisville treningsfysiolog Kara Gallagher. Du kan føle litt ubehagelig brennende følelse i lungene og brystet fordi luften er kald, men dette er ikke farlig. Hvis den brennende følelsen plager deg, løpe på en tredemølle eller innendørs bane på svært kalde dager. Snakk med legen din om eventuelle bekymringer om utendørs vinterøvelse, og hvordan det er relatert til din helse.

Kroniske lungelidelser

Personer som har kroniske luftveissykdommer eller lungelidelser som kronisk obstruktiv lungesykdom eller astma vil sannsynligvis ha problemer med å kjøre eller trene i iskaldt kaldt. Disse forholdene er preget av betennelse i luftveiene, og kan føre til en rekke symptomer som spenner fra hoste og tungpustethet til kortpustethet. En 2006-utgaven av "European Respiratory omtale" viste at færre mennesker med KOLS ble innlagt på sykehuset når de hadde avanserte varsler om kaldt vær. De automatiserte telefon advarsler hjalp KOLS lider planlegge å holde seg innendørs under dårlig vær, og dermed unngår ytterligere skade lunge eller irritasjon.

Passende kjole

Kle deg riktig når du kjører i kulda for å holde trygt og for å forhindre lungeirritasjon. Slitasje lag som du kan ta av når du varmer opp. Dekk nese og munn med et skjerf eller maske. I tillegg til å hindre frostskader, varmer denne ekstra lag omgivelsesluften før den når lungene. Oppvarmingen av luften kan forhindre den brennende følelsen, og kan også redusere symptomer på astma eller KOLS-angrep.

Route Adjustment

Endre din vinter rute for å unngå å kjøre inn i vinden. Holde vinden i ryggen leverer mindre av en isete blast av luft til luftveiene enn overfor det på hodet. Hvis du kjører med vinden bak deg under hele treningen er uunngåelig, prøv å møte vinden i løpet av siste halvdel av løpeturen og sakte tempo. På denne måten, er windchill ikke så stor.

Hvordan behandle en baker Cyste

En rift i kneet brusk eller leddgikt leddene kan føre til for mye væske til å samle og bygge opp bak kneet. Denne hendelsen kan fall mange irriterende og smertefulle symptomer i kneet som ømhet, hevelse, tetthet og trykket på baksiden av kneet. De fleste Bakers cyster kan behandles med hell hjemme, men hvis din vedvarer eller er ekstremt ubehagelig, ta kontakt med helsepersonell.

Hvordan behandle en baker Cyste

•  Ta over-the-counter smerte medisiner, for eksempel ibuprofen, naproxen, eller paracetamol, hvis du trenger det for smerte.

Resten så mye som mulig.

Bruk is til baksiden av kneet. Pakk is i klut og holde den på området i ca 20 minutter. Gjør dette hver 3 til 4 timer. Dette vil bidra til å redusere betennelse.

Beskytt kneet ved å pakke den i et kne wrap. Dette vil komprimere området, og hjelpe med hevelse.

Bruk puter å heve beinet så ofte som mulig, spesielt om natten.

Hvordan gjenkjenne en baker Cyste

En baker cyste - en væskefylt område bak kneet - kan snike seg på noen uten advarsel, men det er ofte forbundet med slitasjegikt eller brusk tårer. Symptomene er ofte irriterende, fordi smerte og stivhet kan lede deg til å begrense dine aktiviteter, men vanligvis ikke uutholdelig. De fleste Bakers cyster forsvinner på egen hånd; andre trenger å bli aspirert eller kirurgisk fjernet.

Hvordan gjenkjenne en baker Cyste

Se etter symptomer og tegn på en baker cyste. Disse inkluderer smerter i kneet, hevelse på baksiden av kneet, stivhet når utvide eller bøye beinet, eller en kul på baksiden av kneet som føles som en vannballong.

Sammenlign din vanlige kneet med kneet som du mistenker har en baker cyste. Ofte, selv om hevelsen er for mild til merke når du ser på det alene, vil det være merkbar når du sammenligner knærne.

Merknad dersom symptomene dine føler seg verre etter trening, bøying eller vandre. Baker cyster ofte verke eller produsere en følelse av press etter aktivitet.

Gjør en avtale med din lege, som kan gi en definitiv diagnose, og kan også bidra til å bestemme den underliggende årsaken. Det er viktig å skille mellom en blodpropp og en baker cyste. Disse forholdene dele lignende tegn og symptomer. En klatt blodpropp er svært alvorlig og krever ulik behandling.

Hint

  • Din lege vil vanligvis skinne et lys gjennom hovne området for å visualisere væske. Han kan også gjøre omfanget av bevegelse tester i knærne.
  • Noen vanlige testene legen kan bestille inkludere røntgen, untrasound og MR.
  • Det er sjelden, men du kan lide av kroniske smerter og begrenset bevegelse.

Hvordan er en cyste på leveren behandlet?

Detection

En enkel cyste er en formasjon som fylles med klar væske. De fleste er liten (noen få millimeter i lengde) og ufarlig. Selv om det er sjelden at pasienter med cyster på leveren å oppleve symptomer (ca 5%), når de oppstår de kan omfatte smerter og ubehag i magen. En lever cyste kan oppdages ved en CT (computertomografi Scan en avansert røntgenteknikk), eller en ultralyd (en mye brukt diagnostisk prosedyre bruker høyfrekvente lydbølger for å hente bilder) og sjelden krever ytterligere medisinsk hjelp, som cyster ikke forstyrre normal funksjon av leveren.

Behandling

De fleste pasienter med enkle cyster er kvinner, spesielt over en alder av femti. For de kvinner som krever medisinsk intervensjon, drenering en cyste ved punktering av den med en nål og å tillate fluidet å bli frigitt er typisk ikke en effektiv behandling. Væsken bare re-akkumulerer i løpet av noen dager. Mest sannsynlig må en stor del av cyste veggen fjernes.

Laparoskopisk kirurgi

Laparoskopisk kirurgi (en undersøkelse av området ved hjelp av en laparoskop) er en effektiv behandling for fjerning av smertefulle cyster på leveren. Denne operasjonen er minimal invasiv og krever bare noen få små snitt for å fjerne cyste; ofte resultatene er vellykket, da gjentakelse av en cyste er usannsynlig. Pasienter som gjennomgår denne prosedyren kan være nødvendig å tilbringe en natt på sykehuset. Selv om utvinning ganger kan variere, kan de fleste individer gjenoppta normale aktiviteter i løpet av få dager.

Slik Cure Lever Cyster

Lever cyster eller lever cyster, er små væskefylte bobler som dannes i leveren hulrom. De fleste lever cyster er godartede, og de forårsaker ingen symptomer. Imidlertid kan cyster forstørre, forårsaker lider å oppleve smerter i høyre øvre del av magen. Fordi disse cyster presentere få tegn, mange tilfeller er udiagnostisert eller funnet ved et uhell. Heldigvis finnes det måter å kurere lever cyster og lindre eventuelle discomforting symptomer.

Slik Cure Lever Cyster

•  Har legen din jevnlig overvåke cyster. Hvis lever cyster ikke forårsaker symptomer som smerter, kan legen din fraråder behandling. Imidlertid vil legen din sannsynligvis overvåke cyster for å sikre at de ikke øker i størrelse.

Be en lege for å drenere cyster. Hvis leveren cyster ikke renne av på egen hånd, kan en lege gjøre et lite snitt og utføre en drenering prosedyre.

Tenk kirurgisk fjerning. Fordi leveren cyster kan forstørre og forårsake smerte, kan leger velger å fjerne cyster. Snakk med legen din og diskutere kirurgiske alternativer.

Behandle den underliggende medisinsk tilstand. Ofte lever cyster er et symptom på en annen medisinsk tilstand, slik som Caroli sykdom, polycystisk nyresykdom, eller echinococcosis. Leger vil utføre en rekke tester, så som en biopsi eller X-stråle, til å diagnostisere den underliggende sykdommen. Etterpå kan de velge å fjerne cyster.

Ta antibiotika. Lever cyster kan bli infisert. Hvis en infeksjon skulle oppstå, ta antibiotika.

Hint

  • Det er ingen måte å forhindre lever cyster. Bortsett fra smerte, kan symptomer på forstørret cyster inkluderer abdominal hevelse og gallegang obstruksjon.

Hvordan behandle pilonidal cyster

En Pilonidal cyste, eller lomme med stykker av hud og hår på innsiden, danner på undersiden av halebenet, mellom rumpeballene. Menn er mer utsatt for pilonidal cyster enn kvinner er, med de fleste tilfeller oppstår mellom 15 og 24. Det er antatt pilonidal cyster er forårsaket av inngrodde hår eller gjentatt skade / mishandling til halebenet regionen. Hvis symptomer utvikler seg, de inkluderer smerter og betennelser, rødhet og hevelse rundt korsryggen, noen ganger med tilhørende drenering. Feber er også til stede i sjeldne tilfeller.

Hvordan behandle pilonidal cyster

Hvordan behandle pilonidal cyster

•  Besøk din fastlege hvis pilonidal cyste blir infisert og symptomer oppstår. Han vil utføre en enkel prosedyre på kontoret hans for å drenere cyste. En lokal bedøvelse vil bli injisert rundt cyste området til nummen det, så et snitt vil bli gjort og håret og andre saker inne cyste vil bli fjernet. Legen vil da pakke såret for å tillate det å helbrede fra innsiden og ut. The Mayo Clinic sier opp til 60% av tilfellene er kurert med denne prosedyren.

Rengjør og påfør ny pakking et par ganger daglig inntil helbredet. Noen drenering kan forekomme etter inngrepet, slik pakking må skiftes ut. Ta forholdsregler mot drenerings flekker av seg ekstra undertøy og anvende ny pakke raskt nok.

Foreta kirurgiske prosedyrer dersom pilonidal cyster vedvarer. Tilbakevendende pilonidal cyster med sinus veisinfeksjon krever mer invasive kirurgiske prosedyrer. Kirurgiske alternativer inkluderer åpen eller lukket kirurgi. Begge prosedyrene involverer åpne cyste og rense ut alle hår og andre stoffer, sammen med rengjøring sinus traktater. Med åpent sår kirurgi, blir såret pakket og igjen å helbrede som i den tidligere fremgangsmåte, mens det ved lukket sår kirurgi, blir såret sydd lukket. Åpent sår kirurgi tilbyr en bedre kur rate enn lukket såret kirurgi.

Hold den kirurgiske området rent per legens anvisninger, redo pakking og dressing som anbefales, og barbere rundt i området for å unngå smitte og gjentakelse av pilonidal cyste. Hold området rent og tørt, og ikke sitte lenger enn nødvendig for å fremme helbredelse tid. Det anbefales også at overvektige pasienter ned i vekt for å unngå gjentakelse av cyster.

Ta ibuprofen eller annen over-the-counter smertestillende medikamenter ved behov og din lege tillater. Medisinering er ikke sannsynlig å være nødvendig med det første enkel prosedyre, men det kan bli kalt for i de mer avanserte kirurgiske prosedyrer.

Hvor kommer Oxygen Gå til fra lungene?

Hvor kommer Oxygen Gå til fra lungene?


Luften du puster inn i lungene er 20% oksygen. Kroppen må ha oksygen for å produsere energi til cellene, og litt oksygen kombinerer med karbon for å produsere karbondioksid, et avfallsprodukt som er pustet ut. Dermed må du oksygen til å ernære og rense cellene.

Carbron Dioxide / Oygen Veksling

De oksygengassmolekyler inn alveolene (luftblærer) i lungene. Karbondioksid forlater blodet i kapillærene og entrer blærer, endre formen fra oppløsningen til gass, mens oksygen beveger seg inn i kapillærene, endre formen fra gass til løsningen.

Inn de røde blodcellene

Mesteparten av oxgyen blir plukket opp av hemoglobin i røde blodceller for transport. Blodet bærer oksygenrikt blod gjennom lungearteriene til hjertet.

Ut i kroppen

Som hjertet slår, strømmer den oksygenrikt blod ut av hjertet gjennom aorta og inn i blodårene i hele kroppen.

Into the Tissue

Den oksygenrikt blod strømmer fra store arterier til mindre arterioler og inn i kapillærer som nærer cellene i vevet.

Oksygen / Carbon Dioxide Exchange-

Oksygen forlater kapillærene, og strømmer inn i cellene. Samtidig etterlater karbondioksid cellene og går inn i den venøse kapillærer for å gå tilbake til lungene.

Funksjon

Oksygen gir drivstoffet som gjør at cellene til å utføre sine oppgaver.

Hva skyldes godartede cyster?

Cyster i leveren er vanlig og kan også være tilstede ved fødselen. Generelt sett, lever cyster viser ingen åpen symptomer og er godartet i naturen. I noen tilfeller kan lever cyster bli forstørret eller infisert, og vil deretter presentere visse medisinske problemer. Imidlertid synes det samlede resultatet om cyster i leveren for å være en av et lavt nivå av bekymring for eventuelle langtidseffekt eller reduksjon i levealderen.

Typer

Ifølge Cleveland Clinic er det flere typer cyster som kan bli funnet på leveren. Den vanligste kalles en hepatisk cyste, som ganske enkelt er en boble som har utviklet seg på leveren. Disse er vanligvis liten og kan være tom eller inneholder fluid. Hydatid cyster utvikle seg på grunn av tilstedeværelsen av larver av parasitten Echinococcus i leveren. I sjeldne tilfeller kan neoplastiske cyster utvikle seg på leveren, men disse er assosiert med cyster på eggstokkene og vanligvis ikke kommer i leveren.

Årsaker

Leverlever cyster er generelt ansett for å være medfødt i naturen. Den aksepterte hypotesen om deres opprinnelse er at små svulster (microhamartomas) som utviklet seg langs galletreet (galle duct) har blitt utvidet og fyll med galle, forårsaker cyster å vokse. Abscesser kan også utvikle seg på leveren fra bakteriell eller amøbisk vekst i intestinal traktater som beveger seg til leveren. Selv om disse kan bli problematisk, de er oftere godartet i naturen.

Symptomer

De fleste enkle lever cyster vil ikke påvise noen påviselige symptomer, med mindre de vokser i størrelse eller antall. Merkbare symptomer kan utvikle seg i disse forholdene, inkludert en vag følelse av ubehag eller svak smerte i området, en følelse av fylde eller for å bli mett uten å ha spist og av og til kvalme eller oppkast. Hvis en lever cyste vokser stort nok, kan det føre til at luftveissymptomer oppstår.

Diagnose

Ifølge UPMC Liver Cancer Center grunn av asymptomatisk natur fleste godartede cyster, er de generelt ikke blir oppdaget før en undersøkelse er gjennomført i forbindelse med unormalt i funksjon av leveren eller magesmerter. Lever cyster kan også bli oppdaget av ultralyd imaging tester. I tilfeller hvor usikkerhet er til stede når det gjelder statusen av en påvist cyste (s), kan en biopsi av leveren vev pålegges å avgjøre hvorvidt cyste er godartet eller ondartet.

Behandling

Med mindre lever cyster er funnet å være problematisk på grunn av smerter eller unormal nyrefunksjon, er kirurgisk fjerning vanligvis ikke indisert. Endringer i kostholdet kan bli anbefalt å støtte kroppens immunforsvar, noe som vil hjelpe leveren i behandlingen av blod og opprettholde sunne ernæringsmessige nivåer. Reduksjon av fettholdige næringsmidler er antatt å være fordelaktig for riktig leverfunksjonen. Disse kan inkludere meieriprodukter, stekt mat og matvarer som kan inneholde steroider eller hormoner.

Facial cyst fjerning prosedyrer

De fleste cyster som utvikler på en persons ansikt er kjent som epidermoid cyster, som er ganske enkelt støt av godartet vev fra overhuden som har mislyktes i å kaste. Dette forårsaker disse epidermal cellene til å flytte under huden, hvor de kan samle seg, formere seg og danne inn i cyster. Selv om disse cystene er sjelden smertefull eller skape noen problemer, mange mennesker vil ha dem behandlet eller helt fjernet for kosmetiske formål. Behandlingstilbud varierer sterkt, kjører fra de minst invasive til mer aggressive tilnærminger av fjerning, spesielt når cyste er betent eller infisert.

Medisiner

Når en cyste har utviklet seg og blitt betent, de fleste leger anbefaler en rekke kortikosteroid injeksjoner for å behandle tilstanden. Over tid vil cyste minske i størrelse, men ikke nødvendigvis gå helt bort. Drenering, fjerning og kirurgi er de eneste metoder for å virkelig "fjerne" den godartet vev.

Drenering

Hvis kortikosteroid medisiner ikke klarer å gi positive resultater, kan du gå gjennom en prosedyre hvor cyste er faktisk drenert. Med denne formen for behandling, er et lite innsnitt gjort direkte inn i cyste slik at eventuelle væsker i sin struktur kan skille ut og fjernes. Dette reduserer størrelsen av cysten, ofte til et punkt der det ikke lenger kan sees.

Kirurgi

Hvis cyste avkastning, ville en kirurgisk prosedyre utføres for å faktisk fjerne cyste. For noen, blir bare en del av cyste fjernet, særlig når cyste er ganske liten i naturen. Med denne form for fremgangsmåten, blir noe av innholdet uttrykt og veggen av cyste er fjernet. Dette minimerer vanligvis arrdannelse, som er viktig når du arbeider med ansikts cyster.

For andre er hele cyste fjernet, spesielt når andre prosedyrer ikke har stoppet cyste fra reformering. I denne situasjonen, er et stort innsnitt gjort og hele klump av vev ekstraheres fra ansiktet.

Laser Surgery

Ikke så invasiv som "standard" kirurgi, innebærer denne form for behandling ved bruk av en karbondioksyd-laser rettet mot det påvirkede området av ansiktet. Som laseren trenger inn i huden, den emitterte energi faktisk desintegrerer den benign vev med praktisk talt ingen arrdannelse.

Hva kan du ta for å rense lungene?

Hva kan du ta for å rense lungene?


Enten du lider av en sykdom, har nettopp sluttet å røyke, eller er på et oppdrag for hele kroppen helse, det er urter du kan ta for å rense ut lungene dine. Den urter mullein, anis og kardemomme er alle svært effektive lunge rensemidler.

Mullein

Mullein er en tradisjonell urte slimløsende. Mullein inneholder to bestanddeler, mucilage og saponin, som berolige dine slimhinner og fremme slimete utflod og fjerning. Du kan kjøpe tørkede mullein teblader fra helsekostbutikker og nettbutikker.

Du kan lage en mullein te ved bløtlegging 1 eller 2 tsps. av tørket mullein blader i en kopp kokende vann i 15 minutter. Drikke te mens den fortsatt er varm. Mullein te kan inntas tre til fire ganger daglig.

Anis

Urt-anis, en felles pastill og hostemedisin ingrediens, er et effektivt lunge slimløsende. Anis inneholder alfa-pinen og creosol, to elementer som løsner slim, stimulerer lunge sekreter og tømme ut lunger. Anis frø, som er ansett som den mest potente delen av urten, kan finnes i helsekostbutikker, via nettbutikker og i krydder midtgangen på mange større matbutikker.

For å gjøre anis te, må du først knuse 1 til 2 tsps. av anis frø med enten på baksiden av en skje eller en morter og støter. Deretter helles en kopp kokende vann i løpet av de knuste frø og bratte blandingen i minst 10 minutter. La te å avkjøle litt før du drikker. Drikk dette lunge-rensing rette en gang om morgenen og en gang før du går til sengs.

Kardemomme

Kardemomme, en gammel kinesisk og indisk medisinsk urt, er en kraftig lunge cleanser. Kardemomme inneholder phytochemical cineole, som bryter opp tette lunger mens øke din sentralnervesystemet. Kardemomme kan kjøpes i indisk og kinesisk krydderboder, i helsekostbutikker eller fra nettforhandlere.

Du kan lage en kardemomme slimløsende te ved bløtlegging 1 ts. av pulverisert kardemomme i en kopp kokende vann. Du kan også gjøre en sterkere kardemomme avkok ved å legge til 15 kardemommekapsler og 15 fedd knopper til 10 kopper kokende vann. Kok i 10 minutter og overfør blandingen til en termosflaske. Drikk den varme blandingen i løpet av dagen.

Foot cyst kirurgi komplikasjoner

En cyste, også noen ganger referert til som en ganglion masse, er en sekk som inneholder vev som er likeledes omgitt av en type vev som kalles epitel. Cyster inneholder ofte en semi-væske eller et fluid, og de kan utvikle seg på mange områder av foten. Ifølge Premier Podiatry, kan foten cyster noen ganger utvikle for ingen grunn, men traumer til foten kan også føre til utvikling av en fot cyste. Pasienter med kirurgi for sin fot cyster bør være oppmerksom på at foten cyste kirurgi komplikasjoner kan oppstå. For å hindre at foten cyster oppstår igjen, excising dem kirurgisk er vanligvis det beste alternativet.

Tilbakefall

Ifølge Surgery.com, kan ganglion foten cyster oppstår på nytt etter at de har blitt fjernet i om lag fem prosent til 15 prosent av pasientene. Dette skjer vanligvis når cyste ikke ble fjernet helt. Hvis cyste har røtter, må disse to fjernes helt for cyste å bli helt borte.

Infeksjon

Ifølge Fox Mill Foot and Ankle Center, kan noen pasienter utvikle en infeksjon som en komplikasjon av foten cyste kirurgi. Hvis en infeksjon oppstår, vanligvis påvirker det øverste laget av huden der snittene ble gjort. Ifølge Healthsquare, kan tegn på en infeksjon er hevelse, rødhet, pus, rød striper eller en stygg lukt som fører fra maskene. I de fleste tilfeller når infeksjonen blir behandlet raskt, ingen andre komplikasjoner utvikle.

Overdreven Hevelse

Ifølge Fox Mill Foot and Ankle Center, kan noen pasienter oppleve overdreven hevelse etter å ha en fot cyste fjernet. Denne komplikasjonen av foten cyste kirurgi kan være spesielt belastende for noen pasienter, og det kan kreve ytterligere behandling. Pasienter som opplever denne komplikasjonen kan ofte bidra til å lindre den ved ising den flere ganger om dagen ved 15-minutters intervaller, og ved å holde den innpakket.

Nerve Damage

Ifølge Fox Mill Foot and Ankle Center, er nerveskader en potensiell fot cyste kirurgi komplikasjon. Denne komplikasjonen er sjelden og oftest rammer pasienter der, som kronisk smerte, og nummenhet og prikking i den berørte foten.

Bivirkninger

Pasienter som har hatt foten cyste fjerning kirurgi kan oppleve hevelse, smerte, prikking eller nummenhet etter operasjonen, ifølge Mount Nittany Medical Center. Disse bivirkninger av foten cyste kirurgi kan vare i flere uker. Disse bivirkningene har en tendens til å avta med tiden, og etter et par dager bør de ikke i stor grad forstyrre pasientens evne til å gå.

Hva er årsakene til Cyster på binyrene?

Usett av det blotte øyet, inneholder kroppen binyrene at når fungerer som den skal påvirke en persons fysiske og mentale velvære. Imidlertid skaper en cyste stede ulike komplikasjoner til en persons helse.

Beliggenhet

Binyrene kan bli funnet på den øverste del av hver nyre. Tre arterier levere blodtilførselen til hver kjertel.

Funksjon

Den binyrene primære formål vedrører produksjon av hormoner. De regulerer en persons fysiske eller psykiske respons på stress.

Symptomer

Hvis binyrene gjør tilstrekkelige mengder av hormoner, kan en av de første indikasjonene være trøtthet eller sykdom. Et signal for cyster kan være magesekken og / eller ryggsmerte, blod i urin eller feber.

Årsaker

En cyste i binyrene, skjønt sjelden, kan det danne seg på grunn av en bakteriell infeksjon eller parasitter. Imidlertid utvikler en mer alvorlig årsak som et resultat av et hypofyse svulst som påvirker kroppens hormonproduksjon.

Forebygging / løsning

Når en lege oppdager en cyste, kan han velge å ikke ta det hvis det vises godartet. Behandling avhenger av størrelse og plassering, og kan reguleres med medisiner og regelmessige kontroller hvis kirurgi og stråling er ikke nødvendig.

Advarsel

Neglisjere avtaler med en lege kan forårsake livstruende resultater når medisinen ikke klarer å regulere hormonproduksjonen. Oppsøk lege så snart som mulig med noen tegn på problemer i dette området.

Hvorfor er en Cyste på en Sinus Kalt Maxillary?

Hvorfor er en Cyste på en Sinus Kalt Maxillary?


Bihulene kommer i fire par, overkjevens bihulene i kinnbenet området, frontals ved øvre neseryggen, de ethmoids mellom øyne og nese, og sphenoids bak øyne og nese.

Identifikasjon

Leger identifisere cyster med en MR. Når en MR returnerer noe svar, gir en CT scan et mer detaljert bilde. Riktig å identifisere en cyste blir avgjørende fordi mer alvorlige forhold kan etterligne en cyste.

Type

Bare sinus cyster som vokser i sinus maxillaris bli stemplet som overkjevens cyster. Flere typer sinus cyster eksisterer og motta navn basert på plasseringen av sinus de vises. For eksempel blir en cyste i sphenoid sinus merket en sphenoid cyste.

Symptomer

Cyster i sinus maxillaris sjelden gir symptomer, men når en cyste hindrer luftveiene eller forårsaker så kirurgi blir nødvendig en blokkering.

Predisposisjon

Etter maxillaris cyste fjerning kan danne en cyste i samme region. For personer med astma og allergi dette er vanlig. Legene bare fjerne den nye cyste hvis symptomene vedvarer.

Outcome

Etter behandling, pasienter ofte føles hovne og overbelastet. Når dette løser de fleste synes at de opprinnelige symptomene forsvinner. Hvis symptomene begynner å dukke opp igjen, kan legene bestille en scan for å avgjøre om en annen cyste utvikler.

Hva er behandlingen for en sinus maxillaris Cyste?

Overkjevens bihulene sitter på hver side av nesen, under kinnet benet. Ifølge Mayo Clinic, er en cyste en sekk som kan fylles med luft, væske eller andre stoffer.

Identifikasjon

En lege vil bestille en x-ray eller CT scan for å avgjøre om en cyste er til stede. Ifølge Dr. Peter J. Casano, en lomme spesialist, cyster i bihulene er vanlig, spesielt i sinus maxillaris.

Symptomer

Sinus maxillaris cyster kan føre til hevelse og ømhet rundt kinnet bein området. Men ifølge Dr. Casano, de fleste overkjevens cyster forårsake ingen symptomer eller problemer.

Komplikasjoner

Når en sinus maxillaris cyste forårsaker feil drenering eller kronisk ømhet den trenger sannsynligvis fjernet. Likeledes, hvis kronisk sinusitt eksisterer, fjerning kan anbefales.

Endoskopisk kirurgi

Endoskopisk bihulekirurgi bruker et fleksibelt medisinsk verktøy, et endoskop, slik at legen å se innsiden din nese og bihuler. Legen kan deretter fjerne cyste ved å klippe og / eller utsuging det ut.

Caldwell-Luc Prosedyre

Den Caldwell-Luc prosedyren innebærer å kutte tannkjøttet for å få tilgang til nedre maxillaris gulvet. Siden utviklingen av endoskopisk kirurgi denne prosedyren blir sjelden brukt. Ifølge New York Eye og Ear Infirmary, er denne prosedyren nyttig for å fjerne cyster som er forårsaket av påvirket tennene.

Hvordan Heal Scar Tissue i lungene

Hvordan Heal Scar Tissue i lungene


Lungene er en sentral del av luftveiene. Lungene inneholder et stort antall luftveis komponenter som er kjent som bronkiene og andre mindre kjente som bronkiolene, som strekker seg til alveolene, eller lite luft Saks. Lungene og luftveis komponenter kan bli ødelagt over tid av mange forskjellige sykdommer, miljømessige eller sosiale forhold som for eksempel røyking eller kjemisk innånding som kan føre til arrdannelse, sammen med mange andre lungesykdommer. Arrdannelse i lungene eller fibrose i lungene kan gjøre puste alvorlig vanskelig og over tid kan øke og bli livstruende.

Hvordan Heal Scar Tissue i lungene

•  Diskuter med din lege tar enzymer for å bekjempe lunge arrdannelse eller fibrose i lungene. Enzym medisiner som Nattkinase og Serrapeptase har begge vist seg å være svært vellykket med bedre lungefunksjonen og redusere arrdannelse. Forske enzym bruk på lungefibrose og arrdannelse kan hjelpe deg å ta en informert beslutning om fordelene med enzymer.

Diskuter med din lege ved hjelp av kortikosteroider for å stoppe betennelse i lungene. Imidlertid bør kortikosteroider startes tidlig for den beste muligheten til forbedring av betennelse og lungefunksjon. Kortikosteroider kan brukes alene eller sammen med andre medikamenter for å bekjempe skade på lungevevet mens tilbyr støttende styring til allerede alvorlig skadet lungene.

Snakk med din lege om å starte immun undertrykke medisiner i tillegg til steroider for å hjelpe til med lunge arrdannelse eller lungefibrose problemer. Immun-undertrykke medisiner som Gamma-interferon, penicillamin og Cyclosporines har alle blitt kjent for å hjelpe til med å redusere virkningene av lunge arrdannelse samtidig tilby noen lettelse til alvorlig fibrose lider.

Snakk med legen din om å ta anti-inflammatoriske medisiner som Colchicine å undertrykke arrdannelse i lungene.

Hint

  • Lunge arrdannelse er svært vanskelig å bekjempe; Men stopper faktorer som røyking eller kjemisk innånding - sammen med å være flittig med medisiner og andre behandlingsalternativer - kan gi den beste muligheten til å overleve.
  • Følg legens instruksjoner og behandlingstilbud eksplisitt.
  • Slutte å røyke eller arbeider rundt farlige materialer som kan hindre pusting og hemmer behandling for de allerede ødelagte lunger.