Digidexo.com

lysterapi - d-vitamin

Vitamin D Lysterapi

Vitamin D Lysterapi


En fettløselig vitamin, vitamin D, blant annet vitamin D2 og D3, kan fås fra mat, kosttilskudd, sollys og kunstig lys. For dem diagnostisert med vitamin D-mangel, kan lysterapi bli foreskrevet.

Fordeler med Vitamin D

Vitamin D hjelpemidler i absorpsjon av kalsium, noe som bidrar til å støtte et sterkt skjelett. Ifølge Mayo Clinic, forskning har indikert at vitamin D kan beskytte mot høyt blodtrykk, osteoporose, kreft og noen autoimmune sykdommer.

Vitamin D-mangel

Utilstrekkelig eksponering for sollys, kombinert med utilstrekkelig inntak av vitamin D fra mat kilder og kosttilskudd, kan resultere i en mangel på vitamin D.

Vitamin D Lysterapi

Lysterapi innebærer å komme ut i solen hver dag eller å bruke tid hver dag under spesielle lyspærer. Disse pærene er svært lyse, med 5000 lux (et mål på lysnivåer) eller mer.

Best Tid for å planlegge Lysterapi

Lys har fordeler som helst på dagen. Men lysterapi oppnådd i morgen har litt flere fordeler, ifølge The Body Blues.

Effektene av for mye lys

Ifølge The Body Blues, kan overeksponering for sollys og UV-stråler forårsake hudkreft, grå stær eller øye-tilstand mascular degenerasjon. For mye kunstig lys kan utløse mani hos personer med bipolare lidelser, eller nervøs og engstelig følelser hos friske mennesker.

Hvordan bruke Grow lys for Vitamin D

Sollys spurs produksjon av en form for vitamin D, et viktig næringsstoff. Et alternativ til å komme ut i solen er å bruke en vokse lys, men bare én type vokse lys stimulerer vitamin D produksjon. En lampe med hvitt lys vil sette deg i fare for ultrafiolett (UV) eksponering lys, som kan forårsake grå stær og hudskader. Andre lamper er rett og slett ineffektive for dine behov. Imidlertid er lysterapi bruke blå-lys LED (light-emitting diode), en del av hele synlige, farget lys spekteret, tryggere å bruke og FDA-godkjent for behandling av vitamin D-mangel og depresjon det kan forårsake.

Hvordan bruke Grow lys for Vitamin D

Sjekk dine spesifikasjoner

Bruk en blå-lys LED å stimulere vitamin D. Ifølge bodyblues.com, er en 5000-lux lysbehandling enhet ved hjelp av lysdioder like effektivt som en 10.000-lux enhet ved hjelp av sterkt lys. Men et sterkt lys på 10.000 lux utgjør risiko forbundet med UV-eksponering. Blue-lys produserer vitamin D på en dimmer lysintensitet og til en lavere bølgelengde i spekteret, minimere risikoen forbundet med UV-eksponering. "For de fleste fordelene, lyskilden enten må være svært lyse, 5000 lux eller mer, eller det må være en helt bestemt bølgelengde," ifølge thebodyblues.com. Blått lys i 405- til 425-nanometer bølgelengdeområdet er optimal for å utløse vitamin D produksjon og FDA-godkjent.

Schedule lysterapi om morgenen. Studier tyder på at du bør unngå lysterapi på kvelden for å beskytte kvaliteten på søvnen din. Hver enhet varierer i sine retninger for bruk. Imidlertid er den generelle anbefalingen om å utsette ansiktet, nakke, armer og brystområdet til lyset i 10 til 30 minutter.

Ta forholdsregler. Bruk bare en UV-skjermet enhet eller en emitting lys i 405- til 425-nanometer-serien. Produsenter av vokse lysene som avgir UV-stråler utenfor dette området råde deg til å bruke UV-briller og bruke solkrem før eksponering. Les produkt retninger grundig.

Hint

  • Som med mange behandlingsformer, kan litt være medisinsk, men mye kan være gift. Ikke utsett deg selv for UV-lys for mer enn en halv time om gangen. "Når UV-lys samhandler med huden din, det utløser dannelsen av vitamin D," ifølge thebodyblues.com. "Innen 30 minutter av eksponering lys-lys, vil du føle deg mer energisk og munter."

Vitaminer for Seasonal Affective Disorder

Enten du kaller dem vinterdepresjon eller vinter blahs, de følelsesmessige symptomer som noen ganger følger med kortere dager og kaldere vær kan være et tegn på en mer alvorlig klinisk tilstand som kalles værsyke. Reseptbelagte medisiner og lysterapi ofte brukes for å lindre symptomene, men en diett rik på visse vitaminer og mineraler kan hjelpe også.

Symptomer

Symptomer på SAD inkluderer kjedsomhet, trøtthet, tap av interesse for vanlige aktiviteter, tap av interesse for sosialt samvær, markert nedgang i energi, irritabilitet og følelser av depresjon og apati. SAD er i motsetning til andre former for depresjon, som det skjer ved generelt samme tid hvert år. I løpet av høsten og vinteren, kan du føle humørsyk og apatisk. I noen tilfeller av SAD, symptomene også kan forekomme i løpet av våren og forsommeren.

Vitamin D

Vitamin D skjemaer naturlig i kroppen når huden utsettes for sol. Som dagene blir kortere og dagslys minker, vitamin D nivåer dukkert. For noen pasienter kan vitamin D-tilskudd forbedre trist symptomer.

B-vitaminer

Noen B-vitaminer har vist seg å spille en rolle i å beskytte mot depresjon, ifølge The New York Times. Vitamin B3, eller niacin, spiller en rolle sammen med aminosyren tryptofan i produserende serotonin - neurotransmitter målrettet av mange antidepressiva. Som sådan, kosttilskudd eller supplerende niacin kan være gunstig å SAD lider som trenger en stemning booster. B3 er naturlig tilstede i laks, makrell, hele korn, tørket forsterkede frokostblandinger, kylling, bønner og tørkede erter.

Vitamin B12 kan bidra til å lindre depresjon hos kvinner med premenstruelle og postpartum depresjon, og det kan spille en rolle i å hjelpe pasienter med SAD. Formelle studier har vært mangelfulle i forhold til B12 fordeler i behandling av klinisk depresjon. Folat, som også er en B-vitamin, kan heve humøret og øke effektiviteten av reseptbelagte antidepressiva.

Vitamin C

Ved bruk sammen med bioflavonoider, kan vitamin C i tillegg form bidra til å redusere angst og heve energinivået. Bioflavonoider er tilstede i alle planteføde, inkludert sitrusfrukter. Disse forbindelsene er anti-inflammatoriske og arbeide for å forebygge skader fra frie radikaler. De forhindrer oksidering av vitamin C, noe som gjør det mer effektivt og bedre absorbert.

Mineraler

Magnesium og kalsium er viktig for nervesystemet fungerer, og magnesium i særdeleshet kan lindre symptomer på depresjon. Hvis kalsiuminntaket er høyt, kan magnesium absorpsjon og dens virkninger bli kompromittert. Magnesium og kalsium arbeids hånd i hånd for å opprettholde hjertesykdommer og levere nerve meldinger. Balansere inntaket av disse mineralene, slik at magnesium ikke konkurrerer med kalsium. Magnesium er naturlig tilstede i hele korn, grønne grønnsaker, bønner, fisk og nøtter. Kilder til kalsium inneholder spinat, greener (nepe, grønne, sennep), rosenkål, bladbete, grønnkål, yoghurt, melk og ost.

Hvordan behandle depresjon med Lysterapi

Hvordan behandle depresjon med Lysterapi


Lysterapi, eller lysbehandling, bruker en kombinasjon av lysdioder (LED), lysrør og lasere å produsere hele spekteret av lys under kontrollerte omstendigheter. Denne type av behandling har vist seg å være effektiv i behandling av enkelte typer av depresjon. Det kan være et mer ønskelig alternativ behandling over psykoterapi og antidepressiva, fordi resultater kan oppnås mye raskere.

Bruksanvisning

Behandle depresjon med lysterapi

•  Ta kontakt med din lege for en diagnose av depresjon, og finne ut om lysterapi er en levedyktig form for behandling. Lysterapi kan være svært effektive for sesong-affektiv lidelse, eller vinterdepresjon, særlig i nordområdene der sollys kan være begrenset i vintermånedene. Lysterapi er i ferd med å få aksept som en måte å behandle andre former for depresjon i tillegg.

Unn din depresjon med lysterapi ved å motta behandling tidlig på morgenen i 30 minutter til 1 time. Lyset kan administreres fra en rekke kilder, blant annet lasere, lysstoffrør, lysdioder og andre kilder som kan produsere hele spekteret av lys.

Kombiner lysterapi med kortsiktig søvnmangel for å øke effektiviteten av behandlingen. Mange pasienter rapporterer at sitte oppe hele natten, og deretter motta lysterapi, lindrer faktisk symptomene på depresjon mye raskere enn lyset terapi i seg selv.

Utsett deg selv for sollys for den enkleste måten å implementere lysterapi for å behandle depresjon. Bruke minst 30 minutter i tidlig morgensol for de beste resultatene. En time av sollys vil også forsyne kroppen med sin anbefalte mengden av vitamin D, som også kan være nyttig i behandling av depresjon.

Ha jevnlig-søvnmønster, mens under lysterapi for å behandle depresjon. Suksessen til lysterapi avhenger regulere din biologiske klokke og holde rutiner.

Bruk antidepressiva i kombinasjon med lysterapi for en effektiv, rask måte å behandle mange forskjellige typer depresjon. Sterkt lys fører til at hjernen til å heve serotoninnivået på samme måte antidepressiva gjør. De to kombinerte behandlinger utfyller hverandre veldig godt.

Hint

  • Lysterapi har også blitt påvist en effektiv måte å behandle mange søvnforstyrrelser. Det er også brukt til å behandle enkelte hudsykdommer, for eksempel akne, gulsott og psoriasis.

Om Lysterapi

Hvis du noen gang har craved en ferie brukt på en varm, solfylt strand i løpet av de kjedelige dager på vinteren, kan det ikke bare være et fly av fancy. Lys, spesielt sollys, har helbredende egenskaper for kropp og sinn. Visse biokjemikalier og vitaminer kan ikke behandles uten sollys (for eksempel serotonin og vitamin D), og sinnet lider depresjon langt lettere i fravær av lengre sommerdager, noe som gjør lysterapi en ideell løsning for vinterdepresjon.

Hva er lysterapi?

Lett terapi, også kjent som fototerapi, er kontrollert eksponering av hele spektret lys, levert gjennom spesialiserte knoller som kan etterligne sollys. Det har blitt effektivt brukt til å behandle tilstander som akne, psoriasis og mest bemerkelsesverdig, værsyke (SAD).
Selv om deres effekt ikke er vitenskapelig målt, har pasienter som bruker disse enhetene for SAD rapporterte signifikant bedring i symptomer i så lite som 30 minutter behandling per dag.

Hvem bør bruke det?

Forhold som kan ha nytte av lysterapi inkluderer værsyke, visse søvnforstyrrelser, mild til moderat depresjon, tvangslidelse, premenstruelt syndrom (PMS), postpartum depresjon og jet lag. Og ifølge Mayo Clinic, bør du vurdere å lysterapi hvis du ikke vil eller ikke kan tolerere medisiner som antidepressiva, ønsker et alternativ til psykoterapi, hvis du er gravid eller ammer, ikke din forsikring ikke dekker psykisk helsevern, eller du ikke har tilgang til disse tjenestene.

Slik fungerer det

Sollys er kjent for å påvirke døgnrytme - din naturlige kropps klokke - samt undertrykke kroppens produksjon av melatonin. Sammen er disse biokjemiske endringer redusere alvorlighetsgraden av lidelser så som SAD. Og selv om lysterapi ikke har blitt godkjent av US Food and Drug Administration, er det fortsatt anses som den primære behandling for værsyke.
For å oppnå optimale resultater, må tre faktorer vurderes: varighet, timing og lysintensitet. Den mest effektive terapi varigheter er funnet mellom 30 minutter til 2 timer eksponering per dag. Og de fleste mennesker reagerer best på lysterapi i morgen siden kvelden terapi kan forstyrre naturlige søvnsykluser.
Intensiteten av lys er også viktig. Lysterapi bokser vanligvis produserer mellom 2.500 og 10.000 lux, mens den gjennomsnittlige stuen har bare 400 lux med naturlig lys på kveldene.

Bivirkninger

Selv om bivirkninger er mindre vanlige, kan de skje. De vanligste er øynene, hodepine, uro, kvalme, oppkast, irritabilitet, tretthet, tørr munn, søvnproblemer og / eller mani.
De fleste bivirkningene er milde og vil gå bort i løpet av få dager etter behandlingsstart. Men noen bivirkninger som vedvarer bør diskuteres med legen din. Modifikasjoner av behandlingsvarighet og tider kan ofte lindre bivirkninger.
Likevel er det noen tilfeller når lysterapi ikke er hensiktsmessig på grunn av andre medisinske tilstander. For eksempel, hvis du har en lysfølsomhet, ta medisiner som reagerer på sollys eller har et øye tilstand som gjør deg mer mottakelig for lys skade, så bør du utforske andre behandlingsalternativer.
Likeledes, hvis man har bipolar lidelse eller alvorlig depresjon, lys terapi ville ikke være et alternativ på grunn av risikoen for maniske episoder, og i noen tilfeller øket selvmordstanker.

Konklusjon

Sammenlignet med medisiner alene, som kan ta uker eller noen ganger måneder å nå terapeutiske nivåer, kan lysterapi begynne å lindre symptomer i løpet av dager etter behandlingsstart. For å forbedre effekten av behandlingene dine, er det viktig å være konsekvent og å skreddersy behandlingen til kroppens behov.
Og selv om noen mennesker gjør oppnå fullstendig lindring gjennom lysterapi, mange finner de må ta medisiner mens du bruker en lysterapi boks.

Homeopatiske Lysterapi

Siden det sjette århundre f.Kr., har solen vært betraktet som en kilde til naturlig helse og lykke. I dag lysterapi brukes til å forbedre mange helsemessige forhold. Solen er en kilde til vitamin D, og ​​andre vitaminer, hormoner og enzymer trenger lys for å fungere riktig. Når folk er fratatt av sollys, slik som i løpet av de korte dager på vinteren eller regnværsdager på våren, kan deres trivsel lide. Lysterapi bruker kunstig sollys for å gjenskape solens helbredende effekter.

Definisjon

Homøopatisk lys terapi bruker naturlig eller kunstig lys for å forbedre en persons humør, kroppsvekt, hud og selv biokjemiske prosesser, i henhold til alternative-healthguide.com. Det bidrar til å gjøre oss energi, lykkelig og sunt når naturlig lys er mangelvare. Uten lys, til melatonin øker og serotonin reduseres, forårsaker oss å bli syk, sliten eller deprimert.

Naturlig lys terapi kan bestå av bare å sitte ute i naturlig sol i 30 minutter, med hodet hevet mot himmelen, men ikke ser direkte inn i lyset. En halv time av sollys om dagen vil gi deg den nødvendige mengden av vitamin D som kroppen din trenger.

Ifølge alternative-healthguide.com, dirigerer kunstig lys terapi deg til å sitte ved siden av en lys boks fylt med høy intensitet lyspærer, som avgir enten full-spektrum eller hvitt lys. Denne type terapi kan bidra til å kurere en rekke forhold, for eksempel søvnløshet, angst, panikkanfall, spiseforstyrrelser, jetlag og depresjon fra PMS eller værsyke (SAD). Avhengig av din sak, du sitter nær lys for mellom 15 minutter og to timer. Resultatene viser vanligvis i 2-4 dager, men kan ta opptil tre uker for mer alvorlige tilfeller, som depresjon. Lysterapi i tidlig morgen gir tydeligvis de beste resultatene.

Typer

Ulike typer av lysterapi er tilgjengelig for ulike forhold. En er farget lysterapi, som bader kroppen med blinker av farget lys til enten stimulere eller roe ned en persons nervesystem. Dette kan hjelpe med forhold som antas å være forårsaket av stress, for eksempel dysleksi, ifølge Arizona Homeopatiske & Integrative Medical Association.

Pulset lys terapi er en annen type terapi, som stimulerer nervecellene i kroppen vår, og brukes til mer alvorlige tilstander. Pulserende lys er plassert foran en person, og øynene er dekket med et tynt bind for øynene for beskyttelse. Pulset lys terapi er vanligvis gjort i 5 til 20 minutter per økt.

Lavt nivå laser terapi bruker lasere til å trenge gjennom huden og gjenopprette unormal cellefunksjonen, forbedre metabolismen, forbedre sirkulasjonen og helbrede huden vev.

Vitamin Mineral Therapy for Depression

Depresjon er en psykisk lidelse der en person kan oppleve tretthet og håpløshet. Tretten prosent til 30 prosent av amerikanerne lider av symptomer på depresjon. Mange årsaker til depresjon eksisterer, og de spenner fra hormon ubalanser til dårlig kosthold og ernæring. Depresjon kan også forårsakes som en bivirkning av en annen lidelse eller fra dagens medisiner. Depresjon har vært knyttet til en mangel på serotonin i hjernen. Vitamin og mineral inntak og et godt balansert kosthold kan gi lindring av noen depresjon symptomer.

Essensielle næringsstoffer for Mental Helse

Vitamin- og mineraltilskudd kan redusere alvorlighetsgraden av depresjon symptomer. Funksjonene av forskjellige vitaminer og mineraler i kroppen hjelp til å kontrollere hormon produksjon og slå karbohydrater, fett og proteiner til brukbar energi for kroppen.

Essensielle vitaminer og mineraler for psykisk helse omfatter B-kompleks vitaminer, vitamin D, magnesium, folsyre, vitamin C, omega-3 fettsyrer, aminosyrer, sink, kalsium, selen, jern og kalium.

Vitamin B Complex

Vitamin B-komplekset kan ikke lagres i kroppen, slik at disse vitaminer må tilføres til kroppen på en daglig basis gjennom inntak av mat eller kosttilskudd. B-vitaminer kan bli tømt i kroppen ved anvendelse av raffinert sukker, alkohol, nikotin og koffein. Vitamin B1 (tiamin) er ansvarlig for å konvertere glukose til energi for kroppen. Vitamin B3 (niacin) bidrar til å regulere humøret. Mangler i B3 kan føre til uro og angst. Pantotensyre (vitamin B5) er nødvendig for hormonet og amino-syreproduksjon og regulering. Vitamin B6 bidrar også til å behandle aminosyrer og produsere serotonin, melatonin og dopamin i hjernen.

Magnesium

Magnesium aktiverer visse enzymer i kroppen og hjelpemidler i konvertering av mat til energi. Magnesium er vanskelig for kroppen å absorbere på grunn av sin kompliserte og store molekylstruktur. Fordi magnesium regulerer også hormoner, fordeler det depresjon pasienter og noen ganger brukes til å behandle alvorlige tilfeller av premenstruelt syndrom.

Vitamin D

Vitamin D, solskinn vitamin, blir absorbert i kroppen gjennom huden på grunn av eksponering for sollys og UVB stråler. Bare 15 minutter av ubeskyttet soling to ganger i uken kan sikre mot vitamin D-mangel. Seasonal Affective Disorder (SAD) er en depressiv lidelse der en pasient opplever mer eller forverret symptomene på depresjon på grunn av forkorting av dagene og mangel på lys. Dette er typisk under endring av årstider og kaldere vær fordi det er mindre absorpsjon av vitamin D. Vitamin D og lysterapi har blitt brukt til å hjelpe dem med depressive symptomer.

Det synes å være en åpenbar sammenheng mellom vitamin D-nivåer og de med depresjon, selv om en saklig koblingen ikke har blitt bevist.

Vitaminer for behandling av akne

Akne er en kronisk hudsykdom med utbrudd av kviser, hudormer og andre utbrudd. Det er forårsaket av en kombinasjon av fet hud, døde hudceller, tette porer og bakterier. Hjemmelaget rettsmidler og reseptbelagte legemidler er ofte brukt til å behandle symptomer på akne, men flere vitaminer er også viktig i huden fornyelse og reparasjon. Tas oralt eller brukt lokalt, kan disse vitaminene behandle akne.

Vitamin E

Dette fettløselige vitamin er en antioksidant, så det eliminerer frie radikaler som skader huden. Vitamin E olje påføres huden fremmer helbredelse og reduksjon av arr.

Vitamin C

Dette vitamin finnes i frukt som appelsiner og sitroner. Vitamin C bekjemper infeksjoner og dreper bakteriene som forårsaker noen utbrudd av akne.

Vitamin A

Når det tas internt, vitamin A regulerer hvordan huden vokser på cellenivå. Det er et fettløselig antioksidant som nøytraliserer frie radikaler og fjerner giftstoffer.

Vitamin D

Noe forskning tyder på at vitamin D-mangel fører til akne. Vitamin D er laget i kroppen fra eksponering til solen, og solskinn eller lysterapi er kjent for å akselerere akne healing.

Vitamin B Complex

Dette vitamin reduserer stress, noe som kan utløse akne breakouts. Vitamin B3 øker blodsirkulasjonen slik at flere næringsstoffer komme til huden, og B1 er en antioksidant.

Mest effektive Lysterapi

Lysterapi behandler en rekke plager ved hjelp av sollys eller kunstige lyskilder for å skape lysbølger med varierende frekvenser. Effektive lys terapi dekker et bredt spekter av enheter, samt metode for søknad fra lasere til full spektrum lys boksen. Bruken av lysterapi representerer den minst invasiv behandlingsform for å stimulere kroppen til å reparere, helbrede eller regulere.

Teori

Vi absorberer sollyset gjennom vår hud og øyne for å opprettholde helse. Redusert sollys på grunn av sesongsvingningene, værmønstre, og / eller livsstil krever effekter vår helse. For eksempel, trenger kroppen sollys for å produsere vitamin D, en viktig ingrediens i å opprettholde sunne bein samt et effektivt immunforsvar. En mangel på sollys kan føre til svekket bein og mottakelighet for sykdom.

I tillegg, i henhold til Dr. John Downing, lett terapi virker ved å stimulere områder av hjernen, som bevirker mental behandling, så vel som det limbiske system, som spiller en rolle i behandlingen følelser. Uten tilstrekkelig lys stimulering, det limbiske systemet muligens bygger opp smertefulle følelsesmessige opplevelser i hjernen vår, noe som resulterer i panikkanfall. (Se referanse 1).

Forskere foreslår også at lysbølger stimulere hypothalamus, kontrollsenteret for hormonell regulering som påvirker våre interne Bursdagsrytme sykluser. Våre hormoner effekt søvnmønster, immunitet forsvar, seksuell modning og muligens vår aldringsprosessen.

Lysterapi øker nivåene av en hjerne signalstoff som kalles serotonin. Ifølge Dr. Gerber, forsknings lenker unormalt lavt serotonin nivåer med psykiske lidelser som Seasonal Affective Disorder (SAD), visse former for spiseforstyrrelser, og ikke-sesongmessige depresjon. (Se referanse 1)

Behandling

Lysterapi innebærer å utsette kroppen for intense nivåer av lys på ulike frekvenser. Medisinske fagfolk effektivt behandle ulike plager gjennom lysterapi som depresjon, beslag, og enkelte nevrologiske tilstander, samt harmonisere kroppen og optimaliserer vev reparasjon. (Se referanse 3)

Forskerne rapporterer den omfattende bruken og effekten av lysterapi på behandling av sesongmessige og ikke-sesongmessige depresjon, sammenlignes med noen antidepressiva. En effektiv enhet for å behandle depresjon (foruten sola) består av boks med et sett av lysrør som du kan bruke hjemme. Disse pærene trenger for å produsere en full-spektrum lys, lik utendørs dagslys produsert like etter soloppgang eller før solnedgang. Hvis belysningen enheten ikke bruker en lyskilde av 90CRI eller høyere og Kelvin temp for 5000-6000 er det ikke hele spekteret belysning.

Effektive behandlinger varierer fra femten minutter til tre timer avhengig av omstendighetene. For eksempel, hvis du bruker en lyskasse som leverer 10.000 enheter av belysning (lux), økten kan bare siste 30 minuttene med en lyskasse levere 2500 lux, økten kan vare to timer.

Behandlingstiden blir også en viktig faktor. Mange personer med SAD reagere på behandlinger administrert først i morgen, men noen reagerer bedre i løpet av kvelden.

Advarsel

For å sikre riktig eksponering, sitte nær til lyskasse med åpne øyne. Men aldri se direkte inn i lyset, men bare orientere hodet og kroppen mot lyset.

Lysterapi Safety

Lysterapi Safety


Lysterapi brukes til å behandle en rekke lidelser, inkludert værsyke, depresjon, manisk depresjon, søvnforstyrrelser, hudsykdommer og rystelser i forbindelse med Parkison sykdom, blant andre forhold. Også referert til som "lysbehandling," behandlingen består av å plassere pasienten i henhold til spesialiserte lamper eller lasere som avgir en lys, full-spektrum lys for en bestemt tidsperiode. Fordi ultrafiolett lys er kjent for å skade hudceller, det er bekymringer om sikkerhet ved bruk av full-spektrum lys for terapeutiske formål.

Modern Lysbehandling Lamper

Fordi lysterapi lamper i dag er laget for å filtrere ut UV-stråler, har de ikke bærer mange av risikoene for skade på huden, inkludert ødeleggelse av vitamin A og C i hudens celler, eller risiko for øynene, på grunn av tidlig makuladegenerasjon . Pasienter som ikke tar photosensitizing narkotika, og som ikke har noen øyesykdommer kan trygt bruke lysterapi som foreskrevet av sin lege som et middel for behandling for en rekke sykdommer.

Mania og lysterapi

Pasienter som behandles for bipolar lidelse, også kjent som "manisk depresjon", bør overvåkes nøye mens under lysbehandling, som behandling er humørendrende og kan potensielt utløse maniske episoder. Medisiner er tilgjengelige for å møte de maniske svinger, så det er best å gjennomgå terapi behandlinger under veiledning av en lisensiert lege eller kliniker.

Kontra

Pasienter som gjennomgår medikamentelle behandlinger som involverer metotreksat og klorokin bør ikke bruke lysbehandling på grunn av risikoen for å utvikle porfyri, en sykdom i nervesystemet og huden. Enhver pasient som lider av en tilstand som forårsaker fototoksisitet av øynene eller fotosensitivitet av hud bør unngå å bruke lysterapi. Folk tar urten johannesurt bør unngå lysbehandling, på grunn av urt fotosensibiliserende effekter, som kan øke pasientens risiko for fototoksisitet.

Bivirkninger

Mulige bivirkninger av lysbehandling inkluderer jumpiness, ekstrem irritabilitet, kvalme eller hodepine. Det kan være positive bivirkninger også, inkludert hud-condition og visjon forbedring.

Kan Bruke Tanning Beds Årsak Forhøyet Vitamin D?

Kan Bruke Tanning Beds Årsak Forhøyet Vitamin D?


Mens kunstige tanning senger, og tanning generelt, har lenge vært gjenstand for advarsler fra den medisinske verden, er ny forskning som indikerer noen fordeler som mange leger er tilbakeholdne med å innrømme. Nå nylig, er forskerne peker på at soling senger kan heve nivået av vitamin D i folk som bruker dem ofte, men trygt.

Soling og vitamin D

Ikke overdreven eksponering for sollys eller solarium har vist seg å øke kroppens naturlige mengde vitamin D, ifølge en undersøkelse gjennomført av Boston University School of Medicine, som rapportert av alltanningbeds.com. Studier på dette "solskinn vitamin" har funnet betydelig høyere beløp i de som bruker vanligvis bruker solarium i forhold til de som ikke gjør det. Dette er en positiv effekt for de som liker tanning, men juryen er fortsatt ute på om risikoen oppveier fordelene, som solskader er en ledende årsak til hudkreft.

Positive effekter

Vitamin D har en viktig rolle i bein helse og har blitt foreskrevet for pasienter med osteoporose og andre bein mangler. Det har også vært knyttet til bekjempelse av depresjon, kreft og visse typer hjertesykdom, som rapportert av alltanningbeds.com. Legens har lenge oppfordret pasienter til å "komme ut" mer, som fordelene med naturlig sollys har vært kjent i noen tid. Bare nylig har solarium vist seg å ha de samme effektene.

En helårs Solution

Vitamin D-mangel er et stort problem i løpet av vinteren og i regioner som ikke har tilstrekkelig helårs sollys. Tanning senger og andre former for lysterapi kan være løsninger på dette problemet, selv om sikkerheten til hyppig bruk av solarium er fortsatt i debatten.

Vitamin D3 Fordeler

Vitamin D3 Fordeler


Vitamin D3, også kalt cholecalciferol, er en form av vitamin D som er produsert i kroppen når huden utsettes for sollys. Det er også funnet i visse typer matvarer som kaldt vann fisk, tran og eggeplommer. Vitamin D3 bistår med absorpsjon av kalsium i kroppen.

Bone Health

Vi trenger kalsium for å holde skjelettet sterkt og sunt. For at kroppen vår å fordøye og absorbere kalsium og la det til å fungere, er en tilstrekkelig mengde av vitamin D3 er nødvendig. Vitamin D3 arbeider med kalsium for å styrke ben i kroppen. Dette vitamin fungerer også med fosfor, slik at det å bli absorbert i kroppen også. Ifølge iHealth Healthcare Information Directory, folk som kjøper en tilstrekkelig mengde av vitamin D3 har sterkere bein. Det ser også at dette vitaminet betydelig bidrar til å hindre benbrudd. Folk som ikke får nok kalsium er sannsynlig å få osteoporose, som er mer utbredt hos kvinner enn menn.

Depresjon

Personer som lider av Seasonal Affective Disorder (SAD) sliter med depresjon i høst og vintermånedene, de månedene når de ikke blir utsatt for mye sollys. Dette depresjon er sannsynligvis forårsaket av en mangel på vitamin D3. Den mest effektive behandling for denne sykdommen er sollys, eller en alternativ sollys. Lysterapi, som bruker kunstig lys, er den vanligste alternativet. For folk flest, er 15 til 20 minutter av sollys nok til å få tilstrekkelig vitamin D3 for å unngå depresjon.

Blood Pressure

Mange kliniske studier og retrospektive studier har blitt gjennomført om vitamin D3 og blodtrykk. Ifølge American Heart Association, har vitamin D3 vært knyttet til å senke blodtrykket. Studier har funnet at personer med lave nivåer av vitamin D3 har høyere blodtrykk og også høyere LDL kolesterol. Studiene ikke konkludere om lavere blodtrykk var resultatet av mennesker får nok vitamin D3 eller nok kalsium.

Slik Spot Vitamin D-mangel Symptomer

Slik Spot Vitamin D-mangel Symptomer


Vitamin D-mangelsymptomer skyldes mangel på kalsium og fosfor absorberes av kroppen. Vitamin D er nødvendig for absorpsjon av disse næringsstoffer i kroppen for bygging av muskel og benstyrke. Se etter disse skiltene, spesielt hos små barn, for å forebygge osteoporose eller værsyke.

Bruksanvisning

•  Legg merke til uforklarlige muskel eller skjelettsmerter.

Ofte er dette forveksles med tidlig revmatoid artritt eller andre forhold siden vage smerter av denne typen kan bety mange ting. Gå gjennom resten av symptomene for å se om vitamin D-mangel er mer sannsynlig enn andre ting.

Ta hensyn til redusert energi og vanskeligheter med å bli motivert.

Disse klassiske tegn på depresjon kan være forårsaket av en vitamin D-mangel. 15 minutter med uskjermede eksponering for sol om dagen kan dramatisk øke kroppens vitamin D forsyninger og heve stemningen betydelig.

Watch barn for tegn på rakitt.

Vitamin D-mangel kan indusere rakitt hos små barn. Dette er karakterisert ved forsinket tann utseende, bøyde ben, problemer med å stå eller å trekke opp, og andre misdannede bein strukturer som skallen eller sternum. Noen av disse forholdene bør rapporteres til lege for behandling raskt.

Legg merke til mulige årsaker til vitamin D-mangel.

Hvis du har mistanke om vitamin D mangel symptomer er å legge opp, vurdere mulige årsaker for å se om det er en sammenheng. Meieri allergi kan knyttes, som bor i en svært overskyet klima, kan mangel på soleksponering, mangel på frukt og grønnsaker i kosten, over alderen femti med mørkere hud, cøliaki, eller cystisk fibrose alle være relatert til vitamin D-mangel. Se en lege for blodprøver og offisielle diagnose.

Se flere tips om vitamin D-mangel og behandling alternativene nedenfor.

Tips og advarsler

  • Få 15 minutter med soling uten solkrem en dag for å bedre vitamin D-nivåer naturlig.
  • Legen din kan abonnere vitamintilskudd eller lysterapi.
  • Du kan også få A og D hydroxy 25 test som skal returnere vitamin D-nivåer mellom 40 og 80. Noen laboratorier vil merke 25-20 som normalt på grunn av eldre studier så pass på å be din lege for det faktiske antallet.
  • Se artikler ovenfor for mer informasjon helse og diagnose assistanse.

Vitamin D for Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom, også kjent som PD, har fire viktigste symptomene: skjelving i ett ben, armer, ansikt og kjeve; lemmer og bagasjerommet som er stiv; langsom bevegelse; og nedsatt koordinasjon og balanse. Forskning har blitt gjennomført for å se på effekten vitamin D kan ha på Parkinsons sykdom.

Vitamin D

Vitamin D kan gjøres i kroppen fra eksponering for sollys, og kan også komme fra matvarer og kosttilskudd. Melk og mest meieriprodukter er beriket med vitamin D.

Vitamin D & Blood

En studie i Archives i Neurology tyder på personer som lider av Parkinsons kan ha "lave nivåer av vitamin D. blod" Pasienter med Parkinsons og Alzheimers og voksne på samme alder ble studert. De med Parkinsons sykdom hadde lave nivåer av vitamin D.

Mangel på vitamin D

Studien, utført av forskere ved Emory University, betyr ikke vitamin D vil hindre Parkinsons sykdom. Studien indikerer også at det ikke har blitt bevist at det å ha lave nivåer av vitamin D er årsaken til Parkinsons sykdom.

Bentap

Mange pasienter som har Parkinsons sykdom kan også være i fare for osteoporose. Det er en mangel på forskning på vitamin D og dens innvirkning på beinmetabolismen hos Parkinson-pasienter.

Fremtidig forskning

Videre forskning er nødvendig for å fastslå om vitamin D kan forebygge Parkinsons sykdom.

Vitamin B MS-symptomer

Vitamin B MS-symptomer


I multippel sklerose, celler i immunsystemet angriper nerver, noe som forårsaket en svikt i myelinlaget som omgir og isolerer en nervecelle i hjernen og ryggmargen. Mange av B-vitaminer er avgjørende for nerve funksjon og dannelse, og MS-pasienter bør være sikker på å få den anbefalte minstebeløp hver dag for å forhindre mangel.

Vitamin B12

B12 er viktig for riktig nerve funksjon, og noen studier har vist at MS-pasienter har en høyere rate av å være mangelfull i vitamin. B12-mangel kan føre til ødeleggelse av myelinlaget av nervecelle, og et B-12-mangel kan etterligne noen av symptomene på MS, forverre tilstanden.

Folat

Folat og B12 fungerer sammen, og enkelte nevrologiske symptomer kan faktisk være en folatmangel. En liten studie i Journal of Neurology fant at folatnivåer kan reduseres ved kortikosteroid behandlinger som brukes i MS.

Niacine (B3)

En studie fra 2006 ved barnesykehuset i Boston fant at niacinamide, også kalt vitamin B3, forhindret myelin skader hos mus og forbedret funksjon av disse nervecellene som allerede var demyelineated.

Pyridoksin (B6)

Vitamin B6 er nødvendig for myelin formasjon, og vitamin er også nødvendig i produksjonen av nevrotransmittere. Sammen med de andre B-vitaminer, er B6 viktig for konvertering av karbohydrater til energi, slåss tretthet forbundet med MS-symptomer.

Riboflavin (B2)

Riboflavin virker til å omdanne andre B-vitaminer i deres aktive form, slik som niacin og B6. Riboflavin mangel har vært assosiert med multippel sklerose, og nerverelaterte symptomer inkluderer nummenhet og prikking i hender og føtter.

Tiamin (B1)

Tiamin hjelpemidler nervesystemet og er avgjørende for overføring av noen nervesignaler mellom hjernen og ryggmargen. Alvorlig mangel kan føre til alvorlige komplikasjoner i hjernen og sentralnervesystemet, forårsaker nerve prikking, brennende følelse og nummenhet og tretthet.

Vitaminer for MS

Ifølge Mayo Clicnic, multippel sklerose, eller MS, er en autoimmun sykdom som har ukjente årsaker. Sykdommen påvirker nervesystemet ved å forstyrre kommunikasjonen mellom hjernen. I tillegg kan MS også forstyrre andre deler av kroppen som begrenser en persons evne til å snakke, gå eller skrive. Noen mennesker har milde symptomer, mens andre har alvorlige problemer med sykdommen. Hver person er forskjellig.

Fordeler

Ifølge University of Maryland Medical Center, kalsium og vitamin D og en grunnleggende multivitamin supplement er svært gunstig for personer med MS. Disse vitaminene øke immunsystemet minske effektene av sykdommen. I tillegg foreslår de at MS-pasienter inkluderer omega-3 fettsyrer i kostholdet. Omega-3 fett er sunt fett som reduserer betennelse i kroppen. B-vitaminer er også veldig bra for nervesystemet helse.

Funksjoner

Vitamin D har vist seg å være nyttig til å redusere risikoen for svakhet og smerte fra artritt og autoimmune sykdommer så som MS, per Mayo Clinic. Vitaminer er nødvendig for å opprettholde og reparere alle vev i kroppen. Den primære funksjon av vitaminer er å mate cellene næring slik at de kan gjøre jobben sin. Personer med helsetilstander er svakere på grunn av effektene av sykdommen på kroppen. Vitamin C og D er nyttig fordi disse to vitaminer øke immunforsvaret.

Typer vitaminer

Ifølge en studie utført ved University of Oxford, kan vitamin D kutte MS risiko i enkelte mennesker. Det finnes flere forskjellige typer vitaminer tilgjengelig som hel-mat, syntetisk og flytende vitaminer. Flytende vitaminer er lettere for kroppen å absorbere fordi de omgå fordøyelsesprosessen. Hele mat vitaminer er også lett for kroppen å utnytte fordi disse vitaminene er laget av mat. Syntetiske vitaminer er kjemisk skapt i en lab. I tillegg sier vitamin D rådet at vitamin D fungerer best når det tas med andre vitaminer og mineraler som kalsium, så ta vitaminer sammen er gunstig fordi de styrke hverandre.

Betraktninger

En studie utført ved Oxford University viser også at gravide kvinner som hadde et vitamin D-mangel under svangerskapet kan øke risikoen for å få avkom med MS senere i livet. Ifølge Mayo Clinic, er det et par ting du bør vurdere når du tar vitaminer. Sørg for å snakke med legen din og vurdere årsakene for å ta kosttilskudd. Det er også nyttig å drikke åtte til 10 glass med rent vann hver dag. Vann er transportsystemet for vitaminer. Vann transporterer næringsstoffer til cellene våre og spyler avfall bort.

Expert Insight

Dr. Mary Dan Eades, medisinsk direktør i Arkansas Center for Health and Weight Control i Little Rock, anbefaler at MS-pasienter ta minimum 500 mg vitamin C to til fire ganger hver dag, i tillegg til 100 mg av selen og 800 IE vitamin E en gang per dag.

Hvordan bruke vitamin B for å forbedre fruktbarheten

Hvordan bruke vitamin B for å forbedre fruktbarheten


Det er anslått at opptil 25 prosent av par har problemer med å bli gravid. Selv om det er en rekke årsaker, og noen ganger medisinsk intervensjon er nødvendig, er det en rekke ting du kan gjøre for å øke fruktbarheten, gjennom kosthold, livsstilsendringer og bruk av ernæringsmessige og urte supplements.One supplement, vitamin B, er bevist å forbedre fruktbarheten hos både menn og kvinner. Her er hvordan du bruker vitamin B for å forbedre fruktbarheten.

Hvordan bruke vitamin B for å forbedre fruktbarheten

Bruk Vitamin B for å forbedre fruktbarheten

Lær en needs.While et antall vitaminer falle ned i B-komplekset kategori, er det to spesifikke B-vitaminer vist seg å øke fruktbarheten hos menn, en og en i kvinner. Vitamin B12 er vist å forbedre sperm kvalitet og produksjon. Vitamin B6 er vist å øke fruktbarheten hos women.Other kosttilskudd i vitamin B kategori, for eksempel folsyre, bør også inngå i et sunt kosthold, siden de er svært viktig når unnfangelsen er achieved.If du vet at en av dere har redusert fruktbarhet, at personen bør begynne vitamin B kosttilskudd. Hvis du ikke er sikker, eller begge parter har redusert fruktbarhet, bør begge begynner vitamin B kosttilskudd.

Sammenlign supplement merkevarer og types.Not alle kosttilskudd er skapt like. Noen har tilsetningsstoffer og konserveringsmidler du ikke trenger, mens andre er inkonsekvent i innholdet. Noen kan inneholde for mye av enkelte næringsstoffer, og kan potensielt være skadelig. Den anbefalte daglige rasjon (RDA) av B6 er 1,3 mg per dag, og B12 er 2,4 mcg per dag. Flytende kosttilskudd er tenkt å bli bedre absorbert av kroppen enn tabletter, men kan være vanskelig for noen individer å tolerere eller forbruke daily.You kan også bestemme seg for å ta en komplett supplement som inneholder andre vitaminer også. Kontroller at den inneholder RDA av vitamin B6 eller B12, avhengig av dine behov.

Øk inntaket av matvarer naturlig rik på vitamin B.While kosttilskudd kan sikkert hjelpe, få vitamin B naturlig antas å være mest effektive. Grønne bladgrønnsaker er en velkjent kilde til vitamin B. Andre kilder er hele korn, fisk og sjømat, egg, meieriprodukter og bønner.

Lær om de næringsstoffer som hjelper med vitamin B absorpsjon. Forskere mener at årsaken til at kroppen bruker naturlige kilder til vitamin B bedre enn kosttilskudd er fordi andre næringsstoffer i maten hjelpemidler absorpsjon. For eksempel, kalsium bistår i absorpsjonen av vitamin B, og både kalsium og vitamin B er rikelig i de fleste melkeprodukter.

Fortsett å ta vitamin B supplements.It vil ta litt tid før vitamin B forbedrer fruktbarhet. Grunnen til dette er at i menn tar det tre måneder for kroppen å lage nye sædceller, og hos kvinner det tar seks måneder for cellulær erstatning i skjede. Ikke forvent umiddelbare resultater, men de vil skje over tid.

Hint

  • Hvis du har problemer med å bli gravid, og vet ikke hvorfor, er en sædanalyse et godt sted å begynne. Det er enkelt, billig, ikke-invasiv og du lærer resultatene raskt.
  • Vær tålmodig. Det kan ta opptil seks måneder å se resultater i kvinner og tre måneder i menn.

Om Vitaminer for Migrene

Om Vitaminer for Migrene


Ifølge Verdens helseorganisasjon, ca 8 prosent av menn og 18 prosent av kvinner over hele verden opplever migrene. Migrene er alvorlig hodepine som ofte forlater sine lider svekket og ute av stand til å utføre daglige rutiner. Imidlertid er informasjon overflaten at enkelte vitaminer kan hjelpe lider opplever færre migrene.

Vitamin B2

Vanligvis kjent som riboflavin, er dette vitamin finnes i kjøtt, fisk og egg. Det har vist noen lovende resultater i kamp migrene. En daglig ser på minst 400 mg anbefales for optimale resultater uten overdoser på vitamin.

Vitamin B6

Visse matvarer triggere kan bidra til antall migrene en person lider. En av de mest fremtredende mat utløser er MSG. Kutte ned på MSG kan redusere migrene, men vitamin B6 hjelper ved å motvirke effekten av MSG.

Vitamin C

Å ha for mye mangan i kroppen kan bidra til migrene. Høye nivåer kan motvirkes ved en serie av mineraler og vitaminer. Imidlertid er en av de mest effektive måtene å redusere mangan er ved å øke vitamin C, noe som bidrar til å redusere nivået til et normalt område.

Vitamin E

En annen årsak skulle migrene er et overskudd av jern i kroppen. Vitaminet mest i stand til å motvirke virkningene av jern, samt redusere mengden av jern i kroppen, er vitamin E.

Vitamin B12

Tilstedeværelsen av nitrogenoksid er antatt å bidra til akutte utbrudd av migrene. Vitamin B12 er en av de få elementer som kan redusere nivåene av nitrogenoksyd i kroppen.

Vitaminer som hindrer Migrene

Migrene hodepine forårsake alvorlige og ødeleggende smerte og kan vare i flere dager. Smerten synes å skyldes betennelse i blodkar i hjernen. To vitaminer har blitt vitenskapelig indikert for å hindre eller redusere symptomer på migrene: riboflavin (vitamin B2) og folsyre (vitamin B9).

Redusere Frequency

En studie publisert i 2004 i European Journal of Neurology fant deltakerne hadde færre migrene mens du tar vitamin B2 kosttilskudd. Den gjennomsnittlige hyppighet av disse hodepine redusert fra fire til to i måneden i løpet av studien.

Redusere Varighet

Hvor lang tid migrene varte også redusert i løpet av studien.

Redusere behovet for smertestillende

I tillegg brukte deltakerne betydelig færre smertestillende mens du tar B2 kosttilskudd.

Supplement Beløp

Tilskudd besto av 400 mg av B2 hver dag i 3 måneder.

Redusere overflødig Amino Acid

Forskere i Australia og New Zealand i 2004 studert folk som får migrene med aura, den mest alvorlige typen. Disse personene kan ha en genetisk mutasjon skape høyere nivåer av aminosyren homocystein, som i sin tur fører til migrene. Folsyre kosttilskudd kan redusere nivåer av homocystein.

Viktigheten av prenatal vitaminer under svangerskapet

Viktigheten av prenatal vitaminer under svangerskapet


I mange år har helsepersonell oppfordret forventer mødre til å ta prenatal kosttilskudd. Men akkurat hva vitaminer og mineraler er i disse produktene, og hvordan de faktisk bidra til å støtte helsen til mor og barn?

Vital Vitaminer

Alle prenatal kosttilskudd inneholder ulike vitaminer og mineraler, men de vanligste er folsyre, jern og kalsium.

Folic Acid

Folsyre (eller folat) er oppmuntret for kvinner i minst en måned før unnfangelsen og gjennom den første måneden av svangerskapet. Kvinner som gravid med og beholde tilstrekkelige mengder av folsyre i sine systemer redusere sjansene for fødselsskader i babyens hjerne og ryggrad, det vanligste er spina bifida.

Ifølge US Public Health Service, nesten halvparten av alle svangerskap er planlagt, så de anbefaler at alle kvinner i alderen å få barn ta prenatal vitaminer eller tilskudd av folat daglig, uavhengig av hvorvidt de planlegger å bli gravide.

Iron

Utilstrekkelig inntak av jern, i tillegg til naturlige endringer i blod makeup, kan la mor litt blodfattig i de sene stadier av svangerskapet. Anemi er selvfølgelig skadelig for mor å være, men en link til lav fødselsvekt og for tidlig fødsel kan være knyttet til et underskudd på jern.

Kalsium

Tilstrekkelig kalsium er et must for enhver kvinne, og det er enda mer viktig under svangerskapet. Tilskudd av kalsium kan bidra til å hindre tap av beintetthet som fosteret bruker kalsium for sin egen bein vekst.

Viktigheten av et sunt kosthold

Alle gravide kvinner bør vite at prenatal vitaminer kan aldri ta plassen til en spise riktig. Kombinasjonen av et sunt kosthold og prenatal kosttilskudd vil gå langt for å støtte helsen til gravide og deres voksende babyer.