Digidexo.com

saltoppløsning

Hvordan lage en saltoppløsning

Saltvannsoppløsning kan brukes til å rense kontaktlinser, tømme ut din nasal passage, eller til og med rense et sår. Dette er en praktisk væske for å ha rundt. Saltvannsoppløsning er lett å lage, og ikke minst billig. Les videre for å lære hvordan å lage en saltoppløsning.

Bruksanvisning

•  Hell de åtte gram destillert vann i potten. Plasser den på ovnen og sett den til middels varme. La den sitte på varme til den nesten når kokepunktet. Når du ser bobler på bunnen, kan du ta den av varmen.

Tilsett salt og bakepulver og rør til det er helt oppløst. Det tar bare et minutt å fullføre. Sluttproduktet vil ha en uklar farge.

Ta trakten og hell sakte saltvann inn i beholderen. La løsningen avkjøles til romtemperatur før du bruker den. Det er best når det brukes innen seks måneder for å gjøre det. Oppbevares i romtemperatur.

Tips og advarsler

  • Hvis du bruker dette som kontaktlinse renere, er det viktig å sørge for at alt er helt sterilt. En ikke-sterilt produkt kan føre til blindhet.

Hvordan Skyll bihulene med en saltoppløsning

Hvordan Skyll bihulene med en saltoppløsning


Bihulene er hulrom bak øynene og nesen. Ifølge Healing Daily.com, sinsus problemer er "No. 1 grunn folk se en lege." Spyling bihulene kan bidra til å lindre symptomene på sinus-relaterte sykdommer og plager. Bruk en neti pott fylt med saltløsning for å skylle og smøre bihulene, mens skylle bort eventuelt rusk, slim eller allergener. Gjør saltvann med husholdning ingredienser.

Bruksanvisning

Bland salt og varmt vann sammen i skålen. Rør om for å oppløse saltet helt.

Hell saltvann inn i neti potten.

Stå over en vask og plasser tuten av neti potten inn i høyre nesebor. Bøy hodet mot venstre slik at vannet renner inn i nesen.

Pust gjennom munnen som vannet går gjennom nesen. Det vil løpe fra høyre nesebor, gjennom bihulene, ut gjennom venstre nesebor.

Hell halvparten av saltvann gjennom høyre nesebor. Fjern neti potten. Du må kanskje forsiktig blåse nesen for å fjerne eventuelle rester av væske.

6. Gjenta spyl på venstre nesebor.

Tips og advarsler

  • Bruke fersk saltvannsoppløsning hver gang din flush bihulene. Kjøp neti potter på et apotek.

Effektive løsninger for bedsores

Liggesår er huden sår som utvikler seg når folk bo i samme stilling for lenge. De er vanlig i folk som er sengeliggende eller rullestol-bundet. De mest vanlige form på områder av kroppen hvor ben er nær huden, slik som hæler, albuer og hofter. Hvis venstre ubehandlet, kan liggesår bli infisert og tilstanden kan være livstruende. Mange behandlinger er tilgjengelige, avhengig av alvorlighetsgraden av sår. Nesten alle tilfeller krever medisinsk intervensjon.

Avlaster

Når noen utvikler liggesår, er det første målet å avlaste trykket som tillot sår å danne. Dette vil tillate healing å begynne og også gjøre personen mer behagelig. Det er viktig for folk som er immobile å endre posisjoner ofte så presset er ikke så stor. Folk som er sengeliggende bør endre posisjoner noen gang to timer. Folk i rullestol bør endre posisjoner hvert 15. minutt. I noen tilfeller kan spesialprodukter som madrasser og puter være nyttig i å lindre press på sår som allerede har utviklet.

Rengjøring

Rengjøring liggesår er en viktig del av behandlingen, fordi de lett kan bli infisert. De fleste liggesår lett kan rengjøres med varmt vann og mild såpe, men åpne sår bør bare rengjøres med en saltoppløsning. Hver såret bør rengjøres hver gang de dressinger er endret. Den type av bandasjer som brukes, og hvor ofte de må byttes, vil avhenge av alvorlighetsgraden og plassering av såret. Snakk med legen din for anbefalinger.

Debridement

Død eller skadet hud vev trenger å bli fjernet fra liggesår å tillate helbredende å begynne. I de fleste tilfeller vil leger anbefale pasientene gjennomgå kirurgisk inngrep for å fjerne dødt vev. Prosessen innebærer å bruke en skalpell eller andre kirurgiske verktøy for å skjære bort den syke og infisert vev. Fordi debridement kan være smertefullt og ubehagelig, vil leger noen ganger foreslå andre prosedyrer, som for eksempel høyt trykk vanning eller ved hjelp av aktuelle medikamenter for å tillate debridement å begynne.

Kirurgiske prosedyrer

I mange tilfeller kan pasienter med liggesår trenger en kirurgisk prosedyre for å grundig rense såret og tillate helbredende å begynne. Flere forskjellige typer av prosedyrer kan utføres, avhengig av stedet og alvorligheten av sår. De fleste prosedyrer innebære å bruke sunn muskel og hud fra andre deler av kroppen for å dekke den berørte huden.

Typer løsninger for å rense sår

Typer løsninger for å rense sår


Sår kan rengjøres med en rekke løsninger som varierer i deres effektivitet. Drikkevann er trygt å bruke, og kan være like effektivt som sterilt vann eller saltvann hvis de to sistnevnte er utilgjengelige til første responder i feltet. I sykehus, er steril 0,9 prosent saltvann løsningen av valget med mindre fysiologisk saltvann er kontraindisert. Andre løsninger er å foretrekke for anvendelse på sår hvor infeksjon er til stede.

Tap Water

Drikkevann fra springen er trygt å bruke for å rense et sår hvis midlene for sterilisering av vann ikke er tilgjengelig for personer som tilfører pleie på stedet. Vann ved kroppstemperatur er foretrukket fordi det minimaliserer tap av viklet temperaturen til pasienten. Hvis det ikke rent vann er til stede, og pasienten vil bli evakuert og behandlet raskt ved en helseinstitusjon, er det best å bare stoppe blødningen og dekker såret området.

Sterilt vann

Sterilt vann er trygt å bruke for rensing av sår overalt på kroppen. En liter vann bringes til fosskoking og fikk koke kontinuerlig i minst 60 sekunder, kan betraktes som sterilt. Vannet bør avkjøles til kroppstemperatur før den blir brukt til å rense såret. En oppløsning av sterilt vann kan bli holdt i en forseglet beholder og nedkjølt der det er mulig. Oppløsningen forblir friskt og levedyktig i flere dager.

Sterile Saline

Sterilt saltvann kommer prepackaged for bruk av ambulansepersonell i felt og for helsevesenet utøvere i et sykehus. Sterilt saltvann kan bli kopiert av kokende 2 kopper vann i minst 60 sekunder. Deretter legge 1 ts. av salt i sterilisert vann. Denne oppløsning kan anvendes for å rense sår hvor som helst på kroppen og kan pakkes og lagres for senere bruk.

Betadine

En oppløsning av Betadine blandet med saltvann eller sterilt vann er særlig godt for rensing sår som har blitt infisert. Bland en del Betadine til i det minste tre eller fire deler sterilt vann eller saltvann, fordi Betadine alene kan være toksisk for friskt vev. Betadine oppløsning bør anvendes for å rense sår før infeksjon er ikke lenger til stede. En annen, mer skånsom løsning kan deretter anvendes ved bandasje endringer. Det er trygt å bruke Betadine løsning på ansiktet og rundt øynene etter behov.

Dakin Solution

Dakin løsning er et annet antibakterielt middel som brukes i nærvær av infeksjon. I motsetning til Betadine, er Dakins ikke trygt å bruke rundt øynene. Noen apotek lager Dakins Solution, men du kan gjøre det ved å blande en eller to ts. av flytende blekemiddel til 1 liter steril saltoppløsning. Oppløsningen skal deretter fortynnes ytterligere før bruk for sårbehandling: én del Dakins til tre eller fire deler saltvann eller sterilt vann. Dakin løsning er også bra for bandasjeskift.

Løsninger for Wound Cleansing

Du prøvde å være forsiktig med å kutte opp som kylling til middag. Du bare ønsket å klippe av overflødig fett og kniven glapp. Den første reaksjonen kan være å vaske såret med kaldt vann. Det finnes andre løsninger som du kan bruke for å vaske et sår --- løsninger som er trygge og vil hjelpe i å hjelpe såret til å gro raskere.

Saline Solution

Smith & Nephew Health Division, en medisinsk forsyning selskap som produserer sår rensemidler, anbefaler du rense såret og huden rundt med en saltoppløsning for å fjerne eventuelle rester og fremmedlegemer som kan være til stede. Leaving rusk og andre fremmedlegemer i såret kan forårsake en infeksjon å utvikle.

Hvis du bruker en over-the-counter saltvannsoppløsning, sørg for at du lukker lokket på løsningen etter hver bruk. Leaving lokket av eller åpne kan føre til forurensning av saltløsning. Dessuten kan en saltvannsoppløsning ikke rense et sår som har dødt vev i det eller er ekstremt skitten. Oppsøk akutt hjelp for ekstremt skitne eller nekrotiske sår.

Kommersielle Wound Renset

Kommersielle sår rensemidler eller over-the-counter rensemidler inneholder stoffer som bidrar til å løfte ut bakterier og skitt fra såret. Disse produktene kan brukes direkte på såret og inneholder ingredienser som vil hjelpe til å helbrede såret. Noen kommersielle såret rengjøringsmidler kommer i en sprayflaske for enkel applikasjon. Kommersielle såret renset er tilgjengelig direkte fra medisinsk forsyning produsenter, medisinske distributører og på nettet.

Jod

Jod er en anti-mikrobiell rengjøringsmiddel som er effektive mot en rekke forskjellige patogener, inklusive Staphylococcus aureus. Cleanser er tilgjengelig på stoff butikker, butikker og de fleste dagligvarebutikker. Stoffet vil farge huden din, men det er lett å vaske av med vann fra springen og en mild såpe.

Hydrogenperoksid

Hydrogen peroksyd kan benyttes for å rense sår. Hell oppløsningen direkte inn i såret. Hvis du har saltvannsoppløsning på hånden, skyll såret med saltvann etter bruk av hydrogenperoksid. Hvis ingen saltvannsoppløsning er tilgjengelig, skyll hydrogen peroxide fra såret med vann fra springen. Hydrogenperoksid er ineffektive til å drepe bakterier, og det bør ikke brukes på sår med sinus traktater, som er muterte eller syke celler fører fra innenfor dine bein eller andre strukturer i huden din overflaten.

Tap Water

Hvis ingen andre sår-rensing løsningen er tilgjengelig, kan du bruke vann fra springen. Pass på at vann fra springen er egnet for drikking. Ikke bruk vann som er forurenset med skitt, rusk eller er udrikkelig. Kjør kranen i 15 sekunder før du vaske såret. Du kan også koke vann fra springen, la den avkjøles og bruke den til å rense ut såret.

Konsultere legen din

Hvis du er usikker på hvilken løsning du skal bruke, ta kontakt med legen din, et medisinsk senter eller sykehus.

Hvordan lage en saltløsning

Hvordan lage en saltløsning


Saltoppløsning er enkel blanding av natriumklorid og vann. Saltløsninger har mange hjemme bruksområder; inkludert vanning av nesegangene for personer med kronisk tett nese, allergier eller dryppende nese. Bufring en saltoppløsning hjelper løsningen å opprettholde en konstant pH-nivå og forbedrer slimfjerning, når de anvendes for nasal vanning. For renhet og beste lagrings resultater, destillert vann og naturlig, eller organisk, bør havsalt brukes når du gjør din egen saltvannsoppløsning.

Bruksanvisning

•  Legg en-halvliter vann i pannen og bringe vannet til å koke. Så snart vannet begynner å koke, ta kjelen av varmen.

Legg en-ts. salt til kjelen og rør med vannet med skjeen, inntil saltet er oppløst. Legg en 1/2-ts. natron til saltoppløsning og rør, inntil soda er oppløst.

Dekk pannen og la løsningen avkjøles. Hell den avkjølte løsning ned i glasset og forsegle krukke med lokk.

Hvordan kan den elektriske ledningsevnen i en løsning testes?

Hvordan kan den elektriske ledningsevnen i en løsning testes?


Ioniske forbindelser lede strøm når den er oppløst i vann. Når en elektrisk strøm tilføres, skiller de inn i positivt og negativt ladede ioner. Disse forbindelser kalles elektrolytter og består av syrer, baser og salter. Hver elektrolytt har forskjellig grad av ledningsevne, som kan måles. Ledningsevne av ioniske løsninger er testet ved å måle mengden av ioner som er tilstede i oppløsningen.

Elektrolytter

Elektrolytter er klassifisert som sterk eller svak. Sterke elektrolytter er ioniske forbindelser som fullt dissosierer i vann. For eksempel, i en saltsyreoppløsning, hydrogen fullt skiller fra klorid, og oppløsningen har en høy ionekonsentrasjon. Dermed sterke elektrolytter gjennomføre mer elektrisitet som ioner transportere elektrisk ladning. I svake elektrolytter, ioner bare delvis dissosierer, og dermed at de har en lavere elektrisk ledningsevne som mindre ioner er tilstede i oppløsning.

Krets

En elektrisk krets er den enkleste metoden for testing av ledningsevne. Oppsettet består av to metallstenger eller elektroder som er lagt inn i en oppløsning, langt nok fra hverandre til ikke å berøre hverandre. Et batteri er koblet til elektrodene for å tilveiebringe strøm og et voltmeter for å måle spenningen. Positive ioner reise til den negative elektrode eller katoden, mens negative ioner reise til anoden, som er den positive elektroden. Voltmeter målinger gir informasjon om løsningen ledningsevne.

Krets Spesifikasjoner

Elektrisk ledningsevne er påvirket av den generelle kretsdesign. Jernstenger blir ofte brukt som elektroder, siden de er gode elektriske ledere, selv om bedre ledere er tilgjengelige, som for eksempel aluminium og sølv. Størrelsen og avstanden mellom elektrodene er viktige som konduktans øker med økende størrelse og nærmere avstand. Voltmeteret må også være fullstendig forbundet med den positive pol er koblet til den røde proben og den negative klemme til den sorte probe.

Ledningsevne Titreringer

Titreringer involverer blanding av to løsninger til det punktet av fullstendig reaksjon, vanligvis representert av en fargeendring. Denne metode blir ofte benyttet for å bestemme ledningsevnen for titrering sluttprodukt. Et klassisk eksempel på dette er en syre-base-titrering, som frembringer en saltoppløsning og vann. Den elektriske ledningsevnen blir testet ved å måle ion konsentrasjonen av saltoppløsningen ved hjelp av en standardisert ledningsevnemåler. Ledningsevne måles i decisiemens per meter.

Hvordan forberede Fenytoin & Saline

Hvordan forberede Fenytoin & Saline


Fenytoin, også kjent under merkenavnet Dilantin, er en antikonvulsiv medisiner som brukes til å behandle epilepsi eller anfall på grunn av hodeskade. Den brukes i et sykehus eller legevakten innstilling av en sykepleier etter en legens ordre. Ifølge Michael L. Schlicher i MedSurg Nursing, mangler fenytoin løselighet og har en tendens til å fremskynde i løsning så det må fortynnes riktig for å sikre trygg forvaltning som kontinuerlig infusjon.

Hvordan forberede Fenytoin & Saline

•  Beregn hvor mye av fenytoin å blandes med saltløsning i henhold til legens rekkefølge. Intravenøse infusjoner av fenytoin siste to til fire timer, men ikke overstige 50 mg per minutt. For eksempel har legen beordret en fenytoin drypp av 250 mg per time. Du vil trenge 500 ml av vanlig saltoppløsning og 500 mg av fenytoin for en to-timers drypp på 500 mg dividert med 120 minutter eller 4,16 mg per minutt.

Bruk vanlig saltvann, det vil si 0,9 prosent natriumklorid IV løsning, for å unngå mulig nedbør og en mikron in-line filter som en forholdsregel. Bland fenytoin og saltoppløsning i en 1: 1-konsentrasjonen i saltvannsposen, slik at blande 500 mg av fenytoin og 500 ml saltvann. En svak gul farge er normalt.

•  Kontroller at oppløsningen er mulig krystallinsk formasjon. Markere posen nøye. Dokumentere hva du har gjort og dobbeltsjekke dine beregninger med en annen sykepleier eller apoteket.

Hint

  • Ofte overvåke løsningen under infusjon for å se etter nedbør. (Se referanser 1,2)
  • Fenytoin er en kraftig, farlig stoff med alvorlige bivirkninger og interaksjoner med mange andre medisiner. Bare lisensierte sykepleiere bør forberede og administrere den under en legens ordre og tilsyn. (Se referanser 1)

Hva er et hjem rette for Svimmelhet?

Svimmelhet kan være forårsaket av en rekke medisinske tilstander og situasjoner, og kan føre til at du har symptomer som uskarpt syn, svimmelhet og en følelse av spinning. Å være svimmel sjelden krever medisinsk behandling, og symptomene ofte løse på egen hånd eller med bruk av hjem rettsmidler. Ifølge Mayo Clinic og National Library of Medicine, hjem rettsmidler for svimmelhet inkluderer gjør visse kosttilskudd og endringer i livsstil.

Væsker

Svimmelhet kan være forårsaket av dehydrering eller en ubalanse av salter i blodet ditt, og nipper til en sportsdrikk som Gatorade kan bidra til å rehydrere deg med riktig balanse av væske.

Rest

Hvis du kan, legg deg ned med bena hevet over hodet ditt, eller hvis du ikke klarer å legge seg ned, legge hodet mellom knærne kan fremme blodstrøm til hjernen og redusere følelser av svimmelhet.

Slow Movement

Ta vare for å få opp langsomt fra sittende eller liggende ved å senke en av bena på en gang, og deretter følge med resten av kroppen din.

Skylling

Svimmelhet kan reduseres ved å skylle bihulene med en saltoppløsning påføres med en neti pott eller misting flaske. Dette kan skylle slim ut av nesegangene når du har en kald eller bihulebetennelse.

Personlige vaner

Redusere eller eliminere mengden av koffein, alkohol og sigaretter som du bruker kan redusere svimmelhet ved å forbedre flyten av blod gjennom kroppen din.

Stress Management

Svimmelhet kan være forårsaket av stress, og ved hjelp av stress management teknikker hjemme som meditasjon og pusteteknikker, yoga eller tai chi, massasje eller akupunktur eller soaking i et varmt bad med eteriske oljer kan redusere symptomene.

Hvordan bli kvitt slim Etter en kald

Hvordan bli kvitt slim Etter en kald


Tykk, discomfiting slim kan være et resultat av vedvarende bihulebetennelse eller kjølvannet av en forkjølelse. Uansett, kan noen selvhjelpstiltak øke komforten og hastighet helbredelse. Faktisk vil tipsene som tilbys her forbedre sinus helse generelt.

Hvordan bli kvitt slim Etter en kald

•  Drikk rikelig med vann. Tykk, stilleflytende slim er et signal til å drikke mer vann. Den vanlige visdom er åtte glass vann om dagen, men Mayo Clinic påpeker individuelle behov varierer. Selv mild dehydrering, ifølge Mayo Clinic, får deg til å føle deg sliten. Og det sikkert fører til en fortykkelse av sinus sekreter. For å være sikker, anbefaler Mayo Clinic mellom ni og 13 kopper drikker per dag.

•  Legg fuktighet til luften. En annen måte å løsne slim er å bruke en vaporizer eller luftfukter. Spesielt om vinteren, når forkjølelse og bihulebetennelse er utbredt, tørre innendørs varme angrep bihulene. Ifølge US Department of Health and Human Services, kan en kul-tåke luftfukter eller damp vaporizer løsne slim. Det er best å bruke vann, og for å være sikker på at filtrene er rene og mugg-fri.

Skyll bihulene. En annen, mindre kjent tilnærming til lindrende plugget lomme passasjer er å bruke sinus vanning. The Mayo Clinic antyder en saltholdig løsning av ¼ ts. salt til 2 kopper kroppstemperaturen vann. Ved hjelp av en pære sprøyte, klem løsningen i hvert nesebor, så la det flyte ut igjen fra neseborene. Dette vil lindre irritert passasjer og kan bidra til å fortynne og fjerne slim. Dersom du har tilbakevendende problemer, kan det være verdt det å investere i en enhet som en Waterpik eller Interplak med en nasal vanning vedlegg. Den pulserende handling har vist seg å forynge skadet nesegangene og sinus hulrom. Hvis arbeidsplassen er spesielt tørr, tote langs en liten klemme flaske saltoppløsning, som er tilgjengelig i apotek (se Ressurser).

Hint

  • Puss nesen forsiktig. Noe så enkelt som å blåse nesen hardt kan faktisk kjøre slim dypere inn i sinus hulrom. Resultatet kan være en økning i antallet og varigheten av bihulebetennelse.

Tegn og symptomer på binyrebarksuppresjon

En rekke ting som kan bidra til adrenal suppresjon i kroppen, inklusive glukokortikoid mangel, plutselige stans av steroid astmainhalator bruk, autoimmunsykdom, tuberkulose, infeksjon, kreft og selv binyrene blødning. I tillegg kan adrenal suppresjon også oppstå på grunn av en syk hypofysen. Årsakene til binyrebarksuppresjon diktere tegn og symptomer; derfor kan de variere fra noe så enkelt som craving salt til tap av bevissthet.

Primær binyrebarksuppresjon

Dette er den mest alvorlige typen binyrebarksuppresjon og resultater skyldes skade binyrebarken. Skade på binyrebarken hemmer dets evne til å produsere nødvendig hormoner. Denne skaden skyldes autoimmun sykdom, som får kroppen til å angripe seg selv, feilaktig tenker binyrene er en fremmed inntrenger.

Tegn og symptomer på primær binyrebarksuppresjon

Vekttap, hyperpigmentering (mørkere i huden) og oppkast er noen tegn på primær binyrebarksuppresjon at andre kan legge merke til om deg. Irritabilitet, depresjon, eventuell dehydrering, hypotensjon (lavt blodtrykk), muskeltretthet og svakhet er noen symptomer på denne type adrenal suppresjon, samt muskel eller leddsmerter og diaré.

Sekundær binyrebarksuppresjon

Denne typen undertrykkelse kan oppstå når en astmatisk person har brukt en steroid inhalator men plutselig opphører bruke en eller annen grunn. I tillegg er en annen årsak til denne type suppresjon er resultatet av hypofysen blir syke og ute av stand til å gjøre adrenocortiocotropic hormon (ACTH), som er ansvarlig for stimulering av binyrene og deres hormonproduksjon.

Forskjeller mellom primær og sekundær Tegn og symptomer

Både primære og sekundære binyrene undertrykkelse aksje tegn og symptomer, med den eneste variansen generelt å være at den sekundære typen ikke har hyperpigmentering. I tillegg er dehydrering samt hypotensjon mindre fremtredende i denne type.

Plutselig og alvorlig Onset Symptomer

Hvis binyrebarksuppresjon kommer plutselig uten forvarsel av sin tilstedeværelse, symptomene kan inkludere tap av bevissthet, lavt blodtrykk, lavt blodsukker, alvorlig diaré og oppkast (noe som resulterer i dehydrering), hyperkalemi (høyt kaliumnivå på grunn av binyresvikt) og smerter i bena, ryggen og magen.

Advarsel

Øyeblikkelig legehjelp er nødvendig hvis de plutselig og alvorlige symptomene nevnt ovenfor oppstår, da dette er referert til som Addison-krise og kan være livstruende. Medisinsk hjelp vil typisk bestå av injeksjoner av en eller flere av følgende i følgende situasjoner: dekstrose (sukker), saltoppløsning og hydrokortison.

Behandling for en Blown Vein

En blåst vene er i det vesentlige en skade i en vene på grunn av innsettingen av en IV. Dette skjer ofte når nålen går inn for dypt, punktering blodåre på begge sider, ikke bare kan dette føre til at venen til å bli unviable, men kan også rask lekkasje av både blod og eventuelle væsker administreres gjennom IV. "Blowing" en blodåre kan føre til bloduttredelse eller infiltrasjon.

Deteksjon av Blown Vein

Den mest åpenbare symptom på en blåst vene er unormal hevelse, spesielt når fluider blir administrert inn i blodkaret. Siden væsker er siver ut av venen, har de en tendens til å samle like under huden nær injeksjonsstedet. Denne hevelsen er ofte ledsaget av misfarging eller blåmerker til området. Den punktering laget av nålen er også slik at blod kan sive ut, hvor det også bassenger under huden for å danne en skramme.

Behandle Blown Vein

For relativt små skader i venen, eller de fanget så snart de skjer, bruker hendene til å komprimere blodåre. Det er den mest effektive formen for behandling langt. Ved å plassere press på området, minimere du blodtap og redusere betennelser. Dette kan deretter bli fulgt med en ispose for å begrense ytterligere betennelse og blåmerker samt lette eventuelle smerter.

Hvis en blåst blodåre fører til infiltrasjon, som er administreringen av medisinen inn i vevet i stedet for blodkaret, kompresjon og kaldt behandling bør fremdeles finne sted. Imidlertid kan mengden av infiltrasjon kreve ytterligere behandling, spesielt når en betydelig mengde væske har samlet under huden. Dette kan forårsake skade på nerver, slik at væsken må fjernes (aspirert) med en nål. En oppfølging kirurgi kan være nødvendig å reparere eventuelle skader på omkringliggende området.

Hvis en blåst blodåre fører til ekstravasasjon, blir medisiner fortsatt administrert utilsiktet inn i vevet, men det er faktisk ansett som giftig, forårsaker enhver område (andre enn vene) som kommer i kontakt med stoffet som blemme. Mye som infiltrasjon, bør området komprimeres og aspirert. Dette blir ofte etterfulgt av en saltløsning utvasking, hvor en saltoppløsning injiseres inn i området for å spyle de giftige kjemikalier. En oppfølging kirurgi kan være nødvendig å reparere eventuelle skader på omkringliggende området.

Det kan også være nødvendig å følge opp med et kurs av antibiotika, særlig i tilfeller av ekstravasasjon. Siden vevsskade har mest sannsynlig skjedd, kan antibiotika bidra til å sikre ingen infeksjon setter inn.

Merkelig neseskillevegg behandlingstilbud

Ifølge Mayo Clinic, utvikler du en merkelig septum når den tynne veggen inne nesen, kjent som nasal septum, er forskjøvet til den ene siden. Du kan være født med en avveket septum, men mesteparten av tiden en avveket septum er på grunn av en skade. Ved å følge legens anbefalinger om medisiner og behandling, sammen med egenomsorg hjemme, kan du redusere symptomer på en merkelig septum.

Symptomer

En merkelig nasal septum kan forårsake obstruksjon i ett eller begge neseborene, og du vil ha problemer med å puste, samt postnasal drypp på baksiden av halsen.

Nesen kan føles tørr, noe som kan resultere i en neseblødning.

Blokkerte slim kan forårsake en bihulebetennelse, med smerter i ansiktet og hodepine.

Septoplasty / Rhinoplasty

Hvis luftveiene er fortsatt hindret, er kronisk betent eller du lider av hyppige neseblod nesen din, kan det hende du trenger kirurgi for å korrigere avveket nasal septum.

Under operasjonen, pinnen kirurgen nasal septum i midten av nesen.

Under septoplasty, kan kirurgen også utføre en neseplastikk, som endrer størrelsen eller formen på nesen ved å justere bein og brusk.

Etter operasjonen, mange pasienter ikke lenger har problemer med luftveisobstruksjon eller neseblod, men hvis allergi er årsaken til nesebetennelse, vil kirurgi ikke løse dine allergier.

Medisiner

Legen din kan forskrive en decongestant, som vil bidra til å holde luftveiene åpne og avlaste en fylt opp nesen. Slimhinneavsvellende midler kommer i pilleform eller som nesespray.

Følg legens instruksjoner om bruk av nesespray, som du kan utvikle en avhengighet, og hvis du prøver å slutte å bruke dem, kan symptomene forverres.

Antihistaminer kan avlaste en rennende nese, noe som er spesielt viktig å avvek nasal septum lider, fordi hvis slim blokker allerede smalere nese passasjer, kan du lider av en sinus hodepine, eller postnasal drypp.

Nasal strimler kan kjøpes på et apotek. Disse bandasje-lignende strimler inneholde små plast kilder, som du plasserer over neseryggen. Mens nese strimler ikke vil ha en effekt på din merkelig nasal septum, vil de hjelpe neseborene for å åpne bredere, slik at du kan puste lettere.

Neseskylling

Neseskylling bidrar til å vaske ut fangede partikler fra nesen, og bidrar til å holde slimhinnen i nesen fuktig.

Du kan bruke en kommersiell saltvannsoppløsning, eller blande din egen løsning hjemme. Å blande en saltoppløsning som har et saltinnhold lik kroppsvæsker, bruker 1/4 ts. salt, 8 oz. varmt vann, og ¼ ts. natron.

En neti potten ser ut som en tekanne, men har en konisk spiss på slutten av tuten, som du kan fylle med vann og før i nesen, eller du kan bruke en sprøyte.

Instruksjoner Nasal Vanning

Stå over vasken med hodet senket, for å hindre at vann drypper på deg eller gulvet.

Slå halsen til den ene siden, slik at neseboret på den siden er nede.

Hell løsningen fra beholderen inn i neseboret som er forhøyet. Løsningen vil strømme ut av den nedre neseboret, og inn i vasken.

Puss nesen forsiktig for å fjerne eventuell fuktighet, enn å gjenta med det andre neseboret.

Hvordan lage Saline Solution for en Nebulizer

Hvordan lage Saline Solution for en Nebulizer


En forstøver er en anordning som brukes av pasienter med cystisk fibrose. Cystisk fibrose er en medfødt sykdom som forårsaker slim buildup i lungene. En forstøveren passer inn i munnen din og leverer en fin tåke av medisin til lungene. Du må kanskje fortynne medisiner med saltvann i noen tilfeller. En saltoppløsning er saltholdig vann som ligner på kroppens eget væskesammensetning. Hvis du velger å lage din egen saltvannsoppløsning, sikre at alle instrumenter og ingredienser du bruker er sterilt.

Hvordan lage Saline Solution for en Nebulizer

•  Begynn med en ren arbeidsområdet. Det er viktig at du har et rent miljø ved utarbeidelse av saltvann. Ta på deg hansker.

•  Hell vann i kjele og varme på høy før koking. Etter koking, dekker potten og tillater å koke i 5 minutter.

•  Fjern potten fra varmen og la den avkjøles til romtemperatur.

Hell salt inn i den avkjølte, sterilisert vann og rør for å oppløse. Rør grundig til det ikke er grus i bunnen av potten.

Bruk saltvannsoppløsning umiddelbart eller sette inn en sterilisert og oppbevar i kjøleskapet.

Hvordan Skyll nesen med saltvann

Hvordan Skyll nesen med saltvann


Neseskylling innebærer tømme nesegangene av irriterende rusk og slim. Utføre en nasal vanning kan virke skremmende, men når de er riktig utført, kan det være svært enkelt og lar deg puste mye lettere. Hvis vanning ikke lindre symptomer på kronisk nysing, tette bihuler eller stuffiness, ta kontakt med din lege for å sikre at en bakteriell infeksjon ikke har utviklet.

Hvordan Skyll nesen med saltvann

Kombiner 1/8 teskje salt og åtte gram av varmt vann i en bolle. Alternativt kan du bruke butikk-kjøpte nasal saltvann. Vask hendene med såpe og vann før vanning.

Klem pære sprøyten for å fjerne luft. Suge noen saltoppløsning inn i pæren.

Len deg over vasken. Sett bare spissen av pæren inn i neseboret. Unngå å tvinge pære helt opp nesen.

Rett sprøyte og klem forsiktig løsningen inn i neseboret. La løsningen renne fra nesen. Tømme nesen ved å blåse ut noe innhold med en vev.

Gjenta prosessen med den andre neseboret. Gjør prosessen to ganger for hvert nesebor.

Hvordan skrive Intravenøse priser

Hvordan skrive Intravenøse priser


Sykepleiere ofte registrere opplysninger om intravenøs væsketilførsel, enten de tar en telefon ordre fra en lege, skriver i narrative sykepleie notater, legge til rette for en overføring til en annen enhet eller gi en tilstandsrapport til neste skift ansatte. Til tross for de teknologiske sprang av programmerbare IV pumper, den generelle fremgangsmåten for å skrive og rapportering intravenøse prisene forblir den samme som når intravenøse væsker ble rutinemessig hang i flasker.

Hvordan skrive Intravenøse priser

Skriv navnet eller typen av fluid som skal bli administrert: D5W (5 prosent dekstrose pluss vann), NS (normal saltoppløsning) eller RL (Ringers laktat), for eksempel.

Ved vanlige elektrolytter som skal inngå i terapi, er deres navn og mengden som inngår i den generelle navn. For eksempel, kaliumklorid, kjemisk forkortet som KCl, blir ofte suppleres og administrert i milliekvivalenter.

Dermed kan den første delen av teksten din lest "D5W + 20mEq KCl ..."

Skriv hastighet som fluidet skal administreres. Intravenøs væske måles i milliliter (ml) eller kubikkcentimeter (ccm); begge er identiske og brukes om hverandre. Infusjonshastigheten er vanligvis volumet av væske som skal administreres i løpet av en times tid. Dermed, hvis bestillingen indikerte at IV var å kjøre på 75cc per time, teksten vil nå lese "D5W + 20mEq KCl @ 75cc / t".

Hvis levert av ordren, skriver den totale mengden som skal administreres. Et eksempel kan være for en ordre som kaller for en liter bare for å bli tilført. Din skriftlig bestilling vil da lese "D5W + 20mEq KCl @ 75cc / hx 1 L. Denne type ordre er sjeldne. Mer vanlig er det intravenøs ordre fortsatte helt til IV satsen økes i cc per time, redusert eller avviklet helt.

Hint

  • Til tider kan leger fore en svært liten mengde av væske som skal infuseres, for å sikre at et venekateter er patent i tilfelle av komplikasjoner. Dette er ofte referert til som "KVO," eller "holde vene åpen" og refererer vanligvis til en infusjonshastighet på 10 til 25CC / time.
  • Når du tar en ordre via telefon, alltid lese tilbake hele medisinering ordre eller intravenøs for å lege for bekreftelse. Registrer ditt navn, dato, klokkeslett, initialene "VO" for "verbal orden" og legens navn. Det er ditt ansvar å sørge for at hun signerer den verbale for å bekrefte telefon instruksjoner.

Sinus Lavage hos barn

Sinus Lavage hos barn


Sinus kylling er et begrep som brukes for å beskrive spyling av sinus hulrom som kan bli fylt med slim og rusk. Praksisen har fått mer og mer mainstream aksept og oppmerksomhet, og leger er å innlemme det mer i deres behandling planer for personer med bihuleproblemer. Denne artikkelen utforsker sinus kylling for barn.

Kylling for barn

Klinisk forskning har vist at barn i alderen 5 og eldre som har problemer som en bihulebetennelse, postnasal drypp eller blokkert nasal passasje dratt nytte av bruk av sinus kylling.

Proetz Method

Den Proetz metoden er en måte for foreldre å gjøre sinus kylling hos barn. Barnet bør ligge over fanget til voksen mens hodet er justert til en 90-graders vinkel.

Proetz Method (forts.)

Slippe noen dråper fenylefrin (tilgjengelig til enhver stoffet butikken) nesespray i hvert nesebor. Fyll begge neseborene med en saltoppløsning.

Proetz Method (forts.)

Suge løsningen ut ved hjelp av en pære sprøyte som vil forsegle nesen. Fortsette fylling motsatt neseboret med saltvann og utsuging for å skape en pumpe lignende virkning som fjerner rusk og slim fra nesen.

Advarsel

Ta alltid kontakt med lege eller lege før du starter noen lavage protokollen på et barn. Isotonisk og hyper tonic kan hver være gunstig for utskylling, så eksperimentere med begge deler.

Forebygging

Den beste måten å forebygge langsiktige bihuleproblemer hos barn er å ha dem pusse nesen helt når det blir fylt.

Omvendt osmose & Kidney Stones

Omvendt osmose & Kidney Stones


Tilstedeværelsen av nyrestein kan indikere et problem med vanninntaket. Men å drikke mye vann er ikke nok; kvaliteten av vannet som du drikker er også viktig. En måte å sørge for frisk nyrer er å drikke vann som har passert gjennom en omvendt osmoseprosess.

Nyrestein

Nyrestein (nedsatt lithiasis) er en tilstand preget av oppbygging av syre salter og mineraler i urinen. De forekommer ofte hos personer som er ustanselig dehydrert eller som ikke drikker nok vann. Den rette for dem er å passere dem gjennom urinveiene, noe som kan være ganske smertefullt. Drikke mye vann bidrar til å passere nyrestein og forhindrer også deres dannelse.

Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, det er ikke en definitiv årsak til nyrestein. Det finnes en rekke faktorer som kan bidra til deres dannelse. Vanligvis de oppstår når det er en ubalanse i urinen til krystalldannende mineraler, de vanligste er kalsium. Hvis det ikke er nok væske i kroppen til å bistå i deres sammenbrudd, bygge de opp i små steiner som lodge i nyrene.

Vann Safety

Ifølge EPA, har drikkevann vanligvis små mengder av forurensninger i den. Så mange som 90 av dem er regulert. Men visse forurensende stoffer er skadelige, som tilstedeværelse av fekal koliforme bakterier eller cryptosporidium, en parasitt. Å ha vannet testet, anskaffe din byens vann rapporten og installere den passende filtreringssystem basert på denne informasjonen vil sikre trygt drikkevann. Dette vannet må reise gjennom nyrene, hvis viktigste funksjon er å filtrere avfall fra kroppen din, slik at renere det er, jo lettere vil det være i stand til å gjøre jobben.

Omvendt osmose

Omvendt osmose er bevegelse av trykkvann over en semipermeabel membran i en saltoppløsning som det er tvunget til å bevege seg fra et sterkere til et svakere saltløsning. Det forhindrer ioner som Na + (natrium) og Cl (klor) fra å gjøre passerer gjennom membranen samt noen forurensninger som er for store molekyler, som jern, bly og kalsium, en vanlig mineral i nyrestein.

Metoder

Omvendt osmose anlegg er ofte brukt i boliger vannfiltreringssystemer siden det rids effektivt vann fra springen av forurensninger. Historisk ble omvendt osmose begreps for bruk i et industrielt miljø, særlig fjerning av salt fra sjøvann. Installere et filtreringssystem som bruker omvendt osmose i ditt hjem kan forbedre din families helse. Filtrering systemer kommer i en rekke forskjellige former. Noen er festet direkte til kranen hodet. Andre blir brukt er spesial mugger med et område for et filter som skiftes hver få måneder.

Hva er Nasal Stents?

Hva er Nasal Stents?


Fødselsskader og traumer etter fødselen kan forårsake nese deformasjoner hos barn. Noen deformasjoner er synlige på barnets ansikt, som en leppespalte, mens andre deformasjoner du kan oppdage ved å observere barnets pust. Konsulter en spesialist etter oppdager en deformasjon. Hvis legen mener plastisk kirurgi er nødvendig å korrigere misdannelse, så barnet ditt kan ha å bære nese stenter under healing prosessen.

Bruk

Leger setter stenter inn i barnets nese etter plastisk kirurgi for å rette forhold som choanal atresi, choanal stenose og piriform blenderåpning. Stenter er små rør som vil passe inn i neseborene og gi støtte til brusk under healing. Stenter vil tvinge nesen for å holde sin nye form og størrelse mens barnet helbreder. Leger kan enten tape eller sting stenter inn i nesen for å holde dem på plass.

Care

Barn generelt trenger å bære stenter i ca 12 timer om dagen i tre måneder etter operasjonen. Hvis legen syr barnets stenter på plass, og legen vil fjerne stenter etter en uke, men barnet kan trenge midlertidige stenter etterpå. Å ta vare på stenter, legger du et par dråper med saltoppløsning i hvert nesebor hver tre til firere timer å fjerne nasal drenering. Skyll stenter grundig under rennende varmt vann etter at du fjerner dem, og lagre dem i en spesiell beholder.

Plassere Stents

Hvis barnet ditt har bare å bære stenter del av dagen, da blir du nødt til å plassere dem inn og fjerne dem. Å plassere stenter i, setter dem forsiktig, men bestemt i hvert nesebor med stent vendt riktig vei. Wiggle stenten fra side til side hvis det er nødvendig for å få det på plass. Stenten må passe helt inn i neseboret. Hvis du er usikker på fremgangsmåten, må du kontakte legen din.

Symptomer på Komplikasjoner

Det kan være komplikasjoner når barnet bærer stenter. Hvis barnets nese begynner å gå i løpet av de første to ukene, så kontakt legen din. Også, hvis barnet ditt går feber over 100 grader, blir irritabel, utvikler et utslett rundt leppe eller nese område eller nekter å drikke, så kontakt legen din.

Hva er Cell Dialyse?

Hva er Cell Dialyse?


Innen medisinen er dialyse enten naturlig eller kunstig, men i begge tilfeller det er relatert til nyrefunksjonen. Dialysebehandling er ikke laget for å filtrere avfall av individuelle celler; heller, det fungerer som en mekanisk erstatning når nyrene ikke klarer å gjøre jobben sin. En enkelt celle fjerner avfall på andre måter, for eksempel spesialiserte organeller. .

Nyre avfall fjernes

Metabolsk avfall og overskuddsvannet filtreres gjennom nyrene hos friske individer. Fra nyrer, beveger avfallet i ureter, til slutt å gå ut av kroppen gjennom blæren som urin. Denne prosessen er regulert av en konsentrasjonsgradient, eller balansen av salt til vann. Flytende transport avfall vil diffundere over at konsentrasjonsgradient, etter natrium i nyrene, hvor det er behandlet og hentet.

Cell avfall fjernes

Den metabolske avfall fra en individuell celle fjernes på forskjellige måter, avhengig av typen av avfall. Lysosomer er organeller inne i cellen som bryter ned avfallet ved hjelp av enzymer, i likhet med fordøyelsesenzymer i den menneskelige fordøyelseskanal. Avfallet kan utskilles utenfor cellen gjennom cellemembranen. Vakuoler spille den viktige rollen med å overføre avfall og overflødig vann til membranen for utvinning; de små hjelperne også tjene som individuelle lagringsenheter og hjelpe på fordøyelsen.

Dialysebehandling

Når nyrene ikke klarer å fjerne avfall fra kroppen, rygger en dominoeffekt på hele systemet. De fleste pasienter med noen nyresvikt har plikt til å sende inn til dialysebehandling på en jevnlig basis for å hindre fatale sikkerhetskopier. En pasient vil få en av to typer av dialyse: hemodialyse blander blod med en saltoppløsning, og sender den tilbake til legemet, for derved å oppmuntre diffusjon i nyrene; peritonealdialyse injiserer fluid inn i bukhulen til inspirasjon diffusjon.