Digidexo.com

nesepolypper

Hvordan gjenkjenne symptomer på nesepolypper

Hvordan gjenkjenne symptomer på nesepolypper


Slimhinnen i nesegangene og bihulene kan bli opphisset av ulike grunner. Når dette skjer, kan en liten utvekst eller gruppe av fremspring form. Disse humper på innsiden av nesen kalles nesepolypper og de kan ha ubehagelige symptomer som trenger å bli anerkjent og utbedret.

Hvordan gjenkjenne symptomer på nesepolypper

Gjenkjenne symptomer på nesepolypper

Track når symptomene oppstår og hvor lenge de varer. Hvis problemet ser ut til å være kronisk i stedet for sesong, har du sannsynligvis nesepolypper snarere enn vanlig høysnue. Høysnue er en allergisk reaksjon på vindbåren pollen som blir verre i løpet av våren og forsommeren mens årsaken til nesepolypper er ikke nøyaktig kjent. Over the counter antihistaminer behandle høysnue, men du kan trenge en resept for å komme over polypper.

Lær å gjenkjenne de vanligste tegnene på nesepolypper. Disse kan omfatte kronisk bihulebetennelse, stuffiness i nesen, rennende nese eller hodepine.

Spør deg selv hvorfor din luktesans synes å ha avtatt i det siste. Hvis dette har skjedd med deg, og det er ingen grunn til det at du kan finne, kan du ha nesepolypper.

gjenkjenne nye eller økende snorking mønstre som et symptom på nesepolypper. Hvis partneren din påpeker at du har vært snorket mye mer enn vanlig, kan dette være et symptom på nesepolypper.

Hold et øye med barna. Barn kan ofte ikke fortelle oss hva som er galt med dem, og de kan ikke engang merke symptomer selv. Hos barn er tett nese på grunn av polypper ofte kompenseres med munn pusting. Hvis du oppdager at barnet ditt har blitt snorking og puste gjennom munnen hennes da hun var ikke før, dette kan også tilskrives polypper.

Besøk Mayo Clinic nettsted for å lære mer om nese polypp symptomer og deres sak (se Ressurser nedenfor).

Vet at i noen tilfeller kan det hende du må opereres for å fjerne nesepolypper hvis medisiner ikke virker.

Hint

 • Hvis du har lidd av kronisk bihulebetennelse, har du kanskje nesepolypper og bør snakke med legen din. Den gode nyheten er at nesepolypper kan vanligvis ryddet opp med en enkel nesespray.
 • Hvis symptomene på nesepolypper ikke klare opp med medisiner, kirurgi kan være nødvendig. Fortell legen din om resepter ikke hjelpe og lære om de kirurgiske alternativer tilgjengelig.

Hvordan behandle nesepolypper

Hvordan behandle nesepolypper


Nesepolypper er en betennelse i slimhinnen i nesen. Nesepolypper kan også være en betennelse i slimhinnen i bihulene også. Hva denne betennelsen skyldes er ikke kjent, men det kan forårsake mild til alvorlige helseproblemer, og bør behandles med en gang.

Hvordan behandle nesepolypper

Behandle nesepolypper Effektivt

•  Identifiser din tilstand som nesepolypper først. Nesepolypper er myke utstikkere forårsaket av en betennelse i slimhinnen i nese eller bihuler. Du kan legge merke til en enkelt kul eller mange. Jo mer nesepolypper du har, jo mer potensiell skade gjøres på grunn av luftveisobstruksjon.

Legg merke symptomene du ønsker å behandle. Vanlige symptomer på nesepolypper inkluderer tap av luktesans, gjentatte bihulebetennelse, rennende nese, hodepine og tett nese. Legg merke til hvor like disse symptomene er til høysnue å unngå å bli feildiagnostisert.

Unn nesepolypper med et steroid nesespray. Steroid fungerer som en anti-inflammatorisk og vil hjelpe deg pusten bedre mens krymper størrelsen på polypper.

Snakk med apoteket om medisiner som Flonase, Nasonex og Rhinocort. Dette er merkenavn av de vanligste nese polypp behandling spray og de er tilgjengelig på de fleste apotek.

Se opp for bivirkninger fra steroid spray som kan inkludere en sår hals eller en neseblødning.

Prøv en muntlig steroid. Ifølge Mayo Clinic, kan orale steroider hjelpe, men det er en økt risiko for potensielt farlige bivirkninger, så det bruker er begrenset, og de bør bare bli tatt for en svært kort tid (se Ressurser nedenfor).

Vet at i noen tilfeller kan kirurgi være nødvendig å behandle nesepolypper. Kirurgi vil bare bli brukt som en siste utvei når medisiner ikke klarer, men det er tider når en lege vil tro det best å kirurgisk fjerne nesepolypper.

Hint

 • På grunn av likheten av symptomer, mange mennesker misdiagnose nesepolypper som høysnue. For å behandle så effektivt, er det avgjørende å vite hva du har å gjøre med. Snakk med legen din dersom symptomene dine ikke rydde opp.
 • Mens nesepolypper er vanligvis ikke farlig, i noen tilfeller kan de hovne opp nok til å begrense din pust og i noen sjeldne tilfeller de har selv vært kjent for å være synlig fra utsiden.

Hvordan diagnostisere nesepolypper

Hvordan diagnostisere nesepolypper


Betennelse i nese passasjen og bihuler kalles nesepolypper. En lege kan utføre grunnleggende screening for å teste for polypper og andre allergier.

Hvordan diagnostisere nesepolypper

Diagnostisere nesepolypper

•  Se etter eventuelle endringer i din luktesans. Nesepolypper kan hindre luftveiene og redusere din luktesans. Hvis du ikke er i stand til å lukte så godt du vant til, kan det hende du har nesepolypper. Hvis tap av følsomhet for lukt er lagt merke til og andre nasale polypp symptomer er også til stede, så oddsen er stor for at du har nesepolypper også.

•  Vurder nesepolypper som en mulighet hvis du lider av kronisk bihulebetennelse. Siden nesepolypper er en betennelse i nesegangene eller sinus vev, kronisk bihulebetennelse er et svært vanlig symptom.

Lær å gjenkjenne de vanligste symptomer assosiert med denne tilstanden for å diagnostisere nesepolypper. De vanligste symptomene er stuffiness i nesen, en konstant rennende nese, pustevansker, bihulebetennelse og hodepine.

Se opp for sekundære symptomer som kan være vanskeligere å legge merke til. En endring i snorking er et symptom på nesepolypper som kan gå ubemerket med mindre noen andre peker den ut til deg.

Vær forsiktig så du ikke misdiagnose nesepolypper som høyfeber. Symptomene er svært like, men behandlinger er ikke nødvendigvis den samme. Det er viktig å nøyaktig diagnostisere tilstanden din for å gjennomgå den mest effektive behandlingen alternativet tilgjengelig.

Hold et øye med barna. Du må kanskje diagnostisere nesepolypper for dem siden de ikke kan ha kommunikasjonsferdigheter nødvendige for å fortelle deg hva som er galt med dem. Hos barn, nesepolypper ofte føre til uregelmessig snorking og puster gjennom munnen.

Husk at bare en lege er virkelig kvalifisert til å diagnostisere nesepolypper og å foreskrive behandling. Du kan lære å selv diagnostisere nesepolypper med hjelp av Mayo Clinic, men når du er i tvil, kan du se en lege (se Ressurser nedenfor).

Forbered familien din medisinske historie. Dette er en av de tingene legen din vil være mest interessert i når ser du for nesepolypper. Være så grundig som mulig. Avhengig av din families medisinske historie, kan ytterligere screening være nødvendig for å utelukke andre muligheter.

Hint

 • Elektroniske ressurser er en god måte å lære å identifisere symptomer, men i tilfelle av nesepolypper kan legen ønsker å utføre noen tester for å diagnostisere tilstanden din.

Hvordan å rense en Nose Blokkert av nesepolypper

Hvordan å rense en Nose Blokkert av nesepolypper


Nesepolypper er kjøttfulle biter av vev som linje innsiden av nasal passasje. Hvis nesepolypper vokse for stor, kan polypper hindre pusten din. Dette kan resultere i mangel på lukt. Ifølge Mayo Clinic, voksne som lider av astma, allergi og bihulebetennelse ofte oppleve nesepolypper. Hvis nesen blir tett av polypper, vil behandlinger varierer. I svært alvorlige tilfeller av nesepolypper, er kirurgi nødvendig.

Hvordan å rense en Nose Blokkert av nesepolypper

•  Få undersøkt av legen din for å fastslå omfanget av din tilstand. En nasal endoskop (en slange med et kamera) kan bli veiledet inn i nesehulen å finne polypper.

Bruk en nasal kortikosteroid forskrevet av legen din. Nasale kortikosteroider som Flonase vil bidra til å redusere polypp betennelse.

Ta orale kortikosteroider for å redusere polypp blokkeringer hvis nesesprayen ikke fungerer. Hvis orale kortikosteroider opprørt magen, kan kortikosteroid injeksjoner være en alternativ behandlingsmetode.

gjennomgå en polypectomy. Som det fremgår av den amerikanske Rhinologic Society, vil normal funksjon av bihulene gjenopprettes når polypper fjernes. Pluss-siden av en polypectomy er at denne prosedyren bruker en liten sugeenhet for å fjerne polypper og er minimalt invasiv.

Motta en endoskopisk bihulekirurgi hvis du er utsatt for å utvikle bihulebetennelse som følge av nasal polypp hindringer. Hindringer oppstår når polypper hindre flyten av væske fra bihulene.

Hint

 • Ta antihistaminer hvis du har allergi, noe som vil bidra til å forhindre vekst av polypper.
 • Bruk en luftfukter i hjemmet for å hindre nesepolypper tetter nesen.
 • Prøv en nasal lavage å rense nesegangene.
 • Bruk en saltvannsnesespray for å fjerne irritanter fra nesegangene.
 • Aldri prøve å plukke på polypper. Du kan innføre skadelige bakterier i bihulene, som kan forårsake en infeksjon å utvikle.

Slik fjerner nesepolypper

Slik fjerner nesepolypper


Nesepolypper er godartet vekst av celler som kan vises på slimhinnen i nesegangene og bihulene. De pleier å være dråpeformede, og mens mindre polypper kan gå ubemerket, kan større de forårsake nese blokkeringer. Disse kan redusere luktesans, føre til stadige bihulebetennelse, og pustevansker. Nesepolypper er mest vanlig hos voksne med astma eller allergi eller barn med cystisk fibrose. De kan fjernes ved flere typer medisin eller kirurgi.

Bruksanvisning

Behandling Nasal Polypper med medisiner

•  Ta kortikosteroider gjennom en nesespray. Rusmidler som flutikason, budesonid, flunisolide, triamcinolon og beklometason kan alle krympe eller helt eliminere mange nesepolypper. Disse stoffene komme under en rekke felles merkenavn; Legen din vil foreskrive en.

Injiser kortikosteroider eller ta dem muntlig. De samme medisiner som er i nesespray kan også gis i piller eller sprøyte dersom nesespray har vist seg ineffektiv. Disse pleier å være kortsiktige behandlinger, både som injeksjoner og orale kortikosteroider kan føre til alvorlige bivirkninger.

Ta ikke-steroide medisiner. Nesepolypper kan behandles ved å behandle andre forhold som forårsaker betennelse i nesegangene og bihulene. Leger kan foreskrive antihistaminer for å redusere allergi-indusert betennelser, anti-sopp medisiner for å bli kvitt soppinfeksjoner, eller antibiotika for å bli kvitt vedvarende neseinfeksjoner.

Fjerne Nasal Polypper Surgically

gjennomgå en polypektomi. I denne prosedyren, er polypp fjernet ved hjelp av en liten enhet som kalles en microdebrider som kutter og trekker bløtvevet, eller med en sugeinnretning. I begge tilfeller er dette en poliklinisk prosedyre, som betyr at du ikke trenger å tilbringe en natt på sykehuset. Mange polypper helt kan fjernes på denne måten.

Har endoskopisk bihulekirurgi. I denne prosedyren, kirurgen tråder et lite rør kalt et endoskop gjennom nesen inn i sinus hulrom. Den enden av røret inneholder et videokamera og små kirurgiske instrumenter som skjærer og fjerne polyppene fra innsiden av bihulene. Dette er også en poliklinisk prosedyre.

Følg eventuelle postoperative vaskeanvisningen. Du vil sannsynligvis bli foreskrevet en dose med kortikosteroider i nesesprayform for å hindre retur av polypper. Du kan også være nødvendig å skylle nesen regelmessig med saltet vann for å fremskynde helbredelsesprosessen.

Kirurgisk fjerning av nesepolypper

Kirurgisk fjerning av nesepolypper


Nesepolypper er dråpeformede, ikke-kreftsvulster som utvikler seg i slimhinnen i nesegangene og bihulene. Polypper særlig ramme de med astma og allergier. Store polypper kan føre til komplikasjoner som blokkerte passasjer, pustevansker og hyppige bihulebetennelse. Disse større nesepolypper kan kreve kirurgisk fjerning.

Kirurgi

To typer operasjoner er effektive når du fjerner nesepolypper: polypektomi og endoskopisk bihulekirurgi. Den type operasjon vil avhenge av størrelsen, antallet og plasseringen av nesepolypper.

Polyectomies er vanligvis for mindre eller mer isolerte polypper og bruker lokalbedøvelse. En nasal spekulum holder nesen åpen mens polypper er fastklemt og fjernet med en wire loop eller tang.

Endoskopisk bihulekirurgi er for folk med mer eller større store polypper og er utført under lokal eller generell anestesi. En kirurg vil bruke en liten tube med et forstørrelsesglass eller kamera kalt et endoskop inn i nesepassasjen og bruke små instrumenter for å fjerne polypper.

Recovery

Pasienter vanligvis reise hjem samme dag av enten kirurgi. Dressing brukes på nesen etter operasjonen og noen ganger splinter er satt på plass for å unngå tilstopping. Leger fraråder energisk aktivitet i to til tre uker etter operasjonen for å hindre blødning.

Recovery

Vanligvis vil legene ønsker å prøve ikke-kirurgiske prosedyrer for å eliminere mindre eller færre polypper først. Potensielle komplikasjoner av nesepolypper fjerning kirurgi inkluderer hjernehinnebetennelse, hjerneblødning, synsnerven skade eller øyenmuskelskader. Det er mulig at polypper vil gjenta seg selv etter operasjonen.

Hvordan bli kvitt nesepolypper

Hvordan bli kvitt nesepolypper


Nesepolypper er myke, dråpeformede noncancerous vekster som utvikler seg i grupper på nasal passasje fôr eller i bihulene. De danner når vevet er kronisk betent, særlig hos voksne med astma, luftbåren allergi, aspirin følsomhet eller cystisk fibrose. Selv små nesepolypper kan gå ubemerket og er generelt ikke en årsak til bekymring, kan større funn føre nesen til å kjøre eller være overbelastet med jevne mellomrom, slik at det virker som om du har en kald som aldri går bort. Store polypper eller grupper av små kan blokkere luftstrømmen og føre til kronisk bihulebetennelse, søvnapné og dobbeltsyn.

Bruksanvisning

•  Skriv ned alle symptomene du opplever, samt din medisinske historie og medisiner du tar. Ta med all informasjon, selv om det synes irrelevant.

Gå til legen din. Du trenger en solid diagnose å fortsette med behandlingstilbud. Legen din vil be om din historie med forkjølelse og influensa, allergier, astma, kirurgi og når du begynte opplever symptomer. Spør legen din om testene som trengs, anbefalinger for behandling og eventuell henvisning til spesialist. Legen din kan være i stand til å se polypper med et enkelt instrument.

Gjennomgå diagnostiske tester for å bekrefte om du har nesepolypper. Disse kan omfatte allergitester, en datastyrt tomografi (CT) skanne - definert av de Mayo Clinic som en serie av røntgenstråler tatt fra mange forskjellige vinkler for å produsere tverrsnittsbilder - eller en nasal endoskopi, som omfatter innsetting av et rør med et mikroskop gjennom neseboret inn i nesehulen.

Ta foreskrevet medisiner. Dette kan inkludere et kortikosteroid nesespray for å redusere betennelse eller et oralt kortikosteroid. The Mayo Clinic definerer et kortikosteroid er en binyre-cortex steroid som brukes som en anti-inflammatorisk agent. Eksempler på kortikosteroider er kortison, hydrokortison og prednison. I tillegg eller alternativt, kan legen forskrive antihistaminer, antibiotika eller soppdrepende medisiner.

Kirurgi kan presentere det eneste alternativet dersom medisinen ikke krympe eller fjerne polypper. Planlegg kirurgi hvis anbefalt av legen din. Polypektomi er en poliklinisk pasient prosedyre som bruker en mekanisk sugeverktøy eller et skjæreinstrument for å fjerne de polypper. Endoskopisk bihulekirurgi er en mer omfattende prosedyre som tar sikte på ikke bare å fjerne polypper, men korrigere sinus problemer som gjør dem utsatt for betennelser og utviklings polypper. Dette er vanligvis en poliklinisk kirurgisk prosedyre.

Bruk en neti potten for å kjøre en saltvannskylling gjennom ett nesebor, inn i nesehulen og ut det andre neseboret for å fremme helbredelse etter operasjonen. Bruk en foreskrevet kortikosteroid nesespray for å hindre vekst av flere polypper.

Hva fører til en kronisk tett nese?

Hva fører til en kronisk tett nese?


En tett nese kan være et irritasjonsmoment når du har forkjølelse eller influensa, men når drypp og sniffing ser ikke ut til å forsvinne, kan det være en annen underliggende årsak. Finne årsaken til tett nese er første skritt i å finne lettelse.

Høysnue

Høysnue er trolig en av de vanligste årsakene til en kronisk tett nese. Det er den vanligste allergien at mange mennesker får under visse tider av året når pollen teller i luften er spesielt høy. Tilbringe mye tid utendørs og sove med åpne vinduer kan bidra til problemet. Mange foreskrevet og over-the-counter medisiner er tilgjengelig som kan lette symptomer.

Andre Allergier

I mange mennesker, enkle allergier har skylden for en kronisk tett nese. Dette er ofte problemet når allergier kjøre i familien. Situasjonen kan bli verre om vinteren, når mer tid tilbringes innendørs rundt kjæledyr og støv. Allergi kan også føre til forkjølelse å vare lenger og være mer alvorlig, og de øker sjansene for en kald snu til en bihulebetennelse. Det er mange allergitester tilgjengelige for å bestemme hva slags allergi pasienten har. Resultatene av testen kan hjelpe legen anbefale et kurs i behandling, enten det er et medikament eller eliminering av irriterende.

Røyking

Sigarettrøyk er ofte den skyldige i en kronisk rennende nese. Personen med problemet ikke engang nødvendigvis å være røyker. Folk som bor i samme hus som en røyker er utsatt for passiv røyking og kan høste konsekvensene. Passiv røyking er spesielt skadelig for barn, som har underutviklet nesegangene er lett tett og irritert. Den beste måten å unngå tett nese på grunn av passiv røyking er å begrense røyking til utendørs.

Bihulebetennelse

Kronisk bihulebetennelse er en tilstand der sinus ubehag og irritasjon varer i lange perioder av gangen på grunn av bakterie-og soppinfeksjoner og andre årsaker. En bakterieinfeksjon er mye mer vanlig, og kan vanligvis behandles med antibiotika.

Nasal Polypper

Nesepolypper er små godartede vekster vev inne i nesehulen. De kan vokse i klynger og forårsake en myriade av irriterende helseproblemer som hodepine, snorking, pusteproblemer og kronisk stuffiness. Denne tilstanden i mer vanlig hos voksne over 40 år og kan være ledsaget av andre forhold som søvnapné, cystisk fibrose, bihulebetennelse og astma.

Airborne Fungus

Hirohito Kita, MD, av Mayo Clinic gjennomført en studie for å teste effekten av luftbåren sopp på mennesker med kronisk nasal stuffiness. Resultatene av studien fant at visse folks immunforsvar reagerte negativt på soppen. Disse menneskene var de som viste nasal stuffiness. Nitti prosent av deltakerne i studien viste et bestemt svar på en sopp som heter Alternaria. En annen sopp som heter cladosporium forårsaket lignende svar. Disse typer sopp er funnet over hele USA, og kan være en viktig årsak i mange pasienter med uforklarlig kronisk stuffiness. Denne oppdagelsen kan hjelpe forskere med å finne en behandling for problemet.

Nose Pusteproblemer

Nose Pusteproblemer


De fleste mennesker ikke gi mye tanke til innsiden av nesen før de har problemer med å puste gjennom dem. Det er flere problemer som kan gjøre det vanskelig å puste gjennom nesen. Oppdage kilden til problemet er første skritt i å finne løsningen.

Congestion

Lunger er et vanlig problem som fører til pustevansker gjennom nesen. Lunger er forårsaket når slimhinnene som linje nesegangene bli betent og produsere overflødig slim. Folk ofte beskrive lunger som en "tett" nese. Lunger kan være forårsaket av infeksjon, så som vanlig forkjølelse, eller av en allergisk reaksjon. Det er over-the-counter medisiner som kalles decongestants som kan brukes for å lindre tett nese.

Avveket septum

Den septum er den veggen som skiller de to sidene av nesen. Den septum er sett på som huden som skiller neseborene, og det reiser opp lengden av nesen til sinus hulrom. Den septum skal dele de to sider likt. Når en person har en avveket septum, septum stedet lener eller kurver til den ene siden, som kan dekke eller hindrer åpning på toppen av nesehulene på den siden. Dette kan gjøre det vanskelig å puste gjennom nesen på den berørte side. En merkelig septum korrigeres med en operasjon kalt en septoplasty.

Polypper

Nesepolypper er noncancerous vekster inne i nesehulen. De er formet som en delvis oppblåst ballong eller en tåre. Nesepolypper kan utvikle seg fra en lang infeksjon eller irritasjon. De kan også oppstå uten provokasjon i en person genetisk predisponert for å utvikle polypper. Noen nesepolypper er liten og skaper ikke problemer, men andre kan bli stor nok til å blokkere det nasale hulrom, noe som gjør det vanskelig å puste. I noen tilfeller kan en nesespray steroid benyttes til å redusere størrelsen på de nasale polypper. Andre mennesker kan kreve kirurgi for å ha polypper fjernet.

Fremmedlegemer

Et fremmedlegeme i nesen kan føre til nesepusteproblemer. Denne situasjonen er mer vanlig hos barn enn voksne, men voksne kan tilfeldigvis inhalerer et lite insekt eller gjennom nesen. Voksne kan også lodge mat i nesehulen fra baksiden av munnen ved hoste eller nysing mens de spiser. Hvis objektet er synlig opp i neseboret, kan en person prøver å ta den ut med en pinsett. Hvis det ikke er synlig, eller er fast anbrakt i nesen, kan en gå til legen være nødvendig for fjerning.

Infeksjon

Den hud og hår rundt åpningen i neseborene er delikat og utsatt for irritasjon fra en rennende nese eller fra å gni eller blåser nesen ofte. Dette kan noen ganger føre til en infeksjon i huden eller hårsekker bare inne i neseboret. Disse typer infeksjoner kalles nasal vestibulitt. Den betennelse forårsaket av infeksjonen kan gjøre det mer vanskelig å puste gjennom nesen. I mer alvorlige infeksjoner, kan en hårsekken utvikle seg til en byll, blokkerer nesebor helt. De fleste infeksjoner kan bli vellykket behandlet med en antibiotika salve, men overdreven hevelse eller koker kan kreve ytterligere legehjelp.

Hvordan avlaste Snorking

Snorking oppstår når luftstrømmen gjennom nesen og munnen er blokkert. Hindringen fører til at vevet i luftveiene til å gnisse mot hverandre og vibrere. University of California, San Francisco anslår at så mange som 15 prosent av befolkningen snorker. Flere menn enn kvinner snorker, og forekomsten av snorking øker med alderen, ifølge National Institutes of Health. Forstørrede mandler eller adenoids, nesepolypper, en merkelig septum, allergier og fedme er andre risikofaktorer for snorking. Heldigvis finnes det mange måter å lindre snorking, noen som kan prøves hjemme.

Hvordan avlaste Snorking

Hvordan avlaste Snorking

•  Gå ned i vekt hvis du er overvektig eller fete. Å være overvektig forverrer snorking og øker risikoen for søvnapné, ifølge University of California, San Francisco.

sove på din side, og unngå å ligge på ryggen i sengen. National Institutes of Health anbefaler side-sleeping å hindre de myke vev i halsen fra avslappende og dermed holde luftveiene åpne og lindre snorking.

•  Heve hodet på senga ved hjelp av puter plassert under madrassen eller ved å plassere de to front seng bena på blokker. Dette oppmuntrer kjeven og tungen til å gå videre, forebygge luftveisobstruksjon.

Prøv en nasal strimler eller nesespray under søvn. Når bihulene eller nesegangene er overbelastet, blir innånding vanskeligere. Dette kan føre til snorking. Nasal strimler og decongestants er tilgjengelig på de fleste apotek og dagligvarebutikker.

Unngå røyking, passiv røyking eksponering, og sovetabletter. Alle disse kan øke snorking, ifølge University of California, San Francisco.

Ikke drikk alkohol i flere timer før du går til sengs. The Mayo Clinic sier at alkohol slapper av musklene i halsen og svekker kroppens evne til å forsvare seg mot luftveisobstruksjon.

bli testet for søvnapné, og starte behandling så snart som mulig hvis du er diagnostisert med tilstanden. Snorking er ofte forbundet med søvnapné, en potensielt alvorlig tilstand som oppstår når hals vev hindrer luftveiene, stopper å puste.

Bruk en kontinuerlig positivt luftveistrykk maske mens du sover. En CPAP maske tvinger luft gjennom luftveiene, holder det åpent for å lindre snorking og obstruktiv søvnapné.

gjennomgå et kirurgisk inngrep for å lindre snorking. Et antall kirurgiske prosedyrer er tilgjengelige, avhengig av årsaken og alvorlighetsgraden av snorking. De fleste involverer manipulering eller kapping av visse områder av de øvre luftveiene, slik som tungen, svelg, nese eller kjeve.

Besøk en otolaryngologist, som er en kirurg som har spesialisert seg på øre, nese og hals, for laser kirurgi. Laser kirurgi er tidkrevende, og vanligvis innebærer fire eller fem polikliniske besøk. Under operasjonen, er en laser rettet inn i halsen for å fjerne overflødig vev.

Spør legen din om somnoplasty, en prosedyre som bruker lav intensitet mikrobølgeovn til å brenne bort en del av den bløte ganen. Somnoplasty, også kalt radiofrekvens vev ablasjon, er vanligvis utføres på poliklinisk basis under generell anestesi.

Bruk en tann hjelpemiddel for å lindre snorking. Gå til tannlegen for å ha en tannbeskyttelsen er satt til munnen for å holde kjeven i en mer fremre posisjon. Dental enheter kan også brukes til å trekke tungen ut, slik at mer plass for luftveiene og muliggjør lettere å puste. Du må kontrolleres på nytt om hvert halvår for å sikre at din tannlege enheten passer fortsatt riktig, ifølge Mayo Clinic.

Hint

 • Ifølge Mayo Clinic, synge og spille et instrument som kalles en didgeridoo kan lindre snorking i noen tilfeller.

Botemidler for anosmi

Botemidler for anosmi


Den medisinske tilstand hvor man mister fullstendig tap av lukt kalles anosmia. Uten evne til å lukte man ikke fullt ut kan nyte smaken av mat som vår smakssans er knyttet til luktesansen vår. Smelling hjelper å varsle oss til farlige tilstander som branner eller skjemt mat. Anosmi kan være permanent eller midlertidig tilstand. Botemidler for anosmia vil avhenge av årsaken.

Medisinering

Hindringer som forårsakes av nesepolypper, som blokkerer luftstrømmen gjennom nesen kan resultere i anosmia. En måte til å fjerne eller redusere polypper eller inflammasjon er med medikamentell behandling. Nesespray kortikosteroider kan anvendes for å redusere inflammasjon. Kortikosteroider kan også administreres oralt eller injiseres. Antihistaminer kan brukes til å redusere betennelse av allergi og antibiotika kan behandle infeksjoner. Hvis infeksjonen er forårsaket av sopp allergier, kan anti-soppmidler benyttes.

Operasjoner

Hvis medikamentell behandling ikke er vellykket, kan nesepolypper eller andre typer hindringer som svulster eller bein deformiteter i nesen fjernes ved operasjon. Hvis operasjonen er vellykket, og hindringen er fjernet, kan luktesansen bli gjenopprettet. To typer operasjoner som brukes for å fjerne polypper inkludere polypectomy og endoskopisk bihulekirurgi. I en polypectomy en mekanisk suge tenke brukes til å fjerne polypp. Med endoskopisk kirurgi sinus et endoskop, som er et lite rør, er satt inn i nesen med et forstørrelsesglass eller liten i kameraet. Små instrumenter blir så brukt til å fjerne hindringen.

Herding av infeksjon eller sykdom

Når anosmia er forårsaket av en forkjølelse eller annen infeksjon, vil tilstanden ofte løses når kald eller infeksjonen er kurert. Andre medisinske tilstander kan forårsake anosmia, og hvis skaden ødelegger nerver eller reseptorer av slim slimhinnen permanent blir det ingen kur. Medisinske tilstander som kan forårsake anosmia inkluderer Alzheimers sykdom, hjerneslag, hjerneoperasjoner, hjernetumor, diabetes, hormonelle forstyrrelser, Huntingtons sykdom, Klinefelters syndrom, Kallmann syndrom, Korsakoffs psykose, underernæring medisiner, multippel sklerose, Pagefs sykdom i ben, Parkinsons sykdom, Picks sykdom, strålebehandling, schizofreni, multippel systematrofi, Sjøgrens syndrom, traumatisk hjerneskade og sinkmangel.

Hva er Budesonid brukes til?

Budesonid er en reseptbelagte medisiner klassifisert som et steroid. Det fungerer ved å redusere inflammasjon i kroppen. Det kan tas oralt eller via inhalasjon gjennom en inhalator, forstøver eller nasal spray. Det er først og fremst brukes til å behandle tre ulike forhold, inkludert voksen Crohns sykdom, astma og allergier.

Fakta

Budesonid er det generiske navnet på den anti-inflammatoriske medisiner. Ulike former for medisiner er produsert og kan bli kjent med deres merkenavn. Hver form behandler en spesifikk sykdom. For eksempel er den orale form av budesonid for Crohns sykdom, blir inhalert form som brukes for astma og nesesprayen er foreskrevet for allergi.

Crohns sykdom

Crohns sykdom er en kronisk tarmsykdom som forårsaker magekramper og diaré. Budesonid i en kapsel form brukes til å behandle mild eller moderat Crohns sykdom. Det er vanligvis foreskrevet i en 3 milligram kapsel tatt tre ganger om dagen, i åtte uker. Det bidrar til å redusere betennelse i tarmen, noe som lindrer symptomer. Bivirkninger kan være tretthet, hodepine og svimmelhet. Ifølge Leger Desktop Reference (PDR) grapefruktjuice kan øke medisinering nivåer i blodet, og bør unngås når du tar budesonid muntlig.

Astma

En annen bruk av budesonid er til behandling av astma, som er en kronisk lungetilstand. Det kan tas av barn og voksne og virker ved å redusere betennelse i lungene. Ifølge Mayo Clinic, kan den redusere hyppigheten av astmaanfall. Det kan enten tas i en pulverform gjennom en oppmålt dose inhalator eller gjennom en forstøver, ved hjelp av den flytende form av medisinen. Bivirkninger kan være mild hoste og sår hals. Det er viktig å forstå at budesonid behandler ikke symptomer på en astma angrep, som tungpustethet og kortpustethet når de begynner. Det er et forebyggende medikament.

Allergier

Budesonid er også tilgjengelig i en nesespray. Den brukes til å behandle symptomer på allergi som lunger og betennelse i nesegangene. Den er beregnet for voksne og barn over 6 år Nedgangen i betennelse hjelper luften flytte inn og ut av lettere nesegangene. Budesonid i form av en nesespray, kan også være foreskrevet å hindre nesepolypper. Bivirkninger kan være en sår hals og nese irritasjon.

Betraktninger

Selv inhalert form av budesonid er godkjent for både barn og voksne, er pilleform kun godkjent for voksne. Siden budesonid er et steroid, kan alle former for medisiner redusere en persons evne til å bekjempe infeksjoner. Hver form for medisinering er klassifisert som en kategori C medisiner for graviditet. Dette betyr at det ikke er konkluderende studier på gravide kvinner for å bestemme effekten av medikamentet på et foster.

Hva er årsakene til kronisk Kortpustethet?

Hva er årsakene til kronisk Kortpustethet?


Kortpustethet er for det meste en normal forekomst som skjer for en svært kort periode etter anstrengende aktiviteter eller i tider med ekstrem frykt. Det er ikke normalt å oppleve kortpustethet, for eksempel, bare sitte ned eller står opp fra en bøyd stilling. Mange helsetilstander kan føre til kortpustethet, både midlertidig og kronisk.

Kronisk obstruktiv lungesykdom

Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) er en lungesykdom som forårsaker en kronisk kortpustethet. De to sykdommer som faller inn under kategorien av kronisk obstruktiv lungesykdom er kronisk bronkitt og emfysem. Kronisk bronkitt er en tilstand som fører til store mengder slim og hevelse i lungene luftveier. Emfysem er en sykdom som ødelegger lunge luftblærer. De fleste som har KOLS har begge forhold, ifølge National Institutes of Health.

Allergier

Ditt immunsystem jobb er å holde unna noe det mener er en trussel mot kroppen din, for eksempel virus eller bakterier. Av og til, vil immunsystemet forsvare fremmede stoffer som ellers er ufarlig; Disse kalles allergener. Noen mennesker har ikke noen symptomer assosiert med allergi, der som andre kan ha en rekke symptomer. De vanligste allergi triggere er støv, kjæledyr dander, pollen og mold. Noen mennesker har også allergi mot mat, insektbitt og smykker. Symptomer assosiert med allergi er hoste, kortpustethet (dyspné), tungpustethet, utslett og elveblest.

Astma

Betennelse i luftveiene i lungene kalles astma. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), påvirker astma mer enn 23 millioner amerikanske voksne. Når en person har et astmaanfall, musklene langs luftveiene begynner å hovne opp, noe som fører til pustevansker. Astma utløses i de fleste tilfeller av vanlige allergener (støv, kjæledyr dander, mold og pollen), samt kaldt vær og luftveisinfeksjoner.

Interstitiell lungesykdom

Interstitiell lungesykdom beskriver en gruppe av lidelser som forårsaker progressive lunge arrdannelse. Dette arrdannelse er irreversible, selv om det finnes medisiner tilgjengelig på resept for å bremse ned ytterligere skade. I de fleste mennesker som har denne sykdommen, symptomene kommer gradvis, men i noen, kan sykdommen utvikle seg plutselig. Symptomer inkluderer en følelse av åndenød under fysisk aktivitet, tørr hoste, tung pust, brystsmerter, og negler som bue over fingeren tips. Som sykdommen utvikler seg kan du merke at du er andpusten gjøre normale hverdagslige ting, som å snakke og spise. Når åndenød skjer, er irreversibel skade stede.

Nasal Polypper

Nesepolypper er bygget opp av de betent vev som linje neseslimhinnen. De er mindre sekklignende vekster som begynner å vokse i det indre tak av nesen og utvide til åpne områder. Personer med nesepolypper synes det er vanskelig å puste gjennom nesen, og dermed kjennemerket tegn for nesepolypper er puster gjennom munnen. Andre tegn og symptomer inkluderer nasal obstruksjon, lyd lunger og rennende nese. Behandlingen består vanligvis av reseptbelagte steroider eller antibiotika, men noen mennesker kan kreve kirurgi for å puste lettere. Det er ingen garanti for at nesepolypper ikke kommer tilbake, så de er ikke forebygges.

Hva er årsaken til Smell tap?

Anosmi er den kliniske betegnelsen på lukt tap. Mayo Clinic rapporterer at tilstanden kan være enten midlertidig eller permanent, avhengig av den underliggende årsak. En rekke faktorer kan føre til tap av lukt.

Congestion

The National Institutes of Health viser at tett nese er den vanligste årsaken til anosmia. Lunger kan være forårsaket av allergi (slik som høy feber), bihulebetennelse, influensa, forkjølelse og ikke-allergisk rhinitt.

Hindringer

Hindringer i nesegangene kan også føre til lukt tap ved å hindre luftstrømmen. The Mayo Clinic viser til følgende som vanlige nese hindringer: svulster, nesepolypper og benete fremspring.

Alder

Aldring kan føre til sammenbrudd av nerver i lukte (lukt) reseptorer som sender informasjon fra nesen til hjernen.

Brain Damage

Skade på hjernen traume, kirurgi, svulster og aneurismer kan alle slag eller ødelegge evnen til å lukte.

Sykdommer

Sykdommer, særlig degenerative sykdommer som Parkinsons, Alzheimers og Huntingtons som påvirker hjernen eller nervesystemet, kan føre til tap av lukt.

Medisinske behandlinger

The Mayo Clinic rapporterer at noen medisinske behandlinger som strålebehandling eller medisiner som nifedipin kan resultere i lukten tap.

Hva er årsakene til tap av følelse av Smell & Taste?

Årsakene til los av ssense av lukt og smak kan variere fra godartet til alvorlige og kan være forårsaket av sykdom eller den normale aldringsprosessen. De fleste årsakene til redusert luktesans og smak er mulig å behandle og noen ganger reversible.

Neseproblemer

Årsaker til tap av luktesans og smak er ofte på grunn av akutt eller kronisk bihulebetennelse, nesepolypper eller sesongmessige allergier. Behandling av disse forholdene ofte resulterer i reversering av lukt og smak tap.

Medisinering

Medisinering kan ofte føre til tap av luktesans og smak. Vanlige medisiner som bidrar til denne tilstanden er blodtrykkssenkende medisiner, antibiotika og kjemoterapeutiske medisiner.

Tannproblemer

Tannproblemer som dårlig tilpassede tannproteser, munnsår og karies tenner kan bidra til et tap av luktesans og smak.

Nevrologiske tilstander

Alzheimers sykdom og Parkinsons sykdom kan endre hjernens funksjon og føre til tap av luktesans og smak, blant andre sensoriske underskudd. Hodeskade kan også føre til tap av disse sansene.

Aldring

Den normale aldringsprosessen er en vanlig årsak til tap av følelse av lukt og smak. Som mennesker alder, antall smaksløker avtar som gjør deres funksjonalitet.

Betraktninger

Årsakene til tap av luktesans og smak er ofte forbigående og reversible. Med rask og riktig behandling av tilsvarende tilstand, kan disse sanse underskudd skal forvaltes. Aldersrelatert tap av følelse og lukt kan noen ganger bli svekket av ernæringsmessig intervensjon, som anbefalt av lege.

Hva som forårsaker tap av lukt og smak?

Sammenhengen mellom smak og lukt er en sterk en, så når det er et problem i ett område, er det ofte et problem i den andre. Noen ganger årsaken kan være mindre, men det er alvorlige forhold som kan føre til tap av disse sansene.

Betydning

Tapet av lukt og smak kan være noe mer enn en ulempe forårsaket av en kald, men selv da er det risiko. Den manglende evnen til å lukte en gasslekkasje eller smake mat som har gått dårlig kan føre til alvorlige konsekvenser.

Vanlige årsaker

Noen av de vanligste syndebukkene som forårsaker tap av smak og lukt er sigarettrøyk, forurensing, forkjølelse, medisiner som antibiotika og blodtrykket medisiner, tann og tannkjøtt sykdommer, blokkerte neseganger og allergier. Det er også vanlig for oss å miste noe av vår følelse av smak og lukt som vi blir eldre.

Andre årsaker

Alzheimers sykdom, Parkinsons sykdom, kjemoterapi, nesepolypper, tumorer, kirurgi og enda en hit til hodet kan føre til et tap av lukt og smak.

Tester

Hvis du er bekymret for tap av smak eller lukt, kan en lege utføre en ripe og snuse test. Han kan også ringe for røntgen, CT og nese undersøkelser for å bestemme mengden av tap, dens årsak, og omfanget av skaden.

Forebygging / løsning

Mens mindre årsaker, for eksempel en forkjølelse eller røyking, kan håndteres på egen hånd, mer alvorlige årsaker kan kreve antibiotika eller kirurgi.

Nose Disorders

Nose Disorders


En nese lidelse er noe problem å ha å gjøre med nesen. Hvis noe skjer med nesen, kan det svekke riktig pust. Noen eksempler på nese lidelser er nesepolypper, bihulebetennelse, rhinitt, neseblod og en avveket septum.

Nasal Polypper

Nesepolypper er godartet vekster som er plassert inne i nesen, og kan forekomme på begge sider. Hvis de blir store nok eller mange polypper vises, kan det føre til hevelse, som kunne blokkere luftveiene.

Bihulebetennelse

Bihulebetennelse er rett og slett en bihulebetennelse. Det er en irritasjon og hevelse i bihulene og nesegangene. En bihulebetennelse kan forårsake hodepine eller trykk i øyne, nese og kinn området.

Rhinitt

Rhinitt er bare irritasjon og hevelse i nesen og bihulene forårsaket av allergi. Tegn og symptomer inkluderer kløe / rennende nese, nysing, tett nese, røde rennende øyne, hoste og hodepine.

Neseblod

Neseblod kan oppstå når som helst på dagen, men oftest skje i morgen. De er satt inn i to kategorier - anterior (foran nesen) og posteriore (baksiden av nesen). Rundt 90 prosent av neseblod er anterior blødninger.

De fleste neseblod kan bli tatt vare på hjemme, men hvis blødningen er alvorlig nok, kan det være nødvendig å få medisinsk hjelp.

Avveket septum

En merkelig septum er når veggen som skiller de to nesehulene skifter malplassert. Hvis du har problemer med å puste, og deretter en avveket septum kan være problemet. En merkelig septum kan føre til en eller begge neseborene å bli blokkert, nesetetthet, hyppige neseblod og hyppige bihulebetennelse. Deviated septums er vanligvis forårsaket av nese traumer.

Mandlene Sinus Pain

En mandlene er en medisinsk prosedyre der en pasients mandlene er kirurgisk fjernet. Sinus hodepine er en vanlig type smerte som resultat av bihulebetennelse eller bihulebetennelse. Sinus smerte er vanligvis relatert til en mandlene.

Mandlene grunner

Ifølge MayoClinic.com, er tonsillectomies utført for å hindre mandel infeksjoner, for å behandle svelge eller pusteproblemer forårsaket av forstørrede mandler eller for å behandle mandlene som blør eller er kreft.

Mandlene Risks

Mandlene pasienter kan oppleve reaksjoner på anestesi brukes i prosedyren, kan de utvikle hevelse eller ømhet i tungen og de kan oppleve blødning under eller etter operasjonen. Hals smerter og vanskeligheter med å svelge kan forekomme etter en mandlene.

Mandlene Prosedyre

En kirurg kutt eller brenner mandlene ut av en pasientens hals mens pasienten er under narkose.

Sinus Pain Årsaker

Ifølge MayoClinic.com, kan sinus inflammasjon og smerte være forårsaket av forkjølelse, allergier eller en bakteriell infeksjon. Soppinfeksjoner og strukturelle problemer i en persons nesehulene kan forårsake sinus smerte.

Sinus Pain Risikofaktorer

Personer med astma, nesepolypper eller et svekket immunforsvar har større risiko for å utvikle sinus smerte.

Sinus Pain Treatment

Leger behandler sinus smerte forårsaket av en bakteriell infeksjon med antibiotika. Over disk smertestillende midler kan saltvannsnesespray og decongestants forbedre smerte symptomer.

Hva er behandlingen for Diffuse Sinus infeksjoner?

En bihulebetennelse er noen infeksjon forekommer i nesegangene. En akutt bihulebetennelse er en opphoping av infisert slim i bihulene som kan vanligvis behandles med hell av antibiotika. En diffus bihulebetennelse kan ikke svare på antibiotika som lett og ofte krever ekstra behandling.

Definisjon

En diffus bihulebetennelse er forårsaket av en polypp, unormal vekst eller misdannelse innenfor sinus passasjer. Over tid kan disse vekster tykkere slimhinnene og hindrer nasal drenering, ifølge en bihulebetennelse Cures nettsted på Diffuse bihulebetennelse.

Diagnose

Å behandle en diffus bihulebetennelse, må det være nøyaktig diagnostisert. En koronale sinus CT scan er den beste måten å oppdage en diffus bihulebetennelse, ifølge en eMedicine nettside.

Behandling

En av de viktigste behandlinger av diffuse bihulebetennelse, ifølge bihulebetennelse Cures, innebærer fjerning eller reduksjon av polypper eller vekster som bidrar til tilstanden. Dette kan gjøres ved kirurgi eller ved orale kortikosteroider.

Kortikosteroid behandlinger

Orale kortikosteroider er en effektiv måte å krympe noen nesepolypper, ifølge en eMedicine nettsted på nonsurgical behandlinger for nesepolypper. En intra-nasal spray steroid blir brukt til å målrette og redusere størrelsen på de vekster. Injisering steroider inn i polypp området er en annen behandling.

Laser Surgery

Laser kirurgi, eller "Funksjonell endoskopisk Sinus Surgery," er en mindre invasiv kirurgisk behandling for å fjerne vekster som utløser diffuse bihulebetennelse, ifølge en Sinus Laser Surgery nettside. Ifølge nettstedet, er målet å frigjøre lomme passasjer uten å pådra seg potensielt høye nivåer av nasal blødning assosiert med vanlig kirurgi.

Tilbakevend Polyp Vekst

Noen pasienter med diffuse bihulebetennelse har det som kalles "Tilbakevendende Polyp Growth", en tilstand der polypper vokser tilbake i sinus hulrom etter operasjonen, ifølge bihulebetennelse Cures.

Singulair Churg-Strauss syndrom

Singulair er merkenavnet reseptbelagte stoffet montelukast natrium. Leger kan foreskrive dette stoffet til astmapasienter. Churg-Strauss-syndrom er et rapporterte bivirkning av astmapasienter som brukte Singulair ifølge Drugs.com. Denne sjeldne medisinske tilstanden forårsaker astma og unormalt høye nivåer av eosinofile blod, en type hvite blodlegemer. Vaskulitt, en alvorlig betennelse i blodårene, kan forekomme med Churg-Strauss syndrom.

Singulair

Singulair blokkerer leukotriener i kroppen for å forbedre symptomer på astma og allergi. Stoffet forbedrer daglige astma effekter, men det fritar ikke akutte astmaanfall. Mennesker som opplever pusteproblemer mens du tar dette stoffet trenger å se en lege. Vanlige bivirkninger av Singular innbefatte hoste, hodepine og tretthet, og bør rapporteres til en lege. Dette stoffet gis oralt og er tilgjengelig i tablettform og muntlige granule former.

Churg-Strauss syndrom

Churg-Strauss syndrom er en sjelden lidelse som fører til en persons immunsystem til å angripe friske vevet. Årsakene til denne sykdommen har ikke vært klart identifisert. Singulair brukere med astma kan oppleve forverring av astma, et tegn på Churg-Strauss syndrom. Høysnue symptomer som nysing og rennende nese kan oppstå med Churg-Strauss. Sinus betennelse kan utvikle denne tilstanden og kan forårsake nesepolypper og ansikts smerter, ifølge MayoClinic.com.

Hypereosinofili

Hypereosinofili er den andre fasen av Churg-Strauss syndrom og resulterer i høye nivåer av eosinofile blod. Lungene og mage-tarmkanalen er ofte påvirket av denne sykdommen fasen. Personer med denne tilstanden kan oppleve tretthet, vekttap og feber. Nattesvette, magesmerter og blødninger i mage tiltrekke kan oppstå med hypereosinofili. Denne fasen kan vare i flere måneder eller år.

Vaskulitt

Den tredje fasen av Churg-Strauss syndrom er systemisk vaskulitt, en alvorlig betennelse i blodårene. Denne fasen reduserer strømmen av blod til kroppsvev og vitale organer, slik som hjerte, fordøyelsessystemet og perifere nervesystem. Personer med vaskulitt kan utvikle huden sår, verkende ledd, og sterke smerter i føtter og hender. Diaré, oppkast og kvalme kan oppstå med dette, samt brystsmerter, kortpustethet og en uregelmessig hjerterytme.

Behandling

Personer som utvikler symptomer på Churg-Strauss syndrom bør se en lege så snart som mulig. Leger kan behandle pasienter med høye doser av kortikosteroider som prednison å lindre symptomer. En lege kan gradvis senke kortikosteroid dose for å redusere sjansene for bivirkninger som høyt blodsukker, bentap og infeksjoner. Enkeltpersoner kan kreve behandling med immun-undertrykkende medisiner som cyklofosfamid, metotreksat eller azatioprin.