Digidexo.com

PSA verdi prostata størrelse

Måter å senke PSA etter prostata kirurgi

En av de ledende indikatorene for prostatakreft er en høy prostata-spesifikt antigen (mer kjent som PSA) nivå i blodplasma nivåer av menn. Høye PSA nivåer er ofte en grunn til bekymring da de indikerer abnormiteter i prostata, inkludert mulig tilstedeværelse av en ondartet vekst i prostata området. En biokjemisk tilbakefall av høye PSA kan observeres etter prostata kirurgi, noe som kan tyde på fremtidige problemer. Menn kan behandle høye PSA nivåer etter prostata kirurgi for å sikre fortsatt prostata helse.

Ufrivillig barnløshet

Androgen deprivasjon terapi, vanligvis kjent som hormonbehandling, forstyrrer testosteronnivå hos menn etter prostatakirurgi og kan senke PSA nivåer. Blokkering testosteron fører til en mangel på drivstoff for prostatakreftceller og hemmer vekst. Østrogenterapi, i seg selv eller i kombinasjon med andre anti-androgener, kan også være en effektiv terapi ved senking PSA-nivå. Seksuelle bivirkninger knyttet til denne type terapi er vanlig og uforutsigbar. Slik behandling kan føre til svekkelse av muskelmasse, bremse eller stansing av hårvekst, og erektil dysfunksjon. På grunn av dette, er disse terapi administreres og overvåkes nøye av leger for å fastslå effektiviteten. Umiddelbare biopsier kan bli foretrukket av pasienter som er skeptisk til slike bivirkninger.

Antibiotika

Antibiotikabehandling er fastsatt av Food and Drug Administration for å være en trygg behandling for de vanligste postoperative bivirkninger av prostata betennelse. Legene håper at antibiotika og / eller annen medikamentell behandling, inkludert nye antibiotika som Cipro, vil kunne bidra til lavere PSA nivåer. Mens betennelse og hevelse forårsaket av prostata kirurgi kan ofte lindres ved antibiotikabehandling, har ingen avgjørende koblingen blitt vist mellom antibiotikabehandling og senke PSA nivåer.

I tester som er rapportert av klinisk Trials.gov, Cipro, som er en vanlig anti-inflammatorisk antibiotikum, ble testet som en metode for reduksjon av PSA-nivåer. Cipro var ikke mer effektiv på å senke PSA nivåer enn placebo narkotika. Selv om dette ikke nødvendigvis betyr at Cipro er ineffektiv ved behandling av høye nivåer av PSAer, kan det vise at mer testing er nødvendig før konkluderende resultater kan bestemmes. Mange leger fortsatt foretrekker antibiotika som et mellomledd skritt i behandling av forhøyet Ptils etter operasjonen før du utfører en biopsi.

Se og vent

Det siste mange enkeltpersoner ønsker å høre etter en lang og krevende reise tilbake fra prostatakirurgi er å vente en uke eller mer før forfølge noen tester. Mange leger imidlertid understreke at å gå for en biopsi umiddelbart etter høy PSA nivåer indikeres kan være en smertefull, kostbar, og til slutt unødvendig feil. Svingninger i PSA-nivå etter prostatakreft kirurgi er normalt; så mange som halvparten av alle menn som gjennomgår prostata kirurgi kan ende opp med unormale PSA nivåer på den første testen. Laboratoriefeil og varierende nivåer kan bety en pasient har ikke noe problem i det hele tatt. Før du hopper til en konklusjon om stigende PSA teller etter operasjonen, bør du vente og få en ny mening.

Hva kunne heve en PSA-test nummer?

Hva kunne heve en PSA-test nummer?


Proteinet PSA, eller prostata-spesifikt antigen, er opprettet innenfor prostata av prostata celler. Den test utviklet for å asses nivåene av PSA-proteiner kalles PSA-test. PSA nivåer øker naturlig som vi blir eldre, men det er sikre og usikre nivåer. Hvis PSA nivåer er høy, er det mulighet for å ha eller utvikle kreft. Den PSA-test ikke er en kreft test. Det er flere andre grunner til at en PSA-nivå kan økes.

Prostatitt

Betennelse i prostatakjertelen er også kjent som prostatitt. Prostatitt er en vanlig tilstand, og er kjent for å øke nivåene av prostata-spesifikt antigen (PSA). Bevis viser at PSA nivåer vil returnere til det normale innen seks uker, når pasienten har hatt antibiotika i to uker. Ikke lett diagnostisert, har denne tilstanden mange typer symptomer, syndromer og effekter alle med betennelse i prostata området. (Se Resources.)

Omega 6

Omega 6 fettsyrer er som de fant i maisolje og øke prostata-spesifikt antigen nivåer. Studier har også vist at omega 6 kan øke frekvensen av prostata kreft celler overføring til benmargen.

Godartet prostata utvidelse

Med symptomer på hyppig vannlating og mulig lekkasje, er godartet prostata hyperplasi (BPH), en vanlig sykdom i aldersprosessen. Prostata av en mann øker i størrelse gjennom hele livet. BPH kan føre til problemer fra fylte 40, men de fleste menn ikke begynne å ha noen problemer til de når 60 år. Det mest vanlige problem med BPH er trykket plasseres på urinrøret i prostata.

Foods

Bestemte matvarer kan øke PSA nivåer og PSA testresultater. Matvarer som rødt kjøtt, bør meieriprodukter, søtsaker og desserter unngås i bistand sunnere og lavere PSA nivåer. Matvarer med store mengder sukker og kalorier faktisk lavere stoffskifte, noe som resulterer i en høyere risiko for økning av PSA nivåer og andre helseproblemer. (Se Resources.)

Små økninger

PSA nivåer kan øke midlertidig hvis det er en urinveisinfeksjon stede, post utløsning eller med sykkel ridning. Hvis en PSA-nivået er over 4NG / ml, er det anbefalt at ytterligere undersøkelser bør gjøres for å diagnostisere hvorfor, med en medisinsk spesialist. PSA nivåer i henhold 10ng / ml er en større sjanse for mulig svulst utvinning.

Naturlig Prostata Cure

Naturlig Prostata Cure


Som menn blir eldre, de har en større risiko for prostata problemer. Kirurgiske alternativer inkluderer fjerning av prostata. For de som ønsker å holde sine prostata og prøver å helbrede dem naturlig, alternativene inkluderer livsstilsendringer og vitamin og urte kosttilskudd.

Forandringer i livet og vitaminer

Det første skrittet mot prostata helse innebærer å kutte ut koffein. Den populære stoffet har vært kjent for å stramme blærehalsen, noe som gjør det vanskelig for kroppen å passere urin. Alkohol tilsvarende strammer blærehalsen, og øker mengden av urin som bygger seg opp i blæren. Decongestants og antihistaminer i kaldt medisiner bør kuttes ut fordi de kan bidra til en tilstand som kalles urinretensjon, som hindrer vannlating. Stress kan utløse problemer i en prostata fordi det er mange nerver som reagerer på binyrene aktivitet i dette området. Prøv å redusere stress for å ta bedre vare på prostata. Mer sex og flere utløsninger kan også hjelpe Abate prostata problemer. Selv om det ikke er nok studier for å bevise effekten av vitaminer, noen leger foreskrive en multivitamin med Beta-karoten, magnesium, selen, sink og vitamin A, B6, C og E. (se referanser 2 og 3.)

Saw Palmetto

Mer enn 2 millioner mennesker i USA bruk så Palmetto (Serenoa repens) for prostata problemer. Ulike studier (TJ Wilt studie i 1998, S Bent i 2006) har vist stor forbedring i prostata sykdom symptomer med en gjennomsnittlig dose på 160 milligram. Den populære urt forbedrer urinstrøm og prostata størrelse i sykdommer som benign prostatahyperplasi (BPH). Selv om ikke alle studier har bevist sin verdi, det har de mest positive studier av noen prostata behandling. Saw Palmetto bør tas i en multivitamin eller i kapselform på egen hånd. (Se referanse 1.)

Andre urter

Andre urter omfatter gresskarfrø, som har vist seg å hjelpe prostata symptomer. Brennesle root har vært inkludert i tyske medisiner for BPH, men få studier har blitt publisert på engelsk. Begge gresskarfrø og brennesle har egenskaper som kan blokkerer virkningen av testosteron, hindre overvekst av prostata celler. Pollen ekstrakt har anti-inflammatoriske egenskaper og kan lindre problemene med BPH. Red maca har hatt noen lovende resultater i tidlige forsøk for å redusere størrelsen på prostata. Og pepperweed (Lepidium latifolium) kan positivt påvirke prostata hyperplasi. Et par andre behandlinger for å vurdere er quercetin, beta-sitosterol og pygeum bark. (Se referanse 1.)

PSA Test Typer

PSA Test Typer


Hos menn er prostatakjertel ansvarlig for å holde forutgående væske i flytende tilstand. Prostata Spesifikt Antigen (PSA) er protein som utfører denne funksjonen. PSA brukes til å oppdage prostatakreft fordi en svulst i prostata forårsaker PSA, som er mest inne i prostatakjertelen selv, for å bli sluppet ut i blodet. Jo høyere nivå av PSA i blodet, jo mer bevis på at kreft er mer avansert og er årsaken til prostatakjertelen svikter. Det finnes flere forskjellige typer av PSA tester tilgjengelig.

PSA Test

Den første testen for mistanke om problemer med prostataen er PSA-test. Dette er en blodprøve ved hjelp av en fremgangsmåte for bestemmelse av mengden av PSA i blodet. Denne metoden kalles radioimmunoassay. Antistoffer vil feste seg til PSA-molekyler, så teknikeren kan måle hvor mange antistoffer er det. Siden antistoffene er festet til PSA-molekyler, det gir en nøyaktig telling av PSA-nivå.

PSA Velocity Test

Denne testen brukes til å spore PSA-nivå i løpet av en angitt tidsperiode, enten ett eller to år. Det blir gjentatt to eller tre ganger i løpet av denne tiden. Den PSA hastighet innebærer den økende hastighet på nivået av PSA i blodet. Hvis kursen har gått opp mer enn 0,75 prosent i et år, er kreft sannsynlig. Leger bestille denne testen etter at en pasient har allerede hatt en biopsi. Resultatene la legen vite om en annen biopsi må gjøres.

PSA Density Test

Ptil Density Test er gjort for å finne et forhold med prostata størrelse og PSA nivå. Leger vil vanligvis bruke denne testen for å avgjøre om en pasient har kreft eller et annet problem ved å se om er normalt for størrelsen på prostata PSA nivå oppdaget. Cancer skaper en høyere PSA-nivå, slik at den målte tettheten bør være mye høyere dersom det er til stede kreft.

Gratis PSA Ratio

PSA i blodet er synlig i to typer; bundet og gratis. Bundet betyr ganske enkelt at PSA-molekylet er koblet til et antistoff eller et andre protein, mens en fri PSA-molekylet ikke er bundet til noe. I tilfeller av kreft, vil en mann ha langt større mengder bundet PSA, betyr mer enn 85 prosent kreft er sannsynlig. Hvis det er mer fri PSA enn bundet PSA, er kreft ikke sannsynlig.

Aldersspesifikke PSA-test

En test som tar i betraktning alder blir brukt for å se om yngre menn kunne ha kreft. PSA-nivå har en tendens til å øke etter hvert som en mann aldre, så hvis en yngre mann er testet og hans PSA-nivå er at av en eldre mann, er kreft mistenkt som årsak til den høyere enn normalt PSA.

Medisinske grunner for en forhøyet PSA

Prostata-spesifikt antigen (PSA) er et protein som produseres i prostata til hver mann. Når prostata størrelse øker, PSA nivåer som regel følge etter. Leger ofte ser til PSA nivåer for å finne ut om pasientens prostata helse bør granskes nærmere.

Age

Pasienter med høy alder ofte opplever forhøyede PSA nivåer på grunn av aldersrelatert vekst. Det er normalt for en manns prostata å øke i størrelse som han aldre, per University of Maryland Medical Center.

Orgasme

Når menn orgasme det midlertidig øker PSA nivåer. Ofte leger vil anbefale å avstå fra orgasme i to dager eller mer før PSA-testing.

Prostatitt

Prostatitt betyr rett og slett hoven prostata. Prostatitt, eller massasje behandling for prostatitt, fører ofte til forhøyede PSA nivåer.

BPH

Benign prostatahyperplasi, benign prostatahyperplasi (BPH), og adenofibromyomatous hyperplasia er alle vilkår for forstørrelse av prostata på grunn av dannelse av knuter i nærheten av urinrøret og blæren. Alle forårsake forhøyede PSA nivåer, per.

Testing

Menn som nylig har hatt en digital endetarms eksamen eller en prostata biopsi kan ha en midlertidig forhøyet PSA-nivå.

Prostate Cancer

Av mennene som viser en forhøyet PSA-nivå, vil om lag 25 prosent bli diagnostisert med prostatakreft, per "Surviving Prostate Cancer" av E. Fuller Torrey.

Diett for å redusere PSA

Du kan være i stand til å redusere risikoen for prostatakreft ved å endre måten du spiser. Land med lavere prostata kreft priser dele fellestrekk i kostholdet. Årsaken er PSA, eller prostata-spesifikt antigen, et protein som produseres av prostatakjertelen. Hvis du kan senke PSA nivå, kan du redusere prostatakreft risiko.

Årsaker til forhøyet Ptils

Ifølge National Cancer Institute, kan menn viser forhøyede PSA nivåer av mange grunner: godartet prostataforstørrelse, infeksjon, betennelse, alder og rase. Imidlertid kan en forhøyet PSA-nivå også være en indikator på prostatakreft. Prostatakreft er mest vanlig i svarte menn, eldre menn og menn med en familie historie med å utvikle den. Selv om du ikke kan påvirke din alder, rase eller genetikk, påpeker Mayo Clinic ut at du kan gjøre noen sunn fornuft ernæringsmessige endringer som er knyttet til lavere prostata kreft priser.

Prostate Cancer Prevention Diet

I et nøtteskall, er en diett lav på rødt kjøtt og fett, og høy i frukt og grønnsaker gunstig i prostata kreft forebygging. Med andre ord, er en vegetarisk kosthold en kreft-forebygging diett. Men hvis du er villig til å gjøre dette spranget, kan du gjøre endringer i den retning som vil hjelpe.

Frukt og grønnsaker

Øk mengden av frukt og grønnsaker i kostholdet ditt. Velg mat høy i folat, som asparges, bønner og spinat. Dessuten har nærings diindolylmethane spesielt vært knyttet til prostata kreft forebygging. Den finnes i brokkoli, grønnkål og kål. Ifølge Mayo Clinic, lykopen, som finnes i tomater, kan også være nyttig, selv om resultatene er ikke entydige. En studie publisert i Journal of Human Nutrition and Dietetics, av Robert Ma og K. Chapman, fant forbruker blomkål, tomater og brokkoli ble assosiert med en lavere prostatakreft risiko.

Soya og belgfrukter

Innbytter soya og belgfrukter for kjøtt protein. I tillegg til proteinet, har soya fytoøstrogener, noe som kan forhindre prostatakreft. Asiatiske menn, som har et kosthold mer tungt avhengig av soya, har en lavere rate av prostatakreft.

Nye tanker om selen og vitamin E

Vær på vakt mot krav for selen og vitamin E tilskudd som prostatakreft preventatives. Den selen og vitamin E Cancer Prevention Trial (VELG) eksploderte forrige visdom at supplere kostholdet med vitamin E og selen forebygge prostatakreft. I 2008 hadde National Cancer Institute for å informere 35000 menn som deltar i rettssaken at de to kosttilskudd hadde ingen positiv forebyggende effekt på prostatakreft utvikling. Men hvis du er tilbøyelig til å tro tidligere resultater, og legger de to til kosthold via mat kilder er en trygg mulighet. Brasil nøtter og sopp er to matvarer rike på selen. Mandler, hasselnøtter, solsikkefrø, spinat, olivenolje og rapsolje er sunne vitamin E matkilder.

Foods å unngå

Unngå noen matvarer. Ma og Chapman også funnet dietter som inkluderte spise svært bearbeidet kjøtt, svidde kjøtt, fett og meieriprodukter, og høye nivåer av kalsium ble assosiert med prostatakreft.

Effekten av Statiner på PSA-tester

Effekten av Statiner på PSA-tester


En PSA-test måler mengden av et protein som kalles prostata-spesifikt antigen i en manns blod. Jo høyere PSA, desto større hans risiko for prostatakreft. Statiner, som er reseptbelagte medisiner som brukes til å senke kolesterolet, kan endre PSA målinger.

Fordeler

Ifølge forskere fra Henry Ford Hospital, kan statiner senke PSA nivåer i en sunn mann og redusere sin risiko for prostatakreft.

Skadevirkninger

Statiner kan også lavere nivåer av PSA hos menn med prostatakreft og gi falske negative resultater som ikke vil utløse biopsi er nødvendig for å identifisere kreftceller.

Betydning

Hvis PSA-verdi er kunstig senket av statiner tar en mann, kan en kreft fremgang uoppdaget.

Oppløsning

Ifølge Henry Ford Hospital urolog Piyush K. Agarwal, kan leger må bestille prostatabiopsier til en lavere PSA terskel for menn som tar statiner.

Advarsel

Ifølge Prostate Cancer Foundation, tidlig behandling av prostatakreft gir en fem-års kur rate nær 100 prosent. Ved å senke PSA-målinger hos menn som faktisk har prostatakreft, kan statiner forsinke behandling og resultere i en mer alvorlig tilstand.

Hvordan Les en PSA Score

Hvordan Les en PSA Score


Ptil poengsum måler mengden av prostata-spesifikt antigen (PSA) i en persons blod. PSA er et stoff som produseres av prostatakjertelen hos menn. Et forhøyet nivå kan indikere nærværet av en av mange betingelser. Det er viktig for menn å sjekke sine nivåer når de når en viss alder. Lese og tolke poengsummen er enkelt og kan gjøres på en rekke tiltak.

Bruksanvisning

Bruksanvisning

Planlegge en avtale med din lege eller urolog. En urolog er en lege som har spesialisert seg på diagnostisering og behandling av prostata forhold.

La legen for å trekke litt blod slik at han eller hun kan måle PSA nivåer. Du vil da bli planlagt for en oppfølging avtale slik at du kan diskutere testresultatene.

Se på din PSA-verdi. Normale verdier er generelt mindre enn 4 ng / ml. Men evidensbasert medisin har vist at PSA nivåer bør justeres avhengig av en persons alder. Dette er fordi prostata naturlig produserer høyere nivåer av PSA som en person blir eldre.

Cross undersøke PSA nivå til det aldersjusterte nivå. De øvre grensene for normal PSA for menn i alderen 40-49 er 2,5 ng / ml. Grensen for menn i alderen 50-59 er 3.5 ng / ml. Grensen for alderen 60-69 er 4.5 ng / ml. Endelig grensen for menn i alderen 70-79 er 6.5 ng / ml.

Note ned din alder og ser på aldersjustert nivå. Hvis PSA nivået er under grensen så er det en svært lav sannsynlighet for eksistensen av eventuelle prostata unormalt. I dette tilfellet kan du bare gjenta PSA-nivå på årlig basis. Hvis PSA nivået er enten over 4 ng / ml eller større enn den aldersjusterte nivå, så du vil kreve ytterligere og mer regelmessig testing.

Diskuter med legen din om en medisinsk work-up hvis PSA nivået er enten større enn 4 ng / ml eller dersom den overstiger aldersjusterte nivå. Noen mulige årsaker til et forhøyet nivå inkluderer en forstørret prostata, en betent prostata eller prostatakreft. For å utelukke eventuelle alvorlige forhold kan legen din anbefale en ultralyd test for å visualisere prostata eller bruk av en nål for å trekke ut en prøve av kjertelen for undersøkelse.

Hvordan lage Sense of Prostate Disease og kirurgi

Hvordan lage Sense of Prostate Disease og kirurgi


Nesten alle mennesker frykter tanken av å måtte prostata kirurgi for mange gode grunner. Det er en "reaktivering" til en manns aldringsprosessen og kan være smertefullt og flaut, med post-kirurgiske komplikasjoner som gjelder, om ikke rett og slett skummelt.

Men før du går inn i avgrunner av prostata kirurgi, må du være bevæpnet med informasjon. Du må vite hva du kan forvente, hva alternativene er, og hvordan de potensielle postoperative konsekvenser, slik som urininkontinens og erektil dysfunksjon, vil bli håndtert. Du er pasienten; derfor du er ansvarlig.

Prostatakreft er en av de vanligste kreftformene hos menn. Det er mange behandlingstilbud fra kjemoterapi for stråling til kirurgi. Prostatakreft kan påvirke noen. Broadway komponisten Andrew Lloyd Webber ble diagnostisert med det.

Med all prostata sykdom, er det flere ting hver mann trenger å gjøre og vite.

Bruksanvisning

•  Kjenn din familie historie av prostata sykdom. Hvis prostata sykdom har vært en faktor i familien din må du vurdere å få regelmessig screening tester og eksamener. Selv om standarden screening vanligvis ikke begynner før fylte 40 for de fleste menn, kan det endres vesentlig dersom det har vært en sterk og tidlige historie prostata sykdom i familien. Også har noen veldig overbevisende forskning vist at menn av farge og menn som har sex med menn, kan ha høyere risiko for mange former for prostata sykdom.

Du bør gå gjennom noen grunnleggende om hva prostata er, hva det betyr og hva kliniske problemer kan føre med sin prostata som menn alder. Prostata er en sex kjertel hvis viktigste funksjon er å produsere væske for å bidra til å skape sæd, som er det stoffet som transporterer sperm under mannlig utløsning. Sæd er den melkehvit stoff som frigjøres fra en manns kropp under orgasme, og sperm er mannens biologiske stoff som når den kombineres med en kvinnelig egg kan føre til graviditet.

Den normale prostata er omtrent på størrelse med en valnøtt, og er plassert under en manns urinblæren. Røret (kjent som urinrøret) passerer gjennom prostata og serverer dobbel funksjon for å frakte urin og sæd fra en manns kropp. Når sæden føres gjennom prostata det "plukker opp" sædvæske å hjelpe sperm bli levedyktig for graviditet.

Urinrøret blir innebygd i prostatakjertelen kan en gang bli innsnevret hvis prostata bli forstørret eller betent, noe som kan føre menn klaget over hyppig vannlating, nøling, og enda noen urin dribling.

Få en årlig prostata eksamen som inkluderer både en digital endetarms eksamen (DRE), hvor klinikeren setter forsiktig en hansker finger i anus å palpere størrelse, form og konsistens av prostatakjertelen. Den andre testen er en blodprøve kjent som prostataspesifikt antigen (PSA). Det normale nivået av PSA er omtrent 0 til 4. En forhøyet PSA kan indikere noen form for infeksjon, vekst eller andre uregelmessigheter av prostatakjertelen. Begge testene, DRE og PSA, bør gjøres årlig. En test erstatter ikke den andre.

Snakk med din primære omsorgsperson om tilstanden, størrelsen og formen på prostata. Også, ikke viker unna fra å la klinikeren vite om noen av de irriterende allmenne symptomer som hyppig vannlating og dribling.

Du og din leverandør kan velge å forsøke en prøveversjon av medisiner i begynnelsen hvis prostata eksamen og PSA er innen rimelig rekkevidde. Dette er greit, men det bør bemerkes at intervensjon med medisiner kan ta opptil flere måneder for virkelige resultater for å bli sett av pasienten. Snakk med legen din om dette og utvikle en plan for omsorg.

Før vi ser på kirurgiske betraktninger med prostata sykdom er det viktig å gjennomgå tre av de vanligste typene av prostata problemer at støt menn.

En betent eller infisert prostata kalles prostatitt. Prostatitt kan være en akutt eller kronisk betennelse i kjertelen årsaken ved bakterielle, virus og seksuelt overførbare sykdommer. Behandling for prostatitt er vanligvis lege i naturen og ikke involverer kirurgi. Prostatitt kan skje med menn i alle aldre, og forsvinner vanligvis ved symptombehandling og noen medisiner.

Den nest vanligste prostata tilstand er en forstørret prostata. Prostatakjertelen begynner å forstørre hos menn i 40-årene. Som menn alder, tar prostata en andre vekstspurten som sakte komprimerer flyten av urin og sæd fra urinrøret. Benign prostatahyperplasi (BPH) er en normal del av aldring og vanligvis utvikler seg som en mann aldre. Vanlige symptomer inkluderer problemer med vannlating, kanskje litt svie, nøling og med erektil dysfunksjon. Det er flere stoffer tilgjengelig som hjelper lindre symptomene på BPH.

Medisinsk behandling av BPH kan omfatte en eller to medisiner. Den første gruppen av medisiner, Finasteride (Proscar) og Dutasterid (Avodart), faktisk kan hindre utviklingen av vekst av prostata eller krympe prostata hos noen menn. Den andre klassen av narkotika hjelpe med å slappe av glatt muskulatur i blæren som kan innsnevre urin flyt. Disse agentene, terazosin (Hytrin), doxazosin (Cardura), tamsulosin (Flomax) og alfuzosin (Uroxatral), arbeid på denne måten. De IKKE imidlertid redusere størrelsen på prostata. En fersk studie sett på ved hjelp av to forskjellige agenter sammen for å oppnå bedre symptomlindring. Finasteride (som bidrar til å redusere størrelsen på prostata) og doxazosin (som lindrer blærehalsen innsnevring) brukes sammen nesten doblet forbedring av symptomene så når hvert medikament ble brukt alene. Tenk på det; stoffet som avlaster anger fungerer raskere og gir noen tidlig symptomlindring mens stoffet som reduserer prostata størrelse tar lengre tid å oppnå sitt mål, slik at du får det beste fra begge verdener og raskere.

Ikke nøy deg med ED bare fordi du har en prostata problem. Du har rett til å ha sunn sex akkurat som alle andre. Der eller mange behandlingstilbud tilgjengelig fra muntlige medisiner til injeksjoner eller implantater. Stå opp for dine seksuelle rettigheter.

Diskuter bli involvert i en støttegruppe for menn med prostatakreft og / eller kirurgi. Du er ikke alene. Det finnes millioner av mennesker akkurat som deg som er ute etter støtte.

Kjenn og diskutere alternativer med leverandøren din og din partner. Sex er en utrolig gave og bør aldri bli avvist som "over" bare fordi en mann er av en viss alder, eller har en medisinsk tilstand. Det er svar der ute; etterspørsel å vite hva de er!

Tips og advarsler

  • Du er i kontroll og har muligheter og valg.
  • Ikke overse prostata tegn og symptomer. De er aldri "normal" og vil ikke "gå unna."
  • Denne artikkelen er bare ment for informasjon. Prostata sykdom må være diagnostisert og behandlet av en lisensiert helsepersonell.

Hva er årsakene til høye nivåer i en PSA Reading?

Hva er årsakene til høye nivåer i en PSA Reading?


Prostatakreft er en av de mest vanlige former for kreft hos menn. Når oppdaget bare av en digital endetarms eksamen, eller DRE, de fleste diagnoser nå bære testing for prostata-spesifikt antigen, eller PSA, et stoff som produseres av prostata. De fleste leger er uvillige til å diagnostisere på grunnlag av en enkelt test, fordi prostatakreft er bare en av de faktorer som kan forårsake forhøyede PSA-nivåer.

Spesifisitet

Prostatakreft er en kjent årsak til høye PSA-målinger. Problemet med testen er hva legene kaller "spesifisitet" - prostatakreft betyr en høy PSA, men en høy PSA betyr ikke alltid kreft. En sekundær analyse, å sammenligne "gratis" PSA - som ikke er bundet opp med et protein - til "bundet" PSA, forbedrer nøyaktigheten av testen. Jo lavere prosentandel av fri PSA, desto større er sannsynligheten for en kreftdiagnose. Bortsett fra kreft, kan flere andre faktorer øke PSA.

Alder

En økning i PSA er et symptom på aldring hos menn, som prostata størrelse øker normalt over tid. The Family Practice Notebook siterer normale PSA-verdier eksempel under 2,5 for hvite menn mellom 40 og 50, mens for menn mellom 70 og 80 år at antall hopper til 6,5. PSA-tall er alltid uttrykt i nanogram per milliliter, eller ng / ml.

Godartede betingelser eller seksuell aktivitet

Mange godartede medisinske forhold kan føre til høye PSA-målinger. Benign prostatahyperplasi, prostatitt og enkle infeksjoner er vanlige årsaker til forhøyede verdier, og noen leger foreskrive en antibiotikakur før re-testing for å fjerne den siste muligheten. Menn oppfordres til å unngå seksuell aktivitet før til å gi blodprøven for en PSA-test, som utløsning kan øke PSA nivåer for opptil 48 timer.

Medisinske prosedyrer

Noen medisinske prosedyrer øke PSA nivåer i blodet. Disse inkluderer digital endetarms eksamen, prostata massasje og kateterisering. Siden dres og PSA tester er en del av den samme diagnostiske prosessen, leger har lært å trekke blodprøven før du utfører rektal undersøkelse. Cystoskopier, en diagnostisk fremgangsmåte hvor urinlederen og urinblæren er visuelt undersøkt med et lysende rør, kan ha den samme virkning.

Diett for prostatakreft og Rising PSA

PSA, eller prostata-spesifikt antigen, er et protein produsert i prostatakjertelen. Forhøyede nivåer av PSA kan være en budbringer av kreft i prostata, og dermed en test har blitt utviklet for å teste PSA nivåer ved hjelp av blodprøve. Det er mange valg av mat, for å unngå og å omfavne, for de som prøver å forebygge prostatakreft ved å bekjempe stigende PSA nivåer.

Foods å unngå

Før du ansetter en ny diett for å fremme god prostata helse, må du først kutte ut matvarer som skader og fremme prostatakreft vekst. Unngå animalsk fett ved å eliminere rødt kjøtt og høy-fett melk og oster. Disse matvarer inneholder betydelige mengder av LDL (low-density lipoprotein) kolesterol, også kjent som "dårlige" kolesterol, noe som fremmer en usunn økning i testosteron, som i sin tur fører til dannelse av tumorer. Også streik fettsyrer fra kosten i form av stekt mat, bakevarer og bearbeidet mat, som alle disse matvarene fremme tumorvekst.

Foods til Enjoy

Hver sunt kosthold bør begynne med grønne bladgrønnsaker som de beskytter kroppen mot kreft ved å holde fordøyelsessystemet sunt slik at giftstoffer kan bli skikkelig kastet ut fra kroppen din. Tomater, inkludert tomat produkter som ketchup og tomatsauser, inneholder lykopen, som hjelper kroppen bekjempe kreft. Soya, hvitløk og Omega-3 fiskeoljer som finnes i laks og ørret også fremme gastrointestinal helse. Men hvis du velger å spise fisk, må du huske å bake eller posjere som steking vil innføre høye kolesterol oljer i kostholdet ditt som vil sabotere alle fordelene du vil nyte fra innlemme Omega-3 fettsyrer.

Kalorier og Advarsler

Når du planlegger en diett for å redusere PSA nivåer og kjempe prostatakreft, hvor mye du legger på tallerkenen din er nesten like viktig som hva du putter på tallerkenen din. Begrense kalorier ved å redusere porsjoner til en passende størrelse. Hvis du er for full til å fullføre et måltid, er din del sannsynligvis for stor. Overflødig spising kan føre til sure oppstøt og andre fordøyelsesplager som kan forlate deg mer utsatt for prostatakreft. Rådfør deg med legen din før du starter ditt nye kosthold, som han kan ha andre ideer for deg å vurdere basert på dine spesifikke helsetilstand.

Hva betyr "Low Gratis PSA" Mean?

Hva betyr "Low Gratis PSA" Mean?


Prostata er en liten kjertel i den mannlige reproduktive system, nesten tilsvarende størrelse med en valnøtt, men kreft er denne regionen er den nest største årsaken til kreftdød i amerikanske menn. Ifølge American Cancer Society, vil en av seks menn bli diagnostisert med prostatakreft, og en i 36 mennesker vil dø av prostatakreft. Denne statistikken illustrerer hvorfor tidlig påvisning er en nødvendighet, og teste nivåene av Protein-spesifikt antigen (PSA) er en av deteksjonsmetoder.

Om PSA

Prostata er ansvarlig for å produsere den væsken som komponerer en del av en mannlig sæd. Proteinet PSA gjør opp mesteparten av denne væsken og regnes som en svulst markør av National Cancer Institute. En PSA-test vil hjelpe leger med pasientdiagnose. Vanligvis høye PSA nivåer indikerer tilstedeværelse av kreft i prostata, men høy PSA nivåer alene ikke bety at pasienten har kreft som det er andre faktorer å vurdere.

PSA Test

Når den brukes i forbindelse med den digitale rektal undersøkelse, er PSA-test en FDA godkjent prostatakreft tidlig deteksjonsmetode, og kan også brukes til å overvåke pasienter som har en prostatakreft posten. Ptils produsert av prostata, kan en liten mengde finnes i blodet. Det finnes to typer av PSA som ligger i blodet, fritt PSA og kompleks PSA (cPSA). Testen er imidlertid ikke skille mellom de to typer, men i stedet gir den totale mengde av PSA i blodet.

Normale PSA-nivåene er ansett å være et forhold på fire nanogram pr millileter av blod. Alt over 10 nanogram ring for mer omfattende prostatakreft testing. Men forlater dette målesystemet en borderline-området, hvor nivåer mellom fire til 10 nanogram krever avklaring. I dette tilfellet, kan en fri PSA-test bestilles. Av notatet, betyr PSA nivåer under fire nanogram ikke at en pasient er kreft-fri som PSA nivåer har en tendens til å variere fra person til person.

Lav Gratis PSA

Mens cPSA er festet til andre proteiner, er fritt PSA ikke og kan løst drive i blodet. For disse pasientene i bordermåleområdet, vil den frie PSA-test avsløre om gratis PSA nivåer er fattige, og lave nivåer av fritt PSA kan tyde på en høyere risiko for prostatakreft. Pasienter med gratis PSA nivåer som er 10 prosent eller mindre vil kreve en biopsi, og pasienter med nivåer mellom 10 og 25 prosent vil bli vurdert for en biopsi. Siden biopsier er vanligvis smertefullt og kan medføre infeksjon eller blødning, disse prosentgrenser bidra til å avsløre hvilke pasienter virkelig trenger en biopsi.

Andre faktorer

I diagnostisering av en pasient med prostatakreft, kan PSA-test være fordelaktig, men testen er bare ett trinn ut fra mange i diagnosen prosessen. En rekke faktorer kan forårsake PSA nivåer for å slippe, for eksempel legemidler, urte stoffer og vekt. Som sådan, vil noen leger også gjennomføre PSA tester over flere måneder for å overvåke nivåene fordi stigende trender over en periode kan ikke bare signal prostatakreft, men også angi hastighet, eller aggressivitet, av kreft.

Hva er PSA Count?

Ifølge Centers for Disease Control og Prevention (CDC), er prostatakreft den vanligste formen for kreft hos amerikanske menn. CDC rapportert at 185 895 menn fikk denne diagnosen i 2005 alene. PSA-testing er et svært nyttig verktøy for å bestemme en manns risiko for prostatakreft.

PSA

Prostata-celler produserer en liten mengde av et protein som er kjent som prostata spesifikt antigen (PSA).

Normal

Selv om de fleste leger og laboratorier har sin egen protokoll som til normalområdet for PSA, en lesning av fire ng. / Ml. er på den høye siden av det normale før justering for alder eller livsstil.

Elevation

Når et menneske opplever en forstørret prostata, slik som med benign prostata hypertrofi eller prostatitt, vil de fleste menn viser en økning i PSA-nivå.

Depresjon

En deprimert PSA teller er ikke tenkt som grunn til alarm. Generelt, jo lavere PSA-verdi, desto bedre.

Pålitelighet

Akkurat som det er situasjoner som kan levere et falskt høyt, slik som fersk orgasme, er det situasjoner som kan levere en falsk lavt, som for eksempel fedme eller noen medisiner. PSA testing er ikke feilfri.

Kreft

Høy PSA betyr ikke at du har kreft, men lav PSA teller ikke klare deg. Om lag 25 prosent av menn som har forhøyede PSA vil motta en kreftdiagnose, og om lag 75 prosent av menn som er diagnostisert vil ha hatt en forhøyet PSA.

Om prostata behandlinger

Om prostata behandlinger


Prostata er en del av den mannlige reproduktive system. Valnøtt-sized (3 x 4 cm) prostata ligger under blæren og brytes rundt urinrøret (røret bærer urin fra blæren). Prostata produserer melaktig alkalisk væske som nøytraliserer den sure væske som inneholder sæden, øke sperm motilitet (bevegelsen), og å redusere surheten av vaginal væske for å tillate spermier til å svømme oppover inn i livmorhalsen. Prostata lidelser er vanlig hos menn over 50.

Prostatitt

Prostatitt er en betennelse i prostata. Det kan være forårsaket av en bakteriell infeksjon, slik som E. coli, og er ofte relatert til urinveisinfeksjon, eller seksuelt overførbare sykdommer. Symptomer inkluderer hyppige og brennende vannlating, dribling eller problemer med å starte urinstrøm og smerter i hele underlivet. Ifølge Mayo Clinic, er akutt bakteriell prostatitt behandlet med opptil fire uker med antibiotika mens kronisk prostatitt krever lengre og noen ganger gjentatt behandling.

Noen mennesker utvikler kronisk prostatitt og / eller kronisk relatert bekkensmerter uten en klar årsak, og kan motta alfablokkere (Uroxatral, Cardura) å slappe av musklene over åpningen til blæren og ikke-steroide antiinflammatoriske midler (aspirin, ibuprofen) for smerte. Noen leger anbefaler prostatamassasje (med hansker finger inn i endetarmen) for å avlaste lunger i prostata, men effekten av denne prosedyren er ikke klart.

Benign prostatahyperplasi

Benign prostatic hyperplasia er vanlig hos menn over 50. prostata utvides og presser sammen urethra og kan trykke på andre strukturer, så som blæren. Symptomene inkluderer reduksjon i styrken av vannlating, dribbling og manglende evne til å tømme blæren, noe som resulterer i frekvens, haster, og noen ganger smerte i blæreområdet og inkontinens. Komplikasjoner omfatter blære infeksjon og / eller blærestein.

Behandling for BPH omfatter orale medisiner, for eksempel finasterid til å redusere størrelsen av prostata hvis hyperplasia er mild. Alfablokkere (Flomax, Cardura) kan slappe av musklene i prostata nok til å avlaste kompresjon av urinrøret og la urinering. Hvis urin problemer vedvarer, så kirurgisk behandling er vanligvis nødvendig. Den vanligste fremgangsmåten er transurethral reseksjon av prostata (gjøres gjennom urinrøret), men en rekke andre prosedyrer inkluderer laser prostatektomi, åpen kirurgisk prostatektomi, nål ablasjon (ved hjelp av radiofrekvens bølger å generere varme for å ødelegge prostatavevet) og plassering av metalliske stenter (rør ) for å holde urinrøret åpent.

Prostate Cancer

Prostatakreft har en tendens til å utvikle seg på utsiden av prostata, så er det vanligvis ingen symptomer i de tidlige stadier. Som svulsten vokser, symptomer speile de av BPH med problemer med vannlating. Smerter i nedre indikerer tilbake vanligvis kreften har spredd seg. Prostatakreft er lei av androgener (mannlige hormoner) og forhøyede nivåer av prostata-spesifikt antigen kan bidra til å bestemme størrelsen på svulsten.

Prostatakreft utvikler seg langsomt og kan ikke forårsake alvorlige problemer i alle mennesker, så noen ganger, spesielt med eldre voksne, kan legen råde ingen spesifikk behandling bortsett overvåking. Ifølge National Cancer Institute, kan yngre menn (50 til 60) vurdere behandling på grunn av økt levealder. Kirurgiske prosedyrer inkluderer radikal prostatektomi med fjerning av prostata og lymfeknuter. De fleste menn velger nervesparende prosedyrer, men erektil dysfunksjon og / eller impotens kan forekomme. Hvis kreften har spredd seg, inkluderer videre behandling ekstern stråle strålebehandling og androgen (mannlig hormon) undertrykkelse terapi. Som et alternativ til kirurgi og strålebehandling, noen velger implantering av radioisotoper. De med mer fremskreden kreft kan ha en kombinasjon av behandlinger.

Forebygging

Alle menn over 50 bør ha regelmessige årlige undersøkelser av deres prostata og bør være klar over endringer i mønstrene av vannlating som kan tyde på prostata utvidelse.

PSA

Prostata-spesifikt antigen (PSA) test kan tyde på tumorvekst, men ved hjelp av testen rutinemessig for å screene menn er kontroversielt som mange ting kan påvirke PSA-nivå, og høye nivåer kan føre til at medisinsk intervensjon når ingen kreft eksisterer. PSA-test er FDA-godkjent for bruk for menn over 50, og testen gir overvåking under behandlingen.

Prostata Congestion Exercise

Prostata lunger er en vanlig forekommende tilstand som rammer et økende antall menn som de gamle. Det oppstår der prostatakjertelen blir betent eller forstørret, noe som resulterer i lokalisert ubehag. Mens prostata lunger er ikke farlig i seg selv, utføre øvelser for å lindre eller forebygge det kan bidra til å unngå denne nedbrytende tilstand.

Selv-Release

Utfør regelmessig onani for å lindre uønsket stress på prostata. Ifølge Morganstern Urologi og menns helse, er en overbelastet prostata et produkt av en overdreven opphoping av prostata væske i binyrene selv. Dette kan oppstå når som helst etter å ha nådd seksuell modenhet, men er mer sannsynlig hos eldre menn. Den enkleste og raskeste løsningen for å hindre prostata lunger er å regelmessig onanere å frigjøre væske buildup.

Prostata Massasje

Besøks din urolog for en prostata massasje er en annen mulig behandling. Dette rådet kommer via Morganstern Urologi og menn Health Center, men det er også bekreftet i en studie utført av GF Paz et. al., publisert i januar 1980 utgaven av Andrologia. I studien, 25 personer med trafikk og forstørret prostata gikk 10 økter av prostata massasje, som lettet overflødig prostata størrelse, smerte og lunger. Prostata massasje utføres av intern tilgang og stimulering av prostata via anus. Mens noen områder tyder på at du kan utføre prostatamassasje på egen hånd eller sammen med din seksualpartner, er den sikreste vei til å stole på en utdannet lege.

Gang

Engasjere seg i regelmessig rask gange til naturlig massere prostata gjennom kroppens bevegelser. Ifølge personer på Menstuff.org, kan regelmessig mosjon bidra til å forebygge eller redusere symptomene på forstørret prostata eller akutt prostatitt. Mens nesten alle øvelsen vil gjøre, er det eneste forbeholdet å unngå å sykle en sykkel (enten road sykkel eller stasjonær), som trykket fra setet kan plassere ekstra uønsket stress på prostata. Tretti minutter med trening minst fem ganger i uken kan, når det brukes sammen med øvelsene nevnt ovenfor, lindre smerte og hindre gjentakelse av en overbelastet prostata.

Hva om en PSA nivået er 7?

Hva om en PSA nivået er 7?


PSA eller prostata-spesifikt antigen-er en type protein som produseres i prostata. Ifølge American Cancer Society PSA finnes i sæd, men små mengder kan også bli funnet i den mannlige blodet. Vanligvis høyere PSA nivå, jo større risiko for prostatakreft.

Nivåer

Ifølge American Cancer Society friske menn har nivåer under 4 ng / ml (nanogram per milliliter) av blod. Et nivå på syv ville sette deg mellom 4 og 10, noe som gir deg en 1 i 4 sjanse for å ha prostatakreft. Enhver nivå over 10, gir deg en 50 prosent sjanse.

Andre Triggers

Forhold som BPG (godartet prostatahyperplasi), en ikke-kreft hevelse av prostatakjertelen, en infeksjon, betennelse eller naturlig aldring kan også gjøre PSA nivåer stige.

Misforståelse

Noen menn med en PSA-nivå under fire kan også ha prostatakreft. For eksempel kan overvektige mennesker opprettholde en lav PSA-nivå, selv om de har kreft.

Symptomer

Tidlig prostatakreft ofte viser ingen tegn. Avanserte former kan noteres ved impotens, blod i urinen, tap av blære eller tarm kontroll. Skjelettsmerter kan også være utbredt.

Anbefalinger

PSA tester er omstridt fordi det er tilfeller der enten falske-positive eller falske-negativer kan ha negativ innvirkning på pasienten. Selvfølgelig et falskt negativt kan være livstruende. Det er alltid viktig å diskutere når og hvis du trenger en prostata eksamen med legen din.

Kan en overaktiv skjoldbrusk Effect PSA nivåer?

Kan en overaktiv skjoldbrusk Effect PSA nivåer?


PSA, eller prostata-spesifikt antigen, er et protein produsert av prostatakjertelen. Forhøyede PSA nivåer i blodet er forbundet med farlige prostata endringer, men en overaktiv skjoldbruskkjertel er vanligvis ikke indisert.

Fakta

Prostata er en liten kjertel i nærheten av blæren som danner komponenter av sædvæsken. Den skjoldbrusk er en liten kjertel nær fronten av den nedre halsen som produserer hormoner som bidrar til å kontrollere stoffskiftet.

Bruk av PSA Testing

Ifølge National Cancer Institute, sjekke PSA nivåer oppdager mulig forekomst av prostatakreft, samt benign prostatahyperplasi (BPH, eller forstørret prostata) og prostata betennelse (prostatitt).

Faktorer som påvirker PSA nivåer

Bortsett fra kreft, BPH og prostatitt, kjente faktorer som påvirker PSA nivåer inkluderer alder, fedme, siste utløsning, økt fysisk aktivitet og enkelte kjemoterapi narkotika og reseptfrie produkter for prostata helse. Aktiv skjoldbruskkjertel er ikke en kjent faktor.

Betraktninger

Selv om endringer i PSA-nivå kan indikere prostatakreft sykdom, finnes striden om risikoen og fordelene av behandlinger som følge av PSA-testing.

Anbefalinger

The American Cancer Society støtter ikke vanlige tester for å oppdage prostatakreft, og oppfordrer helsepersonell til å diskutere grensene for testing med sine pasienter.

Slik Lavere PSA nivåer naturlig

Slik Lavere PSA nivåer naturlig


PSA, eller prostata spesifikt antigen, er et stoff som utgjør en del av sammensetningen av sæd. Det er vanlig å ha fire nanogram av PSA i blodet. Noe høyere kan indikere prostatakreft. Den PSA-nivå i blodet ikke bare er en indikator for risiko for kreft, men kan også forutsi hvor godt en mann vil reagere på stråling og kjemoterapi behandling for kreft i prostata.

Bruksanvisning

•  Spis granatepler for å øke inntaket av antioksidanter. Vitenskapelig forskning støtter det faktum at de naturlige antioksidantene i granateple gi det makt til å bidra til å forhindre og selv behandle kreft. Mens granateple har blitt antydet for andre typer kreft, er den mest lovende forskning med prostatacancer i menn. Regelmessig inntak av granateplejuice kan senke PSA nivåer i kroppen.

Legg matvarene i kostholdet ditt som er rike på vitamin D eller ta vitamin D-tilskudd. Epidemiologiske studier foreslår at vitamin D-mangel er assosiert med økt PSA nivåer hos menn. Vitamin D er blitt vist å redusere antallet av prostatacancerceller.

kontrollere vekten. Biologiske markører for fedme og diabetes i Afro-amerikanske menn ofte maske økte nivåer av PSA, som går hånd i hånd med diabetes. Vektkontroll, selv indirekte, er en svært viktig faktor for å redusere nivået av PSA i denne populasjonen.

Bruk urtemedisiner. Det er flere naturmidler som tar sikte på å redusere nivåene av PSA. Disse omfatter ulike doser og kombinasjoner av så Palmetto, brennesle root, pygeum (en type treet bark), hvitløk og rug pollen. Flere av disse har vitenskapelig bevis for reduksjon av PSA-nivå.

Senk kolesterolnivået. Høye PSA nivåer i USA er forbundet med høyt kolesterol i kosten, inkludert forbruket av rødt kjøtt og usunn fett. Asiatisk og middelhavs ernæring synes å ha PSA senke fordeler som lav-kalori, soya-basert mat, frukt, grønnsaker, sjømat og hjerte sunne oljer.

Hva er de ulike nivåer av PSA?

Hva er de ulike nivåer av PSA?


PSA, eller prostata spesifikt antigen, er proteiner som produseres av cellene i prostatakjertelen. PSA-test er en Food and Drug Administration godkjent blodprøve som brukes for å fastslå risiko prostatakreft. Selv om det kan være flere årsaker til høye nivåer PSA, økte nivåer av dette antigenet i blodet kan tyde på nærvær av kreft. PSA-testresultater er gitt i ng / ml, eller nanogram per milliliter av PSA blod.

2,5 til 3,0 ng / mL

Ifølge WebMD, noen leger anbefaler ytterligere tester for prostatakreft hvis PSA-nivå er så lavt som 2,5 til 3,0 ng / ml. Menn med disse PSA nivåer har testet positivt for prostata kreft, selv når fysisk undersøkelse avslørte en tilsynelatende normal prostata. Ifølge samme nettsted, er denne anbefalingen av særlig relevans for yngre menn, som yngre menn har mindre prostata og vanligvis lavere PSA nivåer. Derfor er disse leger mener en ung mann testing over 2,5 ng / ml kan ha økt risiko for prostatakreft.

3,0 til 4,0 ng / mL

Femten prosent av menn som hadde en tilsynelatende normal prostata på fysisk undersøkelse og en PSA-nivå på 4,0 eller lavere hadde kreft, mens 2,3 prosent hadde mer alvorlige former av sykdommen. En PSA-test på 4,0 ng / ml og under har vært den tradisjonelle cutoff nivået til bekymring, og brukes fremdeles av mange leger som i 2010.

4,1 til 10,0 ng / mL

Menn hvis PSA nivåer var mellom 4,1 og 10,0 ng / ml hadde en 25 prosent sjanse for å ha prostatakreft. Flere forhold, men kan produsere forhøyede PSA nivåer, inkludert vanlige infeksjoner, prostatitt, eller betennelse i prostata, og benign prostatahyperplasi, eller forstørret prostata.

10,0 ng / ml og høyere

PSA nivåer av 10,0 og oppover er spesielt opptatt av leger, ifølge WebMD. Disse nivåene tyder på en 67 prosent sjanse for å ha prostatakreft, men andre forhold kan også produsere disse nivåene.

PSA nivå Patterns

Ifølge WebMD, må andre enn enkle PSA nivåer faktorer vurderes ved evaluering av prostatakreft risiko, slik som andre tilstander som kan gi forhøyede PSA nivåer, alder og tidligere PSA resultater. Raskt stigende PSA-resultatene er av mer bekymring, som er forhøyede nivåer hos menn over 40 år.

Informasjon om PSA Blood Test

PSA, eller prostata-spesifikt antigen, er et protein cellene i prostatakjertelen produsere. En lege vil ta en enkel blodprøve og sende prøven til et laboratorium for å sjekke nivået av PSA i en manns blod. PSA blood test brukes til å oppdage prostatakreft før symptomene utvikler, men høye nivåer av PSA alene er ikke nok til å fortelle om det er kreft eller en godartet tilstand, slik at andre tester må kjøres. The American Cancer Society sier at om lag 192 280 menn vil utvikle prostatakreft i 2009, så noen test som kan forbedre sjansene for å overleve med tidlig diagnostisering er berettiget.

Testing Schedule

The Food and Drug Administration har godkjent PSA blood test for menn 50 år og eldre, sammen med menn som allerede har hatt prostatakreft, slik at eventuelle tilbakefall av sykdommen er fanget tidlig. Noen leger også gi råd til menn med høy risiko for å utvikle prostatakreft å begynne screening i en alder av 45. Faktorer som setter menn har høyere risiko for å utvikle prostatakreft inkluderer å være African American, spise en høy-fett diett og en familie historie av sykdommen.

Nivåer

Et nivå på 0 ng / ml til 4 ng / ml (nanogram pr milliliter) er ansett som en normal lesning for PSA blodprøve. Nivåer mellom 4 og 10 ng / ml anses moderat risiko, og noe over 10 ng / ml regnes som høy risiko. Verdier kan variere etter alder og rase til en viss grad. En studie ved Mayo Clinic sier at eldre menn og afroamerikanske menn vil ofte ha høyere nivåer av PSA.

Betraktninger

The Prostate Cancer Coalition sier at en undersøkelse viste at noen menn med PSA nivåer mellom 2,5 og 4 ng / ml vil utvikle prostatakreft, og derfor testnivået terskelen bør senkes.

Bestemme Resultater

En mann med PSA blodprøve nivåer over 4 ng / ml bør gå over resultatene med en lege for å avgjøre om kreft er tilstede. Legen vil utføre en DRE (digital endetarms eksamen) for å sjekke for klumper, ta en urinprøve for å utelukke urinveisinfeksjoner, bruker røntgen og ultralyd for å se strukturer nær prostata, og utføre en cystoskopi, der en tynn , lysende rør settes inn i penis for å se etter blokkeringer. Hvis resultatene fra disse tester indikerer kreft, er en biopsi neste trinn.

Advarsel

PSA-test garanterer ikke en manns overlevelse av prostatakreft fordi noen svulster er for store eller vokse for fort. Falsk-positive, hvor PSA-nivå indikerer kreft, men ingen faktisk er til stede, og falske negative tester, hvori kreften er til stede, men resultatene antyder ikke høye nivåer av PSA, er også en mulighet med PSA blodprøve.