Digidexo.com

hudkreft i.øret

Tegn på hudkreft på øret

Da søker behandling for hudkreft, de beste prognosene alltid komme til de tilfeller som er fanget tidlig. Det betyr at pasienten merke tegn på kreft tidlig og søkte behandling umiddelbart. Dette forbedrer sannsynligheten for å bli frisk og reduserer skader forårsaket av kreft. Du må vite hva du skal se etter på kroppen din, spesielt i avsidesliggende steder som øret.

Kaposis Sarkom Symptomer

En sjelden type hudkreft kalles Kaposis sarkom, som påvirker blodårene under huden. Det ser ut som mørke områder, vanligvis av en lilla eller rød fargetone og kan dekke ganske en ekspansiv området. Slimhinner kan også bli påvirket. Men dette er hudkreft typen vanligvis bare til stede i de med nedsatt immunforsvar som følge av forhold som AIDS eller Lupus.

Talg Gland Carcinoma Symptomer

En annen type hudkreft kalles talgkjertel-karsinom, som påvirker oljekjertlene og kan spre seg meget raskt i hele kroppen. Ofte vises som knuter, har denne krefttypen sjelden alle farger og kan presentere seg hvor som helst på kroppen. Det er veldig aggressive, noe som gjør tidlig diagnose viktig.

Melanom Symptomer

Melanom er den mest alvorlige typen hudkreft og kan spre seg i hele kroppen veldig fort, selv til organer. I de fleste tilfeller, viser denne kreft opp i et mol man allerede har, forårsaker dets kanter til å bli ujevne og endre farge. Det kan også vises som en flekkete lesjon eller en veldig mørk og skjellete lesjon.

Plateepitelkarsinom Symptomer

Plateepitelkarsinom er en annen type hudkreft, bare denne ene sprer relativt sakte og er noe lett å behandle. Det ser ut som en rødlig fast knute eller en lesjon med skjellende tekstur. Tidlig diagnose er nok en gang nøkkelen i behandling av denne type kreft, og for å forhindre det fra å spre seg.

Merkel cell carcinoma Symptomer

Merkel cell carcinoma er en meget sjelden form for hudkreft som sprer seg raskt, ofte påvirker kroppslige organer. Det vises vanligvis som små knuter som er meget glinsende --- som om det er noe som presser opp fra under overflaten av huden. De tar rot i hårsekkene og kan dukke opp blå, rød eller rosa.

Basalcellekreft Symptomer

En annen type hudkreft, bør du være på utkikk etter er en basal cell carcinoma. Men dette er den enkleste form for hudkreft for å behandle og meget sjelden sprer seg. Det viser seg som et voksaktig kul eller en flat lesjon hvor som helst på kroppen, inkludert ørene. Vanligvis kan basalcellekreft fjernes ved laser kirurgi og vanligvis ikke kommer tilbake.

Slik Spot advarselen tegn på hudkreft

Slik Spot advarselen tegn på hudkreft


Det er tre hovedtyper av hudkreft: basalcellekarsinom, plateepitelkarsinom og melanom. Basalcellekarsinom og plateepitelkarsinom er ikke-ondartet, saktevoksende kreft i huden. Melanom er en ondartet og hurtigvoksende type hudkreft. Andre typer av ikke-melanom hudkreft eksisterer, men de er sjeldne, og omfatter Kaposis sarkom og kutan T-cellelymfom av huden. Selv om du er årvåken om solen sikkerhet og slitasje solkrem under utendørsaktiviteter, er det viktig å undersøke huden din regelmessig fordi tidlig deteksjon av hudkreft har en bedre sjanse for vellykket behandling og kur.

Initial konsultasjon

Selvransakelse kan du lete etter nye føflekker og lesjoner, og å legge merke til eventuelle endringer i eksisterende føflekker eller lesjoner som kan signalisere kreft endringer. Hvis du er usikker på om selvransakelse, spør legen din til å utføre en innledende hud sjekk, og for å gi deg råd om din eksisterende føflekker, kviser eller fregner. Etter en innledende undersøkelse, bør du undersøke huden fra topp til tå din minst en gang i måneden, ifølge Skin Cancer Foundation.

Full Body Examination

Stå naken i et opplyst rom foran et speil i full lengde. Undersøke ansiktet ditt og bruke et håndspeil for å sjekke bak ørene. Undersøke hodebunnen ved hjelp av en hårføner til å blåse håret vekk fra hodet. Sjekk dine hender og armer, inkludert armhulene og under neglene. Undersøke nakken og overkroppen. Kvinner bør løfte hvert bryst for å undersøke undersiden. Bruk håndspeil for å vise ryggen, baken og ryggen av bena. Sitt på en stol og se på dine ben, ankler og føtter, inkludert de fotsålene, mellom tærne og under tåneglene. Til slutt bruker du håndspeil for å sjekke for eventuelle hudforandringer i underlivet.

ABCDE faresignalene

Bokstavene A, B, C, D og E kan hjelpe deg å huske hvordan du kan gjenkjenne hudkreft og forstadier til hudkreft endringer. Bokstaven A representerer "Asymmetri": en muldvarp som har to unmatching halvdeler krever videre medisinsk undersøkelse. Bokstaven B minner deg på å se på grensene av dine føflekker, så ujevne grenser er et tidlig tegn på hudkreft. Bokstaven C representerer "Color": konsultere legen din dersom noen føflekker har utviklet nyanser av brunt eller svart, eller andre farger, for eksempel rødt eller blått. Bokstaven D representerer "Diameter." Føflekker med større enn 1/4-tommers diameter kan tyde på tidlig melanom. Bokstaven E står for "Evolving" og antyder årvåkenhet mot eventuelle endringer som skorpedannelse eller blødning.

Ugly Duckling faresignalene

Den "stygge andungen" -konseptet er et identifikasjons verktøy for deteksjon av hudkreft varselsignaler gjennom en prosess som kalles "differensial anerkjennelse." Det tyder på viktigheten av å sammenligne føflekker i sammenheng med hverandre på et område av huden. Ved å se nøye på bakgrunn av lignende utseende føflekker, er det mulig å oppdage føflekker som avviker fra hovedgruppen. For eksempel kan et stort, mørk lesjon eller en lesjon som er liten og rød farge i kontrast til omgivende lesjoner kan kreve medisinsk undersøkelse.

Hvordan behandle hudkreft med natriumbikarbonat

Ifølge American Cancer Society, er hudkreft den vanligste formen for kreft, sto for mer enn halvparten av krefttilfellene i USA. Med en overlevelse på 91-99 prosent, er mange mennesker kureres ved rett og slett å ha det berørte området kirurgisk fjernet. Men for de som ønsker å unngå denne prosedyren, kan det være en billig og enkel hjemmebehandlingsalternativ for hudkreft - natron. Det finnes ingen vitenskapelige studier i USA som støtter denne påstanden, men det er en rimelig mengde anekdotiske bevis som tyder på bruk av natriumbikarbonat til en ekstern område plaget med basalcelle eller plateepitelkarsinom kan redusere eller fjerne kreft ikke- kirurgisk.

Bruksanvisning

•  Vask det området som skal behandles med varmt vann og såpe, skylles grundig.

Legg natron i en liten bolle og tilsett akkurat nok vann til å lage en tykk pasta. Rør med en tunge depressor til godt blandet.

Påfør en generøs mengde av natron lim til det berørte området med tungen depressor. Med en hansker finger, forsiktig gni natron inn i lesjonen.

Legg til mer natron lim til lesjonen, og skaper en tror laget som fullstendig dekker det berørte området, og dekk med en bandasje.

La bandasje på plass i to timer. Skyll natron bort med kaldt vann og rense det berørte området med hydrogen peroxide.

Gjenta denne behandlingen 4-6 ganger om dagen i en uke, påføre et nytt lag med natron lime og drar i stedet for å tørke i flere timer før skylling og rengjøring med peroxide.

Tips og advarsler

  • Når du setter natron på en åpen lesjon, vil den brenne. Dette er fordi det er sterkt alkalisk. Hvis du finner den ubehag nivået uutholdelig, kan du prøve å øke mengden av vann i natron lim, selv om svakere blandingen, jo lenger det er sannsynlig å ta for å se resultater. Den berørte området er sannsynlig å vise tegn til økt rødhet og betennelse på den første behandlingsdagen. Dette kan reduseres ved bruk av kalde omslag eller isposer.
  • Hvis lesjon synes å bli større heller enn mindre etter en uke med natron behandling, følger et kurs i tradisjonell medisinering.

Hvordan får Sun forårsake hudkreft?

Hvordan får Sun forårsake hudkreft?

Basalcellekarsinom

Basalcellekreft er den vanligste formen for hudkreft. Denne typen kreft utvikler seg vanligvis på hodet og nakken i hudens basale celler, som er rett under overflaten. Basalcellekreft oppstår når overdreven sollys skader hudens DNA, som kalles tymin dimer. Som DNA skade multipliserer, mutasjoner oppstår. Dette, kombinert med det immunsystem undertrykkelse som forekommer naturlig sollys, kan tumorceller til å danne og til slutt ta over visse områder av huden.

Plateepitelkarsinom

Plateepitelkarsinom hudkreft forekommer hyppigst på lepper, munn, tunge og nese. Selv om to tredjedeler av basalcellekreft er knyttet til overdreven soling, uten UVA eller UVB-beskyttelse, er nesten alle plateepitelkarsinom tilfeller tilskrives solen. Dette er grunnen til at denne typen hudkreft er nesten alltid funnet på områder av huden som får mest sol eksponering, enten det være ansikt, armer, ben eller rygg. Mange mennesker også utvikle plateepitelkarsinom på harde-å-se områder av huden, inkludert bak ørene eller mellom tærne. Dette er grunnen til at det er spesielt viktig å få din årlige huden sjekk av hudlege. Som basalcellekarsinom, plateepitelkarsinom utvikler også når huden gjennomgår mutasjoner i plateepitel hudlaget, som kombinert med immunsuppresjon fra solen, kan føre til hudkreft.

Melanom

Caucasians, særlig de med svært lys hud, fregner eller blondt eller rødt hår, er på et høyere risiko for å utvikle denne typen hudkreft enn andre etnisiteter. Selv om det er mange tilfeller av føflekkreft som oppstår til tross ens nivå av soleksponering, er det også nok av saker som har direkte vært knyttet til solskadet forårsaket av solbrenthet. Ifølge Cancer Research UK, enkeltpersoner som utvikler melanom er dobbelt så sannsynlig som andre til å ha utviklet minst ett veldig dårlig solbrenthet i deres levetid. Siden mengden av solbrenthet øker, øker også risikoen for melanom.

Hvordan behandle melanom hudkreft

Ifølge National Cancer Institute (NCI), er melanom den mest alvorlige formen for hudkreft med mer enn 53.000 amerikanske personer diagnostisert hvert år. Med melanom, dine pigmentcellene blir ondartede og kan skje i etapper. For eksempel, når hudkreft starter på huden din, har du stadium I melanom. Men hvis det har spredd seg til lymfeknuter, deretter til leveren, hjernen og lungene, har det avansert å stadium IV. Så det er viktig å forstå behandlingstilbud tilgjengelig.

Bruksanvisning

•  Gjennomgå kirurgisk eksisjon. Hvis melanom er begrenset til huden (trinn 0-1), vil legen fjerne melanom ved å kutte det ut. Dette gjøres vanligvis i legens kontor og under anestesi. Du vil ha et lite arr som kan falme over tid.

Legg ved ytterligere behandling for trinn II og III melanom. Etter kirurgisk fjerning, kan legen din vurdere ytterligere behandling som lymfeknutebiopsi, medisin som interferon, og observasjon. En lymfeknute biopsi vil sjekke for å være sikker på at melanom har ikke spredd seg. Interferon er et protein som ligner på det hvite blodceller produserer. Det vil øke immunsystem til å bekjempe kreft og drepe kreftcellene.

gjennomgå strålebehandling hvis melanom har avansert til scenen IV. Når kreften har spredd seg utover huden din til din bein, lever eller hjerne, behandling etter operasjonen vil være stråling eller cellegift. Legen din kan bestemme å behandle deg med immunterapi-lignende vaksiner for å hjelpe immunforsvaret søke og angripe kreftceller.

Tips og advarsler

  • Opprettholde regelmessig legen avtaler etter at du har blitt diagnostisert med melanom. Etter den første operasjonen, vil legen ønsker å følge opp ca hver 3-6 måneder. Etter fem år, vil legen din vil se deg en gang i året.
  • Fortsett self-eksamener. Melanom kan oppstår på nytt etter behandlingen. Så sørg for at din sjekke lymfeknutene for hevelse og se etter eventuelle unormale endringer i huden din minst en gang i måneden.
  • Tenk rekonstruktiv kirurgi. Hvis du har sent stadium melanom eller kreft var stor, kan det hende du trenger kosmetisk kirurgi for å gjenopprette normale utseende.

Typer hudkreft forårsaket av Years of Sun Eksponering

Hudkreft er en form for kreft. Dens viktigste årsak er fra over eksponering til solen, særlig over en tidsperiode. Det påvirker føflekker på kroppen, så vel som skader huden. Hudkreft kan variere fra mild til alvorlig. Noen er lett å behandle ved brenning eller frysing av føflekken mens noen må behandles mer aggressivt. Mange mennesker kan forebygge hudkreft ved å bruke solkrem. Dette beskytter huden mot de skadelige UV-stråler. Det er tegn på at en person kan ha hudkreft. Noen av disse skiltene er kløende, øm hud som noen ganger blir rød og flassende. Føflekker som forandrer seg i form og begynner å blø eller oser er et annet tegn. Det er alltid anbefalt at folk som er høy risiko for å få hudkreft se en hudlege årlig å ha føflekker undersøkt på kroppen for endringer.

Aktinisk keratose

En forstadier hud tilstand, aktinisk keratose, fremstår som et skjellete eller crusty brak på det området av huden. Huden kan være mørk, lys rød, tan eller rosa. Det kan også være en blanding av disse farger kombinert. Tegn på Aktinisk keratose er kløe i huden eller ømhet. Mange folk legger merke til denne huden ved å berøre det heller enn å se det. Steder på kroppen der Aktinisk keratose forekommer oftest er skallet skalp, hender, underarmer, lepper, hals, rygg, ører og ansikt.

Basalcellekarsinom

Basalcellekreft er veldig lett diagnostisert. Denne typen hudkreft har en kur rate på 95 prosent. Det er også kjent som ikke-melanom hudkreft. Dette er fordi det ikke har spredd seg til en hvilken som helst annen del av legemet. Denne formen for hudkreft vises hovedsakelig på stammen av kroppen, hode, hender og hals. BCC ser ut som små kjøttfulle støt og sjelden sprer seg til andre deler av kroppen. Hvis ubehandlet, kan den vokse under huden til beinet forårsaker skade. Basalcellekreft kan også sette folk i fare for å utvikle annen hudkreft etter at de har blitt diagnostisert med dette.

Plateepitelkarsinom

Den nest vanligste hudkreft plateepitelkarsinom, har 200 000 nye tilfeller hvert år. Plateepitelkarsinom er vanligvis funnet langs ansikts områder som øret, lepper, ansikt og munn. Selv om disse steder er mer vanlig, det kan spre seg til andre deler av kroppen. Plateepitelkarsinom er merkbar på huden. Den delen av huden med plateepitelkarsinom blir rød med skjellende flekker. Denne formen for hudkreft er svært behandles, men er litt mer aggressive enn basalcellekarsinom.

Malignt melanom

Den sjeldneste formen for hudkreft og vanligvis oppstår bare hos voksne, er malignt melanom. Malignt melanom er en mer alvorlig form for hudkreft enn basal celle eller plateepitelkreft. Denne formen for kreft har den høyeste dødsraten, ansvarlig for 75 prosent hudkreft dødsfall. Malignt melanom vises meste på fair skinned folk som ikke tan lett.
Tegn på at noen kan ha malignt melanom er endring i farge eller form av en muldvarp. Blødning og oser fra føflekken kan også forekomme. Føflekken kan også føle hardt, hovne og ømme, og kan ha en kløe forbundet med det.
Når malignt melanom forekommer, har det spre seg til andre deler av kroppen. Dette gjør det hudkreft vanskeligere å behandle og aggressive tiltak er ofte brukt. Fjerning av hudkreft er første prioritet, og avhengig av hvor mye kreften har spredd seg, kan en runde med cellegift gis.

Kaposis Sarkom

Denne formen for hudkreft begynner i blodårene. Det kan være en langsom voksende form eller en aggressiv voksende formen for hudkreft. Tregere form av Kaposis sarkom forekommer ofte på benet. Det begynner som regel ut som en hevet eller flat lilla området. noen ganger dette området kan også ha en farge av mørk brun. Kaposis sarkom kan dukke opp på en hvilken som helst del av kroppen. I aggressiv form, det varierer i farge fra rosa til lilla eller rødt. Formen ser ut til runde eller ovale. Den kan også vokse inne i kroppen i løpet av denne aggressiv form.

Verste type hudkreft

Den verste typen av hudkreft, melanom, vanligvis viser seg som endringer i en eksisterende føflekk eller fregne eller som en ny vekst lett forveksles med en vanlig fregne eller muldvarp. Hvis denne kreften oppdages og behandles tidlig, er prognosen svært bra. Imidlertid, hvis den ikke behandles tidlig, kan melanom spredt over hele kroppen.

Typer

Det er tre hovedtyper av hudkreft: basalcellekarsinom, plateepitelkarsinom og melanom. Av disse, den mest vanlige er basalcellekreft, men den dødeligste er melanom.
Ifølge National Institute of Health, er melanom klassifisert i fire typer: overfladisk spre melanom - den vanligste typen - nodulær melanom, lentigo maligna melanom og acral lentiginous melanom, som er den minst vanlige.

Funksjoner

Melanom forekommer i hudcellene som skaper melanin (dette er det som gir huden farge). Melanom kan utvikle seg i en eksisterende føflekk eller kan vise seg som en ny hud lyte eller muldvarp. Dette hudkreft kan være brun, tan, svart eller andre farger. Noen ganger er det til stede som et brak under huden, uten misfarging av huden, men dette er ikke så vanlig.
Se etter ujevne kanter, misfarging - spesielt hvis det er mer enn én skygge eller farge til en muldvarp - økning i størrelse, eller andre endringer i eksisterende føflekker.

Melanom kan være dødelig fordi hvis den ikke behandles tidlig nok, sprer det utover huden på indre organer.

Identifikasjon

Hvis du utvikler en vekst som kan være melanom eller annen type hudkreft, kan din hudlege utføre en biopsi. Under denne prosedyren, vil den berørte huden og noen omkringliggende vev fjernes og sendes til en lab. Hvis cellene i prøven test positivt for kreft, vil legen sannsynligvis fjerne mer vev fra området i tilfelle flere kreftceller forblir.
Hvis kreften er melanom, vil din hudlege utføre flere tester for å se om kreften har spredd seg til lymfeknuter.

Forebygging / løsning

Forebygge hudkreft ved å unngå for mye sol. Selv om hudkreft, inkludert føflekkreft, kan forekomme til tross for disse forholdsreglene, vil du i stor grad redusere risikoen. På samme måte, ikke bruk solarium, da disse også avgir stråler som kan forårsake hudkreft.
Ifølge Skin Cancer Foundation, hvis du er lyshudet, bør du bruke solkrem som har en solfaktor på minst 30. Hvis du sole veldig lett, bruke minst solfaktor 15.

Sjekk huden jevnlig for nye føflekker eller humper i alle farger (inkludert hudfarge). Se eksisterende føflekker eller andre hud unormalt for eventuelle endringer i farge, størrelse eller tekstur. I tillegg til å sjekke huden din regelmessig, har en profesjonell undersøke deg minst en gang i året eller oftere hvis du er i en høyrisikogruppe.

Behandling

Hvis melanom ennå ikke har spredd seg til lymfeknuter, kan fjerning av cancerous hud være all behandling er nødvendig. Imidlertid, hvis melanom har allerede invadert legemet utover hud, kjemoterapi, stråling og andre kreftbehandlinger er nødvendig.

Betraktninger

Selv om mindre i fare, kan mørkhudede mennesker fortsatt få hudkreft, bør bruke solkrem og bør se etter eventuelle skader eller vekster som ser uvanlig eller ikke leges.
Selv om mange hudkreft oppstår på huden ofte utsatt for sollys, kan hudkreft oppstå hvor som helst på kroppen.

Typer hudkreft på nesen

Typer hudkreft på nesen


Ansiktet, særlig i nesen, er særlig utsatt for kreft, fordi den er utsatt for solen mer enn andre deler av kroppen. Personer med lys hud er mest sannsynlig å utvikle kreft, men de med mørk hud er ikke immune. Søn skader huden, noe som resulterer i forstadier til kreft, slik som aktiniske keratoser, som kan reises, skjellete eller crusty lesjoner som kan utvikle seg til kreft, eller basal cell eller plateepitelkarsinom. Dessuten kan føflekker utvikle seg til hudkreft.

Basalcellekarsinom

Basalcellekreft er den vanligste typen av nesekreft og er direkte relatert til soleksponering. Lesjoner ofte begynner som små gjennomsiktige voksaktig-vises knuter som senere danne sår fra midten og utover og skorpe over. Basalcellekreft kan variere i utseende fra rødt til rosa til brunt, grått eller svart. Denne typen kreft sjelden metastasizes til andre områder av kroppen din, men det pleier å gjenta seg på stedet og kan erodere vev og nese brusk, noe som resulterer i tap av nesen eller betydelig misdannelse.

Plateepitelkarsinom

Plateepitelkarsinom er den nest vanligste kreftformen påvirker nesen, og det er mer ondartet enn basalcellekarsinom. Plateepitelkarsinom er også relatert til solskader. Utseendet på lesjon kan variere fra vorte-lignende til crusted å åpne og sårdannelse. De fleste lesjoner forbli lokalisert, men om lag 3 prosent metastasere, er viktig så fullstendig fjerning. Plateepitelkarsinom er mest vanlig i lyshudet menn, men forekomsten hos kvinner har økt markert de siste tiårene.

Malignt melanom

Melanom er en av de mest ondartede former av hudkreft og direkte relatert til tilstedeværelsen av mol og soleksponering. Melanom kan oppstå hvor som helst på kroppen, men melanom i ansiktet og nesen er mer vanlig hos menn enn hos kvinner. Melanom oppstår fra melanocytter, pigmentholdige celler, og fremstå som misdannede eller uregelmessige føflekker mer enn 0,5 cm i diameter. Tidlig diagnose er kritisk fordi lesjoner med en dybde på mer enn 1,5 mm har en høy risiko for metastasering og død. Tidligere hudkreft av enhver type, øker risikoen for å utvikle melanom.

Behandling Alternativer

Basalcellekreft er behandlet med aktuell kjemoterapi, cryosurgery, fotodynamisk (laser) terapi eller kirurgisk fjerning, avhengig av størrelse og beliggenhet. Plateepitelkarsinom behandles mer aggressivt med cryosurgery, fotodynamisk terapi eller kirurgisk fjerning. De som ikke kan tolerere andre behandlinger kan bli behandlet med strålebehandling. Melanom må være skåret ut kirurgisk, ofte etterfulgt av kjemoterapi, avhengig av graden av lesjon.

Advarsel

Den beste behandlingen for kreft i nesen er forebygging. Du bør unngå overdreven eksponering for solen, bruk solkrem og ha noe unormalt eller uvanlig lesjoner sjekket av lege.

Typer av plateepitelkreft hudkreft

Plateepitelkarsinom (SCC) er en kreftform som oppstår i plateepitel celler i huden. Plateepitel celler er i vev som er overflaten av huden, men de blir også funnet i slimhinnen i noen hule organer i kroppen, og selv i de respiratoriske og fordøyelseskanalen. Selv om SCC vanligvis oppstår på huden, kan det forekomme på hvilket som helst av de ovennevnte som inneholder plateepitel celler.

Farene

Selv SCC ikke anses å være en fare for at melanom hudkreft er folk fortsatt dør hvert år på grunn av denne diagnosen hvis det sprer seg til lymfeknuter. Det er imidlertid svært kureres hvis behandlet på riktig måte. Derfor, hvis det er noen endring i hudens utseende, spesielt en bump eller rød, flassende flekk som ikke går bort, en hudlege besøk bør være planlagt.

Type SCC

Bowens sykdom er en av de mer vanlige typer av SCC. Det ser ut som en grov tørr flekk. Det kan forveksles med en vanlig utslett eller enda en sopp, så en hudlege vil trenge for å undersøke for å bekrefte eller utelukke SCC.

En annen type av SCC

Keratoacanthoma er en annen vanlig type SCC. Dette ser ut som en klump som danner svært raskt. Den har en tørr kjerne. Det ofte kan tenkes å være en byll eller cyste. Det også, må utelukkes ved en dermatologisk eksamen. Vanligvis er disse SCCS må bekreftes ved biopsi.

Aktinisk keratose

Aktiniske keratoser (AK) er noen ganger ansett som en type SCC, selv om det egentlig er mer av en pre-kreft. AK ser ut som grove, røde nupper som er ofte svært øm og ubehagelig. Det blir behandlet som SCC grunn av sin sannsynlighet for å transformere til kreft når alene.

Andre typer SCC

Aktinisk Cheilitis er en type som ennå ikke har gått dypere inn i huden. Det er vanligvis på underleppen og er rød og flassende, noe som gjør grensen mellom leppen og huden uskarpt. En annen type kalles Bowenoid papulosis. Dette presenterer som genital warts som ser ut som Bowens sykdom under et mikroskop, men faktisk oppfører seg som vorter.

Behandling

Den beste behandling for SCC er forebygging. Den primære forebyggende verktøy er å unngå solbrenthet, bruk solbeskyttelse, og gjøre regelmessige hud sjekker for endringer. Når diagnosen, men det er effektive behandlinger. Det ene er kalt utskrapning og uttørking. Den karsinom er skåret ut og deretter en elektrisk strøm tilføres for å kontrollere blødning og drepe de gjenværende celler. Andre alternativer er strålebehandling, kirurgiske fjerning, kryokirurgi (frysing av karsinom), og topiske kremer utformet for å angripe kreftcellene.

Tegn og symptomer på hudkreft

Tegn og symptomer på hudkreft


Hudkreft oppstår vanligvis på deler av kroppen som har vært hyppig eksponert for sollys, selv om det kan dukke opp hvor som helst på kroppen din, ifølge Mayo Clinic nettsiden. Fair hud, arvelighet, aldring og hyppige solbrenthet alle sette deg på en økt risiko for hudkreft. Det er viktig å kjenne tegn og symptomer på denne sykdommen; noen hud kreftformer, som melanom kan være dødelig.

Asymmetri

Sjekk asymmetri av dine føflekker; hvis du var å trekke en linje gjennom midten av området, bør begge sider matche. Det er lett å huske tegn på hudkreft ved å tenke på A, B, C, D, (asymmetri, border, farge og diameter).

Borders

Føflekker har vanligvis enda grenser. Se etter føflekker som har ujevn, laftet eller tunger kanter. Du bør gjøre en hud eksamen minst en gang i året foran en full lengde speil for å undersøke alle deler av kroppen din for å se etter endringer i eksisterende føflekker eller nye.

Farge

Føflekker har vanligvis en enkelt brun farge i dem, hvis føflekken din har svarte, brune eller ujevne nyanser av brunt eller noen andre farger, har det undersøkt av en hudlege. Uvanlige farger som blå, rød og hvit kan dukke opp på en eksisterende molo og regnes ikke som normalt.

Diameter

Du kan ha en muldvarp som har forblitt den samme størrelse i mange år, og det plutselig begynner å vokse seg større. En lege bør sjekke ut en føflekk som er større enn en blyant viskelær.

Skorper

Hvis en flekk på huden danner en skorpe og begynner å helbrede og deretter utvikle en ny skorpe, er dette et symptom på at noe er galt.

Fortykkelse av huden

Hvis du legger merke til et lite område på ansiktet, halsen eller hendene som er skjellete eller blir tykkere, dette er et annet symptom på hudkreft. Denne type symptom kan vises på alle område av kroppen din, men vanligvis i områder som har hatt den mest soleksponering.

Endringer

Hvis du har en føflekk som blør, blir større, blir sårdannelse eller mørkere, er dette et symptom som ikke bør ignoreres.

Strange Vekster

Sjekk huden for voksaktig eller perle vekster; dette er ikke normalt i henhold til Texas Agri Life Extension Service.

Healing Process

Healing av noe lyte, sår, utslett, blemmer, kvise eller en annen uvanlig vekst skal skje innen et par dager. Hvis healing tar lengre tid enn et par uker, bør du ta kontakt med hudlege.

Hjem rette for Sundamaged Skin

Solskader oppstår når det ikke er nok beskyttelse for huden mot solens ultrafiolette stråler. Når dette skjer, blir hudceller brent, og DNA prøver raskt å reparere og erstatte dem. Dette kan føre til stygge røde fargen skal vises i det berørte området, samt hevelse, peeling og blemmer. Hvis huden er kontinuerlig skadet av solen, kan det bli ute av stand til å reparere seg selv. Melanom, basal og plateepitelkreft er alle typer hudkreft som kan følge av solskadet hud.

Aloe

Aloe er en av de mest brukte anlegg for å bøte på solskadet hud. Anlegget har lange, kaktus-lignende bladene som som er fylt med en beroligende gel-lignende stoff. Ifølge sunburn.ws (Referanse 1), ved bruk av aloe å bidra til å helbrede solskadet hud, bør du skrelle den aloe blader og bruke den kjøttfulle, gel-belagt delen av blader til det berørte området. Aloe vil tjene både som et smertestillende og betennelsesdempende. For å gjøre det rette enda mer beroligende, kan aloe blader være nedkjølt før behandling.

Lavender Extract

Lavendel er en shrubby eviggrønn plante som har blitt brukt i århundrer på grunn av sine medisinske og aromatiske kvaliteter. Ifølge sunburn.ws, lavendel ekstrakt, som er en kondensert væskeform av anlegget, kan bidra til å avhjelpe sol-skadet hud. I tillegg til å lindre smerter, hjelper lavendel ekstrakt også den skadede huden leges. For best resultat, anbefaler ovenfor kilden blande ca 20 dråper lavendelekstrakt med en kopp vann, og bruke løsningen med en klut eller svamp til de berørte områdene.

Eddik

Hvit og eple cider eddik er begge hjemme rettsmidler for solskadet hud. Ifølge pathways-womens-sexual-health.com (Referanse 2), disse eddiker arbeide fordi de inneholder eplesyre, noe som bidrar til å gjenopprette pH-verdier (eller bidrar til å balansere surhet og alkalitet) av de berørte huden. Hvit og eple cider eddik er spesielt nyttig for å forebygge og minimere peeling og blemmer.

Mat og Drikke rettsmidler

Det finnes en rekke vanlige matvarer og drikke elementer som kan brukes til som hjem rettsmidler for solskadet hud, inkludert yoghurt, agurk, havregryn, sitroner, te og melk. Yoghurt kan hjelpe lindre sår hud, og yoghurt som har levende kulturer kan også bidra til å reparere den. Agurk skiver kan gnis på berørte områder, og også gi en beroligende, samt kjøling, effekt. Sitronsaft hjelper desinfisere sår hud, men det er viktig å fortynne den med vann før bruk. Havregryn kan tjene som både en anti-inflammatorisk og smertestillende. Sunburn.ws anbefaler å blande det inn i et varmt bad, la det avgjøre i omtrent 15 minutter, og deretter soaking i den. Kokt teposer kan brukes til å skade huden, og det er tenkt at te er tanniner kan hjelpe fremskynde helbredelsesprosessen. Melk er et annet hjem rette, noe som kan bidra til å redusere hevelse forårsaket av sol-skader på grunn av sin melkesyre- innhold.

Hvordan hudkreft Spreads

Hvordan hudkreft Spreads

Typer av hudkreft

Ifølge American Cancer Society, er omtrent 1,3 millioner tilfeller av hudkreft diagnostisert årlig. Basal celle og plateepitelkreft hudkreft, som kalles ikke-melanomer, utgjør de fleste hudkreft. De utvikler der huden er mest utsatt for sol, slik som øret, ansikt, hals, lepper og hender. Hvorvidt de vokser raskt eller sakte avhengig av størrelse og type. Men non-melanom hudkreft vanligvis ikke spres til andre deler av kroppen. Den farligste hudkreft, melanom, er den ondartet hudkreft, utvikler seg i cellene som kalles melanocytter som produserer huden pigment (melanin). Selv melanom forekommer vanligvis hos voksne, kan barn og tenåringer også har det.

Tykkelse og Sted Faktorer

Et forskerteam fra Eberhands Karls-universitetet i Tübingen, Tyskland, fant at de tykkere lesjoner, som finnes i plateepitelkarsinom, var fem ganger mer utsatt for å spre enn tynnere skrubbsår. En større horisontal størrelse dobler også sannsynligheten for kreft sprer seg eller repeterte. Studien viste også at tumorer på ørene er fire ganger mer tilbøyelige til å spre seg som de som er lokalisert i andre områder av kroppen.

Hvordan Melanomer Spread

Kreftceller spres eller metastaserer når de trekker bort fra sin opprinnelige svulsten og inn i blodbanen til andre områder av kroppen. Unntatt noen eksepsjonelle hudkreft, kan melanom formere raskt. Det er mye mer sannsynlig å spre seg til indre organer og lymfeknuter enn annen hudkreft. Etter melanomceller spredt fra hoved tumor, går de gjennom lymfen kanalen som er nærmest den opprinnelige melanom. Ved spredning til lymfeknuter i nærheten av svulsten, er det sannsynlig at de vil fortsette å formere seg til andre lymfeknuter og organer.

Stage IV melanom

Når melanomceller har spredt seg forbi den opprinnelige tumor, entrer hudkreft stadium IV av sykdommen. På stadium IV, kan kreftcellene spre seg til nesten alle organ. Imidlertid, som med de fleste typer kreft, melanom kreftceller spre seg til bestemte deler av kroppen, snarere enn formålsløst å reise i hvilken som helst retning. For eksempel, mens det er en 50 til 75 prosent sjanse for føflekkreft sprer seg til lungene, det er bare en 25-39 prosent sjanse for det nå skjoldbruskkjertelen.

Hva er meningen med føflekker på øret?

Hva er meningen med føflekker på øret?


Føflekker er veldig vanlig, og generelt godartet, men de kan også slå inn i et problem. En føflekk på øret eller en annen del av kroppen som er ofte utsatt for sol kan ende opp med å bli kreft. Overvåke dine føflekker for tegn på hudkreft å sørge for at du holder deg frisk. Tidlig oppdagelse og tidlig behandling kan forbedre dine sjanser for å bli frisk.

Betydning

Ifølge American Cancer Society, er hudkreft den vanligste typen kreft hos mennesker. Over en million tilfeller av hudkreft er diagnostisert hvert år i USA alene - mer enn kombinasjonen av eggstokkene, brystkreft, tykktarm, lunge, prostata og bukspyttkjertel kreft. I de siste tiårene, har antallet diagnoser økt. Venstre ubehandlet, kan hudkreft være dødelig.

Typer

Føflekker er veldig vanlig på huden, og noen av dem blir cancerous. De fleste mennesker har minst et par føflekker eller annet sted på kroppen. En føflekk på øret kan være liten, eller opp til ca ¼ tomme over. Det kan være flat, hevet eller starter som flat og til slutt reise opp. Det kan være brun, rosa, svart, eller rød eller grå. Føflekker større enn ¼ tomme på tvers, eller føflekker som har ujevne eller merkelig fargede overflater kan være kreft, skjønt.

Betraktninger

Mens det er mange forskjellige typer føflekker, et individs føflekker vanligvis ser det samme over hele kroppen hans. Hvis du har en føflekk som er en merkelig farge, veldig stort, eller bare ser annerledes ut fra alle de andre, få det sjekket ut av legen din. Personer med unormale føflekker er mye mer sannsynlig å utvikle melanom, den farligste typen hudkreft.

Advarsel

En føflekk på øret, er mer sannsynlig å bli kreft enn en muldvarp på et sted som aldri eksponert for solen. Eksponering for ultrafiolette stråler er en viktig risikofaktor for hudkreft. Din risikofaktor går opp hvis du tilbringer mye tid utendørs, eller hvis du bor eller ferie på tropiske breddegrader. Selv folk som jobber innenfor det meste av uken er i faresonen hvis de får mye sol i helgen.

Forebygging / løsning

Du kan redusere faren for kreft i føflekker i ansiktet og hodet ved å følge noen enkle regler. Ikke bruke mye tid i direkte sollys, spesielt sterk midt på dagen søndag. Når du går utenfor, bruke solkrem, og sørg for at du bruker den på ørene, hodebunnen og andre områder. Påfør solkrem annenhver time for å opprettholde effektiviteten. Hvis solkrem ikke er tilgjengelig, velger du en lue som skygger ørene, ansiktet og halsen.

Hvordan sjekke for hudkreft

Forekomsten av hudkreft er for tiden på vei oppover. En type hudkreft, melanom, er behandles hvis fanget tidlig, men kan være dødelig hvis venstre udiagnostisert. En lege bør undersøke både menn og kvinner en gang i året for tegn på hudkreft, og de med risikofaktorer bør vurdere hyppigere evalueringer. Månedlige self-eksamener skal utføres samtidig som bryst eksamener eller testikkel eksamener for å merke noen forandringer i huden så snart som mulig.

Bruksanvisning

Hvordan sjekke for hudkreft

•  Lær alt du kan om tegn og symptomer på hudkreft, og deretter bli kjent med din egen kropp. Basalcellekreft er vanligvis finnes i områder som ofte er utsatt for sol, og fører til en rekke støt og flekker som kan være liten, hevet, rød eller rosa, og blanke eller voksaktig utseende. Plateepitelkreft oppstår også oftere i områder som er utsatt for sol, og generelt produserer klumper som er skjellete, grov, og flat. Melanom, den dødelige formen for hudkreft, påvirker ofte formen eller størrelsen på eksisterende føflekker, men kan dukke opp hvor som helst på kroppen. Å vite hva du skal se etter, og være kjent med hvordan huden din normalt ser ut, vil i stor grad hjelpe til med å finne endringer som kan være tegn på hudkreft.

Stå foran et speil i full lengde under et sterkt lys. Ta deg god tid, og grundig eksamen hvert område av kroppen din. Bruk et håndspeil for å undersøke ryggen din og andre områder som er vanskelige å se. Hvis du ikke klarer å vise alle områder av kroppen din, spør en venn til å hjelpe.

Kontroller nøye huden din for ABCDs av melanom, og for eventuelle nye flekker, ujevnheter, sår, eller vekster. Oppmerksom på eventuelle spredning av pigment fra grensen til et sted å omgi områder av huden, og holde oversikt over eventuelle endringer i sensasjon, inkludert smerte eller kløe. Endringer i struktur eller overflate av føflekker bør også registreres, slik som oser, blødning, skalering, eller ujevnhet. Når du sjekker huden for melanom, betale ekstra oppmerksomhet til asymmetri, uregelmessige grenser, merkelige fargevarianter, og diameter større enn 6 millimeter. Eventuelle føflekker som viser disse skiltene skal umiddelbart rapporteres til legen din.

Undersøk dine lepper, ører og øyne for eventuelle endringer eller humper. Ved hjelp av en lommelykt, sjekk innsiden av munnen din og så mye av halsen som mulig. Hudkreft kan forekomme i slimhinner, så vel som på overflaten av huden.

Spør en venn til å undersøke hodebunnen for eventuelle mistenkelige endringer. Del håret, eller bruke en hårføner, for å få en nærmere titt på hele hodebunnen området.

Ta bilder av noe som virker unormalt. Disse bildene skal vises til legen din, og kan oppbevares og brukes som en referanse for fremtidige eksamener.

Tips og advarsler

  • Tidlig diagnose og behandling av melanom er avgjørende.

Hvordan bruke Tørris fjerner hudkreft og vorter

Iskaldt terapi (kalt kryoterapi) har lenge vært brukt som en måte å fjerne hudkreft og vorter. Prosessen er relativt smertefri og kan gjøres poliklinisk, som lar pasienten permisjon rett etter inngrepet. Ved hjelp av tørris for å fjerne hudkreft og vorter fra huden din hjemme kan være en effektiv metode, men er ikke noe gjøres tilfeldig. Det vil kreve tålmodighet og en stødig hånd for å bli gjort riktig.

Bruksanvisning

•  Ha litt avisen ned på en arbeidsflate. Ta på arbeidshansker.

Pakk et stykke tørris i en avis og sette den ned på arbeidsflaten. Pisk tørris med en hammer før bitene inne i avisen er svært små.

Expose den delen av huden som har hudkreft eller vorte på den. Åpne avisen og ta ut en svært liten del av tørris, ved hjelp av ditt arbeid hanske.

Plasser vedheng med hudkreft eller vorte ned på arbeidsflaten. Hvis det er i en vanskelig å nå området, må du kanskje ligge på overflaten og har en medhjelper bruke tørris.

Se på armbåndsur andre hånden som du nøye bruke tuppen av tørris til hudkreft eller vorte. Gjøre det for ikke mer enn 30 sekunder. Hvis uret ikke har en second hand, noen timer som teller ett sekund trinn vil fungere.

Bøy den kroppsdelen som du brukte tørris til før kreften eller vorte faller av.

•  Kast tørris og kaste avisen unna. Tørris kan skylles ned i vasken eller venstre for å smelte, men ikke forlate den uten tilsyn der andre kan ta på den.

Gjenta prosessen med å anvende tørris til hudkreft eller vorte en uke senere hvis noe av det er fortsatt synlig på huden.

Tips og advarsler

  • Vorte fjerning tørris kan kjøpes fra en lokal is butikk og er mindre smertefullt å bruke enn vanlig tørris. Det er ikke så sterk som vanlig tørris og kan kreve flere programmer for å utføre oppgaven med å fjerne hudkreft eller vorte.
  • Se en lege hvis du tror det er en sjanse for at huden defekten du har blitt behandlet kan være ondartet.

Hvordan identifisere hudkreft

Hudkreft er en sykdom i huden som får den til å miste sin evne til å vokse naturlig. Det er over 1,3 millioner amerikanere som er diagnostisert med hudkreft hvert år.

Bruksanvisning

En sunn hud celler er i stand til å dele på en ryddig måte inn for å erstatte de døde cellene og vokse ny hud for kroppen. Når cellene er ikke sunt, vil de vokse ut av kontroll og danner en svulst. En tumor kan betraktes som benigne eller maligne, med en godartet svulst å være begrenset til noen få cellelagene og ikke sprer seg til andre områder som for eksempel organene. En ondartet svulst sprer og ødelegger friske celler i hele kroppen, og når den gjør det, er det ansett som kreft.

Det er tre typer av kreft og melanom er ansett å være den mer alvorlige. De to andre typer hudkreft kalles basalcellekarsinom og plateepitelkarsinom. Basalcellekreft er en vanlig form for hudkreft som oppstår på områder som har vært tungt eksponert av solen som nesen, og vil normalt vises som en liten glatt brak som er hevet. Den plateepitelkarsinom oppstår på ørene, baksiden av hender og underleppen.

Soling øker sannsynligheten for at en person vil utvikle hudkreft. Det har blitt bemerket at det er best å unngå direkte eksponering for sollys som UV (ultrafiolett) stråling skader DNA-gener i hudcellene. Bruk alltid solkrem for å beskytte deg mot solen.

Det er flere ting å se etter på kroppen din til å oppdage hudkreft tidlig. Viktigst, se etter en hvilken som helst ny vekst på huden. En muldvarp vil ikke alltid lik kreft, hvis det er en muldvarp som har vært der fra fødselen av. Men noen nye store

Se etter en endring i en eksisterende vekst. Hvis kantene blir fillete, størrelsen øker merkbart eller fargen på vekstendringer, søke lege omgående. Også være klar over eventuelle sår på huden som ikke leges.

Planlegge en undersøkelse med legen din og be ham om å lete etter utvekster på huden din for å se om det er noen problematisk eller merkbare tegn på hudkreft. Hvis legen finner noe uvanlig, kan han anbefale at du får en biopsi.

Skaff en biopsi for å finne ut om en vekst er kreft. Legen vil fjerne enten celler eller vev for å bli undersøkt videre ved vanligvis en dermatopathologist. Det vil enten skje ved en excisional biopsi ved å skjære bort veksten, eller en operasjonssåret biopsi som fjerner en liten prøve av veksten.

Tips og advarsler

  • Tidlig påvisning av hudkreft er best, da huden er mulig å behandle kreft i et tidlig stadium.

Snake Oil for hudkreft

Snake Oil for hudkreft


Flere gruppesøksmål ble innlevert i løpet av 2006 av saksøkere påstand om at store solkrem produsenter var skyldig i å selge snake oil til intetanende forbrukere. Saksøkerne hevdet at solkrem stakere villedet dem til å tro solkremer beskyttet dem mot både UVA og UVB stråler, men det er faktisk bare UVB beskyttelse og ingen beskyttelse mot skadelige UVA-stråler. Søksmålene var todelt, og er i dag en del av class action saksbehandlingen.

Betydning

Ifølge en Associated Press artikkel den 24. april 2006 som rapportert på msnbc.com, ble ni søksmål innlevert mot solkrem produsenter, inkludert Copper og Neutrogena. Draktene hevder at solkrem markedsførere var skyldig i villedende påstander gjennom villedende reklame ved å forårsake forbrukerne å feilaktig tro at de kan tåle langvarig eksponering for solen ved å bruke solkrem. En Los Angeles advokat, i en rettssak mot solkrem selskaper, kalt solkrem produkter dette århundrets "snake oil".

Historie

Bruken av slange olje har sine røtter i Øst-medisin. Som et alternativ medisinsk behandling, kineserne brukte den til å lindre leddgikt. Laget av små mengder fettstoffer mineraler fra vann slanger, i det 19. århundre ble det introdusert til Vesten etter innvandrer kinesiske jernbanearbeidere som bidro til å bygge de tidlige jernbanesystemer. Disse kinesiske arbeidere kan ha gitt slange olje til andre arbeidere som led leddsmerter etter en lang arbeidsdag.
Innen det neste århundre, ble det brukt av "kvakksalver leger" og reiser selgere som tilbyr mirakuløse vidundermedisin til intetanende kjøpere. Når kjøperne oppdaget de var ikke kurere-alls eller slange olje i det hele tatt, men i stedet kamfer og stearinsyre som ikke synes å bøte på noe, hadde legene og selgere allerede flyktet byen på sin måte å lure andre.

Misforståelse

Siden den ledende årsaken til føflekkreft og annen hudkreft er eksponering for UV-stråler rett fra solen, mange mennesker er avhengige av solkremer for å hindre hudsykdom. Produsenter og medlemmer av det medisinske fellesskapet oppgi saksøkerne burde ha visst at solkrem alene utelukker ikke forekomst av hudkreft.

Fordeler

The American Academy of Hudleger avviste "snake oil" hevder som usanne og insisterte på at det er mange fordeler ved å bruke solkrem. Problemet, ifølge dermatologiske fagfolk, er at forbrukerne ikke bruker nok av produktet og ikke bruker det ofte nok. Legene uttalte at forbrukerne kan tro at å bruke solkrem en gang om morgenen kan være tilstrekkelig til å vare hele dagen. Men langvarig soleksponering og bading årsaker solkrem å slites av, og det er viktig å bruke den på nytt med jevne mellomrom i løpet av dagen, leger råder.

Potensial

Solkrem er regulert av US Food and Drug Administration regler om over-the-counter produkter. FDA anbefaler også å bruke det regelmessig og sjenerøst, spesielt hvis du bruker det i varmere vær og utsatt for vann. Bruk solkrem med minst solfaktor 30 beskytter mot hudkreft.
Videre Federal Trade Commission og FDA har både vurdert nye regler som begrenser solkrem produsenter erstatningskrav vedrørende solkrem effekt for UVB-beskyttelse, men mange nye reglene ble ikke gjennomført på grunn av gratis-tale hensyn.

Armbånd for Retts syndrom

Gjort populært av Lance Armstrong Foundation, har armbånd blitt et flott tilbehør for å støtte mange ulike lidelser og årsaker. Retts syndrom er en nevrologisk lidelse som får støtte fra armbånd.

Funksjoner

Lavendel armbånd er brukt til å støtte Retts syndrom. De er laget av silikon og er holdbar og billig.

Fordeler

Fordi lavendel armbånd er billig, kan de kjøpes i bulk til en lav pris å distribuere på Retts funksjoner. Dette gjør dem svært populære.

Typer

Armbånd kan tilpasses for å passe preferansene til forskjellige personer. De kan enten være preget (med hevet skrift), preget (med gravert skrift), eller skrives ut.

Identifisere Retts

Retts syndrom armbånd gi folk en fin måte å gjøre andre oppmerksom på en relativt ukjent sykdom. Mange mennesker har aldri hørt om Retts syndrom, som rammer én av 10.000 til 23.000 kvinner, ifølge International Retts syndrom Foundation. Dessuten er det ofte feildiagnostisert som autisme, cerebral parese, eller en annen forsinket utvikling.

Hvor du kan kjøpe

Armbånd for Retts syndrom kan kjøpes på ulike nettsteder, inkludert Armbånd Connection og personlig årsak. Disse nettstedene selger armbånd for andre årsaker også.

Science Prosjekt: Hvordan Været påvirker menneskelige følelser

Science Prosjekt: Hvordan Været påvirker menneskelige følelser


Vær, inkludert temperatur, skydekke, vind og regn eller snø kan i stor grad påvirke en persons følelser, helse og selv livskvalitet. Våre følelser er mer enn bare hvordan vi føler på innsiden. Våre følelser påvirker også vår beslutningsevne og hvordan vi tenker. Mange er kjent med "vinterdepresjonen", men helse-påvirker været går utover de kalde månedene; alle reagerer forskjellig på ulike typer vær.

Temperatur

Temperatur og fuktighet både spille en stor rolle i å påvirke en persons humør. Ofte, folk føler seg mindre engstelig med høyere temperaturer. Imidlertid kan en høy andel av fuktighet gjør en person sliten, hindre konsentrasjon og minske hvor hengiven de opptrer med en kjær.

Sunshine

Vitamin D er en viktig del av et sunt kosthold og livsstil, og vi kan få vitamin D fra vanlig soleksponering. Bruk alltid solbeskyttelse og bruker bare en begrenset mengde tid i solen hver dag; for mye soling kan føre til helse-og hudproblemer. Personer som mottar utilstrekkelig eksponering for sol kan oppleve depresjon, særlig hvis de er også i svært fuktige forhold som kan følge med nedbør. De som får den anbefalte mengden av sol eksponering kan føle deg gladere enn folk som ikke tilbringer nok tid i solen. Mørkere dager er kjent for å gjøre folk føler seg søvnig og svak.

Melatonin og Serotonin

I mørket, er melatonin frigjøres i hjernen ved pinealkjertelen. Melatonin starter søvnsyklus og gjør en person trøtt og klar for sengen. I lys, slutter melatonin blir produsert. I stedet er serotonin produseres, løfte folks stemninger og hjelpe dem til å våkne opp og starte dagen.

Forretnings

Flere bedrifter lider på grunn av været. Fra sin produksjon til salg og inntekter, bedrifter ofte ta en hit hvis det er dårlig vær. Hvis været er ekstrem, enten veldig kaldt eller veldig varmt, forbrukere har en tendens til å holde seg innendørs; bedrifter har en hard tid møte sine budsjetter.

Temperament

Mens mange mennesker føler noe påvirket av været, er våre disposisjoner ikke iboende endret av en "dårlig" vær dag. En negativ stemning er ikke fra regn, vind eller snø, er det vår temperament og hvordan vi velger å oppleve værforhold.

Hvordan å rette muskel ubalanser å forebygge skader

Hvordan å rette muskel ubalanser å forebygge skader


Det er mange årsaker til ryggsmerter. Muskel ubalanser er en av de mindre bivirkninger av feil bruk, holdning, belastning og skader, og er ofte årsaken til smerter og plager forbundet med ryggsmerter. Dessverre har de fleste leger ikke diagnostisere muskel ubalanser før det er for sent. Så hva er egentlig en muskel ubalanse? En muskel ubalanse er akkurat som det høres ut, en "ubalanse" eller ulikhet som eksisterer innenfor musklene. Det oppstår når to eller flere muskler i kroppen som er i mot hverandre er uforholdsmessig. Den mest vanlige muskel ubalansen fører til ryggsmerter er uforholdsmessig mage til rygg ratio. Tenk på det som en dumphuske som ikke er balansert fordi den ene enden er kortere enn den andre. Det vil fortsatt fungere, men ikke optimalt. Ikke trene magen kan føre til alvorlige ryggsmerter fordi magen støtter ryggen.

Hvordan å rette muskel ubalanser å forebygge skader

Du kan trene svakere muskler til å fange dem opp til sterkere seg og arbeide for å korrigere ubalanser og opprettholde stabiliteten.

Du kan vurdere om motstridende muskler er ute av balanse ved å teste din løfte styrke. Prøv å løfte maksimalt din på den ene siden og deretter other.For eksempel, hvis du kan løfte en 10-kilos vekt i løpet av en bicep curl på venstre side, men en 30-kilos vekt på høyre, har du en muskel ubalanse.

Du bør verve hjelp av en trener når jeg tester muskel ubalanser. Ved å jobbe med en trener, kan du utvikle et treningsprogram som ikke bare tar for muskel ubalanser men forbedrer den generelle tonen og styrke.

vanligvis en kombinasjon av styrketrening og fysisk terapi eller kiropraktisk terapi kan brukes til å korrigere muskel ubalanser.

Forebygging er kritisk når det gjelder muskel ubalanser og ryggsmerter. En av de beste tingene du kan for å rette opp og forhindre fremtidig skade er oppsøke hjelp av en profesjonell trener. En instruktør kan utføre en fysisk evaluering og teste den relative muskelstyrke du har på hver side av kroppen. Du kan deretter arbeide sammen for å utvikle en styrke treningsprogram som gir generell styrke og eliminerer potensielle problemområder.

Hint

  • Den gode nyheten er at trening kan bidra til å redusere og eliminere muskel ubalanser. Hvis ikke er forsiktig kan imidlertid feilaktig trening også føre til muskel ubalanser.